אלרגיה לשומשום

דיון מתוך פורום  אלרגיה ואסתמה

02/02/2015 | 22:53 | מאת: קרן ש

שלום, גילו אצלי אלרגיה לשומשום כבר מגיל 7 [היום אני בת 24]. במהלך השנים קרה שאכלתי מספר פעמים מאכלים שהכילו שומשום או שמן שומשום [כגון טחינה וחלבה] ולעיתים גם מאכלים שהכילו את הגרגירים בשלמותם. מייד לאחר האכילה אני מרגישה את התופעות [כאבי בטן, בחילות והקאות, פריחה בשפתיים, ופעם אחת גם גרון חסום]. האלרגיה אצלי לדעתי לא ברמה גבוהה מידי שכן חוץ מפעם אחת שבה אושפזתי אף פעם לא עמדתי בפני סכנת חיים [והיו מקרים רבים שבהם אכלתי שומשום]. בחצי השנה האחרונה חזרתי על הטסטים אצל אלרגולוג והוא אישר שהאלרגיה עדיין קיימת, וכן זכור לי 3 פעמים שבהם אכלתי שומשום [לא מתוך ידיעה כמובן] והרגשתי את האלרגיה. אני פונה אליך כי אתמול קרה שאכלתי מאכל רווי בשומשום [רוטב טריאקי שהכיל גם גרגירים וגם שמן שומשום] מבלי לדעת, ולא הרגשתי שום תופעה כזו או אחרת של האלרגיה בדרך שאני רגילה להרגיש [מלבד כאבי בטן קלים]. איך ייתכן הדבר? אכלתי כמו גדולה יותר מכל מה שאכלתי במשך חיי. תודה ויום טוב

לקריאה נוספת והעמקה
04/02/2015 | 10:26 | מאת: ד"ר קובי שדה

שמנים אינם מכילים חלבונים ולכן לא גורמים לאלרגיה האלרגיה נגרמת מחלבוני צמח השומשום

04/02/2015 | 23:23 | מאת: קרן ש

האם לא הייתי אמורה לפתח אלרגיה לגרגירים עצמם? תודה

מנהל פורום אלרגיה ואסתמה