פורום תזונה טבעית
מנהל פורום תזונה טבעית

אהרון דרעי - נטורפת מוסמך, הרבליסט קליני. לימודים במכללת רידמן בינהם, צמחי מרפא, אירידיולוגיה, פרחי באך, ארומתרפיה בסיסי וכן קורסים מגוונים בנושאי...
צבירקה/בלה שלום הנני בת 23 , אובחנתי לפני כשנתיים כסובלת מבקע סרעפתי - הרנייה, ניסיתי לאור העבודה שסבלתי כרונית מצרבות לעבור מדברי חלב למוצרי סויה . כמו כן למדתי עם הזמן מה עושה לי טוב או רע, היום אני אוכלת קוטג' וגבינה לבנה וחזרתי לשתות חלב רגיל 1% , לחם אני עברתי מלחם קל ללחם מחיטה מלאה ללא שמרים ולא קמח לבן, שאלתי, מדוע בכל החברות שניסיתי חלב הסויה מלא בגושים, רק בגלל זה עברתי לחלב רגיל ... האם יש עוד איזשהו תחליף אחר לחלב ?? אני רגישה מאוד לחלבים חמוצים, למשל יוגורט מחלב עזים עושה לי לא טוב ....מה בכלל מומלץ לאכול בערב, אני מתאמנת כל יום שעה בחדר כושר, בעבודה אוכלת שני סנדויצ'ים ופרי עד שש ומגיעה הביתה כמהה לאוכל והעיקר למתוק, היום אני מוצאת נחמה ביוגורט ביו שלא ממש עושה לי טוב עם צימוקים , שיבולת שועל וסילאן , זה לא משביע אותי ממש, מצד שני אני בתקווה לרדת קצת במשקל לכן אינני יודעת מה לאכול בערב. נוכח העבודה והנוחות יוצא לי לרוב לאכול אוכל מבושל רק בסופ"ש בדר"כ ... תודה וסליחה על הסיפור הארוך
גלי שלום, תחליב שקדים או שומשום יכלו להיות תחליף מצויין לחלב וזה אפילו מונע (ועוזר) צרבת. צריך להשרות 10 - 20 שקדים, או 2 כפות שומשום מלא למשך 4 - 8 שעות. לקלף את הקליפה מהשקדים ולטחון בבלנדר עם 1 - 2 כוסות מים. אפשר להוסיף פרי אחד או שניים ולתבל בקינמון, ו/או ג'ינג'ר. אני לא ממליץ להמתיק (מתוק גורם לצרבת...). השילוב של יוגורט, צימוקים, שיבולת שועל וסילאן לא ממש טוב לנושא הצרבת. אם תאכלי יוגורט טבעי (לא הסוג הצבוע בתוספת "פרי" ומעדנים למיניהם) עם פרי, או יוגורט עם סלט וכמה שקדים או אגוזים - את מסודרת מבחינת ארוחת ערב. אני מציע לך לחפש בגוגל או בספרות הטבעונית על נשוא "צירופי מזון". זה יכול לשפר מאד את איכות חייך ולמנוע נזקים לוושט ולקיבה. כדאי לרכוש את ספרו של יצחק בן אורי: "תזונת האדם ובריאותו. זה ספר הדרכה לתזונה טבעונית ולכן כדאי לקרוא בצורה סלקטיבית ולקחת רק מה שמתאים לך (לדוגמה צירופי המזון וכללים לאכילה נכונה). במקרה שלך אני לא מציע להסתפק רק בפורום אלא לקבל יעוץ אישי. בהצלחה צביקה
שלום לך, בניגוד לצביקה אני לא חושבת שכולנו צריכים להיות טבעונים זה יפה בתאוריה אבל לרוב האנשים לא מעשי . לכן לדעתי את כן יכולה להשתמש ביגורטים עם פירות וגם בברים של אנרגי, גרנולה וקורנפלקס. אם את יכולה לעשות חלב שקדים יופי אבל לדעתי גם חלב סויה של חברת תנובה הוא בסדר גמור ואין בו שום גושים. בערב את יכולה לאכל סנדיצ מלחם מלא עם אבוקדו, גבינה, ביצה. את יכולה גם לעשות פשטידות מירקות ופסטה מקמח מלא . כמו כן אפשר לאכל תבשילים על בסיס קטניות וארז מלא וגם דיסות מדגנים שונים.
בלה יקרה, א. אני לא טבעוני ולא המלצתי לגלי להיות טבעונית. ב. גלי סובלת מצרבות כרוניות. ואפילו יוגורט ביו "עושה לה לא טוב"... ג. אני מציע לאנשים עם צרבות לא לערבב יותר מדי סוגי מזון. לחם עם גבינה זה מתכון לצרבת לאנשים רגישים (במיוחד בערב). מבחינה זאת לטבעונות יש פתרונות טובים ואחד מהם הוא שמירה על צירופי מזון. ד. את לא הצעת לה פתרון לצרבת, רק אמרת שבניגוד אלי היא יכולה בעצם לאכול הכל, אבל זאת הבעיה שלה - היא לא יכולה לאכול הכל... להתראת צביקה
1.שומן רווי בצמחי מאכל קיים בשמן קוקוס(מרגרינה) ושמן דקל.האם יש עוד? על אריזת נבט חיטה גיליתי שרשום בתכולה גם שומן רווי,מהיכן? 2.האם יש ליקופן גם בפלפל אדום? ידוע לי על אשכולית אדומה,אבטיח ועגבניה,יש עוד? 3.האם כרובית מכילה חומרים חשובים?
מנש שלום, 1. כדאי שתדע שבכל שמן ושומן יש את שלושת הסוגים של חומצות השומן (רוויות, רב בלתי רוויות וחד בלתי רוויות). ההבדל הוא בריכוז. בשמן זית ושמן קנולה למשל יש 61% ו 75% חומצת שומן חד בלתי רוויה וכ 10% חומצת שומן רוויה. בחמאה יש 68% שומן רווי, 28% שומן חד בלתי רווי ו3% רב בלתי רווי. וכד'... 2. ליקופן אכן מצוי בריכוז גבוה בעגבניה, קטשופ, אשכולית, אבטיח ובגויבה אדומה. בפלפל יתכן שיש מעט בגלל הצבע האדום אבל בעיקר יש בו שפע של ויטמין C - פי 4 מתפוז. 3. כרובית שייכת למשפחת המצליבים וזהו מזון איכותי וחיוני שאפשר לאכול חי או מבושל קלות. הכרובית עשירה בסידן, גופרית, סיבים תזונתיים ומכילה פיטואסטרוגנים המגינים מפני ההשפעה השלילית של האסטרוגן שהגוף מייצר בעודף (חשוב לנשים בגיל המעבר). בנוסף, היא מכילה פיטוכימיקל שנמצא יעיל למניעה וטיפול בסרטן. בהצלחה צביקה
צביקה קורן, תודה על התשובה המפורטת והזריזה,החכמתי.
האם יש כדור בדוק שסותם את התאבון? האם גרנולה טובה לדיאטה?
רדוקטיל מוריד מעט את התאבון אבל יש לו תופעות לוואי והוא מומלץ לבעלי משקל עודף גדול. זה לא מונע ממך את הצורך בלשנות הרגלי אכילה כלומר להתאמץ כדי לרזות כמו שצריך. אין קיצורי דרך.
מה שאלתך? קצת קשה לייעץ כשאין תוכן להודעה שלך, לא?
שלום, קוראים לי לוטם ואני בת 17. לפני כמה חודשים (ברוב טיפשותי) התחלתי דיאטה לא מבוקרת ובה אכלתי בסביבות ה - 1000 קלוריות... לפני שהתחלתי שקלתי 54, ובעקבות הדיאטה אני עומדת כיום על משקל שנע בין 46 - 47 (הורדתי את המשקל תוך 3 חודשים בערך). כיום, אני מתחילה להתגבר על הבעייה ואני כבר אוכלת 1300 קלוריות. הבעייה היא שבעקבות הדיאטה הזאת הפסקתי לקבל מחזור, ואיני יודעת מה לעשות. אימי מודעת לבעייה, ובעקבות כך התחלתי טיפול אצל גניקולוגית. רציתי לשאול האם לדעתך אני צריכה ללכת גם לדיאטנית במקביל בשביל לפתור את הבעייה...? תודה מראש, לוטם.
שלום רצוי מאד לגשת גם לדיאטנית כדי שתקבלי תזונה מאוזנת ונכונה למצבך וגילך וגם כדי לעזור לך להתאזן כך שלא תעלי את כל מה שהורדת מהר ותכנסי למעגל הדיאטות. הווסת יחזור כשתגיעי למשקל קצת יותר נורמאלי ממה שאת כיום.
שלום: אני בת 32 ואני משתמשת בתה שקניתי מבית מרקחת(תה טיביטי)ואני רוצה לברר אם התה הזה מזיק לבריאות שלי,וגם רוצה לשאול אם זה באמת עוזר להורדת המשקל שלי. תודה רבה. מיה
מיה שלום, התה הטיבטי וכל שאר סוגי התה להרזיה גורמים במקרה הטוב להשתנה מרובה ושילשולים. במקרה הפחות טוב הם גורמים לכאבי בטן, גאזים, פגיעה בכבד ואובדן ויטמינים ומינרלים המופרשים מהגוף במהירות שלפני שיספגו (כתוצאה מהההשתנה המרובה והשילשולים). לא קיים "תה מרזה"!! מציע לך לא להשתמש בתה הזה ולעבור לתזונה שפוייה ואכותית. בהצלחה צביקה
התה הזה מאד מזיק זה למעשה סוג של משלשל שגורם להתמכרות של הגוף. כשעבדתי במכון גאסטרו ועשינו בדיקות מעיים לאנשים אלה שהשתמשו בתה סבלו ממצב שנקרא מלנוזיס קולי - צבע שחור של המעי (במקור אמור להיות ורוד) עקב שימוש במשלשלשים
הייתי מעוניין לדעת מה היעילות של מוצרי דיאטה בצורת שייקים ותוספי מזון. חשבתי לקנות ערכת מוצרים לדיאטה אשר תתאים לי מחברת Herbalife. כמובן שאת צריכת המוצרים אני אשלב עם תזונה נכונה ומידה מסויימת של התעמלות או ספורט. האם תוספי המזון אכן משפרים את יעילות הדיאטה לטווח הקצר והארוך, והאם השמירה על המשקל הרצוי לאחר תום הדיאטה תהיה קלה יותר עם צריכת אותם מוצרים? שאלה נוספת היא דעתכם האישית, בתור דיאטנים מוסמכים, על מוצרי Herbalife. תודה רבה, MichaeLx
MichaeLx שלום, הנושא נדון רבות בפורום. אפשר לעשות חיפוש ולמצוא. לפחות פעם בחודש מופיע כאן משווק של חברת הרבלייף, או של חברה אחרת ומבטיח ניסים ונפלאות. בלה ואני מאד מתנגדים לשימוש במוצרי דיאטה בצורת שייקים ותוספי מזון ובכלל זה המוצרים ה"טבעיים" של חברת Herbalife. מדובר במוצרים עתירי ויטמינים ומינרלים היוצרים תלות ועם הפסקת השימוש במוצר יש קריסה של הגוף שמאבד את היכולת לסנטז את הויטמינים מהמזון. ועוד לא דיברנו על ההוצאה הכספית של מאות שקלים בחודש... כמובן שיציעו לך להיות "משווק" ולגייס פתאים אחרים לרשת. אני מציע לעבור לתזונה טבעית מאוזנת ואיכותית ואם צריך אפשר להשלים עם מולטי-ויטמין לתקופה מוגבלת. בהצלחה צביקה
שלום צביקה! ובכן רציתי לברר מהי דיאטת אטקינס(דיאטת חלבונים), מה ה"חוקים" שלה ומדוע היא עובדת? תודה הדר
הדר שלום, פנית לכתובת הלא נכונה... בעיני הדיאטה הזאת פסולה ומזיקה! יש יותר ויותר הוכחות על חוסר הצלחתה בטווח שמעבר לשנה, אחוז נשירה גבוה, השפעה שלילית על מצב הרוח ונזקים בריאותיים שונים. אל תתחילי ואל תחשבי על כך אפילו אם בריאותך יקרה לך (וגם משקלך). נסי למצוא שיטת תזונה בריאה שתוכלי להתמיד בה עד שארית ימיך. היו הרבה דיאלוגים בפורום בנושא לפני כשנה. אני מציע לך לעשות חיפוש בפורום על המילה "אטקינס" ועל "דיאטת חלבונים". תמצאי הרבה חומר בהצלחה צביקה
את יכולה לשאול בפורום תזונה נבונה.
האם ניתן לקבל את כמות היומית המומלצת של ויטמין C ללא נטילת כדורים של אותו ויטמין אלא באמצעות אכילת פרות (פרות הדר, למשל) ואם כן מהי הכמות הממולצת. אם לא האם יש עדיפות לויטמינים "טבעיים" הנמכרים בכמוסות על פני מגוון רחב של ויטמין C הנמכר בחנויות ומה הכמות המומלצת לנטילתו ביום. תודה מראש
כל מה שרצית לדעת על ויטמין C ויותר - תמצא בקישור הבא: http://www.tevalife.com/vitamins_sade/vit_10.asp משרד הבריאות ורשויות התזונה הרשמיות גורסות ש 75 מ"ג ויטמין C ביום זאת הכמות היומית המומלצת (rda ) ואת זה ניתן לקבל בתזונה רגילה של פירות וירקות. אני חושב שצריך הרבה יותר כדי למנוע מחלות ולטפל בקיימות. אגב בפלפל אדום יש פי 4 ויטמין C מאשר בתפוז... בהצלחה צביקה
שלום... קוראים לי חן ואני בת 13... אני מלאה...ואני מנסה להפחית את כמות הממתקים, אבל אני לא מצליחה...אני גם לא יודעת איך אני אוכל להרזות...אני מבקשת עצה וכמה טיפים להרזיה... אשמח אם מישהו יענה לי... האימייל שלי: [email protected]
שלום חן, מטיפים לא תרזי עליך לקבל יעוץ מקצועי. בגילך זה חשוב במיוחד היות ויש לגופך צרכים מיוחדים וגם כי יש סכנה גדולה של הפרעת אכילה שעלולה להופיע אם תרזי בצורה לא נכונה.
שלום רב, ברצוני לשאול, בתור אחת שאין לה יותר מידי סובלנות לבשל ולהכין דברים שעורכים יותר מידי זמן, מה ניתן להכין בערב שלא יהיה כבד מידי?
זה תלוי בהרבה דברים בראש וראשונה מה אכל משך כל היום? אם אכלת את הארוחה החמה שלך בצוהרים ארוחת ערב יכולה להיות גם מנת קורנפקלס עם חלב, או דיסה או מרק ירקות עם 2 פרוסות לחם ואיפלו מעדן של פירות. או סלט פירות עם קרקרים. אבל כמובן שצריך לקחת בחשובן הרבה דברים בנהם את גילך, סדר יומך וצרכים תזונתיים אחרים.
שלום רב, קודם כל תודה רבה על התגובה המהירה. שנית, ארוחת צהריים היא הארוחה הגדולה מבחינתי (היא בדר"כ כוללת סלט, ולפעמים בערך פעם בשבוע בשר). בבוקר אני אוכלת סנדביץ עם גבינה. האם יש לך עוד הצעות לארוחת ערב, שלא דורשות בישול מעמיק?
מבחינה תזונתית מה עדיף שוקולד מריר איכותי (שנאמר כי מומלץ ליצרוך כי הוא בריא) או חלבה שגם היא אמורה ליהיות בעיקרון בריאה פחות או יותר אבל גם בחלבה יש סוכר וכ"ו ולעומת זאת עבור השוקולד המריר ראיתי שאומרים שהוא גם בריא (במידה כמובן) השאלה אם חלבה זה יותר או פחות בריא? כי מבחינה קלורית הם פחות או יותר אותו הדבר האם זה משנה האם לשוקולד המריר יש יותר יתרונות על החלבה או להפך? האם ישוב סוג החלבה ואם כן אז איזה? תודה
מבחינה תזונתית מה עדיף שוקולד מריר איכותי (שנאמר כי מומלץ ליצרוך כי הוא בריא) או חלבה שגם היא אמורה ליהיות בעיקרון בריאה פחות או יותר אבל גם בחלבה יש סוכר וכ"ו ולעומת זאת עבור השוקולד המריר ראיתי שאומרים שהוא גם בריא (במידה כמובן) השאלה אם חלבה זה יותר או פחות בריא? כי מבחינה קלורית הם פחות או יותר אותו הדבר האם זה משנה האם לשוקולד המריר יש יותר יתרונות על החלבה או להפך? האם ישוב סוג החלבה ואם כן אז איזה? תודה
בעיני שניהם לא מומלצים. החלבה הבריאותית היא חלבה שעושים בבית מטחינה מלאה עם דבש. אפשר גם לקנות בחנות טבע חלבה משומשום מלא. החלבה בסופר עשויה משומשום מקולף (באמצעים כימיים) ועשירה בסוכר לבן. לגבי השוקולד כבר עניתי בעבר תבצע/י חיפוש בפורום.
דווקא מחקרים מוכיחים כי אכילת שוקולד מריר לא מזיקה ואף מועילה... הכל כמובן בגבול הטעם הטוב ולא בהגזמה...
צביקה שלום ותודה רבה על התשובה , בתשובתך אליי כתבת לי שעדיף להשתמש במולסה - מהו מולסה ואיפה אפשר למצוא /לקנות אותו ? כמו כן אמרו לי כי הסוכר החום בישראל ברוב המקרים הוא מזוייף -היכן ניתן למצוא סוכר חום אמיתי ? האם חנויות טבע הם הפתרון ? תודה מראש
ניצן שלום, מולסה זה ה"פסולת" מתהליך הזיקוק של סלק הסוכר וקנה הסוכר, ולכן היא מכילה שפע של מינרלים (בעיקר ברזל סידן ומגנזיום) וויטמינים. לעומת הסוכר הלבן שהוא חסר ערך תזונתי ויש לו רק ערך קלורי. המולסה נראית כמו סירופ כהה וניתן לרכוש אותה בחנויות טבע. הסוג המומלץ הוא מתוצרת "מורגה" אבל קשה להשיג בארץ. תקנה מה שיש בתנאי שיהיה כתוב על התווית "בלתי מגופרתת". חלק מהסוכר החום הוא צבוע - זה יותר זול. כדי לבדוק את זה מזוייף, לוקחים כפית סוכר חום ומוסיפים לכוס שקופה עם מי ברז. אם הגרגרים מגיעים לקרקעית לבנים - זה סוכר צבוע. אם הם מגיעים חומים - זה סוכר חום אמיתי. בהצלחה צביקה
קשה להשיג בארץ ? לא נראה לי. קניתי לפני שבועיים בחנות טבע.
האם בתותים יש ויטמין C ? והאם פירות יבשים זה משמין ?
בתותים יש וטימין c , פירות יבשים משמין אם מגזימים.
שלום קראתי את הכתבה על נפלאות פרי ההדר. בטרם אני ממליצה על זה לאבי שסובל מסוכר גבוה, רציתי לדעת האם הסוכר שבפירות הדר אינו עלול להזיק לו? תודה
מיקי השלום, לפרי הדר יש הרבה יתרונות בריאותיים. אבל יש בו סוכר והסוכר שבו כמו הסוכר בכל הפירות לא מומלץ לחולי סוכרת. כדאי להתייעץ עם הדיאטנית שמטפלת באביך. תלוי מה רמת הסוכר, אם הוא מקבל טיפול תרופתי ועוד. בהצלחה צביקה
איך מטפלים בזה? האם זה משהו כרוני?
האם בגבינות כבשים/עיזים יש כמות לקטוז כמו בגבינה רגילה???
אין הבדל משמעותי ביןם סוגי הגבינות מבחינת כמות הלקטוז
אם אני אוכלת כל יום 1000 קלוריות ורק שישי שבת יוצאת מהמסגרת ואוכלת 6000 קלוריות ליום בשישי ו6000 בשבת..האם אני אוריד ק"ג או שזה רק יתאזן עם כל השבוע? אמרת (צביקה) שזה סוג של הפרעת אכילה..אבל לא נכון..אני עושה את זה מתוך שליטה ובמודע. אני רק רוצה לדעת אם זה יתן לי ירידה במשקל או יתאזן או שבעצם רק יעלה לי..
ספיר אני מומחית להפרעת אכילה ומה שאת מתארת הוא לא הפרעת אכילה אלא הפרעה באכילה. מושג המתאר מצב של חוסר איזון סביב נושא של אכל ואכילה. מה שאת מתארת זה רע מאד אני לא ממלצה. אין לדעת איך גופך יגיב ולדעתי לא תוכלי לרדת במשקל כך בטח לא בצורה בריאה ומאוזנת.
רציתי להבין משהו לגבי תמרים יש כל מיני סוגים ואני קצת מבולבל מה זה: תמר - לח תמר טרי תמר מיובש מה ההבדל בין הסוגים (ביכלל לא ברור לי מה זה תמר לח) איפה קונים כל אחד האם יש דבר כזה ביכלל תמר טרי (לא לח) כמה קלוריות ל - 100 גרם יש בכל אחד מן הסוגים הנ"ל וכמה בערך יש בתמר אחד מכל אחד מהסוגים הנ"ל? בנוסף ראיתי שיש גם מה שניקרא תמר - צהוב ותמר מהגוני - מה זה? (מה ההבדל) איזה תמר מומלץ לאכול? אודה על הסבר אני ממש מבולבל
תמר טרי זה תמר שהורד מהעץ תמר לח זה תמר טרי שעבר עיבוד כלשהו והוא מוחזק בשקיות ניילון במקרר יצחק שלום, תמר יבש זה הסוג הנפוץ ביותר הנמכר בתפזורת או בשקיות על גבי המדפים בסופרמרקט, בשווקים, או בחנויות טבע. בתמר טרי יש כ 150 קלוריות במאה גרם בתמר יבש יש 25 - 300 קלוריות תלוי בסוג (יש לפחות 10 סוגים של תמרים יבשים). תמר צהוב זה בד"כ תמר בוסר. בהצלחה צביקה
שלום רב, רציתי לדעת, האם אכילה יום יומית של שקדים לא קלויים, אבל עם קליפה יכולה להזיק. ידוע לי כי בקליפה יש חומר לא בריא. כמו-כן ידוע לי כי התמר נותן אנרגיה זמינה לפעילות גופנית, למשל, על הבוקר כמובן על קיבה ריקה. האם גם התמר הלח עושה את אותה הפעולה? האם אכילה של 5 תמרים ליום לאורך זמן יכולה לגרום לעליה בתריגליצרידים? תודה מראש פנינה
ראיתי שמאוד מומלץ לאכול דייסת שיבולת שועל - שזה מאוד בריא ומכיל סיבים טובים עוזר לעיכול ולכולסטרול השאלה שלי היא האם הכוונה לשיבולת שועל הלבנ - האינסטנט שיש בסופרים או האם הכוונה כאן לשיבולת שועל שניראת כמו גריסים הנימכרת בחנויות הטבע האם זה משנה?? איך משתמשים בזו הנימכרת בחנויות הטבע? ועוד שאלה - האם שיבולת שועל (הלבנה וזו מחנויות הטבע ) אפשר גם לאכול כמו שהיא כלומר להוסיף ליוגורט וכ"ו או שצריך תמיד לבשל אותה? תודה
אבי שלום, מומלץ לאכול שיבולת שועל גסה (נראה כמו שבבים). זה מצריך יותר בישול אבל יותר בריא. את הסוג שנראה כמו גריסים צריך לבשל כמו אורז. לגבי ה"אינסטנט" אפשר לאכול - זה יותר טוב מסולת, או פודניג. אפשר לאכול ללא בישול (במיוחד סובין שיבולת שועל) לאחר השרייה, אבל כדאי לבשל. אני מציע לא לבשל עם חלב אלא עם מים, או חלב סויה. אפשר להוסיף, קינמון, ג'ינג'ר ולהמתיק עם מולסה. בהצלחה צביקה
תודה על התשובה אך לא ברור לי -- שבבים זה מה שיש באינסטנט (לדוגמא שיבולת שועל של חברת קוואקר או אחרות אני לא מדבר על אלו שיש בהם גם ממתיקים וכ"ו אלא על כאלו שיש בהם רק שיבולת שועל ) והסוג השני שראיתי בחנויות טבע ניראה כמו אורז האם יש סוג שלישי - השבבים שאתה מדבר עלייהם אני לא כל כך מבין ואם יש איפה??? ריאיתי או כזה של קוואקר או את צורת האורז
שלום רב , ברצוני לשאול מה ההבדל בין סוגי סוכר כמו סוכר רגיל לבן לבין סוכר חום וסוכר קנים ? האם אחד מהם בריא יותר ? במה עדיף להשתמש קלורית ,תזונתית ? אודה על כל תשובה.
סוכר חום הוא פחות מזוקק ולכן נשארו בו עוד קצת מינרלים וויטמינים. לכן הוא פחות מזיק.(סוכר זה סוכר). סוכר לבן מכיל רק קלוריות טהורות, הוא שודד ויטמינים ומינרלי, גורם להשמנה, עליה ברמת השומנים, בריחת סידן, מחלות מפרקים ועוד. מומלץ להימנע ולהשתמש בדבש מולסה או פירות יבשים
אני בת 15 וחצי איזה משקל רצוי לי? אני בגבוה של בערך 1.60
חשבי לפי bmi גובה חלקי משקל בריבוע. המומלץ בין 19 - 24 .
אני יודעת שההמלצה לנשים בגיל הפוריות ולאחר הריון היא לצרוך כ- 400-500 מ"קג ח. פולית וידוע לי המקורות במזון אך לא ידוע לי כמויות כלומר כמה ירקות ירוקים או שעועית או בשר וכו אני אמורה לאכול ביום כדי לדעת שאני מכוסה מבחינת הכמות ללא צורך בנטילת תוסף תזונתי? הצילו אני לא מוצאת את התשובה בשום מקום תודה
טלי שלום, מצורף קישור לרשימה של עשרות מוצרי מזון העשירים בחומצה פולית: http://www.nutritiondata.com/foods-000114000000000000000.html זהו מנוע חיפוש מתקדם שמאפשר חיפוש לפי סוג מזון ולפי אחד הרכיבים. מומלץ לשמור "קיצור דרך" על "שולחן העבודה" בהצלחה צביקה
שלום, מה האמת בשמועה שאכילת הרבה ביצים אומנם מעלה את הכולסטרול , אבל היא "הרע במיעוטו" כיוון שהיא מעלה בעיקר את הכולסטרול הטוב , ולכן זה לא נורא כל כך ?
אהרון שלום, אני לא מציע לך להיות מוטרד יתר על המידע מרמת הכולסטרול בביצה. את רוב הכולסטרול שהגוף צריך (מעל 60% ) הוא מייצר בעצמו. לא שמעתי את "השמועה" על ה HDL בביצה יש חלבון איכותי וזמין. בהצלחה צביקה
האם תבניות מסוג סיליקון המשווקות לשמוש בתנור בריאותיות? בתודה ישראל
ישראל שלום, המוצר חדש יחסית - לא ידוע לי על נזקים. נסה לעשות חיפוש בגוגל ודווח לנו אם תמצא משהו מעניין בהצלחה צביקה
שלום לאחר תקופה של 4 חודשים של זלילה לללא הכר הגעתי ליום המכריע של לקחת את עצמי בידיים והתחלתי בניסיון להוריד את ה- 2 קילו שהעלתי. השאלה איך מצמצמים קיבה שהתרחבה כ"כ? אני שותה ממש מלא, האם מים מרחיבים את הקיבה כמו אוכל? תודה
קיבה היא אבר מאד מאד אדפטיבי. אם תאכלי מאוזן ובריא תוך זמן קצר היא תחזור לאיזון שלה. עליך לבדוק את הדפוס שלך זלילה מול צמצום קיבה. תזהרי ממנו זה עלול לגרום לך להיות במעגל של דיאטות.
תודה מה בקשר לשתיה האם שתיה מרובה אכן מרחיבה את הקיבה ולא רק מזון?
כאשר מדברים על כוס האם הכוונה לכוס חד-פעמית של כ - 200מ"ל או לכוס רגילה של בית של כ- 280 - 300 מ"ל כמה קלוריות יש בכוס פחמימות מבושלות? - ועל איזו כוס מדובר (כמה מ"ל) פחימומות הכוונה לחיטה (מלאה) או אורז (מלא) או פתיתים כמה קלוריות יש בכוס קיטניות מבושלות (חומוס , אפונה , פול , שעועית לבנה,..) כמה קלוריות יש בכוס איטריות מבושלות (פסטה) וכמה בכוס ספגטי מבושל? אם לוקחים ארוחה שהיא לא הספגטי נטו אלא למשל ספגטי עם רוטב בולונז שמכיל גם בשר כמה קלוריות יש בכוס כזו וכמה כוסות זו מנה שתשמש ארוחת צהריים? אני ניסיתי לישקול וקיבלתי שבכוס של 200 מ"ל יש כ- 150 גרם חיטה מבושלת שזה ליפני בישול היה כ - 80 גרם כלומר בערך יוצא שכוס כזו זה כ - 300 קלוריות מיצד שני ראיתי בהרבה מקומות ערכים שהם חצי ופחות אז איך זה מסתדר איפה אני טועה ביגלל זה כל השאלות למעלה כדי לעשות פעם אחת סדר בבלאגן ושאני לא אצתרך לבדוק כל פעם מחדש אודה לכם אם תוכלו לענות לי מסודר ומפורט כדי שאני לא אצתך להסתבך יותר ואוכל לקחת תמיד מכל הנל לפי מידות כוס של המזון המבושל דא"ג הפחימומות בבושלות עם שמן כמו שיש בהוראות ההכנה - האם זה נלקח בחשבון במאזן הקלורי? כמה כפות הגשה - גדושות זה כוס (כדי לדעת אם יש קערה בשולחן עם כף הגשה גדולה אז יותר נוח ליפעמים במקם לישפוך לכוס) וכמה כפות מרק רגילות (גדושות) זו כף הגשה אחת (גדושה) בבקשה עיזרו לי
אני ממש לא בעד ספירת קלוריות כל כך דקדקנית שאת מנסה לעשות זה מאד מזיק. זה לא יביא אותך לרזון המיוחל זה רק יגביר את ההתעסקות בדבר שהוא טפל ולא עקר בירידה במשקל. זה לא משנה אם תאכלי 1200 קלוריות או 1300 לצורך ירידה מה שמשנה זה איך תשמרי על זה. אם תעסקי במדידות מדויקות כאלה יתעורר בך חלק שאני קוראת לו מרדן הדיאטה ויעשה דווקא. יגרום לך אחרי יום שלך של הקפדה למופת על הקלוריות כוסות וכפות להתחיל לזלול הרבה עוגיות או שוקלדים או מזונות אחרים. ולשאלותיך הכוס המקובלת למדידה היא בדרך כלל של 250 מל. לא אוכל לתת במדויק את הקלוריות של כל מזון ששאלת לפי מידות של כוס וכפות כי יש בזה שונות רבה כפי שראית בעצמך. אם את באמת רוצה לדייק עליך פשוט להשתמש במשקל דיגיטלי ולשקול את המזון שלך. יש ספרים עם קלוריות מדויקות וכך תוכלי למדוד בידיוק. אבל אני ממש לא ממליצה לך על ספירת קלוריות.
שלום, האם ערכם התזונתי של ירקות קפואים למיניהם שווה לערכם של ירקות טריים, והאם יש לבשל אותם בצורה שונה כדי לשמור על ערכם? תודה
סמדר שלום, אם תכניסי ירק חי וטרי להקפאה - כשתתפשירי אותו הוא איבד צורה, מרקם וטעם (מת). סביר להניח שהירקות הקפואים התעשייתיים עוברים תהליך ש"הורג" אותם לפני ההקפאה וכך הם שומרים על הצורה. עדיף כמובן לצרוך ירק טרי, אבל לפעמים אין זמן וחייבים לעשות פשרות (עד שנעשים חולים ואז יש הרבה זמן אבל אז אין תאבון...) בהצלחה צביקה
תמיד עדיף לצרוך ירקות טריים אורגניים. אם חסר לך זמן להכנתם, אני יכול להציע לך להכיר שיטה מיוחדת להכנת מזון שתפטור לך את הבעיה. ובנוסף תשמור על ערכם התזונתי של הירקות, מרקמם וטעמם הטבעיים.
שלום רב, רציתי לדעת מהם היתרונות בנטילת אומגה 3 על בסיס יומי מה המינון המומלץ למבוגר? והאם יש קשר בין נטילת הכדור למצב-הרוח (כמו דכאון ובככל למצב הכללי) לתשובתכם אודה.
אביגיל שלום, חומצת שומן חיונית אומגה 3 נמצאת בשומן של דגים צפוניים ואפשר להשיג גם בכמוסות. כמות גדולה של שמן זה נמצא במקרל, סלמון, הרינג, טונה (טרייה) וכדומה. שמן זה מאריך זמן קרישת הדם, מסוגל למנוע יצירת קרישי דם, מאזן לחץ דם, עשוי לשפר תופעות של פסוריאזיס, דלקות שונות (דלקת פרקים, דלקות במעיים וכו'), משפר את התגובה החיסונית ועוד. ממחקרים עולה ששמן דגים מסוגל לסייע במניעת סרטן. אכילת דגים 3-4 פעמים בשבוע עשויה להקטין סיכון להתפתחות מחלת לב בצורה משמעותית. כדאי להתחיל עם כמוסה אחת של 1,000 מ"ג ולהגיע ל 2 ביום. התוסף אסור לאנשים הוטלים תרופות לדילול הדם. נמצא, שלאומגה 3 יש השפעה חיובית על מצב הרוח בהצלחה צביקה
שלום מה דעתכם על מי סודה? האם יש בה חומרים מזיקים לבראיות? תןדה מראש
כפי הידוע לי אין שום דבר מזיק במי סודה . זה מים עם פחמן דו חמצני. אבקש גם התיחסותו של צביקה.
מבין המשקאות ה"קלים" והתוססים משקה הסודה הוא הפחות מזיק. למי שסובל מגזים או מבריחת סידן כדאי להימנע.
1) בוטנים הם מלאי קלוריות...השאלה שלי אם הם בריאים?או שהחסרון גדול מהיתרון? 2) יש לי 3 ק"מ..בהליכה זה 40 דקות ובריצה 15 דקות האם אני שורפת אותה כמות קלוריות? 3) אם אני אוכלת כל יום 1000 קלוריות ורק שישי שבת יוצאת מהמסגרת ואוכלת 6000 קלוריות ליום בשישי ו6000 בשבת..האם אני אוריד ק"ג או שזה רק יתאזן עם כל השבוע? תודה רבה
ספיר שלום, 1. בוטנים קלויים זה לא מזון איכותי בעיני. בוטנים לא קלויים אסור לאכול. מציע לך לעבור לשקדים, אגוזים וזרעונים - לא קלויים ולא מלוחים. 2. הליכה / ריצה - לא יודע - תשאלי בפורום אימון וכושר גופני. אני ממליץ על הליכה. ריצה עלולה לגרום נזקים לאיברים הפנימיים (צניחת איברים), לשלד ולמפרקים. 3. אסור לאכול פחות מ 1,200 קלוריות ביום. את מתארת כאן סוג של הפרעת אכילה וכדאי לטפל בה בהקדם. בהצלחה צביקה
שלום רב, האם מותר לאכול אגוזי קשיו לא קלויים ? מדוע אסור לאכול בוטנים לא קלויים ? איזה עוד אגוזים אסור לאכול לא קלויים ? תודה מראש, שירי
היי שלום.. משקלי 52 קילו וגובהי 1.76 מטר. רציתי לדעת האם משקלי תקין או האם המצב הקיים הוא תת משקל. תודה מראש...
דודו שלום, לפי מדד BMI משקלך נמוך מהממוצע. כדאי לקבל יעוץ תזונתי ובינתיים לאכול מזון עתיר קלוריות ולעסוק בחיזוק שרירים. בהצלחה צביקה
ממה נוצרים גזים? מה הנזק שלהם לגוף? מה קורה אם לא מטפלים בגזים? זה טוב "להוציא" גזים?
גזים נוצרים מפירוק לא שלם של מהמזון, מחוסר באנזימי עיכול, עצירות, חיידקי מעיים, משקאות מוגזים,פטריית קנדידה, אלרגיה למזון ועוד. לא ידוע לי על נזקים בריאותיים למעט אי נוחות, כאבי בטן וסכנה של התרחבות המעי הגס. מומלץ לשחרר גזים כשהתנאים החברתיים והסביבתיים מאפשרים. טיפים לטיפול טבעי בגזים תוכל למצוא בעמוד הזה או בחיפוש בפורום.
לבלה וצביקה, בעלי ואני מעוניינים להתחיל לצרוך אומגה 3 שאלתי היא: 1) האם מתחילים בהדרגה ובאיזה מינון? 2) אני סבלתי מעודף פעילות בבלוטת התריס, לקחתי כדורים בשם PYU אוזנתי, היתה לי ירידה בכדוריות הדם, וכמעט נשארתי ללא חיסון. כיום אני מאוזנת ללא תרופות, האם מותר לי לקחת אומגה 3?. האם אתם מכירים את התוסף אומגה 3 בשם CARLSONS אותו אנו מעוניינים לקחת. תודה מראש אביבית.
אביבית שלום, במקרה שלך אני מציע לקבל אישור מרופא המכיר את ההיסטוריה הרפואית שלכם. לידיעתך לשמן דגים יש אפקט של דילול הדם ולכן הוא אסור לאנשים הלוקחים תרופות לדילול הדם. גם אם תקבלי אישור יש להתחיל בדרגה. אני לא מכיר את התוסף אומגה 3 CARLSONS בהצלחה צביקה בהצלחה צביקה
שלום אני מעוניין לצאת ממצב של דיאטה שבו אני נימצא כבר חודש וחצי. אכלתי סביב ה1800 קלוריות ליום פלוס מינוס וירדתי כל שבוע 1.5 ק"ג, עכשיו נעצרתי קצת. אני לא רוצה להמשיך בזה יותר נימאס לי כבר. המישקל שהגעתי אליו בהחלט מספק אותי, אבל איך אני אצליח לחזור לאכילה רגילה עם מינימום עלייה במישקל? יש לך אולי רעיון איך לצאת מהדיאטה הזאת מבלי לחזור למישקל הקודם? יש לציין שאני עוסק בספורט ואני בחור בשנות העשרים תודה.
יש כל מיני דרכים, הכי פשוטה לבדוק למה ואיך אתה מגדיר את המצב בו אתה נמצא דיאטה ומה הפער בינו לבין מצב בו היית אומר לעצמך שאתה לא בדיאטה. אחרי זה לנסות לגשר על הפער בין שני המצבים. באופן בסיסי עלך כל הזמן להקפיד על בחירת מזון איכותי מזין ובריא. אכול על פי רעב ושובע, התעמל והכי חשוב שים לב אם אתה אכל בתגובה לרגשות .
צביקה שלום רב לך האים ידוע לך או יש לך חומר על כדור ששמו ריטלין???????????? ומה ההשלכות שלו??????????????. תודה מראש יורם יפרח.
יורם שלום, זה נושא שהוא מאד שנוי במחלוקת. מדובר בתרופה שנותנים לילדים עם הפרעות קשב וריכוז (היפר אקטיביים). יש הרבה חומר בנושא - בעד ונגד תעשה חיפוש בגוגל על המילה ריטלין. אני מציע להורים לפני שנותנים ריטלין להוריד מהתזונה של הילד מזונות מעוררים ו"מעצבנים" כמו קפאין (נמצא בכל מוצרי השוקולד והקקאו), סוכרים, צבעי מאכל אדום וצהוס ולהוסיף לתזונה מזונות מרגיעים (עשירים באשלגן ומגנזיום) כמו: שקדים, אגוזים, פירות וירקות. לרשום לחוגים עם פעילות גופנית. בהצלחה צביקה
לאחרונה התפרסם כי שוקולד- מריר טוב לבריאות (ולא שוקולד רגיל הדגש היה על שוקולד מריר) רציתי לברר ישנו שוקולד מריר חלבי וישנו שוקולד מריר פרווה האם הכוונה היתה גם שהשוקולד המריר יהיה פרווה או שמה שחשוב זה שוקולד מריר בנוסף שמתי לב שדווקא השוקולדים המרירים האיכותיים (70%) יותר הם חלביים ולא פרווה אודה על תשובה עם הסבר אם יש אפשרות
ההמלצה היא על שוקולד שיש בו פחות שומן ופחות סוכר. אלה רק חלק מהחומרים המזיקים שנמצאים בשוקולד. לדעתי כדאי לוותר ולחזק את המערכת החיסונית בתזונה נכונה.
שלום לאבא שלי יש גזים בלי הפסקה אפילו שתיה של מים גורמת לו להתפרצץ כמובן שגם כל מיני ירקות, הוא טוען שבגלל שהוא לא אוכל מסודר אז הקיבה שלו פועלת שעות נוספות והכל שם רותח. מה לעשות? זה פשוט לא נעים יושבים לאכול והוא בשלו מזל שליד אורחים הוא מתאפק אנא עיזרו לנו רוני
שלום רב. אני מקפידה על דיאטה לטיפול בקנדידה כבר חודש, ומעבר לכך שהרגשתי השתפרה אני סובלת מגזים יותר מאי פעם, כואבים מנפחים ומציקים. אני צימחונית לכן אוכלת הרבה קטיניות אבל הגזים מופיעים אצלי כל יום, גם כשאני לא אוכלת קטניות. בנוסף יש לי כ- 5 יציאות ביום, וזה נראה לי מוגזם. ניסיתי פחם אקטיבי שלא תמיד עוזר ואני לא רוצה לקחת אותו בלי סוף. אז ממה הגזים? מהלחם שיפון המיוחד? מהג'רו-דופילוס? משיבולת שועל? אבוקדו ?? ומה עושים? ו2 שאלות נוספות-1-מה קורה כשמונעים מהגזים לצאת-האם זה מזיק,האם זה מפחית? 2-פחם אקטיבי-כתוב שסופח גם תרופות ויש לקחת שעתיים בינו לתרופות אחרות. מה הוא עוד סופח? תודה רבה, נועה
נועה שלום, צמחונות וקנדידיה - צפוי שיהיו גזים. על נושא זה דובר רבות בפורום מציע לך לעשות חיפוש. בנוסף כדאי: להימנע ממזונות שידועים כגורמים לגזים כגון: מוצרי חלב (אפשר יוגורט עיזים), קטניות, מוצרי סויה, צנון, כרוביים, משקאות מוגזים, מוצרים המכילים את הממתיקים: סורביטול, קסיליטול ואספרטיים. לא ללעוס מסטיק. ללעוס את המזון לאט. לטחון במטחנת קפה זרעים של: קימל, כוסברה, סלרי ולפזר על המזון. לשתות 3 פעמים ביום תה מהצמחים הבאים: שומר, אניס, מנטה, מרווה, בבונג (לקנות בתפזורת ולערבב בכלי. לא חייבים את כולם). לתבל את המזון עם כמון. לאכול פרי פפיה - בעונה. תוספי מזון (של סולגר או יצרן טוב אחר) : אצידופילוס 40+, אנזימי עיכול (digestive aid?). לא להחזיק גזים במעיים - לשחרר אם אפשר פחם יכול לספוח גם מינרלים. נסי הוריד את כמות הסיבים בתזונה. אם לא עוזר תלכי ליעוץ מקצועי בהצלחה צביקה
לצוות האתר שלום רב, הנני מבקשת לדעת אילו פירות וירקות מכילים חומצה מאלית (חומצת תפוחים) בכמויות גדולות יחסית , חוץ מתפוחים חמוצים? (הרקע- פיברומיאלגיה, קראתי כי אצל אנשים שיש להם רקע של התסמונת הזו ישנו מחסור בחומצה זו ובמגנזיום). כמו"כ הנני מבקשת לדעת האם נטילת מולטיויטמין המכיל כמויות של ויטמינים הגדולות מהקצובה היומית המומלצת , עלולים חוו"ח לגרום נזק? וכן האם מולטיויטמין הכולל אצות או המבוסס על אצות (אם איני טועה נתקלתי במולטיויטמין המיוצר ע"י חב' ביו-ויט -biovit,- לא מיוצר בארץ. אך איני בטוחה בכך!!! ) הינו בטוח או מספיק דיו ואפשר לנטלו גם כשהוא מכיל אצות ים? תודה רבה . o.
שלום רב, פירות וירקות מכילים חומצה מאלית (וגם מגנזיום) ובמיוחד תפוחים ענבים ופירות יער (חמוציות, אוכמניות, פטל). בשקדים, אגוזים וזרעונים יש הרבה מגנזיום וגם בבננות. אם את קוראת אנגלית תוכלי לחפש בגוגל "malic acid" ולמצוא הרבה חומר בנושא. עודף ויטמינים מכדורים עלול להיות רעיל במיוחד ויטמינים המסיסים בשמן (A, E, D ) שעודפים שלהם לא נשטפים עם השתן. אצות ים הם מזון מעולה, אבל יש להגביל צריכה לאנשים עם בלטות תריס לא מאוזנת. בהצלחה צביקה
לצביקה , תודה על התשובה. o.
לא מזמן כתבתי בפורום הודעה בשם שאלה דחופה (אני מקווה שאתם זוכרים) ושם סיפרתי על הדיאטה שעשיתי ושניכם עניתם לי, מריוס גם ענה לי... אני נמצאת בטיפול אצל דיאטנית ופסיכולוגית ועד לפני 3 ימים הכל היה טוב ויפה ולפתע תקפה אותי שפעה (כבר שלושה ימים) ושיא החום הגיע ל-39.8 ובדר"כ החום נע בין 39-39.6 ולפעמים יורד ל-38.5 אך אח"כ שוב עולה. השפעת מלווה בכאבי ראש,סחרוחורות,עייפות,כאבי גרון וכו'... וגם בכאבי בטן מה שמונע ממני לאכול את התפריט שאני אמורה מכיוון שאין לי בכלל תאבון ומרגישה כאילו אני עומדת להקיא. אני לא יודעת אם אתם מבינים בנושא הזה אבל השאלה שאני רוצה לשאול היא- האם המחלה יכולה להשפיע על הגוף שלי ולפגוע בתהליך ההחלמה שאני עוברת עכשיו (הכוונה לדיאטה שעשיתי) ומה אני אמורה לאכול במצב כזה מכיוון שאני לא רוצה עוד לרדת במשקל. דרך-אגב אני משתמשת בכדורים לשיכוך כאבים והורדת החום-אמקול ונורופן וגם שותה פעם ביום דקסמול סינוס(5 סמ"ק בערך) אך הרופא אמר לי להפסיק עם הכדורים ולהתמש רק בדקסמול. מצטערת על ההודעה הארוכה, ומצפה לתשובה:)
שלום, למה שלא תשאלי את הדיאטנית שלך מה לעשות? המחלה החלישה את המערכת החיסונית שלך כנראה . אל תדאגי את תתאזני.
במצבך עדיף דווקא לא לאכול בכלל ! רצוי לשתות תה צמחים (טיליה, נענע ,קמומיל ,סמבוק)- ללא סוכר, מיץ תפוזים / אשכוליות סחוט טרי מדולל במים,מיץ אננס, או מים חמים עם לימון ומעט דבש (חצי לימון לכוס מים). לכל המשקאות החמים, כדאי להוסיף קינמון, להגברת יעילותם. אם החום לא עולה מעל 39, רצוי גם לא לקחת תרופות להורדת חום. החום עוזר בעצם לגוף, להילחם במחלה. נגד כאבי הראש, את יכולה להניח על המצח מטפחת טבולה בתה לוונדר. אם כן יש חשק לאכול דבר מה, כדאי לאכול תות שדה, פרי הדר ואגסים בשלים. תהיי בריאה, מריוס
אם אני לא יאכל, כפי שאתה אומר, אני ארד במשקל לא? מדוע במצבי עדיף לא לאכול בכלל? כמו שכתבתי בהודעה אני צריכה עכשיו לעלות במשקל בגלל שאני בתת-משקל. עד מתי אני צריכה לא לאכול? והכוונה לא לאכול כלום אפילו לא דברים קלים כמו: צנימים, ביו, תפוח וכד'?
שלום לבלה ולצביקה. אני בחור בן 24 גובה ממוצע שוקל 75. רציתי לרדת קצת במישקל ועשיתי לעצמי תפריט יומי ואני מעוניין שתגידו לי אם התפריט מאוזן מספיק וביכלל אם הוא לא בעייתי. ארוחת בוקר:100 גרם(פלוס מינוס)דגני בוקר ללא סוכר, 4 פרוסות לחם קל, כף קוטג'. ארוחת צהריים:רבע עוף בתנור, תפוח אדמה גדול, וכף וחצי קוטג'(אני חולה על קוטג') ארוחת ערב:6 פרוסות לחם קל, סלט ירקות גדול, 1 ביצה, ותנחשו....כף קוטג'. במשך היום אני גם אוכל 3 מנות פרי (תפוח ותפוז בדרך כלל) התפריט הזה ניראה בסדר?? אני מקווה שהוא לא קיצוני מידי לבחור בגילי תודה על התגובה
הפורום לא נועד לדברים כאלו, קשה לחוות דעה כשחסרים לנו פרטים רבים עלך. אסור לעשות זאת.
אבל מבחינת הכמות אפשר להניח שהתפריט עובר את ה2000 קלוריות?
התפריט דל מידי אבל שוב זה רק בהסתכלות מאד כללית. כאמור אני לא יודעת פרטים רבים עלך.
למנהלי הפורום שלום עד היום השתמשתי בשמן קנולה,נודע לי על מחקר הטוען ששמן קנולה רעיל האם נכון? www.karinya.com/canola.htm בתודה
שלום דינה, כל שמן הנקנה בחנות והוא מזוקק, נחשב ללא בריא. לגבי שמן קנולה, הדיעות חלוקות, אך כדאי בכל מקרה להשתמש בשמן זית מכבישה קרה. גם לגבי צורת בישול / טיגון השמן או מאכלים אחרים, אוכל לחדש לך.
עידית שלום. אני מעונינת לשמוע על צורת הבישול שאת מדברת עליה כל הזמן. בעבר לא ממש מצאתי זמן אבל עכשיו אני יותר פנויה. תתקשרי אלי - 0528303005
כמה קלוריות יש בסמבוסק (של מאפיות הטאבון) א) עם תפוחי אדמה ב)עם גבינה בולגרית ג) עם גבינה צהובה ורטב פיצה ד) עם טונה הסמבוסק שוקל כ - 200 - 220 גרם כמה קלוריות במשולש פיצה מפיצריה בחוץ - שוקל כ - 200 - 170 גרם מה עדיף סמבוסק (למשל הסמבוסק פיצה) או משולש פיצה מבחינה תזונתית ומבחינה קלורית
שלום אנחנו לא עונים על שאלות כאלו. יש אתרים רבים הנותנים מידע זה. למשל מיוק של קופת חולים כללית .
כל שאלה בנושא הקלוריות אינה רלוונטית. הגוף אינה מכונה השורפת את הקלוריות שמכניסים לתוכה בכל תנאי ובכל מצב. אם המכונה הקרויה גוף לא מקבלת מספיק ויטמינים, מינרלים ויסודות קורט ממקורות טבעיים, היא לא תוכל לשרוף את הקלוריות מה-junk-food שאת/ה אוהב/ת. לכן אין טעם לדאוג לקלוריות. תאוכל ותיהנה... אם קודם לכן אכלת מספיק פירות וירקות ועוד כמה דברים.
שלום לכולם אני אומרת את המצוקה שלי במשפט אחד הצילוווווווווווווו חייבת להפחיט לפחות 20 ק"ג ולא מצליחה את הטאוריות אני "מקיאה" סליחה על הביטוי
שלום, תתקשרי אלי. אנסה לעזור לך בטלפון. 0528303005
1) רציתי לשאול באילו מאכלים נמצא הכולסטרול הטוב ? 2) האם כדאי לקחת אבקת חלבונים כתוסף אוכל? האם קיימות סכנות?
יש פה בלבול בין משוגים. כולסטרול טוב זה למעשה דרך של הגוף לפנות את הכולסטרול דרך קומפלקס כימי. זה לא משהו שנימצא במזון. כדי לעלות אותו צריך לעשות פעילות גופנית.
צביקה / בלה שלום, האם לגרנולה עם צימוקים, תפו"ע וכו' יש יתרונות בריאותיים? מהם? אני אוכלת לפעמים גרנולה לארוחת בוקר. (ללא חלב, אני רגישה לחלב) בתודה מראש... מיכל
לגרנולה יש בהחלט יתרונות בריאותיים. יש בה וטמינים , מינרלים, סבים, פחממות וחלבונים. גרנולה יחסית עשירה בקלוריות ולכן לא כדאי להגזים בצריכתה.
מיכל שלום, אני מסכים עם בלה, אבל כדאי שתקחי בחשבון שהגרנולה היא קלוייה ולכן מבחינה בריאותית היא לא מקבלת אצלי ציון גבוה. אני מציע לך לנסות מיזלי שזה די דומה לגרנולה, רק לא קלוי. בהצלחה צביהק
שלום! אני מאד אוהבת פרג וצורכת אותו במוצרים שונים. לאחרונה נחרדתי לשמוע ממישהי שפרג עלול לגרום לבעיות בכליות או בלב (???). האם יש אמת בדבר ומה אומרים המחקרים? בתודה מראש!!
אלינור שלום, כל מזון בכמות מופרזת עלול לגרום לנזקים. זרעי הפרג אינם מכילים אופיום ומשמשים לתיבול ואפיה. נודעו מספר מקרים בודדים (מהעיתונות) של אבדן חושים גם מאכילה מופרזת של "אזני המן". הפרג שימש כצמח רפואי במצרים וביוון העתיקה במאה ה- 9 לפה"ס ביוון (תקופת הומרוס) וסימל את אל השינה (מורפיאוס). משתמשים בו לקשיים בשינה, לכאבי בטן ולהרגעה. בהצלחה צביקה
שלום רב למומכי הפורום. אני אחרי שפעת קשה, טרם חזרתי לכוחותי. מרגישה שעדיין חלשה מאוד וגם רזיתי (רזה מטיבעי). ברצוני לשאול על ויטמינים, תוספי מזון או עיצה אחרת - מה עלי לקחת כדי לעזור לגוף לחזור לקדמותו. שמעתי על סמבוכל,מולטיויטמינים למיניהם ועוד. אני רוצה משהו משמעותי עם המלצה של המומכים. מבקשת תשובה מהירה. בברכה קטי-יעל
קטי שלום, חיזוק המערכת החיסונית לא נעשה על ידי "תרופות" ובמקרה זה - מולטי-ויטמינים ותוספי תזונה אחרים. ראשית את צריכה להכניס תיקונים בתזונה (להוציא חומרים מזיקים המחלישים את המערכת החיסונית) ולהוסיף חומרים מועילים ומזינים המחזקים ומעוררים אותה. רק אחרי שהכנסת תיקונים בתזונה את יכולה לקחת תוספי מזון (אני לא נגד תוספי מזון), אבל את זה יש לעשות לאחר פגישה עם מומחה לנושא שיבצע תישאול ויעוץ אישי והתאמה לאדם. אנחנו לא נוהגים להמליץ כאן על תוספי תזונה, אבל אם תחליטי לחסוך את הכסף של היעוץ האישי תוכלי לגשת לחנות טבע ושם כבר יעמיסו עלייך תוספי מזון במאות שקלים. באתר שלי תוכלי לקרוא בפרק המאמרים על חומרים מזיקים וחומרים מועילים בתזונתנו. אולי אם תנהגי נכון לא תגיעי לשפעת הבאה ולא תזדקקי לתוספי מזון. בהצלחה צביקה