אי סבילות ללקטוז הנוצרת כתוצאה ממחסור באנזים לקטאז ,יכולה...
כשני שלישים מהאוכלוסייה בישראל לוקים באי סבילות ללקטוז...
רגישים לחלב ושונאים חלב סויה ואת שאר התחליפים? נסו לשתות...
רוב האנשים הסובלים מרגישות ללקטוז יכולים לאכול מוצרי חלב...
רוב החלב שאנו צורכים מגיע מן הפרה, אך קיימים סוגי חלב...
שלום ירון, הופעה של גזים לאחר טיפול אנטיביוטי יכולה להיות שמנית לכך שבדרך נהרגו גם כמה חיידקים טובים. אתה יכול לנסות פרוביוטיקה לחודש- חודשיים ולבחון את השעפעתה. לשאלתך לגבי אי סבילות ללקטוז. חסר נרכש כלומר כזה שקורה באמצע החיים הוא הסיבה השכיחה ביותר לחסר. חסר מלידה הוא דבר יחסית נדיר. התוסף נקרא לקטזין והוא קיים בקופת החולים. תנסה לקחת טבליה או שתיים לפני אכילת מוצרי חלב ולראות אם זה עוזר. בברכה, ד"ר אסולין
תיקי שלום. מדובר בשני תכשירים המכילים תערובת אנזימים ומיועדים לשיפור העיכול. בשני התכשירים- ליפאזות (לפירוק שומנים), עמילאזות (לפירוק סוכרים) ופרוטאזות (לפירוק חלבונים), אך בהבדלי ריכוזים. בנוסף, ב"זים קל" יש אנזימי עיכול נוספים ובהם- לקטאז, המפרק לקטוז (הסוכר שבחלב). מתאים למי, שבין היתר, סובל מחסר בלקטאז. ב"פנקראופלט" יש חומר נוסף הנקרא- דימטיקון ונועד למנוע הקצפה במע' העיכול, כך שביחד עם אנזימי העיכול, נותן הפחתה בכמות הגזים במערכת. לא צפויות תופעות לוואי מיוחדות בשימוש בפנקראופלט. אם אין לך חסר בלקטאז, הוא אמור להשפיע עליך באופן דומה לזה של זים-קל. יש ליטול 2 טבליות של פנקראופלט עם כל ארוחה. שנה טובה וחתימה טובה גם לך.
אסתר יקרה, שלום. אבוי אם כך היה. ראשית, כשמדברים על מזון מסוים, חלב לדוגמא, יש להבין כי למערכת העיכול לא מגיע "חלב" אלא ערב רב של רכיבים המרכיבים אותו: חלבונים, פחמימות, שומנים, ויטמינים, מינרלים וגם מים. מכאן שאין אנזים אחד שאחראי לפירוק "חלב" ישנם אנזימים לפירוק חלבונים, פחמימות וכ"ו. אחד האנזימים הידועים בהקשר של חלב נקרא לקטאז ותפקידו לפרק את הלקטוז שהוא סוכר החלב. זהו אנזים שמתפתח אצלנו בינקות (בעיית גזים ובעיות עיכול מוכרות אצל תינוקות שמתחילים להשתמש לראשונה במערכת העיכול עם צאתם לאויר העולם) והוא גם בין הראשונים להיכחד עם זיקנתנו המתקדמת. ישנם אנשים שאצלם מאובחנת מחלה/הפרעה שנקראת לקטאז-דיפישנסי כלומר, חסר בלקטאז או שהוא לא קיים כלל או שהוא נמצא בכמות נמוכה יחסית ואז קיים אצלם קושי בהתמודדות עם סוכר הלקטאז המלווה בכאבי בטן, שלשולים ונפיחויות. ברגע שיש אבחנה רפואית ברורה הם יצרכו מוצרי חלב דלי או נטולי לקטוז. אם את חושדת בבעיה שכזו, יש לפנות לרופא לאבחנה מסודרת. אם מצבורי השומן זה מה שמטריד אותך, אז הרשי לי להבהיר ולחדד. א. מה שלא מתעכל ולא נספג ממערכת העיכול לדם, לא יכול להגיע לרקמת השומן ולכן לא יכול לתרום להשמנה. ב. כפי שכבר כתבתי לעיל, חלב אינו נקלט בגוף כ"חלב" אלא כפחמימות, חלבונים, שומנים וכדומה, כמו מכל מזון אחר בעל הרכב דומה או אחר. לחלב אין שום יחוד מבחינה זו. ג. מזון באשר הוא אינו משמין אף פעם. מה שמשמין אותנו זו התנהלות לא מאוזנת מול הגוף שלנו ומול העולם הרגשי שלנו, יקירה. תוכלי לקרוא עוד בשרשורים השונים, במאמרים בצד הימני של הפורום ובאתרי הבית הפרטיים. ולכל שאלה נוספת, הרי את מוזמנת. בברכת יום יפה שלך לאה פינטו
אי סבילות ללקטוז הנוצרת כתוצאה ממחסור באנזים לקטאז ,יכולה...
כשני שלישים מהאוכלוסייה בישראל לוקים באי סבילות ללקטוז...
רגישים לחלב ושונאים חלב סויה ואת שאר התחליפים? נסו לשתות...
רוב האנשים הסובלים מרגישות ללקטוז יכולים לאכול מוצרי חלב...
רוב החלב שאנו צורכים מגיע מן הפרה, אך קיימים סוגי חלב...
שלום ירון, הופעה של גזים לאחר טיפול אנטיביוטי יכולה להיות שמנית לכך שבדרך נהרגו גם כמה חיידקים טובים. אתה יכול לנסות פרוביוטיקה לחודש- חודשיים ולבחון את השעפעתה. לשאלתך לגבי אי סבילות ללקטוז. חסר נרכש כלומר כזה שקורה באמצע החיים הוא הסיבה השכיחה ביותר לחסר. חסר מלידה הוא דבר יחסית נדיר. התוסף נקרא לקטזין והוא קיים בקופת החולים. תנסה לקחת טבליה או שתיים לפני אכילת מוצרי חלב ולראות אם זה עוזר. בברכה, ד"ר אסולין
תיקי שלום. מדובר בשני תכשירים המכילים תערובת אנזימים ומיועדים לשיפור העיכול. בשני התכשירים- ליפאזות (לפירוק שומנים), עמילאזות (לפירוק סוכרים) ופרוטאזות (לפירוק חלבונים), אך בהבדלי ריכוזים. בנוסף, ב"זים קל" יש אנזימי עיכול נוספים ובהם- לקטאז, המפרק לקטוז (הסוכר שבחלב). מתאים למי, שבין היתר, סובל מחסר בלקטאז. ב"פנקראופלט" יש חומר נוסף הנקרא- דימטיקון ונועד למנוע הקצפה במע' העיכול, כך שביחד עם אנזימי העיכול, נותן הפחתה בכמות הגזים במערכת. לא צפויות תופעות לוואי מיוחדות בשימוש בפנקראופלט. אם אין לך חסר בלקטאז, הוא אמור להשפיע עליך באופן דומה לזה של זים-קל. יש ליטול 2 טבליות של פנקראופלט עם כל ארוחה. שנה טובה וחתימה טובה גם לך.
אסתר יקרה, שלום. אבוי אם כך היה. ראשית, כשמדברים על מזון מסוים, חלב לדוגמא, יש להבין כי למערכת העיכול לא מגיע "חלב" אלא ערב רב של רכיבים המרכיבים אותו: חלבונים, פחמימות, שומנים, ויטמינים, מינרלים וגם מים. מכאן שאין אנזים אחד שאחראי לפירוק "חלב" ישנם אנזימים לפירוק חלבונים, פחמימות וכ"ו. אחד האנזימים הידועים בהקשר של חלב נקרא לקטאז ותפקידו לפרק את הלקטוז שהוא סוכר החלב. זהו אנזים שמתפתח אצלנו בינקות (בעיית גזים ובעיות עיכול מוכרות אצל תינוקות שמתחילים להשתמש לראשונה במערכת העיכול עם צאתם לאויר העולם) והוא גם בין הראשונים להיכחד עם זיקנתנו המתקדמת. ישנם אנשים שאצלם מאובחנת מחלה/הפרעה שנקראת לקטאז-דיפישנסי כלומר, חסר בלקטאז או שהוא לא קיים כלל או שהוא נמצא בכמות נמוכה יחסית ואז קיים אצלם קושי בהתמודדות עם סוכר הלקטאז המלווה בכאבי בטן, שלשולים ונפיחויות. ברגע שיש אבחנה רפואית ברורה הם יצרכו מוצרי חלב דלי או נטולי לקטוז. אם את חושדת בבעיה שכזו, יש לפנות לרופא לאבחנה מסודרת. אם מצבורי השומן זה מה שמטריד אותך, אז הרשי לי להבהיר ולחדד. א. מה שלא מתעכל ולא נספג ממערכת העיכול לדם, לא יכול להגיע לרקמת השומן ולכן לא יכול לתרום להשמנה. ב. כפי שכבר כתבתי לעיל, חלב אינו נקלט בגוף כ"חלב" אלא כפחמימות, חלבונים, שומנים וכדומה, כמו מכל מזון אחר בעל הרכב דומה או אחר. לחלב אין שום יחוד מבחינה זו. ג. מזון באשר הוא אינו משמין אף פעם. מה שמשמין אותנו זו התנהלות לא מאוזנת מול הגוף שלנו ומול העולם הרגשי שלנו, יקירה. תוכלי לקרוא עוד בשרשורים השונים, במאמרים בצד הימני של הפורום ובאתרי הבית הפרטיים. ולכל שאלה נוספת, הרי את מוזמנת. בברכת יום יפה שלך לאה פינטו
שלום ענבל, מצטערת על התשובה המאוחרת.. ניתן לנסות ולהוסיף דייסה לחלב השאוב, אם כי לא בטוח שהרעיון ימצא חן בעיני הקטנה. דייסות טובות יותר מבחינת ערכן התזונתי הן דייסת שיבולת שועל, קינואה או אורז. כדאי להתחיל עם דייסה אחת, ולהתמיד איתה במשך שבוע לפחות, לפני שעוברים לדייסה הבאה. האם כבר נחשפה לדגנים? אם לא, התחילי עם האורז. בכל מקרה, חשוב לדעת כי דייסות המבושלות בבית, בבישול ארוך, ערכן רב יותר מאשר אלו המתועשות, הבאות באבקה, וזאת למרות הויטמינים והמינרלים שמוסיפים להן. אם תרצי הסבר כיצד להכין דייסת אורז ביתית טובה, כתבי לי ואצרף מתכון. לגבי חלב פרה? הגישה הגורסת כי חלב פרה אינו בריא אינה באה מתוך הרפואה הקונבנציונאלית אלא מתוך הרפואה הסינית ומהנטורופתיה. ברפואה הסינית, אנו מייחסים לכל מזון תכונות אנרגטיות. כך יש מזונות קרים, מזונות חמים, מזונות המוסיפים לגוף לחות ומזונות המייבשים. חלב פרה נחשב למוסיף קור ולחות לגוף. תכונות אלו אינן רצויות - הלחות עלולה להאגר ולהופיע כליחה במע' הנשימה או העיכול, הקור מחליש את מע' העיכול ה'מעדיפה' מזון חמים. חלב צאן - כבשים או עיזים, נחשב למתאים יותר משום שהוא חמים, אך חשוב לדעת כי גם הוא מלחלח. מבחינת הרפואה המערבית, אין כל בעיה בשימוש בחלב פרה, למעט במקרים בהם יש אלרגיה לחלבון החלב או חסר באנזים המפרק את הסוכר שבחלב (חסר לקטאז). מקווה שעזרתי, בהצלחה! ד"ר גלי שטופמן 050-7661552
היי לא נדיר בכלל שהתופעה מופיעה באמצע החיים אמנם, אצלך זה לא אמצע, ילדונת, אבל בכל זאת... :) גם אצלי זה קרה, בשנות ה-30 לחיי, מה שנקרא. לגבי המספרים - לא זוכרת. אבל זה כלום, באמת. אפשר לקחת תוספי לקטאז שמכילים את האנזים שחסר לך. כמו כן, אפשר לאכול גבינה צהובה ויוגורט וגבינות קשות שמכילות כמות קטנה יותר של לקטוז. אם את אוהבת גבינות עיזים, אז בכלל מעולה. לגבי שאלתך על עייפות ודיכאון: צריכת מוצרי חלב בנוכחות חסר בלקטאז יכולה לגרום להפרעות עיכול והן כלשעצמן פוגעות באיכות החיים. פגיעה באיכות החיים מורידה גם את מצב הרוח, אין ספק, שבתורו - משפיע לרעה על המערכת וחוזר חלילה... אני הייתי מתייחסת לחוד לחרדות ולדיכאון ולא קושרת אותם לאי סבילות. לעיתים טיפול בנוגדי חו"ד כמו ציפרלקס למשל מקטין את הסבל ממעי רגיז (אם יש לך). הרבה בריאות
אין צורך להגזים, מותר לשתות מוצרי חלב שעברו תסיסה כגון יוגורט או קפיר וכן גבינות קשות. בחלב עזים יש אחוז נמוך של לקטוז ורב החולים באי סבילות ללקטוז יכולים לשתות אותו. במקרה שרוצים דווקא חלב ניתן להשתמש בכדורי לקטזה שניתן לרכוש בבתי מרקחת. לגבי הליקובקטר, רצוי לבצע תבחין נשיפה לאחר הטיפול על מנת לוודא הכחדתו. ד"ר גל
נעמי שלום, ראשית יש להבחין בין אלרגיה למזון (בד"כ למרכיב החלבוני) הכרוכה בתגובה אלרגית-חיסונית לצריכת אותו מזון, לבין אי סבילות למזון הנוצרת כאשר לאדם יש חוסר באנזימי עיכול מסוימים או ליקוי מטבולי כלשהו אשר פוגע בעיכולו השלם והטמעתו של גורם מזון זה. לפי דבריך מדובר באי סבילות לסוכר החלב - לקטוז כלאמר מחסור חלקי או שלם באנזים לקטאז. באופן כללי עולה רמת הלקטאז בעובר בתקופת ההריון ונשארת גבוהה עם ההנקה. בתקופת הגמילה יורדת באופן טבעי רמת הלקטאז. מבחינה פיזיולוגית הפרשת הלקטאז הייתה צריכה להסתיים לאחר היניקה אבל האדם ממשיך לצרוך מוצרי חלב מעבר לתקופת היניקה ולכן ייצור הלקטאז בתאי הרירית נמשך. אי סבילות של מוצרי חלב איננה תמיד תוצאה של חסר לקטאז, ישנן סיבות שונות לרגישות לחלב וחריפות שונה לבעיה. שיטת IPEC מתמחה בטיפול באלרגיות ורגישויות למינהן ובאי סבילויות למזונות ומרכיבים שונים ויש לנו נסיון רב ומצטבר בטיפול באלרגיות ורגישויות למרכיבי החלב. באבחון נוכל לדעת בעזרת מבחן השרירים אם אכן הרגישות היא רק ללקטוז או שישנם מרכיבים נוספים לבעיה. בטיפול באלרגיות בשיטת IPEC משנים בעזרת טכניקה אנרגטית, את הזיכרון השלילי של מערכת החיסון של הגוף לאלרגן על מנת שלא תגיב עוד ברגישות יתר לאותו גורם. בטיפול באי סבילות למזון מעודדים את יכולת הגוף לייצר את אותו אנזים/גורם מטבולי חסר. במקביל, בהתאם לתוצאות מבחן השרירים ינתנו ההמלצות התזונתיות המתאימות לך. מאחל לך בריאות, ליאור טל
חסר בלקטאז הוא מצב שכיח באוכלוסיה ויכול להתלוות למצבים אחרים כמו תסמונת המעי הרגיש שיכולה לגרום לתופעות דומות של שלשול וכאבי בטן. כמו כן ייתכן שאכלת מוצרים המכילים לקטאז בכמות קטנה. ד"ר גל
בדיקת העמסת לקטוז, נעשית ברב מכוני הגסטרו בבתי החולים או מרפאות גסטרו גדולות (כמו זמנהוף). ד"ר גל
האם מדובר באלרגיה או בתופעות של חסר לקטאז? אם מדובר בחסר לקטאז אפשר להוסיף לחלב "לקטאזים" שהינו האנזים המפרק חלב ואפשר לקנות בחנויות טבע ופארמים וכך לתת לה מעדני חלב/גבינה/חלב פרה כמו כן לא ציינת האם לא אוהבת חומוס/טחינה? - מזין ובריא
אין קשר בין אכילת מוצרי חלב או המנעות מהם להווצרות האנזים (לקטאז). ישנם תינוקות הנולדים עם חסר של האנזים ולכן אין ברירה צריך לתת להם פומולות שלא על בסיס לב פרה. כמו כן ישנם אנשים שעם הגיל מפסיקים ליצר את האנזים ולכן סובלים מתופעות של חסר לקטאז לאחר שתיית חלב וכדומה. מבחינה תזונתית פורמולה צמחית זהה לחלבית אך אם את חוששת שתינוקך רזה מידי תמיד אפשר להתיעץ עם אחות טיפת חלב/רופא הילדים ולבנות את עקומת הגדילה שלו ולראות אם יש בעייה
לא כדאי להפסיק מוצרי חלב ,נראה לי שזו המלצה של כל מיני אנשים לכל מצב בילדים. אם תמנעי ממנה חלב הרי תמנעי ממנה את רוב המזון היומי. וחוץ מזה חסר לקטאז(האנזים המפרק חלב) גורם אמנם לגאזים אך גם לכאבי בטן עזים ושלשול מימי ולא רק לגאזים. בדיקות פולשניות לא יעזרו לדעתי ואם כן חושבים עליהן אזי להתיעץ קודם עם מומחה למחלות דרכי העיכול בילדים. מחלת קרוהן אינה מתבטאת כך וגם לא "חברתה" הטובה קוליטיס אולצרוזה ישנם אנשים בגופם חידקים המייצרים הרבה גזים ואין הרבה מה לעשות. את המבוכה אפשר לפתור בבדיחה על חשבון המצב הלא נעים ( בגיל זה אפשר ומותר... )
אי סבילות לחלב בשל חסר לקטאז אינה בעיה אלרגית אלא בעיה בספיגת החלב התגובות המקומיות שציינת אינן תגובות אלרגיות מהן יש לחשוש על פי מה שתארת אין מקום לחשוש מחיסונים אחרים אך יש לדווח על כל בעיה לפני כל חיסון או טיפול.
חלב פרה אינו גורם לדלקות אזניים. במידה וקיימת אלרגיה לחלב היא עשויה להתבטא בנזלת כרונית ונטיה לדלקות במערות הפנים ובאוזן - אבל זוהי תופעה נדירה למדי. חלב פרה הוא מזון עתיק ובטוח לשימוש אם כי בתינוקות רצוי להניק עד כמה שאפשר - לחלב האם יתרונות רבים מאד על פני חלב הפרה. חלב פרה עשוי לגרום להפרעה בספיגה ובפעילות המעיים למי שיש לו חסר בלקטאז - אנזים המפרק את סוכר החלב. איני מכיר מאמרים ספציפים בעיברית - חפשי בסיפריות הציבוריות