פורום תזונה טבעית
מנהל פורום תזונה טבעית

אהרון דרעי - נטורפת מוסמך, הרבליסט קליני. לימודים במכללת רידמן בינהם, צמחי מרפא, אירידיולוגיה, פרחי באך, ארומתרפיה בסיסי וכן קורסים מגוונים בנושאי...
האים לימון מכיל סוכר והאם בריא לאכול הרבה לימון
רן שלום, לימון מכיל סוכר ויש בו 23 קלוריות למאה גרם. לא בריא לאכול "הרבה לימון". אין שם מזון שכדאי לאכול ממנו כמות גדולה. חשוב לגוון את התזונה ולאכול בצורה מתונה. הלימון עשיר בויטמין C ובאנטי אוקסידנטים. בהצלחה צביקה
ידוע ששמן זית מיטיב עם עור הפנים אני נוהגת לבשל עם שמן זה ואף לאכול אותו סלט האם תוכל לתת לי הסבר מדוע כשאימצתי את ההרגל לשתות כל בוקר כפית שמן זית לעור הפנים פתאום הופיעו לי פצעים? האם זה רק מקרה? אני ממש לא רצה לנסות זאת שוב,כיוון שהחלמת הפצע אורכת המון זמן מה זה יכול להיות? תודה..
שרית שלום להופעת פצעים על הפנים יכולים להיות הרבה מאוד גורמים : מחזור, מתח, תזונה לא נכונה, מחלה וכו'. לכן קשה לי להגיד לך שאכן הפצעים הם מהשמן זיית. תעשי הפסקה בשתית השמן וראי איך את מרגישה . בברכה טובה בר שאן
שלום רב! מה יותר "בריא", או ליתר דיוק פחות מזיק : חמאה או מרגרינה? (בהנחה שקונים מרגרינה מופחתת קלוריות) ואם שתיהן מזיקות באותה מידה, האם יש להן תחליף יותר בריא? תודה.
שאלה שלום מרגרינה היא שמן מהצומח שעבר תהליך של הפיכה למוצק . חלק מהמרגרינה מכילה שומני טרנס שהם שומנים לא טובים לגוף ומחקרים מראים שהם אפילו יכולים לגרום לסרטן. לכן חמאה פחות מזיקה ממרגרינה. אני הייתי ממליצה במקום חמאה ומרגרינה שמן זיית מכבישה קרה שיש לו תכונות בריאותיות מצויינות. בברכה טובה בר שאן .
שלום. אני בת 28 וסובלת מחילוף חומרים כמעט אפסי. כבר כמעט 3 שנים שאני נעזרת בכדורים טבעיים (כל פעם מנסה סוג חדש), תה טיבטי או נרות גליצרין ליציאות. עובדה זו גרמה לי להשמנה ומזה 3 שנים שאני נלחמת עם עצמי להרזות. אני לא אוכלת לחם, תפו"א, פסטות ומיני קטניות, מטוגן ושומן כדרך חיים.שלא לדבר על מתוקים שמעולם גם לא אהבתי. בעיקר אני אוכלת ירקות מרקים ודברי חלב (ורוב היום אני ממש מרעיבה את עצמי). כל זאת ועדיין אינני מצליחה להרזות. וכמובן אני עוסקת בספורט אירובי יומיומי. אני בעצמי מתפלאה מתופעה זו משום שהייתי אמורה להיות מאוד רזה כבר. הבעיה החלה מיד לאחר ניתוח להסרת ציסטה אנדומטריומית מן השחלה. איני בטוחה שיש כ"כ קשר, אך מאז איני מצליחה להתפנות טיבעי. האם יש לך עצה? לאיזה רופא עליי לפנות?
ליאת שלום, משום מה אנשים מתבלבלים בין "חילוף חומרים" (מטבוליזם) לבין פעילות מעיים איטית (עצירות). ייתכן שבמקרה שלך שתי הבעיות קיימות. לא נראה לי שרופא יעזור במקרה זה (תרופות ומשלשלים רק יחמירו את הבעיה), אלא אם כן ישנה בעיה רפואית או פיזיולוגית שנגרמה מהרגלי האכילה הקולקלים שלך. לכן אני מציע שתבצעי בדיקות רופא כללי, בדיקות דם ובדיקות הורמונאליות (בלוטת תריס אדרנל וכד') ואם אין בעיה רפואית תפני לתזונאי/ת טבעי/ת או נטורופט/ית ותקבלי יעוץ אישי המותאם לצרכייך. אני לא מציע לך לנסות לפתור את בעייתך באמצעת פורום זה או אחר או מקריאות כתבה בעיתון או באינטרנט. בהצלחה צביקה
ברצוני לשאול לגבי חשיבות פירות וירקות אורגנים. בשעתו שאלתי דעתה של נטורופתית האם הכרחי לצרוך את הנ"ל מגידולים אורגניים בגלל החשש למחלות שעלולות לתקוף את הגוף בשל ההדברה, כל הכימיקלים וכו'. היא השיבה לי בגילוי לב שאין הכרח בכך מאחר והירקות מטבעם מכילים אנטיאוקסידנטיים בכמות כל כך גדולה עד שגם אם קיימים עדיין כימיקלים וחומרי הדברה מגידולם הלא אורגני, הם בטלים בשישים בזכות האנטיאוקדינטיים המבטלים את האיום שבירקות/פירות. עוד היא הרגיעה ואמרה שחומרי ההדברה מתפרקים אחרי שהות של מספר ימים במקרר. מאד הייתי רוצה לשמוע את דעתך. תודה.
לדעתי חשוב מאוד לאכול אורגני. שאריות הריסוס וחומרי ההדברה לא נעלמות בזכות מרכיב מסויים בפרי או בירק, והם גם לא מתפרקים אחרי שהות במקרר. שטיפה וקילוף לא עוזרים, כי בהרבה מיקרים הריסוס מוכנס למי ההשקיה, ומגיע לפרי ולירק דרך השורשים. השאריות מצטברות בגוף - ואם לצטט מגדל אורגני: "מצטברות כמו קופה רושמת".
שלום רב, אני בהחלט מסכים עם נעמי. "גילוי הלב" של הנטורופטית שלך נובע מבורות ומחוסר ידע. הידעת שגופנו מייצר חלק ניכר מהאנטיאקסידנטים הדרושים לו ואת רוב האנזימים הדרושים לו. למרות זאת חשוב לקבל אנטיאוקסידנטים ואנזימים גם ממזון חי כדי להקל על הגוף בתהליכי העיכול, ניטרול הרעלים ופינויים מהגוף. כבר כתבתי מספר פעמים שרצוי לצרוך מזון מגידול אורגני, אבל אם יש בעיה כלכלית או אחרת בהשגתם, צריך לשאוף שלפחות הירקות העליים והתפרחות (חסה, פטרוזיליה, כרוב, כרובית ברוקולי, תות שדה וכד') יהיו מגידול אורגני. לא כל חומרי ההדברה מתפרקים ונעלמים (לא הם נעלמים?) ולא כל הכימיקלים נעלמים עם שטיפת הפרי או הירק. בנוסף, כדאי לזכור שבירקות יש גם ויטמינים ומינרלים ולא רק אנטיאוקסידנטים (הכוכב התורן). ירקות ופירות מגידול אורגני מכילים יותר מינרלים וויטמינים בשל שיטת הגידול והדישון השונה. לסיכום, כדאי מאד לצרוך מזון מגידול אורגאני. בהצלחה צביקה
שלום 1.האם אפייה של ירקות פוגעת בויטמינים שלהם? 2.אם אני מקלף את הקליפה של ירקות בשביל כל השבוע האם זה משנה? 3.האם גזר זה ירק שיש בו הרבה ריסוס? תודה
רוני שלום 1. אכן כן אפיה של ירקות גורמת להרס ואיבוד חלק מהויטמינים שלהם במיוחד ויטמיני Bו C. 2. רוני ההרגל ממש לא טוב כי כאשר אתה מקלף את הירקות אתה גורם להרס של הויטמינים ולתהליכי חימצון בירקות. עדיף לאכל את הירקות עם הקליפה ובטח לא לקלפם. 3. לצערי הרב בכל הירקות יש ריסוס כולל הגזר. בהצלחה ובברכה טובה בר שאן
בשלושת החודשים האחרונים אני סובל מאפטות בחלל הפה- לאחרונה עם שיפור בשל שינויים בתזונה. לפני כחמישה שבועות, בעודי בברזיל, הופיעו כ-3 אפטות קטנות על השפה התחתונה. משום שאני יודע שלוקח לאפטות משך של עד שבועיים להחלים- ניסיתי לתת לפצעים (שנראו כמו חתכים קטנים ולבנים) זמן להחלים. כשראיתי שזה לא עוזר והפצע (שהפך לאחד גדול) הולך ומעמיק התחלתי (כעבור שבועיים מהופעת האפטות הראשוניות) להשתמש במשחה הסטרואידית "אורקורט" שקיבלתי מרופא טרם הנסיעה (לצורך טיפול באפטות כמובן). לאחר שבוע לא מוצלח של ניסיון טיפול במשחה סטרואידית מה שקרה היה פשוט שנוצר מעיין קרום (שהיה עשוי בין היתר מהמשחה -שנתקשתה מעל לפצע) על הפצע שמידי יומיים נפל והותיר תחתיו פצע עמוק יותר. החלטתי ללכת על כיוון של לתת לפצע להחלים לבד וכך במשך 10 ימים- גם כן ללא הצלחה עם גלד שנקרש ונופל מידי כמה ימים ושוב מותיר תחתיו פצע שהולך וגדל. הגעתי לארץ לפני שבוע וחצי וכ3 שבועות לאחר הופעת הפצע הראשוני (אני מדגיש שוב- הופיע כאפטה אשר אני יודע את מאפייניה וצורתה). אני בן 27, ובריא בד"כ ועכשיו כאן המקום להבהיר שלא קיימתי יחסי מין ו/או נשיקות וכו' לפני או בזמן הופעת הפצע. כמו כן הנני נוטל באופן קבוע כדורי זובירקס 400 מ"ג בשל תופעות הרפס חוזרות. נוסף על כך הנני סובל מתת פעילות של בלוטת התריס, המאוזנת מזה שנים (נוטל אלטרוקסין 150 מ"ג ליום). עד כאן על עצמי. מאז שובי ארצה ביקרתי אצל רופא משפחה שראה את הפצע ואמר שאולי התנאים בחו"ל (המון ים ושמש ומים מלוחים והרגלי תזונה ושינה שאינם כהרגלי) הם הגורמים לאי ההחלמה ושוב ניסיתי שבוע ללא טיפול- שבוע זה לא הוכיח את עצמו והגלד נפל וצמח שוב גדול יותר. יצויין כי הגלד היה מכוער ומציק מאוד- קשה לי לחייך ולאכול ופעולות אלו פותחות את הגלד ומוציאות ממנו נוזל מוגלתי. מיקום הפצע הוא מאוד בעייתי- במרכז השפה התחתונה, כך שמשך ההחלמה ארוך מהרגיל בין כה. בחלוף שבוע הרופא כבר התחיל לחשוש (חשב על לישמניה) ושלח אותי לרופא עור (לפני כחמישה ימים). כאמור ביקרתי אצל רופא עור (שנחשב למומחה בעל שם בתחום) והוא היה מאוד לא סימפטי וקצר רוח... לסיכום דבריו שלח אותי לביופסיה של לישמניה (ואמר שהוא מטיל ספק בקיומה של מחלה זו אצלי אבל "רק כדי להיות שקטים") ועד אז למרוח משחה בשם "אפלומיצין" 3 פעמים ביום (שבוע) ואח"כ פעמיים (שבוע) ולבסוף פעם אחת (גם כן שבוע...). בדיקת הביופסיה במעבדה הפרזיטולוגית בבי"ח סורוקה יצאה שלילית (אך תשובה וודאית ומלאה תינתן עוד שבוע). מייד לאחר הבדיקה החלתי למרוח את הפצע במשחה בדיוק לפי הוראות הרופא, וכעבור שעות ספורות הגלד הגדול נפל ותחתיו הופיע פצע שכבר אינו עמוק אך שטחו גדול (יחסית להתחלת הופעת הפצע)- כ0.75 ס"מ קוטרו והשפתיים מחורצות סביבו. כמו כן אני גם התחלתי להשתמש בשפתון מיוחד ועשיר בויטמין אי ע"מ להשאיר את הפצע לח- כהוראת רופא העור. מאז התחלתי בשימוש בשפתון ובמריחת המשחה הפצע כבר אינו עמוק ויצויין גם כי שטחו הצטמצם אך עדיין ההחלמה (אם זו אכן החלמה) איטית ואולי אף נעצרת בשלב הנוכחי בו יש מעיין גלד שטוח עם מעט דם קרוש מעל לפצע. אני מודאג, ועולים בי הרהורים רבים אודות התופעה, אני שייך לקופ"ח מאוחדת ולקבוע תור לרופא עור נוסף או רופא פה ולסת -(האם זה התחום?) אורך כשבועיים ויותר !!! פרק זמן שלדעתי ארוך עד כדי שאיני יכול להמתין עבורו... האם יש איזשהו תעוד על תופעה דומה? מה עליי לעשות? האם לפנות לרפואה פרטית?, ולאן? אני מתנצל על אורך המגילה- היה חשוב לי לגולל את כל הסיפור והפרטים, ומקדים תודתי לשאלותי, סול
סול שלום רב . בנוסף לבדיקות שעשית יש צורך לעשות בדיקת דם כללית לבדוק את מצבך הגופני כולל מצב בלוטת התריס, ספירת הדם שלך ותפקודי כבד, על מנת לשלול גורמים נוספים המשפיעים על אי החלמת הפצע. כן חשוב גם שתלך לתזונאי בנוסף לרופאים לבדוק ולשפר את התזונה שתעזור לחיזוק מע' החיסון. ולהתאוששות הגוף. בברכה ובהצלחה טובה בר שאן
שלום רב, ילדיי אוכלים כל בוקר קורנפלקס ממותק עם חלב או שוקו וביסקוויטים. הם ממש מכורים לזה וברצוני לשאול כיצד ביכולתי להרגילם לאכול בריא יותר ומהם התחליפים שאפשר להציע להם במקום ? תודה ויום טוב !
שלי שלום, בעיני "ארוחת הבוקר" הזאת מזיקה יותר משהיא מועילה. נסי לעשות את השינוי הדרגתי ולהוסיף רכיבים בריאים יותר. לדוגמה לוותר על הקורנפלקס הממותק (לא לקנות!) ולעבור למוצר שיש בו פחות סוכר ומלח. במקום שוקו, אפש רלתת אבקת חרובים ובמקום ביסקוויטים (קמח לבן, שמן וסוכר לבן) לתת פירות יבשים או חטיף בריא יותר. בהצלחה צביקה
קורנפלקס לא ממותק עם חלב אורז ושקדיה (ממרח שקדים)או אגוזים טחונים סמוך לאכילה. שרק יהיו בריאים.
האם יש מצב לקחת ליזין לכול החיים או לתקופה ארוכה נגד הרפס סוג 2? ומה בדיוק זה עושה נגד הרפס? שמעתי שזה ממש עוזר אודה אם תנדבי לי מידע
ליזין שלום אני ממש נגד לקחת ליזין כל החיים או תקופה ארוכה. לדעתי יש מקום בתזונה נכונה לחזק את מע' החיסון שלך למניעת התפרצות וירוס זה להלן שני אתרי אינטרנט על חומצת אמינו זאת http://naturemed.co.il/tosfey/tosfey_09_03.html http://www.articles.co.il/article/%D7%97%D7%95%D7%9E%D7%A6%D7%95%D7%AA%20%D7%90%D7%9E%D7%99%D7%A0%D7%95%20-%208%20%D7%97%D7%95%D7%9E%D7%A6%D7%95%D7%AA%20%D7%94%D7%90%D7%9E%D7%99%D7%A0%D7%95%20%D7%94%D7%97%D7%99%D7%95%D7%A0%D7%99%D7%95%D7%AA בברכה ובהצלחה טובה בר שאן
האם אכילת פול מעלה את רמת הגלוקוז בדם והאם זה בריא לאכול פול ומה מכיל הפול
גד שלום, פול לא מעלה את רמת הגלוקוז בדם. למעשה מדובר בקיטניה בעלת ערך גלעקמי נמוך ולכן זהו מזון ממולץ לחולי סכרת ולכל אדם. בפול ובכל הקיטניות יש חלבון, ויטמינים ומינרלים,סיבים תזונתיים ונוגדי חימצון. בהצלחה צביקה
זה נכון שסלרי בכלל לא משמין והעיכול שלו שורף יותר קלוריות ממה שיש בו?
נכון מאוד. וכמוהו מרבית העלים הירוקים.
אשתי טוענת שאם לא אוכלים פרי שנפתח או רוסק למחית (עבור תינוק למשל) תוך 20 דקות אז כל הויטמינים בורחים ממנו וזה לא שווה כלום. לאחרונה קנינו מסחטה חשמלית של פירות וירקות והצעתי שנכין בקבוקים גדולים של מיצים שיהיה לנו לשבוע מראש (מיצים כגון: גזר, תפוחים, אגסים וכו'). אשתי אומרת שזה לא טוב לעשות את זה ואין לזה ערך. נראה לי מוזר. הבקבוק סגור לאן הויטמינים "יברחו". האם אשתי צודקת ? וגם אם כן, כלומר מאבדים משהו שקיים רק במצב טרי, האם זה אומר שזה לא שווה כלום, או שיש לזה בכל זאת ערך בריאותי שמצדיק להכין מיצים לשבוע מראש?
סוחט המיצים שלום אכן אשתך צודקת בהחלט. עם הסחיטה ומיד לאחריה חלק מהוויטמינים במיוחד ויטמיני C, וB נהרסים . לכן עדיף לסחוט ולשתות. בברכה טובה בר שאן
תודה על התשובה המהירה. אני מבין שאם אני שותה מיץ שעמד יום אחד במקרר, אז אני מפסיד חלק מהויטמינים. אבל האם זה לא שווה כלום כמו שאשתי טוענת ? האם במיצים שמוכרים בסופר - גדוגמת פריגת/פרימור המיצים הטבעיים היקרים שנמצאים בקירור, האם הם ללא הויטמינים ? איזה דרך בכל זאת יש להכין מיץ ביתי ולשמר אותו למספר ימים ?
שלום קראתי שיש חשיבות גדולה למערכת נטרול הרעלים בגוף ושאצות כמו כלורלה וספירולינה ונבטי חיטה מועילים במיוחד האם אצות באמת עוזרות?
עוד שאלה אני אוכל בזמן האחרון ממרח שקדייה ויש בזה חומצה אוסקלית האם זה יכול לגרות לבעיות ?
ליאור שלום, ניטרול רעלים וניקוי גוף אמיתיים מושגים רק באמצעות תזונה נכונה (הימנעות מחומרים מזיקים והוספת מזונות מועילים) וביצוע צום תקופתי. כל השאר אלו "תרופות" ותוספים שעשויים להועיל אבל לא מבצעים את העבודה האמיתית שמאפשרת לכבד ולכליות לעסוק בניטרול רעלים ופינויים מהגוף. אפשר לאכול (ואפילו רצוי) ללא חשש ממרח שקדיה וחמאת שומשום למרות שהם מכילים חוצה אוקסאלית וחומצה פיטית. בהצלחה צביקה
שלום שוב פעם דוקטור...אני מאוד מודה לך על התשובה שלך ובהחלט אתחיל לפעול לפי עצתך..אני אומנם משתדל להקפיד על תזונה נכונה מרבה לאכול ירקות ופירות לחם חיטה מלאה ודגנים מלאים שיבולעת שועל אורז ופסטה מחיטה מלאה כנעט ולא אוכל גאנק פאוד ומשקעות תוססים גרעינים וחמניות שותה הרבה מים אבל זה לא ממש עזר לי לבעיות הבריאות שלי..לגביי מישהו מקצועי שיוכל להמליץ לי אילו תוספי מזון כדאי לי לקחת לפי מצב הבריאותי שלי האם תזונאית של הקופת חולים תוכל לעזור לי או שאני צריך מקור מוסמך אחר?תוכל להמלית לי על מולטיויטמין טבעי? אני עכשיו אקח לי איזו שבוע חופש מהתוספי מזון..השאלי שלי היא..האם אני לוקח גם חופש של שבוע מלקיחת כונדרואיטין וגלוקוזאמין זה לא יגרום לנסיגה לשיפור שאני מרגיש בפרקים? שוב פעם תודה על הזמן והעצות שלך
כתבתי לך אימייל בעניין כדורי ויטמינים (לא ממש עוזרים...) אבל קיבלתי הודעה שהוא לא עבר.
אורן שלום, ראשית אני שמח לשמוע שבנוסף לתוספים אתה מקפיד גם על תזונה נכונה. תזונאית קלינית בקופת חולים לא מתמצאת בנושא - כדאי לפנות לנטורופט/ית או תזונא/ית טבעי באזור מגוריך. הוא/י ימליצו לך על מולטיויטמין טבעי שמתאים לך - אני לא נוכהג לפרסם מוצר זה או אחר במסגרת הפורום. בקשר להפסקה של כמה ימים בלקיחת גלוקוזמין וכונדריטין - זה לא אמור להשפיע לרעה, אבל אם תחוש הרעה - תיקח כל הזמן. אגב, לגבי התועלת של תוסף התזונה הזה יש הרבה מחקרים וגם אורטופדים נאורים ממליצים על לקיחתו. אגב2, אני לא דוקטור - רק תזונאי. בהצלחה צביקה
א.ג.נ. האם תה גלוקודן הנמכר בחנויות טבע אכן נמצא מועיל - כפי שכותבים עליו - בהורדת רמת הגלוקוז בדם? מדובר בערכי גלוקוז גבוליים (98-100) ולא באדם סוכרתי. תודה, אלה
שלום צביקה, ידוע לי שרוב הממתקים (אם לא כולם) מאד לא בריאים ואף מזיקים. מה אפשר בכל זאת לאכול כאשר מתחשק משהו מתוק ? (חוץ מפירות ושקדיה...). לתשובתך אודה. שלי.
שלי שלום, אפשר לאכול פירות יבשים מגידול אורגני. אפשר להכין "חלבה" טבעית מטחינה או חמאת שומשום בתוספת כפית דבש ולמרוח על לחם או קרקר מחיטה מלאה. לילדים אפשר להוסיף אבקת חרובים ומקבלים "חלבה שוקולד". כדאי מאד להימנע מ"חטיפי אנרגיה" המכילים כמות רבה של סוכר. במיוחד צריך להיזהר מחטיפים ומשקאות המכילים סוכר תירס או באנגלית: high corn syrup או high corn fructose. נמצא קשר ישיר בין הממתיק הזה להשמנה. בהצלחה צביקה
דוקטור שלום וברכה מדי פעם אני משתמש בווטימנים כתוסף תזונתי. למעשה אני משתמש בסוג אחד שנקרא "אנרג'י לייף" אשר מורכב מכמוסות גינקו בילובה וגי'נסנג קוריאני. משקל כל כמוסה הוא 340 מ"ג . 60 מ"ג גינקו ו100 מ"ג ג'ינסנג קוריאני. בד"כ אני לוקח כדור אחד לאחר כל ארוחה אבל אתמול לקחתי שני כדורים בבת אחת. לאחר כשעה הרגשתי תחושה של נימול ורפיון ביד ימין. עכשיו, כ24 שעות לאחר נטילת הוויטמין אני עדיין חש את אותה תחושה מוזרה. מה לדעתך קרה והאם אני צריך לבדוק את היד? אציין כי אני יכול לבצע כל פעולה ביד אך יחד עם זאת בכל פעולה שאני מבצע אני מרגיש תחושה מוזרה של ריפיון וחולשה. אני מרגיש יותר מדי את יד ימין. תודה רבה דניאל
דניאל שלום, אני לא משוכנע שהתופעה נובעת מתוספי המזון שלקחת, אבל כדאי להפסיק לקחת אותם ואם התופעה לא נעלמת תוך יום או יומיים לפנות לרופא או לנוירולוג. כתבתי מספר פעמים שלא ממולץ לקחת תוספי מזון ללא יעוץ מקצועי. בהצלחה צביקה
שלום רב דוקטור... אני בחור בן 25 הסובל מבעיות בריאותיות ולאחר הרבה מחקרים שקראתי באינטרנט וכתבות על תופסי מזון מצאתי כמה תוספי מזון שאני צורך על בסיס קבוע שמאוד עוזרים לי בבעיות הבריאות שלי ורציתי להתעייץ איתך לגביי התוספי מזון שאני צורך האם לראות האם אני שותה יותר מדי.. אני שותה כדור מולטיויטמין צנטרום פעם ביום -מולטיפלקס 2 כמוסות ביום --2000מ"ג MSM ביום וכדור של מגנזיום ציטראט 200 מ"ג סידן ציאטראט 600 מ"ג ביום -2000מ"ג כמוסות שמן פשתן ביום 2 כדורים שבכל כדור 1000 מ"ג -- פרוביוטיקהBIO CARE כמוסות ביום2 ---וקוורציטין של סולגר 2 כמוסות ביום אני פעם בשבוע עושה הפסקה במשך יום שלם מכל התוספי מזון אמרו לי שמומלץ לתת לגוף יום אחד מבלי תוספי תזונה אני כבר נוטל את התוספי מזון האלא כמה חודשים...ואני מרגיש פשוט מעולה.. אין לי כבר כמעט כאבי פרקים כאבי גב והמגרנות בקושי מרגיש אותם מרגיש עם הרבה יותר אנרגיה אני ישן טוב יותר בלילות יש לי פחות כאבי בטן ובחילות מצב האלרגיות שלי מאוד השתפר...ואני כבר לא נוטל שום תרופה עם מרשם.. האם לדעתך אני מעמיס על הגוף שלי יותר מדי תופסי מזון?האם זה יכול לגרום לי לנזק אם אשתה את הדברים האלא לזמן ממושך?ואם כן למי לפנות כדי לעשות בדיקות דם? תודה מראש על הזמן שלך
אורן שלום, אני לא מכיר אותך ואת מצבך הבריאותי ולכן קשה לי לחוות דעה. הפסקה בלקיחת התוספים צריכה להיות כל חודש עד חודשיים למשך שבוע. שמן פשתן ופרו ביוטיקה לא צריך להפסיק לקחת. במקום צנטרום כדאי לבחור במולטי ויטמין המורכב ממוצרים טבעיים ולא כימיים. חבל שבחרת לקחת תוספים על סמך קריאת מאמרים באינטרנט ולא ביעוץ אישי המותאם לצרכיך. אני בטוח שגם ללא התוספים - עם הכנסת שינויים בתזונה היית מרגיש מצוין... מצד שני אולי ישנם תוספים שחשוב שתיקח ואתה לא לוקח. מצד שלישי, אם התזונה שלך לא טובה התוספים לא יחזיקו אותך הרבה זמן במצב מצוין. בהצלחה צביקה
אני מאוד מבולבלת- מצד אחד אני קוראת שקקאו מאוד בריא אבל מצד שני יש בו קפאין. האם כוס עם אבקת קקאו ומים נחשבת לבריאה?
שלום רב, לצערי ב"מחקרים" האלה מציינים ומדגישים רק את יתרונות המוצר ולא את חסרונותיו. צריך לבדוק כל דבר במונחים של עלות (נזק) לעומת תועלת (יתרון בריאותי). בעיני, הקקאו ומוצריו לא מוסיפים בריאות לצורך אותם. הקקאו (והשוקולד) מכיל מספר חומרים מזיקים: קפאין* חומצה אוכסלית (גם בקפה ובתה) - גורם ליצירת אבנים בכליות תיאוברמין - דומה לקפאין שומן רווי (בשוקולד) דימתילקסנטין (DIMETILXANTIN ) - גורם למשקעים סידניים בשד. בנוסף הקקאו גורם ל: אקנה, השמנה, צרבת, עצירות, מיגרנה, אבנים בכליות, עששת, מחלות לב, גרוד, אלרגיה * שתיית משקאות המכילים קפאין עלולה לגרום להפרעות שינה, חרדה, דיכאון ועצבנות, עליה בלחץ הדם, הפרעות במערכת העיכול, דופק מהיר ופעימות לב מהירות ובלתי סדירות, בריחת סידן, חומציות יתר בקיבה ועוד. הנושא בעייתי במיוחד אצל ילדים שמשקל גופם קטן ממבוגרים ולכן כל גרם של הסם קפאין משפיע בצורה חזקה יותר. לסיכום - מומלץ להימנע מקקאו ומוצריו ולקבל אנטיאוקסידנטים, ויטמינים ומינרלים מהתזונה הטבעית. בהצלחה צביקה
כשאני מסתכל בערכים התזונתיים אני רוב הזמן רואה : "ערך קלורי...(מספר)- קלוריות" כלומר אני רואה את המידה של הקלוריות ב"קלוריות" אבל לפעמים אני רואה במקום זה: "קק"ל" (אני יודע שזה קילו קלוריות) אז מה ההבדל ביניהם? בין "קלוריות" ל "קילו קלוריות"?? תודה.
אייל דהן שלום . אכן נתת את התשובה בעצמך. קלוריה היא יחידת מידה לאנרגית חום . בקילו קלוריות יש 1000 קלוריות בברכה ובהצלחה טובה בר שאן
שלום, ידוע שממליצים לאכול גבינות עד 5%שומן. מהי הרמה המכסימלית המומלצת לשומן טראנס. האם ניתן לחשב את כמות שומן הטראנס כשיודעים את כמות השומן בגבינה? תודה
מני שלום, נראה לי שאתה מתבלבל קצת בין שומן רווי לשומן טראנס. שומן טרנס הוא שומן בלתי רווי מוקשה שעבר תהליך של הידרוגנציה (הוספת אטומים של מימן) כדי שיהיה מוצק בומפרטורת החדר. הוא נמצא במרגרינה, בעוגיות, במאפים (בורקס, מלאווח, ג'חנון), בממרחים שונים ובכל מוצר מזון מעובד בו מצויין על גבי התווית שהוא מכיל שומן מוקשה או מוקשה למחצה. אני ממליץ להימנע מכל מזון המכיל שומן טראנס בכל כמות שהיא (למרות שרשויות הבריאות בארה"ב מרשים ש 2% מכלל השומן במוצר יהיה טרנס). צריכה של שומן טרנס מעלה את רמות הכולסטרול הרע. לאחרונה הופיעו פרסומים שקושרים בין שומן טרנס להגברת הסיכון למחלות כלי הדם והלב, לדלקות, למחלות אסתמה ואלרגיה בילדים, לסרטן השד ולשורה ארוכה של מחולות. בהצלחה צביקה
האם תה צמחים שנקרא קמומיל מכיל סוכר והאם הוא לא מעלה את רמת הסוכר בדם והאם אכילת גרעיני חמניות זה בריא והאם הם לא מעלים את רמת הסוכר בדם
רוני שלום, תה צמחים שנקרא קמומיל לא מכיל סוכר (אלא אם הוספת בעצמך) ולכן הוא לא מעלה את רמת הסוכר בדם. תה קמומיל הוא מרגיע כללי ובמיוחד את מערכת העיכול. אכילת גרעיני חמניות זה בריא מאד והדבר לא מעלה את רמת הסוכר בדם. החמניות מכילות חלבון איכותי, חומצות שומן חיוניות ויטמינים ומינרלים. בהצלחה צביקה
שלום רב, אני לא בטוחה שזהו המקום הנכון לשאול את שאלתי אבל אולי מישהו כאן יכול לעזור... אני מעוניינת ללמוד תזונה והבנתי שיש לימודי תואר ולימודי תעודה. שאלתי היא האם לימודי תואר עדיפים משמעותית מבחינת מציאת עבודה אח"כ או לא? האם יש כאן מישהו שלמד תזונה כלימודי תעודה ועוסק בתחום היום שיכול לתת לי קצת מידע. (קיבלתי את ציוני הפסיכומטרי חזרה ונראה לי שלא אצליח להתקבל ללימודי תואר) כל מידע יתקבל בברכה תודה מראש
בפורום "תזונה קלינית" הדיאטנית ענתה על שאלה בנושא תבדקי.
אמיל - תודה , אך התזונאית לא ענתה על השאלה רק ציינה ש "אין זה המקום לשאול שאלות שכאלה" משהו כזה.
מירית שלום, לימודי תואר ("תזונה קלינית") בהחלט עדיפים משמעותית מבחינת מציאת עבודה אח"כ. את יכולה לעבוד בבתי חולים, בקופות חולים, במוסדות גריאטריים ובאופן פרטי. לימודי תעודה מתקיימים בד"כ במכללות לרפואה משלימה. הם לא מוכרים על ידי המימסד הרפאוי וקשה למצוא עבודה ופרנסה. בהצלחה צביקה
שלום. שמעתי שבשיבולת שועל קיימות חומצות שומן מסויימות, האם מדובר גם בסוג מסויים של שומן מסוג אומגה 3 או 6? תודה
שגית שלום, בשיבולת שועל יש כמות קטנה יחסית של חומצות שומן חיוניות מסוג אומגה 3 ואומגה 6. במאה גרם שיבולת שועל מבושלת יש כ 15מ"ג אומגה 3 וכ 50 מ"ג אומגה 6. בהצלחה צביקה
שלום, כמה קלוריות יש במאה גרם של תפוח עץ מיובש שנקנה בתפזורת בחנות מוצרים טבעיים? תודה
טל שלום ב100 גרם תפוח עץ מיובש יש 256 קלוריות. אני אשמח להמליץ לך על ספר "ערכם התזונתי של המזונות " של יעקב אילני שם יש את הערך הקלורי של רב המזונות. בברכה ובהצלחה טובה בר- שאן
שלום רב, מה אפשר לאכול כתחליף לשוקולדים/עוגות וכו' ? האם אפשר כתחליף לאכול ריבה עם סוכר של הפרי ? (הכוונה כמריחה על פרוסת לחם/פריכית אורז). אני עושה דיאטת קנדידה כבר כחודשיים ואני כמעט נשברת, חשוב לי לחפש תחליפים סבירים ולא מזיקים יותר מדי... לתשובתכם אודה.
שלי שלום חשוב מאוד שתקחי כוח ולא תשברי. דיאטת קנדידה אכן מאוד קשה ובה אסור לאכל סוכר כיוון שזה המזון של הקנדידה . כתחליף לשוקולד אפשר לאכל שקדיה (ממרח שקדים טבעי , ללא שום תוספות ) הוא מתקתק ומאוד טעים. בנוסף את יכולה לנשנש פופקורן ללא שומן . מעבר לזה חשוב מאוד שתתיעצי עם התזונאית שלך. שתנחה אותך לגבי הדיאטה. בברכה ובהצלחה טובה בר שאן
שלום. אני בהריון ראשון, בהתחלה שבוע 6. ברצוני לאכול בריא וכמובן להמנע מאלכוהול, וקפאין. (סגריות גם ככה לא) הבעיה היא....מה שותים בבוקר?! איזה משקה חם יש ללא קפאין? (יש בשוק המון תה צמחי/טבעי/חליטה או קפה נטול - ולא ברור מה ההבדל ומה באמת בריא יותר...) יש לך אפשרות להמליץ ספציפית על מוצרים מסוימים, לנקוב בשמות? תודה מראש!
שלום לך ומזל טוב.. אני יכולה להמליץ לך על תחליף לקפה - עולש. טעמו דומה מאוד לקפה אך הוא ללא קופאין וטבעי לחלוטין. למעשה זהו תחליף דגנים לקפה. יש מוצר שאני יכולה להמליץ עליו הנקרא "Nutri-Nes", זהו מוצר של חברת "מרשל" ואם הינך מעוניינת כתבי היכן את גרה ואני אמצא לך חנות קרובה. יום טוב
סימבלמן שלום ישנו משקה הנקרא במבו של חברת A.VOGEL המכיל עולש, תאנים, חיטה, שיעורה ופרי הבלוט, בנוסף אפשר לשתות חליטת של פרחי הבבונג שמאוד מאוד מרגיעה (קיימת גם בתיונים של ויסוצקי) . בברכה טובה בר שאן
האם כבד עוף הוא בשר שמן?? במחשבונים באינטרנט ראיתי שהוא מכיל בסביבות ה 150 קלוריות ל 100 גרם (5 גרם שומן) בערך כמו חזה עוף אבל הרבה אומרים שהוא בשר שמן מאד...האם זה בשר שמן או לא??? ובנוסף אני יודע שהכבד נחשב למחסן של ויטמינים כמו ברזל ובי 12, אבל שמעתי שהוא גם מלא בהורמונים וכל הרעלים שדוחפים לתרנגולות, אז האם אני צריך להגביל את עצמי בצריכת הכבד??? תודה
אלעד שלום כבד הוא איבר בגוף שאחראי על ניקוי הרעלים בגוף . לכן אני אינני ממליצה כלל לאכל כבד. בברכה טובה בר שאן
הסיבה שנתת להמלצה איננה מובנת. מה הקשר בין אחריות הכבד לניקוי רעלים לבין אכילתו? האם אכילתו פוגעת בתפקוד הכבד?
מה מומלץ להוסיף לתזונה,על מנת להעלות את רמת הסרוטונין ? ידוע שזה משפיע על מצב של חרדה. תודה,ירון
ירון שלום, בגישת התזונה הטבעית הטיפול בחרדות ובמתחים נעשה בגישה כוללת ולא באמצעות מזון זה או אחר או תוסף תזונהזה או אחר. בכל אופן, לשאלתך - רמת הסרוטונין עולה לאחר שאוכלים ארוחה של פחמימות. רצוי לאכול פחמימות מורכבות (אורז מלא, לחם מלא, דוחן, שיבולת שועל וכד'). אמנם גם הסוכר הפשוט והמתוק מעלה את רמת הסרוטונין במוח, אך זה יהיה רק לתקופה קצרה, מיידית. כדי להאריך את תקופת ההשפעה של הסרוטונין, כלומר את הרגשת הרוגע והשובע, צריך לאכול פחמימות מורכבות (עמילנים) ולא פחמימות פשוטות (סוכרים מתוקים). הפחמימות המורכבות מתפרקות לאט, וכך מתמשכת אותה השפעה מרגיעה. בהצלחה צביקה
שלום, קראתי בפורטל בנוגע לחשיבות אומגה 3 . רציתי לברר האם זה משהו שחובה לקחת באופן ובמינון קבוע מדי יום או האם גם בסדר לקחת ,מדי פעם, כשנזכרים - יום כן יומיים לא וכו'?? את הויטמין C שלי אני לוקחת מדי פעם, גם לא באופן קבוע יומיומי. זה בסדר??
יעל שלום, אין ח ו ב ה לקחת שום תוסף תזונה בהריון או שלא בהריון, בתנאי שהתזונה שלך טבעית, מאוזנת ומגוונת. יש מחקרים על חשיבות לקיחת חומצה פולית למניעת נזקים למערכת העצבים של העובר. יש מחקרים על חשיבות לקיחת אומגה 3 להתפתוחת המוח של העובר. יש הממליצים לקחת מולטיויטמין הנקרא פרהנטל. אם את רצינית, כדאי שתקבלי יעוץ אישי מתזונאי טבעי או מנטורופת ולא תסתפקי בעצות חינם הניתנות בפורום זה או אחר, בבית המרקחת או בחנות טבע. בהצלחה צביקה
שלום רב רכשתי בבית מרקחת כרומיום פיקולינט 400 מק"ג (לאחר התיעצות עם הרוקח) לצורך שמירה על המשקל והפחתת החשק למתוק. לאחר שקראתי קצת הבנתי שהמינון המומלץ הוא עד 200 מק"ג. האם ישנה סכנה לעודף כרומיום? איך היית ממליצה להמשיך- האם לחצות את הכדורים לחצי או לקחת יום כן יום לא או שמא להמשיך במינון זה עד לגמר החבילה? בתודה לתשובתך נעה
נועה שלום אין ספק שהכמות גדולה מידי . לא הייתי ממליצה לך לקחת את הויטמין בכמות זאת. עדיף לחצות את הכדור ולקחת חצי כמות להלן קישור של מצבים של כרומיום בעודף http://www.orlyziv.com/magazin///insideprintS.asp?id=78 בברכה ובהצלחה טובה בר שאן
אני רגישה לגלוטן ולמרות שאני מקפידה על דיאטה אני סובלת נפיחות וגאזים כל התבלינים סןפחי הגזים לא עוזרים אודה מאד למי שייתן את התשובה המתאימה
לירקנית שלום, השאלה עלתה רבות בפורום. אם תעשי חיפוש על המילה "גזים", תמצאי כמה תשובות. בהצלחה צביקה
שלום רב רציתי לדעת באילו סוגי מזון יש את מירב חומצות האמינו והאם יש הבדל באיכותן? הבנתי שעיקר חומצות האמינו נמצא בכל סוגי הבשר והדגים..רציתי לדעת היכן יש יותר בשר בקר, הודו, עוף??? והאם יש הבדל בינהן?? ומה חשיבותן בפעילות גופנית אירובית ואנאירובית.. תודה לכל המשיבים
שלום רב, ברוב המזונות יש חלבונים (גם בפירות וירקות...). העניין הוא לא כמות חומצות האמינו אלא מידת הספיגה של החלבון בגוף (הזמינות הביולוגית של החלבון). להלן מספר דוגמאות לערך הביולוגי של חלבונים ממקורות שונים: ביצה 96 חלב 89 טופו 80 בשר בקר 76 סויה 75 אורז 75 גבינה 70 חיטה שלמה 67 זרעונים 60 (שומשום, חמניות, דלעת, פשתן) * 100 = ספיגה מלאה של החלבון כבר כתבתי כמה פעמים שעודף חלבון בתזונה מזיק לבריאות, אבל זה כבר נושא אחר. בהצלחה צביקה חלבון מן החי אינו הכרחי לקיומו של הגוף או לגידולו (פרופ' עזרא זוהר - הגוף ותפקודו)
שלום, קראתי באתר כתבה על סגולות הדבש, בה צויין שניתן להנות מהן כאשר הדבש לא מחומם, אך גם שהתשתמשו בדבש בטיפול בחולים באמצעות רטיות חמות עם דבש (סתירה?) האם שתיית מים חמים עם דבש ולימון מבטלת את ההשפעות החיוביות המרפאות של הדבש? תודה
לי שלום, לדבש יתרונות רבים ושימושים רבים ברפואה הטבעית (שימוש פניני וחיצוני). אפשר לקרוא על כך בחיפוש באינטרנט ובספרו של פרופ' אבשלום מזרחי על הדבש ומוצריו. עם זאת, צריך לזכור שהדבש מכיל הרבה סוכר ולא כדאי להרבות בשימוש בו. דבש במים חמימים או פושרים לא מאבד מערכו. בהצלחה צביקה
האם במעדן, הדומה לדבש, הנקרא לי-צוף (של חב' "טבעוני") יש גם כן סוכר? אני שואלת זאת מאחר שעל אריזתו כתוב שערכו הגליצמי 16 (בלבד). האם זה לא ערך נמוך יותר מזה של דבש רגיל?
טובה שלום.. ראשית מברכת אותך על עצותייך הנהדרות.....אשרייך שאלתי היא האם כדאי לצרוך את דיאטת חומץ התפוחים לזירוז המטבוליזם כפי שהיצרנים מבטיחים ... הפורמולה מכילה סיבי אשכוליות, אבקת חומץ תפוחים, גלוקומנן(אין שום אינפורמציה מה זה )B6 לציטין,כרום, ואצות ים, איך באמת עובדת הפורמולה והאם היית ממליצה לקחת.. מנסה להוריד 10 ק"ג .. למי אסור לקחת? ומה ההשפעות ?אשמח מאוד לעזרתך .. למרות שהרבה ממליצים לא מצאתי שום אינפורמציה על המוצר .... אודה לך מאוד יסמין
לצוות הפורום שלום.. מחכה לתשובה דיאטת חומץ תפוחים אודה אם תכוונו אותי למציאת אינפורמציה בעניין
שלום, אני אמא ל3 ילדים ( 12, 9 ו- שמונה חודשים), התינוקת יונקת הנקה מלאה, בימים אלה הפסקתי להניק אותה בלילה, רק במשך היום (בלילה- מטרנה). היא אוכלת מרק ירקות, אורז, קציצות, פסטה, פרוסת לחם מרוחה באבוקדו או בחומוס/טחינה - בקיצור אוהבת אוכל רגיל. פירות היא בשום אופן לא מוכנה לאכול, לא משנה איזה הרכבים ומרקמים ניסיתי. הדבר הייחיד שהיא מוכנה לאכול- תמר יבש.( גילינו את זה בטו בשבט). שאלתי היא: איך אני יכולה לגוון לה את האוכל? בבוקר היא יונקת ואוכלת פרוסת לחם עם ממרח. בצהריים- ירקות או אוכל אחר מבושל, אחה"צ הנקה+ בסקויט ( את זה אני רוצה להחליף במשהו אחר. בערב שוב הנקה.(לפני השינה). אודה על תשובתכם, גם על ידי משתתפים בפורום, שיתרמו לי מניסיונם. בתודה, אסנת.
אסנת שלום, אם בתך אוכלת מגוון של ירקות מצבעים שונים, אין בעיה באי אכילת פירות. רצוי לנסות פירות חדשים מידי תקופה. האם שאר בני המשפחה אוכלים פירות? אם כן - היא תחקה אותם בקרוב. בהצלחה צביקה
האם אני יכולה להוסיף לה משהו נוסף שיעשיר לה את התפריט? ממתי מומלץ לתת לה מוצרי חלב? גבינה? אשל? למרות שלפי כל המחקרים שפורסמו לאחרונה( יותר נכון הספר שנכתב)- לא מומלץ לתת גבינה בכלל- לא לילדים ולא למבוגרים. מה דעתך בנושא? ומה יכול להחליף את הגבינה, מבחינת סידן שהיא מספקת לגוף? אודה על תשובתך.
האם תזונאית קלינית תוכל לתת לי ולמשפחתי עצות לשינוי הרגלים בתזונה ותפריט שמורכב מתזונה בריאה וטבעית?
חניתה כחלון שלום. בוודאי ובוודאי. אני ממליצה בחום שתלכי לתזונאית שתבנה אתך תפריט מאוזן המתאים לך ולבני משפחתך לאורח חיים בריא. בברכה טובה בר שאן
מתזונאית קלינית תקבלי תפריט ברוח הרפואה הקונבנציונלית, שכולל גם מוצרי-חלב, ביצים, בשר, דגים וכדומה. יועצת לתזונה טבעית תיתן תפריט בכיוון הטבעי-צמחוני - מזון טבעי, לא מעובד, המלצה על תוצרת אורגנית וכן הלאה. שתיהן מגדירות את התפריטים שלהן כ"בריאים", אבל לדעתי, מניסיון אישי, זה לא בדיוק כך. הבחירה היא שלך. אני בוחרת בתפריט של היועצת.
שלום רב, האם רצוי לתת לתינוקת בת 3 חודשים את התוספת הנ"ל על מנת לחזק את המערכת החיסונית או שבעצם תינוק נולד עם "מספיק חיידקים טובים" ? ברצוני לציין כי הנקתי אותה כשלושה שבועות והנני סובלת מקנדידה ואגינלית והבנתי שיש סיכוי שהיא נדבקה ממני דרך ההנקה, לכן חשוב לתת לה את האבקה הפרוביוטית. לתשובתכם אודה.
שלי שלום מחקרים מראים שאפילו מתן פרוביוטיקה לפגים חיזקה מאוד את מע' החיסון שלהם ומנעה הדבקות של מחלות. תינוק נדבק בחיידקים מאמו בתעלת הלידה ולאט נבנת אוכלוסיה שלמה של חיידקים במע העיכול שלו. לכן אין מניעה לתת לתינוק פרוביוטיקה. בברכה ובהצלחה טובה בר שאן
אני בן 31 ולפחות חצי שנה או שנה החשק המיני שלי פשוט אפסי, אין לי חשק לסקס או לאונן. הכיצד אני יכול להגביר את היצר המיני שלי? אוכל (תזונה מסוימת) או דרך אחרת
עוז שלום, אתה לא בדיוק בפורום הנכון. כדאי שתפנה לאיש מקצוע ולא תסתפק בפורום זה או אחר. מבחינה תזונתית כדאי להימנע מאלכוהול, סוכרים וכימיקלים שונים ולעבור לתזונה טבעית ואיכותית. ישנם צמחי מרפא ושמנים ארומתיים הנחשבים כאפרודיסיאקים (מעוררי חשק מיני). דיקור, שיאצו ורפלקסולוגיה עשויים להועיל כדאי שתטפל בצד הנפשי, הפיזי והתזונתי במקביל. בהצלחה צביקה
שלום רב מבקשת חוות דעתכם על מיץ ענבים תירוש של "יקבי כרמל". כתוב שעבר פסטור של 85 מעלות ומכיל ביסולפיט. האם החומר ביסולפיט יכול לגרום נזק? ילדתי בת ה6 מאוד אוהבת לשתות את המיץ. האם זה רצוי? מהי כמות המומלצת לאדם בוגר וילד? בתודה מראש, ירדן
ירדן שלום, מבלי להתייחס לחברה זו או אחרת, רוב היינות, מיץ ענבים ומוצרי מזון אחרים מכילים ביסולפיט. הביסולפיט נועד למנוע תסיסה והתפתחות חיידקים ושמרים. הוא מוסף בכמויות זעירות ורובו מתנדף לאחר פתיחת היין. בכמויות קטנות הוא לא מזיק, אבל לא הייתי ממליך לך ולבתך להרבות בשתיית משקאות מפוסטרים וכאלה המכילים תוספים מלאכותיים ובכלל זה ביסולפיט. אגב, מיץ הענבים עשיר מאד בסוכר וגם זה חסרון מסויים. כדאי לעשות מאמץ ולסחוט מיץ טבעי ולשתות תוך 20 דקות מהול ב 20% עד 50% מים. בהצלחה צביקה.
שלום רב, האם יש בעיה בריאותית בשתיית כוסית יין מתוק (יין קידוש) פעמיים בשבוע - בערב שבת ובשבת? תודה, ליאורה
רציתי לדעת מהו המינון המומלץ ליום לתוסף התזונה כרומיום פיקולינט במקרה של שמירה על המשקל והפחתת החשק למתוק
anna שלום המינון ללקיחת כרום הוא 200 מ"קג על מנת להפחית את החשק למתוק. בברכה ובהצלחה חג טו' בשבט שמח טובה בר שאן
שלום רב, האם תוסף כנ"ל, במסגרת מולטיוויטמין, מועילה גם להשגת מטרה בריאותית כללית (לאו דווקא לשמירת משקל - אני רזה יחסית ואינני מעוניינת לרזות)? והאם זה משנה אם הכרום הינו רגיל או פיקולינט (מה ההבדל ביניהם, בעיקר מבחינת השפעותיהם)? תודה, ליאורה
האם פירות מיובשים הם מזון בריא? ראיתי שהם מכילים חומצה גופריתית. מה זו חומצה גופריתית? האם אינה מזיקה לגוף? תודה רבה
יעל שלום פירות יבשים הם פירות המכילים ריכוז סוכר גבוה אך גם הרבה מינרלים וויטמינים. המלצתי לך לקנות פירות יבשים ללא חומצה גופרתית המשתמשים בה כחומר משמר. חומצה זו רעילה ביותר לגוף. גורמת לאלרגיות וקשיי נשימה. בברכה ובהצלחה טובה בר שאן
אבל עוד לא ראיתי מוכר היודע לומר לי האם הפירות היבשים שהוא מוכר מכילים או לא מכילים חומצה גופריתית. אז איך אקנה את אלה שאת ממליצה עליהם?
ובכן, מה תשובתך לשאלתי מ-6.2.07?
שלום. רציתי בבקשה לשאול מישהו שמבין בעניין תזונה, כי קראתי כבר יותר מדי על תזונה מתאימה במצבי ועכשיו אני כבר מבולבלת. אני בת 28 וסובלת משחלות פוליציסטיות. קראתי ממקורות אינטרנט רבים כי כדי להבריא ממצב זה יש לשמור על דיאטה דלת פחמימות. במקום אחר קראתי שהפחמימות אינן הבעיה אלא רק הסוכר לבן או חום וכן הקמח הלבן... לכן מותר לאכול לחם מקמח מלא, אורז חום וכדומה... אז מה הנכון? האם מדובר בדיאטה דומה לאטקינס שמומלץ לצרוך רק עד 20 גרם פחמימות ביום? האם אסור פירות וירקות שחלקם עמוסים בסוכר ו/או פחמימות? בקיצור, מה ההמלצות??? תודה רבה וכל טוב.
רוויטל שלום הדיאטה המתאימה והחשוהנ לנשים הסובלות משחלות פוליציסטיות היא דיאטה דלת סוכר ושומן (דיאטה הדומה מאוד לאנשים חולי סכרת ותסמונת מטבולית ) הדיאטה עתירת סיבים כוללת הרבה ירקות, קטניות, דגנים מלאים (כמו למשל מס' מצומצם של פרוסות לחם מקמח שיפון מלא או חיטה מלא) בלבד בעלי אינדקס גליקמי נמוך, לא כוללת מוצרים מהחי מלבד דגים של ים צפוני המכילים אומגה 3 .ומעט מאוד פירות - פרי אחד ביום. הייתי ממליצה לך מאוד שתלכי לתזונאית שתבנה אתך דיאטה מאוזנת המתאימה לבעיה שלך בברכה ובהצלחה טובה בר שאן
שלום האם בכלל מומלץ אומגה 3 לילד בין שנתיים? האם האומגה לדועה כמשפרת ראייה? כי יש לו מספר גבוה
שואלת שאלה שלום אכן אומגה 3 מצויין לילד בין שנתיים האומגה 3 חשובה מאוד להתפתחות המוח והעצבים (ביניהם גם עצבי הראיה )עוזרת להתפתחות יכולת קוגניטיבית וריכוז. ניתן לתת לילד אגוזי מלך טחונים בהם יש אומגה 3 (דגי ים כמו סלמון ) וזרעי פשתן טחונים . בברכה ובהצלחה טובה בר שאן
שלום :-) אני נוסעת לחו"ל (לפסיפיק) בעוד כחודש לטיול ארוך של כחצי שנה ואני סובלת כבר זמן רב ממעי רגיש, ובכלל מבעיות בעיכול. האם יש מאכלים שרצוי להימנע מהם שם שעלולים להגביר לי את הבעיה? (להוציא ירקות ופירות שהם מצרך יקר מאוד ולא כל כך איכותי באזור הזה ובשר שאני לא אוכלת גם ככה) ואיך אני יכולה להקל על הגוף שלי (מבחינת תזונה כמובן) להסתגל לאזור החדש? האם היית ממליץ לי לקחת איתי תוספי תזונה מסויימים?אם כן אשמח לדעת איזה
אנונימית שלום אינני מכירה את האוכל הנאכל הפסיפיק. אולם אם יש לך מעי רגיש ובעיות עיכול (לא אמרת איזה ) מאוד חשוב לאכל אוכל שאינו מטוגן , שאינו מעובד, ושאנו מכיל כמויות גדולות של סוכר מזוקק. לאכל לחמים מקמח מלא, אוכל המכיל הרבה סיבים , לשתות הרבה מים ולאכל כמויות קטנות של אוכל בכל ארוחה. כתוסף מזון הייתי ממליצה לך לקחת אתך פרוביוטיקה. נסיעה נעימה בהצלחה טובה בר שאן
צביקה ערב טוב רציתי להודות לך בשמי ובשם הסטודנטים לנטורופתיה על ההרצאה המרתקת שנתת במכללת מדיסין/המכללה למינהל כל טוב ורק בריאות מיכל לזרוביץ, מנהלת מגמת נטורופתיה, מכללת מדיסין
הי מיכל, תודה על הפירגון. שמחתי להעביר לדור העתיד של הנטורופטים בישראל את המסרים שלי בנושא בריאות טבעית. אשמח לשתף פעולה גם בעתיד. יום טוב צביקה
שלום כל יום אני לוקח כף זרעי פשתן ו3-4 לחמים עם שקדיה או זרעי שומשום טחונים האם כף של זרעי פשתן ליום מספיקה לצריכה של אומגה 3?
ליאור שלום, כבר כתבתי בעתיד שאני לא מתלהב מ"מינונים". יש אנשים שיסתפקו בכפית ויש כאלה שצריכים שתי כפות. השאלה מה עוד אוכלים יחד עם שמן הפשתן... אם התזונה שלך טבעית, מאוזנת ומגוונת - כף אחת תספיק. בהצלחה צביקה
שלום! מה דעתכם על הכתבה הזאת? הם ממליצים לקלף את השקדים. כפי שידוע לי מומלץ להשרות אותם במים ולקלף לפני האכילה. הינה הקישור: http://news.walla.co.il/?w=/18/1048723
מיכאל שלום, אני מכיר את הנושא . ישנם מטפלים אלטרנטיביים בסרטן שאומרים שכדאי לאכול את הקליפה בגלל החומרים האנטי אוקסידנטים. (המידע הזה הוא לא חדש...) גישת התזונה הטבעית טוענת שזה מיותר ומכיל כמות קטנה של ציאניד. גם יין, קקאו, קפה, תה ירוק ועד מזונות מזיקים מכילים אנטי אוקסידנטים זה לא אומר שצריך לצרוך אותם. את כל האנטי אוקסידנטים שאנחנו צריכים אפשר לקבל ממזון טבעי וטרי ובמיוחד מפירות וירקות. זה עשוי למנוע סרטן ומחלות אחרות ולהביא לבריאות טובה ולמערכת חיסונית איתנה. בהצלחה צביקה
שלום בת 50 לפני ניתוח לתיקון המסתם המיטרלי. לוקחת כל בקר אומגה 3 + שום + מולטי ויטמין לאישה אומגה הכולסטרול שלי 150 ובמצבי הומלץ להורידו ל100 מה דעתכם על התוספים שאני לוקחת? האם כדאי לשנות, והאם זה נכון לקחת הכל בבקר? מעוניינת גם להתחזק לקראת הניתוח. תודה
איגון שלום, התוספים בסדר, אבל אלה רק תוספים... כדי להשיג בריאות טובה והכנה טובה לניתוח את צריכה לטפל בתזונה שלך. כדאי לפנות ליעוץ אישי אצל תזונאי טבעי או נטורופת באזור מגורייך. בהתייעצות איתו/ה תשקלי גם לקיחת תוסף Q10 שמשפר את תפקוד שריר הלב ונחשב אנטי-אוקסידנט מעולה. בהצלחה צביקה
שם מה דרושים תוספים אם אוכלים הרבה ירקות ופירות? כמו כן, האם Q10 משפר את תפקוד שריר הלב גם כאשר מרבים לאכול ירקות ופירות? תודה אלדד
שלום האם מומלץ לילד בין שנתיים. באיזה מינון? תודה
לשואלת שלום, אנא ראי תשובה שנתתי בנושא זה לליאור - כמה שורות למעלה. חבל שאנחנו נגררים אחרי הרפואה הקונבנציונלית ל"תרופות" ול"מינונים". יום טוב צביקה
האם מישהוא יודע היכן נתן להשיג מולסה לא ממותקת ומעובדת אלא טבעית לגמרי ללא תוספות עושה רושם לצערינו שכזו נעלמה לחלוטין ממדפי חנויות למוצרי הטבע בארץ חינן
חינן שלום, אין מולסה שהיא ללא סוכר... יצחק בן אורי ממליץ על מולסה "מורגה" (MORGA). אם לא ניתן להשיג - נסה מולסה GRANDMA'S מסוג ROBUST. בהצלחה צביקה
כל מולסה מכילה סוכר - הרי היא מוצר לואי של יצור הסוכר מקני סוכר אך טעמה לא כל כך מתוק ולכן היא לא מהווה אטרקציה להמתקת דברים אבל שופעת מרכיבים בראים וטובים מולסה כזו אני מחפש שלא שונה לה תהליך היצור והוסיפו לה עוד הרבה סוכר ופחות מרכיבים בראים על מנת שתוכל לשמש כממתיק מסחרי בעבר היתה מולסה כזו ניתנת להשגה בארץ והיא נעלמה ואין לי מושג מה היה שמה רק שהיא היתה מגיעה מהודו אילה שהוצעו לי פה הם מהסוג המאוד ממותק ומיוצרים במיוחד להמתקה ולא כמוצר לוואי אמיתי של תהליך יצור הסוכר ולכן גם ערכם הבריאותי פחות בכל אופן תודה רבה ועם כן תצליח למצוא את המולסה הטבעית ללא המתקה אשמח ואודה מאוד חינן