שמן ומרגרינה

דיון מתוך פורום  נטורופתיה

30/09/2005 | 01:44 | מאת: ה.א.צ

הי, הייתי מאוד רוצה לדעת אם יש איזושהי דרך להמיר את המרגרינה שיש בהרבה מתכונים לשמן. אני יודעת שזה לא מתאים לכל מתכון אבל אין איזשהו סטנדרט של כמה מ"ג מרגרינה שווה לכמה מ"ל שמן? זה ממש חבל שאני לא יכולה להכין כ"כ הרבה מתכונים טובים עם פוטנציאל מצויין להיות גם בריאים בגלל שיש בהם מרגרינה ולא שמן (בסה"כ בהרבה מהמתכונים אפשר להמיר את המרגרינה או החמאה בשמן) תודה מראש.

לקריאה נוספת והעמקה
01/10/2005 | 15:17 | מאת: רויטל ברמן

הי ה.א.צ (חסר 'ל' ואתה האצ"ל, או שאולי שמך ), בוודאי שאפשר. על כל 250 ג' מרגרינה שים כוס שמן קנולה או לחילופין השתמש בחמאה - רצוי אורגנית(לא אידיאלי אבל עדיף בהרבה על מרגרינה שזה רעל). כל מתכון (באחריות !!!!) אפשר להמיר בו את הקמח לקמח מלא, את הסוכר לסוכר חום, את הביצים לביצים אורגניות ו...את המרגרינה לשמן קנולה או שמן אגוזים/שמן שומשום... בכבישה קרה. גם דברים כמו אבקת מרק שיש בהמון תבשילים אפשר להחליף לתערובץ תבלינים יבשה הכוללת פפריקה, כמון, כורכום, חוואיג', מלח ומעט שמן. כל מתכון אפשר לשפר ולהפוך אותו ליותר בריא. זה נשאר טעים (אולי לא אותו טעם בדיוק כמו המתכון המקורי, אבל שונה זה לא פחות טוב). אפרופו, דעי שברב המתכונים אפשר לקצץ ב - 3/4 או 2/3 את כמויות השומן והסוכר ועדיין להגיע לתוצאות טעימות. אנחנו פשוט משתמשים בסוכר ושומן בלי לחשוב פעמיים. לבריאות.

01/10/2005 | 22:25 | מאת: ה.א.צ

תודה רבה רויטל, זה מאוד עוזר לי כי אני בכלל לא אוכלת מרגרינה וחמאה, שלא לדבר על זה שאת הקמח והסוכר הלבן כבר מזמן נטשתי וכמעט שכחתי איך הם נראים. כמובן שאת כל המתכונים אני הופכת ומנסה לשדרג. אמא שלי לפעמים משתמשת באבקת מרק טבעית שהיא קונה בבית טבע, אני בכל זאת מעדיפה שלא כי אני מעדיפה לאכול דברים כמה שפחות מוכנים וכמה שיותר טריים. האם יש לי סיבה להמנע מכך? בסה"כ אין באבקה חומרים משמרים או משפרי טעם ולכן צריך לשמור אותה במקרר. השאלה האם אני יכולה להשתמש או שכדאי לי לתבל בתבלינים שהמלצת לי? תודה מראש ה.א.צ.

02/10/2005 | 08:17 | מאת: דליה ודוד הבריאות הטבעית

זכות הציבור לדעת על המרגרינה שנאכל מרגרינה נוצרה כדי לפטם (להשמין( תרנגולי הודו. כשהיא הרגה את תרנגולי הודו האנשים שהשקיעו את כל הכסף במחקר, רצו להחזיר לעצמם את ההשקעה. הם חשבו בצוותא מה ניתן לעשות עם המוצר הזה כדי שניתן יהיה לקבל את הכסף בחזרה. זה היה חומר לבן ללא שלא עורר כל משיכה ולכן הוסיפו לו צבע צהוב, ומכרו אותו לאנשים.. שומן רווי – 5 גר' במרגרינה. אכילת מרגרינה עלולה להעלות את שיעור מחלות הלב אצל נשים ב-53% לעומת .למרגרינה: מכילה רמות גבוהות של שומן מוקשה (טראנס) הגורמות ל-פי 3 סכנה למחלות לב, מעלה את רמת הכולסטרול הכללי וה- LDL (זה הכולסטרול הרע). מוריד את ה- HDL (הכולסטרול הטוב). מעלה עד לפי 5 את הסכנה לסרטן, מוריד את איכות חלב אם, מוריד את תנגודת המערכת החיסונית, ומוריד את תגובת האינסולין. והנה עובדה מזעזעת............והכי מעניינת.... המרגרינה רחוקה במולקולה אחת מלהיות פלסטיק! עובדה זו מספיקה לי כדי שאמנע ממרגרינה כל חיי ולכל פריט שהוא הידרוגני ..( שמוסיפים לו מימן, כדי לשנות את מבנה המולקולה של החומר) אתם יכולים לנסות זאת בעצמכם. השאירו חפיסת מרגרינה בחצר ביתכם במקום מוצל. תראו מספר דברים: אין זבובים , אפילו הברחשים המטרידים הבאים לפירות לא מתקרבים לזה. (זה אמור להביע משהו). זה לא מתקלקל או מסריח כי אין בזה חומרים בעלי ערך תזונתי, כלום לא יגדל על זה, אפילו האורגניזמים הזעירים לא מוצאים את זה כבית גידול. מדוע? כי זה כמעט פלסטיק. האם הייתם רוצים להמס את קופסת הפלסטיק (טאפרוור) שלכם ולמרוח אותה על הטוסט שלכם? גוף האדם אינו מזהה פרודת מרגרינה במדויק, על כן דוחס 2 או יותר לתוך תא אחד, לכן אנשים שאוכלים זבל כימי גופם מעוות ונשפך. כיצד מייצרים מרגרינה ? התהליך נקרא , הידרוגינציה, כלומר הפצצה במימן של שומן צמחי, השומן הצמחי מחומצן ועבר טיפול כימי עם נפט, חומצות וחומרים אחרים. ניתן למצוא מוצרים תעשייתיים לאכילה המכילים שומן שעבר הקשיה מלאה או חלקית, ברכות ואהבה ובריאות טבעית

02/10/2005 | 08:26 | מאת: רויטל ברמן

מנהל פורום נטורופתיה