פורום תזונה קלינית

פורום זה סגור לשליחת הודעות חדשות. לפורום הפעיל - תזונה קלינית - שיבא תל-השומר
15175 הודעות
14864 תשובות מומחה

שלום, שמי נועה אני תלמידה בכיתה ח'. אני מכינה במסגרת פרוייקט מוכנות לאוניברסיטה בכיתתי עבודת מחקר. עבודת המחקר שלי עוסקת בתחום השמנת היתר והרגלי אכילה. אשמח אם תענו לשאלות שלי בהקדם האפשרי. 1. האם לדעתך יש קשר בין הרגלי אכילה לא נכונים להשמנת יתר? אם כן\לא הסבירי. 2. האם הרגלי אכילה ניתנים לשינוי מיידי או שזהו תהליך ארוך? 3. כיצד את ממליצה לאדם הסובל מהשמנת יתר להפחית ממשקלו בדרך הבטוחה ביותר והמהירה ביותר? 4. האם הרגלי אכילה של האדם הם הסיבה העיקרית להשמנה או שישנם עוד סיבות משמעותיות? אם יש באפשרותכן להוסיף לי עוד מידע חיוני לעבודה.. עוד מידע על הקשר או מחקר שבעבר עשיתן בנושא אקבל כל תשובה בברכה. תודה, נועה

שלום נועה, נשמח לעזור לך אך לא במסגרת הפורום. את מוזמנת ליצור קשר עם המחלקה לתזונה קלינית ברמב"ם לעזרה בנושא. בברכה, דנה

רציתי לדעת מה משקל הגוף המינימלי שעליי להמצא בו בהנתן וגובהי 1.67 ומשקלי 48.5 ק"ג (בת 29? אני מעוניינת לעלות במשקל ולהוסיף אחוזי שומן (כרגע 15% שומן ולא מקבלת מחזור מזה חודשיים). חשוב לי להעשיר את התפריט שלי באוכל מזין ובריא ולא בג'אנק פוד וקלוריות ריקות. כמה קלוריות עליי לצרוך? חשוב לציין שאני צורכת כ-1800 קלוריות ביום, עוסקת בפעילות אירובית 3-4 פעמים בשבוע, אך לא מצליחה לעלות במשקל.

06/06/2007 | 14:30 | מאת: שירה

עליי לציין כי בדיקת הדם שערכתי היתה תקינה לחלוטין (לרבות תפקוד בלוטת התרואיד) ולא הצביעה על בעיה פיסיולוגית שמונעת עלייה במשקל

07/06/2007 | 08:25 | מאת:

שלום שירה, המשקל המינימלי שלך צריך להיות לפחות 53 ק"ג. ה- BMI שלך נמוך ואת נמצאת בקטגוריה של תת משקל. ייתכן וההוצאה האנרגתית הבסיסית שלך גבוהה מ- 1800 קק"ל ליממה ולכן את לא עולה במשקל. ישנם מכונים מטבוליים, בייחוד בתל השומר, שיכולים לבדוק מהי ההוצאה האנרגתית שלך ובהתאם להתאים לך תפריט. אם את לא עולה מ- 1800 קק"ל ליום, זה סימן שאת צריכה יותר, ובשלב זה זה קצל עניין של ניסוי . איני יכולה לתת לך מספר מדוייק, שכן זה דורש היכרות עם המטופל וצרכיו האישים. דרך לעלות במשקל היא ריכוז קלורי ללא העלאת נפח המזון, לדוגמה שימוש בשמנים בריאים כגון: אבוקדו, שקדים ואגוזים טבעיים, שמן זית וקנולה, זיתים, טחינה שהינם מקורות שומן בריאים עשירים בחומצות שומן חד בלתי רוויות. ישנן כמובן אפשרויות נוספות, אך לשם כך עליך לפנות דליאטנית קלינית לייעוץ אישי. בברכה, דנה

06/06/2007 | 10:10 | מאת: winner

ראשית תודה על התגובות שעוד לא הודתי עליהם :) ברצוני לשאול , איך מוכנים קרקרים ואם הקרקרים של WASA עדיפים על אחרים כי הם לא מכילים שומן צמחי ותוספות לא בריאות אחרות? או שכולם אותו דבר?

06/06/2007 | 13:33 | מאת:

שלום, איני יודעת לומר לך איך מכינים קרקר. אינני עובדת במפעל מזון. ברור שאם לא מוסיפים שומן צמחי למוצר אז הוא עדיף על פני כאלו שמוסיפים להם. בברכה, דנה

לא יודע את תהליך ההכנה ואת המרכיבים. אם למשל כל הבורקסים היו מיוצרים מלחם מקמח מלא אז זה היה הופך אותם לבריא ואם לא כך אז למה הם לא בריאים ?

05/06/2007 | 13:08 | מאת: א

שלום רב רציתי לשאול מה מומולץ מבחינה תזונתית למי שחולה במחלה (בת 45 )בדרגה קלה. והאם מומולץ שינוי כלשהו בהרגלי החייים על מנת לשמר את הקיים. תודה ובריאות טובה.

05/06/2007 | 14:05 | מאת:

שלום לך! עדיין לא הוכחו יתרונות תזונתיים כלשהם בהקשר של טרשת נפוצה. צריך לציין כי קיימים מחקרים במספר נמוך ועם מעט מאוד נחקרים ולכן קשה להסיק מהם מסקנות ברורות. ידוע כי תת תזונה יכולה להגביר את הסימפטומים ולכן רצוי כמובן לשמור על מצב תזונתי תקין. מחקרים אפידמיולוגים מרמזים על כך שלצריכת שומן בלתי רווי (וחומצת שומן לינולאית בפרט) יכולה להיות השפעה חיובית על מהלך המחלה. בטרשת נפוצה קיים סיכון מוגבר לאוסטאופורוזיס ולכן יש לשקול מתן סידן וויטמין D כבר בשלב מוקדם. ניתן לסכם ולומר שהנושא טרם נחקר בצורה ראויה. ניתן להניח כי בעתיד ייתברר הקשר וינתנו המלצות תזונתיות קונקרטיות יותר לטרשת נפוצה. בברכה, נועה

05/06/2007 | 08:05 | מאת: יפית

שלום יש לי בעיה שלאחר ארוחה הבטן שלי מתנפחת .מה סיבה ואך מטפלים בזה? על איזה לחם קל כדי להוריד במישקל את ממליצה?בתודה

05/06/2007 | 08:30 | מאת:

שלום יפית, לכולם מתנפחת הבטן לאחר אכילה במידה זו או אחרת, השאלה כמה אוכלים, מה אוכלים ואיך אוכלים. כמות גדולה של מזון, סוגים מסויימים שמעלים ייצור גזים כגון קטניות, כרוב כרובית, צנון ואכילה מהירה, מעלים את ייצור הגזים והנפיחות. כמו כן מזונות עשירים בסיבים תזונתיים כגון פםירות וירקות בכמויות גדולות, דגנים מלאים, יכולים לגרום לעליה בגזים. נסי בשלב ראשון להקטין נפח ארוחות, לאכול הרבה ארוחות ביום אך קטנות, המנעי ממזונות יוצרי גזים והכי חשוב, אכלי לאט ושתי מספיק מים. אין לי לחם מיוחד שאני ממליצה עליו, אכלי מה שטעים ונוח לך, מבחינתי כולם פחות או יותר שווים. בברכה, דנה

04/06/2007 | 21:53 | מאת: ?

כמה דובדבנים יש ב100 גר'?

04/06/2007 | 22:34 | מאת:

שלום, יש כ- 15 דבדבנים ב- 100 גר'. בברכה, דנה

04/06/2007 | 19:44 | מאת: היידי

שלום דנה, קראתי שעדיף לאכול את הפריכיות עם כמות קטנה של ממרח שמכיל שומן חד-בלתי רווי ואולי חלבון ,האם זה נכון? תודה

04/06/2007 | 22:32 | מאת:

שלום היידי, כחלק מההמלצות להורד ערך גליקמי של מזון והשפעתו על עליית סוכר, אנו ממליצים תמיד לצרוך פחמימות יחד עם מרכיב שומני או חלבוני על מנת להוריד ערך גליקמי של פחמימות, כלומר לגרום לעליה מתונה יותר ברמות הסוכר. הדבר בעיקר רלוונטי לאנשים סוכרתיים. בברכה, דנה

04/06/2007 | 19:34 | מאת: היידי

שלום, האם כלי אוכל העשויים מקרמיקה כגון ספלי קפה ותה בטוחים לשימוש ,במיוחד אלה מתוצרת סין.הכוונה היא לחשש מעופרת ומתכות כבדות תודה

04/06/2007 | 22:31 | מאת:

שלום היידי, צר לי, אך אין לי מידע לגבי תכולת מתכות כבדות בכלי חימר וחרס המגיעים מסין. לרוב, המוצרים עוברים פה את מכון התקנים. אם יש לך חשש עליך לפנות למשרד הבריאות בנושא. בברכה, דנה

04/06/2007 | 16:45 | מאת: סימה

שלום פעמיים קניתי סובין שיבולת שובל .וכל פעם ניראה אחרת.פעם אחת הוא היה לבן ומאוד דומה לשיבות שובל שתחנו.ופעם שנייה כמו קליפת חיטה תחון.מה ההבדל ?ואיזה סוג יותר טוב כדי להוריד כולסטרול?בתודה

04/06/2007 | 19:05 | מאת:

שלום סימה, איני יכולה לומר לפי מראה מה ההבדל. רצוי לקנות גרגירי שבולת שועל טריים ולטחון לבד. לרוב הם נראים בצבע חום, בשל הקליפה. ככל שטוחנים פחות את השבולת שועל, כך היא בריאה יותר ומועילה יותר להורדת כולסטרול. בברכה, דנה

04/06/2007 | 23:11 | מאת: סימה

שלום. מה עדיף להורדת כולסטרול?סובין שיבולת שועל או שיבולת שועל בעצמו? תודה מראש..

04/06/2007 | 14:12 | מאת: מיקה

שלום! ידוע לי כי אופן העיבוד של הדגן בפריכיות האורז למינהן גורם לפחמימות להיות כבר בצורתם הפשוטה. רציתי לדעת האם כך הדבר גם לגבי פריכיות העשויות מדגנים מלאים, האם הן נחשבות לפחמימות מורכבות אז או לא? והאם בעקבות כך מומלץ לבעלי TG גבוהים להמנע מהן? תודה מיקה

שלום מיקה, פריכיות אורז מכל הסוגים נחשבות לפחמימות מורכבות, לא כל שכן, כמות הפחמימות בהן יחסית נמוכה. זהו תחליף לחם מצויין לבעלי TG גבוהים וחולי סוכרת. כמובן, גם אלו יש לצרוך באופן מבוקר ולא ללא הגבלה. בברכה, דנה

04/06/2007 | 13:58 | מאת: ליהי

היי, ראשית סליחה על השאלות הרבות? כמה מנות של מוצרי חלב ניתן לתת לתינוקת בת 11 חודשים, בהנחה שיונקת 2 ביום? האם ניתן לתת גם קןטג, גם יוגורט באתו יום? האם זה כל כך " נורא" לתת מעדן חלב ממותק כל יום? אותו דבר לגבי פירות: האם ניתן לתת פעמיים ביום?

05/06/2007 | 07:26 | מאת:

ליהי שלום! יניקה נחשבת מנת חלב, על כן מספיק עוד מנה אחת של מוצרי חלב ביום. מעבר לעניין הכמותי, לא הבנתי למה לדעתך צריכה להיות בעיה במתן של יוגורט וקוטג' באותו יום. אני לא ממליצה על מעדנים ממותקים. אין צורך בהם, וודאי אם בתך אוכלת את הטעמים הטבעיים. מדובר בבנייה של הרגלים טובים לעתיד. מנות פרי - מספיקות 2 ביום. בברכה, נועה

04/06/2007 | 11:41 | מאת: נינה

שלום לכולם, כחולת בולמיה לשעבר (הייתי חולה 9 שנים) שהפסיקה להקיא, אני מאוד משתדלת לאכול בריא, מאוזן ונכון. מה שקורה זה שהגוף כנראה כל כך התרגל להקאות ןלתחושת הריקנות בבטן, שכעת כל מה שאני אוכלת גורם לי לתחושה נוראית (כל מי שחלה יבין) שהאוכל לא מתעכל, שהבטן נפוחה- ולכן- מעודד את תחושת הרצון להקיא, שוב. לצורך העניין: אמש בשעה חמש אכלתי ארוחה ממוצעת שכוללת פיסת דג, כמה כמות של סלט ירקות וכמה כפות אורז. היום השעה כמעט 12 בצהריים ואני מרגישה שאכלתי את הארוחה הזו לפני חצי שעה...וזה לא עובר. שאלתי היא האם אני יכולה ליטול אנזימים שיעזרו ויעודדו את העיכול על סמך דעתי? האם אני צריכה להתייעץ עם רופא? זה יכול להזיק לי באופן כלשהו? אודה לכם מאוד על העזרה, הבולמית-לשעבר הסובלת.

04/06/2007 | 13:01 | מאת:

שלום נינה, את יכולה לנסות ליטול אנזימים אלו ולראות אם הם יעזרו לך בעיכול . הבעיה העיקרית אצלך היא בעיה קשה בהתרוקנות קיבה. בשלב ראשון הייתי עושה בדיקה אצל גסטראנטרולוג שיכול לבדוק את זמן הבליעה בצורה פשוטה ולא פולשנית. אם יש בעיה, אז ניתן לקחת תרופות המזרזות ריקון קיבה ומקנות תחושת נוחות. אם אין בעיה כזו, לעיתים ממליצים על אנזימי לבלב למיניהם שעוזרים בעיכול אך לא עוזרים בריקון קיבה. דרך נוספת להתגבר על הבעיה היא לאכול הרבה ארוחות קטנות, קטנות מזו שתארת, לדאוג לא לשכב אחרי הארוחה, ולהיות יותר פעילה מבחינה גופנית. להמנע ממזונות שזמן עיכולם ארוך כגון אורז, כרוב ומזונות בעלי ערך שומני גבוה. בנוסף, הייתי נגשת לדיאטנית קלינית להרכבת תפריט אישי מתאים למצב אחרי ייעוץ עם גסטראנטרולוג. בברכה, דנה

05/06/2007 | 01:45 | מאת: נינה

המון, המון תודה לך. עזרת לי מאוד.

03/06/2007 | 23:06 | מאת: יהודית

האם נכונה הטענה כי דגים מכילים כספית המסוכנת לבריאות? אני אוכלת באופן קבוע, על בסיס יום יומי דגי אמנון (מושט), נסיכת הנילוס וגם המון סרדינים. האם יש בכך משום סכנה לבריאות?

04/06/2007 | 10:05 | מאת:

יהודית שלום! כעקרון , מירב ההמלצות נוגעות לנשים בגיל הפריון המתכננות הריון או שכבר נמצאות בהריון. זאת משום שריכוז גבוה של כספית מסוכן ביותר להתפתחות העובר. חשיפה עורית לכספית הינה יותר רעילה מזו של מערכת העיכול והיא שפוגעת בד"כ במבוגרים יותר. סכנת נוכחות כספית בדגים הוגדרה באופן הבא: ריכוז הכספית הגבוה והמסוכן נמצא בדגי ים טורפים (כלומר ניזונים מדגים אחרים) וגדולים. המלצות משרד הבריאות בנושא נשענות על אלו האמריקאיות: http://www.epa.gov/waterscience/fish/MethylmercuryBrochure.pdf מהתאור של תזונתך, אני נוטה להזכירך כי כל מזון יועיל לגופנו אם יינתן במידה. צריכה כה מרובה של דגים, גם אם אינה טומנת בחובה "הרעלה" ממרכיב כלשהו, אינה מאוזנת. מומלץ לצרוך דגים 2-3 פעמים בשבוע ולשלב גם עופות, בשרים וביצים בתפריט, כתחליפים הולמים מאותה קבוצת מזון. כך נהנים מכל הייתרונות ולא מגזימים במרכיב מזון יחיד. בברכה, נועה

03/06/2007 | 22:45 | מאת: תיקי

התחלתי טיפול בצילוליטיס לפני כשלושה שבועות. בנוסף התחלתי דיאטה לא מבוקרת והליכות כמעט חמש פעמים בשבוע . כרגע ירדתי רק 3 קילו מה הסיבה והאם הטיפול הכן עוזר להצרת היקפים .

04/06/2007 | 10:08 | מאת:

תיקי שלום! מה המשמעות של "דיאטה לא מבוקרת" - ללא עזרה מקצועית של דיאטנית? ירידה מומלצת היא 0.5-1 ק"ג בשבוע. לא נראה לי שיש לך סיבה לדאגה. בהערת אגב, כדי לתרום להצרת היקפים, מומלץ להוסיף עבודה מול התנגדות (תרגילי התעמלות, משקולות, גומי, שחייה וכדומה). בברכה, נועה

03/06/2007 | 21:26 | מאת: אניי

עם יש לי צליאק איך אני יכולה לשמור על המקשל בקייף בלי לעלות יותר מדיי? בבקשה תעזרוו ליי..

03/06/2007 | 22:24 | מאת:

שלום, איני רואה את הבעיה. סה"כ אינך יכולה לאכול מוצרים שמקורם בחיטה ,וישנם לחמים במקום או פריכיות אורז או קרקרים ללא גלוטן. כל שאר המזון נשאר זהה. רצוי ללכת לדיאטנית קלינית לייעוץ במקרה של אבחון חדש של צליאק להתאמת תפריט. בברכה, דנה

03/06/2007 | 17:12 | מאת: ליזה

שלום רב, הפנתי את שאלתי גם למומחים הפורום הריון ולידה, אך ברצוני ללקבל דיעה מהבחינה התזונתית (הרי הרופא ככל הנראה יפנה אותי לדיאטנית) : הנני בהריון בשבוע 29. ביצעתי בדיקת העמסת סובר 50 מ"ל ותוצאות הבדיקה יצאו גבוהות - 190 . כעבור כשעתיים לאחר הבדיקה חשתי חולשה רבה ורעידות (כנראהה בגלל נפילת הסוכר, לא כן?) לאור התוצעה הגבוהה עברתי בדיקת העמסת סוכר 100 מ"ל ותוצאותיה אף הן יצאו חריגות - אך הפעם נמוכות בצורה משמעותית מהנורמה: 0'- 85 60' - 107 120' - 65 180' - 38 שני הערכים האחרונים נמוכים משמעותית... מה משמעות הדבר ? האם ישנם שינויים בתזונה שעלי לערוך? תודה מראש ליזה

03/06/2007 | 17:41 | מאת:

שלום ליזה, התופעה ממנה את סובלת נקראית " היפוגלקמיה ריאקטיבית" ונובעת מעליה בלתי סבירה של אינסולין בתגובה לגלוקוז, ובעקבות כך ירידה סוכר מהירה, כי כמויות האינסולין גבוהות ואינן בפרופורציה לכמות הגלוקוז. זוהי תגובה לא תקינה ויכולה להעיד על בעיות באיזון הסוכר. הדיאטה המתאימה במקרה זה דומה לדיאטה לסוכרת, כלומר דיאטה דלת פחמימות ובעיקר המנעות מוחלטת מסוכרים פשוטים המחמירים מצב זה. עליך לגשת לדיאטנית בהקדם האפשרי לבניית דיאטה מתאימה למצבך, בייחוד לאור היותך בהריון. תופעה זו יכולה להמשך כל ההריון וגם אחריה, כך שרצוי להמשיך מעקב סוכר גם לאחר הלידה. בברכה, דנה

04/06/2007 | 11:33 | מאת: ליזה

דנה, תודה על תשובתך המהירה. יש לי כמה שאלות נוספות : 1. מה יכולה להיות הסיבה להבדלים בין תוצאות בדיקת ה-50 מ"ל (בה כעבור שעה רמת הסוכר היתה 190) לבין תוצאות ה-100מ"ל כעבור שעה((בה רמת הסוכר היתה 107) ? 2. האם הדבר שולל את היותי חולה בסוכרת הריונית ? האם תופעה זו חמורה פחות מסוכרת (כולמר האם ביכולתי "להירגע" מעט) ? 3. האם היפוגלקמיה ריאקטיבית הופיעה אצלי כתוצאה מההריון ? או ייתכן שכל חיי הייתי כך ? 4. במהלך כל חיי (מגיל 11 בערך) אני נאבקת במשקלי (עודף משקל של כ-5-7 ק"ג). כלומר חוויתי עליות וירידות כל הזמן. ביצעתי דיאטות להרזייה/שמירה בשל נטייתי להשמין . האם אורח חיים זה הוא זה שהוביל להיפוגלקמיה ריאקטיבית ? 5. האם תופעה זו גורמת לאותן תופעות בהריון שנגרמות ע"י סוכרת הריונית (עובר גדול, סיבוכים בלידה וכו") ? תודה ליזה

03/06/2007 | 14:57 | מאת: גליה

כמה ק"ל יש בבצל בנוני? האם רובו פחמימות /שומן?

03/06/2007 | 15:40 | מאת:

גליה שלום! ב - 100 גר' בצל טרי יש כ - 42 קק"ל שמקורן מפחמימות. כמות השומן זניחה ביותר. כמו כן כמות מועטה של חלבון. בברכה, נועה

03/06/2007 | 11:19 | מאת: ציפי

שלום, אני ניזונה מהמון ירקות בתפריט היומי שלי. לאחרונה אני ניגשתי לרופא המטפל שלי והוא נתן לי ליטול כדור אחד של "אנציפלמד" לפני/במהלך הארוחה. האם זה משהו לכל החיים? האם יכולה להיות לי סיבה אחרת לאגירת הגזים הזאת? הכאבים ממש חזקים ומעיקים- כמו צירי לידה. בנוסף, אני מקבלת זריקות לטיפול בחוסר בויטמין B12 . האם יש קשר בין הדברים? יום טוב

03/06/2007 | 11:30 | מאת:

שלום ציפי, אכילת כמויות גדולות של ירקות מכל הסגוים וגם סיבים תזונתיים יכולה לגרום לתחושה של אי נוחות וגזים מרובים. לעיתים, ממליצים להפחית את כמות הסיבים בדיאטה כדי לראות אם חל שינוי ושיפור במצב. את יכולה לנסות זאת לכמה ימים ולראות אם יש שיפור. כלומר להפסיק אכילת ירקות ופירות ומזונות עשירים בסיבים תזונתיים ל2-4 ימים, ולראות אם חל שיפור. אם לא חל שיפור משמעותי, אז כנראה זו לא הסיבה. אם יש הקלה ושיפור התחלי להוסיף ירקות וסיבים בהדרגה עד לגבול בו את מתחילה להרגיש לא נוח. כמו כן רצוי להמנע ממזונות יוצרי גזים כגון כרוב, כרובית, ברוקולי, צנון, בצל, שום, קטניות. בברכה, דנה

03/06/2007 | 11:13 | מאת: ציפי

שלום, אני אישה בריאה בת 36 הניזונה מתפריט מסויים כאורח חיים במשך השנתיים האחרונות, בו הירקות מרכיבים כמחצית מתזונתי היומית. אני אוכלת 3 מנות חלבון (מן החי ומן הצומח)ביום ,ונמנעת מפחמימות מורכבות וסוכרים. לאחרונה גיליתי בבדיקות דם כי יש לי חוסר בויטמין B12 ורופא המשפחה שלי נתן לי זריקות למשך חצי שנה. אני גם בגבול האנמיה. דבר שמאוד מציק לי מכיוון שמעירים לי על כך, הוא כי גוון העור שלי ובמיוחד בכפות הידיים והרגליים צהבהב- כתום. מהי הסיבה? איך אני נמנעת מגוון עור זה. אני צורכת בממוצע גזר אחד ליום. אודה על תשובה בהקדם.

03/06/2007 | 11:25 | מאת:

שלום ציפי, לא רק הגזר מכיל קרטנואידים הנותנים לנו את הצבע הכתמתם צהבהב גם פלפלים בכל הצבעים, בטטה, וגם חלק מהעלים הירוקים כמו פטרוזליה. אכילת כמות גדולה של ירקות עלולה לגרום לצבע זה. אם זה מאוד מפריע לך, המנע מירקות אלו, אך להערכתי עדיף לצורכם מבחינה בריאותית ולקחת את הצבע כאסמתכא לכך שאת צורכת הרבה נוגדי חמצון. כמובן יש לוודא בבדיקות דם שתפקודי הכבד תקינים, שכן עליה בבילוריבין יכולה לגרום לצבע צהוב בעור, אך אני מאמינה שרופא המשפחה היה שם לב לחריגה כזו. בברכה, דנה

03/06/2007 | 00:02 | מאת: אורית

אם יש מס' קלוריות מסויים שאיתו שומרים על המשקל, האם זה משנה ממה מורכב התפריט- כלומר אם ב-1,000 קל' מישהו אוכל חתיכת פיצה ועוגה ולחילופין ב-1,000 קל' אדם אחר אוכל יוגורטים ללא שומן, קורנפלקס וירקות (תיאורטית...), האם למרות שכמות הקל' זהה אכילה של אוכל עתיר שומן (גם כך-במידה שכמות הקל' נמוכה ליום) תביא להשמנה?

03/06/2007 | 00:20 | מאת:

שלום אורית, באופן עקרוני היינו מצפים שהתשובה תהיה שאין הבדל, שכמו ש- 1000 ק"ג נוצות שווה ל- 1000 ק"ג ברזל, כי קילו זה קילו, אז כנ"ל לגבי קילוקלוריות שנמדדות בערכם ממזון. ההבדל מתחיל לא בערך של המזון אלא בתגובה של הגוף לסוגים שונים של מזון, וכאן הרכב של המזון משנה מאוד, ונראה כי החלוקה בין פחמימות, שומנים וחלבונים בדיאטה כן משנה, הואיל וניצול האנרגיה משתנה בין השלושה. כמובן, שב- 1000 קק"ל ההבדל יהיה פחות משמעותי מאשר אם מדברים על דיאטה של 2000 קק"ל, אך כן יהיה הבדל, ודיאטה עשירה בשומן תגרום ככל הנראה לעליה גדולה יותר של ק"ג מאשר דיאטה דלת שומן בעלת אותו ערך קלורי. בברכה, דנה

02/06/2007 | 23:32 | מאת: גליה

אני בת 24 משקל:50 גובה:157 מתאמנת (אירובי +כח) כ-4 פעמים בשבוע בהתמדה התפריט שלי הינו דל בשומן(במטרה להוריד באחוזי השומן כרגע 22% נבדקתי אצל תזונאי קליני וספורט עם קליפר) התפריט כולל: יוגורט ביו 0 +יוגורט פרי 0 גבינה לבנה חצי אחוז טונה במים/חזה עוף/קציצות הודו -בישול ללא שמן ירקות +פרי אחד 5 פרוסות לחם קל /כוס וחצי אורז/פסטה/2 תפו"א בנוניים כוס וחצי ברנפלקס חביתת חלבון 2 כפות טחינה גולמית כף ריבה האם זה יהיה בסדר אם אצמצם לכף טחינה ביום במקום שניים? תודה רבה

03/06/2007 | 00:15 | מאת:

שלום גליה, אני לא רואה סיבה לצמצם את הכמות, אך הואיל ויש לך מדריך צמוד בנושא, והוא כבר מכיר אותך, רצוי להתייעץ גם איתו. בברכה, דנה

02/06/2007 | 23:22 | מאת: יעל

מהם הייתרונות בשתיית מים? תודה ושבוע מקסים

03/06/2007 | 00:11 | מאת:

שלום יעל, מים כנוזל המרכיב כל סוג של שתיה ונמצא רבות במזון חיוני לחיינו בני אדם, למניעת התייבשות ופעילות תקינה של גוף האדם. רוב גופינו מורכב ממים ולכן יש לדאוג כי לא יחסר ממנו. הן התייבשות והן שתיה מוגזמת של מים עלולים להיות מסוכנים לבריאות ולכן חיוני לשמור על כמות מאוזנת של נוזלים, שאצל רוב האוכלוסיה הבריאה נעה על כ- 2 ליטר ליממה. מים חיוניים לפעילות מטבולית של הגוף. בברכה, דנה

02/06/2007 | 23:21 | מאת: יעל

האם זה נכון שאכילת פטרוזיליה מזרזת את הוצאת השומן מהגוף? (במתן השתן נראה כאילו השומן צף ) אם כן מהי הכמות המומלצת ביום?

03/06/2007 | 00:04 | מאת:

שלום יעל, לאכילת כמויות גדולות של פטרוזיליה אפקט משתן של מלח ומים ובשום פנים ואופן לא של שומן. השתן שלנו נטול שומן. אין המלצה על אכילת פטרוזיליה, אלא אם כן זה טעים לך במיוחד. בברכה, דנה

02/06/2007 | 20:20 | מאת: גולשת

שלום,אני בת 25 ושוקלת 54 ק"ג.החלתי דיאטה לפני כשבועיים שכוללת 5 אימונים בשבוע בחדר כושר.התפריט שלי מכיל 6-8 פרוסות לחם קל,בצהריים אני אוכלת סנדביץ(לחמניה שחורה עם טונה) ,3 פירות(2 אפרסקים ותפוח),1-2, מעדני חלב ושני חטיפי קורני(88 קלוריות).אני סטודנטית ולכן קשה לי להתמיד בהכנת ארוחה.רציתי לשאול למה איני מרזה למרות זאת ואם תוכלי לייעץ לי בתזונה שמתאימה לסטודנטית שרוב היום נמצאת בלימודים ובעבודה.תודה.

02/06/2007 | 21:40 | מאת:

שלום, צר לי, אך פורום זה אינו נועד לייעוץ אישי בנוגע לתפריטים. איני יכולה לומר לך למה אינך יורדת במשקל, יכולות להיות לכך מספר סיבות ולא הכל מסתכם לקלוריות מהמזון. המלצתי, לגשת לדיאטנית קלינית לייעוץ אישי בחדר כושר או בקופת חולים. בברכה, דנה

02/06/2007 | 10:57 | מאת: מיאל

אין לירקות ערך קלורי? באמת אפשר לאכול אותם בלי שום הגבלה? נשמע לי מוזר כי שתי פלפלים שווים בערכם הקלורי לתפוח אז איך זה הגיוני? תודה.

02/06/2007 | 11:23 | מאת:

שלום מיאל, בוודאי שלירקות ערך קלורי, אך הוא משתנה מירק לירק. ישנן ירקות עשירים יותר בקלוריות כגון סלק ובצל וישנם ירקות דלים מאוד בקלוריות כגון חסה וסלרי. מצאו כבר במחקרים שכמות הקלוריות הנתרמת מירקות בדיאטת הרזיה הינה יחסית אפסית לעומת הכמות בגרמים, כלומר גרם של ירקות תורם הרבה פחות קלוריות מגרם של כל מזון אחר, ולכן ברוב הדיאטות מאפשרים אכילה חופשית של קבוצה זו. כמובן אם מדובר בצריכה מוגזמת והיא מפריעה לירידה במשקל, אן בחולי סוכרת לא מאוזנים צריך לקחת אותם בחשבון. אך ברוב דיאטות ההרזיה אנו מאפשרים יד חופשית, מתוך ידיעה שהכמות הממוצעת של צרכת ירקות של אדם ממוצע אינה עוברת את ה- 150 קק"ל ליממה.במקרה ויודעים שיותר, אז מווסתים, לכן אין המלצה גורפת, יש המלצה פרטנית. בברכה, דנה

01/06/2007 | 16:07 | מאת: שירי

שלום רב, אני מרתיחה לבתי בת החצי שנה מים מינרלים של חברה מסויימת. רציתי לדעת אם הרתחת המיים מפחיתה את כמות הנתרן בהם? תודה, שירי

01/06/2007 | 16:29 | מאת:

שלום שירי, נתרן לא נהרס בחום, אם כבר ריכוזו עולה כי אחרי ההרתחה נשארים פחות מים ואילו המינרלים נשארים. בברכה, דנה

01/06/2007 | 15:35 | מאת: ד

שלום, אומרים שמקורות הברזל הזמינים ביותר הן מן החי. אם אני צולה הודו או בשר אדום, האם הברזל נהרס? תודה!

01/06/2007 | 16:28 | מאת:

שלום, הברזל כמעט אינו נפגע בכל צורת הכנת מזון. בברכה, דנה

היי, אני בת 17 ויש לי הפרעת אכילה. אני אומנם בטיפול שמטרתו להשתקם ולהמשיך בחיים רגילים, אבל בכל הנוגע לתזונה היומיומית יש לי כמה "עכבות" שאם תוכלי לתת לי תשובה זה מאוד יעזור: בקשר לפחממות- פשוטות ומורכבות: אני לא יודעת למה אבל התחלתי להסתכל ולהתעניין כמה גרם פחממות יש בכל דבר (בפרוסת לחם, בחטיף אנרג'י, ביוגורט..) איכשהו הכנסתי לעצמי לראש שפחממות זה משמין ואסור לי לאכול מעל סכום מסוים של גרם פחממות- זה נכון? קלוריה שבאה מחלבון פחות משמינה מקלורית פחמימה? אם אכלתי ביום מסויים 10 גרם פחממות יותר מהיום הקודם זה משנה? הרי המאזן הקלורי הוא מה שקובע או שמא מקור הקלוריות? עוד משהו, שאני כבר די הרבה זמן נמנעת מסוכר פשוט, אפילו פירות, אם אני אוסיף כפית דבש לדוגמא, צפוי שיקרה לי משהו? הגעתי למצב שאפילו אוכל דיאטטי אני לא אוכלת אם רשום שהוא מכיל סוכר (הפריכיות הקטנות האלה למשל, עם הדבש). ו"עכבה" אחרונה- הירקות- לספור או לא? ראיתי תשובה שלך שכתבת שיש ירקות שעצם הפירוק במערכת העיכול דורש יותר קלוריות ממה שהירק עצמו מכיל- נכון לגבי כל הירקות? סליחה על האורך והבילבולי שכל, זה פשוט חשוב לי. אני רוצה לאכול רגיל, בריא, בלי להמנע יותר מדי, ומעצבן אותי להיות שקועה בכל מיני "מיתוסים" שאני מכניסה לעצמי לראש של אסור ומותר. אני הרי לא רוצה כל החיים להמנע מירקות ולפחד מכפית דבש או מה יקרה מעוד כמה גרמים של פחממות. תודה ושבת שלום.

שלום רומי, ראשית, ירקות מבחינתי הם חופשיים בכל מקרה, גם אלו המכילים יותר קלוריות או פחמימות. גר' פחמימה נותן אותה כמות קלוריות כמו גר' חלבון, אך הניצול שונה. אוכל אינו משמין, רק אם אוכלים יותר מדי או יותר ממה שהגוף צריך. במסגרת השיקומית שלך יש בוודאי דיאטנית קלינית אשר יכולה להדריך אותך לגבי ההמלצות לצריכה הקלורית שלך בכדי לשמור על משקל או לעלות, בהתאם למצבך. 10 גר' פחמימות זה 40 קק"ל, כך שזה לא נראה לי משמעותי. בכל מקרה, רומי, הייתי מעדיפה לא לייעץ לך בפורום זה באופן זה, מצבך דורש ייעוץ אישי ופרטני ולא תשובות כלליות וכוללניות. בברכה, דנה

01/06/2007 | 12:44 | מאת: טיןטין

הי אני בן 23 גובה 165. המשקל שלי נע בין 46.5 ל50 במקרים הטובים. אני משתגע מזה - אני נראה ומרגיש ילדון, ולא משנה כמה אני אוכל (ואני אוכל המון!) - לא רואים את זה עלי. אני מתאמן כפעמיים בשבוע במכון כושר, ועדיין לא מצליח לראות תוצאות - כאילו כל האימונים והאוכל שאני אוכל נעלמים לאנשהו.. חשוב לי לציין שעשיתי בדיקות דם והכל תקין... איך אני משמין??

01/06/2007 | 16:23 | מאת:

שלום, קצת קשה להדריך מצבי אלו בפורום זה. המלצתי, לפנות לדיאטנית קלינית בחדר הכושר או לדיאטנית קלינית בקופת חולים להמלצות אישיות. המטרה להעלות במסת שריר ולא שומן, ולכן חשובים היחסים בין המרכיבים במזון. אני יכולה לומר לך מנסיון, שלרוב במקרים אלו מדובר במבנה גוף עם יכולות מוגבלות למסת שריר גדולה, ומירב הנסיונות אינם מוצלחים, הואיל והטבע מנצח. בברכה, דנה

01/06/2007 | 12:10 | מאת: מירב

שלום, רציתי לדעת האם גם בחלב יש B12, אבץ וברזל כפי שיש ביוגורט? תודה, מירב

01/06/2007 | 16:20 | מאת:

שלום מירב, הואיל ויוגורט עשוי מחלב אז המרכיבים הינם דומים מאוד. בברכה, דנה

01/06/2007 | 09:07 | מאת: בובה

היי דנה זאת שוב אני בקשר לסיבים תזונתיים. א. תודה על מהירות התשובה ועל ההענות. ב. ברצוני לשאול אותך לגבי זרעי פשתן, האם הם מועילים למערכת העיכול? ("ליציאות")? כיצד צריך לצרוך אותם, שלמים ולטחון בבית כל פעם? כמה קלוריות זה מכיל? והאם זה בה במקום או בתחליף ללחם קל בבוקר? ומתי צריך לצרוך אותם בערב או בבוקר? התשובות חשובות לי רק אם זה עוזר לפעילות מעיים סדירה.. מודה לך מראש וסליחה על הצפת השאלות. נגה

01/06/2007 | 11:55 | מאת:

שלום, זרעי פשתן מכילים הרבה מאוד סיבים תזונתיים אך בעיקר שומן, ערכם התזונתי עומד על 55 קק"ל , 4 גר' שומן (בעיקר רב בלתי רווי) ו- 3 גר' סיבים תזונתיים לכף זרעי פשתן שלמים ו- 40 קק"ל, 3 גר' שומן ו- 2 גר' סיבים תזונתיים לכף זרעי פשתן טחונים. הם לא מהווים תחליף ללחם אלא תחליף שומן וניתן להסיפם ליוגורט או דייסה. טחינתם במקום ואכילתם טריים טחונים תעלה זמינות של מרכיב אך איני יכולה לומר מה משתנה והאם לטובה או לרעה. בכל מקרה, אם נטחן ונאכל במקום לא נראה לי שיש בעיה, הואיל והפה שלנו הוא המטחנה הטבעית ביותר. חשוב להקפיד לשתות מספיק מים עם צריכת סיבים אלו. זמן צריכתם אינו רלוונטי, לפי נוחיותך. בברכה, דנה

01/06/2007 | 01:54 | מאת: ישי

הרופא הורה לי ליטול מדי יום כדורי ברזל. והובהר לי כי אין לקחתם בסמוך לשתיית חלב. שאלתי מה הכוונה בסמיכות וכמה שעות רצוי שיהיה הפרש ביניהם. תודה

01/06/2007 | 11:48 | מאת:

שלום ישי, הכוונה לא ליטול יחד עם ארוחה ולשמור על מרחק של לפות שעה. כדורי ברזל רצוי ליטול על קיבה ריקה עם מיץ הדרים (לימון או תפוז). כמובן שיש לזכור שמיצים אלו מכילים הרבה סוכר, ולכן מספיק לשתות רק 1/2 כוס. בברכה, דנה

01/06/2007 | 01:50 | מאת: ישי

שלום. אני סוכרתי ושמתי לב כי בוטנים משביעים אותי מאד. האם הם מומלצים לאכילה לחולי סוכרת ומה ערכם הגליקמי. תודה

01/06/2007 | 11:46 | מאת:

שלום ישי, בוטנים הינם בעלי ערך גליקמי נמוך מאוד הואי ומכילים בעיקר שומן וחלבון. אפשר לצרוך בוטנים אך בזהירות ומעט, הואיל ומכילים הרבה מלח (אם קלויים) וכן מכילים הרבה שומן וקלוריות, ולכן יכולים לגרום לעליה במשקל, דבר שאינו רצוי צבחינת איזון סוכרת. אם מדובר בבוטנים טבעיים, אפשר עד 10 ביום וכנ"ל לגבי שקדים ואגוזים טבעיים שעדיפים מבחינת איכות השומן שמכילים. בברכה, דנה

03/06/2007 | 21:10 | מאת: אבי

שלום לדיאטנית, אני אינני משמין משום דבר (65 ק"ג, 180 ס"מ) - כנראה עקב גנטיקה, אף כי אני משתדל, למרות הגנטיקה, לאכול תזונה מאוזנת ובהתאם להמלצות הדיאטנית. לפיכך, האם עליי לא חלה המגבלה של כמות אגוזים שניתן לאכול ללא חשש בריאותי? עליי גם לציין שאני אוכל פיצוחים לא קלויים, לצערי, עקב הידיעה שהקלויים מכילים הרבה נתרן. אודה על התייחסותך לשאלה זו. אבי

01/06/2007 | 00:01 | מאת: לירון

שלום רב, בשנה וחצי האחרונות יש לי דלקות חוזרות בשתן והומלץ לי על כמוסות חמוציות. הייתי שמחה לשמוע דעת מומחה בנושא ובנוסף לשאול אם חליטת אוכמניות קנויה ועשויה בבית ללא סוכר מומלצת באותה מידה? אני בביקורות קבועות אצל הנפרולוגית בעקבות igA nephropathy לכן אני גם קצת לחוצה מהדלקות החוזרות... תודה מראש ויום נעים, לירון

01/06/2007 | 00:07 | מאת:

שלום לירון, החומר הפעילו בחמוציות עובר כאנטי חיידקי והוא נמצא רק בחמוציות ולא בשום פרי מאותה משפחה. ככל שצורתו טבעית יותר, כך החומר הפעיל פעיל יותר ויש יותר ממנו. כל צורת אכילה או צריכה תהיה טובה, אך זה לא פותר שימוש באנטיביוטיקה, אם צריך. מעבר לכך בשל המחלה הכלייתית, הייתי ממליצה לגשת דליאטנית קלינית המתמחה בנושא הנפרולוגי לייעוץ בנוגע לדיאטה מיוחדת למצבך, אם צריך. בברכה, דנה

31/05/2007 | 15:32 | מאת: עידית

שלום לך, יש לי הרגשה של בטן נפוחה כבר המון זמן זאת למרות שאני שומרת על תזונה נכונה כיום נמצאת במצב דיאטה מסודרת. אני אוכלת יחסית הרבה ירקות ומנסה להוריד כמויות כדי להקטין את נפח הקיבה. קראתי שבטן נפוחה זה יכול להיות כתוצאה מחוסר אינזימים וכדי לעזור צריך לצרוך פאפיה או אננס אבל פאפיה זה לא מאכל אהוב ואננס דווקא כן הבעיה היא משמין. אני יודעת שאכילת כמות יחסית גדולה של ירקות גם גורמת לבטן נפוחה . השאלה מה אפשר לעשות בדבר ואייך אפשר להוריד את הנפיחות בבטן?? יש לציין פרט מאוד חשוב אני צורכת המון סוכרזית בשתיה החמה שלי סוכרזית בשם סוכררה שאומרים שזה הכי טוב מבין הסוכרזית ואני יודעת שכל החומרים אספרטיים וכאלה לא בריאים לגוף . השאלה האם זה נכון שגם זה מפשיע . ככה שמעתי?? אשמח לקבל תשובה לשאלותיי ואם יש דרך או מאכל המרגיע את הקיבה חוץ מבננה שכתוב שהיא מרגיעה אבל גם משמינה. תודה מראש ושבת שלום,

01/06/2007 | 12:00 | מאת:

שלום עידית, בואי נצא מהנחה ראושנית שלא פאפיה ולא אננס ולא בננה הינם בעלי השפעה אנזימתית על מערכת העיכול או כל השפעה אחרת. גם אם יש בהם אנזימים, הם נהרסים מיידת בחומציות של הקיבה. מעבר לכך, אף אחד מהפירות הלוו או כל מזון אחר אינו משמין, השאלה כמה אוכלים ממנו בסופו של יום. ישנם אנשים הצורכים ירקות ו/או סיבים תזונתיים והדבר גורם להם לאי נוחות במערכת העיכול, כגון נפיחות וגזים. הדרך העיקרית להוריד נפיחות היא להוריד את הצריכה. אפשרות שניה להמנע מירקות "מנפחים "יותר כגון, כרוב, כרובית, ברוקולי, צנון, וכל הקטניות למיניהן כולל שעועית, עדשים ואפונה.כמו כן, סיבים תזונתיים בכמויות גדולות יכולים לגרום לתחושת נפיחות, כגון חיטה מלאה, שיפון ולעיתים אפשר גם להוריד בכמות של אלו. קילוף ירקות ובישולם לעיתים עוזר גם כן. מעבר לכך, אם הדבים לא משתפרים, היתי פונה לדיאטנית קלינית לייעוץ אישי. בברכה, דנה

31/05/2007 | 13:55 | מאת: מיכל

שלום רב, אני סובלת מזה תקופה ארוכה מתחושה של מלאות ונפיחות בבטן. לאחרונה נאמר לי כי ייתכן ואני סובלת מתסמונת המעי הרגיז ומהצטברות של גזים. האם תוכלו בבקשה להמליץ לי על מאכלים מהם כדאי לי להמנע, על מנת להקל על התחושה שלי. תודה

31/05/2007 | 23:56 | מאת:

שלום מיכל, ישנם מס' מזונות המעלים ייצור גזים במערכת העיכול כגון : בצל, שום, כרובית, כרוב, ברוקולי, צנון, קטניות (חומוס, פול, עדשים, אפונה, שעועית), תחליפי סוכר בכמויות גדולות כגון מלטיטול וכמובן, כל מזון שעשיר בסיבים.אך רצוי מהאחרונים לא להמנע אלא להקפיד לשתשות מספיק מים (כ-2 ליטר ליממה) ולעסוק בפעילות גופנית.ניתן גם להעיזר בסופחי גזים למיניהם כדי להמנע מאי נעימות. בברכה, דנה

31/05/2007 | 13:37 | מאת: בובה

היי דנה צהריים טובים, מה שלומך? ברצוני לשאול אותך לגבי ירקות. אולי תוכלי להגיד לי בבקשה באיזה ירק יש הכי הרבה סיבים תזונתיים? אני רוצה לשאול יותר במדויק - איזה ירק גורם במיוחד במיוחד לפעילות מעיים? "ליציאות"??? יש ירק שממולץ ביוחד לצרוך בלילה לפני השינה כך שיוכל בבוקר ל"הכניס לשירותים"? ואני לא רוצה לנסות את השזיפים במים. אני אוהבת ירקות. תודה מראש

31/05/2007 | 16:09 | מאת: נורה

כרוב ניפלא לדיאטה,צריך להוציא הרבה קלוריות על מנת לעכל אותו כך שאי אפשר להשמין ממנו, הוא בריא מזין במינרלים גורם לשובע ואינו משמין אפשר לשלבו במרק,סלט חיי ,ירק מאודה עם רוטב סויה ניפלא,בתיאבון מלא סיבים

31/05/2007 | 23:46 | מאת:

שלום, רוב הירקות עשירים בסיבים תזונתיים בדרגה דומה, כמובן שישנם יותר כגון סלרי, אך רוב הסיבים בירקות אינם מסיסים ולכן פחות עוזרים לנושא היציאה. לרוב אנו מחפשים סיבים מסיסים ואלו נמצאים בעיקר בקטניות, דגנים מלאים, תירס ועוד. אין פתרונות פלא המבטיחים יציאה בבוקר אחרי ארוחה דשנה בסיסים בערב. חשוב להקפיד לשתות כ- 2 ליטר מים ליממה, לעסוק בהרבה פעילות גופנית ולפזר סיבים לאורך כל היממה, כולל ירקות ופירות. כרוב מצויין לתחושת מלאות, אך גם יוצר הרבה גזים ואי נוחות במערכת העיכול ואינו עשיר יותר מירקות אחרים בסיבים. את יכולה לשלבו בתפריט באופן סביר. בברכה, דנה

30/05/2007 | 23:42 | מאת: אילנה

שלום. ברצוני לשאול מספר שאלות לגבי ברזל- 1. האם גם מולטי ויטמין המכיל ברזל צריך להילקח לחוד ממוצרי חלב, ביצים וקפאין? 2. האם גם מזונות המכילים ברזל צריכים להילקח לחוד מהנ"ל? 3. מה לגבי תוספי מזון שטוענים שמכילים ברזל שכן ניתן לצרוך עם מוצרי חלב (סוג מסויים של ברזל, למשל של חברת סולגאר)? תודה תודה תודה...

31/05/2007 | 11:07 | מאת:

שלום אילנה, מולטיויטמין אינו מהווה מקור טוב לברזל, גם בגלל כמות וגם בגלל זמינות, ולא הייתי מסתמכת עליו כתוסף ברזל, ולכן זה לא ממש משנה איך את צורכת אותו מבחינת מזון. עדיף שארוחה עשירה בברזל לא תהיה מעורבת עם ארוחה חלבית וקפאין, אך ההשפעה מזערית. לביצים אין השפעה של ממש על ספיגת הברזל. אם החברה טוענת שאפשר, אז ככל הנראה אפשר, אך לא הייתי מסתמכת על כך במאה אחוז. הצורה הטובה ביותר לצרוך תוסף ברזל היא עם מיץ הדרים על קיבה ריקה. בברכה, דנה

30/05/2007 | 23:24 | מאת: היידי

שלום רב, האם אתן ממליצות על תוסף התזונה אינוזיטול (IP6) לעזרה לפיברומילגיה? תודה וכל טוב

31/05/2007 | 10:47 | מאת:

שלום היידי, אנו לא ממליצות על תוספי מזון, לשום בעיה, בלי ייעוץ פרטני. לי לא יצא להמליץ על תוסף זה, וזה נובע מחסר מחקרים חד משמעיים בנושא. בברכה, דנה

31/05/2007 | 14:39 | מאת: נעמי

דנה שלום, אין ספק ששימוש בתוספי תזונה צריך להיות נבון ומבוקר וכי יעוץ ע"י איש מקצוע תמיד יכול לעזור. אבל.. לההנחה כי חשיבות תוספי תזונה הינה בטלה, וכי אין מחקרים התומכים ביעילותם ואין מובהקות סטטיסטית, אינה נכונה מיסודה! אני ממליצה לך לשמור על פתיחות במקצועך ומעמדך מול מטופלים ומול חברי פורום זה, ולהתעדכן במחקרים ולהתבדות. בברכה נעמי, Ph.D ביוטכנולוגיה

30/05/2007 | 22:22 | מאת: לירוני

היי, איך אני יכולה לדעת כמה קלוריות יש באורז או בספגטי? נגיד אומרים שייש ** קלוריות ב- 100 גר' אורז- איך אני יודעת כמה זה יוצא? אני לא מבינה איך אפשר בסוף יום לחשב את כמות הקלוריות היומית אם אני לא יודעת כמויות של מאכלים שונים. ואת חושבת שאם אני יצרוך -1200 קלוריות אני ירזה? תודה שוב את עוזרת המון.

31/05/2007 | 10:45 | מאת:

שלום לירוני, הדרך היחידה לדעת היא לשקול לפני ו/או אחרי בישול, בהתאם למה שכתוב על האריזה. מעבר לכך את תמיד יכולה ללכת לדיאטנית לייעוץ אישי וכך תוכל לתת לך קבוצות מזון לפי מדדים שונים מגרמים. לגבי שאלתך השניה על קלוריות וירידה במשקל, איני יכולה לענות לך תשובה וודאית בעניין, שכן תלוי כמה את אכולת באופן רגיל. אם זה פחות ממה שאת אוכלת ביום יום את תרדי במשקל וכובן שבשלב מסויים תעצרי עד שגופך יתרגל לכמות קלוריות זו. לירוני, אני רואה שיש לך הרבה שאלות בנושא דיאטת הרזיה, אני מאמינה שפגישה אישית עם דיאטנית קלינית תועיל לך רבות כדי להמנע מטעויות. בברכה, דנה

31/05/2007 | 22:09 | מאת: לירוני

תודה, הייתי אצל דיאטנית והיא אמרה שאני לא צריכה דיאטה בשום אופן- אני שוקלת 42 אבל בכל מקרה יש לי שומנים פה ושם. אני לא יטריד אותך בשאלות מיותרות.. פשוט אין לי את מי לשאול ולפני שפניתי אליך ניסיתי לבדוק בכל מיני אתרים ולא מצאתי תשובות.

30/05/2007 | 17:15 | מאת: mosh

שלום בגלל בעית חניכיים ולעיסה, אכלתי כמה כפות טחינה גולמית משומשום מלא מהצינצנת ללא מים. אבוקדו ,וחצי בטטה. אחרי שעה הרגשתי עייף מת חולשה נוראית שהזכירה תחושה מלפני שנה שאכלתי 20 תמרים בבת אחת .אז הבנתי שהסוכר הלה ותכף ירד אבל פה אמנם הגזמתי בכמות הטחינה אבל אין פה סוכר? מה קרה? מה או מי לא מתפקד טוב אצלי? או כך גם בעודף חלבון כמו בסוכר וזה נורמלי? בלי קשר ? : שאוכל הרבה עלי גפן ממולאים בארוחה מיד מרגיש זרימת דם חזקה. בידיים צינורות הדם מתעבים מאד.לחץ ברגליים:כאילו הדם רוצה להתפרץ החוצה מרוב לחץ . קצת מציק, כואב . המילוי ללא בשר .רק אורז בטטה עדשים גריסי פנינה ובורגול האם עלי גפן רבים גורמים לבעיות? ,או לזרימת דם?או עודף פחמימות? תודה

30/05/2007 | 20:47 | מאת:

שלום, התופעה שתארת יכולה להשמע כירידת סוכר מיידית לאחר ארוחה דשנה, אך זו קורית בדכ אחרי ארוחה עשירה בפחמימות פשוטות, אך זה לא היה המקרה אצלך, כך שקשה לתת לי הסבר לתופעה. לגבי עלי הגפן, אין לי הסבר משכיל לתופעה. התייעץ עם רופא מומחה לעניין, גסטרואנטרולוג. בברכה, דנה

30/05/2007 | 16:11 | מאת: bnasn

ברצוני לשאול האם ניקוי רעלים מהגוף ע"י שטיפת הקיבה הוא דבר טוב ? בתודה מראש

30/05/2007 | 20:44 | מאת:

שלום, התשובה היא לא, ואין ניקוי הגוף מרעלים, מדובר בגבב של שטויות. בברכה, דנה

30/05/2007 | 23:36 | מאת: היידי

שלום, האם בכלל אין דבר כזה ניקוי הגוף מרעלנים,או שהכוונה לשיטה הספיציפית? תודה,היידי

30/05/2007 | 16:09 | מאת: bnasn

שלום רב ברצוני לשאול הנני בתהליך דיאטה ,ואני צרכתי הרבה חלב 0% (כ 2 ל' ביום בממוצע) במשך תקופה ארוכה לאחרונה הופיעו תופעות של גזים כאבי בטן ושילשולים נאמר לי שעליי להוריד לכמות ממש קטנה את צריכת מוצרי החלב וכך עשיתי והיום אין שילשולים וכאבי בטן שאלתי היא האם ירידה לכמות ממש קטנה במוצרי החלב תסייע ותועיל בתהליך הדיאטה? כמו כן הנני שותה המון מים במשך כל היום כ 4ליטר ביום מים האם זה בסדר? תודה מראש

30/05/2007 | 20:43 | מאת:

שלום, אין קשר בין צריכת מוצרי חלב ודיאטה כל עוד מוצרי החלב הינם בעלי אחוזי שומן נמוכים. אין צורך להגזים ולצרוך כמויות גדולות כגון 2 ליטר חלב, אך אפשר לשלב אותם בדיאטה באופן סביר, 3-4 מוצרי חלב ביום. אין צורך לשתשות 4 ליטר ליממה, מספיק 2-3 ל' ביום. בברכה, דנה

שלום לכם, שמי ליאת, אני בחודש השלישי להיריון, ורציתי לדעת איך אני אוכל לחזור לגזרה שלי לאחר ההיריון. במקרים מסויימים אולי ניתן לחזור למשקל, אך הגוף משתנה (אם לומר-אפילו מתעוות..) לכן הייתי רוצה לדעת איך לחזור לגזרה ולא רק למשקל. בתודה מראש, ליאת.

שלום ליאת, כל גוף הינו שונה מאוד, וכל גוף מגיב בצורה שונה להריון. בד"כ רוב הנשים חוזרות למשקל הקודם ולגזרה טובה כאשר הן מניקות למשך זמן ממושך. מעבר לכך ככל שהיו יותר פעילות ובעלות שרירים יותר חזקים לפני ההריון, כך יהיה להן יותר קל לחזור לגזרה חטובה יותר. וכמובן שיש לחזור לפעילות גופנית ולתזונה נכונה לאחר הלידה. כמו כן אין סיבה ממשית ( אלא אם כן את מרשה לעצמך ) לעלות הרבה במשקל בזמן ההריון ויש לשמור על תזונה נכונה גם בזמן ההריון. בברכה, דנה

30/05/2007 | 12:52 | מאת: דנה

שלום, מי מהתוספים (אנשור, סקנדישייק או אחרים) מתאים על מנת להוסיף ולהחביא במזון (בעיקר מרקים) של נערה עם הפרעת אכילה מוכחשת? למי הערך התזונתי/חלבוני הגבוה ביותר? מה מומלץ? האם התוספים הללו עשירים יותר מאשר להוסיף אבקות חלבון או רכז סויה נוזלי? רוב תודות

30/05/2007 | 20:38 | מאת:

שלום דנה, אי אפשר להסתיר את המוצרים שציינת: סקנדישייק או אנשור במרק הואיל ואלו בעלי טעם מאוד דומיננטי- מתוק. אם תוסיפ אותם למזון ידעו שהם שם, כי הם ישנו טעם ומרקם של מזון. אם רוצים להוסיף קלוריות אפשר להוסיף אבקת פוליקוז המכילה פולימר של גלוקוז שבכמויות גדולו לא מורגש לא מבחינת טעם ולא מבחינת ריח ומרקם. אבקות חלבון נותנות רק חלבון ולרוב מרגישים בהם במזון. רצוי לא לעשות דברים בסתר, אם יש בעיה רצינית יש לגשת לטיפול ומייד. בברכה, דנה

30/05/2007 | 11:59 | מאת: נתליה

שלום, אודה לכם אם תסבירו בקצרה את ההבדל בין תזונאי/ת קליני/ת לבין הרבליטס טבעי או תזונאי/ת טבעי. היכן אפשר להשתלב בעבודה בכל אחד מהתחומים. תודה מראש,

שלום נתליה, אני אוכל לומר לך מהי דיאטנית קלינית: דיאטנית קלינית לומדת במשך 3 שנים במוסד להשכלה גבוהה באוניברסטיה העברית או בתל-חי. לאחר 3 שנות לימוד, יש 1/2 שנה סטאז' בבית חולים ובקהילה. בתום ההכשרה את יכולה לעסוק דיאטנית קלינית בבתי חולים, קופות חולים ובכל תחום כגון מפעלי מזון ותרופות, עבודה פרטית, מכוני כושר, בתחום החנוך ואין סוף אפשריות. הלימודים וההכשרה הינם ברמה גבוהה מאוד ומאפשרים לדיאטנית אינטראקציה עם הרופאים בעבודתה והבנת מחלות והטיפול התזונתי בהן.דיאטניות קליניות מוכרות ע"י משרד הבריאות. זהו ההבדל העיקרי בין דיאטנית קלינית לבין מי שלומד תזונה לא באופן קליני, כלומר נטורופתים וכיוצא בזה. בברכה, דנה

30/05/2007 | 11:35 | מאת: מיכל

שלום רב, הנני חולת קרוהן (ברמיסיה). גילית לאחרונה כי מוצרים המכילים מלטיטול (חלבה לייט, למשל) גורמים לי לשלשולים ונפיחות בבטן. רציתי לדעת מדוע הדבר קורה? עם שאר הממתיקים אין לי בעיה כזו. בברכה, מיכל

30/05/2007 | 20:28 | מאת:

שלום מיכל מלטיטול הינו תחליף סוכר רב כהלי, היתרון בו מבחינה קלורית שסוג סוכר זה אינו נספג במערכת העיכול, אך נותן מתיקות וטעם טוב. הבעיה, שהוא לא נספג, ואז יוצר עליה בריכוז (אוסמולריות ) במערכת העיכול, סופח נוזלים וגורם לשלשולים בכמויות גדולות, ולכן במקרה שלך עדיף להמנע ממוצרים אלו כמובן זה נכון לגבי כל התחליפים הנ"ל כולל קסיליטול. בברכה, דנה

30/05/2007 | 08:48 | מאת: אורחת

בוקר טוב ואחלה אתר. יש לי שאלה. אני בחורה בת 33 אם לשניים בגובה 1.71 במשקל 63 ק"ג שכל הזמן עוסקת בדיאטות עולה יורדת. לפני כשנה בערך התחילו התקפי בולמוס נוראיים כפי שמתואר בכתבות אצלכם. לפני חודשיים הגעתי למשקל של 70 ק"ג. הרגשתי ממש לא טוב עם הדבר וגם החלטתי שזהו מספיק אם הדיאטות המשוגעות ונכנסתי לקבוצה והיום אני כבר חודש וחצי בתזונה נכונה 6 ארוחות ביום אומנם קטנות אבל 6 . שאלתי היא: האם אחרי שאני יצא בהקבוצה יחזרו לי התקפי הבולמוס?? הכוונה שלי היא שהיום אני לא אוכלת מתוקים כל השבוע ולא בצקים ומעט מאוד פסטות מותר רק 3 כפות בצהרים האם אני יוכל למשל ללכת לארוע ולאכול אוכל בשמנת או מנה גדולה של פסטה דברים כאלו מבלי שאני יעלה במשקל?? יש לציין שאני חזרתי לפעילות גופנית (כל יום הליכה של 6 ק"ג בשעה) בשעות הבוקר המקודמות. אשמח לקבל תשובה הנושא מאוד מדאיג אותי וכן גם הרגלי האכילה שלי. האם יעבור לי המחשבות כל היום על מה אוכלים ומכה ומתי????

30/05/2007 | 20:28 | מאת:

שלום, ישנם אנשים באוכלוסה הנוטים ליותר הפרעות אכילה, הכוללות בולמוסי אכילה ונטיה לחשוב יותר על דיאטות ומשקל. הפרעת אכילה לא צריכה להתסכם בבלומיה ואנורקסיה, יש הרבה מאוד הפרעות אכילה, קלות וקשות יותר והן לא זוכות לטעמי ליחס מספק. קבוצות תמיכה אמנם יכולות להואיל, אך תלוי על מה הן מבוססות, יש כאלו המבוססות יותר על התנהגות אכילה ויש כאלו על היבטים נפשיים של אכילה ועוד ועוד. להערכתי את צריכה מעבר לתמיכה הקבוצתית, למצוא טיפול מתאים להתנהגות האכילה שלך, שמדאיגה אותך ובעיקר את נוטה לסבול ממנה ומרגישה כאילו זו משתלטת על חייך. לצערי, פורום זה אינו מיועד לייעוצים מסוג זה, אך לעיתים קרובות ברגע שיוצאים מקבוצת תמיכה ההתנהגות הקודמת חוזרת, ולכן טיפול בבעיה צריך להיות יותר מקיף ומעמיק, וכאן נכנסים לתמונה מטפלים בתחום הנפש ופחות בתחום התזונה. שבי עד כמה באמת הבעיה מטרידה אותך, ובהתאם תגיעי להחלטה. בברכה, דנה

שלום נילי בפיתה מחיטה מלאה לא קלה יש כ- 200-220 קק"ל. בברכה, דנה

ובקלה?

29/05/2007 | 19:02 | מאת: צליל

אני בת 30 בריאה בד"כ. כבר שנים שרמת ההמוגלובין שלי נמוכה מהנורמה. בתוצאות האחרונות הרמה היתה: 11.1 וה-MCHM 26.5. יש לציין שהברזל שלי: 58 והפריטין:18.7(ספירת הדם תקינה). האם לפי תשובות אלו אפשר להסיק מהיכן נובע החוסר בהמוגלובין (חסר בברזל או חסר דם כתוצאה מדימום פנימי...) אודה לך על תשובתך הכנה והמהירה !!!

שלום צליל, יש לך חסר ברור בברזל, אם ה- MCV שלך בגבול הנמוך והברזל והפריטין נמוכים, אז סביר להניח שמדובר בחסר ברזל, ויש לשקול תוספת ברזל תוך התייעצות עם הרופא. דימום פנימי ממושך היה גורם לירידה מהירה בהמוגלובין ולא היה משאיר המוגלובין יציב, אז את יכולה להרגע מבחינה זו. בהחלט יכולים להיות איבודים במערכת העיכול, אך בשל גילך הצעיר וכן בשל היותך אישה בגיל הפוריות עם מחזור חודשי, בידוקתיך לא נראות מדאיגות או חריגות, אך בכל מקרה התייעצי עם רופא המשפחה לגבי נטילת תוספי ברזל. בברכה, דנה