פורום תזונה קלינית
כמה ק"ל יש בתמר יבש גדול? וכמה פחמימות? מהי הכמות המומלצת ביום? תודה
שלום גליה, בתמר מיובש יש כ- 30 קק"ל ו- 8 גר' פחמימות. 2 תמרים מהווים מנת פרי. אין המלצה לגבי מידת צריכתו. בברכה, דנה
יש לי 2 שאלות: 1. האם זה בסדר שפעוט בן שנתיים יאכל כל יום גבינה צהובה? [מבחינת כולסטרול] 2. האם זה נכון כי עד גיל 3 מומלץ לא לתת חלב לילדים [הכוונה היא לא למוצרי חלב, שזה חובה כמובן, אלא לשתיית חלב נטו]? תודה.
קרן שלום! 1. לפעוטות וילדים אין בעיה עם כולסטרול. להפך, זהו מרכיב חשוב לבניית מעטפת תאי הגוף. 2. חלב פרה ניתן כמובן לשתייה החל מגיל שנה. יחד עם זאת, כיום אנו נוטים להמליץ על המשך השימוש בתכשירי הזנה לתינוקות (תמ"ל) גם מעבר לגיל שנה, במקום שתיית החלב. הסיבה הוא ההרכב התזונתי. בחלב פרה יש המון חלבון (יותר ממה שצריך), הפרעה בספיגת ברזל ויותר מדי מלחים. בתמ"ל יש פחות חלבון, הרבה ברזל (המומלץ בגילאים אלה), פחות מלחים וגם תוספת של כל הויטמינים והמינרלים מה שמהווה מקור משלים לצריכת ירקות ופירות. בברכה, נועה
שלום רב, רציתי לדעת האם גלולות למניעת הריון לבדן גורמות לעלייה ברמות הכולסטרול בדם או ששילובן עם דיאטה לא מאוזנת הוא זה אשר גורם לעלייה זו? אודה לכן על תשובתכן. בברכה, מירי
שלום מירי, גלולותלמינעת הריון אכן יכולות להעלות רמות כולסטרול, ללא קשר לדיאטה. הגלולות מכילות אסטרוגן ופרוגסטרון במינונים שונים בין גלולה לגלולה. אסטרוגן מעלה כת הכולסטרול הטוב (HDL) מוריד כולסטרול רע (LDL ) ומעלה את סה"כ הכולסטרול. פרוגסטרון עושה בדיוק ההפך, לכן חשוב לחפש את הגלולה בעלת האיזון הנכון. כמובן, שתופעה זו אינה קורת אצל כל הנשים, ישנן נשים עם נטיה לכולסטרול גבוה, ולכן חשוב לשים לב לרמות. מה שחשוב בבדיקות הדם הוא להתסכלת על מרכיבי הכולסטרול ופחות על סך הכולסטרול. עם ה- LDL שלך פחות מ- 160 וה- HDL מעל 55, אינך מצאת בקבוצת סיכון. בברכה, דנה
שלום, אני אפלפטית כבר 13 שנה, ורציתי לשאול מהי דיאטה קטגונית??? אשמח אם תעני לי ותסבירי לי פחות או יותר אם זה מה שיכול להפסיק לי את ההתקפים תמידית
תודה רבה.
לפי הודעה שלי במייל הבנתי שקבלתי תשובה, אך אני לא רואה את זה פה...איך אוכל לראות את התשובה?????
שלום אני מאוד מבולבל וממש זקוק לעזרה לגבי מוצרי הפסיליום ישנו ה-קונסיל שמכיל - psylium hydrophilic muciloid וישנם תכשירים אחרים כמו עיכולקס פסיליום או אבקות פסיליום אחרות שנמכרות למשל בבתי טבע שגם מכילות 100% פסיליום אבל שם רשום psylium husk או psylium ovata מה ההבדל בין זה לקונסיל האם מדובר באותו סוג של סיבים כי בקונסיל רשום שמדובר ברובו בסיסים מסיסים ואילו על העיכולס פסיליום למשל רשום פסיליום ומסוגריים שזה סיבים לא מסיסים איך יתכן אם מדובר באותו הצמח? מה עדיף לקחת - מה נכון לקחת ומה באמת ההדל ? אילו סיבים עדיף ?? (מיקרי עצירות וצורך בזה שהצואה תיהיה רכה)?? אודה ממש על הסבר והבהרות תודה
מה ההבדל בין פסיליום ל -FOS? מז זה ביכלל FOS? איזה סוג של סיבים זה (מסיס או לא מסיס?) לעומת פיסיליום -האם הוא סיב מסיס או לא מסיס?
שלום גדי פסיליום הוא חומר המגדיל את נפח הצואה. הוא מופק מצמח הפלנטאגו . במקור, כזרע שלם, הוא שימש כצמח משתן ומשלשל. כיום השימוש המוכר ביותר הוא סיבי קליפת הזרע המכילים 65% סיבים מסיסי מים ו 10-15% סיבים לא מסיסים. הפסיליום נותן נפח לצואה. בעל תכונות היגרוסקופיות (סופח מים) ובכך הם מגדיל נפח הצואה. קליפת הפסיליום מכילה כמעט אך ורק סיבים. הקליפה מכילה גליקוזידים ומוקולג´ים (חומר ג´לטיני המכיל חומצות אמינו ופוליסכרידים) ושלושה סיבים: צלולוזה, המיצלולוזה וליגנין. תכונה זו מאפשרת לצמח לספוג מים עד פי 25 מנפחו. בעצירות יש לקחת פסיליום עם כמות מים מרובה (3-4 כוסות מים) בעוד שנטילת פסיליום עם כמות מים מועטה משפרת מצבים של שלשול כרוני. פסיליום עלול לגרום להתנפחות ולעודפי גז אצל חלק מהאנשים, במיוחד בתחילת הטיפול. אין לקחת תרופה זו ללא ייעוץ רפואי לטיפול בעצירות המלווה בכאב בטן חזק, בגלל הסיכון של חסימת המעי. הערה כללית : פסיליום עלול להפחית את ספיגתן של תרופות רבות. עקב כך יש לקחת פסיליום שעתיים לפני או שעתיים אחרי מתן כל תרופה אחרת. כמו כן משמשת תרופה זאת להורדה במשקל על ידי מתן הרגשת שובע, זאת לאחר שסיבי הפסיליום מתנפחים בקיבה. סיבים הנקראים Fructooligosacharides ( FOS ) מצויים בעיקר בארטישוק ירושלמי, בננות, שום ועולש. הפרוקטואוליגוסכרידים הם פחמימות עמידות לפירוק אנזימתי ועוברים תסיסה על ידי חיידקי הפלורה במעיים. כך הם מורידים את רמת החומציות במעי ומעכבים התפתחות אורגניזמים פתוגניים. תוצרי הביניים שלהם בפירוק הם מימן, דו תחמוצת הפחמן ומתאן. לסיבים אילו תועלת ייחודית: הם מפחיתים רמות אמוניה בדם, מפחיתים יצירת רדיקלים חופשיים, משקמים פלורת מעיים ומזרזים ייצור ויטמינים. כמו כן מסייעים בהורדת רמות הכולסטרול והטריגליצרידים ויוצרים סביבה מאוזנת מבחינה בקטריאלית במעי הגס. FOS מהווים את הסובסטרט המועדף על ידי חיידקים פרוביוטים אשר שיגשוגם מצמצם התפתחות חיידקים פתוגניים. FOS יעילה גם במצבי שלשול בזכות חומצות שומן קצרות הנוצרות בתהליך התסיסה, כאשר אילו מזרזות ספיגת מים ואלקטרוליטים. הם גם מגנות על רירית המעי. כיום מקובל להוסיף אותם למוצרים תזונתיים רפואיים שונים ואפילו בתעשיית המזון . סיבי FOS פחות רלוונטיים לגבי מסיסותם או אי מסיסותם, אין להם אפקט ישיר על הצואה אלא בעיקר תפקיד פרהביוטי. איני יכולה לומר לך את ההבדלים בין התכשירים, עדיף לבחור מוצר שנמצא ברישוי משרד הבריאות. בברכה, דנה
ג.נ. מהו הערך הגליצמי של סירופ תמרים סילאן? של ריבות סנט דלפור? ושל לי-צוף של טבעוני? תודה, אלה
שלום אלה, אף אחד לא בודק ערך גליקמי של מזונות ספציפיים כמו שציינת, אלא של מזונות באופן כללי. בכל מקרה לכל המזונות שציינת כמו ריבות וסירופ תמרים יש ערך גליקמי גבוה, בדומה לפרי מהם יוצרו. לגבי ליצוף, אין לי מושג, למרות שהם טוענים שנמוך, לא בדקתי אותו והאמיני לי שגם הם לא. בברכה, דנה
יש לי חבר והוא עוד חודשיים בן 17 לדעתי הוא אוכל מעט מדי, וגם כזה די רואים לו את הצלעות וזה מפחיד אותי:/ הוא לא כל כך מתייחס לאיזה סוג אוכל הוא אוכל וכמה.....ומתי בקיצור אכילה לגמרי לא מסודרת ולפעמים הוא יכול להעביר יום שלם בלי לאכול, ורק להיזכר לקראת הלילה ולקחת איזה משו.... אז רציתי לשאול......כמה הוא אמור לאכול? מבחינה של קלוריות על גובה של 167 בערך....משקל אין לו מושג תודה מראש
שלום, אין אפשרות להעריך רק עפ"י נתונים אלו את הדרישות התזונתיות. לכל אדם יש דרישה תזונתית שונה שאינה תלויה רק בגיל גובה ומשקל, ולכן הערכה נעשית גם דרך שיחה עם המטופל. לרוב אנשים כמו חברך אינם סובלים מכל בעיה והיותם רזים הוא ענין של מבנה ונטיה משפחתית. בברכה, דנה
אני בן 31 ורזה, אך כתוצאה גנטית יש לי אבנים קטנות ומסוידות בכיס המרה כבר הרבה מאוד שנים. אני מעוניין לטפל בזה! ניסיתי בעבר את הלימון והשמן זית על קיבה ריקה לתקופה וזה לא עזר ולא שינה את כמות האבנים. מה האפשרויות הנוספות חוץ מניתוח כמובן? אודה לכן על פרוט כל האופציות בתודה מראש, עוז
שלום עוז, לדאבוני כל הטיפולים התזונתיים נועדו להפחית הפרשת מלחי מרה כדי להמנע מהכאב הכרוך באבני מרה אך לא למניעת הווצרות האבנים. מלחי מרה מופרשים ביתר כאשר אנו אוכלים מזון המכיל תכולת שומן גבוהה, ולכן הפתרון היחיד להורדת הכאב וההפרשה הוא דיאטה דלת שומן, ועל כן שמן זית אינו פתרון טוב בכלל. בברכה, דנה
היי אני בת 24 שוקלת 77 קג גובה 173 אני אוכלת די רגיל לבוקר 2 ביצים מטוגנות ולחמניה צהריים אורז וירקות או קטניות לפעמים אך לא צלחת גדושה לערב גבינה לבנה 9 אחוז ולחמניה ובאמצע ארוחות 2 מנות פרי השאלה אם סוחטים מיץ לימון לכוס מים ללא סוכר ושותים כל יום זה יסיע להרזיה? שקלתי 67 קג לפני 5 חודשים
שלום דגנית, לימון אינו בעל תכונות הרזיה כמו כל מזון אחר, אוכל אינו מרזה או שורף שומן. בברכה, דנה
שלום, אני אוהב לאכול הרבה מאוד שמן זית. האם זה "לא בריא"? אני אוכל אותו טרי, לא מטוגן/מבושל. תודה רבה יניב
יניב שלום! שמן זית בריא, בייחוד במצבו הטרי. יחד עם זאת יש חשיבות לכמויות, משום שהוא כמובן עתיר קלוריות. הצריכה המומלצת של שומן בכלל (לא רק שמן זית) בדיאטה היא עד 30% מכלל הקלוריות היומי. זה יכול להסתכם במבוגר במשקל ממוצע של - 70 ק"ג, בכמות של 5 עד אפילו 10 כפיות של שמן (תלוי בכמות השומן שמצוי בבשר, מוצרי חלב ושמן לבישול). המלצתי היא להנות מהכל אך במתינות, לא בהגזמה. בברכה, נועה
אני בהריון בחודש חמישי סובלת מעצירות כרונית במהלך ההריון. לפני ההריון השתמשתי בתה טיבטי, ובהריון אמרו לי שזה אסור. אני אוכלת מסודר. שותה הרבה מים, דיברי חלב, משתדלת לא לאכול לחם ומאפים כל מה שעלול לגרום לעצירות. פניתי למטפלת מוסמכת בדיקור סיני ופעם בשבוע אני מגיעה אליה לטיפול + ארוחות מגווונות. ובכל זאת קשה לי להיכנס לשירותים ואני נכנסת פעם בשבוע. תעזרו לי!!
שלום מירי, בהריון יכולות להיות מספר סיבות לעצירות, בין היתר נטילת כדורי ברזל אשר מחמירים נטיה לעצירות וכן פעילות גופנית נמוכה יותר. בכל מקרה עליך להקפיד על פעילות גופנית יומית, שתיה מספקת והעשרת התפריט בסיבים תזונתיים מסוג שבולת שועל, קטניות, ירקות ופירות. אם בכל מקרה הבעיה אינה נפתרת, פני לרופא המטפל לשקול שינוי תוספי ברזל, אם יש וכן לברר מה את יכולה לקחת כדי להקל על העצירות. בברכה, דנה
בתי הגדולה בת 9 סובלת מקילופי עור סביב הציפורניים, מן זיזיי עור שמתחילים בבסיס הציפורן ומתקלפים כלפי האצבע ומכאיבים ומדממים. אני משערת שזה מחסור בויטמין כלשהו, האם אפשר לדעת איזה? (אולי סידן? או ברזל?) תודה על התשובה
שלי שלום! אני מבינה את הנטייה שלך לחשוב על מחסור תזונתי אך להערכתי לא כך הדבר. אכן מחסורים מסויימים (ויטמיני B, A, אבץ) יכולים לגרום לתופעות בעור, אך זה נדיר ולא יתבטא רק באזור שסביב הציפורן. המלצתי היא לפנות לרופא עור. בכל מקרה תוכלי לפנות לדיאטנית ילדים להערכה של תזונת בתך על מנת לבחון אם אכן יש מרכיבים החסרים בתזונתה. בברכה, נועה
ברצוני לשאול כיצד אפשר לוודא אם יש בגוף ליקוי בפירוק חלבונים בגלל מחסור באנזימים מפרקי חלבון? ועוד: אם אכן מתגלה כי יש ליקוי כזה האם ניתן לסייע בנטילת אנזימים כאלה בצורה מלאכותית (כמו למשל נטילת לקטזין במקרה של אי סבילות לסוכר החלב)? האם צריכה קבועה של פפאין (שלמיטב ידיעתי הוא אחד ממפרקי החלבון) תוכל לסייע בכך, או שמא מוכרחים לייחד אנזים מפרק חלבון לכל סוג של הפרעה? בתודה מראש.
שלום, הוכחה של חסר באנזימים בכלל ובאנזימי עיכול בפרט נעשה ע"י רופא מומחה לנושא, במקרה של מערכת העיכול זה גסטרואנטרולוג. ישנם אנשים עם בעיות עיכול כמו רגישות ללקטוז, שהינו סוכר החלב ולא חלבון, על רקע חסר באנזים לקטאז, ואז תוספת שלו בכדורים יכולה לעזור. לגבי שאר האנזימים או בעיות העיכול יש להתייעץ עם רופא ולא סתם לקחת תוספים וכדורים מיותרים. בברכה, דנה
שלום, האם תוכלי לומר לי אם קיים חשש במקרה שאני שיש במוצר ויטמינים חומצה פולית (100%) מהצריכה היומית, אך אני רוצה גם לצרוך בי12 עם חומצה פולית למציצה (במחצית השניה של היום). אני מבינה שגם כך לא כל המינון שנמצא בכל טבליה נספג בגוף. וגם לוקחת את זה מתוך שיקולים שקשורים להריון עתידי (בעזרת השם). השאלה שלי, היא לפיכך, האם ישנו איזשהו נזק לגוף ממינון יתר של חומצה פולית, או שזה כמו בי12, ואין חשש כזה.
שלום אשכר, בניגוד לויטמין B12 שלא ידועה בעיה עם עודפים, אנו היום מודעים לכך שעודף חומצה פולית יכול להזיק לאוכלוסיות מסויימות, בייחוד כאלו עם מחלות כלי דם ולב, ולכן לא מומלץ לעבור את ההמלצה לשנים בגיל הפוריות וזה 400 מק"ג ליממה. עשי את החשבון כמה את צורכת במזון וכמה נצרך בתוסף. ספיגת חומצה פולית אינה חלקית היא מלאה, ולרוב מה שכתוב זה מה שנספג, בניגוד לויטמין B12. בברכה, דנה
היי רציתי לדעת כמה ג' חלבון יש בחלבון הביצה וכמה ג' שומן יש בחלמון. האם בחלמון יש גם חלבונים? כמה ק"ל יש בסה"כ בביצה מס' 2? תודה
שלום גל, בביצה מוצעת יש כ- 70 קק"ל ו- 6 גר' חלבון, 3 גר' חלבון מהחלבון ו- 3 גר' חלבון מהחלמון. בביצה יש כ- 5 גר' שומן שרובו חומצות שומן חד בלתי רוויות וכ 200-250 מ"ג כולסטרול. בברכה, דנה
כמה ק"ל יש בחלבון הביצה בלבד (ללא החלמון)? תודה רבה על התשובות המהירות
שלום רב אני בת 24 וסובלת מזה שנים מאקנה, מסיבה הורמונלית (מתגבר לפני מחזור, פוחת עם גלולות וכו) התזונה שלי בריאה ומאוזנת - אני צמחונית, מעט סוכרים, פחממות מלאות, קטניות, שומנים בריאים מהצומח וכו כדי להפחית את האקנה אני גם משדלת לא לאכול מוצרי חלב כי הבנתי שיש בהם הורמונים ו\או יוד שעלולים להגביר אקנה. במקום אני צורכת חלב סויה ואני חוששת שפעילות החומרים הדומים לאסטרוגנים בסויה עלולים גם הם להחמיר את המצב. מאילו מזונות עלי להמנע ואילו מזונות מומלץ לצרוך יותר? המון תודה נעמה
שלום נעמה, שנים רבות ניסו לקשר תזונה ואקנה, ועד היום אין מחקרים חד משמעייים המראים כי תזונה כלשהי גורמת לאקנה. מרבית ההמלצות הקיימות היום מגיעות הרפואה האלטרנטיבית ולא הקונבנציאונלית. לכך אין לי המלצה מסויימת.ישנם הטוענים שאכילת מזון עתיר שומן, פיצוחים ושוקולד מעלים אקנה, אך זה לא הוכח מדעית. לגבי מוצרי חלב, אין שום מידע בנושא. בברכה, דנה
שלום! שוחחתי עם רופא בקשר לתחושת מתיחות שאני חשה בקרקפת שלי. הוא ענה לי שיתכן ושריר הפרונטליס שלי מתוח בגלל מתח נפשי או מינראל שחסר לי בתזונה השגרתית שלי . אשמח לשמוע את דעתך ואיזה מינראל עליי לקחת כדי לשחרר את המתח בקרקפת. תודה רבה!
שלום מיקי, תשאלי את הרופא באיזה מינרל מדובר, ואז אוכל להמליץ לך על תזונה מתאימה. קל מאוד להפיל בעיות רפואיות על חסרים תזונתיים, אך רופא שמבין ידע גם להגיד לך באיזה חסר מדובר. כל חסר באשלגן, סידן, אבץ, ברזל או חסר בויטמיני B מסויימים יכולים לגרום לבעיות במתח שרירים. בברכה, דנה
לדיאטניות שלום רב, לאחרונה הסבו את שימת ליבי לכך שצמח החמציץ משמש למאכל במאכלים של עדות שונות. מכיוון שבחמציץ יש לא מעט חומצה אוקסלית, מתעוררות מספר שאלות: 1. האם החמציץ הגדל בר, טוב למאכל כמו חמציץ תרבותי? 2. האם יש משהו מזיק בחמציץ, בגלל החומצה האוקסלית? 3. האם יש אנשים שבגלל מחלה כזאת או אחרת, רצוי שיזהרו או ימנעו מאכילת חמציץ? בתודה ובברכה, עמוס
שלום עמוס, אין לנו מידע תזונתי לגבי חמציץ או לגבי תכולת האוקסלאטים בתוכו. לאור הידוע לי אין בעיה לאכול חמציצים, ואין דיווח על כל הפרעה באכילתם. בהנחה שיש בהם הרבה אוקסלאטים, אז אלו אינם מתאימים כאשר ישנה נטיה לאבני סידן-אוקסלאט או כל מחלה הקשורה לאוקסלאטים בשתן. בברכה, דנה
קראתי שצריכת פרי, או סלט פירות, לאחר ארוחה חלבונית גורמת תסיסה,ריקבון והצטברות רעלנים, מאחר שזמן העיכול של חלבון הוא 4 שעות והוא לא מספיק להתעכל בשלמותו ודורש הפרשה מוגברת של חומצות קיבה. בשבילי ההסבר הנ"ל הוא סינית - אינני מבינה אותו. אודה על התייחסותך - האם ההסבר בכלל הגיוני ומקובל עלייך כדיאטנית. תודה, אלה
שלום אלה, אין הרבה לדון בנושא, הכל גבב של שטויות, אין תסיסה בקיבה ואין בעיה לאכול ארוחה חלבונית עם פירות. אין רקבון במערכת העיכול, מערכת העיכול אינה ביוב. בברכה, דנה
הנטורופט המליץ לי על כרום פיקולינט בגלל כמיהה למתוק(הגעתי אליו בגלל שומנים בדם גבוהים).אני לוקחת 2 ליום כך המליצה לי האשה בבית המירקחת .(כרום פיקולינט 400)במשך כמה זמן עלי לקחת את הכדורים?עלי להוריד בסהכ 3קג.כמובן שאני משלבת דיאטה דלת פחממות .השאלה הנוספת האים יש גם משהו לעזור ברצון לאוכל בעיקר פחממות?או שהכרום כבר יעזור גם לגבי פחממות באופן כללי?
שלום, כרום עוזר לאיזון רמות סוכר ולא לכמיהה לפחמימות. כמו כן כבר הראו במחקרים שפיקולינט, שהינו תוסף העוזר לספיגה, היו חומר בעל מאפיינים מסרטנים, ולכן לא מומלץ לצורכו. אין פתרון יעיל לכמיהה למתוק, חוץ מאשר שליטה בכוח המחשבה, שכן הרוב נמצא בראשינו, כמו כל התמכרות אחרת. המלצתי, שמרי על דיאטה מתאימה, עסקי בפעילות גופנית וכך לא תצטרכי ליטול תוספי מזון מיותרים. בברכה, דנה
ג.נ. דיאטנית של קו"ח המליצה לי בייעוץ אישי המלצות תזונתיות שונות (ללא תוספי תזונה) להורדת רמת הגלוקוז שלי בדם (97-99) ו-HBA1C 5.8. אולם למרות שביצעתי המלצותיה במשך מס' חודשים, לא חל אצלי שיפור כלשהוא ברמה הנ"ל. האם במקרה כזה תוסף כרום (לא פיקולינט) יכול להועיל, על רקע הסברך על תפקידו כמאזן רמות סוכר? תודה, ליאונרד
דנה שלום, האם לא נפלה טעות טכנית מצערת במילה "היו" בדברייך בנדון - "הראו במחקרים שפיקולינט היו (???) חומר בעל מאפיינים מסרטנים"? האם במילה "היו" (העשויה להטעות, שלא בכוונה) במשפט שכתבת התכוונת ל"הוא"? "הינו"? ולגופו של עניין, אם הוא מסרטן, היכן אוכל לעיין בפרטים של ממצא מדהים שכזה? לשם מה מייצרים חומר שהוכח כמסרטן, ומוכרים וממליצים עליו אנשי מקצוע באופן חופשי-חופשי, שלא לדבר על חברות מכובדות של תוספים? בתודה מראש ובציפייה רבה לתשובתך. אלינוער
היכן משיגים מידע על תזונאים ותזונאיות שתומכות בטיפול משפחתי?
האם ביררת בקופות החולים? תברר דרך הקופה שאתה שייך אליה. אני דרך הקופה הכרתי תזונאית קלינית עדינה בכר, היא מעבירה מפגשים להורים וילדים יחד ב4 פגישות בדרך חיים בנמל ת"א ואני יודעת שהיא מצויינת כיוון שאני מכירה אותה ואת השיטה שלה. היא עובדת על למגר הרגלים רעים. 6044044 לדעתי ממש עכשיו נפתח מפגש.
היי נעה צהריים טובים, ברצוני לשאול אותך האם זה נכון ש 1 קילו שווה ל 7000 קלוריות?? אם אני חוסכת 7000 קלוריות שבועיות אז אני ירד קילו במשקל? או אם אני שורפת 7000 קלוריות ע"י פעילות אירובית, אז אני יפחית במשקלי 1 קילו בשבוע? ביי ותודה מראש..
שלום נגה, באופן חישובי ביותר, התשובה היא כן, גם לירידה וגם לעליה, 7000 קק"ל שווים ל- 1 ק"ג משקל גוף שמקורו בשומן. בברכה, דנה
שלום רב, האם אדם ממוצע האוכל תזונה מאוזנת ומגוונת, בהתאם להמלצות תזונתיות אישיות של דיאטנית, יכול לקבל מהירקות ומהפירות אותם הוא אוכל את כל נוגדי החמצון הדרושים? תודה, ליאורה
שלום ליאורה, באופן תאורטי, כן, באופן מעשי לא בטוח, שכן איננו יודעים היום את ההרכבים של כל מוצר מזון, בייחוד של ירקות ופירות, המהווים את מקור נוגדי החמצון הגדול ביותר. בברכה, דנה
דנה שלום, האם הערכים התזונתיים המפורסמים של המזונות השונים (למשל ספרו של אילני) אינם משקפים את המצב במציאות? ליאורה
אני אישה בשנות החמישים לחיי, סובלת בצורה מינורית מאוסאופורוזיס. בגלל שאין ביכולתי לצרוך מוצרי חלב (אלרגיה לחלבון החלב), ובגלל רגישויות רבות נוספות למזון (דגים, שומשום), הומלץ לי על צריכה שוטפת יומית של תוספי סידן (ציטראט). לאחרונה שמעתי כי צריכת סידן בצורה של טבליות עלולה להיות מסוכנת לכליות ולגרום לשקיעת סידן בהן. האם נכון? אם כן מה נותר לי עוד לעשות על מנת למנוע "בריחה" נוספת של סידן? בתודה.
שלום , אבני סידן בכליה הינם לרוב אבני סידן- אוקסלאט או אבני סידן-פוספאט (אבני כליה המכילים סידן, ישנן גם אבני כליה שאינן מכילות סידן ). הבעיה היא בחלק מהמקרים שקיעה של החומרים הללו בכליה והפיכתם לאבנים. לרוב הבעיה אינה בעודף סידן אלא דווקא בעודף זרחן או בעודף אוקסלאטים ודווקא אחד הטיפולים לבעיה זו הינה העשרה של הדיאטה בסידן, על מנת להוריד ספיגה של השניים הללו במעי. ישנם מקרים בהם עודף סידן בשתן יכול לגרום לאבני כליה, ואת זה ניתן לבדוק בבדיקת שתן פשוטה. בנוסף, יש לזכור כי המרכיב של הסטוריה משפחתית הינו מרכיב עיקרי וארוע בעבר של אבני כליה. חשוב לברר עם רופא המשפחה או אנדוקרינולוג כמה סידן ליטול כתוסף וכמו כן חשוב לקחת גם ויטמין D, שכן ללא ויטמין D אין טעם ממשי. הדבר החשוב ביותר הוא לשתות מספיק מים עם כל תוסף, בין כוס לשתיים מיד לאחר נטילת הכדור. לסיכום, תוספי סידן, במרבית המקרים אינם מהווים גרומי סיכון לאבני סידן, אלא אם כן ישנה נטיה להפרשה מוגברת של סידן בשתן. בברכה, דנה
שלום, האם נטילת אלפא D3 אחרי ארוחה בשרית עלולה למנוע ספיגת ברזל או מינרלים אחרים? תודה.
שלום ענת, אלפא-די-3 הינו אנלוג של ויטמין D המיועד לעזור לספיגה של סידן וזרחן, אין לו השפעה על ספיגת ברזל לא לטובה ולא לרעה. בברכה, דנה
יש לי שאלה בד"כ כשאני אוכלת אוכל שאני רגישה אליו מופיעים גזים לאחר האכילה ולפעמים לא מופיעים גזים ויום אחרי אני סובלת. לדוגמא היום שלשלתי בבוקר מארטישוק שאכלתי אתמול בערב,היום בבור אכלתי מזונות סבירים למעי שלי ואתמול אכלתי ארטישוק ולא היו גזים ואז אמא שלי אמרה לי שהגזים מופיעים יום אחרי ואז הסתבכתי קצת כי אני יודעת שאוכל לא טוב לי רק כאשר אני אוכלת ומיד מופיעה תגובה וככה אני יודעת לזהות אבל אם זה יום אחרי זה קצת קשה לזכור מה מכל היום שלפני לא היה טוב לי, השאלה:האם האוכל משפיע ישר או יום אחרי? תודה
שלום שרון, לכל מזון ולכל אדם תגובה וזמן תגובה שונה. את פשוט צריכה לבחון מה מפריע לך, זה יכול לקרות מיד או לאחר כמה שעות. בברכה, דנה
שלום רב, תודה על התשובה המהירה! ברשותך, עדיין יש כמה דברים שברצוני לברר: איני מסוגלת לאכול שום שמן צמחי מופק גם כמעט ולא כמרכיב מבישולים, אלא רק כאשר השמן גלום כחלק אינטגרלי מפריטים מהטבע (כגון אבוקדו ופיצוחים) ושלא עברו שום תהליך כימי או פיזי. לכן גם שמן קנולה, שמן זית וטחינה אינם יכולים לבוא בחשבון. ציינתי שאני אוכלת אבוקדו, אגוזי מלך ופקאן, גרעיני חמניות, ושקדים. אם-כן, איזה מוצרים טבעיים נוספים אוכל לצרוך כדי להשלים את הערך והסגולות התזונתיות שבשמן זית, קנולה, שמנים אחרים, טחינה שבהם איני יכולה להשתמש, וכך לאזן את החסר? למשל, האם כדאי להעשיר את תפריט הפיצוחים ולהוסיף גם אגוזי מקדמיה, ברזיל, בוטנים רגילים ועגולים, פיסטוק, כדורי חומוס שלמים מבושלים או קלויים? לאיזה מהם יש ערך תזונתי במקרה הספציפי שלי ומה עוד היית ממליצה? האם כדאי לי ליטול יותר כדורי אומגה (האם עדיף אומגה 3 או אומגה 9-6-3) או תוספי מזון נוספים שיכולים לשמש כתחליף לשמן זית? אני ממש מודה לך על קבלת תשובה ועל הבהרת הדברים האלה! סיווה
סילוויה שלום! את לא צריכה לדאוג. מצאת מקורות מצויינים לשמנים צמחיים - אבוקדו, אגוזים למיניהם (ולכן ממש אין הכרח לצרוך שמן נוזלי המופק מזרעים). שקדים ואבוקדו מכילים שמן הדומה לשמן זית ותמיד ניתן לאכול את הזיתים עצמם. תוסף האומגה שבחרת לדעתי מצויין. במצב כזה אני לא הייתי מגדירה שיש בעיה של חסר... בברכה, נועה
שלום! אודה לך אם תכתבי לי, אילו בדיקות דם עליי להביא, ודברים נוספים שצריך... אולי רשימות של מה אני צורכת ביום...? לא רשמו לי בעיה ספציפית בבריאות, אני רק רוצה לאכול בריא. התור החודש ב18. יש לי תוצאות מ24.12.06, של ספירת דם, TSH,DEAH SULPHATE, VITAMIN B12, FERRITIN . לפני חודש התחלתי לקחת תוספי מזון. האם יש צורך לערוך בדיקות נוספות?
שלום שלי, מספיק להגיע עם הבדיקות האחרונות ואם את רוצה רישום מזון של מס' ימים, כך יהיה יותר קל לאבחן בעיות באכילה. בברכה, דנה
אני רוצה ללמוד תזונה בפקולטה לחקלאות אך ישנן שאלות שמעסיקות: 1. במה אפשר לעבוד??. האם גם בתעשיות מזון? 2. האם לאחר שלוש שנים וחצי בפקולטה את מקבלת תזונאית קלינית? ואת יכולה לעבוד כתזונאית? או צריך תואר שני? 3. מה אפשר ללמוד לתואר שני? אשמח אם תעני לי במייל. תודה
שלום מאיה, לימודי התזונה בפקולטה הינם 3 שנים ועוד כ-1/2 שנה הכשרה קלינית בבית חולים, קופת חולים ומשרד הבריאות. בתום הכשרה זו הינך דיאטנית קלינית. את יכולה לעסוק בתחום בתי חולים, קופ"ח, בתי אבות, משרד הבריאות, מעונות שונים , חדרי כושר, מפעלי מזון, מפעלי תרופות ועוד. את יכולה לעסוק בתחום הפרטי ועוד. אין צורך בתואר שני כדי להיות דיאטנית קלינית. תואר שני ניתן לעשות בכל תחום כולל מדעי הרפואה (מחקר ) מדעי התזונה ברחובות בלבד, אפדימיולוגיה, בריאות הציבור ועוד. בברכה, דנה
שלום... אני סובלת במשך 8 חודשים מהקאות ובחילות עשיתי בדיקת גסטרוקופיה וגילו שיש לי גיסטריס ללא החיידק הליקטובקטר האם יש קשר בין סרטן לגסטיריס גם אם אין את החיידק??
שלום הילה, ידוע כי גסטריטיס על רקע הליקובקטר פילורי לא מטופל, מעלה את הסיכוי להתפתחות סרטן הקיבה, אך רק אם לא מטופל כראוי. בכל רגע נתון 90% מאוכלוסיית ישראל הינה נשאית של הליקובקטר פילורי (לאו דווקא מחלה), ואילו סרטן הקיבה הינה מחלה יחסית נדירה באופן כללי, מכאן שישנם גורמי סיכון נוספים, כגון עישון, שתיית אלכוהול מוגזמת, תזונה לא בריאה ובעיקר גנטיקה. כל גסטריטיס שאינו מטופל יכול לגרום להתפתחות תאים סרטניים בקיבה, ואם יש גם רפלוקס ועליית חומצה לכיוון הושט, גם יכול להעלות סיכוי לסרטן הושט. לכן מרגע האבחנה יש לטפל בבעיה עד שעוברת ולעשות גסטרוסקופיה לעיתים קרובות וכן לשמור על תזונה נכונה, דלת שומן, להמנע מאלכוהול ועישון. בברכה, דנה
תודה רבה שענית לי .. יש לי שאלה נוספת אני חיילת והייתי רוצה לפנות לרופא פרטי בנושא את יכולה לתת לי פרטים לגביי איזה סוג רופא אני צריכה ואיזה רופאים יש באזור חיפה שמטפלים??
שלום רב, אני בת 47. כמעט איני צורכת שמן, אם כי אני כן אוכלת גבינות ובשר (לא בהגזמה), כלומר שומן ממקור חי שזה לא כ"כ בריא. שמן צמחי נוזלי מגעיל אותי, לכן אני משלימה את החסר ע"י אכילת אבוקדו, אגוזים, שקדים, גרעיני חמניות אך ורק טבעיים ולא קלויים או מטוגנים. אני גם צורכת כדור Omega Life 3-6-9 אחד ליום. שאלותיי אליך הן: 1) ביום שאני אוכלת אבוקדו שלם האם להימנע מפיצוחים? 2) ואם רק פיצוחים, כמה גרם כדאי ליום? 3) האם אגוזי מלך זה אגוזי קליפורניה המומלצים? האם אגוזי פקאן הם פחותי ערך? 4) האם אגוזים יכולים לשמש כתחליף לשמן זית? כי גם שמן זית דוחה אותי וזיתים אי-אפשר לאכול יותר מדיי בגלל המלח הרב שהם מכילים. אני מודה לך מאד! סילווה
שלום סילווה, כמות השומן שאת צורכת ביום צריכה להיות תלויה בכמות הקלוריות היומיות שאת מעוניינת לאכול. אין בעיה לצרוך גם אבוקדו וגם פיצוחים באותו היום, השאלה מסתכמת לכמות, ועל כך יש לדון עם דיאטנית קלינית במסגרת ייעוץ אישי. אגוזי מלך וקליפורניה מעט שונים בהרכב, אך ללא הבדל משמעותי והם שניהם מומלצים באותה דרגה כמו אגוזי פקאן. אגוזים אינם תחליף לשמן זית, למרות ששניהם עשירים בחומצות שומן חד בלתי רוויות, אך לשמן זית יתרונות שאין לאגוזים ולהיפך. לכן שום דבר לא מהווה תחליף מלא, אך באופן חלקי כן. אפשר לשלב שמן קנולה במקום או טחינה גולמית. בברכה, דנה
שלום רב. אלו דברי מזון ידידותיים למערכת העיכול בשעת התלקחות/החרפה לאדם חולה קוליטיס? (ULCERATIV COLITIS). אשמח לקבל פירוט.
שלום רועי, בזמן התלקחות של המחלה מומלץ לשמור על דיאטה דלת סיבים תזונתיים, דלת שומן ולקטוז. כלומר להמנע מדגנים מלאים, אכילת ירקות ופירות, בייחוד בקליפתם, ואכילת מוצרי חלב עשירים בשומן ולקטוז. כמו כן מומלץ לשמור על דיאטה דלת שומן(להמנע מטיגון, מזונות עתירי שומן). הבעיה שדיאטה זו הינה דלה מאוד ולכן מומלץ לעיתים להוסיף תוספי קלוריות וחלבון או משקאות העשרה כמו אנשור או אוסמולייט. בכל מקרה, עליך לפנות לדיאטנית קלינית להרכבת תפריט אישי וטיפול בתוספי מזון בהתאם לצורך. בברכה, דנה
איזה תזונה ,תוספים וצמחי מרפא עלולים להקל על התסמינים?
שלום יערית, נעה ענתה בעבר על שאלה זו. ערכי חיפוש בפורום זה תחת השם פיברומיאלגיה ותקבלי את כל השאלות והתשובות בנושא. בברכה, דנה
אכילה איטית שלום רב אני מכינה פרזנטציה ואני צריכה לבדוק כמה דברים אשמח מאד לקבל עזרה בנוסף להורדה במקשל מאחר ומרגישים שבעים מהר יותר לאיזה עוד מיקרים אכילה איטית עוזרת האם יש מיקרים קליניים של מחלות או מצבים כמו לאחר ניתוחי קיבה שבהם חייבים לעבור לאכילה איטית? תודה רבה מיכל
שלום מיכל, לאחר כל ניתוח במערכת העיכול אכילה איטית יכולה להואיל, בייחוד בשלבים הראשונים לאחר הניתוח. אך יש לזכור, כל ניתוח במערכת העיכול שונה, והנחיה זו רלוונטית במיוחד לאנשים העוברים ניתוחים בחלק העליון של מערכת העיכול. כמו כן אכילה איטית מומלצת לאלו המגיעים לשובע מהר מדי, לאנשים עם נטיה לרפלוקס או הקאות, צרבות ועוד. בברכה, דנה
אנחנו משפחה שמתעמלת באופן קבוע אך הרגלי האכילה שלנו אינם טובים. כיצד לומדים מה נכון לאכול ביחס לגוף ולסביבה וסדר היום של כל אחד מאיתנו?
שלום ירון, יש כל כך הרבה טיפים וכל אחד יכול להציע לך פטנט אישי אבל אם אתם אנשים שדואגים לבריאות ומתאמנים באופן קבוע, אז אולי בדרך הבריאה ביותר תיפגשו עם תזונאית. אני יודעת שיש קורס של ארבעה מפגשים להורים שבשניים מהם הילדים משתתפים ומגיעים לשורש הבעיה בבית שלכם. לכל אחד יש את ההרגלים שלו ולכן אולי דבר כזה יעזור לכם. תזכור שהכל אינדבדואלי ואתה צריך מה שיתאים לך, אני בעד לשנות הרגלים רעים ולא מאמינה בדיאטות. אם מעניין אותך תברר פרטים במקום זה בת"א 6044044
שלום ירון, הרגלי אילה נכונים ניתן ללמוד בסדרת מפגשים קצרה ביותר עם דיאטנית קלינית. המטרה היא לא לעשות דיאטה לירידה במשקל אלא ללמוד תזונה נכונה לך ולבני משפחתך. כמובן, שמה שמתאים לך כמבוגר לא יכול להתאים לילידך, שכן צרכיהם שונים מאוד, ומכאן מומלץ להתייעץ גם עם דיאטנית קלינית המתמחה בתחום הילדים. בברכה, דנה
אני רוכב על אופניים כמה פעמים בשבוע מספר שעות (3-5) עם הפסקה באמצע של כ 15-20 דקות, ויש לי מספר שאלות: האם חטיף חלבונים אחד/שניים מספקים להחזיר לגוף את מה שהוא צריך ע"מ להתאושש ולבנות שרירים? תכולת חטיף יחיד: 250 קלוריות 4 גרם שומן 200 מ"ג נתרן 150 מ"ג אשלגן 37 גרם פחמימות 16 גרם חלבונים שאלה שנייה, מה רצוי לאכול בהפסקה? פחמימות פשוטות/מורכבות או שבכלל צריך גם חלבונים? ושאלה שלישית, למשקה אנרגייה תוכ"ד הפעילות, בריכוז סוכרים נמוך מ5% אם אני לוקח את מקור הסוכר מדבש האם זה "בסדר" או שעדיף לקנות סוכר ענבים?
זיו שלום! ראשית, חשוב לפנות לדיאטנית ספורט ולבנות לך תוכנית תזונתית מתאימה למטרות האימון שלך. תשובותי יהיו כלליות בלבד. 1. בהפסקה שבמהלך הפעילות יש לצרוך פחמימות פשוטות (או מורכבות בעלות אינדקס גליקמי גבוה http://www.glycemicindex.com/). 2. במשקה האנרגיה ובכל מקרה, לא רצוי להשתמש בדבש המכיל סוכר מסוג פרוקטוז. עלולה להיות לכך השפעה של אי נוחות במערכת עיכול. 3. בנוגע לחטיפים, ההרכב נראה לי מתאים למטרות שלך. לגבי הכמות צריך להתייעץ באופן אישי עם דיאטנית ספורט. בברכה, נועה
רציתי לדעת אם קולורבי גורם לגזים
רעות שלום! בהחלט יכול. הוא שייך למשפחת המצליבים (כרוב, כרובית, ברוקולי וכו') שכולם בעיתיים בתחום... בברכה, נועה
שלום, כמה גרם סוכר מותר לצרוך ביום אדם שאין לו בעיה רפואית כלשהי? תודה, מיטל
מיטל שלום! אין מינימום או מקסימום. מדובר במרכיב שאינו נחוץ במזון. בכל מקרה רצוי להפחית השימוש אך גם אין צורך לתנזר לחלוטין. בברכה, נועה
שלום קניתי אורז תפוח (390 קל' ל100 גרם) ורציתי לשאול, כמה זה מנת לחם (שווה לשתי פרוסות לחם קל) כוס? חצי כוס" כף? תודה!
מיאל שלום! זה דומה לקורנפלקס, מנה שווה כחצי כוס. בברכה, נועה
שלום, יש בחנויות מלא סוגים של אומגה 3. איזה הכי טובה - וכמה צריך? כתוב על שלי שמתוך 1000 מ"ג כמוסה יש 340מ"ג אומגה 3 - זה מספיק ליום? מה זה שאר הדברים שיש שם? EPA DHA? וויטמין 1 יחב"ל - מה זה אומר? תודה רבה
שלום לך! קיימים מוצרים עם מינונים שונים, המופקים ממקורות שונים. הסיבה שבשלה נוטלים אומגה 3, מכתיבה את המקור המומלץ ואת המינון המומלץ (וכן, יש חשיבות כאן לתכולת ה - EPA וה - DHA, שתי חומצות השומן שהן מסוג אומגה 3). מדוע את נוטלת אומגה 3? ויטמין E מוסף על מנת להגן על חומצות השומן הללו מפני חימצון. בברכה, נועה
הי נועה ותודה על התשובה. אני לוקחת אומגה כי: א. יש לי כולסטרול גבוה 240. ב. אני לא אוכלת 3 דגים בשבוע אז אני לא חושבת שיש לי מספיק ג. נראה לי שזה בריא ושמעתי שזה מונע דכאון.. אז איך אני אדע איזה לקחת? כמה מ"ג של מה - זה נראה שיש כל כך הרבה סוגים.. תודה רבה
שלום רב רציתי לדעת באילו סוגי מזון יש את מירב חומצות האמינו והאם יש הבדל באיכותן? הבנתי שעיקר חומצות האמינו נמצא בכל סוגי הבשר והדגים..רציתי לדעת היכן יש יותר בשר בקר, הודו, עוף??? והאם יש הבדל בינהן?? ומה חשיבותן בפעילות גופנית אירובית ואנאירובית.. תודה לכל המשיבים
שלום, כל מזון המכיל חלבון מכיל חומצות אמינו, כי זו אבן הבניין של חלבונים. יש מס' חומצות אמינו החיוניות לגופינו, כלומר שגופינו לא יכול ליצצר מחדש. ישנן קבוצות מזון החסרות חומצת אמינו כזו או אחרת. המזון היחיד המכיל את כל חומצות האמינו החיוניות הוא ביצה, הנחשבת לבעלת ערך ביולוגי הגבוה ביותר, אח"כ דגים, מוצרי חלב ובסוף בשרים מכל הסוגים. היכן שיש יותר חלבון יש יותר חומצות אמינו, אך זה לא תלוי רק בכמות אלא בעיקר באיכות. לרוב ממליצים על העשרה חלבונית כאשר עושים אימון של בניית שריר. בברכה, דנה
מאחר שביצה נחשבת כבעלת הערך הביולוגי הגבוה ביותר, האם כעיקרון רצוי לאכול ביצה בכל יום?
ברצוני לברר נושא שנוי במחלוקת - הישמרות ויטמין c לאחר סחיטת הפרי - האם הויטמין מתחמצן או מאבד מערכו בדרך אחרת ותוך כמה זמן? תודה מראש אלי
שלום אלימור, בסחיטת מיץ ויטמין C פשוט מתחמצן, ויורד בהדרגה. לא קורה מעבר לכך שום תהליך.התהליך די מהיר ומתחיל באופן מיידי ותוך מס' שעות קצר ביותר רובו מתחמצן. בברכה, דנה
היי שוב ערב טוב, אם תוכלי לומר לי בבקשה מהו הקלורימטר? וכיצד מכשיר זה מודד קלוריות לכל מזון? האם ניתן לרכוש כזה לבית? תודה,
שלום ורד, ישנם שני מכשירים, אחד נקרא "בום-קלורימטר" המודד ערכים תזונתיים של מזון ע"י שריפתו ורואים בכמה מעלות צלזיוס מעלה 1 גר' מים וכך מחשבים את האנרגיה שמייצר ומכאן כמה קק"ל יש במזון. מכשיר זה נמצא במעבדות, וככל הידוע לי לא ניתן לרכישה. המכשיר השני נקרא קלורימטר שמודד את ההוצאה האנרגתית של בני אדם. מכשיר זה מבוסס על חישובי חמצן ודו תחמוצת הפחמן. גם מכשיר זה נמצא בשימוש רק במעבדות ובתי חולים ביחידות לטיפול נמרץ. בברכה, דנה
שלום וערב טוב, ברצוני לשאול אותך, כמה מסטיקים דייאט אני יכולה ללעוס ביום? (בהתחשב שמסטיקים מונעים ממני להכניס דברים משמינים לפה) כמה סוכריות "חמוצות" (קטנות של עלית) מותר לי ביום? וכמה סוכריות "מותר" מותר לי ביום? סליחה על הצפת השאלות. ותודה מראש
שלום ורד, ההגבלה היא בדרך כלל לא לפי כמות המסטיקים אלא לפי כמות הממתיק המלאכותי הנמצא בתוכם. אין לי מספר מדוייק של מספר המסטיקים המומלץ, עליך להתסכל על האריזה המסויימת, שם כתוב כמה ממתיק מלאכותי מותר לפי משקל גוף ולחשב בהתאם. מבחינה קלורית אין לכך משמעות רבה. כנ"ל לגבי סוכריות דיאט. סוכריות רגילות מכילות הרבה סוכר ויש לקחת בחשבון כמה קלוריות יומיות את יכולה לצרוך. לרוב, מרבית האנשים אינם מגיעים לצריכה היומית של תחליפי סוכר, ולכן אין ממש הגבלה. בברכה, דנה
אל מנהלי הפורום הנכבדים! מאד חשובה לי דעתכם בעיקר מכיוון שאתם מהרקע של הרפואה המערבית ולאו דווקא זו המתקראת "אלטרנטיבית". שאלתי היא בקשר למזון אורגני. האמנם אכילת מזון "רגיל" היא מסוכנת לבריאות? ואינני מתכוונת דווקא לאלה המכילים חומרים משמרים או צבעי מאכל אלא אפילו לביצים או חלב רגילים (ואשר לפי הטבעונות מסוכנים בגלל כמות ההורמונים או התרופות שניתנים לבעלי החיים)? כמו כן פירות וירקות "רגילים" המרוססים, על פי גרסת הטבעונות, בכמות מסכנת חיים, בחומרי הדברה וכו'? ומן הצד השני, האם ניתן לאכול את המזונות "הרגילים" בראש שקט בהנחה שהם כן מספקים לנו את הויטמינים המינרלים ואת כל היסודות החשובים והנחוצים לנו לבריאות מבלי שנדאג שהם למעשה עקרים ועירומים מכל אלה? על תשובתכם מאד אודה.
שלום שלי, אם אומר לך שהתשובה היא ידועה, אני לא אומר אמת. למעשה אין אנו יודעים כמה המזונות ה"רגילים" מזינים או מסוכנים ובאותה מידה אין אנו יודעים כמה המזונות האורגניים בריאים, והסיבה העיקרית לכך היא חוסר פיקוח מצד הגורמים המוסמכים, בעיקר משרד הבריאות ומשרד החקלאות. דוגמה פשוטה לכך היא שבדרך כלל ישנה קרבה פיסית בין שדות רגילים לאורגאניים, ואלו הרגילים מרוססים גם מהאוויר. השדות האורגניים חשופים גם הם לריסוס זה, כך שלא נוכל לדעת מה קבלנו בסל הקניות. באופן תאורטי בלבד, מזון אורגאני שלא עבר כל תהליך מלאכותי יהיה בפוטנציאל בריא יותר בהשוואה למזון שאינו אורגאני ונחשף לריסוסים וכיוב'.הבעיה העיקרית היא שהמבחר עדיין מצומצם והמחיר עצום בהשוואה למזון ה"רגיל". כמו כן טרם הוכחה התועלת הכלכלית והבריאותית בהשקעה זו. בברכה, דנה
תודה דנה על תשובתך המהירה, ובכל זאת האם באמת מסוכן לצרוך מזונות רגילים ולא אורגניים? האם הדבר מהווה איום ממשי על בריאותנו?
בחצי השנה האחרונה (אם לא שנה) שמתי לב שהיצר המיני שלי מאוד קטן ואין לי את הרצון לסקס שהיה לי ויש לרב הגברים ולכן ההתעוררות המינית שלי מאוד קטנה וקןראת רק ע"י מגע פיזי באיבר המין ולא כמו תמיד שמשחק מקדים או מחשבה הספיקו להביא לרצון לעשות סקס ולגמור. רציתי לשאול האם יש תזונה שיכולה להגביר את החשק המיני? או משהו אחר. בתודה, עוזי
עוזי שלום! הרפואה הקדומה ייחסה תכונות שכאלה למבחר מזונות וצמחי מרפא. אין לכך כמובן ביסוס ברפואה המודרנית. המלצתי היא לפנות לסקסולוג טוב. בהצלחה, נועה
עוזי שלום. לאחרונה שמעתי על מוצר מוגן בפטנט מארה"ב. שנקרא PROARGI-9 אתה יכול לקרוא על המוצר באתר www.4u2.co.il בהצלחה שרית ש
ע"י השימוש בשמן אגוז הברזל כיום גם בישראל
אני בן 31 ורציתי לשאול כמה שקדים טיבעיים רצוי לאכול ביום? האם אם קליפה או בלי? ולמה זה טוב? אני אישית אוכל כ 6,7 שקדים טיבעיים ביום (עם אגוזי המלך דרך אגב) עם הקליפה בבוקר על בטן ריקה כי לפי הידוע לי זה עוזר נגד יצור תאים סרטניים. אודה לכם על תשובה מהירה לשאלות הנ"ל בתודה מראש, עוז
עוז שלום! שקדים הינם מומלצים ועדיפים על פני אגוזים/זרעים/גרעינים אחרים בשל תכולת השומן היחסית מאוזנת (דומה להמלצות הכלליות - מעט שומן רווי, הרבה שומן חד בלתי רווי). 6-7 יחידות הן שוות ערך למנת שומן ומכילות כ - 50 קק"ל - כמות מתונה ומקובלת. החשיבות בקליפה היא גם בתרומה של סיבים תזונתיים וגם בתכולת אנטיאוקסידנטים הידועים כמועילים בהגנה מפני רדיקאלים חופשיים וחימצון. בברכה, נועה
שלום רב, אני בשבוע 21 להריון וההמוגלובין שלי יורד מדי בדיקה. עקב כך אני נוטלת שלושה כדורי ברזל מדי יום מה שגורם לי לעצירות קשה. שאלותיי: א. האם מותר להשתמש במשלשלים מסוג כלשהו במהלך הריון ואם כן אז באילו? ב. אם אכן אשתמש בלקסטיב זה או אחר, לא אגרום בעצם לתוצאה הפוכה בכך שאאבד מינרלים וויטמינים חיוניים וגם רמת ההמוגלובין תצנח? תודה רבה מראש, הריוני.
שלום לך! אין צורך ללכת מקיצוניות אחת לשניה. ניתן להשתמש במרככי צואה שאינם גורמים לשלשול ובהחלט יעזרו לך בנוגע לעצירות. פני לבית מרקחת וקני פגלאקס - אבגה להכנת משקה. פתרון טוב ועדין לבעייתך. בברכה, נועה
יש לי 3 דברים שמפריעים לי בדיאטה: 1.ההרגל שטמון עוד ממתי שהייתי שמנה, לנשנש מול הטלווזיה, אמנם פעם זה היה שוקולד ועוגיות ועכשיו זה מעדן, נס קפה, ופריכיות אורז, אבל עדיין, דבר מיותר. 2.ההרגל שכל יום מחדש אני מנסה להתגבר עליו ולא מצליחה, "המשו קטן אחרי ארוחת הערב" , עלק קטן, זה תמיד נגמר בשוקולד וסנדוויץ'. 3.לטעום תוך כדי בישול, רק מהטעימות אני כבר מכינה לי בבטן ארוחה, וטעימות "לא נחשבות לאוכל", ככה לפחות בראש שלנו. איך מתגברים על השלושה? כי כוח הרצון שהיה לי כבר נאבד לו איפשהו ונמאס לי להעלות קילו כל שבועיים...
שלום, אין פתרונות פלא לכל הבעיות שהצגת, הואיל ובדיוק מיצית את רוב הסיבות לכשולונות בדיאטה, וזה חוסר כוח רצון, ולצערי זו גם התשובה לכל השאלות. כוח רצון לא קונים בשום מקום, אלא מוצאים בתוכך.לפעמים הנחיה נכונה והכוונה ע"י דיאטנית או כל גורם מוסמך אחר יכולה לעזור, אך הפתרון נמצא אצלך. בברכה, דנה
איזה דג יותר שמן? נסיכת הנילוס או סלמון?
שלום מיאל, אחוז השומן די דומה בין שני הדגים, יש מעט יותר שומן בנסיכת הנילוס, אך סלמון עשיר יותר באומגה 3. בברכה, דנה