פורום תזונה טבעית

בפורום תזונה טבעית תוכלו לקבל תשובות לשאלות בנושאים של תזונה נכונה בראיית התזונה הטבעית, מניעת מחלות והקלה על מחלות ותופעות קיימות, איזון משקל והרזיה בריאה, מזונות מבריאים, תוספי מזון וצמחי מרפא ועוד. אנא השתמשו במנוע החיפוש על מנת לאתר שאלות נפוצות שכבר נענו.
20578 הודעות
16870 תשובות מומחה

מנהל פורום תזונה טבעית

21/07/2013 | 16:37 | מאת: מירי

שלום רב, אני בת 53, לפני שישה חודשים עברתי ניתוח שרוול מוצלח. אני מנסה לאכול מאוזן ובהתאם להמלצות שניתנו לי. בביקורת האחרונה הרופא המליץ לי לקחת ויטמינים (תוצאות בדיקות הדם שלי תקינות). המבחר מאוד גדול והייתי רוצה לדעת באילו כדאי לי להתמקד? אשמח אם תוכלי להגיד לי איזה שילוב של ויטמינים הוא המומלץ לאחר ניתוח שכזה? תודה רבה! ושבוע מקסים!

23/07/2013 | 08:23 | מאת: טובה בר- שאן

מירי שלום זה מאוד קשה לי להגיד לך כיוון שמתן ויטמינים הוא רישי בהתאם למצב המטופל ובהתאם לתזונתו המלצתי החמה גשי ללתזונאי או נטורופאט שיבדוק אותך ויחליט על סמך מצבך איזה ויטמנים ומינרלים את צריכה. בברכה ובהצלחה טובה בר- שאן

19/07/2013 | 12:10 | מאת: מיכל

מחפשת המלצה למטפל\ת מאזור השרון (הרצליה, רעננה, רמת השרון) לטיפול בסיבות לאכילה (מצבי רוח)וכמובן באכילה עצמה. אני מעוניינת במישהי\ו עם הרבה ניסיון בתחום הספציפי של אכילה והרזיה וכמובן אחוזי הצלחה טובים בטיפול. אני בעצמי מטפלת בתנועה, מגע ומנחת קבוצות ביודנסה. ברכות מיכל

23/07/2013 | 08:15 | מאת: טובה בר-שאן

מיכל שלום אני מטפלת ומאמנת לאורח חיים בריא ויכולה מאוד לעזור לך. הקליניקה שלי ברחוב הכרם 3 בהוד השרון הטלפון 0546829699 דברי איתי בברכה ובהצלחה טובה בר- שאן

19/07/2013 | 05:25 | מאת: מאיה

טובה ואביטל שלום אני מניקה תינוק בן חצי שנה ומעוניינת לעבור לתזונה טבעונית. האם יש מזונות שעליי לצרוך יותר או תוספים כלשהם? אשמח לדגשים נוספים בתודה מאיה

23/07/2013 | 08:12 | מאת: טובה בר-שאן

מאיה שלום בתזונה טבעונית מאוד חשוב לאכל נכון מבחינת סוגי המזונות (לא לאכל לחם וירקות כל היום ) ירקות ,קטניות, דגניים מלאים, אגוזים, זרעים, פירות . לארגן אותם בצורה הנכונה. המלצתי החמה .אל תסתפקי בהמלצות הפורום גשי לתזונאית שתשב איתך על תוכנית מסודרת טבעונית בברכה ובהצלחה טובה בר- שאן

18/07/2013 | 14:03 | מאת: simona shay

האם משרים במים קרים או רותחים?, תודה למי שיכול לענות לי

23/07/2013 | 08:09 | מאת: טובה בר-שאן

simona shay שלום לא ברורה לי שאלתך בברכה ובהצלחה טובה בר- שאן

18/07/2013 | 11:13 | מאת: חן

שלום, איזה אבץ מומלץ לתת חומציות בקיבה? אבץ פיקולינאט או אבץ גלוקונט/ציטרט? תודה.

23/07/2013 | 08:07 | מאת: טובה בר-שאן

חן שלום שני מצבי האבץ טובים וידידותיים לספיגה במערכת העיכול. בברכה ובהצלחה טובה בר- שאן

18/07/2013 | 07:19 | מאת: הדס

למסירה פטריה טיבטית אזור ירושלים..

11/08/2013 | 17:44 | מאת: צילי

מחפשת פטריה טיבטית מאיזור בת ים חולון. תודה

17/07/2013 | 15:12 | מאת: אני2

שלום בזמן האחרון אני מתעניינת בתזונה נטורופטית פעם הייתי והיא נתנה לי תפריט אני מעוניינת להוריד במשקל וצריכה להוריד המון כרגע אוכלת בבוקר 3 פירות נקטרינה, אגס, תפוח משעה 9:00 - 12:00 לאחר מכן ב - 14:00 3-4 פריכיות משיפון מלא עם קוטג' וירקות. כאשר אני מגיעה היתה אני אוכלת צהריים ופה הבעיה העיקרית שלי לא יודעת מה לאכול מעופות נמאס לי טבעולים למיניהם לא בריאים ריבוי פחמימות לא עושה חי טוב. ופה אני מבקשת את עזרתך למה אני כולה לאכול/ לשפר וכו'. בערב אני אוכלת אקטיביה ופרי נוסף. שותה 2 כוסות נס קפה ביום והמון מים וכ - 2 כוסות סודה. לתשובתך אודה

17/07/2013 | 15:51 | מאת: טובה בר-שאן

אני 2 שלום בצהרים את יכולה לאכל דג / מגדרה + ירקות בסלט או מוקפץ/יכולה לאכל חומוס +טחינה +סלט גדול /ירקות מאודים וכ"ו בברכה ובהצלחה טובה בר- שאן

16/07/2013 | 10:41 | מאת: רונה

שלום, לפני כחודש וחצי במסגרת דיאטה הפסקתי לאכול לחם מכל סוג שהוא (לא בצק אלא רק לחמים למינהם). מאז היציאות שלי נהיו קשות יותר והרבה פחות פשוטות וקצרות כבעבר. מניחה שזה קשור בהפחתה משמעותית בסיבים תזונתיים. האם את ממליצה להשתמש בתוסף סיבים כמו בנפייבר ודומיו? תודה!

16/07/2013 | 20:34 | מאת: עדי מילר

שלום בהחלט ממליצה, אבל חשוב גם להקפיד על צריכה מספקת של ירקות, פירות ומזונות נוספים העשירים בסיביים תזונתיים. כמו גם על שתיה מספקת של מים ופע"ג. בהצלחה רבה, עדי מילר דיאטנית קלינית

15/07/2013 | 20:00 | מאת: חן

שלום, אני מוצא באינטרנט הרבה מאמרים לגבי חומץ תפוחים שבחלק מהם כתוב שזה מאזן חומציות יתר של הקיבה ובחלק מהמאמרים שזה עוזר למי שסובל מתת חומציות של הקיבה. מה נכון? והאם יש לכם המלצות נוספות איך לטפל במצב של תת חומציות בקיבה? חשבתי לנסות לקחת בטאין HCL ואבץ. תודה רבה :)

17/07/2013 | 15:48 | מאת: טובה בר-שאן

חן שלום הרעיון שלך נכון בברכה ובהצלחה טובה בר- שאן

15/07/2013 | 01:29 | מאת: אנונימית

שלום אני שוקלת 71 ואני בת 15.10 גובה 1.54 ואני פשוט אוכלת... ועצלנית... עוד חודש אחותי מתחתנת, ובאלי שינוי משמעותי במראה שלי, דיאטה לבד אני לא מצליחה לעשות... אני צריכה מישהו שיתן לי דחיפה ויגיד לי מה לעשות..

15/07/2013 | 10:00 | מאת: טובה בר-שאן

אנונימית שלום תורידי את כל החטיפים , העוגות, הביסלי, הבמבה, השוקולדים והקולה. שתי כל היום מים ותאכלי ארוחות מסודרות בוקר צהרים וערב .ארוחות שאוכלים בבית לא גאנק פוד. פחות לחם תוסיפי הרבה ירקות- כל ארוחה סלט גדול ו4 פרות ביום. וכל יום תלכי או תשחי או תרקדי. שעה ספורט ביום . בהצלחה בברכה טובה בר- שאן

14/07/2013 | 11:09 | מאת: חלבה

שלום, תמיד הייתה לי רמת חלבון תקינה בדם. לפני כמה חודשים הפסקתי לאכול בשר וביצים ובבדיקת דם אחרונה שעשיתי נמצאה רמה נמוכה של חלבון בדם. מקריאה הבנתי ששילוב של קטניות עם דגנים וגרעינים יכול לספק לי חלבון מלא. עברתי ניתוחי מעיים ויש לי בעיה עם חלק מהדגנים והקטניות. מכל הדגנים היחיד שהוא בטוח בשבילי שלא יגרום לסתימה במעיים הוא תירס. קטניות לא הכי טובות לי, אבל יכולה לאכול. לגבי גרעינים ואגוזים אין לי בעיה. קראתי שגרעיני דלעת מכילים אחוז הכי גבוה של חלבון. אז ככה, אני רוצה לאכול ע"ב קבוע שילוב של חלק מהנ"ל והייתי רוצה המלצה איזה שילוב הכי מומלץ. חשבתי על תירס (האם מקופסת שימורים הוא טוב?) + גרעיני דלעת + קטניות (למעיים שלי לא משנה איזה, אז מבקשת מכם איזה הכי מומלץ להוסיף לשילוב הספציפי שלי - שעועית/אפונה/עדשים/אחר?) אמורה לעבור ניתוח נוסף במעיים בעוד חודש וחצי ורוצה להספיק להעלות את רמת החלבון עד אז. אז לסיכום: חושבת לעשות שילוב של תירס + גרעיני דלעת + אחת מהקטניות שתמליצו לי שתהיה הכי יעילה. תודה רבה על עזרתכם וסליחה על האורך.

15/07/2013 | 00:47 | מאת: אביטל זלצר

חלבה שלום מציעה לך בחום לא להסתפק בהמלצות הפורום ולשבת עם תזונאית טבעית להרכבת תפריט מאוזן המתאים לבעיות שאת מתארת כאן. בברכה ובהצלחה אביטל

14/07/2013 | 07:02 | מאת: יעל

שלום. שמי יעל ואני סובלת כבר כחודש מכאבי בטן חמורים. אני אוכלת כבר למעלה משנתיים לחם שאור כוסמין ולאחרונה התחלתי להכין אותו בעצמי. אני חוששת אולי הלחם שאני מכינה הוא זה שגורם לי לכאבי הבטן הבלתי מוסברים. יש סיכוי לכך? האם לחם שאור יכול לעשות כאבי בטן? אני לא רגישה לגלוטן.. תודה. יעל

15/07/2013 | 00:45 | מאת: אביטל זלצר

יעל שלום ישנם גורמים רבים לכאבי בטן. הפסיקי לשבוע את צריכת הלחם הביתי וראי אם משתפר. בברכה, אביטל

13/07/2013 | 23:09 | מאת: שלום רב

כמה גרם חלבון יש רק בחלבון של הביצה (גודל לרג)

15/07/2013 | 00:43 | מאת: אביטל זלצר

שלום רב 4 גרם בחלמון ו 3 גרם בחלבון בביצה XL. בברכה אביטל

13/07/2013 | 17:21 | מאת: hi

שלום דנה, יש לי שתי שאלות: 1- כמה גרם חלבון עלי לאכול ביום? איך מחשבים? 2- אני אוהבת לאכול גרעינים לבנים לא מלוחים, טבעים ולא קלויים עם הקליפה שלהם- האם יש בקליפה נזק באירותי או לחילופין יתרון בריאותי? תודה

15/07/2013 | 00:40 | מאת: אביטל זלצר

שלום HI 1. יש לצרוך כ 0.8 גרם לכל ק"ג של הגוף. 2. אין נזק. הקליפה לא מתפרקת בקיבה ואת מרוויחה סיבים תזונתיים, הקפידי ללעוס היטב כדי לא לפצוע את פי הטבעת ביציאות. בברכה, אביטל

11/07/2013 | 14:24 | מאת: יוסי

האם מותר לשתות רדבול שאני לוקח אנטיביוטיקה?

15/07/2013 | 00:38 | מאת: אביטל זלצר

יוסי שלום לא מומלץ. הנזק הנגרם לפלורת המעי כתוצאה מצריכת קופאין, מוגבר. בברכה אביטל

10/07/2013 | 15:50 | מאת: רותי

שלום רב מה הסיבה שההומאופת הוריד לי לגמרי את החציל מהתפריט למרות כל הסגןלות הטובות?

14/07/2013 | 13:57 | מאת: עדי מילר

שלום רותי ראשית את בהחלט צודקת חצילים כמו כול הירוקות הם עמוסים בויטמינים, מינרלים ואנטיאוקסידנטים.... אך עפ"י גישת הנטורופטים וההומאופתים לא מומולץ לאכול חצילים כמו גם את שאר הירקות הסולניים (עגבניה, תפו"א ופלפל) כיוון שעפ"י אמונתם הם מזונות הנתפסים כרעלנים ובעלי נטייה להתיישב במפרקים, לכן לאנשים הסובלים מדלקת פרקים הם ממליצים להימנע מאכילת ירקות ממשפחת הסולנים. בברכה, עדי מילר דיאטנית קלינית

עניתי לך בהודעה למעלה...

10/07/2013 | 08:15 | מאת: אלי

האם יש מצב ששתיית מיץ עשב חיטה יום לפני בדיקת דם העלתה (זמנית) את רמת הסוכר בדם? תודה

11/07/2013 | 07:51 | מאת: טובה בר-שאן

אלי שלום ממש לא! שתיית עשב חיטה לאורך זמן עשוייה להוריד את רמת הסוכר . בברכה ובהצלחה טובה בר- שאן

07/07/2013 | 11:57 | מאת: אורי

שלום אני בן 25 ורציתי לדעת האם שימוש יומיומי של קפסולת גינסינג קוריאני מומלצת אם אני מתחת לגיל 40 ? המטרה היא לשפר ריכוז ולהגביר עוררות מינית אם ישנה תרופה אחרת אשמח לשמוע עלייה תודה

11/07/2013 | 07:50 | מאת: טובה בר-שאן

אורי שלום כעיקרון הגינסנג מעורר אנרגתי ומינית וניתן לקחתו אך אין לי עלך מספיק פרטים כדי ליעץ לך . בברכה ובהצלחה טובה בר- שאן

05/07/2013 | 11:46 | מאת: רועי

אני מחפש את הסוכר הכי בריא.. גם בשביל תה ונס קפה ולעוגות... האם לסחוט קנה סוכר יהא טוב עבורי? קנה סוכר במידה מבוקרת זה בריא? עדיף בהרבה או קצת על סוכר רגיל\חום? ואם זה יהא טעים? או יותר טעים?

11/07/2013 | 07:44 | מאת: טובה בר-שאן

רועי שלום הסוכר הבריא יותר הוא סוכר שאינו מזוקק . אנחנו חייבים לקבל סוכר בלעדיו אין חיים הבעיה שכמויות הסוכר שאנו צורכים גבוהה מאוד. לאכל קנה סוכר עדיף מהסוכר המזוקק ן והן החום בהצלחה ובברכה טובה בר- שאן

04/07/2013 | 18:02 | מאת: שירה

ערב טוב הייתי בייעוץ אצל דיאטנית אחרי המלצה מהרופא משפחה. שניהם המליצו לי על כדור שנקרא "שובע"... אשמח לקבל עוד דעה לפני שאכניס לגופי כמות כ"כ גדולה של כדורים. מה התופעות? זה באמת יעיל? תודה על העזרה

10/07/2013 | 13:49 | מאת: עדי מילר

שלום האם היית אצל דיאטנית קלינית מוסמכת ??? ממליצה על תזונה מאוזנת בשילוב פע"ג ועל מעקב דיאטנית לצורך ירידה במשקל. בהצלחה רבה עדי מילר דיאטנית קלינית

04/07/2013 | 11:25 | מאת: דפנה

שלום רב, אני מכינה לבד חטיף משיבולת שועל, טחינה גולמית, שומשום מלא, חמוציות ותמרים. אני רוצה להוסיף מרכיב חלבוני. מה הרכיב התזונתי שיש בו הכי הרבה חלבון שאני יכולה להוסיף אותו לחטיף שאני מכינה. תודה רבה, דפנה

05/07/2013 | 11:26 | מאת: אביטל זלצר

דפנה שלום כל קטניה שתוסיפי תיצור חלבון מלא בשילוב עם השיבולת שועם והטחינה. ניתן להוסיף פולי סויה. ניתן לגרד גם טופו פנימה. בברכה ובהצלחה אביטל.

08/07/2013 | 22:03 | מאת: עינב

ישנו מזון חדש ללא טעם וריח שניתן להוסיפו לכל מזון או משקה חם או קר והוא בעל רמות גבוהות של מרכיבים תזונתיים כגון: אומגה 3, חומצות שומן, נוגדי חמצון, חלבונים וסיבים תזונתיים.ניתן להוסיפו כמובן גם לחטיפי בריאות תוצרת בית (לדפנה)

03/07/2013 | 15:43 | מאת: דפנה

האם בחטיף של 60 גר' 13 גר' חלבונים זה נחשב לכמות חלבון גבוה. תודה, דפנה

04/07/2013 | 07:45 | מאת: טובה בר-שאן

דפנה שלום אדם צריך על כל ק"ג גוף 0.8 גרם חלבון אם את נניח שוקלת 60 ק"ג אז את צריכה 48 גרם חלבון ביום לפי זה תחליטי בברכה ובהצלחה טובה בר- שאן

לבני בן השנה ושמונה יש טריגליצרידים גבוהים בדם. האם זה בסדר לאכול כמה שרוצים- פירות, טחינה, אגוזים, חמאת בוטנים? ופירות יבשים? (תמרים, צימוקים) בבית הוא כמעט ולא אוכל פחמימות מזוקקות, אבל בגן כן- הפחמימות הן רק מזוקקות. ההמלצה היא להוריד אותן לגמרי מהתפריט? במשפחה אין סוכרת- לסבתא שלו יש סוכרת שניתנת לאיזון ע"י שינויים בתפריט. אם יש חשד כזה- אז מה אפשר לעשות? ודבר אחרון- הכולסטרול שלו בסה"כ תקין (92); hdl 24- הרצוי הוא יותר מ 40; ו- ldl- לא ניתן לחישוב (רצוי קטן מ- 100). מה זה אומר? יש סיבה לדאוג ?! תודה רבה מאיה

מאיה שלום (בהמשך להתכתבותנו) המלצתי שתורידי לו את כל הפחמימות המזוקקות ותתני לו מזונות עם אינדקס גליקמי נמוך כמו קטניות, אגוזים, טחינה ,הרבה ירקות במיוחד נבטים ועלים דגים (כרגע לא הייתי נותנת פירות יבשים )תמר אחד ביום אפשר ר , ופרי כמו תפוח ודובדבנים ושזיפים אפשר. בברכה ובהצלחה טובה בר- שאן

02/07/2013 | 21:53 | מאת: אנונימי

שלום, אני בן 21 ומזה כשבוע אני סובל מעצירות, שדורשת ממני מאמץ ביציאות, לפעמים מלווה בדימום (מרגיש כאבים, ככל הנראה פצע בפי הטבעת שנוצר מהמאמץ). עברתי לפני פחות משנה וחצי אנדוסקופיה כשכל הממצאים תקינים. אני מקפיד לאכול אוכל בריא, אוכל כל יום ירקות ופירות ומקפיד על סיבים תזונתיים. מה יכול להיות הגורם לעצירות? יכול להיות שאני לא שותה מספיק? בנוסף ניסיתי לעבור מחלב פרה לחלב סויה, קראתי שתוספי הסידן במשקה יכולים לגרום לעצירות אבל הפסקתי ברגע שהעצירות החלה. בנוסף התחלתי לאחר יומיים-שלושה לאכול אקטיביה שאמור לשפר את פעולות מערכת העיכול. מה מומלץ לעשות במצבי? אם אקפיד על שתייה (במידה וזה הגורם) תוך כמה זמן מערכת העיכול אמורה לחזור לטיבה? מה עוד אני יכול לעשות כדי לפתור את זה? מתי עליי לפנות לרופא? תודה

04/07/2013 | 07:40 | מאת: טובה בר-שאן

אנונימי שלום 1. חשוב תמיד לבדוק מדוע יש שינוי ביציאות ולכן יש מקום לבקש בדיקות. . 2. שתייה היא מאוד משמעותית בנושא של עצירות יש להגביר את כמות שתיית מיים במיוחדתה לוקח סיבים. 3. המלצתי לך שתיקח פרוביוטיקה וכן אנזימי עיכול עם האוכל שיעזרו לתהליך העיכול שלך. 4. לעשות תנועה. בברכה ובהצלחה טובה בר- שאן

02/07/2013 | 21:26 | מאת: דלית

אני טבעונית מזה 11 חודש, היו לי עליות וירידות מבחינת איזון באכילה ובמשקל. בחודשים האחרונים נכנסתי לסדר יום מאוזן בו אני אוכלת בעיקר ירקות (חיים ומבושלים, כולל עלים ירוקים), מעט פירות (3-4 יח'), חופן שקדים מושרים במים וקלופים, כמות מדודה של זיתים שחורים, עד 4 מנות פחמימה (מלאה) וכמות מדודה של קטניות, אני שותה הרבה, לא אוכלת לאחר השעה 19 בערב, מתאמנת כ45 דקות כ5-6 פעמים בשבוע. לפי החישוב שעשיתי כמות הקלוריות אותה אני אוכלת בממוצע היא 1300. בהתחלה ירדתי כמה ק"ג וכרגע הירידה נעצרה. אני צריכה לציין כמה גורמים נוספים: 1. יש לי תת פעילות של בלוטת התריס, אך אני מטופלת בכדורים ומאוזנת מבחינת ה-TSH. 2. בשבועות האחרונים אני סובלת מיציאות מעטות ולא סדירות. 3. גובהי 1.57 ומשקלי נכון לכרגע נע על הציר של 69-69.5 איך אני יכולה להזיז את המשקל מטה ? לא ברור לי מה אני עושה לא נכון ? תודה מראש

04/07/2013 | 07:36 | מאת: טובה בר-שאן

דלית שלום יכולים להיות מס' גורמים : 1. חוסר תנועה ופעילות גופנית: זה מאוד חשוב במיוחד לבעלות היפותירואידיזים. כיוון שזה מגביר את חילוף החומרים. 2. כבד גדוש ועמוס (המלצתי החמה לעשות ניקוי כבד ) 3. יותר שתיית מיים בברכה ובהצלחה טובה בר- שאן :

02/07/2013 | 16:29 | מאת: אתי

מהם סוג הויטמינים או המנרלים שחסרים במקרה של צפרניים מתפצלות וכיצד ניתן לטפל בבעיה

04/07/2013 | 07:32 | מאת: טובה בר-שאן

אתי שלום צפורנים מתפצלות יכולות להגרם בגלל מס' גורמים לגבי מינרלים חסר באבץ וסידן בברכה ובהצלחה טובה בר- שאן

לקחתי מולטי ויטמין של סולגאר שיש בו ויטמין B וברזל, אבל זה היה אחרי המלצה של רופאה שראתה אותי. בכל מקרה זה מאוד עזר.

01/07/2013 | 15:32 | מאת: נתי

שלום יש לי רגישות ללקטוז ולמוצרי חלב באופן כללי הייתי רוצה המלצה על חלב ולא עתיר קלוריות בשביל הקפה של הבוקר תודה

01/07/2013 | 23:29 | מאת: אביטל זלצר

נתי שלום ישנם הרבה סוגי תחליפי חלב פרה בשוק כמו חלב סויה, חלב שקדים, חלב אורז או חלב שיבולת שועל. בברכה אביטל

30/06/2013 | 23:47 | מאת: דנה

שלום האם אתם מכירות תכשיר הרזיה בשם spirulina plus ? האם אתן ממליצות עליו?

01/07/2013 | 07:40 | מאת: טובה בר-שאן

דנה שלום ספירולינה + מכילה ברובה סיבים הנותנים תחושת שובע וצמחי מרפא המשתנים ומקטינים את ספיגת השומן זה תוסף בסדר אבל הכי חשוב שאת תאכלי תזונה בריאה . בברכה ובהצלחה טובה בר- שאן

30/06/2013 | 18:38 | מאת: טבעונית29

בקשר לקבלת חלבון מלא כתוצאה מאכילה של קטניות ודגנים: האם דגנים מעובדים כגון פסטה מחיטה מלאה, לחם מקמח מלא וכדומה, ביחד עם קטניות, גם כן יפיקו עבורי את אותה התוצאה של חלבון מלא ומספק לגוף?

01/07/2013 | 07:36 | מאת: טובה בר-שאן

טבעונית 29 שלום אכן כן כל שילוב בין קטניה ודגן מלא יתן חלבון מלא בברכה ובהצלחה טובה בר- שאן

שלום, לבני בן 1:08, נמצאו טריגליצרידים גבוהים בדם, וכולסטרול נמוך. הרופאה אמרה שזה קשור לצמחונות. מה צריך להוריד מהתפריט ומה להוסיף? בבית משתדלים לתת לו קטניות, קינואה, כוסמת וכו'. וגם טחינה, אגוזים, חמאת בוטנים. לאחרונה לא מוכן לאכול ביצה. לא משוגע על ירקות, אבל אוכל עגבניות ומלפפונים, ןלפעמים גזר מבושל. בגן אוכל הרבה פחמימות - פתיתים, פסטה, פיתות, חומוס; וירקות- גזר, תירס, אפונה. הרופאה אמרה שהמדדים לא קריטים היום, אבל חשוב לאזן את המצב כי זה חשוב לעתיד. למה הכוונה?? תודה! תודה

מאיה שלום ממש לא! באופן טבעי הגוף שלנו יודע לייצר כולסטרול .אנו לא צריכים כולסטרול מבחוץ הכבד משתמש בחומצות שומן שמקבל באוכל ומייצר בעצמו כולסטרול. מצד שני בנך מייצר כמות גבוהה מאוד של טריגליצרידים. האם הילד אוכל כמויות גבוהות של סוכרים? ייתכן וקיים חוסר איזון בפרופיל ייצור השומנים של בנך. האם במשפחתך יש אנשים חולי סכרת ? המלצתי החמה להוריד פחממות מזוקקות כמו פסטה פתיתים ותפוח אדמה ולתת במקום בטטה קטניות כפי שאני את נותנת , גריסים, כוסמת, קינואה, שיבולת שועל והרבה הרבה עלים ירוקים, נבטים,דגים אם אתם אוכלים . בברכה ובהצלחה טובה בר- שאן

01/07/2013 | 11:29 | מאת: מאיה

תודה רבה, האם פירות, טחינה, אגוזים, חמאת בוטנים- טובים במקרה הזה, או לא? ופירות יבשים? (תמרים, צימוקים) בבית הוא כמעט ולא אוכל פחמימות מזוקקות, אבל בגן כן- הפחמימות הן רק מזוקקות. ההמלצה היא להוריד אותן לגמרי מהתפריט? במשפחה אין סוכרת- לסבתא שלו יש סוכרת שניתנת לאיזון ע"י שינויים בתפריט. אם יש חשד כזה- אז מה אפשר לעשות? ודבר אחרון- הכולסטרול שלו בסה"כ תקין (92); hdl 24- הרצוי הוא יותר מ 40; ו- ldl- לא ניתן לחישוב (רצוי קטן מ- 100). מה זה אומר? יש סיבה לדאוג ?! תודה רבה מאיה

30/06/2013 | 02:41 | מאת: נואשת

אני אנורקטית בת 29 שמנסה מאוד להבריא, אחרי 9 שנות מחלה. בשלוש שנים האחרונות אני אוכלת לפי תפריט שהרכבתי לעצמי, כל מה שאני רוצה, התפריט שלי לא כולל שום מזון ממש קבוע, אני פשוט אוכלת מה שאני רוצה, מתי שאני רוצה. הבעיה הענקית שלי היא שאחרי שאני רק שותה או אוכלת אפילו פריט קטן מאוד כגון וופלת שוקולד או שקית במבה קטנה - אני מתנפחת באיזור הבטן בצורה בלתי ניתנת להסברה, אני יכולה גם לקבל "בטן כפולה" אם הארוחה גדולה יותר. הבעיה הזו החלה שנה לאחר שחליתי ועדיין לא נפתרה, מאחר שמעולם לא ניסיתי לפתור אותה. לאחרונה התעניינתי ומצאתי שישנו דבר הנקרא "אנזימי עיכול." האם תוספת תזונה שכזו יכולה לעזור לי להפסיק את ההתנפחויות ולהרגיש בן אדם רגיל? זה ממש מביך אותי ומפריע לי, אני לא יכולה ללכת לים/בריכה בגלל זה, מתביישת ללבוש צמוד כי אני יודעת שיהיה "אסור" לי לאכול. איך אני יכולה לפתור בעיה זו מבלי לראות רופא? אבקש לציין שאני אוכלת כל שלוש-ארבע שעות, במנות נורמליות ולא גדולות, לא שותה הרבה משקאות תוססים, לא אוכלת הרבה מוצרי חלב. (עשיתי שיעורי בית ומצאתי שאף גורם לנפיחות איומה שכזאת אינו מוכר לי.) תודה רבה, מחכה לתשובה דחופה

30/06/2013 | 06:41 | מאת: טובה בר-שאן

נואשת שלום אכן אנזימי עיכול מאוד עוזרים לוקחים אותם עם האוכל. אך חשוב לי להגיד לך הנפיחות שלך נובעית מתזונה לא בריאה ומרגישות ענקית של מערכת העיכול שלך בגלל האנורקסיה .לכן יש מקום ללכת לתזונאית שתבנה איתך תוכנית מתאימה לתזונה. אם את רוצה את יכולה לדבר איתי 0546829699 בברכה ובהצלחה טובה בר- שאן

שלום לכם, אחרי 46 שנים בהם אכלתי הכול ומכול, הפכתי להיות טבעוני לחלוטין. ובכן אני כבר כ10 חודשים טבעוני והכול נהדר, רק דבר אחד מאוד מטריד אותי, לאחרונה ומזה כ3 חודשים החלו לתקוף אותי התכווצויות שרירים חזקות מאוד באזור כפות הרגליים ועד הברכיים. ברור לי שמשהו לא תקין עובר עלי, אבל מה? אולי אני לא שותה מספיק? אולי חסר מינרל כלשהו? ויטמין? עברתי על כל מיני אתרים ברשת אבל אין תשובה חד משמעית. האם מישהו חווה משהו דומה? כיצד ניתן לפתור את זה? מי שלא חווה התכווצויות שרירים באמצע הלילה לא יבין מהו כאב מטורף שמעיר אותך בפתאומיות עם כאב חד כתער. אודה על עזרתכם האדיבה.

29/06/2013 | 10:51 | מאת: אביטל זלצר

שלום שלום יתכן וחסר לך מגנזיום. ניתן לבדוק בבדיקת דם פשוטה. בברכה אביטל

30/06/2013 | 06:37 | מאת: טובה בר-שאן

שלום שלום יתכן ואתה נמצא בחסרים למשל של B12 המלצתי החמה לבקש לעשות בדיקות של B12 חומצה פולית ,מגנזיום ואבץ יתכן ואתה לא אוכל מאוזן בברכה ובהצלחה טובה בר- שאן

30/06/2013 | 12:29 | מאת: שלום

להלן תוצאות הבדיקות האחרונות B12 - 776 Mg-Magnesium (B) - 2.2 K+ Potassium (B) - 4.1 Creatinine (B) - 0.67 Vitamin D 25 (OH) - 20 כנראה שאבץ לא בדקתי האם תיתכן סיבה נוספת להתכווצויות שרירים ברגליים?

28/06/2013 | 13:03 | מאת: מעיין

שחום רב אני רוצה להכין חמאת בוטנים בבית. קניתי בוטנים טבעיים אך במתכון שמצאתי כתוב שיש לקלות אותם בתנור כ- 10 דקות. האם זה לא הורס אותם? אינני רוצה שיהרסו להם התכונות הבריאות. אוכל לקבל מתכוןמכן ששומר על תכונות הבוטנים? ואיך לשמור על זה אחרכך שלא יתקלקל? תודה גדולה

29/06/2013 | 10:55 | מאת: אביטל זלצר

מעיין שלום את יכולה לטחון מבלי לקלות. הטעם שונה אך הערכים נשמרים במלואם. אגב, קלייה של 10 ד' תשאיר את רוב הערכים התזונתיים ותשפר עד מאוד את הטעם. יש לשמור בצנצנת מעוקרת ואטומה. בברכה ובהצלחה אביטל

26/06/2013 | 13:02 | מאת: אלעד שגיב

אני מכין לפעמים מרקים או ממרחים מקטניות למיניהם (עדשים,פולי סבויה,שעועית...),רציתי לדעת עם הטחינה בפוד פרוססור פוגעת בערכים התזונתיים של הקטניות או במידת הטריות שלהם? (בדרך כלל אני שומר אותן במקרר למשך שבוע) תודה

27/06/2013 | 08:21 | מאת: טובה בר-שאן

אלעד שלום אם התחינה היא בסכין מתכת בכל זאת יש קצת תהליכיםפ חמצוניים ולמשל עשויה להיות ירידה בכמות הויטמין C . בברכה ובהצלחה טובה בר- שאן

25/06/2013 | 17:25 | מאת: קרן

היי, רציתי לדעת האם צריכה של ביצה או שתיים ביום מהווה תחליף למנת בשר היומית. (מבחינת צריכת החלבון המומלצת ליום). תודה!

25/06/2013 | 22:46 | מאת: אביטל זלצר

קרן שלום. בביצה אכן יש חלבון מלא ואיכותי וביצה אחת ביום יכולה להוות תחליף לחלבון מהחי. בברכה, אביטל

24/06/2013 | 16:01 | מאת: דני

הבנתי שסיבים תזונתיים מרכים את הצואה , אני סובל מטחורים פנימיים והרופא אמר לי לרכך את הצואה במהירות ע"י תזונה נכונה , אשמח לקבל רשימה של מאכלים לריכוך צואה . אני קצת בעייתי בעניין של פירות וירקות אני אוכל רק מלפפון,ענבים,תפוח,בננה .

26/06/2013 | 09:30 | מאת: עדי מילר

שלום דני מלבד פירות וירקות סיבים תזונתיים נמצאים ברוב סוגי המזונות הצמחיים: חיטה מלאה ומוצריה, אורז מלא, גריסים , כוסמת, שיבולת שועל, קטניות וכמובן פירות וירקות. בנוסף שתייה מספקת גם מסייעת לריכוך הצואה. בברכה, עדי מילר דיאטנית קלינית

23/06/2013 | 16:21 | מאת: מעיין

שלום רב האם אפשר להשתמש בשלושה מרכיבים אלו גם בבישול ואפיה מבלי להרוס אותם ואת הבריאות שבהם? האם הם לא נהרסים בחום? תודה מראש

24/06/2013 | 11:10 | מאת: טובה בר- שאן

מעיין שלום יש מרכיבים שיהרסו כמו ויטמיני B ויש מרכיבים שלא יושפעו מהחימום כמו הסיבים בברכה ובהצלחה טובה בר- שאן

23/06/2013 | 09:04 | מאת: שושנה

שלום.מה לא כדאי לאכול כשיש גסטריטיס? איני אוכלת מזון מטוגן וחריף.תודה.

24/06/2013 | 11:08 | מאת: טובה בר-שאן

שושנה שלום יש לאכל ארוחות קטנות מאוד לא לאכל מעובד וגאנק פוד עדיף לאכל מרקים ,קטניות, דג ולהוסיף למזונות כורכום בברכה ובהצלחה טובה בר- שאן

22/06/2013 | 12:25 | מאת: שלי

שלום רב, רציתי לשאול מה הכמות המותרת שניתן לאכול ? האם רבע כוס (חד פעמית) זה סביר ? האם הם נחשבים לבריאים (חוץ מהסוכר הרב שיש בהם..) תודה

24/06/2013 | 10:55 | מאת: טובה בר-שאן

שלי שלום בצימוקים מעבר לריכוז סוכר גבוה יש גם פיטוכימיקלים שהם בריאים. הכמות שאת מדברת עליה ,סבירה ביותר בברכה ובהצלחה טובה בר- שאן

21/06/2013 | 18:03 | מאת: מיכל

מוכרת כדורי מטאבול למי שמכיר את כדורי הדיאטה האלו ורוצה לקנות יותר בזול. מדובר על 3 בקבוקים(60 כמוסות בבקבוק)וחוברת עם תפריטים והוראות שימוש. מי שמעוניין שיפנה אליי למייל.

21/06/2013 | 18:00 | מאת: שלום

שלום ראיתי את הכתבה שלכם בקשר לחיטה מלאה. האם זה נכון גם בקשר לחיטה מונבטת? .הרי יש הרב נטורופתי שכן ממליצים עליה?. ומה אתם אומרים על תזונה טבעונית? האם היא נכונה? בתודה

24/06/2013 | 10:55 | מאת: טובה בר-שאן

שלום שלום חיטה מונבטת טובה הרבה יותר מחיטה שלא עברה הנבטה. התזונה הטבעונית הנכונה פשוט מצוינת בברכה ובהצלחה טובה בר- שאן

21/06/2013 | 17:50 | מאת: רמי

שלום בהיותי בחדר האוכל בעבודה הגישו למזנון סלט מלפפונים קצוץ מתובל בכמה תבלינים שאיני זיהיתי , העניין הוא שאחרי שאכלתי את הסלט הרגשתי חזק מתמיד , תחושה כללית של הגוף טובה מאוד , בעיקר במח , שאלתי היא האם באמת יכול להיות שהסלט הזה גרם לי את זה ? מה יש במלפפון או אולי בתבלינים שתבלו אותו?

24/06/2013 | 10:51 | מאת: טובה בר-שאן

רמי שלום במלפפונים יש מיים ,סיבים, מנרלים כמו מגנזיום וכלורופיל . יכולים להיות המון גורמים שהשפיעו על מצב רוח שלך ובניהם גם המרכיבים שמניתי. בברכה ובהצלחה טובה בר- שאן

איפה מאחסנים את כדורי מציצה ויטמין B12 של סולגאר? אני שם אותו במקרר וזה קצת קשה למצוץ אותו זה בסדר?

21/06/2013 | 17:04 | מאת: טובה בר-שאן

שי שלום צריך לאכסן במקום קריר. מקרר זה בסדר בברכה ובהצלחה טובה בר- שאן

23/06/2013 | 15:54 | מאת: solgar

שלום רב את הB12 של סולגאר מומלץ לאחסן במקום קריר ויבש לא חובה במקרר אפשר בארון חשוך . בברכה קריסטינה יעקובלב נטורופתית

08/07/2015 | 18:05 | מאת: Gal

שכחתי את הקופסה של הוויטמין באוטו. והם עברו ימים חמים עד שנזכרתי שהם שם. כשנזכרתי והוצאתי את הקופסא ראיתי שהם שלמים והריח טוב. האם זה עדיין טוב לקחת?

19/06/2013 | 23:46 | מאת: רינה

שלום רציתי להיוועץ איתך בנוגע לשעועית לבנה יבשה אני נוהגת להשרות ואחר כך לקלף את הקליפה (מהסיבה שלא יהיו גזים) ומבשלת במרק, האם בכך אני מאבדת מערכם התזונתי? רינה

21/06/2013 | 17:03 | מאת: טובה בר- שאן

רינה שלום להפך ההשריה מזרזת את תהליך ההנבטה שמפרק את מעכבים אנזימתים הגורמים לנו לגזים. את נוהגת מצוין בברכה ובהצלחה טובה בר- שאן

17/06/2013 | 17:34 | מאת: מירב

שלום רב ,התינוקת שלי בת שישה וחצי חודשים , ואני מאוד מבולבלת לגבי הארוחות שלה , האחות בטיפת חלב אמרה שעקרונית אפשר כבר לתת הכל רק לתת טעימות קודם , בעיקרון אכלה עד היום מהפירות-בננה ,תפוח ,אבוקדו,טחינה גולמית אורגנית,שקדיה ,תמר ירקות - בטטה,תפו"א,גזר בצל סלרי פטרוזליה עדשים כתומות,קינואה,הודו אדום. טעמה כבר ביצה עם עגבניה מגורדת. אציין כי היא מאוד אוהבת אוכל ביתי דבר שפגע מאוד בהנקה שלי היא שובתת הנקה וגם לא מוכנה לאכול פורמולה - אני מתוסכלת. אודה לך אם תעשי לי סדר בארוחות ואו צירופים מוכנה לעשות שינויים אציין כי אני קונה לה הכל אורגני כולל ירקות . תודה רבה.

19/06/2013 | 15:11 | מאת: טובה בר- שאן

מירב שלום אם היא אוכלת כבר הכל ואינה רוצה הנקה עדיף שתלכי איתה כי נראה שאת נותנת לך אוכל מאוזן פחות או יותר. בברכה ובהצלחה טובה בר- שאן

17/06/2013 | 07:05 | מאת: איתמר

האם ביצים שהוסרו מהן החלמון נחשבות לתזונה בריאה? והאם אפשר אותם בכמויות גדולות יותר מביצים רגילות, למשל 10 ביצים בשבוע?

19/06/2013 | 15:09 | מאת: טובה בר-שאן

איתמר שלום עדיף לאכל ביצה רגילה (אם אתה בריא ) ביצה אחת ליום . ולא להפריד את החלמון מהחלבון. בברכה ובהצלחה טובה בר- שאן

17/06/2013 | 07:02 | מאת: אני

שלום. אני גבר בן 30. התחלתי לאכול אוכל טבעוני לפני כמה שנים. מכיוון שהנני מתאמן במכון כושר אני עדיין אוכל עוף 3 פעמים בשבוע וביצים ללא חלמון. בנוסף, אני אוכל הרבה טחינה, קינואה ואגוזים. אני מתאמן ברמה בינונית, 2 אימונים קצרים בשבוע של משקולות. השאלה שלי - האם יש מזונות טבעונים שיכולים לי לספק מספיק חלבון?

19/06/2013 | 15:08 | מאת: טובה בר-שאן

אני שלום אתה צריך בסביבות 1 גרם חלבון -1.2 גרם חלבון על כל ק"ג גוף קינואה ,אגוזים וזרעים ,חומוס+ טחינה דגנים+קטניות יחד כמו מגדרה . כל אילה יכולים לספק לך חלבון איכותי מאוד בברכה ובהצלחה טובה בר- שאן

16/06/2013 | 18:19 | מאת: ערן

רציתי להתחיל לשתות 2 כוסות ביום של מיץ ירוק ( 250-280 מ"ל כל כוס ) שמורכב מעלה 1 או מקסימום מ2 עלים ירוקים ובלי שום תוספת של פרי לזה בלי הסוכר . חשוב להדגיש שאני טבעוני ונמנע מכל סוג כלשהו של סוכר וגם ככה שיותר מפירות בגלל שגם הם מכילים סוכר . אבל הבנתי שאי אפשר לשתות מיץ שמורכב רק מעלים ירוקים בגלל הטעם הדוחה . שאלתי היא , מנסיונך האישי , אם אני יוסיף לכל מיץ ירוק פרי אחד שזה תפוח/תפוז/אגס ויוסיף גם חצי או רבע לימון סחוט , ככה שהמיץ הירוק יכיל 200 מ"ל של מיץ מ1-2 עלים ירוקים נטו ועוד 50-80 מ"ל מיץ מפרי 1 ורבע/חצי לימון סחוט - האם זה יספיק כדי לעדן את הטעם , והאם התוספת של הפרי האחד והרבע/חצי לימון סחוט לא יפגעו בספיגה של המיץ מהעלים הירוקים ?

19/06/2013 | 15:02 | מאת: טובה בר-שאן

ערן שלום נפלא לשלב מיץ ירוק עם תפוח עץ ורבע לימון אגב פירות מצוינים וחבל להימנע מהם יש פירות שריכוז הסוכר נמוך מאוד כמו דובדבנים ופירות יער והשפעה הבריאותית שלהם מדהימה. בברכה ובהצלחה טובה בר- שאן

16/06/2013 | 14:58 | מאת: דנית

שלום רב, אני חולת פרקינסון . מזה כארבעה ימים אני לוקחת את התוסף (ביו אסטין ) ומרגישה חולשה. יתכן שזאת תחושה רק של הימים הראשונים? סימן אולי שהתוסף דווקא "עובד ונחוץ"? להמשיך או להפסיק מיידית? תודה, דנית.

19/06/2013 | 15:07 | מאת: טובה בר-שאן

דנית שלום אני הייתי ממליצה להפסיק ולראות איך את מרגישה . בברכה ובהצלחה טובה בר- שאן