בשר שלא בושל כראוי האם מסוכן

דיון מתוך פורום  מחלות זיהומיות

30/05/2025 | 18:04 | מאת: עדי

שלוםהבן שלי בן 7 אכל היום המבורגר מופשר שיצא מהקפאה. הכינו לו אוצו על הפלנצ'ה ורק כשאכל כמעט את רובו ראינו שהבשר מבפנים ממש לא מוכן.ורוד ממש. כלומר רק החלק החיצוני שלו כנראה התבשל האם זה מסוכן? מבחינת ליסטריה סלמונלה וחיידקים מסוכנים אחרים? כמה זמן דגירה ומה התסמינים פרט להקאות או כאבי בטן? אני ממש מודאגת. תודה

שלום עדי, אם בבשר היו, לפני בישולו, חיידקים פתוגניים כלשהם (כגון 'ליסטריה' ו'סלמונלה') אז אכילתו כשהוא לא מבושל מספיק עלולה להיות מסוכנת. אם בבשר לא נמצאים חיידקים כאלו אז הדבקה כזאת לא תתרחש. זמן הדגירה של זיהום מעיים שנגרם מהחיידקים הנ"ל הוא מספר ימים. הרבה בריאות אפי

30/05/2025 | 18:20 | מאת: עדי

תודה על המענה. במידה והיו בו לפני חיידקים.. מה הסכמה עבור הילד? מלבד שלשולים והקאות.

30/05/2025 | 18:37 | מאת: עדי

מתקנת שגיאת כתיב: שאלתי היא במידה והבשר לפני לא הוחזק כראוי והיו חיידקים כגון סלמונלה ליסטריה אי קולי- עד כמה זה מסוכן עבורו? ליסטריה יכולה לגרום למוות לא? וזמן הדגירה שלה יחסית ארוך? תודה לך

שלום עדי, 1. יכולים להופיע גם חום, בחילות וכאבי בטן. 2. אכן, זמן הדגירה של 'ליסטריוזיס' יכול להיות ארוך (מס' שבועות), אך התסמינים יכולים להופיע כבר לאחר 3 ימים מההדבקה. הרבה בריאות אפי

31/05/2025 | 13:04 | מאת: עדי

תודה על המענה דר הלפרין. מקוה שיהיה בסדר

מנהל פורום מחלות זיהומיות