פורום תזונה קלינית

פורום זה סגור לשליחת הודעות חדשות. לפורום הפעיל - תזונה קלינית - שיבא תל-השומר
15190 הודעות
14864 תשובות מומחה
29/03/2006 | 21:28 | מאת: רון הדבור

שלום שמתי לב שבכל שקיות הבייגלה שראיתי כולל בחנות טבע יש שומנים מוקשים חלקית. רציתי לשאול אם יש איזו מגבלה טכנולוגית שבגללה שיצרנים משתמשים בשומן שכזה? בפורום תזונה כלשהו מישהו אמר שאם יש שומנים מוקשים אז כדאי להחזיר את המוצר למדף. תודה,

שלום רון, איננו טכנולוגיות מזון, כך שלא אוכל להסביר מדוע משתמשים בשומן כזה או אחר במזון, שאלה זו תצטרך הפנות לחברה. ההמלצה היא לצרוך כמה שפחות שומנים מוקשים מן הצומח, אך צריכה בכמות מוגבלת לא אמורה להוות בעיה תזונתית-בריאותית חמורה. אם אינך בטוח, המנע מצריכת מזון זה. בברכה, דנה

תודה,

29/03/2006 | 20:30 | מאת: מיכאל

למה רמות הקריאטינין שלי נמוכות??

29/03/2006 | 22:35 | מאת:

שלום מיכאל, השאלה כמה נמוכות. קראטנין הינו סמן לתפקוד כלייתי, במידה ונמוך מעיד על תפקוד כלייתי תקין. במקרים של מחלה יכול גם להעיד על מסת שריר. לרוב אין בעיה עם קראטנין נמוך. אמור לי את הרמות והאם היתה מחלה וכן את משקלך וגובהך והאם יש הסטוריה של מחלות ואוכל לעזור יותר. בברכה, דנה

30/03/2006 | 14:20 | מאת: מיכאל

תודה. אני זכר בן 23. גובה 175 ס"מ. משקל 49. רמות הקריאטינין שלי הם 0.66 ולא הייתה שום מחלה. יכול להיות שזה נוצר עקב תזונה דלת חלבונים (אני צמחוני). הקפדתי לאכול ביצים או ארוחת חלבון שלם מן הצומח כל יום.

29/03/2006 | 17:55 | מאת: chana

שלום עשיתי בדיקה של גסטרוסקופיה לקחו לי חומר מהאנטרום להלן התוצאה H P associated chronic gastritis mod. activity קיבלתי 2 מוקסיפן 500 2פעמים ביום יחד עם קארין 1 פעמיים ביום ולוסק פעם ביום אני אחרי ניתוח הוצאת כיס מרה ו עדיין עם כאבים בצד שמאל (היה דלקת לבלב ) האם תוכלו להסביר במילים פשוטות מה זה בדיוק מה שיש לי האם זה אולקוס? רציתי לדעת אם יש איזה הגבלות מסוימות שצריך לקחת לגבי אוכל ? תודה על הזמן שאתם מקדישים לנו.....

29/03/2006 | 22:30 | מאת:

שלום, החיידק שהתגלה אצלך בקיבה גורם לרוב האנשים לכיבים בקיבה, ואת מקבלת לכך את הטיפול המתאים. כאשר ישנם כיבים במערכת העיכול יש להמנע מאלכוהול, אוכל בעל תכולת שומן גבוהה כולל טיגון, קפאין, עישון ומזון חריף ומתובל, בצל ושום. הדלקת בלבלב יכולה לנבוע בשל אבנים בכיס מרה, והוצאתו לרוב פותרת את הבעיה של הדלקת בלבלב. בכל מקרה הטיפול הוא ירידה במשקל במקרה של עודף משקל והמנעות ממזונות שומניים. בברכה, דנה

29/03/2006 | 15:34 | מאת: ענת

אני בת 42 , מבנה גוף רזה . בבדיקות הדם התגלה כולסטרול גבוה ( 250 ) , וערכי הפריטין מאד מאד נמוך ( 5 ) , וכן ההמוגלובין נמוך ( 11) . איך ניתן לשלב תזונה שתעלה את רמת הפריטין ותוריד את הכולסטרול ?

שלום ענת, לפני טיפול תזונתי יש לבדוק מהי הסיבה לערכי המוגלובין נמוכים פריטין נמוכים, לרוב הסיבה הוא חסר בברזל, ויש לבדוק את הסיבה, האם מדובר בחסר בדיאטה או באיבודים, שבעיקרם במערכת העיכול. הטיפול בחסר ברזל, בנחה שאותרה הסיבה, היא לתת ברזל, לרוב בכדורים, ובדיאטה ע"י אכילת מזונות עשירים בברזל, בעיקר בשר בקר, הודו וכבד. רמות הפריטין יעלו כאשר רמות הברזל יעלו. באשר לכלוסטרול, ענינו רבות בנושא, את מוזמנת לערוך חיפוש תחת " כולסטרול" ותוכלי לקבל את כל התשובות בנושא בפורום. בברכה, דנה

29/03/2006 | 14:18 | מאת: הילה

שלום קוראים לי הילה ואני לא ממש בטוחה שהשאלות שלי מתאימות לפה אבל אשמח מאוד אם תעני לי על שלושת השאלות . 1) מהם מקורות השומנים שבמזונינו ? 2) מהוא "שומן רע" לגוף ומהו "שומן טוב" ? 3) מהם הנזקים הנגרמים לגוף מעודף צריכת שומנים ?

29/03/2006 | 22:44 | מאת:

שלום הילה, שאלתך מורכבת מלענות בקצרה, אך אנסה לתמצת אותה ככל האפשר, אך יש להתייחס לתשובתי כחלקית, ואם הינך מעוניינת במידע נוסף, את מוזמנת לפנות למחלקה לתזונה קלינית ברמב"ם. מקורות השומן במזונינו : שמנים למינייהם, שמן זית, קנולה, מרגרינה, חמאה, אבוקדו, זרעים, שקדים, טחינה, בשר, גבינות, ביצה ועוד. השומן הרע לגופינו הינו שומן רווי שנמצא בגבינות בעלות אחוזי שומן גבוהים, בשרים שמנים, שמן קוקוס ועוד. השומן הטוב נחשב ברובו חד בלתי רווי שנמצא בשמן זית, קנולה, אגוזים ושקדים, אבוקדו וטחינה גולמית ועוד. הנזקים מצריכת עודף שומן : עליה במשקל, נטיה גבוהה יותר למחלות כלי דם ולב, סוכרת ויתר לחץ דם. ישנם אף מחקרים המקשרים צריכת שומן למחלות סרטן כמו שד ומעי גס. בברכה, דנה

02/04/2006 | 12:17 | מאת: הילה

תודה על תשובותיך

29/03/2006 | 14:02 | מאת: ליבנת

כמה קלוריות יש בתמר מהסוג הגדול מגאול אחד? ועם זה משתנה עם זה אורגני או לא. 2. העם זה בריא?

29/03/2006 | 17:46 | מאת:

שלום ליבנת, 2 תמרים בינוניים שווים כ- 50-60 קק"ל. הערך התזונתי הקלורי לא משתנה אם המוצר אורגאני. תמר בריא כמו כל פרי אחר. אין לו, נכון להיום, תכונות המייחדות אותו על פני פירות אחרים. בברכה, דנה

29/03/2006 | 12:14 | מאת: תומר

שלום, אובחנתי בגסטרוסקופיה כ: ושט- פוליפ ססילי בקוטר 1 ס"מ במעבר ושט קיבה. קיב זעיר פרוקסימלית ובסמוך לפוליפ, חשד לאי זעיר ע"ש ברט בקע סרעפתי גולש 3-6 ס"מ. קיבה- דלקת קלה - אודם באנתרום. אני מתופל כבר כשבוע באומפרדקס פעמיים ביום, אבל עדיין יש לי בחילות ותחושות אי נוחות בקיבה. רופא גסטרו אמר לי לא לשתות אלכוהול, לא לאכול מתוגן, חריף, חמוץ אבל לא אמר לי שומדבר לגבי אוכל ספציפי שעדיף לאכול כדי לעזור לקיבה להבריא. כבר כשבועיים אני אוכל יוגורטים וטוסטים. הייתי רוצה לקבל הדרכה קצת יותר מפורתת על איזה מאכלים עדיף לאכול כשיש דלקת קיבה, ואיזה מאכלים עדיף שלא. תודה רבה מראש.

שלום תומר, ההמצות של הרופא היו די מדויקות. כלומר מזון בעל תכולת שומן נמוכה, לא מטוגן, להמנע לחלוטין מאלכוהול, קפאין ( תה, קפה, קולה ), מזון חריף או מתובל, אכילה בכמויות גדולות ועישון. מעבר לכך הינך כול לאכול הכל, ירקות, פירות, מוצרי חלב, בשר, קטניות, לחם וכו'. הטיפול התרופתי מתחיל לעבוד אחרי כשבועיים. בברכה, דנה

29/03/2006 | 11:47 | מאת: נועה

לקחתי שמן פראפין ביום ראשון וביום שני, ביום שלישי היה לי המון יציאות רכות כל שעה הלכתי לשרותים והיה לי קצת ועוד קצת.. כמו שאמרתן לי, שזה מה שקרוה שלוקחים פראפין, שזה כמו חוקן מנקה את הכל. עכשיו לא היה לי יציאה מאז יום שני, יכול להיות שזה בגלל הפראפין? למרות שהמשכתי לקחת גם אתמול וגם היום פראפין? (ואל תדאגו אני אחרי ניתוח בבטן אז חודש אני צריכה לקחת פראפין שתי כפות בבוקר ושתי כפות בערב)

29/03/2006 | 17:43 | מאת:

שלום נועה, המלצתי להתייעץ עם הרופא שנתן לך את המרשם. בברכה, דנה

29/03/2006 | 10:58 | מאת: פזית

בננו בן 3 שנים, מאז היוולדו היה קטן יחסית (אחוזון 20) עד לפני 4 חודשים כלכלתו התבססה על דייסת סימילק 3 פעמים ביום, החלטנו להוריד משמעותית את כמות התמ"ל על מנת שיתחיל לאכול מזון מוצק (מקבל בקבוק דייסת סימילק רק בערב לפני השינה). הוא כמעט ואנו אוכל (מנשנש מהצלחת) ומבקש לאכול רק מעדני חלב או דייסה. כיום שוקל 12.5 ק"ג! מה לעשות? להפסיק לחלוטין עם התמ"ל? אנחנו אובדי עיצות...

29/03/2006 | 22:45 | מאת:

שלום פזית, אני אעביר את שאלתך לדיאטנית ילדים במחלקה בהקדם האפשרי. בברכה, דנה

29/03/2006 | 08:34 | מאת: ליטל

שלום רב, אני בהיריון, בשבוע 12. אני נוטלת מדי יום PRENATAL. התכשיר מכיל 50 מק"ג B12 שהם 2500% מה RDA. האם יש סכנה לעובר כתוצאה מעודף B12? תודה, ליטל

29/03/2006 | 17:41 | מאת:

שלום ליטל, לא ידוע על נזק בעודף של ויטמין B12 לא לאם ולא לעובר. כמו כן הויטמין נספג לרקמת השומן והכבד שלך ומופרש בעת הצורך. בברכה, דנה

מקריאה למדתי כי שיטת CR עשויה לשפר מאוד את הבריאות ואפילו להאריך במידה ניכרת את תוחלת החיים. השיטה מבוססת על צריכת קלוריות מינימלית תוך צריכה אופטימלית של נוטריינטים. מדובר בבחור בן 25, שכבר הגיע ל-BMI של 19.5 כתוצאה מדיאטה זו, ועוד ידו נטויה.... שאלתי היא האם משקל גוף נמוך מאוד, ללא כל חסר בבדיקות דם וללא תחושות חולשה, יכול בכל זאת לגרום נזק??? האם יש בידכן מידע על הדיאטה הזאת? האם היא עלולה להזיק? לאיזה דברים יש לשים לב כאשר מאמצים סגנון אכילה כזה? תודה, דנה

שלום דנה, דיאטה זו אינה שונה מדיאטות אחרות הנמצאות בשוק, כאשר המטרה להפחית את כמות הקלוריות היומית ולהביא לירידה במשקל. לא תמיד נוכל לראות מחסור בבדיקות דם, וכן ישנם מחסורים המתפתחים בשנים של דיאטה ולא בחודשים וימים, ועל דיאטה זו אינה מומלצת. BMI של 19.5 נחשב נמוך לבחור בגילו, וגם BMI נמוך מהווה גורם סיכון לתחלואה ותמותה. המלצתי, לא לעשות דיאטות של נחקרו לאורך השנים. יש להוועץ עם דיאטנית קלינית על מנת לוודא של יתפתחו חסרים. בברכה, דנה

29/03/2006 | 00:48 | מאת: נעה

שלום, אני בת 22 ובחודשים האחרונים השיער שלי מלבין והשיער החדש צומח לבן... עשיתי בדיקות דם והכל יצא תקין. ממה זה יכול להגרם? אני רק בת 22!!! נ.ב, צבעתי שיער (עד לפני חצי שנה- אז הפסקתי) במשך 3 שנים בערך...

29/03/2006 | 17:37 | מאת:

שלום נעה, ישנן מספר סיבות אפשריות לשיער אפור-לבן. אחת הסיבות הנפוצות הינה נטיה משפחתית. במידה ואין כזו, חסר בויטמין B12 יכול לגרום לכך, ויש לעשות בדיקה מיוחדת לכך. כמו כן יתר פעילות של בלוטת התריס יכולה לעשות תופעות כאלו. במידה ושללנו את כל האפשרויות הנ"ל, והבדיקות יוצאות תקינות, יש להמשיך את הייעוץ אצל רופא עור. בברכה, דנה

29/03/2006 | 00:15 | מאת: סימה

שלום האים זה נכון שאומגה3 וויטמין B3 מורידים רמת כולסטרול גבוה?בתודה

29/03/2006 | 13:40 | מאת:

שלום סימה, התשובה הנכונה היא שניאצין=B3 ידוע כבר שנים ביכולותיו להוריד כולסטרול, הבעיה היא בעיקר בתופעת הלוואי בשימוש בו. אומגה 3 נמצא המחקרים שונים כמועיל בהורדת כולסטרול, אך לא נקבעו מינונים, ואין מספיק מידע רחב בנושא, על מנת לצאת בהמלצה גורפת לכלל האוכלוסיה. בברכה, דנה

28/03/2006 | 21:21 | מאת: אלעד

האם משקאות סויה (למשל שוקו סויה) הם משקאות מומלצים מבחינה בריאותית כוללת? והאם משקה שוקו על בסיס חלבי (הנקרא, בדר"כ, קקאו) תורם סידן וספיגתו בעצמות? ולהבדיל, משקה חמוציות - האם מומלץ? קראתי על הנ"ל מסקנות סותרות, ולפיכך אודה על התייחסותך.

29/03/2006 | 13:25 | מאת:

שלום אלעד, בנושא הסידן עניתי לך לשאלתך הקודמת. מוצרי סויה אינם מומלצים על ידי כמזון בריאות יותר או פחות משאר המזונות שאנו צורכים. חמוציות הינן טיפול ידוע במניעת דלקות בדרכי השתן. בברכה, דנה

28/03/2006 | 13:31 | מאת: אריק

אני מבצע פעילות ארובית 3 פעמים בשבוע למשך 50 דקות על מכשיר הסקי. האם יש צורך בויטמין נוגד חמצון? אני הולך 6-8 ירקות ופרות כל יום. האם המולטי ויטמין מספיק או בכלל נדרש? נאם יש צורף בויטמין אחר יש לציין כי אני מרגיש מצוין בכלל וגם במהלך האימון. האם יש משהו שאני מפספס ופעילות החמצון בגופי תגרום בסוף לנזק לאחר שנים אם לא אקח תוסף מזון? תודה

29/03/2006 | 13:23 | מאת:

שלום אריק, איני מוצאת כל הכרח בתוסף מזון מכל סוג אם התזונה בריאה ומאוזנת והינך עוסק בפעילות גופנית. הואיל ואיני מומחית בתזונת ספורט הינך מוזמן לשאול שאלתך באתר של הכללית, שם ישנה דיאטנית בשם יעל דרור, המומחית בנושא. בברכה, דנה

28/03/2006 | 11:00 | מאת: אלעד

האם הבינותי נכון שמוצרי חלב וסויה (הנוזליים? המוצקים?) אינם בריאותיים? וזאת משום שהם פוגעים בספיגת הסידן (המצוי בהם בשפע, עפ"י הפירוט הרשום על אריזותיהם) ו/או אין להם תכונות בריאותיות (כמו בקקאו, למשל)? ואם לא בריא לשתות את הקקאו כמשקה שוקו על בסיס חלב או סויה, איך ניתן לנצל את התכונות הבריאותיות של הקקאו? ומאיזה מוצרים אחרים ניתן לקבל את מלוא כמות הסידן הנדרשת? ושאלה נוספת: אם אני נוטל בבוקר מולטיוויטמין הכולל, בין השאר, 400 י"ב של D, האם יש בעיית ספיגה של סידן אם איטול את תוסף הסידן לפני השינה (בנפרד) ללא D?

שלום אלעד, לא אמרנו כי מוצרי סויה אינם בריאים, אלא כי מוצרי סויה אינם המקור הטוב ביותר לסידן, הואיל ויש בו גרומים מעכבי ספיגה. קקאו אפשר לקבל בשוקולד ולאו דווקא במשקה. רצוי לצרוך סידן ממוצרי חלב, בעיקר אלו המועשרים בסידן. רצוי ליטול את הויטמין D יחד עם הסידן,אך גם נטילה במהלך היום תעזור למאזן הסידן בעצם. בברכה, דנה

28/03/2006 | 09:47 | מאת: לירון

שלום, רציתי לדעת האם יש הבדל בין אבקת קקאו לקקאו עצמו, הנמצאים בדברי מתיקה שונים, בהשפעתם על ספיגת הסידן? בתודה, לירון

29/03/2006 | 13:12 | מאת:

שלום לירון, השפעת העיכוב של קקאו על סידן הינה יחסית זניחה, באשר ליחס כמותי והיחסי בין סידן לקקאו או אבקת קקאו במזון, כך שההבדל בין שניהם אינו משמעותי. השתדל לצרוך את הסידן בנפרד ממוצרים שמכילים טנינים ( קפה, תה ). השפעת קקאו על סידן, הינה בעיקר בשל תכולת קפאין גבוהה, הגורמת לאיבודים דרך הכליה בשתן. בברכה, דנה

28/03/2006 | 07:57 | מאת: מירה

שלום לכם.... ברצוני לדעת האם נעשים ניתוחים זעיר פולשנים לקיצורי קיבה ברמבם או בכל מקום בחיפה... עד עכשיו שמעתי רק על "מלבי" דר אסנת רזיאל בתודה מראש מירה

28/03/2006 | 12:54 | מאת:

שלום מירה, עליך להפנות שאלה זו למחלקה הכירורגית ברמב"ם. בברכה, דנה

27/03/2006 | 20:08 | מאת: אופיר גרינברג

לאחר ששיניתי באופן דרמטי את תזונתי (לתזונה טבעית ונטולת בשר), התקבלו התוצאות שלהלן, אודה מקרב לב להסבר מפורט היות והתור שלי לתזונאית הוא במאי (?!) ואני מרגיש שמשהו מוזר קורה לי בגוף. אני לומד תזונה בחודשים אלה, אז אודה אם ההסבר יהיה קצת מעמיק. TSH 0.9 B12 232 FOLIC ACID 18.7 HB 13.7 HCT 39.1 RBC 4.43 MCB 88.3 MCH 30.8 MCHC 34.9 RDW 14.2 WBC 4.7 NEUT.ABS 2.8 LYMP.ABS 1.4 MONO.ABS 0.3 EOS.ABS 0.1 BASO.ABS 0.00 NEUT 60.5% LYM 30.3% MONO 6.4% EOS 2.3% BASO 0.5% PLT 191 MPV 10.4 PDW 16.3 HEMOLYTIC 0 ICTERIC 0 LIPEMIC 0 GLUCOSE 76 UREA 17 CREATININE 0.66 BILIBIRUBIN- TOTAL 1.1 BILIBIRUBIN 0.3- DIRECT BILIBIRUBIN 0.8- INDIRECT SODIOM 140 POTASSIUM 4.0 ALK- PHOSPHATASE 52 GOT 19(AST) GPT 23(ALT) CHOLESTEROL 121 TRIGLYCERIDES 49 CHOLESTEROL- HDL 53 CHOLESTEROL –LDL- CAL 58 VLDL 10 COLOSETEROL\HDL 2

27/03/2006 | 20:15 | מאת:

שלום אופיר, מסקירה של הבדיקות, נראה כי בעייתך העיקרית נובעת מסוג הדיאטה אותה בחרת, וזו דיאטה טבעונית שמיסודה מוגבלת בברזל ובויטמין B12, שנראה כי הינך סובל מחסר יחסי. ההמגולובין לגבר צעיר צריך להיות גבוה מ-14 מרוב הגברים, ורמות ה-B12, נמצאות בגבול הנמוך. איני יודעת מה הינך מרגיש, כלומר מהי התחושה המוזרה, אך ידוע כי דיאטה טבעונית הינה מדוללת בברזל, חסרה לחלוטין B12, ואינה מספקת את כמות הסידן הדרושה. בברכה, דנה

27/03/2006 | 17:18 | מאת: נעמה

1. בקשר לשמן פראפין שלוקחים בשביל לרקח את היציאות, בגלל שעברתי לפני שבוע ניתוח בבטן, אמרו לי לקחת פעמיים בשבוע המשך שלושה שבועות שמן פארפין, כף בבוקר וכף לפני השינה.. כל היום אני רק צרי לשרותים כל שעה יש לי יציאה מאוד מאוד רכה, כמובן בזה רך בגלל שאני לוקחת משהו שמרכך. אבל האיתכן שגם בגלל זה כל שעה יש לי יציאה ? מזה מרקח את כל מה שיש במעי כמו חוקן? 2. בקשר לסידן, עם אני אוכלת גבינה או טחינה שיש בזה כמובן סידן, ושעה וחצי אחרי זה אני שותה נס קפה עם כפית נס. הסידן מספיק להיספג נכון? תודה נעמה

27/03/2006 | 20:10 | מאת:

שלום נעמה, שמן פראפין מרכך יציאות אך גם גורם ליציאות מרובות, בדיוק כמו חוקן או כל משלשל אחר. הסידן יספיק להספג עד הקפה שאת נוטלת. הבעיה עם קפה או קפאין אינה רק בפסיגה אלא בכך שקפאין גורם להפרשה מוגברת של סידן בכליה. אך צריכה של קפה אחד ביום לא תשנה באופן משמעותי. בברכה, דנה

28/03/2006 | 06:54 | מאת: נעמה

אני שותה נס ממש חלש אפילו חצי כפית נס, ולפעמים גם אחר הצהריים ואני משתדלת שזה יהיה שעה וחצי אחרי אוכל

27/03/2006 | 11:55 | מאת: אליעזר

מאחר שסוכר אינו בריא, באיזה ממתיקים שאינם מסוכנים אתם ממליצים להשתמש להמתקת קפה, תה ובראן פלייקס? ניסיתי סטיוויה, אך לצערי היא יותר מקלקלת מאשר ממתיקה את המשקאות/האוכל הנ"ל, לטעמי. ושאלה נוספת באותו עניין: האם יש הבדלים בריאותיים בין סוכרזית, סוכרלוז, סוכרוז, אסולפם וכיו"ב?

27/03/2006 | 13:21 | מאת:

שלום אליעזר, בהמשך לתשובתי הקודמת, כן ישנם הבדלים בריאותיים בין הממתיקים השונים. ישנם ממתקים מלאכותיים כגון אצוסלפאם קיי, סכרין ואספרטיים, וממתקים טבעיים כגון סוכרלוז. ההבדל הראושני הוא במקורם, אחד במפעל והשני מקורו בטבע. ישנם מספר מחקרים המראים נזקים ארוכי טווח של ממתיקים מלאכותיים, כגון פגיעות בעוברים, פגיעות נוירולוגיות ועוד. בממתקים טבעיים, החסרון העיקרי הוא בכך שמעצם היותם בלתי נספגים במערכת העיכול, בכמויות גדולות יכולים לגרום לגזים ויציאות מרובות. בברכה, דנה

27/03/2006 | 11:52 | מאת: אליעזר

מאחר שסוכר אינו בריא, באיזה ממתיקים שאינם מסוכנים אתם ממליצים להשתמש להמתקת קפה, תה ובראן פלייקס? ניסיתי סטיוויה, אך לצערי היא יותר מקלקלת מאשר ממתיקה את המשקאות/האוכל הנ"ל, לטעמי.

27/03/2006 | 13:18 | מאת:

שלום אליעזר, ישנם ממתקים טבעיים, כמו סוכרלוז ( סוכרה דיאט או סוכרה לייט ). בברכה, דנה

27/03/2006 | 11:26 | מאת: אלעד

בעניין ההמלצה ליטול תוסף סידן עם D, האם זה בסדר ליטול, למשל, בבוקר את הוויטמין D הנמצא במולטיוויטמין, ובערב - את הסידן (כלומר - שניהם באותו היום, אך לאו דווקא באותה השעה ובאותו התוסף)?

27/03/2006 | 13:17 | מאת:

שלום אלעד, כאשר יצרו את התוסף סידן וויטמין D חשבו על נוחות המטופל בנטילת כדור אחד ולא שניים. צריכת ויטמין D ביום שתספיק לשימוש נכון של הסידן תהא מספקת. יתרון נוסף הוא, שויטמין D בו זמנית מעלה את הספיגה של סידן המערכת העיכול, בנוסף להשפעה על העצם. כמו כן, כמות הויטמין D ברוב המולטיויטמינים אינה עומדת בהמלצות לאוכלוסיה הבריאה, על כן בכל מקרה מומלץ ליטול את שניהם יחדיו. בברכה, דנה

26/03/2006 | 10:45 | מאת: גיא

היי ...מה דעתך על התוסף הזה? הוא מכיל הורמון הגדילה http://www.musclesurf.com/animal-stak2.html

26/03/2006 | 13:07 | מאת:

שלום גיא, מהתרשמות ראשונית המוצר נראה אינו מומלץ לשימוש, הואיל ולטענתו מכיל הורמונים, בין היתר הורמוני מין. הואיל ואיני מומחית לתזונת ספורט, באתר של קופת חולים כללית יש דיאטנית בשם, יעל דרור, שמומחית בנושא זה, הינך מוזמן לפנות אליה. בברכה, דנה

26/03/2006 | 10:39 | מאת: סימה

שלום מה ההבדל בין שיבולת שובל(קווקר)לבין סובין שיבולת שובל ומה התכונות שלהם ומה עדיף להורדת כולסטרול ?בתודה

26/03/2006 | 15:44 | מאת: סימה

.

27/03/2006 | 13:09 | מאת:

שלום סימה, לא דלגתי עליך, פשוט בדקתי את המידע הקיים לגבי שבולת שועל וסובין שבולת שועל. שבולת שועל זהו סוג של דגן כמו חיטה ושעורה. כאשר אנו אוכלים שבולת שועל אנו אוכלים את הגרעין עם חלק מקליפתו. סובין שבולת שועל זה בעיקר מה שנשאר אחרי חימום וזהו חלק אחר משבולת השועל. ההרכב התזונתי של שניהם דומה למדי, אך בסובין שבולת שועל יש מעט יותר סיבים תזונתיים. ישנו קשר בין צריכת שניהם והורדת רמות כולסטרול, אך המחקרים תומכים יותר בשימוש של סובין שבולת שועל. אין המלצה על מינונים מסויימים, זה יכול לנוע מ-10 עד 100 גר' של המוצר ליום, כך שלא ברור עדיין מהי המנה המומלצת. בברכה, דנה

25/03/2006 | 21:39 | מאת: לדנה ויינר

דנה, נכתבו כאן תגובות שלי בסימן "ש" לשאלות בנושא חוש טעם וריח, , סוכר לא מעובד. לא היתה שום סיבה למחוק אותן. לא היה כאן השמצה, גזענות, הוצאת דיבה ... אם אינך מוכנה שמישהו מהגולשים יקח חלק במענה לשאלות, בבקשה תצייני זאת במפורש !

26/03/2006 | 13:04 | מאת:

שלום לכל מבקרי האתר, כפי שכתוב בכותרת זהו פורום תזונה קלינית של הקריה הרפואית רמב"ם. הפורום נועד למענה לתשובות של אנשים ע"י אנשי מקצוע בלבד. זהו אינו פורום במבנה של "צ'אט". אם הינכם מעוניינים לענות על תשובות, עשו זאת באתר מתאים, או פנו ישירות לאנשים שמציגים לרוב כתובת אי-מייל. מחיקת התשובות אינה היתה לפגוע חס וחלילה בך או בכל אחד אחר, אך הואיל ותשובותינו מעט יותר מפורטות ומדוייקות, השאר את העבודה לצוות המקצועי שנאסף בפורום זה. בברכה, דנה

הפורום נועד לאפשר לכל אחד לשתף את הגולשים בניסיונו. זה לא פורום פרטי של בית החולים! אתם התבקשתן והסכמתן לענות לגולשים בפורום. זה פורום פתוח. אנשים מספיק בוגרים ונבונים ויכולים להבדיל בין תזובה מקצועית ומוסמכת לתשובה לא מקצועית.

25/03/2006 | 11:58 | מאת: sss

זה שנים שחוש הטעם והריח שלי נעלמים וחוזרים אשמח לדעת האם עליי לפנות לרופא אף אוזן גרון או אחר? תודה

25/03/2006 | 20:30 | מאת:

שלום, חוש טעם וריח הולכים לרוב יחד, בעיקר חוש ריח פוגע בחוש הטעם. אם אינך נוטל תרופות שיכולות לגרום לכך, המלצתי לגשת לרופא המשפחה שיכול להפנותך לרופאים מומחים בנושא, החל מנוירולוג ועד רופא אף-אוזן-גרון. בברכה, דנה

24/03/2006 | 23:12 | מאת: דשכ

איך נקרא סוכר לא מעובד?

25/03/2006 | 20:49 | מאת:

שלום, סוכר לבן- זהו הסוכר הפשוט והמוכר ביותר. הוא מורכב מ-2 מולקולות של גלוקוז ושל פרוקטוז (סוכר הפירות). סוכר זה, כאמור, הוא נטול כל ערך תזונתי מלבד הפחמימות הפשוטות שבו. הוא חסר סיבים, ויטמינים ומינרלים. סוכר פירות/ סוכר ענבים- זהו הפרוקטוז המופק מפירות. הוא מתוק פחות מהסוכר הלבן ולעתים משתמשים בו למאפים. סוכר חום- זהו סוכר שעבר תהליך אחד פחות בשרשרת העיבוד, מה שהשאיר אותו עם מעט ויטמינים ומינרלים. מאחר וזהו מוצר מעובד ומופרד הוא אינו ומלץ גם כן, אך הוא הרע במיעוטו. סוכר חום כהה- ברוב המקרים זהו סוכר רגיל שהוסיפו לו צבע מאכל קרמל, או במקרה הטוב מעט מולסה. לא מומלץ לשימוש. סוכר חום מסוג "דמררה"- סוכר בעל גרגירים זהובים. מכיל גם הוא קצת יותר ויטמינים ומינרלים מאשר הסוכר הלבן הפשוט. סוכר קנים- סוכר בעל גבישים קטנים ודקיקים. זהו הסוכר הכי פחות מעובד והכי מומלץ לשימוש . מכיל יותר ויטמינים ומינרלים, מאחר והוא מוכן מסירופ סוכר קנים. מולסה- זהו סירופ חום כהה המכיל את מה שמו?צא החוצה כשמעבדים את הסוכר. יש הבדלים קלים בין מולסה מסלק סוכר ומולסה מקנה סוכר. סילאן טבעי מתמרים בלבד יש להשיג בחנויות טבע, או בסביבות פסח בחנויות הרגילות. סירופ מייפל- זהו סירופ המוכן מעץ המייפל. גם כאן חשוב לוודא שהמקור הוא טבעי ולא סירופ "בטעם" מייפל עם המון סוכר וחומרים משמרים. ההבדל יורגש במחיר. סירופ מייפל אמיתי מכיל מינרלים רבים וניתן להשתמש בו באפייה ובישול. לתת דגנים ( malt )- זהו סירופ צמיגי המוכן מהתססה של דגנים שונים (חיטה, שעורה, אורז) ויכול לשמש להמתקת מאפים ותבשילים. סטיביה- זהו צמח בעל מתיקות טבעית מכינים ממנו ממתיק למשקאות חמים ומאפים. ישנם כמובן עוד אפשרויות המתקה, כגון דבש טבעי. בברכה, דנה

24/03/2006 | 14:02 | מאת: דב

שלום, שמעתי שלא טוב לאכול הרבה קוקוס (אגוז חי) כי הוא מכיל הרבה קולגן שנדבק למעי וסותם אותו. עד כמה זה נכון, באילו כמויות מדובר והאם זה שונה מאדם לאדם? תודה

24/03/2006 | 16:59 | מאת:

שלום דב, ישנן מדינות בהן קוקוס הינו מרכיב עיקרי במזון, ולא ידוע באוכלוסיה זו על חסימות מעיים. מזון לא "נדבק" במעיים. ישנם אנשים עם בעיות במערכת העיכול ונטיה לחסימות מעיים, לאנשים אלו אנו ממליצים על המנעות ממזונות עשירים בסיבים מן הסוג הנ"ל. אין המלצה לכמויות מסוימות, ואם אינך סובל מבעיות במערכת העיכול, או חסימות בעבר, אין מקום להגבלה, פרט לכך שקוקוס הינו שומן רווי. בברכה, דנה

24/03/2006 | 13:02 | מאת: אופיר

מה הסכנה בדיאטה עתירה בסיבים? האם ניתן לייחס את ההשפעות המזיקות של סוכר לבן גם לסוכר פירות? (הרי שניהם נהפכים לגלוקוז). אם אני בתת משקל, מותר לי לצרוך כמה פירות שאני רוצה או שבכל זאת כדאי רק קצת?

24/03/2006 | 16:56 | מאת:

שלום אופיר, לא ידוע על סכנה כלשהי בדיאטה עתירה בסיבים לאוכלוסיה הבריאה. אם ישנה מחלה כלשהי במערכת העיכול, יכולה להיות בעיה בדיאטה זו, אך אוכלוסיה זו הינה מצומצמת ביותר. הסוכר בפירות מכיל פרוקטוז שהינו סוכר בעל מסלול ישיר ליצירת טריגליצרידים ( סוג של שומן מזיק ). כמו כן אכילת פירות תורמת לעליה ברמות הסוכר. פירות בדיאטה אינם בלתי מוגבלים, אך הכל בהתאם למטופל ומצבו הבריאותי. אם אינך בטוח,פנה לדיאטנית קלינית להרכבת תפריט אישי. בברכה, דנה

24/03/2006 | 12:52 | מאת: אמא

מהי התזונה המתאימה ביותר לילדה בת 8 חודשים (כולל המוצרים הטובים ביותר הקיימים בשוק)? ממה להימנע? מה להגביל?

28/03/2006 | 06:08 | מאת:

אמא שלום! תוכלי למצוא תשובות אין ספור לשאלה זו, אם תעשי חיפוש לפי "תזונת תינוקות", כאן בפורום. אם יוותרו לך שאלות נוספות, אנא פני שוב. בברכה, נועה

24/03/2006 | 12:51 | מאת: דינת

מהיכן אני יכולה להשיג סידן שאינו מן החי? מה אני יכולה לךעשות כדי להגביר את ספיגתו? האם סוכר דמררה (מקנה סוכר) בריא יותר מסוכר לבן? למה?

24/03/2006 | 16:52 | מאת:

שלום דינת, סידן שאינו מהחי נמצא בשומשום ומוצריו, שקדים ואגוזים. אך יש לזכור כי רמת הספיגה ממזונות אלו נמוכה יחסית לספיגת סידן ממוצרי חלב. לכן בד"כ אנו ממליצות על תוספי סידן, אך יש להתייעץ לפני כן עם דיאטנית קלינית . סוכר דמררה עובר פחות תהליכי עיבוד מסוכר לבן, לכן מעט טוב יותר מסוכר לבן, אך תכונותיו התזונתיות זהות לסוכר לבן, הן מבחינת ערך קלורי והן מבחינת האפקט על רמות הסוכר בדם. בברכה, דנה

24/03/2006 | 12:48 | מאת: יעל מלמד

שלום בבדיקת דם שערכתי נמאה רמת פריטין חריגה ברמה של 4.5 ומאז אני לוקחת כדורי ברזל פעמיים ביום. עד כמה רמה זו אכן לא נורמלית ובריאה?

24/03/2006 | 16:49 | מאת:

שלום יעל, הרמה אכן נמוכה ומעידה ברוב המקרים על חסר בברזל. שאלות נוספות בנושא עליך להפנות לרופא המשפחה. בברכה, דנה

24/03/2006 | 12:43 | מאת: נגב

1- מה עם מלח שמכיל כלוריד האשלגן בריכוז כפול מכלוריד הנתרן? 2- איזה ירקות אני יכול להוסיף לתבשילים שיתרמו מליחות (מן הנתרן שלהם)? מה קורה לנתרן בחום? למה הוא כל כך מחייה תבשילים?

24/03/2006 | 16:48 | מאת:

שלום נגב, תחליף מלח מכיל יותר אשלגן במקום נתרן, שהוא המקור שיכול להעלות לחץ דם. לכן תחליף זה עדיף. אם הבעיה שלך עם נתרן, אז כדי גם להמנע מנתרן במזון, לא משנה מקורו. בכל מקרה, סלרי נחשב לעשיר יותר בנתרן. נתרן לא משנה ערכו ותכונותיו בחום, והאפקט המזיק בנוגע ללחץ דם נשאר זהה. הוא אינו מחייה תבשילים, הוא פשוט מוסיף טעם, כמו סוכר או כל תבלין אחר. בברכה, דנה

10/08/2007 | 14:53 | מאת: שושי הרשקו

שלום רב, אני בחורה בת 38. עשיתי בדיקות והכל יצא מצויין חוץ מהפוטסיום - אשלגן, שיצא ברמה נמוכה יותר מהנורמל. מה אני יכולה להוסיף לתזונה שלי כדי להעלות את רמת הפוטסיום? תודה מראש על תשובתכם. סופשבוע נעים לכולם. שושי

24/03/2006 | 12:38 | מאת: עידן

מהן הסכנות באי אכילת מוצרי חלב? מהם מוצרי החלב הבריאים והנקיים ביותר שקיימים בארץ?

24/03/2006 | 16:43 | מאת:

שלום עידן, הסכנה העיקרית באי אכילת מוצרי חלב הוא חסר בסידן, הואיל ומוצרי חלב הינם המקור העיקרי לכך בתזונה. אין לי מידע לגבי " נקיון" מוצרי חלב, לרוב אני ממליצה על מוצרי חלב מועשרים בסידן דלי שומן, בין 1.5% -5%. בברכה, דנה

24/03/2006 | 06:30 | מאת: נגב

הדיאטה שלי מורכבת מדגנים מלאים, מעט קטניות, פירות (3-4 ביום) והמון ירקות. כמו כן אני מקפיד לאכול כל יום , פעם אחת, חלבון שלם מן החי (דגים או ביצים). 1- מה הסכנה באי צריכת בשר? איך אני יכול למנוע אותה? 2- הבנתי, שעיכול של פחמימות וחלבונים מצריך מיצי עיכול שונים, על כן אני מפריד בין השניים לארוחות שונות, יש עם זה סכנה?

24/03/2006 | 16:41 | מאת:

שלום נגב, כל עוד אתה צורך דגים ומוצרים מן החי, אינך אמור לפתח חסר של מרכיבים חיוניים בתזונתך. אמנם תכולת ברזל בבשר וויטמין B12 יותר גבוהה משאר המקורות מן החי, אפשר בקלות להשלימם, במידה והוכח חסר מעבדתי, ע"י תוספי מזון. אין כל הוכחה לטענתך השניה. מקור הדיאטה של הפרדת חלבונים ופחמימות מעולם לא עמד במחקר קליני, אמנם אין סכנה בהפרדה, אך אין לכך על צידוק מדעי. בברכה, דנה

23/03/2006 | 22:37 | מאת: מני

נמאס לי לאכול אוכל חסר טעם למען הבריאות. יש איזשהו סוד למתן טעם לתבשילים, במקום מלח? איזה סוג של מלח הוא הבריא ביותר (מלח ים, דל נתרן...)? למה?

24/03/2006 | 11:18 | מאת:

שלום מני, הטעם "מלוח" הינו טעם בעל רגישויות שונות. בעולם המערבי אנחנו רגילים לאכול כמויות גדולות של מלח, הודות לחברות המזון המוסיפות ממנו למזון, וגורמות לנו להמשך אליו יותר. דיאטה דלת מלח, אמנם קשה בשלביה ההתחלתיים, אך אינה בלתי אפשרית, ודורשת התרגלות. ניתן לתת למזון טעמים נוספים ע"י הוספת תבלינים מכל הסוגים, כגון פלפל, פפריקה ועוד, שום, בצל, להשתמש במיץ לימון, חומץ למיניו ועוד. מלח ים אינו תחליף מלח, שכן הרכבו זהה בדיוק למלח שולחן רגיל, מבחינת כמות הנתרן. תחליפי מלח אחרים מבוססים על אשלגן במקום נתרן, וישנם מס' סוגים. תחליף מלח זה מומלץ לאנשים הסובלים מיתר לחץ דם, בהנחה שהתפקוד הכלייתי תקין ואין נטיה לרמות אשלגן גבוהות בדם. אם ברצונך להשתמש בתחליף מלח כזה, התייעץ קודם עם דיאטנית קלינית. בברכה, דנה

23/03/2006 | 22:30 | מאת: פרל

שלום רב, ברצוני לשאול מספר שאלות הנוגעות לאומגה 3 : 1) איזה מקור עדיף לצריכת אומגה 3 - שמן פשתן או אצות ואם אצות אז איזה אצות? 2) מה עדיף שמן פשתן בכבישה קרה או זרעי פשתן טחונים (במה מהם הערכים התזונתיים נשמרים יותר?) תודה מראש.

25/03/2006 | 20:32 | מאת:

שלום פרל, ענינו בפורום זה רבות בנושא אומגה 3. הינך מוזמנת לערוך חיפוש תחת השם " אומגה 3" ושם תראי את הכל השאלות והתשובות בנושא, כולל תשובות לשאלותיך. בברכה, דנה

22/03/2006 | 21:26 | מאת: אליעזר

ג.נ. לצערי אני מוצא לנכון להבהיר שהזמנתך אותי (תשובתך מ-19.3) לבדוק במאמרים ובאינטרנט שאלות כגון מהי מידת החשיבות והחומרה בהן יש להתייחס לטענות (שהקרדיולוגים באתר זה כותבים שאין להן הוכחות) לפיהן נטילת סימוביל פוגעת ב-Q10 בתאים ושלפיכך רצוי לתקן זאת ע"י נטילת תוסף כזה (במינון מירבי?מיזערי?) שתועלתו, לדבריהם, לא הוכחה - איננה ברת ביצוע, מאחר שכאדם מן השורה (בניגוד למקצוענים בתחום) לא עומדים לרשותי בשום צורה ואופן מאמרים מדעיים, כנדרש בעניין זה, או כלים לחיפוש מידע רציני ומוסמך לגביהן ולגבי המחלוקות הקיימות בין אנשי מקצוע לגביהן, כפי שהסברת (אגב, הידע שלי באינטרנט מוגבל בעיקר לכתיבת אי-מיילים וקבלתם, וגם זה בקושי, ואין לי אפשרות מעשית לשנות מצב זה, מטעמים שלא כאן המקום לפרטם).

23/03/2006 | 08:31 | מאת: יהודה

אליעזר שלום, אני עוקב אחרי השאלות שלך ונראה לי שאתה קצת כפייתי בנושא של "מינונים" ובמקרה זה Q10. האם אתה באמת חושב שדנה, או תזונאית אחרת או רופא כלשהו יכולים לדעת בדיוק מה המונון המתאים לך? האם לדעתך אפשר לקבוע מינון כללי לאדם זה או אחר מבלי לדעת את גילו, מינו, משקלו, מחלות שיש לו, מטען גנטי, תרופות שהוא לוקח ועוד.... האם אתה באמת חושב ש"מינון" זה או אחר של תוסף זה או אחר באמת ירפא אותך ויביא מזור לכאביך. כל הנושא של "מינונים" כרוך בהרבה השערות, ניסוי וטעיה. כדאי שתעבור לתזונה נכונה ומאוזנת ותרפה קצת מנושא המינונים. קח בחשבון שגם קרדיולוגים הם בני אדם ויש להם מגבלות. חלקם לא מתמצאים בכלל בתזונה וחלקם רואים איום בכל הנושא של התוספים. שתהיה לך בריאות טובה עם או בלי Q10 במינון זה און אחר. יהודה

שלום אליעזר, כפי שציינתי, אין לי מידע נוסף מעבר למידע שניתן לך. הינך מוזמן לפנות לפורומים נוספים בנושא תזונה, אולי שם תקבל המלצה שתהא מקובלת עליך, ללא כל היסוס. בברכה, דנה

03/04/2006 | 14:35 | מאת: ירון

יפה אמרת יהודה

22/03/2006 | 20:39 | מאת: גילי

שלום, ברצוני לדעת האם אפשר לצרוך לחם קל - מדגנים מלאים - בזמן הריון? תודה

23/03/2006 | 14:22 | מאת:

שלום גילי, באופן עקרוני , אין בעיה לאכול לחם קל בזמן הריון. אך יש לקחת בחשבון שאם ברצונך לשמור על משקל מסויים, או לא לעלות במשקל, או לבצע דיאטה להרזיה בזמן ההריון, רצוי לעשות זאת בליווי דיאטנית, הואיל ודיאטה בזמן הריון יכולה להביא לחסרים אצלך ובעובר. בברכה, דנה

22/03/2006 | 19:05 | מאת: רון

בבדיקה שעשיתי נימצא שאני אלרגי לניקל איך אני נימנע ממאכלים הקשורים לכך?

23/03/2006 | 21:46 | מאת: רון

האם לצפות לתשובתך?

21/03/2006 | 22:09 | מאת: ענבר

יש לי בת בגיל 15.5, בריאה ואוכלת הכל מלבד..דגים. האם יש צורך בתוסף אומגה 3 או שמא היא יכולה לאכול משהו אחר במקום? יש לציין שהיא מוכנה לאכול טונה מקופסא... תודה מראש.

22/03/2006 | 18:10 | מאת:

שלום ענבר, נכון להיום אין המלצה על תוספת של אומגה 3 לדיאטה באופן גורף לכל האוכלוסיה. ישנם מזונות להן מוסיפים אומגה 3, ואם הינך מוכנה להשקיע בתוסף, לא צריכה להיות בעיה בכך, אך זה לא הכרחי. תכולת אומגה 3 בטונה משומרת יחסית נמוכה. בברכה, דנה

21/03/2006 | 20:03 | מאת: dorita

שלום, בעלי קיבל תוצאות בדיקה על פיהן רמת הכולסטרול, ובעיקר הכולסטרול ה"רע" גבוהה מהנורמה, אך לעומת זאת רמת הטריגליצרידים טובה מאד. תמיד חשבתי שכולסטרול וטריגליצרידים קשורים זה לזה, האם ניתן ללמוד משהו מכך שהאחד גבוה והאחד נורמלי?

שלום, מטבוליזם של כולסטרול וטריגליצרידים שונה, ומקורם שונה הן ביצור כבדי והן בתזונה, לכן לא תמיד שניהם מגיעים יחד. יש לזכור כי שניהן גורמי סיכון למחלות לב וכלי דם, וביחד, כאשר גבוהים, מעלים את הסיכון. בכל מקרה, יש לטפל בכולסטרול. בברכה, דנה

21/03/2006 | 09:03 | מאת: אלעד

במשקה שוקו סויה, המבוסס על קקאו (עליו נכתב שהוא עשיר בתכולת פנול המגונן מפני מחלות לב, כלי דם וסרטן), רשומה כמות של 150 מ"ג סידן ב-100 ג'. מאידך, קראתי שקקאו מפריע לספיגת סידן. אני שואל: האם קיימת בעיית ספיגת סידן בשתיית המשקה הטעים הנ"ל (או משקה סויה חלבי)? והאם, באמת, זה מזון בריא? והאם שוקולד, המבוסס על קקאו, אף הוא בסה"כ דבר בריא, כפי שנכתב עליו?

28/03/2006 | 06:13 | מאת:

אלעד שלום! יותר משהקקאו מפריע לספיגת הסידן, במשקה סויה הבעיה העיקרית הוא חומצה פיטית שמקורה בסויה עצמה והיא פוגעת באופן ניכר בספיגת הסידן. תכונות בריאות בשוקולד מיוחסות לקקאו (צמח) המכיל מרכיבים צמחיים שהם אנטיאוקסידנטים. לא לחלב שיש בשוקולד חלב... בברכה, נועה

20/03/2006 | 12:27 | מאת: אילי

אני לוקחת כל יום ויטמינים: e, c, קלציום, אומגה 3, איך הויטמינים יספגו הכי טוב מי עם מי? תודה אילי

20/03/2006 | 15:27 | מאת:

שלום אילי, לפני שאענה על שאלתך, מדוע הינך נוטל את כל התוספים הנ"ל? בברכה, דנה

21/03/2006 | 08:06 | מאת: אילי

שלום דנה, אומגה 3 אני לוקחת להוריד כולסטרול ושמעתי שזה גם טוב לזכרון. קלציום אני לוקחת כי יש לי חוסר בסידן. (אני בגיל 50) ויטמין C אני לוקחת כשאני מצוננת או עם כאב גרון וזה מאד עוזר לי. ויטמין E עוזר לי לעור. עכשיו שאשמח לתשובתך

שלום. הבנתי שגלוטן חיטה הוא לא טוב לחולי צליאק. שאלתי היא, האם גלוטן חיטה לכשעצמו עלול לסכן אנשים ללא צליאק? האם לגלוטן ישנן חסרונות נוספים? שאלה שניה .. היכן ניתן לקנות בארץ גלוטן חיטה כחומר מבודד, ולא בתוך קמח. פשוט אבקת גלוטן? תודה.

שלום, אין בעיה עם אכילת גלוטן למי שאינו רגיש לגלוטן. לא ידוע לי על מוצר שהינו גלוטן בלבד. המקום הסביר יהיה בחנויות טבע. השאלה, מדוע את צריכה מוצר כזה? בברכה, דנה

19/03/2006 | 09:04 | מאת: אליעזר

חזרנו למשבצת 1. אם רצוי, כדברייך, שכמי שנוטל סימוביל אקח במקביל Q10, כאשר אין המלצות על מינונו, האם דווקא המינון המירבי - אשר רק אותו הזכרת בתשובתך מ-17.3 - הוא המתאים למקרה הנדון? האם, לחילופין, לא מתאים יותר ליטול את המינון המיזערי (30 מ"ג) של ה-Q10, בהתחשב בעובדה שהסימוביל שאני מקבל הוא במינון המיזערי (10 מ"ג)? ובהקשר זה, איזה מהמינונים הללו נמצא - אם בכלל - מעלה את הקואנזים בתא, בהתאם למינון הסטטין אשר בגללו מומלץ, לדברייך, לקחת גם את התוסף 10? שאלות אלה מתעוררות בהנחה שאחליט לקבל המלצתך, כאשר כל שנותר הוא לענות על שאלותיי הנ"ל. תודה.

19/03/2006 | 15:26 | מאת:

שלום, אני חושבת שתשובתי היתה מספקת בנושא . אין לי מידע נוסף לספק לך. כל הדברים הנאמרים באתר זה הינם בגדר המלצה , ואינך חייב לקבלה. כתבתי את המינונים. אתה מוזמן לערוך חיפוש באינטרנט ובמאמרים, כפי שאני עשיתי. בברכה, דנה

18/03/2006 | 21:44 | מאת: אורנה

מה ההבדל בין מרק לירקות מאודים? האם ההבדל נעוץ בשיטת הבישול, בכמות המים שמוסיפים או רק בזמן הבישול?

19/03/2006 | 15:23 | מאת:

שלום אורנה, ירקות מאודים מתבשלים ע"י אדי המים ולא בתוך המים, בניגוד למרק. כך יש פחות איבודים של מינרלים מסיסים למים, ובשל בישול קצר יותר, פחות הרס של ויטמינים. בברכה, דנה

18/03/2006 | 19:34 | מאת: יעל

שלום רב, רציתי לדעת האם ייתכן מצב של שינוי בערכי הכולסטרול ה"רע" לאחר הריון? כלומר, אם סבלתי מכולסטרול גבוה לפני כן, ייתכן כי לאחר הלידה ערכיו ירדו? (בכל מקרה אני מנסה לשמור על תזונה ללא שומן רווי וכולסטרול) בברכה, יעל

19/03/2006 | 15:16 | מאת:

שלום יעל, ידוע לי על עליה בשומנים בדם שיכולה לקרות בזמן הריון. באשר לירידה אחרי, האם היא בהשוואה להריון או לפני ההריון. אם בהשוואה לזמן הריון, אז התשובה ברורה, אך אם זה בהשוואה לפני ההריון, אין לי הסבר מדעי מדוייק, אלא אם כן, ירדת במשקל ואת עוסקת ביותר פעילות גופנית.בכל מקרה, תהני מהירידה ושמרי עליה ע"י תזונה נכונה ופעילות גופנית. בברכה, דנה

17/03/2006 | 23:09 | מאת: שמואל

האם יש קשר בין סוג הדם וקבוצות מזון? בתודה מראש.

18/03/2006 | 10:01 | מאת:

שלום שמואל, ישנם מספר ספרים בנושא, אך אף אחד מהם לא נתמך ע"י מחקרים קליניים. אנחנו לא פועלות לפי שיטה זו ולא ממליצות עליה, שכן השיטה דוגלת בהמנעות מקבוצות מזון בכל סוג דם, שעלולות לגרום לחסר. הרעיון בתזונה נכונה, נכון להיום, היא לאכול מכל קבוצות המזון במידה. היום הכיוון המחקרי הוא להתאים את התזונה לפי המבנה הגנטי של כל אדם, אך התשובות לכך יהיו בעוד מס' רב של שנים. בברכה, דנה