טיפים לחג פורים בריא
איך עוברים את החג בשלום, כמה קלוריות יש באוזן המן ומה כדאי לשים במשלוח המנות?
משלוחי מנות הם מנהג מקובל בחג הפורים עד כדי כך שעשויים להצטבר בבית מספר משלוחי מנות מהשכנים, מהחברים ומהמשפחה. מומלץ לא להשאיר את מלאי הממתקים והעוגיות בבית אלא לקחת חלק לעבודה, להעביר לשכנים לחברים וכו'.
כאשר אנחנו מכינים משלוח מנות כדאי לשלב בו פירות יבשים, סוגים שונים של אגוזים ואוזני המן בריאות שהכנתם בבית לפי המתכון המצורף.
ביום של סעודת הפורים כדאי לאכול ארוחות קלות הכוללות כריכים, יוגורט, פירות טריים וירקות. מומלץ לאכול ארוחה קלה לפני הסעודה על מנת לא להגיע אליה רעבים. בסעודה עצמה כדאי למלא את הצלחת רק פעם אחת, ולהקפיד שיהיו בה טעימות ממגוון המזונות שעל השולחן וכדאי, כמובן, שיהיו בצלחת ירקות ומאכלים דלי שומן.
פעילות גופניתבימים אלו הגיע האביב לישראל וחג הפורים הוא הזדמנות טובה מאוד לצאת לטייל עם כל המשפחה, ובדרך זו לבצע פעילות גופנית שמסייעת בשריפת קלוריות ובשיפור חילוף החומרים בגוף.
אוזני המן בריאותבכל אוזן המן יש בד"כ בין 150-250 קלוריות. הפרג עשיר בשומן ו- 100 גרם פרג מכילים כ- 500 קלוריות. לכן, כדאי בכל מקרה להמעיט באכילת אוזני המן ועדיף לאכול אוזני המן ביתיות ולא כאלה שקניתם. המתכון בהא הוא דל קלוריות ודל שומן, אך גם עם אוזני ההמן הטעימות שיצאו לכם לא כדאי להפריז באכילה.
את המתכון הבא הכינה עבורכם טלי אלבז דנון דיאטנית קלינית של מכבי.
חומרים לבצק:
1/2 ק"ג קמח מלא
3/4 כוס שמן קנולה/תירס/סויה
1/2 גביע או גביע אחד (250 מ"ל) של יוגורט רזה
3 כפות סוכר חום
שקית אחת של אבקת אפייה
להכנת הבצק:
מערבבים היטב את הקמח ואת אבקת האפייה. מוסיפים את הסוכר, את השמן ואת היוגורט ולשים לתערובת אחידה.
חומרים למלית:
200 גרם פרג טחון+ 1/2 כוס חלב
50 גרם צימוקים
4 כפות סוכר חום
להכנת המלית:
מבשלים על אש קטנה את הפרג ואת החלב כ-10 דקות, מסננים את הפרג, מוסיפים את הצימוקים ואת הסוכר ומערבבים היטב.
מרדדים את הבצק על משטח מקומח, יוצרים עיגולים בינוניים בעזרת כוס, שמים כפית מלית במרכז העיגול, מקפלים ומהדקים את קצוות הבצק לצורת משולש.
אופים בחום בינוני במשך כ- 25 דקות, ובוזקים אבקת סוכר על אוזני ההמן.
בואו לדבר על כך בפורום תזונה ודיאטה