שאלה: שלום בן 50 לא חובב גדול של ירקות, אוכל חסה בעיקר חסה ועגבניה. חשבתי אולי להכין בבוקר שייק, ואולי זה יהיה קל יותר. קראתי על הייתרונות הגדולים של עלי תרד, הרבה נוגדי חימצון, ויטמינים, ניטרטים בכמות נכבדת (סלק אני לא אוהב, אז כנראה שעלי תרד זה הכי קרוב מבחינת הכמות). כמה עלי תרד צריך ביום? האם יש התוויות נגד (אני לא לוקח קומדין)? האם אפשר ומומלץ לשתות את זה על בסיס יומי ולאורך זמן? ניסיתי הבוקר לראשונה להכין משקה כזה, מילאתי קצת עלי תרד, קצת חלב, חפוץ עץ, ותמר. ועדיין הרגשתי את הטעם של העלים, אולי צריך להתרגל לזה? והאם השילוב טוב ובריא? ולגבי התפוח עץ, איזה מומלץ? הירוק? האדום? תודה
תשובה: אורי שלום הרעיון של להוסיף שייק ירוק לתזונה – במיוחד כשלא אוכלים הרבה ירקות – הוא מצוין, ובריא מאוד. עלי תרד הם בחירה מעולה: הם עשירים בנוגדי חמצון, ברזל, חומצה פולית, מגנזיום, ויטמינים K, A ו־C, וגם בניטרטים טבעיים שמשפרים את זרימת הדם ויכולים לסייע בלחץ דם וסיבולת גופנית. כוס עלי תרד ליום בשייק – בריא בהחלט, אפשר לשתות יום-יום אם אין בעיות כליה או עודף ויטמין K. כדאי לגוון את הירוקים מדי כמה ימים. אם טעם העלים חזק מדי – הוספת בננה, תפוח ירוק, נענע או חלב צמחי יכולה לעזור מאוד.