שלום רב - שאלה:
דיון מתוך פורום תזונה טבעית
כאחד שמקפיד על תזונה מזינה ואורח חיים בריא הייתי מאוד רוצה לדעת מהם היתרונות(אם אכן קיימים) שיש באכילת שן שום פעם ביום וכן באכילת טונה 3 פעמים בשבוע? האם ישנם גם חסרונות? מה התרומה הייחודית של הטונה והשום לבריאותי. תודה מראש.
גל שלום, לשום יש מספר יתרונות בריאותיים שחלקם הוכחו במחקרים. הוא מכיל בעיקר סולפור (אנטיביוטיקה), ויטמין C,B יש לו יכולת להשמיד וירוסים תכונות ריפוי: מחטא מוריד לחץ דם (שנוי במחלוקת) וכולסטרול. שומר על כלי הדם והנימים - ניקוי משקעים סידניים שומר על שריר הלב ותמיכה בו. יעיל נגד הרעלת ניקוטין. לטיפול בזיהומי מעיים, תולעים, שלשול ומחלות מעיים (גסטריטיס בעל השפעה חזקה על מערכת הנשימה (מכיח, מעורר הזעה) השמדת וירוסים מסוגים שונים. שיפור חילוף החומרים בגוף מסייע בכאבי ראש. הוכח שיפור בטיפול בסרטן העור. מומלץ לאכול שום כתוש טרי (בטחינה למשל), אבל יש אנשים שזה גורם להם הפרעות עיכול וכאבים בקיבה - אלה צריכים לאכול שום מבושל, אפוי או מאודה. לגבי שימורי טונה כתבתי כבר מספר פעמים. בעיני זה מזון פסול בגלל החומרים המשמרים , המלח השמן הזול ושאריות הפח. התמול התבשרנו שלא מומלץ לנשים הרות בגלל שאריות כספית. בהצלחה צביקה