פורום סיבים תזונתיים
סיבים תזונתיים נמצאים ברוב סוגי המזונות הצמחיים: חיטה מלאה ומוצריה, אורז לא מעובד, גריסים לסוגיהם, כוסמת, שיבולת שועל, קטניות, ירקות, פירות, שורשים.
הסיבים התזונתיים מתחלקים לשני סוגים: סיבים מסיסים וסיבים שאינם מסיסים. הסיבים המסיסים מצויים בפירות, בירקות, בסובין ובשיבולת שועל. הסיבים שאינם מסיסים מצויים בסובין חיטה ובדגנים מלאים.
מומחים מסכימים שסיבים תזונתיים הינם חלק חשוב מאוד בתזונה היום יומית, מסייעים בשמירה על הבריאות ומשפרים את תפקוד מערכת העיכול. סיבים תזונתיים תורמים למניעת מחלות לב, סוכרת והשמנה.
התזונה המערבית דלה בסיבים תזונתיים; מחקרים מראים כי מרבית האוכלוסייה צורכת פחות ממחצית כמות הסיבים המומלצת.
0
הודעות
0
תשובות מומחה
מנהל פורום סיבים תזונתיים

מילר עדי - דיאטנית קלינית
דיאטנית קלינית מוסמכת בוגרת תואר ראשון במדעי התזונה B.sc, מומחית בהשמנה והפרעות אכילה. בנוסף להכשרתה הבסיסית סיימה קורס "הפרעות אכילה לדיאטניות" בבית חולים...
המשך >
שאלה חדשה