אי סבילות ללקטוז
דיון מתוך פורום גסטרואנטרולוגיה - תמיכה
אובחנתי וגיליתי סופסוף את הבעיה - אי סבילות ללקטוז קודם כל אני לא יודעת מה דרגת החומרה זה מה שיצא לאחר 30 דק' - 0 לאחר 60 דק' - 25 לאחר 90 דק' - 34 לאחר 120 דק' - 37 מסקנות: עדות לחוסר לקטאז השאלות שלי: 1. מאיפה זה בכלל מופיע פתאום? אני בשנות העשרים לחיי 2. האם זה לכל החיים? 3. האם הבדיקה שלי מראה על רגישות יתר או שזה לא כל כך חריף? 4. האם יכול להיות שזה מה שהוביל לעייפות וחולשה וחרדות ודיכאון גם אפילו? ו.. אם יש משהו להוסיף אשמח זה די מתסכל עבורי כי אני גם לא אוכלת בשר, אבל זה גם משמח שמצאתי את גורם הכאבים שלמדתי לחיות איתם ולהפנים. מה שהיה מיותר תודה
היי לא נדיר בכלל שהתופעה מופיעה באמצע החיים אמנם, אצלך זה לא אמצע, ילדונת, אבל בכל זאת... :) גם אצלי זה קרה, בשנות ה-30 לחיי, מה שנקרא. לגבי המספרים - לא זוכרת. אבל זה כלום, באמת. אפשר לקחת תוספי לקטאז שמכילים את האנזים שחסר לך. כמו כן, אפשר לאכול גבינה צהובה ויוגורט וגבינות קשות שמכילות כמות קטנה יותר של לקטוז. אם את אוהבת גבינות עיזים, אז בכלל מעולה. לגבי שאלתך על עייפות ודיכאון: צריכת מוצרי חלב בנוכחות חסר בלקטאז יכולה לגרום להפרעות עיכול והן כלשעצמן פוגעות באיכות החיים. פגיעה באיכות החיים מורידה גם את מצב הרוח, אין ספק, שבתורו - משפיע לרעה על המערכת וחוזר חלילה... אני הייתי מתייחסת לחוד לחרדות ולדיכאון ולא קושרת אותם לאי סבילות. לעיתים טיפול בנוגדי חו"ד כמו ציפרלקס למשל מקטין את הסבל ממעי רגיז (אם יש לך). הרבה בריאות