תזונה עתירת קלוריות מעלה את סיכויי ההישרדות מסרטן המעי

(0)
לדרג

סרטן המעי הוא אחד מסוגי הסרטן הנפוצים במערב, וקשור ישירות לגורמים תזונתיים, במיוחד לצריכה מוגברת של בשר אדום, שומן וסוכר מזוקק. שיעורי ההישרדות נמוכים בדרך כלל, ופחות ממחצית החולים חיים חמש שנים לאחר האבחנה.
החוקרים בחנו את צריכת האנרגיה לפני האבחון אצל 148 חולים (97 גברים, 51 נשים) שעברו ניתוח מוצלח להסרת הגידולים הסרטניים מהמעי. החולים נמצאו במעקב במשך 10 שנים.
46 חולים מתו בטווח של חמש שנים, צפי המוות העיקרי היה מידת ההתפתחות של הגידול באבחון הראשוני. גורמים שהאריכו את תקופת ההישרדות היו נשים, מתחת לגיל 65, ומיקומו של הגידול. פעילות גופנית, צריכת אלכוהול ועישון לפני האבחון לא היוו גורם להבדל משמעותי לגבי שיעורי ההישרדות.
ואולם צריכת האנרגיה השפיעה גם היא על שיעורי ההישרדות, כשחולים שצרכו מעט או בצורה בינונית לפני האבחון נמצאו בסיכוי מוגבר פי שלוש למוות בטווח חמש השנים הראשונות.
בסך הכל, 6 מתוך 50 חולים (12%) שעמדו בתזונה עתירת קלוריות מתו בטווח של חמש שנים, בהשוואה ל- 22 מתוך 48 בצריכה בינונית (46%), ו- 18 מתוך 50 בצריכה נמוכה (36%). המחקר לא הצליח לזהות מזון או חומר תזונה מסוים שהגביר את שיעור ההישרדות.
הממצאים לא מפתיעים, בהתחשב בכך שתזונה עתירת קלוריות מעלה את חסינות התאים, אומרים המחברים. ואולם הם מניחים שתזונה עתירת קלוריות יכולה להתאים לסוגים מסוימים של סרטן המעי, ולהגביר את שיעורי ההישרדות.

רוצה לדרג?
זה יעזור לכל מי שייחפש מידע רפואי על התחום