פורום תזונה קלינית

פורום זה סגור לשליחת הודעות חדשות. לפורום הפעיל - תזונה קלינית - שיבא תל-השומר
15190 הודעות
14864 תשובות מומחה
16/03/2012 | 09:20 | מאת: סמד

אני עם איליוסטומי זמני מאוקטובר בשנה שעברה לאחר כריתת רקטום. רוצה לדעת האם מותר לי בפסח לאכול מצות, מוצרי קמח מצה, קניידעלעך וכו'. אני גם רוצה להגיד שאני רועדת מפחד כי הדיאטנית שלי אמרה לי להתחיל לאכול פירות עם הקליפות וכשעשיתי זאת בפעם הראשונה חטפתי חסימת מעיים והגעתי לבית חולים. למרבה המזל המעיים השתחררו בחדר המיון ולא היה צורך בניתוח.

שלום סמדר, אנו נוהגות לא להמליץ על מצות בתקופה זו. קמח מצות שמוסיפים לו ביצים ושמן פחות בעייתי, אבל בכמויות קטנות מאוד. לגבי פירות, הייתי ממשיכה ללא קליפה ונמנעת מאבטיח, סבקרס, אפרסמון וגויאבות. בברכה,דנה

15/03/2012 | 20:31 | מאת: אבי

שלום גידול סרטני התגלה אצלי בושט בחיבור עם הקיבה . קיבלתי טיפול כימותרפיה שהסתים ב 1 לדצמבר האחרון . ב 8 לינואר עברתי ניתוח בו הוסר הושט והקיבה חוברה לחלק העליון שלא הוסר בבטני הושאר צינורית להזנה במכשיר קנגורו מאז אבידתי תיאבון. מאז תחילת הטיפול משקלי פחת ב 12 קילו ( היום 71 קילו) היו ימים בהם הצלחתי לאכול יותר ותיגברתי במזון מסוג ג'יביטי באמצעות הקנגורו בימים האחרונה חלה נסיגה ואני בקושי אוכל דרך הפה. מתגבר בגביטי שאלותי- כמה זמן יחלוף עד לחזרה לתיאבון? האם קיימת דרך להאצת חזרת תיאבון הומלץ לי לקבל רישיון לקנביס רפואי. האם ישנם הוכחות ליעילות החומר? בברכה אבי

17/03/2012 | 12:47 | מאת:

שלום אבי, ראשית, הייתי ממליצה לעבור להזנת לילה בלבד בקצב מוגבר כדי לקבל כמות מקסימלית של הזנה, ולהשאיר את היום פנוי לפתח תאבון למזון שאתה מסוגל לאכול. כדי להגביר תאבון במצבך ישנן 2 אפשרויותף ישנה תרופה שנקראת "מגס" שיכולה לעודד תאבון כמו גם שילוב עם קנביס רפואי שבהחלט יכול לעזור. בשני המקרים מומלץ להתייעץ עם האונקולוג. בברכה,דנה

14/03/2012 | 15:54 | מאת: קרן

שלום, כחודש אני סובלת מבחילות קלות אך מטרידות מאוד (לא סבלתי מכך בעבר) התוספים היחידים ששיניתי בתזונתי: בישול עם גינג'ר, תוספת קינמון למשקאות. מלבד זאת אני שותה 4 כוסות קפה ביום, אך זה כבר לאורך שנים. מה יכולה להיות הסיבה? והאם יש המלצות להפסקת הבחילות? תודה

14/03/2012 | 18:06 | מאת:

שלום קרן, כן, ללכת לרופא המשפחה לבירור. בברכה,דנה

14/03/2012 | 01:54 | מאת: בתיה

אבקות להכנת פודינג וכו' שמכילות קרגינן גורמות לי לשלשולים. קראתי שזה אצות אדומות. האם יש אצות אחרות שלא יגרמו לשלשולים? וחשוב שזה לא יהיה מהחי.

14/03/2012 | 18:08 | מאת:

שלום בתיה, ללא כל קשר לעובדה שאנחנו ממליצים לא לצרוך מזונות המכילים קרג'ינן, מדוע את בטוחה שזה הגורם לשלשול ולא מרכיבים אחרים? בברכה,דנה

יש קרגינן אני משלשלת. ומה התשובה לשאלתי הראשונה?

13/03/2012 | 15:01 | מאת: דני

האם יש שינוי בתפריט דיאטה לחולי אנמיה לבין תפריט דיאטה רגיל?? ואם כן תוכלי להדגיש את ההבדלים ..תודה מראש!!!

13/03/2012 | 21:12 | מאת:

שלום דני, לא ירדתי לסוף שאלתך. על איזו דיאטה מדובר? אם מדובר בדיאטה לירידה במשקל חושב עדיין לשים דגש על רמות ברזל בתפריט וכמובן בירור לסיבת האנמיה. כמובן נשאלת השאלה על רקע מה האנמיה, חסר, גנטי או סיבה אחרת? בברכה,דנה

13/03/2012 | 11:45 | מאת: יפה

שלום רב, אני צריכה להפחית צריכת סיבים. בהתבוננות על רישום אותו מזון אך תחת חברות שונות (שעועית לבנה) יש הבדלים. איך אדע מה אמיתי? האם תחת בישול/ השרייה אפייה כמות הסיבים יורדת?

13/03/2012 | 12:22 | מאת:

שלום יפה, כל הקטניות למיניהן וכל הירקות ופירות עשירים בסיבים, כך שזה לא ממש משנה ההבדלים בין החברות. הבישול מעט מרכך אותם אבל לא מבטל אותם. פני לייעוץ אישי אצל דיאטנית. בברכהד,דנה

13/03/2012 | 12:47 | מאת: יפה

האם ההשרייה מאפשרת יציאת הסיבים?

13/03/2012 | 09:59 | מאת: אלון

שלום אני שומע ממספר אנשים, כי צריכת מוצרי חלב אינה נחוצה לגוף, אלא לתעשיית מוצרי החלב בלבד. האם כך הדבר?

13/03/2012 | 10:33 | מאת:

שלום אלון, ענינו רבות בנושא במסגרת פורום זה. נכון להיום יש המלצה לצרוך מוצרי חלב, נהפוכו, גם בהיבט של מחלות לב, לחץ דם, סוגי סרטן שונים, בריאות העצם ועוד. בברכה,דנה

13/03/2012 | 02:00 | מאת: איל

האם בריא או האם רצוי לא לאכול כי לא בריא? האם יש כמה סוגים? כאלה שבריאים וכאלה שלא?

13/03/2012 | 10:43 | מאת:

שלום איל, לא ידועה לי כל בעיה באכילת ג'לטין, אלא אם כן מתוסף סוכר, ואז לא מומלץ בכמויות גדולות. בברכה,דנה

12/03/2012 | 00:20 | מאת: שירלי

שלום רב אני סטאג'רית לתזונה ולאחרונה פנתה אליי אישה שאני מכירה שיש לה ילד בן 7 שנים שנולד בריא במשקל 3.5 ק"ג ובגיל 6 חודשים אובחן עם שיתוק מוחין ומבקשת ייעוץ תזונתי הילד אוכל דרך הפה, כמעט רק מעדנים וחלב, משתעל לאחר שתיית מים, שוקל היום לדבריה כ-17 ק"ג וגובה כ- 110 ס"מ. אני מניחה שאין עקומות גדילה ל- C.P כי חיפשתי ולא מצאתי.. אני אשמח אם תיתנו לי כיוון איך לטפל במקרה זה, אילו העשרות מעדיפים לתת כולל פורמולות, אילו תחלחפים אפשר לשלב להסמכת נוזלים חוץ מלהשתמש במסמיך? הרבה מאמרים חסומים, ורק מה שהצלחתי למצוא שהדרישה הקלורית בחולים אלו הינה 11 קק"ל לכל 1 ס"מ לחולים לא אמבולטורים. המון תודה

12/03/2012 | 00:28 | מאת:

שלום שירלי, יש בבית החולים דיאטניות מוסמכות לטיפול בילדים עם CP. אנא הפני את המכרה שלך לדיאטנית מוסמכת לנושא. בברכה,דנה

11/03/2012 | 21:35 | מאת: איה

האם אגוזי מלך ושקדים יכולים לעלות את רמת ה-HDL בדם? תודה!

11/03/2012 | 23:39 | מאת:

שלום איה, אכילת שקדי מלך ואגוזים יביאו לכך שהוא לא ירד. לגבי להעלות, אין ממש הוכחות חד משמעיות. אלו טובים למניעת חמצון LDL. בברכה,דנה

12/03/2012 | 08:42 | מאת: איה

מבקשת לדעת כמה אגוזי מלך ושקדים אפשר לאכול ליום מבלי שזה ישמין אותי? תודה

11/03/2012 | 17:39 | מאת: יעל

1. לאחרונה שמעתי שסוכר קנים אורגני מאוד בריא. למיטב ידיעתי סוכר קנים הוא הפחות בריא מבין הסוכרים המוכרים(סוכר חום, לתת אורז, מולסה וכו'). האם אכן סוכר קנים אורגני הוא הבריא ביותאר מבין הסוכרים 2. מדוע מומלץ לא לצרוך כמות גדולה של חרובים?

11/03/2012 | 23:40 | מאת:

שלום יעל, לצערי אין לי תשובה מדעית בשני הנושאים. אין המלצה מבחינתי לא לצרוך סוכר קנים ולא חרובים. בברכה,דנה

11/03/2012 | 16:45 | מאת: משועמם

מאז שאני זוכר את עצמי לעולם לא ממש הגעתי לתחושת שובע. אני מפסיק לאכול כי אני מבין שצריך להפסיק אך לא באמת מגיע למצב שאני מרגיש שבע. אני יכול לאכול המון ולהגיע למצב שכבר אני לא מרגיש טוב אבל כמו שאמרתי, אין לי מצב ביניים שבו אני מרגיש "שבע". אציין כי אני אדם ספורטיבי ורזה אבל בכל זאת זה מטריד אותי ואשמח לדעת אם יש פיתרון כלשהו. (המצב הוא זהה בלי קשר לסוג האוכל. אני אוכל המון מהכל)

11/03/2012 | 23:42 | מאת:

שלום, אתה חושב שאתה לא שבע, אבל אתה שבע. אדם לא יכול לשכנע את עצמו להפסיק, זהו מצב בלתי נשלט מבחינתנו. יכול להיות שהסף שלך שטונה מאחרים, אבל מרגיש שובע. אילולא זה היית ראדם שמן מאוד. בברכה,דנה

12/03/2012 | 11:36 | מאת: משועמם

עובדתית אני לעולם לא מרגיש מצב שבו אני אומר לעצמי שבעתי. אני מפסיק לאכול כי אני מודע לעובדה שצריך להפסיק או לחילופין ממשיך עד לרמה שאני כבר לא מרגיש טוב.

11/03/2012 | 09:52 | מאת: שיר

שלום רב שאלתי היא: אם יש לי הומוגלובין מסוכרר 5.5 טרגליצרידים 83. כולסטרול כללי 213 .סוכר בצום 85. ויש לי שחלות פוליצסטיות. שוקלת 53 גובה 1.5 מטר . אמא חולת סוכרת 2. האם יש לי טרום סוכרת??

11/03/2012 | 10:03 | מאת:

שלום שיר, לפי ההגדרות אין לך טרום סוכרת. כן כדאי לבצע בדיקת העמסת סוכר + בדיקת רמות אינסולין, שכן חלק ניכר מהנשים עם שחלות פוליצסטיות נוטות לעמידות לאינסולין. התייעצי עם אנדוקרינולוג. בברכה,דנה

11/03/2012 | 10:07 | מאת: שיר

אני משתדלת לאכול 6 ארוחות ביום. אני מקפידה לאכול גזר טרי שלם ביום כ2-4 גזרים. מה את אומרת? יותר מידי? מבחינת הנטייה לסוכרת? במידה ויש לי עמידות לאינסולין. מה בעצם הטיפול אם אין לי סוכרת?

10/03/2012 | 20:33 | מאת: דנה

שלום. אני בת 30. כל חיי הייתי מלאת גוף, עד אשר עברתי שינוי, כאשר לפני 3 שנים התחלתי להתאמן בסטודיו סי. ירדתי במשקל בעזרת תוכנית אימונים, ומעקבים ע"י דיאטנית. גובהי 1.62. טרם הדיאטה שקלתי 7 ק"ג, וכיום אני שוקלת 55 ק"ג. יש לי בעיה אחת: מאז שאני זוכרת את עצמי, אינני מסוגלת לאכול פירות חיים, או ירקות חיים, למעט קטניות, כמו תירס, תפו"א, בטטה, שעועית וכד'. פשוט לא מסוגלת סתם כך להכניס פרי או ירק לפה, למרות אין ספור הנסיונות. אני משתדלת ככל האפשר לאכול ירקות מבושלים, כגון מרק ירקות, או ירקות בתנור, כגון: כרובית קפואה בתנור, ברוקולי קפוא, חצילים טריים בתנור, קישואים טריים בתנור וכד'. מבחינת פירות, אני אוכלת רסק תפוחי עץ, או גרבר בטעמים שונים. העניין הוא, שהמערכת החיסונית שלי חלשה: מספטמבר האחרון ועד היום חליתי מדי חודש, בסוגי מחלות שונים: דלקת בסימפונות, הצטננות, דלקת בדרכי השתן, וירוס בטן וכד'. זוהי אינה השנה הראשונה בה אני מרבה לחלות בחורף. יש לציין שאני נוטלת פרנטל בהמלצת הדיאטנית, על מנת להשלים את החסר בויטמינים, וכן משלבת בארוחת הבוקר אגוזי מלך קלופים ושקדים טבעיים. כמו כן אני נוטלת פרוטק גולד 6 פעמים ביום, וכמובן מתחסנת מדי שנה נגד שפעת. אמנם אני מקבלת את המחלות עם חום נמוך, אם בכלל, אבל עדיין, נראה שכל מה שאני עושה לא עוזר! כיום אני מצויה בטיפולים למטרת כניסה להריון, וחוששת שגם במישור זה תהיינה בעיות. שאלתי היא: האם קיימים פתרונות נוספים למישהי כמוני, שלא מסוגלת לאכול פירות וירקות חיים? שמעתי כי הבישול או ההקפאה אינם שומרים על הויטמינים. האם סחיטת מיצי ירקות בבלנדר עשויה לעזור? הרבה תודה, וסליחה על הפירוט הרב.

שלום דנה, בהחלט סחיטת מיצי ירקות יכולה לעזור בתחום זה. מיצי פירות פחות מומלץ בגלל ערך קלורי גבוה. הייתי מוסיפה דווקא פרוביוטיקה מיוגורטים ופחות כדורים. דווקא פעילות אירובית ופעילות כוח יכולים לשפר את מצבך, יותר מסטודיו C או בשילוב. בברכה,דנה

09/03/2012 | 10:37 | מאת: לינדה פ.

כמה קלוריות בפרוזן יוגורט שיש בו בננה תמרים ופקאן ? מדובר בכוס גדולה (אני קונה בקריו קרית ביאליק) . תודה מראש :)

11/03/2012 | 11:14 | מאת:

שלום לינדה, בהערכה גסה מדובר בכ- 120-150 קק"ל בממוצע, אך שוב תלוי כמה ממתיק משתמשים. בברכה,דנה

08/03/2012 | 16:05 | מאת: פתיתה

שלום! רציתי לדעת אם ניתן לאכול פתיתי סויה יבשים (כשרכיבי המוצר על האריזה הם: קמח סויה נטול שומן) כמו שהם ישר מהשקית? או שחייבים קודם להשרות אותם 20 דק' במים ואז לבשל ב2 ליטר מים רותחים כפי שכתוב בגב האריזה? האם זה בריא לאכול אותם כמו שהם ללא כל בישול כמו חטיף? *שאלה נוספת: האם לאכול סויה על בסיס יומי זה איננו מומלץ כפי שמחקרים שונים המליצו? (אמרו שזה עלול לגרום לתופעות לוואי לא חיוביות או משהו כזה..) תודה, פתיתה.

שלום, אין תשובה לשאלתך, אין מניעה לאכול את זה כך או כך, לטעמך. לא ממליצה על צירכת סויה על בסיס יומי. בברכה,דנה

08/03/2012 | 13:12 | מאת: אלי

היי אני בן 21, לפני כשנה אובחן אצלי כבד שומני. כתוצאה מכך שיניתי את התזונה שלי לטובה, וכחצי שנה לאחר מכן US כבד היה תקין לחלוטין, כמו גם תפקודי הכבד. 1. הפרופיל שומנים האחרון שלי הוא כזה: Cholesterol: 167 HDL 64 VLDL 9 Trig. 49 LDL 93 הערכים הם מצויינים (HDL גבוה, VLDL+טריג' מינימליים), אבל למה ה LDL עדיין יחסית גבוה ? אני יודע שהוא בגבול התקין אבל אני רק בן 20 ועוד עם רקע של פטי ליבר, ואני רוצה שיהיה כמה שיותר נמוך. איך אפשר לעשות זאת ? (אני כבר נמנע מסוכרים, שומנים רווים וכו') 2. לגבי כמות קפה מומלצת ביום: אני שותה 3 כוסות קפה כל יום. זה לא יותר מדי בגילי ? (אני גם מפחד שלאט לאט אני אעלה את הכמות, ועוד כמה שנים אני אהיה מהמכורים ששותים 7 כוסות ביום)

שלום אלי, ה-LDL שלך תקין לחלוטין ואין צורך להורידו. אני מקווה שאתה משלב פעילות גופנית כמו גם שומר על משקל תקין כדי לשמור על זה לאורך זמן, וכמובן נמנע מעישון ושתיית אלכוהול מופרזת. 3 כוסות קפה ביום זה לא הרבה ולא מזיק. בברכה,דנה

08/03/2012 | 13:47 | מאת: אלי

אני רץ 3 פעמים בשבוע, ובנוסף רוכב באופניים עוד 1-2 פעמים, לא מעשן לגבי אלכוהול אני שותה בירות, בעיקר בסופשים. משתדל לא יותר מדי תודה

07/03/2012 | 16:13 | מאת: מאיה

היי, אני אובדת עצות לכן אני פונה אליך. אני אוהבת שוקולד בצורה בלתי רגילה ואין יום שאני לא אוכלת. אני ממש לא מצליחה לעמוד בפיתוי ואם יהיה מולי שוקולד אני תמיד יאכל אותו. גם אם יום אחד אני אומרת לעצמי, שהיום לא אגע בכלל או רק עוגיה או קוביה זה לא עוזר! אפילו לא יום אחד. אני מנסה להבין למה ומה אני יכולה לעשות כדי להפסיק עם זה. אני בת 29, משכילה, עם עבודה טובה, נשואה, מחשיבה את עצמי כמישהי עם ראש על הכתפיים שיודעת לקחת החלטות אבל בנושא הזה אני פשוט אבודה... חשוב לציין, אני מאוד רזה, אני מאוד מודעת לבריאות, לא אוכלת מטוגן, אוכלת ארוחה קלה בערב וכו.. אני שוקלת 48.. השוקולד לא משמין אותי כך שאין לי שום טריגר שיגרום לי להפסיק.. אבל אני כל כך מודעת לעובדה שזה לא בריא ומסוכן.... מה עושים?

07/03/2012 | 17:57 | מאת:

שלום מאיה, שמחה לבשר לך שאת נורמלית לחלוטין, ואין שום מניעה בעולם שתאכלי שוקולד. הוא לא מזיק לך בשום צורה ואופן, לראיה משקלך ומצבך הנפשי. כמובן שאני לא חושבת שתקין לאכול כל יום מאות גרמים, אבל כמה קוביות או חטיף שוקולד ביום לא יזיק לבריאותך. אם את ממש מתעקשת, צרכי יותר שוקולד מריר איכותי. בברכה,דנה

07/03/2012 | 18:45 | מאת: מאיה

אני שמחה לשמוע שאני נורמלית :) אך עדין לא יודעת איך מיישמים את עצתך. איך להגיע למצב שאני אוכלת רק כמה קוביות? איך מצליחים להגיד לא? והאם - בעתיד , זה יכול להשפיע עליי, אני יותר חשופה להיות חולת סוכרת או סוכרת היריון?

07/03/2012 | 13:14 | מאת: לי

שלום, לפני כ4 חודשים החלה אי נוחות בבטן עליונה, לא כאבים אלה תחושה לא נוחה ,נפיחות של הבטן תחושה של אוויר וגזים. בוצעו בדיקות מקיפות כגון בדיקות דם גסטרוסקופיה אולטראסאונד כבד וכו') רופא גסטרו כרגע הגדיר את האי נוחות כתופעה שנקראת דיספפיה... אומפרדקס לא עזר אז ניתן לי כדור אחר נגד צרבת (למרות שהבעיה אינה צרבת). שאלתי אליך בתור מומחה גסטרו, אשמח לחוות דעת נוספת האם יש המלצות מעבר למה שניתן, האם יש כדור אחר טבעי שניתן לקחת שיכול להרגיע תחושה לא נוחה בבטן עליונה מלבד כדור שמפחית חומציות בקיבה? תודה רבה יום טוב.

07/03/2012 | 15:22 | מאת:

שלום לי, אי הנוחות שאת מרגישה אינה ספציפית ולכן קשה לייחס לה תכונות תזונתיות כלשהן. אני יכולה להמליץ על הורדה של מזונות שעלולים להחמיר תופעה זו באופן הדרגתי וחשיפה מחדש, ולגלות מהי הסיבה לאי נוחות. אני חוחשבת שהכי נכון לפנות לייעוץ אישי אצל דיאטנית, רצוי המתמחה בתחום גסטרו בבית החולים או בקופת החולים. בברכה,דנה

07/03/2012 | 00:30 | מאת: מאיה

שלום אני בת 27 שוקלת 55 175 אני מנסה לעלות במשקל אך ללא הצלחה ואני אוכלת עד שאני כבר מעמיסה עלי אבל עדין לא מצליחה להשמין שעתי על ה"פוליקוס" אבקה שזה יכול לעזור אבל אין לי מושג איך משתמשים בזה מבחינת הכמות..אם תוכלו לעזור אני אודה לכן..ואם זה בכלל טוב לשימוש..

07/03/2012 | 15:23 | מאת:

שלום מאיה, זוהי אבקה, דומה לסוכר, אך ללא טעם וריח. אפשר לשים ממנה הרבה עד שמרגישים טעם מתוק. ניתן לשלבה בכל נוזל/מזון. הכמות אינה מוגבלת, אלא תוספת קלורית בלבד. ההמלצה לכמות היא בהתאם לכמות הקלוריות שאנחנו רוצים להוסיף. ב- 100 גר' מוצר יש כ- 380 קק"ל. בברכה,דנה

06/03/2012 | 19:56 | מאת: דורית

שמי דורית בת 33 1.63 שוקלת 70 קג נוטלת תרופות אביילפי ולתיום עקב דיכאון קשה לי לשמור על משקל אחיד כל הזמן מעלה ומורידה בסביבות 5 ק"ג כמו כן גילו לי את החידק הליקובקטר ועלי ליטול אנטיביוטיקה בפעם השלישית כיוון שהחידק אינו עובר. השאלה שלי כיצד להתמודד עם הרעב והאי תחושת שובע שאני חשה כל הזמן

07/03/2012 | 15:25 | מאת:

שלום דורית, שאלתך מורכבת מאוד, וכך גם הטיפול. לא מדובר בפתרוות קסם, אלא התאמה אישית לפי הרגלי החיים של המטופל. עליך לפנות לייעוץ אישי בתחום. בברכה,דנה

06/03/2012 | 19:16 | מאת: קרן

האם יש המלצה לתזונה מיוחדת לחולי פרקינסון. שמעתי על שמן דקלים או שמן קוקוס בעיקר לטיפול בפרקינסון וחולשת שרירים

שלום קרן, איני מומחית בתחום, ולכן כל תשובה שאענה לך תהיה חלקית מאוד. אני מכירה יותר את נושא שמן הקוקוס בהיבט של אלצהיימר ופחות בתחום הפרקינסון. המחקרים שנעשו בתחום שמן הקוקוס הינם קטנים מאוד וקשה לצאת במסקנות. מעבר לכך ההמלצות במקרה של פרקינסון נוגעות יותר לאופן נטילת תרופות שונות וכמות החלבון הנאכלת . בברכה,דנה

06/03/2012 | 15:03 | מאת: ריקי

שלום אני סובלת מעצירות כרונית והומלץ לי על צריכה מוגברת של סיבים,תוכלי אולי לפרט על סיבים מומלצים הקימים בשוק, אני לא מתכוונת לפירות וירקות מהם אני אוכלת די הרבה עם עזרה מזערית, אני גם שותה די הרבה מים - לפחות עשר כוסות ביום ואני לא מצליחה להגיע ליציאות רכות, תמיד ישנו המאמץ המתלווה ליציאות, האם את יכולה להמליץ על משהו ספציפי שיכול לעזור לאורך זמן,לפעמים אני די מיואשת, יש לי מן תחושה שלעצירות בעצם אין שום פתרון מניח את הדעת אודה לך על כל עזרה

06/03/2012 | 16:58 | מאת:

שלום ריקי, את יכולה לנסות מוצר בשם "בנפייבר" שיכול לעזור בנושא היציאות. שילוב פעילות גופנית יומיומית יכול לשפר את המצב. בברכה,דנה

06/03/2012 | 14:28 | מאת: נאוה

שלום רב.לפני 3 ימים אובחנתי כחולת דיורטיקוליטיס לאחר בדיקת ct. קיבלתי אנטיביוטיקה אך לא קיבלתי אף הנחיות לגבי תזונה במשך ימי הטיפול וגם לא לאחריו.קצת התבלבלתי לגבי התזונה המתאימה חלק אומרים שצריך אוכל עשיר בסיבים וחלק שולל זאת. כמו כן לגבי מוצרי חלב מה נכון לצרוך? אני צמחונית שלא אוכלת בשר ועוף אך אוכלת מוצרי חלב ביצים דגים ובעיקר ירקות. אילו ירקות ופירות אני אמורה לאכול ואיל מוצרי חלב מותרים לי? תודה מראש

06/03/2012 | 17:03 | מאת:

שלום נאוה, כעיקרון ההמלצה בזמן הדלקת והטיפול היא דיאטה דלת סיבים תזונתיים, בעיקר סיבים שקשים לעיכול כגון זרעים וקטניות וכן תירס. בהמשך יש לעבור לתזונה בריאה ומזינה, הכוללת סיבים תזונתיים באופן כללי. אין מגבלה על מוצרי חלב. בברכה,דנה

06/03/2012 | 12:32 | מאת: גיטה

שלום, האם יש סכנה בשתיית מיץ סלק? האם צריך לדלל או לשתות באופן/ דרך זמן מסוים ביחס לאוכל. האם יש אוכלוסיה המוגבלת בצריכתו?

06/03/2012 | 17:06 | מאת:

שלום גיטה, לא ידוע לי על סכנה בשתיית מיץ סלק. אין צורך לדלל למיטב ידיעתי. יש לזכור כי מכיל הרבה אשלגן ולכן לא מומלץ לחולי כליה. כמו כן מכיל כמות פחמימות גבוהה ולכן לקחת בחשבון במטופלי סוכרת לא מאוזנת. בברכה,דנה

06/03/2012 | 12:01 | מאת: שני

שלום, אני בת 35 ולאחר שני ניתוחי מעיים בעקבות חסימות (עקב ניתוח קיסרי) הומלץ לי לצרוך תזונה ללא סיבים וכך אני עושה כבר מספר שנים ואכן יש שקט בגזרה זו. בנוסף אני גם מאובחנת בפיברומיאלגיה ובחודשים האחרונים יש לי כאבי שרירים מפושטים יותר חזקים מבעבר. התחלתי לחשוב שאולי זה מחוסר ויטמינים/מינרלים ואני מרגישה בין הפטיש לסדן כי מצד אחד אני לא יכולה לצרוך פירות וירקות (למעט מיצים שאמרו לי לעשות במכונה מיוחדת למיצים קשים) ומצד שני אני מפחדת מהנזקים. אודה על עצתכם מה כדאי לקחת למזער נזקים תודה שני

06/03/2012 | 17:07 | מאת:

שלום שני, חסר של ויטמינים ומינרלים ניתן לבדוק לרוב בבדיקות דם פשוטות. בקשי מהרופא בדיקות ולפי החסר ניתן לקחת תוסף. בברכה,דנה

06/03/2012 | 09:46 | מאת: שלי

מהן הערכיים התזונתיים של הבצל? האם בריא לאכול בצל, תודה

06/03/2012 | 17:08 | מאת:

שלום שלי, לבצל ערכים תזונתיים בדומה למרבית הירקות, יחסית דל קלוריות. אין לו תכונות מיוחדות ידועות. בברכה,דנה

06/03/2012 | 07:51 | מאת: נירית

דילמה שאני לא מצליחה לפתור עם עצמי: החלב שלנו ידוע כמוצר שהוא חלבוני. ממה שאני יודעת קבוצת החלבונים היא קבוצה בה כמות (רמת ) החלבונים היא הגבוהה ביותר, בהשוואה לרכיבים האחרים (פחמימות,שונים). אולם- כשאני מתסכלת על טבלת הערכים התזונתיים- הרי שיש יותר פחמימות מחלבון! האם תוכלו ליישב את הסתירה? תודה :)

06/03/2012 | 17:12 | מאת:

שלום נירית, את צודקת. מוצרי חלב אכן נחשבים למקור מצויין לחלבון, אבל לא רק, וזה תלוי בסוג המוצר. ככל שהמוצר יותר ניגר ודל שומן, אחוז הפחמימות עולה. תוכלי לראות שלדוגמה בגבינה צהובה אין כמעט פחמימות. חשוב לזכור כי חלב עצמו מכל באפן פחמימות, בעיקר מסוג לקטוז, וזה המבנה הטבעי שלו. בברכה,דנה

05/03/2012 | 21:53 | מאת: גבי

שלום, מאז ומתמיד אני סובלת מרגישות בבטן אך מאז ההריון והלידה שהתרחשה לפני שנה המצב החמיר. ראשית, אני לא מצליחה להתפנות מדי יום, מצב שונה משלושים שנים שכן הצלחתי. שנית, הבטן שלי נפוחה תמידית, מאוד קשה לי להוריד במשקל ויש לי המון גזים. לפני כמה חודשים אובחן אצלי טפיל וטופלתי באנטיביוטיקה אותה הפסקתי לקחת משום שהיא גרמה לי לסחרחורות.כמו כן, אני משתדלת לאכול אוכל מזין, ירקות, פירות, קמחים מלאים וקטניות וכמה שפחות סוכר. האם יש קשר לשינוי ההורמונאלי או שזה קשור לטפיל? רופאי משפחה ודיאטנית שביקרתי אצלה לא סיפקו לי פתרון, ואני סובלת מהבטן ומחוסר הירידה במשקל. תודה רבה, גבי

07/03/2012 | 15:31 | מאת:

שלום גבי, חוסר הירידה במשקל שלך ככל הנראה לא קשור לטפיל שגילו, ורצוי לחפש טיפול הולם למצב. הנפיחות ואי הנוחות הן כנראה תוצאה של הטפיל+ בחירת המזונות שלך שעתירה בסיבים תזונתיים שמעלה נפיחות וגזים. אני בשלב זה יכולה להמליץ לך לשלב פעילות גופנית על בסיס יומי, שתיה מרובה וקצת הורדה בכמות הסיבים שנראית שאינה מתאימה לך בשלב זה. בברכה,דנה

05/03/2012 | 20:15 | מאת: לולי

שלום אני בחורה בת 26, אנמית. בעלת תיאבון בריא ואף יותר מכך. שוקלת 49 ק"ג גובה 1.68. כבר מספר שנים אני מנסה להשמין ופשוט לא מצליחה. בעבר, בגילאי 21-23 הייתי עובדת בעבודות אינטנסיביות פיזית ומשמינה, ומגיעה למשקל של 54 קילו בקלות. היום אני עובדת אינטנסיבית ואוכלת טוב אבל אין לזה השפעה. באמצע הייתה לי תקופה קצת קשה שבה הורדתי קילוגרמים רבים. מאז אני לא מצליחה להגיע למשקל הגוף הרגיל שלי שהוא בעצם 52 קילו. אני אוכלת לא מעט. אני אוכלת בבוקר עוגיות או סנדוויץ, ובעשר מספר פרוסות לחם עם ריבה ומרגרינה. ובצהריים ארוחה חמה מלאה. כשאני חוזרת מהעבודה בארבע אני אוכלת עוד סנדוויץ, או כמה שטויות. לפעמים אני אוכלת בערב עוד משהו, אבל בדרך כלל בערב הקיבה שלי לא דורשת יותר מדיי בשעה הזו. לפי מה שאני רואה אני אוכלת הרבה יותר מאנשים רבים אחרים שאני מכירה. ידוע לי שהמטבולוזם שלי עובד טוב, אבל אני כבר בת 26, איך זה שזה לא משתנה? יש לי תמונות שלי בגיל 16 הייתי הרבה יותר שמנה ממה שאני היום, ואני רואה את עצמי ומקנאה. חשבתי שבגילי יהיה יותר קל להשמין אבל מסתבר שההפך הוא הנכון. בבקשה הסבירו לי את המצב שלי, ואם תוכלו לתת לי עצות איך להשמין, אני אשמח. תודה.

07/03/2012 | 15:32 | מאת:

שלום לולי, פורום זה אינו מיועד לייעוץ אישי. המלצות כאלו יש לקבל באופן פרטני מדיאטן במסגרת ייעוץ אישי. בברכה,דנה

תודה!

שלום תמי, כ- 50 קק"ל. בברכה,דנה

05/03/2012 | 15:02 | מאת: חנה

שלום! ראשית כל מודה לכם מראש על הבמה ועל העזרה. שנית, אני מבקשת לדעת האם ידוע ברפואה המודרנית קשר כלשהו בין סיבוך בריאותי כלשהו ונוטרמיגן? כולל עיכוב בגדילה/ בהתפתחות? בני בן 4 ואכל בשנה הראשונה (מעט מאוד אבל "אכל")נוטרמיגן לפי המלצת ביח וגם גסטרו ילדים של הקופה ומגיל 9 חודשים הובחנו בעיות גדילה שונות. אני מנסה למצא אם יש תיעוד רפואי בנושא זה! בתודה!!

חנה שלום! לא צירפת תאור ממצה של הסיבה למעבר לנוטרמיגן, הגיל, האם התופעות שהיו חלפו, עד איזה גיל המשיך לאכול נוטרמיגן וכדומה. אני יכולה רק לשער... נוטרמיגן תכשיר הזנה מתאים למצבים של אלרגיה לחלבון חלב פרה. החלבון בו מפורק לפפטידים קצרים. קיים מצב (באחוז נמוך מאוד) שבו בעית האלרגיה לא נפתרת, הסימפטומים ממשיכים ויש צורך בפירוק נרחב יותר של החלבון. אז מחליפים את התמ"ל לכזה בו החלבון מפורק לחמצות אמינו. לשאלתך, אני יכולה רק להניח שבמידה והאלרגיה לא חלפה בעקבות השימוש בנוטרמיגן, יכול להיות מצב של פגיעה בגדילה. מעבר לכך, לא ידוע לי הקשר עליו את מדברת. בברכה, נועה

05/03/2012 | 11:58 | מאת: מלי

מה יש בבנה? ויטמנים אנרגיה האם יכולה להיות חלק מארוחת בוקר? תודה

05/03/2012 | 13:40 | מאת:

שלום מלי, בננה עשירה באנרגיה זמינה, אלשגן ומגנזיום. בוודאי שהיא יכולה להיות חלק מכל ארוחה. בברכה,דנה

05/03/2012 | 11:08 | מאת: גילה

אשמח לדעת כמה קלוריות יש בכוס תה עם צמחי נענע ללא סוכר?

05/03/2012 | 13:40 | מאת:

שלום גילה, אין קלוריות בתה עם נענע. בברכה,דנה

05/03/2012 | 08:34 | מאת: איילה

שלום אני אוכלת כל יום 4 יוגורטים בשביל הסידן שבהן ראיתי פה בפורום שרשמת שצריך לפזר את צריכת הסידן על פני היום לצורך ספיגתו השאלה שלי היא אם אני אוכלת את 4 היוגורטים בהפרש של שעה בין יוגורט ליוגורט ז"א שתוך 4 שעות אני מסיימת לאכול את כל 4 היוגורטים האם זה בסדר ? תודה

05/03/2012 | 13:41 | מאת:

שלום איילה, עדיף פיזור אחר על פני היום, ומומלץ לגוון עם מוצרי חלב אחרים. בברכה,דנה

04/03/2012 | 23:29 | מאת: בילה

אם לא שתיתי כמה שעות ואני נורא צמאה וחסרים לי נוזלים וכל מה שיש איתי בטיול זה כמה קרטונים של חלב, האם כאשר אשתה כוס חלב זה יספיק מבחינת נוזלים בדיוק כפי שאשתה כוס מים?

05/03/2012 | 13:42 | מאת:

שלום בילה, מבחינת נוזלים בודאי שכן. מבחינה תזונתית, יש הבדל, כמובן. בברכה,דנה

04/03/2012 | 21:08 | מאת: רותם

שמתי לב שאחרי שאני אוכלת שומשום, אני רואה אותו בצואה. חיפשתי באינטרנט וראיתי שגופינו מתקשה לעכל שומשום לא טחון. השאלה שלי היא אם (במצב לא טחון ולא לעוס) חלק ממנו כן מתעכל בגוף או שהוא יוצא ממש כמו שהוא נכנס. בתודה מראש

05/03/2012 | 13:42 | מאת:

שלום רותם, בהחלט אם השומשום לא נטחן היטב ונלעס, רובו יוצא בצואה, ואולי חלק קטן כן ייספג. בברכה,דנה

06/03/2012 | 13:05 | מאת: רותם

תודה רבה על התשובה. יש דרך למדוד שומשום לא טחון כמנת שומן? (אני מניחה שכף שומשום טחון אינה זהה לכף שומשום שאינו טחון)

04/03/2012 | 10:18 | מאת: אמא מודאגת

שלום , בני בן החמש וחצי מסרב לטעום מאכלים חדשים והתפריט שלו מאוד מצומצם ולא מזין. האם עלי לפנות לפסיכולוג ילדים שמומחה בהפרעות אכילה או לדיאטנית קלינית? אשמח לקבל המלצות לאיש מקצוע ספציפי. אני מפתח תקווה. תודה רבה

שלום לך! דיאטנית תתן לך הדרכה לבניית הסביבה המתאימה בבית, בקניות, ליד השולחן, על השולחן, ארוחה משפחתית, דוגמא הורית וכדומה. אם את סבורה שזה לא יחדש לך והבעיה עמוקה יותר, אזי סביר שטיפול התנהגותי מתאים יותר. בכל מקרה כדאי להגיע לדיאטנית ילדים על מנת שתבצע הערכה תזונתית ותסייע לך להגיע להחלטה לגבי המסלול הטיפולי. בברכה, נועה

05/03/2012 | 08:18 | מאת: אמא מודאגת

חשוב לי לציין שאנחנו לא משפחה של חטיפים. אנחנו אוכלים ארוחות מסודרות , בני בן ה 8 אוכל (יחסית) הכל ואני מקפידה על דוגמא אישית וסביבה נכות מבחינה תזונתית. בני בן ה חמש וחצי מעולם לא אכל שום פרי או ירק . אני חושבת שפסיכולוג ילדים אולי שמתמחה בהפרעות אכילו יוכל לעזור לי. מה דעתך? את יכולה להפנות אותי למישהו מומלץ? תודה רבה על תשובתך

04/03/2012 | 08:24 | מאת: נט

שלום ,השאלה שלי קשורה לארוחת בוקר. שמתי לב שכשאני אוכלת ארוחה גדולה אני מיד רעבה לעומת מצב שאני מפרקת את ארוחת הבוקר לשני חלקים ייש לציין שאני מחלימה מאנורקסיה וצמודה לתפריט. בבוקר ההיתי אוכלת 3פרוסות לחם עם5 כפות גדושות של ממרחים. אך נותרת רעבה מיד. האם יש הגיון בזה שארוחת בוקר פותחת את התאבון ? תודה רבה

04/03/2012 | 08:38 | מאת:

שלום, אין לכך הוכחות מדעיות כלשהן שארוחת בוקר פותחת תאבון. אם פיזור הארוחה גורם לך להרגיש טוב יותר, אז המשיכי כך. בברכה,דנה

03/03/2012 | 22:22 | מאת: s

הכנתי תה בטעם תפוח ללא קפאין. ערבבתי עם זה מעט זנג'ביל, קימל ורוזמרין ושתיתי- הכל ללא הוספת סוכר 1- מה היתרונות התזונתיים של משקה זה 2- האם הוא עשוי לשפר את תחושת הנפיחות בבטן- זאת בעיקר המטרה 3- האם הוא יעזור לי מחר ליציאה/לעשיית קיבה ויעזור במקרה של עצירות? 4- ובכלל- אילו חליטות כדאי לי לשתות כדי להוריד נפיחות בבטן לעזור לפעולת מעיים תקינה. כמו כן מתי לשתות וכמה ביום 5- האם כורכום עשוי לעזור ליציאה? תודה וסליחה על ריבוי השאלות

04/03/2012 | 08:37 | מאת:

שלום, איני מומחית בצמחי מרפא, ולכן אין לי תשובה בנושא. זה בהחלט יכול לשפר הרגשה כללית. לא ידוע לי שזה עוזר ליציאות. מציעה שתפני בשאלה לפורום תזונה טבעית. בברכה,דנה

03/03/2012 | 20:33 | מאת: יוני

ראיתי שאת כותבת שאין מגבלה מיוחדת לצריכת מלח. אני מגביל את כמות הנתרן שלי ל2400 מג ליום כבר זמן רב האם אין זה נכון לעשות כך? תומ?ר

03/03/2012 | 21:49 | מאת:

שלום יוני, נכון להיום ההמלצה על 2400 מ"ג ליום של נתרן נכונה לאנשים הסובלים ממחלות הדורשות הגבלת נתרן. לאדם בריא אין סיבה לאכול כמות כזו, ניתן לצרוך יותר. חשוב לציין שגם מבין אלו הזקוקים להגבלת נתרן, רק כמחצית מגיבים למגבלה זו. בברכה,דנה

03/03/2012 | 20:22 | מאת: יוני

שלום, בקשר למה ששאלתי בפעם הקודמת על הברזל, החוסר לא כל כך גדול הוא ממש גבולי. שכחתי לציין שאני אוכל טונה בשימורים פעמיים בשבוע וכמות גדולה של בשר ועוף פעם ב3 שבועות במשך יומיים שלושה. האם זה יכול לתת לי את כמויות הברזל הרצויות? ואם לא, מה היית מציעה לי לשלב ביומיום. יש לציין כי אינני מסוגל לאכול איברים פנימיים למרות שעשיתי זאת אתמול בלית ברירה (כבד עוף..). אבל אני יכול לאכול עוף, הודו, בשר טחון.. ודג טונה בלבד, גם טרי. אמרת לי בנוסף שברזל ממקור צמחי אינו נספג ביעילות כגון מקטניות וכו .. איך את מסבירה את זה שיש לי חברים צמחונים מלידה שלא אכלו בשר או דג מימיהם ואין להם חוסר כלל בבי12 או בברזל(אחרי בדיקת דם) ? הם אינם לוקחים תוספים אבל אוכלים כמות יפה של קטניות בכל יום. אשמח לתשובה. בתודה, יוני.

03/03/2012 | 21:53 | מאת:

שלום יוני, כדי להגיע לרמות ברזל רצויות צריך לצרוך באופן קבוע על בסיס שבועי-יומי, העמסה לא תעזור, וככל שמעמיסים יותר, הספיגה יורדת. 3-4 פעמים בשבוע של בשר בקר, עוף, הודו ודגים יכול לפתור את הבעיה. אנשים לא צמחוניים מלידה, עם כל הכבוד, ותלוי מה מידת הצמחוניות שלהם. אם צורכים דגים, ביצים ומוצרי חלב, הסיכוי לחסר יורד. כמו כן, אנחנו לא תאומים זהים, כל אחד מתנהג בצורה שונה. כמו כן, ככל ששנים יותר צמחוניים הספיגה של ברזל עולה. b12 אין בצומח כלל, יש ייצור ע"י חיידקי המעיים, שיכול להיות שעולה בתגובה לדיאטה צמחונית. שוב צריך להגדיר מהי צמחונות אצל אותם אנשים. קטניות לא מכילות b12 כלל, כך שאין קשר. בברכה,דנה

02/03/2012 | 21:03 | מאת: צ

האם זה באמת נכון שמצב ריגשי ולחץ וסטרס ודאגות ומחשבות יכול לגרום לשינוייםבגוף כמו עצירות? אני סובלת לאחרונה מעצירות האם זה יכול להיות כתוצאה משינוים בחיי שעוברים עלי ומכניסים אותי ללחץ, סטרס ודאגות? האם באמת יש קשר בין הדברים וזאת לא סתם קלישאה? למשל פעם הייתי עושה יציאה בכל בוקר כמו שעון והיום אין מצב. יש לי גג 3 בשבוע וזה נורא מכביד עלי. ובכלל, איפה אוכל לקרוא על הנושא? אשמח לקבל לינק תודה

02/03/2012 | 21:16 | מאת:

שלום, מצבי סטרס, מתח, כל שינוי באורח החיים יכול הלשפיע על מערכת העיכול בכל אופן. לרוב סטרס גורם גם לשינוי בהרגלי האכילה שלנו, או שאנחנו לא אוכלים מספיק סיבים, או נוטים לקראת מזונות אשר אינם תורמים להווצרות צואה תקינה. מלבד טיפול בגורם הלחץ עצמו, ניתן לעזור ע"י אימוץ הרגלי אכילה בריאים יותר, כגון הקפדה על שתיה מספקת במהלך היום, אכילת סיבים תזונתיים וכמובן פעילות גופנית, אם זו אפשרית. כמו כן, כדי לפנות לרופא ולברר לגבי אמצעים רפואיים אחרים בברכה,דנה

02/03/2012 | 20:53 | מאת: hli

אניאוהבת ללעוס הרבה מסטיקים ללא סוכר במהלך היום . אני לועסת בממוצע כחפיסה-עד חפיסה וחצי של מסיטיקים אורביט או MUST ללא סוכר. האם אני מזיקה לעצמי בריאותית? אני מתכוונת בגלל הממתיק שיש במסטיקים אלו והאם לעיסה של כמות כזו של מסטיקים יכולה להיות הגורם לעצירות שאני סובלת ממנה ולפצעונים שגדלו לי לאחרונה או שאין קשר? תודה

02/03/2012 | 21:19 | מאת:

שלום, ראשית אין קשר לעצירות ולפצעים מהם את סבלת. לגבי חשיפה לממתיקים מלאכותיים, אלו הנמצאים במסטיקים לרוב אינם נספגים ויכולים לגרום בעיקר לאי נוחות במערכת העיכול. בברכה,דנה

02/03/2012 | 14:20 | מאת: טל

שלום, אני מעונינת לשלב בתפריט שלי מעכשיו ועד עולם (אם זה כל כך טוב) את המוצר בנפיייבר שמכיל סיבים שאלותי הם: 1- כמה כפיות עלי לצרוך ביום כדי להגיע לכמות היומית המומלצת של סיבים תזונתייים- 2- האם אפשר לקחת את כל הכמות בבת אחת או= שצריך לפזר במהלך היום- האם זה בכלל משנה אם כך או כך? 3- אם אצרוך את המוצר אז האם זה במקום לאכול סיבים ממזון ? כי אם לא אז האם לא יצא מצב שאצרוך יותר מידי סיבים? 4- אם אשלב את המוצר עם מזנות אחרים כמו גבינה או בשר- אז האם הסיבים הללו לא יפגעו בכושר הספיגה של סידן וברזל וויטמינים אחרים בכלל? 5- האם יש סיכון בלקחת את המוצר על בסיס יומיומי. האם גורם לתלות? 6- ושאלה אחרונה- מה זה הצמח הזה גוואר גאם שממנו מכינים את הבנפייבר? איכן הוא גדל ואייך זה שלא גילו אותו עד עכשיו? תודה

03/03/2012 | 18:10 | מאת:

שלום טל, 1. ההמלצה לכמות רשומה על גבי האריזה ותלויה בכמות הסיבים המגיעה מהמזון שלך. 2. רצוי לפזר. 3. לא. 4. באופן עקרוני כן, אבל לא באופן שונה מסיבים במזון. 5. לא שידוע לי, אין תלו בסיבים. 6. זה לא צמח זה סיב ידוע בצמחים, וזה לא משהו חדש בכלל, רק לאחרונה החלו לעשות איתו שימוש נרחב בתעשייה. בברכה,דנה

02/03/2012 | 14:09 | מאת: שאלה

שלום רב, אני מעונינת לבדוק האם יש לי רגישות ללקטוז ו/או לגלוטן מאחר ואני חשה לאחרונה נפיחות בבטן ואי נוחות. לעיתים יש גם כאב בבטן בזמן יציאה ואז זה מלווה גם בשלשול. מה עלי לבקש מהרופא? ולאיזה רופא עלי לגשת? האם רגישות לגלוקוז מתבצעת על ידי בדיקת דם ? כי הבנתי שיש גם בדיקת נשיפה? מה ההבדל בין הבדיקות? תודה

02/03/2012 | 21:21 | מאת:

שלום, עליך לבקש מרופא המשפחה הפניה לרופא גסטרואנטרולוג. רגישות ללקטוז נעשית ע"י תבחי נשיפה או גסטרוסקופיה וקולונוסקופיה עם ביופסיה. לרוב מסתפקם בתחין נשיפה שהינו אמין למדי כדי להמנע מבדיקה פולשנית. בברכה,דנה

02/03/2012 | 13:59 | מאת: ali

האם הכותהבאה מספיקה לצריכת סידן ביום עבור בחורה בת 28 3 אשל 100 גרם ריקוטה 100 מל חלב פרה 3 אגוזי מלך 1-2 ביצים קשות ומה יש לאכול ביחד עם מאכלים אלה כדי שהסידן יספג הכי טוב? תודה

03/03/2012 | 18:08 | מאת:

שלום, לפי החישוב שלי מדובר בכ- 1300 מ"ג סידן, שזה די והותר. אין צורך במשהו מיוחד, רק לפזר על פני היממה. בברכה,דנה

02/03/2012 | 11:17 | מאת: פה גדול

שלום האם נעשו מחקרים בנוגע לתזונה מותאמת סוג דם? יש הגיון בתאוריה? תודה

03/03/2012 | 18:04 | מאת:

שלום, השאלה האם נעשו מחקרים מדעיים ראוים לציטוט בנושא, התשובה היא לא. פרסומים אנקדוטליים בלבד, ואין המלצה לעקוב אחר דיאטה זו. יש הגיון בכך שאנחנו שונים ואנו זקוקים להמלצות שונות, אבל לא רק במזון אלא גם בתרופות ועוד. מה שמשעשע בדיאטה הזו, שלאף סוג דם לא מתאים ממתקים ודברים לא מזינים. עיקרון הדיאט עובד על אלימנציה של פריטי מזון, וכך מרזים. בברכה,דנה

שלום לדנה ולכולם, אני בוגר מדעי מחשב ועובד כרגע כמתכנת, אבל תחום התזונה מאוד מעניין אותי ואני שוקל לנסות וללמוד לתואר ראשון בתזונה קלינית בעברית (רחובות). רציתי לדעת אם זה ראלי לשלב עבודה במהלך התואר, ואם כן, באיזה אחוז משרה (לא מפריע לי אם התואר יארך יותר משלוש שנים).

שלום מנחם, איני יכולה לומר כמה תוכל לעבוד בזמן התואר. למיטב ידיעתי הורידו את מספר הנקודות ברחובות מאז שאני למדתי. בעיקרון אפשרות עלבודה היתה די נדירה, ולרוב מי שעבד באופן חלקי מאוד, עשה את התואר במשך 4 שנים. בברכה,דנה

01/03/2012 | 16:33 | מאת: משה

שלום, לאחרונה אני אוכל כמעט על בסיס יומיומי סלט אצות (וואקמה אם אני לא טועה). האם יש סיכון בכך? הבנתי כי באצות יש כמות יוד גדולה מן הרגיל מזאת המומלצת לתצרוכת יומית. תודה מראש.

01/03/2012 | 16:48 | מאת:

שלום משה, לצערי אין לי תשובה בנושא. מענה כגון : גם ביפן אוכלים כל יום, אינה רלוונטית למקרה זה, כי אנחנו לא יפנים. האמונה שלי דוגלת בגיוון,וכל אכילה יומיומית ולא מגוונת הינה בעייתית, לכן הייתי ממליצה להפחית במינון. בברכה,דנה