פורום תזונה טבעית

בפורום תזונה טבעית תוכלו לקבל תשובות לשאלות בנושאים של תזונה נכונה בראיית התזונה הטבעית, מניעת מחלות והקלה על מחלות ותופעות קיימות, איזון משקל והרזיה בריאה, מזונות מבריאים, תוספי מזון וצמחי מרפא ועוד. אנא השתמשו במנוע החיפוש על מנת לאתר שאלות נפוצות שכבר נענו.
20578 הודעות
16870 תשובות מומחה

מנהל פורום תזונה טבעית

21/12/2005 | 11:30 | מאת: אילנית

שלום צביקה אני בת 56 ובעלי 58 לקחנו לפני כשנה אומגה 3 כחודש ימים, ואח"כ קראנו איזה מאמר שדי הבהיל אותנו ועזבנו, שאלתי היא האם אפשר לסמוך על החברה שמיצרת אומגה 3 שאין בה מתכת כבדה? לנו זה דווקא מאד חשוב אנחנו לא אוכלים דגים, ובעלי עבר לפני שנתיים ארוע מוחי, אני מחכה בקוצר רוח לתשובתך בתודה מראש אילנית

21/12/2005 | 12:33 | מאת: צביקה קורן

אילנית שלום, יש הרבה חברות שמייצרות שמן דגים בקפסולות. חלק מהשמן באיכות ירודה ויש בו שרידי כספית. תברריבחנות טבע מי הטובות ביותר. בנוסף, תעשי חיפוש בפורום או בגוגל ותמצאי אתר של בחור בשם גיא בן צבי מהגליל. הוא כתב מספר מאמרים בנושא והוא גם משווק את השמן. את ודאי מודעת לעובדה שלשמן דגים יש השפעה מדללת על הדם ואם את ובעלך לוקחים תרופות לדילול הדם צריך להתייעץ עם הרופא המטפל. גם לשום ולבצל יש השפעה מדללת. אני ממליץ לקבל אומגה 3 ממזון טבעי כמו פשתן טחון - 1 - 2 כפות ביום. בהצלחה צבי'קה

לא בטווח המידי של שיפור מצב רוח ולא כשגיליתי בבדיקות האחרונות שיש לי כולסטרול 171

אילן שלום, השאלה כבר עלתה בעבר מספר פעמים בפורום. כדאי שתבין שאומגה 3 זה מזון ולא תרופה. מדובר בסך הכל בשמן דגים שמכיל חומצות שומן חיוניות שנמצא שיש להן השפעה חיובית על מצבים מסויימים. בפורום הזה אני שולל את "הגישה התרופתית" - יש בעיה לוקחים ויטמינים, צמחי מרפא, הילינג, דיקור, הומיאופתיה וכד'. כדי לשפר את הבריאות ולמנוע מחלות ותופעות שונות צריך לעשות שינוי מקיף בתזונה ובאורח החיים ולא לצפות ש"תרופה" זו או אחרת תושיע אותנו ואחר כך להתאכזב כשזה לא קורה. מציע לך להיכנס לפרק המאמרים באתר שלי ולקרוא על חומרים מזיקים וחומרים מועילים בתזונתנו ומשם להמשיך ליעוץ אישי אצל איש מקצוע באיזור מגוריך. אגב, יש שם גם מידע מעניין בקשר לכולסטרול ול"מכסחי הכולסטרול"... בהצלחה צביקה

21/12/2005 | 09:57 | מאת: irina

ד"ר צביקה שלום. אני אלרגית לדגים. אני יכולה לאכול טונה אבל עושה זאת לעיטים רחוקות. האם זה יוצר אצלי בגוף איזשהו מחסור? האם אני צריכה לשתות את האמגה שדיברתם עליה מקודם? והאם זה באמת חיוני?

21/12/2005 | 12:27 | מאת: צביקה קורן

אירינה שלום, אין צורך לאכול דגים כדי להתקיים ולהיות בריא, במיוחד אם את אלרגית אליהם (כנראה שהגוף שלך חושב שזה לא מתאים לו). את יכולה לקבל אומגה 3 מפשתן טחון או משמן דגים בכדורים. השאלה עלתה רבות בפורום - תעשי חיפוש בהצלחה צביקה

21/12/2005 | 08:56 | מאת: יפית

איזה מוצרים /כדורים /טיפות של אומגה 3 יש לילדים יש לי 3 ילדים בני 8 , 4.5 ו - 1.5 שנים ומעבר לאומגה 3 שהם מקבלים מהמזון הרגיל האם מומלץ לתת תוסף נוסף של אומגה 3 תודה יפית

21/12/2005 | 12:24 | מאת: צביקה קורן

יפית שלום, אם הילדים אוכלים דגי ים, אין צורך בתוספת מכדורים. כדאי לפזר פשתן טחון על האוכל שלהם (סלט, המרק, יוגורט וכד') בהצלחה צביקה

שלום רב, רציתי לדעת האם יש קשר בין יתר לחץ דם/עליות פתאומיות של לחץ דם לבין המיגרנות והאירוע מוחי ולהפך האם מיגרנה מובילה ליתר לחץ דם והאם יכולה לגרום גם לאירוע מוחי. לאחרונה אני סובלת מיתר לחץ דם, יותר נכון קפיצות פתאומיות של הלחץ דם, שלרוב באות לאחר מיגרנה ולעיתים המיגרנה באה אחר כך. היה לי אירוע מוחי לפני שנתיים ועוד כמה אירועים חולפים . האם באמת צום- מים יכול להפחית את לחץ הדם? ומה עושה חולה שכבר התחיל טיפול תרופתי..?? אני מקבלת נורמיטן בברכה ותדה שוש

שוש שלום, את שואלת שאלות רפואיות בפורום תזונתי... בזמן צום מיצים וצום מים לחץ הדם יורד, אבל הוא חוזר לערכים הרגילים לאחר שחוזרים לתזונה הרגילה. אפשר לטפל בלחץ דם ובמיגרנות באמצעים תזונתיים ובשיטות נוספות מתחום הטיפולים המשלימים. את יכולה לנסות לפנות לערן אשחר המטפל בצום מים ובשיטת ה"היגיינה הטבעית" ועשה דוקטורט על טיפול בלחץ דם באמצעות צום מים. אם תצליחי לוריד את לחץ הדם שלא באמצעות תרופות, ייתכן והרופא יפחית את המינון, או יוותר לך על הכדורים. בהצלחה צביקה

20/12/2005 | 18:56 | מאת: גלית

רציתי לדעת האם כדורי שמן דגים-אומגה 3 (כדור ביום) יכול להוות תחליף לאכילת דגים? האם כ"כ חשוב לאכול דגים בכלל? לא מספיק בשר/עוף? בתודה, גלית

20/12/2005 | 21:08 | מאת: צביקה קורן

גלית שלום, אפשר לחיות בבריאות מעולה בלי דגים וגם בלי עוף ובשר. את יכולה לקחת כדורי אומגה 3 או פשתן טחון. הערה: כשמפסיקים לאכול מוצרים מהחי צריך לקבל יעוץ אישי. בהצלחה צביקה

21/12/2005 | 07:58 | מאת: מיכל טל

21/12/2005 | 08:24 | מאת: חגית

שלום רב בדג סלמון נמצאת כמות רבה של אומגה 3 - הדעה הרווחת היא כי סטייק דג אחד בשבוע מספק את כל הכמות הנדרשת לאדם - האם נכון? באיזה סוגי דגים אחרים שניתנים לקנות בארץ נמצאת אומגה 3? ובאיזה כמות צריך לצרוך אותם? תודה מראש - חגית

21/12/2005 | 09:07 | מאת: אמציה

שלום אני מבקש לדעת את תכולת השמנים בשמן זית ושמנים צמחיים נוספים (% חומצות השומן) תודה אמצי

21/12/2005 | 12:13 | מאת: צביקה קורן

חגית שלום, אומגה 2 בכמות טובה יש גם בהליבוט, טונה, קוד,מקרל, וסרדין. ההמלצה הכללית היא 2-3 מנות בשבוע. בגלל סכנת הכספית אפשר לוותר על דג ולקבל אומגה 3 מ 1 - 2 כפות פשתן טחון. בהצלחה צביקה

20/12/2005 | 18:43 | מאת: מעיין

שלום צביקה, יש לי כמה שאלות בקשר לתזונה בהריון: רציתי לדעת על אילו מזונות לשים דגש בהריון? האם צריך בכלל לאכול יותר? מה ניתן לאכול במקום מוצרי חלב, בשביל הסידן? (בשנתיים האחרונות החלה אצלי רגישות לחלב) בתודה מראש...

20/12/2005 | 21:06 | מאת: צביקה קורן

מעיין שלום, רציתי לדעת על אילו מזונות לשים דגש בהריון? על הנושא הזה אני יכול לדבר 5 שעות ויותר. כדי לחסוך בזמן אני מציע לך לקרוא 3 מאמרים בפרק המאמרים באתר שלי שכתובותו: www.zom.co.il 1. חומרים מזיקים בתזונתנו, 2. חומרים מועילים ומבריאים, 3. תזונת האישה ההרה והמניקה. שימי לה לאישה ההרה חשוב מאד להימנע ממזונות מזיקים במקביל לצריכת מזונות מועילים. המסוכנים ביותר לאישה ההרה: קפאין, אספרטיים, אלכוהול, ניקוטין. לא צריך לאכול יותר - צריך לאכול מזון איכותי ולהימנע מאוכל זבל. במקום מוצרי חלב אפשר לאכול שומשום מלא, חמאת שומשום, שקדם, אגוזים, פירות יבשים, טופו וכד'. גם על כך תוכלי לקרוא בתקציר ההרצאה על "בריחת סידן". בהצלחה צביקה

20/12/2005 | 14:53 | מאת: שרית

שלום. אני בהריון חודש חמישי, ברצוני לדעת מהי תרומתו של הדוחן, אילו ויטמינים הוא מכיל. והאם הוא יעיל לאישה בהריון. מהי הכמות המומלצת לאכילה ממנו ביום? תודה

20/12/2005 | 20:59 | מאת: צביקה קורן

שרית שלום, הדוחן שייך למשפחת הדגנים המלאים. הוא מכיל סיבים תזונתיים, ויטמינים מקבוצת B, מינרלים ו כ 10% חלבון. הוא יעיל לאשה ההרה, המניקה ולכל איש ואישה. את יכולה לאכול כוס דוחן ביום יחד עם קטנייה כלשהי (עדשים, חומוס, פול, טופו, אפונה וכד') ואז מקבלים חלבון מלא. חשוב מאד לגוון את הדגנים ולא לאכול רק דוחן. נסי אורז מלא, כוסמת, קינואה, אמרנט שיבולת שועל וכד'. בהצלחה צביקה

20/12/2005 | 14:49 | מאת: בחורה בת 22

שלום רב מר צביקה קורן אני בחורה בת 22 שעשתה דיאטה ארוכת טווח ומזה נוצר מצב של פחד לאכול עם כל מיני ניסיונות להשתקם מה שקורה שתקופה ארוכה הגבלתי את כמות הקלוריות שלי לממש מצומצמת ועכשיו שאני מנסה להעשיר ואילו ממש במירצת אני ישר מעלה במשקל אני ממש לא יכולה לקבל את המצב שבו אני מעלה במשקל לא אחרי שהשגתי את התוצאות אני יודעת שמצבי חמור אבל אני רוצה לנסות לעלות את הכמות לאט לאט בלי לפגוע ב"גופי החדש"יש לציין אחרי הרבה תיסכולים ומאמץ אני אובדת עצות אני יודעת שאני מזיקה לגופי לטווח הרחוק אבל מה עושים בבקשה רק אל תכתוב לי שאני חייבת להשלים עם המצב של לעלות במשקל למען בריאות אשמח מאוד לשמוע את חוות דעתך המקצועית ובנוסף האם אתה מטפל אישית בנוגע למצבים כאלו והאם יש דרך כזו שתעזור לי להעשיר ולגוון את התפריט למאכלים מזינים בלי לגרום לי להשמנה ממש תודה!!!

20/12/2005 | 20:53 | מאת: צביקה קורן

שלום רב לך, עם מעט הפרטים שנתת קשה לתת יעוץ רציני ומועיל. לא כתבת מה גובהך, מה משקלך, מה את אוכלת ושותה, פעילות גופנית ועוד. המילים שלך משקפות מצוקה אמיתית, אבל יש דרך מוצא. כפי שכתבתי במספר הזדמנויות קודמות אסור לאכול פחות מ 1,200 קלוריות ביום. את עדיין צעירה, אבל לאורך זמן עלול להיגרם נזק כתוצאה מחוסרים תזונתיים. קחי בחשבון שהעליה במשקל היא זמנית עד שהגוף מתאזן. יתכן שאוכל לעזור לך. אני נותן יעוץ אישי בתזונה וליווי ונראה שזה מה שאת צריכה כרגע. לקבלת פרטים תלחצי על התמונה שלי. את יכולה לנסות גם לפנות לבלה בפורום תזונה ללא דיאטה, או למצוא תזונאית באיזור מגורייך. בכל מקרה נראה לי שאת צריכה ייעוץ וליווי מקצועי ולא להסתפק בפורום זה או אחר. בהצלחה צביקה 054/4258544

20/12/2005 | 14:35 | מאת: עמית

אני בן 32, צמחוני ( אוכל דגים וביצים) , הייתי מעוניין לדעת איזה דברים מן הצומח מכילים איכות טובה של חלבון בהשוואה לחלבון מן החי. בנוסף עד לא מזמן היה לי חוסר בברזל וויטמין b12,נוטל כיום ויטמינים אני ממעיט בצריכת מוצרי חלב ואוכל עד 3 ביצים לשבוע. אילו דברים מן הצומח כדאי לצרוך, האם קיים שילוב נכון בתזונה בין הרכיבים הצמחיים על מנת להגיע לתזונה מושלמת ככל שניתן בכל הנוגע לחלבון.

20/12/2005 | 15:04 | מאת: צביקה קורן

עמית שלום, חלבון מהצומח אפשר לקבל משקדים, אגוזים, זרעים, טחינה, טופו, אבוקדו, ושילוב של קטניות ודגנים (לדוגמה מג'דרה). השאלה נשאלה רבות בפורום - תבצע חיפוש. תמשיך לקחת לפחות פעם בשבוע כדור של B12. בהצלחה צביקה

20/12/2005 | 13:55 | מאת: הדס

צביקה שלום. בשל מצב בריאותי (מטפלסטיקה של הקיבה) המליץ לי גסטרואנטרולוג להמנע ממזונות ומתרופות עם חומציות. האם תוכל לפרט או להפנות אותי למקום בו אוכל לברר מאילו מזונות עלי להמנע? זה מאד מאד מאד חשוב לי! כמו כן: אני שותה חליטת עלי לואיזה פעם ביום... יש בזה חומציות מסוכנת בשבילי??? כמו כן רציתי לשאול אילו תרופות אסור לי לנטול בנוסף לאספירין ווולטרן? האם תוספי מזון שאני נוטלת בשל מחסור (אבץ, בי 12, אצות ים, וברזל הם עם חומציות? תודה רבה וכל טוב.

20/12/2005 | 14:44 | מאת: צביקה קורן

הדס שלום, רוב המזון שלנו הוא בעל תגובה חומצית. במיוחד כדאי לך להימנע מקולה, קפה, קקאו, משקאות מוגזים, מטוגן, ירקות סולניים, חלבון מהחי, סוכרים, קמח לבן, תרד, זיתים, קטשופ, אלכוהול. המזונות בעלי תגובה בסיסית הם: ירקות ירוקים (חסה, פטרוזיליה, כרוב, כרובית), שקדים, טחינה, צבר, ל?פ?ת, גויאבה, אבוקדו, קולרב?י, מלון, גזר, אבטיח, קטניות מונבטות, מנגו, גמבה, אנונה, סלק, דובדבנים, אפונה ירוקה שומשום, סלרי דלעת, אפרסמון,חבושים,אפרסק, תאנים ענבים חסה בטטות תות עץ תירס פ?פ?איה כרוב בננות תמרים פרי הדר כרובית ברוקולי לאבץ יש תגובה חומצית - השאר בסדר. לגבי תרופות - תשאלי את הרופא, אני לא עוסק בנושא. בהצלחה צביקה

20/12/2005 | 13:16 | מאת: מעיין

שלום רב קראתי באחת מתשובותיך שמרק עוף הוא גרוע... נורא נלחצתי כי אני עושה למשפחה ולתינוק מרקי עוף...אני משתדלת כמובן לשים ככפית אבקת מרק לסיר שלם כי ברור שזה לא בריא בכלל... אני גם שמה שתי כרעיים של עוף לסיר המרק, ותמיד אומרים שמרק עוף הוא בריא לכל המשפחה...לא? אנא ממך תן לי מתכון להכנת מרק עוף לפי שיטה שלך בריאה(אני גם שמה הרבה סוגי ירקות וירק במרק). בתודה רבה.

20/12/2005 | 14:58 | מאת: צביקה קורן

מעיין שלום, אם את רוצה לא להילחץ אני מציע לך להפנות את השאלה לפורום תזונה קלינית. שם תקבלי תשובות מרגיעות ואולי אפילו יגידו שאני מדבר שטויות וחייבים לתת לילד עוף. ההצעה שלי, אם את לא מוכנה לוותר על עוף (ויש תחליפים, אבל צריך לקלב יעוץ מקצועי) היא לקנות עוף אורגאני בחנויות טבע גדולות, או להרתיח את העוף ולאחר הרתיחה להחליף את המים או לפחות להוריד את השכבה השומנית הצהובה העליונה. אני לא ממליץ להשתמש באבקת מרק מכל סוג שהוא. אין לה שום ערך תזונתי - היא מזיקה לבריאות. אנא ראי תשובה שנתתי למטה בנושא הכבד. בהצלחה צביקה

אני מציע לך להוסיף למרק חוויאג' תימני שבמסגרת חיפושי מצאתי שמשתמשים במרכיבים שלו גם ברפואה ההודית האירוידית.(יש השפעה של תבלינים בין הודו לתימן ). בכלל האוכל התימני עם תבליניו והקטניות למינהן ("לאסיס" ) הוא אוכל בריא מאוד כפי שכבר המליצו לפני במחקרי קופ"ח. לבריאות

20/12/2005 | 12:19 | מאת: ענת

שלום רב התחלתי לצרוך זרעי פשתן טחונים . האם זה תחליף טוב לדגים שאינני אוהבת בכלל? כלומר אפשר לוותר על אכילת דגים? בתודה מראש!

20/12/2005 | 14:54 | מאת: צביקה קורן

את יכולה לוותר על הדגים

20/12/2005 | 12:17 | מאת: לימור

שלום רב בילדותנו נתנו לנו המון כבד(עוף,בקר) ואמרו שזה ברזל ומאוד בריא! היום כבר אומרים שזה לא בריא זה חלק פנימי עם רעלים וכולסטרול... שאלתי היא האם אפשר להמשיך לאכול כבד וכמה??? בתודה מראש!

20/12/2005 | 14:54 | מאת: צביקה קורן

לימור שלום, אפשר להמשיך לאכול כבד ואפשר לוותר עליו, אבל צריך לדעת את העובדות. לכבד, אצל כל יצור חי, יש מעל 150 תפקידים שונים. אחד מהם הוא ניטרול רעלים וכימיקלים. אם הרגנו פרה או תרנגולת לאחר שאכלו ירק מרוסס, או קיבלו תרופות, או רוססו בחומרים נגד טפילים, סביר להניח שבכבד שלהם ישארו חומרי הדברה וכימיקלים שטרם פורקו ונוטרלו. את החומרים האלה אנחנו אוכלים... מאידך הכבד משמש גם כמחסן של ויטמינים ומינרלים (וכולסטרול) ולכן ממליצים לאכול אותו. בעיה!!! אני ממליץ לאכול כבד רק לנשים הסובלות מאנמיה קשה על רקע של דימומים במחזור או מסיבה אחרת. כל השאר יכולים לקבל הכול מתזונה טבעית. בהצלחה צביקה

20/12/2005 | 10:32 | מאת: שילת

ידוע לי שהפרי קיוי מכיל את הכמות הגדולה של הויטמין C, אני אוהבת לאכול את הקליפה של הקיווי, כמובן אחרי שטיפה חזקה..., אבל רציתי לדעת אם הקליפה של הפרי הזה באמת מכילה הרבה ויטמנים כמו בכל הפירות וירקות שאומרים שחשוב לאכול אותם ע םקליפתם , כי עיקר הויטמנים בקליפה... תודה ויום טוב.

20/12/2005 | 14:46 | מאת: צביקה קורן

שילת שלום, אני לא יודע מה יש בקליפה. תסתפקי בפרי שמכיל הרבה ויטמין C בהצלחה צביקה

29/11/2018 | 17:46 | מאת: רונן

אין בעיה לאכול את הקליפה, היא מאד בריאה, יותר מהפרי עצמו ולא מורגשת.

התחלתי להשתמש בבי קומפלקס אחת ליום. לפני שבועיים ב3 ימים אחרונים אני נתקפת בבחילה מציקה (אין הקאות רק בחילה) במיוחד אחרי האוכל האם זה יכול לנבוע משמוש בויטמין בי קומפלקס??

אני לא סמכות מקצועית, אבל נראה שהגוף מאותת לך שהכדורים האלה אינם טובים לו. מדובר, הרי, במוצר שנוצר במעבדה. אין לי מושג איזה חלק ממנו, אם בכלל, הוא טבעי. ויטמינים ומינרלים נקלטים הכי טוב כאשר מקבלים אותם בצורה טבעית, על-ידי אכילת פירות וירקות. הם נמצאים בשפע, למה להסתבך עם הקומפלקס הזה? הפירסומים בכל מקום מבטיחים שזו הדרך לבריאות, אבל כדאי תמיד לזכור שמי שמממן אותם רוצה, קודם כל, למכור ולעשות כסף.

שלי שלום, האם לקחת על דעת עצמך או בהמלצת רופא או מטפל? יש הבדלים במינונים ובשיטות הייצור. בעיקרון אני מסכים עם נעמי, אבל אם את חייבת לקחת תוסף תזונה, תחפשי ממקור טבעי, במינון נמוך יותר ותקחי פעם ביומיים ולא כל יום. תוספי תזונה וצמחי מרפא כדאי לקחת רק לאחר קבלת יעוץ מקצועי ולא בהמלצה של חברה, שכנה, יצרן, פרסומת, מאמר בעיתון וכד'. בהצלחה צביקה

19/12/2005 | 14:21 | מאת: גדי

האם שתית תה המכיל גנסינג הוא גם מעורר וגם יכול להעלות לחץ דם למרות שהוא לא מכיל קפאין

19/12/2005 | 16:29 | מאת: צביקה קורן

גדי שלום, יש שלושה סוגי ג'ינסנג עיקריים, שניים מהם מעלים לחץ דם למרות שאין בהם קפאין. יש עוד כמה צמחים ותבלינים שמעלים לחץ דם (למשל רוזמרין) למרות שאין בהם קפאין. אנשים טעים וחושבים שצמחים = טבעי = בריא = מותר. זאת טעות! צמחים יכולים להזיק ולהועיל. כדאי לפנות למומחה לצמחי מרפא לפני לקיחה של צמחים לטיפול בתופעות ובבעיות. בהצלחה צביקה

19/12/2005 | 12:44 | מאת: שוש

אני מאמינה גדולה של מוצרים טבעיים. שמתי לב מעיון במאמר שפורסם אצלכם שישנו הבדל במינונים של אומגה לייף לעומת נגיד אלספה , רציתי לדעת אם הכפלת הכמות באומגה לייף עדיפה על פני האחרים?

19/12/2005 | 16:32 | מאת: צביקה קורן

שוש שלום, אני לא ראיתי את המאמר המדובר. אם תחפשי כמה שורות למטה נתתי הפנייה לאתר הדן במפורט בתוסף אומגה 3 ובמינונים הדרושים (לפי דעת הכותב והמחקרים שהוא מתבסס עליהם). אני מציע לך לקבל אומגה 3 מכך או שתים פשתן טחון ביום. בהצלחה צביקה

18/12/2005 | 17:34 | מאת: שני

שלום לך. אני בת 50 אוכלת בדרך כלל אוכל בריא הרבה ירקות ופרות, משקלי בסדר ואני בריאה אני הולכת מספר פעמים בשבוע וגם מתעמלת.הבעיה שלי היא שלאחר ארוחה אני מרגישה צורך למשהו מתוק כמו שוקולד מה הבעיה? תודה לך. שני.

19/12/2005 | 07:25 | מאת: צביקה קורן

שנ שלום, אין בעיה. מדובר בהרגל שניתן להיפטר ממנו. נסי לבדוק אם הדחף למתוק בא אחרי ארוחה מלוחה ומתובלת, או אחרי בשר ודגים. כשלב ביניים נסי להחליף את השוקולד בתמר או בקרקר מחיטה מלאה או שיפון. בהצלחה צביקה

18/12/2005 | 16:04 | מאת: יובל

מהי כמות האומגה 3 בפקאנים, בערך? (בהשוואה לאגוזי מלך ושקדים)

18/12/2005 | 16:14 | מאת: צביקה קורן

הכמות בפקנים זעומה וחסרת משמעות. אומגה 3 בכמות סבירה יש בזרעי פשתן טחונים. גם באגוזי מלך אין הרבה יחסית לפשתן. גם על כך נתתי נתונים מספריים בעבר - תבצע חיפוש

18/12/2005 | 15:12 | מאת: יובל

האם שומן אומגה 6 נהפך לאומגה 3?

18/12/2005 | 16:12 | מאת: צביקה קורן

יובל שלום, לא, אלה שתי חומצות שומן חיוניות שונות. השאלה נשאלה רבות וגם אתמול נתתי קישור לאתר מעניין - תבצע חיפוש. בהצלחה צביקה

18/12/2005 | 15:07 | מאת: מיה

היי, 1.רציתי לדעת מדוע זה לא בריא לאכול אוכל שהוא ממש חם?! 2. מדוע לא בריא אלכול אוכל חריף? תוד רבה :)

18/12/2005 | 16:11 | מאת: צביקה קורן

מיה שלום, אוכל חם מאד עלול לגרום לכויות ולכיבים בפה, בגרון, בושט ובקיבה. אותה בעיה קיימת לגבי אוכל חריף. מי ש"רגיל" לאכול חם וחריף - מערכת ההעיכול הסתגלה ועיבתה את עצמה - זה עדיין לא אומר שזה בריא ושלא נגרם נזק. צריך לאכול ולשתות פושר, חמים או בטמפרטורת החדר. בהצלחה צביקה

18/12/2005 | 14:22 | מאת: שושי

צביקה שלום רב, מהו סירופ האגבה, ממה הוא מופק ומה האיכויות שלו. אודה לתשובתך ולהתיחסותך האדיבה. שושי.

18/12/2005 | 16:07 | מאת: צביקה קורן

שושי שלום, לא שמעתי על המוצר הזה. בזכותך למדתי משהו חדש! בקישור שלהלן תמצאי מידע בנושא: http://www.goodfood.co.il/article.php?id=125 בהצלחה צביקה

18/12/2005 | 11:28 | מאת: לילך

שלום, מזה חודשיים שלמים הפסקתי לעשן. מאז עליתי במשקל 5 קילו. לפני כן הייתי בחורה רזה. מאז הפסקת העישון מידי יום אני נתקלת בבעיות של נפיחות בבטן וגזים רבים ומסריחים. שאלתי היא - האם יש לכך פתרון טבעי ואו סוגי אוכל שמומלץ לאכול ו/או להימנע? כיצד ניתן להוריד את 5 הקילו שנוספו לי. מעוןלם לא עשיתי דיאטה

18/12/2005 | 13:25 | מאת: צביקה קורן

לילך שלום, על נושא זה דובר רבות בפורום מציע לך לעשות חיפוש. בנוסף כדאי: - להימנע ממזונות שידועים כגורמים לגזים כגון: מוצרי חלב (אפשר יוגורט עיזים), קטניות, מוצרי סויה, צנון, כרוביים, משקאות מוגזים, מוצרים המכילים את הממתיקים: סורביטול, קסיליטול ואספרטיים. - לא ללעוס מסטיק. - ללעוס את המזון לאט. - לטחון במטחנת קפה זרעים של: קימל, כוסברה, סלרי, שומר, הל ולפזר על המזון. - לשתות 3 פעמים ביום תה מהצמחים הבאים: שומר, אניס, מנטה, מרווה, בבונג (לקנות בתפזורת ולערבב בכלי. לא חייבים את כולם). - לתבל את המזון עם כמון. - לאכול פרי פפיה - בעונה. - תוספי מזון : אצידופילוס, אנזימי עיכול (digestive aid?). לא להחזיק גזים במעיים - לשחרר אם אפשר פחם סופח גזים, אבל יכול לספוח גם מינרלים. נסי הוריד את כמות הסיבים בתזונה. אם לא עוזר תפני ליעוץ מקצועי בנושא ההרזייה - נסי להתחיל או להגביר פעילות גופנית ולהוריד את סך כל הקלוריות היומית. גם בנושא זה כדאי לפנות ליעוץ מקצועי להכנת תוכנית ולמעקב והדרכה. בהצלחה צביקה

18/12/2005 | 08:52 | מאת: צחית

שלום, אני בת 28,8 חודשים לאחר הלידה,עדיין לא קיבלתי וסת. האם העובדה שיש לי שני קילו עודף והבטן לא השטתחה לגמרי ולא ממש חזרה לעצמה,קשורה לזה שעדיין לא קיבלתי וסת?אחרי שאני אוכלת מרק/ירקות טריים הבטן מתנפחת לי כמו הריון ויש לי הרבה גזים,איך מתמודדים עם זה? אני מאד רעבה בשעות הערב,איך להירגע?

18/12/2005 | 13:31 | מאת: צביקה קורן

צחית שלום, למיטב ידיעתי אין קשר בין עודף משקל קל לבין אי הופעת המחזור. כדאי לפנות לגניקולוג לבדיקה ויעוץ. לגבי הגזים: אנא ראי תשובה שנתתי לליך שורה אחת למעלה. בנוסף כדאי שתשללי קיום פטריית קנדידה ואלרגיה למוצרי חלב וגלוטן. האם עשית לאחרונה שינויים בתזונה? לגבי הרעב בלילה - כדאי לאכול מספר ארוחות קטנות במשך היום ולא לעשות הפסקה גדולה. תוודאי שאת מקבלת מספיק חלבון, שומן וסיבים תזונתיים. בהצלחה צביקה

ולפעמים עולה עם צביקה?

18/12/2005 | 15:59 | מאת: צביקה קורן

שרה שלום, לבלה יש פורום אחר שנקרא: הרזייה ללא דיאטה. את צודקת - אם נכנסים לפורום הזה במתכונת הישנה - מקבלים תמונה של בלה. בכל אופן כאן אני עונה ברוב הזמן ולפעמים גם בלה בהצלחה צביקה

18/12/2005 | 08:44 | מאת: ציפי

התחלתי לקחת ויטמין C כתוסף תזונה, מפני ששמעתי כי זה טוב לתנגודת הגוף וכמונע צינונים. שמתי לב כי אני "אוגרת" גזים במעיים ובטני מתנפחת אחרי מספר שעות מנטילת התוסף. האם יש קשר? האם איני יכולה לקחת את התוסף בגלל רגישות? והאם יש משהו במה שציינתי בתחילת המכתב לגבי יעילות הויטמין? דרך אגב, גם כשאני אוכלת פרי הדר שמתי לב כי אני "מתנפחת". תודה

18/12/2005 | 13:37 | מאת: צביקה קורן

ציפי שלום, בהחלט ייתכן קשר בין עודף ויטמין C או לקיחתו כתוסף ובין הפרעות עיכול. נסי לקחת תוסף מסוג אחר לדוגמה: אסטר C. או שתוותרי על תוסף מלאכותי. גם תפוז נחשב אלרגן ידוע ולכן כדאי לקבל את הויטמין מפלפל אדום (פי 4 מתפוז) או מקיווי (פי 8), מגוייבה ומפירות אחרים. היו מספר רב של מחקרים שמצאו קשר בין ויטמין C לחיזוק המערכת החיסונית, חיזוק דפנות כלי הדם, מניעת סרטן, לחץ דם גבוה ועוד תופעות ומחלות. בהצלחה צביקה

17/12/2005 | 16:29 | מאת: מתעניינת

שלום רב צביקה מאחר ואני מעוניינת לגשת למומחה תזונה חשבתי לפנות אלייך האם אתה מקבל קהל מכל רחבי הארץ? האם ניתן לקבל את הפרטים שלך על מנת ליצור איתך קשר באופן אישי?? (לגבי עלות המיקום שבו אתה עובד וכו)תודה רבה מראש ושבת שלום

17/12/2005 | 17:48 | מאת: צביקה קורן

למתעניינת שלום, אכן כן, אני מקבל ליעוץ אישי בתזונה טבעית ולטיפולי שיאצו אנשים מאזור המרכז ומכל רחבי הארץ. אם תקליקי על התמונה שלי תקבלי את כל הפרטים. אני גר ומטפל בקריית אונו - 054/4258544 בברכה, צביקה

17/12/2005 | 15:25 | מאת: ענבר

כמה טיפים בינתיים אולי???? אשמח לשמוע..

17/12/2005 | 15:54 | מאת: נעמי

אין לי סמכות מיקצועית, אבל אני יודעת אילו מזונות גרמו לי לכאבי-ראש, ואילו עשו אותי אדם בריא. אז אם הדרך שלי מתאימה לך, תוכלי ליישם את השיטה החל מרגע זה. אם תכתבי מה את נוהגת לאכול ולשתות, בוקר צהריים וערב, וגם בין הארוחות, אוכל לחלק את המזונות שלך לשתי רשימות - מה כדאי לאכול, וממה כדאי להימנע.

17/12/2005 | 17:58 | מאת: צביקה קורן

ענבר שלום, מקווה שקראת את תשובתי הקודמת. רק "טיפים" לא יועילו - צריך תוכנית כוללת. בכל אופן להלן מספר עצות: א. נסי לאתר מזונות מעוררי מיגרנה אצלך כגון: קפה (אם כי דווקא בזמן התקף מומלץ לשתות קפה), חלב, שוקולד, ביצים, פירות הדר, בשר, חיטה, אגוזים, בוטנים, עגבניות, אבוקדו, אננס, בירה, גבינה צהובה, דגים משומרים, חצילים, לפת, תמציות שמרים, סויה, תפוחי עץ, סוכר, תפוחי אדמה, בננות, מונוסודיום גלוטמט, אספרטיים וניטריטים (מצויים בעיקר בנקניקיות, נקניקים ומוצרי בשר מעובדים), יין אדום. ב. הוסיפי לתזונה מזונות עשירים בסידן (טחינה, ממרח "שקדיה", שקדים, שומשום ועלים ירוקים), מזונות עשירים במגנזיום (עלים ירוקים כמו סלרי, כוסברה, פטרוזיליה), פחמימות מורכבות (אורז מלא, קטניות), ג'ינג'ר (זנגביל), מנטה, בצל ירוק, כוסמת, גריסי פנינה, גזר, שזיפים מיובשים, סלרי ושיפון (אפשר בצורת לחם, ללא שמרים). ג. מוזונות מועילים:, כמו בצל, שום, פשתן ודגים כמו סלמון, מקרל וטונה. * כדאי לשתות מיצים טבעיים שעשויים מגזר, תרד, סלרי, פטרוזיליה, סלקומלפפון. * להימנע משומנים מהחי המכילים ח ומצה ארכידונית (כמו חמאה ובשר). * מומלץ להגביר צריכה של חומצות שומן מסוג אומגה: אגוזי מלך, פשתן, סויה, דגים מהים הצפוני, כמו סול, סלמון, הליבוט, ומקרל, או חומצת אומגה 6- שמנים צמחיים כמו שמן חריע, חמניות ותירס. * עצירות עלולה לעודד התקפי מיגרנה, וחשוב מאוד למנוע מצבי עצירות על ידי צריכת סיבים תזונתיים וירקות ופירות מתאימים. * גם תנודות ברמות הסוכר בדם עלולות לעורר התקפי מיגרנה. כדי למנוע תנודות ברמת הסוכר בדם, מומלץ לאכול ארוחות קטנות במשך היום, להימנע מצריכת סוכר ודברי מתיקה (שמעלים בצורה חדה את רמת הסוכר) ולהרבות בצריכת פחמימות מורכבות. * כשמרגישים שההתקף מתקרב, מומלץ לשתות 1/2 לימון סחוט בכוס מים עם 1/2 כפית סודה לשתייה. * להגביר צריכת מזונות כמו: קוואקר, תאנים, תמרים, בטטה, תרד וגריסי פנינה. * תוספי מזון מומלצים: בהתאמה אישית * צמחי מרפא מומלצים: בן חרצית, ג'ינקו בילובה, פסיפלורה וורבנה. * פעילות גופנית המתאימה היא אירובית מתונה, כמו הליכה לא מהירה, ורכיבה על אופניים. לא מומלצת פעילות גופניתנמרצת כמו ריצה ושחייה. * בזמן התקף מיגרנה מומלצת שתיית קפה (מכווץ את כלי הדם), שתיית חצי כפית אבקת זנגביל בכוס מים (אפשר כל כמה שעות), לעיסת טבליות סידן, עיסוי הרקות והכתפיים בשמן זית, מנטה ולבנדר, ושחרור של אצבעות כפות הרגליים. בהצלחה צביקה

20/12/2005 | 08:02 | מאת: ענבר

17/12/2005 | 12:17 | מאת: ענבר

שלום רב, אני נהנית לקרוא את תשובותיך באתר בכל הנושאים. משתדלת לאכול נכון וברור לי שלא ממש...כן צורכת תרופות וכן אוכלת לא רק טבעי והחלטתי לנסות לשמוע את דעתך על נושא המיגרנות. אני שסובלת מהן כ25- שנה.(אני בת 49). בצורה סבירה, אם תקופות טובות יותר וטובות פחות..בתקופות ההריון וההנקה הייתי ללא... ובהחלט משתמשת בתרופות קונבציונליות שעוזרות ואף ניסיתי רפואה לא קונבציונליות כמו שיאצו, אקופונקטורה, הומאופטיה - והן ללא הצלחה .כטמור-אשמח לשמוא את דעתך וברור לי כי זהו פורום והץשובה יכולה להיות בסיסית בלבד. חן חן ותודה רבה בכלל על הפורום המעניין. ושבת שלום!!

עד שצביקה יענה לך, הנה הניסיון האישי שלי עם כאבי-ראש חזקים (שלפעמים התפתחו למיגרנות) - עברתי לתזונה טבעית, ובהדרגה הכאבים נעלמו. כיום, 10 שנים אחרי, ברור לי שהתזונה שלי בעבר גרמה לבעיה. יש רק מעטים שרוצים לעבור לטבעונות, אבל אפשר להשתדל "לנקות" את האוכל ממזונות שגורמים להתפרצות הכאב. פגישה עם מרפא טבעוני, שתזונה זה הצד החזק שלו (יש הרבה, אבל לא כולם שמים דגש על התזונה) עשויה לעזור לך.

ענבר שלום, הטיפול שאני מציע הוא טיפול משולב - הוליסטי. הבסיס צריך לכלול שינוי תזונתי מ ה ו ת י, כפי שנעמי ציינה. צריך לכלול גם טיפול שיאצו, או רפלקסולוגיה, או דיקור, צמחי מרפא ותוספי מזון, טיפול במתחים, פעילות גופנית ושינויים התנהגותיים. בעיני, רק דיקור, או רק שיאצו (ואני מטפל גם בשיאצו) לא יועיל - זה שייך ל"גישה התרופתית" - כשיש בעיה - מחפשים פתרוןמהיר - לוחצים, דוקרים או לוקחים ויטמין... הטיפול שאני מציע מחייב לקיחת אחריות השקעת מאמצים וביצוע פעולות ולכן הוא קשה יותר למימוש, מכיוון שאני מורגלים מילדות לקחת "תרופות" כשיש בעיה ועובדים פחות על מניעה. לסיכום, כפי שנעמי הציעה, נסי למצוא תזונאי טבעי או נטורופט באזור מגורייך אולי תשתחררי מהבעיה. בהצלחה צביקה

17/12/2005 | 10:14 | מאת: פלפלת

היי צביקה! תוכל בבקשה לפרט אילו מזונות (מן הצומח) עשירים בברזל ואילו בסידן? ובכלל, אילו עוד מינרלים וויטמינים חשובים צריך לקבל מתחליפים טבעיים וצמחיים במקום ממקורות מן החי? (למטרת ידע והעשרה כללית בלבד כמובן) תודה רבה!

17/12/2005 | 10:23 | מאת: פלפלת

האם חלבון ביצה נחשב, מבחינתך,לחלבון "טוב" (קראתי שהוא נחשב למודל לחלבון מלא ואיכותי וכמות ואיכות החלבון נמדדת בהשוואה אליו)-על אף היותו מן החי? כמה אתה ממליץ לצרוך ממנו (אם בכלל) - כדי לא לעבור את מנת החלבון המומלצת ליום? (זאת בהנחה שאיני צורכת חלבון מן החי משום מקור אחר חוץ ממוצרי חלב דלי שומן במידה) תוכל בבקשה לפרט קצת על שילובים לקבלת חלבון מלא מן הצומח? (אני יודעת שאורז ועדשים לדוגמה, אבל אני רוצה עוד אפשרויות למען הגיוון:)) שוב, תודה רבה!

17/12/2005 | 15:23 | מאת: צביקה קורן

פלפלת שלום, כמשתתפת ותיקה בפורום את ודאי יודעת את דעתי שבמקביל לצריכה של מזון עשיר בברזל, סידן ומינרלים אחרים חשוב להימנע מחומרים ש"זורקים" אותם מהגוף או מונעים ספיגה. מקורות לברזל מהצומח: ירקות עלים ירוקים (תרד, מנגולד, פטרוזיליה ועוד), ברוקולי, קטניות (שעועית, אפונה, פול, חומוס, עדשים), מוצרי סויה (טופו, טמפה, חלב סויה, קמח סויה ועוד), שקדים, אגוזים, זרעים, טחינה מלאה, אבטיח, אבוקדו, פירות יבשים (תאנים, משמשים, שזיפים, מיץ שזיפים ועוד), קינואה, מולסה!!, בורגול, שמרי בירה ואצות ים. חשוב להקפיד לא לצרוך קפה, תה, חלב או תוספות סידן בסמוך לארוחה עשירה בברזל, מאחר ואלו מונעים את ספיגתו. חומצה אוכסלית, חומצה פיטית וסיבים תזונתיים מעכבים ספיגת ברזל. פירות עשירים בויטמין C מסייעים בספיגת הברזל. כך גם חומצה פולית ו B12. סידן מעולם הצומח: מוצרי הסויה למיניהם (טופו, טמפה, קמח סויה, חלב סויה ויוגורט סויה), ירקות עלים ירוקים, קטניות, שקדים, אגוזים, שומשום מלא ומוצריו (חלבה, טחינה, נבטי שומשום, שומשום מלא טחון, חמאת שומשום) וכן ירקות ופירות רבים כמו ברוקולי, נבטים שונים, במיה, תאנים (יבשות וטריות). סידן מצוי גם במוצרי החרובים למיניהם (אבקה, דבש, ממרחים, משקאות, שוקולדים ובחרובים עצמם כמובן). מפריעים לספיגת סידן: קפאין, סוכרים, מוגזים, חלבונים מהחי, קקאו, תרופות מסויימות ועוד. ביצה: אם את לא צמחונית, ביצה זה חלבון שלם בעל זמינות ביולוגית גבוהה (96%). רצוי לאכול ביצה מגידול אורגאני. היא טעימה יותר ומכילה פחות חומרים מזיקים. חלבון מהצומח: לא רק עדשים עם אורז, כל שילוב של דגן עם קטניה הוא טוב. למשל: כוסמת עם אפונה, דוחן עם שעועית, חומוס עם קינוא וכד'. זרעים של דלעת או מניות משלימים את החלבון שבשקדים. פשתן טחון ושומשום גם כן מכילים חלבון אכותי. לגבי שאר הויטמינים והמינרלים זאת כבר הרצאה בפני עצמה - מציע שתבצעי חיפוש בגוגל ותמצאי שפעשל חומר. בהצלחה צביקה

16/12/2005 | 16:04 | מאת: ויקי

שלום רב, קראתי לא מזמן בכתבה שצריכה של 6 כדורי אומגה 3 ביום אמורה לעזור נגד דכאון חורף. עם זאת, על הקופסא מצויין לצרוך 1-2 ביום.. האם צריכה של 6 כדורים ביום אינה מזיקה? ואם לא, האם הוכחה כמועילה? חוץ מזה, מהן התרומות של אומגה 3 לבריאות הגוף ?( אם זה עוזר- אני בת 19). בהמון תודה מראש.

17/12/2005 | 07:34 | מאת: צביקה קורן

ויקי שלום, השלה נשאלה רבות בפורום - תבצעי חיפוש. לאומגה 3 מיוחסות תכונות חיוביות רבות ובכללן הורדת רמות שומנים בדם, מנעית מחלות לב, מפרקים וסרטן והשפעה על "מצבי רוח". הוא חיוני להתפתחות המוח של העובר ועוד. עם זאת אני תמיד זכיר שמדובר במזון (שמן דגים ולא בתרופה) ולכן אי אפשר לדב רלע "מינון" ועל "מתי זה ישפיע". בקישור שלהלן תמצאי חומר נוסף בעברית: http://www.omega3galil.com/articles.asp בהצלחה צביקה

16/12/2005 | 12:46 | מאת: נח

האם בשימורי טונה יש אומגה 3 ? ואם כן כמה פעמים יש לאכול טונה בשבוע? תודה.

17/12/2005 | 07:36 | מאת: צביקה קורן

נח שלום, בשימורי טונה יש אומגה 3 , אבל יש גם הרבה מלח, חומר משמר, שמן מאיכות ירודה ושאריות פח. אני לא ממליץ לאכול שימורי טונה. כדאי להשקיע עוד כמה שקלים ולקנות טונה או דג ים אחר בחנות הדגים השכונתית או בסופר. בהצלחה צביקה

16/12/2005 | 11:22 | מאת: חווה

שלום רב צביקה,ראשית תודה רבה על תשובתך אבל איזה ירקות בדיוק להכיל בתוך המיץ?וכמה פעמים ביום האם רק פעם אחת ביום יספיק ובתוך כמה זמן אני ירגיש בהקלה וחשוב לי לציין המזון שלי לא עשיר בשומנים מעל המותר ואני בכלל לא צורכת מלח אולי לפעמעם רק בבישו שגם זה כבר מסויה תודה מראש!

17/12/2005 | 07:41 | מאת: צביקה קורן

חווה שלום, זאת בדיוק הסיבה שהצעתי לך לפנות ליעוץ אישי מקצועי. קשה לעשות איבחון ולתת יעוץ טוב במסגרת המידע המועט שמקבלים בפורום. אין כמעט בעיה שאין לה פתרון בשינוי תזונתי ובאורח החיים. ברוטב סויה יש הרבה מלח...!! מיץ ירקות זו לא תרופה ולכן קשה לי להגיד מתי זה ישפיע. את יכולה לשתות כוס אחת או שתיים ביום. המיץ מורכב ממלפפון, קישוא (חי), גבעול סלרי ופטרוזיליה. אם את רוצה שיהיה מתוק, אפשר להוסיף גזר ורבע סלק (חי). בהצלחה צביקה

16/12/2005 | 07:47 | מאת: אודליה

שלום למנהל האתר, מר קורן אני מנסה להפחית ממשקלי ואני ערה לנושא ה"ערך הגליקמי" של מזונות. לאחר פעילות גופנית אני מבינה שמומלץ לצרוך מזונות עם ערך גליקמי נמוך או מקסימום בינוני, ולא גבוה, כמו למשל גזר. אך השאלה היא - איפה ואיך מבררים מה ערכם הגליקמי של מזונות? האם פלפלים צהובים ואדומים, אשר גם מתקתקים כמו הגזר, בעלי ערך גליקמי גבוה? אני מקווה שהעניין שייך לתזונה טבעית, ואם לא, אז שבת שלום, ובכל מקרה, תודה רבה, אודליה

16/12/2005 | 08:03 | מאת: צביקה קורן

אודליה שלום, במספר ספרי תזונה אפשר למצוא רשימה חלקית. מצאתי קישור לבסיס נתונים (באנגלית) שמספק מידע על ערך גליקמי של רוב סוגי המזון: http://www.glycemicindex.com/ בנוסף, מצורף קישור לרשימה מלאה ומקיפה של אינדקס גליקמי של מזונות (באנגלית). יש גם רשימות חלקיות בעברית - תחפשי בגוגל. http://www.mendosa.com/gilists.htm בהצלחה צביקה

15/12/2005 | 20:57 | מאת: נח

אני צורך בקביעות בערב כ-3 כפות שמן זית יחד עם גבינה לבנה או יוגורט. האים לקיחת השמן יחד עם מוצרי חלב בערב פוגעת ביתרונות השמן זית.

15/12/2005 | 21:10 | מאת: צביקה קורן

נח שלום, שמן זית כדאי לאכול עם ירקות ואם יש בסביבה גם גבינה לבנה או יוגורט, זה לא מזיק. לא הייתי ממליץ לאכול גבינה עם שמן זית ללא ירקות. בהצלחה צביקה

15/12/2005 | 17:54 | מאת: חווה

שלום רב צביקה!ברצוני לשמוע את חוות דעתך בנוגע למשהו שנראה לי מאוד מוזר אני בתהליכים של שיפור התזונה אם זה על מוצרים אורגניים ומה יותר כדאי המלצות וכמובן שבעזרת הפורום הנהדר שאתה מנהל עכשיו מה שאני רוצה לשאול למעשה זה האם ייתכן שאפשר להשמין תוך 3 ימים או יומיים כלומר בזמן האחרון עקב כל מיני שינויים בתזונה יש לציין לחיובי אני מרגישה כי משקלי מתנדנד לעיתעם קרובות מאוד:א.האם זה יתכן ממה זה נובע ממש ממש מטריד!

15/12/2005 | 21:07 | מאת: צביקה קורן

חווה שלום, עליה במשקל ותנודות במשקל יכולות לנבוע מכמה סיבות וביניהן מזון עשיר בנתרן (מלח)ובתבלינים חריפים. אני מקווה שהשיפורים שלך בתזונה לא כוללים מזון עשיר במלח. לצערי חלק מהלחמים הבריאים והאורגניים בחנויות טבע מכילים כמות גבוהה מאד של נתרן וזה ממש לא מצב מזהיר. בנוסף, אני לא יודע בת כמה את אבל בתקופת המחזור יש צבירת נוזלים בגוף ועלייה זמנית במשקל. אפשרות נוספת היא, שמזון הבריאות שלך עשיר בשומן ובקלוריות לעומת התזונה הקודמת. אני מציע לך להוסיף כוס מיץ ירקות לתפריט היומי. המיץ עשיר באשלגן ומסייע להרזייה. וכפי שאני תמיד ממליץ כדאי לך לפנות ליעוץ אישי בתזונה טבעית. בהצלחה צביקה

15/12/2005 | 01:32 | מאת: דליה

האם אפשר להכין חלבה עם סילאן (וטחינה גולמית כמובן) במקום דבש - מה עדיף מבחינה תזונתית או שזה לא משנה?

15/12/2005 | 09:00 | מאת: עדי

האם לאכול כפית דבש כל יום זה באמת בריא?

15/12/2005 | 09:03 | מאת: צביקה קורן

דליה שלום, אפשר בהחלט לגוון עם סילאן. לעדי, אפשר לוותר על כפית דבש ביום - בדבש יש בעיקר סוכר. בכל אופן הדבש עדיף על ממתקים המבוססים על סוכר לבן. בהצלחה צביקה

14/12/2005 | 20:30 | מאת: ירון

האם עדיף לאכול רק מעט שעועית, ולאכול ירקות אחרים משום שבשעועית יש חמצה אוקסאלית?

14/12/2005 | 20:42 | מאת: צביקה קורן

ירון שלום, את רוב המזונות הטבעיים אפשר לאכול (במידה) ללא חשש ובכלל זה שעועית. כדאי להעדיף שעועית ירוקה או צהובה. בהצלחה צביקה

14/12/2005 | 20:14 | מאת: שרית

שלום צביקה. בקישור שאליו הפנתה אותי, ראיתי שמוצרי חלב הם לא כל כך בריאים. אני בהריון ואומרים לי כולם שעליי לשתות חלב ולאכול מוצרי חלב רבים לבריאותו של העובר. איך וממה בכל זאת ניתן לקבל סידן, מאלו מקורות אחרים חוץ מחלב?? תודה.

14/12/2005 | 20:40 | מאת: צביקה קורן

שרית שלום, דר' אבני הוא מתנגד ידוע למוצרי חלב. הוא כתב ספר בנושא בשם: תעזבו 'תעטינים שלי". אני לא מציע לך להפסיק באופן מיידי אכילה של מוצרי חלב. כדאי להמשיך עם יוגורט עיזים אורגאני וגבינה לא שמנה. מוצרי מזון העשירים בסידן: שומשום וחמאת שומשום (פי 10 ממוצרי חלב), מולסה (עשירה גם בברזל), פירות יבשים, כרוב, שקדים, אגוזים, אצות ים ועוד. חשוב מאד להימנע מחומרים ש"זורקים" סידן מהגוף כמו: קפאין, סוכרים, קקאו, מלח, עודף חלבון מהחי ועוד. (זאת הבעיה העיקרית ב"בריחת סידן"). תקראי באתר שלי את המאמר על בריחת סידן ועל תזונת האישה ההרה והמניקה. בהצלחה צביקה

14/12/2005 | 17:13 | מאת: ירין 22

היי צביקה תודה על תשובה מהירה אבל לא ענית לי על מה ששאלתי אני יודעת שזה לא מאוזן אבל האם אני ישמין מכך?

14/12/2005 | 17:38 | מאת: י

חשוב לך לא להשמין, אבל לא אכפת לך מכל המחלות שצפויות לך בגלל חסרים תזונתיים???

14/12/2005 | 20:30 | מאת: צביקה קורן

ירין שלום, אני ממש לא אוהב לענות על שאלות של "זה ישמין אותי"... השמנה תלוייה בכמות הקלוריות שמכניסים ומוציאים. אם זה כל מה שאת אוכלת זה לא ישמין אותך אבל לא תוכלי להמשיך עם תזונה כזאת לאורך זמן ולהשאר בריאה. מלבד זאת אנחנו כבר לא פורום תזונה ודיאטה... אני מבין שאת צעירה מאד וכרגע מוטרד מהמשקל, אבל כדאי להסתכל בראיה קצת יותר רחבה. בהצלחה צביקה

14/12/2005 | 13:06 | מאת: irina

שלום. אני בת 22 ולאחר אינספור בדיקות שעברתי ולא נמצא דבר, הרופא שלי סובר שיש לי את סנדרום המעי הרגיז. אם זה כך אז עלי להקפיד מאוד על התזונה ומה שאסור לי לאכול בכלל. בעקרון אני גם ככה רגישה לחלב וכמעת ולא צורכת מוצרי חלב וגם יש לי רגישות לחומציות ולכן לא שותה מיצי הדר. אני אוהבת לאכול טעים ולא רוצה להגביל את עצמי ממה שאני כבר עכשיו. האם תוכל להמליץ לי על דרך טובה ונכונה להעלים את הסיכויים להתפרצויות של הסנדרום. ואם צריך לייעץ לי תזונאי או מומחה בתחום. תודה.

14/12/2005 | 16:07 | מאת: צביקה קורן

אירינה שלום, בתזונה הטבעית לא מכירים מחלה שנקראת "מעי רגיז". צריך פשוט להימנע ממזונות, או ממצבים נפשיים ש"מרגיזים" את המעי. בכל מקרה אני לא מציע לך להתמכר לתרופות שמרגיעות אותו באופן מלאכותי מבלי לפתור את הבעיה מהשורש. (יש שמועה זדונית שאומרת שכשרופאים לא מסוגלים לנקוב בשם מדעי של מחלת מעיים הם קוראים לה "מעי רגיז"..). אני בהחלט מציע לך לפנות ליעוץ תזונתי מקצועי בגישת התזונה הטבעית. עד אז את יכולה לקרוא בפרק המאמרים באתר שלי עלך חומרים מזיקים וחומרים מועילים שתזונתנו. בקישור שלהלן תוכלי לקרוא מה דעתו של דר' אריה אבני (רופא פנימי שיועץ כיום בתזונה טבבעית) בנושא זה: http://www.tevalife.co.il/article.asp?id=2052 בהצלחה צביקה

14/12/2005 | 12:27 | מאת: ירין 22

שלום רב צביקה אני מאוד אוהבת לחם מצידי לאכול כל היום במקום כל דבר אחר רק לחם רציתי לשאול אם אני יאכל לארוחת צהריים בגט לבן יותר נכון חצי בגט עם ירקות בלי ממרח משמין זה יהיה בסדר?לא משמינים מכן יש לציין שבנוסף אני אוכלת עוד 4 פרוסות לחם קל עם הרבה מים 4 פירות וזהו אני יודעת אולי שזה לא מזין אבל האם אני אשמין מכך בעקבות כל כך הרבה לחם?תודה רבה מראש!

14/12/2005 | 16:09 | מאת: צביקה קורן

ירין שלום, אם את באמת אוכלת רק לחם (לבן!!???), ירקות ופירות - התזונה שלך לא טובה ולא מאוזנת וצפויים חוסרים תזונתיים. מציע לך לפנות ליעוץ תזונתי מקצעוי בקופת חולים או באופן פרטי. בהצלחה צביקה

14/12/2005 | 10:36 | מאת: שרית

צביקה שלום. שמעתי על מרק עוף של "ויטה" ללא מונוסודיום גלוטומאט, האם עכשיו הוא בטוח לשימוש או שעדיין לא. צויין על האריזה כי הוא ללא חומר זה שהזכרתי וללא חומרים משמרים או צבעי מאכל. מההיא דעתך?

14/12/2005 | 11:22 | מאת: ענבר

אם או בלי מונוסודיום גלוטמנט הרי שזהו מרק תעשייתי וראי הודעתי בנושא זה כמה שורות למטה... הכל למטרות פרסום ורווח. אני לא מחסידות המזון הבריא באופן מוחלט אבל..משתדלת להמעיט בחומרים התעשייתיים, אם עושים מרק מעוף, ירקות, ומלח תבלינים טבעיים אין כל צורך במרק עוף שמכיך..מי יודע מה... בהצלחה!!!

14/12/2005 | 16:14 | מאת: צביקה קורן

שרית שלום, אני מסכים עם חלק מהדברים של ענבר. אבקת מרק זה לא אוכל של בני אדם. האבקה (או הקובייה) מכילה המון מלח, שומן, צבעי מאכל, חומרים משמרים וכימיקלים אחרים הנותנים טעם של "מרק עוף". אין לאבקה הזאת שום ערך תזונתי ושום תרומה לבריאות. להיפך זה מזיק לבריאות!!! כדאי שתדעי שגם מרק עוף "אמיתי" הוא לא מתכון לבריאות. החומר הצהוב שצף על פני המים של המרק מורכב משומן רווי, חומצת שתן (של התרנגולת) ושאריות תרופות, הורמונים וחומרים כימיים שהופרשו מהרקמה של התרנגולת במהלך הבישול. לא מעורר תיאבון במיוחד... בהצלחה צביקה

14/12/2005 | 10:32 | מאת: שרית

צביקה שלום. אני מודה לך על כל ההתיחסויות שלך לשאלותיי הרבות, העצות שלך ממש עוזרות לי. שאלה נוספת: מהי בערך כמות ה DHA הקיימת בשתי כפות פשתן טחון? תודה. שרית

14/12/2005 | 16:21 | מאת: צביקה קורן

שרית שלום, בקישור שלהלן תמצאי מענה מקיף וממצה לכל שאלותייך. אין לי אפשרות לפרט יותר מידי במסגרת הפורום. http://forums.nana.co.il/Article/?ArticleID=194506&Action=Print&sid= העיקר שתזכרי שחשוב מאד בזמן ההריון לקבל אספקה שוטפת של אומגה 3 וניתן לקבל את הכמות הדרושה מ 1 -2 כפות פשתן טחון. בהצלחה צביקה

14/12/2005 | 09:29 | מאת: שרה

צביקה שלום! הכנתי תבשיל מיקנואה מאוד טעים ומה שאהבתי שלא הייתי רעבה חצי יום,אבל בני משפחתי לא אוהבים קינואה. אילו עוד סוגי מאכל אני יכולה להכין שישביעו אותנו לאורך זמן הכוונה לסוגי דגנים וכד'.

14/12/2005 | 20:20 | מאת: צביקה קורן

שרה שלום, א. אפשר לשנות את התיבלון. ב. אפשר לשלב קינורה עם דגן אחר כמו אורז מלא, אמרנט, או דוחן. ג. אפשר להשתמש בדגנים אחרים כמו: אורז מלא, כוסמת, דוחן, אמרנט, שיבולת שועל, סולת מלאה. בהצלחה צביקה

13/12/2005 | 21:03 | מאת: צוות האתר
שימו לב - הפורום הפך לפורום תזונה טבעית בלבד - תוכלו לקבל תשובות לשאלות בנושאים של תזונה נכונה בראיית התזונה הטבעית, מניעת מחלות והקלה על מחלות ותופעות קיימות, איזון משקל והרזיה בריאה, מזונות מבריאים, תוספי מזון וצמחי מרפא ועוד, אנא השתמשו במנוע החיפוש על מנת לאתר שאלות נפוצות שכבר נענו. למעונינים בפורום תזונה קלינית: http://www.doctors.co.il/m/Doctors/a/Forums/xFF/List/xFI/1040
13/12/2005 | 21:29 | מאת: נועה

אבל בפורום תזונה קלינית לא עונים... ואם עונים - זה רק לחלק מהשאלות ואחרי כמה ימים. כאן מקבלים תשובות מקצועיות ועוד באותו יום.

13/12/2005 | 21:41 | מאת: יהודה

ולא לפורום תזונה קלינת...

15/12/2005 | 08:53 | מאת: צוות האתר
13/12/2005 | 19:45 | מאת: לואיז

קניתי עלי לואיזה יבשים. האם לדעתך יש צורך לשטוף אותם מחשש לתולעים (כמו בנענע) למרות שהם יבשים? אם אני אטבול אותם במים רותכים לפני כן ואז אעביר את העלים לכוס האם היעילות התזונתית פוחתת?

13/12/2005 | 21:26 | מאת: צביקה קורן

לואיז שלום, אפשר לשטוף ואפשר להעביר במים רותחים - לא חייבים. אני שותה כבר שנים רבות בלי לשטוף. בהצלחה צביקה

13/12/2005 | 17:55 | מאת: אביב

בת 14 גובה 163 משקל 45 מהי כמות הממתקים הממומלצת בשבילי כדי לא להעלות במשקל ?

13/12/2005 | 21:34 | מאת: צביקה קורן

אביב שלום, אין כמות מומלצת של ממתקים. כדאי להוריד למינימום האפשרי. נסי לאכול פירות יבשים במקום. אפשר לעשות חלבה טעימה עם טחינה גולמית, דבש ואבקת חרובים. בהצלחה צביקה

13/12/2005 | 13:38 | מאת: ירין

הי! יש תת פעילות של בלוטת התריס. מטופלת באלטרוקסין מזה כחודשיים. יש איזון בפעילות הבלוטה אני בתחום הנכון... אבל אין שיפור בתופעות הלוואי: יש נשירת שיער ויובש בעור. כמה זמן יקח לאלטרוקסין להשפיע גם על סימפטומים אלה? האם הנזק שנגרם לשיערי הוא הפיך? כיצד ניתן למנוע את התופעות הנ"ל? האם תזונה יכולה להועיל לשיפור התפקוד של הבלוטה? תודה

13/12/2005 | 17:29 | מאת: צביקה קורן

ירין שלום, צריך סבלנות וצריך לתת לגוף זמן להתאזן ולהתאושש. הנזק לשיער הפיך בהחלט. מציע שתתייעצי עם רופא המשפחה לגבי השאלות הרפואיות ובמקביל תפני ליעוץ בתזונה נכונה וטבעית. בהצלחה צביקה