פורום תזונה טבעית

בפורום תזונה טבעית תוכלו לקבל תשובות לשאלות בנושאים של תזונה נכונה בראיית התזונה הטבעית, מניעת מחלות והקלה על מחלות ותופעות קיימות, איזון משקל והרזיה בריאה, מזונות מבריאים, תוספי מזון וצמחי מרפא ועוד. אנא השתמשו במנוע החיפוש על מנת לאתר שאלות נפוצות שכבר נענו.
20578 הודעות
16870 תשובות מומחה
24/07/2007 | 13:24 | מאת: שני

לאחרונה התחלתי לאכול דייסת שיבולת שועל והדבר גורם לי צרבת. כמו כן, בעבר ניסיתי גם סובין חיטה וגם זה גרם לצרבת. רציתי לדעת אם יש אפשרות שהצרבת תעבור אחרי שהקיבה תתרגל קצת או שעלי להפסיק לאכול את דייסת השיבולת שועל. האם אני יכולה להוסיף משהו לדייסה או לעשות משהו כדי שאני אוכל להמשיך לאכול את הדייסה אך להימנע מהצרבת

24/07/2007 | 15:02 | מאת:

שני שלום שום דבר לא בכוח כנראה דגנים אילה אינם מתאימים לך. ועדיף לא לאכל אותם. את יכולה לנסות במקום דוחן, קינואה אורז מלא . בברכה ובהצלחה טובה בר- שאן

24/07/2007 | 13:08 | מאת: ריבי

שלום רב אני נוהגת לקלף שיני שום בשיא העונה, ולהקפיאן לשימוש במהלך כל השנה. האם שמירת השום במקפיא מפחיתה משמעותית מערכיו ויתרונותיו? בתודה מראש

24/07/2007 | 15:07 | מאת:

ריבי שלום כל זמן שלא חתכת את השום או כתשת אותו רב החומרים בעלי תכונות טרפויטיות ישמרו. אולם אם תחתכי את השום או תכתשי אותו ולאחר מכן ותקפיאי רב החומרים יהרסו.. בברכה ובהצלחה טובה בר- שאן

23/07/2007 | 11:19 | מאת: כוכבה

בני בן 9 עם תסמונת דאון .כל הזמן בפעולה אני נותנת לו אומגה 3 של עננים בטיפות(לא יכול לבלוע כדורים) כבר חודש בהתחלה זה השפיעה לטובה היה יותר מרוכז עכשיו פחות.שאלתי היא איך יודעים איזה אומגה 3 הכי מתאים אבל רק בטיפות או סירופ?ואיזה וויטמינים אפשר להוסיף? תודה על כל תשובה כוכבה

כוכבה שלום קשה מאוד לעזור דרך פורום כיוון שאיני מכירה את הילד, אופן התזונה שלו , והבדיקות שלו. לכן קשה מאוד להמליץ על תוספי מזון . אומגה 3 אכן חשובה מאוד להתפתחות של מע' העצבים, אך תזונה נכונה חשובה לא פחות . לדעתי יש מקום ללכת ליעוץ אצל תזונאי שיבנה תוכנית תזונתית המתאימה באופן אישי לילדך בברכה ובהצלחה טובה בר- שאן

23/07/2007 | 14:53 | מאת: כוכבה

טובה בר-שאן תודה רבה על התשובה האם יש אומגה 3 לילדים בסירופ או טיפות שמומלץ? אודה לך מאוד על התשובה כוכבה

23/07/2007 | 10:58 | מאת: צדף

היי! אני טבעונית מסיבות אידיאולוגיות כבר כשבע שנים ולאחרונה תוצאות ההזנחה בתזונתי באות לידי ביטוי אני מחפשת בנרות תזונאית טבעונית שתוכל לעזור לי לבנות תפריט מאוזן *פורומי הטבעונות למינהם לא עזרו לי במיוחד ואודה לכם מאוד אם תפנו אותי לתזונאי שכזה תודה

צדף שלום לא צריך לחפש בנירות גם אנוכי וגם צביקה קורן יכולים לעזור לך מאוד בבנית תפריט מאוזן של תזונה טבעונית . בברכה ובהצלחה טובה בר- שאן

23/07/2007 | 16:09 | מאת: צדף

היי טובה! אשמח אם תוכלי לשלוח לי פרטי התקשרות אליך או לצביקה

22/07/2007 | 23:51 | מאת: הילה

שלום יש לי סיר מנירוסטה ששכחתי על הכיריים. אחרי שניקיתי אותו לגמרי העברתי אצבע והיא יצאה שחורה כנ"ל עם סקוטש. הפחד הוא שהקרה מששהו למתכת והיא מתפרקת (???). יש לציין שיש לי את הסיר הזה כבר 20 שנה. האם סירים הם רגישים לדברים כאלה? האם כדאי להשתמש בסיר? תודה

23/07/2007 | 05:37 | מאת:

הילה שלום נירוסטה היא בעצם פלדת אל חלד מכיוון שרובה של סגסוגת פלדת האל-חלד הוא בכל-זאת ברזל, היא עלולה פשוט להחליד (לתחמוצת ברזל) ומכיוון שאת אומרת שהסיר אצלך 20 שנה , ושכחת אותו על האש, הוא עבר תהליך של התחמצנות. בברכה ובהצלחה טובה בר- שאן

23/07/2007 | 11:46 | מאת: הילה

אז את ממליצה פשוט לזרוק אותו? ולהשתדל לא לשרוף סירים?

19/05/2008 | 08:27 | מאת: רותי ברק

שלום רב, ברצוני לקנות מסחטת מיצים ושאלתי היא האם כדאי לקנות מסחטה ידנית שכיפתה נירוסטה או פלסטיק ? ומה מונע הכי טוב את חימצון המיץ בזמן סחיטתו ?

21/07/2007 | 23:02 | מאת: אביטל

האם אפשר לרפא קנדידה בלשון?

22/07/2007 | 07:36 | מאת:

אביטל שלום בוודאי שאפשר לרפא קנדידה בלשון על ידי חיזוק מע' החיסון .ותזונה נכונה העניה בסוכרים. בברכה ובהצלחה טובה בר- שאן

21/07/2007 | 12:29 | מאת: אביעד

היי איזה סוגי מזון ידועים כמנקי כבד ? בינתיים יש לי ברשימה רק "סלק". אני רוצה ברשותך להרחיב את הרשימה החד-איברית הזאת. תודה

21/07/2007 | 21:07 | מאת:

אביעד שלום, אני שולל את "הגישה התרופתית" שמציעה תרופות "טבעיות" לניקוי הגוף ולבריאות כללית. הדרך היחידה ל"ניקוי" הכבד והגוף היא הימנעות מחומרים מזיקים ורעילים ואכילת תזונה טבעית, מאוזנת ואיכותית, רצוי מגידול אורגני. להשלמת התהליך כדאי לעשות פעם או פעמיים בשנה כמה ימים של צום מיצים או צום על מים. אין דרך אחרת ואל תלך שולל אחרי צמחי מרפא, טבליות, שיקויים, שטיפות מעיים ועוד פתרונות פלא "לניקוי הגוף". פירוט של החומרים המזיקים והמועילים בתזונתנו תוכל למצוא בפרק המאמרים באתר שלי. בהצלחה צביקה

21/07/2007 | 12:27 | מאת: אייל

היי זה מה שיש לי כרגע: * שום * ז?נ?ג??ב?יל, ג?'ינ?ג?'ר (סוג של תבלין) = ginger זאת רשימה מאוד מצומצמת ואני רוצה להרחיב אותה, ולפרט (למשל אם יש פירות מסויימים שמצמצמים - איזה?) כמה שיותר. רשימה של דברים להימנע מהם (שמייצרים ליחה) יש לי כבר. תודה

אייל שלום, אנא קרא את התשובה שנתתי לאביעד למעלה. האם בדקת אפשרות שמקור הליחה אצלך היא בחיידק ולא בתזונה? מציע שתבדוק את זה אצל הרופא המטפל ובמקביל תכניס תיקונים בתזונה. אתה יכול להוסיף לרשימה שלך בצל, מיץ גזר, מיץ ירקות ירוקים וחליטה מעלי טיליה, זית ואקליפטוס. מרק ירקות עם דוחן או תבשיל דוחן עשוי להועיל. מציע לך לפנות ליעוץ אישי. בהצלחה צביקה

20/07/2007 | 22:11 | מאת: reut b

ברצוני לדעת מה יכולה להיות הסיבה לנפיחות בבטן, יש לי רגישות ללקטוז ולפרוקטוז וגם מעי רגיז כנראה. אבל כל דבר שאני אוכלת גורם לי לנפיחות ולגזים במשך כל היום כל יום אשמח דעת מה עלי לעשות כדי להקל על תופעות אלו. תודה

21/07/2007 | 21:19 | מאת:

רעות שלום, השאלה נשאלה רבות בפורום, אנא חפשי את המילה "נפיחות" או "גזים". הסיבות יכולות להיות רבות (את חלקן ציינת) ולכן חשוב לאבחן ולמצוא את הסיבה. יתכן ומדובר בפטריית קנדידה, או אלרגיה לחלבון החיטה או למזון אחר. "מעי רגיז" נגרם בדרך כלל ממזון קלוקל "שמרגיז" את המעיים - כדי להרגיע אותם כדאי להכניס תיקונים בתזונה. לעיסה איטית ויסודית חשובה מאד - אולי את "בולעת את המזון מבלי ללעוס. בהצלחה צביקה

20/07/2007 | 19:09 | מאת: ליאל

האם לפני הליכתי לתזונאי,עלי לערוך בדיקות דם מסוימות? האם,יש מאכלים,אשר סופחים שומן? מחכה לתשובות,תודה מראש,ליאל.

21/07/2007 | 21:23 | מאת:

ליאל שלום, בהחלט כדאי לעשות בדיקות דם כלליות ובדיקות שתן. אם יש נטייה להשמנה כדאי לבדוק תפקוד של בלוטת התריס. תוצאות הבדיקות עשויים להקל על התזונאי בבניית התפריט המתאים עבורך. בהצלחה צביקה

20/07/2007 | 16:04 | מאת: דנה

האם שקדים יכולים להזיק במיוחד אם אוכלים אותם יום יום עם הקליפה שלהם אני נוהגת לאכול כל יום חופן שקדים (בערך 10) עם המוזלי בבוקר רציתי לדעת אם זה יכול לגרום לי נזק אם אתמיד בזה.

20/07/2007 | 16:31 | מאת: נעמי

היא מכילה חומצה טנית חזקה, ואינה מיועדת לאכילה. משרים את השקדים למשך כמה דקות במים רתוחים, והקליפה מתקלפת בקלות.

21/07/2007 | 21:29 | מאת:

דנה שלום, השקדים הם מזון טבעי ואיכותי. הם מכילים חלבון איכותי, שומנים רב בלתי רוויים, ויטמינים ומינרלים. מומלץ להשרות את השקדים למספר שעות במים מסוננים או מינרליים (לא רותחים!)ולקלף את הקליפה. יש הטוענים שכדאי לאכול גם את הקליפה מכיוון שהיא מכילה נוגדי חימצון וחומרים אנטי סרטניים (חברי שלמה גוברמן טוען כך בספרו המצוין: "סרטן - אפשר לנצח"). לסיכום - אין סכנה באכילה יומית של שקדים. כדאי לאכול אותם עם פירות או ירקות וללעוס לאט וביסודיות. בהצלחה צביקה

19/07/2007 | 14:40 | מאת: יפעת

שלום רב אני נוהגת כל בוקר לקחת כף נבט חיטה בתוך היוגורט רציתי לשאול אם זה מספיק או שאני יכולה להגדיל את הכמות כמה נבט חיטה אפשר לאכול ביום? שאלה נוספת כרגע אני בדיאטה להורדת כולסטרול לאחר שבבדיקות אחרונות התגלה כולסטרול גבוה: LDL - 149 מה יש לך להציע לי לאכול על מנת שאוכל להוריד אותו?

20/07/2007 | 07:34 | מאת:

יפעת שלום נבט חיטה זה מצויין . ניתן לאכל עד 3 כפות של נבט חיטה ביום. כדי להוריד את הLDL יש: 1. לאכל הרבה ירקות כולל בצל ושום 2. לאכל דגנים מלאים וקטניות כיוון שבהם יש הרבה סיבים. 3. לאכל אגוזים ( 5 אגוזים ביום) 4. להוריד מוצרים מהחיי. 5. לעשות כל יום ספורט. עצתי לך ללכת לתזונאית כדי שתבנה איתך תפריט המתאים לך, ולמצבך הבריאותי בברכה ובהצלחה טובה בר- שאן

22/07/2007 | 19:09 | מאת: יעקב

האם מיץ עשב חיטה טרי עושה את אותה העבודה?

18/07/2007 | 18:58 | מאת: קפה

מה עדיף מבחינה בריאותית בכלל, ולאנשים שסובלים מכולסטרול בפרט - לשתות נס קפה או קפה שחור? (בהנחה ששניהם לא בריאים - מה הרע במיעוטו?) תודה

19/07/2007 | 06:04 | מאת:

קפה שלום קפה שחור וקפה רגיל שניהם מכילים קפאין המעלה את רמת הכולסטרול בגוף כפי שאתה אמרת בעצמך עדיף להוריד לחלוטין את הקפה .יש הרבה מאוד תחליפים. אולם לשאלתך בקפה שחור יש יותר קפאין. בברכה ובהצלחה טובה בר- שאן

18/07/2007 | 13:11 | מאת: אני

אני מכינה מיפס בשמן ושמה כמות רבה של שמן האם מותר להשתמש באותו שמן לטיגון חוזר?

19/07/2007 | 06:02 | מאת:

אני שלום חימום חוזר של השמן גורם להתחמצנותו, קילקולו, והשפעותיו בגוף -מזיקות. המלצתי החמה לך כמה שפחות לטגן, ובטח לא לחזור על טיגון אותו שמן מס' פעמים. בברכה ובהצלחה טובה בר- שאן

18/07/2007 | 12:33 | מאת: שרהב

אני בת 49 בריאה בדרך כלל .יש לי לאחרונה אגזמה בכף היד לאורך הזרת ומתחת לזרת .מה לעשות (יש לי מחזור תקין)

19/07/2007 | 06:13 | מאת:

שרהב שלום יש טעם שתגשי לרופא עור ותתיעצי אתו (כיוון שקשה לתת יעוץ דרך פורום מבלי לראות ) אולם בנוסף הייתי ממליצה למרוח על האקסמה שמן עץ התה , ו אם את אוכלת הרבה מתוק יש להמנע ממתוקים. בברכה ובהצלחה טובה בר- שאן

17/07/2007 | 11:44 | מאת: דנה

שלום רב! אני בתקופת לימודים די לחוצה וכמו כן סובלת ממצבי רוח נוראיים עקב גלולות למניעת היריון כך שאני פצצה מתקתקת הבנתי שבנטילת גלולות הגוף סופג פחות ויטמינים. כבר כחודש אני נוטלת אומגה 3 וויטמין B6 הבנתי שהויטמין מסיס במים לכן היתר מופרש. שמתי לב לירידה ניכרת בלחץ שלי ועלייה במצב רוח ואני פשוט יותר יציבה. השאלה שלי היא האם יכולים להיווצר נזקים מין השימוש בויטמינים ובאומגה 3? וכמו כן האם הם ניחשבים לטיפול בבעיה ולא רק למניעה? תודה

18/07/2007 | 07:58 | מאת:

דנה שלום אכן גלולות נגד הריון גורמות לדלדול של ויטמינים ומינרלים שונים בגוף. אומגה 3 וB6 חשובים לבניה של מע' העצבים ותקינותה וחילוף חומרים תקין. ואני אכן רואה על פי מה שאת כותבת שאת מרגישה יותר טוב וזה נהדר. לשאלתך :הכל תלוי במינון של תוסף המזון שאת לוקחת במינונים גבוהים כמו תרופה יכולים להיות תופעות לוואי. בברכה ובהצלחה טובה בר- שאן

16/07/2007 | 19:11 | מאת: רן

צביקה שלום, תודה רבה על ההתיחסות. סליחה שאני חולק על דעתך, אך לדעתי זה לא נכון שאני אמור לאכול 30 קלוריות על מנת לשמור על המשקל ו25 קלוריות בכדי לרזות. מכיון שלמשקל 92 קילו צריך לאכול על פי חישובך 2760 קלוריות בכדי לשמור על המשקל. ולמשקל 92 קילו צריך לאכול 2300 קלוריות על מנת להרזות. אם אני רוצה להפחית באחוזי שומן זאת אומרת שע"פ החישובים אני מפחית 460 קלוריות מהתזונה היומית שלי ולי כמפתח גוף זה גרוע, אומנם תיאורתית אני ארזה אבל אוריד הרבה מסת שריר עקב ייצור מירבי של הורמון הנקרא קורטיזול עקב חוסר רב בקלוריות ובכך יגרום לי למצב קטבולי. האם ישנו מספר מדויק של קלוריות המתאים לגופי? האם קיימת אפשרות שאוכל למצוא? אגב אני אוכל 7 ארוחות ביום שזה הרבה יותר מ2760 קלוריות. תודה רבה על עזרתך ושיהיה לך ערב טוב ומהנה, רן

17/07/2007 | 08:31 | מאת:

רו שלום, אני מקווה שקראת את תשובתי הקודמת בעיון. ציינתי במפורש ש"אין "מינון" קבוע שמתאים לכל אחד". כתבתי ש"ישנה נוסחה כללית מאד ולא מדוייקת..." חבל שאתה מתייחס לכך כאילו מדובר בהמלצה מדעית ומדוייקת. ברוב תשובותי לשאלות דומות לשלך אני ממליץ לפנות ליעוץ אישי המתאים לצרכים ולפעילות של האדם ולא להסתפק בתשובות חינם הניתנות בפורום זה או אחר (הגורמות לתיסכול, לחוסר שביעות רצון ולויכוחים מיותרים). בהצלחה צביקה

16/07/2007 | 17:09 | מאת: שגית

שלום רב אני בת 30 וסובלת משחלות פוליציסטיות,אני מודעת להתנגדות האינסולין בגופי ודי שומרת על תזונה דלת סוכרים ופחממות פשוטות אך עם זאת אני לפעמים אוכל 5 פירות ביום השאלה האם זה מזיק לי לטווח ארוך או שמא אם אני מרגישה עם זה טוב ללא סחרחורות,אז זה בסדר?? תודה מראש

שגית שלום, כדאי לבחור פירות שיש בהם יותר סיבים ופחות סוכר כמו: תפוחים, אגסים, חבושים (לבשל), שזיפים, פירות יער, דובדבנים, פפאיה וכד'. להימנע מענבים, בננות, מנגו, אבטיח וכד'. בהצלחה צביקה

16/07/2007 | 19:50 | מאת: שגית

16/07/2007 | 15:55 | מאת: יפעת

רציתי לדעת למה בריא לצרוך אותם, ואיך אפשר לשלב אותם בתפריט (חוץ מלחם) תודה!

16/07/2007 | 19:00 | מאת:

יפעת שלום, מקור הסיבים התזונתיים הוא בצמחים. הם מצויים בדפנות של תאי הצמח ובקליפות של הזרעים, ומקנים להם את המבנה הקשיח. הסיבים התזונתיים הם אלה שאינם נעכלים על-ידי האנזימים (מיצי העיכול). במחקרים שונים התברר שתפריט עשיר בסיבים מפחית את קליטת השומנים מהמעיים לגוף, מאט את ספיגת המזון, וגורם לתחושת שובע, עובדה המסייעת בדיאטה להורדת משקל. כדי להרגיש שובע צריך תמיד לשתות בעת אכילת סיבים על מנת שיגדילו את נפחם בקיבה. הסיבים נחלקים לאלה שאינם נמסים במים ולאלה שנמסים. לשתי הקבוצות ישנם תכונות, תפקידים והשפעות שונים על הגוף. סיבים לא נמסים (כגון התאית שבקליפת החיטה) שומרים על תפקוד תקין של מערכת העיכול, מזרזים את התרוקנות הקיבה, מגינים על הגוף, בתנאים מסויימים, כנגד סרטני המעי הגס ופי הטבעת. סיבים נמסים (כמו הפקטין שבפרי הדר ובשיבולת שועל) מאיטים את תהליך התרוקנות הקיבה. זה גורם לספיגה איטית יותר של המזון לדם. כן הם מקטינים את רמת הכולסטרול (הודות להתקשרותם עם חומצות המרה) ועוזרים בהורדת הסוכר בדם אצל אלה הסובלים מרמה גבוהה של סוכר בדם. נבט חיטה מכיל חלבון, ויטמינים ומינרלים. את שניהם ניתן לפזר על סלט ירקות או פירות, או בתבשיל, או במרק או ביוגורט

16/07/2007 | 00:12 | מאת: משה

טובה שלום אני יודיע שאני יכל לשתות תה בכל טמפרטורה.לא ניסחתי שאלתי נכון. שאלתי היתה :האם פעולתו האנטי אוקסידנטית של התה הירוק, אפקטיבית וגדולה יותר כאשר הוא חם ולצורך מיצוי פעולה זו צריך כמות של ארבע כוסות. האם תה קר שקול כאנטי אוקסידנט לתה חם ? אודה לתשובתך משה

16/07/2007 | 18:55 | מאת:

משה שלום, השאלה שלך שוב לא מנוסחת באופן ברור. יש חליטה קרה ויש חליטה חמה. בדרך כלל נוג לחלוט עלי צמחים במים רותחים למשך 30 שניות עד 3 דקות ואז שותים כשהתה חמים, פושר, או בטמפרטורת החדר. לא ממולץ לשתות משקאות חמים מידי ולא קרים מידי. תכולת האנטיאוקסידנטים לא משתנה. אני ממליץ לקבל נוגדי חימצון מהמזון הטבעי ולא מ"תרופות טבעיות" שיש בהן קפאין וחומרים מזיקים אחרים כמו שוקולד מריר, תה ירוק, אלכוהול וכד'. בהצלחה צביקה

15/07/2007 | 21:22 | מאת: דנה

הי , אני רגישה לחלב ולסויה על מוצריו השונים ואני שואלת אם אתם יכולים לפרט כמה מכל דבר עלי לאכול לכמות יומית מספקת לסידן זה יעזור לי מאוד ,תודה

16/07/2007 | 18:51 | מאת:

דנה שלום, קשה לענות על השאלה שלך. הואיל ולא ברור לי מה רמת "הרגישות" שלך ומה התופעות הנלוות לאותה רגישות, אין לי אפשרות לתת לך "מינון". כדאי להימנע לחלוטין למשך מספר ימים,ובהדרגה להוסיף מוצרים שונים ולבחון את תגובת הגוף. בהצלחה צביקה

15/07/2007 | 18:36 | מאת: רן

שלום לך, ערב טוב. ברצוני לדעת בבקשה מהו סה"כ הקלוריות שאני אמור לצרוך ליום על מנת שלא אעלה במשקל ולא אשרוף שומן.( להישאר כמו שאני) אני בן 20 במשקל של 92 קילו וגובה 1.79. (אני לא סובל מעודף שומן אני מפתח גוף בעל מסת שרירים גדולה עם 14% שומן בגוף). מבצע 5 אימונים בשבוע, משך שעה לאימון. בתודה והמשך ערב נעים, רן.

16/07/2007 | 18:48 | מאת:

רן שלום, אין "מינון" קבוע שמתאים לכל אחד. ישנה נוסחה כללית מאד ולא מדוייקת שאומרת שכדי לשמור על המשקל הקיים יש לצרוך 30 קלוריות לכל קילוגרם ממשקל הגוף. כדי להפחית במשקל יש לצרוך 25 קלוריות לכל קילוגרם. תעשה את החישובים. הערה: לדעתי בגילך וברמת הפעילות הגופנית שאתה מבצע אין צורך "לספור קלוריות". תזונה איכותית ומאוזנת מספיקה בהצלחה צביקה

15/07/2007 | 16:44 | מאת: משה

שלום ישלי שאלה נוספת ברשותכם "תה ירוק צריך לשתות חם ולפחות ארבע כוסות "...נכון או לא נכון..? תודה משה

15/07/2007 | 18:20 | מאת:

משה שלום תה ירוק אתה יכול לשתות חם, פושר, ואפילו קר. לא מחייב 4 כוסות. בברכה ובהצלחה טובה בר- שאן

15/07/2007 | 16:21 | מאת: טל

שלום אזה תזונה מומלצת כשיש אבני מרה?שמעתי שרצוי להמנע משומנים. אגב הנני בהריון. תודה

15/07/2007 | 18:26 | מאת:

טל שלום כאשר יש אבני מרה עדיף לאכל אכל עני בשומנים רווים כיוון שקשה למע' העיכול לפרק בצורה יעילה לפרק את השומנים. אולם את בהריון וחשוב מאוד לאכל שמנים המכילים חומצות שומן חיוניות כמו אומגה 3 וDHA שחשוביםלעובר שלך. לכן עדיף שתאכלי שמנים מהצומח. אגוזים ושקדים, שמן פשתן, טחינה , אבוקדו, שמן זיית, דגים אך תארגני ארוחות קטנות ורבות יותר במשך היום. בברכה ובהצלחה טובה בר- שאן

15/07/2007 | 15:04 | מאת: מיכל

טובה שלום אני ממשיכה את שאלתי לגבי תזונת התינוקת בת שנה...(שאלת מה הבעיה, אם כן..?) את כל התפריט הזה שהזכרתי קודם, אני מנסה להאכיל אותה (לא בכוח, אבל מנסה, מציעה לה ,נותנת לטעום) העניין הוא שאם היא מוכנה לאכול זה ממש טיפה. כמות קטנה שלא משביעה אותה. רק בשביל המשחק היא אוכלת . שמעתי מהרבה אימהות שמניקות שלקח זמן להרגיל לאוכל אמיתי אבל חשבתי שאולי אני צריכה לתת לה דברים אחרים שהיא תאהב יותר...?או שפשוט ייקח לה עוד זמן ואין מה לעשות? זה העניין... תודה מראש,

מיכל שלום אם אני זוכרת נכון בתך יונקת 6 פעמים ביום. יכול להיות שזה מספק אותה ולכן מהאוכל הנוסף היא אוכלת פחות. ואם היא בסדר ואינה יורדת במשקל יקח זמן והיא תתרגל לאוכל החדש. בברכה ובהצלחה טובה בר- שאן

15/07/2007 | 11:39 | מאת: שלי

צביקה שלום מה כדאי להעדיף את התפוח האדמה הלבן או האדום שלי

15/07/2007 | 18:32 | מאת:

שלי שלום הזנים השונים של תפוח האדמה מתאימים כל אחד לפונקציה שונה בגלל ההרכב שלו : תפוחי אדמה בקליפה לבנה. הייחוד של הזנים האלה הוא בכך שהם לא מתפוררים בבישול.לכן הם עדיפים לבישול ולמרק. תפוחי אדמה בקליפה אדומה. הייחוד של הזנים האלה בכך שהם בעלי אחוז גבוה של חומר יבש ההופכים אותם אידיאליים לטיגון (אני מתנגדת לצורת בישול זאת ) בברכה ובהצלחה טובה בר- שאן

15/07/2007 | 11:06 | מאת: מעיין

התחלתי בדיאטה.האם ,יש מזונות מסוימים אשר עוזרים להרזות?. אני מעוניינת להרזות 10 ק"ג ע"י אכילה בריאה ומזינה. אמרו לי,להמנע מאכילת פחממות וחלבונים ביחד,האומנם? אשמח לתשובה וליעוץ מה כדאי לאכול ומה לא . אני בת 41 .בריאה .הרבה תודות,מעיין.

15/07/2007 | 18:36 | מאת:

מעיין שלום חשוב מאוד לאכל הרבה ירקות , דגנים מלאים (כמו לחם מחיטה מלאה, אורז מלא) , קטניות (אפונה, שעועית, חומוס, סויה , עדשים וכו') , פירות , אגוזים שקדים. אני חושבת שיש מקום שתלכי לתזונאית שתתאים לך את התפריט שיעזור לך לרדת במשקל והכמויות. בברכה ובהצלחה טובה בר- שאן

15/07/2007 | 19:31 | מאת: מעיין

תודה .אני אגש לתזונאית

15/07/2007 | 01:38 | מאת: ענת

שלום, נאמר לי שלא לקחת אומגה 3 כשאין כיס מרה. האם נכון הדבר?? ואם כן כמה לקחת - תודה ענת

15/07/2007 | 09:58 | מאת:

ענת שלום, מציע שתפני את השאלה לרופא המטפל, או לאחד הפורומים הרפואיים. בהצלחה צביקה

14/07/2007 | 15:49 | מאת: רון

מה הכי עדיף לאכול אבקת חילבה עים מים חמים בכוס או זירעי חילבה מיבחינת השפעה על רמות הסוכר בדם

15/07/2007 | 10:00 | מאת:

רון שלום, לדעתי אין הבדל רב, אבל ההשפעה יכולה להיות שונה אצל אנשים שונים. מציע שתבדוק על עצמך - נסה לקחת שבועיים כל מוצר ותמדוד את התוצאה בהצלחה צביקה

13/07/2007 | 23:29 | מאת: אבי

אני בן 60, משקלי 70 ק"ג, יש לי כולסטרול 230 והרופא נתן לי כדור simvastatin 20 מ"ג להורדתו. יש לציין שאני נוטל גם אומגה 3 שלוש פעמים ביום. לאחר חודש ירד לי הכולסטרול ל130. האם רצוי להפסיק ליטול את הכדור להורדת הכולסטרול? מה עלי לעשות.

14/07/2007 | 07:04 | מאת:

אבי שלום אם אתה מאוד מקפיד על תזונה ולוקח את האומגה 3 יש מקום שתתיעץ עם הרופא המטפל בקשר להורדת הכדור. בברכה ובהצלחה טובה בר- שאן

13/07/2007 | 18:16 | מאת: חיה

כמה קלוריות יש בחלק הלבן של האבטיח?

14/07/2007 | 07:07 | מאת:

חייה שלום קשה לי להגיד לך כמה קלוריות יש בקליפה עצמה אולם אני יכולה לומר לך : 100 גרם אבטיח ללא קליפה מכיל 31 קלוריות בעוד ש100 גרם אבטיח עם קליפה מכיל רק 13 קלוריות. נוכחות הקליפה מורידה את כמות הקלוריות בגלל עושר בסיבים. בברכה וסליחה על התשובה המאוחרת טובה בר- שאן.

14/07/2007 | 14:27 | מאת: חיה

תודה

13/07/2007 | 09:54 | מאת: יעל

קניתי שמן קנולה כי הבנתי שהוא בריא ומומלץ. על הבקבוק כתוב שהשמן מזוכך. מה זה אומר? האם הוא פחות בריא משמן קנולה רגיל?

14/07/2007 | 07:20 | מאת:

יעל שלום אכן שמן קנולה הוא מצויין כיוון שהוא מכיל כמות גדולה של שומן חד בלתי רוויי. שמן חד בלתי רווי איננו מוריד את הכולסטרול הטוב ("הכולסטרול הטוב" - - HDL אוסף את הכולסטרול מדפנות העורקים השונים ומסיע אותו לכיוון הכבד במקום בו הוא מתפרק לחומצות מרה ונשטף מהגוף). שמנים חד בלתי רוויים מפחיתים את רמת ה"כולסטרול הרע" (LDL) הגורם לכולסטרול לשקוע בעורקים. אולם שמן מזוכך הוא שמן שעבר חימום ובתהליך זה השמן חלקו מתחמצן לכן אם את קונה שמן קנולה עדיף שתקני מכבישה קרה ולא מזוכך. בברכה ובהצלחה טובה בר- שאן

13/07/2007 | 05:47 | מאת: אבי

מה לא בסדר באכילת שוקולד.אני אוכל שוקולד מזה הרבה שנים ויש נגדו טענות שאינו בריא. אשמח לקבל את דעתכם בנושא.

13/07/2007 | 08:30 | מאת:

אבי שלום בפולי בקאקאו מהם עושים את השוקולד יש מרכיבים בריאים. אולם בשוקולד שאתה אוכל יש קפאין, ריכוז גבוה מאוד של סוכרים, ושומנים. בהצלחה ובברכה טובה בר- שאן

12/07/2007 | 12:37 | מאת: מיכל

מה ניתן להוסיף לתפריט של אישה כבת 85 שסובלת מדלקת בשתן שחוזרת שוב ושוב? שמעתי שמיץ חמוציות טוב. איפה ניתן להשיג? ומה עוד?? תודה מראש..

מיכל שלום אכן מיץ חמוציות הוא מצויין כיוון שהוא מונע את ההתיישבות של החיידקים הגורמים לדלקת בדרכי השתן. ניתן למצא מיץ חמוציות טבעי בבתי טבע ואפילו ברשתות מזון גדולות. כדי לפתור את הבעיה מהר ניתן גם לקנות כדורים המכילים תרכיז חמוציות ולקחת אותם 3 -פעמים ביום . הכדור מרוכז יותר ופותר מהר יותר את הבעייה. בברכה ובהצלחה טובה בר- שאן

12/07/2007 | 12:35 | מאת: מיכל

בתי בת שנה ויונקת מלא (כ-6 פעמים ביום) בנוסף-אוכלת מוצקים בכפית ומים בבקבוק. בלילה-גם יונקת קצת. היא לא מתלהבת מאוכל מוצק (כל דבר שהוא לא חלב אם) אוכלת קצת אבל לא יותר מידי. רציתי לקבל המלצות מה אפשר עוד לתת לה לאכול? היא די בררנית לא אוהבת כל דבר, ובנוסף-יש לה 4 שיניים אז היא לא יכולה ללעוס דברים קשים, כמובן... היא גם לא אוהבת דייסה. בבוקר-היא אוכלת פירות-חתיכות קטנות של ענבים. או אפרסק שלם רך בלי קליפה שהיא אוהבת. (היא לא אוהבת פירות מעוכים, וגם לא כל פרי שאתן לה) בצהריים-חתיכות קטנות של עוף או מרק נוזלי +ירקות מבושלים רכים(קישואים, תפו"א, בטטה גזר..) ואולי גם עגבניה מעט מאד. אחה"צ-פרי לפעמים. בערב-ביצה, חתיכות קטנות של לחם מלא, עגבניה מעט/אבוקדו מעוך. לפעמים מעט טחינה שאנחנו מכינים בבית עם כוסברה. יש עוד המלצות? תודה מראש

12/07/2007 | 12:38 | מאת: מיכל

בנוסף-אוכלת לפעמים בצהריים גם קינואה/אורז מלא עם ירקות/פירה תפו"א-בטטה.

13/07/2007 | 08:32 | מאת:

מיכל שלום לפי מה שאת מתארת הבת שלך אוכלת נפלא. מה אם כך הבעיה ? בברכה ובהצלחה טובה בר- שאן

13/07/2007 | 19:04 | מאת: מיכל

טובה שלום את כל התפריט הזה אני מנסה להאכיל אותה (לא בכוח, אבל מנסה, מציעה לה ,נותנת לטעום) העניין הוא שאם היא מוכנה לאכול זב ממש טיפה. כמות קטנה שלא משביעה אותה. רק בשביל המשחק היא אוכלת . שמעתי מהרבה אימהות שמניקות שלקח זמן להרגיל לאוכל אמיתי אבל חשבתי שאולי אני צריכה לתת לה דברים אחרים שהיא תאהב יותר...?או שפשוט ייקח לה עוד זמן ואין מה לעשות? זה העניין... תודה מראש,

11/07/2007 | 20:30 | מאת: אביב

שלום רציתי לדעת מה אתם חושבים על ממרח סויה של צוריאל מבחינת בריאות במקום גבינה? אלו מזונות ניתן להוסיף לתזונה על מנת לעזור לתפקוד כבד טוב יותר וזאת בעקבות בדיקות דם שעשיתי שנמצא שיש לי שם פחות אנזימים משהו כזה אשמח לחוות דעת מקצועית. וכמובן תודה מראש.

11/07/2007 | 21:16 | מאת:

אביב שלום, צריך לבדוק שאין בממרח שומנים מקשים והרבה מלח (נתרן - פחות מ 400 מ"ג למאה גרם). לגבי הכבד - חשוב לצרוך מזונות שלא מכבידים על הכבד, רצוי מגידול אורגני. ירקות, פירות, שקדים, אגוזים, דגנים מלאים, קיטניות ועוד. חשוב להימנע ממזונות המכילים צבעי מאכל, כימיקלים, חומרים משמרים, חומרי הדברה וכד'. צמחים מרים (כמו שיבא) נחשבים כמועילים לכבד כדאי לפנות ליעוץ תזונתי. בהצלחה צביקה.

11/07/2007 | 18:00 | מאת: mr.j

למה הרבה דיאטנים ודיאטניות יוצאים נגד תפוח האדמה? דווקא יצחק בן-אורי דוגל באכילת תפוחי אדמה ובטטות כחלק מתזונה עשירה בפירות וירקות , יותר מאשר שימוש בדגנים למינהים שהם חומציים יותר לעומת תפוח האדמה הבסיסי. בנוסף, טוענים מצד אחד על אינדקס גליקמי גבוה של תפוח האדמה, אך מצד שני אומרים כי יש בו מינרלים ויטמינים ואף חלבון באיכות גבוהה. מה דעתכם?

11/07/2007 | 21:32 | מאת:

שלום רב, צריך לזכור שיש גישות רבות ושונות בתזונה. בגישת התזונה הטבעונית (שיצחק בן אורי הוא מהמובילים בארץ) לא מתייחסים ל"ערך גליקמי", "ערך קלורי" ולכמויות הסוכר במזון. לכן גם הפירות נחשבים כמזון מוביל, ומועיל בגישה התזונתית הזאת. תפוח אדמה, אפוי, מאודה או מבושל בקליפתו הוא באמת מזון איכותי ומעולה. הוא מאבד מאיכותו כש"מפשיטים" אותו מהקליפה ומוסיפים מלח, חמאה, מרגרינה, שמנת, פטריות ועוד תוספות כיד הדימיון של ה"שפים" המובילים. בעיני חשוב מאד לגוון את התזונה וכל הדגנים המלאים והקיטניות בהחלט תורמים לכך. בהצלחה צביקה

11/07/2007 | 14:32 | מאת: סיון

רציתי לשאול מהם מקורות עשירים לסידן, במקרה שלא אוכלים מוצרי חלב ויש בעיה עם משפחת כרובים למיניהם (דלקת כרונית במעיים). תודה.

11/07/2007 | 15:25 | מאת: ימית

סיון שלום, מקורות נוספים לסידן הם חלבי או מוצרי סויה למיניהם אך בכמות סבירה ולא מוגזמת, כמו כן ישנן קטניות אשר עשירות בסידן, כמו קינואה, שמכילה המון טוב. אפשרות נוספת היא תוספי תזונה המאוד זמינים היום בשוק, ומספקים כמות הדרושה לגוף. רפואה שלמה :@)

11/07/2007 | 17:35 | מאת:

סיון שלום ישנם מזונות נוספים, מעולם הצומח, המכילים סידן בכמויות טובות; כמו מוצרי הסויה למיניהם (טופו, טמפה, קמח סויה, חלב סויה ויוגורט סויה), ירקות עלים ירוקים (חלקם מכילים חומצה אוקסאלית, שמעכבת חלק מספיגת מינרלים שונים, אך לא את כל הכמות), קטניות, אגוזים (במיוחד שקדים), שומשום ומוצריו (חלבה, טחינה, נבטי שומשום, שומשום מלא טחון, חמאת שומשום) וכן ירקות ופירות רבים כמו ברוקולי, נבטים שונים, במיה, תאנים (יבשות וטריות). הוא מצוי גם בכמות יפה במוצרי החרובים למיניהם (אבקה, ובחרובים עצמם כמובן). בברכה ובהצלחה טובה בר- שאן

11/07/2007 | 14:22 | מאת: vered

שלום רב, אמרו לי שהנ"ל טובים ועדיפים מאורז לבן או תפו"א...האם נכון? האם יש עדיפים ועדיפים יותר? לא הצלחתי להבין ממחשבוני קלוריות שיש בינהם הבדלים משמעותייים. תודה על התשובה.

vered שלום בוודאי שיותר טוב לאכל אורז מלא, בורגול , וגריסים כיוון שהם דגנים מלאים המכילים סיבים, המכילים ויטמינים רבים במיוחד מקב' ויטמיני B ,שאין בתפוח אדמה ואורז לבן המכילים רק עמילן. גם מזונות אילה הם בעלי אינדקס גליקמי גבוה מאוד ומעלים את רמת הסוכר מהר בדם. בברכה ובהצלחה טובה בר- שאן

11/07/2007 | 12:39 | מאת: מיכאל

לגבי הורדת כולסטרול - האם יש כללי תזונה מסויימים, פרט להפחתה בצריכת מאכלים עתירי כולסטרול, שיכולים לעזור ? תודה

11/07/2007 | 17:25 | מאת:

מיכאל שלום אכן כן בנוסף להורדה של מוצרים מהחיי המכילים כולסטרול יש: 1. לאכל הרבה סיבים הסופחים את הכולסטרול המופרש עם מיצי המרה . 2. לעשות ספורט. 3. לאכל מאכלים המורידים את הכולסטרול כמו למשל חומצות שומן מסוג אומגה 3. 4. לאכל הרבה ירקות המכילים אנטיאוקסידנטים המונעים את חימצון הכולסטרול. בברכה ובהצלחה טובה בר- שאן

11/11/2007 | 14:17 | מאת: משה גדליהו

שלום רב, מזון מלא מהטבע כמו עשב השעורה יעשה את העבודה יפה מאוד.הינך מוזמן ליצור קשר לקבלת מידע ואספקה

11/07/2007 | 12:10 | מאת: חיה

מה הערך התזונתי של החלק הלבן של האבטיח? ובמה הוא שונה מהחלק האדום?

12/07/2007 | 15:19 | מאת: רבקה

החלק הלבן של האבטיח מכיל את 90% מכמות הויטמין C שקיים באבטיח החלק האדום לכן הוא מאוד מומלץ לאכילה או שתייה במיצי פירות. בניגוד לדיעה הרווחת שהחל קלבן יעשה "כאבי בטן".

12/07/2007 | 20:37 | מאת: חיה

וכמה קלוריות יש בו?

11/07/2007 | 11:55 | מאת: יעל

קניתי שמן קנולה כי הבנתי שהוא בריא ומומלץ. על הבקבוק כתוב שהשמן מזוכך. מה זה אומר? האם הוא פחות בריא משמן קנולה רגיל? תודה רבה

13/07/2007 | 09:53 | מאת: יעל

10/07/2007 | 17:35 | מאת: דפנה

שלום, כל ההודעות והתגובות שקראתי מתייחסות לרמת המוגלובין נמוכה מדי. מה הבעיה עם רמת המוגלובין גבוהה מדי? תודה, דפנה

11/07/2007 | 08:51 | מאת:

דפנה שלום גם עודף מוגזם של המוגלובין לא טוב כיוון שהוא גורם להצטברות של ברזל הגורמת לתהליכי חימצון מוגברים בגוף התוצאה יכולה להיות פגיעה באיברים שונים ומחלות רבות: כמו ירידה במע' חיסון, חימצון כולסטרול ,ציסטות, סרטן, פרקינסון, טרשת נפוצה וכו, בברכה ובהצלחה טובה בר- שאן

10/07/2007 | 14:06 | מאת: חלב

יש 3 סוגי חלב 1%- אחד עם 0.5 ויטמיןD ו180 סידן, השני עם 0.8 ויטמיןD ו180 סידן והשלישי עם 1 ויטמיןD ו160 סידן. איזה מהחלבים הכי מומלץ ומאיזה כמות יותר גדולה של סידן נספגת בגוף? תודה

10/07/2007 | 16:51 | מאת:

חלב שלום ככל שרמת הויטמין D עולה (כמובן בטווח מסויים) הספיגה של הסידן תהיה יעילה יותר. אולם אצל כל אדם ישנם גם גורמים אנדיבידואלים שישפיעו על כושר ספיגה של רמת הסידן(מצב מע' העיכול שלו, סוג המזון שהוא אוכל, כמות הויטמין D בגופו וכ"ו). לכן קשה לי להגיד לך מה מומלץ ביותר. בברכה ובהצלחה טובה בר- שאן

10/07/2007 | 11:09 | מאת: קובי

עוד חודש אני אהיה בן 16.. אני שוקל 60 ק"ג.. גובה 181.. גובה אבי הוא 172 וגובה אמי 163.. משום מה אני ו2 האחים שלי יצאנו דווקא גבוהים.. אחים שלי גדולים ממני ב 10 שניםויותר.. וכרגע אנחנו באותו גובה שלושתינו.. כולם אומרים שאני יצא הכי גבוה.. יש לציין שבשנה האחרונה לא גבהתי.. יש לי בעיה של הזדקפות בגב.. אני רגיל ללכת מכופף עוד מילדותי.. האם אני אמשיך לגבוהה? האם עקמת בגב יכולה לעקב את ההתפתחות?

10/07/2007 | 16:54 | מאת:

קובי שלום אתה בגיל צמיחה. יתכן ואתה תמשיך לצמוח. עקמת אינה מעכבת את הצמיחה אולם אתה עלול להיות עם יציבה לא תקינה. לדעתי אתה צריך ללכת לאורטופד על מנת לטפל בעקמת שלך. זה חשוב מאוד. בברכה ובהצלחה טובה בר- שאן

08/07/2007 | 19:32 | מאת: דודי בקשר לתשובתך

לא הבנתי... דיברת על ההילה בלבד, או שאתה מסכים עם מה שהעלתי לגבי תגובה בין החמצן באוויר לנוגדי החימצון שהבצמחים

09/07/2007 | 08:31 | מאת:

דודי שלום, תיארתי לעצמי שהנושא של "הילה" ו"חיוניות" של צמח לא יובן. לשאלתך - אני מסכים איתך שיש פגיעה ברמת האנטיאוקסידנטים בצמח. אין בידי מחקרים התומכים בטענה זאת. רוב המינרלים נשארים בצמח, חלק גדול מהויטמינים אובד. בהצלחה צביקה

08/07/2007 | 18:18 | מאת: עידית סער-נטורופתית

אנאל שלום, תלוי בגודל החפיסה. אם זו חפיסת 100 גרם אז, % 30 הם, 30 גרם ואם זו חבילת 200 גרם, אז % 30 הם, 15 גרם. הכל תלוי בגודל... עידית סער, נטורופתית

03/03/2008 | 15:09 | מאת: מיכל

אני בת 15 וחצי ואני שוקלת 50-51 אני רוצה לרדת 4-5 או אפילו 3 קילו מבלי לעשות דיאטה כמובן..הבטן שלי טיפה מנופחת ויש לי שומנים בצידי הבטן אני הייתי רוצה להוריד אותם ולשמור על מראה גוף חטוב ויפה מבלי הצמיגים האלה תודה מקווה שתענו

08/07/2007 | 16:18 | מאת: yeelah

אני מתעמלת כבר שנה וחצי באופן אינטנסיבי (4-5 פעמים בשבוע, כל פעם שיעור כפול של אירובי מדרגה ועיצוב). רציתי לשאול איך אני יכולה להוריד את אחוזי השומן ע'מ להבליט את השרירים? האם זה הכרחי לרדת במשקל בשביל להוריד אחוזי שומן? תודה!

08/07/2007 | 18:12 | מאת: עידית סער , נטורופתית

שלום yeelah , אני עידית ואני נטורופתית. בשביל לרדת במשקל חובה לרדת באחוזי השומן- את זה שאלת / אמרת את. מאד טוב שאת מתעמלת, אבל את חייבת לצמצם גם בכמויות האוכל ולאכול בשעות הנכונות (לא הרבה בערב). יש משפט מרפואה ותזונה סינית, שאומר : בבוקר- אכול כמלך, בצהריים- כאדם רגיל ובערב- כעני ! כך עובדת מערכת העיכול. גם חשוב מה אוכלים. כשרוצים להפחית משומן המתניים, הירכיים והבטן, רצוי להרבות בירקות. אלו עתירי סיבים, ממלאים ללא השמנה וגם מספקים ויטמינים. שלבי אותם עם דגנים מלאים (אורז, בורגול, קינואה)- ואת מסודרת ! דרך אגב, מדוע אינך צועדת בנוסף להתעמלות ? זאת גם דרך לשרוף שומנים. מקווה שעזרתי, עידית סער, נטורופתית [email protected]

08/07/2007 | 18:27 | מאת: yeelah

שאלת אם אני לא צועדת? את חושבת שאני לא שורפת מספיק שומנים בזמן האירובי? והעיצוב? מידי פעם אני גם רצה...

רציתי לדעת האם זה נכון, שכאשר פירות וירקות נמצאים במקרר, ככל שהזמן עובר החמצן מהאוויר שבא איתם במגע, מוריד מהערך התזונתי שלהם, ובמיוחד מריכוז נוגדי החימצון שלהם? (זה די נשמע לי הגיוני שחמצן יגיב עם נוגדי-חימצון, השאלה היא אם הוא מסוגל "לחדור" לבפנים)

דודי שלום, פירות ויקות שאינם טריים מאבדים חלק מהערכים התזונתיים ומהחיוניות שלהם. הדבר הוכח בצילומי ההילה של צמחים טריים לעומת צמחים בני כמה ימים. בהצלחה צביקה

08/07/2007 | 04:11 | מאת: רונן בר לב

שלום! קראתי ששוקולד מריר נחשב בריא (עם הרבה אנטי מחמצנים), והתחלתי לצרוך אותו על בסיס קבוע (את האיכותיים, עם ה70% ומעלה). רציתי לדעת האם יש בו קפאין, והאם זה בכמות גדולה יחסית. תודה!!!+

08/07/2007 | 10:56 | מאת:

רונן שלום, לפי נתונים של משרד הבריאות במאה גרם שוקולד יש 12 - 80 מ"ג קפאין. (בכוס "נס קפה" יש 75 מ"ג). בנוסף יש בשוקולד תיאוברמין (דומה בהרכב ובהשפעה לקפאין), חומצה אוכסלית (מונעת ספיגת סידן מהמזון), שומן רווי וחומרים גורמי אלרגיה. על נזקי הקפאין והשוקולד תוכל לקרוא בפרק המאמרים באתר שלי. אני ממליץ לקבל נוגדי חימצון מפירות וירקות ולא משוקולד. בהצלחה צביקה