אכילת עוף שחלקו ורדרד בהריון

דיון מתוך פורום  מחלות זיהומיות

27/12/2016 | 09:19 | מאת: נתי

שלום דר' אני בשבוע 7 להריון. אתמול התחלתי לאכול עוף שבישלה חברה שלי שרובו היה לבן ובשלב מסוים גילית שיש בו חולק קטן שהיה ורדרד, כלומר אכלתי חלק קטן ורדרד. 1. האם יש סיכון להדבקות בחיידקים, ובמיוחד בליסטריה? 2. האם חייב להיות חום במידה ונדבקתי בליסטריה? 3. באיזה שלב כדאי לעשות בדיקת דם או צואה לליסטריה?

לקריאה נוספת והעמקה

שלום נתי, 1. הסיכוי להימצאות חיידקי 'ליסטריה 'במזון שנמצא בפיקוח בישראל נחשב כנמוך. 2. זיהום ב'ליסטריה' בהריון בד"כ מתבטא בחום. 3. אינני מכיר תועלת בביצוע בדיקת צואה ל'ליסטריה'. בנוגע לתרבית דם- מקובל לבצע בדיקה זו רק כשיש חשד סביר להמצאות חיידקים בדם, ואין זה סביר בהיעדר חום. הרבה בריאות אפי

מנהל פורום מחלות זיהומיות