אוקסאלאט

דיון מתוך פורום  תזונה טבעית

02/10/2002 | 22:55 | מאת: אורלי

האם מישהו יכול לעזור ולהסביר מהו אוקסאלאט והיכן ניתן למצוא אותו? מטופלת שלי קיבלה הוראה מהרופא לא לאכול דברים שמכילים אוקסאלאט. מישהו יכול להחכים אותי? בברכת רק בריאות, אורלי

לקריאה נוספת והעמקה
09/10/2002 | 17:06 | מאת: נירה אולנד

שלום אורלי אוקסלאט, או חומצה אוקסלית, הוא חומר שנוצר גם בתוך הגוף, וגם נמצא במזונות צמחיים שונים. לחלק מהאנשים יש נטיה לייצר יותר מידי אוקסלט. אם הם גם אוכלים מזונות עשירים באוקסלט בתדירות גבוהה, הם עלולים לסבול מאבני אוקסלט בכליות, או מוסטיבוליטיס בנשים (דלקת מכאיבה בנרתיק). חשוב לציין עובדה לא ידועה: ויטמין C שנלקח כתוסף בכמות מעל לצרכי הגוף (צרכי הגוף הם בערך 100 מ"ג ליום) הופך לאוקסלט ומצטרף לאוקסלט שמתקבל מהמזון ומתהליכים מטבוליים בגוף. המזונות העשירים ביותר באוקסלט הם תרד, עלי חמציץ, עשבי תיבול (למשל פטרוזיליה, כוסברה, שמיר, ריחן), קקאו וכל המוצרים המכילים אותו (כמו שוקו ושוקולד), קפה, תה רגיל וירוק, תות שדה, רברבר (מין עשב מתוק שדומה לסלרי עלים אדום), סלרי. יש כמויות אוקסלט מסויימות אם כי קטנות יותר בתפוחים, אפרסקים, אגסים, ועוד ירקות ופירות. המנעות מהמזונות שמכילים הרבה אוקסלט נחשבת לדיאטה דלת אוקסלט. בהצלחה.

מנהל פורום תזונה טבעית