פורום תזונה קלינית

פורום זה סגור לשליחת הודעות חדשות. לפורום הפעיל - תזונה קלינית - שיבא תל-השומר
15190 הודעות
14864 תשובות מומחה
25/04/2007 | 11:52 | מאת: ליהי

שלום, הנני בת 28, בעלת משקל תקין (bmi 19), בבדיקות אחרונות נמצא כולסטרול קצת גבוה, סוכר תקין. לאחרונה שמתי לב כי לאחר אכילה של דברי מתיקה, אני חשה סחרחורת מוזרה. האם יש קשר בין השניים?

25/04/2007 | 15:37 | מאת:

שלום ליהי, לעיתים אכילת מזונות מתוקים מאוד יכולה לגרום לעליה מיידית ודרסטית ברמות האינסולין ולגרום לירידה מהירה בסוכר, דבר שיכול לגרום לך לסחרחורת. התופעה נקראית " היפוגליקמיה ריאקטיבית" והטיפול בה הוא בארוחות קטנות וצפופות על פני היום וכן המנעות מאכילת סוכר פשוט, ממתקים ושתיה מתוקה ודווקא להקפיד על אכילת פחמימות מורכבות כגון לחם, פסטה, דגני בוקר מועשרים בסיבים תזונתיים וכו'. רצוי לגשת לדיאטנית קלינית לייעוץ אישי לוודא אם אכן מדובר בתופעה זו. בברכה, דנה

25/04/2007 | 09:37 | מאת: LIDIA

שלום, הנני חולת סכרת , עשיתי בדיקות לאחרונה וה- HDL שלי נמוך (24) אך אפשר להעלות את הכולסטרול הטוב מבלי לפגוע בסכרת (הסוכר שלי הוא 107 בצום ואני לוקחת כדור פעם אחת ביום בערב.)

25/04/2007 | 11:31 | מאת:

שלום לידיה, נכון להיום ולאור המחקרים הרבים בנושא אין הרבה דרכים טובות להעלות HDL. ראשית יש לשמור על תזונה בריאה, עשירה יחסית בחומצות שומן חד בלתי רוויות (שמן זית, אבוקדו, שקדים, אגוזים ), אומגה 3 מדגים, הפסקת עישון ופעילות גופנית אירובית. כמו כן ירידה במשקל יכולה לעזור, אך כל אלו מורידים בעיקר LDL ופחות מעלים HDL. מצאו לאחרונה כי תרופה בשם קרסטור יכולה להעלות HDL אך זוהי תרופה ניתנת רק באישור מיוחד אך תמיד ניתן לקנותה באופן פרטי. בברכה, דנה

26/04/2007 | 17:43 | מאת: אלה

שלום דנה, מה הכוונה ב"אומגה 3 מדגים"? האם כוונתך לתוסף (כגון אלספה או תוסף דומה), או האם כוונתך לשמן דגים ממש? מה זה שמן דגים ממש (ז.א. שאיננו תוסף)? ואם כוונתך לתוסף, האם הוכחה יעילותו? אלה

29/04/2007 | 21:36 | מאת: אומגה 3

באיזה מאכלים סימפטיים יותר מאשר דגים יש כמות עשירה של אומגה 3? אני אינני מתלהבת מהדגים שציינת. בהקשר זה, האם בדג טונה (משומר, כמובן) יש הרבה אומגה 3? שאלה זו נובעת מכך שקראתי שמוטב להימנע משימורים.

24/04/2007 | 23:05 | מאת: מנגליסט

למה אסור לאכול בשר לפני השינה?האם זה יכול לגרום למוות או לבעיות לב פתאומיות ?

25/04/2007 | 00:16 | מאת:

שלום, אין הנחיה כזו ומלבד תחושה של כבדות זה לא גורם לשום בעיה או הפרעה. בברכה, דנה

24/04/2007 | 21:47 | מאת: קרן

שלום, בני בן השנה איננו אוהב לאכול כמעט שום דבר. התפריט שלו מורכב משילוב בין: הנקה, חלב אם שאוב, פורמולה, מוצרי חלב שונים כמו יוגורט, אשל וגבינה לבנה ומעט מאד פירות וביסקוויט. הוא לא מוכן לאכול מרק ירקות או ירקות מבושלים בצורתם המקורית, אורז, עוף או קציצות או כל אוכל אחר - טחון או לא טחון. 1. האם הוא מקבל כך את כל הוויטמינים להם הוא זקוק? 2. כיצד ניתן לגרום לו להתחיל לאכול אוכל של "גדולים"?

קרן שלום! חלב אם ותמ"ל מהווים מקור לויטמינים ומינרלים אך בהחלט ייתכן שאין זה מספיק. התהליך בגיל זה אמור להיות צמצום מנות ההנקה/תמ"ל ל 2-3 ביום ומעבר למזוןמוצק. חסרים בתזונה של בנך בשר, פחמימות וירקות. מומלץ לפנות לדיאטנית ילדים כדי להעריך בצורה מדיוקת יותר את החסרים הפוטנציאלים בתזונתו, מבט קרוב על תהליך גדילתו והנחיות מעשיות כיצד להתמודד עם בררונות אכילה. בגדול - יש לתת דוגמה אישית (ארוחות משותפות) ולא להתייאש, להמשיך להציע ולגוון בדרכי הכנה, צורות הגשה וכדומה. בברכה, נועה

שלום יתן, מוצרי סויה אינם עשירים בסידן, הם מועשרים בסידן באופן מלאכותי, ואין מידע לגבי אחוזי הספיגה, לכן לא הייתי מסתמכת עליהם כמקור עיקרי לסידן. בברכה, דנהע

24/04/2007 | 11:20 | מאת: איתן

שלום רב, נאמר לי שאני צריך לצרוך כל יום 1400 מ"ג סידן. אני רגיש ללקטוז. באיזה מאכלים, ובאיזה כמות, ניתן להגיע למינון של 1400 מ"ג. תודה

24/04/2007 | 18:43 | מאת:

שלום איתן, ראשית ישנם מוצרי חלב דלים מאו דבלקטוז ועשיקים בסידן כגון גבינות צהובות ומותכות למיניהן שמכילות הרבה סידן . כמו כן ניתן להשיג חלב דל לקטוז. מזונות כגון קוטג' ויוגורט ביו גם לא מכילים הרבה לקטוז, אך זה כבר עניין של רגישות שלך.כמו כן טחינה, שומשום ושקדים עשירים בסידן, אך ספיגתם נמוכה. אם אינך יכול לצרוך מזונות אלו כלל, עליך לקחת תוספי סידן. בברכה, דנה

23/04/2007 | 21:05 | מאת: רוני

רציתי לדעת כמה גרם פחמימות מותר לאכול ביום לחולה סוכרת ?

24/04/2007 | 00:43 | מאת:

שלום רוני, אין מספר קבוע וזה משתנה בהתאם למשקל ולהרגלים ולטיפול התרופתי. באופן עקרוני כ-50% מסך הקלוריות היומיות מקורן יהיה בפחמימות, 30 אחוז משומן והשאר חלבונים. מתחילים מסך הקלוריות ואח"כ מחשבים. בברכה, דנה

23/04/2007 | 11:52 | מאת: אלון

שלום רב! שמי אלון קוזוקרו בן 23, חולה במחלת ניוון שרירים ע"ש דושאן מרותק לכסא גלגלים. אני סובל מעצירות שחוזרת כל חודש וחצי בערך. מה עליי לעשות? תודה רבה.

23/04/2007 | 19:26 | מאת:

שלום אלון, עצירות מוגדרת כיציאה מכל סוג אחת ל3-4 ימים. כל דבר אחר אינו מוגדר כעצירות.בכל מקרה,גם חוסר פעילות מחמיר עצירות וכמובן כל בעיה בניוון שרירים יכולה להחמירה. דברים שיכולים לעזור הם העשרת התפריט בסיבים תזונתיים כגון אכילת דגנים מלאים, קטניות, ירקות ופירות, שזיפים מיובשים, אכילת יוגורט ביו, אקטימל וכו'., שתייה מספקת של מים. אם אלו לא עוזרים יש לשקול טיפול תרופתי, וזאת בהמלצת רופא. בברכה, דנה

23/04/2007 | 07:20 | מאת: לילי

שלום האם כדור ציפרלקס נוגדי חרדה ודיכאון עושה כולסטרול ?

23/04/2007 | 08:13 | מאת:

לילי שלום! הכדור כמובן לא עושה כולסטרול. קיים מנגנון בו הכולסטרול עלול לעלות וזאת עקב עלייה במשקל שתתכן בשל נטילת התרופה. בברכה, נועה

22/04/2007 | 20:59 | מאת: גלית

במידה ומפחיתים את כמות הפחמימות ביום וצורכים קצת יותר חלבון, האם הגוף במהלך פעילות גופנית מתבסס על מאגרי השומן (משום משמאגרי הגליקוגן מדלדלים בגלל חוסר בפחמימות)-כך הבנתי מתזונאית שאני מכירה,הבנתי נכון?! אני רוצה בתוך כחודשיים לרדת באחוזי השומן (יש לי לרדת עוד כ-4 ק"ג של שומן טהור) חשוב לציין שאני מתאמנת כשש שנים בהתמדה(פעילות אירובית בשילוב של מכשירי כח). האם אפשרי בכלל לרדת באחוזי השומן בתקופה של חודשיים? תודה

22/04/2007 | 22:19 | מאת:

שלום גלית, יש הבדל בין להפחית כמות פחמימות ובין לא לאכול כמעט פחמימות. הפחתה לא תעשה הבדל משמעותי, כי בכל זאת מקור האנרגיה הזמין והנוח ביותר לגוף הוא גלוקוז. במידה ואת מפחיתה באופן משמעותי את כמות הפחמימות ומספקת יותר חלבון ושומן במקום, מאגרי הפחמימות יקטנו, יהיה שימוש מהיר יותר בחלבון ובשומן לצורכי אנרגיה- כלומר הפיכתם לגלוקוז. דיאטה זו הינה קשה לביצוע ואינה מומלצת. אם את רוצה לרדת באחוזי השומן, המשיכי בפעילות הגופנית ועסקי בדיאטה לירידה במשקל רגילה, אינך זקוקה לדיאטה מיוחדת שאינה מומלצת. גשי לדיאטנית לייעוץ אישי. בברכה, דנה

22/04/2007 | 20:40 | מאת: מלי

האם מי שעושה דיאטה עדיף לו לא לאכול טונה וקורנפלקס האם 2 דברים אלו משמינים?? תודה...

22/04/2007 | 22:13 | מאת:

שלום מלי, אוכל אינו משמין פר הגדרה, מה שמשמין הוא לאכול יותר מדי קלוריות ליממה בהשוואה להוצאה קלורית, וקורנפלקס וטונה הינם מזון לכל דבר, שניתן לשלב בתפריט, השאלה באיזה מינון. בברכה, דנה

22/04/2007 | 19:10 | מאת: שרית

במסגרת התפריט שניתן לי ע"י דיאטנית קופ"ח, מותר לי לאכול ירקות מבושלים.האם סלק נחשב לחלק מאותם ירקות שאפשר לאכול אותם ללא הגבלה,או שכדאי להמעיט בגלל שיש בזה סוכר?האם יש עוד ירקות שצריך להגביל את צריכתם בגלל סוכר? ושאלה נוספת:מה לגבי זיתים?

22/04/2007 | 22:14 | מאת:

שלום שרית, אכן ישנם ירקות שעשעירים יותר בפחמימות כגון סלק, בצל, עגבניה, ולכן מהם כדי לצרוך אחד עד שניים ליום, ומכל שאר הירקות ללא הגבלה. זיתים שייכים לקבוצת השומן ומהווים תחליף לשמן או טחינה. בברכה, דנה

22/04/2007 | 18:08 | מאת: לילי

שלום רב עשיתי בדיקות דם והתשובה של הבדיקות רשומות למטה שאלתי אני לא אוכלת בשר ולא גבינה צהובה ובכל זאת יש לי כולסטרול גבוה האם פחמימות מעלות כולסטרול? איזה מאכלים אני צריכה לאכול על מנת שירד הכולסטרול Cholesterol | mg/dL | * 254 | Triglycerides | mg/dl | * 78 | HDL-Cholesterol | mg/dl | * 72.5 | LDL Cholesterol Calculat. | mg/dl | * 165.3 |

22/04/2007 | 22:12 | מאת:

שלום לילי, ענינו רבות בפורום זה בנושא כולסטרול ושומנים. ערכי חיפוש בפורום זה תחת נושאים אלו ותוכלי לראות את כל השאלות הותשובות בנושא. באופן כללי כולסטרול ברובו לא מגיע מהמזון אלא מבעיה באיזון בין צריכה, שימוש וייצור כולסטרול בגוף. אין כל קשר ממשי לצריכת גבינה צהובה ובשר לכולסטרול גבוה. עליך לפנות לדיאטנית קלינית לייעוץ אישי. בברכה, דנה

23/04/2007 | 09:13 | מאת: אלי

דנה שלום, מאחר שאכילת גבינה צהובה אינה משפיעה על כולסטרול, האם היא איננה מסוכנת בכלל? האם יש קטיגוריות כלשהן של אנשים שחשוב כי יימנעו מאכילתה? והאם זה נכון גם לגבינות צהובות 9% שומן בלבד? תודה.

22/04/2007 | 14:00 | מאת: דבי

שלום, אני לא יודעת אם הגעתי למקום הנכון, אבל אני אנסה... יש לי כאבי שרירים בכף הרגל ובירכיים כבר תקופה ארוכה. עשיתי בדיקת דם ורמת ה LDH שלי גבוהה (505), אמרו לי שזה קשור לרמת ויטמין B6 נמוכה. האם יש קשר? אם לא מה זה עוד יכול להיות? (לפני כן סבלתי חודשיים מכאבי בטן, וכמעט לא אכלתי כלום. שאר הבדיקות היו מאה אחוז בסדר. תודה רבה.

22/04/2007 | 16:22 | מאת:

שלום דבי, שאלתך באמת אינה מתאימה לפורום זה אך אנסה לענות. הכאבים שאת מציינת יכולים להתאים למיופטיה-כאבי שרירים שיכולה להתבטא גם בעליה של LDH. העליה אצלך אינה משמעותית, ויכול להיות משדובר במיופטיה קלה. כמו כן יש לזכור כי ישנם מס' מקורות ל- LDH (כבד, דם, לב, שריר ועוד), ובבדיקה לא יכולים לדעת מה מקורו ומה הסיבה לעלייתו. כמו כן יש לשלול שימוש בתרופות מסויימות, כגון תרופות להורדת שומנים, וכן לוודא שתפקוד בלוטת התריס תקין. מעבר לכך, רצוי להמשיך מעקב ולנסות לברר אם אפשר לברר יותר לעומק את מקור ה- LDH. לא מצאתי כל קשר בין רמות LDH גבוהות וחסר בויטמין B6. הסבירות לחסר בויטמין זה הינה נמוכה ביותר. התייעצי עם רופא מומחה לכאב, או נוירולוג או ראומטולוג. בברכה, דנה

22/04/2007 | 16:25 | מאת:

שלום דבי, שכחתי לציין שיכולים להיות חסרים אחרים היכולים לגרום לכאבי שירירם ועליה ב- LDH כגון קרניטין, ולכן רצוי לעשות המשך בירור רפואי. בברכה, דנה

22/04/2007 | 09:32 | מאת: שרית

האם זה נחשב לפחמימה?האם אני יכולה לאכול כוס וחצי קינואה במקום כוס וחצי אורז,למשל,או פפחמימה/קטניה אחרת? תודה!

22/04/2007 | 10:45 | מאת:

שלום שרית, קינואה היא מזון שנמצא דומה בהרכבו גם לקטנית וגם לפחמימה,מכיל לא מעט חלבון והרבה פחמימות, וקינואה בהחלט מהווה תחליף למנת פחמימה או קטנית. בברכה, דנה

21/04/2007 | 21:36 | מאת: רן

שלום, ביתי בת השנתיים ושמונה חודשים סובלת מזה כחודש וחצי מעצירויות חוזרות - יציאה כל 3-6 ימים וזאת לאחר שתיית מיץ שזיפים (מסכימה לשתות כשליש כוס ביום) ואל-צירות (ככפית וחצי ביום-מערבבים עם משקה כלשהו..). מתלוננת מדי פעם על כאבי בטן. התזונה שלה: אוכל מבושל - כמעט הכל. פירות-לא. ירקות חיים-לא!(רק אם בתבשיל). מוצרי חלב-כן. היא לא מוכנה לשתות מיץ תפוזים או לאכול משמישים וכו' נא תגובתכם/ עצתכם. (היש פתרונות טבעיים?, האם מומלץ בגיל כזה לקחת נר גליצרין?) שאלה נוספת, קניתי מתקן להכנת ארטיקים, האם יש ערך תזונתי במיץ תפוזים/פירות אחרים שנסחטו והוקפאו (נתן לה אותם כארטיק (בספק אם תסכים) תודה, רן

רן שלום! בגלל התלונות על כאבי בטן, מומלץ לפנות גסטרואנטרולוג ילדים לשלול בעיות נוספות. אם מדובר רק בעצירות, הרופא יכול לסייע במתן טיפול מתאים. הוא יכול גם להפנות לדיאטנית ילדים להדרכה תזונתית. מצרפת מאמר טוב בנושא (יותר מהפן ההתנהגותי): http://www.doctors.co.il/xID-5642,xCT-12,m-Doctors,a-Article.html בברכה, נועה

21/04/2007 | 19:04 | מאת: קשת

שלום אני מבקשת לדעת מה הערך התזונתי של חסה. מה אני "מרוויחה" מאכילת חסה. בתודה, קשת

21/04/2007 | 20:06 | מאת:

שלום קשת, החסה דלה מאוד בקלוריות ויחסית עשירה באשלגן, ויטמין K, וויטמין A. בברכה, דנה

21/04/2007 | 10:26 | מאת: מיאל

שלום. אני בת 16 גובה 1.71 משקל 66.7 מתאמנת, 3 פעמים בשבוע הליכה של 45-60 דקות אימון בטן רבע שעה, חיזוק שרירי רגליים וברכיים 20 דקות ומידי פעם פלג גוף עליון, כתפיים ,גב חזה מה הכמות הקלורית ליום שמומלצת לי? הדיאטנית המליצה לי על 1600 קל' אבל אני מרגישה רעבה כל הזמן ורק אחרי שאני אוכלת עוד אני רגועה

21/04/2007 | 11:35 | מאת:

שלום מיאל, אנו לא נותנים המלצות אישיות בפורום זה. החלטה על כמות קלוריות יומית לא מתבססת רק על משקל וגובה, ישנם גורמים נוספים. אם את מרגישה רעבה עם 1600 קק"ל, התייעצי עם הדיאטנית שלך לגבי אפשרויות גיוון והרחבה. בברכה, דנה

21/04/2007 | 02:42 | מאת: אבי

שלום, האם שמן זית מאבד מערכיו התזונתיים כאשר הוא עובר הקפאה ולאחר מכן חוזר למקרר כממרח?

21/04/2007 | 09:34 | מאת:

שלום אבי, לדאבוני אין לי תשובה משכילה בנושא. אני יכולה להניח שמבחינת ערכו התזונתי בשל חומצות שומן חד בלתי רוויות, הדבר לא נפגע באופן משמעותי, אך מבחינת ויטמינים איני יכולה לומר בוודאות. זאת שאלה שיש להפנות למהנדס מזון. בברכה, דנה

20/04/2007 | 23:46 | מאת: מיאל

האם יש סיכון בשתיית הרבה מים? ואני מדברת על 5 ליטר ויותר ליום. בשביל נערה בת 16 מה מומלץ? תודה.

21/04/2007 | 09:31 | מאת:

שלם מיאל, בוודאי שיש סכנה בשתיית 5 ליטר מים ליום, ביחוד אם עוסקים בפעילות גופנית ומאבדים בזיעה מלח ומים, יש סיכון לסבול מבעיית איזון מלחים בגוף והדבר מהווה סכנת חיים. ההמלצה היא לשתות כ- 2.5 ליטר נוזלים ליממה, וזה יכול להיות כל נוזל, לאו דווקא מים. אין כל סיבה לשתות 5 ליטר ליממה. בברכה, דנה

23/04/2007 | 09:19 | מאת: ליאורה

האם בכמות הנוזלים שרצוי לשתות (2.5 ליטר) נכללים גם נוזלים כקפה, תה, קקאו, חלב, בירה (לבנה, שחורה), לימונדה ביתית, מרק וסודה?

20/04/2007 | 17:15 | מאת: עדי

שלום עד לפני כשבוע בערך אכל בני בן החודש ושלושה שבועות סימילאק, לאחר מס' פעמים של חנק (לא עד כדי הכחלה אבל הפסקת הנשימה ומצוקה למשך כחצי דקה והתקשתות הגב לאחור עד שבהדרגה נרגע..) הגענו מודאגים מאוד עם התופעה לבי"ח ושם הומלץ לנו לנסות את האנפמיל.. כבר כמה ימים אנחנו מאכילים את הפספוס ובינתיים ב"ה הכל בסדר.. אבל רציתי לדעת.. האם האנפמיל מספק את כל מרכיבי המזון שהוא צריך בהשוואה לסימילאק ? בנוסף, כאשר אכל סימילאק הכמות היתה 110 CC ועכשיו לפי מה שכתוב על אריזת האנפמיל צריך להגדיל את המנה ל-150 CC, איך מגדילים את המנה ? האם בבת אחת או בהדרגה ? תודה עדי

20/04/2007 | 17:39 | מאת:

עדי שלום! אנפמיל AR היא פורמולה רפואית מיוחדת למצבים אלו ו/או כאשר יש פליטות מרובות (רפלוקס). אני מאוד מקווה שהתכשיר אכן יפתור לכם את הבעיה. מבחינה תזונתית הוא מספק את כל צרכי התינוק ודומה מאוד לסימילאק או מטרנה. הריכוז הקלורי זהה ואין כל צורך לשנות את הכמות של המנה, אלא אם בנך רעב ואת מתרשמת שהוא רוצה עוד. מנה של 150 לדעתי גדולה לגיל חודשיים ועלולה כשלעצמה לגרום לפליטות בשל מלאות קיבה. בברכה, נועה

22/04/2007 | 00:01 | מאת: עדי

נועה, תודה רבה על התשובה המהירה... האם 130 CC מתאים מבחינת הכמות לגיל חודש ושלושה שבועות ? שמעתי גם שישנה האפשרות לשלב סימילאק עם קורנפלור מה עדיף מבחינת בעיית ההחנקויות ?

14/07/2007 | 21:53 | מאת: אסיה

הבן שלי בן חודש וחצי , סובל מגזים וכאבי בטן , כל ארוחה הופכת לסיוט: צרחות, התכווצויות, כאבים . במשך היום הוא אוכל בסביבות 120-150 מ"ל , ובלילה 60-90 מ"ל. בחודש וחצי הוא עלה 1.5 קילו. הרופא אמר לי שזה הרבה ואני צריכה להוריד את המנה ל100 מ"ל ולהגדיל זמן בין ארוחות לפחות ל- 4 שעות, להחזיק את הילד על הכתף והכל יעבור עם הזמן. ניסיתי סימילאק, מטרנה, סימילאק free (ללא לקטוז). נתתי לו טיפות נגד גזים : גרייפ ווטר, גליקול, סימיקול, נרס הרווי.שום דבר לא מקל על הכאב, הצרחות הן בזמן האוכל וכ- שעה אחרי האוכל. האם אנפמיל או נטרומג'ן יכולים לעזור?

20/04/2007 | 10:02 | מאת: שרית

במסגרת תוכנית דיאטנ שנתנה לי דיאטנית קופ"ח, מותר לי לאכול בערב,כוס וחצי לאחר בישול, של פחמימות כגון אורז,פסטה וכ"ו. האם מותר גם גריסים/שעועית יבשה/חיטה בכמות הזו, במקום האורז וכ"ו? תודה רבה מראש.

20/04/2007 | 14:31 | מאת:

שלום שרית, התשובה היא כן ואף מומלץ. בברכה, דנה

20/04/2007 | 15:16 | מאת: שרית

אז אם אני מבינה נכון,מותר של כוס וחצי לאחר בישול, של:אפונה,חיטה,גריסים,שעועית יבשה,תירס וכדומה? ועוד דבר:במקום פרי של ארוחת ביניים..ישנו רסק תפוחים טבעי בלי סוכר,של יכין,באריזה דומה לזו של רסק עגבנית.האם מותר? המון תודה.עזרת לי מאוד.

19/04/2007 | 18:24 | מאת: נעה

שלום רב, אני לא יודעת אם זה המקום המתאים לשאלה, אבל אני בת 25 ורוב התפריט שלי בנוי על מתוקים. אני מרגישה שאני זקוקה למתוק "כמו אוויר לנשימה" כמעט כל היום. האם יש סיבה רפואית להתנהגות כזו?

19/04/2007 | 18:36 | מאת:

שלום נעה, בהגדרה אין התמכרות למזון או למתוקים, כך שלא מדובר במחלה אלא בצורך כנראה יותר נפשי מפיסי, ובהרגל של אכילה לא נכונה. איני רואה פסול בצריכת מתוקים על בסיס יומי, כל עוד זה לא גורם לך למחלות או להשמנה. בברכה, דנה

19/04/2007 | 21:24 | מאת: נעה

האם "התמכרות" למתוק יכולה להעיד על מצב נפשי כלשהו או חוסר באיזשהו מרכיב בחיי?

19/04/2007 | 16:23 | מאת: מלי

שלום רב, האם לאדם הסובל מבריחת סידן מהעצמות אסור לצרוך מוצרי קקאו, קולה, קפה ושאר המאכלים הגורמים להפרשת סידן מהכליה? בברכה, מלי

19/04/2007 | 18:34 | מאת:

שלום מלי, לאנשים הסובלים מאוסטאופורוזיס וצריכים לצרוך סידן בכמויות גדולות רצוי להמנע ממזונות המורידים ספיגה או הגורמים לעליה באיבודים בכליה. ולכן כל המשקאות שציינת, אינם אסורים אך מומלץ לצרוך מהם בכמות מתונה. בברכה, דנה

19/04/2007 | 13:26 | מאת: מעיין

היי.. אני בת 29 וכ - 17 שנים סובלת מהפרעות אכילה, לאחרונה הפסקתי טיפול ומאז המצב רק מתדרדר והמלחיץ הוא שהפסיק לי המחזור. אני מרגישה שאני נגמרת ואין לי יותר כוחות להתמודד עם המצב שבוא אני נמצאת. מעיין

19/04/2007 | 16:25 | מאת: מיאל

מתוקה למה הפסקת את הטיפול? ובואי לפורום הזה: http://community.msn.co.il/comm_forum_topics.asp?ForumID=33573&CommID=19317

19/04/2007 | 18:30 | מאת:

שלום מעיין, אינך צריכה להרגיש את הייאוש, אם במקום שבו טופלת לא הצליחו לעזור לך, פני למרכז אחר לטיפול בהפרעות אכילה. ללא תמיכה וטיפול נכון המחלה רק תחמיר. עצם פנייתך לפורום זה מעידה על רצונך לעזור לעצמך ולהתגבר על המחלה. פני עוד היום לעזרה מקצועית. בברכה, דנה

19/04/2007 | 12:11 | מאת: ליאת

12:10 שלום רב אני בת 54 ועישתי לפני כשבועים בדקת דם ובבדיקת דם היתגלה אצלי כולסטרול גבוהה בערכים של 100-200 ערכי יחוס.והתוצאה היא 219 וסוג השני של כולסטרול הטובכך ניקרא בעברית תוצאה של 85 וערכי יחוס 20-120.,וכולסטרול רע כך ניקרא בעברית, 124.4 תוצאה וערכי יחוס 0.0-130. ובכלל לגבי ערכי הגלצרדים הם תוצאה 51 ערכי יחוס 10.-200 .1 (כול הנתונים להלן עפ"י דוח מעבדה מקווה שזה בסדר). מה עליי לעשות על מנת להוריד את הכולסטרול?2.האם פעילות גופנית יכולה לסייע בהורדת הכולסטרול ??3. והאם זה קשור בתזונה ?? ואם כן מה לאוכל ומה לא לאוכל ?? אגב אני לא מרבה לאוכל הרבה בשר בקר וביצים ??4. האם זה קשור בתורשתיות ?.?5. אז מימה זה יכול להופיע ?? ככה פתאום בחיים.?. 6.והאם אכילה מבוקרת ונכונה יכולה לסייע בהורדת הכולסטרול ללא כדורים יכולה לעזור לי בכך?7.. והאם ישנו סיכון באי לקיחת הכדורים במקום זאת לשמור על תזונה נכונה?? בבקשה אנא פרט לי 8.בדיוק את הגורמים??9. ואת הסיכונים שבכך?? ואנא התייחס לכול השאלות הללו אודה לך אם תענה על כולם .בתודה מראש

19/04/2007 | 18:28 | מאת:

שלום ליאת, הבדיקות שלך נחשבות על גבול התקין ואינן מחייבות התערבות תרופתית כלל, מה שחשוב זה לא סך הכולסטרול אלא היחס בין ה-HDL ל- LDL, ואצלך היחס מצויין ולכן אין מקום להתערבות תרופתית. מבחינת דיאטה, את יכולה לקבל הדרכה מדיאטנית קלינית לגבי דיאטה דלת כולסטרול ושומן רווי, ופעילות גופנית אירובית בהחלט יכולה לעזור לך בהורדת הכולסטרול- LDL. חושב לציין, שלפי ההמלצות היום, אינן חורגת מההמלצות. עדיף במקרה שלך לשמור על תזונה בריאה ופעילות גופנית ופחות לערב רופאים. הסיבה לעליה היחסית היא הגיל וייתכן ונטיה תורשתית. כמו כן לא ציינת את משקלך, גם עודף משקל יכול לגרום לעליה בכולסטרול, וכמובן עישון. הסיכונים הכרוכים בכולסטרול גבוה הוא מחלות כלי דם ולב, אך הואיל ולך יש כולסטרול HDL מאוד גבוה, הוא מהווה גורם מגן, ולכן את בסיכון נמוך יותר. בכל מקרה, פני לדיאטנית קלינית לייעוץ אישי. בברכה, דנה

19/04/2007 | 11:28 | מאת: MORAN

הנני בת 45 חולת סכרת לא אוכלת בשר בצים ומוצרי חלב (למעט יוגורט) האם אני זקוקה לתוספי מזון באופן קבוע, אני אוכלת פירות ירקות עוף ודגים.

19/04/2007 | 11:50 | מאת:

שלום מורן, בהנחה שאת אוכלת כל יום מנת דג, אז הדיאטה תהיה חסרה בעיקר בסידן. אם אינך אוכלת כל יום מנת דג, אז הדיאטה גם חסרה ברזל וויטמין B12 ולכן יש לשקול תוספים אלו, כמובן אחרי בדיקת דם. בכל מקרה, יש להתייעץ עם רופא המשפחה ו/או דיאטנית קלינית. בברכה, דנה

19/04/2007 | 13:13 | מאת: MORAN

הנני אוכלת כל יום מנת עוף ופעם בשבועיים לערך דג.בכל זאת צריך תוספות?

19/04/2007 | 13:20 | מאת: MORAN

האם אכילה של פעם ביום עוף מספיקה במקום דג. או לחלופין לקחת כדור אחד של אומגה 3 במקום תוספת של מנת דג. ורק להשלים סידן + ברזל B12

18/04/2007 | 23:58 | מאת: ענבר

שלום. אני בהריון בשבוע 29 ואני מודעת לכך שעלי להימנע מצריכת אלכוהול, אך רציתי לשאול האם בתבשיל/צלי שהוסף לו אלכוהול יש עדיין אלכוהול, או שהוא התנדף תוך כדי הבישול וניתן לאכול את התבשיל/צלי ללא חשש? תודה רבה...

19/04/2007 | 08:38 | מאת:

ענבר שלום! נדגיש - ההמלצה היא להמנע משתיית אלכוהול והיא חשובה ואין להתעלם ממנה. יחד עם זאת מדובר בעניין כמותי. בבישול, חלק מהאלכוהול יתנדף. כמה? תלוי בתנאי הבישול, משך, סוג המשקה המוסף וכו'. אין דרך לקבוע כמה נותר אך יש סבירות לכך. בהריון, איזו כמות מסוכנת, גם לגימונת קטנה? לא בטוח. אין לי תשובה חד משמעית בשבילך. זה ישאר נתון לשיקולך. בברכה, נועה

18/04/2007 | 20:57 | מאת: אלירן

האם יש יסוד לטענת הטבעונים שתירס משומר הינו חסר ערך תזונתי, מאחר שכל (או כמעט כל) ערכיו התזונתיים אבדו בתהליך השימור? והאם הוא הדין לגבי שימורים בכלל?

18/04/2007 | 21:06 | מאת:

שלום אלירן, בוודאי שתירס משומר אינו שווה לחלוטין לתירס טרי, הוא שומר בסוכר או במלח ולכן מכיל יותר קלוריות ו/או מלח. מבחינת סיבים, ויטמינים ומינרלים, ההבדל אינו משמעותי. בכל מקרה, עדיף לצרוך תירס טרי או קפוא ולא משומר. בברכה, דנה

19/04/2007 | 09:34 | מאת: אלירן

דנה שלום, סליחה, אך לא הבינותי את תשובתך. האם התכוונת לומר שסיבים, ויטמינים ומינרלים נמצאים בשימורי התירס במידה דומה לאלה שבתירס טבעי? אם כך, האם זה לא טוב? חשוב לזכור שלא תמיד ניתן למצוא תירס חי, וכמו כן אכילת תירס חי, על אף היותו טעים ביותר, לא תמיד נוחה - גרעיניו נכנסים בין השיניים, בניגוד לשימורי תירס. כמו כן, תירס משומר יכול לשמש תוספת למנה עיקרית, בניגוד לתירס חי. כמו כן, לא ענית לסיפא בשאלתי - האם את מסתייגת גם משימורי חומוס, סרדינים ודג טונה?

18/04/2007 | 20:25 | מאת: לילך

שאלה קטנה מקווה שתוכלו לעזור לי אני רוצה לדעת כיצד מתבצעת רגישות ללקטוז?ובאיזו מחלקה זה מתבצע בתודה מראש לילך

18/04/2007 | 20:37 | מאת:

לילך שלום! מבצעים מה שנקרא מבחן נשיפה במכון/מרפאה גסטרואנטרולוגית. אצלנו ב: http://www.rambam.org.il/מחלקות+ומרפאות/אגף+פנימי/גסטרואנטרולוגיה/default.htm בהצלחה, נועה

19/04/2007 | 10:10 | מאת: לילך

18/04/2007 | 12:07 | מאת: אורית

האם זה נכון שאסור לאכול סטייק "מדיום" בהריון? וסטייק "מדיום - וול" מותר?

18/04/2007 | 13:12 | מאת:

אורית שלום! החשש הוא ממזהמים המצויים בבשר נא. לטובת העניין מדיום נכלל בקטגוריה זו. מומלץ וול דאן (למרות שפחות טעים :-(... ). בברכה, נועה

17/04/2007 | 22:00 | מאת: שחף

שלום בתי בת 3 וחצי ומהחודש נמצאת איתי כל יום בשעה 13:00. בשעה הנ"ל אני אוספת אותה לאחר שסיימתי את עבודתי. בגן היא אוכלת ארוחת צהריים מלאה (אני רואה כשאני מגיעה). שאנו מגיעות הביתה כאשר אני אוכלת צהריים היא רוצה לאכול איתי וממש יושבת לאכול. אח"כ במהלך כל הצהריים מבקשת לנשנש (אמא מה אפשר לאכול?) אני מגבילה לממתק 1 ביום. לעיתים מכינה לה כריך עם שוקולד כאשר מבקשת. שאלתי היא כיצד לנהוג עימה? לאפשר לה לאכול איתי? לומר לה שהיא אכלה בגן ועכשיו אני אוכלת? מבנה גופה רגיל. לי יש נטייה מאוד להשמנה ואני מפחדת עליה...מה עושים? אגב להמשיך להגביל ממתקים ל-1 ביום? לא רוצה לעשות טעויות שאח"כ יובילו לבעיות אכילה ו/או תאווה לאוכל/ממתקים. תודה שחף

שחף שלום! מבלי להכנס להערכה תזונתית של בתך, אני חייבת לומר לך שיש ערך רב לישיבה של בתך לאכול יחד איתך ולכן אני לא נוטה לומר לך מיד לעשות לזה סוף. צריך לראות את תזונתה באופן כולל (במשך היום וגם במשך שבוע) כדי לבחון האם היא באמת נמצאת בעודף קלורי רב. סביר להניח שלא משום שילדים מאזנים את עצמם במסגרת היום או השבוע. המלצתי לך היא לערוך רישום צריכת מזון שלה (כולל כמויות) במשך שבוע ולהביא זאת לדיאטנית ילדים להערכה (אפילו חד פעמית). מתוך התוצאות ניתן יהיה לשקול דרך פעולה. בברכה, נועה

18/04/2007 | 14:20 | מאת: שחף

באומרך ערך רב למה בדיוק התכוונת? מאיזה היבט? רגשי? התנהגותי? אשמח אם תרחיבי בנושא. תודה

17/04/2007 | 13:19 | מאת: טלי

אני בתחילת שבוע שמיני, ורמת הקלציום שנמדדה אצלי לפני שבועיים היתה תקינה. קשה לי לאכול מוצרי חלב יותר מיוגורט אחד ליום (דנונה ביו). האם עלי לקחת תוסף של סידן ומאיזה שבוע? ואם כן באיזה מינון?

17/04/2007 | 17:04 | מאת:

שלום טלי, ההמלצה בהריון לסידן היא כ- 1300 מ"ג ליממה, הואיל ואת צורכת רק כ- 300 מ"ג ביום, רצוי להוסיף כדור סידן המיל 600 מ"ג סידן זמין. המלצה זו נכונה גם לאחר הלידה ובכל שבוע בהריון. בכל מקרה, מומלץ להתייעץ עם הרופא המטפל.. בברכה, דנה

17/04/2007 | 09:47 | מאת: מירוש

לפני בערך שלוש שנים עקב משבר אישי ירדתי המון במשקל (ירדתי למידה 36 במכנסיים) כי כמעט ולא אכלתי צרכתי ברוב שעות היום רק קפה וסיגריות. זה היה לתקופה של בערך 7 חודשים. מאז חזרתי לעצמי העניין הוא שאיני עוברת את ה600 קלוריות ומשמינה ללא הפסקה הגעתי למידה 42 במכנסיים ה-bmi שלי הינו 26 . ישנה בעיה נוספת והיא תת פעילות של בלוטת התריס אני לוקחת אלטרוקסין 100 פעם ביום אני הולכת 4 פעמים בשבוע כ- 50 דקות בכל פעם .למרות כל זאת אני משמינה מידי יום אני מרגישה איך אני עולה ונפוחה ממש כמו שזה נשמע מיום ליום אני משמינה ולא מרזה. אני נמצאת גם בביקורת אצל דיאטנית והיא ממליצה להעלות את כמויות האוכל. אני משתדלת לדבוק בתפריט שלה ולמרות זאת אני ממשיכה לעלות במשקל . אני ממש מיואשת. תודה על תגובתכם המהירה.

17/04/2007 | 10:20 | מאת:

שלום מירוש, תקופת ה"צנע" שלך במזון ככל הנראה פגעה בחילוף החומרים שלך, ועל כן קשה לך מאוד לשמור על משקל תקין מבלי לעלות במשקל, אפילו אם את אוכלת כמויות קטנות של מזון ועוסקת בפעילות גופנית. בשלב ראשון יש לוודא שאת מאוזנת מבחינת פעילות בלוטת התריס. במידה וכן עליך להוסיף עוד פעילות גופנית מעבר להליכה, פעילות אירובית אינטנסיבית יותר. לעיתים כדי לחזר למצב תקין, יש להעלות במשקל את הק"ג שירדת, כד לנסו לרדת במשקל שוב, בשלב מאוחר יותר, אך איני יכולה להבטיח לך שזה יעזור. כמו כן, ישנם מכונים בארץ, בעיקר בתל השומר, עם מעבדות מטבוליות הבודקות צריכת אנרגיה ומטפלות בבעיות מטבוליות, הייתי מציעה לפנות גם אליהם. לצערי, אין פתרון קל או פתרון פלא. בברכה, דנה

17/04/2007 | 10:35 | מאת: מירוש

בבדיקה שעשיתי לפני כחודשיים בלוטת התריס היתה 8.5 (טי.אס.אצ') בכל מקרה אני ממשיכה עם הלטרוקסיןבאופן קבוע.שאלתי היא האם ישנה אפשרות כי בגלל הירידה במשקל בעבר הגוף שלי לא יחזוא למצב נורמלי של שריפת קלוריות ואני צריכה לצום? איך אני מגיעה לבדיקות האלה בתל השומר ואיך קוראים לתחום זה ?בגדול האם יש סיכוי לאור הנתונים הנ"ל שאני ארד אי פעם במשקל?

16/04/2007 | 23:27 | מאת: מיאל

מהי חיטת דורום שממנה מכינים פסטה? היא כמו חיטה מקמח מלא? יש לה יתרונות? תודה.

17/04/2007 | 10:23 | מאת:

שלום מיאל דורום הוא סוג של חיטה, אשר ממנה מייצרים קמח ליצור פסטה. יש המייצרים פסטה מקמח שמקורו בחיטה מלאה, קמח לבן ועוד. ההבדל העיקרי בין קמח דורום לבין קמח לבן הוא החלבון, בחיטת דורום יש יותר חלבון ופחות פחמימות מקמח לבן, אך לא בהבדל משמעותי. כמובן, ככל שהקמח עובר פחות עיבוד, הוא מכיל יותר סיבים תזונתיים, לכן קיימת אפשרות, שדורום עשיר יותר בסיבים תזונתיים, ולכן אולי יותר מזין. מבחינת ערך קלורי אין כל הבדל. הבדל נוסף הוא במבנה הקמח, קמח שמקורו מחיטת דורום נחשב קשה יותר ומותאם בעיקר לייצור פסטה. בברכה, דנה

16/04/2007 | 20:34 | מאת: אייל

שלום רב.האם GABA היא חומצה אמינית שקיימת בגוף או שזה רק מוצר מסחרי? איזה מזונות מכילים גאבא ומה תפקידה של החומצה האמינית הזו בגוף(אם יש דבר כזה- כמו שיש טריפטופאן,טירוזין וכו').

16/04/2007 | 23:06 | מאת:

שלום אייל, GABA הינה חומצת אמינו בלתי חיונית המיוצרת בגוף באופן טבעי כתוצאה מפירוק חומצה גלוטמית ע"י ויטמין B6 ומנגן. גאבא חיונית לתפקודו התקין של המוח ומסווגת כנוירוטרנסמיטור (מתווך עצבי).כמתווך עצבי 'מעכב' משמשת הגאבא להרגעה ולמיתון פעילות עצבית. תרופות כמו ווליום פועלות על אותם קולטנים של הגאבא, וגם אלו גורמות לתופעה של שינה והרגעה.מחקריים הראו יעילות בטיפול בגאבא בחולי אפילפסיה, סיכוזפרניה וחרדה. כמו כן ראו שבאלצהיימר ישנה ירידה יחסית ברמות חומצה זו. חומצה זו ניתן למצוא בדגים, בעיקר במקרל. בברכה, דנה

16/04/2007 | 15:11 | מאת: רונית

שלום, אצלנו במשפחה אוכלים הרבה פסטה ואני יודעת שחצי כוס פסטה שווה למנת לחם אחת. אין לי דרך כל פעם לקחת כוס ולהוציא מהסיר חצי כוס פסטה, מה אני יכולה לעשות? שאלה נוספת, האם פסטה היא פחמימה יעילה, כלומר מתפרקת לאט וכך גורמת ליותר שובע לאורך זמן?

16/04/2007 | 17:01 | מאת:

שלום רונית, מספיק שתקחי 4 כפות ספטה וזה שווה ערך ל- 1/2 כוס. פסטה מחיטה מלאה נחשבת לפחמימה שנספגת לאט ויעילה. פסטה רגילה שווה לאכילת לחם לבן. בברכה, דנה

16/04/2007 | 08:01 | מאת: מיכל

כמה פירות צריך לאכול ביום ואיך משלבים אותם? האם ניתן לאכול אותם ביחד עם ארוחות הביניים, כמו למשל ארוחת ביניים שתכלול 2 פרוסות לחם עם חצי גביע קוטג' ותפוז או תפוח?

16/04/2007 | 12:36 | מאת:

שלום מיכל, ההמלצה היום לאוכלוסיה הבריאה, לצרוך 3-4 מנות פרי ליום. אין זמן או דרך לצורכם, הכל יהיה נכון וסביר, בין הארוחות, עם הארוחות כוכ'. בברכה, דנה

15/04/2007 | 18:54 | מאת: דינה

בת 45 70 ק"ג על 172 ס"מ. פעילות גופנית: שעתיים ספינינג, שעה פילאטיס ושעה עיצוב. רוצה להפחית 5 ק"ג. מהו קצב הירידה המומלץ? כמה קל' יש לצרוך כדי לרדת בקצב המומלץ?

15/04/2007 | 20:51 | מאת:

דינה שלום! האם הפעילות היא סה"כ לשבוע? האם התחלת בה כעת או שעושה זאת כבר זמן רב? אם כן, האם לא הביאו לתוצאות? לדעתי מומלץ ברמת פעילות כזו להתמקד בירידה בהקפים ואחוזי שומן. המשקל פחות רלוונטי, מה גם שמשקלך תקין לחלוטין... בברכה, נועה

15/04/2007 | 16:33 | מאת: ליאור

היי, רציתי לשאול אם קיים הבדל משמעותי בין לימודי תזונה קלינית לתואר ראשון במכללה/אוניברסיטה לבין לימודי תזונה קלינית טבעית במכללות פרטיות שהם לא לתואר ראשון אך כן ניתנת תעודת מטפל הוליסטי מוסמך אחרי סיום הלימודים? על מה את ממליצה?

15/04/2007 | 17:48 | מאת:

שלום ליאור, איני יכולה לומר לך מה יותר טוב או להמליץ, איני מכירה אותך. להערכתי, עדיף , מבחינה מקצועית, ללמוד לימודי תזונה אקדמאיים ואח"כ להתמחות בתחום התזונה הטבעית. כל הרקע המדעי יוכל להפוך אותך למטפל הרבה יותר טוב, ואני יכולה גם לומר לך, שלא מעט דיאטניות קליניות עשו מהלך זה. בברכה, דנה

15/04/2007 | 19:28 | מאת: ליאור

שיש לי ציון פסיכומטרי נמוך...

15/04/2007 | 14:14 | מאת: שירה

שלום רב, אני מעוניינת לדעת האם יש סדר מסוים לאגירת שומנים בגוף עפ"י סוגי המזון? בשאלתי אני מתכוונת האם אכילה של א' גורמת להשמנה באיזור a באופן ספציפי? נאמר לי שאכילת תמרים גורמת להשמנה באיזור של הפנים, האם יש בדבר? כמו גם אשמח לדעת מהי דעתך באשר לאכילת 2 תמרים ביום במקום פרי (סה"כ ביום 3 פירות, עבור אדם בריא, צעיר, ואם יש צורך להוסיף אז יש תורשה של סכרת במשפחה). תודה רבה על תשובתך, יום טוב!

15/04/2007 | 15:01 | מאת:

שלום שירה, לגבי החלק הראשון של השאלה, התשובה היא לא, מזון מסויים לא גורם להשמנה באיזור מסויים. לשאלתך השניה, אין בעיה להחליף מנת פרי ב-2 תמרים. בברכה, דנה

15/04/2007 | 14:13 | מאת: קרין

אני מכורה למסטיקים, כל שנייה אני צריכה משהו ללעוס בפה, מייד אחרי הארוחה אני לוקחת מסטיק. (מסטיקים ללא סוכר). אמרו לי שזה גורם לתחושת רעב, זה נכון? ומה אני יכולה לעשות נגד זה, או לפחות להקטין את זה אם זה נכון?

15/04/2007 | 14:26 | מאת: שירה

היי, מניסיון אישי ומהתייעצות עם מומחה מפורום לרפואת שיניים, נאמר לי שכדאי להפסיק עם ההרגל. דבר ראשון לעיסה ממושכת גורמת לכאבים בלסת, ועלולה "להוציא אותה מהמקום". דבר נוסף, הממתיקים שמוסיפים לסוכר אינם בריאים לשיניים ועלולים לעורר עששת- ההיפך ממה שיצרני המסטיקים מבטיחים ומפרסמים. כל שידוע לי שאם את ממש רוצה ללעוס מסטיקים כאלה עדיף שתצרכי את אלה שברשימת המרכיבים הראשוניים שלהם מופיעים "קסיליטול" ו"סורביטול"( סוכרים רב כוהליים שהוכחו כמגנים מפני עששת). ולמרות זאת....כדאי להתחיל להפסיק עם ההרגל, עדיף לדעתי לאכול סוכריה ללא סוכר- וגם לזה לא להתמכר יותר מדי. שיהיה לך בהצלחה...

15/04/2007 | 14:57 | מאת:

שלום קרין, ראשית תודה לשירה, תשובתה אכן עוזרת. בנוגע לתאבון, לעיסת מסטיק מגבירה הפרשת חומצה מהקיבה ומגבירה תנועתיות במערכת העיכול ולכן בפועל יכולה להעלות את התאבון, אך לא אצל כל אחד זה עובד באופן כל כך פשטני, ויש אנשים שזה עוזר להם להתגבר על תחושת הרעב והצורך בנשנוש. אם מדובר ברעב, אין מסקנה חד משמעית, רק נסיון. בנוגע לבריאות הפה, ראי תשובתה של שירה. בברכה, דנה

15/04/2007 | 14:03 | מאת: אורית

יש לי טיול מתקרב ותמיד בטיולים מתחשק לי משהו לנשנש, האם יש לכן רעיון לתחליף לחטיפים מלאי השומן - תפוצ'יפס והבמבה למיניהם (חשבתי על פריכיות האורז הקטנות שהן כ-7 קלוריות לאחת, אבל זה לא מספיק), ואולי גם הצעות איך להימנע מהאוכל בארוחות שמגישים, לא רק החטיפים, משום שבחדרי האוכל לא כ"כ מקפידים על אוכל בריא. מה עליי לעשות?

15/04/2007 | 14:54 | מאת:

שלום אורית, ישנם את החטיפים האפויים כמו אפרופו, יש פריכיות אורז עם שוקולד , ישנם קרקרים דל שומן של אסם, יש בייגלה מחיטה מלאה, וגם עכשיו יש את הבסלי החדש האפוי. בארוחות בחדרי אוכל, כדי לקחת רק את המנה הבשרית, ירקות מבושלים וירקות טריים, אם יש. להמנע מפחמימות, בשרים מטוגנים, סלטי מיונז. בברכה, דנה

15/04/2007 | 13:50 | מאת: טליה

לפני כמה זמן התפרסמה ידיעה שהלחם הקל הוא בעצם לא קל, האם זה נכון, אני כבר מבולבלת, איזה לחם עדיף לי לאכול? האם עדיף לי להכין לחם בעצמי מחיטה מלאה ולדלל במים ואת השמרים להכין מכמות קטנה של סוכר, ללא ביצה), אמנם הפרוסה יוצאת קטנה, אבל לפחות אני יודעת מה אני מכניסה שם, מה את חושבת על כך?

15/04/2007 | 14:50 | מאת:

שלום טליה, איני מומחית לאפיית לחמים, וגם איני יכולה לבקר כל חברה המייצרת לחם קל. בפועל בלחם קל יש פחות פחמימות, אך יש יותר חלבונים. הלחם הקל הוא גם "קל" יותר כלומר סה"כ שוקל פחות ולכן יש בו פחות מהכל. איני יכולה לומר בוודאות האם חברה מרמה או דוברת אמת, לשם כך יש את העמותה להגנת הצרכן ומשרד הבריאות, שאמור להגן על הצרכן מפני היצרנים, ולוודא שמה שכתוב הוא אכן נכון. אין לי העדפה ללחם מסויים, מה שגורם לך להרגיש שבעה בהכי פחות קלוריות יהיה הפתרון הטוב ביותר, גם אם לא מדובר בלחם קל. בברכה, דנה

15/04/2007 | 13:21 | מאת: מאיה

קראתי את הכתבה הזאת על דיאטת הלחם http://www.beok.co.il/SelectedArticle.aspx?ArticleID=4385 וזה נשמע ממש מפתה...מישהו ניסה ויודע לספר איך זה בדיוק עובד?

15/04/2007 | 15:07 | מאת:

שלום מאיה, זו פשוט אותה גברת בשינוי אדרת, אין כל ייחוד בדיאטה הזו, זוהי דיאטה דלת קלוריות כמו כל דיאטה אחרת שתעשי, היא נחמדה כי היא נותנת לגיטמציה לאכילת לחם, ממנה נרתעים כל כך הרבה אנשים. היא קלה יחסית לביצוע, טעימה וגם טובה כחלק מאורח חיים בריא. בברכה, דנה

15/04/2007 | 12:56 | מאת: א.

ברשותי פטל שחור, פטל אדום, דובדבנים, דומדמנים אדומים ודומדמנים שחורים (קטנים), אני רוצה לקחת מכל דבר, אבל שזה יהיה שווה למנת פרי. (אני אוכלת את זה כארוחת בוקר עם יוגורט ביו 1.5% ושלוש כפות קוואקר, האם זה טוב או סביר כארוחת בוקר וכמה קלוריות יש בזה?).

15/04/2007 | 14:25 | מאת:

שלום, 2 כפות של הפירות המעורבים יהוו מנת פרי קטנה= 45 קק"ל. 3 כפות קוואקר מכילות כ- 80-100 קק"ל, ויוגורט תלוי בסוג אבל כ- 100-150 קק"ל. סה"כ מנה כזו יכולה להגיע ל- 300 קק"ל, וזו ארוחת בוקר מצויינת, מזינה ובריאה. בברכה, דנה

15/04/2007 | 20:48 | מאת: א.

הפירות ה לא מעורבים, כל סוג בקופסה אחרת, אז איך אדע את הכמות?

15/04/2007 | 11:46 | מאת: ש.ו.

בס"ד קיימים משקאות דיאט אשר מאושרים בחותמת האגודה לסוכרת, ובכל זאת מכילים סוכר, ע"פ רשימת המרכיבים. האם זה אכן משקה דיאטטי, ומתאים לחולי סוכרת ?

15/04/2007 | 11:55 | מאת:

שלום, ברוב המזונות הדיאטטיים יש כמות מסויימת של סוכר בעיקר מטעמי שימור מזון ופחות לשם המתקה וטעם, ואם יש חותמת על המוצר של העמותה, אז באופן עקרוני אפשר לצרוך ממזון זה. כמובן שזה לא פוסל ייעוץ עם דיאטנית קלינית בקופת החולים. כמו כן, מיקומו של הסוכר ברשימת הרכיבים הוא זה שקובע. אם הוא במקומות הראשונים אז תכולתו גבוהה, אם הוא מס' 4-5 ברשימה, אז כמותו קטנה. בברכה, דנה

דנה ברצוני לומר לך כמה שאני נהנת להעזר בך, וכן כמה שדבריך מעניינים, אני קוראת את כל מה שאת מגיבה לי ולאחרים. פשוט נהנת ומשכילה ללמוד.... וגם משתדלת ליישם את הנאמר כאן. דנה מגיעה לך תודה מעומק הלב, את עושה עבודת קודש...! רק רציתי לחמם לך את הלב - נגה

שלום נגה, צוות הפורום מודה לך על מילותיך החמות, שמחים לעמוד לרשותכם.

היכן ניתן למצוא שילוב כזה באיכות ומחיר הוגן?? האם יש קבוצות כאלו??

שלום, עליך לפנות לקופת החולים שלך לבירור, או לחדר כושר בסביבת מגוריך. הדרך הזולה ביותר, לפנות לדיאטנית בקופת חולים לייעוץ ולהתחיל ללכת ברגל כל יום, לפחות 40 דקות. התוצאות יראו במהרה. בברכה, דנה

גיל 50 גובה 175 משקל 103 לא פעיל BMR= 6350KJ 2040KCAL FAT 29% FAT MASS 30.3 KG FFM 73.7 KG TBW 54 KG מה אפשר ללמוד מזה??? איזה תוכנית אימון דיאטה ניתן לבנות על פי זה??

שלום, מנתונים אלו ניתן ללמוד שאתה סובל מהשמנה, בעל אחוזי שומן גבוהים (ההמלצה עד 22%). משקלך צריך להיות לפחות 80 ק"ג, וההוצאה האנרגתית הבסיסית שלך היא כ- 2000 קק"ל, ועל מנת לרדת במשקל אתה צריך לאכול כ-1700 קק"ל ליממה בממוצע על מנת לרדת במשקל. את התכנית תבנה לך דיאטנית קלינית בשילוב מאמן כושר. בברכה, דנה