שמני מאכל

דיון מתוך פורום  תזונה טבעית

12/04/2008 | 23:08 | מאת: לאורי

שלום רב, האם אפשר בבקשה לדרג מבחינה תזונתית ועם הסבר מפורט, במידה שאפשר לפרט בפורום אינטרנט, את שמני המאכל הבאים: שמן זית, שמן קוקוס, שמן כותנה, שמן דקלים, שמן אגוזים. והאם זה משנה אם משתמשים בשמן לסלט או לבישול/ אפיה/ טיגון ? תודה.

לקריאה נוספת והעמקה
13/04/2008 | 16:23 | מאת: צביקה קורן

לאורי שלום, שמן זית מכיל כמות רבה של חומצת שומן חד בלתי רוויה שיש לה השפעה מיטיבה על מערכת הלב וכלי הדם ועל הבריאות הכללית ולכן הוא עדיף בעיני על פני שאר השמנים. טיגון וחימום השמן (כל שמן) מקלקל אותו ולכן מאד לא רצוי לטגן. בגישת התזונה הטבעית משתמשים בשמן מכבישה קרה, רצוי מגידול אורגני, ללא חימום. שמן קוקוס ושמן תמרים מכילים כמות רבה של חומצת שומן רווייה ולכן גם הם בעדיפות נמוכה. אפשר להשתמש גם בשמן שומשום, חמניות, סויה, חריע, ענבים, נבט חיטה. שמן כותנה לא מיועד למאכל אדם. לקבלת הסבר מפורט יותר אני מציע לך להשתמש במנוע החיפוש של גוגל לקבלת מידע על כל אחד מהשמנים. בהצלחה צביקה

מנהל פורום תזונה טבעית