פורום תזונה קלינית

פורום זה סגור לשליחת הודעות חדשות. לפורום הפעיל - תזונה קלינית - שיבא תל-השומר
15175 הודעות
14864 תשובות מומחה
13/08/2006 | 09:54 | מאת: שיר

שלום, בתי בת חודשיים סובלת מרפלוקס קל, בפורום של מערכת העיכול הומלץ לי להוסיף לה פורמולה הקרויה אנפמיל AR למזון בכדי להל עליה את הסבל, אני מניקה איך אני יכולה להוסיף את הפורמולה כך שזה יפחית לה התופעות: היא מקיאה בערך פעם בשבוע (לעיתים גם שעה אחרי הארוחה-יש לציין כי היא יונקת בלבד) כמו כן היא סובלת המון מגרפסים ובוכה בזמן ההנקה כשהיא צריכה גרפס (לפעמים צורחת עד שהוא יוצא) הגרפסים שלה בדרך כלל נשמעים רטובים אבל היא לא פולטת הרבה. כמו כן היא סובלת מחוסר שקט בזמן השינה ונראה כי משהו מציק לה. כמו כן הומלץ לי ע"י מטפל טבעי להוסיף לה אינזימים לעיכול: האם זה כדאי בגיל כזה צעיר ואיזה סוג יש לקנות. תודה

13/08/2006 | 14:31 | מאת:

שיר שלום! ייעוץ בפורומים הוא נחמד אבל ברור שכדי לקבל ייעוץ רציני ומתאים למצבה של בתך, עלייך לפנות לרופא. במקרה שלך, גסטרואנטרולוג ילדים. על פניו אנפמיל AR מתאים לרפלוקס ויכול לפתור בעיה של פליטות, אך את לא מתארת מצב כזה ולכן רצוי לפנות לבדיקה. לא הייתי ממליצה על אנזימים מכיוון שכל הבעיות שאת מתארת הן במערכת עיכול עליונה, מעל האיזור האנטומי בו מתבצע העיכול האנזימטי. בברכה, נועה

25/02/2008 | 16:43 | מאת: מירב

בני בן חודשיים ושבוע ,הנקתי עד לגיל חודש וחצי,שהתחלנו עם סימילק הפליטות התגברו,הרופא המליץ על אנפמיל אך לאחר בדקתי לשלושה ימים ממוצע הפליטות הוא עד שתי פליטות ליוןם אבל גם כך בתידרות הזאת הוא פלט עם סימילק,אני קצת לא יודעת מה לעשות אני מתלבטת מאוד אם להמשיך עם אנפמיל

12/08/2006 | 20:44 | מאת: נועה

שלום רב, הייתי מעוניינת לדעת קצת פרטים על חלב קוקס מה ערכו הקלורי.? העם או בדומה לחלב או יותר בדומה לשמנת? העם זה נחשב דבר משמין יותר מחלב או כמו שמנת כזה?. או שהוא רגיל לחלוטין.. ובכלל קצת יותר עילו, עם אוכלים אותו עם בשר, העם גם זה לא נספג כמו בחלב רגיל עם אוכלים עם בשר?..

12/08/2006 | 23:36 | מאת:

שלום נועה, ב- 100 גר' חלב קוקוס יש כ- 230 קק"ל ו- 22 גר' שומן= 22% שומן, כמו שמנת. ב- 100 גר' חלב רגיל יש כ- 70 קק"ל ו- 3 גר' שומן= 3%. בחלב קוקוס אין סידן והוא לא חלבי מן הסתם ואין בעיה לאוכלו עם בשר. בברכה, דנה

12/08/2006 | 16:16 | מאת: משה

שלום, אני בזמן האחרון התחלותי לשתות רד בול בערך פעם ביום או פעם ביומיין לכל היותר. רציתי לשאול האם רד בול זהו משקה שמסייע לגוף או מזיק לגוף? נאי יודע שהוא מכיל חומרים כגון טאורין (שכתוב ענק על האריזה) אבל אני לא יודע האם זה אומר שכדאי או לא כדאי לשתות אותו. בגדול אני שותה אותו כי הוא קצת ממריץ אותי ונראה לי שהוא תורם לריכוז וגם כי סתם טעים לי. בנוסף ראיתי שיש כל מיני משקאות נוספים (על סגנון הרד בול) שכם הם משקאות אנרגיה ומכילים טאורין, האם יש יחוד כלשהוא ברד בול או שכל שאר המשקאות (שלרוב זולים בהרבה ממנו) גם טובים (או לא ) באותה המידה? תודה רבה

12/08/2006 | 18:18 | מאת:

שלום משה, משקאות כגון רד בול וחבריו הינם משקאות מרץ שעיקרם תלוי בכמות סוכר גבוהה ומנת קפאין ממריצה. זהו לא משקה מומלץ או לא מומלץ, איני נוהגת להמליץ לאנשים בריאים או חולים עליו, ובטח לא למי שסובל מסוכרת או יתר לחץ דם. אם אינך סובל מאחד מהם, אתה יכול לצרוך ממנו במתינות, אך, לטעמי, אם הינך רוצה לשמור על משקל תקין, הורד את הכמות ל- 3 פעימים בשבוע. בברכה, דנה

12/08/2006 | 15:35 | מאת: מודאגת!

שלום לך, קודם אפרט לך את הבעיות שיש לי ואיך אני מטופלת(סליחה שזה ארוך): אני בת 28 ויש לי תת פעילות של בלוטת התריס, נוטלת אלטרוקסין קבוע (יום 150 מק"ג ויום 200 לסירוגין). לפני שנה סבלתי מאנמיה חמורה (מוגלובין פחות מ-7) וקיבלתי כדורי ברזל, חומצה פולית וזריקות יום יומיות של B-12) B-12 ממשיכה לקבל פעם בחודשיים). האנמיה היא כנראה תוצאה של אי ספיגת ויטמינים בקיבהץ כמובן שבעקבות האנמיה סבלתי מנשירת שיער חמורה והמצב השתפר תוך כדי הטיפול והנשירה הפסיקה. יש לי גם ויטליגו מס' שנים. בבדיקות דם שעשיתי לפני שבוע בערך (TSH, ספירת דם, ברזל וכו') הכל היה בסדר. למרות הכל אני סובלת מנשירת שיער חזקה מאוד!! אני מעוניינת לקחת תוספת ויטמינים אך איני יודעת איזה כדאי לבעיה שלי, האם את יכולה להמליץ לי על ויטמינים שאוכל לקחת באופן קבוע? אולי משהו אחר שאת יודעת שיכול לעזור? אני מודאגת מאוד אז אודה לך על עזרתך...

12/08/2006 | 18:15 | מאת:

שלום, הואיל ובעייתך מורכבת, והסיבות לנשירה אצלך רבות, כולל אנמיה ותת פעילות בלוטת התריס, למרות שמאוזנת,הייתי ממליצה לפנות אלנדוקרינולוג לרופא עור להמלצות לגבי תוספות, הואיל ומדובר בבעיה רפואית שיש בה מרכיבים תזונתיים ולא להפך. בברכה, דנה

12/08/2006 | 19:04 | מאת: היי

אבץ פיקולינט חיוני וכמו כן ברזל

12/08/2006 | 13:59 | מאת: ריטה

הי דנה. אני מדריכת חדר כושר והתזונה היא חלק אינטגרלי מהמקצוע שלי. כל חיי ניהלתי אורח חיים מסודר סביב נושא האוכל (אני ומשפחתי). לאחרונה התחלתי לעבוד משמרות ערב (3-4 פעמים בשבוע) כשאני מגיעה ב 23 וחצי. ומצאתי את עצמי אוכלת ארוחת ערב מלאה קרוב ל 24:00 מתקלחת והולכת לישון עם בטן מלאה. קשה לי מאוד לשנות את ההרגל הזה מה לעשות כדי להימנע מארוחת לילה כזו? והאם בכלל להימנע?

שלום ריטה, אחד הפתרונות הוא לאכול את ארוחת הערב מוקדם יותר, כלומר לקחת איתך ארוחה לעבודה, ולעשות הפסקה לשם כך, אם זה אפשרי. במידה ואינך יכולה לעשות זאת, אז תאלצי לאכול את הארוחה כפי שהיא היום, ולא להמנע מארוחה זו, אם היא חלק בלתי נפרד מארוחות היום. בברכה, דנה

12/08/2006 | 00:28 | מאת: ריקי

האם לקיחת מנה יומית של אומגה 3 פעמים ביום גורמת להשמנה?(בכל זאת זה שמן)

12/08/2006 | 11:08 | מאת:

שלום ריקי, כמות השומן בכל כדור הינה קטנה מאוד, לכל היותר מקבלים 60קק"ל ליום משני הכדורים, כמובן זה תלוי כמה שומן יש בכל כדור. אם מדובר ב- 3 גר' לקפסולה, סה"כ 6 גר' ליום= 54 קק"ל לכל היותר. בברכה, דנה

11/08/2006 | 23:17 | מאת: אלה

אבי, בן 77 חלה בסרטן המעי הגס. הוא עבר ניתוח והגידול הממאיר הוצא, כמו כן הוא סיים טיפולים כימותרפיים - כחצי שנה (6 טיפולים) וכרגע בדיקות הדם שלו מעידות על חוסר ברזל : המוגלובין 11.5 המטוקריט 35.3 - האם זו תופעה נפוצה ? איך לטפלת פרט לתזונה עתירת ברזל ? האם כדאי לקחת כדורי ברזל ?

12/08/2006 | 11:04 | מאת:

שלום אלה, טיפולים כימותרפיים יכולים לפגוע בכל שורת התאים הנוצרים במח העצם, כולל תאי דם אדומים ומאגרי הרבזל. עליכם להתייעץ עם האונקולוג לגבי הטפול, מעבר לדיאטה עשירת ברזל. בברכה, דנה

11/08/2006 | 19:11 | מאת: רות

בני בן ה- 4.5חודשים רגיש לחלב פרה (כפי שאמר לנו הרופא על סמך פריחה גופנית, טרם ביצענו טסט לרגישות) והיום הוא ניזון מתחליף צימחי (איזומיל) והנקה (2 ארוחות). אני מאוד מוטרדת מכל מה שאני שומעת וקוראת על התחליף המבוסס על הסויה ועל ההתפתחויות בעקבותיו בגיל מאוחר יותר. האם יש אפשרויות נוספות להזנה לילד הרגיש לחלב פרה והאם באמת הסויה לא מומלצת?? תודה האם המודאגת

רות שלום! תזונה על בסיס סויה לתינוק אינה אופטימלית. בנוסף, אלרגיה יכולה להופיע גם לחלבון הסויה (בכ 30-40% מהאלרגיים לחלבון חלב פרה). הנקה זה מצויין ועדיף כמה שיותר (לפי היכולת כמובן) ובנוסף לדעתי יש להעדיף תכשיר הזנה היפואלרגני המבוסס על חלבון חלב פרה שהינו מפורק לפפטידים (חלקי חלבון קטנים) ואינו גורם לאלרגיה. תכשיר הזנה זה מהווה פתרון תזונתי נכון ואיכותי יותר. שמו - נוטרמיגן. 2 סיבות גורמות לרופאי ילדים לא להמליץ עליו ולהעדיף את הסויה: 1. מחיר גבוה - נכון, אך כאשר יש אבחנה, קופ"ח החולים משתתפת (לפחות חלקית) בעלויות. 2. טעם - פירוק החלבון מלווה בטעם וריח לוואי. תינוקות צעירים יכולים להסתגל לשינוי בטעם אך ככל שהם גדלים זה קשה יותר. בד"כ מניסיוננו, גם בגיל חצי שנה ויותר, ניתן לעבור לנוטרמיגן, גם אם מדובר בתהליך הדורש סבלנות. פרסתי את כל הנתונים לפנייך, ההחלטה בידייך. בהצלחה. נועה

10/08/2006 | 21:37 | מאת: יערה

חשוב לי לדעת כמה קלוריות בערך כל התפריט שלי שאני אוכלת כל יום והעם זה מספיק לי הוא שזה לא מספיק או שגם עם זה כמות יחסית הרבה. אני יודעת שחשוב לגוון בתפריט אבל יש את הדברים הקבועים שאני אוהבת.. אז הייתי שמחה עם תגידו לי מה דעתכם.. ועם אפשר בערך כמה קלוריות כל התפריט הזה רק בערך נראה לכם. בוקר: מיני לחמניה שאמא שלי עושה לי מקמח תירס ותפו"א.. עם כף טחינה + נס קפה עם מעט חלב וכפית סוכר חום. ביינים: שתי תמרים מגהולים מזן גדול אורגני צהריים: חתיכת פשטידה בשרית (בתחתית הפשטידה יש מעט בצק מקמח כוסמת) ובצד שעועית ירוקה וקינואה וסלק – מנה יחסית גדולה ביינים: מיני חלבה ערב: סלט טונה של ארומה עם מלא סוגי ירקות, טונה בשמן גבינה בולגרית 5% ומיני לחמניה כמו בבוקר, בלי כלום לילה: אגס ואקטימל שמי יערה, אני גובה 173 שוקלת 70.5

11/08/2006 | 12:30 | מאת:

שלום יערה, התפריט נראה בהסתכלות ראשונית סביר למדי, עשיר בסיבים תזונתיים ומגוון. הייתי מוספיה עוד 2 מנות פרי ביום ועוד מוצר חלב, ביצה, קטניות ודגים כגיוון . נראה כי התפריט מכיל כ- 1500-1700 קק"ל בממוצע ( הערכה גסה). ליעוץ איש פני לדיאטנית קלינית. בברכה, דנה

11/08/2006 | 14:02 | מאת: יערה

בנוסף לתפריט היית מוסיפה? כיאלו למשל בארוחת ביינים הראשונה, אני יכולה לאכול שתי תמרים +אגס ובערב נגיד להוסיף גם ביצה? רק 1500-1700? חשבתי הרבה יותר מזה

שלום, אני אשה בת 33 שתוהה איך לשמור על מסת העצם - מבחינת תזונה ואולי דברים אחרים - כאשר אני פשוט לא מסוגלת לאכול גבינות לבנות, קוטג', או אפילו לשתות חלב בצורתו הטבעית (שאינה שוקו). יש מזונות או תוספים עתירי סידן שנספג, שכדאי לצרוך? אני עסוקה מאוד ואין לי אפשרות לעשות פעילות גופנית רבה. תודה!

שלום גליה, לרוב לאנשים האינם צורכים מוצרי חלב, המהווים מקור טוב לסידן, אני ממליצה לקחת תוסף סידן, בכדור של 600 מ"ג סידן. מעבר לכך, גם שוקו הינו מקור סביר לסידן, וכן גבינה צהובה ומעדני חלב כגון יוגורטים.כן ניתן לאכול סרדינים. בברכה, דנה

10/08/2006 | 21:41 | מאת: ליאורה

מניסיון אישי - אפשר להסתדר טוב מאוד גם בלי חלב ומוצריו. כמויות ניכרות של סידן יש בטחינה גולמית, שקדים (לא קלויים), חומוס,פטרוזיליה, סלרי, תאנים מיובשות, משמש מיובש ועוד. יש מזונות שגורמים לאי ספיגת סידן, ורצוי להמעיט באכילתם, או להימנע. יש לי פירוט של מזונות אלה, אותו אוכל לשלוח לך אם תפני אלי במייל. תזונה נכונה עדיפה, לדעתי, על לקיחת כדורים.

שלום גליה וליאורה, לדאבוני ולדאבונכם רמת הספיגה ממזונות אלו שציינת נמוכה מאוד ועד אפסית, הואיל והמרכיבים במזונות אלו מעכבים את ספיגת הסידן, כך שמוצרי חלב היו ותמיד יהיו המקור הטוב ביותר לסידן, וכן סרדינים. בברכה, דנה

10/08/2006 | 16:32 | מאת: גילי

אני מאוד רוצה לדעת מהי מנה של 30 גרם ברנפלקס? אני בדר"כ אוכלת ללא הגבלה ואין לי מושג כמה גרמים אני אוכלת. ידוע שיש בזה הרבה קלוריות לכן כדאי שאדע זאת על מנת לשמור על תפריט מאוזן תודה

10/08/2006 | 17:05 | מאת:

שלום גילי, 30 גר' ברנפלקס = 3/4 כוס. בברכה, דנה

10/08/2006 | 13:37 | מאת: רונית

שלום רציתי לשאול האם חוסר ברזל יכול לפגוע\לעכב ריפוי פצעים? במיוחד האם הוא קשור (החוסר בברזל וגפ פריטין נמוך מאוד) לבעיה בריפוי פצע ניתוחי למשל בדופן הבטן? אם התשובה שכן האם תוספת של ברזל יכולה לעזור? תודה

10/08/2006 | 14:19 | מאת:

שלום רונית, מחסור בברזל אכן יכול להיות סיבה לחוסר ריפוי פצעים בכל מקום, אך גם חסר באבץ, ויטמין C וחלבון יכול להאט ריפוי פצעים.כל מצב של תת תזונה ( שאינה מחייבת תת- משקל) יכול לגרום לעיכוב בריפוי פצעים, ולכן מתן ברזל יכול להיות חלק מהפתרון ולא כולו. עליך לגשת לרופא המשפחה ולדיאטנית קלינית בקופת החולים לקבלת ייעוץ בנושא תוספים ודיאטה מתאימה. בברכה, דנה

10/08/2006 | 11:28 | מאת: שלומית

ידוע לי היטב שהערך הקלורי של ירקות נמוך ביותר, אך עדיין אינני יודעת כיצד לחשב זאת. כמה קלוריות, לדעתך, יש בסלט ירקות חי שכולל כ- 15 עגבניות שרי, מלפפון, בצל קטן, חצי פלפל אדום, חצי פלפל ירוק ומלפפון חמוץ? כמה קלוריות יש, לדעתך, במרק ירקות שכולל כעשרה קישואים (בערך קילו), שני גזרים, שתי עגבניות, שני בצלים ושתי כפות אבקת מרק מוכן (15 קלוריות למאה גרם)? אודה לך מאוד גם אם לא תתני לי מספר קלוריות מדויק, אלא אפילו סדר גודל ואומדן כללי, כי פשוט אינני יודעת באיזה סדר גודל מדובר.

10/08/2006 | 13:57 | מאת:

שלום שלומית, בסלט, אם את אוכלת בשלמותו, יש כ- 50 קק"ל ,רק בירקות בלבד. במצקת מרק שלך יש כ- 40-60 קק"ל בהערכה. בברכה, דנה

09/08/2006 | 21:21 | מאת: אליהו

איזה הבדל קיים, אם בכלל, בין חלב/סויה עמיד/ה לבין רגיל/ה, מבחינה תזונתית או מבחינת איכות? ושאלה אחרת לגמרי בהתייחס לנ"ל: האם יש צורך להמתין זמן מסוים בין שתיית הנ"ל לבין נטילת טבליית סידן או מולטיוויטמין?

10/08/2006 | 13:51 | מאת:

שלום אליהו, דנו רבות בנושא ההבדלים בין חלב שמקורו בחלב פרה לחלב סויה. אתה מוזמן לערוך חיפוש בנושא. מבחינה איכותית ותזונתית עדיין מומלץ יותר חלב פרה טרי, פרט לאלו הסובלים מרגישות או ארלגיה. מומלץ לקחת תוספי מזון, מכל סוג ללא נוכחות מזון, אלא רק עם מים, 1/2 שעה לפני הארוחה. בברכה, דנה

09/08/2006 | 13:42 | מאת: רוק

שלום! אני עוסק בספורט באורח יומיומי- שחייה, ריצה וכוח, כשעה ביום. בנוסף, אני צמחוני מזה 7 שנים- אני בן 23. לאחרונה הוצע לי ע"י חבר ליטול תוסף חלבונים בצורת אבקה לאחר אימון... לפני שארוץ לקנות חלבונים, רציתי לדעת האם מבחינה רפואית יש סיכון בדבר (בנטילת הכמות המומלצת כמובן) ואם לא- במה זה תורם לבריאות ולספורט. אם פורום זה אינו המתאים לשאלתי- אנא הפנו אותי לזה שכן... תודה רבה, רוק

09/08/2006 | 15:29 | מאת:

שלום, הואיל ואיני מומחית בתחום תזונת ספורט, הייתי מציעה לך להפנות שאלתך לפורומים בנושא או לפנות לדיאטנית במכון וינגייט או אם במקרה יש אחת בחדר הכושר. בברכה, דנה

09/08/2006 | 13:37 | מאת: יהודה

דנה שלום, התשובה שנתת לאליהו בנושא מזונות קרים, שלוותה בהשמצות אינה רצינית. אשמח אם תתייחסי לדברים הבאים: בעבר הצעתי לך לא להשתמש במשפט היהיר "אין לכך כל סימוכין במחקרים קליניים". האם בדקת את כל המחקרים הקליניים הנוגעים למזון קר לפני שענית? בקשר ל"הגיון" שברעיון: - האם חיות בטבע אוכלות מזון קר? - האם מבחינה אבוציונאלית הגוף שלנו כבר התאים את עצמו (תוך 100 שנים) לאכילת מזון קר ולשתיית משקאות קרים? - האם אין זה הגיוני שהגוף שלנו יעדיף לקבל מזון ושתייה בטמפרטורה של החדר? - האם כ"דיאטנית קלינית" שמעת על תופעה שנקראת "icecream headaches"? כאבי ראש שנגרמים מאכילת מזון קר מאד. מסוכן במיוחד לסובלים ממגרנה. - האם אין זה "הגיוני" שנזקים נוספים עלולים להיגרם למערכת העצבים ולציפוי העדין של הושט והקיבה ממזון ומשתייה קרים? להלן ציטוטים בנושא מאתרים נחשבים כמו "מאיו קליניק" ו"מדע וטכנולוגיה". http://www.mayoclinic.com/health/ice-cream-headaches/DS00640 Ice cream headaches Introduction You know the feeling. One bite into an ice cream cone AND you're struck with a stabbing headache. Ice pops, slushy frozen drinks, AND other cold foods AND drinks can have the same "brain freeze" effect. But there's good news. Most ice cream headaches are gone in the time it would take you to say their medical name — "headache attributed to ingestion OR inhalation of a cold stimulus." Signs AND symptoms Ice cream headaches cause sharp, stabbing pain in the forehead. The pain often peaks about 30 to 60 seconds after it begins. Ice cream headaches rarely last longer than a minute OR two. Causes Ice cream headaches are caused by cold material moving across the roof of your mouth AND the back of your throat, as happens when you eat ice cream quickly OR gulp a cold drink. This may temporarily alter blood flow in your brain, causing a brief headache. Some researchers suspect that the pain is referred from the palate OR teeth along the trigeminal nerve, which delivers sensory information from the face, teeth AND tongue to the brain. http://www.sciam.com/askexpert_question.cfm?articleID=0002613F-FFCC-130C-BFCC83414B7F0000&catID=3&topicID=3 What causes ice cream headaches? J. Boetcher Las Vegas, Nev. Robert Smith is professor emeritus AND founding director of the department of family medicine at the University of Cincinnati AND the founder of the University of Cincinnati Headache Center. He provides the following explanation: Ice cream headache is a fairly common condition AND has been commented on in the medical literature since the 1850s. The cause is still a matter of some debate, however. Holding ice OR a large amount of ice cream in the mouth, OR swallowing a mouthful of cold food OR drink, may cause discomfort OR pain in the palate AND throat. In some people it also causes headache. Reports on how frequently this occurs vary between 30 AND 40 percent for individuals who do not normally suffer from headaches. There is general agreement that migraine sufferers, particularly those who get severe attacks, are more prone to suffer from ice cream headaches as well. In one study, 85 percent of migraine sufferers experienced this form of headache. http://www.medicinenet.com/script/main/art.asp?articlekey=52437 Beware of "Brain Freeze" Most of us have experienced that brief stab of severe pain that comes with eating OR drinking something too cold. Previously called ice cream headaches OR "brain freeze," this sensation usually lasts less than five minutes. This type of headache is usually felt in the middle of the forehead, but for migraine sufferers this pain can be felt in areas that are affected during a migraine. For people prone to migraines, it can be the beginning of a full-fledged attack. "You eat ice cream OR another cold food AND the next thing you know, boom, a migraine starts," Galvez-Jimenez says. According to The Cleveland Clinic, more than 90% of migraine

09/08/2006 | 14:54 | מאת:

שלום יהודה, ראה תשובתי למטה. דנה

10/08/2006 | 09:13 | מאת: אליהו

יהודה הנכבד, יש לי הצעה בשבילך. מי שכותב על סוגיות בתחום מקצועי, או מותח ביקורת על דברי מקצוען, ראוי שיעשה זאת על רקע מתאים. מה מקצועך? מה כישוריך המקצועיים? איזה תואר אקדמי יש לך ומאיזה מוסד? אילו כישורים מזכים אותך, מבחינה אתית ומבחינה עניינית, להטיף מוסר מקצועי לדיאטנית מוכשרת שתשובותיה מבוססות על ידע מקצועי ברור? היה ותענה תשובות ענייניות ואמיתיות על השאלות הללו, יהיה טעם לדון בנושא מזונות קרים.

09/08/2006 | 11:23 | מאת: מרגלית

אני בת 70. לאחרונה נמצאו אצלי ערכים גבוהים של כולסטרול(274) ושל גליצרידים. הרופא ממליץ על טיפול תרופתי -SIMVACOR 20MG 1 ליום ואספירין 100MG אחד ליום. כמו כן הוא ממליץ על דיאטה דלת שומן. היכן ואיך אוכל לקבל המלצות ספציפיות מה וכמה לאכול לשם כך? בתודה על עזרתכם ובברכה, מרגלית

09/08/2006 | 13:32 | מאת:

שלום מרגלית, המלצות לדיאטה דלת שומן עליך לקבל מדיאטנית בקופת החולים אשר תתאיםם לך תפריט אישי. בנוסף, את מוזמנת לערוך חיפוש בפורום תחת הכותרת " חיפוש בפורום זה" במסגרת השחורה למעלה ולרשום את המילה כולסטרול ו/או טריגליצרידים וכך תוכלי לקבל את כל השאלות והתשובות בנושא. בברכה, דנה

09/08/2006 | 11:08 | מאת: מיטל

שלום, רציתי לדעת מהי כמות הברזל המצויה בכבד עוף ובכבד בקר? תודה, מיטל

09/08/2006 | 13:30 | מאת:

שלום מיטל, ב- 100 גר' כבד בקר לפני בישול יש 5 מ"ג ברזל וב- 100 גר' כבד עוף לפני בישול יש 9 מ"ג. בברכה, דנה

08/08/2006 | 21:39 | מאת: סימה

שלום כדי לקבל תחושת שובע ואולי בעיקבות זה לרדת במישקל .אני אוכלת 2כפות סובין שיבולת שובל בתוך גביע אשל. האם זה דרך נכונה לאכון סובין שיבולת שובל או חייב קודם לבשל אותו?

09/08/2006 | 09:42 | מאת:

שלום סימה, אין בעיה לאכול סובין שבולת שועל ללא בישול. בברכה, דנה

08/08/2006 | 18:27 | מאת: לימור

שלום רב בני בן 10.5 שוקל 50 קילו ו400 גרם גובהו 1.48 איך ניראה לך המשקל שלו ? האם תקין שמן מידי?

09/08/2006 | 18:22 | מאת:

לימור שלום! מדובר המצב של השמנה וכדאי מאוד לפנות לדיאטנית ילדים (יש זכאות גם דרך הקופ"ח) לקבלת הנחיות וטיפול. בברכה, נועה

08/08/2006 | 18:20 | מאת: לימור

שלום רב יש טיפות רז קל לדיאטה האם זה לא מסוכן מה את אומרת על הטיפות ?

08/08/2006 | 18:49 | מאת:

שלום לימור, נסיתי לחפש מידע לגבי טיפות אלו, ממה שהגעתי והבנתי מאתר החברה ( מפוקפק מה לדעתי) מדובר בטיפות המכילות סיבים תזונתיים, שמקורם אינו מצויין, אשר גורמים לתחושת שובע לאורך זמן. סיבים אפשר להשייג במזון שלו ולא צריך לקחת "תוספות" של חברה לא ידועה . הוסיפי סיבים ע"י העלאת כמות הקטניות, דגנים מלאים, ירקות וגם את תרגישי תחושת שובע, מבלי לפגוע בכיסך ובגופך. בברכה, דנה

08/08/2006 | 17:35 | מאת: רויטל

שלום דנה! אשמח מאוד לדעת כמה גרם חלבון יש בביצה אחת ללא החלמון. והאם חלבון הביצה הוא אכן חלבון איכותי (האם יש בו את כל 8 חומצות האמינו שהגוף אינו מייצר)? תודה רבה

שלום, חלבון ביצה מכיל כ- 3 גר' חלבון, ונחשב לחלבון בעל ערך ביולוגי הגבוה ביותר. בברכה, דנה

08/08/2006 | 16:19 | מאת: יאיר

שלום אני בן 47 אוכל בין היתר "קורנפלקס" כארוחות ביניים. השאלה שלי אם זה יכול לגרום לצרבות או לתחושת אי נוחות בבטן העליונה? אני אוכל "קורנפלקס" כבר יותר משנה כחלק משינוי בהרגלי אכילה ולא היו תחושות אלו, זה בשבוע האחרון. תודה

08/08/2006 | 18:41 | מאת:

שלום יאיר, כל מזון יכול לגרום לצרבת, התחושה אינדיבידואלית. רוב הסיכוי שמדובר בחלב שיכול להחמיר תחושת צרבת ולא הקורנפלקס עצמו. נסה להפסיק וראה אם תחושת הצרבת עוברת. במידה ולא, אז כנראה שזה לא מקור הצרבת, ולהיפך. בברכה, דנה

08/08/2006 | 14:41 | מאת: רויטל

הי דנה, רציתי לדעת האם זה בסדר לאכול כ-4 כפות טחינה גולמית ביום. חשוב לציין שאני ספורטאית (אירובי +כוח) כ4-5 אימונים בשבוע והתפריט שלי דל בשומן (במטרה לרדת באחוזי השומן). לדוגמא: גבינות עד חצי אחוז,טונה במים,חזה עוף,פסטרמה דלת שומן.... אני לא אוכלת שקדים או אגוזים או כל שמן מסוג אחר.

שלום רויטל, טחינה היא אכן מקור שומן מומלץ, הואיל והחלק היחסי של חומצות שומן חד בלתי רווי גבוה בה, וידוע כמועיל בהורדת כולסטרול.טחינה גולמית יכולה להוות תחליף לשומן מן הצומח. בברכה, דנה

08/08/2006 | 17:30 | מאת: רויטל

אז זה המינון של 4 כפות טחינה ביחס לתפריט דל השומן שלי בסדר? או שזה הרבה ?

07/08/2006 | 23:00 | מאת: קרצי

שלום אני בת50 יש לי מנהג גרוע לאבול לפני השינה. לא משנה מתי גם אם חזרתי מאירוע. וארוחה דשנה . אני לוקחת בסתר משהו ביד ועולה לחדר השינה.

08/08/2006 | 11:50 | מאת:

שלום, מה השאלה? בברכה, דנה

08/08/2006 | 17:04 | מאת: קרצי

מדוע אני עושה את זה?

08/08/2006 | 18:38 | מאת:

שלום, אין לי תשובה לכך. למספר לא מועט של אנשים ישנה "הפרעת אכילה" כזו או אחרת, שנן כאלו משמעותיות וישנן פחות, חלקן בשליטתינו ובחלקן פחות. העובדה שהינך מודעת לבעיה זו כבר מפחיתה ממשמעותה, אך אינה מבטלת אותה. לרוב מי שמטפל בהפרעות אכילה הינם אנשים מומחים לתחום זה ( פסיכולוגים ופסיכיאטרים) ודיאטניות מומחיות לנושא ואליהם עליך לפנות בשאלה זו. בברכה, דנה

07/08/2006 | 18:58 | מאת: אמיל

שלום רציתי לדעת היכן יש יותר ויטמין B6 וויטמין B12 בדג סלמון או בהודו? מי הם המקורות העשירים בויטמין B6 ובויטמין B12 תודה רבה מאוד.

07/08/2006 | 20:44 | מאת:

שלום אמיל, ב100 גר' דג סלמון לפני בישול יש 0.1 מ"ג ויטמין B6 ו- 5.5 מק"ג ויטמין B12. ב- 100 גר' הודו לפני בישול יש 0.36 מ"ג ויטמין B6 ו - 0.4 מק"ג ויטמין B12. מקורות לויטמין B6 הינם דגני בוקר מועשרים, בשר הודו, עוף ובקר, תפוחי אדמה בקליפתם, בננה, שזיפים מיובשים ובורגול. מקורות לוטמין B12 הינם צדפות, בשר בקר, דג סלמון, דגני בוקר מועשרים וכן מקורות נוספים מן החי. בברכה, דנה

07/08/2006 | 17:36 | מאת: יוסף

שלום דנה, אני אוכל כל יום קערה גדולה של אורז מלא עם רצועות חזה עוף וירקות. שותף שלי אומר לי שאני צריך לגוון את היצע הפחממות שלי. מה דעתך? האם זה חשוב? הוא הציע בורגול. האם זה תוספת טובה לתפריט. ובכלל, מה זה בעצם בורגול (דגן?) ואיך קוראים לזה באנגלית. תודה

07/08/2006 | 20:29 | מאת:

שלום יוסף, בורגול הינו אכן דגן עשיר בסיבים תזונתיים ומהווה תחליף פחמימתי מצויין לאורז מלא. אפשר גם להשתמש בכוסמת, פסטה מקמח מלא וקטניות.באנגלית הוא נקרא BULGAR. בברכה, דנה

07/08/2006 | 16:41 | מאת: אליהו

בפורום אחר באתר זה נכתב שמזונות ומשקאות קרים (לרבות פירות, מיצים, חלב ומוצריו וכו') פוגעים במערכת העיכול ולכן אינם רצויים. האם, מבחינת התזונה הקלינית, זה נכון?

07/08/2006 | 20:26 | מאת:

שלום אליהו, התשובה היא לא. אין לכך כל סימוכין במחקרים קליניים או כל הגיון, אני מניחה שמדובר בעוד "מרפא בצמחים" ולא איש מקצוע. בברכה, דנה

09/08/2006 | 13:27 | מאת: יהודה

דנה שלום, בעבר הצעתי לך לא להשתמש במשפט היהיר "אין לכך כל סימוכין במחקרים קליניים". האם בדקת את כל המחקרים הקליניים הנוגעים למזון קר לפני שענית? בקשר ל"הגיון" שברעיון: האם חיות בטבע אוכלות מזון קר? האם מבחינה אבוציונאלית הגוף שלנו כבר התאים את עצמו (תוך 100 שנים) לאכילת מזון קר ולשתיית משקאות קרים? האם אין זה הגיוני שהגוף שלנו יעדיף לקבל מזון ושתייה בטמפרטורה של החדר? האם כדיאטנית קלינית שמעת על תופעה שנקראת "icecream headaches"? כאבי ראש שנגרמים מאכילת מזון קר מאד. מסוכן במיוחד לסובלים ממגרנה. להלן ציטוטים בנושא מאתרים נחשבים כמו "מאיו קליניק" ו"מדע וטכנולוגיה". http://www.mayoclinic.com/health/ice-cream-headaches/DS00640 Ice cream headaches Introduction You know the feeling. One bite into an ice cream cone AND you're struck with a stabbing headache. Ice pops, slushy frozen drinks, AND other cold foods AND drinks can have the same "brain freeze" effect. But there's good news. Most ice cream headaches are gone in the time it would take you to say their medical name — "headache attributed to ingestion OR inhalation of a cold stimulus." Signs AND symptoms Ice cream headaches cause sharp, stabbing pain in the forehead. The pain often peaks about 30 to 60 seconds after it begins. Ice cream headaches rarely last longer than a minute OR two. Causes Ice cream headaches are caused by cold material moving across the roof of your mouth AND the back of your throat, as happens when you eat ice cream quickly OR gulp a cold drink. This may temporarily alter blood flow in your brain, causing a brief headache. Some researchers suspect that the pain is referred from the palate OR teeth along the trigeminal nerve, which delivers sensory information from the face, teeth AND tongue to the brain. http://www.sciam.com/askexpert_question.cfm?articleID=0002613F-FFCC-130C-BFCC83414B7F0000&catID=3&topicID=3 What causes ice cream headaches? J. Boetcher Las Vegas, Nev. Robert Smith is professor emeritus AND founding director of the department of family medicine at the University of Cincinnati AND the founder of the University of Cincinnati Headache Center. He provides the following explanation: Ice cream headache is a fairly common condition AND has been commented on in the medical literature since the 1850s. The cause is still a matter of some debate, however. Holding ice OR a large amount of ice cream in the mouth, OR swallowing a mouthful of cold food OR drink, may cause discomfort OR pain in the palate AND throat. In some people it also causes headache. Reports on how frequently this occurs vary between 30 AND 40 percent for individuals who do not normally suffer from headaches. There is general agreement that migraine sufferers, particularly those who get severe attacks, are more prone to suffer from ice cream headaches as well. In one study, 85 percent of migraine sufferers experienced this form of headache. http://www.medicinenet.com/script/main/art.asp?articlekey=52437 Beware of "Brain Freeze" Most of us have experienced that brief stab of severe pain that comes with eating OR drinking something too cold. Previously called ice cream headaches OR "brain freeze," this sensation usually lasts less than five minutes. This type of headache is usually felt in the middle of the forehead, but for migraine sufferers this pain can be felt in areas that are affected during a migraine. For people prone to migraines, it can be the beginning of a full-fledged attack. "You eat ice cream OR another cold food AND the next thing you know, boom, a migraine starts," Galvez-Jimenez says. According to The Cleveland Clinic, more than 90% of migraine

06/08/2006 | 23:14 | מאת: אני

לפני שאני מרימה ידיים החלטתי לתת צאנס אחרון. אחרי שבועיים של דיאטה שוב זללתי כאילו אין מחר. מחפשת נואשות אחרי דיאטנית באזור המרכז. אני רוב שעות היום מחוץ לבית כך שהדיאטה צריכה להתאים לי. תודה רבה

07/08/2006 | 20:24 | מאת:

שלום, צר לי, אך איני מכירה דיאטנית באופן אישי. את יכולה למצוא דיאטנית בכל קופת חולים או בכל מרכז רפואי. בברכה, דנה

06/08/2006 | 23:03 | מאת: אמיל

http://www.omega3galil.com/articles.asp

07/08/2006 | 18:33 | מאת: איה

הייתי מאוד רוצה לקרא את המאמרים בלינק שצירפת, אבל האנגלית שלי לא עד כדי כך טובה (מספיק טובה כדי לקרא את המאמרים).

המאמר הראשון הוא שלושה עשר דפים מאמר מאוד מעניין ובעברית

08/08/2006 | 16:37 | מאת: אמיל

06/08/2006 | 22:50 | מאת: ויוי

הייתי מעוניינת לדעת כמה קלוריות יש בכף ממרח שקדיה וכמה קלוריות יש בכפית ממרח אגוזי ברזיל, בנוסף הייתי רוצה לדעת מה הערכים התזונתאיים של ממרח אגוזי ברזיל דווקא.? ואכן הייתי שמחה לשמוע כמה קלוריות יש ב 7 אגוזי קשיו ומה הויטמינים שניתן להפיק מהם? תודה

07/08/2006 | 20:22 | מאת:

שלום ויוי, בכף ממרח שקדיה יש כ- 80-100 קק"ל. בכפית ממרח אגוזי ברזיל יש כ- 50 קק"ל. אגוזי ברזיל מהווים מקור מצויין לשומן חד בלתי רווי, אשר ידוע כמועיל בהורדת כולסטרול. ב- 7 אגוזי קשיו יש כ- 70 קק"ל. גם אגוזי קשיו הינם מקור טוב לחומצות שומן חד בלתי רווי, וכן כל האגוזים מקור טוב למגנזיום, זרחן, אשלגן וחומצה פולית. בברכה, דנה

06/08/2006 | 14:33 | מאת: יעל

תודה רבה לדנה על תשובתך למניעת כולסטרול בעקבות תרופות פסיכאטריות וגלולות אני סובלת מאוסטיפורוזיס בעקבות אנורקסיה של שנים- זו הסיבה למה אני לוקחת גלולות בהמלצת הרופא זו גם הסיבה למה אני לוקחת כדורי סידן (רחוק מארוחות ועם כפית שמן זית). רציתי לשאול אם משקה סויה אישי של משק צוריאל מומלץ כמזון לסידן? הוא מכיל 150 מ"ג ל100 מ"ל ומכיל 1.5% שומן. האם יש בו גם ויטמין די? האם חמאת שומשום מומלצת כמזון לקבלת סידן או שהוא לא נספג טוב כפי שהברזל והאבץ שבו לא נספגים? האם הוא מכיל ויטמין די? (אני אוכלת כ-100 גרם חמאת שומשום מלא ליום (על לחם או כחלווה). זה הרבה. אני יודעת. אבל בלי זה אני מרזה) רציתי גם לשאול אם מוצרי חלב מגבירים הפרשת חומצה מהקיבה? אני סובלת מצרבת שהתגברה מאז שהתחלתי לקחת דיאנה (וגם התרופה הפסיכאטרית שאני אמורה להתחיל לקחת (סרוקוול) גורמת לצרבת) תודה רבה!!!

06/08/2006 | 15:09 | מאת:

שלום יעל, טיפול בגלולות לאוסטאופורוזיס אינו טיפול הבחירה היום, וישנן תרופות טובות מאלו שניועדות ספציפיצ לעניין עלייך לפנות לאנדוקרינולוג מומחה לנושא בריאות העצם. לגבי מוצרי סויה, הסידן אינו נספג כפי שהוא נספג ממוצרי חלב, בייחוד שאם לא מוסיפים ויטמין D אז סיכוי הספיגה יורדים עוד יותר. אםלא מצויין שמוסיפים ויטמין D, אז אין ויטמין D. אותו כנ"ל לגבי חמאת שומשום. מוצרי חלב אינם מגבירים הפרשת חומצה בקיבה, אך ישנה טענה כי הם מחלישים את השוער- סוגר בין הושט לקיבה, ואז הוא נשאר פתוח באופן חלקי ומאפשר לחומצה מהקיבה לעלות כלפי הושט ולגרום לצרבת. אם אינך מסוגלת לצרוך מוצרי חלב, אפשר להסתדר עם מוצרי סויה אך בכל מקרה יש לקחת תוסף סידן. בברכה, דנה

06/08/2006 | 16:22 | מאת: יעל

כן. זה ידוע לי שגלולות לא משפרות צפיפות עצם אך הם מונעות את המשך פירוקו. ואני מטופלת אצל אנדוגניקולוג. מחכה לקבל טיפול תרופתי נוסף. תודה רבה

06/08/2006 | 10:34 | מאת: איילה

שלום ! התחלתי להוסיף קישואים לתפריט היומי שלי וברצוני לדעת, מהו ערכם התזונתי, מה "מרוויח" הגוף שלי כשאני אוכלת קישואים? תודה,איילה

שלום איילה, לקשואים אין ערך תזותני מיוחד, מעט סיבים, ומעט מינרלים וויטמינים, בדומה למרבית הירקות הדומים לו, כגון מלפפון. בברכה, דנה

06/08/2006 | 08:57 | מאת: חן

שלום, האם מזונות עם אינדקס גליקמי נמוך מסייעים להפחתת משקל? באילו מזונות יש אינדקס גליקמי נמוך?

06/08/2006 | 10:08 | מאת:

שלום חן, ישנן דיאטו המבוססות על מזונות בעלי אינדקס גליקמי נמוך, אשר המנגנון העומד מאחרוי זה הוא תחושת שובע לאורך זמן ועילה פחותה ברמות אינסולין אשר גורמות לתחושת רעב. מזונות אלו נחשבים שיפון, קטניות, כוסמת ובכלל דגנים מלאים, כמו חיטה מלאה, אורז מלא וכו'. בברכה, דנה

06/08/2006 | 11:51 | מאת: חן

האם גם פירות וירקות,דברי חלב, דגים?

06/08/2006 | 08:48 | מאת: אדוה

במהלך היום אני אוכלת באופן מסודר: בבוקר פרוסה + פרי+ירק+כוס חלב בצהריים: מנה סה"כ 600 קלוריות הבעיה מתחילה בערב, אז אני יותר מנשנשת מאשר אוכלת, וגם אם אני אוכלת פרוסה או טוסט אני בכל זאת מנשנשת ולכן אני מוותרת מראש על הפרוסה. הנשנוש הוא: 1 ארטיק דיאט+3 וופלים+קערית קורנפלקס ללא סוכר+ 1 מעדן דיאט יש לציין כי אני עושה ספורט 5 שעות שבועיות האם זה שנתקעתי במשקל נובע מהנשנוש?

06/08/2006 | 10:06 | מאת:

שלום אדוה, איני יכולה לומר מדוע נתקעת במשקל, יכולות להיות לכך סיבות רבות. הצלחת דיאטה נמדדת בגיוון דיאטה ןבאורח יום מסודר, הואיל ונשנושים יכולים להסתכם בלא מעט קלוריות. עדיף לאכול ארוחה מסודרת ומלאה ולא נשנושים. עליך לפנות לדיאטנית קלינית להרכבת תפריט אישי. בברכה, דנה

06/08/2006 | 08:42 | מאת: בר

שלום, האם בדיאטה כמות הקלוריות שאני צריכה למדוד היא בממוצע ליום, ז"א אם אכלתי 1500 קלוריות בשלושה ימים ובארבעת הימים הנותרים אכלתי 800 קלוריות אז בסופו של שבוע עלי לעשות ממוצע? האם להצלחת הדיאטה עלי להפסיק לפנק עצמי בשלוש עוגיות או וופלים ליום?

06/08/2006 | 10:04 | מאת:

שלום בר, בדיאטה לירידה במשקל כמות הקלוריות היומית אינה חייבת להיות זהה בכל יום, וזה גם לא ממוצע, יכול להיות ימים של 1200 קק"ל ויכול להיות ימים של 1700 קק"ל. רצוי לא לרדת מתחת ל- 1200 קק"ל ליממה, הואיל וכך לא תוכלי לקבל את כל הויטמינים והמינרלים המומלצים. אם בסך הקלוריות היומית ניתן להכליל את העוגיות או וופלים, המישכי בכך, לא צרכיה להיות בעיה עם כך. בברכה, דנה

06/08/2006 | 11:50 | מאת: בר

תודה, עם זאת, מדוע אני הפסקתי לרדת. בהתחלה ירדתי קילו וחצי אבל מאז לא חלה ירידה. אני כבר 5 חודשים עושה את הדיאטה+ספורט 4 פעמים בשבוע. מה עוד אוכל לעשות אני בסה"כ רוצה להשיל רק עוד קילו אחד

06/08/2006 | 00:42 | מאת: ג.ז.

מה הפתרון לבעיה המטרידה מאוד של גזים בגוף, לאשה בת 51?

06/08/2006 | 10:01 | מאת:

שלום, ישנם מספר פתרונות אפשריים: 1. להמנע ממזונות יוצרי גזים כגון ירקות ממשפחת המצליבים: ברוקולי, צנון, כרוב, כרובית. 2. להמנע מקטניות : חומוס, אפונה, שעועית, עדשים ופול. 3. להמנע מבצל ושום. 3. שתיה מספקת של מים- כ- 2 ליטר ליממה. 4. נטילת כדורי פחמן פעיל. בברכה, דנה

05/08/2006 | 19:47 | מאת: יעל

אני לוקחת דיאנה וכנראה גם מתחילה תרופה פסיכאטרית- שניהם עשויים לגרום לעיה ברמת השומנים והכולסטרול. יש במשפחה שלי נטייה לכולסטרול גבוה מה כדאי להוסיף לתזונתי כדי למנוע את הנזק? זו תזונתי: בוקר למשך חודש: ברזל 100 מ"ג עם כדור אסטר סי שעתיים אחרי: תפוח, 100 גרם ענבים, 9 ליצי אחרי שעה : 2 כמוסות סידן וויטמין די עם כפית שמן זית צהריים: 3 פרוסות לחם, 4 פרחי כרובית או ברקולי, 2 כפות חמאת שומשום מלא, 3 כפות קוטג ארוחת חמש: מיץ גזר סלרי וגמבה עם 2 כמוסות סידן 250 +ויטמין די עם כפית שמן זית ארוחת ערב: קוסוקס ואפונה או (פעמיים בשבוע) ברקולי ודג (סלמון או סול) ארוחת לילה: 6 פריכיות אורז, 3 כפות קוטג, 50 גרם חלוה משומשום מלא ללא סוכר, קערית קטנה של ברנפלקס ללא סוכר, פרי אני מתעמלת חצי שעה 5 פעמים בשבוע (ריצה) ופעמיים בשבוע שיעור לחיזוק הגוף אני בחורה רזה BMI 18.7 ואני נורא מפחדת מהנזק שהגלולות והכדורים הפסיכאטרים יכולים לגרום. (הכולסטרול הכללי שלי לפני שהתחלתי בגלולות היה גבולי 216 אך הכולסטרול הטוב היה 80 הרע 125 ושומנים 70) אני חוששת כי לפני שנתיים לקחתי כדור פסיכאטרי שהעלה לי את רמת הכולסטרול הכללי- 280 להפסיק לקחת את הגלולות איני יכולה בגין בעיה בריאותית קשה. תודה רבה

05/08/2006 | 20:45 | מאת:

שלום יעל, לדאבוני כאשר הגורם לעליה בשומנים בדם הינה תרופה קשה יותר לטפל בבעיה באופן תזונתי. אין נכון לעכשיו בעיה בתזונה שלך, נראה כי את אוכלת מספיק סיבים תזונתיים והדיאטה דלה בשומן, כמו כן הוספת מקור לשומן חד בלתי רווי ( שמן זית ) והינך עוסקת בפעילות גופנית ובמשקל תקין, כלומר אין מקום לשנוי דרסטי. במידה והטיפול הפסיכאטרי והגלולות הינם חיוניים, הייתי מציעה להוסיף טיפול תרופתי לכולסטרול לתקופת נטילת התרופות הפסיכיאטריות ולהיות במעקב של רופא ודיאטנית. בברכה, דנה

05/08/2006 | 22:36 | מאת: יעל

האם חמאת שומשום לא מורידה כולסטרול כמו שמן זית? האם היא אפילו עשויה להעלות אותו?

05/08/2006 | 15:56 | מאת: אמיל

שלום צהריים טובים רציתי לדעת מהי המנה היומית המומלצת לצריכת אבץ? האם ניתן להגיע למנה המומלצת בצריכת גרעיני דלעת ואם כן באיזו כמות? אשמח לשמוע על עוד מזונות עשירים באבץ. תודה רבה מאוד

05/08/2006 | 20:40 | מאת:

שלום אמיל, ההמלצה היא כ- 10 מ"ג ליממה. המקורות הטובים ביותר לאבץ הינם חלבונים מן החי כגון: בשר על סוגיו ואיברים פנימיים, מוצרי חלב, ביצים. במקרה של דיאטה צמחונית ישנם מקורות נוספים, אך יש לקחת בחשבון כי מידת הספיגה נמוכה לעומת אבץ מן החי. מזונות אלו כוללים :שעועית מבושלת, גרגירי חומוס, טחינה,גרעיני דלעת. 20 גר' גרעיני דלעת מכילים 1.3 מ"ג אבץ. בברכה, דנה

05/08/2006 | 21:27 | מאת: אמיל

05/08/2006 | 15:10 | מאת: רונית

שלום רב, אני בחודש החמישי להריון ונוהגת לשתות כוס של משקה דיאטטי ביום עם ארוחת הצהריים כי זה פשוט חלק מהרגל של שנים (אני לא מסוגלת לשתות שתייה ממותקת). חוץ מזה אני שותה כשני ליטר מיים ביום. רציתי לדעת האם זה בסדר לצרוך כוס של משקה דיאטטי בזמן ההריון - שמעתי שרצוי להמעיט בצריכת ממתיקים מלאכותיים אך, האם גם כמות קטנה כזו יכולה להזיק? בתודה, רונית

05/08/2006 | 15:26 | מאת:

שלום רונית, זו בדיוק הבעיה, שאף אחד לא העז לבדוק מהי מנה מסוכנת ומהי מנה סבירה, ולכן עדיף להמנע משתיית משקאות דיאט. גם לנשים עם סוכרת הריונית אנו ממליצים להמנע ממשקאות אלו. הבעיה לא אצלך אלא בעובר, ולכן התאפקי לעוד 4 חודשים, אולי יצא מזה משהו טוב, שגם את תפסיקי לשתות משקאות אלו. בברכה, דנה

במשך שבועיים הארוחות שלי מתבססות על כריכים. ושמתי לב שמאז אני לא נכנסת לשירותים מידי בוקר וסובלת מעצירות וכובד בבטן. רציתי לדעת האם ההשערה שלי נכונה ויש קשר בין שינוי התפריט לעצירות שנוצרה. הייתי מאוד שמחה לשמוע מה אני יכולה לאכול(אשמח אם תייעצו לי על דברים טבעיים ולא כדורים ) שאני יכולה לאכול ולמנוע את התופעה. תודה רבה

שלום, לרוב שינויים בהרגלי תזונה כרוכים גם בשנויים בהרגלי יציאה. ידוע הדבר כי רבים אשר מתחילים דיאטה לירידה במשקל סובלים בשבועות הראשונים מעצירות. זה נובע בעיקר מחוסר יחסי בנוזלים, ירידה משמעותית בכמות השומן בדיאטה, ירידה בכמות הסיבים התזונתיים, ולעיתים חוסר פעילות גופנית. עליך להוסיף לדיאטה לחם משיפון או חיטה מלאה, הרבה מאוד ירקות טריים ולהוסיף מעט שומן לדיאטה בצורת שמן זית או ממרח שומני כמו טחינה או חמאה או מיונז. הגבירי גם את כמות הנוזלים לכ-2 ליטר ליממה. בברכה, דנה

04/08/2006 | 21:22 | מאת: אני

אני מקפידה לשתות המון מים.בנוסף אני שותה דיאט(משתדלת לא יותר מידי). השינויים בהרגלי האכילה לא התחילו אצלי מלפני שבועיים זה הרבה לפני כן. להחליף 2 פרוסות לחם קל בפרוסת לחם שיפון/מלא?

04/08/2006 | 18:35 | מאת: ליאור

אומרים שהכי טוב לאכול פחמימות עם ערך גליקוגמי נמוך ושזה הכי פחות משמין וכדומה. בכלל קראתי שדיאטות טבעיות כמו DASH למשל הם הכי טובות על פי מחקרים לבריאות. אבל אם אתה ספורטאי שצריך אנרגיה - נגיד משחק כדורסל או בונה שרירים , גם אז פחמימות עם ערך גליקוגמי נמוך יספיקו?

04/08/2006 | 18:53 | מאת:

ליאור שלום! כל המלצה מיועדת לקהל יעד מסויים. בנוגע לעוסקים בפעילות גופנית מאומצת קיימות הנחיות אחרות, ספציפיות לפזיולוגיה המשתנית בשעת המאמץ. מיד לפני פעילות ובמהלכה ההמלצה היא לפחמימות בעלות אינדקס גליקמי גבוה. מומלץ לפנות לדיאטנית מתחום הספורט להסברים דגשים וסיוע בבנית תפריט המתאים לסוג הפעילות, העצימות והתדירות. בברכה, נועה

שלום ! יש לי רמות גבוהות מאוד של שומנים בדם ותיגליצרידים! אני יודעת עכשיו, שמומלץ לצרוך אגוזים ושקדים, אז אני מבקשת לדעת כמה יחידות אגוזים(אגוזי מלך/פקאן), ושקדים רצוי לי לאכול ביום על מנת לקבל את השפעתם המיטיבה על רמתהשומנים והתיגליצרידים. תודה, איה

שלום איה, אין המלצה חד משמעית לגבי המינון. לרוב מומלץ כ- 10 שקדים או אגוזים טבעיים ביום, שהינם כ- 70 קק"ל וכ- 12-15 גר'. בברכה, דנה

05/08/2006 | 09:47 | מאת: היי

שקדים הם האגוז הפחות עשיר בשומן,ולכן הוא המומלץ פקאן הוא האגוז העשיר ביותר בשומן. תלכי לחנות ותקני שקדים בשקיות של 30 גרם נגיד את קונה 150 גרם תקני את זה בחמש שקיות של 30 גרם

04/08/2006 | 07:32 | מאת: טלי

הי! לאחותי יש בעיה: היא עובדת עבודה פיזית מאד ולכן צריכה המון אנרגיה-אבל לא מסוגלת להכניס כלום לפה בבוקר ולכן סובלת בקביעות ממה שנקבע ע"י הרופאים כירידה חדה ברמת הסוכר באמצע היום-מצבי רוח סחרחורות,חולשה כללית. אם ניתן להציע לה לאכול משהו לארוחת הבוקר שיקל על פריסה שווה של רמת הסוכר בדם למשך היום ולא יכביד על הקיבה-על מה ניתן להמליץ?

04/08/2006 | 11:06 | מאת:

שלום טלי, במקרים כאלו מומלץ על ארוחה קלה יחסית מבחינת נפח אך שמספקת מספיק אנרגיה ופחמימות למספר שעות, זה יכול להיות חטיפי אנרגיה או חטיפי גרנולה, יכול להגיע ל-2-3 חטיפים עד שעות הצהריים. גם ארוחה של קורנפלקס עשיר בסיבים + 1/2 כוס חלב יכול לספק ארוחה מזינה ולא גדולה עד לארוחת הצהריים. מומלץ להתייעץ עם דיאטנית קלינית בנושא, ךהתאמת תפריט אישי. בברכה, דנה

04/08/2006 | 00:03 | מאת: שירלי

האם חשיפה רבה (ומבוקרת) לשמש שלא בשעות המזיקות מספקת על מנת להחליף סידן ממזון בסידן מאור שמש ?

04/08/2006 | 11:03 | מאת:

שלום שירלי, סידן אינו מגיע מהשמש אלא רק ממזון. החומר אותו אנו מייצרים בעזרת השמש בעורינו הינו ויטמין D שהינו למעשה הורמון ולא ויטמין אשר חיוני לספיגת סידן ולבריאות העצמות. שעות החשיפה הטובות ביותר על מנת לייצר ויטמין D הוא בשעות 11-2 בצהריים למשך 5-15 דקות בממוצע, כמובן זה תלוי בסוג העור וצבעו, אנשים שחומים צריכים יותר זמן מאנשים בהירים. כמובן, שאלו נחשבות השעות המסוכנות ביותר, אך החשיפה מיועדת לרגליים וידים בלבד ולזמן קצר. מסנן קרינה מוריד ב- 100% ייצור ויטמין D. בברכה, דנה

שלום רב, בני בן 9 וחצי חודשים. נולד בשבוע 40 להריון במשקל 2.950. ב-4 החודשים האחרונים הוא כלל לא עלה במשקל ועומד על 8 ק"ג. ב- 5 החודשים הראשונים הוא עלה יפה במשקל. יש לציין שהוא ינק הנקה מלאה עד 5 חודשים ומסוף 5 חודשים התחלנו לתת לו דייסות מטרנה, מחיות פירות ומרקים. בחודשיים האחרונים ההנקה די מועטת ואת עיקר המזון תופסים המאכלים המוצקיים הללו. בני אוכל אותם די יפה. בני בריא בד"כ. כתוצאה מחוסר העליה במשקל הוא נשלח לבדיקות דם רבות אותן עשה הבוקר. חלק מהבדיקות הגיעו עכשיו. הבאתי כאן את רשימת הבדיקות שחרגו מהטווח הנורמלי, לצד המינוס או הפלוס: ערכי נורמה יחידות תוצאה שם בדיקה 18- 13 g/dl 10.4 HB - 52- 37 % 32.8 HCT - 94- 80 fL 77.0 MCV - 31- 27 pg 24.4 MCH - 74- 40 25.1 NEUT% - 48- 19 % 61.3 LYM% + 9- 3.4 % 9.8 MONO% + 8- 1.9 1.7 NEUT.abs - 1.2- 0.7 mg/dl 0.17 CREATININE - אני כהורה מודאג מאוד מהבדיקות והייתי מבקש מאוד את התייחסותך לנושא. תודה רבה, אמיר

אמיר שלום! חוסר עליה במשקל בתינוקות כמוה כאיבוד משקל במבוגר. נשאלת השאלה למה? מקובל לבדוק בכמה מישורים, בעיקר על מנת לשלול מחלה כלשהיא. מסיבה זו הרופא גם מורה על בדיקות דם. לא כל החריגות שציינת כאן הינן קשורות דווקא במצב תזונתי וככלל נראית תמונה שמצדיקה התייחסותו של רופא, לפני הדיאטנית... לאחר בירור ואיבחון, ניתן ואף רצוי לפנות לדיאטנית ילדים, שתוכל על סמך אבחנה מסודרת להציע טיפול מתאים. בברכת בריאות טובה, נועה

03/08/2006 | 18:39 | מאת: ניני

שלום, אני בת 25 ורציתי לשאול...האם גלולות מפריעות לדיאטה? לקחתי דיאנה 3 שנים ועכשיו החליפו לי ליסמין...האם יש השפעה לגלולות? מה ניתן לעשות נגד החרדות של השמנה עליתי ל70 קילו הייתי 60 עד לפני שנה וחצי, עברתי משבר גירושים והיה לי רע... עם מי ניתן להתייעץ כדי להוריד את הקי"ג העודפיים האלו?

03/08/2006 | 20:10 | מאת:

שלום ניני, גלולות באופן עקרוני לא גורמות לעליה במשקל, אולי לכל היותר 2 ק"ג, כל עליה מעבר לכך הינה בשל עליה בכמות המזון ביחס להוצאה האנרגתית. על מנת לרדת במשקל אני ממליצה לפנות לדיאטנית קלינית בקופת החולים להרכבת תפריט אישי. בברכה, דנה

03/08/2006 | 18:12 | מאת: קארין

שלום רב, אני בחורה בת 20 לפני 10 ימים (ב 23 ליולי) ערכתי בדיקת דם שגרתית.התוצאה הראתה רמה גבוהה יחסית של כולסטרול (206) ורמה גבוהה של טריגליצרידים(150). יש לציין כי רמת הכולסטרול בדמי תמיד נעה בין 190-200 וקצת מעל 200 ולכן לא ייחסתי לזה הרבה חשיבות אם כי אני בדייטה והתחלתי לעשות הליכות כי הכולסטרול בכל זאת מדאיג. היום (3/8) ביצעתי עוד בדיקת דם.הפעם הכולסטרול עומד על 240!!! והטריגליצירידים על 120.(ירדו מ150) באופן מתמיד אני לא אוכלת דברים שמנים ,לא אוכלת ביצים,ואוכלת בשר פעם ב... ב10 הימים הנ"ל בכלל לא נגעתי במוצרים עם כולסטרול,לא גבינות,כלום. מה הסיבה לעליה דרסטית זו ומה ניתן לעשות?והאם התוצאות בכלל הגיונית,אולי יש טעות? אני מאד מודאגת. אודה מאד על תגובה.

03/08/2006 | 20:08 | מאת:

שלום קארין, את נוטלת גלולות או שיש הסטוריה משפחתית של כולסטרול גבוה? דנה

03/08/2006 | 16:40 | מאת: משה

האם בי 12 יש בדגים ומוצרי חלב או רק בבשר ועוף? תודה רבה

03/08/2006 | 16:44 | מאת:

שלום משה, ויטמין B12 מקורו בחי ולכן ניתן למוצאו גם בדגים ובמוצרי חלב ובייצה, אך המקור הטוב ביותר יהו בשר בקר, בשר הודו וכבד עוף. עוף לכשעצמו הינו מקור לא טוב ל- B12, העוף בארצינו יחסית דל בויטמין זה. בברכה, דנה

04/08/2006 | 07:38 | מאת: טלי

נאמר לי שלא בריא לקחת כדורי בי12 במשך תקופות ארוכות כיוון שזה פוגע בגוף ואחרי שנה כדאי להפסיק האם זה נכון ואם כן-איך אדע מתי לחדש את לקיחת הכדורים? (כיון שנאמר לי לקחת את הכדורים כצמחונית,לא בגלל הרגשה לא טובה) דרך אגב-בעיות שנגרמות ע"י מחסור בויטמין הנ"ל:בלבול,בעיות זיכרון וכו' בגיל צעיר-יכולים להיות קשורים?

03/08/2006 | 16:24 | מאת: איקו

שלום לדנה תודה לתשובתך. אוסיף לשאלה : מה עם אדם מבוגר הנוטל אל ארגינין במחשבה שזה ייצור NO בגוף וירחיב את כלי הדם המוצרים שלו ,ובתוספת אומיגה 3--יהיה שיפור בכלי הדם. האם זה נכון ? ( כמובן בתוספת אכילה נכונה,ככל שניתן, ופעילות גופנית ואיזון תרופתי למה שדורש איזון תרופתי. ) ושאלה 2 -ארגינין מגרה ליצירת הורמון הגדילה--ולכן לכמה זמן ניתן לקחת את הארגינין ?? וזה לא אדם בריא. 3. שאלה שונה איש בן 74. סוכרת וילד --לא מאוזנים. לאחרונה עלה הקריאטינין. הופיע חלבון בשתן. סיבוך כיליתי. המומחיות שלך היא נפרולוגית--אשמח לקשיב לך . תודה איקו

שלום איקו, ישנם מחקרים כי אנשים הנוטלים ארגינין ישנה עליה ברמת ה-NO אשר תורמת להרחבת כלי הדם ואיזון לחץ דם, אך לא כל האנשים מגיבים לטיפול זה. ישנם מחקרים שהראו שנטילת ארגינין מעלה יצור הורמון גדילה, שאינו דווקא חיובי באנשים מבוגרים, שכן עליה בהורמון גדילה במבוגרים מעלה עמידות לאינסולין וסיכוי גבוה יותר לפתח סוכרת, לכן לא מומלץ לצורכו לאורך זמן. ( המחקרים בנושא קטנים ורובם נעשו בעכברים). בנוגע לשאלתך השניה, עליו לפנות בהקדם לדיאטנית המתמחה בתחום הנפרולוגי, לרוב יש כזו בקופת החולים או בבית החולים במרפאות חוץ באזור מגוריכם. הדיאטה חשובה במקרה זה להאטת קצב התקדמות המחלה ומניעת סיבוכים. הדיאטה מורכבת ועל כן אין מקום לפרטה בפורום זה.היא תלויה בגיל, תקפוד כלייתי, מחלות רקע ובדיקות מעבדה. בברכה, דנה