פורום תזונה קלינית

פורום זה סגור לשליחת הודעות חדשות. לפורום הפעיל - תזונה קלינית - שיבא תל-השומר
15175 הודעות
14864 תשובות מומחה
26/08/2007 | 21:50 | מאת: אלעד

שלום לדיאטנית, האם מצבים רפואיים כגון יל"ד או ערמונית מוגדלת, והתרופות הניתנות להם, וכן סטטינים, משפיעים על המטופל בהם לספוג (מהמזון ו/או מתוספי תזונה) את הוויטמינים והמינרלים הקיימים בהם (למשל, ויטמין D, או מינרלים כאבץ, סידן, או Q10 וכיו"ב)? ואם כן, כיצד יכול מטופל ספציפי לדעת זאת?

26/08/2007 | 22:13 | מאת:

שלום אלעד, המצבים הרפואיים שציינת לבדם לא משפיעים על ספיגת ויטמינים ומינרלים מהמזון, אך לעיתים התרופות שניתנות למצבים אלו יכולות להשפיע, אך זה תלוי בתרופה, במינון ובתגובה של האדם לטיפול.לכן, יש לכוון את השאלה לתרופה יותר ספציפית, ולא לקבוצה של תרופות. סטטינים יכולים להביא לירידה בייצור קואנזים Q10, אך אין הוכחה שתוספת שלו במצבים אלו משנה מבחינה בריאותית. בברכה, דנה

27/08/2007 | 11:04 | מאת: אלעד

שלום דנה, תודה על תשובתך, ולהלן הבהרתי שהתבקשה. מדובר ברמיפריל (5 או 7.5 מ"ג), קדקס (1 מ"ג) ואבודארט. כמו כן מדובר באדם כבן 70, שתגובתו לתרופות אלה תקינה (הן עושות את העבודה, מחד, ואינן מלוות בתופעות לוואי נראות לעין או מורגשות. שאלתי התייחסה לנתונים אלה, וכמו כן אזכיר שביקשתי גם התייחסותך איך אוכל לדעת האם הנ"ל משפיעות על ספיגת ויטמינים (בעיקר אלה שלא נבדקים בבדיקות הדם המקובלות, כמובן).

26/08/2007 | 20:26 | מאת: דרור

שלום רב, רציתי לבקש חוות דעתך על זה: כל השבוע אני שומר על תזונה מאוזנת ובריאה. אבל פעם בשבוע (בד"כ בסופ"ש) ארוחה אחת אני לא מגביל את עצמי. למשל אתמול אכלתי 3 גביעים גדולים של 3 כדורים כל אחד של גלידה (טוני אייס בנתניה). זה היה כל כך טעים שפשוט רציתי עוד למרות שכבר הרגשתי די מלא. בכל מקרה השאלה שלי, אם אני אוכל "נכון" כל השבוע ופעם בשבוע מרש לעצמי "להתפרע" האם זה פוגע בדיאטה ? האם בהכרח קלוריות עודפות הופכות לשומן או שבגלל שזה "חד פעמי" גוף יודע להפטר מהם ? כמה זמן לוקח לקלוריות הודפות להפוך לשומן ? בד"כ אחרי "חגיגה" כזאת יום למחרת אני מגביל את עצמי (אבל בפרוש לא מרעיב). האם התופעה שתיארתי - הפרעת אכילה או שפעם בשבוע "זה בסדר" ? תודה מראש, דרור

שלום דרור, השיטה שבה אתה נוקט בהחלט מוכרת בעולם הדיאטה ולרוב אינה מזיקה, כל עוד אין חריגה משמעותית.אין זמן להפיכת פחמימות שלומן, תלוי כמה יש בעודף, בכמה השתמשת ובכמה אתה משתמש למאגרים. פחמימה שנספגה ולא נוצלה לאנרגיה תהפוך למאגר אנרגיה של פחמימה (מאגר קטן מאוד ) ואח"כ לשומן וזה קורה באופן מיידי. אם בסופו של דבר אתה שומר על ממוצע יומי שאינו חרג מההמלצות, אתה לא תעלה במשקל, ואלי אף תרד במשקל. לכלכ היותר לא תרד ותשמור על משקל יציב. בברכה, דנה

27/08/2007 | 15:50 | מאת: דרור

דנה, תודה על התשובה המהירה וה"מרגיעה" :) האם שיטה כזאת יכולה לגרום לנזק בריאותי ? כי למען האמת אחרי "חגיגה" כזאת אני מרגיש מאוד "כבד", ואפילו לפעמים קשה להרדם. רק רציתי לציין שאין לי בעיית עודף משקל,כולסטרול וכו'... גובהי 170, משקלי ~60 ק"ג. ואני די פעיל גופנית

26/08/2007 | 19:20 | מאת: אני

אני צימחונית 4 שנים ולכן אני לא אוכלת בכלל דגים. אני אוכלת כל יום בסביבות האגוז מקסימום 2. לפי ההגיון אין לי בכלל אומגה 3 ו6 בגוף אבל אני לא מרגישה מוזר או לא טוב. זה הגיוני?

27/08/2007 | 13:30 | מאת:

שלום, ארי תשובתי לשלאתך מאתמול. דנה

26/08/2007 | 17:20 | מאת: נוגה

שלום, האם יכול להיות שהשריית ירקות ופירות טריים במים חמים או רותחים מספר שעות לפני אכילתם מקילה על העיכול? אילו סוגים נחשבים קלים וקשים לעיכול מהירקות והפירות? תודה רבה.

26/08/2007 | 19:06 | מאת:

שלום נוגה, ייתכן וזה אפשרי, בייחוד לגבי קטניות ופחות לגבי ירקות ופירות משאר הקבוצות. אין ממש הגדרה חד משמעית לגבי מי קל יותר או קשה יותר לעיכול, זה משתנה מאדם לאדם בתגובה. ישנ פירות סיביים יותר כגון פירות הדר, סברס, גואבה ואפרסמון. כמו כן קטניות נחשבות לבעלות זמן עיכול ארוך יותר, אך לאו דווקא קשות יותר לעיכול. דבר שמקל מאוד על עיכול זה קילוף הפרי/ירק ובישולם לעומת ירק טרי. בברכה, דנה

26/08/2007 | 19:36 | מאת: נוגה

אז אין אמת בכך שפירות וירקות טריים מייצרים יותר גזים בקיבה?

26/08/2007 | 16:38 | מאת: גדעון

אני בן 63, שמעתי שמומלץ לצרוך 25 גר' סויה ביום, בהיבט של חלבונים. בחיפוש באינטרנט ראיתי שיש מאמרים שמדברים על סיכון בצריכת סויה, בעיקר בתינוקות. האם זה נכון גם לגילי? מה הכמות היומית המומלצת? תודה, גדעון

26/08/2007 | 19:08 | מאת:

שלום גדעון, לא קיימת שום המלצה כזו לגבי אף קבוצת גיל. חלבון מן החי מהווה מקור טוב יותר לחלבון מאשר חלבון סויה. אפשר לשלב בתזונה סויה, כמו כל מוצר מזון אחר, אך אין שום המלצה לגבי כמות יומית.בכל מקרה אין סכנה לצריכת סויה בקבוצת גילך. בברכה, דנה

26/08/2007 | 13:36 | מאת: כפירה

שלום, אני בת 21 ועד לפני 3.5 חודשים סבלתי מבעיות בכליות שנגרמו עקב הרעלה עצמית, במשך שנה רמת הקרייטינין עלתה (עד ל 700 ואז הייתי באשפוז שבוע) וירדה חזרה לרמה יותר נמוכה (בסביבות ה 200) מה שהוביל לכאבי בטן נוראיים. לפני כ 3.5 חודשים התחלתי לקחת תוספי תזונה, מולטי ויטמין של פארמנקס בשילוב עם קורדימקס (פטריות קורדיספס) ומאז רמת הקרייטינין שלי עומדת בתקן נורמלי, השתן תקין ואין כאבי בטן. מה שרציתי לדעת זה האם המצב שלי התשתפר עקב תוספי התזונה? האם זה לוגי מבחינה רפואית או שעליי להמשיך במעקב צמוד?

26/08/2007 | 19:04 | מאת:

שלום כפירה, לפי מה שאת מתארת (למרות שרמות הקראטנין שרשמת אינן הגיוניות) סבלת מאי ספיקת כליות חריפה ואת בשלבי החלמה ממנה בעקבות ההרעלה. ב-90% מהמקרים של אי ספיקת כליות חריפה מכל סיבה, בעיקר על רקע תרופתי, ישנה החלמה מלאה, כך שסביר להניח שלתוספי המזון אין קשר לעניין. בברכה, דנה

26/08/2007 | 13:05 | מאת: קרן

בהמשך לשאלתי הקודם, איך נחשבים מבחינה בריאותית טונה וסרדינים, והאם יש המלצה לסרדינים מסויימים?

26/08/2007 | 19:13 | מאת:

שלום קרן, טונה וסרדינים משומרים מהווים מקור טוב לחלבון, סרדינים לסידן, אך יחסית מעט לאומגה 3, בשל תהליכי השימור. אין המלצה לסרדינים מסויימים. בברכה דנה

26/08/2007 | 13:04 | מאת: קרן

שלום, אודה לך אם תוכלי לכתוב אילו דגים נחשבים לבריאים במיוחד ושאותם רצוי לשלב בתזונה שלנו, והאם יש דגים שנחשבים לפחות טובים ופחות מומלצים? אגב, האם משהו ממה שאני מכירה הם נחשב כבריא במיוחד? מושט, קרפיון, סלמון, הרינג, מקרל, לקרדה, נסיכת הנילוס, פורל. אודה לתשובתך, קרן.

26/08/2007 | 19:15 | מאת:

שלום קרן, הדגיםהמומלצים ביותר הינם דגי ים מלוחים צפוניים כגון: מקרל, הרינג, לוקוס, סלמון, טונה וסרדינים. כל השאר גם כן בריאים, אך אלו המוזכרים לעיל עשירים יותר באומגה 3 ולכן נחשבים למזינים יותר. בברכה, דנה

26/08/2007 | 13:01 | מאת: טל

הי, אני משתדלת לאכול מאוד בריא, אבל לא ממש יודעת מה מכיל כל מזון או מה חשוב לאכול. אני יודעת שקינואה מאוד בריאה. אבל מה לגבי דוחן, כוסמת, גריסי פנינה ובורגול (הבנתי שבורגול זה חיטה, אז לא ברור לי אם זה תורם מאוד, או שאני יכולה לקבל את הערכים התזונתיים האלו ממקורות אחרים) כמו כן, האם משהו ממה שציינתי יכול לגרום לעצירות? האם יש עוד משהו מהמאכלים האלו (הפחות פופולריים) שהוא מאוד בירא? אשמח לדעת ולהוסיף אותו לתזונה שלי. תודה, טל.

27/08/2007 | 13:24 | מאת:

שלום טל, כל המזונות שציינת לעיל כולל החיטה הינם מזונות מומלצים מאוד, הם מועשרים בסיבים תזונתיים מסיסים, עשירים בויטמני B ועוזרים מאוד, בתנאי ששותים מספיק, ליציאות תקינות לאיזון סוכרת והורדת כולסטרול. אלו יכולים לגרום לעצירות אם לא שותים מספיק נוזלים במהלך היממה.כל מקור דגן מלא כגון חיטה מלאה, אורז מלא שבולת שועל יכולים לספק לך ערכים אלו, אך ניתן לשלב את כולם בתזונה שלך. בברכה, דנה

26/08/2007 | 11:45 | מאת: סימה

שלום מה המינון לגבי סובין שיבולת שובל ביום כדי להוריד כולסטרול? האים פסיליום עוזר להורדת כולסטרול?ואם כן מה המינון? בתודה סימה

27/08/2007 | 13:27 | מאת:

שלום סימה, כל הסיבים המסיסים יעזרו להוריד כולסטרול עד גבול מסויים, אך אין המלצה לגבי צריכת מזון מסויים אלא סה"כ 25 גר' סיבים ליממה. אין המלצה כמה שבולת שועל, הנכון הוא כמה שאת יכולה לצרוך יותר, הרי זה משובח. לרוב 3 כפות ביום בנוסף לסיבים משאר המזונות יכולים לעזור. אין לי מידע לגבי פסיליום, וייעודו העיקרי הוא בעזרה ליציאות ובתחושת מלאות ופחות להורדת כולסטרול. בברכה, דנה

25/08/2007 | 14:12 | מאת: אני

אני צימחונית 4 שנים ולכן אני לא אוכלת בכלל דגים. אני אוכלת כל יום בסביבות האגוז מקסימום 2. לפי ההגיון אין לי בכלל אומגה 3 ו6 בגוף אבל אני לא מרגישה מוזר או לא טוב. זה הגיוני?

27/08/2007 | 13:25 | מאת:

שלום, גם בשמנים רגילים יש אומגה 6 ולמעשה בכל אוכל שמכיל שומן כלשהו כולל גבינות, ביצים יש אומגה 6, כך שחסר לא סביר של אומגה 6. לעומת זאת אומגה 3 אינן צורכת מספיק אם אינך אוכלת דגים כלל, אך זה לא אמור לך לגרום להרגיש לא טוב. כמובן, שהכל תלוי בשאר התזונה שלך ועל מה את מתבססת כמקור שומן בתזונה ולשם כך רצוי לפנות לדיאטנית אשר תמליץ לך על ץזונה צמחונית נכונה, כזו שלא תזיק לך בעתיד, הואיל ודיאטה צמחונית הינה דיאטה חסרה מאוד. בברכה, דנה

25/08/2007 | 11:53 | מאת: מ.ר

מה היחס הנכון באחוזים של פחמימות-חלבונים-שומנים באחוזים, במידה כמובן שאני רוצה לרזות? גובה 1.72 משקל 72 ק"ג. ולפי כל המחשבונים באינטרנט אני אמורה לאכול 1900 קל' ליום כדי לשמור, עד כמה זה אמין? וכמ קלוריות באמת עליי לאכול כדי לרזות בקצב איטי? תודה.

26/08/2007 | 21:38 | מאת: מ.ר

?

27/08/2007 | 13:16 | מאת:

שלום, צר לי על העיכוב. היחס הנכון בין שומנים פחמימות וחלבונים הוא : עד 30% שומן, עד 55% פחמימות והשאר חלבונים. כל שיטות החישוב לצריכה מומלצת הינם יחסיים ולאו דווקא מדוייקים מאוד וקשה להתסמך עליהם, ולשם כך עדיף לפנות דליאטנית קלינית מוסמכת לנושא. אין מספר קלוריות מומלץ באופן כללי, זה משתנה מאדם לאדם וזה מצריך ייעוץ פרטני. בברכה, דנה

שלום לכולם. הגעתי לשלב שברצוני להתחיל להרזות.אני שוקל 108 ק"ג ו גובה שלי 176 ס"מ. אני גם מתכוון לשלב כושר. הייתי רוצה להוריד משכל בקצב מהיר ככל הניתן. מבקש עזרתכים ותמיכתכם.

שלום, לצערי פורום זה אינו נועד לייעוץ אישי. המלצתי,פנה לדיאטנית קלינית במסגרת קופ"ח לייעוץ אישי והמשך מעקב. בברכה, דנה

24/08/2007 | 22:29 | מאת: מור

שלום, אני כבר למעלה מחודש מקפידה על דיאטה מבוקרת אצל דיאטנית ובנוסף גם עושה ספורט כל יום. כל פעם שאני באה לפגישה אצל הדיאטנית שלי מתגלה שאני מורידה בהיקפים אך לא במשקל. חשוב לציין שעשיתי בדיקות רפואיות ומבחינה זו הכל תקין. רציתי לדעת האם יש סיבה נוספת שבגללה יכול להיות שאני לא מורידה במשקל? תודה מראש.

27/08/2007 | 13:20 | מאת:

שלום מור, ייתכן ובשל הפעילות את מעלה מסת שריר שהינה כבדה יותר ממסת שומן ולכן את לא רואה את ההבדל המשמעותי. בנוסף יש לראות האם הדיאטה שקבלת הינה מספיקה על מנת להוריד במשקל. בברכה, דנה

23/08/2007 | 16:12 | מאת: ורד

היי דנה, רציתי לשאול אותך עוד שאלה נוספת. כמה קלוריות יש ברול סושי אחד (8יחידות). זה נורא חשוב לי תעני לי בבקשה. תודה מראש ורד.

23/08/2007 | 16:45 | מאת:

שלום ורד, זה מאוד תלוי במילוי, אך סה"כ מדובר בטווח של 450-550 קק"ל בממוצע. בברכה, דנה

24/08/2007 | 12:26 | מאת: ורד

תודה רבה על התשובה במהירה....ורד

23/08/2007 | 12:57 | מאת: שונרא

היכן נמצא למצוא ברשת מידע לגבי ערכים תזונתיים של מזונות שונים - ירקות, פירות, גבינות, בשר, חלב וכו'.

שלום, מצרפת קישור לאתר מצויןן באדיבות אחד מהפונים לפורום http://stwww.weizmann.ac.il/health_nutrition/default1.asp בברכה, דנה

23/08/2007 | 11:13 | מאת: גיני

אני מקווה שאני בפורום הנכון... אני בחורה בת 26, בעלת משקל תקין (54 ק"ג, גובה 1.63) אני עוסקת בפעילות ספורטיבית מתונה 3 פעמים בשבוע (כשעה כל אימון- שילוב של אירובי ואנאירובי), מקפידה על תזונה דלת שומן (הרבה ירקות, פירות, מוצרים על בסיס שיבולת שועל, בשר רזה, אוכל לא מעובד) ולמרות זאת בבדיקת דם האחרונה שלי נמצא כי יש לי כולסטרול גבוה (253.1) יוער כי צמתי 14 שעות לפני הבדיקה כנדרש. לגבי שאר הערכים הם תקינים (טריגלצירידים- 73, ביליריבון כללי- 0.7, ביליריבון ישיר- 0.13, GOT- 21 GPT-10). את בעיית הכולסטרול גיליתי לפני כ-5 שנים אחרי הצבא וייחסו את הבעייה לעלייה במשקל בצבא, לאחר הפחתת המשקל למשקל הנוכחי הכולסטרול התייצב אך כיום גיליתי שהוא שוב עלה. אני לא יודעת אם יש קשר אבל לפני כחודשיים עברתי תאונת דרכים בהתנגשות חזיתית בעוצמה גבוהה שהביאה להפחתה משמעותית של הפעילות הגופנית מבחינת קושי (הליכה במקום ריצה, עיצוב במקום ספינינג וכו') וזאת לאור כאבים חזקים בגב ומאז התאונה אני גם סובלת מכאבי ראש. אשמח לדעת מה אוכל לעשות, האם אני צריכה לשנות את התזונה ואם עשוי להיות קשר בין התאונה למצב הנוכחי.

23/08/2007 | 12:09 | מאת:

שלום ג'ני, ישנן סיבות רבות לכוסטרול גבוה, בין היתר נטילת גלולות, השמנה ונטיה משפחתית. אם אינך סובלת מאחת מהשלושה אפשר לייחס את העליה בכולסטרול לחוסר פעילות גופנית יחסית לתאונה, אך נראה לי פחות סביר. ראשית, אין להסתכל רק על הכולסטרול עצמו, יש להתסכל גם על LDL ו- HDL, רמותיהם והיחס ביניהם, שהינו הקובע ביותר. בכל מקרה, אין אנו נותנים המלצות אישיות בפרום זה, עליך לבקש הפניה לדיאטנית קלינית בקופת החולים או לפנות דליאטנית בחדר כושר לייעוץ אישי. במידה ואת עושה כל מה שביכולתך לטיפול בכולסטרול, יש להתייעץ עם הרופא המטפל לגבי טיפול תרופתי. בברכה, דנה

23/08/2007 | 08:55 | מאת: דנה

דנה שלום, אחותי סובלת מעצירות כבר שנים. המלצתי לה על פסיליום שמאוד עזר לה. בפני שלוש שאלות: 1. האם יש הבדל בין פסיליום ל-benfiber? האם יש יתרונות של אחד האחר? 2. האם עדיף פגלקס, המליצו לי בחנות, אך זוהי תרופה לא? היתי מעדיפה משהו טבעי 3. לאיזה טווח זמן של שימוש מומלץ לקחת תכשירים אלו? החשש הוא שברגע שהיא תפסיק העצירות תחזור. תודה רבה!

27/08/2007 | 13:18 | מאת:

שלום דנה, שאלותייך מיועדות לרופא ו/או לרוקח. בברכה, דנה

22/08/2007 | 21:45 | מאת: גב'

שלום, אני בת 65, סובלת לאחרונה מ : כאבים לא קשים בבטן תחתונה בעיקר כשיש צואה (כחודשיים) לפעמים שעתיים אחרי הצואה לפעמים גאזים עצירויות קבועות לעיתים דקירות לאחר אוכל מסויים רעשים בבטן מהן הבדיקות המומלצות ?

23/08/2007 | 12:05 | מאת:

שלום, לפנות למומחה לנושא, גסטרואנטרולוג. בברכה, דנה

22/08/2007 | 15:15 | מאת: איילת

אני בחורה בת 20, ומאז ומתמיד סבלתי מעצירות. ב 3 שנים האחרונות המצב החריף והגעתי למצבים של שבוע + ללא יציאה ועל כן הייתי עוברת חוקנים פעם אחר פעם. כבר שנה שאני נוטלת טיפות יובסלקס כל יום, והן עוזרות לי ליציאות. מה שכן, אני עדיין סובלת מנפיחות וגזים במשך היום. לאחר היציאה הבטן נרגעת, אבל מאוחר יותר הנפיחות חוזרת. יש לציין שלעולם איני מרגישה התרוקנות לגמרי. וזאת לא תחושה בלבד, אני אכן לא מתרוקנת לגמרי. גם לאחר חוקן. הייתי אצל מומחי גסטרו רבים ששלחו אותי לבדיקות שונות, עברתי בדיקות רבות ולא נמצא שום דבר חריג. (חוקן בריום, זמן מעבר, מנומטריה אנאלית וכו'.) בנוסף הפנו אותי לדיאטנית מומחית בעניין שתעזור לי ליצור תפריט שיקל על עניין העצירות והנפיחות, אך התפריט שנתנה לי גורם לי לכאבים איומים, תחושת כבדות ונפיחות עצומה. זאת משום שהתפריט שנתנה לי מכיל כמויות גדולות, ואינני יכולה לשאת את הכמויות הגדולות בגלל שלאחר מכן כואב לי. אותה דיאטנית לא הייתה מוכנה להקשיב לטענותיי שאני לא יכולה להכניס כמויות גדולות, וישר קפצה למסקנה שאני סובלת מהפרעת אכילה. המסקנה שגויה לחלוטין. הייתי שמחה מאד לאכול יותר, העניין הוא שאם אני מכניסה כמות גדולה- 'הלך עליי', אני שוכבת במיטה עם כאבי תופת. (ולפעמים אף קשיי נשימה.) לפני כשנתיים התגלה כי אני רגישה ללקטוז, הפסקתי עם מוצרי חלב (אלא אם כן אני לוקחת כדורי לקטאז לפני), אך לא חל שינוי כלל בעניין העצירות. בנוסף, עברתי בדיקה לשלילת צליאק- ואכן הוא נשלל, אין לי צליאק. אני כותבת את זה כי באמת כבר התייאשתי. אני מוכנה עד סוף חיי ליטול את טיפות היובסלקס, אך מה עושים עם הנפיחות והכאבים? מצטערת על אורך ההודעה, מקווה שמישהו יענה...

22/08/2007 | 16:06 | מאת:

שלום איילת, האם עברת קולונוסקופיה? דנה

22/08/2007 | 16:58 | מאת: איילת

הרופאה שלי אמרה לי לעבור תחילה חוקן בריום. היא אמרה שרק בלית ברירה לעבור קולונוסקופיה. האם את רואה צורך?

22/08/2007 | 12:39 | מאת: צחי שגב

שלום רב האם זה נכון שמומלץ לא לערבב 2 פירות בארוחה אחת? אם כן מדוע? תודה

22/08/2007 | 15:58 | מאת:

שלום צחי, זה לא נכון, אפשר לערבב כמה פירות שאתה רוצה, בתנאי שאינך סוכרתי ואז תכלת הסוכר גבוהה בארוחה.. בברכה, דנה

22/08/2007 | 08:32 | מאת: גילי

בוקר טוב. אני נמצאת בשבוע 28 להריוני (חודש שביעי) בבדיקות דם שעשו לי אתמול התברר שהכולסטרול שלי עומד כרגע על 416 והטריגליצרידים 389 כיון שברור שמדובר בערכים גבוהים אבקש לדעת האם הם נורמליים להריון? מה הסכנה בערכים כאלה לטווח הקצר ומה עלי לאכול או לא לאכול כדי לשפר את מצבי אגב, אני רזה ועליתי עד עכשיו בהריון פחות מ- 5 קילו. כמו כן, יש לי מחסור בברזל שעלי לשפרו. אודה על תשובתך גילי

שלום גילי, לגבי תקינות הבדיקות עליך להתייעץ עם הרופא המטפל, ככל הידוע לי בדיקות אלו אינן תקינות. לגבי הטיפול, במידה ויש צורך בטיפול תרופתי יש להתייעץ שוב עם הרופא. בנוגע להיבטי התזונתי, רצוי לפנות בהקדם לדיאטנית קלינית לייעוץ וכן את מוזמנת לערוך חיפוש בפורום זה תחת השם "כולסטרול" "שומנים" "טריגליצרידים" וכך תוכלי לרות את כל השאלות והתשובות בנושא זה בפירוט. בברכה, דנה

22/08/2007 | 00:03 | מאת: שואל

שאוכלים הרבה מאוד חמאה . כלומר לפחות 100 גרם( הייתי אומר שלפעמים אוכלים חבילות של 200 גרם חמאה) בארוחה ולאחרונה אני עושה בדיוק כמוהם . האם מומלץ לכולם לאכול יותר חמאה ? לפי מה שהם שהם אמרו לי הם אוכלים כשתי קילו חמאה בשבוע . האם כדאי לצרוך יותר מ- 100 גרם חמאה בארוחה כדי לקבל לקבל את חומצות השומן הבריאות שבחמאה או שאכילה של 100 גרם היא מספיקה כדי לקבל את האפקט הבריאותי של החמאה? http://www.youtube.com/watch?v=-sYJNDlzj2A טעים :) רק הפרסומת הזאת גורמת לי להשתגע ולרוץ למקרר . מחיפוש שהרצתי באינטרנט לא מצאתי תשובה לשאלה זאת מה שמצאתי זה המון המלצות לצריכת חמאה: 1: כולסטרול הוא אנטי אוקסידנט Cranton, EM, MD AND JP Frackelton, MD, Journal of Holistic Medicine, Spring/Summer 1984 2: הקטנת הסיכוי להתקפי לב: Nutrition Week Mar 22, 1991 21:12:2-3 3: טוב נגד סרטן Cohen, L A et al, J Natl Cancer Inst 1986 77:43 4: מכיל linoleic acid שמגנה מפני סרטן Belury, MA Nutrition Reviews, April 1995 53:(4) 83-89 5: מגן מפני בעיות שינים : Kabara, J J, The Pharmacological Effects of Lipids, J J Kabara, ed, The American Oil Chemists Society, Champaign, IL 1978 pp 1-14 אני בטווח שיש עוד .

22/08/2007 | 11:35 | מאת:

שלום, אין המלצות לצרוך כמויות כאלו של חמאה ואין שום מאמר רלוונטי בנושא, הואיל ואף אחד לא חוקר זאת. אמנם חמאה מכילה חומצות שומן חד בלתי רוויות בכמות טובה, אך חמאה גם מכילה הרבה שומן רווי וכולסטרול וכן קלוריות, כך שאם אוכלים יותר מדי, זה עלול לגרום לעליה בלתי סבירה במשקל ומכאן הנזקים של השמנה והלאה. ההמלצה שלנו עומדת על עד 100 גר' לשבוע חמאה לאנשים הסובלים מיתר שומנים בדם. אם מדובר באדם בריא ללא בעיות רפואיות וללא השמנה ניתן להגיע ל- 200 גר' לכל היותר, הואיל ואנו צורכים חומצות שומן חיוניות גם משמנים אחרים. בברכה, דנה

שנורא בריא לגוף . לא כן ? ושמון רווי הוא השומן היותר בריא כי הוא מהחי , כלומר השמנים הצמחים הם מתועשים אם רק נסתכל שניה על איך מיצרים אותם נראה שבין זה לבריאות אין כלום. חוץ מזה השמנים הצמחים זאת המצאה של 100 ובעיקר 40 השנים האחרונות. The processing of soy oil is typical of that used with most vegetable oils. Crude soy oil is first mixed with caustic soda. Saponification turns free fatty acids into soap. The soap is removed with a centrifuge. Neutralized dry soap stock (NDSS) is typically used in animal feed, more to get rid of it than because it is particularly nourishing. The remaining oil is deodorized by heating under a near-perfect vacuum AND sparged with water. The condensate is further processed to become vitamin E food supplement, while the oil can be sold to manufacturers AND consumers at this point. וגם While olive oil AND other pressed oils have been around for millennia, Procter & Gamble researchers were innovators when they started selling cottonseed oil as a creamed shortening, in 1911. Ginning mills were happy to have someone haul away the cotton seeds. Procter & Gamble researchers learned how to extract the oil, refine it, partially hydrogenate it (causing it to be solid at room temperature AND thus mimic natural lard), AND can it under nitrogen gas. Compared to the rendered lard Procter & Gamble was already selling to consumers, Crisco was cheaper, easier to stir into a recipe, AND could be stored at room temperature for two years without turning rancid. (Procter & Gamble sold their fats AND oils brands - Jif AND Crisco - to The J.M. Smucker Co. in 2002.) http://en.wikipedia.org/wiki/Vegetable_oil לאומת החמאה ששיש לה היסטוריה של אלפי שנים . Since even accidental agitation can turn cream into butter, it is likely that the invention of butter goes back to the earliest days of dairying, perhaps in the Mesopotamian area between 9000 AND 8000 BCE. The earliest butter would have been from sheep OR goat's milk; cattle are not thought to have been domesticated for another thousand years OR so.[6] An ancient method of butter making, still used today in some parts of Africa AND the Near East, is shown in the photo at right, taken in Palestine. A goat skin is half filled with milk, then inflated with air AND sealed. It is then hung with ropes on a tripod of sticks AND rocked to AND fro until the butter is formed. http://en.wikipedia.org/wiki/Butter

21/08/2007 | 19:53 | מאת: יעל

שלום רציתי לדעת האם ניתן לפתוח את כדורי zym kal ib ולפזר במזון או שתיה במקום לבלוע אותם בשלמות ? תודה

21/08/2007 | 23:22 | מאת:

שלום יעל, עליך לפנות לרוקח בשאלה זו. בברכה, דנה

21/08/2007 | 14:03 | מאת: חנוך

האם קיים מזון כל שהוא שיכול להעלות את רמת ההמוגלובין בדם או לפחות לעצןר את ירידתו? תודה

21/08/2007 | 23:21 | מאת:

שלום חנוך, לירידת המוגלובין סיבות רבות, וראשית יש לערוך בירור בנושא ולברר מה הסיבה לתופעה זו ובהתאם להתאים דיאטה, ולא להפך.פנה לרופא המטפל לבירור התופעה בהקדם האפשרי. אם יוכח שמדובר בחסר תזונתי, אז אוכל לייעץ לך שוב. בברכה, דנה

20/08/2007 | 22:23 | מאת: ראובן

שלוןם הפיקנוגנול הוא אנטי אוקסידנט רב עוצמה שמשפיע במיוחד על עור הפנים.האם זה נכון ? או ששלושה כוסות תה ירוק שוים ,כאנטיאוקסידנטים , לכדור יקר של פיקנוגנול ?האם יש לו ערכים נוספים? תודה מראש ראובן

20/08/2007 | 16:43 | מאת: אושרתוש'

מהם החסרונות של ירקות מצליבים? (מתי לא ממומלץ לצרוך אותם חיים?) נראה לי שהם לא טובים לי לעיכול וכן מנפחים את הבטן.... האם קולורבי שייך למשפחת המצליבים? תודה!

21/08/2007 | 23:19 | מאת:

שלום, אין סיבה לא לצרוך קבוצה זו של ירקות, אלא אם כן היא גורמת לתחושה לא טובה כגון נפיחות, ואז בישול יכול להקל בעניין. מעבר לכך, לאנשים עם תת פעילות של בלוטת התריס רצוי להמנע מקבוצה זו כאשר אינם מבושלים. קולורבי לא נכנס לקבוצה זו. בברכה, דנה

20/08/2007 | 15:35 | מאת: עדן

שלום רב! יש לי כמה שאלות: 1- האם למלפפון הנפוץ בסלטים בישראל, יש ערךף תזונתי ורפואי טוב? כלומר ויטמינים וכו'? 2- קראתי שאומגה 3 נמצא גם בטונה. האם כשאר אני אוכל טונה בקופסת שימורים (למשל- סטארקיסט ויליגר..) יש גם בהם אומגה 3? האם ידוע לך בערך הכמות? - האם ירקות ירוקים מתעכלים באופן שונה מירקות/פירות בצבעים אחרים? האם יש ספיגה של ויטמינים/מינרלים/חומרים חשובים אחרים? פשוט אני זוכר שבעבר בחטיבה המורה ציינה משהו שקשור לעיכול ולירקות ירוקים.

21/08/2007 | 23:16 | מאת:

שלום עדן, מלפפון אינו מיוחד מבחינה תזונתית, הוא מכיל בעיקר מים ומעט סיבים באופן יחסי. אומגה 3 נמצאת בעיקר בטונה בריאה, הכמות בקופסאות שימורים יחסית קטנה וחסרת משמעות, ואין לי מידע לגבי טונה שנמכרת בארץ. לכל ירק ופרי זמן עיכול שונה, אך אין הבדל משמעותי בין ירוק, צהוב וכו', הצבע ניתן לפי הפגמנטים בו ולזה אין קשר לעיכול. בברכה, דנה

20/08/2007 | 14:59 | מאת: מא

להלן מייל שקיבלתי + תגובת שטראוס, האם אכן קיימת סכנה בצריכת מוצרים פרוביוטים כדוגמת "אקטימל" ו"דנונה" ? אודה לתשובתכם המקצועית המייל: ACTIMEL מספק לגוף את הבקטריה L.CASEI . באופן רגיל הגוף מייצר את הבקטריה (ב-98% מהמקרים), אך כאשר מספקים אותו באופן חיצוני זמן ממושך, הגוף מפסיק לייצר אותה ובהדרגה שוכח שחייב לייצר וכיצד לייצר אותה. בהתחלה נוצר כתרופה עבור מעט האנשים שלא מייצרים אותה, אך הקבוצה הייתה קטנה מדי ולא הפיקה רווחים. לכן מכרו את הפטנט לחברות ליצור מזון. בארגנטינה משרד הבריאות הכריח את היצרן לפרסם שהמוצר הוא לא לצריכה ממושכת. הם קיימו זאת אך ברמז שקשה לזהות: "אתגר ACTIMEL , תנסה אותו 14 יום" או "תעשה את יולי החודש שלך ל ACTIMEL ". מי שמחליט להשלים את הדיאטה עם ACTIMEL לא מקבל האתראה לגבי המגבלה ולא מודע לנזק שיכול להיגרם לו בגלל המניפולציה הפרסומית לקידום המכירות. תגובת "שטראוס" אין שום אמת מאחורי הטיעונים במכתב היות ו: 1. הגוף בכלל לא מייצר חיידקים (בקטריות) לכן, הטענה במכתב מופרכת לחלוטין 2. המוצר פותח מלכתחילה ע"י דנונה העולמית כמוצר מזון פונקציונאלי 3. אין שום איסור של משרד הבריאות בארגנטינה- הכל שקר וכזב- מדובר על קונספט שיווקי של אקטימל המוכר גם בארץ "מבצע אקטימל - נסה אקטימל למשך 14 יום ותרגיש בהבדל" 4.אין שום נזק רפואי בצריכה ממושכת של המוצר. להפך, מחקרים מצביעים על יתרונות בצריכת יוגורטים פרוביוטיים

שלום, קבלת תגובה מהחברה ואני, נכון להיום, עומדת מאחוריה עד להוכחה אחרת בנושא. בברכה, דנה

22/08/2007 | 18:56 | מאת: מא

תודה על תגובתך.

20/08/2007 | 13:50 | מאת: הילה

הייתי שמחה לדעת כמה קלוריות יש בגלידת שוקולד עם פיצפוצים, נגיד כדור גדול. כמה קלוריות יש ליחידת סלומון פרוס? והייתי רוצה לדעת קצת יותר על ממליגה. מה זה מכיר העם זה נקרא מאכל שמן/מזין. מה ערכו הקלורי דומה למה? וכו'. תודה נועה

21/08/2007 | 23:05 | מאת:

שלום הילה, בכדור גלידה שציינת יש בממוצע כ- 150 קק"ל לפחות. בפרוסת סלמון פרוס יש כ- 150-100קק"ל, תלוי בגודל הפרוסה.ממליגה עשויה מקמח תירס, והיא שוות ערך לתירס, אורז, מקרוני, תפוחי אדמה, זה בעיקר פחמימות. בברכה, דנהנע

20/08/2007 | 13:41 | מאת: סיגי

שלום, האם זה נכון שמומלץ לאכול פירות על בטן ריקה במיוחד בשעות הבוקר? הבנתי שזה קשור למיצים לנקות את הבטן השאלה היא אילו פירות עדיפים. מה עם בצהריים ובערב? בכל מקרה אם תוכלו לומר לי אילו פירות ממולצים לאכול בבוקר מאוד אודה לך!

21/08/2007 | 23:09 | מאת:

שלום סיגי, הטענה אינה נכונה, ואפשר לאכול פירות בכל שלבי היום, ואין העדפה לפרי זה או אחר. בברכה, דנה

20/08/2007 | 12:39 | מאת: טלי

יש כאלו מאכלים שיכולים לחזק את המיתרים להפחית צרידות?

שלום טלי, אם הינך סובלת מצרידות כרונית או ממושכת, פני לרופא אף אוזן גרון לבדיקה. לדיאטה אין קשר . בברכה, דנה

20/08/2007 | 12:24 | מאת: רונית

רציתי לשאול אילו ירקות נוספים (ירוקים) יש בהם הרבה סידן? תודה

שלום רונית, ישנם לא מעט צמחים עשירים בסידן, אך הספיגה מהם נמוכה מאוד, ולכן לא מהווים מקור טוב לסידן. כמות הסידן בעלה חסה אחד הינה מזערית ולא משמעותית.מקור טוב לסידן נמצא נכון להיום במוצרי חלב בלבד. בברכה, דנה

20/08/2007 | 09:00 | מאת: אלי

שלום לתזונאית, קראתי שחשוב לאכול ירקות ופירות עם קליפתן, עקב חשיבות הסיבים שבקליפות. מאידך קראתי שחשוב להימנע מאכילת הקליפות, משום שהן מזוהמות בחומרי דישון, ריסוס וכיו"ב, גם (ועל זה הדגש) כאשר רוחצים אותן היטב. אבקש התייחסותך - איזו גישה נכונה יותר. תודה. אלי

21/08/2007 | 22:59 | מאת:

שלום אלי, לצערינו רוב הריסוסים חודרים את הקליפה לתוך הפרי, כך שמבחינה זו אין ממש הבדל, ולכן רצוי לרחוץ אץ הפירות והירקות היטב ולאכול עם הקליפה. בברכה, דנה

19/08/2007 | 03:01 | מאת: שי

שלום רב, בשנות ה 30 בריא וכל מימצאי הבדיקות תקינים. מזה תקופה ארוכה שאני סובל מהרגשה רעה מאוד ביומיום: תופעות של בחילות, חוסר איזון בראש, כאבי שרירים בכל חלקי הגוף ועייפות. מן הראוי לציין כי אינני מעשן או שותה משקאות אלכוהול. האם יש תזונה ממנה את ממליצה להימנע ו/או להוסיף?

21/08/2007 | 22:57 | מאת:

שלום שי, הייתי מציעה שתפנה לרופא המשפחה עם תלונות אלו.לצערי לא נראה לי שהתזונה היא זו שתשנה את ההרגשה, יש ראשית לברר מה הגורם לכל התופעות הללו. בברכה, דנה

19/08/2007 | 01:35 | מאת: ורד

כמה קלוריות ישב שזיפים מיובשים,האם כל השזיפים המיובשים עם סוכר והאם ניתן למצוא שזיפים מיובשים ללא סוכר? ועוד שאלה אחרונה.. כמה קלוריות יש בחמוציות, האם החמוציות באות בתוספת סוכר(אני מתכוונת לחמוציות שנמכרות בסופר במחלקת פירות יבשים)והאם ניתן למצוא חמוציות ללא תוספת סוכר? תודה מראש ורד

21/08/2007 | 22:56 | מאת:

שלום ורד, למיטב ידיעתי מרבית הפירות היבשים מכילים סוכר מעבר לסוכר הפרי בתהליך הייבוש. איני יודעת היכן ניתן למצוא כאלו ללא תוספת סוכר, כדאי לנסות בחנויות טבע. בשזיף מיובש יש כ- 40 קק"ל בממוצע, תלוי בגודל וכנ"ל לגבי כף חמוציות מיובשות. בברכה, דנה

23/08/2007 | 16:09 | מאת: ורד

תודה רבה על התגובה ודרך אגב בשופרסל שלי....במחלקת פירות יבשים מצאתי חמוציות מיובשות ללא סוכר.

אלו פרות וירקות מזרזים את תהליך העיכול? :) > תודההה

שלום לולה, אין מושג כזה מזרזי עיכול, ישנם מזונות המעלים את תכולת הצואה ומביאים ליציאות סדירות יותר ובעלות נפח נכון. כל הירקות והפירות עושים זאת בשל תכולת הסיבים המסיסים. יש לציין כי שזיפים מיובשים עושים זאת יותר, אך יש לזכור כי אלו מכילים הרבה סוכר. בברכה, דנה

18/08/2007 | 16:56 | מאת: ורד

האם זה נכון אם אוכלים יותר מדי שזיפים מיובשים זה גורם לשלשול?? תודה מראש ורד

18/08/2007 | 18:04 | מאת:

שלום ורד, ידוע כי שזיפים מיובים מזרזים פעילות מעיים, יכולים לעזור במקרים של נטיה לעצירות, אך לאו דווקא גורמים לשלשולים כאשר נצרכים בכמות גדולה. התגובה במערכת העיכול משתנה מאדם לאדם. בברכה, דנה

18/08/2007 | 12:05 | מאת: מ

שמעתי שבזמן מחזור רצוי לאכול יותר קלוריות מהממוצע.. השאלה שלי כמה? תוספת של 100? 200? יותר קלוריות ליום? תודה

18/08/2007 | 18:05 | מאת:

שלום, השמועה אינה נכונה, ולכן אין מקום לאכול יותר, מחזור לא שווה הריון. בברכה, דנה

18/08/2007 | 11:01 | מאת: עוז

שבת שלום.אני בן 25 ולוקח כל יום מולטי ויטמין כללי לתחזוקה שמכיל בין היתר 18 מ"ג ברזל (180% מהקצובה היומית).עשיתי בדיקות דם וערך הברזל היה בגבול העליון(160) האם עלי להפסיק לגמרי עם המולטי ויטמין או שאפשר לקחת לדוגמה 5 ימים בשבוע ובשישי-שבת לעשות הפסקה?

18/08/2007 | 18:06 | מאת:

שלום עוז, גבול עליון שאינו חורג מנורמה לא דורש שינוי. בכל מקרה, אפשר להוריד את המינון ליום כן יום לא. בברכה, דנה

18/08/2007 | 20:23 | מאת: עוז

תודה על תשובתך.האם יש תועלת בשמירה על מאגרי ויטמינים ומינרלים תקינים בנטילה יום כן יום לא?

17/08/2007 | 14:43 | מאת: נטלי

שלום, שמעתי שיש הרבה אנשים בדיאטה שמצרים היקפים בצורה משמעותית אבל לא תמיד רואים ירידה במשקל או שהירידה מעטה. 1. כיצד קורה הדבר ובאילו מצבים? 2. האם לאורך זמן תתכן רק ירידה בהיקפים ללא שינוי משמעותי במשקל? תודה מראש

18/08/2007 | 18:01 | מאת:

שלום נטלי, ירידה בהיקפים ללא שינוי במשקל קורית בעיקר בשל פעילות גופנית ופחות בשל דיאטה להורדה במשקל. אין דיאטה שמורידה רק היקפים בלי משקל, חיה כזו לא קיימת, זה תמיד בשילוב עם פעילות גופנית. בברכה, דנה

18/08/2007 | 19:12 | מאת: מיאל

זה קורה כאשר מעלים את מסת השריר ומורידים את אחוזי השומן. זה יכול לקרות רק באמצעות ספורט רב, אימוני כוח, ותזונה דלה בשומן, ובמאזן קלוריות שלילי.

18/08/2007 | 20:53 | מאת:

שלום מיאל ונטלי, זה קורה לרוב דווקא בפעילות כגון פילטאיס ועיצוב וחיטוב, ופחות פעילות כוח, שם בד"כ יש אפילו עליה במשקל, הואיל ומסת שריר עולה על שומן במחינת משקל.בוודאי שדיאטה דלת קלוריות שומן עוזרת, אך חלקה קטן בהרבה בהשוואה לפעילות הגופנית. בברכה,דנה

16/08/2007 | 18:32 | מאת: סימה

שלום האים אפשר להוריד כולסטרול בעזרת פסיליום?אם כן מה מנה המומלצת של אבקת פסיליום ליום כש ה כולסטרול עומד על230?בתודה

16/08/2007 | 21:28 | מאת: סימה

מה עדיף להורדת כולסטרול,סובין שיבולת שובל או פסיליום?

15/08/2007 | 21:01 | מאת: אריה

שלום האם בפירות יבשים נשמרים הערכים התזונתיים כמו בפירות 'טריים' ?נראה לי שבתאנים יבשות יש יותר מרכיבי תזונה,(כמו פחממות)...אולי אני טועה. האם ב'פירות יער' יבשים יש אותם ערכים תזונתיים,כולל אנטיאוקסידנטים, כמו בפירות יער טריים ? מומלץ לשתות משרה של דובדבנים עם אוכמניות כחולות האם ניתן להכינו מפירות יבשים שנמצאים בשפע בחנויות ? תודה אריה

15/08/2007 | 23:25 | מאת:

שלום אריה, הכל תלוי באופן הכנת הפירות היבשים. לרוב אלו מכילים יותר סוכר ופחות ויטמינים, מינרלים וסיבים תזונתיים, אך זה משתנה מכנה להכנה. אם יש פרי טרי, רצוי לצרוך אותו על פני פרי מיובש. לגבי פירות היער, הואיל ואין תחליף זמין בארץ לפירות טריים, אפשר לצרוך מהם, אך לזכור כי עשירים יותר בפחמימות. בברכה, דנה

15/08/2007 | 18:54 | מאת: נופר

שלום רב אני כשנתיים אוכלת דייטה דלת סיבים לא ירקות ולא פירות,בשל מחלת קראון- הצרות במעי. גילו לי עכשיו כולסטרול האם יש קשר בין הדרך בה אכלתי ועלית כולסטרול? אוכלת יותר פחממות כי אין לי ברירה. מה אעשה אם אין באפשרותי לאכול ירקות ופירות החשובים לתזונה בריאה. אין לי בעייה של עודף משקל משקלי תקין. אודה לתשובתכם

15/08/2007 | 19:40 | מאת:

שלום נופר, האם את מקבלת טיפול תרופתי כגון סטרואידים לטיפול בקורהן? מהן הרמות של סה"כ הכולטרול, LDL ו- HDL מה רמות הטריגליצירדים? בברכה, דנה

15/08/2007 | 15:25 | מאת: אורלי

רציתי לשאול כמה קלוריות יש להערכתך בפיצה אישית שמזמינים במסעדה (גם בגרסה הדקה שיש בחלק מהמסעדות וגם בגרסה הרגילה). במחשבונים מצאתי כמה קלוריות יש ב-100 גרם או במשולש אך פה מדובר במנה של מסעדה ואין לי מושג כמה גרמים זה. פיצה הוא המאכל האהוב עליי וקשה לי לוותר עליו אך כן הייתי רוצה לקבל מושג לגבי כמות הקלוריות שהיא מכילה. תודה

15/08/2007 | 16:45 | מאת:

שלום אורלי, לצערי לא אוכל לעזור לך הרבה, הואיל וכל פיצה שונה בהרכבה ובגודלה, ולכן תמיד יינתן ממוצע. משולש פיצה שבחנתי מחברות כגון דומינוס, פיצה האט ופיצות ביתיות מכילות בין 260 ל- 320 קק"ל, וככל שהבצק יותר עבה כך יותר קלוריות, אך לא בהבדל משמעותי.מדובר בפיצות הכי פשוטות ללא תוספות כגון עוד גבינה, בשר וכו'. בברכה, דנה

15/08/2007 | 16:53 | מאת: אורלי

תודה

לד"ר גילה רוזן שלום כיום רבים המטפלים ורבות המכללות המכשירות בנושא תזונה אשמח באים תשפכי אור לאבחנה בהגדרות של תזונאית קלינית לבן תזונאית טבעית קלינית לבן תזונאית טבעית בלבד על מנת להגיע למטפל הנכון תודה

שלום אלה, אני אתן לך את ההגדרה לדיאטנית קלינית וכל אלו שלא עונים להגדרה זו הם כל השאר. דיאטנית קלינית בישראל הינה דיאטנית שסיימה תואר ראשון במדעי התזונה בפקולטה לחקלאות ברחובות של האוניברסיטה העברית ו/או במכללת תל- חי ועברה הכשרה מעשית בבית חולים/קופ"ח ומשרד הבריאות במשך 1/2 שנה. בברכה, דנה

15/08/2007 | 08:49 | מאת: רוטה

לפי מה שהבנתי הסידן במוצרי חלב עם 0% שומן לא נספג טוב בגלל הויטמין D שצריך שומן כדי להספג. אם צורכים מספיק ויטמין D (כמובן שבסביבה שומנית) ואחרי כמה שעות אוכלים מוצר (כמו יוגורט ללא שומן), הסידן שבו יספג או שהוא צריך את הויטמין צמוד אליו? סליחה על הבלבול ואני מקווה שהשאלה מובנת.

15/08/2007 | 10:17 | מאת:

שלום, רצוי שהויטמין D יהיה בסביבת הסידן ושלא ילקח בהבדלי שעות ארוכים מדי. בברכה, דנה

15/08/2007 | 22:24 | מאת: רוטה

את יכולה להגדיר הבדלי שעות ארוכים מדי (שעה,שעתיים ,6 שעות...)?

15/08/2007 | 00:59 | מאת: אורית

דנה שלום וברוך שובך המבורך לפורום. הרגשנו היטב בחסרונך! האם נכונה הטענה כי ככל שקוצצים את הירקות דק יותר בשעת הכנת סלט, כך הירקות עוברים תהליך חימצון מהר יותר ובכך נפגעים ערכיהם התזונתיים ולכן עדיף לחתוך את הירקות באופן גס יותר?

15/08/2007 | 10:15 | מאת:

שלום אורית, אם חושבים פשוט, הטענה צודקת, כי אנו מגדילים את שטח הפנים לחמצון ופוגעים יותר בתאי של הצמח, וכך הויטמינים בפנים נחשפים ליותר חמצון. אך אם הסלט נאכל מיד לאחר חיתוכו, איני מאמינה שההבדל משמעותי כל כך, ולכן איני מדריכה לאכול את הסלט חתוך גס או דק, אני מדריכה להעשיר את התפריט בירקות טריים, בכל צורה. בברכה, דנה

14/08/2007 | 22:20 | מאת: רונית

שלום הובחנתי לפני כחודש כסובלת ממעי רגיז רציתי לשאול האם יש מרכיבים בגלידה פרווה או חלבית שיכולים לעשות לי לא טוב?

15/08/2007 | 10:13 | מאת:

שלום רונית, תסמונת המעי הרגיז אינה תסמונת בעלת מאפיינים ספציפיים, היא יכולה לנוע מאי נוחות כללית במערכת העיכול, שלשולים, עצירות, גזים, בחילות, כאבים ועוד. נושא האוכל מאוד בעייתי בשל מגוון הבעיות הנ"ל ולכן אין דרך לדעת עד שמנסים ובוחנים את התגובה למזון. באופן עקרוני בעלי מעי רגיז יכולים לאכול כל מזון אפשרי,] הבעיה שלכל מזון יגיבו בצורה שונה, ויכול להיות ב\שברגע נתון יגיבו בסדר, וברגע אחר התגובה לא תהיה תקינה, ומכאן רק לנסות. גלידה רגילה מכילה יחסית הרבה שומן ולקטוז ולכן יכולה לגרות את המערכת, ואילו גלידה פרווה יכולה להכיל בעיקר שומן. צריך לנסות ולראות את התגובה. מזיק זה לא. בברכה, דנה

14/08/2007 | 19:42 | מאת: vered

אני מחפשת מתכון לדייסה עטירת חלבון עבור חולה הזקוק לחלבונים

15/08/2007 | 10:10 | מאת:

שלום ורד, אפשר לעשות דייסה מכל סוג על בסיס חלב מלא ולהוסיף אבקת חלבון. בברכה, דנה

15/08/2007 | 20:25 | מאת: ורד

תודה דנה האם את יכולה לתת לי מרשם מדויק, כמה אבקת חלבון להוסיף