פורום תזונה קלינית

פורום זה סגור לשליחת הודעות חדשות. לפורום הפעיל - תזונה קלינית - שיבא תל-השומר
15190 הודעות
14864 תשובות מומחה
24/07/2006 | 19:59 | מאת: גל

שלום, אני סובל מקרדיומיופטיה מורחבת, חי אורח חיים רגיל, נוטל תרופות, נמצא במעקב והכי חשוב שומר על תזונה נכונה (בהכוונה מיקצועית כמובן) של יוגורט, ירקות פירות, קטניות, דגנים מלאים ואגוזים, כבסיס העיקרי יום יומי, כמובן שלעתים יש גם דגים ועוף, לעתים בשביל שבירת השגרה פחמימות פשוטות ומתוקים (אחת לשבועיים). כמו כן אני מבצע פעילות גופנית 3-4 פעמים בשבוע. באשר לתוספי תזונה, מדוע נולד הצורך בתוספי תזונה, האין אנו סופגים את הויטמינים והמינרלים מהתזונה כל עוד היא נכונה? אני לדוגמא אוכל בעיקר אוכל אורגני כך שהסיכוי לספיגה מיטבית גבוה יותר. אני משוכנע שלאדם הקדמון לא היה חסך בויטמינים ומינרלים חיוניים. מדוע 'דוחפים' לנו תוספי תזונה בכמויות,- ישנם ספרים ואף בעלי מקצוע המדרבנים אותנו (בפרט חולים כרוניים) להשתמש בתוספים, האם הגוף סופג אותם בכלל?. אני לדוגמא נוטל Q10 בין היתר כיוון שבאינסוף מקומות( מאמרים, ספרים, פורמים) כתוב שהוא מחולל פלאים עם חולי קרדיומיופתיה. אני לא כל כך בטוח בזה ביחוד ש-5 קרדיולוגים אמרו לי נחרצות כי הוכח כי Q10 אינו יעיל,- חד משמעית בזבוז כסף. בנוסף אני נוטל B קומפלקס, מגנזיום וטאורין. אלו הם רק מקצת הויטמינים המומלצים על ידי נטורופטים והספרות. אני מתכוון לסיים את המלאי שיש לי ולהפסיק עם התוספים ולראות אז איך ארגיש. מה עמדתך בנושא זה? תודה, גל

25/07/2006 | 09:47 | מאת:

שלום גל, ההמלצות לנטילת ויטמינים ומינרלים החלה ב-50 שנה האחרונות כאשר הואכל נהיה מתועש וגילו שינם חסרים באוכלוסיה. כמובן כאשר אלו התגלו צצו על פני השטח חברות ענק המפתחות ומייצרות ויטמינים ומשווקות אותם במיליארדי דולרים כל שנה. הרווח שנוצר הוא אדיר כי אין צורך בפיתוח של תרופה, כולם יודעים לייצר ויטמינים, הם זולים וזמינים לחברה ויקרים מאוד לאזרח. כדיאטנית קלינית, איני ממליצה על תוספי מזון, אלא אם כן מדובר בחסר ידוע או במצב בו עלול להווצר חסר, לדוגמה באנשים צמחוניים/טבעוניים לאורך השנים יווצר חסר ודאי בויטמין B12, הוא באנשים בדיאטות דלות חלבון עלול להווצר חסר של מרבית ויטמיני ה- B וכך הלאה. אין מקום להמלצות גורפות. כל אדם שונה וכל אדם מגיב שונה לתוסף מזון, לכן אין מקום לקנות כל מוצר חדש שיוצא על המדף. במקרה שלך איני רואה צורך להוסיף כל תוסף מזון, כל עוד הינך שומר על תזונה נכונה ופעילות גופנית. בברכה, דנה

הנני סובלת מתת פעילות של בלוטת התריס(אשימוטו), ומטופלת מזה כ- 8 שנים באלטרוקסין 250מ"ג ליום, משקלי עולה מיום ליום והקושי לעשות דיאטה גובר, נטלתי בעבר רדוקטיל בפיקוח של ד"ר צונג בקפלן, אך גם זה לא עזר! אני נמצאת בדיכאון עקב המשקל והקושי לעמוד בדיאטה, רציתי לדעת האם ישנה המלצה על התכשיר שמוצע כיום באינטרנט ובבתי המרקחת , ששמו " רוקח פורטה"-האם הוא גורם לשינוי במטבוליזם של הגוף או שמא עלול לגרום לנזק? דרך אגב, התכשיר עשיר בסיביים תזונתיים ללא חומרים כימיים (ככה כתוב) ועשיר ב- בטא גלוקן. ? האם זה יעיל? מצורף בזה האתר שבו ניתן המידע על המוצר: http://www.mishkal.com/index.php מקווה ומצפה לתשובתך, שירן .

שלום שירן, איני יכולה להמליץ על טיפול תרופתי, גם אם הוא טבעי לכאורה, עליך להתייעץ בנושא עם רופא. מעבר לכך אין סיבה שלא תוכלי לרדת במשקל בעזרת תזונה נכונה ופעילות גופנית. פני לדיאטנית קלינית לייעוץ, וחפשי פחות פתרונות קלים. בברכה, דנה

24/07/2006 | 17:40 | מאת: א.

אינני מצליח למצוא שום דבר בניסיונותיי למצוא מאמרים בנושא כלשהוא. לדוגמה רשמתי קינואה, ותוצאת החיפוש היא "אין התאמות". הייתכן? כמו כן, תוצאה שלילית כנ"ל מתקבלת הן כאשר אני מסמן מילה זו ב"טקסט לחיפוש", והן כאשר אני מסמן (בצד ימין למטה) "חיפוש חופשי באתר". מה פה לא בסדר?

24/07/2006 | 18:28 | מאת:

שלום, איני רואה סיבה לאי הצלחתך, אני רושמת "קינואה" ועולות כל השאלות והתשובות בנושא שנכתבו על ידי ועל ידי נועה. החיפוש הוא לא של מאמרים אלא תשובות ושאלות. בכל מקרה אני אצרף את התשובה לגבי קינואה : קינואה הינו סוג של דגן הנפוץ שמקורו בדרום אמריקה בהרי האנדים. זהו דגן עישר יחסית בחלבון, סיבים תזונתיים, בעל אינדקס גליקמי נמוך ( טוב לסוכרתים ), עשיר בחומצה פולית וברזל ( בעל ספיגה נמוכה ). הקינואה נכנסת כתחליף נוסף לדגן מלא יחד עם חיטה מלאה, שיפון, שבולת שועל, כוסמת ועוד. בברכה, דנה

24/07/2006 | 17:03 | מאת: אווה

אבקש המלצת תפריט מתאים לבעיית כולסטרול גבוה - בוקר, צהרים וערב לגבר בן 50 לערך, הפועל פעילות גופנית - הליכה ברגל פעמיים בשבוע. שוקל 86 ק"ג בגובה 175 ס"מ תודה

24/07/2006 | 18:24 | מאת:

שלום אווה, בפורום זה איננו נותנים תפריטים אישיים, לשם כך עליך לפנות לדיאטנית קלינית בקופת החולים. באשר למידע כללי, הינך מוזמנת לערוך חיפוש בפורום זה תחת השם " כולסטרול ", "שומנים" "טריגליצירדים" ולמצוא את כל השאלות והתשובות בנושא. בברכה, דנה

24/07/2006 | 14:25 | מאת: אנונימוס

פורום מצויין מאוד שינה חלק בחיי תודה רבה צביקה. שעועית עדשים,מהם סגולותיהם ומהם חסרונותיהם? האם ישנה להם השפעה על רמות הסוכר האם הם עתירי פחמימות? ובכן לשאלה המרכזית את מי כדאי יותר לצרוך שעועית או עדשים לכל סוגיהם צהובים ירוקים? תודה רבה

תודה רבה דנה הפורום שלך מקור לשמחה

24/07/2006 | 16:32 | מאת:

שלום, שעועית ( פסוליה ) ועדשים שייכים למשפחת הקטניות. הקטניות עשירות בחלבון ופחמימות. הן מקור טוב לזרחן, אשלגן, סיבים תזונתיים, ויטמינים ומינרלים שונים. זהו מזון מומלץ לחולי סוכרת, אך יש לצורכם בהגבלה בשל תכולת הפחמימות. הן תורמות לאיזון הסוכר ולהורדת שומנים בדם. שעועית ירוקה וצהובה שייכות למשפחת הירקות, לכן תכולת פחמימות נמוכה משל הקטנית וכמעט ואינן מכילות חלבון. גם הן עשירות בסיבים תזונתיים, ויטמינים ומינרלים כקטניות. השפעתן על רמות הסוכר נמוכה יותר, אך מומלצות ככל ירק אחר. בברכה, דנה

24/07/2006 | 17:00 | מאת: אלירן

האם כל אותן תכונות חשובות שציינת לגבי הקטניות (בפרט, אך לא רק, שעועית ועדשים) - ויטמינים, מינרלים, סיבים, איזון סוכר והפחתת שומנים בדם - מאפיינות גם את פולי הסויה (השייכות למשפחת הקטניות) מהם עשויות גבינות סויה (ללא הנדסה גנטית) המיוצרות בישראל ע"י חברה ישראלית, המייצרת גם משקה סויה, מעדן סויה ושוקו סויה?

24/07/2006 | 17:01 | מאת: אנונימוס

תודה רבה

24/07/2006 | 13:37 | מאת: מורן

שלום יש לי ילדה בת שנה ו9 חודשים שאינה אוכלת טוב . סדר היום שלה :בלילה היא לפחות מתאוררת פעמים בשביל לאכול 120CC. הוא בבוקר היא שוב מקבלת סימילאק בשעה 7:00 ולאחר מכן בגן היא רבע כריך עם גבינה , ובארוחת צהרים קציצה עם ירקות פתיתים . שהיא מגעיה הביתה בשעה 16:00 היא אוכלת 160 CC סימילאק אולי טיפה עוף ופתיתים , הוא אורז. בשעה 18:00 היא אולי אוכלת טוסט עם גבינה שמדובר בחתיכה מאוד קטנה ובשעה 21:00 לפני השנה היא גומרת 180 CC סימילאק . רוב הזמן היא מתעקשת לאכול רק את הסימילאק במקום את אחד הארוחות . והיא לא אוכלת כלום עד שאני לא מביאה לה סימילאק . בגן טוענים שלפעמים היא לא אוכלת כלום אולי רק פרי הוא חצי קציצה כול היום. ביקרנו לפני שנה אצל דיאטנית והיא אמרה להמשיך לתת לה 3 פעמים סימילאק ביום . ובין לבין ארוחות מה שהיא אוהבת , ולהמשיך לתת לה ברזל וויטמין A+D. הבעיה שמה שהיא אוהבת זה פתיתים, מקרונים, אורז, לחם. ולפעמים גם עוף.וחוץ מזה כלום. מה את ממליצה לי לעשות ? תודה מראש מורן

25/07/2006 | 07:42 | מאת:

מורן שלום! כדי לבוא ולבחון תזונת תינוקות ופעוטים, הדבר המרכזי שמבצעים הוא הערכת תהליך הגדילה. אם הוא תקין אז ניתן להסיק בכלליות שתזונת הילד טובה ומקדמת את גדילתו. לא צירפת כלל פרטים ולכן אין לי אפשרות להתייחס לאספקט זה. לא כ"כ ברור לי למה הענקת את הכותרת "יש לי ילדה בת שנה ו9 חודשים שאינה אוכלת טוב", לבתך. לטעמי היא אוכלת מצויין! מגוון מכל אבות המזון, מפוזר יפה על פני היום, כמויות יפות המתאימות לגילה, העדפות מזון ספציפיות (מתאים מאוד לגיל!) והשלמות סימילאק. אם את דואגת למה שלא תחזרי לדיאטנית להמשך מעקב? במקצוע שלנו אנחנו לא נותנות מרשם קסם. צריך לחזור למעקב ואז ניתן להתאים את הטיפול תוך התקדמות בגיל, גדילה, העדפות וכדומה. בברכה, נועה

25/07/2006 | 10:15 | מאת: מורן

שלום נועה תודה רבה על תשובתך. אך ברצוני לספר לך עוד פרטים שאולי יעזרו לך לתת לי תשובה יותר טובה . ביתי שוקלת 12 ק' . והיא מאוד גבוהה יחסית לגילה . עד גיל שנה היא אכלה הכול מכול והרבה.ואז התחלה לחלות הרבה וקיבלה הרבה טיפול אנטיביוטי ומי אז כול מה שהיא אוכלת חוץ מסימילאק זה במלחמות. בגיל שנה היא שקלה 11.240 ולפני חודש שקלנו אותה והיא שקלה 12 ק"ג . לי זה ניראה ממש קצת לתשעה חודשים ? חוץ מזה יש ימים שהיא לא רוצה לאכול כלום מלבד הסימילאק . ולכול כל יום רק פתיתים, אורז, וגבינה צהובה ולחם . זה ניראה לי אוכל בלי הרבה רכיבים תזונתיים אני מקווה שרשמתי את כול הפרטים שיעזור לך להשיב לי . ושוב תודה רבה מאוד על עזרתך . מורן

23/07/2006 | 23:39 | מאת: אננה

אם למי מקוראי הפורום שם או המלצה לדיאטנית לילדים(גילאי 10-11) בתל אביב אשמח לקבלה אני מתקשה למצוא מישהו או מישהי שמתאימה ועוסקת כהתמחות בילדים תודה אננה

24/07/2006 | 09:26 | מאת:

שלום אננה, עצתי, פני למרכזים הרפואיים באזור המרכז, כמו שניידר ובי"ח דנה, שפ נמצאות דיאטניות ילדים המתמחות בכל התחומים. בברכה, דנה

23/07/2006 | 23:10 | מאת: דוד

אני בחור בן 32, גובהי 1.77 מ' ומשקלי 57 ק"ג. אינני עוסק כלל בפעילות גופנית. אני מנסה לעלות במשקל.על פי הידוע לי אני אמור לצרוך כ- 2,500 קלוריות ליום. ניסיתי לחשב האם אני מגיע למכסה הזאת. שאלתי: אני אוכל המון ירקות. אני אוכל פעמיים ביום סלט חי הכולל שתי עגבניות, מלפפון, בצל, פלפל ירוק, מעט כרוב לבן ומלפפון חמוץ. מעבר לכך, אני אוכל גם מדי יום ביומו גם מרק ירקות טריים הכולל כ - 5 קישואים, גזר, עגבניה, פטריות שמפניון טריות, פלפל אדום ושום. כיצד לחשב את הערך הקלורי של כמות עצומה כזאת של ירקות? נאמר לי, אם כי ממקורות בלתי מוסמכים לחלוטין, כי הערך הקלורי של הירקות הוא כל כך אפסי, שאין להחשיב אותו כלל בספירת הקלוריות (דהיינו 0 קלוריות). האם זה נכון??? מעבר לכך, האם אני צודק שאני אמור לצרוך כ - 2,500 קלוריות ליום? אם ברצוני לעלות במשקל האם עלי לצרוך יותר מכמות זאת?

24/07/2006 | 09:24 | מאת:

שלום דוד, על מנת לעלות במשקל, אתה צריך לאכול יותר קלוריות ממה שאתה אוכל כעת, וזה יכול להיות כל מספר, לאו דווקא 2500 קק"ל. סה"כ הקלוריות מירקות הינו נמוך אך לא אפסי, אפשר להגיע ל- 300 קק"ל רק מירקות ליום. אם הינך מעוניין בעליה במשקל, פנה לדיאטנית קלינית להרכבת תפריט אישי. בברכה, דנה

23/08/2007 | 21:03 | מאת: ציפי

כמה קלוריות יש ב- 100 גר' דלורית?

23/07/2006 | 22:00 | מאת: נועה

שלום ראשית אני מקווה שהגעתי למקום הנכון. מצב החולה הוא כדלהלן: אימי בת 78 שתחיה סובלת מקיבה רגישה,רגיזה כל מה שקיבה עם בעיות "רגילות" יכולה לספק ,לפני כשבוע אימי אושפזה עקב עצירות ממושכת ובעיקר עקב נפיחות מוגזמת בבטן עברה צילומים מעי דק מעי גס (כולל חוקנים עם כל מיני חומרים למיניהם) ובסופו של דבר נמצא הכל תקין ,במשך כל הזמן הזה היא ניזונה מאינפוזיה בלבד ועכשיו היא צריכה להתחיל לאכול ובהקשר הזה נרשם בדף סיכום מחלה בבה"ח "דיאטה עתירת סיבים,פירות וירקות שאלתי היא האם הכוונה לפירות וירקות בלבד שכן גם בהם יש סיבים או שבנוסף יש לכלול מזון עתיר סיבים מסוג אחר כגון דגנים וכו' מאחר ואימי כפי שנרשם לא אכלה מס' ימים כמובן שהיא צריכה לאכול לאט לאט על מנת לא להכביד על הקיבה ,וכן מה מומלץ במסגרת הדיאטה הנ"ל. (בביה"ח לא נמסר תפריט לדוגמא ולא היה את מי לשאול) נא תשובה מהירה תודה וערב נעים נועה

24/07/2006 | 09:22 | מאת:

שלום נועה, דיאטה עשירה בסיבים הכוונה לירקות, פירות טריים בעיקר, דגנים מלאים ( חיטה מלאה, שיפון, סובין, שבולת שועל, אורז מלא, כוסמת ), קטניות ( אפונה, שעועית, עדשים וכו' ) וכן שתיה של כ- 1.5-2. ל' ליממה של מים ( אין צורך ביותר ) וקצת הפעלה גופנית, הליכה קצרה על בסיס יומי, במידה ואין הגבלה מפאת הגיל. חזרה לאכילה בדרך כלל מתחילים במרקם נוזלי- דייסתי ואחר יומיים שלושה אפשר לחזור לאכול רגיל. בברכה, דנה

23/07/2006 | 19:28 | מאת: אמיל

ערב טוב האם ישנה סכנה כלשהי מאכילת יתר של ירקות מצליבים? אני אוכל כרבע כרוב סגול טרי בסלט, כמה חתיכות כרובית טרייה,חצי כרוב לבן מאודה,כמה חתיכות ברוקולי מאודה. האם ישנה סכנה כלשהי באכילת יתר של ירקות אלו? האם ישנה השפעה על רמת הסוכר בגוף? תודה רבה ושבוע שקט לכל תושבי הארץ.

23/07/2006 | 19:55 | מאת:

שלום אמיל, אין הגבלה לגבי כמות הירקות ביום, וגם לא לגבי כמות הירקות המצליבים, פרט לחולים עם גאוט ( עודף חומצת שתן). בירקות יש פחמימות, באכילה מוגברת עולה כמות הפחמימות בדיאטה ולכן בחלק מהאנשים זה יכול להשפיע על רמות הסוכר בסוכרתיים בלבד. הכמות שהינך מציין לא צריכה להוות בעיה, אך יש להתייעץ עם דיאטנית קלינית. בברכה, דנה

23/07/2006 | 17:55 | מאת: ד"ר אריאלי יוסף

לד"ר גילה רוזן שלום לצערי הרב נושא התזונה הלקויה וסרטן הערמונית , לא באים מספיק לידי ביטוי .ידוע כיום שאחת הסיבות העיקריות של סרטן הערמונית , זאת תזונה לא נכונה. ד"ר אריאלי

23/07/2006 | 18:02 | מאת: ד"ר אריאלי יוסף

המשך אני יו"ר עמותת"1 מתוך 11 " שמטרתה קידום נושא סרטן בכלל וסרטן הערמונית בפרט. מנחה קבוצת התמיכה לחולי סרטן הערמונית מנהל פורום מחלות הערמונית בדוקטורס ומנהל אתר סרטן הערמונית : www.1outof11.co.il . אשמח לקבלת תשובה ולשיתוף פעולה בהתכבות בדוא"ל :[email protected] וכן במסגרת קבוצת התמיכה של חולי סרטן הערמונית. בתודה מראש ד"ר אריאלי

23/07/2006 | 17:20 | מאת: אלה

הנני בת 38 מתעלמת קבוע בחדר כושר, היות ואיני חוזרת הביתה לאחר אימון, אני נוהג לאכול כריך לחם מחיטה מלאה עם פסטרמה מעט מיונית או גבינה צהובה כלשהי ולישתות מיץ פרי או פרי כלשהו על מנת להחזיר כוחותי ולהשביע את רעבוני, לפחות עד ארוחת הצהרים. האם אני נוהגת נכון או שמע אני חוטאת ובגדול? מה בעצם רצוי לאכול מיד לאחר אימון נ.ב לפני אימון אני אוכלת מעדן יוגורט דל שומן + מעט קורנפלקס או פרוסת לחם שחור עם גבינה ונס קפה. תודה

23/07/2006 | 17:58 | מאת:

שלום אלה, הכל תלוי בסוג האימון. אם מדובר באימון אירובי רצוי לאכול מספיק פחמימות לפני האימון אך גם אחרי, על מנת למנוע פירוק שריר ולספק לגוך אנרגיה זמינה שהינה בעיקר פחמימות ( פסטה, לחם, דגנים וכו' ). נכון לעכשיו אין בעיה עם הארוחות שלך. בברכה, דנה

שלום ערכי הכולסטרול והתיגליצרידים אצלי גבוהים מאוד. לכן עברתי לשתות חלב תנובה + 1% . שאלתי היא: האם הסידן מצליח להיספג בגוף?, בגלל שהחלב הוא רק 1% שומן. תודה !

שלום איה, דווקא בחלב 1% של תנובה מוסיפים ויטמין D ויותר סידן לעומת 3%, כך שמבחינה זו חלב 1% אינו בעייתי. מבחינת כולסטרול אפשר גם להשתמש ב- 3% שומן. בברכה, דנה

23/07/2006 | 07:00 | מאת: זהבה

שלום רב ! אני בת 51 אני בתקופת המעבר שמנתי (91 ק"ג גובה 171 ס"מ) ואינני מצליחה לרדת מה עלי לעשות, האם יש קשר לעונת המעבר ולהשמנה ואם כן מה גורם להשמנה בגיל המעבר ומה הפתרון? אשמח לקבל תכנית דיאטה מהצוות או ממי שהצליח לרדת במצב כמו שלי. בברכה זהבה

23/07/2006 | 11:02 | מאת:

שלום זהבה, ידוע כי בגיל המעבר ישנה עליה במשקל, בייחוד באזור המתניים,המנגנון לא ידוע לי, אך כעובדה זה קורה לנשים רבות, בין היתר גם בשל הגיל עצמו ופחות פעילות ככל שאנו מתבגרים. לרוב דיאטה ופעילות גופנית יכולים לעזור בירידה במשקל. עליך לפנות לדיאטנית בקופת החולים להרכבת תפריט אישי, ולחפש מסגרת לפיעלות גופנית אירובית. בברכה, דנה

23/07/2006 | 04:09 | מאת: דן

באחת מתשובותיך ציינת את גבינת סקי בטעם וניל 3% שומן כמקור טוב לסידן. האם העובדה שמוצר זה מכיל אחוזי שומן כה מעטים אינה גורעת מיכולת הגוף לקלוט ולספוג את הסידן?

23/07/2006 | 10:58 | מאת:

שלום דן, לרוב 3% הינם מספיקים על מנת להכיל מספיק ויטמין D שיעזור לספיגה. כמובן שככל שמעלים באחוז השומן, כך הספיגה יעילה יותר. בברכה, דנה

24/07/2006 | 08:23 | מאת: אליהו

דנה שלום רב, בעקבות תשובתך בנדון, האם הסידן המצוי ביוגורט דיאטטי (0% שומן) כן נספג די הצורך? האם עדיף לאכול יוגורט "רגיל" (לא דיאטטי)?

23/07/2006 | 00:36 | מאת: מיקי

שלום, יש לי ילד בן שנה ותשעה חודשים. לפני כחודש היינו בטיפת חלב ובבדיקות המשקל והגובה יצא שמשקלו 13 ק"ג וגובהו 84.5 ס"מ. זהו ילד ראשון שלנו ויתכן ששאלתי תראה מעט היסטרית אבל הנה היא בכל זאת: מאיזה גיל ניתן להבחין בבעית השמנה אצל הילד וכיצד יש לטפל בה? אנחנו דואגים לילד לארוחות סדירות הכוללות את כל המרכיבים הנחוצים להתפתחותו התקינה ונמנעים (כמעט תמיד) מלתת לו ממתקים וחטיפים. אנחנו פשוט לא רוצים שבגיל מאוחר יותר יתברר שלילד יש בעית השמנה שיכולה היתה להמנע אם היינו פועלים בדרך מסוימת.

23/07/2006 | 09:42 | מאת:

מיקי שלום! על פי הנתונית שמסרת, לא מדובר בהשמנה. בכל מקרה לא ניתן לעשות הערכה באופן מדויק לפני גיל שנתיים וגם אז מקובל להסתכל על תהליך הגדילה באופן כללי על מנת לזהות מגמות. הרשה לי לעודד אותכם להמשיך ולהקפיד על תזונה מאוזנת ובריאה כפי שאתם עושים. לכשיהיה גדול יותר, אלמנט חשוב נוסף הוא לעודד את בנכם לפעילות גופנית כחלק מסדר היום שלו. בברכה, נועה

23/07/2006 | 00:03 | מאת: דנה

האם זה אומר ע"פ התשובה שנתתם שאם אקח תוסף של אנזימי עיכול עם כל ארוחה (נאמר שכדאי כי זה עוזר למנוע נפיחות וגזים ועוזר בעיכול) אזי אני אעלה יותר במישקל כי אספוג יותר קלוריות מאותו המזון?? זה כאילו זה כדור להעלאה במישקל? אז למה זה טוב?

23/07/2006 | 10:55 | מאת:

שלום דנה, אנזימי עיכול נועדו לעזור לאנשים בבעיות ספיגה וחסרים תזונתיים ולא על מנת לעזור בעליה במשקל. ברור שכאשר אנו סופגים יותר אנו מקבלים יותר, גם קלוריות אך גם ויטמינים, מינרלים, חלבונים וכו'.אם לא הייתה לך ירידה במשקל בעקבות הבעיות המערכ העיכול, אין סיבה שנטילת האנזימים תגרום לעליה במשקל, אלא בעיקר תקל על תופעת הגזים. בברכה, דנה

22/07/2006 | 22:58 | מאת: דנה

שלום רב, הבנתי שנס קפה וגם חלב יכולים עם שותים נגיד משהו עם קופאין לאחר שאוכלים משהו נגיד כמו בשר, אז הברזל שבבשר לא נספג בו, הייתי רוצה לשאול בקשר לזה,עם בבוקר אני אוכלת בתוך לחמניה ממרח שקדיה, או טחינה משומשום מלא, ושותה יחד עם זה נס קפה. העם זה בכלל בכלל לא נספג תוכלת הויטמינים שבממרחים אלו, או שזה כן נספג אבל לא כמו עם הייתי שותה בלי? תודה

23/07/2006 | 10:52 | מאת:

שלום דנה, לא הקפאין הוא זה שמפריע לספיגה של ברזל וסידן אלא חומרים אחרים בתוכו.קפאין גורם לאיבודי סידן בשתן. הואיל וספיגת הסידן והברזל מטחינה הינו נמוך ביותר, ואף אפסי, שתיית הקפה במקרה זה לא משנה הרבה. בברכה, דנה

23/07/2006 | 15:36 | מאת: דנה

ז'תומרת הויטמינים שבממרחים האלו? אפילו עם אני שותה ליד זה נס קפה?.. ועוד שאלה, עם עושים חוקן (למרות שזה לא בריא) ואחרי זה, או לפני החוקן אוכלים בשר. יש גם כשר של ספיגה לא טובה של הברזל?

23/07/2006 | 17:02 | מאת:

שלום דנה, חלק מהויטמינים ייספגו וחלק לא, לא הייתי בונה על ממרח שקדיה כמקור טוב לויטמינים. איני יכולה לומר לך כיצד ישפיע חוקן על ספיגת ברזל מיד אחרי, אני יכולה להנחי שתהיה ירידה בספיגה. בברכה, דנה

22/07/2006 | 22:28 | מאת: סימה

שלום מה יותר מומלץ לשימוש (במקום ממתק ללא קלוריות)סוכרלוז או סטיביה?

23/07/2006 | 10:50 | מאת:

שלום סימה, הבטיחות בשימוש של סוכרלוז נבדקה ונמצא בטוח לשימוש, לעומת זאת הסטיביה לא נחשבת ממתיק מוכר ונבדק, ולכן אין המלצה לגבי השימוש בו וכן אין מידע לגבי בטיחות השימוש בו. בברכה, דנה

22/07/2006 | 21:18 | מאת: דנה

שלום רציתי לדעת אודות הפעולה של תוספי אנזימי עיכול (התוספים שניתן לקנות לעזרה בפירוק של שומנים חלבונים ופחמימות שאמור לעזור בבעיות עיכול - מכילים ליפאז לקטאז עמילאז וכ"ו) מה המשמעות של לקחת תוספים אלו ? איך הם פועלים בגוף? האם זה שלוקחים אותם זה אומר שלמשל מבחינה קלורית הגוף יספוג יותר קלוריות מאותו המזון כי הוא ינצל יותר את המזון? האם זה שלוקחים תוסף העוזר לפירוק השומנים אומר שכעת יותר קלוריות מהשומן יספגו בגוף כי כעת הגוף מעכל יות שומנים וקודם הוא לא עיכל אותם ולכן ניספגו פחות קלוריות? או שאולי קורה משהו הפוך ? האם מישהו יכול להסביר מהי בידיוק הפעולה של אנזימי העיכול ואיך הם משפיעים על ספיגת המזון בגוף כולל כמה קלוריות?? האם לקיחת התוסף יכולה כתוצאה מלקיחתו להוסיף ליותר קלוריות ניספגות ומכאן לעליה במישקל? האם התוסף עצמו הוא בעל ערך קלורי?? תודה

22/07/2006 | 21:39 | מאת:

שלום דנה, במערכת העיכול שלה לאורכה נמצאים אנזימי עיכול המפרקים את החלבונים הפחמימות והשומנים במזון והמאפשרים ספיגה תקינה במעי הדק לאורכו. ישנם מצבי מחלה שונים בהם חסרים האנזימים האלו ( לרוב חלק ולא כולם ) כגון חסר באנזים לקטאז המפרק את הלקטוז ( סוכר החלב ). במקרים כאלו אנו ממליצים לאנשים לקחת את התוסף אנזימים באופן חיצוני, יחד עם המזון, על מנת לאפשר אכילת המזונות הללו. חסר באנזימים מתבטא בדרך כלל בשלשולים.ברור שכאשר אנו נוטלים את האנזימים הנ"ל אנו מגבירים ספיגה של מזון, ולכן אנו קולטים יותר חלבונים/שומנים/פחמימות ובכך מגבירים את הצריכה הקלורית. לאנזימים עצמם אין ערך קלורי. בברכה, דנה

22/07/2006 | 12:21 | מאת: רונית

שלום רב, יש לי תינוקת בת כמעט חודשים, שקלה בגיל 4.5 חודשים 6.800 וגובהה 63 ס"מ (בערך אחוזון שבעים). לאחרונה שמנו לב שהיא קצת שמנה (בעיקר ברגליים ובפנים), וזאת למרות שהיא אוכלת ביום עד 800 CC (ארוחה אחת של 120, 2 של 150 ו-2 של 180). יש לציין כי תמיד לאחר האוכל היא בוכה לרגע ותמיד צריך להוציא לה את הבקבוק הריק מהפה גם שנראה שהיא כבר שבעה מזמן... כמו כן, התינוקת אוכלת כל 3 שעות (גג 3.5 אם ישנה) ואנו לא מצליחים לסחוב אותה יותר מכך למרות שאני יודעת שצריך כל 4 שעות לאכול בגילה. הילדה פעילה, חייכנית וישנה בלילה 9 שעות לפחות שאלותיי: - האם עליי להקטין את כמות האוכל או לחילופין? - לחילופין, האם עליי לתת לה תמיד 180 כדי לנסות לשמור על פער 4 שעות (אך האם לא תשמין)

רונית שלום! ראשית תודה שהפנית שאלתך אלינו. אני מקווה שמהתשובה ירוויחו עוד כמה הורים מודאגים כמוך... כל התמונה שאת מתארת היא מצויינת! בתך נהדרת, אוכלת במרווחי זמן מתאימים וגם בכמויות. התחושה הטבעית של רעב ושובע בגיל פעוט זה היא מושלמת ואם לא נתערב בכך, נסייע לשמירה על אינסטיקנטים חשובים אלה הלאה בהמשך החיים. חשוב להדגיש בפנייך שבתך אינה שמנה! זו אינה השמנה אלא מלאות שאופיינית לגיל. בד"כ היא פוחתת ככל שרמת הפעילות עולה. נתוני המשקל והאורך לגילה תקינים לחלוטין. לסיכום, אל דאגה, תזרמי עם האינסטינקט הנכון והבריא של בתך. בברכה, נועה

21/07/2006 | 14:53 | מאת: איקו

שלום דנה מיהי ומהי קינואה? האם היא , כמו הדגניים , עניה בליזין ? האים מומלץ לצרף לה קיטניות? תודה איקו

21/07/2006 | 14:55 | מאת:

שלום איקו, עניתי סמפר פעמים על שאלה זו, הינך מוזמן לערוך חיפוש תחת השם " קינואה" ולראות את כל השאלות והתשובות בנושא. בברכה, דנה

23/07/2006 | 17:40 | מאת: אלעד

לא ברורה לי טכניקת החיפוש של קינואה (או, לצורך העניין, חיפוש של נושאים אחרים בארכיון). אודה לך על הנחייתך כיצד בדיוק להגיע למידע המבוקש.

21/07/2006 | 14:41 | מאת: איקו

שטראוס לא טוענת שהפרוביוטיקה ( כלומר החידקים ) עמידים בקיבה, אלא שחלקם ( כמה--הם לא יודעים ) מגיעים (???!!) למעי הגס. נכון שיש מחקרים מטעם של שטראוס שמראים על השפעה חיובית של הפרוביוטיקה על מדדים כמו שלשול, זיהומים אורוגניטליים----אבל אין אין להם מחקר פשוט - שיראה כמה מהחידקים מושמדים בקיבה ? ואולי כולם מושמדים? ואולי כל ההשפעה היא בגלל משהו שנשאר מהחידקים המומתים ??? ולמה לא לבצע מיקרוקפסולציה ,שאז באמת רוב החידקים יגיעו חיים למעי הגס ????? זה בהחלט נושא שדיאטנית יכולה לעזור כדי ששטראוס תהיה יותר הוגנת !!! והרי אם באמת החידקים יגיעו חיים למעי הגס--הרופאים ימליצו על האקטימל ושטראוס תרוויח יותר!!! אולי מישהו יסביר לאומה ---למה שטראוס לא רוצה להרוויח יותר ??????? תודה תודה איקו

שלום איקו, אני מציעה לך לפנות לחברת שטראוס עצמה, שם יש מערך של דאטניות שיוכלו לפרט לך יותר בנושא. בברכה, דנה

21/07/2006 | 13:41 | מאת: איקו

אנא, דנה, השיבי על שאלתי הראשונה. תודה איקו

21/07/2006 | 14:13 | מאת:

שלום איקו, עניתי לך על פי מיטב ידיעתי, בשאלתך מלפני יומיים. בברכה, דנה

21/07/2006 | 09:42 | מאת: בעיה

היי שבת שלום מהיום אני מתחיל ליטול אנטיביוטיקה עקב זיהום פתוח ברגל. אילו מינרלים וויטמינים כדאי לי לצרוך? אילו מזונות כדאי לי להימנע? אם אניתן פירוט של כמה מזונות עיקריים תודה רבה שבת שלום ושבוע שמח לכולם

21/07/2006 | 11:35 | מאת:

שלום, במידה והינך אמור ליטול אנטיביוטיקה לטווח ארוך, הבעיה העיקרית היא החיידקים הטובים המערכת העיכול שנפגעים, לכן אנו ממליצים להוסיף חיידקים פרוביוטיים, ע"י מוצרים כמו אקטימל ויוגורט ביו, לפחות 2 מנות ליום. מעבר לכך בשל הפצע הפתוח חשוב להקפיד לאכול מספיק חלבונים- בשר, גבינה, ביצה ולהרבות בירקות ופירות ( 3 מנות פרי ליום ) אשר מכילים ויטמין C וויטמינים נוספים החשובים לסגירת הפצע. בברכה, דנה

21/07/2006 | 13:15 | מאת: בעיה

היכן יש עוד חיידקים פרוביוטים פרט למוצרי חלב?

20/07/2006 | 22:58 | מאת: היי

שלום לך דנה אינולין,האם זהו סיב תזונתי? האם אכילתו בממרח חלבה ללא סוכר בריאה? האם ישנו לו השפעה על הסוכר או האינסולי בגוף? תודה רבה

21/07/2006 | 11:38 | מאת:

שלום, אינולין הוא סוג של תוסף מזון הנקרא פרה- ביוטי, הוא דומה לסיבים תזונתיים במזון. הוא מוסף למזון בעיקר בשל יכולותיו לתת מרקם צמיגי יותר למזון ומעין תחושה שומנית. הוא אינו בעייתי בחולים סוכרתיים ואינו מעלה סוכר, ואלי אף יכול לעזור באיזונו. יש לזכור כי הכל תלוי הכמות. במקרים כמו חלבה הכמות יחסית קטנה. בברכה, דנה

היי נעים מאוד מהו ההבדל בין מלטיטול לסוכרלוז? מי מהם עדיף לצריכה בהגבלה לסכרת? מהם ההשפעות של ממתיקים אלו בעיקר של סוכרלוז על הסוכר והאינסולין בגוף? מהי הכמות היומית המותרת לצריכה? תודה רבה קורא נאמן

שלום, מלטיטול הינו תחליף סוכר והינו נחשב סוכר רב כהלי, והוא אלכוהול של מלטוז ( סוג של דו-סוכר ). הוא מכיל 2-2.4 קק"ל לגרם והוא פחות מתוק מסוכר. . מצוי בצורה גבישית או סירופ. מעל 50 גר' ליום יכול להיות משלשל. סוכרלוז- נחשב לממתיק רב עוצמה וזהו סוכרוז שעבר שינוי כימי. אין בו קק"ל, ובעל מתיקות גבוהה בהרבה מסוכר. בטוח לשימוש. עמיד בחום, פרופיל טעם דומה לסוכר. מותר לשימוש בכמות נאותה. אין המלצה לגבי סוכרתיים, אך מנסיון עדיף סוכרלוז. סוכרלוז אינו מעלה סוכר או רמות אינסולין. נכון לעכשיו אין הגבלה בכמותו. בברכה, דנה

האם נקטר חמוציות דיאטטי, המומתק בסוכרלוז + אססולפם קיי (2.5% פחמימות), הוא, בסופו של יום, משקה התורם לבריאות (לדוגמה - מניעת דלקות בדרכי השתן, וכיו"ב)? ולעומתו, האם משקה חמוציות לא דיאטטי (שרכיביו הם מים, מיץ חמוציות 27%, סירופ עתיר פרוקטוז, תרכיז מיץ חמוציות,וחומצה אסורביט), עם 14% פחמימות, הוא משקה התורם לבריאות, כנ"ל?

20/07/2006 | 00:39 | מאת: ingbi

אני סובלת ממרירות נורא בפה, עברתי בדיקות תיפקוד כבד,גם גסטרוסכופיהת הכל תקין. אני אוכלת לחם בית עשו עם קמח מלא, בשר אולכת מעט מאוד,אוכלת הרבה ירקות, וקטניות חומוס מבושל בבית, עדשים, שועיעת, לא אוכלת הרב מתוק כי לא אוהבת, גם לא הרבה מלוחת משתמשת בשמן זית לסלט וקנלה לבישול. מה יכול להיות הגורם?

20/07/2006 | 08:11 | מאת:

שלום, יכולות להיות סיבות רבות לחוסר טעם או מרירות בפה, יש לפסול אותן: 1. התקררות 2. זיהום באף, פוליפים באף, סינוסיטיס 3. דלקת בבלוטות הרוק 4. שפעת ממושכת 5. דלקת גרון וירלית 6. יובש בפה 7. גיל מבוגר 8. עישון כבד שגורם ליובש בפה 9. מחסור באבץ וויטמין B12. 10. פגיעה פיסית בחלל הפה, אף וראש. 11. דלקת חניכיים 12. תופעות לוואי של תרופות מסויימות 13. שיתוק בעצב הפנים BELLS PALSY 14. SJOGREN SYNDROME- מחלה אוטואימונית 15. זיהום סטרפטוקוקלי בגרון 16. צהבת ומחלות כבד 17. מחלות כליה 19. הפרעות במערכת העיכול. בברכה, דנה

21/07/2006 | 14:46 | מאת: איקו

רופא השענים שלי מוסיף : דלקת חניכים- כיסים מזוהמים, עששת . איקו

19/07/2006 | 21:40 | מאת: עידו

היי!רציתי לדעת מה המוצרים שמכילים סידן... תודה אתי

20/07/2006 | 07:45 | מאת:

שלום עידו, המוצרים העשירים בסידן והמהווים מקור טוב לספיגה הינם : מוצרי חלב ( בייחוד המועשרים בסידן ),וסרדינים. כמו כן ישנם דגני בוקר המתוספים סידן. בברכה, דנה

20/07/2006 | 22:41 | מאת: עידו

זה נכון שלא טוב לשתות גזוז עם מעדן???? תוכלי בבקשה לפרט לי יותר על הסידן. יש חוברת מפורטת שאפשר לרכוש??? תודה רבה

19/07/2006 | 19:00 | מאת: סימה

שלום איזה ממתק(ללא קלוריות) הכי בריא לקחת במקום סוכרזית?

20/07/2006 | 07:43 | מאת:

שלום סימה, ישנם ממתיקים טבעיים שיש להם ערך תזונתי אך פחות מסוכר, ורובו לא נספג במערכת העיכול. המוצר מבוסס על סוכרלוז אשר אין לא טעם לוואי. ישנם שני מוצרים בשוק : "סוכרה דיאט" "סוכרה לייט". בברכה, דנה

19/07/2006 | 19:00 | מאת: יוסי בן עטיה

אשתי סובלת מחוסר ברזל .בנוסף לכדורים שלוקחת הציעו לה גם לשתות מיץ רימונים .שאלתי מה זה עושה להרמת הברזל .ואם בנוסף לזה יש משהוא אחר שיכול לעזור לה. אודה לכם מאוד מי שיכול לעזור לנו אנא תשובתכם לאימל שלי תודה יוסי

20/07/2006 | 07:40 | מאת:

שלום יוסי, ברימונים אמנם יש ברזל אך רמת הספיגה הינה נמוכה. מקורות טובים לברזל הים בשר בקר, הודו, כבד עוף. אין כל בעיה לשתות מיץ רימונים כמקור לאנטיאוקסידנטים, אך לא להסתמך עליו כמקור לברזל. את תוספי הברזל יש לקחת עם מיץ הדרים ( לימון, תפוזים) והרחק מארוחות. בברכה, דנה

26/07/2006 | 10:14 | מאת: אליהו

לדנה שלום רב, האם גם תרכיז רימונים (בדומה לרימונים עצמם או למיץ רימונים) הינו מקור טוב לאנטי-אוקסידנטים? מדובר בתרכיז שרכיביו הם: מים, רכז רימונים, סוכר קנים טבעי, וצמחי תבלין (ללא תוספת צבע מאכל/ חומר משמר). אחוז הפחמימות - 48%. אני שותה תרכיז כזה עם סודה (כמו גזוז). מאחר שרימונים הם פרי העונה, ולפיכך אינם תמיד זמינים, מבקש התייחסותך ל"תחליף" האמור. תודה.

19/07/2006 | 15:24 | מאת: גילי

שלום רב קיבלתי עצה מדיאטנית להעדיף צריכת אומגה 3 בכמוסות -בזמן ההריון, ולהפסיק לצרוך זרעי פשתן טחונים, עקב המצאות "הורמונים" בפשתן היוצרים עומס הורמונים מיותר בתקופת הריון. אשמח לשמוע דעתך. בנוסף האם נכון או לא רצוי לצרוך את שניהם במקביל - בתקופת הריון. אני בחודש שביעי. תודה מראש

19/07/2006 | 15:40 | מאת:

שלום גילי, אין המלצה לצרוך או לא לצרוך אומגה 3 בזמן הריון, ומכאן אין המלצה לגבי כמויות. בכל מקרה, עדיף לצרוך אומגה 3 ממקור דגי ולא מזרעי פשתן, שכן אלו אינם מכילים את חומצת השומן מסוג אומגה 3 שנמצאה כבעלת סגוליות רפואיות. בברכה, דנה

19/07/2006 | 13:45 | מאת: Hello

היי נעים מאוד כסמת,מהי באילו ויטמינים מינרלים היא מועשרת? האם הכוסמת מטיבה באופן חיובי לסוכרת? תודה רבה והמשך יום שמח לכל הגולשים

19/07/2006 | 15:38 | מאת:

שלום, כוסמת הינה סוג של דגן מלא, עשירה בסיבים תזונתיים, ויטמיני B ומגנזיום. כוסמת מומלצת לחולים סוכרתיים בשל תכולת הסיבים הגבוהה התורמת לאיזון הסוכרת. יחד עם זאת, יש לזכור כי כוסמת מכילה גם כמות לא מבוטלת של פחמימות, מטבעם של דגנים, ולכן גם כמותה מוגבלת בקרב סוכרתיים. ניתן לאוכלה מבושלת במים או כדייסה על בסיס חלב. בברכה, דנה

19/07/2006 | 06:46 | מאת: עליזה

שלום בהמשך לשאלותי האם אפשר לאכול ביצים? בתודה על עצותיך עליזה

19/07/2006 | 09:09 | מאת:

שלום עליזה, אפשר לאכול ביצים, עדיף בלי החלמון ( הצהוב ). בברכה, דנה

20/07/2006 | 09:19 | מאת: ירון

למה בלי הצהוב?

18/07/2006 | 21:36 | מאת: איקו

רוב-רוב ---- או כל--- החידקים בפרוביוטיקה מומתים בקיבה. בגלל חומציות הקיבה. היתכן שמשקרים לנו כשממליצים להשתמש כל יום באקטימל ??? חבר רופא בדק תרביות צואה וכמעט לא היו שם חידקים של האקטימל !!!!!!!!!!!?????? למה שטראוס לא עושה מיקרוקפסולציה -כך החידקים באקטימל היו מגיעים חיים למעי הגס ועוזרים לבריאותנו !!! הגיע הזמן שדיאטניות ורופאים שמבינים במזון ודיאטה -יעזרו באמת לבריאותנו תודה איקו

19/07/2006 | 09:09 | מאת:

שלום איקו, החיידקים המוספים למוצרי החלב עמידים בחומציות הקיבה, ולכן משתמשים בהם, ועל כן רובם אינם נהרסים באכילה. איני יודעת איזו בדיקה חברך עשה, אך עשו מחקרים רבים בנושא הן בחיות והן בבני אדם וכן מצאו נוכחות חיידקים אלו בצואה. שאלות אלו נשאלו רבות ע"י דיאטניות ורופאים, והמחקרים המדעים הראו כי החיידקים שורדים. כמו כן ראו שיפור במדים רבים לאחר טיפול בחיידקים פרוביוטיים. בדיקת צואה אחת במעבדה אינה מחקר מדעי. אם יש לך שאלות נוספםות בנושא, אני ממליצה לך לפנות לחברות המזון עצמן . בברכה, דנה

20/07/2006 | 09:21 | מאת: ירון

אם כך כייצב שורדים החיידקים הפרהביוטים העוברים לתינוק דרך חלב האם?

26/07/2006 | 09:34 | מאת: איקו

שלום דנה לא הצלחנו למצוא אף מאמר מדעי שיבדוק ויוכיח המצאותם של חידקי הפרוביוטיקה--כמו אקטימל -- במעי הגס, והעקר בבני אדם. אנא עיזרי לי לקרוא 2-3 מאמרים כאלה. תודתי מראש איקו

18/07/2006 | 21:23 | מאת: איקו

איזו בדיקת דם תבצע דיאטנית ואז היא תדע איזה סוג מזון טוב או רע לנו?? הידע עלהשפעת מזון על סרטן בא ממחקר בעכברים או במעקב ארוך טווח אצל בני אדם ??? תודה איקו

19/07/2006 | 09:04 | מאת:

שלום איקו, הבדיקה תהא בדיקה גנטית שתבוצע ע"י רופאים מומחים, ולפי המבנה הגנטי נוכל להתאים לכל אדם דיאטה אישית. זהו כמובן בדיקה שתהא בעתיד, היא אינה קיימת היום בנושא תזונה, אך כבר קיימת באופן חלקי ביותר בנושא תרופות. כל המחקרים מתחילים בדרך כלל על תאים, משם לחיות מעבדה ואח"כ בבני אדם. לא מוציאים טיפולים על סמך טיפול בחיות מעבדה בלבד. בברכה, דנה

18/07/2006 | 20:34 | מאת: ת.ר.

שלום רב שאלה ראשונה:האם מומלץ לקחת ויטמינם מועושרים באנטיאוקסדנטים בזמן הקרנות? קניתי את הויטמינים בהמלצת רוקחת ולאחר מכן קראתי כי לא מומלץ לצרוך אנטי אוקסידנטים במהלך ההקרנות שאלה שניה האם תוכלו להמליץ על דיאטנית המתמחה באונקולוגיה באזור אשדוד /אשקלון/רחובות? בתודה ת.ר

19/07/2006 | 09:01 | מאת:

שלום, לצערי אין המלצות גלבי תוספי ויטמינים ואנטי אוקסידנטים בזמן טיפולים, ישנם כאלו הטוענים שאך זה מפריע בזמן טיפול. צר לי, אך אין בידי מידע לגבי דיאטניות בדרום, עליך לפנות ליחידות התזונה בבית החולים באזור מגורייך בשאלה זו. בברכה, דנה

שלום! אימי בת 90 סובלת משלשולים מזה למעלה מחודשיים בבדיקות שנעשו ע"י רופאים גסטרו לא אובחן דבר , הטיפול שהיא קיבלה הוא שני סוגי אנטיביוטיקה, נכון לעכשו השלשול נחלש אבל עדיין קיים, יתכן ומדובר בזיהום היות וגם אבי החל לשלשל לפני כחודש כמו כן ביומיים האחרונים יש תופעה של לחץ דם נמוך (100/60) כפי שאפשר להבין היא חלשה וברצוני לבדוק כיצד להביא לשיפור מצבה הגופני במהירות האפשרית ברצוני לדעת מההיא התזונה המומלצת לאזן אותה ולחזקה אודה על תשובתך המהירה

שלום עליזה, לפני שאוכל לעזור לך עלי לשאול מס' שאלות : 1. האם נלקחה תרבית צואה וצואה לדם סמוי? 2. האם נעשתה קולונוסקופיה? מהן התוצאות? 3. האם יש שיפור במצב השלשולים לאחר מתן האנטיביוטיקה? 4. הגדירי שלשולים: כמה פעמים ביום? מרקם? ריח? ריר? צבע וכו'. 5. האם התייעצתם עם דיאטנית בבית החולים או קופת חולים? בברכה, דנה

תודה על תשובתך המהירה בדיקות צואה קולונוסקופיה וגם בדיקות דם לא העלו דבר מצב השלשולים נכון לעכשו בערך בבוקר נוזלי אחר מכן יתכן עוד יציאה אחת או שתיים כאילו אוכל שלא עבר עיכול מלא לאחר מכן שקט עד סוף היום בגלל תופעה של לחץ דם נמוךביומיים האחרונים רופאת המשפחה היציע לדחות את נושא הדיאטנית עד שלחץ הדם יתיצב אינני רואה את הקשר בכל מקרה היות ואני בארה,ב ונמצאת בקשר צמוד איתם אבל בשלט רחוק אני ממתינה לשוחח עם הרופאה הלילה וראיתי את הפורום שלכם ופניתי להתיעצות נכון לעכשו חולשה די גדולה, אכילה ללא מוצרי חלב וללא בשר משומר (נקניק וכו) אבל חשוב מאוד לדעת לדעת מה כדאי לאכול

18/07/2006 | 16:51 | מאת: גילה

שלום, 1- האם אומגה 3 אכן מסייעת בהעלאת מצב הרוח/בטיפול בדיכאון? 2- מה המינון המומלץ לבעיה זו? (אני בת 31 שוקלת 48 ק"ג וחוץ מטונה מקופסא, לא אוכלת דגים) תודה (-: גילה

18/07/2006 | 18:04 | מאת:

שלום גילה, ישנם מחקרים ספורים בנוגע לאומגה 3 ודכאון ומצבי רוח, אך אין המלצה לגבי מינונים, הואיל והמחקרים נעשו עם מספר נמוך של נחקרים, וכן לדכאון ומצבי רוח גורמים רבים, כך שלא כל הנחקרים הגיבו. ברוב המקרים ישנה המלצה למינון של כ- 6-9 גר' ליממה. בברכה, דנה

18/07/2006 | 18:14 | מאת: טובה

שמוש באומגה 3 צריכה לא עי בליעת הכדור עם העטיפה שלו אלא עי שאיבת תוכן הכדור האם יש שינוי באפקט??????

18/07/2006 | 11:45 | מאת: עדי

מהי בדיקת הדם המומלצת (במאמר שפורסם היום) על מנת להתאים תזונה נכונה תודה

18/07/2006 | 15:30 | מאת:

שלום עדי, לאיזה מאמר את מתכוונת? דנה

18/07/2006 | 15:39 | מאת: עדי

תזונה ומניעת סרטן - דר' נירה רוזן התפרס בדוקטורס ניוזלייטר אתמול

18/07/2006 | 08:54 | מאת: לילי

רציי לשאול אני בת 37 מתאמנת 4 פעמים בשבוע בקראטה הלכתי לקופת חולים לשם בניית טפריט והדיאטטנית השיבה לי שרק אנשים שסובלים מבעיה בריאותית או השמנה מטופלים דרך קופת חולים { הכללית } שאלותיי הן האם זה נכון ולא ניתן לבנות תפריט כדי לשמור על אורך חיים בריא ? היכן את ממליצה לבנות תפריט ? את יכולה להמליץ לי אתרים העוסקים בכך ?

18/07/2006 | 11:38 | מאת:

שלום לילי, לפי תקנות קופת חולים ישנם קריטריונים מי זכאי לטיפול אצל דיאטנית קלינית. אני מסכימה, שגם אם אינך מתאימה לקרטריונים, על כולנו לשמור על תזונה נכונה. הואיל ובפורום זה איננו נותנים תפריטים אישיים, המלצתי לפנות דליאטנית פרטית להרכבת תפריט המתאים לאורח חייך ומטרתו לשמור על מצב ביראותי ותזונתי תקין. בברכה, דנה

17/07/2006 | 22:09 | מאת: אלי

קראתי על תכונותיו החשובות של מיץ ענבים אדום. האם למיץ ענבים הנמכר בסופר (ממותק בסוכר או בממתיק מלאכותי) יש תכונות בריאותיות שבגללן כדאי לשתות אותו, למרות העובדה שהמתקתו כנראה (כך אני מניח) איננה מוסיפה לבריאות?

18/07/2006 | 11:35 | מאת:

שלום אלי, הכוונה היתה למיץ ענבים טבעי אדום, ולא למיצים הממותקים והמתוספים, וכאלו שאבדו את ערכם התזונתי בהכנתם, לא כל שכן כמויות הסוכר הינן גבוהות מאוד. אם הינך מעוניין בערכו התזונתי של מיץ ענבים אדום, עליו להיות טבעי וטרי. בברכה, דנה

18/07/2006 | 17:30 | מאת: אלי

דנה שלום, בעקבות תשובתך, לא ברור לי האם כאשר את ממליצה על מיץ ענבים אדום "טבעי ובריא", כוונתך למיץ שניתן לקנותו (בסופרמקט?), או למשהו שלא ניתן לקנותו ונחוץ להכינו בעבודת יד ביתית. אודה על הבהרתך. אלי

17/07/2006 | 21:42 | מאת: אלירן

האם למיץ חמוציות (רגיל, או דיאט) הנמכר בסופרמרקט יש ערכים תזונתיים חשובים, בדומה (או, לפחות, כמעט בדומה) לאלה של חמוציות ממש?

18/07/2006 | 11:31 | מאת:

שלום אלירן, לחמוציות אין ערך תזונתי שונה מפרי אחר. ערכן העיקרי של חמוציות הינו כגורם אנטי בקטריאלי, בייחוד במצבים של דלקות חוזרות בדרכי השתן. כל מיץ המכיל חמוציות טבעיות יהיה בעל אפקט זה, אךבמידה פחותה, בייחוד שרוב המיצים הינם רק 25-50% פרי. במידה והסיבה היא דלקות חוזרות בדרכי השתן, עדיף לצרוך חמוציות טבעיות, או להכין מיץ מחמוציות טבעיות. בברכה, דנה

18/07/2006 | 21:58 | מאת: אלירן

ושאלה נוספת המתבקשת מתשובתך: האם הערך של (מיץ) חמוציות כגורם אנטי בקטריאלי מוגבל למצב בו כבר יש דלקת (בדרכי השתן, למשל), או שהוא תקף גם כגורם המונע דלקת שטרם נוצרה?

17/07/2006 | 18:03 | מאת: אבי

שלום רב דר יש לי בת 1.8 חודשים עד לפני חודש היא רק אכלה מחלב של אימא וקצת מאוד מאוכל אחר ולפני חודש הפסקנו לה את האוכל מחלב אימא זה הייה מאוד קשה והתחלנו לתת לה כול מיני אוכל והאוכל הכי רצתה ואהבה הוא בסטרמה בשר . האם זה בריא לילדה בגילה לאכול בסטרמה ואחרי כול הזמן אכלה חלב. היא אוכלת כול יום כמעט 4 חתיכות ורוצה עוד . אם לא בריא איך אפשר לתת לה לשכוח את זה היא אפילו באמצע הלילה כמה ורוצה את זה . ותודה על תשובתך.

19/07/2006 | 08:10 | מאת:

אבי שלום! החל מגיל שנה, פעוטות יכולים לאכול את כל סוגי המזון (למעט כאלו שיכולים לגרום לחנק), - מכאן שניתן לאכול פסטרמה. הכלל החשוב בתזונה הוא גיוון - לאכול מכל קבוצות המזון - גם בשר לסוגיו, גם מוצרי חלב, פירות, ירקות, פחמימות (דגנים, קטניות). אם אתה חושש שתזונתה של הבת אינה מספקת, ניתן לפנות לדיאטנית ילדים בקופ"ח לייעוץ. בברכה, נועה

17/07/2006 | 16:38 | מאת: טלי

שלום, יש לי שאלה האם המרפאות ברמבם, והמרפאה להפרעות אכילה בפרט, ממשיכות לעבוד למרות המצב ...?

17/07/2006 | 16:48 | מאת:

שלום טלי, תאלצי להתקשר למרפאה . בברכה, דנה

17/07/2006 | 13:27 | מאת: קורא בפורום

שלום רב לתזונאית. החציל,מהו? האם יש לו השפעה לטובה או לרעה על הסוכר בדם? ומה לגבי אינסולין? האם הוא בעל מרכיבים חיוניים? ומה בנוגע לאינדקס הערך הגליקמי של מזון זה? תודה בהתראה קצרה

17/07/2006 | 15:57 | מאת:

שלום, החציל הוא ירק ממשפחת הסולניים. אין לו השפעה מיוחדת על רמת הסוכר,הואיל וכמות הפחמימות בו יחסית נמוכה. זהו ירק ועל כן אין לו אינדקס גליקמי, בשל כמות פחמימות נמוכה יחסית. אין הגבלה מיוחדת בו לחולי סכרת, בדומה לכל ירק אחר, פרט למקרים בהם הסכרת קשה לאיזון. ככל הידוע לי אין בו מרכיב חיוני אחר או שונה מכל ירק, מכיל ויטמינים ומינרלים, וכן סיבים תזונתיים. בברכה, דנה

17/07/2006 | 08:53 | מאת: דורית

הרופא המליץ להפחית \את כמות האוכל שבתי אוכלת..היא בת 6 ומנשנשת הרבה ואוהבת ממתקים.שןקלת 28..ונראית כבת 8... מה עושין עם ילדה שאוהבת אוכל.וכל היום מחפשת משהוא טעים......ובחופש כל היום כמעט בבית קשה לי כל הזמן לדבר איתה על אוכל ........רוצה אבטיח ולאחר כך כריך שוקולד... היא בטח לא תשכחח ילדות עם מגבלה כזאת

18/07/2006 | 21:40 | מאת:

דורית שלום! הרופא לא צריך לתת לך המלצה ללא תוכן, הוא צריך להפנות אותך לדיאטנית ילדים בקופ"ח. היא תנחה אותכם כיצד לנהוג ותלווה אותכם במעקב חשוב אחר תהליך הגדילה. בברכה, נועה

16/07/2006 | 19:12 | מאת: היי

שלום האם דלורית דלעת או בטטה בעלות ערך גליקמי גבוה? האם הן גורמות לעלייה באינסולין? האן הן מכילות סוכר או פחמימות בכמות גדולה? איזה מין ה שלוש מכיל הכי הרבה סוכר או בעל ערך גליקמי גבוה?

17/07/2006 | 12:42 | מאת:

שלום, בדקתי את הנצונים לדבי דלעת ובטטה, אין נתונים לגבי דלורית. דלעת הינה ירק השייכת למשפחת הדלועיים, יש בה מעט יותר פחמימות מירקות כגון מלפפון או חסה אך פחות מבטטה. בטטה הינה שורש המכילה כמות גדולה של עמילן ומכאן כמות גדולה של פחמימות. דלורית נחשבת ירק טבה פחות פחמימות מדלעת. לדלעת אינדקס גליקמי גבוה מבטטה, הואיל ובבטטה יש הרבה מאוד סיבים תזונתיים. אכילה של דלעת ובטטה תעלה את רמת האינסולין, אך אין מידע לגבי מידת העליה. מצד אחד בדלעת פחות פחמימות מבטטה, אך מצד שני יש לה ערך גליקמי יותר גבוה. חשוב לציין, כי ערך גליקמי נבדק על מזונות הנאכלים לבד ולא בשילוב. לרוב אין אנו אוכלים רק דלעת או רק בטטה, אלא משלבים עם מזון אחר, למשל בשר. חלבון ושומן מורידים ערך גליקמי של מזון, כך שההבדל הינו חסר משמעות, בייחוד אצל אנשים שאינם סכרתיים. בברכה, דנה

17/07/2006 | 13:25 | מאת: היי

תודה רבה על המאמץ שאת משקיעה בכל תשובה

16/07/2006 | 15:26 | מאת: אמיל

שלום דנה ווינר אני יודע שהשאלה לא קשורה כלל וכלל לפורום תזונה קלינית אך אני צריך לדעת תשובה במהירה ומאוד חשוב לי המידע הזה,אני מאוד אשמח אם את יודעת את התשהגובה שלי 1.75 האם ידוע לך מה הגובה במידה אמריקאית feet AND inches משקל 62 האם ידוע לך מהו המשקל ב ibs ? תודה רבה

16/07/2006 | 15:50 | מאת:

שלום אמיל, 1.75 מ'= 68.9 אינצ'ים ו 5.7 FEET 62 ק"ג= 136 פאונד ( ליברה ) 1centimeter = 0.3937 inches 1inch = 2.54 centimeters 1foot = 30.48 centimeters 1foot = 0.3048 meters 1pound = 453.6 grams 1pound = 0.4563 kilograms 1kilogram = 2.2046 pounds בברכה, דנה

16/07/2006 | 13:15 | מאת: נעים מאוד

היי דנה צהריים טובים לכולם מהם מוצקי החלב אשר מוסיפים לחטיפים? האם הם מכילים את ההורמון שמכיל חלב פרה?

16/07/2006 | 13:45 | מאת:

שלום, מוצקי חלב הינם חומרים מוצקיים שנשארים אחרי מיצוי החלק הנוזלי של החלב. הוא מוסף למזונות מסויימים כמרכיב של מרקם למזון. חלק ממוצקי החלב מכילים את החלבון קזאין ( חלבון חלב הפרה ) שישנם אנשים האלרגיים אליו, ולכן מומלץ להמנע ממזונות אלו. בברכה, דנה

16/07/2006 | 13:53 | מאת: נעים מאוד

והאם מוצקי החלב מכילים את ההורמון פרוגסטרון תודה רבה שבוע בריא ומאושר