פורום תזונה קלינית

פורום זה סגור לשליחת הודעות חדשות. לפורום הפעיל - תזונה קלינית - שיבא תל-השומר
15190 הודעות
14864 תשובות מומחה
26/12/2006 | 13:18 | מאת: אלבו

ג.נ. האם כמות הסיבים במזון משפיעה על קצב עליית הסוכר בדם אצל מי שאוכל אותו? האם יש קשר הפוך ביניהם? תודה.

26/12/2006 | 13:21 | מאת:

שלום, ידוע כבר שנים רבות שככל שהמזון עשיר יותר בסיבים תזונתיים כך יכולתו להפשיע על רמת הסוכר גבוהה יותר, כלומר מזון עשיר בסיבים יעלה את הסוכר בהדרגתיות לעומת מזון דל בסיבים.לכן ממליצים לצרוך מזונות מדגנים מלאים, קטניות, שילוב ירקות טריים בדיאטה, ועוד. בברכה, דנה

26/12/2006 | 09:11 | מאת: שירי

ביתי בת ה3.7 עם חוסר תיאבון בולט עם עליות וירידות מגוון המזונות לקוי ואינו כולל ירקות ומעט מאוד פירות. ניסינו לדרבן ניסינו לרדת לגמרי מהענין אך הוא שב ועולה גם ללא התערבות. מה ניתן לעשות? התחלנו לתת מולטי ויטמין קידי עם טיפות הומהופטיות ויש שינוי קטן מאוד האם מדובר בסוג של הפרעת אכילה(גמד ליום?) האם לפנות לעזרה מקצועית? בטיפת חלב טוענים שחסר לה חצי קג.האם המשקל הוא המדד היחיד לתזונה טובה? בתודה מראש אמא מיואשת.

26/12/2006 | 12:00 | מאת:

שירי שלום! אני ממליצה בשלב ראשון לפנות לדיאטנית ילדים להערכה של הגדילה והאכילה. במידה והיא תתרשם שמדובר בהפרעת אכילה, היא תפנה אותכם לטיפול מתאים. את כל השאלות הספציפיות כדאי להפנות אליה במסגרת טיפול מסודר. בברכה, נועה

25/12/2006 | 20:41 | מאת: לוני

שלום, רציתי לשאול אם בצד היתרונות של לקיחת שמן האורגנול כמניעה וטיפול יתכנו חסרונות העלולים להזיק בטווח הארוך.....אם נעשו מחקרים בנושא, כי אני לוקחת למניעה ושמעתי על מיקרים שזה עלול לגרום לפצע בקיבה בגלל החוזק שלו, אשמח לקבל מידע . תודה.

26/12/2006 | 09:39 | מאת:

לוני שלום! חיפשתי חומר מדעי בנושא וממה שעולה עלי לומר לך שקודם כל בדקו את האפקט של השמן על מזון שעובר תהליכי בישול וקירור (וחשוף להתפתחות מיקרואורגניזמים פתוגנים). אין עבודות שנעשו על בני אדם שנטלו זאת "כתרופת מניעה". כמו כן, הנושא יחסית חדש וטרי. ייקח עוד שנים עד שבעצם יגיעו למחקרים בבני אדם, בטח כאלו שייתנו תשובה לגבי שימוש לטווח זמן ארוך... הנושא מעניין וראוי למחקר אבל בשלב זה אני לא הייתי ממליצה ליישם זאת כטיפול "תרופתי". בברכה, נועה

25/12/2006 | 19:23 | מאת: נועה

שלום מהי תזונה מתאימה למניעת נפיחות במערכת העיכול ומניעת גזים?

25/12/2006 | 19:52 | מאת:

נועה שלום! מזונות יוצרי גזים הם כאלו שחיידקי המעי מפרקים שיירים מהם שלא עוכלו והגיעו למעי הגס (לא בהכרח דבר שלילי...). הידועים הם כמובן קטניות, ירקות ממשפחת המצליבים (כרובית, כרוב וכו') וכן בצל ושום. כאשר קיימת רגישות ללקטוז, גם חלב ומוצריו עלולים לעורר גזים. ישנה רגישות אישית ששווה לבדוק במידה והבעיה מתמידה - ירקות ממשפחת הסולניים (עגבניות, חצילים, תפו"א). כמו כן מומלץ לבדוק רגישות לגלוטן (כדאי לבדוק זאת באופן מקצועי). שימוש בתוספים כגון אנזימים וחיידקים פרוביוטים מומלץ ליטול רק לאחר התייעצות עם איש מקצוע. בברכה, נועה

25/12/2006 | 16:20 | מאת: חן

שלום דנה, היום בסופר מצאתי את עצמי קצת תוהה לגבי תכולת הקנייה שלי. אשמח אם תוכלי לעזור לי קצת בהחלטות. 1. אני קוראת לאחרונה על פקפוקים באמינות הלחם המלא (האם אכן מלא?) וגם לגבי תעשיית הדגנים. כשעיקר הביקורת היא שאיכות המרכיבים והערך התזונתי אינם בהלימה למה שנרשם על האריזה, אם בכלל רושמים את כל המרכיבים... אני מתלבטת אם להמשיך לאכול את הברנפלקס, כארוחת בוקר משביעה, בריאה ועתירת סיבים תזונתיים. 2. מבקשת הבהרה לגבי אורז. לגבי אורז חום מלא אין לי שאלות. העניין הוא שבסופר יש לפחות 8 סוגי אורז שונים: בר, פרסי, רגיל, הודי, תאילנדי, יסמין, בסמטי, ארוך, אחד אחד, עגול וכו`. מה ההבדל בינהם מבחינת קלוריות ומדד גליקמי? תודה ושבוע טוב

25/12/2006 | 19:39 | מאת:

חן שלום! אענה לך מהקל לכבד, ברשותך. לגבי סוגי האורז השונים, במאגר הפירוט הקלורי האמין שברשותי, לא מגדירים הבדל לפי זנים אלא פשוט לפי אורז קצר, בינוני וארוך. אין הבדל קלורי - 130 קק"ל ל - 100 גר' אורז לבן מבושל (כך גם בתכולת הסיבים הנמוכה), למעט אורז בר (שזה לא בדיוק אורז מבחינה בוטנית...) שבו 100 קק"ל ל - 100 גר' אורז מבושל ופי 3 סיבים. לגבי הכתבות האחרונות שפורסמו בנוגע לתעשיית המזון, חלקן רציניות ומעניינות וחלקן (לצערי) מסולפות ומתמקדות בשולי ובזניח. אני חושבת שנכון להיום, מה שנחשף הוא בעיתיות בהגדרת ההצהרות אותן משרד הבריאות מאשר ("מלא", "דיאט", וכו'). יש להניח ולקוות שנושא זה יטופל בקרוב ע"י הארגונים הרלוונטים (צרכנים, דיאטניות וכו'). לגבי ערכים תזונתיים, החברות חייבות בפרסום אמין בחוק ושוב, תפקידו של משרד הבריאות לאכוף זאת. הנתונים שפורסמו לגבי הלחמים בעיתיים אך עדיין נמוכים באופן משמעותי מלחם רגיל. בסיטואציה שנוצרה קשה לי לתת המלצות. ניתן לחזור "לטבע" ולהכין לבד ארוחת בוקר מדגנים מלאים. אני לא בטוחה שזה כ"כ טעים או קל להכנה... לשיקולך. הגישה שלי בתזונה ובכלל בחיים היא להתייחס לכל דבר בפרופורציה. לא כדאי שכל המזון יהיה מתועש אך אין צורך להחרימו לחלוטין... נקווה ונדרוש כולנו מתעשיית המזון לספק לנו איכות ואמינות וכך ייטב לכולנו. בברכה, נועה

25/12/2006 | 19:42 | מאת:

חן שלום! רציתי להוסיף לך קישור לאתר המפרט אינדקס גליצמי: http://www.glycemicindex.com/ נועה

24/12/2006 | 22:54 | מאת: סימה

שלום האם יתכן שלאבטיח ומלון ושומר יש כמעט אותו מיספר קלוריות?אז למה לא לאכול אבטיח ומלון שהרבה יותר טעים במקום שומר?בתודה

25/12/2006 | 07:46 | מאת:

סימה שלום! בהחלט ייתכן והנתונים שבידייך נכונים, ל - 100 גרם. יחד עם זאת, יש להתייחס לנתונים הבאים - מנה של אבטיח או מלון היא בד"כ כפולה (לפחות...). כמו כן, לשומר תכולת סיבים משמעותית, פי 10 מזו שבאבטיח או מלון. זה מסייע לתחושת שובע (אז לא אוכלים הרבה...) ולאיזון הסוכר. אבטיח ומלון מכילים סוכר ללא הגורם המאזן הזה. כעת יש לך יותר נתונים על מנת להחליט מה עדיף, לך! בברכה, נועה

24/12/2006 | 16:46 | מאת: דנה פ.

הי דנה, היתי בהרצאה בה דיברו על כך שעם השנים הפוטנציאל האנזימתי שלנו (כלומר יצור אנזמים בגוף) הולך ופוחת, ועל כן הכי מומלץ לאכול מזון שאינו מבושל (רק חי) כי אנזימים נהרסים מעל 48 מעלות. האם זה נכון? יש בסיס להשערות אלו? זה לפי התורה של אן ויגמור הדוגלת בטבעונות מוחלטת ואוכל מן החי. תודה

24/12/2006 | 19:06 | מאת:

שלום דנה, לא ידוע לי על בעיה כזו, או על תופעה כזו. מזון לא מגיע לקיבה בטמפ' של 48 מעלות, אחרת היינו כולנו מתהלכים עם כוויות בפה. בקיבה טמפ המזון יורדת עוד יותר כך שאין השפעה על אנזימים. עיקר פירוק המזון נעשה במעי הדק, שם הטמפ היא כ- 37 מעלות, טמפ שאינה פוגעת באנזימים. לפי תאוריה זו, אנשים בגיל שמונים לא מעכלים מזון, סובלים כל היום משלשולים (דבר שלרוב הפוך לגמרי ). אין רע בלאכול מזון "חי" ולא מבושל, אך תלוי במה מדובר. בשר וביצים איננו יכולים לאכול בצורתם החיה בשל סכנה לזיהומים חיידקים (ביחוד סלמונלה). בברכה, דנה

24/12/2006 | 21:06 | מאת: דנה פ.

הי דנה, לא הבנת אותי כראוי. התכוונתי שכשמבשלים, האנזימים במזון נהרסים בחום של מעל 48 מעלות ולכן הגוף שלנו צריך לעבוד קשה יותר ולייצר יותר אנזמים. ולגבי התזונה, מדובר בטבעונות כשהמון הוא רק מן החי ומתבסס בעיקר על נבטים, עשב חיטה, חלב שקדים,ירקות.... והכי חשוב (לפי התאוריה) מזון בסיסי כמו הבסיסיות של הדם. שלא תביני אותי לא נכון, אני לא ממש מסכימה עם התזונה הזאת, אך רציתי לשמוע את דעתך. תודה!

24/12/2006 | 15:17 | מאת: צליל

רציתי לדעת האם מומלץ לקחת את הכדורים "ל-קרניטין". במהלך קורס חד"כ ובמסגרת אחת ההרצאות בנושא תזונת ספורט המרצה (תזונאית קלינית וספורט) המליצה על כדורים אלו כמעודדי שריפת שומן בעת פעילות אירובית. הסבירה כי הכדור מעביר את החומצות שומן אל המיטוכונדריה ומרגע תחילת הפעילות שורפים שומן. כפי שהבנתי אין לכדור תופעות לוואי -האם כך הדבר?! האם ישנו נזק לטווח הארוך? האם הכדור הוא על בסיס טבעי או כימי? זה נשמע יותר מדי טוב מכדי להיות אמיתי? תודה ושבוע טוב

24/12/2006 | 15:56 | מאת:

שלום צליל, לא הוכח כי L-CARNITINE עוזר בירידה במשקל כאשר ניתן כתוסף, אז לא הייתי ממהרת לצרוך אותו. אדם בריא הצורך בשר על בסיס יומי לא צריך תוספת של תוסף זה. לא ידוע על נזר לטווח רחוק, משום שלא בדקו זאת. ישנם הרבה סוגים של תוסף זה, חלקם טבעיים וחלקם כימיים, בסה"כ מדובר בחומצת אמינו. וכן, זה נשמע טוב יותר ממה שהוא במציאות. בברכה, דנה

24/12/2006 | 09:46 | מאת: שאלה

אני מאוד אוהבת ממרח חלבה והייתי רוצה לדעת האם ניתן לאכול במהלך השבוע בערך כפית על 2 פרוסות לחם קל בלי לגרום לעלייה במשקל?( אם כן עד כמה פעמים בשבוע אפשר?) כמה קלוריות יש בכפית ממרח חלבה ותחליף למה היא מהווה?( שומן, פחממה, חלבון...)

24/12/2006 | 15:52 | מאת:

שלום, תחליף ממרח חלבה מהווה תחליף לשומן. כפית ממרח חלבה מכילה כ- 50-80 קק"ל ( תלוי בנפח ו"בבטן" של הכפית ). מה שיגרום לעליה במשקל היא כל תוספת קלורית, לא משנה מהיכן מגיעה. כל הוספת מזון חדש לתפריט בלי להוריד מזון אחר, תגרום בסופו של דבר לעליה במשקל. בברכה, דנה

24/12/2006 | 09:00 | מאת: ורד

יש לי 2 שאלות: 1. מדוע לדעתך עדיף להשתמש בחמאה יותר מבמרגרינה? (כך קראתי והבנתי מתשובתכם בפורום זה). במחמאה יש כולסטרול ובמרגרינה לא. 2. אכילת שמנים מוקשים ומתועשים מן הצומח (עשירים בחומצות שומן טרנס ) כמו מרגרינה , בורקס, מלאווח ידוע כמרכיבים ומאכלים לא בריאים אך האם הם מעלים את רמת הכוסטרול בדם. ואם לא, אז מדוע זה אסור לסובלים מכולסטרול (יותר מלאחרים) ?

24/12/2006 | 15:49 | מאת:

שלום ורד, היום מבינים יותר ויותר כי המנגנון לעלית כולסטרול אינו נובע מגורם אחד אלא משילוב של הרבה גורמים. אם מדובר במוטציות מולדות, או אורח חיים לא בריא, או נטיה משפחתית או גיל. בכל מקרה לתזונה חלק חשוב ומגוון, בין היתר מה שיותר קובע רמות כולסטרול הוא סוג השומן שאנו צורכים, וראו כי עדיך חומצות שומן חד בלתי רוויות על פני רוויות, ולכן מומלץ להורידן מהדיאטה. מחקרים הראו כי לכוסטרול במזון פחות השפעה על רמות הכולסטרול מאשר לצריכת שומן רווי וחומצות שומן טרנס. לכן מומלץ להמנע משמנים מוקשים למיניהם ומרגרינות, למרות שאלו לא מכילים כולסטרול. בסופו של דבר, המטרה היא לצרוך פחות עד כמה שניתן מרגרינות, חמאות בצקים וכו', להעדיף שמנים חד בלתי רווים, להוריד במשקל ולעסוק בפעילות גופנית. לייעוץ אישי, פני לדיאטנית קלינית להסבר מפורט יותר.

24/12/2006 | 21:35 | מאת: ורד

תודה על התשובה. אודה לך אם תעני לי גם על התשובה הראשונה.

אני מתאמן אימון לא קשה כל יום בעיקר בשביל ירידה במשקל. (עד עתה התאמנתי כל יומיים) אני רוצה להזמין מחו"ל מולטיויטמין וגם סידן כי לא מצאתי משהו שרציתי בישראל. אני מאוד מעדיף שזה יהיה ללא מרכיבים מהחי. למשל ויטמין d2 במקום d3. אני טבעוני ולא אוכל כמעט ירקות וגם אני לא אוכל מספיק סידן. הנה למשל אתר שהמליצו לי עליו.: http://www.vegetarianvitamin.com/shop/index.php/action/category/id/1/subid/2/ והנה גם תוסף סידן ספציפי. http://www.vegetarianvitamin.com/shop/index.php/action/item/id/72/prevaction/item/previd/109/prevstart// אפשר עזרה בבחירה? תודה,

שלום, צר לי אך איני יכולה להמליץ על תוספי מזון מסויימים. איני ממליצה על תוספי מזון כלל אלא אם כן יש צורך ממשי בשל חסר קיים או חסר פוטנציאלי. הואיל והינך טבעוני הינך חשוף להרבה חסרים, ללא קשר לפעילות הגופנית, בין היתר סידן, ויטמין D, ברזל, ויטמין B12 ועוד. כל מולטיויטמין במקרה הזה יועיל לך, אז בחר אותו בעצמך או בעזרת הרופא מטפל. בברכה, דנה

08/01/2007 | 21:22 | מאת: אלי

לדיאטנית שלום, למיטב ידיעתי, בדיקות מעבדה מקובלות אינן בודקות חסר בוויטמינים/מינרלים חשובים כגון A, C, E, וכן רוב סוגי B (להוציא B12), ביוטין, חומצה פנטוטנית, יוד, מגנזיום, אבץ, סלניום, נחושת, מנגן, כרום, מוליבדן ועוד. גם הרופא והדיאטנית המטפלת אינם יכולים/מוכנים לקבוע האם קיים או לא קיים חסר בנ"ל אצל אדם ספציפי. אז איך בכ"ז ניתן לדעת אם יש או אין צורך, בהתאם לדברייך, בתוספים של אחד או יותר מהנ"ל? אלי

25/12/2006 | 00:24 | מאת: בחיר

23/12/2006 | 17:57 | מאת: עצורה

היום אכלתי הרבה, מאוד.... ומשום מה לא הייתה לי יציאה.. יש מאכל או איזה גוגל מוגל (תרופת סבתא) ליציאה מהירה? אין סיכוי שכל האוכל שאכלתי עדיין יישב לי בבטן זה מכביד מאוד. בדר"כ יש לי 2-3 יציאות ביום והיום אכלתי המון המון מזון בהפרשים של בערך חצי שעה בין ארוחה לארוחה (אני יודעת, גרוע מאוד, זה השיעמום עושה את זה) ונראה לי שזה גרם לי לעצירות...

23/12/2006 | 18:05 | מאת:

שלום, דברים שמעודדי יציאה היא שתיה מספקת של מים, פעילות גופנית ומזון עשיר בסיבים (ירקות, פירות, דגנים מלאים ). המלצתי שתי 2 כוסות מים, צאי להליכה של שעה , זה יזרז את היציאה. בברכה, דנה

23/12/2006 | 17:50 | מאת: סופרת

האם שסופרים קלוריות צריך להחשיב גם קלוריות של ירקות ירוקים ולבנים? או שהם אינם נחשבים למכלול הקלוריות הדרוש לגוף ואפשר לצרוך אותם חופשי?

23/12/2006 | 18:02 | מאת:

שלום, הכל תלוי בכמות, אמנם ברוב הירקות הירוקים כמות קלוריות יחסית נמוכה אך כאשר נצרכים בכמויות גדולות יש להם ערך קלורי. לעומת זאת ירקות לבנים כגון כרוב ובצל אינם נטולי קלוריות ובוודאי שצריך להכלילם בכמות הקלוריות אם מדובר בכמויות גדולות. בברכה, דנה

23/12/2006 | 18:04 | מאת:

שלום לך! אלו קלוריות ככל הקלוריות (אפילו אם הינן מעטות). במידה ומחשבים כמות קלוריות יומית, הרי שאי אפשר להתעלם מהן ולכן יש לחשב אותן. בברכה, נועה

23/12/2006 | 12:57 | מאת: מיאל

כמה קלוריות בכוס שקדי מרק?

23/12/2006 | 17:05 | מאת:

שלום מיאל, ב- 100 גר' שקדי מרק יש 520 קק"ל. בכוס יש לפחות 150 גר', כך שמדובר בכ- 800 קק"ל לכוס ממוצעת. בברכה, דנה

23/12/2006 | 10:55 | מאת: שואלת

בת 27 במשך חודשיים הורדתי 10 ק"ג ללא רצון להוריד בשל מצב נפשי דיכאוני, אך עכשיו שאני רוצה לעלות מעט במשקל, יש לי דחיה מהאוכל אין לי רצון לאכול כל הזמן יש לי הרגשה של בחילות אחרי שאני אוכלת משהו.יש לציין שבדיקות דם יצאו תקינות כולל ברזל וסוכר. האם אני ניהית אנוררקסית? מה הסימנית לאנורקסיה? תודה מראש.

23/12/2006 | 12:33 | מאת:

שלום, לאנורקסיה נרבוזה יש הגדרות מאוד ספציפיות לפי הספרות הפסיכיאטרית, ולשם כך צריך יותר מירידה במשקל, כגון הפסקת מחזור ועוד. ייתכן ואת סובלת מהפרעת אכילה שאינה ספציפית אך לשם כך עליך לעבור אבחון ע"י פסיכיאטר . בברכה, דנה

ישנם מאכלים מסויימים כדוגמת: פרג,תירס,סומסום שאינם ניתנים לעיכול ויוצאים בדיוק כמו שנכנסו לגוף. שאלתי היא: האם הגוף סופג בכל זאת את היתרונות שבמזונות אלה או שלא? האם הגוף סופג את השומן והקלוריות מהם? תודה

שלום גלי, מתנצלת אך נמחקה לי תשובתי הקודמת. אז כפי שציינתי, מזונות אלו חלקם עוברים ספיגה וחלקם לא תלוי במידת הלעיסה. אך מה שאנו רואים בצואה זה בעיקר קליפת הירק ולא את תוכנו, ולכן רוב התוכן נספג, כלומר אין סיכוי שנרזה מזה והערך הקלורי עדיין קיים. בכפית זרעי פרג יש כ- 15 קק"ל וכ- 45 קק"ל בכף. בברכה, דנה

22/12/2006 | 08:57 | מאת: אסתי

לחולי סכרת . האים סוכרזית הוא ממתיק שהוא טבעי בלי כימיקלים? מה היא המלצתך למשהוא טבעי שאפשר להמתיק דיסות?עוגות? תודה אסתי

22/12/2006 | 19:13 | מאת:

שלום אסתי, סוכרזית אינה ממתיק טבעי אלא מלאכותי ויש הגבלת צריכה, לרוב לא בקרב אנשים בריאים. היום ישנם ממתיקים טבעיים מצויינים שניתן להשתמש באוכל מסוג סוכרלוז הנמצאים בשוק וניתן לאפות עימם. בברכה, דנה

22/12/2006 | 01:28 | מאת: אור

שלום, סבתי (כבת 80) סובלת מצרבות שבתקופה האחרונה החמירו ומופיעות כמעט כל יום (אחרי שאכלה). שאלי היא: האם יש אוכל כלשהו שעליה להמנע מלאכול? מה ניתן לעשות כדי להקל על התופעה (מלבד תרופות)?...תודה!

22/12/2006 | 19:11 | מאת:

שלום אור, בשלב ראשון לפנות לרופא לבירור וטיפול תרופתי. בנוסף יש להמנע ממזונות שומניים ומטוגנים, עישון, קפאין, אלכוהול, שום, בצל ופלפל שחור. יש לשבת כשעה לאחר האכילה ולהמנע מללכת לישון אחרי האוכל. בברכה, דנה

21/12/2006 | 23:06 | מאת: מיכל

שלום אני בת 42 , ומידי פעם סובלת מעצירויות, ובימים שאין לי עצירות הציאות שלי קשות, קטנות ואורכות זמן רב (כדי להימנע מטחורים) האם אוכל להשתמש בפסיליום? האם השפעת הקפסולות זהה לאבקה? (קשה לי לשתות אבקה) לאור המצב הבילתי יציב , כיצד עלי להשתמש בתרופה? וכל כמה זמן? האם יש מידע חשוב שעלי לדעת בנושא זה? * ברצוני לציין שלעיתים תכופות יש לי בטן נפוחה וקשה, דבר שמפריע לי מאוד. אודה להתייחסותכם מיכל

22/12/2006 | 19:09 | מאת:

שלום מיכל, אין לי מידע לגבי ההבדלים בין אבקה לכדורים, אך הכי חשוב מכל לצרוך עם כמות גדולה של מים. כמו כן הייתי ממליצה לך להוועץ עם רופא מומחה גסטרואנטרולוג בנוגע לבירור עצירות וטיפול, שכן הינך אישה צעירה, ומצב זה רק ילך ויחמיר. בברכה, דנה

21/12/2006 | 18:34 | מאת: שיר

שלום, אני בשבוע 21 להריון וקיבלתי מרשם לאקטיפרין בשל ירידה בהמוגלובין. אני נוטלת פרנטל מתחילת ההריון אשר יש בו ברזל וחומצה פולית, האם זה לא יותר מידי תוספים? איך לקחת את אקטיפרין- בסמוך לפרנטל או שעדיף אחד בבוקר ואחד בערב? לקחת עם/ בלי מזון? הרוקח לא אמר והסתבר לי שאין הוראות יצרן בקופסא שקניתי...

22/12/2006 | 19:07 | מאת:

שלום שיר, אקטיפרין שהינו תוסף ברזל , מומלץ ליטול על בטן ריקה עם מיץ לימונים או תפוזים הגברת ספיגתו. בשלב זה זה לא יותר מדי ברזל, הצריכה עולה בהריון. בברכה, דנה

21/12/2006 | 17:58 | מאת: dan

שלום האם גרגרי (קטנית הסויה) מושרים ומבושלים 3שעות נותנים אותם תכונות כמו הטופו? חלבונים ויטמינים נוגדי וכו . כמה גרם גרגרים יספיקו לקבלת מספיק חלבון ליום לטבעוני שלא מתלהב מהטופו? תודה

22/12/2006 | 19:04 | מאת:

שלום דן, הואיל וטופו מקורו בפולי הסויה האם בעלי תכונות דומות. ככל שהמזון יותר קרוב למקור כך יותר מזין, כלומר בטופו באופן יחסי יהיה פחות חלבון מאותה כמות בגרמים של פולי סויה, אך איני יכולה לומר כמה. ב-100 גר' פולי סויה יש 36 גר' חלבון, שזה שווה ערך ל- 150 גר' בשר לפני בישול. בברכה, דנה

21/12/2006 | 14:31 | מאת: אניטה

שלום אני בת 55 ,אמי היתה חולת סכרת. לפני כ=7 חודשים חשתי חולשה,עייפות ובצעתי בדיקת העמסת סוכר בצום יצא 125 ולאחר 120 דקות ירד ל105 לאחר 7 חודשים בצעתי שוב את הבדיקה ויצא בצום 126 ולאחר שעתיים 96. האם אני סוכרתית ? האם אני צריכה תזונה מסויימת או דיאטה כלשהיא או אולי טיפול תרופתי ? אבקש את דעתך. חג שמח ותודה מכל הלב. אניטה.

21/12/2006 | 14:56 | מאת:

שלום אניטה, אמנם איני מוסמכת לומר לך אם יש לך סוכרת או לא, אך ההגדרה לסוכרת היא פעמיים בצום מעל 126 מ"ג % ולכן נראה מהבדיקות שלך שאת כן סובלת מסכרת בשלבים התחלתיים. כמו כן רואים כי הסוכר יורד מתחת לרמה בצום לאחר העמסה בשל הפרשה מוגברת של אינסולין, גורם נוסף המאשש את העובדה שהינך סובלת מסוכרת. בשלב זה עליך לגשת לדיאטנית קלינית לקבלת דיאטה דלת פחמימות פשוטות, לירידה במשקל (אם צריך) ושילוב פעילות גופנית. כמו כן , יש להתייעץ עם רופא מומחה לסוכרת. בברכה, דנה

20/12/2006 | 15:07 | מאת: שירלי

שלום, רציתי לשאול לגבי עלי הבייבי, האם מותר לאכול מהם באופן קבוע, אני שואלת בגלל שיש להם המון גבעולים והאם הם יכולים להזיק לקיבה באופן כלשהו? תודה

20/12/2006 | 17:40 | מאת:

שלום שירלי, אין בעיה לאכול עלי בייבי כמה שאת רוצה. הגבעולים עוברים פירוק בחומציות של הקיבה, ואם לא, יוצאים בצואה מבלי לפגוע במערכת העיכול. בברכה, דנה

20/12/2006 | 12:35 | מאת: אלדד

ג.נ. קראתי שתזונה שאיננה מבוססת על מזונות אורגניים לא יכולה בכל אופן להיחשב כמאוזנת, משום שהערך התזונתי של מזונות לא אורגנים נמוך, עקב השימוש בחומרי הדברה ודישון רעילים ועקב דלות הקרקע (ה"רגילה") במינרלים (לעומת הקרקע בה משתמשים המגדלים האורגנים). האם באמת נחוץ, מבחינה תזונתית-בריאותית, להעדיף מזונות אורגניים (או לאכול דווקא אותם)? לפחות מבחינת הטעם אין לי שום בעיה באכילת ירקות/פירות לא אורגניים - אני נהנה מאוד מטעמם. אודה על התייחסותך. אלדד תודה, אלדד

20/12/2006 | 17:39 | מאת:

שלום אלדד, בעולם אידאלי וללא הגבלת כסף, הייתי ממליצה לאכול מזון אורגני, לא כי הוא בהכרח יותר מזין אלא בעיקר שהוא יותר בריא, פחות חומרי הדברה וכו'. אך עולמינו אינו מאפשר זאת, ולכן מבחינת קלוריות, חלבון, פחמימות שומן ויטמינים ומינרלים, איני רואה כל הבדל משמעותי, מבחינה בריאותית-איכותית, ודאי וודאי, אך הבחירה היא של הקונה. בברכה, דנה

20/12/2006 | 20:33 | מאת: אלדד

סליחה, לא ירדתי לסוף דעתך. בפתיח כתבת שאורגני יותר בריא, בעוד שבסיפא כתבת שאינך רואה כל הבדל משמעותי מבחינה בריאותית. אז האם הוא יותר בריא, או שאין כל הבדל משמעותי בינו לבין לא-אורגני? ברצוני גם להדגיש שסוגיית הכסף (אליה התייחסת) אינה מעניינת אותי בהקשר לכך. אלדד

שלום, בחודשיים האחרונים הופיעה לי פריחה על הפנים ויובש. רופאת העור אמרה לי שזו אלרגיה כלשהי לתרופה שלקחתי בעבר וכן לקור ונתנה לי טיפול תרופתי ומשחה. הייתי רוצה לדעת אם יש מאכלים שלא מומלץ לאכול כשיש אלרגיה ואיזה מאכלים דווקא טובים להפחתת אלרגיות. תודה רבה.

שלום ורד, אין מאכלים טובים או רעים לאלרגיה, אלא אם כן הוכח שאת אלרגית למזון מסויים. אם האלרגיה עוברת, אז המשיכי כרגיל, אם לא, פני לרופא עור או למומחה לאלרגיה לסדרת בדיקות אבחנתיות לאלרגיה ממנה את סובלת. בברכה, דנה

20/12/2006 | 08:32 | מאת: אילנה

שלום לכן, אבקש את חוות דעתכן ואשמח לקבל עצה. לפני שנה עברתי (ברמב"ם) השתלת מח עצמית עצמית בעקבות הישנות של הודג'קין. השתלה עברה לא סיבוכים ובקלות (יחסית, שכן זהו ארוע דרמטי וקשה). מאז - התחילה השמנה שנמשכת חודש אחרי חודש למרות מאמצים גדולים שאני עושה כבר 4 חודשים: דיאטה, דיקור, דיאטנית, ספורט. אני בת 34, רווקה, שמעולם לא סבלתי מבעיות משקל - תמיד היה לי גוף יפה ומשקל יציב והיום אני אישה מאוד שמנה. גובהי 1.70 ומשקלי היום 85 ק"ג (באפריל השנה, לאחר ההשתלה משקלי היה 61 ק"ג!!!) למרות הפורפורציות ושמחת ההבראה מסרטן אני מיואשת מההשמנה וסובלת מאוד מאובדן המראה היפה שהיה לי (צריכה גם לגדל שיער....) במסגרת ההכנות להשתלה לא נאמרה לי שום מילה על אפשרות כזו של השמנה דרמטית ואני כועסת מאוד גם בגלל זה על צוות המכון... מבקשת את חוות דעתכן תודה מראש.

שלום אילנה, אחת הסיבות לעליה במשקל היא, שרבים מהמטופלים מקבלים טיפול בסטרואידים הנמשך לאורך זמן והיכול לגרום לעליה במשקל. במידה וזו הסיהב, עליך להוועץ עם רופא מטפל באשר לטיפול רפואי מתאים בשילוב עם דיאטנית. במידה וזו לא הסיבה, הייתי ממליצה לערוך סדרת בדיקות, בין היתר תפקוד בלוטת התריס ובהתאם לתוצאות לפנות לרופא המטפל ולדיאטנית במקביל. מעבר לכך, אין לי פתרון משכיל אחר. בברכה, דנה

20/12/2006 | 01:39 | מאת: סימה

שלום אני מנסה להוריד במישקל בעזרת מחטים באוזניים.קיבלתי ביחד עם זה תפריט עם 1100 קלוריות ,מה שמוזר שבדיאטה הזאת מותר לאכול מלון ,תותים, ואבטיח חופשי שאלתי עוד אנשים שעשו את הדיאטה הזאת ויש הצלחה. אך זה יתכן ?

20/12/2006 | 17:32 | מאת:

שלום סימה, כל אחד ירזה מדיאטה של 1100 קק"ל, לא צריך מחטים לשם כך. מעבר לכך, כמה בן אדם יכול לאכול חופשי מפירות אלו, אבטיח ומלון אין כרגע אז נשאר רק תותים שגם עונתם קצרה. התשובה האמיתית, הכל בלוף וחבל על כספך, כך לא לומדים לאכול נכון, כך רק יורדים במשקל, בקצב מטורף, עולים בחזרה עם עודף ונשארים עם נזקים של חסרים. פני לדיאטנית קלינית, לייעוץ אישי. בברכה, דנה

20/12/2006 | 20:26 | מאת: סימה

האם יכול להיות שהסוכר שבפירות האלה(אבטיח ,מלון,תותים)לא ניספג לגוף ובגלל זה מותר לאכול כמה שרוצים מה דעתך?

20/12/2006 | 00:12 | מאת: motek

שלום לך ותודה על התשובות הקודמות. לפני חצי שנה היה לי מחסור גבוה בויטמין בי12, מתחת לגבול התחתון. לא רציתי לקחת זריקות (כי כבר בדקנו ואני יודעת שזו לא בעיה של ספיגה) ונכנסתי למשטר סטייקים וכבד עוף - של כמה חודשים ואכן הבי 12 הגיע לגבול העליון - נורמלי אבל. בבדיקות החוזרות התגלה כולסטרול 236. האם ייתכן שאוכל לחזור למה שהיה קודם אם אפסיק לאכול בשר ושומן בכמויות האלו - האם יכול להיות שהבעיה נוצרה מכך? תודה רבה

שלום, איני יכולה לומר את הסיבה לעליה בכולסטרול, ייתכן והעמסת על הגוף בכולסטרול ושומן רווי והגוף מגיב בהתאם, או שמא ישנה סיבה אחרת. בכל מקרה, אל תקחי על עצמך טיפול תזונתי מורכב, פני לדיאטנית בקופת החולים לייעוץ פרטני. בברכה, דנה

20/12/2006 | 00:11 | מאת: שולמית

האם אישה בגיל המעבר שלוקחת 2 כפות גרעיני פשתן טחונים ביום, יכולה להוסיף ולקחת אומגה 3 בכמוסות, אני רוצה לוודא שאני מקבלת את האומגה 3 במינון הנכון ובאיכות הטובה, ומצד שני לא רוצה להפסיק לקחת פשתן בגלל הליגנאן וההורמונים, כמה כדאי לקחת ? האם תוכלו להרחיב לגבי ההורמונים והליגנאן ? האם יש בעיה אם יש הסטוריה של סרטן השד ? אודה לכם מאוד, שולמית

20/12/2006 | 17:27 | מאת:

שלום שולמית, צר לי לאכזבך, אך אין כל מידע מחקרי לגבי זרעי פשתן, לגבי תועלת או נזק, ולכן איני ממליצה על נטילתם, בטח לא כמקור לאומגה 3. אם את מעוניינת ליטולל אומגה 3 איכותי, עליך לפנות למקור הדגי ולא לצומח.אם אין סיבה מיוחדת ליו\טול אומגה 3, אלא בגלל שאמרו לך שזה בריא, לא הייתי ממליצה לך ליטול, שכן גם לכך אין סימוכים מדעיים לאכולוסיה הבריאה. אם המוצר מכיל פיטואסטרוגנים וסרטן השד היה חיובי מבחינת רצפטורים לאסטרוגן, אז בהחלט רצוי להמנע ממוצר זה. בברכה, דנה

20/12/2006 | 20:42 | מאת: אלישבע

האם, בניגוד למידע המתייחס לאוכלוסייה בריאה, יש סימוכין מדעיים ליעילות תוספי אומגה 3 לאוכלוסייה הפחות בריאה - למשל למי שלוקים ביל"ד (כוונתי לאלה המטופלים ומאוזנים בתרופה) - כפי שמשתמע מתשובתך, דנה, לשולמית? אלה

19/12/2006 | 23:41 | מאת: נעמה

שלום אני בת 27 עם משקל יתר יש גם קצת כולסטרול גבוה סובלת מתת פעילות של בלוטת התריס מאוזנת עם אלטרוקסין 100 ליום קיבלתי כדורי רדוקטיל מהרופאה זה עושה לי קצת דפיקות לב מהירות מה הכדור בדיוק אמור לעשות? כי אני לא מרגישה שינוי (לוקחת 3 ימים) שורף שומנים או מה?

20/12/2006 | 17:24 | מאת:

שלום נעמה, רדוקטיל היא תרופה לדיכוי תאבון במרכז הנמצא במוח. זה לא שורף שומנים או מונע ספיגה. זו תרופה עם הרבה תופעות לוואי ומעט הצלחות. דפיקות הלב יכולות לנבוע מהתרופה או מטיפול עודף של אלטרוקסין. המלצתי, לפנות לאנדוקרינולוג לבדיקות חדשות לוודא שאת אכן מאוזנת גם לאחר נטילת התרופה ובמקביל להוועץ עם דיאטנית. רדוקטיל אינה תרופה לכל החיים, עליך ללמוד לאכול נכון לפני שאת נוטלת תרופה להרזיה. בברכה, דנה

19/12/2006 | 15:38 | מאת: motek

שלום, האם כדור סימבסטטין כטיפול לכולסטרול מזיק? שמתי שהוא מזיק לתפקודי הכבד ובכלל. האם זה נכון? האם זה לא מומלץ? האם ניתן להוריד (גבר בן 35 עם כולסטרול תורשתי, לכל האחים וההורים יש) ללא הכדורים? האם עדיף? תודה רבה

19/12/2006 | 21:05 | מאת:

שלום, סימבסטטין השייך לקבוצת הסטטינים הינו אחד הטיפולים היעילים ביותר להורדת כולסטרול. לכל כדור ישנן תופעות לוואי, ואלו תלויות גם בתגובה הגוף לכדור וגם למינון. כלל שהמינון עולה, כך עולים הסיכויים לפתח תופעות לוואי, בעיקר הפרעות בתפקודי כבד ובשריר. היתרון שכאשר מפסיקים את התרופה בזמן תופעות הלוואי נעלמות. אדם עם נטיה משפחתית לכולסטרול גבוה, לא יכול להרשות לעצמו להמנע מטיפול, שכן הסיכוי שיחלה במחלת כלי דם ולב גבוהה בהרבה מהסיכוי לפתח תופעות לוואי לטיפול התרופתי. כאשר נוטלים כדורם מקבוצה זו, יש להיות במעקב רפואי, לערוך בדיקות לתפקודי כבד אחת ל-3-6 חודשים ולדווח על כל תופעת לוואי מחשידה, בייחוד כאבי שרירים. רצוי לשלב פעילות גופנית ותזונה נכונה. בברכה, דנה

בלימודים ובעבודה עצמה בפועל? תודה

שלום, לא למדתי נטורופתיה, כך שלא אוכל לומר הבדלים מדוייקים, פרט לכך שנטורופתיה מסתמכת יותר על ידע ונסיון אישי והרבה היסטוריה ואילו תזונה קלינית מסתמכת על מדעים מדוייקים. זמן הלימודים שונה, דרישות קבלה שונות, וכן לא ניתן לעבוד במוסדות רפואיים כגון בתי חולים. בברכה, דנה

19/12/2006 | 09:15 | מאת: אלה

ג.נ. האם צ'אי מסאלה וצ'אי ורדים נחשבים כ"תה צמחים" (דהיינו - נטול קפאין), שאפשר לשתות אותו בארוחה חלבית מבלי ששתייתו תפגע בספיגת הסידן המצוי בארוחה כזו? להלן רשימות הרכיבים של 2 סוגי תה אלה: א. צ'אי מסאלה: תערובת תה הודי, קינמון, ג'ינג'ר, ציפורן, הל ופלפל שחור. ב. צ'אי ורדים: תערובת תה הודי, ורד בר, קינמון, תמציות ורדים, קינמון וקוקוס טבעיות. בברכה, אלה

19/12/2006 | 20:57 | מאת:

שלום אלה, על תה ללא קפאין רשום על כל תיון או על הקופסה "ללא קפאין", אם לא רשום כך, אז התה מכיל קפאין. לא הקפאין שפוגע בספיגת סידן אלא חומרים אחרים בתה, כגון פיטאטים. לכן זה לא משנה אם מכיל או לא מכיל קפאין מבחינת ספיגה במערכת העיכול. ידוע כי צריכת קפאין בכמות גדולה מעלה הפרשת סידן בשתן ופוגעת במאזן הסידן, אך זה מדובר בכמויות גדולות של קפאין. בברכה, דנה

19/12/2006 | 09:15 | מאת: motek

בוקר טוב, עשיתי בדיקות דם שגרתיות ומצאתי 236 כולסטרול - שזה נחשב גבוה. אני יודעת איך להוריד את זה (הימנעות מחלבון מהחי) אך תוך כמה זמן הכולסטרול יוכל לשוב להיות מאוזן, אם אוכל נכון ואעשה ספורט. אני בת 28, בריאה בד"כ. תודה רבה מותק

שלום, למה המנעות מחלבון מן החי, אמנם כולסטרול מצוי רק במורים שמקורם בחי, אך הבעיה בעיקר בשומן רווי ובשומן טרנס שנמא גם בצומח, וכן ביחסים ובסוגים של חומצות שומן. כדי לעשות דיאטה נכונה, פני לדיאטנית קלינית לייעוץ. אין זמן מדוייק, זה יכול לקחת שבועות עד חודשים, וישנה גם אפשרות שלא ישתנה כלל ואף יחמיר. בשלב ראשון מתחילים עם דיאטה ופעילות גופנית, עושים בדיקה חוזרת אחרי 3 חודשים ורואים האם חל שינוי. במידה וישנה החמרה, יש להתייעץ עם הרופא המטפל. במידה ויש שיפור יש להמשיך עם אורח החיים החדש. בברכה, דנה

18/12/2006 | 19:37 | מאת: אשר

שלום, אני בן 32, מתעמל 3 פעמים בשבוע בצורה מתונה. כמה חלבון אני צריך ליום ומה המקורות הטובים? תודה אשר

18/12/2006 | 20:13 | מאת:

שלום אשר, הצריכה המומלצת לאכולוסיה הבריאה היא 0.8 גר' חלבון לק"ג משקל גוף. בזמן בנית שריר ופעילות מאומצת אפשר להגיע עד 1 גר' לק"ג מששקל גוף. לרוב הדיאטה מורכבת מ- 50% מהחלבון שמקורו בחי והשאר בצומח. מקורות טובים לחלבון : ביצה, בשרים למיניהם, מוצרי חלב, קטניות, זרעים. בברכה, דנה

18/12/2006 | 17:56 | מאת: מיטל

שלום, רציתי לדעת האם אורז בוסמטי (לא מלא) בריא יותר מאורז לבן (לא חשוב הסוג)? בנוסף, רציתי לשאול בנוגע לצריכת סידן; הצריכה המומלצת לאישה היא 1200 מ"ג ליום. ידוע לי כי לא כל הסידן נספג בגוף (גם אם צורכים אותו במנות קטנות לאורך היום). שאלתי היא האם המלצה תזונתית זו יוצאת מתוך לקיחה בחשבון כי לא כל כמות הסידן הנצרכת נספגת במלואה בגופינו? בברכת חג שמח, מיטל

18/12/2006 | 20:09 | מאת:

שלום מיטל, אין הבדל בין אורז בסמתי לכל אורז לבן אחר מבחינה תזונתית. לשאלתך השניה, התשובה היא כן, לוקחים בחשבון שלא כל הסידן נספג. בברכה, דנה

20/12/2006 | 12:22 | מאת: אלה

דנה שלום, עפ"י המידע שאני קראתי, יש אורז בסמטי מלא, וטעמו כמו זה של אורז לבן. כמו כן, האינדקס הגליקמי של אורז בסמטי הינו 58 - רק במקצת גבוה יותר מזה של חום (55) -שניהם נחשבים כבעלי אינדקס גליצמי בינוני-נמוך. ולפיכך, עפ"י המידע הנ"ל, האורז הבסמטי מומלץ, וכמו כן הוא מתאים גם למי שרגיש לפחמימות. האם תוכלי לאשר את המידע הנ"ל? תודה, אלה

18/12/2006 | 17:51 | מאת: ליאת

דנה שלום, האם יש הגבלת מלח לאישה בת 43 עם מעט יתר לחץ דם?

18/12/2006 | 20:07 | מאת:

שלום ליאת, חלק מהטיפול ביתר לחץ דם, מלבד תרופות, הוא דיאטה ושינוי הרגלי אכילה. הכוונה לירידה במשקל (למשקל תקין ), פעילות גופנית, הפסקת עישון ואכילת דיאטה מאוזנת, עשירה בירקות, דגנים מלאים ומוצרי חלב מועשרים בסידן. בנוגע למלח, רק 50% מאלו הסובלים מיתר לחץ דם יגיבו לדיאטה דלת מלח, אך אנו נדע זאת רק כאשר המטופל יתחיל בדיאטה. אם עשה את כל השינויים הנ"ל, ועדיין לא ניכר שינוי בלחץ הדם, רצוי להתייעץ עם הרופא המטפל. בכל מקרה, מומלץ לפנות לדיאטנית לייעוץ אישי. ב בברכה, דנה

18/12/2006 | 14:05 | מאת: אנגלה

היי בת 24 בזמן אחרון אני נוטה לאכול במרוכז את הארוחות של הבוקר צהריים וערב כלומר אני אוכלת עד 12 בצהריים בערך השאלה אם זה יותר משמין מאכילה כל 4-5 שעות? אם מדובר באותן קלוריות לגוף....

18/12/2006 | 20:04 | מאת:

שלום אנגלה, לא מומלץ לאכול במרוכז, אכילה בכמות גדולה חד פעמית מגבירה הפרשה של אינסולין הגורמת לצבירת שומנים ברקמות, ולכן מומלץ לפזר את הארוחות על פני היממה. כמו כן, לרוב באכילה מרוכזת אנו צורכים יותר קלוריות מאשר אם אנחנו אוכלים מס' ארוחות ביום. בברכה, דנה

18/12/2006 | 09:23 | מאת: יהודה

דנה שלום, מצורף קישור להודעה של ה FDA השוללת שימוש בסטיביה (למרות שהם מודים שנעשה בו שימוש רב ומאושר ביפן ובברזיל). שאלתי: האם איסור השימוש נובע מהיות המוצר רעיל, או שטרם נמצאו מחקרים השוללים את רעילות והאיסור הוא רק מטעמי זהירות. http://www.fda.gov/ora/fiars/ora_import_ia4506.html לתשובתך אודה יהודה

18/12/2006 | 10:15 | מאת:

שלום יהודה, העמדה של ה- FDA הינה בנוגע לשימוש בסטיביה כתוסף מזון ובחינתו מבחינה טוקסיקולוגית בעיקר, כלומר האם לשימוש בו יש תופעות לוואי. אין ויכחו בנוגע להיותו ממתיק אפשרי ובנוגע לשימושו בסכרתיים, אך לא בחנו תופעות לוואי כמו התערבותו במערכות ביולוגיות בגוף. בברכה, דנה

18/12/2006 | 14:26 | מאת: צביקה קורן - תזונאי

מקריאת המידע שבקישור - האם לדעתך ה FDA אוסר שימוש במוצר עקב היותו רעיל, או שטרם נמצאו מחקרים השוללים את רעילות והאיסור הוא רק מטעמי זהירות? אני מאד מודה לך ומעריך את התשובה המהירה לי ולגולשים בפורום.

18/12/2006 | 09:20 | מאת: dali

אני בת 28, 175 ס"מ, 56 ק"ג, עושה כמעט מדי יום ריצה קלה כ- 30 דקות. בנוסף הולכת לא מעט ברגל במהלך היום - כ 30 דקות תוך עבודתי. מקפידה על מזון בריא יש הסבורים שאני רזה מדי וצריכה להשמין. אני חשה שנראית בסדר, רזה, אך כמו שצריך ולא מדי. לא רוצה לרזות עוד ולא להשמין. רציתי לדעת מהי כמות הקלוריות הרצוייה בשבילי. בנוסף - דוגמא לתפריט יומי - האם הוא בסדר ומספק את הנדרש לגוף? בוקר - כוס אורז מלא+עדשים+4 כפות טחינה+2 כפות שמן זית+עגבניה+מלפפון צהריים - 3 סוגי פירות ערב - ביצה מבושלת+200 גר גבינה+פלפל +שמן זית בנוסף - שותה מים מינרלים+תה עם חלב ללא סוכר+2 נס קפה ללא סוכר. עוף / דגים -פעמיים בשבוע לערך האם התפריט תקין ומספק?

18/12/2006 | 10:09 | מאת:

שלום, אין לי יכולת לחשב כמות קלוריות על פי משקל וגובה בלבד, הדבר מסתמך בין היתר על הרגלי אכילה של המטופל. לרוב ההמלצה נעה בין 25-30 קק"ל לק"ג משקל גוף, כלומר במקרה שלך זה יכול לנוע בין 1500-1750 קק"ל בממוצע על מנת לשמור על המשקל הקיים. לפי הערכה התפריט שלך חסר קלוריות , חלבונים, סידן ויטמינים ומינרלים. עליך להתייעץ עם דיאטנית קלינית להרכבת תפריט מתאים. בברכה, דנה

18/12/2006 | 19:57 | מאת: dali

ציינת כי בתפריט חסר חלבונים, ויטמינים, מינרלים וסידן? ציינתי שאוכלת כ- 200 גר גבינה, טחינה גולמית - 4 כפיות, 2 כוסות נס קפה עם חלב, 3 מנות ירק ופרי, אורז עדשים ועוף ודג פעם / פעמיים בשבוע. האם את עדיין סבורה כי חסר????

17/12/2006 | 14:05 | מאת: עינת

אני בהריון (סוף טרימסטר שני), ושמעתי כי יש ליטול אומגה 3 בטרימסטר השלישי. האם יש המלצה כזו? על איזה סוג אומגה את ממליצה ?

17/12/2006 | 18:05 | מאת:

עינת שלום! אכן קיימת המלצה כזו ואני מרחיבה אותה לכל תקופת ההריון. בכל מקרה ההמלצה היא לחומצת השומן DHA במינון של 300-400 מ"ג ביום. בברכה, נועה

17/12/2006 | 12:19 | מאת: גיל

שלום! רציתי לשאול אם צריכה של אבקות חלבון לאחר אימון גופני עלולה לגרום נזק כלשהו? והאם הדבר מומלץ? תודה

17/12/2006 | 18:08 | מאת:

גיל שלום! זה כמובן תלוי במס' גורמים כגון סוג הפעילות, משך ועצימות, מטרת האימון, גיל, משקל וכמות החלבון הנצרך, לא רק לאחר האימון אלא גם הכמות היומית. המלצות קיימות בהתאם למטרות ושאר הגורמים שציינתי. מומלץ לפנות לדיאטנית העוסקת בתזונת ספורט. בברכה, נועה

17/12/2006 | 11:37 | מאת: מיאל

זאת הייתה הסופגנייה היחידה שלי לחג

17/12/2006 | 11:48 | מאת:

שלום מיאל, אז הסר חשש מליבך, ומקווה שנהנית מאכילתה. בברכה, דנה

15/12/2006 | 21:15 | מאת: מיאל

כמה קלוריות בסופגנייה ללא ריבה, יחסית קטנה.. וכמה בגדולה? תודה וחג שמח! אהה ואם כבר.. כמה קלוריות במשמש מיובש אחד?

15/12/2006 | 22:43 | מאת:

שלום, מדובר בהערכה בלבד, הואיל ואין לי מידע לגבי כמות המרכיבים. אם סופגניה גדולה ממוצעת מכילה 300-400 קק"ל, אז סופגניה קטנה ללא ריבה תכיל בממוצע 200-250 קק"ל. הכל תלוי בכמות השמן, סוגו וספיגתו. במשמש מיובש אחד יש כ- 20 קק"ל. בברכה, דנה

15/12/2006 | 22:52 | מאת: מיאל

בסופגנייה גדולה ללא ריבה יש עד 400 קל' או עם ריבה? וגם זה כולל את האבקת סוכר? ותודה

15/12/2006 | 16:36 | מאת: סשה

שלום, הייתי רוצה לדעת כמה קלוריות יש בסלמון מעושן (ל100 גר) שהוכן בבית מסלמון טרי תודה, סשה

15/12/2006 | 22:41 | מאת:

שלום סשה, ב- 100 גר' דג מעושן יש כ- 300 קק"ל. ב- 100 גר' דג סלמון טרי יש 200 קק"ל. בתהליך העישון מאבדים נוזלים ומכאן ההבדל, שכן כדי להגיע ל- 100 גר' סלמון מעושן יש לקחת 150 גר' דג סלמון טרי. בברכה, דנה

15/12/2006 | 09:43 | מאת: אירובי

כמה קלוריות שורפים בספורט מסוג אירובי 50 דקות.? ( השיעור כולל 20 דקות חימום +, 30דקות כפיפות בטן עבודה על יריכיים ישבן גב ידיים וכו')

15/12/2006 | 22:37 | מאת:

שלום, זה משתנה מאדם לאדם, אין מספר קבוע ולא נראה לי שמישהו יכול לומר בוודאות כמה אתה שורף. לכל היותר תוכל לקבל הערכה, שאל את מאמן הכושר. בברכה, דנה

05/06/2007 | 00:17 | מאת: דניאל

יש לי יריכיים מאד רפויות -מנתח פלסטי שביקרתי היום טוען שכמעט ולא אאבד שומן מהיריכיים באמצעות דיאטה-כי זהו האיזור הבעייתי שלי(יש לי עודף משקל של 10 קג')בנוסף טען שבגלל שסיבי הגולוגן שלי נקרעו(מה שמאד נכון)הפתרון הייחידי הוא שאיבת שומן-וגם זה לא יפתור את בעיית העור הרפוי.האם התעמלות ממוקדת-אנאירובי -יכולה לעזור? והאם באמת גם אחרי דיאטה לא אאבד כמעט שומן מהיריכיים בגלל שזהו האיזור בו גופי צובר שומן?מה הפתרון מלבד כירורגיה?

14/12/2006 | 20:19 | מאת: מתעניינת

תודה על התשובה, ועוד משהו קטן, כשאני צריכה לאפות עוגה ואני זקוקה למרגרינה/חמאה. במה הכי כדאי להשתמש? מזולה? מחמאה? מרגרינה של עץ הזית? או חמאה? מה הכי כדאי לשימוש מבין מה שציינתי? [או שיש סוג אחר שאני לא יודעת?]

15/12/2006 | 22:36 | מאת:

שלום, אם יש אפשרות עדיף להשתמש בשמן קנולה אם לא, אז בחמאה. בברכה, דנה

14/12/2006 | 15:38 | מאת: מתעניינת

למרגרינה שברשותי כתוב את הערך תזונתי הבא ( ל- 100 גר'): שומנים צמחיים 80 גר' חומצת שומן טרנס- פחות מ-1 גר' כולסטרול- 0 האם זה בסדר להשתמש בה (מבחינת נזק לכולסטרול)? מה זה שומן צמחי? (איזה סוג שומן זה -חד רווי, רווי...?) והאם זה גם לא בריא?

שלום, המרגרינה שאת צורכת הינה הנפוצה בשוק היום. אמנם יש בה פחות מ- 1% חומצות שומן טרנס, אך לא היה ידוע כמה היה לפני השימוש. שומן צמחי, הכוונה לשומן שמקורו מהצומח, לרוב חמניות, תירס, סויה. לכל אחד מהשמנים הרכב חומצות שומן שונה והן מכילות את כל סוגי חומצות השומן באחוזים שונים. אלו לא נחשבים השמנים הטובים ביותר, ועל כן מרגרינה אינה נחשבת למזון בריא. השאלה כמובן בכמה משתמשים, אם למריחה על פרוסה או שתיים ביום, זה זניח, אך אם מדובר בשימוש בבישול ובטיגון, עדיף חמאה או שמן זית או שמן קנולה. למריחה ניתן להשתמש גם בויקול. בברכה, דנה

14/12/2006 | 08:22 | מאת: ענבר

שלום,אשמח לקבל המלצות לתזונאי/ת באזור המרכז.

14/12/2006 | 19:04 | מאת:

שלום ענבר, פני לקופת החולים אליה את שייכת להמלצות. בברכה, דנה

13/12/2006 | 22:01 | מאת: תותי

האם רק בשמן קוקוס יש שומן רווי? או שיש גם בקוקוס שמשתמשים בו לאפיה?

14/12/2006 | 06:23 | מאת:

שלום תותי, האם את מתכוונת לפתיתי קוקוס מיובש שמוכרים כקישוט לעוגות? בברכה, דנה

14/12/2006 | 15:34 | מאת: תותי

כן. פתיתי קוקוס יבשים. אני משתמשת בהם לא רק כקישוט לעוגות אלא גם כמרכיב בעוגה (במקום קמח). האם פתיתי קוקוס אלו מכילים כולסטרול? האם הם בריאים בתור מרכיב לעוגות/עוגיות לסובלי כולסטרול?