פורום תזונה טבעית

בפורום תזונה טבעית תוכלו לקבל תשובות לשאלות בנושאים של תזונה נכונה בראיית התזונה הטבעית, מניעת מחלות והקלה על מחלות ותופעות קיימות, איזון משקל והרזיה בריאה, מזונות מבריאים, תוספי מזון וצמחי מרפא ועוד. אנא השתמשו במנוע החיפוש על מנת לאתר שאלות נפוצות שכבר נענו.
20578 הודעות
16870 תשובות מומחה

מנהל פורום תזונה טבעית

18/02/2005 | 12:11 | מאת: ענבר

שלום, בקרב הרבה מאוד נשים ישנו תאבון מפותח ותשוקה למתוק בזמן המחזור החודשי. האם יש איזשהו תוסף תזונה להפחתת התאבון והאם יש לך הצעה לדרך התמודדות במצב כזה? תודה רבה, ענבר

18/02/2005 | 21:10 | מאת: צביקה קורן

ענבר שלום, הכמיהה למתוק נובעת משינויים הורמונליים הגורמים לתנודות ברמת הסוכר בדם. יש תוסף תזונה בשם כרום פיקולינאט שעשוי לעזור. אני מציע לקחת אותא רק לאחר קבלת יעוץ כולל בתזונה ולא להסתפק בתוסף. יתכן ולאחר שתעשי תיקונים בתזונה לא תזדקקי לתוסף... בהצלחה צביקה

18/02/2005 | 02:39 | מאת: זיו

שלום ,נתקלתי במאמר הזה באתר יוגה מסויים ברשת,רציתי לדעת אם מה אמינות הדברים??? על חלב ופרות קדושות לתלמידי המרכז אנו ממליצים בחום להימנע לגמרי מצריכת כל מוצרי החלב. בדרך היוגה שלנו מצאנו שמוצרי חלב מאוד מעכבים התקדמות פיזית ורוחנית מאחר והם פוגעים פגיעה ממשית בבריאות הגוף, גם במינונים קטנים. מהניסיון האישי של כל צוות המרכז אנו יכולים לדווח שהוויתור על החלב עשה לכולנו רק טוב. הגוף נהיה קליל יותר, והמערכת החיסונית התחזקה לאין שיעור. בעבר כולנו סבלנו ממחלות כרוניות כמו סינוסיטיס, אלרגיות של העור, בעיות פרקים, ונטייה כללית לחלות בקלות. כל אלה ועוד, חלפו ללא שוב עם החלב. אין בתזונה הישראלית פרה יותר קדושה מחלב. מילדות מדקלמים באוזנינו שחלב זה בריאות, וכל אם אוהבת מתעקשת שהילדים ישתו חלב או שוקו, ויאכלו מעדני חלב. סיפרו לנו שאקטימל מחזק את המערכת החיסונית של הילדים, וגבינה מועשרת תמנע בריחת סידן אצל נשים. קשה לתפוס עד כמה הדעה שלנו מעוצבת על ידי פרסומות, וקשה עוד יותר להאמין עד כמה זו טעות להאמין להן. הצרה היא שאין אף גורם גדול בעל אינטרס חזק מספיק להפיץ את המידע החשוב הזה, ולעמוד מול הכוח האדיר של חברות החלב, והמיתוס שהן יצרו. בחרתי מספר קטעים מספרו של ד"ר אריה אבני שמספר על נזקי החלב, על מנת לשפוך אור על הנושא. מאחר ומובאים כאן רק מספר קטעים, נקטע הרצף התיאורטי המקורי של המידע. למי שמעוניין לקרוא עוד וגם לשפוט בעצמו את מידת האמינות של הכותב והמחקרים, אני ממליצה לעיין בספר המלא, אותו ניתן להוריד בחינם בכתובת - http://www.anonymous.org.il/nut-avni.htm בספר מידע נוסף על חלקו של החלב בתופעות כמו סרטן, קטרקט, מחלות לב וכלי דם, הפרעות התנהגות בקרב ילדים, ועוד, ולאחר כל נושא מצוינים המקורות. הכוונה היא לא סתם להפחיד, אלא לחדד את מודעות הציבור לנזקי החלב, ולעזור לאלה שכבר יודעים אך מתלבטים, להבין מדוע כדאי להם סוף סוף להיגמל... קטעי מידע מספרו של ד"ר אבני - "עזוב את העטינים שלי" - רקוויאם לחלב "...אני מציע, מבקש, מתחנן לא לאכול, ולא לתת למי שאוהבים -בעל, אישה, ילד- מוצרי חלב". "...אנסה להראות כי חלב פרה ומוצריו, הם מהגורמים הנכבדים הקשורים לתחלואה ולתמותה בעולם המערבי. אין ספק שיש עוד גורמים, וגם זמנם יגיע. ממול כל שותפות מועצת החלב וכל הרופאים שמעולם לא אמרו לחולה שלהם לא לגעת במוצרי חלב ולו לתקופת ניסיון, על מנת להתרשם מהתוצאות הממשיות"... "...לאלו הסקרנים לדעת, עוד לפני שקראו את הספר כולו, מדוע אני ורבים אחרים ממליצים לסלק את מוצרי חלב פרה מהמקרר הביתי, הנה רשימה קצרה של מפגעי חלב: ריבוי זרחן ומיעוט מגנזיום בחלב מפריעים לניצול הסידן. חלב קשור לדלקות אוזניים ולדלקות בדרכי נשימה בילדים. חלבוני החלב מעוררים תגובה חיסונית, המשפיעה על מערכת העיכול ועל איברי גוף שונים. רגישות לחלב עלולה לגרום להפרעה בהתנהגות. סוכר החלב אינו מתפרק במרבית אוכלוסיית ישראל וגורם למצוקה בטנית. גם אם נתעלם מהאנטיביוטיקה ושאר ההורמונים והרעלים שהפרה מקבלת בזריקות או עם המזון, חלב הפרה מכיל הרבה הורמונים של הפרה עצמה, שמשנים את המאזן ההורמונלי התקין של הגוף. החלב קשור למחלות סרטן השכיחות בעולם המערבי. חלבוני חלב שותפים בתהליכים חסימתיים בכלי דם. מאות החולים שלי שהפסיקו לאכול מוצרי חלב הם החיזוק המוצק לביטחון שלי בנושא. מרבית הרופאים יתנגדו לכל מה שכתבתי. גם הם צופים בפרסומי חלב בטלוויזיה, הממומנות על ידי החברות שמעוניינות למכור"... רגישות לחלב פרה "... האנזימים לקטאז ורנין, מתחילים להעלם בהדרגה ממערכת העיכול בגיל שנה שנתיים בכל היונקים. מגיל שנה לערך אין הגוף זקוק לחלב ששני אנזימים אלו היו חיוניים לפירוקו. אם כל יונק בעולם נגמל מחלב אמו בגיל מס' חודשים, ואפילו האנזימים הייחודיים מתחילים להעלם ממערכת העיכול שלו, כנראה שהטבע קבע שכל אמא תזין רק את ילדה ובתום מס' חודשים יסתיים זרם החלב. ומה יאכל היונק אחרי שנגמל? הכול, מלבד מוצרי חלב"... "...בדם האדם המבוגר חלבון הפרה אינו מעוררים ברוב המקרים את המערכת החיסונית. וכך, בלא התרעה, בהשקט ובבטחה, הם מחוללים בגוף את הנזקים המצטברים שיפורטו בפרק על מחלות מבוגרים..." ..." אם שאיפת האישה הישראלית, והמערבית בכלל, להקטין את שכיחות סרטן השד העכשווית, ולהידמות לנשות מזרח אסיה מבחינה זו, חייבות הן להיפרד לשלום, על אף הקשיים והערגה הרגשית ממוצרי החלב" ..."על פי המחקר, חשוב להימנע ממתן מוצרי חלב לנשים בהריון ואחר הלידה, וכן בגיל ההתבגרות..." "...בריחת סידן היא מחלה של העולם המערבי, העולם שמוצרי חלב פרה תופסים חלק נכבד מהמקרר שלו. היא נדירה יותר במזרח ובארצות אפריקה, שם חלב פרה אינו מוכר. "..בסקר פרוספקטיבי שהחל ב- 1980 ופורסם ב- 1997, ועקב אחרי כ- 78,000 נשים בגיל 34-59, נמצא כי כמות השברים בעצם הירך באלו שצרכו מוצרי חלב ותוספות סידן הייתה גבוהה פי 1.45 מאשר בנשים שלא צרכו מוצרי חלב. ככל שנרבה באכילת מוצרי חלב, אנחנו אוכלים יותר חלבון שמגביר את אובדן הסידן".. ..."דווקא אוכלוסיות הצורכות חלב פרה ומוצריו, שמספרים לנו על עושרו בסידן, סובלת מעצמות מדולדלות סידן ומעליה מתמדת בשכיחות השברים. האם כדי לשפר מבנה העצם נחוצות גבינות מעושרות בסידן, יוגורטים עתירי בריאות, מסטיקים עם סידן, כדורי סידן, FOSALAN, וויטמינים והורמונים לכל אישה? התשובה היא כן אם מאמינים לפרסומות. התשובה היא כן אם לא מאמינים בתבונת הטבע, שברא את האדם. למה שהסידן יברח? ומה אוכלות החיות? מה אוכלת הפרה ברפת? מוצרי חלב להעשרת מאגרי סידן לעת זקנה? הן בסך הכול צמודות להוראות התזונה שקיבל פעם האדם, ורשומות בספר בראשית פרק א:29. ''ויאמר אלוהים הנה נתתי לכם את כל עשב זרע אשר על פני כל הארץ ואת כל העץ אשר בו פרי עץ זרע לכם יהיה לאכלה''. .." מלבד מחלות החלב המוכרות, האלרגיות והאסטמות, מחלות לב וסרטן, יש לנשות המערב צרות נוספות משלהן, הקשורות לחלב. בשפה הסינית אין את המלה גלי חום. לא שאין חמסינים או בעיות מזג אוויר בסין, אלא שבמיקרוקוסמוס הנקרא גוף האישה הסינית אין אותן ''סערות'' חום פתאומיות, ההזעה ומצבי הרוח המוכרים לאישה המערבית בגיל המעבר. ההבדל בין האישה המערבית לסינית, הוא גם כמות הסויה שהאישה הסינית צורכת, אך בעיקר העובדה שהיא אינה אוכלת מוצרי חלב פרה"... ..."מאחורי התזונאית הממליצה על המוצרים 'עתירי הסידן' עומד משק החלב. ''תנובה'' מכרה תוצרת חלב בסכום 4.5 מיליארד ש''ח בשנת 1999. בפרסום המוצרים היא השקיעה הרבה מעל 100 מיליון. ולא הזכרנו את יצרני החלב הקטנים יותר. "...המלצתי היא לא להכניס מוצרי חלב למקרר. לא אוכלים את מה שאין "... (הקטעים נלקחו מתוך ספרו של ד"ר אריה אבני) אין סיבה לדאוג ממחסור בסידן כשמוותרים על חלב! ישנם מזונות רבים המכילים סידן שנספג בצורה טובה, ואינם גורמים נזק לבריאות. (אגב, יחסית מעט מהסידן שבחלב בכלל נספג בגוף). כמה מהמאכלים העשירים בסידן: חסה, כרוב, פטרוזיליה, קוזברה, עלי חרדל, סלרי, גרגירי חומוס, טופו, כל מאכלי הסויה, שומשום מלא, טחינה משומשום מלא, אגוזים, שקדים, גרעיני חמניה, ברוקולי, שעועית ירוקה, אפונה, סברס, תאנים, תפוזים, מים מינרליים.

18/02/2005 | 11:43 | מאת: יעל

בקיצור.. תשתו חלב סויה !

18/02/2005 | 21:06 | מאת: צביקה קורן

זיו שלום, הנושא שנוי במחלוקת. יש מחקרים לכאן ולכאן. מוצר החלב באמת עשירים בשאריות חומרי הדברה, תרופות והורמונים, שומן רווי ולקטוז (סוכר החלב) וקזאין ( חלבון החלב) שחלק מהאנשים רגישים אליהם ומפתחים תגובות אלרגיות (שילשולים, גזים, נפיחות, פריחה בעור ועוד). עם זאת בגלל חוסר הידע בתזונה,אנשים לא מקבלים מספיק סידן בתזונה ולכן יש חוסרים. גם אתה בציטוט הארוך לא הזכרת מוצרי מזון המונעים ספיגת סידן בגוף או גורמים להפרשה מוגברת שלו. התברר, כי בני נוער בארצות הברית שהפסיקו לשתות חלב ועברו למשקאות תוססים, הגיעו לחוסרים משמעותיים בסידן. לסיכום, אפשר לדעתי להתקיים בלי מוצרי חלב, אך צריך לקבל הדרכה מקצועית. אגב, התזונה היוגית הקלאסית (מסוג סאטווה) כוללת שתיית חלב... בהצלחה צביקה

19/02/2005 | 02:58 | מאת: זיו

תודה לגבי משקאות תוססים אני חושב ,שזה שנוי במחלוקת ,כי כולנו יודעים על הנזקים שקולה ודיאט קולה יכולים לגרום אז יכול להיות שלא בגלל אי שתית החלב הגיעו לחוסרים משמעותיים בסידן,אלא בגלל המרכיבים הכימיים של המשקאות התוססים גם השאלה מה הם אכלו בנוסף ,לפי דעתי או שחסרים לנו פרמטרים על ה"מחקר" ,ואיך חקרו את הקבוצות ביקורת

17/02/2005 | 22:46 | מאת: רזה

היי... אני בן 20, 1.80 ושוקל 64 ק"ג אני מתעמל בחדר כושר. אני די רזה, אבל אוכל ארוחות דשנות ומלאות בזמנים קבועים, אבל בכל זאת לא מצליח לעלות במשקל.... רציתי לדעת, בנוסף לארוחות האלו אני רוצה לקחת חטיף או תוסף אחר כדי שאני אעלה במשקל (לא משנה לי אם במסת שומן או במסת השרירים) שאפשר לקנות אולי בבית מרקחת, או ברשתות השיווק. אם אפשר, שם ספציפי של מוצר :-) תודה!!!

18/02/2005 | 21:29 | מאת: צביקה קורן

לרזה שלום, אני לא ממליץ להשתמש בתוספים להעלאה במשקל. תמשיך בתזונה איכותית עתירת אנרגיה (אבוקדו, שקדים, אגוזים, טחינה וכד'). בעוד מספר שנים תיזכר בגעגועים במשקל הנוכחי... שבת שלום צביקה

17/02/2005 | 19:48 | מאת: אמנון פלד

RE: הרכבת תפריט מחבר: אמנון פלד תאריך: 16.2.2005 שעה: 09:11 לצביקה , שלום רב ! ראשית תודה על הלינק. אבל חשבתי על לינק כזה שתהיה אפשרות להוריד הנתונים לקובץ אקסל למשל. קובץ אקסל ניתן לעבד וכך אפשר מעשית להרכיב תפריט. דוגמא ללינק שניתן להוריד את הנתונים לאקסל הרי הוא לפניך: http://www.nal.usda.gov/fnic/foodcomp/Data/SR17/dnload/sr17dnld.html אלא מאי , הטבלה מכילה כ-7000 מאכלים שונים ושחלקם הגדול אינו רלוונטי למאכלים שנמצאים בארץ. והיות וזה גם כתוב באנגלית , אזי עבודת התרגום רבה וקשה. לכן אשאל האם יש: 1. טבלה המכילה מאכלים שרלוונטיים לארצנו ושתכיל נגיד משהו כמו 200 מאכלים. 2. טבלה שניתן להוריד לאקסל. בברכת לב שמח ופנים מחייכות אמנון

17/02/2005 | 19:58 | מאת: אמנון פלד

היות וענית לי בהודעה על "שתילת לינק" אזי ראה השאלה כמבוטלת תודה אמנון

17/02/2005 | 16:05 | מאת: אמנון

מה מותר ומה אסור בתפריט? תודה

17/02/2005 | 19:03 | מאת: צביקה קורן

אמנון שלום, התזונה חשובה מאד, אבל יש גם תוספי מזון, צמחי מרפא וטיפולים שיכולים לעזור. כדאי לקבל יעוץ אישי מתזונאי טבעי או נטורופת באיזור מגוריך. להוריד מהתזונה: אלכוהול (במיוחד יין לבן ובירה), קפה, תה קולה סוכרים, מלח, חלבון מהחי (אפשר מוצרי חלב וביצים), איברים פנימיים, שעועית, סרדינים, פירות ים. להוסיף לתזונה: ירקות ובמיוחד ירקות ירוקים, שקדים, אגוזים, טופו, דגנים מלאים והרבה מים. בהצלחה צביקה

17/02/2005 | 12:18 | מאת: שושי

שלום, ברצוני לדעת האם יש דבר כזה שקיבה מתרחבת ומתכווצת, או שזהו רק מיתוס ומאיפה זה בא. אודה לתשובתך.

17/02/2005 | 13:06 | מאת: צביקה קורן

שושי שלום, הקיבה זה שק שרירי הנמצא במצב מכווץ כשאין בה אוכל ומתרחב כשיש. אכילת יתר גורמת התרחבות יתר של הקיבה ואז עלולה להיות פגיעה בתיפקוד ובעיכול המזון. דיאטת הרזייה או צום לא מכווצים את הקיבה, הם אולי מחזירים אותה למצב הטבעי. בהצלחה צביקה

17/02/2005 | 11:38 | מאת: זהבה

שלום בת 60 בתוצאת בדיקת הדם האחרונה קיבלתי ערך של סוכר - 182, בבדיקות קודמות הערכים היו בערכי הנורמה. הופנתי לדיטנית אבל קיבתי תור לעוד מעל לחודש ימים. שאלתי היא האם מספיק לא לאכול מזון עם סוכר או שצריך לעשות דיאטה גם במוצרי מזון אחרים. תודה נ.ב. גם תפקודי הכבד וקלציום היו בערכים גבוהים.

17/02/2005 | 13:01 | מאת: צביקה קורן

זהבה שלום, תמיד כדאי להימנע מסוכרים ופחמימות פשוטות. במקרה שלך כדאי לקבל יעוץ מדיאטנית המתמחה בנושא. אולי שווה להשקיע ביעוץ פרטי ולא לחכות לקופת חולים... במקביל את יכולה לגלוש בפורום סוכרת ושם תקבלי הרבה עצות ורעיונות. בהצלחה צביקה

17/02/2005 | 00:37 | מאת: ג'ן

הגובה לשי הוא 1.72 ואני שוקלת בסביבות ה 57-8 , אני מעלה ומרזה ואני אפעם לא מרוצה מהגוף שלי אני תמיד מרגישה שמנה, יש לי בטן קטנה ואני לא מצליחה גם להוריד אותה, אי לא יודעת איך לאכול נכון ומה צריך לעשות כדי להרזות, אז אני לא אוכלת כמעט....

17/02/2005 | 10:51 | מאת: צביקה קורן

ג'ן שלום, משקלך נמוך מהממוצע. תתחילי לאכול מזון איכותי ובריא כדי שמשקלך יתאזן ולא ייגרמו לך נזקים בריאותיים. להורדת הבטן (הקטנה) תוסיפי פעילות גופנית ותרגילים לחיזוק שרירי הבטן. לא כדאי לפתח הפרעת אכילה. בהצלחה צביקה

17/02/2005 | 16:37 | מאת: בלה אגמון

שלום רב, זה נשמע חמור . נראה שאת מתחילה לפתח הפרעת אכילה מסוג אנורקסיה. זה מאד מאד מסוכן. עליך לפנות מיד לטיפול תזונתי ופסיכולוגי כדי למנוע התדרדרות וכדי שחלילה המחלה לא תתפתח. את יכולה להתקשר אלי ואנסה לעזור לך בטלפון. 0528303005

16/02/2005 | 19:39 | מאת: גל

שלום, הייתי רוצה לדעת מהם המחלות שנגרמות כתוצאה מחוסר בויטמינים

17/02/2005 | 12:57 | מאת: צביקה קורן

גל שלום, הויטמינים והמינרלים חיוניים לתפקוד המערכות השונות בגוף ולשמירה על בריאות תקינה. חוסר בויטמינים עלול לגרום לשורה של מחלות החל בהצטננות, חולשה, נשירת שיער, מחלות לב וסרטן. בקישור שלהלן מופיעה סקירה על הויטמינים והמחלות השונות הקשורות בחוסרים. http://www.tevaschool.tlv.k12.il/e-learning/teva/limor/vitaminim.htm בהצלחה צביקה http://www.tevaschool.tlv.k12.il/e-learning/teva/limor/vitaminim.htm

15/02/2005 | 21:02 | מאת: תמיר גבע

הי. האם יש הבדל מבחינת הדיאטה בין פירות (או ארוחה בשרית אפילו) ושוקולד בערך קלורי זהה. ז"א, האם יהיה לי קשה יותר להוריד 300 קלוריות של שוקולד מאשר 300 קלוריות של שניצל ופירה, למשל. או שזה אותו דבר. אני שואל על הערך הקלורי ואתה בכלל ענית לי מה יותר מזין. מחכה לתשובתך, תמיר.

15/02/2005 | 21:35 | מאת: צביקה קורן

תמיר שלום, האם לא ברור לך שכל עודף סוכר הנהפך לרקמת שומן הוא זהה? אם יש עודף קלוריות בתזונה הן מעבות את רקמת השומן ואז לא משנה מה המקור מבחינת הניצול העתידי (הפירוק). ניסיתי להרחיב את התשובה ולהדגיש מה שבאמת חשוב אבל אתה מתרכז בתפל וחבל. בהצלחה צביקה

15/02/2005 | 20:35 | מאת: כוכב

ערב טוב בלה! הנני בחור בן 38 גובה 1.80 משקל 96ק"ג הנני בעל היקפים רחבים באזור הרגליים אבקש דיאטה מתאימה על מנת להוריד במשקלי. לאיזה משקל רצוי להוריד? בתודה כוכב

16/02/2005 | 08:22 | מאת: בלה אגמון

שלום בחור. אין באפשרותי לענות לך כי זה יהיה לא מקצועי.כדי לבנות לאדם תפריט יש צורך במפגש אישי. המשקל הרצוי מחושב על פי נוסחת bmi משקל חלקי גובה בריבוע. המדד התקין בין 18.5 - 25 . אתה יכול לחשב את משקלך ולבדוק האם אתה בגבול התקין או יותר. אם ברצונך לרזות חשוב ביותר לעבור תהליך מקצועי ונכון אשר כורך בתוכו הרבה מעבר לתפריט אישי. התהליך חייב לכלול אלמנטים של שינוי התנהגות והרגלים לטווח ארוך. הסטטסתיקה של ירידה במשקל היא קשה. כתשעים וחמש אחוז ממי שיורד במשקל בעזרת דיאטה עולה את הכל חזרה. כיום ידוע שכדי לרזות לתמיד צריך לעשות תהליך ארוך ומורכב אשר יש בו הרבה אלמנטים של שינוי נפשי, שינוי מחשבתי והקניית הרגלים לטווח ארוך.

21/02/2005 | 13:08 | מאת: אלדד

הי כוכב, אני בן 36, גובהי 190ס"מ ויש לי יועץ תזונה מעולה, בזכותו הורדתי כבר יותר מ-16 ק"ג במשהו כמו 4 חודשים. הוא תמיד זמין בשבילי ותמיד יש לו תשובה לכל שאלה. מישהו אמר לי שהוא עצמו ירד המון ופשוט אוהב לעזור. תגיד לו שאלדד שלח אותך. שמו בני והטלפון שלו 054-5742254.

15/02/2005 | 20:07 | מאת: רונן

שלום, כתבת באחת התשובות הקודמות שלך שאתה מתנגד לטיגון של כל שמן כי הטיגון הופך את השמן לרעיל. האם כשאני מכין אורז ומוסיף את שמן הזית למים הרותחים (כדי שהאורז לא ידבק) זה גם הופך את השמן לרעיל ? תודה

15/02/2005 | 21:28 | מאת: צביקה קורן

רונן שלום, כל חימום של שמן פוגע בו, אבל בבישול החום לא עולה מעל 100 מעלות ולכן אפשר לשים באורז. בטיגון הטמפרטורות גבוהות מאד והשמן פשוט נשרף הופך לרעיל. שימוש חוזר בשמן טיגון מאד לא מומלץ. בהצלחה צביקה

15/02/2005 | 12:23 | מאת: תמיר גבע

הי. האם יש הבדל מבחינת הדיאטה בין פירות (או ארוחה בשרית אפילו) ושוקולד בערך קלורי זהה. ז"א, האם יהיה לי קשה יותר להוריד 300 קלוריות של שוקולד מאשר 300 קלוריות של שניצל ופירה, למשל. או שזה אותו דבר. בברכה, תמיר.

15/02/2005 | 20:57 | מאת: צביקה קורן

תמיר שלום, הקלוריות בפירות מגיעות עם סיבים, ויטמינים ומינרלים ולכן מזיקים פחות מאשר שוקולד.

15/02/2005 | 00:17 | מאת: צ

ראיתי שאתה ממליץ על יוגורט מאשר חלב רגיל ועקרונית גם לי זה עדיף אך רציתי לדעת כאשר רוצים משהו יותר חמים (במיוחד בימים קרים) למשל דייסה או סתם משהו יותר חם האם ניתן ואיך - לחמם יוגורט - למשל במקום חלב בדיסה וכ"ו או שבימקרים כאלה צריך להשתמש בחלב רגיל?

15/02/2005 | 08:13 | מאת: צביקה קורן

צ שלום, בחורף לא רצוי לאכול מזון קר ובכלל זה יוגורט. אפשר להוציא מהמקרר שעה לפני הארוחה ואפשר אפילו לחמם אותו מעט ע"י הכנסת הגביע לספל עם מים חמים. לגבי דיסה, בגישת התזונה הטבעית אנחנו לא ממליצים לעשות דייסה עם חלב, אלא עם מים או חלב סויה. בהצלחה צביקה

14/02/2005 | 20:35 | מאת: גאיה

האם יש דיאטה המומלצת להורדת כולסטרול רע? הייתי חודשיים וחצי בדיאטה אצל דיאטן וזה לא ממש עזר....אשמח לשמוע עצות.

15/02/2005 | 08:30 | מאת: צביקה קורן

גאיה שלום, הנושא נדון רבות בפורום - מציע לך לעשות חיפוש. כדאי לקבל יעוץ אישי מתזונאי טבעי או נטורופת/ית באזור מגורייך. אי אפשר להוריד כולסטרול רק על-ידי "טיפים" בפורום. ובכל אופן להלן מספר טיפים: תוסיפי שמן זית איכותי לתזונה (לפחות 2 כפות ביום). שתי חליטה (תה) מעלים של זיתים - 3 כוסות ביום. הוסיפי מזון עשיר בסיבים (וגם פסיליום או דייסיבית) והפחיתי מזונות חסרי סיבים וכאלה העשירים בשומן רווי ובכולסטרול. פעמיים בשבוע - דג ים ותוסף תזונה אומגה 3. פעילות גופנית סדירה חיונית ביותר - לפחות 30 -60 דקות ביום של הליכה נמרצת. תקראי באתר שלי מאמר על חומרים מזיקים, חומרים מועילים ועל הכולסטרול. בהצלחה צביקה

14/02/2005 | 11:00 | מאת: תאיר

עשיתי בדיקת נשימה והתוצאה היתה שיש לי תת ספיגה של פרוקטוז, אשמח לדעת ממה עלי להמנע לאכול?

15/02/2005 | 08:33 | מאת: צביקה קורן

א. כדאי שתתייעץ עם הרופא המטפל. אני לא מכיר את הבעיה, אלא אם כן מדובר בלקטוז ולא בפרוקטוז. ב. הפרוקטוז הוא חד סוכר הנמצא בפירות ואם יש בעיה עם זה תקטין אם השימוש בפירות, בדבד ובירקות מתוקים.

15/02/2005 | 13:03 | מאת: תאיר

תודה על תשובתך, יש לי גם מחסור בלקטוז וגם תת ספיגה של פרוקטוז. לגבי מוצרי חלב אני כבר יודעת ממה להמנע. אבל אני מנסה למצוא רשימה של באיזה פירות וירקות יש כמות גדולה של פרוקטוז, כי לא נשאר לי הרבה מה לאכול עם כל הרגישויות הללו. למשל, בטטה? אגס? תפוח? תפוז? מה דינם?

14/02/2005 | 08:58 | מאת: אמנון פלד

שלום רב ! אני מנסה לא מעט זמן להרכיב תפריט שלוקח בחשבון את כלל רכיבי התזונה (חלבונים , שומנים ,פחמימות , ויטמינים ומינרלים). אני קצת מתקשה כי חסרה לי רשימת מאכלים הכוללת נתונים אילו. התוכלו לעזור לי בצעדיי הראשונים ? בברכת לב שמח ופנים מחייכות אמנון

14/02/2005 | 12:35 | מאת: צביקה קורן

אמנון שלום, מצורף קישור לאתר המכיל את המידע שאתה מחפש ועוד הרבה דברים טובים: http://naturemed.co.il/in_food.html בהצלחה צביקה

16/02/2005 | 09:11 | מאת: אמנון פלד

לצביקה , שלום רב ! ראשית תודה על הלינק. אבל חשבתי על לינק כזה שתהיה אפשרות להוריד הנתונים לקובץ אקסל למשל. קובץ אקסל ניתן לעבד וכך אפשר מעשית להרכיב תפריט. דוגמא ללינק שניתן להוריד את הנתונים לאקסל הרי הוא לפניך: http://www.nal.usda.gov/fnic/foodcomp/Data/SR17/dnload/sr17dnld.html אלא מאי , הטבלה מכילה כ-7000 מאכלים שונים ושחלקם הגדול אינו רלוונטי למאכלים שנמצאים בארץ. והיות וזה גם כתוב באנגלית , אזי עבודת התרגום רבה וקשה. לכן הרעיון שלי הוא: 1. טבלה שתכיל מאכלים שרלוונטיים לארצנו ושתכיל נגיד משהו כמו 200 מאכלים. 2. טבלה שניתן להוריד לאקסל. בברכת לב שמח ופנים מחייכות אמנון

14/02/2005 | 05:52 | מאת: Lucky

לצביקה בקר טוב האם תוכל לומר לי מה כמות הסיבים שיש בלוף (פרסה). על פניו נראה שיש הרבה. בהזדמנות זאת - רב תודות על התשובות מאתמול. אני חייבת לציין שתשובותיך והידע שאתה אוצר בתוכך מכניסים תובנות ותמריצים לתהליך ההרזיה יום טוב

14/02/2005 | 08:25 | מאת: צביקה קורן

Lucky שלום, תודה על המשובים החיוביים שאת משגרת אלי מעת לעת. אין לי מידע לגבי כמות הסיבים בפראסה-לוף-כרישה, אבל בהיותו שייך למשפחת הבצלים, הירק הזה עשיר בפיטוכימקלים מונעי סרטן, הוא מאזן לחץ דם, מחזק את המערכת החיסונית ועוד. מומלץ מאד לשימוש וכפי שאמרת הוא גם עשיר בסיבים ודל בסוכר (לעומת הבצל). יום טוב צביקה

13/02/2005 | 22:55 | מאת: א

היי זאת אני שוב יש לכם תשובה בשבילי???

14/02/2005 | 07:42 | מאת: צביקה קורן

או בסופרפארם ישמחו למכור לך חומרים משלשלים שיהרסו לך את המעיים. לא ברור לי מדוע את מתעקשת ללכת בדרך הרסנית במקום לעשות שינויים קלים בתזונה.

14/02/2005 | 12:40 | מאת: דניאלה

לא חייב מרשם רופא נכון??

13/02/2005 | 21:43 | מאת: שאול

ידוע ששמן זית נחשב למעולה . אולם שאלתי היא: 1. לאחרונה צץ שמן האורז שאומרים שהוא טוב יותר משמן הזית. האם נכון ואם כן מה היתרון שלו? 2. מהי נקודת העשן של שמנים שונים המשמשים לטיגון ומהו השמן הטוב ביותר למטרה זו? בתודה

14/02/2005 | 07:47 | מאת: צביקה קורן

א. אני לא מכיר את שמן האורז ב. מי הם אלה "שאומרים שהוא טוב יותר משמן הזית"? אם תמצא את ההרכב שלו מבחינת יחס בין חומצות השומן שבו אוכל להתייחס. ג. אני מתנגד לטיגון. זה הופך כל שמן לרעיל. לא יודע על נקודת עשן. מומלץ שמן זית.

13/02/2005 | 19:57 | מאת: נועה2

1. כמה קלוריות ל-100 גרם יש בקמח מלא, קמח רגיל, תפו"א ובטטה? 2. האם זה נכון שניתן לאכול ירקות ללא הגבלה? בעבר כמעט לא אכלתי ירקות. לאחרונה התחלתי. אם אני אוסיף כמות רבה של ירקות לתפריט, שזה יכול להגיע גם למאות קלוריות ליום, האם אני לא אשמין? תודה

13/02/2005 | 20:54 | מאת: צביקה קורן

נועה שלום, מצורף קישור למחשבון קלוריות. http://www.feelgood.msn.co.il/feelgood/mudaut/calories/default.htm לא תשמיני גם אם תאכלי כמות גדולה של ירקות בהצלחה צביקה

17/02/2005 | 08:45 | מאת: אמנון פלד

צביקה , שלום רב ! ניסיתי לשתול לינק לטופס הודעה ולא הצלחתי.(הצלחתי להעתיק אך לא להפוך אותו לקיצור). התוכל להסביר בקצרה. בברכת לב שמח ופנים מחייכות אמנון

13/02/2005 | 19:02 | מאת: רונן

מהו מזון אורגני ולמה הוא טוב ? האם אפשר למצוא מזון שהוא אורגני בסופרמרקט רגיל או שבשביל מזון אורגני חייבים ללכת אך ורק לחנויות טבע מיוחדות ?

13/02/2005 | 20:49 | מאת: צביקה קורן

רונן שלום, מזון אורגני הוא מזון שגודל ללא שימוש בדשנים כימיים ולא רוסס בחומרי הדברה. ניתן להשיג חלק מהמוצרים בסופרמרקטים גדולים. הוא יותר יקר, אבל כדאי לנסות לקנות לפחות חלק מהמוצרים ולהימנע מלהכניס לגוף חומרים כימיים שגורמים למחלות שונות שקשה לגוף להיפטר מהם. בהצלחה צביקה

13/02/2005 | 17:39 | מאת: גליה

שלום! אני בת 25, גובהי 1.58 ומשקלי 63 קילו. בחצי השנה האחרונה ירדתי באיטיות 6 קילו במסגרת שומרי משקל, ובחודש+ האחרון אני פשוט תקועה. אני הולכת 4-5 פעמים בשבוע כל פעם 50 דק', ומשתדלת מאד לעמוד במס' הנקודות היומי שמוקצה לי, וגם אם אני "מתפרעת" אני מקזזת יום אחרי. בעיתי היא שבעוד חודש וחצי אני מתחתנת וכל רצוני הוא להוריד עוד 3 קילו סה"כ שפשוט ממאנים להעלם! האם כדאי לי לפצוח בדיאטת רצח, או שזה יזיק לי וכדאי לי להמשיך במסלול הרגיל? בתודה מראש- גליה.

13/02/2005 | 20:44 | מאת: צביקה קורן

גליה שלום, בשומרי משקל קוראים לזה "פלאטו" (מישור) - אחרי ירידה הגוף מתאזן, מפסיק את הירידה ואחר כך ממשיך. תהי סבלנית. בשום אופן לא להתחיל בדיאטת מחץ. את תאבדי את כל מה שהשגת ותשמיני יותר. אולי בלה תוכל להוסיף בהצלחה ומזל טוב צביקה

13/02/2005 | 16:50 | מאת: נועה

שלום רב. אני צימחונית ובבדיקת דם נמצא אצלי חוסר ברזל (42) ופריטין-מאגרי ברזל (9). מעבר לתוסף של ברזל בקפסולות, באיזה מזונות צימחוניים יש הרבה ברזל ? האם יש דרך לצרוך אותם באופן שמגביר ספיגתם? (עם ויטמין C?) ולמשך כמה זמן עלי לקחת את התוסף? תודה רבה, נועה

13/02/2005 | 20:40 | מאת: צביקה קורן

נועה שלום, הברזל מצוי במולסה, אצות ים, שמרי בירה בטחינה ובחמאת שומשום, בירקות עלים ירוקים (תרד, מנגולד, פטרוזיליה ועוד), בקטניות (שעועיות יבשות, אפונה, פול, חומוס, בעדשים), במוצרי סויה למיניהם (טופו, טמפה, חלב סויה, קמח סויה ועוד), באגוזים, בזרעים, באבוקדו, בפירות יבשים (תאנים, משמשים, שזיפים, מיץ שזיפים ועוד), בקינואה. קפה, תה, קולה, חלב וסידן מעכבים ספיגת ברזל. ויטמין C עוזר לספיגה. תקחי מולסה (2 כפיות ביום) ותוסף בזל צמחי - פלורדיקס. אם לא עוזר (אחרי מספר שבועות - תצטרכי להתחיל לאכול כבד כדי למנוע נזקים בריאותיים (גם אני צמחוני, אבל בבריאות לא משחקים). בהצלחה צביקה

13/02/2005 | 16:26 | מאת: מירב

מהי תכולת הקפאין בקקאו,שוקולד מריר ושוקולד חלב

13/02/2005 | 20:25 | מאת: צביקה קורן

מירב שלום, להלן קישור למידע שביקשת: http://www.wingate.org.il/site/HE/wingate.asp?PI=112&parent_id=136&doc_id=9607

13/02/2005 | 15:31 | מאת: דודי

שלום רב, יש לי שאלה בנוגע לכרסון קטן שקיים אצלי ומסרב להעלם. אני בגיל 35 משקל 59 גובה 1.71 לפני כ-5 חודשים התחלתי להתאמן בחדר כושר ולפני המשקל שלי עמד על 63 קילו. אמנם המשקל ירד אך הכרס הקטנה נשארה (אמנם לא כמו שהיתה אבל בכל זאת קיימת).אני רואה שינוי לטובה מבחינת מסת השריר שגדלה קצת אבל מה לעשות עם הכרסון? אני רוצה לציין שאני מתאמן בשעות הערב (אני מגיע למכון ישר מהעבודה) ולאחר שאני מגיע הביתה(בסביבות 10 בלילה) אני רעב בטירוף ואוכל משהו - האם זה דבר טוב? בנוסף אני משתמש בתוסף של חלבון מי גבינה שאותו אני צורך מיד לאחר האימון-האם זה בריא? אודה לתשובתך

13/02/2005 | 20:19 | מאת: צביקה קורן

דודי שלום, הכרס הקטנה תרד במשך הזמן אם תמשיך לחזק שרירי בטן, גב ושרירים תומכים באיזור. כדאי להתרגל לכווץ שרירי בטן ואגן בזמן עמידה. חשוב לאכול תוך שעה לאחר האימון. רצוי לא לאכול ארוחה כבה שעתיים לפני השינה. אני מתנגד לתוספי חלבון. יש לך מספיק חלבון בתזונה. עודף חלבון עלול להזיק. כתבתי על כך בהרחבה בעבר - תעשה חיפוש בפורום בהצלחה צביקה

13/02/2005 | 15:22 | מאת: סיון

שלום, אני בת 22 והחלטתי לפצוח (שוב..) בדיאטה ובפעילות גופנית. אחת הבעיות שלי היא שאני לא יודעת מה לאכול בבוקר..בדכ בבוקר אני לא אוהבת ארוחות גדולות כמו דגנים או חביתות..אז מה אפשר לאכול ולא ישמין...? וד"א מה מומלץ לשתות? בטח לא כדאי להמשיך עם הנס קפה ... תודה

13/02/2005 | 20:12 | מאת: צביקה קורן

סיוון שלום, ארוחה מזינה ולא משמינה: סלט עם יוגורט, או עם טונה, או עם ביצה קשה, או עם כמה שקדים טבעיים. שתייה: מים עם כמה טיפות לימון, תה צמחים, מיץ ירקות. כדאי לקבל יעוץ מלא. יש עוד כמה ארוחות במשך היום..... בהצלחה צביקה

13/02/2005 | 14:29 | מאת: גאיה

שלום למנהלי הפורום. אני מחפשת דיאטן/ית המכיר את הדיאטה של שוורצביין (מדובר בדיאטה ללא פחמימות, שיש הטוענים כי היא עוזרת מאוד להורדת כולסטרול). אם ידוע לכם על מישהו כזה אשמח לשמוע. אגב, אני חברה בקופת חולים מכבי. תודה מראש.

16/02/2005 | 08:40 | מאת: בלה אגמון

לא שמעתי על דיאטה זו.

17/03/2005 | 23:10 | מאת: איילה

אומנם אני לא דיאטנית אך נוכחתי להיות במשך הקיץ בארה"ב בזמן בו יצא לאור ספר על דיאטת south beach זוהי דיאטה על מיספר שלבים שניתן לאכול בה טוב ולהרזות בצורה משמעותית במקביל אחותי הגדולה כבר רזתה למעלה מ-8 קילוגרמים היא כבר בת 42 ולא שקלה ככה כבר מגיל 27 אני ממליצה בחום לכול מי שיכול לקרוא אנגלית להזמין ולתת הזדמנות לדיאטה!

13/02/2005 | 09:26 | מאת: שושי

צביקה שלום רב, אבקש לדעת כמה מנות שומן צריך לאכול ביום. אני אוכלת כפית שמן זית, 2 כפיות זרעי שומשום מלא טחון, 2 כפיות זרעי פישתן טחון. כל זה אני אוכלת יום יום וזוהי כמות השומן היומית בלבד משום שאני לא מוסיפה שומן למזון שאני אוכלת במשך היום. האם זה הרבה מדי. כרגע אני בדיאטה משום שאני צריכה להוריד 6 ק"ג.האם זה יכול לעכב את הירידה במשקל. אודה לתשובתך.

13/02/2005 | 14:20 | מאת: צביקה קורן

שושי שלום, את בגבול התחתון של צריכת השומנים, אבל אני מניח שיש לך עוד מקורות לשומן כמו מוצרי חלב, בשר ודגים. ההמלצה היא ש 30% מצריכת הקלוריות היומית תבוא משומנים - את צורכת כ 10%. בחישוב גס, את צורכת כ 150 קלוריות מכפית שמן זית ( כ40 קלוריות) ומהשומשום והפשתן. מבחינה בריאותית, אני מציע לך להוסיף כבית זרעי דלעת העשירים באבץ ובחלבון (אולי במקום כפית שומשום). זכרי שהשומן הצמחי האיכותי שאת לוקחת חיוני להרזיה ולבריאות הכללית. אל תוותרי על כך. בהצלחה צביקה

13/02/2005 | 04:35 | מאת: Lucky

האם אכילה של 2 כפיות טחינה גולמית ביום עלולה לעצור ירידה במשקל ? אני כבר בחודש הרביעי של דיאטת הלחם במהלכה נגמלתי כמעט לחלוטין מאכילת ממתקים לסוגיהם והטחינה הגולמית משמשת לי מעין תחליף לממתק, בעקר בשעות הערב. עלי לציין שעד כה הירידה יפה מאוד - ירדתי בצורה הדרגתית 6 ק"ג. שאלתי היא בעקר לגבי ההמשך. אודה על תשובתך.

13/02/2005 | 08:56 | מאת: צביקה קורן

Lucky שלום, בכל דיאטה חייבים לאכול כמה מנות שומן ביום (זה חיונה גם להרזיה). אני לא מכיר את הדיאטה הזאת, אבל אני מעריך שיש בה המלצוה לשומן כלשהו. טחינה גולמית טבעית ומלאה היא מקור עשיר לסידן, ברזל, חלבון וחומצות שומן חיוניות ולכן כדאי לצרוך אותה. לא זה מה שיפגע במהלך ההרזיה שלך. בהצלחה צביקה

13/02/2005 | 02:13 | מאת: מכורת גרנולה

שלום אני בת 18 שוקלת 57 ומנסה לרדת טיפה במשקל הבעיה שלי היא שאני מכורה לגרנולה, לפי מה שהבנתי זה מזון בריא. אבל רציתי לדעת אם זה משמין?? וכדאי לוותר על זה כארוחת בוקר או ערב? (אגב אני מערבבת את זה עם ברנפלקס) ואם זה כן משמין איזה כמות מותר לאכול? במדידת כוס... חצי כוס? אפשר כוס שלמה ליום?

13/02/2005 | 09:00 | מאת: צביקה קורן

גרנולה זה לא שיא הבריאות. יש בזה הרבה סוכר, שומן וחומרים קלויים. אבל, זה עדיף על שוקולד. לגבי הכמות, את צריכה לבדוק מהי צריכת הקלוריות היומית שלך ובהתאם לכך להחליט. יתכן שמספיק לך חצי כוב ויתכן שכוס מלאה זאת הכמות שלך. בהצלחה צביקה

12/02/2005 | 22:16 | מאת: א

רציתי לדעת אם ניתן לקנות כדורים משלשלים ללא מרשם רופא? ואם כן איזה כדורים? א

13/02/2005 | 09:03 | מאת: צביקה קורן

מדוע את צריכה כדורים משמשלים? זה מסוכן מאד ועלול לגרות לעצלות מעיים, עצירות כרונית, תלות ומחלות מעיים. עצירות פותרים רק בתזונה נכונה - הימנעות ממזון הגורם לעצירות והוספת מזון המעודד יציאות. אם תעשי חיפוש בפורום או באתר שלי תמצאי הרבה עצות לטיפול בעצירות באופן טבעי.

13/02/2005 | 13:27 | מאת: א

אבל אתה מכיר איזו סוג של כדורים משלשלים?? ושלא צריך מרשם רופא... תודה א

12/02/2005 | 21:40 | מאת: יאנה

שלום, צביקה! הייתי רוצה לשמוע את דעתך לגבי צום בריאותי לחולי סרטן.האם היו לך מטופלים חולי סרטן שטיפלת בהם ע"י שיטה זאת? האם אתה מכיר שיטת ברוייס (מטפל אוסטרי שטיפל בחולי סרטן ע"י צום בריאותי ממושך 42 יום) ואם שמעת, אז מה דעתך על זה? אנ אשמח לקבל תשובה. תודה.

13/02/2005 | 08:52 | מאת: צביקה קורן

יאנה שלום, יש לי הרבה מה להגיד בנושא, אבל קשה להרחיב במסגרת הפורום. לסדנאות המיצים שלי אני מקבל רק מבריאי סרטן ולא חולים ולא בגלל שאני חושב שזה לא טוב עבורם. יש הרבה גישות בטיפול בצום באופן כללי לחולי סרטן לא מומלץ לצום על מים בלבד (צום רפואי) כדי לא לגרום לחוסרים תזונתיים שקיימים מימלא אצל חולים אלה. בארץ, דר' פנינה בר סלע מטפלת בחולי סרטן בשיטת "אן ויגמור" (מיץ עשב חיטה) בסדנת ניקוי בת כעשרה ימים ובמהלכה יש יומיים של צום מיצים ולאחר מכן עושים שינויים בתזונה. את המטפל שהזכרת אני לא מכיר וגם לא יודע למה את מתכוונת ב"צום בריאותי" - המושג הזה רחב מאד. בשיטת גרסון גם כן מטפלים בחולי סרטן ב"צום" שבמהלכו שותים הרבה מיצים, תוספי מזון ועוד. השיטה הזאת מאד יעילה. מציע לך לשאול את ידידי גובי בפורום טיפולים אלטרנטיביים בסרטן - הוא ידען גדול בנושא. בהצלחה צביקה.

12/02/2005 | 18:56 | מאת: Lucky

האם שימוש קבוע בחלב עמיד 1% כתוספת לקפה ( ככוס ליום) מזיק? האם עדיף להשתמש בחלב טרי? לתשובתך אודה

13/02/2005 | 08:25 | מאת: צביקה קורן

Lucky שלום, אני לא חסיד גדול של חלב ניגר - עדיף לצרוך יוגורט וגבינות. לשאלת, עדיף חלב טרי. מי יודע איזה חומרים מכנסים ואיזה תהליכים החלב עובר כדי להיות "עמיד"... יום טוב צביקה

13/02/2005 | 08:57 | מאת: lucky

לצביקה- האם אתה יכול בבקשה להסביר לי למה אתה מעדיף לצרוך יוגורט וגבינות על פני חלב ניגר?

12/02/2005 | 18:29 | מאת: בני

האם יש בעיה בלקיחת צנטרום ואומגה 3 במקביל. לאדם בריא בגיל 58 (האומגה מיועדת להורדת הכולסטרול)

13/02/2005 | 08:21 | מאת: צביקה קורן

אין בעיה, אלא אם כן אתה לוקח תרופות לדילול הדם (אספירין וכד') ואז צריך להתייעץ עם הרופא.

גם לי נמצא 350 (לא יודעת מה המדד) של בטא קרוטן בבדיקת דם ויש לי צבע כתום. האם אין בכך שום נזק פרט למראה האסטטי ואני יכולה להמשיך באכילת הכתומים ללא חשש? שאלה שנייה- ענית באתר להפסיק לאכול פירות וירקות כתומים ולחזור בהדרגה- מה זה משנה אם זה הדרגתי או לא? הרי הבטא קרוטן שוב ישפיע על צבע העור שנשוב לאכול אותה כמות של כתומים לא?

מירה שלום, אל תחזרי לאכול את אותה הכמות. אחרי שתפסיקי למספר ימים והצבע ירד, תוסיפי בהדרגה עד לשלב שלפני הופעת צבע בעור. הצבע מעיד על חוסר יכולת של הגוף להיפטר מעודפים. ועודף (בכל דבר) לא רצוי. בהצלחה צביקה

12/02/2005 | 15:25 | מאת: רביד

שלום, שלחתי הודעה לפורום ומום מה לא נענתי ההודעה הייתה כזאת: אני צעירה מאוד ושוקלת הרבה ואני רוצה להוריד את הקלוריות מהר לקראת הקיץ לעשות מהפך לגוף! האם אפשר לקבל באתר איזה שהוא מערכון או משהו נוסף איך לאכל ביום מה עדיף ומה לא?עצות מסויימות? כמה כמות של ספורט צריך לעשות ביום או בשבוע? איך אני מורידה את השומנים המיותרים בזריזות..? בתודה (ר)

13/02/2005 | 09:15 | מאת: צביקה קורן

רביד שלום, השאלה הזאת נשאלה מאות פעמים. מציע לך לעשות חיפוש באמצעות מנוע החיפוש של הפורום ותמצאי הרבה תשובות בהצלחה צביקה

12/02/2005 | 11:11 | מאת: שאול

צביקה קורן שלום ציינת שיש לקלף את קליפת השקד. השריתי במים פושרים למשך 4 שעות ואחכ למשך 8 שעות ועדיין הקליפה יורדת מאוד קשה וזוהי טירחה עצומה שגוזלת זמן רב. יש פתרון מעשי לקילוף מהיר ויעיל של קליפת השקד? בתודה

12/02/2005 | 13:01 | מאת: צביקה קורן

שאול שלום, יש כאן אזושהי אי הבנה. אם אתה לוקח שקדים טבעיים (לא קלויים) שיש בם רק את הקליפה הדקה , האחרונה, זה אמור לרדת בקלות אחרי 4 שעות. אחרי 8 שעות זה עוד יותר קל. אם עדיין לא מסתדר לך אתה יכול להתקשר אלי ונברר את הנושא. בהצלחה צביקה

12/02/2005 | 11:00 | מאת: אופק

האם המספר שמתקבל בחישוב BMI הוא הערכה מקורבת של אחוזי השומן בגוף, או שמא הוא רק ערך מספרי בעל משמעות שמתקבלת מסקלת הערכים הרצויים של המדד?

12/02/2005 | 13:05 | מאת: צביקה קורן

אופק שלום, BMI = body Mass Index - לא מציין אחרוזי שומן. זה מדד כללי ביותר לדירוג המשקל. רוב המחשבונים לא מפרידים בין גברים ונשים, צרי גוף ורחבי גוף, שריריים, או בעלי שריר לא מפותח, צעירים, מבוגרים וזקנים וכד'. לכן חשוב להשתמש בעוד 2 מדדים לפחות כדי לקבוע אם יש מצב של השמנה. בהצלחה צביקה

12/02/2005 | 00:11 | מאת: א-ח-ר-ת

מישהו יודע מה זאת התרופה טופמאקס? בתודה מראש :)

12/02/2005 | 13:08 | מאת: צביקה קורן

נמצא שהתרופה יכולה לעזור גם לאלכוהוליסטים. להלן קישור לכתבה בנושא: http://nfc.msn.co.il/archive/001-D-23888-00.html?tag=13-06-50

12/02/2005 | 19:09 | מאת: א-ח-ר-ת

מה התרופה קשורה לבולמיות??? בתודה מראש.

11/02/2005 | 22:18 | מאת: אהובה

אני בת 45 לאחר לידה (4 שנים)קיבלתי סטרואידים בגלל פאציאליס. שמנתי 15 ק"ג ובסה"כ עליתי 20 ק"ג מלפני ההריון.בגלל בעיה בברך אינני יכולה לעסוק בפעילות ספורטיבית. כמו כן יש לי רמת סוכר גבולית (נדמה לי ש-116 בצום).מה עלי לאכול כדי לרדת במשקל ולחזור למשקלי התקין. אני מיואשת!!!

13/02/2005 | 09:22 | מאת: צביקה קורן

אהובה שלום, השאלה הזאת נשאלה מאות פעמים בעבר. מציע לך לעשות חיפוש באמצעות מנוע החיפוש של הפורום ותמצאי הרבה תשובות. בכל מקרה כדאי לך לשמור באמת על תזונה נכונה (נושא השאלה שלך), אשר תביא גם להרזיה. פרטים בנושא תזונה נכונה תוכלי למצוא באתר שלי. במקביל כדאי לך לקבל יעוץ אישי מתזונאית קלינית או מנטורופט/ית. בהצלחה צביקה

13/02/2005 | 15:14 | מאת: אהובה

תודה על התגובה המהירה וההתייחסות

11/02/2005 | 22:13 | מאת: רונן

האם זה נכון שאפשר לקבל b12 אך ורק ממזונות שמקורם בבעלי-חיים (ביצים,בשר,חלב) ?

12/02/2005 | 13:10 | מאת: צביקה קורן

אין B12 במזון מהצומח. לטבעונים מומלץ לקחת כדור למציצה.

12/02/2005 | 16:39 | מאת: מנחם לבנון 04-8446496

גוף האדם מיצר B-12 בהיותו שייך למשפחת יונקים אוכלי פירות , כמובן בתנאי שהוא נקי מפסולת שלא מאפשרת ייצור זה.

13/02/2005 | 07:44 | מאת: צביקה קורן

כתבתי על כך בעבר שיש מספר טבעונים שלא זקוקים לתוסף. רובנו זקוקים לו, כי מערכת העיכול שלנו פגועה.

11/02/2005 | 21:42 | מאת: שרון

שעועית וחומוס מבושלים ומוקפאים- שצריך רק לחמם, תחליף טוב לבישול הביתי? עדיף מקופסאות שימורים?

12/02/2005 | 13:13 | מאת: צביקה קורן

שרון שלום, כל בישול ביתי עדיף על מזון מקופסאות שימורים. בשימורים את מקבלת הרבה מלח, חומר משמר, מזון לא טרי וקצת מתכת מהקופסה... מומלץ להימנע משימורים בהצלחה צביקה

10/02/2005 | 17:29 | מאת: איזי

שלום, אודה לצוות הפורום על תשובה לשאלתי המוזרה: קנינו ב"חנות טבע" תערובת ירקות מיובשים קצוצים,ולאחר הוספת מעט ירקות טריים מהמקרר ועוד -אשתי השתמשה בזה להכנת מרק (שיצא די טעים...) ברור לי שרוב החומרים האנאורגניים נשמרו בירקות אלה, אך מה עם ויטמינים וחתרכובות אורגניות אחרות?? האם יש בכלל ערך תזונתי למרק כזה? בתודה,(וברצינות), איזי.

10/02/2005 | 21:23 | מאת: צביקה קורן

איזי שלום, זה די דומה לפירות יבשים. הירקות איבדו את המים ואת רוב הויטמינים. כפי שציינת המינרלים, הסיבים ופיטוכימיקלים נשארים. בהחלט אפשר להשתמש, אלא אם כן הוסיפו לירקות האלה חומרי שימור כמו גופרית ואחרים... עדיף להשתמש בירקות חיים ובתבלינים טבעיים. בהצלחה צביקה

10/02/2005 | 17:25 | מאת: שרית

שלום שאלתי אבל משום מה לא נעניתי.... ילד בן 12 שגובהו 159 ומשקלו 58, האם המשקל תואם או שיש צורך בדיאטה? תודה

10/02/2005 | 21:32 | מאת: צביקה קורן

שרית שלום, המשקל של בנך גבולי-גבוה יחסית לגילו. זה לא עודף משקל או השמנה. אנחנו נגד דיאטות הרזיה. מציע שיוסיף פעילות גופנית נמרצת בצורה סדירה (בקבוצה, בחוג, עם חבר או לבד) ובנוסף כדאי לשים לב לתזונה, להימנע מנישנושים וממתקים עתירי קלוריות וחסרי ערך תזונתי. בהצלחה צביקה

11/02/2005 | 08:23 | מאת: בלה אגמון

שלום בנך מצוי באחוזן התשעים וחמש ובמשקל ואחוזו התשעים בגובה. זה אומר שהוא בעודף משקל אבל לא חמור. הוא לפני תקופה של גדילה מואצת ובהחלט ניתן לעשות את התיקון בידיוק עכשיו. כיום לא עושים שינוי אצל הילד אלא אצל כל המשפחה כאשר האחריות לשינוי היא בעקר אצל הורים. כאמא עליך לשנות את סדרי קניות המזון ואכילה בבית כך שתיהיה בריאה ומאוזנת. כמו כן תעודדי אותו להיות יותר פעיל כמו שצביקה המליץ. משקאות קלים זה לפעמים אחד הדברים המרכזיים לעודף משקל תוודאי שהוא שותה בעקר מים.

10/02/2005 | 16:59 | מאת: חסוי(ר)

שלום, אני צעירה מאוד ושוקלת הרבה ואני רוצה להוריד את הקלוריות מהר לקראת הקיץ לעשות מהפך לגוף! האם אפשר לקבל באתר איזה שהוא מערכון או משהו נוסף איך לאכל ביום מה עדיף ומה לא? כמה כמות של ספורט צריך לעשות ביום או בשבוע? איך אני מורידה את השומנים המיותרים בזריזות..? בתודה (ר)

11/02/2005 | 17:12 | מאת: חסוי(ר)

שלום, אני צעירה מאוד ושוקלת הרבה ואני רוצה להוריד את הקלוריות מהר לקראת הקיץ לעשות מהפך לגוף! האם אפשר לקבל באתר איזה שהוא מערכון או משהו נוסף איך לאכל ביום מה עדיף ומה לא? כמה כמות של ספורט צריך לעשות ביום או בשבוע? איך אני מורידה את השומנים המיותרים בזריזות..? בתודה (ר)

12/02/2005 | 18:11 | מאת: mores

הי אני יכול לעזור לך בנושא אך קודם את צריכה לדעת שלרדת במשקל זה לוקיאח קקצת זמן לא לשקואח את הזמן שהשמנו בוא אני מוכאן לעזור לך זה האמייל שלי [email protected]

10/02/2005 | 07:14 | מאת: אלי

נודע לי שלסחות מיץ תפוזים זה יעיל אך ורק לשימוש עד חצי שעה ולא למשך אותו היום על אף המצאותו במקרר. אחרת מאבדים את כל הערך של הויתמינים האם זה נכון וכיצד יש לנהוג בנדון ?. בתודה אלי.

10/02/2005 | 07:58 | מאת: צביקה קורן

אלי שום, כדאי לשתות את המיץ תוך 20 דקות מרגע הסחיטה, אבל יש אילוצים שונים וצריך לעשות פשרות. אפשר לשתות מיץ מהמקרר עד 24 שעות. המיץ מאבד חלק מהויטמינים, לא את כולם מאד לא מומלץ לשתות מיץ קר!!! (או כל משקה קר אחר ובמיוחד בחורף). בהצלחה צביקה

12/02/2005 | 08:50 | מאת: אלי

לצביקה שלום ותודה לתגובתך. אך דבר נה אינו ברור לי מדוע אין לשתות קר? מאד לא מומלץ לשתות מיץ קר!!! (או כל משקה קר אחר ובמיוחד בחורף). בתודה אלי.

09/02/2005 | 23:38 | מאת: חיה

לאחר קריאת מאמרים בשיבחי אכילת פומלית, ברצוני לשאול א-מה עדיף אכילת פומלית או שתיית מיץ הפומלית. שאלתי השניה האם מותר לאדם המקבל סימוביל 40 מ"ג לאכול פומלית או לשתות מיץ-כמובן לא בסמוך לנטילת הכדור בתודה מראש מחכה לתשובתכם

10/02/2005 | 07:54 | מאת: צביקה קורן

חיה שלום, א. עדיף לאכול את הפרי השלם. ב. תשאלי את הרופא המטפל. לא נראה לי שצריכה להיות בעיה. יום טוב צביקה

09/02/2005 | 22:46 | מאת: צחי

שלום האם מותר לשתות בירה לבנה ויין אדום יבש/ לבן יבש בזמן הדיאטה? כמה פחממות יש במשקאות אלו. תודה

10/02/2005 | 10:07 | מאת: צביקה קורן

אנחנו לא מתלהבים מהדיאטה הרעה הזאת. מציע שתשאל את מי "שמכר" לך אותה. הנושא עלה הרבה בפורום - כדאי שתעשה חיפוש.

09/02/2005 | 22:11 | מאת: שרון

שלום רב! בני בן 4.5 "סרבן אכילה" מה זה אומר? הוא אוכל מספר מזונות מצומצם ואותם הוא לא מוכן לגוון. יש לציין, שעד גיל 4 הוא אכל מטרנה בבוקר ובערב, ולאחר המלצת רופא הפסקנו את ההרגל הזה. ממתקים הוא אוכל בכיף , למרות שאני מנסה להגביל אותו והוא מקבל ממתקים פעם ביום בשעה מסויימת. הבעיה הקשה להתמודדות היא בזמן ארוחת הצהריים אז, הוא מוכן לאכול רק נקניקיות: או טבעול או נקניקיות עוף.. מבחינתי, המזון הזה הוא "רעל", אך אני נמצאת בבעיה משום, שאם לא אתן לו לאכול נקניקיות הוא פשוט לא יאכל וישאר רעב. אני לא אמא היסטרית, רק רוצה שיאכל אוכל בריא ומזין. כשפניתי לרופא הוא טען שהילד נראה טוב וזה מה שחשוב. מה לעשות? אשמח לקבל את תגובתכם. .

09/02/2005 | 23:36 | מאת: בלה אגמון

שלום, הבעיה היא יותר פסיכולוגית התנהגותית מאשר תזונית. בנך בגיל בו הוא בונה את העצמיות שלו ומנסה לראות עד כמה את מוכנה להתמודד מולו. עלך להחליט עד כמה העניין חשוב לך ואז פשוט לא לוותר. אני מסכימה אתך ,נקניות הם רעל טהור ופשוט אסור לך להסכים לכך שיאכל אותם. אם תיהיי סבלנית ותמשיכי להגיש לו מגוון של מזונות בסוף הוא ישתנה. היתי מציע לך ראשית לתת לו תוספת של וטמינים וברזל כך תיהיי בטוחה שאין לו מחסור. שינית הציעי לו מגוון של מזונות בצהורים ותיהיי תקיפה - זה מה שיש לאכל וזהו ,אתה לא חייב לאכל אם אתה לא רוצה אבל זה אומר שלא תוכל לקבל מזון אחר. עליך להיות יצריתית ולנהל אתו דיאלוג. אולי לשתף בקניות ובהכנת מזון אולי דרך ספרים. יש ספר מצוין של אורלי דרורי על יותם שרוצה להיות גדול. זה ספר שממחיש בצורה מאד ברורה את הצורך בתזונה נכונה. .