פורום תזונה קלינית
שלום! רציתי לתאר סיטואציה שקורית לי מדי פעם ולשאול את דעתך: ביום שבת האחרון יצאנו לטיול. ב- 9:30 בבוקר אכלתי ארוחת בוקר נאה: קפה, חביתה, שתי פרוסות לחם, גבינה. בשעה 13:30 התחלתי להרגיש רע (בפתאומיות). מיד שלפתי מהתיק את הסנדוויץ' שמוכן אצלי למצבים כאלה, אכלתי אותו, והכל היה בסדר. הסיטואציה הזו קורית לי מדי פעם. אני רעבה (על השעון) כל 3 שעות לערך, כאשר אם זה קורה לפני ארוחת צהרים (שכוללת בשר, אורז וירקות) אני עלולה להגיע לסיטואציה המתוארת. אותו זוג שטילנו איתם הם רופאים, והאישה חקרה אותי קצת ואמרה שכנראה מדובר בהיפוגלוקמיה, ושיש צורך בבדיקה, כמובן, ובדיאטה מיוחדת. אשמח אם תוכלי להפנות אותי לקישורים מתאימים, ולהסביר קצת על הרגלי אכילה מתאימים. תודה רבה, שירה
שירה שלום, הסימנים שתיארת עלולים להיות חלק ממצב הקרוי reactive hypoglycemia . מצב זה מתאפין בהפרשת אינסולין גבוהה מדי בעקבות ארוחה, מה שגורם בסופו של דבר לירידה חדה ברמות הסוכר בגוף (היפוגליקמיה), ולהרגשת חולשה. כמובן שכל האמור לעיל אינו בגדר אבחנה! עלייך לגשת לרופא אנדוקרינולוג לצורך אבחון. לגבי טיפול תזונתי, ההמלצות הן להימנע מפחמימות פשוטות (סוכר, דבש, ממתקים, משקאות קלים וכד'), ארוחות מסודרות - 3 ארוחות עיקריות וארוחות ביניים מדי שעתיים-שלוש. והיה ותזדקקי לטיפול, פני לדיאטנית מוסמכת במסגרת קופת חולים, לצורך התאמת תפריט. בבברכה, מירי.
מירי שלום! ראשית, תודה על תגובתך. חוץ מזה, כמה שאלות: 1. מה זה אנדוקרינולוג? 2. מה לגבי פירות, משקאות המכילים קפאין? 3. קראתי באיזה אתר על היפוגלוקמיה (לא הוגדרה שם כריאקטיבית), ושם הם ממליצים על דיאטה דלת פחמימות. הם מתארים את ההיפוגלוקמיה כ'רגישות לפחמימות'. מה דעתך על גישה זו? (זה בסדר, לא אשנה שום דבר בתפריט בלי אבחנה :) תודה רבה, שירה
שלום רב . שאלתי היא כזאת : יש לקוואקר דגני בוקר בשם quaker oat squares משיבולת שועל ובסימון התזונתי בין שאר המרכיבים מצויין כי מנה מכילה 100 אחוז מהדרישה היומית לחומצה פולית ו90 אחוז מהדרישה היומית לברזל . האם זה לא רעיל במינון כזה ?, שכן אני מקבל ברזל וחומצה פולית גם ממקורות האוכל האחרים . האם 10 גרם סוכר למנה בת 60 גרם זה הרבה ? תודה מראש
שחר שלום, הקצובה היומית המומלצת של חומצה פולית היא 400 מיקרוגרם ליום (למבוגר), כאשר בהריון והנקה הקצובה עולה ל-600. הגבול העליון לצריכת חומצה פולית 1000 מיקרוגרם ליום, אבל המידע בספרות לגבי רעילות של חומצה פולית מוגבל. אין דיווחים שקושרים צריכה גבוהה של פולאט עם נזקים בריאותיים אך זה לא אומר שיש לחרוג מההמלצות. לגבי ברזל, ההמלצות משתנות בין גברים, נשים, גילאים שונים, הריון, הנקה..., אבל הגבול העליון הוא 45 מ"ג ליום. ברזל שמגיע ממקור צמחי (כמו דגני בוקר), אינו נספג ביעילות רבה. באופן עקרוני, ממזון בלבד קשה להגיע לרמות רעילות של ויטמינים ומינרלים. הבעיה היא כאשר נוטלים תכשירים ותוספי ויטמינים ללא יעוץ מקצועי, של רופט או דיאטן. אם אכן דגני הבוקר שבדקת מכילים כמויות אלו, הגבל את הצריכה למנה אחת ביום. בברכה, מירי.
שלום אני בת 28, לאחר דיאטות קיצונויות שהרסו לי את חילוף החומרים בגוף, החלטתי להתחיל לאכול בריא, מתוך מטרה ברורה לרזות (גובה 1.65 משקל 61). אני אוכלת מכל אבות המזון ארוחות קטנות 4 פעמים ביום(ע"מ להאיץ את חילוף החומרים) סה"כ בערך של קלוריות ליום 1000. בשבוע הראשון ירדתי 1ק"ג ובשבוע השני 400 גרם... שזה מעט מאד. כמובן שאני גם משלבת 3 פעמים בשבוע פעילות גופנית בת 45 דק'(שוב שיקום חילוף החומרים). מה לעשות ע"מ להגביר את קצב הירידה האם יש לי תקווה ובסוף אני ארזה? או שנגזר עלי להשאר במשקל זה כל חיי? (אני ממש לא רוצה לחזור על טעויות העבר ולפתוח בדיאטות כאסח...) תודה מראש דנה.
דנה, מבחינת המשקל, נראה לי שמשקלך תקין ביחס לגובה. אולי תגבירי את הפעילות הגופנית ותרגישי יותר טוב. עדי
דנה שלום לידיעתך קצב ירידה במשקל המומלץ בד"כ הוא 1/2 עד 1 ק"ג בשבוע. כמובן שיש להתחשב בהיסטוריה של הדיאטות שגופך עבר ולצפות בהתאם. איני חושבת כי זה מעט ולדעתי עדיף לאט אבל בטוח. (גם כך 1000 קלוריות ליום נחשב מעט) כאשר מחשבים ערך הנקרא BMI המבטא את היחס בין המשקל לגובה, (משקל לחלק לגובה בריבוע. משקל במטרים) הערך המתקבל עבור משקלך וגובהך הוא 22 שזהו ערך תקין המעיד על כך שמשקלך הוא בתחום הממוצע לגובהך,דעתי האישית היא כי את לא צריכה לרזות. המשקל הכי נמוך ביחס לגובהך שנחשב עדין תקין הוא 54. כך שבהחלט לא מומלץ לשקול פחות מזה. ואם ברצונך לרזות עוד קצת עשי זאת בסבלנות. כמו כן כדאי שדיאטנית קלינית תעבור איתך על התפריט היומי שלך לראות שהוא באמת מאוזן. בהצלחה נועה
הי דנה תודה על התשובה, הדיאטה שאני מבצעת היא בהדרכה של דיאטנית, אני מטופלת במרפאה להפרעות אכילה לאחר עבר של אנורקסיה, כך שהתפריט מאוזן. הדיאטנית היא זו שהמליצה על ארוחות קטנות כל כמה שעות ע"מ לשפר את חילוף החומרים. מספר הקלוריות הוא רק 1000 בגלל העבר של דיאטת קיצוניות שהמטרה היא להרגיל את הגוף לאט לאט לכמויות נורמליות של מזון עד הגעה ל= 1500 קל'. השאלה שלי היא האם הגוף שלי בסופו של דבר יבטח בי ויפסיק לשמור על כל ק"ג בקנאות? תודה מראש ויום מקסים דנה
לסמדר שלום, שמעתי ממספר מקורות שבישול במיקרוגל פוגע בערך התזונתי של המזון מעבר לבישול רגיל. האם ידוע לך על מחקרים בנושא ? תודה ארנסט
ארנסט שלום. הנושא שנוי במחלוקת. מציע לך לקרוא על מחקרים בנושא באתר? www.wddty.co.il (מה שרופאים לא מספרים לך). אני מזמן זרקתי את המכשיר מהבית.
היום בדיוק יש כתבה בעיתון (ידיעות) על דיאטה מבוססת מזונות בעלי אינדקס גליקמי נמוך. בין השאר מצויין כי דווקא אורז מלא הוא בעל אינדקס גבוה (דווקא אוכלת הרבה ממנו ובכל זאת הצלחתי לרזות..), ואינו מומלץ לדיאטה. כמו"כ כתוב שספגטי אפשרי ופסטה לא....מה ההבדל ביניהם? העובי :))? בטטה (שאני למזלי אוהבת) מומלצת. מה דעתך?
שירי שלום במונח אינדקס גליקמי אנו מתכוונים ליכולת של מזון בעל כמות פחממות מסויימת להעלות את רמות הסוכר בדם לאחר ספיגתו במעי. האינדקס הגליקמי נבנה ביחס למזון בסיסי מסויים קמח חיטה לבן. הערך שקמח זה קיבל הוגדר כ 100. מזונות אחרים נבדקו ביחס אליו כאשר המשותף לכולם הוא תכולת הפחממות (מבחינת כמות). מזון שספיגתו מהירה יותר מקמח לבן ומעלה את רמות הסוכר בדם מהר יותר יקבל ערך מעל 100, בעוד מזון שספיגתו איטית יותר יקבל ערך נמוך ממאה. גורמים שונים משפיעים על הספיגה כמו כמות שומן, חלבון וסיבים שיש במזון. לכן בד"כ אנו אומרים שמזון בעל תכולת שומן גבוהה יותר או בעל תכולת סיבים גבוהה יותר יהיה לו אינקס גליקמי נמוך יותר. האינדקס הגליקמי חשוב לאנשים סכרתיים וכן לאלו שעושים דיאטת הרזייה, מאחר ועליה מהירה של רמות הסוכר תוביל גם לירידה מהירה שלהם, שתגרור אחריה תחושת רעב וצורך לאכול. לכן גם למעונינים לרדת במשקל מומלץ מזון בעל אינדקס גליקמי נמוך יותר המשרה תחושה ארוכה יותר של שובע. במקרה הספציפי: אורז מלא יש לו אינקס גליקמי גבוהה יותר מלאורז רגיל, אך עדיין נמוך משל קמח חיטה לבן. בכל מקרה אין הדבר אומר שהוא משמין יותר הכל תלוי בכמות שאוכלים. ספגטי מקמח חיטה מלא יש לו אינדקס גליקמי נמוך יותר מספגטי מקמח חיטה לבן ובכל מקרה נמוך משל האורז. בטטה גם היא נחשבת בעלת אינדקס גליקמי נמוך. (איני מבינה את ההפרדה שעשו בין פסטה ומקרוני יתכן שהכוונה הייתה לפסטה מקמח מלא לעומת רגילה). נועה
שלום רב האם אוכל רשימת פירות וירקות המכילים סורביטול ? תודה
תיקון הכוונה היתה האם ניתן לקבל רשיה כזו?
שלום שוב סורביטול הוא כהל שנמצא באופן טבעי בפירות כמו אגסים, חבושים, דובדבנים, שזיפים ותירס. ישנה גם אפשרות ליצרו באופן מלאכותי בתעשיה מגלוקוז. נועה
אני מעוניינת לעשות עבודה על ילדה שנכבתה בקורס דיאטטיקה, וברצוני לדעת על הדיאטה/תזונה המומלצת לילדה כזו, ולמה...
לסטודנטית שלום בטוחה אני שאת מכירה את הספרים השונים בתזונה בהם את יכולה למצוא את ההמלצות לחולה כוויה ומהן להשליך את התשובה לגבי הילדה המטופלת. במידה ואת מעוניינת ניתן לקנות את אוגדן המידע המקצועי לדיאטנית הקלינית שהוציאה המחלקה לתזונה קלינית ברמב"ם גם בו תוכלי למצוא המלצות בצורה מתומצטת לחולי כוויה וגם למקרים אחרים. לפרטים: המחלקה לתזונה קלינית : לבקש את יעל - 8542625 - 04 בהצלחה נועה
שלום רב רציתי לברר מס' דברים : 1. דיאטת "אטקינס". 2. חוסר בסידן וברזל. אתחיל עם הנושא הראשון. דיאטת "אטקינס" הנקראת על שמו. הייתה גם כתבה בעיתון בשבוע שעבר על האיש שנפטר בגיל 72. אטקינס ממליץ על פי ספרו לעשות דיאטת "שומנים-חלבונים" מבלי לאכול כלל סוכרים ופחמימות. ובנוסף טוען שבעיית ההשמנה הינה תלויה בעיקרה בהיפראינסוליניזם. האם מומלצת דיאטת אטקינס? יש לי חברה שהוריה התחילו בדיאטת אטקינס ומציינים שהשילו ממשקלם כ-3 עד 4 ק"ג במס' ימים(פחות משבוע). אני יודעת שתחילה מורידים מים (הרוב). אטקינס ממליץ לאכול כמה, שרוצים שומנים ללא הגבלה בשילוב עם חלבונים. האם ריבוי בשומנים אינו מסוכן מבחינת היצרות כלי הדם, קרישי דם, בעיות בלב וכד'. האם רמת ההמוגלובין בדם בעקבות דיאטה זו גדלה ובכך מסוכנת? התחלתי דיאטה זו "שומנים-חלבונים" בלי סוכרים ופחמימות כלל וכלל ולשתייה מים בלבד. הרגשתי השתפרה הורדתי ממשקלי כ-3 ק"ג. יש לציין שגובהי 1.64 מ' ומשקלי הינו 50-52 ק"ג אחרי שירדתי (זהו משקלי הרגיל, שנע בטווח זה). ובכל זאת אני חוששת מהגזמה בשומנים-חלבונים? נושא שני הינו סידן וברזל. יש לי מודעות רבה וטובה באשר לתזונתי וכן בעייתי הינה, שאנני אוהבת דברי חלב כלל וכלל. חוץ מגבינה צהובה. אם בכל זאת אני אוכלת אני לא יכולה יותר מידי, מכיוון שאני רגישה לחידק מסויים שיש בחלב. לגבי חלב סויה (יש לזה טעם של קמח עם מים)ומיני דברי אכילה מהסוג הנ"ל אני לא אוהבת ומסוגלת ל"הקיא" את נשמתי. מה לעשות? מה לאכול? נמאס לי לסבול מכאבים וחולשה בעצמות. וגם הדבר משפיע על השיניים.(כאשר בנוסף השיניים חלשות במשפחתי-עניין גנטי). יש במשפחתי בעיות של אוסטאופורוזיס. אני בת 30 וחשוב לי לדעת כיצד למלא את החסרים הנ"ל. רציתי גם לעשות בדיקה של בריחת סידן אמרו לי במכון מור שרק מגיל 40. האם בכל זאת רופא משפחה יכול להמליץ לי על בדיקה זו? באשר לברזל אני אוכלת כבד מידי שבוע-שבועיים פעם אחת בלבד, כי אני לא ממש אוהבת. אבל זה יחסית נסבל לעומת הסידן. האם זה מספיק? יש לציין שאני אוכלת ירקות. אני מאוד אוהבת. כל יום מלפפון אחד, עגבניה אחת מינימום. וכשבא לי אני מוסיפה חסה, גזר, פיטריות וכד'. פסטות ותפו"א שאני ממש אוהבת אני לא יכולה לאכול כי זה פחמימות וזה פוגע לי בדיאטה. אשמח לקבל תשובה רצינית ומדוייקת. מכיוון שאני כבר מתוסכלת מהעייפות והחולשה בגופי. תודה רבה ויום טוב.
אייל שלום, שאלתך מורכבת מאוד, ואני מקווה שאוכל לענות עליה באופן תמציתי וענייני. דיאטת אטקינס - דיאטה זו מוכרת לעולם המערבי מזה שנים רבות, אך מעולם לא הוכחה במחקרים ארוכי טווח עם מס' רב של נחקרים, וכן אין להשוות למס' המחקרים שנעשו בבני אדם בנושא דיאטות מאוזנות המשלבות את כל מרכיבי המזון. דיאטת אטקינס הוכיחה את עצמה לטוח קצר, ומרבית המטופלים מוצאים את עצמם לאחר ביצוע דיאטה זו עם עליה קיצונית במשקל, ברגע שמתחילים לאכול באופן סדיר ורגיל. ישנן מס' השערות לגבי הנזקים מדיאטה זו, כמו שיבוש מאזן השומנים בגוף, פגיעה בכליות ובאיברים נוספים אחרים. סגנון דיאטה זו יכול להיות מתאים לזמן קצר של שבוע או שבועיים אך לא מעבר לכך. ארגון התזונה העולמי פרסם לאחרונה השוואה בין דיאטות שונות והמלצות, כאשר הארגון החליט פה אחד כי דיאטת אטקינס אינה מומלצת. באם אינך צורכת מספיק סידן או ברזל בתפריט ישנה אפשרות של העשרה ע"י תוספי מזון ספציפיים. תיקון - לרוב רגישות למוצרי חלב נובעת מהסוכר שבתוכו הנקרא לקטוז. אנשים עם חסר באנזים המפרק סוכר זה סובלים לעיתים מכאבי בטן או שלשולים לאחר אכילת מוצרי חלב, בעיקר מוצרי חלב ניגר. בגבינה צהובה אין כמעט בכלל לקטוז וכן בגבינה מותכת, שהינן מקור מצויין לסידן בתפריט. כמו כן אם את מאמינה שאת רגישה ישנו חלב דל לקטוז המכיל סידן כמו חלב רגיל. לפי משקלך גילך וגובהך אין כל סיבה לעשות דיאטות קיצוניות, ואולי הדרכה קצרה אצל דיאטנית קלינית תוכל לשפר את הרגשתך הכללית . בברכה, דנה
אייל שלום שוב, נושא נוסף חשוב שנשמט מהתשובה הראשונה בנוגע לדיאטת אטקינס. אחת ההמלצות החשובות בתזונה נכונה ובמניעת מחלות כרונית כגון מחלות לב, סוכרת, שומנים בדם ומחולת המערכת העיכול כולל סרטן המעי הוא ריבוי בסיבים תזונתיים. לפי הדיאטה אין לאכול פירות, גם מרבית הירקות מוגבלים, לא כל שכן אין מקור לסיבים מהצומח, מדגנים מלאים, קטניות ועוד. אלו מועילים גם ביציאות תקינות. דנה
בתי בת ה-6 אינה אוכלת פירות וירקות אך עדיין אוכלת פעם ביום דייסת דגנים בתוספת סימילאק מזון לתינוקות (כמובן שמצויין במזון הנ"ל שהוא מכיל ויטמינים ומינרלים) האם היא מקבלת מספיק ויטמינים או שאני צריכה להוסיף לה תוסף מזון לילדים ? (היא אכלנית גרועה).
יעל שלום! נכון שיש ערך תזונתי לתכשירי מזון לתינוקות (תמ"ל) אך כשמם כן הם, מיועדים לתינוקות וכיום גם לפעוטות. עם הגיל, הצרכים התזונתיים משתנים וכך גם הטעמים. קשה יהיה לצפות מבתך להמשיך לשתות תמ"ל בכמויות אותן צרכה כתינוקת, כמויות שהיו יכולות להיות מספיקות מבחינה תזונתית לאותה תקופת גיל (1000 - 750 מ"ל ליום). אם באמת אינה אוכלת כלל ירקות ופירות, הרי שמנת דיסה אחת (שנפחה קרוב לוודאי 300 - 250 מ"ל), אינה תספיק. ייתכן שבמצב ראוי להתחיל לתת תוסף המכיל כמויות ויטמינים ומינרלים התואמות להמלצות המיועדות לילדים. עם זאת, אל תוותרי, המשיכי להציע לה בכל ארוחה לפחות פריט ירק או פרי אחד, תני לה לבחור, נסי מגוון רחב ככל שאפשר וצורות הכנה שונות אך אל תנסי בשום אופן "לעבוד עליה". זה עלול לקבע את ההתנגדות. יש תקווה, טעמים והעדפות משתנים עם הזמן ובהחלט יש מקום להניח שגם היא בסוף תלמד לאכול מזונות אלה. נועה
שלום רב אני צריכה לקחת תכשיר ברזל בגלל אנמיה וחוסר ברזל.האם לקחת על קיבה ריקה? אלו מזונות ואלו מהתרופות הבאות שאני מקבלת גורמים לאי ספיגה של ברזל? התרופות הן: נורמיטן גליבטיק גלוקופאז' ליפיטור ליפנור קומדין תודה
שלום ישנם גורמים רבים ושונים המשפיעים על ספיגת הברזל כגון: ויטמין C - המגביר את ספיגת הברזל ומצוי בפירות הדר, עגבניות, גמבה,תות שדה, קוי ועוד. גורמים שמעכבים ספיגת ברזל הם למשל: תרופות סותרות חומצה בקיבה (אף לא אחת מהתרופות שציינת), חומצה אוקסלית המצויה בשוקולד, קולה, ענבים, תרד. וסידן המצוי בחלב ומוצריו. לכן המלצתי היא: לצרוך את הברזל עם הארוחה. כדאי שבאותה ארוחה לא יהיו מוצרי חלב, או קולה, אך כן יהיה מיץ תפוזים טבעי או פירות וירקות המכילים ויטמין C. נועה
תודה רבה על התשובה הייתי מודה לך עך התייחסות לתרופות גם כן ,לגבי הקומדין אני יודעת שיש להרחיקו מהברזל לשעתיים . תודה
שלום לך התפלאתי לקרוא את תשובתך לגבי מלח אנגלי על שאינך יודעת מה זה? אם את לא יודעת מה זה מלח אנגלי הכיצד את עונה לשואלים ?
יונה שלום! אני איני מתיימרת לדעת הכל ולא מתביישת לומר כאשר משהו אינו מוכר לי. למתן תשובותי בנושאים שאיני מכירה אני משתדלת ללמוד הנושא ולברר כל שאני יכולה לגביו. במקרה האמור חומר זה אינו נהוג בטיפולים קונבנציונלים של דיאטניות העוסקות בגסטרואנטרולוגיה, קרי מטפלות בעצירות. רק הדיאטניות הותיקות זכרו כי פעם השתמשו בו אך לא ידעו מה שמו הלועזי של החומר או ממה הוא מורכב. ייתכן והתחנה הבאה לבירור היא פורום רוקחות. איני מבינה מה הפסול בתשובתי, האם נראה לך שחוסר הכרות עם מלח אנגלי פוסלת אותי מלענות לשאלות? נועה
כן!!
ליונה. תתבישי לך, את חסרת הגינות וחצופה. נועה לא חייבת לך כלום, יגאל
שלום! למרות אהבתי הרבה למלוח רמות הנתרן בגופי נמצאות בגבול התחתון של הנורמה. מתשובות קודמות בנושא הבנתי שרמות הנתרן בגוף מושפעות בעיקר ממשק המים ופחות מהתזונה. רציתי לדעת אם אני יכולה להמשיך ולצרוך מלוח ללא חשש על סמך בדיקות הדם ? תודה
שירה שלום קצת קשה לענות על שאלה כללית כזו כאשר איני יודעת את ההסטוריה הרפואית שלך האם את בריאה בד"כ או לא אם משתמשת בתרופות או לא, אך זה נכון שרמות הנתרן מושפעות ממצב הנוזלים בגופנו ועודף נוזלים יכול לגרום לדלול הדם ורמות נתרן נמוכות, כמו כן ישנן תרופות שגורמות לאיבוד נוזלים ויחד אתם גם איבוד נתרן. בכל מקרה כאשר הרמות נמוכות לא נראה לי כי יש צורך להגביל צריכה של הנתרן, אך כדאי לך לגשת עם התשובות של בדיקות הדם לרופא המשפחה ולבקש ממנו הסברים לחריגות בערכים או ערכים גבוליים כפי שראית בתוצאות ומשמעותם מבחינתו. בהצלחה נועה
ושט שהתאחה לאחר שבוע, מה ניתן לאכול דרך הפה, השלבים בסוגי האוכל, והסכנות הצפויות.
מרי שלום אני מפנה את שאלתך לדיאטנית המומחית בתחום, אנא עוד קצת סבלנות ונחזור עם תשובה. נועה
מרי שלום, מה הכוונה וושט שהתאחה? האם היה בו נקב מאיזושהי סיבה (פרפורציה), האם עברת הליך ניתוחי כלשהו? באופן עקרוני התחלת הזנה לאחר פרוצדורה בושט הנה במרקם נוזלי (מוצרי חלב ניגרים, דייסות, מרקים, מזון טחון בבלנדר וכדומה). זאת למספר ימי הסתגלות. כתבי בבקשה יותר פרטים. בברכה, מירי.
אני שלום קשה לענות על שאלה כזו ללא פרטים נוספים כגון: גיל, משקל, גובה, לכמה זמן אתה מתכוון באומרך לחיות? והאם התפריט שאתה צורך מאוזן מבחינת שאר רכיבי המזון. נועה
כמה גרם פחמימות מותר כדאי לצרוך ביום?
תמר שלום! כמות הפחמימות ליום תלויה בהרבה גורמים כמו סוג הסכרת, סוג הטיפול התרופתי, מידת האיזון, גיל, משקל וגובה, מצב בריאותי מלבד הסכרת, מידת הפעילות הגופנית וכן הלאה. מכאן שהדרך הטובה לקבוע זאת היא במפגש אישי עם דיאטנית קלינית העוסקת בסכרת. נועה
נעה תודה. אני יודעת שהכי נכון זה מפגש אישי, אבל בן-זוגי מסרב לראות את עצמו כאדם חולה. אפילו למדוד סוכר כל יום הוא מסרב. אני מנסה ללמוד את הנושא כדי שאוכל לבנות דיאטה מאוזנת, לבשל נכון בבית ולצייד אותו באוכל בבוקר לכל היום כי רוב היום הוא בדרכים. מדובר בסכרת סוג 2, בן 50 עוד מעט, גובה 173 ומשקל 74קג, הוא רזה בזמן האחרון כי הסכרת לא מאוזנת. 2 גלוקומין ליום ואורח חיים פעיל אבל לא פיזי. הרבה נהיגה. כל מידע שתתני לי יתקבל בברכה. תודה תמר
האתר הזה מצויין,יש בו כל-כך הרבה מידע. תמשיכו ככה,ישר כח לכם. אני בן 21 בריא,עושה דיאטה. אני אוהב לשתות חלב-3%,כל יום אני שותה ליטר חלב. האם זה משמין? כמה קלוריות סה"כ יש בליטר? תודה אייל
אתה יכול לברר בעצמך, הערך הקלורי מופיע על גבי קרטון החלב.
הבעיה היא אחרת: יש אנשים שסובלים מאי סבילות ללקטוז (סוכר החלב) כי הם לא מייצרים את אנזים המפרק לקטאז. עדי
אייל שלום! "משמין" הוא מושג יחסי למימדי גופך, אופי ה"דיאטה" שלך ומידת הפעילות הגופנית אותה אתה עושה. מומלץ להעזר בדיאטנית לקביעת הדיאטה והבנת המושגים של מה משמין ומה לא ואיך בודקים זאת. לגבי החלב, ראה תשובותיהם של עדי והקלוריסט! נועה
שלום אני בת 30 גובה 165 משקל 60. כמה ק"ג אני צריכה לרזות? מה המשקל האופטימלי שלי? תודה רבה שיר
שיר, את בסדר מבחינת משקל. עדי
שיר שלום! משקל אופטימלי הוא טווח משקלים הנקבע לפי הגובה ומבטיח בריאות טובה (מעליו - מחלות הקשורות בהשמנה, מתחתיו - מחלות הקשורות בתת תזונה). את נמצאת בדיוק באמצע של משקלך האופטימלי שהוא בין 68 ק"ג ל - 52 ק"ג. אין שום צורך שתרדי במשקל. נועה
שלום לך, ביתי בת חצי שנה. אתמול התחלנו לתת לה מחית גזר שהכנו לה. הבנתי שעליי לתת לה כל ירק מבושל ומרוסק למחית למשך 3 ימים ורק אח"כ להתחיל בשילובים. האם נכון הוא הדבר (סה"כ נראה לי שקישוא לבד ותפ"א לבד אינם מלהיבים בטעמם)? יש שילובים מומלצים? מתי להתחיל עם פרות? תודה לך.
גלי שלום! בגיל 6 חודשים, מערכת העיכול של התינוק (כמו גם התפתחותו הפסיכומוטורית), מוכנה להחשף למזונות חדשים, למרקמים וטעמים חדשים. 3 סוגי המזונות המתאימים להתחלה הם בשר, ירקות ופירות. אני ממליצה להתחיל עם בשר (עוף מבושל וטחון), להמשיך ולהוסיף תפו"א ואח"כ גזר וקישוא. הסדר הזה מאפשר שני דברים: 1. יצירת מנה שהיא שווה תזונתית ויכולה להחליף יניקה או בקבוק תמ"ל. 2. סדר התרגלות לטעמים שיבטיח הענות יותר טובה (אם מתחילים עם פירות, הילד מתרגל לטעם המתוק וקשה לשכנע אותו אח"כ להסכים לבשר או ירקות). את הפירות הוסיפי עוד כמה שבועות, לאחר שהארוחה החדשה התבססה ונאכלת ברצון. הערת אגב, טעמים רק מתחילים להתפתח בגיל זה ולא צריך להקרין ניסיון שלנו המבוגרים לגבי מה טעים ולא טעים לתינוקות. תנו להם לבחור. נועה
איזה ערך קלורי יש לצרוך בזמן ההריון על מנת לא להעלות במשקל ואולי אף לרדת במשקל ונבלי לפגוע בעובר? האם מותר לרדת במשקל במהלך ההריון?
למתוסכלת שלום! על מנת להשיג ירידה במשקל בתקופת ההריון, יש להוועץ בדיאטנית באופן אישי (אפשר בקופ"ח). זה אפשרי אך לא בכל מצב ולכן כמובן תלוי במשקלך הנוכחי. נועה
נועה שלום, בעבר דנו בעניין הצורך העז למתוק לאחר האוכל. בשיחה שניהלתי עם רופא הומאופת בנושא, הציע הנ"ל לאכול בעיקר חלבונים והרבה ולהמנע מפחמימות. במטרה להמנע מנפילות סוכר לאחר הארוחה. 1) מה דעתך על כך? קשה לי קצת לדמיין ארוחת צהריים הכוללת עוף וירקות מבושלים ללא תפוחי אדמה אורז או פסטה. אם את ממליצה על כיוון זה, מה לדעתך צריכה להיות ארוחת בוקר הכוללת חלבונים ולא פחמימות? אם אני אוכל בבוקר רק גבינה למשל, לא ארגיש את נפילת הסוכר, אבל זה לא משביע. אם אוסיף לחם (אפילו ברובו מלא) כן תהיה נפילת סוכר. 2) דבר נוסף שציע הרופא הנ"ל היה חשד לקנדידה (פטריה במעיים) שמונעת את ספיגת הסוכר מהאוכל. פתרון לכך הוא לקיחת כדורי איצודופולוס. מה דעתך? תודה, רון.
גם אם את ממליצה על צריכת חלבונים לשם המנעות מנפילת סוכר, ברור שלא ניתן לאכול חלבון מן החי בכל הארוחות. לכן רציתי לדעת על איזה חלבון מהצומח את ממליצה. האם בחומוס יש חלבון, והאם הוא יכול להחליף ארוחת חלבון מהחי?
רון שלום! חומוס וכל הקטניות הם חלבון צמחי טוב אבל גם עשירים בפחמימות מורכבות והרבה סיבים. הם נחשבים בעלי אינדקס גליצמי נמוך. נועה
רון שלום! אני איני נוהגת להמליץ על דיאטה דלת פחמימות (ראה דיוני עבר בנוגע לדיאטת אטקינס המפורסמת). גם חלבונים הינם בעלי השפעה (מעט נמוכה יותר אך קיימת) על עליית אינסולין ולכן עלולים גם הם לגרום לתופעה. אתה נתקל בשתי גישות ולדעתי עליך לנסות וללכת אם זו שעובדת בשבילך הכי טוב. לגבי אצידופולוס, שווה לנסות, זה טוב מהרבה בחינות נוספות. נועה
שלום, בבדיקת דם אחרונה שביצעתי נתגלה כי יש לי המוגלובין נמוך, חוסר בבי 12, וחומצה פולית מה עליי לאכול כדי לשפר את מצבי הבריאותי? עינת
עינת שלום! המדדים שלך מראים על מחסורים תזונתיים שעלייך לטפל בהם. תוכלי כמובן לקרוא תשובות שניתנו בעבר בפורום לגבי כל אחד מהמרכיבים (ברזל, ויטמין B12 וחמצה פולית) דרך אופציית החיפוש, אך המלצתי החמה לך היא לפנות לייעוץ דיאטנית אישי. נועה
שאול שלום, בתקווה שתשובתי אינה מגיעה באיחור רב : 1. בנוגע לשאלתך הראשונה - ישנה המלצה לכמות מינימלית של שומן לגוף על מנת לספק חומצות שומן חיוניות, אותן הגוף אינו מסוגל לסנטז. למיטב ידיעתי אין מקור שומן בעולם המכיל רק שומן רווי או רק שומן בלתי רווי. כל מזון בעולם בעל תכולת שומן כזו או אחרת מכיל את שתי הקבוצות על כל סעיפיה ( רב בלתי רווי, חד בלתי רווי, אומגה 6 ואומגה 3 ). ההבדל בין המזונות הוא ביחס בין חומצות השומן. שומן רווי אינו פסול, ההמלצה היא להפחית בכמות הכללית של השומן בדיאטה תוך שמירה על יחס נכון בין חומצות השומן השונות. את היחס עליו דיווחתי בתשובתי הקודמת הוצאתי מהמלצות של ארגוני בריאות ותזונה עולמיים. מכאן שלשומן רווי יש חלק חשוב בתפריט, אך רצוי שחלקו יהא קטן ככל האפשר. 2. אומגה 3 שייכת לקבוצת השומן הרב בלתי רוויים כמו אומגה 6 . אין המלצה ליחס בין אומגה 3 לשומן חד בלתי רווי, ההמלצה היא יותר לגבי היחס בין אומגה 6 לאומגה 3. כאשר ההמלצה היא להעלות באופן יחסי את כמות האומגה 3 בתפריט. את האומגה 3 ניתן למצוא בכמות גדולה בדגי ים צפוניים או מים קרים כגון : סלמון, טונה, סרדינים, מקרל , הרינג. שמם הלועזי בקיצור הוא DHA ו - EPA. 3. באשר לכתבות - ההתייחסות העיקרית היא למחקר שהשווה שומן ממקור דגי, שמן זית ושמן קנולה. המחקר שהוצג הינו בעייתי ביסודו, ואם קראת את הכתבה לתומה בוודאי שמת לב להערות לגבי המחקר, ביניהם כי מדובר במחקר קצר מאוד, כלומר לא בדקו השפעה ארוכת טווח, הסתמכו על פרמטר אחד, על בדיקה אחת שנעשתה פעם אחת ולא חזרו עליה לפחות מס' פעמים, מס' הנבדקים קטן מאוד, כך שמשמעות סטטיסטית לא נבדקה ואינה ממש אפשרית או מהימנה וכן שהתוצאות לא פורסמו עדיין, כך שאין אסמכתא לנאמר בכתבה. כמו כן לא ברור מי האוכלוסיה הנבדקת, צעירים, מבוגרים, זקנים, נשים, גברים, שמנים, רזים, חולים בריאים, האם יש הסטוריה משפחתית למחלות כלי דם ולב ועוד גורמים מבלבלים אחרים, כמו עישון, פעילות גופנית ותזונה . לא כל שכן, כמו בכל תחום שאינו מדוייק, תמיד יהיו מאמרים שיגידו כן ואחרים שיגידו לא. במקרה זה אין זה העניין, הואיל והמחקר אינו מספיק גדול, ולעומתו נעשו מחקרים ארוכי טווח עם מס' נחקרים גדול אשר הוכיח את התועלת בצריכת שמן זית, או כל מקור שומן צמחי המכיל שומן חד בלתי רווי. ( במקרה המאמרים פורסמו באותו אתר שנתת לי ). אך יותר חשוב מהכל, הוא מה שאנו הדיאטניות מנסות להעביר מעל דפי פורום זה. באוכל אין אסור ואין מותר יש שאלה של כמה, שאלה של גיוון. אם נאכל מכל המזונות ונגוון מכל קבוצות המזון, נעסוק בפעילות גופנית ובאורח חיים בריא, נוכל לעבור את החיים האלה בשלווה יחסית, בלי לחשב יחסים, בלי לספור קלוריות, עם שמן זית וקנולה ושמן דגים וגם עם "מזונות אוסרים ". בברכה, דנה
דנה, תשובתיך כול כך עינייניות שפשוט אין מקום לשאלות נוספות כול הכבוד.
שלום, איפה אוכל לקרוא וללמוד על התזונה המתאימה לתינוקות (בתי בת 10 וחצי חודשים)? איזה ספר מומלץ בנושא? תודה, אילת.
אילת שלום! לצערי אין לי ספר או אתר ממש מומלצים להפנותך אליהם. את כמובן יכולה לעשות חיפוש אתר ולקרוא תשובותי לשאלות בנושא. כל חיפוש באינטרנט יעלה מבחר של מקורות מידע אך רובם טובים רק בחלקם. אני ממליצה על משרד הבריאות: http://www.health.gov.il/public/baby/feed/index.htm בעתיד הם יוסיפו חלק על תזונת פעוטות, מגיל שנה ואילך. נועה
שלום רב רציתי לדעת האם ישנם מזונות האסורים על אנשים רגישים לפנצילין?
רפי שלום! פניצילין היא סוג של פטריה אשר נמצא אפקטיבי כנגד חיידקים וככזה משמש במינונים גבוהים כטיפול אנטיביוטי. שאריות פניצילין עלולות להופיע במוצרי מזון מן החי אשר טופלו וטרינירית בתרופות כמו פניצילין. בסקרים בארה"ב נמצא כי נדיר ביותר ששאריות אלה (בד"כ במינונים זעומים), יגרמו לתופעה אלרגית חמורה. קיימים סוגי פניצילין שונים במזון ורק סוג אחד משמש כבסיס לתרופה. אם זאת, לשם בטחון, מומלץ להמנע ממזון אשר נראה נגוע בפטריה או עובש (עובש כזה יכול להופיע בקליפת פירות, לחם, תפו"א ועוד). בד"כ תופעות אלרגיות של פניצילין הן עוריות אך כמובן עלולות להיות גם במערכת העיכול או הנשימה. אם אתה חש תגובות אלו לאחר אכילת מאכלים מסויימים, אפשר בשיטת האלמינציה לבחון האם הפסקת אכילתם תשפיעה לטובה ותופעות האלרגיה יחלפו. בכל מקרה אני ממליצה לך להתעניין אצל רופא אלרגולוג. נועה
שלום 1 מהו ההבדל בין סידן ציטרט לבין סידן קרבונט, האם אחד עדיף על השני? 2. ידוע שלצורך ספיגה טובה של סידן רצוי להוסיף ויטמין D , אבל קראתי לאחרונה שסידן מונע מויטמין D עצמו מלהספג בגוף, האם זה נכון?
איתן שלום שני סוגי הסידן שציינת אלו מולקולות שונות של סידן. הסידן אינו מצוי בטבע כסידן בודד אלא קשור ליון נוסף למשל הציטרט או הקרבונט ליצירת מולקולה. סידן קרבונט יתרונו בכך שאינו זקוק לחומציות הקיבה שתגרום לפרוקו ליונים ואז ספיגתו, משום שהוא נספג כמולקולה שלמה. לדעתי יתרון זה הוא משמעותי בעיקר בקרב אנשים עם חומציות לקויה של הקיבה. אם אינך שייך לאוכלוסיה זו נראה כי הדבר פחות משמעותי. לא מצאתי דבר על כך שסידן מונע ספיגה של ויטמין D. מה שידוע לי הוא שויטמין D דרוש לספיגה של סידן (מגביר את ספיגת הסידן במעי). נועה
http://doctors.co.il/forums/read.php?f=10&i=76668&t=76668
אני דווקא בעד. צריכה חופשית של צמחי מרפא ו"תוספי מזון", ללא פיקוח ואחריות מקצועית אשר יכולים להיות מזיקים, בממינונים מסויימים ולגבי מחלות ומצבים מסויימים, אינה רצויה לאף אחד שרוצה בבריאות טובה. היוזמה הזו ברוכה ואני תקווה שתגיע גם לישראל. נועה
איך זה שאני לחלוטין לא מופתע מהצהרתך? www.CureforSARS.net Leonard G. Horowitz, D.M.D., M.A., M.P.H., Managing Member 1-208-262-2575 FAX: 1-208-265-2775 E-mail: [email protected] May 12, 2003 Federal Trade Commission Bureau of Consumer Protection Washington, D.C. 20500 Dear Commissions and Bureau of Consumer Protection Officials: This open letter is in response to the e-mailed notice that you sent to our customer service representative at www.cureforSARS.net wherein you wrote: "The Federal Trade Comission staff has reviewed marketing claims on your web site . . ." and that "we remind you that the FTC Act requires that health-related claims, . . . [for] SARS must be supported by competent and reliable scientific evidence at the time the claims are made." This provides you with notice of three health-related claims that we are making regarding SARS and our Internet communications: 1) The scientific evidence supporting our justifiable claims regarding the utility of a plant-based formula for SARS is available on our website--www.cureforSARS.net - based on the scientific publication by Towers, et al.(1995) from the Journal of Ethnopharmacology; 2) We do not recognize the FDA, or your "commission" in collaboration with them, pursuant to this notice, as anything other than irresponsible, misplaced, and misdirected authority; and 3) The insidious economic motive behind your political notice is transparent among well-educated consumers and natural healthcare investigators and providers. Such commercial interference, allegedly on behalf of American consumers and public health, is rooted in the advancing Anglo-American global Codex Alimentarious legislation that seeks to control all non-patent-protected natural cures and treatments on behalf of multinational drug companies (best termed the "global petrochemical-pharmaceutical cartel"). In other words, we view the FDA's widely publicized persuasion campaign attacking natural healing practitioners and formula manufacturers as a real life enactment of the "Wizard of Oz." Pull back the curtain and behold who profits pulling strings on your commission and the FDA overstepped authority. We notice that responsibility for your electronic notification was signed, not by a person, but by your non-human organization/entity. For your information and official notification, we only respect and respond to real people. As sovereign individuals subservient to only one Creator, we rebuke any and all misplaced authority in your "commission." We do this cognizant of rapidly advancing multinational corporate efforts increasingly administered through the World Health Organization (WHO), affecting global drug sales, healthcare policies, and contrived declarations of urgencies directed against nation states to compel compliance with neocolonialistic politics, policies, and interventions inconsistent with personal freedoms and democratic governments. Your transparent efforts may be effective in deceiving the general population, but most of us in the natural healing arts and sciences are not fooled or frightened by your threats. Most members of our allied organizations view as inexcusable, if not despicable, increasing German-American political efforts to suppress natural healing methods and materials. This includes new SARS treatments and potential cures at a time of global urgency when, in fact, government health officials in the hardest hit nations, including China, Hong Kong, Singapore, and Tawain, have been embracing herbal and plant-derived natural medicines for the prevention and treatment of SARS. We notice your commission and the FDA turns a blind eye to the promotion and use of the experimental, expensive, and highly toxic drug Ribaviron, never tested against the SARS-associated coronavirus, yet widely promoted as the standard for SARS patient care since before anyone knew the illness was linked to a coronavirus. Reflecting on the FDA's and your commission's official tolerance of this harmful, if not lethal, practice by the mainstream media and medical doctors treating SARS patients adequately exposes your hypocrisy. American tax dollars would be far better spent having your commission and the FDA address the third leading cause of death in the United States-iatrogenesis, that is, physician-induced illnesses and lethal drug side effects. How do you have the audacity to virtually disregard this pervasive public health threat, yet proclaim throughout the media our natural healthcare industry's shortcomings? What is most sad is your organizations' manipulation of the average American who does not comprehend this joint FDA/FCC attack for what it really is-simply a promotion to facilitate a form of nutritional and pharmacological slavery through a political and economic drug agenda called Codex Alimentarious. In recent years the global drug cartel has sought to pirate and patent anything uncontrolled in nature's bounty. Examples of this, in recent months, include further violations of freedom of choice with declared restraints on ginseng production and the classification and labeling of stevia-the natural therapeutic sugar substitute-as a regulated "nutritional supplement" rather than a food. Beyond these reasons for our disregard of your authority, there are many more egregious violations of human rights perpetrated by those with whom you are associated. One example involves the origin of HIV/AIDS and the FDA's apparent role, in collaboration with the Merck pharmaceutical company and the Centers for Disease Control and Prevention (CDC), having cooperatively produced the 1974 hepatitis B vaccines tested on gay men in New York City and Central African Black women. According to the most recent scientific evidence cited and discussed at www.originofAIDS.com, this collaboration played a major role in triggering the international AIDS pandemic. In conclusion, we will not be intimidated, coerced, or corrupted by your drug company collaborating administration and/or commission. We understand that mostly well-meaning persons within your ranks have been persuaded, largely by deception, to act as agents on behalf of the above named global menaces. We simply rebuke your misdirected, politically contrived authority, yet remain open to serving your policy-makers by sharing, in every way possible, the uncommon intelligence required to expose and arrest the "Wizard of Oz behind the curtain" for the sake of world health and the public's protection. Very truly yours, www.cureforSARS.net By: Leonard G. Horowitz, D.M.D., M.A., M.P.H., Managing member www.DrLenHorowitz.com -----Original Message----- From: CUREALL [mailto:[email protected]] Sent: Monday, May 12, 2003 7:30 AM To: [email protected] Subject: NOTICE OF POTENTIAL ILLEGAL MARKETING OF PRODUCTS OR THERAPIES FEDERAL TRADE COMMISSION BUREAU OF CONSUMER PROTECTION WASHINGTON, DC 20580 VIA ELECTRONIC MAIL TO: www.cureforsars.net RE: NOTICE OF POTENTIAL ILLEGAL MARKETING OF PRODUCTS OR THERAPIES TO PREVENT, TREAT, OR CURE SEVERE ACUTE RESPIRATORY SYNDROME (SARS) DATE: MAY 12, 2003 Federal Trade Commission staff has reviewed marketing claims on your web site relating to the prevention, treatment or cure of Severe Acute Respiratory Syndrome (SARS). We remind you that the FTC Act requires that health-related claims, such as claims that a dietary supplement will prevent, treat or cure SARS, or claims that an air filtration device or cleaning agent can kill or eliminate the virus thought to cause SARS, must be supported by competent and reliable scientific evidence at the time the claims are made. In other words, it is against the law to make health claims, whether directly or indirectly through the use of a product name, web site name, metatags, or any other means, without scientific support or to exaggerate the benefits of products or services you are promoting. Violations of the FTC Act may result in legal action in the form of Federal District Court injunction or Administrative Order. An order also may require that you pay money back to consumers. In addition, claims that a product is intended to prevent, diagnose, mitigate, treat, or cure SARS may cause the product to be an unapproved new drug or device under the Federal Food, Drug, and Cosmetic Act (Act). The Act prohibits the introduction into interstate commerce of unapproved new drugs and certain devices. According to the Centers for Disease Control and Prevention (CDC), SARS is an infectious respiratory illness that appears to be spread primarily by close person-to-person contact by cough or sneeze allowing droplets containing infectious virus to reach the respiratory tract of persons in close proximity. SARS may also be spread by touching objects contaminated with infectious droplets and then touching one's eye(s), nose, or mouth. Although federal and world health authorities are investigating possible vaccines to prevent SARS and drugs to treat the illness, there are currently no medicines proven to prevent, treat or cure SARS or the coronavirus believed to be the cause of SARS. If you are marketing a dietary supplement for SARS, you should also be aware that a broad coalition of representatives of the dietary supplement industry has issued a joint statement indicating that no dietary supplement has been shown to prevent or treat SARS and advising against the marketing of dietary supplements as a remedy for SARS. The joint statement of the American Herbal Products Association, Consumer Healthcare Products Association, Council for Responsible Nutrition, National Nutritional Foods Association, and Utah Natural Products Alliance is available through those organizations' web sites. Action Requested The FTC staff strongly urges you to review all claims you are making for your products, particularly claims that your products can prevent, mitigate, treat or cure SARS. If your claims are not supported by competent and reliable scientific evidence they should be deleted or revised immediately. FTC investigators have copied and preserved the pages of your online promotional materials and will be revisiting your website soon. Please notify us via electronic mail to [email protected] within 7 days of the specific actions you have taken to address the agency's concerns. Federal Trade Commission Bureau of Consumer Protection Washington, DC 20580 [email protected]
ברצוני לרכוש משקל הכולל אחוזי שומן אשמח לקבל הפניה לחברה המוכרת משקלים בארץ תודה אור
אור שלום! חברה שאני מכירה היא tanita ואלו פרטי ההתקשרות: http://www.tanita.co.uk/europe_contacts.htm#israel נועה
שלום האם מלח אנגלי ממכר? דייסבית וסיבים למיניהם לא עוזרים לי לא פסיליום ןלא מוציויטל אני שותה הרבה מים אבל הרבה וזה לא עוזר ,מה שעזר לי זה מלח אנגלי האם פעם בשבוע להתרוקן באמצעות מלח אנגלי זה לא ממכר? או לא בריא מה החסרון של מלח אנגלי אם יש? רב תודות
אסתר שלום! מה זה בדיוק? איני מכירה את החומר אך ביררתי והוא אינו מומלץ לשימוש ע"י דיאטניות המתמחות בגסטרואנטרולוגיה. אם טיפול תזונתי ותוספי סיבים אינם מסייעים לעצירות, מוטב לפנות לגסטרואנטרולוג ולקבל טיפול תרופתי מתאים ממנו. נועה
אסתר שלום, לפני שאת פונה לנתיב התרופתי, שבד"כ אין ממנו חזרה, האם התייעצת עם תזונאי בגישה טבעית או נטורופת? במלח אנגלי אסור להשתמש באופן קבוע. זה גורם לעצירות כרונית, תלות בתכשיר ואובדן ויטמינים ומינרלים שנשטפים החוצה מהמעי הדק. לפעמים כשיש עצירות קשה, (ואצלך זה כנראה כבר כרוני), רק תוספת של דייסיבית או פסיליום לא עוזר. יש שורה ארוכה של פעולות שניתן לעשות כגון: הימנעות ממזון נטול סיבים (חלבונים מהחי) והוספת מזור עתיר סיבים (ירקות, פירות, דגנים מלאים, קטניות). שתיה מרובה (לא קפה וקולה). פירות יבשים שהושרו במים לכמה שעות פשתן טחון או מושרה מולסה פעילות גופנית טיפול גוף (מסג', שיאצו, רפלקסולוגיה) צמחי מרפא ותוספי מזון טבעיים ועוד. עצירות היא תופעה לא רצויה שעלולה לגרום למחלות רבות וקשות. רצוי לטפל בה בגישה הוליסטית בהנחייה מיקצועית ולא להתמכר לתרופות (גם אם מקבלים אותן מגסטרואנטרולוג) בהצלחה צביקה
מלח אנגלי בשמו הלועזי epsum salts מבחינה כימית זו גופרת המגנזיום magnesium sulfate אני ממליץ לך בנוסף להמלצות שקיבלת בפורום לאכול הרבה חסה -חסה שלמה כל ערב ללא מלח ובתוספת 2 כפיות שמן זית כתית- תחפשי את הפיתרון במזון ולא בתרופות כימיות
שלום רב יש המון חומר על המזונות המכילים ויטמין K ושיש להמנע מהם או להגביל את כמותם בזמן לקיחת קומדיו. אשמח לקבל מידע על מזונות המגבירים את פעילות הקומדין , כגון חילבה ?! תודה
שלום לך! כאשר נוטלים קומדין, יש צורך בהתייחסות לויטמין K במזון בגלל שויטמין זה קשור בתהליך קרישת הדם. ההמלצות הן בעצם לאכול רמות יחסית קבועות של הויטמין במהלך היום על מנת שלא לפגוע בפעילות התרופה ואיזון הקרישיות בדם (שעלול להיות עדין ביותר...). לכן, הויטמין אינו משפיע על פעילות התרופה עצמה אלא על איזון רמת הקרישיות בדם. אינני חושבת שיש מזונות שמגבירים את פעילות התרופה ולצערי אין לי מידע לגבי חילבה. אמשיך לנסות ולחפש. נועה
שלום רב נכנסתי לטבלה שבזמנו הפנת אותי. http://www.branwen.com/rowan/oxalate.htm אני מאד אוהבת פירות יער, וחיפשתי אם יש איזשהו סוג שכן אוכל לאכול בכמויות רגילות. ראיתי ש Cranberries, canned (Ocean Spray) הם פירות היער היחידים שנמוכים באוקסלטים. רציתי לדעת האם הכוונה לחמוציות משומרות או רק למיץ שלהם? תודה נטע
נטע שלום! אם אני מבינה נכון, מדובר בשימורים ספציפיים כאשר מצויין גם שם היצרן. בכל מקרה, הרשימה כוללת מזונות רבים שאינם "ישראלים" ולא אנחנו ערכנו אותה ולכן קשה לי לענות על מהות המזונות במדוייק. נועה
שמי הוא שרון... וסיפורי הוא כך... אני בת 16 1.70 וכיום אני שוקלת 70 ק"ג שזה הרבה. עד לפני שנה שקלתי 55 ק"ג והיה לי ממש טוב עם עצמי... מאז שהתחלתי להשמין אני רק נכנסת לדיכאון, כבר לא יוצאת לבלות ולא עושה כלום עם עצמי דבר שגורם לי להמשיך ולעלות... הגעתי למצב שאני כבר די נואשת. אם פעם הייתה לי מוטיבציה היום אין כבר כלום... אם למישהו יש עצה בשבילי... אשמח לשמוע תודה מראש שרון
שרונה, מניסיון בן 18 שנה בתחום: 1. רשמי מה שאת אוכלת!!!! 2. ספורט!!!! 3. תשתי המון מיים!!!!! 4. תעדיפי מוצרים הדלים בסוכר ובשומן על פני אלו העשירים בהם. 5.ירקות!!!! 6. תחשבי איזה חלק בגוף הוא הכי יפה ותטפחי אותו!!!! אלו הם טיפים לחיים בריאים . מה גם שאת עדייין בטווח התקין לגילך ולגובהך. עדי
שלום, בני בן 7 חודשים, שוקל כ-7 ק"ג, מלכתחילה "בעל קיבולת קטנה", שבע לאחר אכילה של מנות קטנות יחסית. לא מתלהב מאכילת תמ"ל ונראה כי אוכל זאת רק כי אין לו ברירה, לעומת זאת את מחיות הפירות למיניהן אוהב מאד. לאור הנתונים הללו יש לי מס' שאלות בנוגע לתזונתו: 1. כיצד צריך להראות יום סטנדרטי מבחינת הארוחות שלו כיום? הוא אוכל 3 בקבוקי תמ"ל (בוקר ,צהריים ולילה) סה"כ בין 400-500 CC. אוכל מנת פירות - בגודל של גרבר קטן) בערך בעשר בבוקר, מנת מרק ירקות(בינונית ומטה) בצהריים, ומנת פירות נוספת בערך בשעה ארבע . האם זה מספיק? האם נהגנו נכון כשהוספנו לו מנת פירות אחה"צ, האם יש מגבלה לכמות הפירות ביום, זהו המזון היחיד שהוא אוכל בשמחה. 2. האם כמות התמ"ל מספיקה, האם כדאי להעשיר את התמ"ל בדייסה? ניסינו להעשירה בקורנפלור אך נראה היה כי זה משביע אותו לשעות רבות וכמות המזון שהוא אוכל יורדת בשל כך. 3. האם מותר להוסיף מעט שמן זית למרק הירקות? תודה.
איה שלום! קשה לי להעריך את גדילתו של בנך (מה אורכו, האם שמר כל 7 החודשים על אותה עקומת גדילה או שמא שבר עקומות - למעלה או למטה) ולכן לא אביע דעה על כך. לשאלותייך לגבי תזונתו - בגיל 6 חודשים אמורים להתחיל בחשיפה הדרגתית למזונות חדשים. אם היא מתבצעת באופן הדרגתי, אז הייתי מצפה שבגיל 7 חודשים תחליפי לו ארוחה אחת או שתיים במזון חדש ואז ישאר עם 5-4 ארוחות תמ"ל. יש גם חשיבות לסדר הצגת המזונות. אף על פי שבאותו גיל מערכת העיכול יכולה להתמודד עם ירקות מבושלים, פירות ובשר, מומלץ להתחיל בסדר מסויים שיבטיח גם הענות של הילד למזון החדש וגם תחליף תזונתי הולם לתכשיר ההזנה. מסיבה זו אני נוטה להמליץ דווקא להתחיל עם בשר עוף טחון מדולל מעט במרק. בהמשך אפשר להוסיף לו תפו"א, אח"כ גזר וקישוא ואז מקבלת ארוחה מלאה ומשמעותית מבחינה תזונתית. לאחר שמזונות אלו התבססו, אפשר להתחיל עם פירות (שבאמת צריכה להיות ארוחה קטנה - בסדר גודל של גרבר קטן). מי שמתחיל עם פירות מגלה לאכזבתו שילדו "לא אוהב" מזונות אחרים. אפשר להאשים את הילדים? בתפריט שתארת, חסר חלבון ואם היית נותנת קצת יותר תמ"ל וארוחת עוף, לא היה נוצר חוסר כזה. לגבי העשרה של קורנפלור ושמן - זו תוספת קלוריות. ייתכן והוא זקוק לה אך המרכיב המשמעותי החסר הוא חלבון. נועה
נועה, תודה רבה על תשובתך המפורטת. מהם מקורות אפשריים לחלבון? האם לדוגמא שוק עוף אחת טחונה במרק מספיקה? מהי כמות התמ"ל היומית (ב-CC) הרצויה בגיל זה? תודה.
שלום ברצוני לחטב את הגוף התחלתי באימון מישקולות שבנוי על סדרת סטים במישקלות נמוכים ובסוף האימון אני רץ כ 20 דקות. באיזו דיאטה עליי להשתמש על מנת להפחית את השומן בגופי? תודה צחי
צחי שלום! שימוש בשומנים כמקור לאנרגיה, מתרחש כאשר מתקיימים מס' גורמים כאשר עיקרם פעילות אירובית בדופק מטרה הנמשכת בד"כ מעל 20 דקות (אם כי נתון זה הינו אישי). אני ממליצה לך לפנות לייעוץ אישי של דיאטנית ספורט כדי להתאים לך תוכנית אישית. נועה
אני לוקח כדור סידן 600 מג ליום המכיל גם 200 יחידות ויטמין D3. מהם התנאים הטובים ביותר לספיגתו? 1. מצד אחד אומרים לקחת בערב כי אז נספג יותר טוב. 2. מצד שני אומרים לפצל אותו למספר חלקים כי הגוף לא סופג הרבה בבת אחת. 3. יש הממליצים לקחת אותו עם ויטמין C . 4. יש הממליצים לקחת אותו עם ארוחה קלה ולא כבדה. אשמח אם תתיחסו לנקודות אלו ומהן הדברים החשובים יותר?
שאול שלום, אני במקומך הייתי שואל מה מומע ספיגת סידן בגוף ומה גורם להפרשה מואצת שלו. לדוגמה: קפה ומלח גורמים להפרשה מוגברת של סידן ע"י הכליות. החומצה האוכסלית שנמצאת בקקאו מתחברת לסידן שבמזון ומונעת ספיגתו חלבונים מהחי (בשר, דגים, ביצים) העשירים בזרחן גורמים לשאיבת יתר של סידן מהעצמות סוכרים ומשקאות מוגזים גורמים לאובדן סידן תרופות סטרואידיות גורמות לדילדול העצם עישון ואלכוהול גורמים לבריחת סידן לסיכום גם אם תיקח 600 או 1,600 מ"ג ביום זה חסר תועלת אם לא תימנע מחומרים שזורקים סידן מהגוף. בהצלחה, צביקה
האם דיאטה בגיל ההתבגרות מונעת התפתחות כמו צמיחה לגובה ותהליכים אחרים בגיל ההתבגרות?
תומר, אם היא רצחנית ונעשית ללא פיקוח, אז כן. עדי
תומר שלום בגיל ההתבגרות מתקימים בגוף תהליכים של צמיחה והתפתחות הדורשים יותר אנרגיה (קלוריות) וכן כמות גדולה יותר של רכיבי מזון שונים אחרים. במידה ועושים דיאטה נוקשה מידי ולגוף אין מספיק אנרגיה לצמיחה והתפתחות הוא ימנע או יאט תהליכים שאינם חיוניים לקיומו (כגון צמיחה לגובה או תהליכי התפתחות מינית), על מנת שעם מעט האנרגיה המסופקת לו הוא יוכל להתקיים. נועה
תומר שלום מאחר ותשובתי הראשונה לא הועברה עקב תקלה תכנית אני כותבת שוב. בגיל ההתבגרות מתקימים תהליכי צמיחה והתפתחות (כמו גביהה והתפתחות מינית) הדורשים יותר אנרגיה (קלוריות) וכן כמות גדולה יותר של רכיבי מזון אחרים. כאשר עושים דיאטה ומספקים לגוף פחות אנרגיה או רכיבי מזון אחרים הדרושים לו הוא נעשה חסכוני ומפנה את המעט שבירשותו קודם כל לתהליכים חיוניים של שמירה על קיום הגוף ופחות לתהליכים שהם במצב כזה כמותרות (צמיחה והתפתחות). נועה
שלום ותודה מראש בעלי בן 57, שוקל 125 ק"ג. מקבל תרופות לסכרת וללחץ דם (מאוזן) הולך למכון כושר מינימום 3-4 פעמים בשבוע, כל פעם למשך כ-3 שעות. (הליכה, אופניים, שחיה) בהתמדה. אוכל מעט, ללא סוכר ומעט פחמימות. רופא בי"ח שאצלו הוא בהשגחה - סכרת, טוען שהוא צריך לקבל שמשהו "דפוק" אצלו במערכת, והוא צריך להשלים עם השומן. (בעיקר בבטן תחתונה - גדולה) האם יתכן???? הוא מוכן לכל דיאטה, אבל לא מצליח לרזות. אנא הושיעו, פשוט הוא מתוסכל! תודה אווה
היי אווה, כעקרון, באנגלית יש משפט שאומר: if you can't fight this, join this. כלומר, אם אינך יכול להילחם בזה, תצטרף לזה. כנראה שהרופא רואה את המלחמה, וזה מה שהוא אומר. אני מציעה, להוסיף המון ירקות!!!! לא מטוגנים בכל ארוחה. עדי
האם אפשר לקבל תשובה קצת יותר מובנת ומעמיקה תודה
אווה שלום ציינת את משקלו של בעלך אך לא את גובהו כך שקשה לי לקבוע באיזה מצב של עודף משקל או השמנה הוא נמצא. כמו כן משהו נראה פה מוזר האם באמת הפעילות הגופנית היא כמו שאת מתארת?האם לא חל שום שינוי במשקלו מאז החל בפעילות גופנית?. לעיתים פעילות גופנית מוגברת כמו שציינת גורמת לשינוי היחס בין שריר ושומן בגוף. במקום ריקמת שומן מתחזקת וגדלה ריקמת השריר וזאת אפשרות נוספת שגורמת לכך שלא רואים ירידה במשקל. ציינת שהוא אוכל מעט, כמה זה מעט? מושגים של מעט והרבה הם יחסיים. האם נעשו פעם בדיקות מקיפות כמו תפקוד בלוטת התריס? (לברור של תקינות חילוף החומרים בגוף) כמו כן יתכן שעשה בעבר נסיונות רבים של דיאטות שונות כך שגופו התרגל לצריכה מועטה מאוד של קלוריות ביום. נראה לי שטוב ביותר יהיה אם תפנו לדיאטנית בקופת חולים או במסגרת פרטית שתשוחח אתכם באופן ישיר ותוכל להתאים את התפריט המתאים. בהצלחה נועה
אני סובלת מבעיה במעיי בעיה במעי הגס ונפיחויות בבטן מה כדאי לאכול או לא לאכול כדי שהנפיחות תרד
שיר שלום! בכדי שדיאטנית תוכל לייעץ לך כראוי, כדאי מאוד שזה יהיה לאחר בדיקה של רופא שיציע אבחנה. אני ממליצה לך בחום לפנות לרופא גסטרואנטרולוג. לאחר שתקבלי אבחנה, תוכלי לפנות לדיאטנית. נועה
כל אוכל אוכל אוכלת אותו סובלת מכאבי בטן
האם מומלץ לאכול ירקות כגון תירס וכרובית (שבדרך כלל מבשלים אותם) טריים ללא כל בישול, במטרה לשמור על ערכם התזונתי ולא לאבד דבר בבישול? ניסיתי זאת ולמרות שזה פחות טעים, זה עדיין אכיל. מה לגבי ברוקולי קישוא (אותם לא ניסיתי לאכול לא מבושלים)?
יריב שלום! אתה כמובן רשאי לאכול כפי שתבחר, אם כי יש ירקות שהסיבים בהם כה קשים לעיכול (כמו תירס) עד כי הבישול בעצם מסייע לפעולת העיכול. לגבי יציבות ויטמינים, אתה יכול לרשום מושג זה באופצית החיפוש ולקרוא תשובה מפורטת שלי בנושא זה, אני מקווה שפחות תחשוש מבישול ירקות לאחר מכן... נועה
שלום, אני בחודש השלישי להריוני הראשון, בת 24 וחצי. 1. האם תוכלי לתת לי תפריט להריון? 2. איפה יש סידן? (אני לא כ"כ אוהבת מוצרי חלב) תודה מראש
דנה שלום! אנו לא נוהגים לתת תפריטים בפורום. תפריטים נותנים בטיפול אישי המותאם לצרכי המשתמש. הכרות על גבי האינטרנט אינה מספיקה... עקרונות בסיסיים לתזונה בזמן ההריון ניתנו בשאלות רבות שנשאלו בעבר. את מוזמנת להשתמש באופציית החיפוש. כנ"ל לגבי סידן. אם ישארו לך שאלות שלא נענו, את מוזמנת לפנות שוב. נועה
הייתי מעוניינת לדעת האם יש הגבלה לצריכת קפה נטול קפאין בהריון?
ענת שלום! הגבלת קפאין במהלך ההריון היא ל - 150-100 מ"ג ביום. בכפית קפה נמס רגיל יש 28 מ"ג, בכפית קפה נמס נטול קפאין יש 2 מ"ג. לכן אפשר לשתות קפה נטול כמעט ללא הגבלה. מזונות / משקאות אחרים שמכילים קפאין וצריך לקחת גם כן בחשבון - תה, קקאו, קולה. נועה
ענת שלום, כדאי שתדעי שבתהליך הוצאת הקפאין משתמשים במספר חומצות רעילות שהופכות את המשקה הזה למסוכן יותר מקפה רגיל. בתקופת ההריון אני מציע לך להימנע לחלוטין מקפה, אספרטיים, אלכוהול ועישון. כל החומרים האלה נמצאו כמסוכנים לאישה ההרה ולא אפרט כאן את הסיכונים. תוכלי לברר בעצמך בספר התרופות שאותו ניתן להשיג בכל חנויות הספרים.
שלום רב. רציתי לדעת מדוע לא בריא לאכול בשר בערב?
דנה, שאלתי את רופאת המשפחה שלי, אבל היא טענה שאין שום בעיה עם אכילת בשר בערב, למעט אולי כבדות. עדי
שלום. רציתי לשאול קודם כל לגבי סידן, אני הבנתי שאי אפשר ממש להגיע לכמות הסידן המומלצת ע"י צריכת סידן מהמזון בלבד. האם זה נכון? מה הכמות המומלצת ליום? האם כדאי ליטול כדור סידן אם לא בטוחים שצרכנו מספיק? ושאלה אחרת לגבי תחליפי סוכר(מלטיטול וכאלה). האם זה נכון שהם פחות בריאים במרכיביהם מאשר סוכר רגיל (חוץ מהעובדה שהם מכילים פחות קלוריות)? תודה
סבטלנה שלום! לגבי סידן, הכמות המומלצת לרוב הגילאים היא 1200-1000 מ"ג ביום. נכון שמי שלא אוכל מוצרי חלב יתקשה להגיע לכמות, אבל מוצרי חלב (בייחוד אלה המועשרים) בכמות של 4-3 מנות ביום (כוס חלב, פרוסת גבינה קשה, 100 גר' גבינה לבנה, מעדן חלב) צריכה להספיק. רוב הכדורים מכילים כ - 600 מ"ג ואני לא רואה נזק בלקיחת כדור אחד, ליתר ביטחון. לגבי ממתיקים, יש שתי קבוצות עיקריות: טבעיים - סוכרים כוהליים כמו מלטיטול, קסיליטול, מניטול וכו'. תופעות העלולות להתעורר בשימוש מעל הכמות המומלצת הן שלשולים וגזים, עלייה של רמות הסוכר בדם אצל סכרתיים וצריכה עודפת של קלוריות. מלאכותיים - כמו סכרין, אספרטיים, אסולפם K וכו' מוגבלים בשימוש. שימוש בטוח ללא תופעות לוואי הוא על פי ההנחיות הרשומות על המוצר. הם אינם מכילים קלוריות ואין להם כל השפעה על רמות הסוכר בדם. אם שומרים על שימוש נכון במסגרת הכמות המוגבלת, אין חשש לבריאות. נועה
הרני בשבוע ה 24 להריון ובבדיקת דם שביצעתי השבוע נמצא כי רמת הסוכר היא 164 (כל שאר התוצאות תקינות). אודה לך אם תמליצי לי על תזונה נכונה (מה רצוי ומה לא רצוי לאכול). אני צימחונית. תודה מראש.
יעל שלום! אין אנו נוהגים לתת תפריטים אישיים בפורום, זה לא מקצועי ובמידה מסוימת אף בלתי אפשרי. הטיפול בסכרת מכל סוג שהוא מחייב ייעוץ תזונתי צמוד בהתאם לטיפול התרופתי שאת מקבלת. בכל מרכז המטפל בסכרת הריונית יש דיאטנית המומחית לנושא שמטפלת באחריות ומקצועיות. בנוסף, את תמיד יכולה לפנות לדיאטנית כזו באופן פרטי. בהצלחה! נועה
תודה.
שלום, הנני חולת קרון וקראתי שמומלץ לחולי קרון ליטול שמן דגים כיוון שזה עדיף על שמן מסוג קנולה, זית, סויה וכו' מכיוון שבשמנים אלו ישנם חומרים מעוררי דלקת. לכן, איזה שמן דגים עלי ליטול והאם אפשר ליטול אותו לא עם אוכל (לדוגמא - עם סלט) אלא לקחת בכפית? והאם שמן זה יכול לעזור במקרה של עצירות במקום שמן פרפין? אורנה
אורנה שלום! שמן דגים מומלץ מאוד לחולי קרוהן אך אין צורך להחליף את השמן הצמחי בו אלא לשלב שימוש בשניהם. בשמנים צמחיים יש מרכיבים הנחוצים אף הם. יש אפשרות לקנות שמן גולמי ולהשתמש בו באותה צורה כמו סוגי השמן האחרים יחד עם המזון, אך קיימות גם אפשרויות אחרות כמו קפסולות או ממרחים. חשוב לוודא שבשמן שאת לוקחת יש DHA, חומצת שומן ספציפית מסוג אומגה 3 שהיא החשובה לחולי הקרוהן. לשמני מאכל אין את אותה פעילות של שמן פרפין אך אם מדובר בעצירות, הרי שיש פתרונות מוצלחים יותר המומלצים היום ע"י הגסטרואנטרולוגים ושווה לך לברר. נועה
שלום רב רציתי לשאול האם לחם לבן הוא משמין ולא בריא ? תודה .
אסף שלום! זה כמובן תלוי קודם כל בכמות שאוכלים! לחם מקמח מלא מומלץ יותר בגלל העובדה שהקמח המלא מכיל יתרונות תזונתיים שאובדים בתהליך הפקת הקמח הלבן (סיבים תזונתיים, וטמינים ומינרלים מסויימים). למרות זאת הוא מכיל כמות קלוריות זהה ואכילה מרובה ממנו תביא לאותה השמנה כמו אכילה מרובה מלחם לבן. נועה
שלום רציתי לדעת איך אפשר להוריד את השומנים באזור הירכיים. תודה.
היי שיר, השומנים בירכיים נקבעים לפי הגנים. אולי חיטוב במכון כושר יעזור לך. עדי
שיר שלום! כמו שאין לנו שליטה על האזורים בהם מצטבר השומן, אין לנו גם ממש שליטה על הפחתתם דווקא מהאזורים בהם הם הכי מפריעים לנו אסטתית. אני בטוחה שלמומחי החיטוב והפעילות הגופנית יש מה להציע אבל מבחינה תזונתית אין פתרון אמיתי לבעיה כזו. נועה
מה ההרכב באגוזים למיניהם של חומצות שומן חד בלתי רוויות ורב בלתי רוויות? או לחילופין לתת לי קישור ? אני שואל זאת כי שמעתי שזה הרצוי כמו לדוגמא בשמן זית. מה היחס הרצוי בין חד לרב בלתי רווי ? כי בהתאם אני רוצה להמתקד באגוזים שקרובים ליחס זה. דרך אגב מה המינוח באנגלית? בתודה
שאול שלום, אנו שואפים לתזונה המורכבת מעד 30% שומן מסה"כ הקלוריות, כאשר החלוקה היא בין 7- 10% מסה"כ הקלוריות שומן רווי, 10-13% שומן חד בלתי רווי ו - 10% שומן רב בלתי רווי. אגוזים או שקדים טבעיים, כמו טחינה גולמית ואבוקדו מכילים באופן יחסי לכמות השומן בתוכם כמות גדולה של חומצות שומן חד בלתי רוויות, בדומה לשמן זית וקנולה. לדוגמה ב - 100 גר' שמן זית יש 100 גר' שומן שמתוכו 73 גר' או 73% הם שומן חד בלתי רווי. לעומת זאת ב - 100 גר' אגוזי מקדמיה יש רק 75 גר' שומן אבל אותו אחוז שומן חד בלתי רווי. המונח באנגלית הוא monounsturated fatty acids. ערכים תזונתיים נוספים תוכל למצוא באתר הבא, של משרד החקלאות האמריקאי : http://www.nal.usda.gov/fnic/cgi-bin/nut_search.pl בברכה, דנה
דנה שלום תודה על התשובה המפורטת אולם אני "אנסה" להקשות עליך. 1. לפי האחוזים שנתת משתמע שבערך רצוי חלוקה שווה בין שלושת הסוגים של השומן. אני חשבתי כל הזמן ששומן רווי רצוי ( כמובן רק לשאוף במידת האפשר) שלא יהיה בכלל , האם בעצם את אומרת לנו שהגוף זקוק גם לכמות מסוימת של שומן רווי? 2. מאז ששאלתי קראתי מעט באינטרנט וראיתי שרוב ההמלצות מעט יותר מורכבות, כלומר ממליצים של שומן חד בלתי רווי ועל המרכיב של אומגה 3 בשומן הרב בלתי רווי ולא על אומגה 6 בשומן הרב בלתי רווי. מה שאני הבנתי מכל הענין זה שאם אפשר כדאי לבדוק את ההרכב של מקורות השומן שלנו ולנסות להגיע למצב של יותר שומן אומגה 3 ושומן חד בלתי יציב וכמה שפחות אומגה 6 . ( שומן רווי אני לא מזכיר כי זה היה נראה כאילו כולם מסכימים שהוא פסול). האם כך הם פני הדברים? במידה וכן מהו היחס הרצוי בין חומצת שומן חד בלתי רווי לאומגה 3? 3. כדי להגדיל את הבילבול ( לפחות שלי) אני מביא 3 קישורים למאמרים ששמים על שמן הזית המהולל סימן שאלה די גדול. אשמח מאוד לשמוע את התיחוסתך לכתבות אלו.. http://my.webmd.com/content/article/13/1728_55672.htm?lastselectedguid={5FE84E90-BC77-4056-A91C-9531713CA348} http://my.webmd.com/content/pages/4/3079_1880.htm?lastselectedguid={5FE84E90-BC77-4056-A91C-9531713CA348} http://my.webmd.com/content/article/25/1728_58214.htm?lastselectedguid={5FE84E90-BC77-4056-A91C-9531713CA348} בתודה רבה מראש
שלום, האם יש דרך לשקם את רמת חילוף החומרים בגוף? האם לאחר שהתעללתי בגופי, הרעבתי אותו לעיתם וכו'יש דרך שבה היום אוכל לאכול 1000 קל' ולרזות? היום מכמות קלוריות כזו אני לא מצליחה לרזות. חוץ מפעילות גופנית, איזה דרכים נוספות קיימות? האם יש משמעות למספר הארוחות שנאכלות, כלומר האם הגוף מגיב אחרת אם אוכלים 1000 קל' בארוחה אחת או שמפזרים אותן ע"פ היום? תודה על העזרה, בברכת יום עמצאות שמח, גל
הי אני עדיין מחכה ליחס....
גל שלום! פעילות גופנית היא הדרך הבטוחה להלחם בבעיה שנוצרה. היא גם זו שמאפשרת בהדרגה להעלות חזרה את מסגרת התפריט ל -1500-1200 קק"ל אשר יבטיחו מסגרת חיים בריאה ללא חשש חסרים תזונתיים. את כמות הקלוריות צריך לפזר על פני היום, 3 ארוחות "גדולות" שמכילות 500-300 קק"ל וארוחות ביניים של 200-100 קק"ל כל אחת. אם אוכלים ארוחות "כבדות" המכילות עודף קלוריות, הגוף באופן מיידי אוגר את העודף בצורה של שומן. לכן ארוחה גדולה אחת בלבד במשך כל היום ממש לא מומלצת! נועה
הי נועה תודה רבה על העזרה שבת שלום גל
במחקר שנערך לאחרונה במחלקה לאלרגיה בבית חולים רמבם על ידי ד"ר גדעון שחר על סידרה של חולי אלרגיה ניתגלה שנטילת 900 י"ב של ויטמין E עשויה להקל מאוד על הסובלים מתופעות אלרגיה שאלתי היא האים זה בטוח ליטול כמות כזואת של הויטמין
ליאור שלום! הגבול העליון המותר בשימוש של ויטמין E (אלפא-טוקופרול) הוא 1000 מ"ג/יחב"ל. עד מינונים אלו הוא נחשב בטוח בשימוש. נועה
שלום באתר זה (doctors.co.il) פורסם מאמר אודות ה- Carnitine L המאמר לא כל כך ברור , ורציתי לדעת האם מן המאמר הזה ניתן להסיק שיש רמיזה שע"י לקיחת תוסף של Carnitine L קצב חילוף החומרים של הגוף או יעילות שריפת השומנים בגוף גדלה וע"י כך זה יעזור בהורדה / שמירה על מישקל תקין ???
דיוויד שלום, הקרניטין הינו חומצת אמינובלתי חיונית, כלומר אנו מסוגלים לייצרה. לחומצת אמינו זו חשיבות בחמצון שומנים בגופינו. ישנם הטוענים כי תוספת זו יכולה להועיל במצבים של היפרליפידמיה ושל מצבי מחסור בחולים מסויימים, וכן העלאת קצב חילוף החומרים בכך שיש מעבר של חומצות שומן לשריר. כלומר לקרניטין חשיבות בפיזור נכון של השומנים בגוף ומטרתו לספק אנרגיה לגוף. לא נמצא כי תוספת הקרניטין מועילה בירידה במשקל או בשריפת שומנים, לשם כך עלינו לעסוק בפעילות גופנית ולהתאים לכך את התזונה. בברכה, דנה