השומנים הטובים
שימו שמן, שמן זית. (אבל גם קנולה, דגים, אגוזים...) איך אוכלים את זה?
שמן זית-
יתרונות:
מכיל חומצות שומן אומגה 6, ו 30-40 סותרי חמצון. כאשר משמש כתחליף לחמאה או שמנים אחרים, הוא יכול לסייע בשמירה על בריאות הלב, ואף להפחית את הסיכון לסרטן.
שימושים:
לטפטף מעט על לחם במקום חמאה. לאדות ירקות בשמן זית ושום על מנת להעשיר את הטעם. לחתוך תפוחי אדמה לצ'יפס, להעביר בשמן חם ולהכניס לתנור בחום גבוה על מנת לקבל צ'יפס בריא יותר.
שמן קנולה-
יתרונות:
מכיל חומצות שומן אומגה 3, המסייעות בהפחתת לחץ דם, הורדת רמת הכולסטרול "הרע" והטריגליצרידים.
שימושים:
להשתמש בבישול בכל פעם שלא מעוניינים בתוספת הטעם של שמן זית. להעביר ירקות שורש בשמן חם, ולאפות בתנור. לערבב שמן קנולה עם קמצוץ לימון, ולהכניס כרוטב בסלט של תפוחים, שומר וירקות ירוקים. להשתמש במקום מרגרינה או שומן לעוגה בזמן שימון התבניות.
דגים-
סלמון, טונה, שמך (טרוטה), בס, מקרל, הרינג, סרדינים
יתרונות:
מכילים חומצות אומגה 3 המסייעות בהורדת לחץ הדם והכולסטרול, מפחיתים את הסכנה למחלות לב ושבץ.
שימושים:
לצלות פילה סלמון עם כפית שמן זית, לפזר עלי רוזמרין וטימין, מלח ופלפל, ולהמשיך לצלות באיטיות למשך 17 דקות בחום נמוך. לעשות סלט טונה קליל עם טיפה שמן זית או שמן קנולה במקום מיונז. ל"הבריש" פילה טרוטה בשמן זית ולימון, לצפות בפירורי לחם מתובלים ולאפות לקבלת דג בטעם ים תיכוני.
אגוזים-
שקדים, אגוזי מלך, פקנים, בוטנים
יתרונות:
מכילים שומנים חד רוויים, שכאשר הם באים במקום מזונות שומניים אחרים יכולים להפחית את רמת הכולסטרול "הרע", להפחית את הסכנה במחלות לב, ולהאט ולעכב את הסיכון לסוכרת.
שימושים:
לאכול כמו שהם כחטיף בריא במקום צ'יפס או קרקרים. לכתוש לפירורים ולהשתמש במקום פירורי לחם בדג לעיל, ולאדות קלות בשמן קנולה. חשוב להמנע מאגוזים קלויים ומומלחים.
זרעי פשתן וזרעוני קנביס-
יתרונות:
עשירים בחומצות שומן אומגה 3, המכונות אלפא-לינולניק, ומסייעות בבלימת דלקות ולחץ דם, כמו גם תפקודי גוף אחרים.
שימושים:
זרעי פשתן מתקלקלים בקלות, לכן כדאי לקנות אותם טריים ולשמור במקרר. להכניס לסלטים, מרקים, תבשילים ונזידים.