פורום תזונה טבעית
מנהל פורום תזונה טבעית

אהרון דרעי - נטורפת מוסמך, הרבליסט קליני. לימודים במכללת רידמן בינהם, צמחי מרפא, אירידיולוגיה, פרחי באך, ארומתרפיה בסיסי וכן קורסים מגוונים בנושאי...
האם זה נכון שצריך להוסיף למיץ גזר שמן זית כדי שיספג הבטא קרוטן? אילו מזונות נחשבים כבריאים לכליות? האם ניתן להסתפק בחליטות שן ארי/גדילן לבריאות הכבד (אני נוטלת כדורים שעלולים להזיק לו) , או שיש לקחת כדורים . שבת שלום...
אושרת שלום 1. אכן כן כדי שתהיה ספיגה טובה יש צורך להוסיף שמן ו/או לבשל את הגזר. 2. הכל תלוי במצב הכבד לעיתים מספיק בחליטות ששם ריכוז החומר הפעיל נמוך יותר ולעיתים עדיף לקחת כדורים. 3. מזונותדלי חלבון מהחי שומרים על תפקוד תקין של הכליות. בברכת שנה טובה ובהצלחה טובה בר- שאן
לאכול באופן טבעי זה בסדר,אבל מה בקשר לכל התוספים?
עדן שלום בדרך כלל לאנשים יש חסר בסידן ולא עודף. בברכת שנה טובה ובהצלחה טובה בר- שאן
ע"פ מחקרים אחרונים בארה"ב.
זה נכון שתמרים מורידים טריגלצרידים? איזה אוכל או תוספי תזונה יכולים לעזור בהנ"ל ?
Q שלום להורדת טריגליצרידים יש להוריד את המזונות המתוקים . לאכל מזונות עתירי סיבים +דגי ים צפוני ואגוזי מלך המכילים אומגה 3 אכן מחקר שנערך בארץ מצביע על כך שתמרים מורידים טריגליצרידים. בברכת שנה טובה ובהצלחה טובה בר- שאן
החלטתי להפחית בצריכת חלב כי זה לא עושה לי כ"כ טוב . קניתי כמה ממרחים שכתוב כי מכילים סידן , כגון חמאת שומשום , ממרח קשיו ושקדיה (גם טחינה אני אוהבת) . כמה שאלות: 1. כמה עלי לצרוך כל יום מאחד או יותר מהממרחים הללו כדי לספק לעצמי מספיק סידן (אני בת 31) 2. את השקדיה אני שמה בנס קפה כל בוקר כתחליף לחלב , רציתי לדעת אם אני מפיקה ממנו את כל הרכיבים הטובים כמו הסידן גם בצורה כזו . 3.אם יש עוד המלצות שלא חשבתי עליהן לגבי סידן אשמח לשמוע...
מרי שלום 1.סידן יש גם בסרדינים ,שקדים, אגוזים, תאנים, שעועית, חומוס, טופו. עלים ירוקים . 2. סידן לא הולך לאיבוד בחימום. 3. כדי להשיג את הסידן איכלי כמה שיותר מגוון לא רק ממזון אחד מהשקדיה את צריכה בערך כףעד 2 ליום (כמובן שזה לא יתן לך את כל הסידן אך את מקבלת את הסידן גם מהמרכיבים האחרים) בברכת שנה טובה בהצלחה טוהבה בר- שאן .
שלום רב , כמה ברורים לגבי ממתיקים . האם המינרלים במולסה וסילאן נהרסים בחום? (בהנחה שאכן יש בהם מינרלים) אני מכירה מישהי שממתיקה לביתה בת השנתיים כל דבר עם סילאן , האם אין סכנה של הרעלת מגנזיום? מי נחשב בעל הקלוריות הרב ביותר? דבר , סילאן או מולסה?
אנה שלום 1. סילאן ומולסה אינם בעצם ממתיקים כיוון שריכוז הסוכר בהם הוא גבוה. 2. המינרלים לא הולכים לאיבוד בחימום 3. להגיע להרעלת מגנזיום זה מאוד קשה. באוכלוסיה לצערי הרב יש חסר במגנזיום. לא עודף ,כיוון שמגנזיום הולך לאיבוד מאוד מהר. ובמיוחד במזונות מעובדים. בברכת שנה טובה ובהצלחה טובה בר- שאן
שלום, אני בת 18 וחצי ולפני כ3 שבועות התחילו לי בחילות בליווי שלשולים וכיווצים חזקים בבטן. קיבלתי טיפול תרופתי: קלבטן, לאחר כשבוע חשתי יותר בטוב ואכלתי מלאווח ופסטה בולונז באותו יום בערב היו לי התכווצויות נוראיות וכאבי תופת בליווי שלשול. למחרת הרופאה נתנה לי ספסמלגין לשימוש במקרה שיהיו התכווצויות חזקות. לאחר כמה ימים הפסקתי עם הקלבטן ולא הרגשתי כאבים מיוחדים רק בחילה. בנוסף עשיתי בדיקות: דם, צואה, שתן ונשיפה למציאת חיידק הליקובקטר. כל הבדיקות נמצאו תקינות חוץ מחוסר בברזל. כבר שבועיים שאני כמעט לא אוכלת מהפחד שיחזרו ההתכווצויות והשלשולים, ירדתי במשקל ואני עצבנית ועייפה. הרופאה שלחה אותי לייעוץ עם גסטרואנטרולוג ועד אז אז אני לא יודעת מה לאכול וזה ממש מתסכל אותי. הרופאה אמרה לי לאכול מאכלים קלים וכבר שבועיים שאני אוכלת טוסטים,אורז,פירה, יוגורט ומרק. לפעמים אני לא אוכלת מהשעמום שבאותו אוכל כל הזמן. מה עוד אני יכולה לאכול??? תודה, אלה.
אלה שלום יתכן שאת רגישה למזונות מסויימים. יתכן ואת צריכה לעשות בדיקות לרגישות לגלוטן, או בדיקות לגורמים אחרים כמוחיידק או טפיל אחר שגרם לך לכאבים מעבר לכך ההייתי ממליצה ללכת לתזונאית קלינית טבעית שתבנה איתך תוכנית טיפול תזונתי למצב בו את נמצאת באמת לא כדאי לצום. בברכת שנה טובה בהצלחה טובה בר- שאן
ברוב החנויות נמכר שמן קנולה מזוכך ואני משתמשת בו לבישולץעדיף שמן מכבישה קרהלבישול וסלט?האם ניתן לטגן בשמן זית? אילו מזונות אסורים כשיש פטריה בנרתיק ואילו מותרים?האפ מותר לשטוף בסבון עץ התה?
דינה שלום 1. עדיף שמן קנולה מכבישה קרה. 2. כן ניתן לטגן בשמן זיית 3. אסור סוכרים, לחם לבן, עוגות, חומרים משמרים, 4. סבון שמן עץ התה מצויין. ויש חיידקים טובים ששמים בנרתיק ועוזרים מאוד כנגד הפטריה. בברכת שנה טובה בהצלחה טוה בר- שאן
שלום רב בעוד שבועיים אתחיל תהליך של ניקוי כבד במסגרת רפואית. לבנתיים אני מנסה לאכול בריא ולהוריד מהדברים אותם אני רגילה לאכול (מטוגנים, מתוקים והרבה הרבה מלח) קראתי פה הפורום שניתן להחליף את המלח במלח המבוסס על זרעי צמחים, או מלח עם מגנזיום ואשלגן במקום נתרן. האם אני יכולה להחליף את המלח הרגיל במלח הזה? או שגם הוא אינו נכון בתהליך של ניקוי כבד? תודה רבה
מור שלום את יכולה להחליף את המלח הרגיל למלחים שמנית זה מצוין. בברכת שנה טובה בהצלחה טובה בר- שאן
אני אוהבת רק עדשים כתומים. האם הם טובים כמו הירוקים והשחורים? מבחינת חלבון, ערך תזונתי. תודה
שרון שלום עדשים כתומות פשוט יותר דביקות מעדשים שחורות העמידות יותר בבישול אך מבחינת המרכיבים הם טובים אותו דבר . בברכת שנה טובה ובהצלחה טובה בר- שאן
רציתי לדעת למה לבני אדם אסור לאכול מזון של בעלי חיים. קראתי על התווית של המזון שהמרכיב העיקרי הוא קמח תירס והמזון עצמו מכיל 10% שומן ו43% חלבון. הוא מכיל אומגה 3 שמקורה בדגים ומינרלים שונים שחיוניים לבני אדם. הוא עולה הרבה פחות ממזון לבני אדם, ובתור סטודנטית בלי הרבה כסף אני לא מבינה למה לא שווה לי לאכול את זה במקום מזון כמו דגני בוקר ובשר. חשוב לי להגיד שלא ניסיתי לאכול אותו. תודה
R שלום הרכב המינרלים והויטמינים מותאם לחיות ולא לבני אדם תאמיני לי שיש מזונות השווים לכל נפש ובריאים מאוד כמו למשל עדשים, אפונה וכ"ו ואין סיבה לעבור למזון של חיות. בברכת שנה טובה ובהצלחה טובה בר שאן
האם פירות יכולים להשתלב עם דגנים?
לירון שלום אכן כן . בברכת שנה טובה ובהצלחה טובה בר- שאן
שלום. בתשובתך לאחת הכותבים לגבי בוטנים, אתה מציין שהם לא מומלצים משום בחינה. במידע רפואי ,מחקר חדש, באתר דוקטורס, הם מומלצים מאוד, בעיקר בהקשר לקולסטרול גבוה ונמוך ועוד. ריקי
ריקי שלום, את לא חייבת לקבל את דעתי. את יכולה לאכול בוטנים, יש להם ערכים תזונתיים חשובים. אני ציינתי את הבעייתיות שבאכילת בוטנים ואת זה לצערי לא מציינים בכתבות / מחקרים שמציגים רק פן צר של כל הנושא. "כתוב בעיתון" ובאינטרנט שגם קפה, אלכוהול וקקאו מועילים לבריאות ובעיני הם חומרים פסולים ומזיקים. בהצלחה צביקה קורן בהצלחה צביקה קורן
האם בורגול גורם לעצירות או שניתן לאכול אותו ללא בעיה. מהם המאכלים העיקריים שגורמים לעצירות?
נחמן שלום, בורגול לא אמור לגרום לעצירות. קקאו מוצריו, קמח לבן ומוצריו, סוכר לבן ומוצריו, גבינות שמנות וקשות, בשר וכל מזון חסר סיבים תזונתיים יכול לגרום לעצירות. תעשה חיפוש בפורום על המילה "עצירות" ותקבל הרבה מידע בנושא. בהצלחה צביקה קורן
אחרי בדיקה הרופא רשב לבני ויטמין B 12. מאותו יום שהתחיל לקחת התחילו כאבי בטן ושילשולים חצי שעה אחרי שמצץ אותו. האם יש קשר בין תוסף וכאבי בטן? רכיבים ויטמין B 12, חומצה פולית, סורביטול, מגנזיום סטארת. תודה מראש
אמילי שלום, הויטמין עצמו לא אמור לגרום לתופעות שציינת. סוכרים אלכוהוליים (סורביטול, מלטיטול, קסיליטול ועוד) גורמים לכאבי בטן. למגנזיום יש אפקט משלשל עדין, אבל הכמות בכדור היא אפסית. מציע שתתייעצי עם הרופא המטפל. בהצלחה צביקה קורן
שלום, אני בת 40 ואני אוכלת בבוקר [ בשש וחצי ] קערה של דייסת שיבולת שועל ואני נשארת עםזה עד שעה 2 בצהריים. האם זה טוב ? או שאני חייבת לאכול משהו בין השעות ? חשוב לציין שאני לא מרגישה תחושת רעב, אני שותה המון מים ואני עובדת עבודה פיזית. אשמח לקבל תשובה במהירות ..
עדינה שלום, באופן כללי כדאי לאכול משהו כל שלוש שעות, אבל אם את רגילה ולא מרגישה צורך לאכול, זה בסדר. תמשיכי לשתות מים, ו/או תה צמחים. את יכולה להעשיר את הדייסה עם תערובת טחונה של פשתן, שומשום, גרעיני דלעת וחמניות. בהצלחה צביקה קורן
שלום, בני בן 12 יום, חלה בצהבת לאחר הלידה וטטופל באור. הונחתי ע"י הרופא לתת לו ויטמין D3, שתי טיפות ליום ונתתי בטעות כ 20 טיפות בבת אחת.. האם זה מסוכן? מה עושים?
איילת שלום, לא נראה לי שזה מסוכן, אבל כדאי שתפני את השאלה לרופא המטפל. בהצלחה צביקה קורן
שמעתי שמתי שרוטב מבושל יותר מידי זמן זה פוגע בערכו התזותני האם זה נכון?, דוגמא; אני נוהג לבשל בתנור אפייה בקר ברוטב ברביקיו האם זה בסדר?האם זה מסרטן?
ילי שלום, הגעת לפורום תזונה טבעית אנחנו לא ממליצים להשתמש בבשר בקר ובטח לא ברוטב ברבקיו. בהצלחה צביקה קורן
למה אחרי שאני מבשל עדשים אדומות במים הם מאבדות את הצבע האדום שלהם
מאיר שלום, זה טבען של העדשים האדומות. למה זה כל כך חשוב? בהצלחה צביקה קורן
הוא לא רק יונק, למרות שאם היה תלוי בו כן. תחליפי החב הקיימים הם מבחינתך בסדר כמו החלב שקדים? אני יודעת שחלב אורז הוא לא כ"כ מזין....
איריס שלום, לכן כל כך חשוב בגיל הזה להתחיל ל ג ו ו ן את התזונה של הילד. תחליב שקדים או שומשום (עם פרי העונה) עשיר יותר ברכיבים תזונתיים מ"חלב" אורז, סויה או שיבולת שועל. אם את הולכת על תזונה בריאותית, כדאי שתפני לייעוץ אישי ולא תסתפקי בעצות חינם הניתנות בפורום זה או אחר. בהצלחה צביקה קורן
שלום, בני,בן השנה וחצי עדיין יונק. למקרים בהם צריכה תחליף להנקה...(אינני שואבת), מה מומלץ לתת כמשקה מזין, ואולי גםמתקתק כמו חלב-אם?
איריס שלום האם הוא רק יונק ? כיוון שהיום ילד בן שנה וחצי אוכל הכל. ניתן לתת לו מהפורמולות שיש לתינוקות לחליפי חלב . ניתן לתת חלב שקדים חלב אורז. בברכת שנה טובה ובהצלחה טובה בר- שאן
שלום, האם ידוע על פעולת שמן אורגנו פראי בריפוי זיהומים בלב? האם כמוסות שמן אורגנו עם שמן זית יעילות כמו טיפות מיצוי? בתודה מראש ובברכה, בן-ציון
בן ציון שלום כמוסות השמן אורגנו יעילות כמו המיצוי. לא ידוע לי על טיפול בשמן אורגנו ללב אולם לדלקות בלב יש חשיבות רבה ללקיחת כורכומין שהוא אחד מנוגדי הדלקת הטובים ביותר בברכת שנה טובה ובהצלחה טובה בר- שאן
שלום, אני ביררתי לגבי הכמוסות ונאמר לי שיש שם רק 3% חומר של אורגנו אתרי, ובנוזלי יש 20% שמן אתרי, האם היעילות המוחכת היא אותה יעילות?
לפני חודשיים עשיתי למשך חודש בבית תכנית של "ניקוי רעלים" לא אכלתי סוכר, גלוטן, קפה, ביצים, בשר חלב ועוד. התזונה שלי היתה מורכבת מהרבה פירות וירקות אורז מלא קינואה עדשים אגוזים ומיצים סחוטים. ההתחלה היתה קשה, אבל אחרי שלושה ימים הרגשתי פשוט נפלא! הגוף שלי הרגיש קליל (אני סובלת מעודף משקל לא מבוטל) העיניים ברקו העור היה במצב מצויין. התכנית נגמרה ובהדרגה חזרתי לתזונה הישנה. אני מרגישה נורא ואיום. מצד אחד אני לא יכולה לוותר על כ"כ הרבה רכיבים בתזונה, מצד שני הגוף צועק לי 24 שעות ביממה שהוא מרגיש לא טוב. המשקל שוב עלה והתחושה דחוסה ורעילה. המצב רוח ירוד. עם זאת אני מוצאת שאני לא יכולה לחזור לאותה תזונה נפלאה למשך זמן ארוך מספיק. האם נתקלת בכזו סיטואציה, מה אתה ממליץ לי לעשות?
איה שלום, האם קיבלת הדרכה וליווי לפני ביצוע הניקוי, במהלכו ובסופו, או שעשית את זה על סמך "ידע אישי" או מקריאת ספר, אוכתבה באינטרנט? כל הרעיון של ניקוי רעלים (בתזונה או בצום) הוא שזה מהווה שלב למעבר לתזונה טבעית ואיכותית ולא מטרה בפני עצמה. אין טעם (וזה אפילו עלול להזיק) לחזור לתזונה קלוקלת לאחר ביצוע הניקוי. מציע שתפני לייעוץ אישי בתזונה טבעית ולא תסתפקי בעצות חינם הניתנות במקום זה או אחר. בהצלחה צביקה קורן
רציתי לשאול אם עדיין קיימת הדיסיבית ואיפה אפשר למצוא אותה?? תודה..
שלום רב, לדעתי ניתן עדיין להשיג בחנויות טבע גדולות, ברשתות שיווק ואולי אפילו ב"פארמים". בהצלחה צביקה קורן
היי.. אני בת 12 ואני שוקלת 61 ק"ג ואני בגובה 1.57 מ'... כל הצד במשפחה של אמא שלי שמנמנים ולא פעילים אבל מהצד של אבא שלי מלאים אבל פעילים.. אמא שלי אומרת לי שזה בסדר ושהיא גם היתה בגיל שלי בערך במשקל הזה ושזה בגלל שיש לי עצמות כבדות.. האם זה בגלל זה או שיש לי עודף משקל??
לחסויה שלום, ראשית תקראי את התשובה שנתתי אתמול לגלית (דחוףףף). שנית אולי את בעודף משקל קטן, אבל את גם בגיל שבו הגוף גדל ומתפתח וייתכנו שינויים במשקל. תקפידי לאכול מאוזן ולעסוק בפעילות גופנית סדירה שאת אוהבת ואל תתעסקי עם המשקל. אם את לא יודעת מה זה "לאכול מאוזן", תפני לתזונאית בקופת חולים. בהצלחה צביקה קורן
תודה.. ואיפו התגובה שכתבתה לה??
האם מישהו יודע היכן ניתן לרכוש Ammi visnaga ומה אתם יודעים לספר על תכונותיו. האם מישהו השתמש ב-Ammi visnaga ולאיזו מטרה והאם הושגו תוצאות
רוני שלום, בחיפוש קצר בגוגל על צמד המילים תמצא שפע של מידע באנגלית ובעברית. לדוגמה: http://www.ranherbs.com/monograph.asp?pid=202&t=b בהצלחה צביקה קורן
שלום קוראים לי גלית,ויש לי שאלה לגבי תזונה. במהלך החופש הגדול לא ממש עשיתי פעילות גופנית ואפשר לומר שבקושי יצאתי מהבית,ואכלתי רגיל!(כמו שאני תמיד אוכלת) לקראת סוף החופש הגדול פתאום הייתה לי הרגש שעליתי קצת בחופש: ההורים שלי אמרו לי שלא עליתי ולי נראה שכן עליתי. אני חושבת שכאשר אחזור למסלול לימודים ולחדר כושר שאני הולכת 4 פעמים בשבוע אני יוריד את הקילו או מספר גרמים עודף. הרי אני ילדה רזה ובחיים לא העלתי ולא רזיתי. אז אין סיבה שאני לא יוכל להוריד את מה שעליתי בקיץ? אני מאוד חוששת שאני לא אוכל להוריד את מה שעליתי בקיץ! בבקשה עזרו לי ותנו לי טיפים להוריד 2 קילו בשבוע. תודה רבה רבה רבה רבה רבה ואינסופית-גלית
גלית שלום, חבל שלא כתבת בת כמה את. בכל אופן, אם את ילדה רזה, אל תנסי בשום אופן לעשות "דיאטה" ובטח לא לנסות להוריד שני קילו בשבועיים. זה מסוכן ועלול לגרום להשמנה! תמשיכי לאכול מאוזן ותתחילי להתאמן במרץ ברגע שזה יתאפשר. בהצלחה צביקה קורן
יש לי עצה שאת חייבת ליישם. אל תחששי מכך שעלית מס' גרמים במהלך החופש. זה בסדר וטיבעי. אם את רזה מטבעך ובריאה אין שום סיבה שלא תשילי זאת במהרה ישר אייך שתחזרי לשגרה. אין בהכרח מדובר בכך שעלית בשומן. אולי יש לך פשוט הצטברות נוזלים או שבגלל שלא היית פעילה חודשיים אז את מרגישה כבדות שנובעת מחוסר פעילות, ממנוחה יתרה, מהתבטלות ולאו דווקא מעליה באחוזי שומן. בדרך כלל אני לא עונה בפורום אך היה לי חשוב לענות לך משום שאני יודעת על מה אני מדברת. המחשבות שלך סביב המשקל עלולות להוביל אותך להפרעת אכילה, ודיאטות כסאח אשר יעשו לך רק רע. את גם תרעיבי את עצמך, תזיקי לעצמך בריאותית ולבסוף באמת תעלי במשקל כי חילוף החומרים שלך ינזק. ותאמיני לי שאני יודעת על מה אני מדברת כי אני הייתי שם לפני מס' שנים. חוסר בפעילות גופנית והתבטלות במהלך החופש גורמת לנו לפעמים להרגיש קצת לא טוב עם עצמנו. זאת תחושה סוביקטיבית שנובעת מכך שהגוף פשוט לא היה פעיל זמן מה. תאמיני לסובבים אותך שאומרים לך שלא השמנת. אם את בריאה ורזה אין סיבה שעם קצת פעיילות גופנית לא תחזירי לעצמך את ההרגשה הטובה. אך בשום אופן לא דיאטות ולא קיצוץ באוכל ולא להכניס את עצמך לסרטים- פשוט לא!!!!! בבקשה ממך, אל תעשי לעצמך נזקים, אל תתחילי בדיאטה שתגרור אותך לתהום שאחר כך רק אלוהים יוכל לעזור לך. תאמיני לי שאת לא רוצה להכנס לכל הסרטים והתסביכים שיש בהפרעות האכילה. נגררים לשם מהר מאוד והיציאה לפעמים בלתי אפשרית. חבל שלא היה מי שידריך אותי בעבר כשאני התחלתי עם מחשבות שטותיות כאלו כמו שלך. הייתירזהמטבעי, בחיים לאחשבתיעל השמנה ורציתי להוריד כולה 2-3 ק"ג אך התדרדרתי למצב שעד היום אני סובלת ממנו. אם היית אחותי הייתי מנערת אותך טוב טוב ולא עוזבת אותך אך את לא ולכן המקסימום שאני יכולה לעשות בשבילך זה לכתוב לך.אם תפנימי את מה שכתבתי לך, מבחינתי- הצלתי את נפשך (וזה לא בצחוק). את צעירה, ובריאה, ואל תשכחי שגם להורמונים יש השפעה על ההרגשה-אין מה לעשות, זה טבעו ש גוף האדם. מקווה שאת מספיק חכמה ולא עוד טיפש עשרה ושלא תעשי שטויות.
שלום רב. יש לי 5 שאלות: 1) איך מבחינים בין דג ממים עמוקים לבין דג אחר? יש סלמון נורווגי (קפוא. זה טוב?) אך יש סלמון מארץ אחרת, שבו אולי אין מספיק אומגה 3! 2) איך זה שחום של בישול/אפיה, אינו פוגע באומגה שבדג? עד כמה ימים לאחר הבישול/אפיה היא נשמרת? 3) הבנתי שבאגוזי מלך יש אומגה 3. אגוז (לא קלוי) שנקנה מקולף מקליפתו הקשה ובחלקו גם מהדקיקה, תוך כמה זמן השומנים שבו יתחמצנו? לאכול מיד לאחר פיצוח הקליפה? 4) עוד הבנתי שאומגה 3 מצומח היא רק ALA. אני אוכל ביום 3 כפות זרעי פשתן וחופן אגוזי מלך, כמה מזה הגוף ימיר לEPA ו DHA? האם זה מספיק? 5) אני קונה טחינה מכבישה קרה. אם השומשום נקלה, זה הרס את השומן שבטחינה? שאלתי הרבה כי אני מאוד משתדל לאכול נכון. תודה רבה!
1) איך מבחינים בין דג ממים עמוקים לבין דג אחר? יש סלמון נורווגי (קפוא. זה טוב?) אך יש סלמון מארץ אחרת, שבו אולי אין מספיק אומגה 3! - אין סימנים חיצוניים. צריך לשאול את מוכר הדגים ולהאמין שהוא יודע. 2) איך זה שחום של בישול/אפיה, אינו פוגע באומגה שבדג? עד כמה ימים לאחר הבישול/אפיה היא נשמרת? - כנראה שיש פגיעה מסויימת, אבל כל המחקרים נעשו על צגים מבושלים / צלויים / אפויים, כך שכנראה שהרוב נשאר. 3) הבנתי שבאגוזי מלך יש אומגה 3. אגוז (לא קלוי) שנקנה מקולף מקליפתו הקשה ובחלקו גם מהדקיקה, תוך כמה זמן השומנים שבו יתחמצנו? לאכול מיד לאחר פיצוח הקליפה? - באגוז מלך יש כמות קטנה מאד. בפשתן יש הרבה יותר. כפי שציינת בשאלתך הבאה מדובר ב ALA שממנו הגוף מייצר "אומגה-3". 4) עוד הבנתי שאומגה 3 מצומח היא רק ALA. אני אוכל ביום 3 כפות זרעי פשתן וחופן אגוזי מלך, כמה מזה הגוף ימיר לEPA ו DHA? האם זה מספיק? - צודק. אם מדובר בפשתן טחון, זה בהחלט מספיק. 5) אני קונה טחינה מכבישה קרה. אם השומשום נקלה, זה הרס את השומן שבטחינה? - חיובי. כדאי מאד לקנות חמאת שומשום או טחינה שנעשו מגרגרים שלא נקלו. השאלה על פשתן עלתה רבות בפורום , גם בימים האחרונים. תעשה חיפוש ידני, או במנוע החיפוש על המילה "פשתן". (בעצם אני זוכר שהיית מעורב בהתכתבות עם מרווין, כך שאתה "בעניינים). בהצלחה צביקה קורן
היי, אני מאוד נהנת לשתות שציה חמה במהלך היום. השתיה האהובה עלי היא נס קפה אך בשל הקופאין והעובדה שמדובר במזון מעובד אני לא צורכת יותר מכוס נס אחת ביום. שתיה חמה במהלך היום עוזרת לי מאוד לשמור על משקל תקין כי זה בא במקום לאכול ולצרוך עוד מזון שיכולתי לוותר עליו. אם כך, אשמח לקבל עצה לאילו חליטות בריאות, מזינות ואף תורמות לבריאות אוכל לעשות לעצמי ולשתות כמה שרק ארצה במהלך היום. חשוב לי שזה יהיה חליטות בריאות ומזינות, שלא יכילו קופאין, ושלא יגרמו לצבירת נוזלים (מצאתי שהרבה נס במהלך היום גורם לי לצבירת נוזלים). בנוסף, שהחליטה לא תהיה מאיזה צמח שנחשב לתרופה. אני רוצה לשתות ממנה בהרגשה שאני יכולה לשתות כמה שאני רוצה ללא הגבלה או חשש לכך שיגרום לי תופעות לוואי. אם החליטה עוד תועיל לי לבריאות כמו תוסיף מינרלים, ויטמינים, תעזור למע' העיכול- מה טוב. תודה
יעל שלום, השאלה הזאת רק מחזקת את התחושה שלי שאת זקוקה לייעוץ והדרכה בתזונה טבעית. אכן קפה שחור לסוגיו, "נס" ו"נטול" הם משקאות מזיקים ופסולים בעיני, הגורמים להפרשה מוגברת של מינרלים מהגוף (בעיקר, אבץ סידן, אשלגן ומגנזיום). אשלגן אחראי למשק הנוזלים בגוף והפרשתו גורמת לעצירה וצבירה של נוזלים בגוף. כל חליטת צמחים נייטרליים תועיל עבורך. לחליטות אין "ערכים תזונתיים" (חלבון, שומן, פחמימות ויטמינים או מינרלים), מצד שני לרובם יש תכונות ריפוי ברמה זו או אחרת. את יכולה לשתות ללא חשש חליטה מהצמחים הבאים (כבודדים או כתערובת ששומרים בצנצנת זכוכית): קמומיל, שומר, מנטה, נענע, לואיזה, לימונית, ורבנה, עשב לימון, מליסה פקעות ורדים והיביסקוס - חליטה חמוצה, שותים בנפרד. בהצלחה צביקה קורן.
שלום. אני בת 27 ואוכלת בריא. לא מזון משומר, לא שימורים, לא שומן טרנס, לא ג'אנק, כן ירקות, בשר וגבינות רזות, בקיצור- משתדלת כמה שיותר לצרוך מזון אכותי. לצערי איני צורכת דגים (ממס' סיבות) לכן חשבתי לצרוך אומגה3 מקפסולות וזאת כי שמעתי שלאומגה 3 יש יתרונות בריאותיים רבים וזה משפר מצב רוח , ריכוז וכד.. העניין הוא שבגלל שאני לא נוהגת ליטול כלל וכלל תרופות (גם לא אקמול) אני חוששת ליטול אומגה3 דרך קפסולות שנקנות בחנויות. איני יודעת מה הם מכילים, האם זה באמת תוסף מזון או שזה מכיל גם חומרים שלא כדאי לצרוך זמן רב. בקיצור, המילה קפסולה והידיעה שאני כביכול לוקחת "גלולה" לא עושה לי הרגשה טובה. שאלתי היא- האם יש לי סיבה לחשוש ואם לא אז כשאקנה אומגה 3 , איזה אומגה הכי כדאי לקנות? של איזה חברה נחשב לטוב ובטוח ואמין? ועל מה עלי לשם לב כשאני רוכשת את המוצר- אני שואלת כי ידוע לי שיש מס' קפסולות לאומגה 3 בשוק וכל אחת מכילה ריכוז שונה של החומצה השומנית. אני מקווה שהבנתם את כוונתי בשאלה האחרונה. תודה ומחכה לתשובה.
יעל שלום, ראשית, אם את צרכנית של מזון בריאות (למרות שבשר וגבינות זה לא בדיוק מזון בריאות...), כדאי לך לשקול לאכול מידי יום שתי כפות של פשתן טחון טרי. כך תקבלי את מה שרצית ויותר. מציע לך לעשות חיפוש על המילה פשתן בפורום וגם באתר שלי. לגבי ה"גלולות", מדובר בגלולות ג'לטין המכילות שמן דגים בלבד. אין חשש לקחת. אני לא ממליץ במסגרת הפורום על מותג זה או אחר - תשאלי בחנויות טבע. הערה: אני מעדיף שמרכזים את כל השאלות בהודעה אחת - זה חוסך זמן. הערה2: אני מציע לך לפנות לייעוץ אישי בתזונה טבעית, כדי שתלמדי מה זה מזון בריאות, ממה להימנע ומה לאכול. בהצלחה צביקה קורן
שלום כל הטחינות הלא אורגניות שקניתי (אחווה, עינן, בארקה, הנסיך) רשום שזה מכיל 100% שומשום בלבד ולכל אחת טעם אחר. האם זה באמת רק שומשום? מה אתה ממליץ לקנות. תודה
מאי שלום, אני ממליץ לקנות חמאת שומשום או טחינה מלאה שיש בה לפחות 800 מ"ג סידן. רצוי לקנות מגידול אורגני. אני לא ממליץ בפורום על מותג זה או אחר, אבל בחנויות טבע תמצאי את מבוקשך. בהצלחה צביקה קורן
שלום רב , יש לי בדיקה בשבוע הבא לגילוי החידק הנ"ל , חיידק שמתרבה במעיים לאחר שימוש באנטיביוטיקה . הרופאה חושדת שיש לי את החיידק כי לאחר שימוש באנטיביוטיקה הופיעו לי תסמינים במערכת העיכול כמו שלשול עם ריר דמי . אני מאד סובלת בינתיים . רציתי לדעת , במידה ואכן מדובר בחיידק הנ"ל מבחינת תזונה , מה מומלץ לי לאכול , ליטול?
מאיה שלום, נראה לי שבמקרה הזה צריך טיפול תרופתי - תפני לרופא המטפל. אם זה לא עוזר, או אם את לא מעוניינת בטיפול תרופתי, כדאי לנסות צום מיצי ירקות או מים למשך כמה ימים ולאחר מכן מעבר לתזונה טבעית. את זה חייבים לעשות בהדרכה וליווי של מומחה לנושא. בינתיים את יכולה להגביר שימוש בשום ובבצל שיש להם אפקט אנטי חיידקי ומחטא. לשתות הרבה מים וחליטה מקמומיל, מרווה ושומר. בהצלחה צביקה קורן.
שלום רב , האם זה נכון שבשום ובצל יש חיידקים טובים? אם כן אילו? אילו מזונות אחרים חוץ מיוגורט מכילים חיידקים טובים? בתודה מראש...
דנה שלום, בבצל ושום אין "חיידקים טובים", אבל הם מאפשרים שיגשוג שלהם במעיים, כמו גם ירקות עליים וירוקים. מלבד יוגורט יש חיידקים טובים בירקות כבושים (כמו כרוב), הבעיה שהם עשירים מאד במלח. בהצלחה צביקה קורן
תוכלו לקבל כל יום עד הבית:
הודעות כאלה ימחקו!
שלום , אני אוהב לאכול את הסלט שלי עם חומץ טבעי 5% במקום לימון , זה עושה לי טעבון וטעם , השאלה שלי האם זה טוב או מזיק ? בריא יותר מלימון או לא ? יש להדגיש שאני משתמש בליפיטור 40 תודה מראש
אברהם שלום עדיף לימון או חומץ תפוחים בברכת שנה טובה ובהצלחה טובה בר- שאן
כיצד מכינים משקה אלוורה? האם להשרות במים או לחלוט את העלים? האם לגרד את הג'ל מהעלה ולערבבו במים רגילים? אודה על תשובה.
אור שלום, רצוי לפתוח בסכין את העלה הבשרני ולגרד את החומר הרירי לתוך כלי. אפשר למהול במים , או לאכול ללא מהילה. החומר מר מאד, אפשר להמתיק עם ממתיק טבעי. כדאי לקחת בהתחלה כמות קטנה מאד ולבדוק שאין תופעות לוואי. אגב, בעבר התייחסתי בשלילה רבה ל"משקה אלוורה מיוצב" הנמכר בבקבוקים. אפשר למצוא את זה בחיפוש בפורום על המילה "אלוורה". בהצלחה צביקה קורן
שלום רב. יש לי 4 שאלות: 1) האם זה משנה באיזה מכשיר (מטחנת קפה, אבני ריחיים, מרסק פירות ביתי וכו') טוחנים אותם? 2) אלו זרעים עדיפים: צהוב-זהוב או חום? 3) מה עדיף: לאחסן בקירור או בהקפאה? 4) איך יתכן שהכמות היומית המומלצת של שמן פשתן (2 כפות) שווה לכמות המומלצת של זרעים? הרי זרעים פחות מרוכזים מהשמן עצמו. תודה רבה.
משה שלום, 1) האם זה משנה באיזה מכשיר (מטחנת קפה, אבני ריחיים, מרסק פירות ביתי וכו') טוחנים אותם? - לא, העיקר שהתוכן יוצא מהקליפה. 2) אלו זרעים עדיפים: צהוב-זהוב או חום? - אין העדפה, רצוי שיהיה מגידול אורגני. 3) מה עדיף: לאחסן בקירור או בהקפאה? - תלוי לכמה זמן. בקירור - כמה ימים, בהקפאה כמה שבעועות ויותר. 4) איך יתכן שהכמות היומית המומלצת של שמן פשתן (2 כפות) שווה לכמות המומלצת של זרעים? הרי זרעים פחות מרוכזים מהשמן עצמו. - אין "מינון" קבוע. בד"כ מומלץ לצרוך 2 כפות של פשתן טחון ורק כף אחת של שמן. בהצלחה צביקה קורן
שלום. למה טוב הפרי והיכן ניתן להשיג
יוסי שלום, מידי פעם צצות בשוק "תרופות טבעיות" המבוססות על צמחי מרפא, אבקות ושיקויים להם מיוחסות תכונות מרפא עילאיות. בדרך כלל הן משווקות על ידי אנשים נמרצים שאין להם מושג בתזונה ובבריאות. אני לא מאמין ב"תרופות פלא". רק תזונה טבעית, מאוזנת ואיכותית בשילוב פעילות גופנית נמרצת תביא לבריאות טובה ולמניעת מחלות. לסיכום, מדובר בעוד "תרופה טבעית", מסחרית שאני שולל את השימוש בהן. בהצלחה צביקה קורן
ולמה הוא טוב
מבקשת לדעת אילו מזונות מומלצים לטיפול בבעיה ומאילו מזונות יש להימנע (במקביל לטיפול תרופתי ). תודה.
י שלום בדלקת במעי הגס מאוד חשוב להוריד מזונות כמו קפה, בשר, סוכרים הרבה מלח ,חומרים משמרים, שימורים , אבקות עם מונוסודיום גלוטמאט . יש מקום ללכת לתזונאית שתבנה איתך תוכנית טיפולית תזונתית למניעת הדלקת. בגדול לאכל ירקות מבושלים, אורז,דגי ים צפוני וכ"ו בברכה והצלחה בברכת שנה טובה טובה בר- שאן
בזמן זיעה הגוף פולט מים ונתרן לפי מה שאני יודע אז האם ספורטאים או אנשים שעובדים בשמש צריכים יותר נתרן ?
יוחאי שלום נתרן הוא מינרל חשוב ואכן במאמץ יתר הוא נפלט החוצה. אולם דווקא מינרל זה לא קיים אצלנו בחסר כיוון שאנחנו במזונות שלנו מקבלים המון נתרן. בהצלחה בברכת שנה טוןבה טובה בר- שאן
ידוע שקטניות עם דגנים יוצרים חלבון מלא, בבוקר אני נוהג לאכול בורגול עם עדשים או קוסקוס עם אפונה ביחד עם ירקות מה שמכיל את כל קבוצות המזון~ויטמנים,חלבונים ופחמימות האם זה מספיק לארוחת בוקר או שיש לך עוד קבוצת מזון להמליץ לי עלייה
וחאי שלום זה מצויין אך ניתן להוסיף גם אגוזים למיניהם בברכת שנה טובה ובהצלחה טובה בר- שאן
שלום רב, האםמומלץ לשתות תה לבן, ולמה? האם גם יכול להזיק? תודה
איריס שלום תה לבן מומלץ כיוון שגם הוא מכיל נוגדי חמצון רבים אין סיבה שיזיק. בהצלחה בברכת שנה טובה טובה בר- שאן
היי רציתי לדעת ואם תוכל לענות לי לגבי לחם. אז ככה: יש היום המון סוגי לחמים אני מדברת על קמח מלא וכו.. יש לך חברה או לחם מסוים שמבחינתך הכי בריא משביע תזונתי? או חברה של הלחם או איזה סוג:שיפון וכו.......? ועוד משהו אני רוצה לרדת קצת במשקל האם 2 פרוסות ולחמנייה ביום אכן אפשריות אם אני רוצה לרדת? או כמה צריך בקיצור?
היי שלום יש היום לחמים רבים בשוק כפי שאמרת. מומלץ לחם מלא או שיפון100% או לחם שיאור יש לחברת תושיה ,לדוקטור מארק ,וגם במרכולים יש לחמים שונים את פשוט צריכה לקרוא את הרכיבים ולבדוק שאכן הלחם מכיל את המרכיבים הנכונים. בהצלחה בברכת שנה טובה טובה בר- שאן
שלום טבעוני בן 64 רזה ספורטאי(יחד עם דגי ים צפוני). פירטין בתחום אולם נמוך. ברזל מעט נמוך. חומצה פולית תקינה. המלצות תזונה לתיקון פירטין? בתודה
שאול שלום האם הברזל שלך גם נמוך וההמוגלובין נמוך? בכל מקרה תזונה להעלאת הפריטין: הרבה עלים ירוקים, שקדים ,אגוזים, דגים, ביצים , קטניות רימונים. בהצלחה בברכת שנה טובה טובה בר- שאן
מבקש לדעת את הרשימה המלאה של מזונות גויטרוגנים ובמיוחד את כמות החומר הפעיל בכל אחד מהם אשר מפריע לספיגת יוד של בלוטת התריס. במידה והמידע אינו ברשותכם אשמח לקבל קישור לאתר אחר או רעיון איך למצוא מידע זה. בתודה
שאול שלום מזונות גויטרוגנים: כרוב, עלי רוקט, כרובית, צנון, צנונית, ברוקולי, סויה ,אפרסק וכ"ו בהצלחה בברכת שנה טובה טובה בר- שאן
שלום רב, רציתי לשאול באיזה תנאי חום מושמדים חיידקים פתוגניים במזון? 1.האם אפייה בתנור בחום של כ 180 מעלות במשך חצי שעה מספיקה? או שדרוש יותר זמן? תודה
טלי שלום אין ספק שבחום 180 מעלות החיידקים מושמדים בברכת שנה טובה ובהצלחה טובה בר-שאן
האפ יש הבדל בין שמן קנולה מזוכך לשמן קנולה מכבישה קרה? האם יש בהדל בין שמן קנולה לשאר השמנים הקיימים? יש משמעות שכתוב בתוספת אומגה 3? האם ניתן לטטגן בשמן זית או רק לסלט?ואם ניתן לטגן בזיתולה ?
שם בדוי שלום אכן כן שמן מזוכך הוא שמן שכבר חומם. ניתן לטגן בשמן זית. בברכה ובהצלחה טובה בר- שאן
שלום צביקה, בימים האחרונים אני סובלת משלשולים די חריפים. בשל בעיית עור התחלתי לקחת תוספים, או יותר נכון לומר - הוספתי על התוספים שאני כבר לוקחת. אודהלך אם תוכל לעזור לי בזיהוי "החשודים" העשוים לגרום לתופעת לוואי של שלשולים, או שמה השילוב בין התוספים עשוי לגרום לכך. בנוסף, אני כרגע במצב רגשי קצת עדין- אני מאוד כועסת על משהו שקרה במשפחה (כעס ועצב יכולים לגרום לשלשולים?) . ואלה הם התוספים: קומפלקס ויטמיני B מולטי ויטמינים (ללא ברזל) חומצה אלפא ליפואית עשב שיפון כל אלה של חברת סוואנסון. _______ ויטמין C ביופלבנאודים מהדרים של סולגאר. _____ אומגה 3, אלספה ____ לציתין, גרגירי סויה - קופסא אדומה (2 כפות ליום) ____ אכינצאה של NSP כמו כן פרוזק במינון נמוך מאוד (רבע כדור ליום- 5 מ"ג) מה דעתך? תודה, מעיין
מעיין שלום, אני חושד באכינצאה. יש לה אפקט משלשל. אכינצאה מומלץ לקחת רק במצבים של מחלות בעיקר במערכת הנשימה. היא מגרה את המערכת החיסונית ואם תהיי חולה היא עלולה לא להועיל. ממליץ להפסיק לקחת ולשמור במגירה עד החורף. בנוסף, ויטמין C במינון שמעל 1,000 מ"ג עלול לגרום לשילשולים. לא ציינת כמה את לוקחת... בנוסף2, אם ה"עשב שיפון" מכיל ממתיק אלכוהולי (כמו מולטידקסטרוז, סורביטול, מלטיטול וכד') זה עלול לגרום לכאבי בטן ושילשולים. כדאי להימנע מזה. מצבים נפשיים של מתח וחרדה יכולים לגרום לשילשול ול... עצירות. מציע לך לפנות לייעוץ אישי בתזונה טבעית ולא להסתפק בעצות בפורום ובלקיחת תוספים. בהצלחה צביקה קורן
בתי בת שנה והיות וההנקה נפסקה היא ניזונה בעיקר מחלב שומשום. היא מעדיפה לינוק מבקבוק ועל אף שהיא אוכלת מזון הוא כמעט לא מחליף את הבקבוק שלה היא אוכלת כ1.2 ליטר חלב שומשום ביום האם זה נראה לך יותר מדי? האם יש חשש להשמנת יתר מחלב שומשום- היא יחסית גדולה לגילה תודה מראש שיר
שיר שלום, 1.2 ליטר נראה לי קצת מוגזם. כדאי להפחית את הכמות ולגוון עם "חלב" שקדים או אגוזים, "חלב" אורז, סויה, או שיבולת שועל. אני לא מודאג מהערך הקלורי, אבל חשוב מאד לגוון את התזונה. בהצלחה צביקה קורן
שלום רב, האם רכז רימונים הוא בעל תכונות תזונתיות כמו הפרי הטרי, והאם כפית ליום ממנו מספקת. תודה, דנה
דנה שלום, האם לדעתך "רכז" כלשהו יכול להחליף את הפרי או הירק הטרי? כמובן שלא! בפרי יש אנזימים, ויטמינים וחומרים נוספים שלא קיימים ברכז. את הרכז כדאי לשתות רק בתקופה שאין פרי טרי. בהצלחה צביקה קורן
שלום רב, האם לגבר בן 50 שמשקלו 65 ק"ג קריטאנין 1.2 - צריכה להיות מניעה במאכלים מסויימים (כגון עששים , שעועת, אגוזי המלך) שעלולים להזיק לכליות. בתודה
מיכל שלום, קריאטינין הוא תוצר פירוק של בשר ולא של עדשים או שקדים. אם יש עודף, הגיוני שנפחית את כמות הבשר והחלבון מהחי ונ ו ס י ף במקום זה חלבונים מהצומח כמו: שקדים, אגוזים, עדשים, שעועית ואגוזי מלך. בנוסף, כדי לשמור על הכליות כדאי מ א ד להפחית את כמות המלח בתזונה. בהצלחה צביקה קורן