פורום תזונה קלינית

פורום זה סגור לשליחת הודעות חדשות. לפורום הפעיל - תזונה קלינית - שיבא תל-השומר
15190 הודעות
14864 תשובות מומחה
15/10/2006 | 14:13 | מאת: ירון

שלום דנה , הסיבה : מחלות : ארוע מוחי כולל שיתוק חלקי של רפלקס הבליעה ( לכן - מתן נוזלים דרך הפה - רק עם מסמיך ) , חום גבוה ככל הנראהעקב אספירציות והימצאות במצב של הכרה זעומה , קשיי נשימה. תודה , ירון

שלום ירון, הואיל והמצב מורכב ואיני מכירה את המטופל ומצבו לעומק, איני מרגישה כי זה יהיה מקצועי מצידי להמליץ המלצה כלשהי, פרט מלפנות לדיאטנית במוסד המטפל או לדיאטנית בקופת החולים. כל עוד ישנה בעיה של בליעה ואספירציה, המזון חייב להיות נוזלי סמיך, מעבר לכך יש לשקול תוספי מזון כמקור להעשרה קלורית וחלבונית. בברכה, דנה

15/10/2006 | 14:09 | מאת: רונית

האם השום מאבד את ערכו התזונתי זמן מועט אחרי קילופו? והאם כשקונים שיני שום מקולפות האם אין להם ערך תזונתי?

15/10/2006 | 17:41 | מאת:

שלום רונית, שום לא מאבד מערכו התזונתי בקילוף אלא בחיתוך ובבישול, והאיבוד הינו באופן חלקי. בברכה, דנה

15/10/2006 | 13:59 | מאת: קים

שלם, מזה שנתיים שאני סובלת מבעיה של העלאת גירה. הכוונה היא שלאחר שאני אוכלת ארוחה האוכל עולה לי חזרה כתוצאה מרפלקס של הקאה. הרפלקס מתרחש לאוו דווקא מיד אחרי הארוחה אלא יכול להתרחש גם שעות רבות אחרי. מה שיותר מוזר הוא שעולה לי מזון מסויים מאוד. אם נניח אני יאכל עגבניה אז הקליפות של העגבניה יעלו לי כנ"ל לגבי כרוב. נראה לי שפשוט מזון שהגוף שלי לא מסוגל לעכל הוא פולט החוצה. בגלל בעיית הקליפות חשבתי אולי חסרים לי אנזימים לפירוק צלולוז. אני אובדת עצות ומתביישת ללכת לרופא עם הבעיה הזו אני גם לא יודעת לאיזה רופא עלי לפנות ואם זאת בעיה שכיחה. אודה על תשובה. קים

15/10/2006 | 17:40 | מאת:

שלום קים, התופעה ממנה את סובלת נשמעת כרפלוקס, כלומר בעיה בסוגר בין ושט לקיבה.אחד הפתרונות הוא תזונתי בין היתר המנעות ממזונות בעלי תכולת שומן גבוהה, בצל, שום, משקאות מוגזים, אלכוהול, קפאין ועישון. כמו כן רצוי להמנע ממזונות שזמן העיכול ארוך, כגון כרוב, כרובית, קטניות ואורז. עליך לפנות בהקדם לגסטרואנטרולוג (רופא מומחה למערכת העיכול) לייעוץ ואבחנה ואולי לטיפול תרופתי בהתאם לצורך.לאחר מכן יש לפנות לדיאטנית לייעוץ. בברכה, דנה

15/10/2006 | 19:38 | מאת: קים

תודה :)

15/10/2006 | 12:01 | מאת: ירון

שלום רב , מהי התזונה הנכונה לאחר צום ממושך של כשבועיים ימים ? אילו פריטי מזון , כמויות והתקדמות במהלך הימים הראשונים ? תודה , ירון

15/10/2006 | 13:46 | מאת:

שלום ירון, איני יודעת את סיבת הצום, האם מכוונת או בשל מחלה או ניתוח כלשהו? בברכה, דנה

15/10/2006 | 09:09 | מאת: אלי

קראתי בשבחי הקינואה, אבל יש בה הרבה מאוד פחמימות. האם הן פשוטות או מורכבות? ומהו האינדקס הגליצמי של המזון הזה? האם הוא מתאים לכולם - צעירים, מבוגרים וכיו"ב?

15/10/2006 | 13:44 | מאת:

שלום אלי, הפחמימות בקינואה נחשבות מורכבות, כמו כל דגן מלא אחר. עשירה בסיבים תזונתיים ובחלבון,, ובעלת אינדקס גליקמי נמוך.מתאים לכל הגילאים. בברכה, דנה

16/10/2006 | 16:38 | מאת: אלי

תודה דנה. האם גם הפחמימות של פסטה (איטריות, ספגטי וכיו"ב) הינן מורכבות וערכן הגליצמי נמוך? ואגב, היכן ניתן לקרוא ברשת את סוג הפחמימות של מזונות שונים וערכם הגליצמי (כדי שלא להטרידך בשאלות כאלה)? בברכה, אלי

15/10/2006 | 08:07 | מאת: אלירן

האם כמות הסידן הנספגת מאכילת גבינה לבנה של 200מ"ג סידן, וגבינה צהובה, גדולה יותר במידה משמעותית מזו הנספגת מאכילת גבינת 100מ"ג סידן?

15/10/2006 | 13:37 | מאת:

שלום אלירן, ככל שצורכים יותר סידן באופן מפוזר על פני היום סופגים יותר, כלומר נקבל יותר סידן כאשר נאכל גבינה שיש בה 200 מ"ג סידן למנה מאשר 100. איני יכולה לומר אם זה יהיה משמעותי ליום אחד, אך לאורך זמן, בוודאי. בברכה, דנה

15/10/2006 | 20:41 | מאת: אלירן

האם כמות הסידן הנספגת באכילת גבינת ריקוטה היא גדולה יותר מזו הנספגת באכילת כמות זהה של טחינה, או להיפך?

מעוניינת לקרא חומרים - ולכן אשמח באם תוכלו להפנות אותי לקישורים בנוגע לדיאטות נטולות גלוטון אשר מיועדות לא רק לאנשים הסובלים מצליאק. וגם.. מאחר ואנו מנהלים עסק למוצרי מזון ללא גלוטן ובנוסף לכך אני (בעיקר) מורה לחינוך מיוחד - פנו אליי הורים לילדים אוטיסטים או אלו המוגדרים כ-P.D.D שגם להם הומלצה דיאטה נטולת גלוטן,סויה ולקטוז - אודה לכם מאוד אם מישהו שמע על כך או יכול לפנות אותי לחומר כתוב בנושא. בתודה מראש ובברכת שבוע טוב - שירי

שלום שירי, ישנה עמותה לחולי צליאק , אצלה ניתן למצוא את כל הנתונים לגבי מזונות המכילים גלוטן, ללא כל קשר לנושא הצליאק, גם לבעיות אחרות. בעמותה זו תוכלי לבקש קלסר בו מרוכזים כל המזונות ללא גלוטן, ולקלסר זה מקבלים מדי פעם עדכונים לגבי מזוות חדשים על המדף. כתובת האתר : www.celiac.org.il וכן אתרים נוספים רבים שניתן למצוא באינטרנט. באשר לאוטיזם והפרעות קשב וריכוז. ההמלצה היא לדיאטה נטולת גלוטן וקזאין, אשר שניהם חלבונים, אחד בחיטה והשני בחלב אשר נמצאו כחלק מהמנגנון של הפרעות קשב וריכוז ואוטיזם בחלק מן הילדים, ולא בכולם. אין כל קשר לסויה וללקטוז, שהינו הסוכר של חלב הפרה. אחת מראשוני הדיאטניות שעסקו בנושא ועדיין עוסקות בו היא עליזה פלנט, בבית החולים רמב"ם, במחלקה לתזונה קלינית. נסי ליצור קשר עימה או פגישה מקצועית בנושא : 04-8542625. בברכה, דנה

דנה תודה, את העמותה אני כמובן מכירה - בתור אמא לילדה צליאקית. העסק שיש לנו בבית הוא כהשתלשלות ארועים שעברנו איתה.. אבל אני יודעת שהדיאטה הזו מומלצת גם לאנשים "רגילים" במסגרת שמירה על אורח חיים בריא - על כך רציתי מידע. בנוגע לאוטיסטים - ענו לי מהפורום שלהם בפרוטרוט בנושא. תודה לך מאוד על תשובתך, שירי

14/10/2006 | 23:28 | מאת: אורטלילוק

שלום, רציתי לשאול אני מרבה מאוד באכילת ירקות...יכולה להגיע ל-8 עגבניות ביום מלפפונים גזרים, כרוב שלם כרובית...אני אוכלת הרבה ...יותר מאדם ממוצע ...האם זה חריג ולא בסדר , וגורם לבעיות בריאותיות משהו

15/10/2006 | 13:24 | מאת:

שלום, במידה ומדובר באדם בריא ללא מחלות במערכת העיכול או מחלה כלייתית, אין כל הגבלה באכילת ירקות.הדבר מעשיר את הדיאטה בסיבים תזונתיים, ויטמינים ומינרלים חיוניים וכן בהרבה נוגדי חמצון. בברכה, דנה

14/10/2006 | 19:17 | מאת: שחרר

שלום רב, אני 4 חודשים אחר לידה שלישית. התחלתי את ההריון בעודף משקל של 10 קג'.. כרגע יש עליי עודף משקל בערך 25 קג'. מאז שילדתי אני בדיאטות שונות ומשונות והצלחתי להוריד 5-6 קילו סך הכל. אני ממש לא מצליחה לרדת במשקל כפי שהייתי רוצה. קשה לי עם 'דיאטה על הדף' הכוונה לאכול בדיוק כפי שרשום על הדף.(בעבר מדיאטנית קלינית) אני לעולם לא אצליח להתמיד בדיאטה שכתובה מראש. איך אוכל להוריד במשקל? ומהר?

15/10/2006 | 13:22 | מאת:

שלום, קודם כל נתחיל בעובדה שדיאטה מהירה דינה חזרה מהירה למשקל הקודם. עליך למצוא מסגרת מתאימה לירידה במשקל מתונה תוך כדי שינוי הרגלי אכילה ופחות תפריטים מוכנים. ישנם אנשים העובדים לפי קבוצות תחליף, וישנן קבוצות ירידה במשקל רבות העובדות בשיטות שונות וכן דיאטניות קליניות העובדות בשיטות שונות. לפני שאת הולכת לטיפול, שאלי מהן השיטות, ובחרי את זו המתאימה לאופייך ולרצונותיך. כמו כן, כדי לשלב בכל זה גם פעילות גופנית יומיומית. בברכה, דנה

15/10/2006 | 18:01 | מאת: אמיל

ובנוסף את יכולה לפנות לפורום תזונה וניקוי הגוף מרעלים ממש באותו אתר כרגע,וישנו טיפול לניקוי הגוף,שעוזר בנוסף לנקות את הגוף ובכך להוריד משקל

14/10/2006 | 15:51 | מאת: אני

שלום רב, רציתי לדעת כמה שווה בגרמים כמות של כפית רגילה (לא גדושה ולא מחוקה) של מרקם סמיך (ריבה, דבש, סילאן, גלידה וכו')? האם מרקם גבישי מפחית את המשקל? לדוגמה - האם כפית סוכר שווה פחות גרמים מהנ"ל? ואם כן - כמה? שאלה נוספת: כמה שווה בגרמים כף רגילה של אורז מבושל, פתיתים מבושלים או פירה תפו"א? האם הערך הקלורי ל-100 גרם המצוין על גבי האריזה מתייחס ללפני הבישול או לאחריו?

14/10/2006 | 17:27 | מאת:

שלום, כפית ריבה, דבש= כ-5-7 גר'. כפית גלידה= כפית סוכר= 4-5 גר'. כף אורז לפני הכנה- כ- 20 גר'. אם לא מצויין ערך קלורי לאחר בישול, הכוונה תהא ללפני בישול. בברכה, דנה

14/10/2006 | 19:47 | מאת: אני

14/10/2006 | 11:02 | מאת: אריאל

שלום שאלתי היא: מה השפעתו של כדור זה על גוף האדם אם שותים אותו כל יום?

14/10/2006 | 13:16 | מאת:

שלום אריאל, כדור המכיל שמן דגים מטרתו לספק לגוף אומגה 3. לאומגה 3 מיוחסות סגולות רפואיות רבות, בין היתר טיפול ביתר שומנים בדם, מחלות לב, סרטן ועוד.נכון לעכשיו החוקרים עדיין חלוקים בדעתם באשר לסגולות אלו, ולכן לפני נטילתם, מומלץ להתייעץ עם הרופא המטפל. בברכה, דנה

14/10/2006 | 19:06 | מאת: ירון

מדובר בחומצות שומן חיוניות . נטילת כדור אחד עד 2 מומלצים כהשלמה למי שאינו מקבל חומצות שומן אלו ממקורות אחרים . כאשר מתעורר ליקוי בריאותי כגון : היפרליפידמיה דיכאון מחלות מפרקים אוטואימוניות הפרעות קשה וריכוז ועוד אזי המינון היומי לצורך טיפול עולה משמעותית ועשוי להגיע עד 10 גרם ליום ( בהתאם ליעוץ ופיקוח רפואי .)

15/10/2006 | 16:04 | מאת: אריאל

תודה רבה על כל התשובות לי יש ארבע בעיות עיקריות הראשונה :שתי פריצות דיסק השניה :כולסטרול גבוה אני מטופל בלפיטור. שלישית :קיים אצלי חומר בדם הנקרא אומוציסטאין ומטופל במדלל דם, חומצה פולית וטריבמין (B-1-6-12 ) והרבעית: לחץ דם גבוה מטופל בקרדיוקול/טיטריס. האם כדור שמן דגים לא יגרום להתנגשות ויגרום לטיפול כלשהו להיכשל?

15/10/2006 | 17:53 | מאת:

שלום אריאל, אם הינך נוטל קומדין, אסור ליטול עם זה אומגה 3, באשר לשאר התרופות, לא ידועה אינטראקציה מיוחדת. בברכה, דנה

13/10/2006 | 18:20 | מאת: רינת

רציתי לדעת מהם הערכים התזונתיים בכרוב?

13/10/2006 | 23:33 | מאת: אורטלילוק

כעיקרון על פי מה שאני יודעת כרוב כמו רוב הירקות הינו בעל ערך קלורי זניח רב בסיבים תזונתיים יש בו הרבה וויטמינים - בייחוד ויטמין סי ו קיי .על פי הערכים התזונתיים שאני מכירה אז 100 גרם כרוב בעל ערך קלורי של 25 ...לפי מיטב ידעתי ...מקווה שעזרתי

14/10/2006 | 09:54 | מאת:

שלום רינת, ב- 100 גר' כרוב טרי ( 4-5 עלים בינוניים )יש : 25 קק"ל, 2.5 גר' סיבים תזונתיים, 40 מ"ג ויטמין C ( חצי מההמלצה היומית ), וחומצה פולית. בברכה, דנה

13/10/2006 | 17:09 | מאת: אייל

קראתי באיזשהוא מקום שכדי לחשב כמה קלוריות על אדם לאכול יש להכפיל את המישקל ב- 24 אם אתה לא פעיל ו-26 אם אתה פעיל יוצא שאדם בגובה 155 ששוקל 47 צריך לאכול לא יותר מ- 1250 קלוריות בממוצע אם החישוב הזה נכון אז זה ממש קצת קלוריות - האם אפשר לספק את כל מה שהגוף צריך בכזו כמות קלוריות במקום אחר קראתי שאדם במישקל תקין צריך לאכול 1600-1800 קלוריות כדי לשמור על מישקלו בין שמישקלו 47 ובין שמישקלו 60 מה נכון?

14/10/2006 | 09:49 | מאת:

שלום אייל, יש מספר דרכים לחשב צרכים קלוריים של אדם, בין היתר להכפיל את משקלו במספר מסויים על מנת להגיע לתוצאה. אך 24 או 26 קק"ל/ק"ג משקל גוף הינם מספרים נמוכים מאוד ומיועדים בעיקר לאנשים הרוצים לרדת במשקל. בנוסף אנו מתחשבים בהרגלי החיים ונלחת אנמנזה תזונתית לקבוע את הצרכים.כמו כן יש לוודא האם זהו המשקל המתאים לגובה ולגיל. המלצות לא ניתנות בפורום זה, אך 1250 קק"ל לכל הדעות הינו מספר נמוך אשר לא מספק את כל הצרכים התזונתיים לאורך זמן. בברכה, דנה

14/10/2006 | 13:23 | מאת: אייל

תודה רבה על תשובתך ושאלה נוספת מהו BMI מינימום תקין- 20 או 18.5 במקומות שונים כתוב אחרת

13/10/2006 | 16:41 | מאת: שרי

אני לא נחשפת לשמש וסובלת מבריחת סידן האם מומלץ לקחת ויטמין די בכל ארוחה המכילה מוצרי חלב אני יודעת שיש כמוסות סידן +ויטמין די אך אני אוכלת הרבה מוצרי חלב ונראה לי מיותר להעמיס מעל ל- 1500 מ"ג סידן ביום- אז פעם ביום אני לוקחת סידן +ויטמין די (500 מ"ג סידן, 200 מ"ד ויטמין די) ובשאר הפעמים אני אוכלת מוצרי חלב ולא בטוחה אם יש מקום להוסיף ויטמין די

13/10/2006 | 16:45 | מאת:

שלום שרי, המלצות לתוספת ויטמין D ניתנות ע"י רופא מומחה כגון אנדוקרינולוג. ההמלצה היום עומדת על לפחות 400 יחב"ל. בברכה, דנה

13/10/2006 | 18:14 | מאת: ענת

ביתי בת ה17- סובלת מזה מס' חודשים מבעיות בקיבה: שלשולים, חולשה, תחושה לא נעימה שהאוכל "עולה לה" וכו'. נקבע לה תור לצילום קיבה - חשש לכיב קיבה בינתיים מה מומלץ שתאכל ומה אסור לה לאכול על מנת להקל על הרגשתה ולשפרה.

12/10/2006 | 20:42 | מאת: ש

שלום מינצלת על השאלה בנושא אולי קצת מביך אבל עניתן כי מישקל היציאות הינו סדר גודל של כ - 100 גרם ואילו שתן יכול לתת הבדל של עד כ - 300 גרם נישקלתי כמה פעמים בבקרים ליפני ואחרי יציאה וההבדל היה למעלה מ- חצי קילו מה זה אומר האם משהו לא בסדר ? איך יתכן ??

13/10/2006 | 09:25 | מאת:

שלום, אין כל בעיה בכך, יכולים להיות הבדלים בין אחד לשני, הבדל של 1/2 ק"ג הינו הבדל סביר. בברכה, דנה

12/10/2006 | 17:29 | מאת: אלעד

נועה שלום, בתשובתך לנועם מ-3.10 כתבת "לדבש אינדקס גליצמי לא אחיד...הטווח נע בין נמוך לגבוה." ברצוני לשאול לאיזה סוג דבש יש אינדקס גליצמי נמוך, כפי שציינת לעיל. חג שמח.

12/10/2006 | 18:21 | מאת:

שלום אלעד, נועה לא תהיה במהלך החודש הקרוב, ולכן תאלץ להאזר בסבלנות לתשובתה בנושא. תשובתי, לפי התשובה של נועה, שאין מידע מדוייק לגבי סוג הדבש באשר לאינדקס הגליקמי, לא שמם ולא מקורם. בברכה, דנה

13/10/2006 | 08:50 | מאת: אלעד

O.K., אז עפ"י תשובתך ניתן להבין שדבש הוא מזון שעדיף להתרחק ממנו, נכון? והאם עדיף לצרוך ריבה, אם רוצים קצת מתוק בחיים?

12/10/2006 | 16:41 | מאת: פנינה

אודה אם אקבל דיאטה לשיפור תיפקודי הכבד שלי GGT (גבוה 331

12/10/2006 | 18:17 | מאת:

שלום פנינה, איו דיאטה לשיפור GGT, יש דיאטה למצבי מחלה מסויימים. השאלה למה ה- GGT גבוה, האם מדובר בכבד שומני או מחלה אחרת ובהתאם מתאימים דיאטה. לפי האבחון ואחריו , יש לגשת לדיאטנית קלינית, במידה והטיפול הוא תזונתי, ולקבל ייעוץ פרטני. בברכה, דנה

12/10/2006 | 14:54 | מאת: רונית

חג שמח, שאלתי היא באילו מאכלים ו/או פירות יש ויטמין E? תודה, רונית

12/10/2006 | 18:14 | מאת:

שלום רונית, ויטמין E ניתן למצוא בעיקר בדגני בוקר מועשרים בויטמין, שמן זית ושמן קנולה, זרעים כגון אגוזים ושקדים, תרד, דלעת, גזר. בברכה, דנה

11/10/2006 | 14:41 | מאת: חיים

בעיקבות חוסר זמן ואי שתוף פעולה מצד הילדים התחלתי לתת להם תוסף מזון כארוחת בוקר, התוסף מכיל 6-10 גרם חלבון סויה דבודד 10-15 גרם פחממות 1.5 גרם סיבים ויטמינים ומינרלים , התוסף מעורבב עם כוס חלב הוא קל להחנה וטעים לילדים . מה דעתכם המיקצועית והאוביקטיבית ? תודה חיים

שלום חיים, בני כמה הילדים? האם אוכלים משהו בנוסף במהלך הבוקר? האם ההרכב שנתת זה מה שאתה נותן או שזה ל- 100 גר' תוסף? מה שם התוסף? בברכה, דנה

18/10/2006 | 12:12 | מאת: חיים

התוסף המדובר הוא שייק חלבון ומולטי ויטמין של הרבלייף הילדות בנות 5 ו-3 קשה לי לפרק את מה שכתוב על הקופסה למינונים מדויקים הכמות בכף המדידה היא דומה לכמות בכף גדושה (חצי מהמינון לבוגר) מעורבב עם כוס חלב המוצר טעים לילדות וקל לי להכנה

11/10/2006 | 08:44 | מאת: נעמה

1. חלב עושה לי לחה, אמרו לי שאולי אני רגישה ללקטוז אבל מסתבר שלא, כי עברתי בדיקה עכשיו אולי יש לי אי סבילות מסוימת. עכשיו ראיתי חלב של תנובה חדש דל לקטוז, יכול להיות שהוא יהיה לי בסדר? (חלב כזה לילדים) 2. יש סטייק אנטריקוט 250 גרם ויש סטייק פיל 250 גרם ידוע לי שסטייק פילה פחות שומני מה ההבדלים של הקלוריות באנטריקוט 250 גרם ובפילה 250 גרם? יש הבדל משמעותי?

11/10/2006 | 10:51 | מאת:

שלום נעמה, לרוב מייחסים את הלחה לחלבון חלב הפרה ( למרות שלא הוכח) ולא ללקטוז שהינו הסוכר, ולכן לא נראה לי שזה ישנה הרבה, אך את יכולה לנסות. אין הבדל משמעותי מבחינה קלורית בין אנטירקוט לסטייק פילה, לכל היותר הבדל של כ- 70 קק"ל. בברכה, דנה

10/10/2006 | 18:19 | מאת: רינה

שמעתי כי חלב מגנזיום הינו יעיל לטיפול בעצירות וקשיי עיכול רציתי לדעת מה זה בידיוק - כל פרט שידוע לכם אודות זה , איפה ביכלל ניתן להשיג זאת ומה הערכים התזונתיים שלו (האם זה מזון לכל דבר בעל ערך קלורי וכ"ו או שהוא אינו ניספג בגוף כמו אבילק לדוגמא ?)

10/10/2006 | 21:04 | מאת:

שלום רינה, "חלב מגנזיום" הינו כינוי למוצר על בסיס מגנזיום הנראה כמו חלב (זהו אינו חלב). המגנזיום הינו משלשל, אינו בעל ערך קלורי ואינו נספג וניתן להשיגו בבתי מרקחת. בברכה, דנה

10/10/2006 | 15:57 | מאת: מירב

שלום, רציתי לדעת מה הם הערכים התזונתיים של בטטה ומנגו? חג שמח, מירב

10/10/2006 | 17:45 | מאת:

שלום מירב, ב- כוס קוביות מנגו חתוך יש כ: 100 קק"ל, 3 גר' סיבים תזונתיים, ושיר בויטמין C ו- A. ב- 100 גר' בטאטה (1/2 בטאטה בינונית) יש כ: 100 קק"ל ועשירה בויטמין A וסיבים תזונתיים. בברכה, דנה

10/10/2006 | 15:16 | מאת: יולי

אני יודעת שבפמשולש פיצה יש כ 300-500 קלוריות. ויש אבל את הפיצות שהם לפי מטר, כמה בערך לפי מה שנראה לך, יש לך 1/4 מטר? זה הרבה יותר גדול משולש

10/10/2006 | 15:41 | מאת:

שלום יולי, להערכתי 1/4 מטר פיצה שווה לכ- 2 משולשי גבינה בממוצע. בברכה, דנה

10/10/2006 | 18:15 | מאת: יולי

זאת אומרת שהכי הרבה ל 1/4 מטר יש כ 1000 קל'?

שלום, כמה בממוצע עולה מפגש אחד עם דיאטנית קלינית באופן פרטי? והאם לכל דיאטנית קלינית יש קליפר למדידת אחוזי שומן או מכשיר אחר? כפי שהבנתי הקליפר הוא המכשיר המדוייק מבין כל מכשירי המדידה במידה ואותו אדם בודק. תודה

שלום אליזבת, איני יכולה לומר לך עלויות של מפגש, לא מבחינה אתית, וכמו כן זהו אינו המקום המתאים. לא לכל דיאטנית יש קליפר או מכשיר למדידת אחוזי שומן, וקליפר הינה בדיקה אפשרית למדידת אחוזים, אך זוהי לא הבדיקה המדוייקת ביותר שיש, אלא הבדיקה היחידה מלבד משקלים מיוחדים הזמינה לדיאטניות במרפאות. בברכה, דנה

10/10/2006 | 11:52 | מאת: ?

זה נכון שאם אוכלים ירקות לפני האוכל העיקרי העכול מהיר יותר?

10/10/2006 | 12:39 | מאת:

שלום, אם אוכלים ירקות לפני המנה העיקרית, ייתכן ועיכול הירקות יהיה מהיר יותר, כי לא יעוכב ע"י המנה העיקרית, אך זה לא ישנה לעיכול שאר האוכל באופן משמעותי.אכילת ירקות כמקור לסיבים תזונתיים תפחיתץ ספיגת שומן מהמזון ותאט קצב ספיגת סוכר, אך לא תזרז עיכול. בברכה, דנה

09/10/2006 | 23:27 | מאת: ש

רציתי לדעת עד כמה יכול ליהיות הבדל במישקל אם אני הולכת להיתפנות בשירותים לפני השקילה או לא מה ההבדל היכול לינבוע עקב מתן יציאות ואי מתן יציאות?

10/10/2006 | 12:33 | מאת:

שלום, ההבדל לרוב זניח, ויכול להיות שמדובר בגרמים ספורים עד 100גר', בנחה שמדובר ביציאות. כאש מדובר בנפחים גדולים של שתן, לכל היותר מדובר ב- 300 גר', וגם זאת בהגזמה. לרוב אין הבדל משמעותי. בברכה, דנה

09/10/2006 | 21:48 | מאת: רונית

שלום, אני נערה בת 15 וחצי אני כעת בכיתה י'. במהלך כיתה ט' שקלתי 45 קילו בגובה של כ-1.58 מטר. כעת בכיתה י', אני שוקלת בין 40 קילו ל-41 קילו (בערך באותו הגובה). אני לא אוכלת בריא, מהבחינה של ירקות ופירות. אני אוכלת "ג'אנק פוד" ועצם האכילה הזו לא מפריע לי. מדוע ירדתי במשקל? תודה, רונית.

10/10/2006 | 12:31 | מאת:

שלום רונית, איני יכולה לומר לך בדיוק למה ירדת במשקל, אך כנראה שאת מוציאה יותר אנרגיה ממה שאת מכניסה, והעובדה שאינך אוכלת "בריא" אינה אומרת שאת אוכלת הרבה קלוריות ליום. המלצתי, גשי לדיאטנית קלינית בקופת החולים, שם תוכל לתת לך ייעוץ מתאים למצבך. בברכה, דנה

09/10/2006 | 00:44 | מאת: רוני

מה ההבדל בין - דיאטנית לבין - דיאטנית קלינית? כלומר, מבחינת העיסוק. תודה רבה!

09/10/2006 | 10:17 | מאת:

שלום רוני, למעשה ולדאבוני כל אחד יכול להיות דיאטנית-תזונאית, כלומר לקרוא בספרים או ללמוד מספר קורסים או ללמוד תואר ראשון בתזונה ולתת ייעוץ לאנשים בנושא תזונה. דיאטנית קלינית, מעבר ללימודי תואר ראשון בתזונה במוסד להשכלה גבוהה עוברים הכשרה מקצועית בבית חולים ואחר מכן רשאים לעבוד בבתי חולים ובקופות חולים ומקבלים רשיון ממשרד הבריאות. בברכה, דנה

08/10/2006 | 22:51 | מאת: כפיר

בן 25 נוטל פאקסט 20 מ"ג (PAROXINE SSRI ) ורמרון 30 מ"ג (MIRTAZAPINE SNRI). כעת חרדות מיוצבות אך התיאבון הוא רב... בבדיקות דם אחרונות LDL 139/6 HDL 39 CHOLEST 191 TRIG;87 שאר הערכים תקינים למעט בילבירובין 1.4 GILBERT SYNROM עם נטייה להשמנה בטנית BMI תקינה משקל 69 גובה 1.67 לאחרונה עלייה של 5 ק"ג בחודשיים שלושה אחרונים. לעתים קרובות תאבון רב ואני מרגיש ששום דבר לא עוצר את התחתית... מה עושים?

09/10/2006 | 10:14 | מאת:

שלום כפיר, הואיל והבדיקות הינן תקינות, פרט ל-HDL מעט נמוך, ובשל נטילת תרופות המעלות תאבון ישנם 2 פתרונות סבירים. האחד לגשת לדאטנית קלינית להתאמת תפריט אישי למניע המשך עליה במשקל, והפתרון השני לעסוק בפעילות גופנית שתמן את העליה ואולי אף תעזור להוריד את הקליגורמים שצברת לאחרונה . בברכה, דנה

08/10/2006 | 22:18 | מאת: דניאל

שלום רב שמי דניאל ואני בן 28 הגובה שלי 175 והמשקל שלי נע בין 57 ל 61 מאז שאני זוכר את עצמי אני רזה וחסר תאבון אני בדרך כלל לא אוכל הרבה וגם כשאני אוכל אני אוכל מעט יחסית (עד שאני מרגיש שאני כבר לא רעב) אחרי שעה אני עוד פעם רעב ואז לפעמים אני לא אוכל ומושך את הזמן או שאוכל סתם דברים כמו שוקולדים או חטיפים או פרוסת לחם עם משהו. הסיבה לזה שאני לא אוכל הרבה זה שאין לי תאבון גם כשאני ממש רעב אני לא זוכר מה זה לאכול משהו בתאבון . יש מצבים שאני אוכל הרבה (עד שאני מפוצץ) ובתאבון אבל זה קורה אולי פעם בשבוע היו מספר פעמים בשנים קודמות לאחר שהיתי מעשן מריחואנה היה בא לי תאבון של פיל וזה היה ממש כיף לאכול אם כל הלב היתי אוכל אוכל לא מחומם ישר מהמקרר במצב רגיל אני רק חושב על זה ובא לי להקיא. רציתי לשאול מה קורה לי למה אין לי תאבון מה אפשר לעשו בנידון אני עם הבעיה הזאת מגיל 0 והחלתתי שאני חייב לטפל בזה כי אני עובד עבודה פיזית ואני ממש רזה עד שאנשים לפעמים מעירים לי על זה. בעבר בגיל 14הביאו לי ויטמינים אמרו שאולי זה יביא לי תאבון אבל זה לא. אודה לך עם תעני לי

09/10/2006 | 10:11 | מאת:

שלום דניאל, משקלך אמנם נמוך, אך יש להסתכל על התמונה הכוללת, כלומר תת משקל אינו אומר תת תזונה. אני מניחה שעברת בחייך בדיקות דם אשר היו יכולות בקלות לזהות הפרעות הקשורות למצבך התזונתי כמו חלבונים בדם, כולסטרול, מאגרי ברזל ויטמינים והמוגלובין. לרוב, אם המשקל אינו מפריע לאורח החיים אתו אתה מנהל ואינו כרוך בבעיה רפואית כמו תת ספיגה או כל מחלה אחרת, איננו נוהגות להתערב. במידה וכן יש לגשת לדיאטנית ולקבל המלצות כיצד ניתן לשנות הרגלי אכילה ולצרוך באותה כמות מזון יותר קלוריות. בברכה, דנה

08/10/2006 | 21:04 | מאת: yael

האם כדורי אבץ כדאי לקחת על קיבה ריקה או מלאה? ולמה ממליצים לקחת את זה בערב?

08/10/2006 | 21:10 | מאת:

שלום יעל, רצוי לקחת עם ארוחה או עם חלב, אך לא בנוכחות תוספי מזון כמו סידן וברזל. לא מצאתי המלצה לגבי השעה ביום. בברכה, דנה

08/10/2006 | 21:01 | מאת: אליזבת

הי לאחרונה עליתי במשקל כ-6 ק"ג (תוך חצי שנה). גובהי :155 ומשקלי 50 אני רקדנית (קלאסי) וחייבת לחזור לגוף הרזה שלי במהירות על מנת שאוכל לרקוד כמו שצריך(המורה שלי שמה לב לעלייה ואמרה שאני צריכה קצת לרדת),אני מרגישה נורא כבדה בריקוד,התנועות הפכו למסורבלות וממש רע לי האם תזונאית קלינית יכולה לעזור לי ז"א לתת לי תפריט לירידה במשקל או שמא תסרב בגלל משקלי התקין?

08/10/2006 | 21:06 | מאת:

שלום אליזבת, את יכולה לנסות לפנות לדיאטנית, את זכאית למפגש אחד בקופת חולים ואת יכולה לפנות באופן פרטי. בברכה, דנה

08/10/2006 | 15:36 | מאת: א

שלום רב, אחותי בת 22 גובה: 165 ס"מ משקל: 45 ק"ג לפי מיטב ידיעתי אוכלת היטב (ולא מקיאה וכאלה) האם היא סובלת מתת- תזונה? האם יכולות להיות סיבות אחרות למשקל הנמוך? מה עושים? תודה

08/10/2006 | 21:05 | מאת:

שלום, אחותך הינה בתת משקל אך לא משקל אינו קובע מצב תזונתי, ייתכן וזהו עניין של מבנה גוף רזה וחילוף חומרים גבוה. ישנן סיבות רבות למשקל נמוך, אך אם היא בריאה, אוכלת היטב ומתפקדת ואין שינויים במשקלה, לא הייתי מחפשת בעיות איפה שאין. בברכה, דנה

08/10/2006 | 14:16 | מאת: ליאת

אני בת 22, שוקלת 48 גובהי 1.56. רציתי לדעת כמה (בגרמים) סיבים תזונתיים אני אמורה לצרוך ביום. נראה לי שאני עוברת את הכמות המומלצת (אני מאוד אוהבת ברנפלקס ולעיתים אוכלת קופסה שלמה ביום+ירקות +לחם שיפון...) תודה

08/10/2006 | 21:02 | מאת:

שלום ליאת, ההמלצה לאוכלוסיה הבריאה ללא כל קשר לגיל א משקל והיא נעה בין 20-30 גר' סיבים תזונתיים ליממה. בברכה, דנה

08/10/2006 | 10:36 | מאת: guli

1-מה היעד המשקל שאני צריך להציב לעצמי בן 50 גובה 176 משקל 114 ק"ג. האם קצב ירידה אחיד קיים?? והאם 1.3% ממשקל הגוף לשבוע הוא הגיוני ובר ביצוע?? השאיפה שלי היא דן סיפרתי עד תחילת השנה האזרחית. 2-בבדיקת דם שערכתי כל הערכים תקינים- כולל כולסטרול שטא'צ ווד תקין באופן קבוע אצלי למרות שאני לא רזה.- הןפיע חוסר בברזל והמוגלובין נמוך מעט מתחת הנורמה. מה ישפר ??מאכל/תוסף/אחר??

08/10/2006 | 12:28 | מאת:

שלום, קצב הירידה המומלץ במשקל הינו 0.5-1 ק"ג לשבוע, כאשר ב- 3-4- שבועות ראושנים ייתכן ותהא ירידה גדולה יותר, בעיקר בשל פירוק שריר ואיבוד נוזלים. המשקל אליו אתה צריך לשאוף הינו כ- 80 ק"ג. אך בשלב ראשון בחר יעדים קצרים של כ- 5 ק"ג ירידה בכל פעם. ירידה של 15 ק"ג בתוך 3 חודשים הינה דרסטית מעט, 12 ק"ג יהיו סבירים יותר. חשוב לדאוג כי הדיאטה תהא הגיונית, לאכול מכל קבוצות המזון, ורצוי להעזר בדיאטנית קלינית, לפחות בשלבים הראשונים על מנת למנוע נזקים. חסר בברזל לרוב נובע מאיבודים, בעיקר במערכת העיכול ולעיתים בשל צריכה נמוכה. הואיל והינך בן 50, מומלץ לערוך בדיקות כגון צואה לדם סמוי, קולונסקופיה וגסטרוסקופיה. בכל מקרה, יש להוועץ ברופא לפני כן, לבדוק את סיבת החסר ואז לטפל בהתאם, אם ע"י תזונה ואם ע"י תוספים. בברכה, דנה

07/10/2006 | 14:33 | מאת: מיה

שלום :-) נאמר לי בזמן האחרון שטיגון בשמן עמוק הוא טיגון עדיף על מחבת או משהו אחר. הנושא נשמע לי תמוה נורא ולכן פניתי אליכן. האם זה נכון? אם כן,מה הסיבה? ואם לא, איזה טיגון הכי עדיף??(ברור שעדיף שלא אבל אם בכל זאת...) תודה רבה מיה

08/10/2006 | 09:47 | מאת:

מיה שלום! עובדה זו נכונה, זה קשור בתכונות פיזיקליות כגון טמפ' גבוהה יותר, שטח פנים וסגירה מהירה של המזון. בפועל המזון סופג פחות שמן לתוכו. אם זה מתאים מבחינת סוג המזון, טיגון בשמן עמוק הוא אכן המועדף, וזאת עם דגש על שמן איכותי (כמו קנולה). בברכה, נועה

07/10/2006 | 11:26 | מאת: עינת

1. האם נטילת מולטיויטמין המכיל, בין היתר, 1500 יב"ל של ויטמין A וגם 1500 יב"ל של בטא קרוטן בזמן הריון עלול לגרום לרמה גבוהה מידי של וימין A ולכן לפגיעה בעובר? 2. האם עדיף לאכול גרגרי רימון עם הגרעינים שלהם, או להוציא את הגרעינים החוצה?

08/10/2006 | 09:43 | מאת:

עינת שלום! סה"כ ויטמין A שאת נוטלת (משוקלל עם הבטא קרוטן), הוא רק 60% מההמלצה לנשים בהריון ורחוק מאוד מהגבול העליון המותר (3000 מק"ג או 10000 יב"ל). אין כל סיבה לדאגה. לא הבנתי את השאלה השניה. עדיף למה/מי? לנשים בהריון? אין הבדל ואני לא מוצאת כל הגיון באי אכילת גרעני הרימון, אלא אם קיימת נטייה לחסימות מעיים. בברכה, נועה

06/10/2006 | 14:01 | מאת: נועה

ויש לי בעיה עם מוצרי חלב ובכלל, הם לא מתקבלים אצלי טוב (ואני לא אלרגית ללקטוז) זה עושה לי לחה בגרון וגירוי באוזניים, אז אני לא צורכת ואני בת 20. עכשיו התחלתי לקחת כדורי סידן על פי המלצה של הרופא שלי, אני לוקחת שתי כדורים שביחד זה 1200 גרם, רציתי לשאול מתי הכי טוב לקחת את הכדורי סידן שיספגו טוב? עם למשל לקחתי שתי כדורי סידן ושעה\45ד' אחרי זה אכלתי דג ועדשים(ברזל). רציתי לשאול גם עם מה שאכלתי נספג בצורה טובה, עם הכדורים לא מפריעים לספיגה, או הכדורים נספגים טוב, אחרי שעה ארוחה ולא מפריעים לספיגה טובה של הארוחה? גם עם למשל אני אוכלת כבד, ושעה אחרי זה אני לוקחת כדורי סידן הברזל שבכבד יספג או שלא? תודה רבה. נועה

06/10/2006 | 16:48 | מאת:

שלום נועה, מספיק מרווח של שעה עד שעה וחצי בין ארוחה עשירה בברזל או סידן לנטילת תוסף סידן, אך מרבית תוספי הסידן הניתנים היום צריכים סביבה חומצית לספיגה ולכן מומלץ לקחת בסוף ארוחה, אז מספיק לקחת פרוסה עם ריבה או פרי כדי לגרום להפרשת חומצה ואז ליטול את הכדור. בברכה, דנה

06/10/2006 | 17:06 | מאת: נועה

זאת אומרת שעם אכלתי ב 14 נגיד בשר אדום, אני יכולה שעה אח"כ לקחת את הכדור סידן, נכון? זה לא שכמו אני שותה חלב שעה אחרי וזה יכול לא להיספג טוב? בכל מקרה וכמה רחוק מקפה לקחת את הכדור כמה זמן לפני וכמה זמן אחרי? נתנו לי כדורי סידן של מכבי הקופת חולים שבה אני נמצאת. כל התפריט שלי אין לי בו משהו אחד חלבי אני לא מסוגלת . אז אינ יכולה לקחת את שתי הכדורים האלו ולהיות רגוע נכון? הם לא גומרים לעצירות או משהו כמו תוספי ברזל? נתנו לי כדורי סידן של מכבי מה שהתחלתי להגיד יש בהם גם תוספת של ויטמין D

05/10/2006 | 18:39 | מאת: גבי

האם אפשר לקחת תוסף אבץ יחד עם מוצרי חלב/תוסף סידן האם אפשר לקחת תוסף אבץ יחד עם תוסף ברזל תודה רבה

06/10/2006 | 16:45 | מאת:

שלום גבי, תוספי אבץ מומלץ לקחת בנפרד ממוצרי חלב ותוספי סידן ומתוספי ברזל. בברכה, דנה

05/10/2006 | 16:45 | מאת: יפית

מה ידוע על אינטראקציה בין צריכת שמן פשתן ותת פעילות בלוטת התריס? קראתי באנגלית שהנוטלים הורמונים ובעלי תת פעילות לא רצוי לקחת שמן זה. מה ידוע על כך?כמו כן נכתב שלבעלי הפרעה בי פולרית תתכן החמרה לכיוון מאני.אודה על הסבר-תודה!

05/10/2006 | 19:18 | מאת:

שלום יפית, בחיפוש בנושא דווקא מצאתי כי ישנם מטפלים הממליצים על אומגה 3 בטיפול בהיפותירודיזם, שכן זה יכול לשפר את המצב ולא מומלץ במקרים של היפרתירודיזם. בנוגע לטיפול תרופתי, הואיל ואומגה 3 יכולה להעלות את פעילות ההורמון בקשירתו לרצפטורים, ייתכן כי נטילתם יחד תשנה את יעילות התרופה וסיכוי להפוך מהיפותירודיזם להיפרתירודיזם, אשר יותר מסכן מבחינה בריאותית. באשר להפרעה בי פולרית, אין לי מידע בנושא. בברכה, דנה

05/10/2006 | 15:12 | מאת: עמרי

שלום. בשנה האחרונה אני סובל התופעות של תסמונת המעי הרגיז (IBS). הסימפטומים של מחלה זו הם: שינויים בהרגלי יציאות, יציאות לא מלאות, תחושת חוסר תיאבון, עצירות ושילשול. שאלתי היא: 1. האם קיימת תזונה ממולצת להקלה על תופעות אילו? 2. האם יש מזון שעלי להימנע ממנו ? 3. האם יש המלצות נוספות (תוספי תזונה, תרופות וכו') שעוזרות במצב זה? בתודה. - עמרי

05/10/2006 | 19:05 | מאת:

שלום עמרי, תסמונת המעי הרגיז הינה אחת התסמונות הנפוצות של המאה עשרים ואחת אך כמה שהיא נפוצה, יודעים עליה מעט מאוד, ביחוד על מנגנון ודרכי טיפול. נושא התזונה ותסמונת המעי הרגיז הינו נושא נחקר אך אין המלצות חד משמעיות באשר לטיפול. בחלק מהטופלים מפחיתים במוצרי החלב, בחלק בגלוטן, חלק מפחיתים את כמות הסיבים התזונתיים ועוד. כל החלטה או המלצה באשר לדיאטה צריכה להעישות במסגרת טיפול תזונתי פרטני אצל דיאטנית תוך השגחה ודרך ניסוי וטעיה. באשר לתוספי מזון, ניתן להסיף את אלו שחסרים, אך אין מקום לתוספי מזון כחלק מטיפול בתסמונת. ההמלצה, פנה לדיאטנית קלינית לייעוץ. בברכה, דנה

05/10/2006 | 11:57 | מאת: חני

שלום נועה ... אני סובלת מנשירת שיער "כמו כולם" אך הבעיה היא שבשלושה החודשים האחרונים הנשירה התגברה ואני מאבדת המו....ן שיער אני יודעת שזה קשור לתזונה כי התזונה שלי ממש לקויה רציתי לשאול אילו מאכלים אני אמורה לאכול בכדי לצמצם את הנשירה האיומה הזאת והאם כדאי לקחת ויטמינים כלשהם....?

05/10/2006 | 19:00 | מאת:

שלום חנ י, נשירת שיער על רקע תזונתי יכולה לנבוע ממספר גורמים בין היתר חסר בחלבונים, חסר בברזל חסר בויטמין B12 וחסר באבץ. את רוב המדדים ניתן לבדוק בבדיקת דם פשוטה פרט לאבץ, שם הבדיקה מורכבת יותר. לרוב חסרים אלו נובעים מדיאטות צמחוניות וטבעוניות החסרות ויטמינים ומינרלים הנ"ל. לכן מומלץ להגדיל צריכת בשר, בעיקר בקר והודו, דגים, גבינות, ביצים, ובמקרה הצורך לקחת בהמלצת רופא עור, תוספי ויטמינים ומינרלים מתאימים. כמו כן, כדי להוועץ עם רופא עור באשר לאפשרויות נוספות לנשירת שיער, פרט לתזונה. בברכה, דנה

05/10/2006 | 22:05 | מאת: חני

לדנה תודה יש לי עוד שאלה מאחר ואני לא אוכלת בשר יש אפשרות לקחת ויטמינים להשלמת החסר והאם זה יספיק???

שלום רב, בני הרזה בן השש (18 ק"ג, 1.14 ס"מ אחוזון 25) עבר בדיקות דם כלליות לאחר 12 שעות צום. חזרה תשובה המצביעה על רמת כולסטרול גבוהה: cholesterol 221 cholesterol - HDL 81 cholesterol -LDL 127.9 רופאי הילדים חלוקים, אחד אומר שאין כל בעיה ויש להתעלם מהתוצאה, השני אומר שרצוי לפנות לדיאטנית ילדים ולהתייעץ וכן לחזור על הבדיקה בעוד ארבעה חודשים. הילד סלקטיבי במזון, חובב מתוקים, מלבד זאת בריא, המוגלובין תקין, B12 תקין וכו' שמעתי שיש לשקול תוספת של אומגה 3 לדעתכן המקצועית אודה!

שלום לך! בנך אכן רזה וקרוב לוודאי שכמו שתזונתו (בשלב זה של חייו), לא גורמת למצב, כך גם לא תועיל הגבלה תזונתית. אם יש בעיה (ואני מגדישה את האם), קרוב לוודאי שהיא יותר גנטית מאשר סביבתית (כלומר, לדעתי לא קשורה באורח חיים). צריך כמובן לבדוק את הערכים מול רפרנס של הגיל ובעצם ניתן לראות שרק הכולסטרול הכללי מעט גבוה. ה - LDL וה - HDL שניהם תקינים (וכמובן גם היחס ביניהם). כדי לקבוע אם יש בעיה הדורשת התערבות תזונתית, אני הייתי פונה למומחה בתחום היפרליפידמיה בילדים. אצלנו ברמב"ם עוסק בתחום פרופ' רענן שמיר. בברכה, נועה

04/10/2006 | 22:20 | מאת: חן

שלום, האם זה נכון שהקמח הלבן "מבריח" ויטמינים מהגוף כפי שטוענים כל המאמינים בתזונה טבעית? אני שומעת כה הרבה דברים מזעזעים על הסוכר הלבן,הקמח הלבן והאורז הלבן שפשוט נראה שאסור לאכול שום דבר ממה שאכלנו בכל העשורים האחרונים. זה נשמע מוגזם אך, האם זה באמת נכון? תודה, חן

05/10/2006 | 21:10 | מאת: נעמי

זו התשובה, לפי הדרך הטבעית. הכינוי של סוכר לבן, לפי דרך זו, הוא "שודד הסידן". סוכר, קמח ואורז לבנים הם מזונות חומצתיים, ומהם רצוי להימנע. אם תפני אלי במייל, אשלח לך קטע שמסביר קצת יותר.

06/10/2006 | 16:43 | מאת:

שלום חן, לפי התזונה הקונבנציונאלית סוכר לבן, קמח לבן ואורז לבן אינם כל כך נוראיים, אך לרוב אנו ממליצים לצרוך מזונות במקומם בעלי יתרונות תזונתיים כמו חיטה מלאה, אורז מלא וסוכר חום, אשר עוברים פחות תהליכי עיבוד ועישים יותר במינרלים, ויטמינם וסיבים תזונתיים. התזונה המערבית מייחסת למוצרים אלו הרבה מההשמנה ומהמחלות הכרוניות, והמגמה להפחית צריכתם עד כמה שניתן. בברכה, דנה

04/10/2006 | 17:47 | מאת: פאר

פתאום גיליתי כמה זה טעים לשים ראש שום על האש או בתנור ולאפות עד שמתרכך ונעשה מתקתק ונימוח. רציתי לדעת אם יש דבר כזה לאכול יותר מדי שום וגם, אם הערכים התזונתיים והאנטיבקטריאלים של השום נשמרים גם לאחר שאופים אותו. אה, והאם יש בעיה לתת לגור בן כמעט שנה? תודה מראש

04/10/2006 | 19:08 | מאת:

שלום פאר, לא ידוע לי על בעיה בצריכה מוגברת של שום (אולי חברתית). השום מאבד מרבית מערכיו התזונתיים שציינת בבישול ורצוי לצורכו טרי. אם התכוונת לגור כלבים, אז אין לי מושג. בברכה, דנה

04/10/2006 | 19:14 | מאת: פאר

תודה. מה ההבדל בין אפית שום לאפית ירקות? מדוע השום מאבד את רוב ערכיו? והתכוונתי לגור אדם (-: יש לי בן בן שנה, האם יש מניעה לתת לו שום?

05/10/2006 | 21:49 | מאת: סימה

שלום לשים את השום במשך כ15 שניות במיקרו.כך הוא שומר על סגולותיו ומעבד את הריח וחריפות שלו.

04/10/2006 | 16:26 | מאת: אורלי

3 שאלות על גזר : 1) האם גזר משמין בגלל שיש בו סוכרים ? 2) האם הוא עוצר ירידה במשקל? 3) כמה גזרים מותר לאכול ביום? אני אישית אוכלת לפחות 4 כי אני ממש אוהבת

04/10/2006 | 19:06 | מאת:

שלום אורלי, כמו תמיד חוזרת על עצמי, אין אוכל משמין ואין אוכל מזרה, הכל עניין של כמויות. בגזר אמנם יש יותר פחמימות מירק אחר כמו מלפפון אך פחות מפרי כמו תפוח עץ. הוא לא יעצור ירידה במשקל, הכל תלוי כמה אוכלים וכיצד משתלב בדיאטה הכללית. זה לא משנה אם את אוכלת 4 או 6 גזרים ליום, מה שחשוב זה כמה סך הכל קלוריות נכנסות ביממה. בברכה, דנה

04/10/2006 | 15:12 | מאת: אביגיל

שלום, יש כבר כ 15 שנה כולסטרול כללי גבוה. אני רזה ובריאה, לוקחת גלולות.. בדיקה אחרונה מראה: כלל כולסטרול 220 כולסטרול טוב 80 כולסטרול רע 140 במקרה שלי- האם הכולסטרול הטוב מפצה על הרע? האם אני צריכה לקחת טיפול תרופתי? תודה, אביגיל

שלום אביגיל, הכולסטרול הטוב אכן מהווה גורם מגן, ולפי המספרים שלך אינך זקוקה לטיפול תרופתי, ואני מאמינה שעם הפסקת הגלולות זה יכול עוד להשתפר. בכל מקרה הערכים תקינים, והכולסטרול הכללי גבוה, אך החלק היחסי של הכולסטרול הטוב הוא הגבוה וה- LDL למעשה תקין. בברכה, דנה

04/10/2006 | 09:12 | מאת: דניאלה

שלום רב בבדיקת ספירת דם שגרתית WBC-Leucocytes האחרונה שעשיתי הייתה נמוכה 4.4 וצריך להיות בין (11-4.5) האם ישנם סוגי מזונות שיכולים להעלות הערך הזה? האם עלי לגשת לרופא?

04/10/2006 | 14:14 | מאת:

שלום דניאלה, לא נראה לי כי מספר זה הינו נמוך ומשמעותי מבחינה קלינית. אין לכך קשר תזונתי, אך את מוזמנת לשאול את רופא המפשחה בנושא. בברכה, דנה

04/10/2006 | 14:34 | מאת: דניאלה

תודה

03/10/2006 | 15:04 | מאת: יעל

האם יש סיבה מדוע שאלתי בקשר לביצים ולציטין, לא נענתה? שוב תודה...

03/10/2006 | 16:04 | מאת:

שלום יעל, התשובות מתחלקות ביני ובין נועה, מפאת החג לא ענינו באותו זמן לכולם. ראי כי כבר עניתי תשובה לשאלתך. בברכה, דנה

03/10/2006 | 08:47 | מאת: טלי

השאלות מעניינות גם אנשים אחרים. למה לא לענות עליהן בפורום?

03/10/2006 | 12:43 | מאת:

טלי שלום! אם כוונתך לשאלותיה של נופר, ראי תשובתי אצלה. בברכה, נועה