זהירות באכילת דגים בתקופת החגים

(0)
לדרג

משרד הבריאות מבקש להזכיר לציבור כללי זהירות על מנת להימנע, במהלך טיפול במאכלי דגים בתקופת החגים, מזיהום חיידקי.

מאת: משרד הבריאות מבקש להזכיר לציבור כללי זהירות על מנת להימנע, במהלך טיפול במאכלי דגים בתקופת החגים, מזיהום חיידקי.

בתקופת החגים יש לזכור את כללי הטיפול בדגים על מנת להימנע מזיהום חיידקי. החיידק עלול לפגוע באנשים לאחר מגע וטיפול לא נכון בדגים, בעיקר מהזנים הבאים: מושט/ אמנון, בורי, דניס ולברק. החיידק (1) עלול לגרום לזיהומים חמורים. מאפיין הזיהום: כאב חזק, בצקות, בועות, דלקת תת-עורית, ובמקרים מסוימים גם אלח (שטף) דם. כך נמסר לרגל החגים ממשרד הבריאות.

על מנת להימנע מהזיהום מומלץ:
1. לקנות דגים רק ממקומות מוכרים בעלי רשיון עסק.
2. לוודא כי הדגים המוצגים בויטרינת הקירור מוחזקים על שבבי קרח בטמפ' של 4 מעלות.
3. אין לקנות דגים מכל סוג שהוא ישירות מבריכות דגים או מדוכנים פתוחים בהם לא נשמרים תנאי קירור נאותים.
4. להימנע ממגע ישיר עם הדגים החיים או הטריים (מצוננים).
5. אין לקנות דגים חיים או מצוננים שלמים. להקפיד כי מקבלים את הדגים רק לאחר ניקוי מסנפירים, קשקשים וזימים.
6. בבית מומלץ לבוא במגע עם הדגים באמצעות כפפות חסינות לדקירה, ולא לבוא במגע ישיר עם הדגים.
7. אנשים הסובלים ממחלות כרוניות, כגון: כבד, כליות, סכרת, מערכת חיסון מוחלשת וסרטן, מומלץ שימנעו מכל מגע עם הדגים.

רובי שטיינברג, דובר משרד הבריאות, מוסר עוד כי בארבע השנים האחרונות דווח למשרד הבריאות על 69 מקרים של זיהום חמור מהחיידק, מתוכם 7 חולים נפטרו.

הערות:
(1) שם החיידק - vibrio vulnificus

רוצה לדרג?
זה יעזור לכל מי שייחפש מידע רפואי על התחום