פלבנולים בפירות
דיון מתוך פורום תזונה טבעית
שלום רב, האם פלבנולים שנימצאים בפירות כמו תפוחי עץ ואגסים ,נהרסים אם אני אופה אותם בתנור?האם החום הורס אותם לגמרי? תודה רבה לתשובה סופי
סופי שלום פלבנולים הם נוגדי חמצון (כמו קוורצטין שנמצא בתפוחים) – והם רגישים לחום, חמצן ואור. באפייה: חלק מהפלבנולים מתפרקים בגלל הטמפרטורות הגבוהות. עם זאת, לא כל הפלבנולים נהרסים — חלקם שורדים, בעיקר אם האפייה היא מתונה ולא ממושכת. חלקם עשויים להפוך לזמינים יותר ביולוגית, כלומר הגוף סופג אותם טוב יותר לאחר בישול או אפייה