פורום תזונה קלינית
היי בוקר טוב, ברצוני לשאול אותך האם זה בסדר לשתות קפה חזק לפני פעילות גופנית? אני יוצאת כמעט כל בוקר ב- 4.30 - 5.00 להליכה/ריצה, במשך שעה וחצי, לפני שאני יוצאת אני שותה קפה חזק ע"מ להתעורר ולקבל אנרגיה ומרץ. האם זה בסדר? היית ממליצה לי אולי על משהו אחר? (למרות שהייתי מעדיפה קפה בלבד) תודה ובוקר נעים...
שלום נגה, אין המלצה מיוחדת לגבי קפה לפני פעילות גופנית, אני לא הייתי ממליצה, הואיל ואת יוצאת בלי מאגרי אנרגיה זמינים, רצוי לאכול פחמימה לפני. כמו כן קפה חזק יכול להעלות דופק ןלחץ דם, ולכן פחות מומלץ. בברכה, דנה
לאחרונה כאשר אני שוכבת במיטה או כאשר אני מתעוררת משנתי יש לי דפיקות לב במשך היום אני לא מרגישה כלום מה אני יכולה לעשות. תודה אסתי
שלום, זהו אינו הפורום הנכון, עליך לפנות בשאלה זו לרופא המשפחה. בברכה, דנה
שלום רב ראיתי ששאלו שאלות לגבי ציפס וגם אני רוצה לישאול אם אפשר במקדונלדס למשל הם גותבים שיש פחות מ- 300 קלוריות ל -100 גרם ציפס שלהם ופחות מ -200 קלוריות ל - 100 גרם פוטוטוס שלהם האם זה נכון? האם זה נכון באופן גוקף לציפס ואם לא מה מיוחד אצלהם שגרום לזה שיספג פחות שמן הרי זהו טיגון רגיל בשמן עמוק לא? מה ההבדל בין פוטוטס לציפס את שניהם מטגנים בשמן עמוק האם זה רק ביגלל שחתיכות תופחי האדמה עבות יותר ואז האם זה נכון שבמסעדות בהן הציפסים הם גדולים יותר יש פחות קלוריות בדומה לפוטוטוס של מקדונלדס? אם רוצים לקחת כתוספת מנת ציםס (אפילו בבית) האם אשפר לקבל קנה מידה לכמות שהיא מנה - אטיך לימדוד בערך ובערך מה הערך הקלורי שלה ושאלה נוספת אם קונים בסופר ציפס קפוא (תפוגן וכ"ו) יש ערך תזונתי ל-100 גרם אבל אני מתארת שזה ליפני הטיגון האם אפשר לקבל הערכה למה יהיה השוני לאחר טיגון הציפס בשמן עמוק ? תודה וסליחה על אריכות השאלה
שלום רינת, מנה ממוצעת של צ'יפס במסעדה הינה גדולה יותר מ- 100 גר', הכל תלוי בכמות שאוכלים. כמו כן תלוי באיזה שמן מטגנים, עמוק או נמוך, סוג השמן וטמפ' ואיכות השמן, ככל שהטמפ' יותר נמוכה, שמן פחות עמוק ואיכותי כך ספיגתו עולה, ובמקדונלדס אולי שומרים יותר על איכויות אלו לעומת מסעדות אחרות. ההבדל בין צ'יפס לפוטטוס כנראה נובע במידת הספיגה של שמן בשל שינוי בשטח הפנים. מנה של 8 צ'יפסים דקים מטוגנים = 100 קק"ל לערך. בברכה, דנה
תודה מה לגבי הערך הקלורי של תפוגן לאחר הטיגון אם לעל האריזה רשום כ- 180 קלוריות ל - 100 גרם? אם מדובר בציפסים עבים האם עדיין זה כ - 8 ציפסים כי יש בהם גם פחות קלוריות (ספגו פחות שמן) ולכן למרות שזה יותר בגודל קלורית זה בערך אותו הדבר? עד כמה יכול לנבוע השוני בין מקדונלס למסעדות האם מה שמקדולנס רושמים הוא הגיוני? (או שיש להם איזשהו מוצר מיוחד שסופג פחות שמן) האם בערך אפשר לומר שמה שמקדונלדס רושמים כערך תזונתי של ציפס הוא פחות או יותר נכון באופן כללי כ-- 300 קלוריות ל - 100 גרם והאם אכן ככל שהוא יותר עבה כך הערך הרלורי ל- 100 גרם יורד כמו בפוטטוס שלה למשל או בציפסים של מסעדות המוכנים בייתית?? תודה ושוב סליחה
דנה שלום, האם הזרחן הכלול במולטיויטמינים ובמולטימינרלים פוגע בסידן ובוויטמין D ( ואוליי אף בוויטמינים/מינרלים נוספים) הכלולים בהם? ואם כן, עד כמה רעה פגיעתו? וכמו כן, האם זרחן מצוי גם במשקה שוקו, המורכב מקקאו וחלב? והאם מצויים במשקה זה דברים נוספים הפוגעים בסידן ובוויטמין D המצויים בהם? ואם כן, עד כמה רעה פגיעתם? היש בכלל היגיון בריאותי לשתות משקה כזה? בברכה, אלי
שלום אלי, מולטיויטמינים בהגדרתם לא מיועדים למלא את החסרים של כל הויטמינים והמינרלים, ובייחוד לא סידן, בין היתר כי גם הברזל וגם הזרחן מעכבים ספיגתו וזה מעכ את האחרים, וכמו כן המינונים של כל אחד מאלו יחסית נמוך. בכל מוצרי החלב ללא יוצא מן הכלל יש מידה מסויימת של זרחן וסידן, אך היחסים בין השניים משתנים. זרחן הינו מרכיב קבוע במוצרי חלב, זה לא תוסף, ומסיבה זו ואחרות, ספיגת סידן ממוצרי חלב אינה 100% אלא פחות. שוקו הינו מקור נוסף לסידן, אך בהשוואה לספיגה ממוצר חלב שאינו מכיל שוקו או קפה הספיגה פחות טובה, אך עדיין יש ספיגה. השוקו לא פוגע באף מינרל או ויטמין, אלא ישנה ירידה יחסית בספיגה. בברכה, דנה
דנה שלום, לא ברור לי האם, בסופו של יום, יש הבדל כלשהוא בין "(שוקו) לא פוגע באף מינרל/ויטמין" לבין "ישנה ירידה יחסית בספיגה (עקב שתיית שוקו)", כפי שמשתמע מדברייך, ואם כן - לא ברור מה ההבדל ביניהם. אנא הבהירי. תודה. אלי
דנה שלום, עיינתי בתשובתך בכובד ראש, ולא עלה בידי למצוא תשובתך לשאלותיי הבאות (בה התייחסת דווקא להיבטים אחרים שעליהם לא שאלתי): א. האם הזרחן הכלול במולטי פוגע בסידן או ב-D (ואוליי בוויטמינים/מינרלים אחרים) הכלולים בו (במולטי) - כן או לא? ואם כן, עד כמה משמעותית פגיעתו? ב. האם, לאור הסברייך, יש או אין היגיון בריאותי בשתיית קקאו (לדוגמה, במקום קפה, או בתור שכזה)? מהם תועלתו ו/או נזקיו הבריאותיים? על הבהרותייך אודה. אלי
שלום אלי, תשובתי תהא עניינית וקצרה : מולטיויטמין אינו מקור טוב לסידן ולכן זה לא משנה כמה זרחן יש. באופן כללי ככל שיש יותר זרחן במזון כך נספיג פחות סידן. לזרחן אין השפעה על ויטמין D, ויטמין D מעלה ספיגה של זרחן וסידן במעי. ככלל, מולטיויטמין טוב יותר לאספקת ויטמינים ופחות למינרלים כמו סידן וזרחן. שוקו, קפה ותה מפריעים לספיגת סידן, ולכן, אם המטרה היא לספוג סידן, עדיף להמנע מהם, אם המטרה גם הנאה, ניתן לצרוך במשולב. אוכל לא דורש הגיון בלבד, אוכל זה גם מקור להנאה. בברכה, דנה
שלום, רציתי להתייעץ בנושא הבא. אני מתחילה לאכול ודי מהר מתמלאת ואח"כ תחושת מלאות ונפיחות שעות רבות עד לארוחה הבאה. הדבר קורה לי בכל המזונות ובכל הארוחות. אני יכולה לאכול פרוסת לחם ומעט סלט ולשבוע 6 שעות ומעלה. כתוצאה מכך אינני אוכלת הרבה. מכיון שאני בעודף משקל אני לא דואגת... תודה מראש
שלום נטלי, לא הבנתי את שאלתך. האם זה מפריע לך? האם את יורדת במשקל? האם התופעה מוכרת לך מזה שנים רבות או שזו תופעה חדשה? דנה
זו תופעה די חדשה. אני לא יורדת במשקל אבל זה קצת מלחיץ. אני אוכלת מעט ו"נסתמת" לשעות רבות. אני גם מרגישה מלאה בקיבה ולוקח זמן עד שזה משתחרר. אין לי צליאק.
שלום מה יכול להיות תחליף לבשר ועוף ?
שלום סימה, דגים יכולים להוות תחליף למנה בשרית.כמו כן בשר הודו. כל תחליפי הבשר הצמחוניים אינם מהווים תחליף מלא לבשר. כמו כן אפשר במקום ארוחה בשרית לאכול ארוחה חלבית+ביצה. בברכה, דנה
האים דגנים וקיטניות יכולים להיות חתליף?
אומרים שדבש מלכות מכיל הרבה ויטמינים, האםההרכב שלו שונה מדבש רגיל והאם מומלץ לתת אותו לילדים?
שלום יעל, דבש מלכות שונה בהרכבו וטעמו נדבש רגיל, המכיל רק פחמימות. דבש מלכות מכיל גם מעט חלבונים, ויטמינים ומינרלים. לא מומלץ לתת דבש או דבש מלכות לילדים מתחת לגיל שנה, ואני אף מחמירה להמנע ממתן דבש עד גיל שנתיים. בברכה, דנה
שלום, הייתי רוצה לדעת מה ההבדל בין סוכר לבן לבין סוכר חום. תודה, איה
שלום איה, ההבדל בין השניים הוא ברמת הזיקוק, סוכר לבן עבר יותר תהליכי זיקוק מסוכר חום ולכן נחשב פחות בריא. מבחינת ערכים קלוריים הם שווים לחלוטין. בברכה, דנה
שמי דני, בן 29. אני מאמן הגנה עצמית ואירובי, ועשיתי מספר סדנאות וקורסים בתזונה. אני רוצה לשלב בעיסוק שלי ייעוץ בתחום, ורציתי לדעת לאיזה כיוון ללכת, ומה בדיוק ללמוד או יותר נכון איפה ללמוד. מאוד מעניין אותי התחום הזה - תזונה קלינית. מחפש הכשרה שתאפשר לי לתת ייעוץ בנושא תזונה. אשמח לקבל ייעוץ בנושא. תודה. 050-8266014
שלום דני, היך מוזמן לפנות לפקולטה לחקלאות ברחובות, או למכללת תל-חי או מכללת אריאל לקבלת מידע בנושא הלימודים לתזונה קלינית. בברכה, דנה
בני בן השש "לא אכלן גדול: מאד אוהב נקניקיות. האם באמת מתן נקניקיות לילד זה אסון כל כך גדול כמו שאומרים והאם ידוע לך על סוג מסויים שהוא מועדף?
שלום רינת, נקנקיה אינה אסון אך בהחלט לא המזון המזין ביותר שתוכלי לתת לילדך. אם מדבור בארוחה אחת לשבוע, איני רואה בכך בעיה, אך כמקור מזון עיקרי, לא הייתי ממליצה. אין לי המלצה לנקנקיה מסויימת, שכן כולן ככולן מכילות אותם מרכיבים, פחות או יותר. בברכה, דנה
ג.נ. האם שפמנון (catfish) ודג השמך (פורל) עשירים, או עניים, בחומצות שומן אומגה 3? תודה, אלה
שלום אלה, אלו דגים שאינם עשירים באומגה 3. בברכה, דנה
שלום אני סוכרתי 6.8 בן 70 ואני צורך 3 כדורים ליום . אורינסון 500mg , כדור לכולסטרול סימבסטאטין 20mg , וכדור לבלוטת המגן אלטרוקסין 10mg אני אוכל 3 ארווחות מסודרות התפריט הקבוע שלי ביצים, לחם שחור, רגיל(לא מלא) ,ולבן, מוצרי חלב עוף, ובשר (מרקים ), ירקות ,ולפעמים פרות. , את המזון שציינתי אני צורך באופן קבוע וים יומי ,אני עובד ופעיל. בני מעיר לי שהתזונה שלי לא נכונה ,ואפילו מזיקה לבריאותי. האם עלי לשנות את התפריט ,או שאפשר להמשיך בתפריט זה ? תודה מנש
שלום, איני יכולה לומר ברשימה זו אם תזונתך תקינה או לא, הכל תלוי גם בכמות והחלוקה על פני היום. כסכרתי עליך לפנות לייעוץ אצל דיאטנית ולהיות במעקב אצלה אחת ל- 3 חודשים לפחות. בברכה, דנה
הנכד שלי כמעט בן -4 ,עבר לפני חודשיים ניתוח הוצאת תוספתן במצב מוגלתי . כעבור כחודש לטחר הניתוח נוצרה חסימת מעיים קשה ,אך ללא צורך בהתערבות כירורגית. הנכד מאוד בררן בתפריט המזון שלו.: אוהב אורז ופסטה ללא רוטב,סלט ירקות ושניצל או כדורי בשר מחזה עוף.בפירות העדפה היא תפוחי עץ. מה צריכה להיות תזונתו כדי למנוע חסימה חוזרת? וממה כדאי להמנע,? נ.ב. כנראה שהסיבה לחסימה היתה אכילת קלח תירס. בברכה , גניה.
שלום גניה, המזון אינו הסיבה לחסימת המעיים, הסיבה היא סיבוך נפוץ לאחר ניתוח פתיחת בטן, ומזון פשוט נתקע שם. סיבוך זה יכול להיות לכל החיים ולכן יש להמנע מאפרסמון, גויאבה, סברס, יש האומרים גם אבטיח, דלעת ובטאטה בשל תכולת סיבים גבוהה. מעבר לכך יש לדאוג ללעוס היטב את המזון ולהמנע ממזונות שאינם מתעכלים בשלמותם בשלב ילדות, כמו תירס וקטניות וכל סוגי הרגעינים. מעבר לכך המזון חופשי. יש לדאוג לשתות מספיק. המלצתי לגשת לדיאטנית ילדים להמשך מעקב למניעת בעיה במשקל ובגדילה. בברכה, דנה
שלום...רציתי לשאול יש לי קיבה נורא רגישה ויש לי הרבה בחילות,איזה מאכלים יוכלו להקל על זה ולגרום לי להרגיש פחות נפוחה ? רציתי לשאול גם איזה מאכלים עוזרים להקל על התסמונת הקדם-ויסתית?ועל כאבי המחזור? בתודה שלי
שלום שלי, דבר ראשון, עליך לפנות לרופא המשפחה או לגסטרואנטרולוג לבירור הכאבים והבחילות ולעשות אבחנה האם מדובר בכיב קיבה או בעיה אחרת. בהתאם לאבחנה תוכלי לפנות לדיאטנית ולקבל ייעוץ אישי. עד אז, בהנחה שמדובר בבעיה שמקורה בקיבה, והפרשת יתר של חומצה נסי בשלב ראשון להמנע מאלכוהול, עישון, שום ובצל טרי ומזונות שומניים (גבינות ובשרים שמנים, טיגון, חטיפים וכל הפיצוחים למיניהם). כמו כן נסי להפחית את הקפאין (קפה, תה, שוקו ) ולעבור לטבעי או נטול קפאין. ירקות, פירות, בשרים ודגים רזים, מוצרי חלב רזים, דגנים (לחם, תירס וכו' ), קטניות את יכולה לאכול באופן חופשי. נסי לאכול ארוחות קטנות וצפופות, ולהמנע משכיבה לאחר אכלה או פעילות גופנית. אין לי פתרון תזונתי בדוק לנושא תסמונת קדם וסתית. בברכה, דנה
באילו מזונות יש B12 ?
שלום שלי, B12 מקורו בחי בלבד, ונמצא בבשר בקר, הודו, עוף, כבד ומעט במוצרי חלב וביצה. בברכה, דנה
שלום האם אתם יכולים לומר לי (אני יודעת שאי אפשר מדיוק מדויק אבל הכי קרוב שניתן) כמה קלוריות יכולות ליהיות הצלחת ציפס שמוגשת במיסעדה (מסעדה ישראלית/מזרחית) הציפס נעשה במקום חתוך ביד לא בגודל של תפוגן או מקדולנדס אלה מלבנים ארכים וקצת עבים וזה מוגש בצלחת בדומה לצלחת שמגישים בד"כ מנת חומוס עם טחינה במיסעדות אלו והצלחת מלאה עם גיבעה קטנה (זה נקרא מנת ציפס אישית - מגיע כתוספת אבל זה מגיע בצלחת ניפרדת לא בזו של הבשר)
שלום שירן, זוהי הערכה גסה בלבד, שכן הכל תלוי בכמות, אך צלחת כזו יכולה לנוע בין 500-1000 קק"ל, תלוי בכמות ובגודל הצלחת, כמות שומן וכו'. בברכה, דנה
שלום, התחלתי לקחת כדורי פרוגלוטון עקב מחזור לא סדיר. תהיתי אם תוכלי לתת לי קווים מנחים על מנת שלא להעלות במשקל (יש לי תור לדיאטנית רק בעוד חודש).כמו כן תהיתי אם העלייה במשקל במקרה זה הינה תוצאת לוואי של צבירת נוזלים, או של אכילה מיותרת בגלל רעב... תודה!
שלום נטע, לקיחת הורמונים במינונים הללו אינה מחייבת עליה במשקל ותופעת לוואי זו הינה אינדבידואלית לחלוטין. אם ישנה עליה במשקל חלקה יכול להיות צבירת נוזלים, אך הרב עליה במסת השומן. איני יכולה לתת לך הנחיות מיוחדות, שכן איני מכירה אותך ואת הרגליך. לפני שאת מחליטה שאת עולה במשקל, ראי אם הדבר באמת קורה, הרבה פעמים ידיעה מראש של תופעת לוואי אפשרית מביאה לקיומה. התנהגי כרגיל, אכלי את המזונות אליהם את רגילה עכשיו, ובמידה ותהיה עליה, תוכלי להתייעץ עם הדיאטנית. בברכה, דנה
שלום, יש לי שתי שאלות: 1. אימי ואבי, שניהם, סובלים מכולסטרול גבוה מזה שנים. הם מטופלים בסטטינים וניתן לומר שהם מאוזנים כרגע. אני, בת 27, סבלתי מכולסטרול גבוה מגיל 20 ובאמצעות תזונה נכונה, הצלחתי לאזנו. יתר על כן, לאחר שהפסקתי את השימוש בגלולות, נוכחתי לראות שהכולסטרול ירד פלאים. אם כן, ייתכן כי הכולסטרול הגבוה שסבלתי ממנו לא היה עקב תורשה (כפי שאני ורופאת המשפחה שלי סברנו שנים)? 2. האם זה נכון שהגוף שלנו יכול להתנקות באמצעות תזונה? הכוונה היא לכך שאם אדם מפחית את צריכת השומן הרווי במזונו, לאחר ששנים צרך אותו, עורקיו יכולים "להתנקות" ובכך למנוע (עד כמה שאפשר) טרשת עורקים ומחלות כלי דם אחרות? בברכה ותודה, טלי
שלום טלי, בנוגע לשאלתך הראשונה, גלולות ידועות כמעלות כולסטרול, ואני מופתעת שזה הפתיע את רופאת המשפחה שלך. שנית, כולסטרול גבוה כתורשה תלוי גם בגיל התחלת הכולסטרול אצל הוריך ואורח חייהם, אם מדובר באנשים בעלי משקל תקין, לא מעשנים ופעילים גופנית והתחילו עם בעיית כולסטרול לפני גיל 45, הייתי אומרת שכנראה מדובר בבעיה גנטית, אם אחד מהתנאים הנ"ל אינם נכונים, קרוב לוודאי שמדובר בתופעה של גיל ואורח חיים. בכל מקרה, בשל הנטיה שלך להעלות כולסטרול בתגובה לגלולות, הייתי ממשיכה בטיפול ומעקב תוך שימת לב לדיאטה ופעילות גופנית והמנעות מגלולות. הגוף לא ממש מתנקה, אך לפחות נזק שנוצר לא מחמיר וחלק מתופעת הטרשת אף משתפרת, בתנאי שהתהליך היה בשלב הפיך. בכל מקרה, מומלץ לפנות לרופא מומחה לשומנים לאבחון מוטציה גנטית, אם יש, וטיפוך מתאים וכן ייעוץ עם דיאטנית קלינית. בברכה, דנה
זה מה ששמעתי ממטפלים בדרך הטבעית. כאשר מפסיקים להזרים לגוף מזונות שגורמים להצטברות של חומרי פסולת, נוצר מצב המאפשר לגוף, בעזרת כוחות-הריפוי שלו, לשקם ולרפא כל מה שנזקק לשיקום וריפוי.
מה תצרוכת היומית בממוצע של גבר כבן 30 גובה 1.80 אשר מתאמן באופן קבוע(3 פעמים בשבוע) ומעוניין לרדת במשקל בוקר: סנדביץ משיפון +ממרח גבינה +ירק +נס+חצי כוס חלב 1% צהריים: 2 כוסות אורז +200 ג' חלבון כמו עוף +ירקות +כף טחינה. ארוחת ערב: קופסת טונה+ירקות +3 לחם שיפון +50 ג' גבינה +יוגורט 1 1/2 % ביניים: פרי/ יוגורט/ חטיף אנרגייה/2 פירות יבשים/2 עוגיות עד 100 ק"ל האם ארוחות אלו מספיקות לגבר או שניתן להוסיף עוד משהו להעשרת התפריט?
שלום טל, אין מספרים אבסולוטיים והם גם תלויי משקל והערכה תזונתית. לשם כך עליך לפנות לדיאטנית קלינית להערכה האם התפריט שלך מתאים למצבך. בברכה, דנה
שלום, אני בת 25 ואני מעוניינת בתרופה על בסיס טבעי אשר משפרת את הזיכרון ואת רמת הקשב והריכוז. האם קיימת תרופה כזו? בבדיקות דם שביצעתי לאחרונה, נראה כי יש לי מחסור ב B12. האם יש קשר בין הדברים? תודה רבה
שלום אלין, חסר ב- B12 אכן יכול לגרום לירידה בזכרון ולעייפות. בשלב ראשון יש לטפל בבעיה זו ע"י תוספת ויטמין זה בכדורים או זריקות, בהתאם להמלצת הרופא המטפל. לאחר שרמת הויטמין תשתפר ולא תרגישי שינוי,יש לפנות לנוירולוג. בברכה, דנה
לדנה צהריים טובים: רשמת לי שמותר ירקות חופשי חוץ מ - ת.אדמה , אבוקודו , קטניות, וסלק... איזה סלק ירוק (עלים) או אדום? למה התכוונת? ומה קורה לגבי עגבניות? אומרים שיש בהם חומצה כלשהי (יש הגבלה לעגבניות במשך היום? אפשר חופשי חופשי גם עגבניות שרי?) בברכה,
שלום נגה, הכוונה הייתה לסלק אדום המכיל יותר סוכר מירקות אחרים. עגבניות אפשר לצרוך באופן חופשי. בברכה, דנה
שלום לך דנה, שאלתי היא מדוע כשאוכלים כרוב הבטן מתנפחת? אני עכשיו בדיאטה ואני משלבת סלט כרוב , בארוחת צהריים ובארוחת ערב, מדוע הבטן כל כך כואבת לי? זה בגלל הכרוב? גם כשאני אוכל כרובית זה קורה לי! אם אניי מבשלת את הכרובית זה יכול לקרות? - יכול להיות שהירקות האלה עושים גזים?
שלום נגה, כל משפחת המצליבים (כרוב, כרובית, צנון, ברוקולי ) ידועים כגורמים לנפיחות וגזים. בישול מעט מוריד מאפקט זה. בברכה, דנה
רציתי בבקשה לדעת איך אני יכולה לעזור לעצמי בהקדם אני בת 33 נשואה עם 2 אוכלת כל היום ללא חשבון לא מעניין אותי כלום האוכל הוא הדבר הטוב ביותר בשבילי הוא מרגיע אותי אני מרגישה שהאוכל הוא החבר הכי טוב שלי אני עברתי משבר קשה בנישואיי ואני בודדה לא מקבלת אהבה מבעלי ואני מרגישה שהאוכל זה הדבר היחיד שיש לי אני שמנתי מאוד יש לי בטן בדיוק כמו בהריון מה לעשות אולי יש כדור שאני אוכל לקחת שיגרום להרגיע אותי אני לוקחת כבר חצי שנה פלוטין 20 לא נראה לי שזה עוזר בכלל
שלום דניאלה, הבעיה שלך ביסודה אינה תזונתית אלא נפשית. כדורים לא תמיד מטפלים בבעיה, ולפעמים צריך מעבר לכך, כלומר שיחות עם בעל מקצוע מתאים. כאשר תצליחי להתמודד עם הבעיה הנפשית, קרוב לוודאי תפתר הבעיה של אכילה כמקור לחום ונחמה. במקביל את יכולה להוועץ עם דיאטנית קלינית שתעזור לך להכנס למסגרת מתאימה לירידה במשקל. בברכה, דנה
האם יש הבדל משמעותי בכמות הסידן הנספגת בעצמות כתוצאה מאכילת גבינת 100 מ"ג סידן (ב-100 ג') לעומת גבינות 200ג', 600ג' או 850ג'?
שלום ולרי, סידן לא נספג ישר לעצמות ממזון, הוא עובר תהליכי ספיגה במעי ואח"כ עובר לדם. העצמות יספגו את הסידן בהתאם לצורכן. ספיגה במעי של סידן הינה בעייתית, וככל שאנו מעלים את כמותו, כך באופן יחסי נספג פחות, הואיל וסידן אינו נספג בצורה פאסיבית אלא אקטיבית, ולכן רצוי לצרוך סידן באופן מפוזר על פני היום, ולא לאכול כמות גדולה בבת אחת. בברכה, דנה
דנה שלום, ולגופו של עניין, מהי תשובתך לשאלתי הספציפית? דהיינו, כאשר אוכלים בארוחה אחת כמות נתונה של גבינה (למשל 50ג'), האם תיספג (במעי, וכן בהמשך התהליך - בעצמות) כמות סידן משמעותית אבסולוטית (ולא רק יחסית, כפי שציינת) שהיא גבוהה יותר באכילת גבינת 850 מ"ג סידן (ב-100ג'), או 600 מ"ג, מאשר באכילת גבינת 250 מ"ג סידן או גבינת 100 מ"ג סידן? והאם היא תהיה גבוהה אבסולוטית בגבינות עתירות הסידן מאשר באכילת גבינת 100 מ"ג סידן?אף כי הבינותי מתשובתך שרצוי לפזר את קבלת הסידן ולא לרכז אותו בבת אחת, לא כלול בה מענה לשאלתי הספציפית הנ"ל! לכן אבקשך להבהיר נקודה חשובה זו. בתודה מראש, ולרי
ג.נ. קראתי שתכונותיו של סוכר פירות דומות לאלו של סוכר לבן. אבקש לדעת: א. האם זה נכון? ב. האם גם התוצאות הבריאותיות השליליות של אכילת פירות דומות לאלה של סוכר לבן (כגון, סיכון לחלות בסכרת, ב-יל"ד, במחלות לב וכו')?
שלום אלה, סוכר הפירות הינו בעיקר פרוקטוז והינו בעל ערך קלורי זהה לחלוטין של סוכר לבן או חום או דבש. תכונותיו מעט שונות מסוכר לבן, שכן זהו אינו סוכר מעובד אלא טבעי ולכן יותר בריא, הכל עניין כמובן של מינון. הבעיה העיקרית עם פרוקטוז שכאשר נצרך בעודף הופך לשומן בשם טריגליצרידים, ואו אינם בריאים. מצד שני פרוקטוז בפרי מלווה בסיבים תזונתיים ויטמינים ומינרלים ולכן אינו שווה לסוכר לבן. מסקנה סופית, פרוקטוז לבד לעומת סוכר לבן אינו יותר בריא, כאשר מקורו בפרי פחות בעייתי, אך מומלץ לצורכו בהגבלה גם גך, 3-4 מנות פרי ביום הינן מספיקות לכל הדעות. בברכה, דנה
שלום, בני בן השנתיים נכנס לגן לפני כחודשיים מאז חולה הרבה ומשלשל לעיתים קרובות. שמתי לב שירד במשקל ואינו בעל אותו תיאבון בריא שהיה לפני כניסתו לגן. הגננת טוענת שאינו אוכל טוב בגן ובבית אני מתקשה להשלים את הפערים. כיצד אוכל להעשיר את כלכלתו על מנת למנוע המשך ירידה במשקל. תודה אם מודאגת
שלום שרון, הואיל ובנך לדעתך יורד במשקל, בשלב ראשון הייתי פונה לטיפת חלב או לרופא הילדים ולבדוק את מצבו בהשוואה לעקומות בעבר. כמו כן, ייתכן ומעבר לגן חושף לוירוסים וחיידיקים שלא נחשף בעבר, ומכאן כל המחלות, או שמא נחשף עכשיו למזונות חדשים שלא נחשף אליהם בעבר. במקביל לפנייתך לרופא הילדים בקשי הפניה לדיאטנית ילדים באותה מרפאה לייעוץ ולאבחון. בברכה, דנה
קראתי כתבה שחשוב לשתות מים כדי לרדת במשקל כי מים מעורבים בתהליכים שקשורים לירידה במשקל האם זה נכון ? (השאלה על חשיבות שתיית ים כדי לרדת במשקל ולא על חשיבות כללית של צריכת מים..) יש דיאטות שממליצות לצרוך סוכריה חמוצה לפני ארוחת צוהורים וערב כדי לגרום למערכת להתחיל לעבוד מתוך הנחה שלפעמים אנחנו אוכלים כי ההוראה למוח שאנחנו שבעים לוקחת זמן וכך אם נתחיל עם סוכריה יקטן הזמן וההודעה תגיע מהר יותר.. תיאור פשטני מה דעתך? תודה!!!
שלום, צר לי לפוצץ בועה, אך שני הדברים הנ"ל הם רק טריקים זולים לרמות את מערכת העיכול, בייחוד הקיבה, שקבלנו מזון, כי המים גורמים לנפיחות ותחושת שובע לזמן קצר בלבד. לדבי הסוכריה, פשוט תחושה של מעט מתוק מקלה על הרעב, אך לזמן קצר בלבד. בברכה, דנה
תודה על התיחסותך - אשמח אם תעני לי, וסליחה על הטורדנות. התזונאית נתנה לי לארוחת ביניים - 2 פרכיות אורז עם כפית דבש, או מנת פרי שאני לוקחת בדרך כלל תפוח חמוץ או יוגורט. וכל זה בשעה בין 16.00 - 17.00 . אני יוצאת לאימון בשעה 18.00 בערב. מה את הכי ממליצה לי לקחת לפני אימון מכל מה שרשום כאן, הכי טוב לתוספת כח ואינרגיה? וכמה זמן לפני אימון לאכול? אחרי אימון אני צורכת: 2 פרוסות לחם קל + סלט+ טונה או ביצה קשה או שניהם. האם זה בסדר? תודה, על העזרה..
שלום נגה, רצוי לאכול שעתיים לפני האימון, והפריכיות עם דבש עדיפות על פרי. ארוחת הערב נראית לי סבירה לגמרי. בברכה, דנה
הדיטנית רשמה לי בתפריט, שאני יכולה לאכול ירקות חופשי. מה קורה עם עגבניות? אני מקווה שהם לא מעקבות ירידה במשקל. (אומרים משהו על החומציות שלהן) והאם אני יכולה באמת לאכול ירקות חופשי? (הרי גם פיל ניזון מירקות) מה את ממליצה לי לצרוך ללא הגבלה? תודה , והמשך יום נעים
שלום נגה, ירקות חופשי הכוונה לירקות חופשי, פיל אוכל טונות של צמחים, אנחנו יכולים לאכול כ- 1 ק"ג ירקות ביום ונשבע, וזה יהיה לכל היותר 200 קק"ל. ירקות עשירים בויטמינים ומינרלים ובסיבים תזונתיים התורמים לירידה במשקל. הכוונה לכל הירקות פרט ל- קטניות, תירס, תפוחי אדמה, אבוקדו, סלק. כל השאר חופשי-חופשי. בברכה, דנה
א. אני מברכת אותך על הפורום החשוב הזה. אני בגמילה מסיגריות כבר חודשיים וחצי (אני מרגישה גדולה), ויש לי עליה מוגזמת במשקל, (כמעט 10 קילו בחודשיים), אני מאוד מעוניינת לחזור לכושר שהיה לי לפני הגמילה, רוצה כושר טוב ותזונה נבונה. התחלתי לקחת קומפלס ויטמין B + אומגה 3 של אלספה + כמוסות פסיפלורה לרגיעה. שאלתי היא: האם יש סוג של ויטמין שאוכל לקחת ע"מ לנסות לתקן את נזקי העישון? והאם לקחת את הויטמין לפני אימון או אחרי? אני זקוקה לתוסף מזון שיעניק לי אנרגיה, על מה את ממליצה? (לא חטיפי בריאות כי זה פצצת קלוריות) כמה זמן יקח לי לחזור למשקלי? אני משלבת המון ספורט + ותזונה נכונה ע"י תזונאית. יום נעים ותודה מראש.
שלום נגה, א. מברכת אותך על הפסקת העישון. ב. עליה במשקל ידועה לאחר הפסקת עישון, והינך עושה את הדבר הנכון, תזונה נכונה ופעילות גופנית. איני רואה מקום לקחת תוספי מזון מעבר לאלו שאת כבר נוטלת. ואין כל קשר בין נטילת ויטמין לפעילות הגופנית. ההמלצה לגבי אכילה לפני אימון היא כשעתיים לפני, פחמימות מורכבות, כגון כריך עם ממרח או ארוחה מלאה. אין צורך בחטיפי אנרגיה, אלא לעקוב אחר המלצות התזונאית ולצרוך מכל קבוצות המזון. בברכה, דנה
שלום, אני בשנות ה20 לחיי ומבקשת לדעת באילו שעות ביום ולצד אלו ארוחות רצוי ליטול את התוספים הבאים אותם קיבלתי מרופאים שונים בתקופה האחרונה: 1. ברזל עדין - בשל פריטין גבוה ורמת ברזל בגבול התחתון של הטווח. 2. אבץ - 2 ביום, בשל רמת נחושת גבוהה מהרגיל (כל אחד אומר אחרת: לא קרוב לאכילת מוצרי חלב, לפני השינה, עם/בלי אוכל). 3. ויטמין סי - שברתי שבר סגור וקטן בכף הרגל ולאחר חודש עדיין לא הבחינו באיחוי אף לא חלקי. שרירים ועצמות חלשות. 4. B12 - בלעדי הכדור פעמיים בשבוע הרמה נמוכה. אינני צמחונית או טבעונית! 5. אומגה 3 (לעיתים לוקחת במקום פשתן טחון) - לשיפור המצב הכללי ומצב הרוח. אציין באם זה חשוב, שיש לי רשרוש בלב, ANA חיובי ומעיי רגיז. רופא טען שאין לי אנמיה. סליחה על האורך ואשמח לתשובה שתוציא אותי מהבלבול ותעזור לי לצרוך נכון את כל התוספים.
שלום עדי, ברזל רצוי לקחת הרחק מארוחות מכל סוג ובתוספת מיץ הדרים. אבץ רצוי לקחת הרחק מברזל ותוספי סידן. B12 אינו מוגבל בזמן נטילה או מזון וגם לא ויטמין C או אומגה 3. בברכה, דנה
ביתי בת השש סובלת כבר מספר חודשים מגזים בעלי ריח מאוד לא נעים. התזונה שלה מאוד מאוזנת הכוללת מזון פשוט - היא לא אוהבת הרבה מאוד דברים ולא אוהבת להתנסות בדברים חדשים. היא אוכלת: עגבניות, גזר, גמבה מלפפונים, שניצל, קציצות מטוגנות, נקניקיות, אורז, פתיתים, קוסקוס, תפוחי אדמה, ביצים, גבינות, צ'יוריוס וכו'. היא לא אוהבת: חומוס, כרובית, ברוקולי, כרוב, שעועית ועוד רבים אחרים שעד כמה שידוע לי עושים גזים. הנושא ממש מטריד וגורם לאי נעימויות רבות, מעבר לעובדה שמדי פעם כואבת לה הבטן- אם זה קשור. האם הנושא בכלל קשור לתזונה? מה ניתן לעשות כדי לשנות את המצב?
נראה לי שחשוב מאוד לציין שהיא מאוד אוהבת מוצרי חלב.
שלום ענבל, המלצתי לפנות לרופא מומחה, גסטרואנטרולוג לילדים לבדיקת התופעה. לרוב ההחלטה תהא בשיתוף עם דיאטנית ילדים. בברכה, דנה
האם שמן דקלים מוקשה ושמן קוקוס מוקשה, הנמצאים בחטיפים הנקראים "חטיפי בריאות", דומים לשומנים (חלקם מוקשים) מהצומח הנמצאים במזונות שונים? והאם גם השמן המוקשה וגם השומנים המוקשים הללו נחשבים ל"טרנס", אשר כדאי להימנע מאכילתם?
שלום ולרי, שמן קוקוס ושמן דקלים נחשבים לשמנים קוייום ובטמפ החדר לרוב מוקשים בעצמם, ולכן הבעיה העיקרית איתם שהם שומנים רווים ופחות שומני טרנס כמו מרגרינה. שומנים מוקשים במזון לרוב נחשבים שומני טרנס אלא אם כן מצויין שהשתמשו בשמן קוקוס או שמן דקלים, לכן בכל מקרה מומלץ להמנע ממזונות שרשום עליהם שמנים מוקשים, הן מסיבת חומצות שומן טרנס והן בשל תכולת שומן רווי גבוהה יותר. בברכה, דנה
דנה שלום, האם עליי להבין שיש להימנע גם ממוצרים (כגון חטיפי בריאות) שעליהם רשומים שמן דקלים ושמן קוקוס (חלקם מוקשים), או שאין צורך להימנע מהם (כי אינם מסכנים את הבריאות)? אינני בטוחה שהבינותי אותך בנקודה חשובה זו. תודה מראש על הבהרתך. ולרי
שלום, אבי בן 71 בעל כליה אחת ורמת חומצת שתן בדם גבוהה במעט. החל לסבול מגאוט בשתי כפות הרגליים לאחרונה. שאלתי היא מה והאם ניתן לעשות משהו לטיפול בבעית הגאוט וחומצת השתן הגבוהה על ידי תזונה? תודה
שלום ערן, יש להמנע מן המזונות הבאים: אלכוהול, כרובית,אספרגוס, אנשובי, איברים פנימיים,סרדינים ופטריות. כמו כן יש להגביל את מנת הבשר היומית לכ- 120 גר', ולצרוך קטניות (חומוס, שעועית, אפונה, עדשים) עד פעמיים בשבוע. כל שאר המזונות ניתן לצרוך באופן חופשי. כמו כן, אם סובל מיתר לחץ דם רצוי להפחית בכמות המלח. בברכה, דנה
שלום שירי, צליאק הינה מחלה המאופיינת באלרגיה לחלבון החיטה-גלוטן. המחלה מתבטאת בכאבי בטן, פיגור בגדילה ילדים, תת ספיגה, שלשולים ועוד. הפתרון למחלה הוא המנעות ממזונות המכילים גלוטן כגון כל מוצר העשוי מחיטה, שיפון, שבולת שועל, שעורה וכוסמין. כל שאר המזונות הינם ללא הגבלה. לפרטים נופסים פני לעמותת הצליאק. בברכה, דנה
האם פופקורן שמטוגן בשמן יותר משמין מפופקורן במיקרוגל?(בהנחה שאוכלים אותה כמות)
שלום אושרת, הכל תלוי בכמות השומן, ולכן לא אוכל לענות על שאלה זו, תלוי בכמה מטגנים ותלוי כמה שמן מוסיפים לפופקורן למיקרוגל. בברכה, דנה
משקאות דיאט. נכון, משקה הדיאט עדיף על פני משקאות מסוכרים עתירי הקלוריות, מאחר והוא מכיל כמות אפסית של קלוריות, והכפלתו בכל כמות נצרכת תיתן תוצאה קרובה לאפס, מה שמאפשר כביכול לשתות ממנו ללא הגבלה. זוהי עוד טעות נפוצה שכן יש לקחת בחשבון שהממתיקים המלאכותיים שבו הם פסולת לגוף ומצריכים פעילות יתר של הכבד בניקוי הפסולת, דבר שמאט את המטבוליזם ומשפיע על קצב ירידת המשקל. מה דעתך ? תודה על התשובה הקודמת
שלום גלית, הרבה דברים נכתבים ע"י הרבה אנשים, בין היתר רופאים ודיאטנים מוסמכים, וביניהם גם הרבה לא. איני אומרת שהציטוט אינו נכון אך הוא לא הוכח מחקרית והכל עדיין בגדר השערה או תאוריה, ועד שלא תוכח אחרת, אני נשארת בעמדתי שאין מספיק מידע בנושא, ומכאן איני רואה בעיה בצריכת ממתיקים מלאכותיים וירידה במשקל, לא אמרתי שאין בעיה בצריכתם באופן כללי. בברכה, דנה
שלום! אני לוקחת כמוסות אומגה 3 לשם השלמה תזונתית מאחר ולא יוצא לי לאכול מזונות העשירים בו על בסיס קבוע, ובמיוחד לא ממקור דגים, אך אינני יודעת כמה כמוסות עלי לקחת. כל כמוסה מכילה 300 מ"ג אומגה3. על הקופסא כתוב לקחת 1-2 כמוסות ביום המהווים רק300-600 מ"ג של השומן וזה נראה מעט מדי. מה ההמלצה?
שלום מיקה, אין המלצה חד משמעית בנושא, אך ראו כי צריכה של בין 500 מ"ג-1500 מ"ג הינו טווח סביר. בברכה, דנה
באילו מזונות יש ויטמין D בריכוז גבוה? והאם צריכת מוצרים אלו בסמוך לאכילת מוצרי חלב 1/2 % יעודדו ספיגת סידן (כמובן שבנוסף אצרוך גם שומן כמו טחינה גולמית/שמן זית) תודה רבה
שלום גלי, זוהי רשימה חלקית של המזונות : דגים-הליבוט, הרינג, מקרל, סרדינים, צדפות, טונה בשמן, שמן דגים ושמן מכבד של דגים, מרגרינה מועשרת בויטמין D, מוצרי חלב בעלי אחוז שומן גבוה או מועשרים בויטמין D, אבקת חלב, אבקת ביצים וחלמון(צהוב) הביצה. כל נוכחות ויטמין D בסמיכות לסידן תעודד ספיגתו. בברכה, דנה
האם ויטמין D נמצא (בכמות משמעותית) גם בסרדינים וטונה משומרים, או רק כשהם טריים?
יש לי 4 שאלות על לחם שחור/אחיד. 1. האם יש בו תועלת בריאותית? 2. האם אכילתו גורמת נזק? 3. האם התועלת שבאכילתו (אם יש כזו) שקולה כנגד נזקו (אם יש כזה)? 4. האם, למרות שהוא מכונה "שחור", הוא עשוי מקמח לבן? תודה מראש. אלה
שלום אלה, לחם אחיד עשוי ברובו מקמח לבן והחלק הנוסף מקמח מלא. אין בו תוכלת מיוחדת או נזק מיוחד, השאלה למה משווים. לעומת לחם לבן רגיל אין לא יתרון ואין לו חסרון, ההבדל בכמות הסיבים התזונתיים יחסית זניחה. אם משווים ללחם מחיטה מלאה או ללחם שיפון, כמובן שאלו עדיפים מבחינה תזונתית- בריאותית. בברכה, דנה
שלום אבקש לדעת באיזה ירקות או פרות ניצצא מינרל זה. האים אפשר ליקנות אותו בקפסולה.? ומה היא הקמות המומלצת ליום? תודה רבה
שלום בינה, מקורות עשירים בבורון הם קטניות, פירות, ירקות בעלי עלים, שקדים, אגוזים , יין וסיידר. לא חושבה עדיין המלצה יומית לצריכת בורון. ידוע כי הצריכה בעולם המערבי נעה בין 0.5-3 מ"ג ליממה. אין המלצה ליטול אותו בכדורים נפרדים, וייתכן שישנם תוספים של בורון, אך אין לי המלצה בנושא. בברכה, דנה
האם שתייה של דיאט קולה (יותר מ ליטר ביום ) פוגעת בירידה במשקל או לא משפיעה על המשקל ?
שלום גלית לא ידוע לי על בעיה בצריכת דיאט קולה וירידה במשקל. בברכה, דנה
שלום רב. בשום מקום אני לא מוצאת כמה קלוריות יש בארוחה במיסעדה ואיך לכן להתחשב בזה מאוד יעזור לי אם תוכלי להעריך עבורי את הארוחה ולפרט גם עבור כל פריט הארוחה היא (ארוחה די סטנדרטית שאוכלים במסעדה מזרחית) מנה ראשונה: צלחת חומוס + טחינה במרכז וקצת שמן זית (כמה זה יוצא אם מבקשים ללא השמן) מנה עיקרית: צלחת ציפס אישי , סטייק אנטריקוט , סלט ירקות אם לוקחים שיפודים במקום סטייק - כמה יש בכל שיפוד? (וכמה יש בציפס לבד) אודה מאוד על תשובה והסבר .
שלום, קשה מאוד להעריך את כמות הקלוריות במסעדה שכן לצלחת אין גודל קבוע והמנות משתנות. כל מספר שאני אתן לך עכשיו הינו בגדר הערכה גסה ביותר. בצלחת חומוס+ טחינה+שמן זית יש כ- 300-400 קק"ל.ללא שמן יוריד כ- 100 קק"ל. במנת צ'יפס יש כ- 400-500 קק"ל בממוצע ( שוב תלוי בכמות ). סלט ירקות מתובל בשמן יכיל כ- 100-150 קק"ל. סטייק אנטריקוט הינו בשר שמן ולכן יכיל כ- 220 קק"ל ל- 100 גר' בשר. סטייק במסעדה מכיל לפחות 250 גר' ומכאן יותר מ- 550 קק"ל לסטייק. שיפודים תלוי מאיזה בשר, בשר כבש יכיל יותר קלוריות, אם מדובר בבקר או פרגיות אז בממוצע מדובר ב- 200 קק"ל ( יכול להיות גם יותר). כלומר סה"כ ארוחה כזו ( ללא פיתה ) תכיל בממוצע 1400-1600 קק"ל לפחות. בברכה, דנה
שלום, אני אדם רזה באופן כללי, אבל קראתי שכדאי להפחית את כמות השומן באוכל, משום שגם אצל אנשים רזים שומן יכול לגרום לחסימת עורקים וכו'. לאחרונה שקלתי לעבור לשתות חלב דל שומן ויוגורט דל שומן, במקום אלו שאני רגיל בהם. מצד שני שמעתי בעבר שלמוסרים דלי שומן יש חסרונות תזונתיים לעומת מוצרים רגילים. האם לשמוש במוצרים דלי שומן יש חסרונות (לדוגמה יוגורט דל שומן מול רגיל)? ואם כן, מהם?
שלום יוסף, החסרון הבולט הוא חסר בויטמין D ואז ירידה בספידת הסידן.כמובן שזה רלוונטי רק למוצרי חלב וסידן, אפשר להסתפק במוצרי חלב 5% שומן בממוצע וכך ספיגת הסידן נפגעת פחות, אין סיבה חצרוך מוצר בעל 0% שומן. בברכה, דנה
שלום, האם פולי סויה שנמכרים בסופרים (סנפרוסט) נחשבים כחלבון? האם לתבלינים יש קלוריות (שום, פלפל, תמצית וניל, פפריקה וכד')? תודה
שלום, בפולי סויה יש גם חלבונים וגם פחמימות, באופן יחסי יותר פחמימות למרבית התבלינים ערך קלורי אפסי או נמוך מאוד- עד 10 קק"ל לכפית( כמו קינמון). לפלפל ופפריקה אין ערך קלורי.לשום יש ערך קלורי דומה לשאר הירקות. בברכה, דנה
הי דנה כמה קלוריות יש בלאפה עירקית עם כל הבלאגן בפנים (חומוס, ציפס ף בשר , חצילים מטוגנים)?? תודה
שלום עינת, איני יכולה לומר בדיוק אך בהערכה גסה מאוד זה יכול לנוע בין 700-1000 קק"ל בממוצע, תלוי כמה מכל דבר. בברכה, דנה
האם ניתן להוסיף, לדעתך, טיפת תמצית רום או וניל שמיועדות לאפיה, גם לקפה או לחלב חם? האם השימוש בתמציות אלו שלא במסגרת אפייה עלול לגרום לבעיות עיכול (כגון שלשולים)?
שלום אורנה, הואיל וקפה והחלב הינם חמים, חל תהליך של חימום או בישול, ובכל מקרה לא נראית לי בעיה בהוספתם, אלא אם כן רשום על המוצר, לאפייה ובישול בלבד. בברכה, דנה
שמעתי שקקאו מפחית את ספיגת ... האם יש אמת בכך? מה לעשות אם מלבד גבינת קוטג, ביתי מוכנה לאכול רק מעדני שוקולד ולשתות שוקו? איך אפשר בכל אופן להגדיל את ספיגת הסידן שבדני ושוקו - אולי ע" צרוף מיץ תפוזים? הבנתי שויטמין סי מגביר ספיגת סידן מאוד חשוב לי להקפיד על עניין הסידן כי יש במישפחתינו אנשים עם אוסטיפורוזיס תודה רבה
שלום, קקאו אכן מפחית ספיגת סידן אך לא מונע אותו לחלוטין. אין דרך להגביר ספיגת סידן, פרט מלצרוך מספיק ויטמין D ומספיק סידן.ויטמין C מגביר ספיגת ברזל ולא סידן. אם צריכת הסידן נמוכה יש לשקול תוספי מזון של סידן וזאת עליך לעשות בייעוץ עם רופא המשפחה ועם דיאטנית קלינית לילדים. בברכה, דנה
האם סלט ירקות טריים שהושאר במקרר ל - 24 שעות שומר על הערכים התזונתיים של הירקות?
שלום גילה, ברגע שחותכים ירקות הם נחשפים לחמצון ולכן מרבית הויטמינים מתחמצנים לאחר מספר דקות. מבחינת סיבים ומינרלים הרוב נשאר זהה. ירקות רצוי לאכול טריים באותו הזמן שחותכים, פחות או יותר. בברכה, דנה
האם מוצרי חלב מספקים חלבון מלא? אם כן, האם אפשר לוותר על מנה בשרית (דג במיקרה שלי) אני אוכלת קופסת קוטג יוגה, יוגורט וכוס חלב עם כפית אבקת קקאו תודה
שלום יעל, מוצרי חלב מהווים חלבון מלא בדומה לדגים ולכן מבחינה זו יכולים להוות תחליף, אך מבחינת אבץ, ברזל וויטמין B12 הם לא מהווים תחליף שכן בדג יש יותר מאלו. כמו כן תלוי מהי מנת הדג שאת אוכלת לרוב אנו אוכלים כ- 200-300 גר' דג לפחות= כ-50 גר' חלבון. כל מוצרי החלב שציינת נותנים פחות חלבון כ- 40 גר'. בברכה, דנה
רציתי לשאול מה עדיף מבין שני המוצרים הבאים? ברנפלקס של תלמה המכיל סוכר או ברנפלקס ללא סוכר המכיל מלטיטול אני אוכלת כ- 50 גרם ליום גם האם משקה בוקר של דנונה ללא סוכר או שומן נחשב מוצר בריא יחסית ואם אני לוקחת כפית שמן זית יחד עם ההמשקה האם ויטמין די וסידן יספגו? תודה רבה
שלום, אין לי העדפה בין שני הקורנפלקסים, אם העניין הוא קלורי או סוכרתיים עדיף עם מלטיטול, אם אין הגבלה כזו, אין הבדל משמעותי בין שניהם מבחינה תזונתית. מוצרי חלב ללא שומן כלל אינם נחשבים בריאים מבחינתי שכן יכולת הספיגה של סידן יורדת. לכן מומלץ לצרוך מוצרים בעלי 1.5% שומן מינימום, אלא אם כן מוסיפים ויטמין D למזון וצורכים במגביל שומן. בברכה, דנה