פורום תזונה טבעית
מנהל פורום תזונה טבעית

אהרון דרעי - נטורפת מוסמך, הרבליסט קליני. לימודים במכללת רידמן בינהם, צמחי מרפא, אירידיולוגיה, פרחי באך, ארומתרפיה בסיסי וכן קורסים מגוונים בנושאי...
עשיתי דיאטה לפני המון זמן ורזיתי 6 ק"ג.(שקלתי 56 ובגובה 1.58) ומאז אני כבר אוכלת טוב, ומכל אבות המזון. קיבלתי מחזור השנה רק פעם אחת ובגלל זה אני גם אוכלת עכשיו טוב כדי לקבל אותו.(אני גם הולכת לרופאת נשים). אבל בכלל בלי להתכוון רזיתי עוד ק"ג, והייתי 49ק"ג. ובכלל לא רציתי!!!!! והיום גם ראיתי שרזיתי עוד ועכשיו אני 48!!!! ולדעתי זה רזה מידי!!! ואני רוצה להשאר אותו דבר. כייצד לעצור הרזיה ?
הי, זה שאת מודעת לכך שאת צריכה לעצור את ההרזיה זה כבר התחלה טובה. ע"מ לעצור ירידה במשקל עלייך להעלות בהדרגה את כמויות המזון שאת אוכלת. אני אומרת בהדרגה ע"מ שלא תשמיני ותיבהלי. את יכולה להוסיף עוד מנת חלבון יומית ועוד מנת פחמימות כל יום קצת... בהצלחה! גלי
שלום בת 14 אם את רוצה להפסיק לרזות, אז הפתרון הוא: להעלות את כמות האוכל שאת אוכלת. הוסיפי לך משהו לכל ארוחה: עוד פרוסת לחם, עוד חתיכת בשר, עוד ביצה, אולי ממתק אחד ביום כחטיף בין הארוחות או פרי או שניים נוספים. כך תוכלי לעצור את הירידה במשקל מבלי לעלות במהירות במשקל. בהצלחה.
במחקר שנערך לאחרונה במחלקה לאלרגיה בבית חולים רמבם על ידי ד"ר גדעון שחר על סידרה של חולי אלרגיה ניתגלה שנטילת 900 י"ב של ויטמין E עשויה להקל מאוד על הסובלים מתופעות אלרגיה שאלתי היא האים זה בטוח ליטול כמות כזואת של הויטמין לאורך זמן
שלום ליאור מדובר באמת בכמות גדולה מאד של הויטמין. חשוב לזכור שויטמין E משפיע גם על יכולת הקרישה של הדם. מי שלוקח תרופות נוגדות קרישה או מדללות דם (קומדין, אספירין, קרטיה ודומיהם) צריך להזהר בכמויות כאלה , כי יכולים להגרם לו שטפי דם, פנימיים או חיצוניים. נראה לי שאולי אפשר לקחת כמות קטנה בהרבה של הויטמין באופן קבוע, ולקחת מינון כה גדול רק כשיש התקף אלרגיה , או כשיודעים שהתקף אלרגיה מגיע עקב פריחה או משהו דומה. אמנם לא ידוע על תופעות לואי לאורך זמן בשל נטילת כמות כה גדולה של הויטמין לאורך זמן, אך אני בטוחה שיום אחד ימצאו. אז למה להסתכן סתם? בהצלחה.
שלום רב, אני בת 27,משקלי הוא כ55 ק"ג וגובהי 170 ס"מ. אני נוהגת לאכול מאוזן יחסית,שומרת על המשקל ומתעמלת כ-5 פעמים בשבוע. הבעייה היא ששמתי לב לתהליך הבא שקורה לי לאחרונה-אני נוטה פשוט לזלול סתם עוגיות או ממתקים שפשוט "מרעילים" את הגוף והכל...ואני יודעת שזה לא בסדר...אך אם זה קורה אז זה קורה רק יום אחד או שניים בחודש. אז מה שרציתי לדעת הוא אם יקרו לי מצבים כאלה,או שבמילים אחרות אני "אזלול" את הממתקים הללו(שאכן מלאים בקלוריות)אבל רק יום אחד,פעם אחת בחודש(אם אבל רק אם יקרה מצב כזה)אז זה יגרום לי להשמנה או שבמצב כזה זה לא כל כך נורא אם זה קורה פעם ב...ולא באופן קבוע? זה לא יגרום לי להשמין או שכדאי לי להגיע למצב בו אני אוכלת "נקי" כל הזמן בלי "נפילות"? אודה לכל מי שיוכל לעזור לי. תודה.
היי אוהבת לאכול, מבחינת משקל, את בתת משקל. אם קורה לך אחת לחודש כזה התקף, לא נורא. עדי
שלום אוהבת לאכול ראשית, את נמצאת בתת משקל, ואת יכולה בהחלט להרשות לעצמך לעלות קילו או שניים. שנית, אף אחד לא משמין מאכילת כמה עוגיות פעם או פעמיים בחודש. זה בסדר, זה לא מרעיל אותך ולא הורס את בריאותך. את יכולה לאפשר לעצמך ממתק מידי פעם. בהצלחה.
אני מורה בתיכון ולי תלמידה באחת הכיתות שעושה דיאטה רצחנית עד כדי אי יכולת לנוע במהלך שיעורי החינוך הגופני. היא מגיעה לאפיסת כוחות וחולשה חמורה. אני משוחחת עם הילדה אך ללא הועיל. הילדה בשלה ממשיכה עם הדיאטה. גם כשוחחנו עם ההורים לא הועילו פנייותי. מה לעשות?
אפרת, כל הכבוד שיש מורים כמוך!!!!! נסי לערב גם את הפסיכולוגית של בית הספר. לפעמים צריך להגיע לתחתית הבור, כדי לבקש עזרה. עדי
שלום אפרת את יכולה לנסות אולי לדבר עם חברותיה של אותה נערה, ייתכן שדעתן תהיה משפיעה יותר מדעתך או מדעת ההורים. כמו כן אפשר להפנות את הנערה (אם היא מעוניינת לשתף פעולה) לשיחות עם יועצת , עובדת סוציאלית או פסיכולוגית. לפעמים עד שלא מגיע משבר ממשי נערות עם הפרעות אכילה כמו זו שאת מתארת לא מוכנות לשמוע אף אחד, וגם לא להפסיק. אי אפשר להכריח מישהי להפסיק דיאטה, אלא באשפוז כפוי (וזה קורה כשמגיעים לסכנת חיים). אך גם במקרה זה, היא יוצאת מאשפוז וחוזרת לדיאטה. מה שיכול לעבוד בשלב שבו היא נמצאת הוא לתת לה ולחברות שלה מידע מהימן על מהות המחלה, התוצאות האפשריות שלה, הסכנות שבה. ישנם לא מעט ספרים וסרטים שנכתבו על הנושא, ישנן מרפאות להפרעות אכילה (באיכילוב, תל השומר , שניידר) שיכולות לספק אולי אפילו עדויות של נערות שנרפאו. אולי משהו מאלה יזיז אותה מעמדתה. אין ספק שלרפא נערה מהפרעת אכילה זה מבצע לא פשוט בכלל, ודורש גיוס של כל הגורמים המטפלים מסביב, כולל ההורים, בני משפחה נוספים, חברים, מורים ומטפלים מקצועיים. בהצלחה.
שלום, גילו לי לא מזמן רגישות ללקטוז. רציתי לדעת למה הכוונה במוצרים שהם פרווה כתוב שהם מכילים חומרים מתחלבים. יש קשר או אין קשר לחלב?? תודה
שלום איריס כשכתוב על מוצר שהוא פרווה הוא לא מכיל שום חלקיק מתחום החלב. חומר מתחלב הוא שם כולל לסוג של חומרים שיכולים לקשור מצדם האחד מים ומצדם השני שמן, ובכך ליצור אמולסיה- תחליב. משתמשים בהם על מנת שמוצרים שמכילים גם מים וגם שמן (למשל גלידות , ממתקים שונים וכד') לא יתפרדו לשכבות נפרדות של שומן ומים. אין לחומרים אלה שום קשר הכרחי לחלב או למוצריו, לכן אין לך מה לחשוש מחומרים מתחלבים. מה שחשוב לבדוק הוא שהמוצר אכן פרווה. בהצלחה.
שלום רב, האם תוכלי להציע לי פתרון/הקלה על בעיית נדודי שינה בגיל המעבר?. תודה, אילנה
שלום אילנה נדודי שינה בגיל המעבר הם חלק מהשינויים הנגרמים לגוף בעקבות השינויים ההורמונליים שקורים לך. לא בטוח שתזונה יכולה לשנות זאת. את יכולה לנסות את פתרון הסבתא: כוס חלב חם לפני השינה. החלב מכיל הרכב חומצות אמינו כזה שמעודד נמנום ושינה. כדאי גם לא ללכת לישון רעבה בכל מקרה, כך שאותה כוס חלב יכולה לשמש גם למטרה של ארוחה קלה לפני השינה. בהצלחה.
שלום באתר זה (doctors.co.il) פורסם מאמר אודות ה- Carnitine L המאמר לא כל כך ברור , ורציתי לדעת האם מן המאמר הזה ניתן להסיק שיש רמיזה שע"י לקיחת תוסף של Carnitine L קצב חילוף החומרים של הגוף או יעילות שריפת השומנים בגוף גדלה וע"י כך זה יעזור בהורדה / שמירה על מישקל תקין ???
גם לדעתי המאמר לא ברור ועם זאת גם מאוד מעניין, אז נשמח אם תוכלי להבהיר את הדבר, ובנוסף-האם ניתן לספק אותו רק ע"י תוסף או גם ע"י תזונה?
שלום דייויד לא קראתי את המאמר הנ"ל ובודאי גם לא כתבתי אותו. להבהרות בנוגע למאמר אני מציעה שתפנה אל מי שאחראי לכתיבתו או לפרסומו. קרניטין היא בסך הכל חומצה אמינית, אחת מתוך 22 שמרכיבות את כל החלבונים בגוף ובמזון. היא אפילו לא חומצה אמינית חיונית, כלומר הגוף יודע לסנטז אותה מחומצות אמינו אחרות על פי צרכיו, לכן אפילו לא חייבים לדאוג לאספקה סדירה שלה במזון. ככל הידוע לי עודף של כל חומצה אמינית, כולל קרניטין, שמגיעה לגוף בכמות שהגוף לא יכול לעשות בה שימוש, יש לו רק 2 פתרונות אפשריים ברמה הביוכימית: הגוף הופך את החומצה האמינית המיותרת לאחרת שאולי חסרה לו , או שהוא הופך אותה לפחמימה ומשתמש בה לאנרגיה כמו בכל פחמימה אחרת. כך או כך, לדעתי אין כל טעם לקחת תוסף של קרניטין, לא לצורך שריפת שומן, לא לצורך הרזיה, לא לצורך כושר גופני, או לכל צורך אחר. חשוב לזכור: תעשיית תוספי המזון, ובכללם תוספים של חומצות אמיניות כאלה או אחרות, גורפת מיליונים ואולי מיליארדים מידי שנה, הם גם בשמחה מפרסמים "רמזים" כאלה או אחרים שבדרך כלל אינם מגובים במחקרים אובייקטיביים רציניים, הכל כדי שתקנו. ישנם גם אנשי מקצוע, בדרך כלל מאסכולות מסויימות, שמאד נוטים להמליץ על תוספי מזון מסוגים שונים. אני באופן אישי לא נמנית עליהם, ואני נוטה להמליץ רק על תוספים שהוכח חד משמעית שהם עוזרים ולא מזיקים, וכן שהם נחוצים, אם הם נחוצים. מאד ייתכן שכשתשאל איש מקצוע אחר תקבל תגובה אחרת. רק שים לב שאיש המקצוע שאתה שואל אותו מבסס את דעתו על עובדות ולא על שמועות. בהצלחה.
העם מסטיקים ללא סוכר למשל של אורביט, מנפח את הבטן? אני אוכלת בערך כל יום 4 מסטיקים
איו שום בעיה עם המסטיקים הנ"ל. גם הכמות שאת מדברת עליה סבירה ביותר.
שלום שואלת מה כל כך דחוף בשאלה שלך? יש אנשים שהממתיקים הכוהליים במסטיקים ללא סוכר גורמים להם לתגובה של גזים וכאבי בטן. הדרך לברר אם זה מה שקורה אצלך: המנעי מהמסטיקים למשך שבוע ובדקי אם התופעה נעלמת. אחר כך לעסי 4 מסטיקים ביום אחד ובדקי אם התופעה חוזרת. אם היא נעלמה כשהפסקת וחזרה כשהתחלת שוב ללעוס את המסטיקים- אז את רגישה לממתיקים שבמסטיק וכדאי שלא תלעסי אותם. בהצלחה.
שלום רב, סבתא שלי, בת 91, אושפזה בבית חולים לאחר שבועיים של שלשולים וירידה משמעותית במשקל (היא רזה מטבעה אך בשבועיים האחרונים ירדה כארבעה קילו, כך שהיום היא שוקלת 40 ק"ג בלבד). התברר שמדובר בחיידק כלשהו. בבי"ח היא קיבלה גסטרו, מה שהפחית מאוד את כמות השלשולים. בנוסף, כעת עליה ליטול במשך שבועיים אנטיביוטיקה בשם מטרוג'יל. השלשולים נמשכים, אולם במינון הולך ופוחת. השאלה היא מה מותר לה לאכול בנוסף לאורז, בננות וצנימים? היא חלשה מאוד ובקושי מתפקדת וזקוקה למזון אמיתי שיחזק אותה. האם מותר עוף? האם תפוחי אדמה? האם מותר ירקות מבושלים- ואם כן אלו? סוגים אחרים של פירות וירקות? יוגורטים? מה מותר למרוח על הלחם? המון תודה על העזרה - הנכדה הדואגת
שלום פיץ', הכי טוב שתפנו לרופא! עדי
עדי - האם את דיאטנית שמשיבה פה? על סמך נסיוני לעתים קרובות דיאטניות מתמצאות הרבה יותר טוב בהרכבים תזונתיים נכונים בשעת שלשול/עצירות מאשר רופאים. מלבד זאת - האם לא תארת לעצמך שאם תשובת הרופא המטפל או רופא בית החולים היתה מספקת לא הייתי טורחת לשאול בפורום זה?
שלום פיז בגיל כה מופלג כמו של סבתך אני מניחה שהיא לוקחת כמה סוגי תרופות, וסובלת מסוגים שונים של תחלואים , הסטוריה אולי אפילו של ניתוחים קודמים וכד'. יהיה די בלתי אחראי מצידי להציע ייעוץ תזונתי מבלי להכיר אותה ואת ההסטוריה הרפואית שלה. אני מציעה לך לפנות אל הדיאטנית שעובדת במחלקה בה סבתך אושפזה, ולקבל ממנה ייעוץ שיהיה באמת מושכל ומבוסס על התיק הרפואי של סבתך. אם לא מתאפשר לך להגיע לדיאטנית זו, קבעי תור דחוף אצל דיאטנית של קופת החולים של סבתך, ודאגי להביא אליה את סיכום המחלה וכל מידע או תוצאות בדיקות אחרות שיש בידייך, כדי שתהיה בידה תמונה טובה. לאדם בריא, ללא הסטוריה של ניתוחים במערכת העיכול, שסובל משלשולים, אפשר למעשה לתת כל סוג של אוכל, רצוי להוריד מוצרי חלב בשלב התחלתי, ולנסות להוסיפם בהדרגה כשהשלשול נרגע. בדרך כלל אוכל מבושל מתקבל טוב יותר מאוכל טרי, במיוחד בתחום הירקות. בהצלחה.
שלום שמי מאיה ואני בת 20 ואני עושה דיאטה כבר שבוע אבל הדיאטה שאני עושה היא שאני אוכלת רק ארוחה אחת ביום שזה בצהריים .שאלתי היא האם זו דיאטה בריאה? או שאצטרך להפסיק?
מאיה, ממש לא! הגוף לא מנצל את כל האנרגיה שנכנסת אליו בפעם אחת, והופך אותו לשומן. צריך ללכת לאיש מקצוע כדי ללמוד איך לתכנן את היום מבחינת האוכל. עדי
שלום מאיה לא, זו לא דיאטה בריאה, לא מומלצת ולא רצויה, וגם תוכלי מן הסתם להחזיק בה לתקופה מוגבלת מאד בלבד, ואחר כך תעברי לזלילות כדי לכפר על הרעב והקיפוח. אפשר בהחלט לרדת במשקל עם 3 ואפילו 6 ארוחות קטנות ביום, בצורה יותר מוצלחת ויותר בריאה מאשר הדיאטה שאת עושה. אנא פני לדיאטנית, דרך קופת החולים שלך או באופן פרטי (אפשר גם אצלי), כדי לקבל הנחיות לדיאטה שתתאים לך ולאורח חייך. בהצלחה.
שלום אני בת 27 והשאלה שלי היא כזאת: מזה שבועיים שאני סובלת משיעולים עם ליחה ובימים האחרונים, השיעול מלווה גם בהקאות. פניתי לרופא שאמר לי שהבעיה היא במערכת העיכול. לאחרונה ניסיתי לשנות את התזונה שלי בכך שאני אוכלת יותר פירות וירקות וכן משתדלת לשתות הרבה מים. אם כך מה יכולה להיות הבעיה בתזונה, שיכולה לגרום לבעיות במערכת העיכול? אציין גם שאני יושבת לאכול בשולחן נמוך שמאלץ אותי להתכופף מאוד כשאני אוכלת. האם יכול להיות שזה קשור גם לזה?
שלום נטע הבעיות שאת מתארת הן במערכת הנשימה. אם הרופא החליט שהבעיה היא במערכת העיכול דווקא, אולי כדאי שתפני אליו את השאלות הללו, כי אם הוא זיהה את הבעיה, אולי הוא יכול גם להציע פתרון. לא תמיד בעיה במערכת העיכול (למשל סוגר ושט רופף מידי, או תופעה של רפלוקס מהקיבה) בהכרח תלויה בתזונה, לפעמים מדובר בבעיה אנטומית. מה שאפשר לעשות על מנת למזער את הסיכונים להקאה: 1. לאכול ארוחות קטנות ויבשות, ללא שתיה במהלך הארוחה, ללא מרק או רטבים דלילים. 2. לשתות רק חצי שעה לפני הארוחה, או לפחות שעה אחריה. 3. להמנע מעישון, אלכוהול, מנטה (כולל סוכריות ומסטיקים בטעם מנטה) וקפאין, שמרפים עוד יותר את שריר הושט. 3. להשאר בעמדה זקופה במהלך הארוחה (מה שלא קורה אצלך) ולפחות שעתיים אחרי הארוחה. 4. אם עברו פחות משעתיים מאז הארוחה ואת הולכת לישון או לנוח, דאגי להגביה את הראש והצוואר מעל הגוף בעזרת כריות נוספות. לגבי השולחן שלך- נסי למצוא דרך חלופית לאכול. אם השולחן נמוך, נסי לשבת על הרצפה, על גבי כרית, במקום על כיסא בזמן האכילה. בהצלחה.
היי, אני בחורה בריאה בת 24. בגלל בעיית טחורים, התחלתי לפני שנתיים לאכול תפריט עשיר מאוד בסיבים תזונתיים. בתור ארוחת בוקר וערב אני אוכלת יוגורט ודגני סובין (30 גר' סה"כ)ובצהריים אני נוהגת לאכול ירקות חיים ולחם מלא (4 פרוסות לחם טופו קל, מלפפון, עגבניה, פלפל, גזר וחסה). עם הלחם אני אוכלת גבינות, סרדינים וכדומה, ואני מקנחת במתוקים למיניהם. אני שותה מעל ל-5 ליטר מים ביום ולא צורכת יותר משתי כוסות קפה, אם בכלל. בימים האחרונים, בשעות שלאחר ארוחת הצהריים אני מרבה לבלות בשירותים (יציאות מרובות שחלקן שלשולים...). בכלל הבטן שלי נפוחה וקשה למגע... האם אני סובלת מעודף סיבים תזונתיים? מה עובר עליי? אשמח לשמוע את חוות דעתך!
שלום שושי אם לא שינית דבר בתפריט שלך ופתאום את סובלת משלשולים ומבטן נפוחה, יתכן שהאשם הוא לא בסיבים, כי אם בזהום חיידקי כלשהו, או בהתפתחות של רגישות לסוג מזון מסויים שאת אוכלת דווקא בצהריים. נסי קודם כל לגשת לרופא המשפחה שלך, ייתכן שהוא יכול להציע בדיקות כלשהן לבירור העניין. אם נדמה לך שהבעיה היא בעודף סיבים, כדאי שתקחי לתשומת לבך את הכלל הראשון והחשוב ביותר בתזונה: כלל הגיוון. נסי לשנות את אופן האכילה שלך ולגוון אותו, למשל לאכול לחם מלא עם גבינה וירקות בבוקר, ובצהריים לאכול בטטה על קליפתה עם ירקות מבושלים (הסיבים נשארים באותה מידה בירקות חיים או מבושלים) עם מנה חלבונית כלשהי, או אורז מלא עם ירקות. גווני גם את סוגי הירקות והפירות שאת אוכלת. הקפידי גם לשתות מספיק מים עם הארוחות, כדי לאפשר לסיבים להתנפח ולזוז בצורה יעילה במערכת העיכול. בהצלחה.
שלום נירה, אני אוהבת אורז מלא ובמיוחד נהינתי ממנו במסעדות סיניות בארה"ב, שם ניתן לבחור בתפריט בין אורז מלא לרגיל. חבל מאוד שבארץ לא ניתן לבחור באורז מלא במסעדות אלה (אני בכל אופן לא ניתקלתי באפשרות כזאת לבחירה), באיזה אורז מלא את ממליצה להשתמש? ניתקלתי באורז מלא, שזמן בישולו ארוך מאוד, וגם לאחר זמן ממושך הוא אינו מתרכך. שאלה נוספת, האם יש סכנה כלשהי באכילה מרובה של שקדים? האם רצוי לקלפם? שמעתי שקליפות השקדים עלולות להכיל חומר מסרטן. האמנם? תודה, אילנה
שלום לך אומנם הפנת את השאלה לנירה אך יש לי נסיון רב עם אורז מלא כיוון שאנו צורכים בבית רק אורז זה ולכן אשמח לשתף אותך. אורז מלא רצוי להשרות במים מס' שעות לפני הבישול. בדרך זו לא תתקלי בבעיה של אורז שנשאר קשה ולא משנה על איזה אורז מדובר. בהצלחה. כמו כן לא לבשל את האורז עם מלח אלא להוסיף את המלח לקראת סוף הבישול. בהצלחה. יפעה
שלום יפעה, תודה על התשובה. אנסה! אילנה
שלום אילנה כפי שיש סוגים שונים ומגוונים של אורז לבן, אותו הדבר נכון גם לאורז מלא. יש סוגים שונים, וצריך להתאים את סוג האורז לסוג התבשיל. אם את מעוניינת באורז רגיל כתוספת, כדאי שתבחרי אורז מלא מסוג בסמטי או פרסי, או אורז מלא ארוך. את יכולה לבשל אותו בדיוק כמו אורז לבן, עם עוד קצת מים ועוד חמש דקות בישול, לא יותר, הוא מתבשל די מהר. סוגי אורז קצרים או עגולים (אורז מלא יפני, אורז מלא עגול) מכילים יותר עמילן, הם יוצרים אורז יותר דביק ודייסתי, לכן הם מתאימים למאכלים כמו ריזוטו, דייסת אורז, פודינג אורז, או כאורז לסושי. אותם יש לבשל עם יותר מים, ועדיף לא לשטוף אותם במים לפני הבישול. קיים סוג אורז מלא אדום, שנקרא בארץ "אורז גן עדן". יש עליו קליפות נוספות, וזמן הבישול שלו באמת ארוך מאד, באופן אישי מעולם עוד לא הצלחתי לבשלו. בניגוד לדעתה של יפעה, הצלחתי לבשל אורז מלא בדיוק כמו אורז לבן, כפי שהסברתי למעלה, עם המלח שהוספתי מתחילת הבישול, ובלי צורך בהשריה מראש. סוגי אורז קשים במיוחד אולי יכולים להפיק תועלת משיטות אלה, אך הן בהחלט לא הכרחיות ברוב סוגי האורז המלא. בתיאבון.
מהו יחס triene/tetraene? מה זה מבטא?
שלום מירה זאת שאלה בכימיה אורגנית, אנא שאלי מישהו בתחום. בהצלחה.
הייתי רוצה לשאול לגבי סוכר בשני מצבים המצב הראשון הוא האם אדם יכול לחיות רק על סוכר שהוא צורך מפירות וירקות ולא על שום מוצר או משקה ממותק והמצב השני האם אדם המיתאמן כאשר האימון הוא אינטנסיבי והעבודה היא על ניפוח השרירים האם סוכר מפירות וירקות מספיק?
שלום דודו סוכר הוא רק סוג אחד של פחמימה. פחמימות הן המקור הרצוי ביותר לאנרגיה זמינה לשרירים , למוח ולחלק נכבד מתאי מערכת העיכול. אפשר בהחלט לחיות טוב ללא כל המתקה מלאכותית ע"י סוכר לבן או חום, דרך אכילת פחמימות אחרות, טבעיות, מהן פשוטות כמו סוכרים שנמצאים בפירות בעיקר, וגם קצת בירקות, ופחמימות מורכבות שטעמן אינו מתוק (לחם , לחם מקמח מלא, תפוח אדמה, בטטה, קטניות מסוגים שונים, פסטה, אורז, חיטה בצורות שונות , תירס וכד'.) למעשה במערכת העיכול פחמימות אלה מתפרקות והופכות לסוכרים פשוטים, וכך הן נספגות לזרם הדם ומשמשות לאנרגיה. כשאתה מתאמן ובונה שרירים, חשוב שתקבל מספיק פחמימות לאנרגיה- לאו דווקא מסוכר או ממשקאות מתוקים, אלא מפחמימות מורכבות, פירות וירקות. אם אינך אוכל מספיק פחמימות, לגוף אין ברירה אלא להשתמש בחלבון שאתה אוכל לאנרגיה- הגוף מפרק את החלבון כך שהוא מקבל פחמימה, ואז משתמש בה לאנרגיה. בתהליך זה יש גם עומס על הכליות והכבד, וגם בזבוז, כי עדיף שהחלבון הזה יהיה זמין לבניית השריר מאשר שישמש לאנרגיה. לכן, ארוחה טובה מבחינתך היא כזו שמכילה 50% פחמימות ממקור כלשהו, שישמשו לאנרגיה, והיתר חלבונים וירקות. בהצלחה.
שלום! ברצוני להפוך לצמחונית. מה המזונות אותם עלי להקפיד לאכול כל יום כדי שאקבל כמות נכונה של חלבונים , ברזל סידן וכו'.. מזונות שאני אלרגית אליהם : עדשים,חומוס,שומשום, גרעיני חמניות ודלעת. אודה לך על דעתך המלומדת דנית
שלום דנית אנא קראי את הכתוב על צמחונות וטבעונות ב"שאלות נפוצות בתזונה" בראש העמוד. לקבלת תפריט מתאים לצרכייך האישיים, כולל התחשבות במצבי האלרגיה שלך שקצת מסבכים את העניינים, כדאי שתפני באופן אישי לדיאטנית, אפשר גם אצלי. מזונות חלבוניים שיכולים להחליף בשר ודגים הם גבינות, ביצים, קטניות מסוגים שונים (חוץ מאלה שאת אלרגית אליהם), אגוזים ופיצוחים, טופו, מוצרי סויה. בהצלחה.
היי ADI האמת רציתי לבקש עזרתך בבעיה שאני סובלת ממנה הרבה שנים : אני רזה מאד מאד מאד כמו מקל .. במשך שנתיים פניתי לדוקטרים . ביקשו בדיקות דם .. אך לא עזרו לי בכלל ... המשקל שלי לא משתה כמעט בכלל למרות שאני אוכלת הרבה ולפי מה שבקשה הדיטנית . המשקל שלי 45 וגובהי הוא 172 .. וכל הדוקטרים הסכימו שחסר לי 12 קילו מינימום.. רציתי לשאול האם יש גלולות שיגרמו לי לשמין או אפילו להתנפח ( אין לי שום בעיה) .. אני חושבת בימים האילו על ניתוח פלסטי ( הזרקת שומן ) אך אמרו לי שהזרקת השומן תהיה מן הגוף שלי למקום הרצוי .. האם את ממליצה לי ?! אני אהיה מאד שמחה אם יהיה לך פתרון אחר ןהעיקר שיהיה מועיל ושיגרום לי להשמין באמת ... מחכה לעזרתך בקוצר רוח תודה
היי שושי, אם הרופאים לא הצליחו לעזור לך, אז אני קטונתי. סליחה!!!!!!! עדי
שלום שושי למרות שהפנית את שאלתך לעדי, הרשי לי להפנות אותך ל"שאלות נפוצות בתזונה" בראש העמוד, שם מופיעה גם תשובה בנוגע לאנשים רזים שרוצים להשמין. בהצלחה.
הי עדי, רציתי לשאול מאיפה הידע הנרחב שאת מגלה בתחום, האם את תזונאית? האם את "סיפור הצלחה" בעצמך?(קצת פרטים...) בכל מקרה רציתי לומר לך שהחבר'ה בפורום זה מעריכים את העזרה שאת מגישה. בברכת שבת מקסימה, גל.
היי גל, א. המון המון תודה!!!! ב. אני לא דיאטנית אלא אחת שירדה במשקל. עדי
שלום רב שמי לילי, ואני חיילת בצה"ל. אני כרגע בקורס אשר נמשך חצי שנה. אני מעוניינת להוריד בערך חמישה קילוגרמים, ואני לא יודעת איך לעשות זאת. אני אוכלת ממתק אחד ביום, אוכלת שלוש ארוחות מסודרות, אבל שומרת על המשקל ולא יורדת. הזמן היחיד שיש לי אפשרות ללכת או לרוץ זה בסביבות עשר בלילה, אך אני מאוד עייפה בשעות האלו, ומעדיפה לישון, כי למחרת מצפה לי יום ארוך ומתיש. ממש חשוב לי לעשות את הדיאטה הזאת, אבל אין לי מושג איך לעשותה במסגרת הצבאית... מקווה שיש פתרון או אף פתרון חלקי, ואשמח אם תוכל לעזור לי תודה רבה מראש לילי
היי לילי, תבקשי ללכת לדיאטנית. עדי
שלום לילי הברירה המתבקשת ממכתבך היא... לחכות שהקורס ייגמר, ואז לעשות דיאטה. אפשרות אחרת, שיכולה להיות מעשית כבר עכשיו, היא לבדוק מה נכנס לך לפה בארוחות בחדר האוכל. ייתכן שאת יכולה לאכול יותר ירקות, להמנע ממזונות שנמצאים בתוך שלוליות שמן, מטוגנים למיניהם, אכילת לחם סתם כדי להיסתם, מריחת מרגרינה וריבה על לחם, וכד'. כך תוכלי להקטין את כמות הקלוריות היומית, וייתכן בהחלט שתרדי, לאט אמנם, אך בהתמדה. ממתק אחד ביום (אם הוא אישי, לא אריזה של ממתקים), במנה קטנה, הוא אפשרי בהחלט. בהצלחה.
שלום, אני אשמח לשמוע ממי שמכיר את השיטה האם היא מוצלחת ופרטים עליה. תודה
היי נעמי, מדובר בדיאטה נוקשה מאוד, שלא ניתן להסתדר איתה והיא מאוד מאוד לא בריאה. עדי
הי עדי, את מוכנה לפרט למה הכוונה?
את מאוד צודקת דיאטת דר חרמון לא רק שלא טובה היא מאוד מאוד מסוכנת משום שלא אוכלים את כל אבות המזון וזה מסוכן.
שלום נעמי שיטת ד"ר חרמון היא בעצם דיאטה די חריפה, יש אנשים שיורדים איתה נהדר, וגם עולים נהדר אחרי שסיימו את הדיאטה. לשיקול דעתך. בהצלחה.
לא מכירה אפילו אחת (כולל אני) שאחרי הדיאטה הזאת לא העלתה הכל בחזרה במהירות האור. אני העליתי עוד 4 קילו .
שלום רב! הגובה שלי 172 ואני שוקלת היום 94 קילו . רוצה לרדת במשקל ,.מוכנה לכתוב לך באופן חסוי מה גרם להשמנה הזאת. קודם שקלתי 76 קילו,(לפני 3 שנים) בברכה השמנה.
שלום אלמונית, אציע לך מס' טיפים (בהנחה שאת בריאה): 1. לרשום כל מה שאוכלים! 2. ספורט! 3. תעדיפי מוצרים הדלים בסוכר ובשומן על פני אלו העשירים בהם. 4. שתי המון מיים! 5. תזהי קשיים והעיפי פיתויים מהבית. 6. לא לעשות דיאטה לבד כי זה מסוכן. 7. חפשי איזה חלק בגוף שלך את אוהבת וטפחי אותו. 8. ירידה איטית היא ירידה בריאה. 9. על כל 10% של ירידה במשקל פנקי את עצמך במשהו. עדי
שלום השמנה הפורום הוא ציבורי, אין כאן טיפולים פרטיים. אני בהחלט ממליצה לך לבקר דיאטנית (אפשר גם אצלי) לפני שאת מתחילה על דעת עצמך דיאטה, גם על מנת להבין מה גרם להשמנה, וגם כדי שתוכלי לרזות באופן מתון, בריא, ושיחזיק לאורך זמן. שיהיה בהצלחה.
יכולה לעזור. אני ממליצה על מנוי בשומרי משקל לכל החיים.
שלום לכם בנות !!!!!! אני נמצאת בהריון שבוע 26, בבדיקת העמסת סוכר התגלה בעיות סוכר גבוההץ כיום אני מטופלת בדייטה חריפה אבל בכל מה שאני קונה שהוא ללא סוכר כביכול מופיע הסירופ מלטיטול ודברים נוספים משהוא "K". האם יש תחליפים לסוכר שידועים כלא מזיקים ומותרים בהריון. בכבוד רב , רחל
שלום רחל כל הכבוד לך שהבחנת, ואכן צדקת: גם תחליפי סוכר מסוג מלטיטול, סורביטול, קסיליטול , פולידקסטרוז, מלטודקסטרין ועוד, שמופיעים הרבה פעמים על מוצרים שכתוב עליהם בגדול שהם ללא סוכר, הם בעצם סוכרים בשמות אחרים, ואף הם מעלים את רמת הסוכר בדם. לכן, עדיף שתבדקי בתוית התזונתית את כמות הפחמימות הכוללת ב100 גרם מוצר (שימי לב, אותם יצרנים לעתים קרובות מציינים בתוית התזונתית "סוכרים אלכוהולים" או "רב כהליים" בנפרד מכמות הפחמימות הכוללת, יש צורך לצרף את שני הערכים לקבלת כמות הפחמימות האמיתית). מנה אחת של פחמימות היא בסדר גודל של 15 גרם פחמימות , וזו המנה המקובלת למשל לארוחת ביניים. אמנם יש לך כאן תרגיל מתמטי מסויים, אך אחרי תרגול קצר אפשר לעשות זאת די בקלות. ממתיקים אחרים, כמו אספרטיים, אסצולפם K, סכרין וכד' אינם מכילים פחמימות ואינם מעלים את רמת הסוכר בדם כלל . עד היום לא התגלה נזק שלהם בהריון, ואפשר להשתמש בכמות קטנה שלהם גם במהלך ההריון. הם נמצאים במעדני חלב דיאט, שתיה דיאטטית, וחלק מהממתקים דלי הקלוריות. שתיה של 1-2 כוסות דיאט ספרייט, אכילת מעדן חלב דיאט וכד' ביום לא תגרום כל נזק. מקוה שאת ממשיכה במעקב צמוד אחר רמות הסוכר, כפי שמתחייב ממצבך. בהצלחה, ושיהיה במזל טוב.
רחל שלום סכרת הריונית הינה בעיה שבמקרים רבים מביא נשים ללקיחת אינסולין. כיוון שאני עברתי סכרת הריונית במצב שדרש לכאורה אינסולין, אני מרגישה חובה לספר לך שיש גם דרכים אחרות טובות המאזנות את הגוף ללא צורך באינסולין. אני עברתי מעקב צמוד של הומאופט מעולה שעזר לי להשאר מאוזנת ללא שימוש בתחליפי סוכר שאינם בריאים וכן עם תזונה מאוזנת ובריאה. התוצאות היו כ"כ טובות שהרופאה שלי אפילו הפנתה לאותו הומאופט מטופלת נוספת שלה שלא רצתה לקחת אינסולין. חשוב לדעת שיש גם דרך אחרת והיא טובה. אם רצונך בשמו של ההומאופט, אשמח לספק לך. טל: 02-9994578 (לא בשבת)
שלום רחל הממתיקים המלאכותיים שניתן לצרוך בסכרת הריונית הן מתוק וקל זהב. ממתיק זה מכיל אספרטיים. לגבי שאר הממתיקים, לא נערכו מחקרים מדעיים על נשים הרות ולכן לא הוכח שהם מזיקים או בטוחים לשימוש. ההמלצות הן לא להשתמש בהם במיוחד לא בסכרין או בציקלמט. בנוסף, כדאי שתדעי שלא רצוי לעשות דיאטה חריפה בזמן ההריון. כדאי להתייעץ עם דיאטנית שמומחית לנושא, וזו תתכנן לך תפריט שכולל את כמות הקלוריות והפחמימות המתאימים לך. בהצלחה דליה אידיסיס דיאטנית קלינית 055201281
האם איכותו של הברוקולי כנוגד חמצון ואנטי מסרטן (בשל הסולפורפן שבו) נפגמת כשמבשלים אותו במים? האם מים שבהם בושל הברוקולי משמרים את האיכויות הללו שלו?
שלום מתעניינת הסולפורפן אינו נפגע בבישול, אפיה, טיגון או חימום מכל סוג. בהחלט ייתכן שבישול במים יגרום לחלק מחומרי התזונה בברוקולי, כולל ויטמינים חשובים וסולפורפן, להתמוסס למים במקום להשאר בברוקולי. לכן, לדעתי, עדיף לבשל ברוקולי על אדים, או בסיר סגור עם מכסה תואם ומעט מים, רק כדי שלא יישרף. אפשרות נוספת היא לבשל את הברוקולי בתוך תבשיל או מרק, שנאכל כולל הנוזלים. אותו עיקרון, אגב, נכון גם לכל יתר הירקות. בתיאבון.
האם אפשרי לקבל תפריט מדויק למי שיש להם כולסטרול גבוה?
חן, 1. במאמר שאלות ותשובות בתזונה יש הסבר. 2. כעקרון: להימנע מ: בשר שמן, חלקי פנים של בשר, עור של עוף, גבינות מעל 5% שומן, דברי מאפה, מיונז, ממתקים וכו'. לצרוך: ירקות (רצוי טריים) לחם ופסטה מקמח מלא, חזה עוף ללא עור, חזה הודו ללא עור, קטניות, שמנים כגון שמן זית ואבוקדו, וכו'. 3. כל הנאמר בסע' 2 אינו סותר את הצורך מלפנות לדיאטנית. 4. כמובן, ספורט!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! עדי
שלום חן תפריט מדוייק לא דרך הפורום, אלא רק במפגש פנים אל פנים, איתי או עם דיאטנית אחרת. מגיע לך להפגש עם דיאטנית דרך קופת החולים שלך. להנחיות כלליות בנושא הפחתת כולסטרול, אנא קראי את החלק על כולסטרול ב"שאלות נפוצות בתזונה" בראש העמוד. בהצלחה.
שלום רב אני בחור בן 45 בעל גובה 204 יחסית הכל טוב לפני כחצי שנה היה לי קפיצה של הסוכר לגובה של 560 אחרי טיפול מיקדמי במיון ירד ל245 והיום אני עומד על 150 1-איזה טיפול יש בכדי שיהיה גובה הסוכר יהיה בגדר הנורמה מישקל גופי הוא 116 בתודה מיכאל
שלום מייקל, לרדת במשקל. וגם להמשיך בטיפול שאתה עכשיו מצוי בו. עדי
איזה סוג של דיאטה את ממליצה בכדי שאני יהיה סבעה
שלום מייקל ברמות סוכר כפי שהיו אצלך אתה ללא ספק זקוק לטיפול תרופתי על מנת לאזן את רמות הסוכר, מקוה שאתה אכן מקבל טיפול כזה. טיפול בסוכרת כולל גם טיפול תרופתי, וגם טיפול תזונתי. אצלך יש אפשרות לירידה מסויימת במשקל, אם כי אינך בעודף משקל גדול. בנוסף כדאי שתקבע תור לדיאטנית , שתוכל להדריך אותך לאכילה מתאימה לאדם סוכרתי (ארוחות קטנות ותכופות, עם כמות פחמימות שמתאימה לצרכיך ולא יותר מכך). בדרך כלל מי ששומר על התפריט הסוכרתי מצליח להוריד משמעותית את רמת הסוכר. בהצלחה.
אני בת 30 אמא לילד בן שנתיים גובה 167 משקל 57 ולפעמים יורד ולפעמים מגיע עד 60 מה אפשר להציע לי רשימת אוכל ותזונה אשר תסייע לי לשאר באותו משקל 56
שלום רק את נמצאת בטווח המשקל התקין שלך, עם שאיפה לגבול התחתון של טווח המשקל התקין. השינויים במשקל שאת מתארת הם תקינים וסבירים, וקורים אצל כולם בעקבות שינויים בצבירת נוזלים, ימים של ארוחות חגיגיות וחגים, ואחריהם חזרה לשגרה. נראה לי חבל שבשביל קילו אחד או שניים תכנסי למשטר דיאטה ותסבכי לעצמך את החיים. את יודעת בדיוק מה משמין, אני בטוחה, נסי לצנזר ולאכול יותר ירקות. גם הוספת פעילות גופנית מתונה תועיל לך לשמור על המשקל הנוכחי. בהצלחה.
מנהלת הפורום עונה פעם בשבוע, ביום שבת בד"כ.
מה חשוב לנו לאכול על מנת לשמור על תפקוד כבד תקין ומה לגבי הכליות האם יש משהו שצריך לעשות למען תפקוד תקין? תודה
שלום שירי על מנת שתפקוד הכבד שלנו יהיה תקין אנחנו צריכים... לאכול כרגיל! ועדיף לשמור על משקל תקין. כדי שהכליות יתפקדו לאורך הרבה שנים כדאי .... לאכול כרגיל! ולשתות מספיק מים מידי יום, לפחות 8 כוסות. האיברים הפנימיים שלנו מתפקדים בלי שנעזור להם, אנחנו לא צריכים להאכיל אותם במיוחד וגם לא לנקות אותם במיוחד, רק לשמור באופן כללי על תזונה מאוזנת ומשקל גוף תקין, רצוי גם פעילות גופנית, וזהו. בהצלחה.
מה זה תזונה מאוזנת וכיצד אני יודעת אם אני אוכלת תזונה מאוזנת שאלה נוספת : היכן אני יכולה למצוא את הויטמינים B5 ו- B15
בתי בת ה-11, שאינה שמנה, צורכת כמויות ענק של מרגרינה (אינה אוהבת חמאה). איזה תחליפים ניתן לתת לה, שלא יפגעו בבריאותה?
שלום חדוה קשה לי לדעת מה מקובל על חיכה של ביתך, אך בהחלט כדאי לנסות ממרחים אחרים מלבד מרגרינה: אבוקדו, חומוס, טחינה, גבינות מסוגים שונים, סלט חצילים, חמאת בוטנים (עדיף טבעונית ) וכד'. בתיאבון.
האם הקפאה של גלידה ביתית על בסיס קצף ביצים הורגת את החיידקים (במידה וישנם), ואם לא - האם יש דרך לחסל את החיידקים בלי לבשל את הביצה? (אולי במיקרו?)
שלום חדוה הקפאה מונעת מהחיידקים להתרבות בחלבון הביצה, אך בהחלט לא הורגת אותם. הדרך היחידה להרוג את החיידקים היא על ידי בישול הביצה. החימום במיקרו הוא קצר מידי, ובדרך כלל לא הורג את החיידקים, או לפחות לא את רובם. בתיאבון.
אוכל שלא מערבבים בשר עם תפוחי אדמה וכו מישהוא יכול לעזור לי ולתת לי רשימה מה מותר לאכול יחד ומה רצוי שלא? תודה
שלום ליה מבחינה תזונתית אין שום יתרון באי ערבוב של פחמימות וחלבונים, אבל אם את רוצה לסבך לעצמך את החיים, את מוזמנת לעשות חיפוש על המושג "פחמימות" או "חלבונים" או שניהם ולקרוא את כל מה שכבר נכתב כאן בפורום בנושא הזה. בעיקרון לפי התאוריה הזו את אמורה לא לאכול ביחד חלבונים (בשר, עוף, דגים, ביצים, גבינות, מוצרי חלב) עם פחמימות (לחם, אורז, תפוח אדמה, בטטה, תירס, קטניות וכד'). פירות את אמורה לאכול רק כארוחה נפרדת. כלומר, חסל סדר המבורגר בלחמניה, או כריך עם פסטרמה, או שניצל (הוא עם פירורי לחם!). שיהיה בהצלחה.
האם יש סיכון כשלהו בצריכה קבועה (והממולצת) של תוסף התזונה צנטרום ?
שלום דורון לא ידוע לי על סיכון כלשהו, מאחר והתכשיר מכיל כמויות סבירות יחסית של כלל הויטמינים והמינרלים. לאדם שאינו סובל מכל חוסר מוכח , אוכל בצורה סבירה ואינו בתת משקל, לא בטוח שיש תועלת בלקיחת תוסף ויטמינים יומיומי. בהצלחה.
אני בתחילת הריון ואני יודעת שאני מעל המשקל הרצוי איך עלי לנהוג עם נושא התזונה האם אני יכולה לעשות דיאטה ו עדיין לשמור על הריון תקין תודה
היי טלי, לא כדאי להתחיל דיאטה. מה שכן, להחליט שבזמן הזה אוכלים מאוזן, ואז העלייה, אם יש, היא לא תלולה והנקה מורידה במשקל. אם את יכולה לעסוק בספורט, מצוין! עדי
שלום טלי הריון הוא בהחלט לא הזמן לעשות דיאטה, את יכולה לסכן את שלום העובר וגם את שלומך. מאחר וכתבתי בהרחבה על הנושא לא מזמן, אנא בצעי חיפוש על המילה "הריון" ומצאי את תשובתי המפורטת. בהצלחה ושיהיה במזל טוב.
שלום אני מניקה מזה ארבעה וחצי חודשים ורציתי לדעת איזה מזונות טובים להגברת ייצור חלב . ישנם ימים שאני חשה בהתמעטות (אני שותה 3 ליטר מים ביום). תודה
מזונות עשירים בויטאמינים מקבוצת B וגם ירק שנקרא שומר.
שלום שלי בימים ההם, כשמצרכי מזון היו מעטים ובכמות קטנה, האמינו שיש מזונות שמעלים את כמות החלב של היולדת (שקדים, שמרים, בירה שחורה וכד'). כיום, בחברת השפע שלנו, כבר יודעים שמה שקובע את כמות החלב הם גורמים הורמונליים, שמגיבים לדרישות של התינוק. בדרך כלל הבעיה היא שהתינוק קודם כל דורש יותר (כי הוא גדל קצת), ולוקח לגוף האם כמה שעות, לפעמים יממה, להיענות ולייצר יותר חלב. תקופות קצרות אלה יכולות להיות מאד מלחיצות עבור האם, אך אין לך מה לחשוש: גופך ייצר את החלב, ולילד לא ייגרם כל נזק מאחור של כמה שעות בייצור הכמות הנוספת שהוא צריך. מבחינה תזונתית מה שחשוב הוא שלא תעשי דיאטת הרזיה מוגזמת כל עוד את מיניקה, דאגי לאכול מזון מגוון שיכיל את כל אבות המזון (בשר, דגים, גבינות, ביצים, דגנים, ירקות, פירות), ולשתות מספיק, כפי שאת אכן עושה. בהצלחה.
אני בן 22. שוקל 65 ק"ג. עשיתי בדיקה של B12 והתוצאה היא 244 pg/mL. האם זה מספיק? ומה זה אומר לגבי התזונה שלי? תודה!
שלום אלעד רמת ויטמין B12 מעל 160 pg/ml היא תקינה. לפרטים נוספים על הויטמין אנא קרא את החלק על צמחונות ב"שאלות נפוצות בתזונה" בראש העמוד. בהצלחה.
שלום, אני מתאמן כחצי שנה בחדר כושר(4 פעמים בשבוע) ואני צורך על בסיס יומי אבקת חלבון (כ-20 גרם ליום) וכתוצאה מכך גם שותה יותר מהרגיל, רציתי לדעת אם יש איזשהי בעיה רפואית בנושא? האבקות מי-גבינה שאני משתמש בהן ,הן מהטובים בשוק ולכן אישית אני לא חושש . אני יודע שזה לא הכי מומלץ....אבל שגם אין נזק בשימוש בזה כל עוד זה נעשה במתינות ובכמויות קטנות, אך אבקש דעה של מומחה בעניין.
שלום שם צריכת 20 גרם חלבון (ב 100 גרם בשר עוף מבושל יש 25 גרם, לידיעתך, והוא יותר זול וטעים מאבקת חלבון) מידי יום בהחלט לא גורמת לך לנזק כלשהו. השאלה אם יש צורך אמיתי בחלבון הנוסף הזה, חוץ ממה שאתה אוכל. חלבון מיותר הופך לשומן או משמש לאנרגיה, תוך יצירת מעמסה מיותרת על הכבד והכליות. ביום שבו אתה מתאמן, המקסימום שהגוף שלך מסוגל להשתמש בו הוא 1.5 גרם חלבון לקילו משקל גוף. ביום שבו אתה לא מתאמן, הכמות המקסימלית היא 1 גרם חלבון לקילו משקל גוף. מעבר לכך החלבון משמש לאנרגיה או הופך לשומן- כלומר מיותר לחלוטין. בהצלחה.
רציתי לשאול האם השייקים ששותים להרזיה- האם אם יעילים והאם כדאי להשתמש ?
שרית, ממש לא!!!!! עדי
שלום שרית יש אנשים שקל להם יחסית לשמור על משטר דיאטה אם הם יודעים שאין להם שום התעסקות עם אוכל ועם המטבח- הם רק שותים שייק מדוד מראש וזהו. להם זה אולי מתאים. לעומת זאת יש אנשים ששתיית שייק בתור ארוחה משאירה אותם מאד לא מסופקים, והם מעדיפים ארוחה, אפילו אם היא דלת קלוריות, שתכיל אוכל אמיתי. לאנשים כאלה שתיית שייק אינה מתאימה. אין כאן שום עניין של יעילות, רק עניין של כמות הקלוריות. לשייק אין שום כוח קסם על הרזיה. בהצלחה.
האם לפטריות שמפיניון יש ערך תזונתי? אם כן, מהו? כנ"ל לגבי פטריות שיטאקי, פורטובלו ואחרות.
לא יודעת לגבי השמות שציינת, אבל יש בפטריות מים והרבה, והשאר חלבונים בעיקר.
שלום אלידה ושוב: אני לא נותנת כאן ערכים קלוריים. תזונתית ניתן להתייחס לפטריות כאל ירק כמו כל הירקות, למרות שהן ממשפחה ביולוגית אחרת. הן מכילות קצת יותר חלבון מירקות, אך עדיין לא בכמות שתהפוך אותן למזון חלבוני. פטריות אינן עשירות באופן מיוחד בשום ויטמין או מינרל, יש בהן קצת מכל דבר, כמו ברוב הירקות. בתיאבון.
שלום, דמי דנה, אני בת 23 ונאבקת עם משקלי זמן רב. עד לפני כחמש שנים שקלתי 72 קילוגרם, לא עשיתי כל פעילות גופנית, הייתי חולנית מאוד וחשתי רע. מאז ירדתי במשקל ועליתי כשהרף העליון אליו הגעתי הוא 67 קילוגרמים - מצבי כיום. אני מתעמלת בין פעמיים לארבע בשבוע, כולל חדר כושר (אימוני כח משולבים באירובי) ומצבי הבריאותי, טפו טפו טפו, השתפר בצורה משמעותית. יש לי שתי בעיות שנותרו על כנן ואולי אף החריפו: 1. אני כל הזמן רעבה. אני קמה בבוקר - תוך חצי שעה מהקימה אני חשה שאני גוועת ברעב. אני לא שבעה עד שאני מפוצצת וזה גם אם אני מחכה את ה20 דקות לאחר האוכל - השובע לא בא! אני יכולה לאכול ארוחה גדולה יחד עם חבר שלי, ואנחנו אוכלים אותה כמות. חצי שעה אחר כך אני רוצה משהו מתוק בעוד שהוא לא רוצה כלום לפחות 7 שעות!!! אין לי מושג מה לעשות?!? 2. אני סובלת מעצירויות וגזים כל הזמן. כואבת לי נורא הבטן, יש לי שיהוקים ומקסימום פעם ביומיים יציאה (וזה אם אני בשבוע טוב שבו התעמלתי כמו שצריך ואכלתי בשר). איך לפתור את הבעיה? תודה רבה, דנה.
שלום דנה לא פירטת מה יש בארוחה שאת אוכלת עד שאת מתפוצצת, וגם לא מה יש בארוחה עם החבר, אז קצת קשה לי לדעת אם זה באמת הרבה או שזה רק נראה לך הרבה. לא כולם מצליחים לזהות תחושת שובע, לפעמים השובע צריך להגיע בהחלטה מהראש: את לוקחת ארוחה מסויימת על צלחת, את יודעת בראש שזה מספיק, ואז את אוכלת אותה ולא אוכלת יותר כלום, גם אם את לא מרגישה שבעה.אולי זו יכולה להיות דרך מתאימה עבורך. מהתאור שלך עולה גם שאלה של בעיות בעקומת הסוכר בדם- לפעמים אנשים שסובלים מהיפוגליקמיה (ירידה תלולה מידי ברמת הסוכר בדם) יכולים לחוש רעב או צורך במשהו מתוק תוך שעה שעתיים מארוחה, גם אם היא ארוחה ממש גדולה. במצב כזה מומלץ לאכול ארוחות קטנות, שמכילות פחמימות מורכבות (כמו לחם, אורז, תפוח אדמה, תירס, קטניות וכד') מידי שעתיים שלוש. לגבי היציאות, יש אנשים שעבורם יציאה פעם ביומיים היא הנורמה, בשום מקום לא נאמר שחייבים יציאה כל יום. אם את רוצה יותר יציאות, מה שאת צריכה לאכול הם סיבים תזונתיים: ירקות, לחם מקמח מלא, תירס, קטניות, פירות, הרבה מים במהלך היום. בהצלחה.
האם מזון מסויים או יותר נכון וויטמין או ברזל מסויים יכול להשפיע על צבע העור? נגיד חוסר בברזל יכול לגרום לי להיות יותר לבן? האם יש קשר לוויטמין D לצבע העור? פשוט אני נורא לבן ואני לא ממש מצליח להשתזף.. תודה
שלום מחפש תשובה! צבע העור נקבע על ידי הגנים שלך בעיקר. אנמיה מחוסר ברזל יכולה לגרום לחיוורון, אך בודאי לא תשפיע על שיזוף העור. ויטמין D נוצר תחת העור בהשפעת השמש, אך אין לו תפקיד בצבע העור. עודף בבטא קרוטן גורם לעור להיות צהבהב, אך כדי להגיע לעודף יש צורך בכמויות אדירות של הויטמין, והעודף בהחלט לא מומלץ. זהו בערך. שיזוף יכול לעודד התפתחות של סרטן העור, במיוחד אצל אנשים בעלי עור לבן ורגיש שנשרף בקלות. לשיקול דעתך. בהצלחה.
ברצוני לדעת מהו ערכו התזונתי של אבטיח, האם יש בו ויטמינים ואם כן, איזה? האם יש בו בטא-קרוטן? מה המרכיבים התזונתיים שלו?
שלום מאיה כפי שאמרתי כבר הרבה פעמים אני לא נותנת כאן ערכים קלוריים של מזונות, יש מספיק מקורות טובים למידע הזה, ואין לי שום חשק להיות ספר קלוריות. באבטיח יש קצת ליקופן, שהוא חומר חשוב שנמצא גם בעגבניה ובאשכולית אדומה. חוץ מזה יש בו בעיקר מים וסוכר. בתיאבון.
נירה שלום אני בת 29 לאחר 10 שנים של דיאטות רצח שגרמו לירידת קיצונית במשקל שלאחריהן תמיד מגיעה השמנה מהירה. המצב הוא שהיום אני בקושי אוכלת 800 קלוריות מתעמלת 4 פעמים בשבוע ולא רק שלא מרזה אלא אפילו משמינה. הגוף שלי התרגל לחיות עם פחות קלוריות.. מה עושים שוב לצום? איך אפשר לרזות במצבי? אני מיואשת ודיכאונית.. גובהי 163 משקל 60 (עליתי במהלך חודשיים 9 קילו, אשמח לעזרה במהרה!!! אולי הפעם אצליח להשתחרר ממערבולת זו.. רוצה לאכול בריא והפעם לא לצום... אך כמובן גם לרזות!!
שכחתי לציין שאני צמחונית ואני אוכלת פעם אחת ביום ארוחה שמורכבת מפחמימות ו2 פירות וירקות תודה קורין.
סליחה שכחתי משהו שאולי הוא חשוב, אני כמעט ולא אוכלת חלבונים ואם כבר אני אוכלת זה מעדן דיאטטי של דנונה... תודה רבה.
קורין ! תעברי בבקשה לפורום סקסולוגיה אני וחברי נוכל אולי לגוון לך את יעוץ . . . ביי
שלום קורין את מתארת את עצמך נמצאת על מעגל אינסופי של הרזיות מהירות וקיצוניות והשמנות מהירות בעקבותיהן. את כבר מיואשת, אך עדיין לא מיואשת מספיק כדי לרצות לרדת מהסחרחרה הזו, כי בקשתך היא עדיין... שוב לרזות. אז תמשיכי לרדת במשקל ואחר כך להעלות במשקל עד שיימאס לך באמת, כנראה שזה עדיין לא קרה. כשיימאס לך באמת אני אוכל להמליץ לך לגשת לטיפול נפשי, בו תוכלי לברר למה כל כך חשוב לך לרכז את כל האנרגיות שלך דווקא בתחום הזה של צורת הגוף שלך, ואולי באמת להשתחרר מהצורך הזה ולעבור לחיים יותר בריאים, אפילו במחיר של כמה קילוגרמים. בהצלחה.
שלום ותודה על היחס, לא ברור לי למה אני צריכה להפסיק לרצות לרזות כשאני נמצאת בעודף משקל, לא מדובר ב"אנורקסית" שברירית... אשמח לעצה רצינית תודה קורין
בתי בת ה-5 עושה לי בעיות באכל קשות מאד. לא מוכנה לטעום שום דבר חדש לא פרות וירקות לא אוכלת כריכים עם שום ממרח ממש נגעלת מהאכל יש אולי כמה דברים מסוימים שהיא רק אוכלת היא טוענת שבא לה להקיא האם יש משהו שאפשר לתת לה שיפתח לה את התאבון
לא לדאוג! גם אני וגם אחי הינו סרבני אוכל מושבעים, אני לא הסכמתי לאכול שום דבר מלבד פרוסה אחת עם שוקולד ליום, והיתי רזה מאוד מאוד. התמונה השתנתה בגיל ההתבגרות, אז הכל הסתדר (למרות שגם היום אף אחד לא יצליח לגרום לי להאמין שירקות הם דבר טעים). אני מכירה עוד הרבה אנשים ששנאו בילדותם לאכול, או אכלו מעט מאוד דברים, והיום הם מבוגרים בעלי תאבון בריא ,כך שאני מאמינה שזה חולף. אבל ליתר בטחון אם את באמת מודאגת אולי כדאי לפנות לרופא ילדים.
שלום יפית בעיות אכילה בילדים משלבות פעמים רבות בעיות מסוגים שונים, למשל מאבק כוח עם ההורה המאכיל, צורך בתשומת לב, כאבים כלשהם בפה , בגרון או בקיבה, בעיות שיניים ועוד אפשרויות רבות. חוסר תיאבון הוא הקטן והנדיר שבבעיות, ותוכלי לברר זאת אם למשל בגן הילדה אוכלת מה שנותנים לה... מה שקורה לא פעם. אני מציעה לך לקבוע תור לדיאטנית ילדים, שתקבל ממך את כל הפרטים, תפגוש את הילדה, אולי גם תצפה בארוחה עם הילדה, ותוכל לכוון אותך בצורה טובה לגבי שיפור תהליך האכילה, או תציע לך לגשת לייעוץ של איש מקצוע נוסף. בהצלחה.
שלום 1.התוכלי לפרט מה המאכלים שיש בהם הרבה סידן? רצוי גם מאכלים עם ערך קלורי לא גבוה. 2. האם איכות הסידן נפגמת כאשר הוא מחומם, למשל בחלב? תודה לאה
שלום לאה מזונות עשירים בסידן הם: מוצרי חלב (במיוחד אלה שמועשרים בסידן), גבינות קשות ושמנות (ערך קלורי גבוה אבל פיצוץ של סידן), סרדינים, קטניות (חומוס , עדשים, שעועית לבנה, אפונה, פול), טחינה (במיוחד טחינה מלאה משומשום בלתי מקולף, להשיג בחנויות טבע), אגוזים ופיצוחים מכל הסוגים, פירות יבשים, ירקות ירוקים (כרוב, חסה, ברוקולי, תרד, עשבי תיבול וכד'). חלק גדול מהרשימה הזו הם מזונות עתירי קלוריות, אבל זה מה יש. ערך הסידן אינו משתנה עם חימום. מה שכן, כדאי לשלב בארוחה שמכילה סידן גם ויטמין C, כלומר לצרף ירק או פרי טריים לארוחה מתוך הרשימה הבאה: עגבניה, פלפל, בצל ירוק, כרוב, קולרבי, מלון, תות שדה, פרי הדר, גויאבה, מלון. הויטמין משפר את ספיגת הסידן מהמזון. בהצלחה.
עשיתי דיאטה ואני מפחדת להשמין... הייתי בטיפול בהפרעות אכילה פעם (בולימיה...) ואמרו לי לאכול 1800. אז האם 1200 זה בסדר?
היי אלמונית, תשאלי את הדיאטנית שטיפלה בך. עדי
שלום אלמונית אם אמרו לך שמה שמתאים לך זה 1800 קלוריות, אז לא, 1200 זה לא מתאים ולא בסדר . תפריט של 1200 קלוריות יביא אותך כפי הנראה במוקדם או במאוחר להתקפת זלילה, וההמשך יכול להיות מסוכן, כפי שאת כבר יודעת מנסיונך. אנא פני אל הגורמים המטפלים שמכירים אותך כבר, במקום להגרר שוב למחלה. בהצלחה.
שלום רזה כשאתה סוכרתי לא מאוזן כמו שצריך אתה מרזה, והסיכויים שלך להשמין הם אפסיים. אם תדאג להיות מאוזן היטב מבחינת רמת הסוכר בדם, אז אתה יכול לגשת לדיאטנית, לבדוק מה וכמה אתה אוכל בדרך כלל, ולהעשיר לעצמך את התפריט כך שתוכל להעלות במשקל. אגב, בדרך כלל הרזיה מהירה היא סימן אצל סוכרתי לכך שהוא לא מאוזן, וכשהוא מתאזן, עליה במשקל היא כמעט פועל יוצא של האיזון. בהצלחה.
רציתי לדעת האם אכילת בשר בקר ללא לחם משמין אני בן 30 תודה
מולי, בבשר בקר יש שומן רווי. קח את זה לתשומת לבך. הלחם הוא לא הבעייתי פה. עדי
שלום מולי מה שקובע אם אתה תשמין או תרזה הוא סך הקלוריות שאתה אוכל במהלך כל היום, האם הוא מתאים לצרכי הגוף שלך או יותר מידי עבורך. לא משנה אם הקלוריות האלה מגיעות מלחם, מבשר בקר או מכל מזון אחר. בשר בקר מכיל הרבה יותר קלוריות מלחם, הוא גם הרבה יותר כבד וצפוף מלחם, כך שאכילת כמות גדולה של בשר בקר בהחלט תתרום לך כמות גדולה מאד של קלוריות, בניגוד ללחם שתורם לך בסך הכל 75 קלוריות לפרוסה. בהצלחה.
שלום, האם ואיך ניתן להעלים סימני הרזיה והשמנה ? . . תודה..
בלה, לצערנו לא. עדי
שלום בלה אם בסימני הרזיה והשמנה את מתכוונת לפסי מתיחה, אז לא ניתן להעלים אותם בשום דרך. במשך הזמן צבעם דוהה והם הרבה פחות בולטים לעין, אך הם איתנו לתמיד. בהצלחה.
האם יש נסיון טוב בטיפול במכשיר lpg להורדת עודפי צלוליט בבטן ובירכיים? האם יש לטיפול הזה השפעות בריאותיות? תודה שושי
שלום שושי אינני מכירה את המכשיר, כדאי שתתענייני בפורום כושר גופני. לעניות דעתי שום דבר לא משפר צלוליטיס חוץ מאולי ירידה במשקל. כל היתר הם גימיקים יקרים, לפעמים כואבים, וחסרי כל השפעה אמיתית. בהצלחה.
שלום רב, אני קניתי לא מזמן קפסולות של OMEGIN FORTE (חומצות אומגה 3). בכל קפסולה יש לי ריכוז של שמן דגים המכיל 300 מ"ג EPA ו- 200 מ"ג DHA. (בנוסף הוכנס בהן ויטמין E כחומר משמר טבעי). כעת שאלתי היא: אני לוקחת באופן קבוע-יומיומי תוספת של ברזל (פירוגרדיומט) בריכוז גבוה מאוד- תחת השגחת רופא המשפחה שלי, כי ללא הברזל נמצא שיש לי אנמיה. אבל חוץ מזה, וללא קשר לכך, שמעתי שכמויות מסוימות של חומצות האומגה האלה יכולות לגרום לאנמיה, כי הן מדללות מידי את הדם. האם זה נכון? ואם כן, האם עליי להפסיק לחלוטין לקחת 2 קפסולות ליום (כי התחלתי כמה ימים לקחת כך) של החומצות הנ"ל, בגלל שזה מסוכן לנטיית האנמיה שלי. ואם אני לא חייבת להפסיק לקחת אותן, אז מהי הכמות שלהן שנחשבת כן למסוכנת/ חלקית מסוכנת? נ.ב. הסיבה המרכזית לכך שהתעניינתי בתוסף הנ"ל של חומצות אומגה 3 ,היא מכיוון ששמעתי שהן תורמות בין היתר להורדת עצבנות- יתר. אשמח לקבלת תשובה.
שלום מיכל דילול דם אינו אנמיה. חומצות שומן אומגה 3 אכן מדללות דם, הכוונה היא שהדם נקרש לאורך יותר זמן, כאשר הוא במבחנה, יחסית לדם של אדם שאינו לוקח אומגה 3. אין כאן שום קשר לרמת ההמוגלובין או הברזל בדם. לגבי עצבנות יתר- צריך קודם כל לבדוק ממה נובעת עצבנות היתר, לא נ ראה לי שבכל מקרה אומגה 3 יעזור בעניין זה, זו דרישה קצת מוגזמת מתוסף מזון תמים. בכל מקרה, אין התנגשות בין אומגה 3 לבין הברזל, והאנמיה אינה נובעת מאומגה 3. בהצלחה.