סידן במפרקים
דיון מתוך פורום תזונה טבעית
הבעיה: הצטברות סידן במפרקים. האם יש עצה לטיפול או הקלה באמצעים תזונתיים?
מנש שלום, כדאי להימנע ממזונות המכילים אוקסלאטים (תרד, ירקות בעלי עלים ירוקים כהים, אגוזים, בטנים, תותים, ריבס, קקאו, שוקולד, בטטות, סובין ונבט חיטה, חצילים, פלפל ירוק, סלק וענבים אדומים). החומצה האוכסלית מתחבר לסידן שבמזון ומנעת ספיגה שלו בגוף ואז הוא שוקע בכליות ובמפרקים. כדאי לקבל יעוץ נטורופתי שיהיה מקיף ויסודי יותר. בהצלחה צביקה
כדאי להימנע ממזון יוצר חומצה - בשר, עוף, דגים, ביצים, מוצרי-חלב, בצקים, קפה, שוקולד, אלכוהול, כל מה שמכיל צבעי-מאכל וחומר משמר. לאכול רק מזון יוצר בסיס - ירקות, פירות, שקדים (בלי הקליפה הדקה), נבטים, חומוס,עדשים. הסיבה: מזון יוצר חומצה גורם למעבר של סידן מהעצם לדם, כמנגנון הגנה, הבא לשמור על בסיסיות הדם, וכך קורה שסידן מצטבר במיפרקים.
עדיף לאכול יותר פירות ופחות דגנים (שהם בעלי תגובה חומצתית). טחינה מלאה היא גם בעלת תגובה מאוד בסיסית (ההפך מחומצתית).