האביב מביא עימו התעוררות מרהיבה של הטבע, אך עבור כ-20%...
בעיות נשימה הנובעות ממקום העבודה אינן נחלתם של כורי הפחם...
הקיץ פה ואתם מתעטשים בלי הפסקה? פריחה מסתורית הופיעה לכם על...
'טיפת חלב' הוא מוסד ישראלי ייחודי, המספק שירותי בריאות...
פסח שבא עלינו לטובה, הוא ההזדמנות מצוינת להניח את הגלוטן...
פירות ים זה שם כללי לצדפות סרטנים, שרימפסים ושאר יצורים חביבים, לכן תיאורטית ייתכן ואת אלרגית לאחד מהם אך לא בהכאח לאחר ולכן פעם זה כך ופעם זה אחרת פני לבדיקת אלרגיה יש בדיקות לפירות ים במרפאתנו
לא ידוע על גן ספציפי הקשור ישירות לאלרגיה, ברם במשפחות עם נטייה כזו, יתכנו עוד פרטים עם נטיה לאלרגיה אסטמה וכו
שלום רב זה רעיון טוב לתת לו הפוגה מכל הבדיקות והטיפולים כמות האלרגנים היא אינסופית ולא ניתן לכסות את כולם אם מצוייד במזרק ויודע מה לישות וממה להימנע - הצעתי היא שתתני לו מנוחה בהצלחה פרופ נמרוד מימון
האביב מביא עימו התעוררות מרהיבה של הטבע, אך עבור כ-20%...
בעיות נשימה הנובעות ממקום העבודה אינן נחלתם של כורי הפחם...
הקיץ פה ואתם מתעטשים בלי הפסקה? פריחה מסתורית הופיעה לכם על...
'טיפת חלב' הוא מוסד ישראלי ייחודי, המספק שירותי בריאות...
פסח שבא עלינו לטובה, הוא ההזדמנות מצוינת להניח את הגלוטן...
בימים האחרונים מתחילים יותר ויותר תלמידים לחזור למסגרות...
פירות ים זה שם כללי לצדפות סרטנים, שרימפסים ושאר יצורים חביבים, לכן תיאורטית ייתכן ואת אלרגית לאחד מהם אך לא בהכאח לאחר ולכן פעם זה כך ופעם זה אחרת פני לבדיקת אלרגיה יש בדיקות לפירות ים במרפאתנו
לא ידוע על גן ספציפי הקשור ישירות לאלרגיה, ברם במשפחות עם נטייה כזו, יתכנו עוד פרטים עם נטיה לאלרגיה אסטמה וכו
שלום רב זה רעיון טוב לתת לו הפוגה מכל הבדיקות והטיפולים כמות האלרגנים היא אינסופית ולא ניתן לכסות את כולם אם מצוייד במזרק ויודע מה לישות וממה להימנע - הצעתי היא שתתני לו מנוחה בהצלחה פרופ נמרוד מימון
לצערי העונים לפורום זה אינם מומחים בגסטרואנטרולוגיה ילדים. את כל הסוגיות הללו צריך להעלות לפני הגסטרואנטרולוג המטפל
לא מוכח כזה דבר
דר קובי שדה ממש אין בעייה
שלום דנה, לא ידועה לי הכמות. בברכה,דנה
שלום דנה, לא ידועה לי הכמות. בברכה,דנה
סיון שלום, על פי המלצת משרד הבריאות בתדריך התזונה החדש מינואר 2013 - אין צורך להתחיל בטעימות לפני גיל 6 חודשים. התזונה העיקרית ולמעשה הבלעדית של תינוק עד גיל 6 חודשים הינו חלב (הנקה או תמ"ל).מגיל 6 חודשים ניתן להתחיל ישר עם חשיפה למזונות - למשל - מרק ירקות שתוך שבוע את מוסיפה למרק גם עוף - מבשלת הכל וטוחנת ונותנת בכפית. מנה שתחליף מנה של סימילק הינו כוס (150-200 מל) של מרק. אם הוא לא מסיים מנה שלמה ומראה סימנים כי הוא רוצה עוד משהו - ניתן להשלים את הארוחה בסימילק. כשבוע אחרי שמתחילים את המרק - מתחילים פירות - קצת יותר בהדרגה כי יש יותר אלרגיות לפירות - כלומר כל יומיים מתחילים עם פרי חדש בכמות קטנה שמתווספת לפרי שהוא כבר טעם - למשל - אם התחלת עם תפוח, אז אחרי יומיים מוסיפים מעט בננה, אחרי יומיים נוספים אפשר להוסיף אבוקדו וכן הלאה. בהמלצות של משרד הבריאות נכתב כי במידה ונתת לטעום לפני גיל 6 חודשים הכמויות צריכות להיות מזעריות - שוב, כי עיקר התזונה של התינוק עד גיל 6 חודשים - הינו הנקה או תמ"ל. כשתגיעי לטיפת חלב בגיל 6 חודשים, תתייעצי עם האחות - והיא תוכל לספק לך מידע כתוב של משרד הבריאות על תזונה מגיל 6-12 חודש. תהני מהאוצר!
שלום רונית, יתכן שמדובר בחומציות של הקיווי או באלרגיה אליו ..ניתן לבדוק או פשוט להימנע ממנו ... לגבי חצילים-ממשפחת הסולניים ומקושר לדלקתיות בגוף ( לפחות ברפואה הטבעית) תהליך הקלייה יוצר חום וחומציות רבה ויכול להיות שזו הסיבה ...המלצה -להימנע . באופן כללי אם הנך סובלת מבעיות בדרכי העיכול לרבות חומציות/צרבות כאב בבטן עליונה מומלץ להימנע מכל מה שחומצי כולל פירות הדר חצילים ,עגבניות וכפי שאת רואה גם קיווי ...מקווה שעזרתי . בהצלחה .
טל שלום פירות וירקות חשובים מאוד לשמירה על תזונה והזנה טובה ונכונה.נסי לאכול ירקות מבושלים או פירות אפויים. איכלי במהלך היום כמה מנות מפוזרות בכמויות קטנות. איכלי תפוחים, אפשר לאפות אותם עם מעט חמאה וקינמון בתנור. המנעי מפירות או ירקות שאת יודעת בוודאות שגורמים לך אי נוחות בבטן או איכלי מהם כמויות קטנות (חצי מלפפון, רבע גמבה וכדומה- במרווחי זמן ). בכל מקרה, אל תוותרי. תמיד לנסות ולבדוק העיקרון - כמויות קטנטת. בברכת שנה טובה ובהצלחה אביטל
עלייך לפנות בהקדם למרפאת האלרגיה לביצוע בירור וקבלת הדרכה וערכת הגנה - אם זה באמת נכון יש בכך סכנה רבה תיאורטית יש אכן חלבונים משותפים למזונות שציינת שאולי להם את אלרגית קראי על אלרגיה למזון באתר של המרפאה: www.allergynet.co.il
שלום הילה, לא ידוע על רכיב משותף שגורם לאלרגיה, מה גם שברוב המקרים לא ידוע איזה חומר אלרגני ספציפי הוא הגורם.
אין בעיה עם אומגה 3 מומלץ לבצע בדיקות דם כולל לויטמינים ובהתאם לטפל
דליה שלום, בתדריך התזונה של משרד הבריאות - יש 2 משפטי מפתח. המשפט הראשון - ניתן לחשוף למזונות מגיל 4 חודשים כי חשיפה למזונות לא מעלה את הסיכון לארלגיות(פרט לדבש שאסור לחשוף עד גיל שנה). ולכן מגיל 4 חודשים ניתן לחשוף להכל - כל עוד זה במירקם שהתינוק מסוגל לאכול - ובד"כ בגיל זה המרקם נוזלי. אין צורך לבשל לתינוקות באופן מיוחד בגיל הזה לצורך הטעימות - כיון שהטעימות לא באות להחליף את התזונה שלו - ולכן ניתן לקחת דברים מתוך תפריט המשפחה שהם בעלי מרקם מתאים לטעימה (טעימה= עד 2 כפיות ליום). לדוגמא - אם את עושה סלט - ניתן לתת לתינוק ללקק את הרוטב מהאצבע שלך או מכפית. או כל תבשיל - ניתן לתת לטעום מרוטב. המשפט השני החשוב המופיע בתדריך התזונה - רצוי לחשוף לדגנים בין גיל 4-7 חודשים כי חשיפה בגילאים אלה לדגנים מוריד את הסיכון לצליאק (רגישות לקמח). לכן ניתן לחשוף לדגנים על ידי תוספת של חצי כפית דייסת דגנים/שיבולת שועל/סולת לבקבוק אחד ביום של תמ"ל. ואם התינוק יונק - אז החשיפה לדגנים תתחיל בגיל 6 חודשים - אם תוספת של כמה איטריות/גריסים לתוך המרק או חצי פתי בר לתוך הפירות. לגבי השאלות הספציפיות ששאלת - בעניין החשיפה למזונות - אם זה בגיל 4 חודשים - לצרכי טעימה בלבד - זה לא משנה עם מה מתחילים. כי הכמות ההתחלתית היא ממילא קטנה. אם זה בגיל 6 חודשים - כאשר החשיפה אמורה להתחיל להחליף מנה של חלב - רצוי להתחיל עם הירקות, ובהחלט ניתן לבשל כמות שתספיק ל3 ימים, אחרי 3 ימים לבשל מרק חדש - ולהוסיף חתיכת עוף למרק - אך עדיין לטחון רק את הירקות, ובמרק הבא שאת עושה - אחרי עוד 3 ימים - לבשת את הירקות עם העוף ולטחון הכל. כשבוע אחרי התחלת המרק עם העוף ביחד - מתחילים פירות - כאן רצוי בהתחלה להפריד ביניהם כי יש יותר אלרגיות לפירות - לדוגמא - נותנים תפוח יומיים, אחרי יומיים ניתן להוסיף בננה, אחרי יומיים להוסיף אבוקדו, אחרי יומיים להוסיף מיץ תפוזים וכו'. ניתן לתת גם את המרק וגם את הפירות בטמפרטורת החדר. רוב התינוקות אוהבים את המרק מעט חמים יותר - ניתן לשים את המרק בצלוחית/כוס ולהניח את זה בתוך קערה /סיר עם מים חמים. כך המרק יתחמם במידה הרצויה. לגבי דייסות - אם אין סיבה מיוחדת לתת דייסות - לדוגמא תינוק שאנו רוצים העשרה קלורית כי איננו עולה במשקל - למעשה הצורך היחידי בדייסה - זה כפי שציינתי לעיל - החשיפה לדגנים מגיל 4 חודשים. ובמקרה זה - מוסיפים חצי כפית של דייסה לבקבוק. אם תינוק יונק, ואני רוצה להעשיר לו קלוריות כי איננו עולה מספיק במשקל - אז אפשר לתת לו מנה אחת ביום של דייסה סמיכה בכפית(ואז הדייסה המובחרת עד גיל חצי שנה תהיה קורנפלור או אורז).בתיאבון! מחר יום האם - אז שיהיה שמח! וחודש טוב!
שלום!ההמלצה להתחיל את מנת המרק ירקות/עוף בגיל 6 חודשים ואת הפירות מיד (תוך שבועיים)אחר כך. אתם כבר כמעט שם מבחינת גיל התינוק, כך שניתן כבר להתחיל לתת לו את הטעימות של המנות הראשונות של המרק - כך שכשהוא יגיע לגיל 6 חודשים הוא כבר יאכל מנה שתחליף את ההנקה באותה שעה.לגבי פירות - מומלץ לחכות עד גיל 6 חודשים ורק אז להתחיל - הסיבה לכך הינה שיש יותר אלרגיות לפירות ולכן ההמלצה להתחיל בירקות ובעוף. בתיאבון!
שלום! אני מקווה שהחזרה לעבודה שלך היתה חלקה ! זה אתגר גדול לתמרן בין בית עם תינוק ולבין עבודה!באופן כללי , ההמלצה להתחלת האוכל (מרק/פירות) היא מגיל 6 חודשים, אך אם תינוקך כבר נחשף לטעימות אפשר להתחיל לחשוף אותו גם למרק ירקות/עוף - ולהחליף על ידי כך אחת ממנות ההנקה. מתחילים במרק ירקות - כאשר ניתן לבשל יחדיו את כל הירקות(אין צורך להפריד ביניהם כיון שיש מעט מאד אלרגיות לירקות) - גזר,קישוא, תפוח אדמה, בטטה, בצל וכו'. נותנים לו את המרק למשך שלושה ימים. אחרי שלושה ימים מכינים מרק חדש - ירקות, אך מוסיפים חתיכת עוף - שאותו לא טוחנים בשלב זה - טוחנים רק את הירקות . אחרי שהוא אוכל 3 ימים את המרק הזה שיש לו כבר טעם של עוף - מכינים מרק חדש - עם ירקות ועוף (רצוי שוק של עוף) והפעם גם טוחנים את העוף. כמויות= כמות של מרק שמחליפה ארוחה של חלב הינו כוס של מרק(=150-200 מ"ל). יש להעלות בהדרגה את הכמות - בהתחלה הוא יאכל רק כמה כפיות - אך על פי רצונו - הוא יגביר את הכמות שהוא אוכל. לא מומלץ ללחוץ עליו לגמור את המנה - יש תינוקות ש"תקועים" עם 2 כפיות ליום גם אחרי חודשיים לעומת תינוקות שתוך יומיים גומרים את כל הכוס. במידה והוא אינו מסיים כוס - אז יש סיכוי שיישאר עוד רעב אחרי המרק - ואז אין ברירה אלא להציע לו מעט חלב אם שאוב או תמ"ל. ניתן לנסות קודם לתת לו קצת מים - כי המרק מצמיא ולעיתים מספיק להציע מעט מים כדי לסחוב אותו עוד קצת עד הארוחה הבאה. בהמשך - אפשר לגוון את המרק - ולהוסיף גריסים, אפונה, מעט איטריות, עדשים - כמובן לטחון הכל. אינני ממליצה להתחיל את הפירות לפני גיל 6 חודשים - כיון שיש יותר אלרגיות לפירות - אך יש סיכוי טוב שהוא יסתדר עם המרק - כך שלא תיאלצי לשאוב - ותוכלי להניק אותו לפני העבודה ועם שובך מהעבודה. לא לשכוח כמובן גם את מתן ויטמין D - 2 טיפות , וברזל 3 טיפות ליום.בהצלחה, בתיאבון, וחזרה מוצלחת לעבודה!
רגישות לגלוטן בודקים בבדיקת דם הקרויה אנטי TTG ואנטי אנדומיזיום. אי סבילות ללקטוז (חלב) ופרוקטוז (פירות) בודקים ע"י תבחין נשיפה .
רננה שלום,בגיל חצי שנה ניתן לתת לתינוקות לטעום מהכל (חוץ מדבש). בהחלט ניתן להוסיף סילאן לפירות ואף טחינה גולמית-שניהם עשירים בברזל - שהוא חיוני להתפתחות התינוקות. בכל מקרה, כמו עם כל מאכל חדש - יש להתחיל בכמות קטנה בהתחלה - לודא שאין רגישות - ואם אכן אין רגישות - ניתן בהמשך לתת בכמות נדיבה . לגבי התזונה בגיל 6 חודשים - כל מאכל שהינו במרקם שתינוק יכול לאכול אותו ללא סכנת חנק (כלומר מרקם מרוסק) ניתן לתת לטעום. אך מעבר לכך - ברמה של ארוחה ממש שאמורה להחליף ארוחה של חלב - רצוי להתחיל במרק ירקות (לבשל את כל הירקות יחדיו) לרסק, ולתת בכפית. 3 ימים אחר כך להוסיף חתיכת עוף למרק - אך שוב לטחון רק את הירקות - תפקיד העוף בשלב זה הינו רק לתת טעם. ביום השביעי - כאשר את מכינה מרק חדש(בהחלט ניתן להכין מרק ל3 ימים כך לא צריכים להכין כל יום מחדש כמות כל כך קטנה)- להוסיף עוף לירקות ולטחון אותו. כמות העוף שאנו שואפים לתת שווה ערך לשוק של עוף ליום. בהחלט רצוי בהמשך לגוון עם הודו או בשר בקר - שהם עשירים יותר בברזל. כמות המרק שמחליפה ארוחה של חלב הינו כוס של מרק (150-200מ"ל) . הקצב של התקדמות האכילה תלוי בתינוק - יש תינוקות שמסיימים את כל הכוס תוך יומיים מאז שהתחילו להיחשף למוצקים ויש תינוקות שאחרי חודשיים עוד לא גמרו 2 כפיות. יש לזכור כי כל כפית זו הצלחה! בערך שבוע אחרי החשיפה למרק ירקות עם העוף, מתחילים פירות - קצת יותר בהדרגה כיון שיש יותר אלרגיות לפירות - לדוגמא - מתחילים בתפוח, עם אחרי יומיים אין סימני רגישות, ניתן להוסיף בננה, אם אחרי יומיים אין סימני רגישות - מוסיפים אבוקדו,מיץ תפוזים וכו'. ככל שהתינוק מגדיל את הכמות שהוא אוכל ניתן לשדרג את הארוחה - לדוגמא - לשים אורז/אפונה/עדשים/גריסים/איטריות במרק. ויטמין D נותנים במינון 2 טיפות עד גיל שנה. ברזל נותנים מגיל 4 חודשים 3 טיפות שהם 7.5 מג, ומגיל חצי שנה מעלים את המינון ל6 טיפות שהם 15 מג'- וממשיכים במינון זה עד גיל שנה. לקראת גיל שנה עושים ספירת דם - כדי לודא האם לא התפתחה אנמיה - ובמידה וכן - מעלים את מינון הברזל עוד בהתאם להמלצת הרופא המטפל. שיהיה לכם בתיאבון!
מאיה שלום ושנה טובה עם שינה טובה! לדעתי זה האיחול האולטימטיבי עבורכם, והלוואי שיתגשם!ביתך המתוקה אכן הגיעה לגיל שאפשר להתחיל לחשוב על הקניית הרגלי הירדמות ליליים - אף שזה תהליך קשה - גם לתינוקת וגם להוריה - מתישהו צריך לעשות אותו...אני מודה שלתינוקת יונקת - זה אף קשה יותר - כי תינוקות יונקים נוטים לקום יותר בכל מקרה, וההנקה עבורם היא גם אוכל (שהם ממש לא צריכים בלילה) וגם מוצץ, וגם קירבה אימהית. ומצד שני - את חוזרת לעבודה - ולילות לבנים אינסופיים ועבודה - ממש לא הולכים טוב ביחד. ולכן כדאי להתחיל להקנות הרגלי הירדמות - וזה על ידי הפסקת ההנקות הליליות - אם היא מתעוררת להנקה בלילה - לגשת אליה, לטפוח לה 2-3 טפיחות על הגב, להגיד לה בלחש לילה טוב - עכשיו ישנים. ולצאת מהחדר. לחזור שוב לחדר ולחזור על כל התהליך אחרי 5 דקות, וכן הלאה - עד שתירדם (בד"כ הם "נשפכים" אחרי כשעה). זה מתיש גם אותך , וקורע את הלב - אבל חשוב לזכור כי התינוקת זקוקה לשינה רציפה לא פחות מאשר אויר לנשימה - והיא גם תהנה מהקניית הרגלי ההירדמות - בסופו של דבר - אף יותר ממך. בלילה הבא - אותו תהליך - אבל נכנסים לחדר כל 10 דקות . בלילה השלישי נכנסים לחדר כל 15 דקות . בד"כ בלילה הרביעי - אחרי בכי קצר בתחילת הלילה - הם כבר ישנים לילה שלם. חשוב לזכור כי זה תהליך לא קל עבורך - אך כדי שהוא יצליח חשוב מאד שתהיי עקבית. ולכן חשוב לשתף את בן הזוג - כי גם נדרשת עקביות ועזרה משלו. אם את מרגישה שאת אינך מסוגלת עדיין להנחיל את התהליך - אז תוכלי להתחיל בו גם עוד חודש וגם בעוד חודשיים - רק בינתיים לא תהיה הקלה בלילות...(אם את מחליטה לא לבצע את התהליך כעת - אפשר להתחיל בהדרגה - וזה להרים אותה כשהיא בוכה - לא להציע הנקה - אך כשהיא נרגעת - להוריד אותה למיטה. בלילה הראשון - את תרגישי שאת עושה את זה 18 מיליון פעם - אבל זו גם דרך להקנות הרגלי הירדמות שלא קשור בהנקה. נושא שני -האוכל.גיל 6 חודשים זהו גיל נהדר של התחלת חשיפה למזונות משלימים, גם לתינוקת שנפתח בפניה עולם שלם וטעים וגם להורים! טוב מאד שאת מציעה מים אחרי ארוחת הירקות - זהו בדיוק הזמן להתחיל לחשוף למים - ואין כמו אחרי מנת ירקות/עוף להתחיל בחשיפה - כיון שמנה הירקות בד"כ מצמיאה. כמות שנחשבת ארוחה = לכוס של מרק= 150-200 מ"ל. אם היא מסיימת את כל המנה הנ"ל - בד"כ מספיק לתת מים אחרי רק להרוות את הצימאון. אך אם היא איננה מסיימת, ומראה סימנים אחרי זמן קצר שרוצה הנקה(וממש מצויין שגם את למדת לחכות בין הכפיות המעטות שהיא אוכלת לבין הצעת ההנקה) - זה הזמן להשלים את הארוחה עם הנקה. מומלץ מאד אחרי כ3 ימים שהיא כבר אוכלת את הירקות - ולא משנה אם היא אוכלת 3 כפיות או שכבר אוכלת כוס מלאה - לשלב את מנת הבשר בירקות - ניתן לשלב עוף/הודו/בקר. הכמות הרצוייה שאליו אנו שואפים הינו כ50 גרם של עוף/הודו/בקר ליום (50 גרם =כמות עוף שיורדת משוק של עוף).מנת העוף/הודו/בקר מעשיר לנו את מנת הירקות בחלבון ובברזל - ולכן חשוב מאד להוסיף אותם. רצוי לבשל כמו שמבשלים מרק עוף (אבל ניתן להשתמש במכשירי אידוי - אם על פי הוראות היצרן ניתן לאדות גם מוצרי בשר עליהם). כל דבר חדש נותנים בכמות קטנה - אבל אין צורך להפריד את הדבר החדש - מכל המנה - לדוגמא - אם היא כבר אוכלת ירקות, ניתן להוסיף חתיכת עוף קטנה לירקות המאודים, וכל יום להעלות את כמות העוף שמערבבים עם הירקות. אחרי הנסיון הזה - ניתן לעשות נסיון נוסף עם מעט הודו , וכו'. בכל מה שקשור לחשיפה למזון - מה שחשוב זה החשיפה למגוון - הכמות פחות רלוונטית - כי תמיד אפשר להשלים עם הנקה. ביתך המתוקה - תחליט כמה אוכל היא רוצה - אם זה 2 כפיות או כוס מלא, ובהתאם את תחליטי אם יש צורך בהשלמת הנקה. לגבי ארוחת הפירות - בגלל שיש יותר אלרגיות לפירות אנו מעט יותר זהירים - לא להציע יותר מפרי אחד חדש באותו מנה - ולהמשיך איתו לכמה ימים - לדוגמא - אם היא כבר אוכלת בננה ותפוח, ניתן להוסיף מיץ קלמנטינה לבננה ותפוח, לחשוף אותה לזה למשך כמה ימים. אם אין אלרגיות - ניתן להוסיף לזה מעט אבוקדו וכו'. מנה של פירות שמלחיפה מנה של חלב אם/הנקה גם היא = כוס של פירות =150-200 מ"ל. אך מנסיון -יש יותר תינוקות שדורשים הנקה אחרי הפירות - אפילו אם הם סיימו את כל הכוס. יש נטיה פחות לשבוע אחרי ארוחת הפירות לעומת ארוחת הירקות עם העוף... חשוב גם להעלות את מינון הברזל בגיל 6 חודשים ל6 טיפות ליום. (ויטמין D נשאר 2 טיפות ליום). שתהיה חזרה לעבודה מוצלחת ומהנה!
גלית שלום! על פי המלצות משרד הבריאות ניתן להתחיל עם טעימות כבר מגיל 4 חודשים, כיון שחשיפה מוקדמת למזונות בכמות של טעימה - אינו מעלה את הסיכון לאלרגיות. לכן ניתן לתת לטעום מהכל - חוץ מדבש (דבש גם בכמות של טעימה ניתן לתת רק מגיל שנה!)טעימה = עד 2 כפיות ליום. בנוסף להמלצה זו משרד הבריאות ממליץ לחשוף לטעימה של דגנים בין גיל 4-7 חודשים - כי חשיפה מוקדמת לדגנים מוריד את הסיכון למחלת הצליאק (רגישות לחלבון החיטה=קמח). על פי 2 ההמלצות הללו אין צורך לבשל ארוחות מיוחדות לתינוק בגיל 4 חודשים- אלא לתת לטעום מתוך התפריט המשפחתית - למשל - אם עשית סלט - ניתן לתת לתינוק לטעום מעט מהרוטב של הסלט - מכפית או מהאצבע שלך. אם הכנת תבשיל כלשהו שמרקמו נוטה לנוזלי - ומתאים לתת לתינוק בכפית או ישר מהאצבע שלך - בהחלט ניתן לתת לטעום. כמובן לקחת בחשבון סכנת חנק - כלומר יש להציע רק דברים בעלי מרקם נוזלי המתאים לתינוקות בגיל זה. לגבי החשיפה לדגנים - אם התינוק בן 4 חודשים ניזון מפורמולה - ניתן להוסיף לארוחה אחת ביום חצי כפית של דייסת דגנים/שיבולת שועל/סולת - וזה מספיק לרמה של חשיפה. אם התינוק יונק - אז בגיל 6 חודשים כאשר נתחיל לחשוף לירקות - ניתן יהיה להוסיף למרק ירקות מעט אטריות או גריסים - וזו גם חשיפה מתאימה. ככלל מטרת הטעימות הינו חוויית מרקמים שונים וטעמים שונים - אין זה אמור להחליף ארוחה - כלומר זה לא הופך להיות תזונת התינוק. רק בגיל 6 חודשים כאשר נתחיל עם מרק הירקות , העוף והפירות - רק אז מצופה כי זה יחליף ארוחות של חלב. בגיל 6 חודשים - כאשר מתחילים עם חשיפה למרק ירקות /עוף ופירות - ההמלצה היא להתחיל עם כל הירקות יחדיו - לבשל מרק - לטחון - ולהציע בכפית (ולא בבקבוק). ניתן להכין מרק שיספיק ל3 ימים, ואחרי 3 ימים , לבשל מרק ירקות ולהוסיף חתיכת עוף בפנים. לטחון גם כעת רק את הירקות ולהציע בכפית. גם כאן רצוי להכין מרק שיספיק ל3 ימים , והמרק החדש שתבשלי - יכיל גם ירקות וגם עוף - ובמרק זה יש לטחון את העוף. כמות מרק שיחליף ארוחה של חלב - תהיה כוס (בין 150-200 CC)של מרק. רצוי מאד שכמות העוף (שאפשר להחליף לעיתים עם הודו או בשר בקר)תהיה כשוק של עוף ליום (שהם כ50 גרם של בשר). ברור שבהתחלה הכמויות תהיינה פחותות מזה - אך השאיפה היא להגיע לכמויות הללו ולתמהיל הזה - שהעוף הינו חלק ניכר מהמרק. יש לזכור כי הקצב של הגדלת הכמות תלויה בתינוק עצמו - כלומר - יש תינוקות שאחרי יומיים יגמרו את כל המנה, ויש תינוקות שאחרי חודשיים - עדיין אוכלים רק 2 כפיות. שניהם תקינים!!כשבוע אחרי החשיפה למרק ירקות עם העוף, מתחילים עם פירות. כאן כדאי בהתחלה להפריד - כיון שיש נטיה ליותר אלרגיות לפירות - למשל להתחיל עם תפוח, ואחרי יומיים להוסיף בננה, אחרי יומיים ניתן להוסיף לתפוח ולבננה, מלון. וכו'. בכל מקרה, חשוב לזכור כי האוכל צריך להישאר כחוויה חיובית!כהורה מאד כיף לחוות עם תינוקך את החוויה הזו !תהנו ביחד!
זו תופעה ידועה ולרוב אין היא גורמת לתופעות אלרגיות כלליות ומסוכנות ניתן ליתר ביטחון לבצע בדיקת אלרגיה לפירות - ובמידה ובבדיקה התגובה היא משמעותית עדיף להמנע מאותן מזונות בהצלחה ד"ר קובי שדה מומחה לאלרגיה www.allergynet.co.il
לא אין קשר, אבל יש עדיין רופאים שחושבים שכן ולכן יש סיכוי שיבקשו ממך לקחת טיפול מונע טרם הזרק חומר הניגוד (יוד) בהצלחה ד"ר קובי שדה מומחה לאלרגיה
זה בהחלט יכול לקרות אם כי זה די חריג שהיא תפתח אלרגיה לכל אותם פירות בבת אחת בהצלחה ד"ר קובי שדה מומחה לאלרגיה www.allergynet.co.il