פורום תזונה קלינית

פורום זה סגור לשליחת הודעות חדשות. לפורום הפעיל - תזונה קלינית - שיבא תל-השומר
15190 הודעות
14864 תשובות מומחה
31/05/2007 | 13:55 | מאת: מיכל

שלום רב, אני סובלת מזה תקופה ארוכה מתחושה של מלאות ונפיחות בבטן. לאחרונה נאמר לי כי ייתכן ואני סובלת מתסמונת המעי הרגיז ומהצטברות של גזים. האם תוכלו בבקשה להמליץ לי על מאכלים מהם כדאי לי להמנע, על מנת להקל על התחושה שלי. תודה

31/05/2007 | 23:56 | מאת:

שלום מיכל, ישנם מס' מזונות המעלים ייצור גזים במערכת העיכול כגון : בצל, שום, כרובית, כרוב, ברוקולי, צנון, קטניות (חומוס, פול, עדשים, אפונה, שעועית), תחליפי סוכר בכמויות גדולות כגון מלטיטול וכמובן, כל מזון שעשיר בסיבים.אך רצוי מהאחרונים לא להמנע אלא להקפיד לשתשות מספיק מים (כ-2 ליטר ליממה) ולעסוק בפעילות גופנית.ניתן גם להעיזר בסופחי גזים למיניהם כדי להמנע מאי נעימות. בברכה, דנה

31/05/2007 | 13:37 | מאת: בובה

היי דנה צהריים טובים, מה שלומך? ברצוני לשאול אותך לגבי ירקות. אולי תוכלי להגיד לי בבקשה באיזה ירק יש הכי הרבה סיבים תזונתיים? אני רוצה לשאול יותר במדויק - איזה ירק גורם במיוחד במיוחד לפעילות מעיים? "ליציאות"??? יש ירק שממולץ ביוחד לצרוך בלילה לפני השינה כך שיוכל בבוקר ל"הכניס לשירותים"? ואני לא רוצה לנסות את השזיפים במים. אני אוהבת ירקות. תודה מראש

31/05/2007 | 16:09 | מאת: נורה

כרוב ניפלא לדיאטה,צריך להוציא הרבה קלוריות על מנת לעכל אותו כך שאי אפשר להשמין ממנו, הוא בריא מזין במינרלים גורם לשובע ואינו משמין אפשר לשלבו במרק,סלט חיי ,ירק מאודה עם רוטב סויה ניפלא,בתיאבון מלא סיבים

31/05/2007 | 23:46 | מאת:

שלום, רוב הירקות עשירים בסיבים תזונתיים בדרגה דומה, כמובן שישנם יותר כגון סלרי, אך רוב הסיבים בירקות אינם מסיסים ולכן פחות עוזרים לנושא היציאה. לרוב אנו מחפשים סיבים מסיסים ואלו נמצאים בעיקר בקטניות, דגנים מלאים, תירס ועוד. אין פתרונות פלא המבטיחים יציאה בבוקר אחרי ארוחה דשנה בסיסים בערב. חשוב להקפיד לשתות כ- 2 ליטר מים ליממה, לעסוק בהרבה פעילות גופנית ולפזר סיבים לאורך כל היממה, כולל ירקות ופירות. כרוב מצויין לתחושת מלאות, אך גם יוצר הרבה גזים ואי נוחות במערכת העיכול ואינו עשיר יותר מירקות אחרים בסיבים. את יכולה לשלבו בתפריט באופן סביר. בברכה, דנה

30/05/2007 | 23:42 | מאת: אילנה

שלום. ברצוני לשאול מספר שאלות לגבי ברזל- 1. האם גם מולטי ויטמין המכיל ברזל צריך להילקח לחוד ממוצרי חלב, ביצים וקפאין? 2. האם גם מזונות המכילים ברזל צריכים להילקח לחוד מהנ"ל? 3. מה לגבי תוספי מזון שטוענים שמכילים ברזל שכן ניתן לצרוך עם מוצרי חלב (סוג מסויים של ברזל, למשל של חברת סולגאר)? תודה תודה תודה...

31/05/2007 | 11:07 | מאת:

שלום אילנה, מולטיויטמין אינו מהווה מקור טוב לברזל, גם בגלל כמות וגם בגלל זמינות, ולא הייתי מסתמכת עליו כתוסף ברזל, ולכן זה לא ממש משנה איך את צורכת אותו מבחינת מזון. עדיף שארוחה עשירה בברזל לא תהיה מעורבת עם ארוחה חלבית וקפאין, אך ההשפעה מזערית. לביצים אין השפעה של ממש על ספיגת הברזל. אם החברה טוענת שאפשר, אז ככל הנראה אפשר, אך לא הייתי מסתמכת על כך במאה אחוז. הצורה הטובה ביותר לצרוך תוסף ברזל היא עם מיץ הדרים על קיבה ריקה. בברכה, דנה

30/05/2007 | 23:24 | מאת: היידי

שלום רב, האם אתן ממליצות על תוסף התזונה אינוזיטול (IP6) לעזרה לפיברומילגיה? תודה וכל טוב

31/05/2007 | 10:47 | מאת:

שלום היידי, אנו לא ממליצות על תוספי מזון, לשום בעיה, בלי ייעוץ פרטני. לי לא יצא להמליץ על תוסף זה, וזה נובע מחסר מחקרים חד משמעיים בנושא. בברכה, דנה

31/05/2007 | 14:39 | מאת: נעמי

דנה שלום, אין ספק ששימוש בתוספי תזונה צריך להיות נבון ומבוקר וכי יעוץ ע"י איש מקצוע תמיד יכול לעזור. אבל.. לההנחה כי חשיבות תוספי תזונה הינה בטלה, וכי אין מחקרים התומכים ביעילותם ואין מובהקות סטטיסטית, אינה נכונה מיסודה! אני ממליצה לך לשמור על פתיחות במקצועך ומעמדך מול מטופלים ומול חברי פורום זה, ולהתעדכן במחקרים ולהתבדות. בברכה נעמי, Ph.D ביוטכנולוגיה

30/05/2007 | 22:22 | מאת: לירוני

היי, איך אני יכולה לדעת כמה קלוריות יש באורז או בספגטי? נגיד אומרים שייש ** קלוריות ב- 100 גר' אורז- איך אני יודעת כמה זה יוצא? אני לא מבינה איך אפשר בסוף יום לחשב את כמות הקלוריות היומית אם אני לא יודעת כמויות של מאכלים שונים. ואת חושבת שאם אני יצרוך -1200 קלוריות אני ירזה? תודה שוב את עוזרת המון.

31/05/2007 | 10:45 | מאת:

שלום לירוני, הדרך היחידה לדעת היא לשקול לפני ו/או אחרי בישול, בהתאם למה שכתוב על האריזה. מעבר לכך את תמיד יכולה ללכת לדיאטנית לייעוץ אישי וכך תוכל לתת לך קבוצות מזון לפי מדדים שונים מגרמים. לגבי שאלתך השניה על קלוריות וירידה במשקל, איני יכולה לענות לך תשובה וודאית בעניין, שכן תלוי כמה את אכולת באופן רגיל. אם זה פחות ממה שאת אוכלת ביום יום את תרדי במשקל וכובן שבשלב מסויים תעצרי עד שגופך יתרגל לכמות קלוריות זו. לירוני, אני רואה שיש לך הרבה שאלות בנושא דיאטת הרזיה, אני מאמינה שפגישה אישית עם דיאטנית קלינית תועיל לך רבות כדי להמנע מטעויות. בברכה, דנה

31/05/2007 | 22:09 | מאת: לירוני

תודה, הייתי אצל דיאטנית והיא אמרה שאני לא צריכה דיאטה בשום אופן- אני שוקלת 42 אבל בכל מקרה יש לי שומנים פה ושם. אני לא יטריד אותך בשאלות מיותרות.. פשוט אין לי את מי לשאול ולפני שפניתי אליך ניסיתי לבדוק בכל מיני אתרים ולא מצאתי תשובות.

30/05/2007 | 17:15 | מאת: mosh

שלום בגלל בעית חניכיים ולעיסה, אכלתי כמה כפות טחינה גולמית משומשום מלא מהצינצנת ללא מים. אבוקדו ,וחצי בטטה. אחרי שעה הרגשתי עייף מת חולשה נוראית שהזכירה תחושה מלפני שנה שאכלתי 20 תמרים בבת אחת .אז הבנתי שהסוכר הלה ותכף ירד אבל פה אמנם הגזמתי בכמות הטחינה אבל אין פה סוכר? מה קרה? מה או מי לא מתפקד טוב אצלי? או כך גם בעודף חלבון כמו בסוכר וזה נורמלי? בלי קשר ? : שאוכל הרבה עלי גפן ממולאים בארוחה מיד מרגיש זרימת דם חזקה. בידיים צינורות הדם מתעבים מאד.לחץ ברגליים:כאילו הדם רוצה להתפרץ החוצה מרוב לחץ . קצת מציק, כואב . המילוי ללא בשר .רק אורז בטטה עדשים גריסי פנינה ובורגול האם עלי גפן רבים גורמים לבעיות? ,או לזרימת דם?או עודף פחמימות? תודה

30/05/2007 | 20:47 | מאת:

שלום, התופעה שתארת יכולה להשמע כירידת סוכר מיידית לאחר ארוחה דשנה, אך זו קורית בדכ אחרי ארוחה עשירה בפחמימות פשוטות, אך זה לא היה המקרה אצלך, כך שקשה לתת לי הסבר לתופעה. לגבי עלי הגפן, אין לי הסבר משכיל לתופעה. התייעץ עם רופא מומחה לעניין, גסטרואנטרולוג. בברכה, דנה

30/05/2007 | 16:11 | מאת: bnasn

ברצוני לשאול האם ניקוי רעלים מהגוף ע"י שטיפת הקיבה הוא דבר טוב ? בתודה מראש

30/05/2007 | 20:44 | מאת:

שלום, התשובה היא לא, ואין ניקוי הגוף מרעלים, מדובר בגבב של שטויות. בברכה, דנה

30/05/2007 | 23:36 | מאת: היידי

שלום, האם בכלל אין דבר כזה ניקוי הגוף מרעלנים,או שהכוונה לשיטה הספיציפית? תודה,היידי

30/05/2007 | 16:09 | מאת: bnasn

שלום רב ברצוני לשאול הנני בתהליך דיאטה ,ואני צרכתי הרבה חלב 0% (כ 2 ל' ביום בממוצע) במשך תקופה ארוכה לאחרונה הופיעו תופעות של גזים כאבי בטן ושילשולים נאמר לי שעליי להוריד לכמות ממש קטנה את צריכת מוצרי החלב וכך עשיתי והיום אין שילשולים וכאבי בטן שאלתי היא האם ירידה לכמות ממש קטנה במוצרי החלב תסייע ותועיל בתהליך הדיאטה? כמו כן הנני שותה המון מים במשך כל היום כ 4ליטר ביום מים האם זה בסדר? תודה מראש

30/05/2007 | 20:43 | מאת:

שלום, אין קשר בין צריכת מוצרי חלב ודיאטה כל עוד מוצרי החלב הינם בעלי אחוזי שומן נמוכים. אין צורך להגזים ולצרוך כמויות גדולות כגון 2 ליטר חלב, אך אפשר לשלב אותם בדיאטה באופן סביר, 3-4 מוצרי חלב ביום. אין צורך לשתשות 4 ליטר ליממה, מספיק 2-3 ל' ביום. בברכה, דנה

שלום לכם, שמי ליאת, אני בחודש השלישי להיריון, ורציתי לדעת איך אני אוכל לחזור לגזרה שלי לאחר ההיריון. במקרים מסויימים אולי ניתן לחזור למשקל, אך הגוף משתנה (אם לומר-אפילו מתעוות..) לכן הייתי רוצה לדעת איך לחזור לגזרה ולא רק למשקל. בתודה מראש, ליאת.

שלום ליאת, כל גוף הינו שונה מאוד, וכל גוף מגיב בצורה שונה להריון. בד"כ רוב הנשים חוזרות למשקל הקודם ולגזרה טובה כאשר הן מניקות למשך זמן ממושך. מעבר לכך ככל שהיו יותר פעילות ובעלות שרירים יותר חזקים לפני ההריון, כך יהיה להן יותר קל לחזור לגזרה חטובה יותר. וכמובן שיש לחזור לפעילות גופנית ולתזונה נכונה לאחר הלידה. כמו כן אין סיבה ממשית ( אלא אם כן את מרשה לעצמך ) לעלות הרבה במשקל בזמן ההריון ויש לשמור על תזונה נכונה גם בזמן ההריון. בברכה, דנה

30/05/2007 | 12:52 | מאת: דנה

שלום, מי מהתוספים (אנשור, סקנדישייק או אחרים) מתאים על מנת להוסיף ולהחביא במזון (בעיקר מרקים) של נערה עם הפרעת אכילה מוכחשת? למי הערך התזונתי/חלבוני הגבוה ביותר? מה מומלץ? האם התוספים הללו עשירים יותר מאשר להוסיף אבקות חלבון או רכז סויה נוזלי? רוב תודות

30/05/2007 | 20:38 | מאת:

שלום דנה, אי אפשר להסתיר את המוצרים שציינת: סקנדישייק או אנשור במרק הואיל ואלו בעלי טעם מאוד דומיננטי- מתוק. אם תוסיפ אותם למזון ידעו שהם שם, כי הם ישנו טעם ומרקם של מזון. אם רוצים להוסיף קלוריות אפשר להוסיף אבקת פוליקוז המכילה פולימר של גלוקוז שבכמויות גדולו לא מורגש לא מבחינת טעם ולא מבחינת ריח ומרקם. אבקות חלבון נותנות רק חלבון ולרוב מרגישים בהם במזון. רצוי לא לעשות דברים בסתר, אם יש בעיה רצינית יש לגשת לטיפול ומייד. בברכה, דנה

30/05/2007 | 11:59 | מאת: נתליה

שלום, אודה לכם אם תסבירו בקצרה את ההבדל בין תזונאי/ת קליני/ת לבין הרבליטס טבעי או תזונאי/ת טבעי. היכן אפשר להשתלב בעבודה בכל אחד מהתחומים. תודה מראש,

שלום נתליה, אני אוכל לומר לך מהי דיאטנית קלינית: דיאטנית קלינית לומדת במשך 3 שנים במוסד להשכלה גבוהה באוניברסטיה העברית או בתל-חי. לאחר 3 שנות לימוד, יש 1/2 שנה סטאז' בבית חולים ובקהילה. בתום ההכשרה את יכולה לעסוק דיאטנית קלינית בבתי חולים, קופות חולים ובכל תחום כגון מפעלי מזון ותרופות, עבודה פרטית, מכוני כושר, בתחום החנוך ואין סוף אפשריות. הלימודים וההכשרה הינם ברמה גבוהה מאוד ומאפשרים לדיאטנית אינטראקציה עם הרופאים בעבודתה והבנת מחלות והטיפול התזונתי בהן.דיאטניות קליניות מוכרות ע"י משרד הבריאות. זהו ההבדל העיקרי בין דיאטנית קלינית לבין מי שלומד תזונה לא באופן קליני, כלומר נטורופתים וכיוצא בזה. בברכה, דנה

30/05/2007 | 11:35 | מאת: מיכל

שלום רב, הנני חולת קרוהן (ברמיסיה). גילית לאחרונה כי מוצרים המכילים מלטיטול (חלבה לייט, למשל) גורמים לי לשלשולים ונפיחות בבטן. רציתי לדעת מדוע הדבר קורה? עם שאר הממתיקים אין לי בעיה כזו. בברכה, מיכל

30/05/2007 | 20:28 | מאת:

שלום מיכל מלטיטול הינו תחליף סוכר רב כהלי, היתרון בו מבחינה קלורית שסוג סוכר זה אינו נספג במערכת העיכול, אך נותן מתיקות וטעם טוב. הבעיה, שהוא לא נספג, ואז יוצר עליה בריכוז (אוסמולריות ) במערכת העיכול, סופח נוזלים וגורם לשלשולים בכמויות גדולות, ולכן במקרה שלך עדיף להמנע ממוצרים אלו כמובן זה נכון לגבי כל התחליפים הנ"ל כולל קסיליטול. בברכה, דנה

30/05/2007 | 08:48 | מאת: אורחת

בוקר טוב ואחלה אתר. יש לי שאלה. אני בחורה בת 33 אם לשניים בגובה 1.71 במשקל 63 ק"ג שכל הזמן עוסקת בדיאטות עולה יורדת. לפני כשנה בערך התחילו התקפי בולמוס נוראיים כפי שמתואר בכתבות אצלכם. לפני חודשיים הגעתי למשקל של 70 ק"ג. הרגשתי ממש לא טוב עם הדבר וגם החלטתי שזהו מספיק אם הדיאטות המשוגעות ונכנסתי לקבוצה והיום אני כבר חודש וחצי בתזונה נכונה 6 ארוחות ביום אומנם קטנות אבל 6 . שאלתי היא: האם אחרי שאני יצא בהקבוצה יחזרו לי התקפי הבולמוס?? הכוונה שלי היא שהיום אני לא אוכלת מתוקים כל השבוע ולא בצקים ומעט מאוד פסטות מותר רק 3 כפות בצהרים האם אני יוכל למשל ללכת לארוע ולאכול אוכל בשמנת או מנה גדולה של פסטה דברים כאלו מבלי שאני יעלה במשקל?? יש לציין שאני חזרתי לפעילות גופנית (כל יום הליכה של 6 ק"ג בשעה) בשעות הבוקר המקודמות. אשמח לקבל תשובה הנושא מאוד מדאיג אותי וכן גם הרגלי האכילה שלי. האם יעבור לי המחשבות כל היום על מה אוכלים ומכה ומתי????

30/05/2007 | 20:28 | מאת:

שלום, ישנם אנשים באוכלוסה הנוטים ליותר הפרעות אכילה, הכוללות בולמוסי אכילה ונטיה לחשוב יותר על דיאטות ומשקל. הפרעת אכילה לא צריכה להתסכם בבלומיה ואנורקסיה, יש הרבה מאוד הפרעות אכילה, קלות וקשות יותר והן לא זוכות לטעמי ליחס מספק. קבוצות תמיכה אמנם יכולות להואיל, אך תלוי על מה הן מבוססות, יש כאלו המבוססות יותר על התנהגות אכילה ויש כאלו על היבטים נפשיים של אכילה ועוד ועוד. להערכתי את צריכה מעבר לתמיכה הקבוצתית, למצוא טיפול מתאים להתנהגות האכילה שלך, שמדאיגה אותך ובעיקר את נוטה לסבול ממנה ומרגישה כאילו זו משתלטת על חייך. לצערי, פורום זה אינו מיועד לייעוצים מסוג זה, אך לעיתים קרובות ברגע שיוצאים מקבוצת תמיכה ההתנהגות הקודמת חוזרת, ולכן טיפול בבעיה צריך להיות יותר מקיף ומעמיק, וכאן נכנסים לתמונה מטפלים בתחום הנפש ופחות בתחום התזונה. שבי עד כמה באמת הבעיה מטרידה אותך, ובהתאם תגיעי להחלטה. בברכה, דנה

שלום נילי בפיתה מחיטה מלאה לא קלה יש כ- 200-220 קק"ל. בברכה, דנה

ובקלה?

29/05/2007 | 19:02 | מאת: צליל

אני בת 30 בריאה בד"כ. כבר שנים שרמת ההמוגלובין שלי נמוכה מהנורמה. בתוצאות האחרונות הרמה היתה: 11.1 וה-MCHM 26.5. יש לציין שהברזל שלי: 58 והפריטין:18.7(ספירת הדם תקינה). האם לפי תשובות אלו אפשר להסיק מהיכן נובע החוסר בהמוגלובין (חסר בברזל או חסר דם כתוצאה מדימום פנימי...) אודה לך על תשובתך הכנה והמהירה !!!

שלום צליל, יש לך חסר ברור בברזל, אם ה- MCV שלך בגבול הנמוך והברזל והפריטין נמוכים, אז סביר להניח שמדובר בחסר ברזל, ויש לשקול תוספת ברזל תוך התייעצות עם הרופא. דימום פנימי ממושך היה גורם לירידה מהירה בהמוגלובין ולא היה משאיר המוגלובין יציב, אז את יכולה להרגע מבחינה זו. בהחלט יכולים להיות איבודים במערכת העיכול, אך בשל גילך הצעיר וכן בשל היותך אישה בגיל הפוריות עם מחזור חודשי, בידוקתיך לא נראות מדאיגות או חריגות, אך בכל מקרה התייעצי עם רופא המשפחה לגבי נטילת תוספי ברזל. בברכה, דנה

29/05/2007 | 10:33 | מאת: אני

שלום רציתי לדעת איזה דג יותר בריא מבחינת אומגה 3 דניס או סול (פוטית)

29/05/2007 | 11:55 | מאת:

שלום, שני הדגים הללו עניים מאוד בחומצות שומן אומגה 3 ולכן אין העדפה בין שניהם מבחינה זו. בברכה, דנה

29/05/2007 | 16:48 | מאת: מ

ואיזה דגים הכי מומלצים?

08/02/2008 | 16:10 | מאת: אתי גודקר

אבקש להצטרף לרשימת תפוצה של האתר - תודה!!

28/05/2007 | 22:51 | מאת: מירילין

שלום, שמי מירילין שוקלת 80 גובהי 1.66 רופא המשפחה רשם לי רצפט של קסניקל, רציתי הבנתי שהכדור לא גורם תחושה שובע, אלא סופח 30 אחוז שזה די טוב, אבל בכמה זמן אוכל להשיל 15 קילו לפחות אם אקח כדור 1 כי אני בדרך כלל אוכלת ארוחה אחת של שומן, בבוקר סנדוויץ או בערב או בצהריים ארוחה אחת רצינית כידוע הכדור לא זול ויש טעם לדעתכם לקחת כדור ביום? חוץ מזה אני לוקחת כל ערב כדור וחצי של רסיטל שזה הגורם הרציני ששמנתי אבל הכדור עוזר לי, אשמח אם תעזרו לי גם אתם,כי כל הזמן עונים לי תשובות חצויות ,

29/05/2007 | 06:56 | מאת:

מירילין שלום! ייתכן והתשובות שאת מקבלת הן חצויות משום שראשית את לא נותנת מספיק פרטים ושנית עלייך לזכור שלא מדובר במדע מדוייק וישנם גורמים שונים שישפיעו על קצב ירידתך במשקל. קסניקל אינה תרופה פשוטה ואת ההחלטות והשיקולים בקביעת המינון יש להשאיר לרופא (שלוקח בחשבון לא רק את האפקט החיובי שלה אלא גם תופעות לוואי שאין רצויות). בכל מקרה מומלץ לפנות לדיאטנית קלינית שתלווה אותך בטיפול ותתן לך מענה לשאלות מסוג זה ועוד. תוכלי לבקש הפנייה מהרופא שלך. בברכה, נועה

28/05/2007 | 12:09 | מאת: רוחמה

שלום רב, ברצוני לדעת האם כבד עוף משפיע על קרישה אצל אדם שעבר החלפת מסתם ומקבל קומדין והאם ההשפעה היא בדומה להשפעת כבד בקר? ידוע לי על הקשר בין קרישה וירקות ירוקים ושורש. בברכה, רוחמה

28/05/2007 | 14:00 | מאת:

רוחמה שלום! למיטב הבנתי וידיעתי אין ויטמין K בכבד עוף. אני מעבירה לך קישור לרשימת מזונות ותכולת הויטמין בהם: http://www.coumadin.com/coumadin/channels/cmrcontent.jsp?BV_UseBVCookie=Yes&channelId=-11474 בברכה נועה

28/05/2007 | 11:39 | מאת: ליבנת

שלום בקורנפלקס שאני אוכלת כתוב שייש ב-30 גר' 110 קלוריות, איך אני יכולה לדעת כמה זה בערך 30 גר'? ועוד שאלה- מתי הכי טוב להשקל במשך היום? והאם להשקל כל יום או פעם בשבוע? אודה לכם מאוד על התשובות.

28/05/2007 | 11:52 | מאת:

שלום ליבנת, 30 גר' קורנפלקס זה בערך 3/4 כוס רגילה מזכוכית. אין זמן טוב להשקל, בד"כ ממליצים בבוקר, בלי בגדים אחרי יציאה, ולהערכתי המקצועית מספיק פעם בשבוע. בברכה, דנה

28/05/2007 | 12:14 | מאת: ליבנת

28/05/2007 | 09:37 | מאת: טלי

האם יש הגבלה מבחינה בריאותית לאכול רסק עגבניות מוכן קנוי בקופסה .כשאין בעיות בריאות .אני משתמשת בו הרבה לרוטבים ולבשולים. תודה

28/05/2007 | 11:46 | מאת:

שלום טלי, הגישה שלי אומרת שלא משנה מה מצבך הבריאותי, כל דבר צריך להיות במידה, וזה כולל גם מזון באופן כללי וסוגי מזון באופן ספציפי. אין הגבלה מיוחדת על רסק עגבניות קנוי אם את בריאה, אך השאלה גם כמה, והאם הוא משומר, וכמה מלח מכיל וכו'. אם את מחפשת תשובה כללית, אז לא, אין הגבלה מבחינתינו, כל עוד זה בגבולות הסביר, ואת צורכת מספיק משאר קבוצות המזון. בברכה, דנה

28/05/2007 | 00:13 | מאת: סיגל

אני בת 17, שוקלת 60 קילו וגובהי 1.69. האם המשקל הוא נורמלי? אם כן ואם לא, עוד כמה קילוגרם אני יכולה להוריד ועדיין להישאר עם BMI שהוא בנורמה?

28/05/2007 | 11:43 | מאת:

שלום סיגל, משקלך תקין ונורמלי. את תגיעי לטווח הנמוך של הסקלה אם תרדי ב- 2-3 ק"ג. בברכה, דנה

28/05/2007 | 00:04 | מאת: מתעניינת

היי יש איבחון שניקרא food detective שזו בדיקת דם שדרכה מגלים רגישות למזונות, מה גורם להשמנה -והגוף לא מעכל וכו'...... האם מישהו ניסה או שמע על הבדיקה הזו ? האם היא אמינה.?

שלום, בדיקה זו מקורה באנגליה, זוהי בדיקה שביסודה מיועדת לגלות נוגדנים בשיטה ידועה למזונות מסויימים. בדיקה זו אינה רלוונטית לנושא השמנה אלא רק למקרים של אלרגיות למזונות מסוגים שונים. אין לי מידע לגבי מהימנות הבדיקה, רצוי להתייעץ בנושא עם מומחה לאלרגיות. בברכה, דנה

28/05/2007 | 00:02 | מאת: ריקי

אני אוכלת ביצים עם החלמון. כמה בשבוע. יש לי כולסטרול ואני חולת לב תורשתית. האם אני מגזימה? אומרים שלאכול ביצים זה בריא בגלל הזכר והנקבה שבם. וכן בחלמון יש ויטמינים שעוזרים לעצבים. תודה ריקי

28/05/2007 | 11:44 | מאת:

שלום ריקי, נעשו מחקרים רבים בנוגע לצריכת ביצים וכולסטרול, ומצאו שאכילת ביצה על בסיס יומי בקרב אנשים עם כולסטרול גבוה, לא שינתה רמתו לאורך זמן. בכל מקרה, את יכולה לאכול ביצה, לרוב אני ממליצה 3-4 פעמים בשובע, שכן ביצים נכנסות גם ממזונות אחרים בבישול ובאפיה. רצוי בכל מקרה לפנות לדיאטנית קלינית לייעוץ אישי בנוגע לדיאטה דלת שומן וכולסטרול. בברכה, דנה

דודתי בת 70. אובחן חוסר סודיום. (כנראה מלח בישול). אוכלת דגים. ירקות ופירות. מאוד רזתה עקב נפילה ושבירת צלע בגב. סובלת מבריחת סידן, לב, עודף אשלגן. ידוע לי הקשר בין נתרן לאשלגן. האם זו הסיבה לחוסר סודיום - נתרן.? מה ניתן לעשות? ידוע שעדיף מלח ים? האם עליה לבשל עם מלח ים (ולא שולחני)? מה הכמות המותרת? תודה איתי

שלום איתי, המקרה של דודתך מורכב מדי מכדי שאוכל לענות לך בצורה מדוייקת ומדעית. יש מספר סיפור להיפונתרמיה, ואיני יכולה לדעת את הסיבה אצל דודתך. לרוב באנשים מבוגרים הדבר נובע משימוש בתרופות מרובות, אך יכולולת להיות סיבות נוספות. לעיתים חסר בנתרן לא נובע מחסר ממשי בדיאטה אלא מעודף מים, ואז הדיאטה צריכה להיות מוגבלת בנוזלים ולא דיאטה עשירה במלח. גם לגבי אלשן, כמה גבוה, ולמה גבוה, יש לכך הרבה סיבות. תחליפי מלח לרוב מכילים פחות נתרן ויותר אשלגן, וזה עלול להיות מסוכן. האם עשו בירור לכל בעיית המלחים הזו. דודתך צריכה בשלב ראשון בירור כל הבעיית המלחים הזו ע"י נפרולוג מומחה ובתיאום עימו לקבוע על דיאטה מתאימה עם דיאטנית קלינית בקהילה. צר לי שאיני יכולה לעזור לך מעבר לכך. בברכה, דנה

שלום רב, לפני 6 חודשים התגלתה אצלי בבדיקה mild gastritis with atrophy H.P. negative אני סובל מהתקפים לא חזקים של דקירות בבטן. האם יש דיאטה מומלצת למצבי??

27/05/2007 | 23:47 | מאת: אורי

יש לי אכילה כפייתית בעיקר דברי מאפה בלילה. במקום לישון אני מחטט בפריזר ומוציא עוגות וכד' אוכל ללא הבחנה ואח"כ לא ישן כל הלילה מבחילות. בבוקר אני בוכה מדיכאון. אני מטופל. בסרוקסט. דיאטניות לא עוזרות לי להתגבר. איזה תרופה לקחת? מה לעשות? היתה תקופה שכן הפסקתי לאכול. כי חטפתי מחלת שיעול עם אנטיביוטיקה. תודה אורי

שלום אורי, צר לי, אך איני מוסמכת לעזור לך בענין, הינך צריך עזרה משולבת של פסיכיאטר ודיאטנית כולל טיפול תרופתי. עליך לפנות למרפאות להפרעות אכילה הקרובות לאזור מגוריך. חלק מהטיפול הוא גם טיפול התנהגותי. בברכה, דנה

27/05/2007 | 20:55 | מאת: קרן

האם בשקידים הירוקים ( שהם בעונה עכשיו) יש אותה כמות קלוריות ושומן כמו בשקדים הרגילים?

28/05/2007 | 10:39 | מאת:

קרן שלום! אין בידינו את הנתונים המדוייקים (זה לא נפוץ מספיק כדי שיבדקו...). יש להעריך כי ל - 100 גר' זה שונה כי יש יותר נוזלים בשקד הירוק. כמו כן יש תוספת של הקליפה הנאכלת. לגבי השומן קשה לי לומר כי ייתכן שטרם נוצר בריכוזים המלאים בשלב ההתפתחותי המוקדם הזה של השקד. בברכה, נועה

27/05/2007 | 14:36 | מאת: זוקי

תודה על התייחסותך

אין בעד מה :-)

27/05/2007 | 13:46 | מאת: מינה

שלום האם שמעתם על המוצר של רוקח פורטה? האם הוא גורם נזק לגוף,לכיבה??. אשמח לחוות דעת

27/05/2007 | 17:50 | מאת:

שלום מינה, רוקח פורטה הינו טיפול לירידה במשקל המסתמך על סיבים תזונתיים המתנפחים במגע עם נוזלים במערכת העיכול ומגבירים תחושת שובע לזמן ממושך. זוהי לא תרופה כשאר התרופות, כלומר היא לא נחקרה דיו ונחשבת לתוסף תזונתי. אין המלצות לקחת אותה ואין הוכחות חד משמעיות שהועילה, וגרוע מכך, אין דיווחים על תופעות לוואי, שבוודאי יש, כגון היצרות בושט.איני ממליצה על כך כדיאטנית, לא משום שזה גוזל מפרנסתי, אלא רק בגלל שטיפול זה לא הוכח כיעיל, ויתרה מכך אין בו כל מוטיב חינוכי לאכילה נכונה ואורח חיים בריא. בברכה, דנה

27/05/2007 | 12:11 | מאת: לירוני

לדנה היקרה רציתי להגיד לך שאת עושה פה עבודה נפלאה וכל הכבוד לך!!! גם מבחינת היחס וגם מבחינת הזמן. לי אישית עזרת הרבה מאוד. אז.. תודה ענקית ושבוע טוב :)

27/05/2007 | 17:04 | מאת:

שלום לירוני, תודה רבה לך, ואין בעד מה. נעה ודנה

27/05/2007 | 09:43 | מאת: זוקי

האם יש הגבלה בכמות של אכילת כרוב מבושל ברוטב עגבניות, האם מותר לאכול כל יום ? כמו כן האם יש הגבלה באכילת עגבניות 2-3 עגבניות ליום לנערה בת 16 ללא בעיות רפואיות ?הרבה תודה

27/05/2007 | 13:54 | מאת:

שלום לך! אין הגבלה כל שהיא בצריכת ירקות. אכלי לתאבון. בברכה, נועה

26/05/2007 | 23:01 | מאת: חיה

שלום ,יש לי בן בגיל 11 שאוכל כמויות אדירות של מלח באופן לא רציונלי ,מה משמעות הדבר ומה ניתן לעשות בדיקות טיפולים וכו ? אודה לכם על תשובה

27/05/2007 | 13:52 | מאת:

חיה שלום! ראשית עלי לציין שרוב האוכלוסיה צורכת מלח הרבה מעבר להמלצות (פי 2 ויותר). מהתאור שלך קשה להעריך בכמה מדובר והאם אכן יש מקום לדאגה. מומלץ לפנות לדיאטנית ילדים שתעשה הערכה מדוייקת של כמה בנך אכן אוכל ומשם אפשר להמשיך הלאה בבדיקות והשערות. בברכה, נועה

26/05/2007 | 20:21 | מאת: עדי

שלום קיבלתי מתכון של מקפא המכיל 3 חלמוני ביצה, בהכנת המתכון אין צורך בבישול. מכיוון שידוע לי שלא רצוי לאכול ביצים לא מבושלות הייתי שמחה לקבל רעיונות לאיזה רכיב יכול לשמש כתחליף לחלמונים. תודה

27/05/2007 | 13:50 | מאת:

עדי שלום! אני לא מכירה מרכיב ביתי שמתפקד כמו חלמון ביצה. אולי יש שפים שמכירים. אם הביצים הן מיצרן אמין שמשנע אותן בטמפ' מתאימה וכך גם בסופר/מכולת, יש פחות מקום לחשש. כמו כן אם האוכלים אינם פעוטים/קשישים/חולים (אוכלוסיות המועדות לפורענות), אזי גם כן יש פחות מקום לחשש. בברכה, נועה

26/05/2007 | 19:27 | מאת: מ

סירופ מייפל, סירופ שוקולד, דבש. כמה קלוריות בכף בכל אחד מהנ"ל ואיזה מהם הכי עדיף מבחינה תזונתית?

26/05/2007 | 21:20 | מאת:

שלום , בכף של כל אחד מהמוצרים הנ"ל יש כ-50-60 קק"ל. אין עדיפות לאף אחד מהם, כולם מכילים בעיקר סוכר פשוט, והעדיפות עומדת בעיקר על הטעם. בברכה, דנה

25/05/2007 | 15:00 | מאת: גלידונית

כמה קלוריות בכוס גלידה לייט (89 קל' ל100 גרם) ? תודה

25/05/2007 | 17:38 | מאת:

שלום , מאוד תלוי מה גודל הכוס וכמה דוחסים פנימה. כוס ממוצעת מכילה כ- 150 גר' גלידה, אז מדובר בכ- 130-140 קק"ל לכוס, אך קחי בחשבון שיכול להיות אפילו יותר. בברכה, דנה

25/05/2007 | 13:33 | מאת: אלי

שלום הערך התזונתי שמצויין על מוצרים הוא ל-100 גרם. החיבור של חלבונים+שומנים+פחמימות לא יוצא 100 גרם. האם זה אומר שכל השאר מים?

25/05/2007 | 17:37 | מאת:

שלום אלי, לעיתים צריך לקחת בחשבון גם את הסיבים, ואם זה מוצר ללא סיבים אז החברה לא מחשבת לפי ערך קלורי לגר' חלבון, פחמימה או שומן, אלא בודקת בעצמה באמצעות מכשירים מדוייקים את הערך התזונתי, ואז התשובה יכולה להיות שונה. הערכים של 4 קק"ל לגר' פחמימה וחלבון ו- 9 קק"ל לגר' שומן הינם מספרים ממוצעים ויכולים להשתנות ממזון למזון. מים לא נותנים ערך קלורי. בברכה, דנה

25/05/2007 | 10:04 | מאת: מירי

שלום, יש לי מספר שאלות בנוגע למזון תעשייתי: ראשית, מהו שומן צמחי מוקשה ומוקשה חלקית? האם שמן דקלים (הנמצא בוופלים) מזיק לבריאותינו? האם לבעלי כולסטרול גבוה מותר לצרוך מוצרים כאלה? גם בחטיפי אנרגיה ובריאות ישנם סוגי שומן כאלה. אם כן, גם אלה לא הכי בריאים, אלא על תקן הרע במיעוטו? בברכה, מירי

25/05/2007 | 17:34 | מאת:

שלום מירי, ראי תשובתה של נעה מתאריך 23.5.2007 , שם היא עונה בפירוט לשאלותייך.מעבר לכך, ענינו רבות בנושא שומנים וכולסטרול, את מוזמנת לערוך חיפוש בפורום זה תחת השמות "שומנים, כולסטרול". בברכה, דנה

24/05/2007 | 20:47 | מאת: שי פלג

כמה קלוריות יש בפיתה עם שוורמה אם אני שם רק סלט ו את ה שוורמה בנוסף אותה שאלה לגבי פיתה עם שניצל ופיתה עם פרגית

24/05/2007 | 21:01 | מאת:

שלום שי, בפיתה יש כ- 250 קק"ל ובמנה הבשרית שמכניסים לפיתה הוא לפחות 250 קק"ל כאשר הפרגיות הן בטווח של 250 קק"ל שניצל כ- 300 קק"ל ושווארמה יכלה להגיע עד 350 קק"ל. זה כמובן לא כולל סלטים עם שמן, טחינה, צ'יפס וכו'. בברכה, דנה

24/05/2007 | 19:29 | מאת: רועי

מה זה מלח סידן? אפשר לדעת את התכונות שלו והשפעותיו על הגוף וההבדל בינו ובין סידן רגיל?

24/05/2007 | 20:43 | מאת:

שלום רועי, למה כוונתך בשאלה? יש עשרות סוגים של מלח סידן יש מלח סידן עם נתרן, עם מגנזיום עם קרבונט עם ציטרא ועוד.לרוב סידן המוסף למזון או הנלקח כתוסף נמצא בצורת מלח סידן, המאפשר לסידן להספג טוב יותר או להתמוסס טוב יותר. לרוב לא מוסיפים סידן לבד למזון אלא בתרכובת המלח שלך, כאשר הוא מחובר לחומר אחר למטרות הנ"ל. בברכה, דנה

24/05/2007 | 22:52 | מאת: רועי

ראיתי על קופסא של עגבניות מרוסקות שהן מועשרות בסידן ושהסתכלתי ברכיבים היה רשום מלח סידן

24/05/2007 | 17:14 | מאת: מיקה

דנה שלום, אני מאד אוהבת דייסת קווקר (שיבולת שועל) במרקם הבא: 3/4 כוס מים, 1/4 כוס חלב 2% (חלב ילדים טעם טופי), 4 כפות קווקר, 1 כפית דבש. מרתיחה הכל 2 ד"ק וזהו. אצלי זו ארוחה לכל דבר, בד"כ בוקר. האם ארוחה זו מזינה? הכמות שיוצאת היא לא גדולה אבל משביעיה לשלש שעות ומהירת הכנה אך האם היא באמת נחוצה לגוף ויש בה תועלת או שאלו קל' מבוזבזות?

24/05/2007 | 20:41 | מאת:

שלום מיקה, דייסת שבולת שועל (קוואקר) הינה ארוחה מזינה, עשירה בסיבים וויטמיני B .זוהי ארוחה לכל דבר, ואת בהחלט יוכלה להמשיך לצורכה. בברכה, דנה

24/05/2007 | 16:30 | מאת: חני

היי! רציתי לשאול לגבי אכילת ביצים טריות. מדוע פעם לא דיברו על הסכנה באכילת ביצים טריות ואפילו אמרו שזה בריא,האם לא היינו חשופים לחיידק הסלמונלה או משהו בתהליך יצור הביצים ישתנה. תודה.

24/05/2007 | 20:40 | מאת:

שלום חני, סלמונלה תמיד הייתה, פשוט לא היו מודעים לה לפני 30 שנה. ב- 30 שנה האחרונות ישנה מודעות לנושא, ולכן מזה 2-3 עשורים ממליצים לא לצרוך ביצים טריות.הדבר נכון לגבי כל מוצרי העוף למיניהם, כולל בשר.ברצוני לציין דבר נוסף, הרבה דברים נחשבו בריאים בעבר והוכחו כמזיקים, בין היתר מרגרינה שנחשבה בריאה עד לא מעט שנים והחליפה את החמאה "המזיקה" כמעט לגמרי, למרות שהיום יודעים כי ההפך הוא הנכון. כך שהידע משחק תפקיד חשוב בהמלצות. בברכה, דנה

24/05/2007 | 14:34 | מאת: אלירן

שלום לכם.. אני בן 21 רזה מאוד...גובהי 1.85.והמשקל 58 ק"ג .עשיתי בדיקות דם והכול יצא תקין....רציתי שתיעצו לי איך לעלות במשקל.... תודה...

24/05/2007 | 20:33 | מאת:

שלום אלירן, צר לי אך פורום זה אינו מיועד להמלצות אישיות. המלצתי, פנה לדיאטנית קלינית לייעוץ אישי. בברכה, דנה

24/05/2007 | 14:32 | מאת: בחור

בן 27, גובה 182, משקל 55 ק"ג. בעייתי היא שאיני חש כמעט בכלל רעב. בד"כ מה שקורה, זה שאני מגיע לתחושת חולשה ואז אני יודע שאני כנראה רעב, למרות שאיני חש שום רעב או רצון לאכול. בצעתי כבר את כל הבדיקות מעבדה האפשריות וביקרתי אצל תזונתאית והכל תקין. נפסלה גם אפשרות למצב נפשי הגורם לכך. מה אפשר לעשות כדי להחזיר לי את תחושת הרעב ?

24/05/2007 | 20:32 | מאת:

שלום , לצערי אין לי תשובה משכילה בנושא. אין דרך מדעית להחזיר תאבון, בייחוד אם זה לא נובע ממחלה פיסית או נפשית. כל טיפול תרופתי להעלאת תאבון גורמות לתופעות לוואי קשות ובוודאי לא הכרחיות במצבך. אם משקלך יציב וקבוע לא הייתי מנסה לשנות דבר בעניין, ולנסות לשנות הרגלי אכילה, ולקבוע שעות קבועות לאכילה, גם אם אינך מרגיש רעב. בברכה, דנה

27/05/2007 | 12:34 | מאת: בחור

האם אפשר לקבל פירוט קצר על תרופות להעלאת תאבון ?

23/05/2007 | 21:58 | מאת: לינה

שלום. רציתי לדעת כמה קלוריות יש בחביתה מ-2 ביצים + כף שמן תודה

23/05/2007 | 22:21 | מאת:

שלום לינה, בין 200-250 קק"ל. בברכה, דנה

24/05/2007 | 15:18 | מאת: מירב

איך זה הגיוני? הרי ביצה זה כ-90 קל'..לא? 2 ביצים- 180 וכף שמן כ-135 קל'....סה"כ זה לא בסביבות 300 קלוריות לפחות?

24/05/2007 | 15:18 | מאת: מירב

איך זה הגיוני? הרי ביצה זה כ-90 קל'..לא? 2 ביצים- 180 וכף שמן כ-135 קל'....סה"כ זה לא בסביבות 300 קלוריות לפחות?

האם מיונז מכיל שומן טראנס ? שאלה נוספת : מה כמות הטראנס שמעליה החברה חייבת להודיע שיש שומן טראנס במזון ? ועוד משהו : האם השמנים הצמחים בתוך מוצרים תעשיתים הם לא בריאים ?

ומה ההבדל בין שומן מוקשה לשומן מוקשה חלקית?

אכן צירפת שאלה מענינת. לדעתי שניהם לא משהו:) נחכה לדיאטנית לתשובה .

שלום לכם! כדי לא להמציא את הגלגל מחדש אני מפנה אותכם לכתבה מצויינת שסוקרת את הנושא: http://www.haaretz.co.il/hasite/pages/ShArtPE.jhtml?itemNo=543332&contrassID=2&subContrassID=6&sbSubContrassID=0 לגבי מיונז, באופן קלאסי הוא מיוצר מערבוב של שמן (נוזלי, לא מוקשה) עם חלמוני ביצה. עלי להסיק שבשיטות הכנה ביתיות, אין במיונז שומן צמחי מוקשה (טרנס). אין לי מספיק מידע לגבי שיטות ההכנה של החברות אבל ברשימת מרכיבי התכולה, לא מופיע שומן מוקשה. שוב, עלי להניח שאין במוצר שומני טרנס. לגבי שמנים צמחיים, רק אם נדע את מקורם, נוכל להסיק לגבי מידת בריאותם. חברות נוטות לרשום "שמן צמחי" ולא לפרט את סוג השמן, כאשר אין להם במה להתגאות. אז בד"כ מדובר בשמן סויה, תירס, חריע וכו' שהם מכילים בעיקר אומגה 6. כאשר מצויין שימוש בשמן זית או קנולה, ניתן להתייחס למוצר כאל בריא יותר. בברכה, נועה

22/05/2007 | 07:33 | מאת: bamba

חג שבועות הוא זמן מצויין לדון בחלב. אשמח לדעת כיצד מתמודדים עם איסור מוחלט לאכילת מוצרי חלב החל מגיל 15. לפני כן חייתי על מוצרי חלב . ואיך משלימים את הסידן שמקורו העיקרי בחלב. חג שמח

22/05/2007 | 10:11 | מאת:

שלום, השאלה היא קודם כל, ממה נובע האיסור החמור, האםמדובר באלרגיה לחלבון חלב פרה או שמא מדובר ברגישות ללקטוז. אם מדובר באלרגיה לחלבון חלב פרה, אלרגיה מוכחת מבחינה רפואית, אז בוודאי שאין מקום לצרוך מוצרי חלב בכלל, ולקבל סידן מטחינה, שומשום ומתופי סידן בכדורים. אם הבעיה נובעת מרגישות ללקטוז (סוכר החלב) זה לא מונע אכילת מוצרי חלב בכלל, הואיל ויש חלב דל לקטוז, בגבינות צהובות וקשות אין כמעט לקטוז וכן ניתן לאכול מוצרי חלב שונים ולחקם על פני היום. כמו כן ניתן לצרוך תוסף של אנזימים המפרקים את הלקטוז במוצרי חלב.בכל מקרה אם אינך צורך מוצרי חלב כלל, רצוי לקחת תוסף סידן, בהתאם להמלצת הרופא. בברכה, דנה

25/05/2007 | 00:59 | מאת: bamba

דנה שלום ותודה על התשובה. האיסור נובע מאי סבילות ללקטוז ולאחר תהליך ארוך של ניסוי וטעייה שנמשך על פני שלוש שנים הבנתי שזה על סף הבלתי אפשרי מבחינתי לצרוך מוצרי חלב יותר מפעם בחודש (הסבל הוא לא יאמן שלשולים כאבי בטן והתייבשות תוך מס' שעות) . נטילת אינזימים מעכלים לא הקלה את המצב כמעט בכלל. ומעולם לא הומלץ על תוספי סידן מכיוון שעד עתה לא היתה שאלה מצידי על העניין. השאלה היא האם לדרוש תוספי סידן ומה מומלץ לנושא תודה בת-אל

21/05/2007 | 19:37 | מאת: winner

הפחממות כדי להוריד במשקל?

שלום, אין מספר כזה שאני יכולה לזרוק מהראש, דיאטה היא לא שבלונה, מדובר בהרבה גורמים שמשפעים והכל תלוי בבן אדם לו נותנים את הדיאטה. בברכה, דנה

גורמים לעליה זהה בסוכר בדם?

שלום, חלבון אינו מעלה באופן ישיר את הסוכר אלא באופן עקיף, ולכן אין רלוונטיות למקורו במזון. בברכה, דנה

חוץ משומן .

21/05/2007 | 13:52 | מאת: ליהי

היי, האם יש לתת ברזל לתינוק לפני או אחרי האוכל? מה עוד ניתן להוסיף לתפריט המקובל (פירות, בשר, ירקות מבושלים, קטניות), לתינוקת בת 11 חודשים?

21/05/2007 | 15:32 | מאת:

ליהי שלום! את הברזל אפשר לתת עם מזון ואף רצוי עם מזון המכיל ויטמין C המשפר את ספיגתו (פרי או ירק). מגיל 6 חודשים ניתן להוסיף דגנים ומוצריהם. מגיל 9 חודשים ניתן להוסיף מוצרי חלב. מגיל שנה ביצים, דגים וחלב ניגר. אני מצרפת את "התדריך להזנת התינוק הבריא" שמספק תשובות אלה ועוד רבות אחרות: http://www.health.gov.il/public/baby/feed/index.htm בברכה, נועה

21/05/2007 | 07:19 | מאת: ירון

שלום אני בן 35 שוקל 63 גובה 1.72 בבדיקות שערכתי נמצא הכל תקין מלבד הממצא הנ"ל יש הייתי רוצה לדעת מה כדאי לי לאכול ומה לא?

21/05/2007 | 20:30 | מאת:

שלום ירון, בשלב ראשון הייתי פונה לנפרולוג (מומחה לבעיות כליה) לבירור הערך הלא תקין. לאחר אבחון אם יש או אין בעיה יש לגשת לדיאטנית להמלצות לתפריט אישי. פורום זה אינו מיועד למתן תפריטים והמלצות במקרים אלו, בשל מורכבות הדיאטה. בברכה, דנה

20/05/2007 | 21:57 | מאת: מיקה

שלום. ברצוני לשאול האם שימוש באומגה 3 תסייע בתופעות של היפותיירואידם (תת-פעילות בבלוטת התריס)? ומה זה אומר לגבי ההשפעות. איך זה ישפיע והאם זה באמת אפקטיבי. בתודה וברכה מיקה.

שלון מיקה, אין שום מידע לגבי אומגה 3 והיפותירודיזם, וגם אין כל הגיון בשימוש בתוסף זה בבעיה זו. היפותירודיזם אינו נובע מתזונה לקויה או כל דבר אחר שקשור לתזונה באופן ישיר. בברכה, דנה

21/05/2007 | 16:34 | מאת: מיקה

בתת פעילות של בלוטת התריס ישנה הרי בעיה של חוסר ביוד ובאומגה 3 אמור להיות הרבה יוד (לא?) כי זה בעצם שמן דגים.............