פורום תזונה קלינית
שלום! רציתי לשאול שאלה: אני בת 21 עוד מעט 22 , וצורכת ביום (יחסית) כמויות מאוד גדולות של חלבונים, ז"א- אוכלת במשך שבוע: דגים, בשר עוף, ביצים, ומיני חלבונים נוספים שאני לא כ"כ זוכרת כרגע... בכל אופן, רציתי לשאול: האם זה נורמאלי ולא מזיק לנערה בגילי לצרוך כמויות כ"כ גדולות של חלבונים? אשמח אם תענו לי על שאלתי זו, בתודה עדי
שלום עדי, אדם מבוגר צריך לצרוך בממוצע 0.8-1 גר' לק"ג משקל גוף. כלומר אם את שוקלת 60 ק"ג, את צריכה כ- 60 גר' חלבון ליום. לרוב אנו צורכים יותר, אך הכבד והכליה יודעים להתמודד עם העודפים, במידה ואלו תקינים. אכילת מנת בשר או דג ליום ומוצרי חלב וביצים הינה מומלצת ואינה מזיקה, כל עוד מדובר בכמויות סבירות וכל עוד את אוכלת גם מקבוצות מזון אחרות. אם אינך בטוחה בכמויות, פני לדיאטנית קלינית לייעוץ אישי. בברכה, דנה
זה ידועת שקושרים תפוח אדמה לדוגממ לרגל זה סופג את הסידן של העצם. השאלה היא האם אכילת תפוח אדמה ומוצריו גם כן פוגעים בריכוז הסידן?
שלום מאי, איני יודעת מאיפה הבאת עובדה זאת לגבי תפו"א, ולכל הידוע לי מדובר בגבב של שטויות. תפו"א לא משנה למאזן הסידן לא במערכת העיכול ולא בכל מערכת אחרת. בברכה, דנה
בתקופה האחרונה אני מבצעת יותר פעילות ספורטיבית ואוכלת קצת פחות. תוצאה: בבגדים ובתחושה הכללית יש ירידה במשקל , על המשקל אין שינוי למה?? כמה זמן אחרי ארוחה אפשר להישקל כדי לקבל משקל מיצג? כי אם אוכלים וישר נשקלים התוצאה גבוה בהרבה מהתוצאה אם מחכים X זמן..
שלום, מומלץ להשקל בבוקר לאחר יציאה ראשונה, אם יש. לעיתים אין שינוי במשקל אך יש שינוי ביחסים בין שריר לשומן ועליה במסת שריר על חשבון מסת שומן, אך בהיקפים זה מתבטא . בברכה, דנה
האם זה נכון שכאשר מגבירים / עושים פעילות ספורטיבית עולים במשקל בגלל עליה במסת שריר ? והפוך???
שלום, זוהי אמירה אבסולוטית שאינה תמיד נכונה. נכון ששריר שוקל יותר משומן, אך את זאת אפשר לבדוק המכשיר למידית אחוז השומן ולראות אם יש שינוי לרעה או לטובה. לפעמים העליה במשקל יכולה להיות מאכילה מוגברת בעקבות הפעילות הגופנית, ואז יש עליה גם בשריר וגם בשומן. בברכה, דנה
האם הוא פועל כחומר משלשל? יש סיכונים באכילתו לאורך זמן או שהוא טבעי? סליחה שאני טיפ מציפה את הפורום, פשוט הוא כלכך מקצועי ועוזר. עבודה טובה! :)
שלום מיאל, אקטיביה מכיל מרכיבים פרוביוטיים (חיידקים ידידותיים( ופרהביוטיים (סיבים תזונתיים). שניהם פועלים יחדיו ליצירת צואה במרקם אחיד ולעזור הן במקרי שלשול והן במקרי עצירות. החומר אינו חומר משלשל אלא מגדיל נפח ועוזר בתנועתיות המעי. ניתן לצורכו בכל יום ואין תופעת התרגלות כמו במשלשלם כימיים. בברכה, דנה
תודה רבה! ולמי שמתקשה לאכול את האקטיביה 0% שהטעם שלו מחריד: כפית אבקת קינמון )מכילה קלוריות?) ולפי הטעם ממתיק מלאכותי דיאטיפ
השאלה שלי היא כמה קלוריות מומלץ לי לאכול ביום? גובה 1.71 משקל 61 גיל 16 פעילות ספורטיבית: ימי ראשון, וחמישי: 45 דק' הליכה 6 קמ"ש+25 דק' אימון בטן שלישי: 45 דק' הליכה 6 קמ"ש+25 דק' אימון בטן+15 דק' תרגילי חזה וידיים תודה
שלום מיאל, איננו נותנים המלצות אישיות בפורום זה לא לגבי דיאטה ולא לגבי צריכת קלוריות מומלצת ליממה. פנה לדיאטנית קלינית לייעוץ אישי. בברכה, דנה
פניתי והיא אמרה לי שבשביל לשמור אני צריכה לאכול 1600 קל' ביום... אך תמיד בסוף יום אני נשארת רעבה.. ובכל אתר שהזנתי את הנתונים לא היה כתוב פחות מ2200 קל' ליום.
כמה קלוריות יש בלחמניית ביס מקמח מלא (היא קטנה אז 120 קל' לא נראה לי נורמלי כלכך)? כמה בקפה הפוך קטן עם כפית שטוחה של סוכר? ובלחמנייה קלה במאפייה שהייתה די גדולה היה כתוב שמכילה 100 קל', להאמין? האם לאורז רגיל ומלא אותם קלוריות? וכמה קלוריות בכוס? כמה קלוריות בכוס גזר מבושל? וכמה בכוס שעועית ירוקה מבושלת? וכנ"ל לכרוב? סליחה על ההצפה ותודה! :)
שלום מיאל, בלחמניית ביס קטנה יש כ- 80 קק"ל בממוצע, אך יכול להיות מעט יותר. לחמניה רגילה מכילה כ- 150 קק"ל. בקפה הפוך קטן תלוי כמה חלב מכניסים, אך כולל כפית סוכר שטוחה יכול להיות כ- 80 קק"ל. איני יכולה לומר אם להאמין או לא, אני מניחה שחשבו את הערכים שלה, כך שהגיוני שבלחמניה קלה יהיה פחות קלוריות מהרגילה. בכוס אורז מלא מבושל יש כ- 220 קק"ל ובאורז לבן אותה כמות נותנת 240 קק"ל. בכוס גזר מבושל יש כ- 60 קק"ל. בכוס שעועית ירוקה מבשולת יש כ- 45 קק"ל. בכוס כרוב מבושל יש כ- 40 קק"ל. בברכה, דנה
!
האם באמת יש לתוסף המזון כלורופיל תרומה לבריאות ולמניעת מחלות? האם יש מחקרים תומכים או שללים? בתודה
שלום שאול, כלורופורם מקורו בצמחים, ביחוד הירוקים כגון תרד וברוקולי, אך קיים גם בירקות אחרים. הכלורופיל קבל בשנים האחרונות משמעות מחקרית בעיקר בנושא מניעת סרטן, בייחוד סרטן הכבד, מעי גס ועור. המחקרים עדיין בשלבים ראשונים, אך מראים תוצאות שעדיין ניתנות למחקר נוסף. אין המלצה לגבי כמות יומית. ידוע כבר שנים כי אכילת ירקות ירוקים ביחחוד ממשפחת המצליבים כגון ברוקולי מורידים תחלואה של סרטן מעי הגס. את הירקות מומלץ לצרוך בצורתם הטבעית או בבישול קצר של מס' דקות ובאידוי ולא בבישול ממושך. נכון לעכשיו אין המלצה לתוספת כלורופיל, אלא דגש על ירקות ירוקים העשירים בכלורופיל. בברכה, דנה
דנה שנה טובה, קראתי שהמיקרו מקרין את האוכל המבושל או המחומם בו, ולא סתם מחמם אותו, ובהיותו צורה של אנרגיה אלקטרו-מגנטית, יש לקרינתו אינטראקציה עם מולקולות המזון, הפוגעת בתכונות המזון. אבקש התייחסותך. תודה, אלה
שלום אלה, מיקרוגל יכול לשמש ל-2 פונקציות, חימום ו/או בישול, כאשר השניים נפרדים בזמן הבישול ובעוצמת הבישול. מיקורגל עובד על קרינה אלקטרו מגנטית שאינה קרינה מזיקה או מייננת, ולכן מבחינת המכשיר או המזון המוצר בטוח לשימוש ואכילה. נושא הקרינה אינו הבעיה. הבעיה מתחילה כאשר אנו מבשלים, כלומר יותר מדקה או שתיים של חימום לחם או מרק. הטמפ' הנקודתיות יכולות להגיע ל- 1000 מעלות, ואז מרכיבי המזון עוברים תהליך של פלמור- פולימרזציה, כלומר משנים את צורתם המבנית-ביוכימית. זה לא הופך בהכרח את המזון ללא בריא, אך ישנם הטוענים כי הופך ל"זר" למערכת העיכול ואינו נעכל בצורה נורמלית. במקרה של פחמימות, יכול להווצר חומר הנקרא "אקרילאמיד" שכבר נחקר בנוגע ליכולותיו המסרטנות, אך מחקרים בבני אדם טרם נבחנו. אין כרגע המלצה להמנע משימוש במיקרוגל לחימום או בישול, אך בשיחה עם מומחה למזון וכימיה, נראה כי למטרת חימום קצר, אין בעיה ועדיף להמנע מבישול במיקרוגל ,ושימוש בתנור או בישול במים עדיף. בברכה, דנה
דנה שלום, על מה מושתת הנתון של 1000 מעלות, עליו מבוסס הסברך? והאם כוונתך למעלות צלזיוס? של איזה יצרן הוא המיקרו המוזר הזה, ומה גודלו? לפי המידע שברשותי, לא קיים מכשיר מיקרוגל ביתי המתקרב - שלא לומר מגיע - לטמפרטורות כאלה. ברוב מכשירי המיקרו הטמפרטורה לא עולה על 250 מעלות צלזיוס. במכשיר שבמטבח שלי - מכשיר טיפוסי ביותר - הטמפרטורה המירבית היא 220 מעלות, לפי מפרט היצרן. לפיכך, נקודת המוצא להסברך נראית מוטעית, וכך גם הסברך היוצא ממנה. אבקשך לבדוק זאת, באמצעות תשובותייך לשאלות שברישא, ולהביא לידיעתי את מסקנתך. הנושא חשוב מאוד בעיניי בהיבט התזונתי. תודה ושנה טובה, אלה
היי, יש לי נשירה, והרופא רשם B6 ואבץ. התחלתי לפני ימים ספורים לקחת מולטי ויטמין, ויטמין C, אומגה 3, ובנוסף לבלוע שמן זית. מוזר, אבל אני כבר רואה שיפור ניכר בנשירה : ) איך אני אדע שכמות התוספים שלי נכונה? ועכשיו אני מתחילה גם אימונים במכון כושר, איך לשנות תזונה (יותר חלבונים לדוגמא)?
שלום שלי, כל מקרה לגופו. ברוב חדרי הכושר יש דיאטנית קלינית היכולה להמליץ לך על תפריט מתאים לפעילות הגופנית שלך. רוב כדורי המולטיויטמין נותנים את הצרכים התזונתיים מבחינת ויטמינים ואף יותר, התייעצי עם הדיאטנית גם לגבי התוספים שהינך נוטלת. בברכה, דנה
שלום, אודה אם תוכלי להעריך כמה קלוריות (ל 100 גר') יש בעוגיות אלפחורס ובראוניס (שאני כל כך אוהבת). כמו כן ישנה באזור שלי גלידריה איטלקית. הם מכינים גלידות סורבה פירות. לפי טענתם הם מכילים רק 60 קק"ל ל 100 גר'. האם ייתכן ? זה לא מעט מידי ? תודה.
שלום עדנה, ב- 100 גר' אלפחורס יש כ- 450 קק"ל וזה שווה כ- 2 אלפחורס בינוניים. כמובן תלוי אם מצופה שוקולד, וכך נוסף ערך קלורי. ב- 100 גר' בראוניס יש ערך קלורי דומה, אולי מעט גבוה יותר, קרוב ל- 500 קק"ל. סביר מאוד שב- 100 גר' סורבה יהיה כ- 60-100 קק"ל ל- 100 גר' שכן זה מכיל בעיקר מים וסוכר. בברכה, דנה
בני בן 5. הוא אינו אוכל שום פרי או ירק. לפני שנה כתבתי לכם על כך .בעקבות בעיות התפתחות שונות שיש לו התחלנו לחשוב שאולי יש קשר. כלומר שמחסור תזונתי כלשהו גורם לעיכוב בהפתחותו. 1.קניתי לו עכשיו טיפות של פוליויט - הוא אינו מוכן לבלוע אותן, האם ניתן להוסיפן לחלב או לתה? 2. אני נותנת לו מטבעות שוקולד של חברת הדס האם זה אפקטיבי? (אני בדר"כ לא מרשה לילדים ממתקים כך שאני מקווה שהנזק של השוקולד והסוכר לא יעלה על התועלת של הויטמינים שהוכנסו לתוכו). 3. בזמנו עניתם לי שזו יכולה להיות בעיה התנהגותית - כיצד לטפל בה? אני לא יכולה להכריח אותו לאכול פירות וירקות. חשוב לציין שהוא אינו אוכל ממתקים או חטיפים אלא אוכל מעט ובצורה מסודרת. 4. הוא עדיין לא גמול מטיטול בלילה, מוצץ מוצץ ,שותה חלב פעמיים-שלוש ביום מבקבוק של תינוקות והדיבור שלו לא ברור.האם יש קשר בין דברים אלה לבין זה שהוא לא אוכל פירות וירקות כבר למעלה משנתיים? תודה, שרה.
שרה שלום! אני בטוחה שתשובתי הפעם לא תהיה שונה בהרבה מהפעם שעברה. עלייך לפנות לייעוץ תזונתי מקצועי (דיאטנית ילדים), אם זה בשילוב עם מכון להתפתחות הילד או הפרעות אכילה של ילדים (דרך רופא הילדים). מכיוון שעושה רושם שמדובר בנושא מורכב, אין זה מתאים לתת תשובה דרך הפורום. מקווה שלא תדחי את פנייתך. בברכה, נועה
רציתי לשאול אם כמוסות אומגה 3 מורידות את ערכי הכולסטרול טוב? לי נדמה שכן. מאז שהתחלתי בצריכתם ירדו לי ערכי הכולסטרול הטוב מ-93 ל 68 גם ערכי הכולסטרול הרע עלו מאז שהתחלתי בלקיחת גלולות (סיבה בריאותית)- איך אפשר למנוע זאת? תודה רבה
שלום, לא ידוע כי אומגה 3 מורידה ערכי HDL , אך אם אמגה 3 מורידה סה"כ כולסטרול יש סיכוי כי תהיה גם ירידה יחסית בכולסטרול הטוב. השאלה מה קרה לכולסטרול "הרע"- LDL. אם זה לא ירד או אף עלה, אין טעם להמשיך עם האומגה 3. כמו כן יש לזכור כי אנשים מגיבים בצורה שונה לתוספי מזון, וייתכן שאומגה 3 אינו מתאים לך. ידוע כי גלולות עלולות לגרום לעליה בכולסטרול בחלק מהנשים. התפרון הוא שינוי סוג הגלולה או הפסקה, אם מדובר בעליה משמעותית. בברכה, דנה
אני לוקחת רדוקטיל מס' ימים ורציתי לשאול אם אפשר לקחת את התרופה עם לבולק, ועם תרופות כגון אקמול, אופטלגין וכד'
שלום שני, פני לרופא שרשם לך את המרשם הרפואי או לרוקח בנושא זה. בברכה, דנה
איפה אני יכול לירכוש את הכדורים רדוקטיל וכמה עלות הכדורים
אבקש לקבל המלצה על תזונה מתאימה (כמובן כללית), לבעית דלקת בקיבה -"גסטריטיס". זאת עד שאקבל יעוץ אישי בנידון, אותו מקווה לבל בקרוב. אני מודה מראש על התשובה שבת שלום ושנה אזרחית טובה גימלאי
שלום, ישנם פתרונות תזונתיים לצרבת כגון: הורדה במשקל, המנעות מעישון ואלכוהול, המנעות מקפאין וממזונות בעלי אחוז שומן גבוה ומטוגנים, וכן מבצל ומשום. במידה וניסית את כל האלו והדבר לא השתפר, פנה לרופא המשפחה או לגסטרואנטרולוג. בברכה, דנה
שלום. יש לי בעיית צרבת שחלה כל יום בשעות אחר הצהריים עד השינה, לאחר ארוחה יש הקלה אבל לאחר זמן מה אני סובל מצרבת חריפה שגם לא נותנת לי לישון. אני די בריא אוכל מספיק מעל המשקל הממוצע ומעשן ובשנות ה20 המאוחרות שלי. אשמח לתגובה. תודה.
שלום ג'ימי, ישנם פתרונות תזונתיים לצרבת כגון: הורדה במשקל, המנעות מעישון ואלכוהול, המנעות מקפאין וממזונות בעלי אחוז שומן גבוה ומטוגנים, וכן מבצל ומשום. רצוי לא לשכב כשעה לאחר האכילה. במידה וניסית את כל האלו והדבר לא השתפר, פנה לרופא המשפחה או לגסטרואנטרולוג. בברכה, דנה
תודה רבה.
בטח זה ישמע אולי לא מקובל ואני גם יודע שיכולות להיות יתרונות ללא לדעת איך אנשים נראים. אני שואל כאן לעיתים קרובות שאלות ומסקרן אותי לדעת איך נראות התזונאיות אז אשמח אם יעלו תמונה. וגם כי אני אוהב לעיתים קרובות מראה של נשים ותזונאית זה בדרך כלל גם אחת שנמצאת במשקל תקין אז זה נשמע די מפתה לראות תמונות שלכן. אז זה בסדר מצידכן? :) במיוחד את דנה ויינר כי את עונה לי הכי הרבה על שאלות.
שלום, בהחלטה משותפת עם מנהלת הפורום, החלטנו כי אין מקום להוסיף את תמונתינו לאתר מטעמי צנעת הפרט. נשמח להמשיך לענות על שאלותיך בעתיד. בברכה, דנה
אפשר ביקורת על ההיבט התזונתי של החטיף בגירסה החדשה? היום אכלתי 1 גריל דק בצהריים וגם 3 בערב. את השלוש אכלתי בתקווה שזה יעזור לי להיגמל ע" היגעלות מאכילת יתר כי אהבתי את הביסלי החדש. באמת עכשיו אני נגעל לאכול את זה.
שלום, אין לי ביקורת תזונתית על הביסלי החדש, הוא ביסלי רגיל רק שונה בצורתו. בברכה, דנה
נראה שאולי בגלל צורתו אז הוא שוקל פחות ומכיל פחות קלוריות. אולי גם השומנים פחות מזיקים. וגם יש שם מרכיבים שנראים יותר טבעיים מהקודם. טוב אולי אני אנסה לשאול במקום אחר ויהיה להם תשובה אחרת למרות שבחלק מהפורומים לתזונה לא ממש עונים. תודה,
ד"ר גילה שלום. אני מתאמן באופן אינטנסיבי בחדר כושר וצורך חלבונים באופן שוטף במשך כל היום. בשר,עוף,דגים וגם חלבון פרה מכל המינים,כולל תוסף חלבונים (חלבון מי גבינה לאחר אימון). לאחרונה שמעתי מכמה רופאים (הומאופטים בעיקר) וגם מאמרים באתר שחלבון זה אינו מעוכל טוב בגוף והופך לגוף זר הנתקף ע"י המערכת החיסונית שלנו. החלטתי להתנזר זמנים מחלב זה. האם אני יכול להמשיך ולצרוך את תוסף מי החלבון או שגם בו מצוי אותו חלבון פרה? האם באמת ידוע כי חלבון זה אינו בריא? תודה מראש . אלירן
שלום אלירן, אין כל הבדל בין אכילת מוצרי חלב לבין חלבון שמקורו בחלבון חלב פרה, או מי גבינה, שניהם מכילים חלבוני פרה, ויכולים לגרום לאלרגיה, רק למי שיש לו אלרגיה, הם לא יוצרים אלרגיה כך סתם. אם אינך בטוח, יש תוספי חלבון שמקורם בביצה ונחשבים לאיכותיים יותר. בברכה, דנה
תופעת הבטן המקרקרת לא כואבת אבל מפריעה כי את הרעש שומעים גם הסובבים, וזה לא נעים. התופעה התחילה אצלי לפני שבוע ומתגברת בערב אחרי ארוחת ערב. מה עושים? אני לא כל כך רזה
שלום חיה, איני יכולה להסביר למה דווקא לפני שבוע הבטן התחילה לקרקר, זוהי תופעה ידועה כאשר אנו חשים רעב. במידה ושינית הרגלי אכילה בזמן האחרון, נסי לחזור להרגלים הקודמים ולראות אם יש שינוי. במידה ולא עשית כל שינוי, כנראה שאין קשר ישיר למזון ואולי זוהי תופעה של גזים ועל כך יש להתייעץ עם הרופא המטפל. בכל מקרה, אם זוהי תחושת רעב, אכלי משהו קטן, כגון מעדן או חטיף אנרגיה, וראי אם התחושה עוברת. בברכה, דנה
דנה שלום, האם כדורי שום (מסוג קיוליק), וכן שום כתוש שקונים בסופר, הם בעלי תכונות בריאותיות כמו אלה המיוחסות לשום רגיל (בצורת שן שום)?
שלום אליצור, התכונות המיוחסות לשום הן תכונות אנטיאוקסידנטיות- נוגדי חמצון, כך ששום כתוש לא מכיל אנטי אוקסידנטים, שכן אלו התחמצנו כאשר השום נכתש. לגבי הכדורים, תלוי המינון, אני יכולה להניח שהיתרון הוא שאין את מרכיב הריח. הבעיה בתוספי מזון שאין ביקורת עליהם, כך שאיני יודעת האם התכולה אמיתית ויעילה. בכל מקרה, עדיף לצרוך שום טרי. בברכה, דנה
דנה שלום רב, עוד 2 שאלות בבקשה. 1. האם עליי להבין מתשובתך ששום כתוש הוא, בפשטות, חסר ערך, ולפיכך מיותר להשתמש בו מבחינה דיאטנית? 2. קראתי בחוברת קו"ח שתכונות השום מתקיימות רק כאשר פוצעים אותו. שם אומנם מדובר על פציעה ולא על כתישה. האם נראית לך ההבחנה ביניהם והאם מקובל עלייך שנחוץ לפצוע (אך, כפי שכתבת, לא לכתוש) את השום כדי להפיק ממנו את תכונותיו נוגדות החמצון? תודה, אליצור
מהם היתרונות ו/או החסרונות של מוצרי חלב מבופאלו לעומת פרה ועזים? האם יש הבדל למשל בכמות הלקטוז?
שלום דנה, לחלב בופאלו אין יתרונות בולטים על חלב פרה או עיזים, בטח לא בנושא הלקטוז שכן כולם דומים ואינם מומלצים לצריכה כאשר ישנה רגישות ללקטוז. לפי הנתונים של ארגון החקלאות האמריקאי חלב בופאלו מכיל יותר שומן, בעיקר רווי ולכן יותר קלוריות. הוא עשיר יותר בסידן, אך מעבר לכך אין לו יתרונות נוספים. החלבונים הינם זהים. בברכה, דנה
הפסקתי לצרוך חלב פרה ומוצריו מסיבות בריאותיות(אסטמה)עברתי למוצרי חלב עיזים ומרגיש מצוין.שאלתי האם חלב בופאלו יכול להחליף את חלב העיזים במקרה שלי? אשמח לקבל תשובה בדוא"ל בברכה שלום אריכא
אני רגיש מאוד ללקטוז ולמרות זאת ניסיתי את אחד המוצרים מחלב בופאלו שהיו לטעימה (אולי ?) בסניף הסופר ואולם עוד בהיותיינו הסופר חשתי בכאבי בטן ,לאומת זאת מוצרים המיוצרים מחלב עיזים מצאתים כמתאימים לי.
אני רגיש מאוד ללקטוז ולמרות זאת ניסיתי את אחד המוצרים מחלב בופאלו שהיו לטעימה (אולי ?) בסניף הסופר ואולם עוד בהיותיינו הסופר חשתי בכאבי בטן ,לאומת זאת מוצרים המיוצרים מחלב עיזים מצאתים כמתאימים לי.
היום התקיף אותי בולמוס אכילה מטורף ותוך פחות מחצי שעה ישבו בבטן שלי 3000 קלוריות דפוקות שמותר לי ליום שלם 1600 קלוריות.. רציתי לשאול איזה השפעה יכולה להיות על הגוף מחריגה גבוהה מאוד של אכילת קלוריות מופרזת חד פעמים? אפשרי להשמין מזה?
שלום מיאל, כל 7000 קק"ל שאנו צורכים מעבר לצריכה המומלצת עבורנו תגרום לעליה של כ- 1 ק"ג במשקל, בין אם מצרך במהלך שבוע, יום או חודש. כלומר צריכה עודפת של 1500 קק"ל תביא לעליה של כ- 200 גר' במשקל, לכל היותר. פעלות גופנית של שעה תמנע זאת. לא נשעה כל נזק בכל שצרכת יותר קלוריות, כל עוד מדובר ביום אחד. אם הינך סובל מבולמוסי אכילה, סימן שאתה רעב רוב הזמן, אז אולי 1600 קק"ל אינן מספיקות. התייעץ עם דיאטנית קלינית בנושא. בברכה, דנה
תודה על התשובה, והיום עשיתי שעה הליכה אז נרגעתי. אני בת חח ובולמוס אכילה יכול להיגרם גם מבעיה נפשית? אנורקסיה נירבוזה לא?
כמה שאלות בפי בבקשה: 1. שמעתי משהו שעדיף לאכול מוצרי חלב שהם לא 0% שומן כי יש בהם יותר פחמימות (?) וזה יותר משמין. יש משהו כזה? 2. האם כולסטרול גבוה או מחזור לא סדיר יכול לגרום לפצעונים באזור הצוואר? 3. למה ספורט מוריד כולסטרול ואיזה - את הרע או הטוב?
שלום, 1. מזונות דלי שומן מכילים לרוב יותר פחיממות ו/או חלבונים, אך אלו אינם יותר משמינים. 2. לרוב מחזור לא סדיר גורם לפצעונים או אקנה באזורים בכל הגוף, שלם כך עליך ךהתייעץ עם רופא הנשים או אנדוקרינולוג. 3. פעילות גופנית אירובית מורידה את הכולסטרול הרע, וזוהי המטרה. אחת הסיבות היא ניצול טוב יותר של שומן לאנרגיה במקום צבירתו, וכן במספר מנגנונים ביכומיים מורכבים, שאינם רלוונטיים לפורום זה. בין היתר פעילות גופנית מובילה לירידה במשקל, העלאת מסת שריר, תגובה טובה יותר לאינסולין שקשור למטבוליזם של שומנים. בברכה, דנה
תודה רבה על התשובה! בכל מקרה, למה עליי לפנות לרופא? אינני רוצה להסדיר אותו ע"י לקיחת כדורים או גלולות. האם יש דבר אחר לעשות לדעתך?
שלום, אמא שלי סובלת מבריחת סידן. היא ביקרה אצל נטורופטית (לדאבוני), שאמרה לה כי עליה להפסיק לצרוך מוצרי חלב. בהתחלה לא היה לי ברור העניין עד שביררתי מדוע, מכיון שמוצרי חלב מכילים גם זרחן שמפריע לספיגת הסידן. אם כן, מהו הדבר הנכון לאכול במצב כזה? הררי ברוקולי וסרדינים....???
שלום דנה, כל מוצר המכיל סידן מכיל גם זרחן, מוצרי חלב, סרדינים, ברוקולי, טחינה, כך שטענה זו אינה רלוונטית. נכון להיום המקור הטוב ביותר לסידן הוא מוצרי חלב למיניהם. מעבר לכך, כפי שצויין בעבר, במזונות מן הצומח ישנם גורמים מעכבים נוספים כגון פיטאטים שמורידים ספיגת סידן באופן משמעותי. בברכה, דנה
שלום, הייתי רוצה לשאול האם יש כספית בדג סלמון, ולכן כדאי להמנע מאכילה מופרזת של הדג בייחוד בתקופת הריון ולילדים. אילו דגים דלים בכספית כיום? תודה, סיגלית
סיגלית שלום! לצערי הנתונים הקיימים הם בעיקר אמריקאים. דגי ים ישראלים לא נבדקו. רק דגי בריכות והם נקיים. לגבי סלמון באופן ספציפי, בדקתי את הסלמון הנורווגי כי הוא מוצר נפוץ. הרמות נמוכות מהתקן הארופאי המותר. גם לפי המידע האמריקאי, לא מדובר בדג בעייתי. תוכלי להשתמש במחשבון שצירפתי (רק זכרי שמדובר בנתונים אמריקאים): http://www.gotmercury.org/english/advanced.htm בברכה, נועה
שלום סי, בהערכה גסה מדובר בכ- 100 קק"ל. בברכה, דנה
האם השילוב של ליזין+ויטמין C מעלה את רמת הקריניטין בגוף וזה גורם לשיפור מע' הקרדיווסקולרית? כך שאם אצרוך מזונות כמו:קטניות, כוסמת,גרעיני דלעת,פיסטוק,דגים,הודו,ירקות ופירות +ויטמין C באותה ארוחה אשפר את היכולות האירוביות שלי? תודה
שלום, מקור הקרניטין במזון הוא ב- 90% מבשר בקר ולא הצומח, כך שלא היתי בונה על מזונות אלו כמקור לקרניטין. בברכה, דנה
האם אכן כך הדבר?! כאשר רמת הקרניטין בגוף עולה ישנו סיכוי לשיפור מע' הקרדיווסקולרית (ז"א שיפור יכולת אירובית)? מה ערכו העליון והתחתון של הקרניטין בדם? בבדיקות הדם האחרונות נמצא אצלי כ-1.2 האם זה מעיד על יכולת הספורטיבית שלי? תודה רבה
שלום לך! משאלתך לא ברור לי לאיזה מהחומרים את מתכוונת: קראטין או קרניטין. אוכל להמשיך ולהתייחס לשאלתך כשאדע... בברכה, נועה
לתותים שקניתי יש טעם אלכוהולי\כימיכלי כזה. האם זה אולי בגלל ריסוס שלא תקני בכלל? זה הגיע ללא מדבקה שכתוב עליה BIO אלא ככה בלי תוית (שטפתי היטב) את השני תותים האחרונים בסלסלה לא אכלתי כי כבר לא יכולתי עם הטעם הזה. יש לי עוד סלסלה (14 ש"ח) ואולי אני אחזיר אותה לחנות ירקות. התותים הקודמים שקניתי מהם העונה היו יחסית בסדר גמור ללא הטעם הזה.
שלום, אין לי תשובה משכילה בנושא. כנראה ריסוס או פשוט זן לא טעים. בברכה, דנה
ידי למישהו אחר ואמרתי להם שזה עם טעם שנטעם לא טוב.
ידי למישהו אחר ואמרתי להם שזה עם טעם שנטעם לא טוב.
שלום. אני בת 40 ואני בדיאטה כחודש וחצי,עם תפריט של 1200 קלוריות,תפריט מגוון עם הרבה ירקות ואני גם שותה הרבה.במשך חודש וחצי הורדתי רק קילו וחצי.אין לי הרבה פעילות גופנית פרט לעבודות הבית...מדוע אני לא יורדת במשקל?
שלום שירלי, ראישת, ירדת במשקל, 1.5 ק"ג פחות זו ירידה לכל הדעות. ההמלצה היא לרדת בין 0.5-1 ק"ג בשוב, שגם פחות מכך זה בסדר. לכל אחד תגובה שונה לדיאטה, ואולי התפריט שאת אוכלת הוא יותר ממה שאת חושבת. המלצתי, גשי לדיאטנית קלינית לטיפול והמנעי מתפריטים שלא יועדו לך באופן אישי. בברכה, דנה
שלום רב, אני בת 55 הפסקתי לקחת הורמונים. אני מבקשת לדעת איזה תוספי מזון יכולים להיות כתחליף להורמונים מה היתרונות והחסורונות שלהם על הורמונים. בתודה מראש
שלום דיתה, התוסף או המזון היחיד שיכול להוות תחליף להורמונים הם הפיטואסטרוגנים הנמצאים בסויה.המחשבה היתה שנשים במזרח הרחוק הצורכות הרבה סויה אינן סובלות מתופעות גיל המעבר. ישנן הרבה בעיות במחקרים אלו, בעיקר בעיות של דיווח, וכן התזונה במזרח הרחוק שונה לאין שיעור מהתזונה המערבית, וההבדל אינו רק הסויה. המחקרים שבדקו השפעת סויה על נשים במערב הראתה תוצאות מעורבות, לחלק היתה השפעה לטובה בנוגע לגלי חום וזיעה וחלק לא. החומר הפעיל בסויה הוא פיטואסטרוגן, הדומה בצורתו לאסטרוגן ההומני אך פחות פוטנטי. בכל מקרה, לפני התחלת טיפול כלשהו, אפילו אם תזונתי פני לרופא המטפל לייעוץ ו/או לדיאטנית קלינית. בברכה, דנה
שלום, יש לי שאלה שקשורה קצת לתחום ההורמונאלי. אני מאוזנת ע"י אלטרוקסין (היפותירואיזם), בת 34 ומקבלת מחזור סדיר. לפני המחזור (כשבועיים לפני) אני צוברת נוזלים כ-3 ק' (בעיקר בבטן). האם יש טיפול תזונתי שיכול לעזור? אני מרגישה נורא נפוחה וזה ניכר על הבגדים. מעבר לכך מדובר בחצי חודש... תודה תודה
שלום נוי, עליה של 3 ק"ג הינה מעט חריגה מהממוצע, אין לכך ממש פתרון תזונתי, הדבר היחיד שאולי יכול לעזור הוא הפחתה בכמות המלח בתקופה זו ולנסות. אם הדבר עוזר, דיינו, ואם לא, לא נעשה כל נזק. בברכה, דנה
שלום רב! לאחרונה הציע לי חבר לנסות וויטמנים בצורת ג'ל של חברת agel. כיצד ניתן לברר האם זה אכן מה שאני צריך? כיצד ניתן לברר סיכונים ? מאחר שבשיטת השיווק שלהם המוכרים אינם רופאים או אנשי מקצוע אל זרחים רגילים ללא ידע ברפואה אין את מי לשאול? מה הוא בכלל הנוהל של מכירת תרופה או וויטמין שלא על ידי אנשי מקצוע? תודה מראש
שלום מנשה, הואיל ואין בקרה על תוספי מזון במדינת ישראל, בירור לגבי תוספים הינו בעייתי ואלו אינם נחשבים לתרופות, למרות שניתן להתייחס אליהם ככאלה. עליך לפנות לחברה, לבקש את הרכב הכדור, לפנות לרופא המטפל או דיאטנית קלינית ולברר האם התוסף מתאים לך. בברכה, דנה
ג.נ. מאחר ששתיית משקאות שיש בהם קפאין משפיעה לרעה על כמה מצבים רפואיים, אך משפיעה לטובה במניעת מצבים רפואיים אחרים, באיזה מצבים עולים נזקיה על תועלתה ובאיזה מצבים עולה תועלתה המניעתית על נזקיה? אשמח מאוד אם גם תוכלי לתת לי מס' דוגמאות. בברכה, אלה
שלום אלה, היחסרון העיקרי של קפאין הוא בכך שגורם לעליה בלחץ דם אצל חלק מהמטופלים וגם אז לא באופן דרסטי, לכן צריכה של עד 2 כוסות קפה ביום אינן מזיקות לאנשים הסובלים מיתר לחץ דם מאוזן. מעבר לכך מחקרים הראו בנשים כי צריכת קפאין מוגברת הורידה שכיחות לסרטן הכבד ואלצהיימר ואף לאוסטאופורוזיס (מה שנחשב הפוך עד מחקר זה שכן קפאין גורם להפרשה מוגברת של סידן בשתן- חלק זה של המחקר טרם הובהר ), מעבר לכך לא מצאו משהו מועיל נוסף. כך שקפאין אינו מוצר המזן הטוב ביותר שיש, ברמות סבירות אינו מזיק במיוחד, וכנראה שגם התועלת אינה משמעותית, לפחות מבחינה סטטיסטית. הסוד הוא, לצרוך מהכל, במינון סביר, לגוון במזונות, שלמור על אורח חיים בריא, פעילות גופנית, המנעות מעישון וכו'. בברכה, דנה
שלום דנה, אם, כדברייך המעניינים ביותר, "מחקרים הראו שצריכת קפאין הורידה שכיחות (מחלות שציינת)", הרי שתוצאות אלו לא היו יכולות להתקבל מבלי שתהיינה משמעותיות סטטיסטית, שאם לא כן - לא היה ניתן לומר שהם "הראו" את הנ"ל. מכאן שיש סתירה בין הטענה שהמחקרים הראו וכו' לבין המסקנה ש"התועלת של הקפאין כנראה אינה משמעותית", מה עוד שהורדת השכיחות של כל אחת מהמחלות הקשות שציינת - ובוודאי של כל השלוש (ולמיטב ידיעתי נמצא, בנוסף, שקפאין מוריד גם שכיחות של מחלה נוספת - אבני כליה) מהווה תועלת חשובה ביותר לאנושות בכלל ולחולים לא מעטים בפרט. מאידך, כפי שעולה מדברייך, דווקא ה"חיסרון" של הקפאין אינו משמעותי ביותר (כאשר שותים אותו בכמות מתונה, ומקפידים במיוחד כאשר מדובר בחולי יל"ד). הלא כן? בברכה, אלה בברכה, אלה
שלום מסתם מיטרלי עם דליפה חמורה ואי ספיקה קשה. כוסטרול 150. נאמר לי שבמקרה לב עדיף להורידו ל100 שאלתי-האם תוספי תזונה כמו מולטי ויטמין , שום, ואומגה 3 עשויים לעזור במשהו? האם יש משהו נוסף שכדאי לי לגעת לגבי תזונה, (כמו לא לצרוך מלח ולא לאכול שמן) האם יש תוספים אחרים שכדאי לי לקחת? תודה מראש
שלום אורי, במקרה של אי ספיקת לב קשה יש להקפיד על מספר דברים בתזונה, האחד הגבלת מלח קשה וכן הגבלת נוזלים בהתאם לצבירת נוזלים ובצקות. אם סה"כ הכולסטרול הוא 150 אז אין צורך להורידו, אם אתה מתכוון ל- LDL אז רצוי להורידו מתחת ל- 70 במקרה שלך וזאת יש לעשות ע"י טיפול תרופתי בשילוב עם תזונה. לגבי התוספים איני יכולה לתת מידע שכן איני מכירה אותך ואת בדיקותיך. המלצתי, לגשת בהקדם לדיאטנית קלינית לייעוץ פרטני. בברכה, דנה
ג.נ. האם כמות הסיבים במזון משפיעה על קצב עליית הסוכר בדם אצל מי שאוכל אותו? האם יש קשר הפוך ביניהם? תודה.
שלום, ידוע כבר שנים רבות שככל שהמזון עשיר יותר בסיבים תזונתיים כך יכולתו להפשיע על רמת הסוכר גבוהה יותר, כלומר מזון עשיר בסיבים יעלה את הסוכר בהדרגתיות לעומת מזון דל בסיבים.לכן ממליצים לצרוך מזונות מדגנים מלאים, קטניות, שילוב ירקות טריים בדיאטה, ועוד. בברכה, דנה
ביתי בת ה3.7 עם חוסר תיאבון בולט עם עליות וירידות מגוון המזונות לקוי ואינו כולל ירקות ומעט מאוד פירות. ניסינו לדרבן ניסינו לרדת לגמרי מהענין אך הוא שב ועולה גם ללא התערבות. מה ניתן לעשות? התחלנו לתת מולטי ויטמין קידי עם טיפות הומהופטיות ויש שינוי קטן מאוד האם מדובר בסוג של הפרעת אכילה(גמד ליום?) האם לפנות לעזרה מקצועית? בטיפת חלב טוענים שחסר לה חצי קג.האם המשקל הוא המדד היחיד לתזונה טובה? בתודה מראש אמא מיואשת.
שירי שלום! אני ממליצה בשלב ראשון לפנות לדיאטנית ילדים להערכה של הגדילה והאכילה. במידה והיא תתרשם שמדובר בהפרעת אכילה, היא תפנה אותכם לטיפול מתאים. את כל השאלות הספציפיות כדאי להפנות אליה במסגרת טיפול מסודר. בברכה, נועה
שלום, רציתי לשאול אם בצד היתרונות של לקיחת שמן האורגנול כמניעה וטיפול יתכנו חסרונות העלולים להזיק בטווח הארוך.....אם נעשו מחקרים בנושא, כי אני לוקחת למניעה ושמעתי על מיקרים שזה עלול לגרום לפצע בקיבה בגלל החוזק שלו, אשמח לקבל מידע . תודה.
לוני שלום! חיפשתי חומר מדעי בנושא וממה שעולה עלי לומר לך שקודם כל בדקו את האפקט של השמן על מזון שעובר תהליכי בישול וקירור (וחשוף להתפתחות מיקרואורגניזמים פתוגנים). אין עבודות שנעשו על בני אדם שנטלו זאת "כתרופת מניעה". כמו כן, הנושא יחסית חדש וטרי. ייקח עוד שנים עד שבעצם יגיעו למחקרים בבני אדם, בטח כאלו שייתנו תשובה לגבי שימוש לטווח זמן ארוך... הנושא מעניין וראוי למחקר אבל בשלב זה אני לא הייתי ממליצה ליישם זאת כטיפול "תרופתי". בברכה, נועה
שלום מהי תזונה מתאימה למניעת נפיחות במערכת העיכול ומניעת גזים?
נועה שלום! מזונות יוצרי גזים הם כאלו שחיידקי המעי מפרקים שיירים מהם שלא עוכלו והגיעו למעי הגס (לא בהכרח דבר שלילי...). הידועים הם כמובן קטניות, ירקות ממשפחת המצליבים (כרובית, כרוב וכו') וכן בצל ושום. כאשר קיימת רגישות ללקטוז, גם חלב ומוצריו עלולים לעורר גזים. ישנה רגישות אישית ששווה לבדוק במידה והבעיה מתמידה - ירקות ממשפחת הסולניים (עגבניות, חצילים, תפו"א). כמו כן מומלץ לבדוק רגישות לגלוטן (כדאי לבדוק זאת באופן מקצועי). שימוש בתוספים כגון אנזימים וחיידקים פרוביוטים מומלץ ליטול רק לאחר התייעצות עם איש מקצוע. בברכה, נועה
שלום דנה, היום בסופר מצאתי את עצמי קצת תוהה לגבי תכולת הקנייה שלי. אשמח אם תוכלי לעזור לי קצת בהחלטות. 1. אני קוראת לאחרונה על פקפוקים באמינות הלחם המלא (האם אכן מלא?) וגם לגבי תעשיית הדגנים. כשעיקר הביקורת היא שאיכות המרכיבים והערך התזונתי אינם בהלימה למה שנרשם על האריזה, אם בכלל רושמים את כל המרכיבים... אני מתלבטת אם להמשיך לאכול את הברנפלקס, כארוחת בוקר משביעה, בריאה ועתירת סיבים תזונתיים. 2. מבקשת הבהרה לגבי אורז. לגבי אורז חום מלא אין לי שאלות. העניין הוא שבסופר יש לפחות 8 סוגי אורז שונים: בר, פרסי, רגיל, הודי, תאילנדי, יסמין, בסמטי, ארוך, אחד אחד, עגול וכו`. מה ההבדל בינהם מבחינת קלוריות ומדד גליקמי? תודה ושבוע טוב
חן שלום! אענה לך מהקל לכבד, ברשותך. לגבי סוגי האורז השונים, במאגר הפירוט הקלורי האמין שברשותי, לא מגדירים הבדל לפי זנים אלא פשוט לפי אורז קצר, בינוני וארוך. אין הבדל קלורי - 130 קק"ל ל - 100 גר' אורז לבן מבושל (כך גם בתכולת הסיבים הנמוכה), למעט אורז בר (שזה לא בדיוק אורז מבחינה בוטנית...) שבו 100 קק"ל ל - 100 גר' אורז מבושל ופי 3 סיבים. לגבי הכתבות האחרונות שפורסמו בנוגע לתעשיית המזון, חלקן רציניות ומעניינות וחלקן (לצערי) מסולפות ומתמקדות בשולי ובזניח. אני חושבת שנכון להיום, מה שנחשף הוא בעיתיות בהגדרת ההצהרות אותן משרד הבריאות מאשר ("מלא", "דיאט", וכו'). יש להניח ולקוות שנושא זה יטופל בקרוב ע"י הארגונים הרלוונטים (צרכנים, דיאטניות וכו'). לגבי ערכים תזונתיים, החברות חייבות בפרסום אמין בחוק ושוב, תפקידו של משרד הבריאות לאכוף זאת. הנתונים שפורסמו לגבי הלחמים בעיתיים אך עדיין נמוכים באופן משמעותי מלחם רגיל. בסיטואציה שנוצרה קשה לי לתת המלצות. ניתן לחזור "לטבע" ולהכין לבד ארוחת בוקר מדגנים מלאים. אני לא בטוחה שזה כ"כ טעים או קל להכנה... לשיקולך. הגישה שלי בתזונה ובכלל בחיים היא להתייחס לכל דבר בפרופורציה. לא כדאי שכל המזון יהיה מתועש אך אין צורך להחרימו לחלוטין... נקווה ונדרוש כולנו מתעשיית המזון לספק לנו איכות ואמינות וכך ייטב לכולנו. בברכה, נועה
חן שלום! רציתי להוסיף לך קישור לאתר המפרט אינדקס גליצמי: http://www.glycemicindex.com/ נועה
שלום האם יתכן שלאבטיח ומלון ושומר יש כמעט אותו מיספר קלוריות?אז למה לא לאכול אבטיח ומלון שהרבה יותר טעים במקום שומר?בתודה
סימה שלום! בהחלט ייתכן והנתונים שבידייך נכונים, ל - 100 גרם. יחד עם זאת, יש להתייחס לנתונים הבאים - מנה של אבטיח או מלון היא בד"כ כפולה (לפחות...). כמו כן, לשומר תכולת סיבים משמעותית, פי 10 מזו שבאבטיח או מלון. זה מסייע לתחושת שובע (אז לא אוכלים הרבה...) ולאיזון הסוכר. אבטיח ומלון מכילים סוכר ללא הגורם המאזן הזה. כעת יש לך יותר נתונים על מנת להחליט מה עדיף, לך! בברכה, נועה
הי דנה, היתי בהרצאה בה דיברו על כך שעם השנים הפוטנציאל האנזימתי שלנו (כלומר יצור אנזמים בגוף) הולך ופוחת, ועל כן הכי מומלץ לאכול מזון שאינו מבושל (רק חי) כי אנזימים נהרסים מעל 48 מעלות. האם זה נכון? יש בסיס להשערות אלו? זה לפי התורה של אן ויגמור הדוגלת בטבעונות מוחלטת ואוכל מן החי. תודה
שלום דנה, לא ידוע לי על בעיה כזו, או על תופעה כזו. מזון לא מגיע לקיבה בטמפ' של 48 מעלות, אחרת היינו כולנו מתהלכים עם כוויות בפה. בקיבה טמפ המזון יורדת עוד יותר כך שאין השפעה על אנזימים. עיקר פירוק המזון נעשה במעי הדק, שם הטמפ היא כ- 37 מעלות, טמפ שאינה פוגעת באנזימים. לפי תאוריה זו, אנשים בגיל שמונים לא מעכלים מזון, סובלים כל היום משלשולים (דבר שלרוב הפוך לגמרי ). אין רע בלאכול מזון "חי" ולא מבושל, אך תלוי במה מדובר. בשר וביצים איננו יכולים לאכול בצורתם החיה בשל סכנה לזיהומים חיידקים (ביחוד סלמונלה). בברכה, דנה
הי דנה, לא הבנת אותי כראוי. התכוונתי שכשמבשלים, האנזימים במזון נהרסים בחום של מעל 48 מעלות ולכן הגוף שלנו צריך לעבוד קשה יותר ולייצר יותר אנזמים. ולגבי התזונה, מדובר בטבעונות כשהמון הוא רק מן החי ומתבסס בעיקר על נבטים, עשב חיטה, חלב שקדים,ירקות.... והכי חשוב (לפי התאוריה) מזון בסיסי כמו הבסיסיות של הדם. שלא תביני אותי לא נכון, אני לא ממש מסכימה עם התזונה הזאת, אך רציתי לשמוע את דעתך. תודה!
רציתי לדעת האם מומלץ לקחת את הכדורים "ל-קרניטין". במהלך קורס חד"כ ובמסגרת אחת ההרצאות בנושא תזונת ספורט המרצה (תזונאית קלינית וספורט) המליצה על כדורים אלו כמעודדי שריפת שומן בעת פעילות אירובית. הסבירה כי הכדור מעביר את החומצות שומן אל המיטוכונדריה ומרגע תחילת הפעילות שורפים שומן. כפי שהבנתי אין לכדור תופעות לוואי -האם כך הדבר?! האם ישנו נזק לטווח הארוך? האם הכדור הוא על בסיס טבעי או כימי? זה נשמע יותר מדי טוב מכדי להיות אמיתי? תודה ושבוע טוב
שלום צליל, לא הוכח כי L-CARNITINE עוזר בירידה במשקל כאשר ניתן כתוסף, אז לא הייתי ממהרת לצרוך אותו. אדם בריא הצורך בשר על בסיס יומי לא צריך תוספת של תוסף זה. לא ידוע על נזר לטווח רחוק, משום שלא בדקו זאת. ישנם הרבה סוגים של תוסף זה, חלקם טבעיים וחלקם כימיים, בסה"כ מדובר בחומצת אמינו. וכן, זה נשמע טוב יותר ממה שהוא במציאות. בברכה, דנה
אני מאוד אוהבת ממרח חלבה והייתי רוצה לדעת האם ניתן לאכול במהלך השבוע בערך כפית על 2 פרוסות לחם קל בלי לגרום לעלייה במשקל?( אם כן עד כמה פעמים בשבוע אפשר?) כמה קלוריות יש בכפית ממרח חלבה ותחליף למה היא מהווה?( שומן, פחממה, חלבון...)
שלום, תחליף ממרח חלבה מהווה תחליף לשומן. כפית ממרח חלבה מכילה כ- 50-80 קק"ל ( תלוי בנפח ו"בבטן" של הכפית ). מה שיגרום לעליה במשקל היא כל תוספת קלורית, לא משנה מהיכן מגיעה. כל הוספת מזון חדש לתפריט בלי להוריד מזון אחר, תגרום בסופו של דבר לעליה במשקל. בברכה, דנה
יש לי 2 שאלות: 1. מדוע לדעתך עדיף להשתמש בחמאה יותר מבמרגרינה? (כך קראתי והבנתי מתשובתכם בפורום זה). במחמאה יש כולסטרול ובמרגרינה לא. 2. אכילת שמנים מוקשים ומתועשים מן הצומח (עשירים בחומצות שומן טרנס ) כמו מרגרינה , בורקס, מלאווח ידוע כמרכיבים ומאכלים לא בריאים אך האם הם מעלים את רמת הכוסטרול בדם. ואם לא, אז מדוע זה אסור לסובלים מכולסטרול (יותר מלאחרים) ?
שלום ורד, היום מבינים יותר ויותר כי המנגנון לעלית כולסטרול אינו נובע מגורם אחד אלא משילוב של הרבה גורמים. אם מדובר במוטציות מולדות, או אורח חיים לא בריא, או נטיה משפחתית או גיל. בכל מקרה לתזונה חלק חשוב ומגוון, בין היתר מה שיותר קובע רמות כולסטרול הוא סוג השומן שאנו צורכים, וראו כי עדיך חומצות שומן חד בלתי רוויות על פני רוויות, ולכן מומלץ להורידן מהדיאטה. מחקרים הראו כי לכוסטרול במזון פחות השפעה על רמות הכולסטרול מאשר לצריכת שומן רווי וחומצות שומן טרנס. לכן מומלץ להמנע משמנים מוקשים למיניהם ומרגרינות, למרות שאלו לא מכילים כולסטרול. בסופו של דבר, המטרה היא לצרוך פחות עד כמה שניתן מרגרינות, חמאות בצקים וכו', להעדיף שמנים חד בלתי רווים, להוריד במשקל ולעסוק בפעילות גופנית. לייעוץ אישי, פני לדיאטנית קלינית להסבר מפורט יותר.
תודה על התשובה. אודה לך אם תעני לי גם על התשובה הראשונה.
אני מתאמן אימון לא קשה כל יום בעיקר בשביל ירידה במשקל. (עד עתה התאמנתי כל יומיים) אני רוצה להזמין מחו"ל מולטיויטמין וגם סידן כי לא מצאתי משהו שרציתי בישראל. אני מאוד מעדיף שזה יהיה ללא מרכיבים מהחי. למשל ויטמין d2 במקום d3. אני טבעוני ולא אוכל כמעט ירקות וגם אני לא אוכל מספיק סידן. הנה למשל אתר שהמליצו לי עליו.: http://www.vegetarianvitamin.com/shop/index.php/action/category/id/1/subid/2/ והנה גם תוסף סידן ספציפי. http://www.vegetarianvitamin.com/shop/index.php/action/item/id/72/prevaction/item/previd/109/prevstart// אפשר עזרה בבחירה? תודה,
שלום, צר לי אך איני יכולה להמליץ על תוספי מזון מסויימים. איני ממליצה על תוספי מזון כלל אלא אם כן יש צורך ממשי בשל חסר קיים או חסר פוטנציאלי. הואיל והינך טבעוני הינך חשוף להרבה חסרים, ללא קשר לפעילות הגופנית, בין היתר סידן, ויטמין D, ברזל, ויטמין B12 ועוד. כל מולטיויטמין במקרה הזה יועיל לך, אז בחר אותו בעצמך או בעזרת הרופא מטפל. בברכה, דנה
לדיאטנית שלום, למיטב ידיעתי, בדיקות מעבדה מקובלות אינן בודקות חסר בוויטמינים/מינרלים חשובים כגון A, C, E, וכן רוב סוגי B (להוציא B12), ביוטין, חומצה פנטוטנית, יוד, מגנזיום, אבץ, סלניום, נחושת, מנגן, כרום, מוליבדן ועוד. גם הרופא והדיאטנית המטפלת אינם יכולים/מוכנים לקבוע האם קיים או לא קיים חסר בנ"ל אצל אדם ספציפי. אז איך בכ"ז ניתן לדעת אם יש או אין צורך, בהתאם לדברייך, בתוספים של אחד או יותר מהנ"ל? אלי
היום אכלתי הרבה, מאוד.... ומשום מה לא הייתה לי יציאה.. יש מאכל או איזה גוגל מוגל (תרופת סבתא) ליציאה מהירה? אין סיכוי שכל האוכל שאכלתי עדיין יישב לי בבטן זה מכביד מאוד. בדר"כ יש לי 2-3 יציאות ביום והיום אכלתי המון המון מזון בהפרשים של בערך חצי שעה בין ארוחה לארוחה (אני יודעת, גרוע מאוד, זה השיעמום עושה את זה) ונראה לי שזה גרם לי לעצירות...
שלום, דברים שמעודדי יציאה היא שתיה מספקת של מים, פעילות גופנית ומזון עשיר בסיבים (ירקות, פירות, דגנים מלאים ). המלצתי שתי 2 כוסות מים, צאי להליכה של שעה , זה יזרז את היציאה. בברכה, דנה
האם שסופרים קלוריות צריך להחשיב גם קלוריות של ירקות ירוקים ולבנים? או שהם אינם נחשבים למכלול הקלוריות הדרוש לגוף ואפשר לצרוך אותם חופשי?
שלום, הכל תלוי בכמות, אמנם ברוב הירקות הירוקים כמות קלוריות יחסית נמוכה אך כאשר נצרכים בכמויות גדולות יש להם ערך קלורי. לעומת זאת ירקות לבנים כגון כרוב ובצל אינם נטולי קלוריות ובוודאי שצריך להכלילם בכמות הקלוריות אם מדובר בכמויות גדולות. בברכה, דנה
שלום לך! אלו קלוריות ככל הקלוריות (אפילו אם הינן מעטות). במידה ומחשבים כמות קלוריות יומית, הרי שאי אפשר להתעלם מהן ולכן יש לחשב אותן. בברכה, נועה
כמה קלוריות בכוס שקדי מרק?
שלום מיאל, ב- 100 גר' שקדי מרק יש 520 קק"ל. בכוס יש לפחות 150 גר', כך שמדובר בכ- 800 קק"ל לכוס ממוצעת. בברכה, דנה
בת 27 במשך חודשיים הורדתי 10 ק"ג ללא רצון להוריד בשל מצב נפשי דיכאוני, אך עכשיו שאני רוצה לעלות מעט במשקל, יש לי דחיה מהאוכל אין לי רצון לאכול כל הזמן יש לי הרגשה של בחילות אחרי שאני אוכלת משהו.יש לציין שבדיקות דם יצאו תקינות כולל ברזל וסוכר. האם אני ניהית אנוררקסית? מה הסימנית לאנורקסיה? תודה מראש.
שלום, לאנורקסיה נרבוזה יש הגדרות מאוד ספציפיות לפי הספרות הפסיכיאטרית, ולשם כך צריך יותר מירידה במשקל, כגון הפסקת מחזור ועוד. ייתכן ואת סובלת מהפרעת אכילה שאינה ספציפית אך לשם כך עליך לעבור אבחון ע"י פסיכיאטר . בברכה, דנה