שלום רב - שאלה:

דיון מתוך פורום  תזונה טבעית

08/11/2006 | 20:07 | מאת: גל

כאחד שמקפיד על תזונה מזינה ואורח חיים בריא הייתי מאוד רוצה לדעת מהם היתרונות(אם אכן קיימים) שיש באכילת שן שום פעם ביום וכן באכילת טונה 3 פעמים בשבוע? האם ישנם גם חסרונות? מה התרומה הייחודית של הטונה והשום לבריאותי. תודה מראש.

לקריאה נוספת והעמקה
09/11/2006 | 08:23 | מאת: צביקה קורן

גל שלום, לשום יש מספר יתרונות בריאותיים שחלקם הוכחו במחקרים. הוא מכיל בעיקר סולפור (אנטיביוטיקה), ויטמין C,B יש לו יכולת להשמיד וירוסים תכונות ריפוי: • מחטא • מוריד לחץ דם (שנוי במחלוקת) וכולסטרול. • שומר על כלי הדם והנימים - ניקוי משקעים סידניים • שומר על שריר הלב ותמיכה בו. • יעיל נגד הרעלת ניקוטין. • לטיפול בזיהומי מעיים, תולעים, שלשול ומחלות מעיים (גסטריטיס • בעל השפעה חזקה על מערכת הנשימה (מכיח, מעורר הזעה) • השמדת וירוסים מסוגים שונים. • שיפור חילוף החומרים בגוף • מסייע בכאבי ראש. • הוכח שיפור בטיפול בסרטן העור. מומלץ לאכול שום כתוש טרי (בטחינה למשל), אבל יש אנשים שזה גורם להם הפרעות עיכול וכאבים בקיבה - אלה צריכים לאכול שום מבושל, אפוי או מאודה. לגבי שימורי טונה כתבתי כבר מספר פעמים. בעיני זה מזון פסול בגלל החומרים המשמרים , המלח השמן הזול ושאריות הפח. התמול התבשרנו שלא מומלץ לנשים הרות בגלל שאריות כספית. בהצלחה צביקה

מנהל פורום תזונה טבעית