אוהבות למרוח לק או "לבנות" ציפורניים? מתקלחים במלתחות של...
כיצד נעניק לילדינו את ארוחת העשר המושלמת - כזאת שהיא גם...
כדאי לתבל סלט במעט אגוזים
בכמה שמן כדאי להשתמש בזמן דיאטה ומהם הערכים התזונתיים של...
בהחלט
"החור" אינו מתרחב בשימוש! אני ממליץ שתקראי ספר הדרכה מינית כמו 'סקס עכשיו' בהוצאת בבל. במשגל, עליך להגיע לעוררות מינית גבוהה לפני החדירה, להסתייע בג'ל וגינלי, לגרות את פתח הנרתיק עם האצבעות ולעשות חדירה רק כשזו אינה מכאיבה. בהצלחה!
הדרך הבטוחה היחידה (נכון למידעכיום) היא "שיזוף בהתזה" - כלומר צביעת העור. כל נסיון לשיזוף, הכרוך במפגש בין עורך לשמש או לקרנים אולטרא-סגוליות מלאכותיות (מיטות שיזוף) מסוכן מאוד עבורך מאחר ועורך רגיש מאוד לקרינת השמש. אני מציע לך לקבל את עצמך כפי שאתה ולא לגרום לנזקים ארוכי טווח שעליהם תצטער בהמשך. אם אתה מבין אנגלית, מומלץ ביותר לצפות בסרטון (Dear 16 year old me" המופץ ביוטיוב. http://youtu.be/_4jgUcxMezM בריאות שלמה ד"ר ניר נתנזון
אוהבות למרוח לק או "לבנות" ציפורניים? מתקלחים במלתחות של...
כיצד נעניק לילדינו את ארוחת העשר המושלמת - כזאת שהיא גם...
כדאי לתבל סלט במעט אגוזים
בכמה שמן כדאי להשתמש בזמן דיאטה ומהם הערכים התזונתיים של...
והפעם - אומגה שלוש על שלל תכונותיו, משאבות חלב וערכות...
פסח שבא עלינו לטובה, הוא ההזדמנות מצוינת להניח את הגלוטן...
בהחלט
"החור" אינו מתרחב בשימוש! אני ממליץ שתקראי ספר הדרכה מינית כמו 'סקס עכשיו' בהוצאת בבל. במשגל, עליך להגיע לעוררות מינית גבוהה לפני החדירה, להסתייע בג'ל וגינלי, לגרות את פתח הנרתיק עם האצבעות ולעשות חדירה רק כשזו אינה מכאיבה. בהצלחה!
הדרך הבטוחה היחידה (נכון למידעכיום) היא "שיזוף בהתזה" - כלומר צביעת העור. כל נסיון לשיזוף, הכרוך במפגש בין עורך לשמש או לקרנים אולטרא-סגוליות מלאכותיות (מיטות שיזוף) מסוכן מאוד עבורך מאחר ועורך רגיש מאוד לקרינת השמש. אני מציע לך לקבל את עצמך כפי שאתה ולא לגרום לנזקים ארוכי טווח שעליהם תצטער בהמשך. אם אתה מבין אנגלית, מומלץ ביותר לצפות בסרטון (Dear 16 year old me" המופץ ביוטיוב. http://youtu.be/_4jgUcxMezM בריאות שלמה ד"ר ניר נתנזון
יורם שלום הדרך להשיג זאת היא להשתמש בתכשירי שיזוף ללא שיזוף בגוון כהה יחסית. בברכה ד"ר שלקוביץ www.derma.md
שלום רב ניקוי יתר, חיטוט וכל השאר גורמים ליובש עור ובהמשך לפטריות. כך שכולם צודקים ותלוי מי ראה אותך מתי., זה לא עניין של ויאטנם. זה הכל בגלל החיטוטים עם המקלות. פשוט תעיפי אותם לזבל ותעזבי את האוזניים המסכנות שלך. בברכה ד"ר טליה מרק, מומחית ברפואת אא"ג, יועצת רפואית אופקים איכות השמיעה, שיקום שמיעה, טיפול בטיניטוס ובהיפראקוזיס, 04-6225223, 03-5272477
רותי שלום שמן אגוזים מכיל ויטמין E וכמות רבה של חומצות שומן רב בלתי רוויות מסוג אומגה 6 שהגוף אינו יכול ליצרן ויש לקבלן מהמזון. חומצות שומן אילה חשובות בהעברת הכולסטרול המחומצן, בניקוי העורקים ומניעת הסתיידות, במניעת מחלות לב, בגידול וצמיחת ילדים, בעיכוב סיכון לסוכרת, במניעת דלקות וזיהומים. בעוד ששמן זית מופק ע"י כבישה קרה של זיתים בשלים המכילים עד 40% שמן המתעכל בקלות. הכבישה הראשונה נקראת כתית והינה האיכותית ביותר. הצבע הירוק נובע מכלורופיל המצוי בציפת הפרי. שמן זית עשיר במיוחד בחומצת שומן חד בלתי רוויה. שמן זית מוריד רמת כולסטרול ו-LDL, מונע ומעכב הפרעות בתיפקוד הלב, מוריד לחץ דם גבוה, מפחית סיכון לחלות בסרטן. לכן לכל אחת מהשמנים סגולות אחרות לשיקולך בברכה ובהצלחה טובה בר- שאן
לאורי שלום, שמן זית מכיל כמות רבה של חומצת שומן חד בלתי רוויה שיש לה השפעה מיטיבה על מערכת הלב וכלי הדם ועל הבריאות הכללית ולכן הוא עדיף בעיני על פני שאר השמנים. טיגון וחימום השמן (כל שמן) מקלקל אותו ולכן מאד לא רצוי לטגן. בגישת התזונה הטבעית משתמשים בשמן מכבישה קרה, רצוי מגידול אורגני, ללא חימום. שמן קוקוס ושמן תמרים מכילים כמות רבה של חומצת שומן רווייה ולכן גם הם בעדיפות נמוכה. אפשר להשתמש גם בשמן שומשום, חמניות, סויה, חריע, ענבים, נבט חיטה. שמן כותנה לא מיועד למאכל אדם. לקבלת הסבר מפורט יותר אני מציע לך להשתמש במנוע החיפוש של גוגל לקבלת מידע על כל אחד מהשמנים. בהצלחה צביקה
שמן אגוזים,שמן סומסום ושמן בוטנים
שלום חנן, המקור הטוב ביותר לאומגה 3 הוא דגי ים, כמו סלמון, טונה, דניס וכו'. זרעי פשתן הם מקור לאומגה 3 מן הצומח וכן אגוזי מלך. לא ידועה תכולת האומגה 3 באגוזי ברזיל, אם בכלל. בברכה מוניקה קרן
חנן שלום, אנחנו אחראים רק לתשובות בפורום הזה ולא למאמרים השונים המתפרסמים באתר. בנושא זה כדאי שתפנה להנהלת האתר. הכמות הרבה ביותר בעולם הצומח של אומגה 3 נמצאת בזרעי פשתן ולכן אנחנו תמיד ממליצים לצרוך אתם (טחונים טרי) ובמיוחד לכל מי שלא אוכל דגים. באגוזי מלך יש כמות קטנה ובאגוזי ברזיל כמות מזערית. בהצלחה צביקה
אורי שלום נוגדי החימצון בתוך התכשירים יכולים לחדור לשכבות הפנימיות של העור גם באמצעות שמנים אתרים המחדירים אותו פנימה. תזונה נכונה בהחלט עשוייה לעזור, מאחר והמרכיבים נספגים לכלי הדם ומשם לעור. לבריאות מיכל לזרוביץ
הי ה.א.צ (חסר 'ל' ואתה האצ"ל, או שאולי שמך ), בוודאי שאפשר. על כל 250 ג' מרגרינה שים כוס שמן קנולה או לחילופין השתמש בחמאה - רצוי אורגנית(לא אידיאלי אבל עדיף בהרבה על מרגרינה שזה רעל). כל מתכון (באחריות !!!!) אפשר להמיר בו את הקמח לקמח מלא, את הסוכר לסוכר חום, את הביצים לביצים אורגניות ו...את המרגרינה לשמן קנולה או שמן אגוזים/שמן שומשום... בכבישה קרה. גם דברים כמו אבקת מרק שיש בהמון תבשילים אפשר להחליף לתערובץ תבלינים יבשה הכוללת פפריקה, כמון, כורכום, חוואיג', מלח ומעט שמן. כל מתכון אפשר לשפר ולהפוך אותו ליותר בריא. זה נשאר טעים (אולי לא אותו טעם בדיוק כמו המתכון המקורי, אבל שונה זה לא פחות טוב). אפרופו, דעי שברב המתכונים אפשר לקצץ ב - 3/4 או 2/3 את כמויות השומן והסוכר ועדיין להגיע לתוצאות טעימות. אנחנו פשוט משתמשים בסוכר ושומן בלי לחשוב פעמיים. לבריאות.
רונית שלום, השאלה לאלו שמנים אנו משווים. כאשר אנו מייחסים לשמן תכונות טובות אנו למעשה מתייחסים לסוג או יותר נכון להרכב השומן. ישנם שני סוגי שומן עיקריים שומן רווי ושומן בלתי רווי, ההבדל נובע מהמבנה הכימי. אנו יודעם כי שומנים בלתי רויים הינם פחות מזיקים מהרווים מבחינת מחלות כלי דם ולב ומחלות סרטן מסויימות ועוד. השומן הבלתי רווי מתחלק לשני סוגים, שומן חד בלתי רווי ושומן רב בלתי רווי, שוב ההבדל נובע מהמבנה הכימי. אנו מחפשים במזונות תכולה יחסית גבוהה של שומן חד בלתי רווי לעומת שאר סוגי השומנים. כל שמן מכיל את שלוש סוגי השומן ביחסים שונים, ככל שהשמן מכיל יותר שומן חד בלתי רווי כן סגולותיו הרפואיות עולות. לדוגמה שמן זית ושמן קנולה נחשבים לטובים מבין השמנים כי תכולת השומן החד בלתי רווי גבוהה אצלם. לעומת זאת שמן קוקוס או דקלים נחשב לשמן פחות טוב הואיל ותכולת השומן הרווי בו גדולה בהשוואה לבלתי רווי. שמן שומשום ושמן אגוזים נמצאים בין שני סוגי השמנים שהוזכרו, בין שמן זית וקנולה לביןם שמן דקלים וקוקוס, ולכן הם לא הכי טובים לעומת שאר השמנים. אין זה אומר כי לא ניתן להשתמש בהם במתינות, הואיל ואלו נותנים טעם מיוחד לאוכל, וגם זה חשוב לא פחות, אך אין לייחס להם תכונות טובות משאר השמנים שהוזכרו. בנוגע לטיגון, בכל שמן ניתן לטגן, וזאת בתנאי כי לא מגיעים לנקודת העישון של השמן, השלב בו השמן מעלה עשן ומסריח. לכן יש לטגן בטמפ' נמוכה וטיגון קצר. בברכה,דנה
רונית שלום, השאלה לאלו שמנים אנו משווים. כאשר אנו מייחסים לשמן תכונות טובות אנו למעשה מתייחסים לסוג או יותר נכון להרכב השומן. ישנם שני סוגי שומן עיקריים שומן רווי ושומן בלתי רווי, ההבדל נובע מהמבנה הכימי. אנו יודעם כי שומנים בלתי רויים הינם פחות מזיקים מהרווים מבחינת מחלות כלי דם ולב ומחלות סרטן מסויימות ועוד. השומן הבלתי רווי מתחלק לשני סוגים, שומן חד בלתי רווי ושומן רב בלתי רווי, שוב ההבדל נובע מהמבנה הכימי. אנו מחפשים במזונות תכולה יחסית גבוהה של שומן חד בלתי רווי לעומת שאר סוגי השומנים. כל שמן מכיל את שלוש סוגי השומן ביחסים שונים, ככל שהשמן מכיל יותר שומן חד בלתי רווי כן סגולותיו הרפואיות עולות. לדוגמה שמן זית ושמן קנולה נחשבים לטובים מבין השמנים כי תכולת השומן החד בלתי רווי גבוהה אצלם. לעומת זאת שמן קוקוס או דקלים נחשב לשמן פחות טוב הואיל ותכולת השומן הרווי בו גדולה בהשוואה לבלתי רווי. שמן שומשום ושמן אגוזים נמצאים בין שני סוגי השמנים שהוזכרו, בין שמן זית וקנולה לביןם שמן דקלים וקוקוס, ולכן הם לא הכי טובים לעומת שאר השמנים. אין זה אומר כי לא ניתן להשתמש בהם במתינות, הואיל ואלו נותנים טעם מיוחד לאוכל, וגם זה חשוב לא פחות, אך אין לייחס להם תכונות טובות משאר השמנים שהוזכרו. בנוגע לטיגון, בכל שמן ניתן לטגן, וזאת בתנאי כי לא מגיעים לנקודת העישון של השמן, השלב בו השמן מעלה עשן ומסריח. לכן יש לטגן בטמפ' נמוכה וטיגון קצר. בברכה,דנה
שלום רונית שמני אגוזים ושומשום נחשבים בהחלט לבריאים. יחד עם זאת, אם הם עברו זיכוך (שהוא עיבוד השמן בחום גבוה) הרי שמבחינה בריאותית הם זהים לשמנים צמחיים אחרים. אם הם נכבשו בכבישה קרה, אז כדאי לשמור אותם במקרר כדי שלא יתחמצנו ויתקלקלו. לחמום וטגון השמנים המומלצים ביותר הם שמן זית ושמן קנולה. אפשר להשתמש בשמן שומשום ושמן אגוזים לסלטים, או כחומר תיבול שמוסיפים בסוף הבישול כתוספת טעם. בתיאבון.
אורית שלום ללא ברור לי האם זו הדרך בה קיבלת את ההמלצות לדיאטה הזו - כרשימת קניות ? כלומר עלייך לחלק זאת לאורך היום בצורה חופשית? ללא כמויות מדיוקות יותר? אנו נוהגים לחלק את המזונות לקבוצות מזון: פחממות( קבוצת תחליפי הלחם), חלבונים (קבוצת תחליפי החלב והבשר), שומנים, פירות וירקות. הלחם, אורז, אטריות, תפוחי אדמה, תירס ועוד שייכים לאותה קבוצת מזון - הפחממות (תחליפי הלחם), כך שאיני מבינה מדוע לחם הגבילו לשתי פרוסות בעוד את שאר חברי הקבוצה לא הגבילו יוצרי דיאטה זו. הטחינה והאבוקדו שייכים לקבוצת השומנים כך שנהוג לא לאכול מהם בכמויות גדולות בזמן דיאטה אך אפשר ואף רצוי בהחלט לשלבם במידה גם בדיאטה לצורך ירידה במשקל. ומה עם "חברים" נוספים בקבוצה זו כגון: זיתים, מרגרינה, שמן, אגוזים ועוד אותם בכלל לא הזכירו נותני הדיאטה, גם הם מקבוצת השומנים ואותו הנוהג כמו לגבי האבוקדו והטחינה מומלץ לגביהם. פירות מכילים סוכר כך שגם מהם אין אנו ממליצים לאכול בלי הגבלה בדיאטה לצורך ירידה במשקל. לגבי שאלתך האם אפשר לרדת במשקל מדיאטה כזו? תלוי כמה אוכלים משאר המרכיבים אותם רשמו היוצרים כבלי הגבלה בכל מקרה שיטה זו לא נראת לי מספיק מאוזנת מבחינת החלוקה של מרכיבי המזון. יתכן כי היא תעזור לך לרדת במשקל אך מה אז? איך חיים הלאה האם אפשר להתמיד בשיטה זו לאורך זמן? נועה ברימברג - דיאטנית קלינית - רמב"ם
אורית שלום ללא ברור לי האם זו הדרך בה קיבלת את ההמלצות לדיאטה הזו - כרשימת קניות ? כלומר עלייך לחלק זאת לאורך היום בצורה חופשית? ללא כמויות מדיוקות יותר? אנו נוהגים לחלק את המזונות לקבוצות מזון: פחממות( קבוצת תחליפי הלחם), חלבונים (קבוצת תחליפי החלב והבשר), שומנים, פירות וירקות. הלחם, אורז, אטריות, תפוחי אדמה, תירס ועוד שייכים לאותה קבוצת מזון - הפחממות (תחליפי הלחם), כך שאיני מבינה מדוע לחם הגבילו לשתי פרוסות בעוד את שאר חברי הקבוצה לא הגבילו יוצרי דיאטה זו. הטחינה והאבוקדו שייכים לקבוצת השומנים כך שנהוג לא לאכול מהם בכמויות גדולות בזמן דיאטה אך אפשר ואף רצוי בהחלט לשלבם במידה גם בדיאטה לצורך ירידה במשקל. ומה עם "חברים" נוספים בקבוצה זו כגון: זיתים, מרגרינה, שמן, אגוזים ועוד אותם בכלל לא הזכירו נותני הדיאטה, גם הם מקבוצת השומנים ואותו הנוהג כמו לגבי האבוקדו והטחינה מומלץ לגביהם. פירות מכילים סוכר כך שגם מהם אין אנו ממליצים לאכול בלי הגבלה בדיאטה לצורך ירידה במשקל. לגבי שאלתך האם אפשר לרדת במשקל מדיאטה כזו? תלוי כמה אוכלים משאר המרכיבים אותם רשמו היוצרים כבלי הגבלה בכל מקרה שיטה זו לא נראת לי מספיק מאוזנת מבחינת החלוקה של מרכיבי המזון. יתכן כי היא תעזור לך לרדת במשקל אך מה אז? איך חיים הלאה האם אפשר להתמיד בשיטה זו לאורך זמן? נועה ברימברג - דיאטנית קלינית - רמב"ם
שלום נטע באמת הרבה שאלות :-) , אענה לך אחת אחת לפי הסדר. 1. נבטי חיטה אכן עשירים מאד בויטמינים ומינרלים רבים. יחד עם זאת הם מתקלקלים במהירות מאחר והם עשירים בשומן בלתי רווי. יש חנויות טבע שמחזיקות במקררים שלהן גם נבטי חיטה טריים, שהם למעשה גרגרי חיטה אורגנית שהונבטו. את יכולה בקלות רבה להנביט גרגרי חיטה (רק האורגנית תנבוט) בבית. מרטיבים אותם כמה פעמים ביום, משאירים אותם לחים (לא שוחים במים), ומחכים. כאשר מבצבץ זנבנב קטן לבן, הם מוכנים לאכילה, ואפשר לאכול אותם גם ללא בישול כלל. הם די טעימים. 2. אפונה ירוקה קפואה או טריה או משומרת היא ירק המכיל יחסית כמות גבוהה של עמילן. אפונה יבשה כבר הגיעה לרמה של קטניה : עשירה מאד בפחמימות ובחלבון, בדומה לחומוס או שעועית לבנה יבשה. בודאי שב 100 גרם של אפונה יבשה יש הרבה יותר חלבונים, פחמימות, קלוריות , ברזל וסידן מאשר באפונה ירוקה . ובמאמר מוסגר, ירקות קפואים לא בהכרח פחות מזינים מירקות טריים, כי הם נאספים ומוקפאים מיידית, בעוד הירקות הטריים נמצאים במחסנים לעתים למשך שבועות עד שהם מגיעים אל הצרכנים. 3. שמן אגוזי מלך, וגם שמני אגוזים אחרים, מכילים מעט שומן חד בלתי רווי והרבה שומן רב-בלתי רווי. שמנים אלה רגישים מאד לחמצון, מתקלקלים בקלות רבה. לכן, אם את קונה, שימי את השמן מייד במקרר, והשתמשי בו בכמויות לא גדולות ולא כל יום. השמן גם מאד יקר. לדעתי עדיף להכניס לסלט מספר אגוזי מלך שבורים לחתיכות מאשר להשתמש בשמן שלהם. שמן פשתן ממש לא מומלץ לצריכה דרך הפה. אפשר להשתמש בו לדילול צבעי שמן. 4. כולין בדרך כלל מיוצר בגוף על פי הצורך, כל עוד אוכלים מספיק חלבונים, ובדרך כלל בחברה המערבית אנחנו מקבלים חלבונים מעל ומעבר לצרכינו. מזונות שמכילים כולין הם חלמון ביצה, מוח, לב, כבד, אגוזים, ירקות עלים, קטניות, ולציטין. מחסור בכולין די נדיר. 5. קינואה, אמרנט ודוחן הם סוגים שונים של דגנים, שקיימים במקומות שונים בעולם. בארץ הם לא פופולאריים במיוחד, ונמכרים רק בחנויות טבע. ככל הידוע לי דוחן אינו ממשפחת הסולניים . 6. גריסי פנינה הם גרגרי שעורה שקולפו. בחנויות טבע ניתן להשיג גם גרגרי שעורה שלמים (בדומה לגרגרי חיטה מלאה). לוקח להם הרבה יותר זמן להתבשל, אך הטעם מאד דומה, והם מכילים יותר ויטמינים ומינרלים. בהצלחה.