אלרגיה לשוקולד ולתירס

דיון מתוך פורום  אלרגיה ואסתמה

11/04/2002 | 22:43 | מאת: מיקי

האם ידועה התופעה של התעטשות לאחר אכילת שוקולד מסוים? מדוע זה קורה? כנ"ל לגבי אי-עיכול תירס, הגוף שלי פשוט לא מעכל תירס ופולט אותו שלם... האם מותר לי להמשיך לאכול, או שאין טעם, או שעדיף להימנע? כמו-כן, יש לי אלרגיה למוקסיפן, האם יש קשר לשני הדברים שציינתי? תודה מראש.

לקריאה נוספת והעמקה
12/04/2002 | 08:54 | מאת: ד"ר קובי שדה

קושי בעיכול תירס כמובן שאינו קשור לאלרגיה, אפילו לפרות (יש להן כ 7 קיבות!) קשה בטח לעכל את התירס. עיטוש לאחר שוקולד מסויים היא תופעה מוזרה - אני סקפטי לגבי קיום בעיה אלרגית או אחרת אך צריך לשמוע ולבחון את התופעה מקרוב יותר. מוקסיפן היא אנטיביוטיקה שעשוייה להתפתח כנגדה אלרגיה אלא שרוב רובם של המטופלים החושבים או המגדירים עצמם כאלרגי ךאנטיביוטיקות בד"כ אינם אלרגיים וניתן לברר זאת במרפאת אלרגיה בין 3 התופעות שהזכרת אין קשר.

12/04/2002 | 10:48 | מאת: מיקי

האלרגיה לשוקולד מריר ומלווה אותי זה מספר שנים, אני מתעטשת מספר שניות לאחר טעימת השוקולד המריר...במיוחד עם מילקי, אולי יש שם חומר שמאיץ את התופעה.

מנהל פורום אלרגיה ואסתמה