פורום תזונה קלינית

פורום זה סגור לשליחת הודעות חדשות. לפורום הפעיל - תזונה קלינית - שיבא תל-השומר
15175 הודעות
14864 תשובות מומחה
07/04/2006 | 17:44 | מאת: שלום

שלום וחג שמח 1)בירה-קראתי ששתיית כ0.7 ליטר בירה אפילו ביום מועילה היות ובירה מכילה ויטמנים ומוצרים טבעיים,האם שתיית כ ליטר בירה ביום אחד בשבוע מותרת? והאם בירה מכילה סוכר או מלח בכמות גבוהה? תודה רבה מראש.

07/04/2006 | 20:06 | מאת:

שלום, אם הנך מדבר על בירה לבנה, אין לה הרבה יתרונות תזונתיים, אך צריכת משקה אלכוהולי מדי פעם, אינה אמורה להזיק. בירה אינה מכילה הרבה מלח אך ערכה הקלורי גבוה, הואיל וכל גר' אלכוהול תורם 7 קק"ל, לעומת גר' פחמימה(סוכר) שתורם רק 4 קק"ל. בברכה, דנה

07/04/2006 | 15:19 | מאת: מירי

שלום! אני בת 23. עקב רגישות ללקטוז שהתגלתה אצלי לאחרונה, אני כרגע בדיאטה ללא לקטוז. כפי שהבנתי, לקטוז הוא פחמימה. ברצוני לדעת האם אני יכולה לאכול תחליף גבינה המכיל חלבון חלב. האם חלבון החלב מכיל לקטוז? תודה רבה, מירי.

07/04/2006 | 20:04 | מאת:

שלום מירי, לא כל מוצרי החלב מכילים פחמימה בכמות גבוהה, וכן רגישות משתנה מאדם לאדם. לדוגמה ביוגורט ביו יש הרבה פחמימה אך זו עוברת תסיסה ופירוק ע"י החיידקים בפנים, וכך ישנם אנשים המסוגלים לאוכלו.כמו כן גבינה צהובה וגבינות שמנות יותר כמעט ואינן מכילות לקטוז. יש להשיג היום חלב דל לקטוז בכל סופר, וכמו כן אפשר ליטול את האנזים לקטאז עם כל ארוחה חלבית. כלומר, חשוב לציין, לפני שאת מוותרת על מוצרי חלב, התייעצי עם דיאטנית לפני כן. לגבי שאלתך, לא אמור להיות לקטוז בתחליף גבינה על בסיס חלבון גבינה, אך אם יש בגבינה פחמימות צריך לברר את מקורן. אם מדובר בגבינה צהובה, אז יש לך תשובה בנושא. בברכה, דנה

06/04/2006 | 21:16 | מאת: יוסי

יש לי בעיה בזמן האחרון אני לא רעב או צמא למשך שעות ולא מרגיש כלום אני עובד עבודה פיזית במשך השבוע אני יוכל לעבוד 7 שעות מבלי לשתות וכשאני אוכל או שותה אני מרגיש כאילו לא שתית או אכלתי ימים אני מודה מראש יוסי

07/04/2006 | 13:59 | מאת:

שלום יוסי, הסיבות לחוסר תאבון יכולולת להיות רבות, החל מסיבות אורגניות ( מחלה ) או סיבות נפשיות (דכאון ) ועוד. יש לברר את מקור הבעיה ואז לטפל. המלצתי, לגשת לרפא המשפחה ושהוא יפנה אותך לדיאטנית לאחר אבחנה למצבך. בברכה, דנה

06/04/2006 | 18:58 | מאת: איל

אני אוכל באופן קבוע גבינות סויה, ולעיתים גם שותה מוצרי סויה, משום שקראתי על תכונותיהם הבריאותיות, ואף נהנה מהם. קראתי בפליאה, בפורום התנהגות בריאותית, מסקנות תמוהות והסבר מוזר על מוצרי סויה, כגון: "סויה באמת אסור להכניס לפה...הימנעו ממנה לגמרי...הסויה פוגעת בבריאות/ך..." כאשר ההסבר שניתן למסקנות הללו (לאור העובדה שבמזרח הרחוק צורכים אותה מאות מיליוני אנשים, שלא ידוע שנעשו חולים בגללה) הוא: "במזרח הסויה מותססת ומשמשת לתיבול, ורוב חסרונותיה נעלמים..." אבקש התייחסותך כתזונאית קלינית, אשר בטוחני שמבינה בעניין.

07/04/2006 | 13:58 | מאת:

שלום איל, עניתי רבות בעבר בפורום זה בנושא סויה ומוצריה. אל לנו לשכוח כי המבנה הגנטי שלנו ושל האנשים במזרח הרחוק שונה, אקלים שונה, סביבה שונה, אורח חיים שונה וכן תזונה שונה, ולא רק הסויה מבדילה בינינו. כמו כן אל לך להסיק כי האנשים במזרח הרחוק הינם אנשים בריאים, יש שם שכיחו גבוהה של סרטן הושט והקיבה וכן מקרים רבים של אירועים מוחיים ועוד. מוצרי הסויה שאנו צורכים אינם דומים ולא קצת לסויה המקורית, ועל כן אינני מוצאת מקום להמליץ עליהם. אם אין לך בעיה בצריכת מוצרי חלב, המלצתי, חזור אליהם, הם בריאים, מזינים ויותר מכל פחות מזיקים ממוצרי הסויה הקיימים היום על המדף. בברכה, דנה

09/04/2006 | 22:11 | מאת: אליהו להבי

במשקה שוקו חלב (שאני שותה) יש סוכר, כאשר ב-100מ"ל יש 11.3ג' פחממות, 74 קק"ל ורק 85 מ"ג סידן. במשקה שוקו סויה, לעומת זאת, אין סוכר (יש סוכרוז), כאשר ב-100מ"ל יש רק 8.1ג' פחממות, רק 58 קק"ל וכמעט כפליים סידן (150 מ"ג). בנוסף, אגב, משקה הסויה הנ"ל מכיל גם אשלגן, מגנזיום וסיבים תזונתיים (הנעדרים במשקה החלבי). בנתונים הללו, מה מבין 2 המשקאות בריאותי יותר? אביא לידיעתך שקראתי ב-Ynet ציטטה של פרופ. רענן שמיר, מנהל גסטרו ילדים ברמב"ם, שאמר, בעקבות עבודת הוועדה לבחינת השלכותיה של צריכת מוצרי סויה על בריאותנו, שמונתה ע"י מנכ"ל מש' הבריאות, כי "סויה הוא מזון טוב, אבל כל דבר צריך להיות במידה - זה כל מה שאומרת הוועדה." תודה מראש על תשובתך על רקע הנ"ל.

06/04/2006 | 09:33 | מאת: נפתלי

1-מה זה והאם כדאי להשתמש ב- מלטיטול, לתת, לציטין, WHEY POWDER וקמח תירס? 2- איך מכינים פיצה עם שמרי בירה? 3- האם צריכת ויטמין המסיס בשומן יחד עם שמן תשפר את ספיגתו (לדוג'- מיץ גזר עם שמן זיית )? 4- האם גיהוקים יכולים להיות גזים המגיעים מן המעיים ולא מן הקיבה? 5- בתור טבעוני, כמה חלבון עליי לצרוך וכיצד?

07/04/2006 | 13:54 | מאת:

שלום נפתלי, מלטיטול הוא תחליף סוכר טבעי ואפשר להשתמש בו. לתת היא סוג של דגן, וניתן להשתמש בו, אלא אם כן הינך אלרגי לגלוטן. לציטין הינו מרכיב במזון, בעיקר בבשר, שנודע בסגולותיו להוריד כולסטרול. WHEY POWDER- זוהי אבקה ממי גבינה=גבן, זהו חלבון. קמח תירס, כשמו כן הוא. אין לי המלצה במה כדי להשתמש ובמה לא, הכל תלוי לאיזו מטרה אתה שואל. לגבי הפיצה, פנה למומחה לפיצה, דיאטנות אינן טבחיות בהכרח. ויטמין מסיס בשומן רצוי וצריך שינתן בסביבה שומנית, כמו הדוגמה שציינת. גיהוקים יכולים להגיע גם מהמעיים, אך סביר יותר שיגיעו מהקיבה. כמות החלבון שעלייך לצרוך היא 0.8 גר' לק"ג משקל גוף תקין. הואיל והינך טבעוני ,אין לך בדיאטה מקור ל-B12 וברזל זמין, עליך לדאוג לקב תחליף. בברכה, דנה

06/04/2006 | 09:29 | מאת: הילה

נועה ודנה שלום. בני בן שנה וחמישה חודשים, החל בימים האחרונים לגמול את עצמו מהבקבוק שהיה נוהג לשתות עם ההשכמה בבוקר, ואתמול אף מהבקבוק שנהג לשתות לפני השינה (מטרנה). רציתי לדעת מה אפשר לתת לו בבוקר במקום הבקבוק. אני אפרט בגדול את התפריט היומי שלו עד כה- השכמה - מטרנה בערך 180 מ"ל בוקר- לעיתים דגנים, אם הוא מעוניין, בדרך כלל ציריוס, ללא חלב, הוא אוכל אותם בידיים. במשפחתון הוא אוכל פירות חתוכים לארוחת עשר (אוהב תותים, בננות ואגסים, לא אוהב פירות הדר). ארוחת צהריים בשרית עם פחמימה (חוץ מפסטה הוא אוהב את כל מה שנותנים לו). אחר הצהריים אוכל יוגורט וקרקרים/ פריכיות/ דגנים. לפעמים ביסקווטים כשאנחנו הולכים לגינה (או שטויות אחרות). בערב אוכל פשטידה, או שקשוקה, או לביבות כלשהן עם קוטג'., לחם עם טחינה וכד' לא אוהב גבינה צהובה, לא אוהב ירקות חתוכים. לפני השינה שותה מטרנה (בממוצע 180 מ"ל. ועכשיו כשמסרב לבקבוק.. מה יכול להוות תחליף? האם לתת לו גם יוגורט ודגנים בבוקר, ושוב יוגורט אחר הצהריים? במה כדאי לגוון לו את התפריט? בגדול הוא מאוד אוהב לאכול - נטייה לבשרים ופחמימות, הוא במשקל תקין, ואף יותר מכך בשקילה האחרונה לפני מספר חודשים, היה באחוזון 75. הייתי שמחה לקבל הצעות במה להחליף את שתיית הבקבוקים, והאם התפריט שלו בסדר. תודה, הילה

הילה שלום! מטרנה בגיל הזה נחשבת למנה מקבוצת החלב. קבוצה זו חשובה בתכולת החלבון והסידן שלה. סה"כ ביום עליו לקבל כ - 3 מנות חלב (1 מנה = כוס משקה, גביע יוגורט/מעדן, 2 כפות גבינה רכה, פרוסת גבינה קשה). בברכה, נועה

05/04/2006 | 22:31 | מאת: מומי

בננו בן שנה ועשרה חודשים ושוקל 8.400 ק"ג בלבד גובהו הוא 76 ס"מ (הוא נולד קטן ק"ג 2.500 ועד גיל שנה ינק ושילש את משקלו, אולם מאז שסיים לינוק לא עלה כמעט במשקל) בטיפת חלב נורא נבהלו ממשקלו, והמליצו לנו בצורה מעורפלת לתת לו יותר מאכלים שמנים. א. האם יהיה נכון להתחיל בדיאטת השמנה של גבינות שמנות ומוצרים משמינים? ב. האם אין בכך בעיה של כולסטרול? ג.מה מומלץ להאכיל אותו? ומה לא מומלץ?

06/04/2006 | 08:23 | מאת:

מומי שלום! יש להתייחס בכובד ראש לנתונים שמסרת. כמובן שאיני יכולה לתת לך ייעוץ מקיף בפורום, מה גם שחסרים לי פרטים רבים כדי לעשות הערכה מלאה של המצב. המלצתי היא לפנות לברור תת משקל/תהליך הגדילה, אצל רופא ילדים. במקביל, לפנות לדיאטנית ילדים לטיפול. בברכה, נועה

05/04/2006 | 19:55 | מאת: הריונית

שלום, אני נמצאת בסוף השליש השני להריוני והתחילו לי הצרבות. אני מודעת לחשיבות של אכילת גבינות ויוגורטים במהלך ההריון ולמרות הרגישות שלי ללקטוז השתדלתי עד כמה שיכולתי לאכול (למרות שהרגשתי רע). לאחרונה עקב הריוני המתקדם הדבר נעשה בלתי אפשרי, זה יכול להרוס לי את היום. האם יש תחליפים ראויים במצבים אלה?

05/04/2006 | 23:10 | מאת:

שלום , במידה והבעיה היא רק רגישות ללקטוז אז ישנם מוצרי חלב שמכילים פחות לקטוז, בעיקר גבינה צהובה וגבינה לבנה, כמו כן יש חלב דל לקטוז. במידה והרגישות קלה, ניתן גם ליטול את האנזים לקטאז יחד עם המזון, ניתן לקנותו בכל בית מרקחת ללא מרשם רופא. במידה ואינך מסוגלת להתמודד עם כך, יש להתייעץ עם רופא הנשים לגבי נטילת תוסף סידן וויטמין D במקום מוצרי החלב. בכל מקרה, המלצתי היא לפנות לדיאטנית להרכבת תפריט אישי מתאים ולעקוב אחר משקלך במהלך ההריון. בברכה, דנה

05/04/2006 | 15:28 | מאת: יהודה

דנה שלום אולי תוכלי להסביר לי את ההגיון בהמלצה של מדריכי כושר לאכול חלבון מייד אחרי האימון. האם החלבון עובר מייד לשריר ומזין אותו? למיטב ידיעתי לוקח לפחות 10 שעות מרגע האכילה עד שהחלבון המפורק לחומצות אמינו מגיע לרקמת שריר. אם כך, מה זה משנה אם אוכלים שעתיים לפני האימון חלבון או שעה אחרי? אגב, שאלתי בYNET ומישהו אמר לי שחלבון מי גבינה נספג תוך דקות. זאת שטות גמורה, כי כל חלבון חייב להתפרק תחילה במערכת העיכול. תודה, יהודה

שלום יהודה, הואיל ואיני מומחית בתזונת ספורט, אני אפנה אותך לפורום של קופת חולים כללית שם ישנה דיאטנית מומחית בתחום בשם יעל דרור. בברכה, דנה

11/04/2006 | 09:40 | מאת: ד"ר אשחר ערן

אינני יכול שלא להגיב על נזק נורא שמדריכי כושר חסרי כל השכלה בתחום הריפוי בתזונה גורמים לבאים בשעריהם. האמונה הכוזבת שאימון גופני מצריך תוספת בחלבון הינה שטות גמורה ואמונה שנולדה במאה הקודמת, מבית מדרשם של פיסיולוגים גרמניים. אין שום צורך בתוספת מיוחדת של חלבון עקב אימון גופני רגיל. אומנם, המערכת העיקרית שעובדת היא השרירים שמתכווצים, אבל אין זה אומר שהם מתכלים, או אפילו מתבלים. הציבור הישראלי אוכל חלבון בעודף רב, פי 5-8 מהרצוי, מה שגורם להרבה מחלות. לכן המכמות הזעירה, לא בכל מקרה של תוספת, עקב קרעים מיקרוסקוופיים, היא זניחה. אין שום צורך באכילת מזונות מרוכזים בחלבון לאחר אימון גופני. יש לאכול ארוחה מאוזנת היטב בהתאם לתחושת הרעב בלבד. ד"ר ערן אשחר, מומחה לרפואת ספורט, מטעם האוניברסיטה העברית, הפקולטה לרפואה, מומחה לתזונה קלינית והיגיינה טבעית. 02-5337245

11/04/2006 | 10:02 | מאת: ד"ר אשחר ערן

אינני יכול שלא להגיב על נזק נורא שמדריכי כושר חסרי כל השכלה בתחום הריפוי בתזונה גורמים לבאים בשעריהם. האמונה הכוזבת שאימון גופני מצריך תוספת בחלבון הינה שטות גמורה ואמונה שנולדה במאה הקודמת, מבית מדרשם של פיסיולוגים גרמניים. אין שום צורך בתוספת מיוחדת של חלבון עקב אימון גופני רגיל. אומנם, המערכת העיקרית שעובדת היא השרירים שמתכווצים, אבל אין זה אומר שהם מתכלים, או אפילו מתבלים. הציבור הישראלי אוכל חלבון בעודף רב, פי 5-8 מהרצוי, מה שגורם להרבה מחלות. לכן המכמות הזעירה, לא בכל מקרה של תוספת, עקב קרעים מיקרוסקוופיים, היא זניחה. אין שום צורך באכילת מזונות מרוכזים בחלבון לאחר אימון גופני. יש לאכול ארוחה מאוזנת היטב בהתאם לתחושת הרעב בלבד. ד"ר אשחר ערן M.P.H, N.D ד"ר ערן אשחר, מומחה לרפואת ספורט, מטעם האוניברסיטה העברית, הפקולטה לרפואה, מומחה לתזונה קלינית והיגיינה טבעית. 02-5337245

אני צריכה עזרה. יש לי עבודת גמר לעשות בנושא הזה. אשמח לקבל חומר עזר. תודה מראש

שלום ענת, אני ממליצה לך לפנות למומחים בנושא במכון וינגייט. בברכה, דנה

05/04/2006 | 12:16 | מאת: נועם(בת)

קניתי בחנות טבע אגוזי מקדמיה כאלו קלופים בתוך כופסא איכותיים. עגולים כאלו כמו שהם. הייתי שמחה לדעת בערך כמה קלוריות יש ב 7 אגוזי מקדמיה? ועוד משהו. קניתי ממרח שקדיה, עם אתם מכירים השמח לדעת כמה קלוריות יש בערך בכף של ממרח כזה תודה

05/04/2006 | 17:27 | מאת: נועם(בת)

בקשר לאגוזי מקדמיה, השמח לשמוע גם את התכונות הטובות והרעות (עם יש) תודה

05/04/2006 | 00:02 | מאת: ציפורה

אובחנה אצלי מחלת גאוט (תורשתי), מאלו מזונות עלי להימנע ? והאם מותר לי לאכול בשר כבש בחג הפסח המתקרב?

שלום ציפורה, במקרה של גאוט יש להמנע ממזונות המכילים תכולה גבוהה של פורינים כגון : איברים פנימיים, סרדינים, פטריות, כרובית, תמציות בשר, אלכוהול וכן יש להגביל את כמות הבשר היומית ל-100-120 גר' לפני בישול. כמו כן יש להפחית במידת הקטניות. כל שאר המזונות כולל ירקות, פירות, ביצה ומוצרי חלב אינם מוגבלים מבחינת הגאוט, אך יש לוודא לפני אימוץ ההנחיות שאין מחלות רקע נוספות כגון יתר לחץ דם וסוכרת, או שומנים בדם ועוד. בשר כבש או כל בשר הינם בעייתים באותה מידה, לכן המנה הבשרית בערב הפסח יכולה להיות מכל מקור, הואיל ומדובר בארוחה אחת. בהמשך יש לגשת לדיאטנית קלינית להרכבת תפריט אישית. בברכהת דנה

08/04/2006 | 22:13 | מאת: ציפורה

דנה שלום, תודה על התייחסותך לפנייתי. הזכרת מאכלים שעלי להמנע מהם, אך ברצוני לברר מספר דברים. ראשית, כאשר מדובר באיברים פנימיים האם הדברים אמורים אך ורק לגבי בשר אדום?, דהיינו, בקר, או גם בשר הודו ועוף? כמו כן, לגבי פטריות, האם כל סוגי הפטריות אסורים? הרי ישנן פטריות הנחשבות "רפואיות" כמו, ריישי, קמבוצ'ה ועוד. אלה פטריות שאני אוכלת, האם הן מזיקות? אשמח לקבל ממך תשובות לשאלות אלה.

04/04/2006 | 23:06 | מאת: ...

מהו כוסמת? האם הוא בגדר מזן בריא? ואם כן מהם סגולותיו? האם אכילת צלחת כוסמת כל יום מזיקה או מועילה? והאם כוסמת מכיל סוכר?ואם כן מהי הכמות?

05/04/2006 | 11:21 | מאת:

שלום כוסמת הינה צמח עשבוני שמקורו במרכז אסיה. זהו אינו גדן אלא פרי או אוגז מהצמח מייצרים קמח בעל תכונות תזונתיות טובות. גם הזרעים וגם העלים אכילים. הכוסמת בעיקרה מכילה פחמימות מורכבות, סוכר וכן סיבים תזונתיים. וחלבון. הכוסמת עשירה במגנזיום, אשלגן, זרחן וכן ברוב ויטמיני ה-B. הכוסמת הינה תחליף מצויין לפחמימות החמות, לדוגמה אורז לבן ותפוחי אדמה בשל תכולת הסיבים הגבוהה העוזרת באיזון סוכר ושומנים בדם. כמו כן משתמשים בה להכנת דייסות על בסיס חלב או מים. אכילת כוסמת על בסיס יומי לא הוכחה כמזיקה בהנחה כי מדובר באדם בריא. אך יש לזכור כי למרות תכונותיה התזונתיות המצויינות, היא אינה ללא ערך קלורי. המנה המומלצת היא כ-4-5 כפות לפני בישול. צלחת שלמה הינה מנת פחמימות גדולה מדי, ולמרות תכונותיה הטובות ונוכחות הסיבים בה, כמות גדולה עדיין יכולה לתרום לעליה בסוכר בסוכרתיים. בברכה, דנה

04/04/2006 | 13:58 | מאת: אלכסנדר

ממה נוצרים גרפסים (מבחינה ביוכימית) ואיך מונעים אותם?

04/04/2006 | 15:51 | מאת:

שלום אלכסנדר, גרפסים או במילה העברית גיהוקים ( ולא שיהוקים כמו שחושבים) נוצרים מכניסת אוויר במהירות ויצירת גזים במערכת העיכול העליונה בשל האטה בהתרוקנות קיבה, וכמו כן ישנם מזונות יוצרי גזים כגון ף משקאות מוגזים, צנון, שום, בצל ועוד. לרוב אנו ממליצות למטופלים לשנות גם הרגלי אכילה, ארוחות יותר קטנות וצפופות, לעיסה ממושכת של המזון, לא לשכב אחרי האוכל, להמנע מעישון ואלכוהול ולהמנע ממזונות אשר גורמים באופן אישי ליותר גיהוקים. בברכה, דנה

04/04/2006 | 13:57 | מאת: נפתלי

1- בהכנת מיץ תרד, האם הברזל זמין יותר מאכילת תרד? וככלל, אם סחיטת מיץ מירקות מפרידה בין הסיבים לנוזלים- אזי קיימת הפיכת מינרלים לזמינים יותר?? 2- ביצה מקבלת את הציון 100 בדירוגה כחלבון איכותי. אם אוכל חלבון נוסף יחד עם הביצה, תתרחש הפרה של האיזון האמיני המושלם של הביצה ודירוגה ירד? 3- מה היחס שצריך להיות בין קטניות ודגנים על מנת שיווצר חלבון שלם? 4- האם קיים בטבע מצב בו יש סידן ללא ויטמין D? 5- על שום מה ההפרדה בין ירקות ופירות? (בהקשר לשאלה 1, חשבתי לרקוח מיץ תרד ותפוזים כתחליף ברזל. כדאי?)

שלום נפתלי, 1. לא רק הסיבים בתרד הם אלו שמפריעים לספיגה, ישנם חומרים נוספים שנשארים גם בנוזלים, ולכן הספיגה אינה יעילה. 2. מזון אחר לא יוריד את ערכה הביולוגי של ביצה, יהיה שימוש זהה בחומצות האמינו החיוניות. 3. אין יחס מדוד, ההמלצה לאכול את שניהם יחד כי בכל אחד מהם חסרה חומצת אמינו חיונית אחרת. מכל חומצה אמינית אנו זקוקים למינון מעט שונה והמטבוליזם של כל חומצת אמינו שונה, כל עוד הינך אוכל חלבון מן החי שכולל ביצים, גבינות, בשר ודגים, אין סיבה שפתח חסר של חומצות אמינו חיוניות. 4. כן, בחלב 0% שומן שלא מוסיפים לו ויטמין D, כמו כן ברוב מוצרי החלב דלי השומן שלא מוספים להם ויטמין D הוא חסר. ההפך בטבע גם כן קיים, בשמן דגים יש ויטמין D ואין סידן. 5. אין מקום להפרדה בין ירקות לפירות, ושוב, תרד אינו מקור טוב לברזל על כל צורותיו. בברכה, דנה

04/04/2006 | 11:26 | מאת: אנונימי מת"א

האם יש כאן מישהו שיכול לעזר לי למצא, מכיר איזו נטרופטית?

04/04/2006 | 20:17 | מאת: צוות האתר

03/04/2006 | 17:41 | מאת: השואל

שלום רב, היה לי הומוצסטאין גבוה לכן קיבלתי מההמוטולוג 2.5 מ"ג חומצה פולית (הגן MTHFR לא תקין אצלי ,הומוזיגוט),לכל החיים , זה אכן הוריד את רמת ההומצסטאין שלי לרמה תקינה, אבל היתה עליה חדה ברמת הכולסטרול מ 185 ב7.05 ל 215 ב 4/06 לא היו שינויים דרמטים בתזונה שלי. אני בן 33 גובה 179 ושוקל 77 ק"ג עוסק בספורט,אבל הרוב חדר כושר,פעילות אנארובית וטניס פעם בשבוע.והליכה פעמיים בשבוע שעה וחצי אשמח לחוות דעתך, אני די מוטרד מרמת הכולסטרול היה אגב גידול ב LDL ל 151 מ 142 ו HDL עלה 42.2 ל 44.5

שלום, הואיל ובמקרה שלך לא מדובר בבעית עודף משקל או אורח חיים לא תקין, יש להתייעץ עם דיאטנית קלינית בנוג לדיאטה המתאימה לכולסטרול גבוה, והואיל והינך נמצא בקבוצת סיכון בשל הפגם הגנטי להומציסטאין, והינך בעל סיכויים גבוהים יותר למחלות לב וכלי דם יש להתייעץ עם הרופא המטפל באשר להתחלת טיפול תרופתי גם לשם טיפול וגם למניעה. לא ידוע כי חומצה פולית מעלה כולסטרול, כנראה כי מדובר בכל מקרה אצלך בנטיה גנטית שיש לטפל בה באופן יותר " אגרסיבי" הכוונה לטיפול תרופתי מעבר לטיפול תזונתי ופעילות גופנית. כמובן שיש להמשיך באורח חייך הנוכחי. בברכה, דנה

02/04/2006 | 22:17 | מאת: סיוון

שלום רב, אני בת 25 בגובה 160 ושוקלת 68 ק``ג אני מעוניינת לרדת במשקל 10 ק``ג בצורה מדורגת ומבוקרת תוך כ- 4-6 חודשים, האם יש לי סיכוי? איפה אפשר לקבל ייעוץ אישי בנושא? האם יש בקופ``ח מישהו/י שאפשר לפנות אליו? תודה מראש, סיוון

03/04/2006 | 12:06 | מאת:

שלום סיוון, עליך לפנות למחלקה לתזונה בקופת החולים ולהתייעץ עימם, או לפנות לדיאטנית קלינית באופן פרטי. בברכה, דנה

02/04/2006 | 21:13 | מאת: rani

מה המשמעות של בדיקת דם הנ"ל Cholesterol-239 Triglycerides-56 HDL-Cholesterol-76 LDL Cholesterol -150 נמדד בmg/dl תודה

03/04/2006 | 08:39 | מאת: ירון

בפורום רפואת משפחה נאמר לך שתקין . עוד נאמר כי האל די אל בגבול העליון ורצוי לפנות ליעוץ תזונתי המהוה טיפול שמרני ומעקב לאחר 6 חודשים .

03/04/2006 | 11:01 | מאת: rani

תודה פניתי לפורום זה בגלל ההיבט התזונתי בכל אופן תודב

03/04/2006 | 14:30 | מאת: ירון

לדנה . מר רני שאל את השאלה הנ"ל בפורום רפואת המשפחה וקיבל מענה ממנהל הפורום שהבדיקה תקינה . הערתי את תשומת ליבו כי הכולסטרול הרע מתקרב לרף העליון וזה הזמן לפנות ילעוץ תזונתי הנחשב כטיפול שמרני . מעבר ליעוץ תזונתי מומלץ לעיתים ליטול 10 מ"ג פוליקוסנול לפני השינה בכדי לסייע להורדת ה LDL לאזור ה - 110 לפחות .

03/04/2006 | 15:04 | מאת:

שלום ירון, אני מודה לך מאוד על כך שאתה מנסה לעזור לי לענות על תשובות בפורום. הינך מוזמן לענות לאנשים, אך הפורום נועד למענה ע"י אנשי מקצוע, דיאטניות קליניות. אם אינך כזה, אודה לך אם לא תבלבל את אנשי הפורום, שכן הם פונים לאנשי מקצוע. במידה והינך איש מקצוע מוסמך, הינך מוזמן לפנות למחלקתינו, ונחשוב על צירופך לצוות המקצועי. בברכה, דנה

02/04/2006 | 12:22 | מאת: מישהי

שלום אשמח מאוד אם תענו לי על שלושת השאלות . 1) מהם מקורות השומנים שבמזונינו ? 2) מהוא "שומן רע" לגוף ומהו "שומן טוב" ? 3) מהם הנזקים הנגרמים לגוף מעודף צריכת שומנים ?

03/04/2006 | 12:00 | מאת:

שלום, חזרי אחורה לשאלתך הקודמת, עניתי לך. בברכה, דנה

03/04/2006 | 13:42 | מאת: מישהי

לא ענית לי ...

02/04/2006 | 10:46 | מאת: עידית

שלום בן זוגי ואני מנסים להיכנס להריון. בבדיקת זרע שנערכה התגלה שיש לו רק 12 מיליון ומתוכם רק 2% תקינים, בנוסף החומציות 9.3 כשהמקסימום צריך להיות 8.7 הוא אוכל אוכל מאוד בריא ומעשן הרבה. רציתי לדעת האם יש דרכים בתזונה שיכולות לשפר את איכות הזרע ולהוריד את החומציות. והאם יש אתר בנושא של פריון ותזונה. אודה לתשובה עידית.

02/04/2006 | 11:21 | מאת:

שלום עידית, לא ידוע לי כי תזונה יכולה לשפר בנושא איכות הזרע, אך ללא ספק עישון ושתיית אלכוהול מורידות מאיכותו. בכל מקרה יש לפנות למומחה בפריון הגבר. בברכה, נדה

11/04/2006 | 09:45 | מאת: ד"ר אשחר ערן

הרעלה כללית פוגעת קשה באיכות הזרע של הגבר. הדבר נפוץ בעולם המערבי שטוף הכימיקלים. יחד עם זאת הגבר חייב לעשות את המכסימום כדי לא להוסיף על ההרעלה הכימית הכללית שבמזון באוויר ובמים. עישון חייב להיפסק. במקביל יש להתמקד בתזונה מעולה, לא רק טובה, כדי להעלות את אאיכות הזרע. מניסיוני זה אפשרי. ד"ר אשחר N.D, M.P.H

02/04/2006 | 09:47 | מאת: אליהו

האם מבחינה בריאותית כללית, וכן מבחינת ספיגת סידן בפרט, עדיף לשתות משקה שוקו סויה, המכיל 150 מ"ג סידן ב-100ג' (מומתק ע"י סוכרוז), או משקה שוקו חלב המכיל 100 מ"ג סידן (מומתק, כמובן, בסוכר)?

02/04/2006 | 11:20 | מאת:

שלום אליהו, בין שניהם עדיף שוקו המכיל חלב, מבחינת ספיגת הסידן, יש גם שוקו דיאט. באופן כללי, עדיף לצרוך מוצרי חלב ללא קקאו, שמפריע לספיגה ומעודד הפרשה של סידן בכליה. בברכה, דנה

02/04/2006 | 18:23 | מאת: אליהו להבי

מתשובתך משתמע - בנוסף לעדיפות של חלב ללא קקאו - שלא רצוי בכלל לשתות קקאו (לא עם חלב, ובעיקר לא עם סויה). זאת - בניגוד להרגל המקובל, כידוע, בבתים רבים מזה עשרות שנים, בעיקר אצל אלה החוששים לשתות קפה, עקב הבעיות הבריאותיות שהוא גורם (?), לפי הפרסומים. האם זו כוונתך? יתר על כן, מאחר שבקפה הבעיה כנראה חמורה עוד יותר - הקפאין מפריע לספיגת סידן - ואפילו ברוב סוגי התה, המכילים קפאין, קיימת בעיה דומה, נשאלת השאלה איזה משקה חם כן רצוי לשתות (פרט לחלב סתם, המתאים בעיקר לילדים) בסוף ארוחה (לפחות בבוקר או בערב), בעיקר - אך לא רק - בחורף, כדי שלא לגרום נזקים לבריאות, אלא רק להועיל לה?

02/04/2006 | 02:03 | מאת: אבי יבלונסקי

האם מומלץ ליטול אומגה 3 במהלך הריון?

02/04/2006 | 11:18 | מאת:

שלום אבי, כתבנו רבות בנושא זה, הינך מוזמן לערוך חיפוש תחת השם " אומגה 3" ותוכל לקבל את כל השאלות והתשובות בנושא, גם בנושא הריון. בברכה, דנה

02/04/2006 | 00:33 | מאת: גל

שלום, הנני בן 33 וסובל מקרדיומיופטיה מורחבת. כמובן שאחת התרופות שהנני נוטל הנה אספירין. כיוון שהנני נוטל עוד תרפות אני מעוניין לדעת אם באמצעות אכילת מזונות מסויימים על בסיס קבוע כגון שום, ירקות עליים ונטילת תוספי תזונה כמו מגנזיום, Q10 ניתן להביא את רמת דילול הדם לאותה רמה של אספירים 100 מ"ג? כך שאוכל להפסיק את השימוש בתרופה? תודה.

02/04/2006 | 11:16 | מאת:

שלום גל, התשובה הינה חד משמעית, לא ולא. עליך להמשיך לקחת את האספירין בהמלצת הרופאים, הבעיה ממנה הינך סובל הינה מסכנת חיים, ואין מקום למשחק עם מזון. כמובן שדיאטה מאוזנת רק תועיל, אך היא אינה מהווה תחליף במקרה זה. בברכה, דנה

03/04/2006 | 08:17 | מאת: ירון

חומרי תזונה המפחיתים צימות טסיות כוללים שמן דגים , שום , ברומלין פלבנואידים ועוד . אולם במצבך הבריאותי עליך ליטול את האספרין כפי שציינה דנה . משלימים תזונתיים התומכים בקרדיומיופתיה הם כאמור קואנזים קיו 10 , תיאמין , קרניטין מגנזיום וטאורין אולם אל לך ליטול דבר מאלו ללא יעוץ עם קרדיולוג

01/04/2006 | 20:39 | מאת: יוספה

אני בת 60, נוטלת "אויסטה" בעקבות אוסטופורוזיס, ובשבוע האחרון התחלתי לקחת גם אומגה 3 כתוסף, לאחר ששמעתי על יתרונותיו הרבים. הבעיה היא שאני חוששת שהכדור (אומגה) עושה לי הרגשה רעה - כאבי ראש, חולשה ונדודי שינה, ואני לא יודעת אם להפסיק. האם יכול להיות שאומגה 3 משפיע עלי כך? האם השילוב של אויסטה עם אומגה 3 בעייתי? אציין שבאופן כללי ההרגשה שלי רעה בחודשים האחרונים, בגלל האוסטופורוזיס, אז ייתכן שאין קשר. האם עודף אומגה 3 בגוף יכול להזיק? הרופא שלי לא ממליץ לי על שום תוסף, אז איני יכולה להתייעץ איתו בנושא. האם יש דרך לבדוק אם כדאי לי לקחת אומגה 3?

01/04/2006 | 20:47 | מאת:

שלום יוספה, אין כיום מחקרים המוכיחים את הקשר בין אומגה 3 לאוספאופורוזיס, ובוודאי אין מחקרים המשלבים את הטיפולים התרופתיים שאת נוטלת. ישנם אנשים המגיבים לא טוב לאומגה 3, וכל תלונה אפשרית, והדרך היחידה לדעת זאת, זה להפסיק ולראות אם התחושות שאת מתארת נעלמות. במידה ולא, אז כנראה שהבעיה לא באומגה 3. כמו כן , אין המלצה גורפת של ארגוני הבריאות העולמית ליטול אומגה 3 שכן המחקרים נכון להיום עדיין בעייתיים וטרם הוכחו מעל כל ספק. הואיל ואומגה 3 הינו תוסף מזון ולא טיפול תרופתי הכרחי, את יכולה להפסיקו בכל רגע נתון. בברכה, דנה

01/04/2006 | 09:30 | מאת: שלי

שלום. אני רוצה לשאול איך ממקסמים ספיגת סידן במזון. אמי חולה באוסטואפורוזיס ואני מתעניינת גם בשבילה וגם עבורי ועבור ילדי. האם זה נכון שבמוצרי חלב (במיוחד ביוגורט?) של פחות מ-3% הסידן לא נספג טוב?. האם נכון שבגבינות בהן הנתרן גבוה מהסידן אין ספיגה טובה של סידן? אם כך, מומלצת בעיקר ריקוטה לא מלוחה? מה בעצם המאכלים בהם יש תכולה גבוהה של סידן שגם נספג בגוף? אודה על עזרתכם

01/04/2006 | 11:24 | מאת:

שלום שלי, ענינו בפורום זה רבות בנושא סידן וספיגתו. הינך מוזמנת לערוך חיפוש תחת השם " סידן" ותוכלי לראות את כל השאלות והתשובות בנושא. בברכה, דנה

01/04/2006 | 18:53 | מאת: עדי

שלום, אני בת 54 . ללא מחזור כבר 10 שנים בקרוב. יש לי חילוף חומרים מאד מאד איטי וקשה לי לרזות .משקלי 74 ק"ג וגובה 163 ס"מ. כל חיי הייתי רזה (53-55 ק"ג) מאז הלידה האחרונה (גיל 41) והפסקת המחזור אני לא מצליחה לרזות ובעקר לשמור על המשקל. לקחתי לאחרונה כדורי רדוקטיל 15 מ"מ למשך 10 חודשים וירדתי יפה. הבעיה שמיד כשהפסקתי לקחת אותם עליתי בחודש וחצי 3 ק"ג .!!!!!!אני מתעמלת בין 4-5 פעמים בשבוע הכולל הליכה על הליכון והתעמלות עם מדריכה. האם אני יכולה להמשיך לקחת את הכדורים ? לכמה זמן , או שאני צריכה לעשות הפסקה כלשהיא לפני המשך השמוש בכדורים. אודה לכם על תשובתכם המהירה עדי

01/04/2006 | 20:43 | מאת:

שלום עדי, איננו נוהגות להמליץ על כדורים, בוודאי כאלו כמו רדוקטיל בעלי תופעות לוואי קשות. המלצתי היא לגשת לדיאטנית וללמוד לאכול נכון ובכמויות המתאימות, שכן התרופה אינה מעלה חילוף חומרים אלא מדכאת תאבון, כלומר המקור לעליה במשקל אצלך היא אכילה. בברכה, דנה

01/04/2006 | 08:51 | מאת: חן

שלום, לאבי המליץ קרדיולוג להמנע מקמח חיטה, איזה סוגי קמחים יש חוץ מחיטה? בלחם/פסטה וכו? מאיזה קמח להכין עוגות וכו? קמח מלא זה קמח חיטה נכון?

01/04/2006 | 11:22 | מאת:

שלום חן, לפני שמאמצים כזו המלצה, אולי כדי לבדוק מדוע ניתנה. המלצה זו מתאימה לאנשים אלרגיים לחלבון החיטה- גלוטן- שנמצא גם בשעורה, ויש טוענים בשבולת שועל. להמנע מקמח חיטה אומר להמנע מכל דבר שעשוי מחיטה מלאה או רגילה, כלומר : לחם, עוגות, פסטות ועוד. אני ממליצה לפני שעושים צעד כל כך קיצוני בדיאטה שהומלץ ע"י קרדיולוג, לברר מהי הסיבה, ואם היא מוצדקת ומוכחת מחקרית, להפנות לדיאטנית להרכבת תפריט מתאים. אם מטרתו היא הורדה במשקל, יש דרכים אחרות, בריאות יותר. בברכה, דנה

31/03/2006 | 12:25 | מאת: שירה

שלום, רציתי לדעת אם כמות החלב שאני צורכת ביום היא בסדר או שיותר מדי. בבוקר אני אוכלת ברנפלקס עם חלד ויוגורט 1.5 אחוז ובמשך היום בדרך כלל שותה קפה אחת, לעיתים רחוקות שניים. האם זה יותר מדי חלב? מה המידה המומלצת? תודה רבה!

31/03/2006 | 17:21 | מאת:

שלום שירה, לפי תאורך אינך צורכת יותר "מדי" חלב, ולומר את האמת, אין הגדרה ליותר מדי, נהפוכו, היום מומלץ לצרוך לפחות 3-4 מנות של מוצרי חלב על מנת לקבל את כמות הסידן המספקת, אם בצורת מוצרי חלב ניגר ( חלב, יוגורט, מעדנים ) ואם בגבינות רכות וקשות. בברכה, דנה

02/04/2006 | 20:51 | מאת: אלקנה

כמה זה "מנת חלב", אליה התייחסת בתשובתך לשירה? 100ג' או מ"ל? כמות אחרת?

30/03/2006 | 22:08 | מאת: אמיל

שלום יש לי שאלה אני נער בן 16 בקרוב ויש לי כמה שאלות 1)האם יש להגביל צריגת פירות ביום? ויש לציין שאני סובל מאקנה ויש להימנע ממאכלים סוכריים... לכן השאלה שלי אם יש צורך להגביל את כמות הפירות ביום? (אני צורך המון המון פירות כקילו תותים 3 תפוחים 3 אגסים,ופירות נוספים בכמה יחידות) 2)האם יש להגביל צריכת אגוזים טבעיים לא קלויים אני יודע שהם עשירים בשומן רווי אך היות ואני לא סובל מעודף משקל... האם יש להגביל צריכה של כ 100 גרם שקדים טבעיים כל בכל יום!?

30/03/2006 | 22:12 | מאת: ירון

להגביל צריכת פירות 2-4 ליום ( תלוי בסוג הפרי ) ישנם פירות המכילים פחות סוכרים . שקדים ואגוזים טריים מכילים חומרים מזינים אך מומלץ לצרוך עד 10 יחידות ליום

תודה רבה.

30/03/2006 | 18:36 | מאת: ריקי

אני בת 52 ולוקחת ויטמינים בקביעות כבר 4 שנים (מולטי ויטמין לאשה)על דעת עצמי מאז שנפסק לי המחזור. שמעתי שהדבר רע מאוד וצריך לעשות מידי פעם הפסקה בלקיחת הויטמינים. המליצו לי להפסיק למשך חודש כדי לנקות את הכבד. האם הדבר נכון? ואיך אני אמורה לנהוג בעתיד. לדעתי שלי הויטמינים מחזקים אותי וכל בדיקות הדם 100 %.

30/03/2006 | 22:08 | מאת: ירון

אין בעיה ליטול בקביעות מולטיויטמין ולא נוצר נזק . חשוב לשים לב לתכולת הויטמינים שיתאימו לאישה בגילך ולפי הנטיה התורשתית ו/או מחלות באם קיימות כמו כן שיכיל מספיק קלציום ומינרלים לחיזוק העצם .

30/03/2006 | 17:20 | מאת: הריונית

שלום, אני בשבוע 26 ולאחרונה הפסקתי ליטול כדור נגד דיכאון, עקב ההריון המתקדם. הבעיה היא שהתיאבון אבד לי ואני חוששת שאני מזיקה לעצמי ולעוברית. העלתי עד עכשיו בערך 13 קילו, אך אני חוששת שאני לא מספקת את כל אבות המזון (למרות שאני בולעת כדורי ברזל). למשל, עקב חוסר התיאבון קשה לי לאכול בשר ודגים. אשמח להמלצות בנוגע למזון בריא שיכול לספק את הדרוש לי ולעוברית או בכלל מזון שיכול להוות תחליף לבשר ודגים תודה

30/03/2006 | 17:51 | מאת:

שלום, הואיל ועלית 13 ק"ג במשקל עד כה, איני חוזה בעיה תזונתית קשה או חסרים לך ולעובר. עליך להמשיך לקחת ברזל וחומצה פולית, כמו כן ישנו מולטיויטמין שמותאם לנשים בהריון. בנוסף אם את צורכת מוצרי חלב, ביצים, דגנים,קטניות, ירקות ופירות אינך אמורה לפתח חסרים. אם בכל זאת את חוששת, פני לדיאטנית קלינית לייעוץ פרטני. בברכה, דנה

30/03/2006 | 14:32 | מאת: טלי

לאחרונה קראתי כי החלבונים ביוגורט דיאט 0% אינם נספגים ואינם מתעכלים היטב. רציתי לדעת האם יש ממש בדברים והאם יש בכלל טעם לאכול אותו או לעבור למוצר אחר? תודה.

30/03/2006 | 15:53 | מאת:

שלום טלי, נתחיל בכך שהאימרה אינה נכונה. חלבון נספג ללא כל קשר לשומן או פחמימות, הוא נספג ע"י מרכיבים שונים במערכת העיכול. מידת הספיגה של חלבון מיוגורט 0% ליוגורט 4.5% הינה זהה. כמו כן, הואיל ומדובר בחלבון מן החי ספיגתו עולה על חלבון מן הצומח. בברכה, דנה

30/03/2006 | 11:59 | מאת: דני

לאחרונה קראתי שנעשה מחקר לגבי אכילת אשכולית אדומה והשפעתה על רמת הכולסטרול ורמת הטריגליצריד. שאלתי האם נכון הדבר? במאמר התיחסו רק לגבי שני הנושאים הנ"ל, ומה לגבי הסוכר? האם אשכולית אחת ביום תשפיע לרעה על בעלי רמת סוכר בגבול העליון?

30/03/2006 | 16:10 | מאת:

שלום דני, 1/2 אשכולית בינונית מהווה מנת פרי, המותרת גם לחולים סוכרתים. לאשכולית מיוחסות סגולות רבות, אשר הוכחות מדעיות חותכות בנושא עדיין לא ברורות, אך הואיל והיא אינה מזיקה, ניתן להמליץ לצרוך ממנה, אך לא יותר מפרי אחר, מבחינת הגבלת הסוכר. בברכה, דנה

30/03/2006 | 00:11 | מאת: סימה

שלום כמה קלוריות יש בכף מלא פשטן טחון?וכף סובין שיבולת שועל ?בתודה

30/03/2006 | 16:08 | מאת:

שלום סימה, בכף סובין שבולת שועל לא מבושל יש כ - 40-50 קק"ל. בכף פשתן טחון יש כ - 40 קק"ל. בברכה, דנה

29/03/2006 | 21:54 | מאת: אלעד

ידוע לי שחמוציות מסייעות במניעת דלקות דרכי השתן. אך מה שאני מבקש לדעת מתייחס למשקה חמוציות - יש רגיל (עם סוכר) ויש דיאט (מומתק בסוכרלוז+אסולפם). האם מומלץ לשתות אותם למטרה הנ"ל, ואוליי גם למטרות בריאותיות נוספות? אני שואל זאת, אגב, משום שלא ברור לי האם חמוציות טבעיות/טריות משווקות לציבור (למשל בסופרמרקטים).

שלום אלעד, ניתן היום להשיג חמוציות טריות ומיובשות בחנויות טבע ובריאות בעיקר. כמו כן היום כבר קיימים תוספי מזון המכילים את החומר הפעיל בחמוציות. המיץ הטבעי והדיאט גם בעלי פעילות, אך כמו תמיד, מומלץ לצרוך את המוצר הקרוב ביותר לטבעי. בברכה, דנה

30/03/2006 | 22:17 | מאת: ירון

בכללי עדיף להשתמש במיצוי יבש בצורת אבקה כיוון שהחומר הפעיל מרוכז יותר והמוצר אינו מכיל סוכרים מאידך החמוציות מועילות יותר לנשים בתוספת פרוביוטיקה. אתה גבר ודלקות בשופכה נדירות יותר לפיכך אם הבעיה אצלך - פנה לאורולוג יתכן ותצטרך טיפול אנטיביוטי

31/03/2006 | 10:07 | מאת: ירון

לצורך בריאות כללית חזור לתשובתה של דנה היא התשובה הנכונה

29/03/2006 | 21:28 | מאת: רון הדבור

שלום שמתי לב שבכל שקיות הבייגלה שראיתי כולל בחנות טבע יש שומנים מוקשים חלקית. רציתי לשאול אם יש איזו מגבלה טכנולוגית שבגללה שיצרנים משתמשים בשומן שכזה? בפורום תזונה כלשהו מישהו אמר שאם יש שומנים מוקשים אז כדאי להחזיר את המוצר למדף. תודה,

שלום רון, איננו טכנולוגיות מזון, כך שלא אוכל להסביר מדוע משתמשים בשומן כזה או אחר במזון, שאלה זו תצטרך הפנות לחברה. ההמלצה היא לצרוך כמה שפחות שומנים מוקשים מן הצומח, אך צריכה בכמות מוגבלת לא אמורה להוות בעיה תזונתית-בריאותית חמורה. אם אינך בטוח, המנע מצריכת מזון זה. בברכה, דנה

תודה,

29/03/2006 | 20:30 | מאת: מיכאל

למה רמות הקריאטינין שלי נמוכות??

29/03/2006 | 22:35 | מאת:

שלום מיכאל, השאלה כמה נמוכות. קראטנין הינו סמן לתפקוד כלייתי, במידה ונמוך מעיד על תפקוד כלייתי תקין. במקרים של מחלה יכול גם להעיד על מסת שריר. לרוב אין בעיה עם קראטנין נמוך. אמור לי את הרמות והאם היתה מחלה וכן את משקלך וגובהך והאם יש הסטוריה של מחלות ואוכל לעזור יותר. בברכה, דנה

30/03/2006 | 14:20 | מאת: מיכאל

תודה. אני זכר בן 23. גובה 175 ס"מ. משקל 49. רמות הקריאטינין שלי הם 0.66 ולא הייתה שום מחלה. יכול להיות שזה נוצר עקב תזונה דלת חלבונים (אני צמחוני). הקפדתי לאכול ביצים או ארוחת חלבון שלם מן הצומח כל יום.

29/03/2006 | 17:55 | מאת: chana

שלום עשיתי בדיקה של גסטרוסקופיה לקחו לי חומר מהאנטרום להלן התוצאה H P associated chronic gastritis mod. activity קיבלתי 2 מוקסיפן 500 2פעמים ביום יחד עם קארין 1 פעמיים ביום ולוסק פעם ביום אני אחרי ניתוח הוצאת כיס מרה ו עדיין עם כאבים בצד שמאל (היה דלקת לבלב ) האם תוכלו להסביר במילים פשוטות מה זה בדיוק מה שיש לי האם זה אולקוס? רציתי לדעת אם יש איזה הגבלות מסוימות שצריך לקחת לגבי אוכל ? תודה על הזמן שאתם מקדישים לנו.....

29/03/2006 | 22:30 | מאת:

שלום, החיידק שהתגלה אצלך בקיבה גורם לרוב האנשים לכיבים בקיבה, ואת מקבלת לכך את הטיפול המתאים. כאשר ישנם כיבים במערכת העיכול יש להמנע מאלכוהול, אוכל בעל תכולת שומן גבוהה כולל טיגון, קפאין, עישון ומזון חריף ומתובל, בצל ושום. הדלקת בלבלב יכולה לנבוע בשל אבנים בכיס מרה, והוצאתו לרוב פותרת את הבעיה של הדלקת בלבלב. בכל מקרה הטיפול הוא ירידה במשקל במקרה של עודף משקל והמנעות ממזונות שומניים. בברכה, דנה

29/03/2006 | 15:34 | מאת: ענת

אני בת 42 , מבנה גוף רזה . בבדיקות הדם התגלה כולסטרול גבוה ( 250 ) , וערכי הפריטין מאד מאד נמוך ( 5 ) , וכן ההמוגלובין נמוך ( 11) . איך ניתן לשלב תזונה שתעלה את רמת הפריטין ותוריד את הכולסטרול ?

שלום ענת, לפני טיפול תזונתי יש לבדוק מהי הסיבה לערכי המוגלובין נמוכים פריטין נמוכים, לרוב הסיבה הוא חסר בברזל, ויש לבדוק את הסיבה, האם מדובר בחסר בדיאטה או באיבודים, שבעיקרם במערכת העיכול. הטיפול בחסר ברזל, בנחה שאותרה הסיבה, היא לתת ברזל, לרוב בכדורים, ובדיאטה ע"י אכילת מזונות עשירים בברזל, בעיקר בשר בקר, הודו וכבד. רמות הפריטין יעלו כאשר רמות הברזל יעלו. באשר לכלוסטרול, ענינו רבות בנושא, את מוזמנת לערוך חיפוש תחת " כולסטרול" ותוכלי לקבל את כל התשובות בנושא בפורום. בברכה, דנה

29/03/2006 | 14:18 | מאת: הילה

שלום קוראים לי הילה ואני לא ממש בטוחה שהשאלות שלי מתאימות לפה אבל אשמח מאוד אם תעני לי על שלושת השאלות . 1) מהם מקורות השומנים שבמזונינו ? 2) מהוא "שומן רע" לגוף ומהו "שומן טוב" ? 3) מהם הנזקים הנגרמים לגוף מעודף צריכת שומנים ?

29/03/2006 | 22:44 | מאת:

שלום הילה, שאלתך מורכבת מלענות בקצרה, אך אנסה לתמצת אותה ככל האפשר, אך יש להתייחס לתשובתי כחלקית, ואם הינך מעוניינת במידע נוסף, את מוזמנת לפנות למחלקה לתזונה קלינית ברמב"ם. מקורות השומן במזונינו : שמנים למינייהם, שמן זית, קנולה, מרגרינה, חמאה, אבוקדו, זרעים, שקדים, טחינה, בשר, גבינות, ביצה ועוד. השומן הרע לגופינו הינו שומן רווי שנמצא בגבינות בעלות אחוזי שומן גבוהים, בשרים שמנים, שמן קוקוס ועוד. השומן הטוב נחשב ברובו חד בלתי רווי שנמצא בשמן זית, קנולה, אגוזים ושקדים, אבוקדו וטחינה גולמית ועוד. הנזקים מצריכת עודף שומן : עליה במשקל, נטיה גבוהה יותר למחלות כלי דם ולב, סוכרת ויתר לחץ דם. ישנם אף מחקרים המקשרים צריכת שומן למחלות סרטן כמו שד ומעי גס. בברכה, דנה

02/04/2006 | 12:17 | מאת: הילה

תודה על תשובותיך

29/03/2006 | 14:02 | מאת: ליבנת

כמה קלוריות יש בתמר מהסוג הגדול מגאול אחד? ועם זה משתנה עם זה אורגני או לא. 2. העם זה בריא?

29/03/2006 | 17:46 | מאת:

שלום ליבנת, 2 תמרים בינוניים שווים כ- 50-60 קק"ל. הערך התזונתי הקלורי לא משתנה אם המוצר אורגאני. תמר בריא כמו כל פרי אחר. אין לו, נכון להיום, תכונות המייחדות אותו על פני פירות אחרים. בברכה, דנה

29/03/2006 | 12:14 | מאת: תומר

שלום, אובחנתי בגסטרוסקופיה כ: ושט- פוליפ ססילי בקוטר 1 ס"מ במעבר ושט קיבה. קיב זעיר פרוקסימלית ובסמוך לפוליפ, חשד לאי זעיר ע"ש ברט בקע סרעפתי גולש 3-6 ס"מ. קיבה- דלקת קלה - אודם באנתרום. אני מתופל כבר כשבוע באומפרדקס פעמיים ביום, אבל עדיין יש לי בחילות ותחושות אי נוחות בקיבה. רופא גסטרו אמר לי לא לשתות אלכוהול, לא לאכול מתוגן, חריף, חמוץ אבל לא אמר לי שומדבר לגבי אוכל ספציפי שעדיף לאכול כדי לעזור לקיבה להבריא. כבר כשבועיים אני אוכל יוגורטים וטוסטים. הייתי רוצה לקבל הדרכה קצת יותר מפורתת על איזה מאכלים עדיף לאכול כשיש דלקת קיבה, ואיזה מאכלים עדיף שלא. תודה רבה מראש.

שלום תומר, ההמצות של הרופא היו די מדויקות. כלומר מזון בעל תכולת שומן נמוכה, לא מטוגן, להמנע לחלוטין מאלכוהול, קפאין ( תה, קפה, קולה ), מזון חריף או מתובל, אכילה בכמויות גדולות ועישון. מעבר לכך הינך כול לאכול הכל, ירקות, פירות, מוצרי חלב, בשר, קטניות, לחם וכו'. הטיפול התרופתי מתחיל לעבוד אחרי כשבועיים. בברכה, דנה

29/03/2006 | 11:47 | מאת: נועה

לקחתי שמן פראפין ביום ראשון וביום שני, ביום שלישי היה לי המון יציאות רכות כל שעה הלכתי לשרותים והיה לי קצת ועוד קצת.. כמו שאמרתן לי, שזה מה שקרוה שלוקחים פראפין, שזה כמו חוקן מנקה את הכל. עכשיו לא היה לי יציאה מאז יום שני, יכול להיות שזה בגלל הפראפין? למרות שהמשכתי לקחת גם אתמול וגם היום פראפין? (ואל תדאגו אני אחרי ניתוח בבטן אז חודש אני צריכה לקחת פראפין שתי כפות בבוקר ושתי כפות בערב)

29/03/2006 | 17:43 | מאת:

שלום נועה, המלצתי להתייעץ עם הרופא שנתן לך את המרשם. בברכה, דנה

29/03/2006 | 10:58 | מאת: פזית

בננו בן 3 שנים, מאז היוולדו היה קטן יחסית (אחוזון 20) עד לפני 4 חודשים כלכלתו התבססה על דייסת סימילק 3 פעמים ביום, החלטנו להוריד משמעותית את כמות התמ"ל על מנת שיתחיל לאכול מזון מוצק (מקבל בקבוק דייסת סימילק רק בערב לפני השינה). הוא כמעט ואנו אוכל (מנשנש מהצלחת) ומבקש לאכול רק מעדני חלב או דייסה. כיום שוקל 12.5 ק"ג! מה לעשות? להפסיק לחלוטין עם התמ"ל? אנחנו אובדי עיצות...

29/03/2006 | 22:45 | מאת:

שלום פזית, אני אעביר את שאלתך לדיאטנית ילדים במחלקה בהקדם האפשרי. בברכה, דנה

29/03/2006 | 08:34 | מאת: ליטל

שלום רב, אני בהיריון, בשבוע 12. אני נוטלת מדי יום PRENATAL. התכשיר מכיל 50 מק"ג B12 שהם 2500% מה RDA. האם יש סכנה לעובר כתוצאה מעודף B12? תודה, ליטל

29/03/2006 | 17:41 | מאת:

שלום ליטל, לא ידוע על נזק בעודף של ויטמין B12 לא לאם ולא לעובר. כמו כן הויטמין נספג לרקמת השומן והכבד שלך ומופרש בעת הצורך. בברכה, דנה

מקריאה למדתי כי שיטת CR עשויה לשפר מאוד את הבריאות ואפילו להאריך במידה ניכרת את תוחלת החיים. השיטה מבוססת על צריכת קלוריות מינימלית תוך צריכה אופטימלית של נוטריינטים. מדובר בבחור בן 25, שכבר הגיע ל-BMI של 19.5 כתוצאה מדיאטה זו, ועוד ידו נטויה.... שאלתי היא האם משקל גוף נמוך מאוד, ללא כל חסר בבדיקות דם וללא תחושות חולשה, יכול בכל זאת לגרום נזק??? האם יש בידכן מידע על הדיאטה הזאת? האם היא עלולה להזיק? לאיזה דברים יש לשים לב כאשר מאמצים סגנון אכילה כזה? תודה, דנה

שלום דנה, דיאטה זו אינה שונה מדיאטות אחרות הנמצאות בשוק, כאשר המטרה להפחית את כמות הקלוריות היומית ולהביא לירידה במשקל. לא תמיד נוכל לראות מחסור בבדיקות דם, וכן ישנם מחסורים המתפתחים בשנים של דיאטה ולא בחודשים וימים, ועל דיאטה זו אינה מומלצת. BMI של 19.5 נחשב נמוך לבחור בגילו, וגם BMI נמוך מהווה גורם סיכון לתחלואה ותמותה. המלצתי, לא לעשות דיאטות של נחקרו לאורך השנים. יש להוועץ עם דיאטנית קלינית על מנת לוודא של יתפתחו חסרים. בברכה, דנה

29/03/2006 | 00:48 | מאת: נעה

שלום, אני בת 22 ובחודשים האחרונים השיער שלי מלבין והשיער החדש צומח לבן... עשיתי בדיקות דם והכל יצא תקין. ממה זה יכול להגרם? אני רק בת 22!!! נ.ב, צבעתי שיער (עד לפני חצי שנה- אז הפסקתי) במשך 3 שנים בערך...

29/03/2006 | 17:37 | מאת:

שלום נעה, ישנן מספר סיבות אפשריות לשיער אפור-לבן. אחת הסיבות הנפוצות הינה נטיה משפחתית. במידה ואין כזו, חסר בויטמין B12 יכול לגרום לכך, ויש לעשות בדיקה מיוחדת לכך. כמו כן יתר פעילות של בלוטת התריס יכולה לעשות תופעות כאלו. במידה ושללנו את כל האפשרויות הנ"ל, והבדיקות יוצאות תקינות, יש להמשיך את הייעוץ אצל רופא עור. בברכה, דנה

29/03/2006 | 00:15 | מאת: סימה

שלום האים זה נכון שאומגה3 וויטמין B3 מורידים רמת כולסטרול גבוה?בתודה

29/03/2006 | 13:40 | מאת:

שלום סימה, התשובה הנכונה היא שניאצין=B3 ידוע כבר שנים ביכולותיו להוריד כולסטרול, הבעיה היא בעיקר בתופעת הלוואי בשימוש בו. אומגה 3 נמצא המחקרים שונים כמועיל בהורדת כולסטרול, אך לא נקבעו מינונים, ואין מספיק מידע רחב בנושא, על מנת לצאת בהמלצה גורפת לכלל האוכלוסיה. בברכה, דנה

28/03/2006 | 21:21 | מאת: אלעד

האם משקאות סויה (למשל שוקו סויה) הם משקאות מומלצים מבחינה בריאותית כוללת? והאם משקה שוקו על בסיס חלבי (הנקרא, בדר"כ, קקאו) תורם סידן וספיגתו בעצמות? ולהבדיל, משקה חמוציות - האם מומלץ? קראתי על הנ"ל מסקנות סותרות, ולפיכך אודה על התייחסותך.

29/03/2006 | 13:25 | מאת:

שלום אלעד, בנושא הסידן עניתי לך לשאלתך הקודמת. מוצרי סויה אינם מומלצים על ידי כמזון בריאות יותר או פחות משאר המזונות שאנו צורכים. חמוציות הינן טיפול ידוע במניעת דלקות בדרכי השתן. בברכה, דנה

28/03/2006 | 13:31 | מאת: אריק

אני מבצע פעילות ארובית 3 פעמים בשבוע למשך 50 דקות על מכשיר הסקי. האם יש צורך בויטמין נוגד חמצון? אני הולך 6-8 ירקות ופרות כל יום. האם המולטי ויטמין מספיק או בכלל נדרש? נאם יש צורף בויטמין אחר יש לציין כי אני מרגיש מצוין בכלל וגם במהלך האימון. האם יש משהו שאני מפספס ופעילות החמצון בגופי תגרום בסוף לנזק לאחר שנים אם לא אקח תוסף מזון? תודה

29/03/2006 | 13:23 | מאת:

שלום אריק, איני מוצאת כל הכרח בתוסף מזון מכל סוג אם התזונה בריאה ומאוזנת והינך עוסק בפעילות גופנית. הואיל ואיני מומחית בתזונת ספורט הינך מוזמן לשאול שאלתך באתר של הכללית, שם ישנה דיאטנית בשם יעל דרור, המומחית בנושא. בברכה, דנה