פורום תזונה קלינית

פורום זה סגור לשליחת הודעות חדשות. לפורום הפעיל - תזונה קלינית - שיבא תל-השומר
15175 הודעות
14864 תשובות מומחה
31/10/2007 | 01:05 | מאת: נטע

האם יש קשר בין מחסור בחלבון לירידה במשקל?

31/10/2007 | 16:53 | מאת:

שלום נטע, לא הבנתי את השאלה, מחסור בדם או מחסור בדיאטה, כי בשני המקרים התשובה היא שונה. בברכה, דנה

31/10/2007 | 17:02 | מאת: נטע

השאלה שלי נובעת מכך שבזמנו, כאשר הייתי בטיפול נטורופתי, הנטורופתית שלי אמרה לי שיש לי מחסור בחלבונים וייעצה לי להכניס יותר חלבון לתזונה שלי. בינתיים אני רואה שאני כל הזמן יורדת במשקל, בלי להתכוון לכך, ותהיתי האם יש קשר בין הירידה במשקל למחסור בחלבון.

30/10/2007 | 23:30 | מאת: ליה

שלום דנה קראתי באינטרנט "שומן חד בלתי רווי תורם לבריאותינו בהיבט של העלאת רמות הכולסטרול "הטוב", הורדת רמות הכולסטרול הכללי ו"הרע". הוא עושה זאת בצורה שונה וביעילות גבוהה יותר מהשומן הרב בלתי רווי." א. לא ממש ברור לי שמן זית ושמן קנולה אומגה 3 ו6 הם שומנים חד בלתי רווי או רב בלתי רווי ב. קראתי שגם זיתים, אבוקדו ,שקדים יש הם שומן חד בלתי רווי ? (בד"כ לא ממליצים לאכול זיתים, באיזה שקדים מדובר?) ג. אם השומן הרב בלתי רווי הוא מהצומח איך דגי ים נכנסים לקטגוריה של מן הצומח ד. בכלל לפי הבנתי יש העדפה כלומר רצוי להשתמש בשומן חד בלתי רווי על פני רב בלתי רווי (וכמובן רווי) העדפה זו לא ברורה לי לאור העובדה ששמן קנולה שמן זית אגוזי מלך וזרי פשתן הם שומן רב בלתי רווי מבולבלת

30/10/2007 | 23:40 | מאת:

שלום ליה, שמן זית וקנולה מכילים בעיקר חומצות שומן חד בלתי רוויות. אומגה 3 ואומגה 6 נחשבות לחומצות שומן רב בלתי רוויות. זה אכון נכון, אבוקדו וזיתים ושקדים ואגוזים וטחינה גולמית עשירים בשומן חד בלתי רווי. מדובר בשקדים ואגוזים מכל הסוגים בצורתם הטבעית. אפשר לאכול זיתים אך עדיף שמן זית. שומן רב בלתי רווי נמצא גם בצומח וגם בחי, ולכן אפשר למוצאו גם בדגים. שמן זית וקנולה מכילים בעיקר שומן חד בלתי רווי וכנ"ל לגבי אגוזים. זרעי פשתן מומלצים בגלל תכולת אומגה 3. בברכה, דנה

30/10/2007 | 23:12 | מאת: שומן טראנס

הי דנה קראתי ב y net כתבה על "חייבים שומן בדיאטה על השומן הטוב והשומן הרע" ששומן טרנס מבחינה טכנית (ועל גבי תוויות המזון) הוא נחשב לשומן רב בלתי רווי, מעין "תחפושת" מתעתעת שמשווה לו ערך חיובי בנתונים תזונתיים של מוצר מזון.??? לא ברור לי לאור העובדה שממליצים על שומן רב וחד בלתי רווי?

31/10/2007 | 16:51 | מאת:

שלום גלי, שומן טראנס אינו נמצא בטבע כמעט אלא בתהליך התעשיה. אלו למעשה חומצות שומן ששינו בעזרת כימיה את צורתך מצורה בריאה ללא בריאה. ישנה הפרדה מוחלטת בין חיומצות שומן חד בלתי רווי, רב בלתי רווי וטראנס. הכוונה לטראנס היא לשמנים מן הצומח שעברו תהליך של הידרוגנציהואף אחד לא ממליץ לצרוך אותו. הוא נמצא בעיקר במזון תעשייתי. בברכה, דנה

30/10/2007 | 19:17 | מאת: עדי

סליחה על הבורות מה ההבדל בן שמן לשומן

30/10/2007 | 19:41 | מאת:

שלום עדי, שמן הוא נוזלי בטמפ' החדר ושומן מוצק בטמפ' החדר. בברכה, דנה

30/10/2007 | 18:00 | מאת: שומן רווי

איזה בשרים ואיברים פנימיים מכילים שומן רווי אשמח לקבל דוגמאות

30/10/2007 | 19:05 | מאת:

שלום, רוב האיברים הפנימיים מכילים בעיקר כולסטרול וגם שומן רווי, הגרוע מכולם הוא המוח. בשר ברווז, אווז וכבש עשירים בשומן רווי, עור של עופות, ונתחי בשר בקר בהם רואים שומן נגלה לעין, כגון הצלעות. בברכה, דנה

30/10/2007 | 17:46 | מאת: רוני

ערב טוב דנה קראתי באינטרנט לגבי אומגה 3 ו 6 א. האם ניתן לומר ששני שמנים אלו הגוף לא יודע ליצר ויש לקבל אותם מבחוץ ב. עוד צויין כי יש לצרוך אומגה 6 בהגבלה מפני שהם יוצרים רדיקלים חופשיים הגורמים לחימצון הכולסטרול מה זה רדיקלים חופשיים ומה הסכנות בחימצון ג. אשמח לקבל דוגמאות לשומנים רב בלתי רוויים ד. מדוע יש עדיפות לשומנים חד בלתי רווי על רב בלתי רווי (וכיצד ניתן להבחין בין חד בלתי רווי לרב בלתי רווי) תודה והמשך ערב נעים

30/10/2007 | 18:02 | מאת:

שלום רוני, אומגה 3ו-6 הינם שמות לקבוצה של חומצות שומן רב בלתי רוויות, כאשר השוני הוא במיקום הקשר הכפול במבנה הכימי. חלק מחומצות השומן בקבוצות אלו חיוניות לנו, ואנו מקבלים אותן מן המזון. אומגה 6 נמצאת בשפע בכל שמן שאנו צורכים, ולכן אין בעיה לקבלן במזון. אומגה 3 נמצא פחות ובעיקר בדגי ים צפוניים (מקרל, הרינג, טונה, סרדינים וסלמון טריים) ובזרעי פשתן. חשוב מאוד היחס בין חומצות השומן האלו, כאשר אנו תמיד נצרוך יותר אומגה 6 אך ככל שהיחס קטן בין השניים, כלומר צורכים יותר אומגה 3 באופן יחסי, כך ישנה ירידה במחלות כלי דם ולב. רדיקלים חופשיים הינם חומרים הנותרים בגוף כתוצאה מפעילות נורמלית של הגוף ובעלי נטיה לחמצן, חמצון של מרכיבים בגוף, בין היתר LDL שהינו הכולסטרול הרע מעלה סיכוי לטרשת עורקים. כמובן שיש גם רדיקלים חופשיים שמקורם אינם בגוף, כגון עשן סיגריות וזיהום סביביתי. אלו גם מעלים סיכוי לסרטן מסוגים שונים. שומנים רב בלתי רווים הם אומגה 3 שציינתי בדדים וכן מרבית השמנים הצמחיים חוץ משמן זית וקנולה שמכילים בעיקר חומצות שומן חד בלתי רוויות ושמן קוקוס ודקלים שמכילים בעיקר שומן רווי. יש עדיפות לשומן חד בלתי רווי כי מצאו שהוא מוריד תחלואה לבבית וכלי דם.ואילו שומן רווי מעלה. בברכה, דנה

30/10/2007 | 17:25 | מאת: גילה

שלום דנה ביתי בת שש והיא איננה אוהבת לאכול ירקות כלל אם אנחנו אוכלים למשל מלפפון לידה היא פשוט ניגעלת מה אני יכולה לעשות בנדון האם לקחת ויטמינים או תוספי מזון

30/10/2007 | 17:55 | מאת:

שלום גילה, איני מומחית בתזונת ילדים, ולכן רצוי לפנות לדיאטנית מומחית לנושא. בכל מקרה ישנם הרבה אנשים שאינם צורכים ירקות, אך במקום אוכלים פירות, קטניות ודגנים מלאים וכל אלו מספקים בהחלט. כמובן שרצוי לאכול ירקות אך אפשר להסתפק גם במזונות הנ"ל כמקור לויטמינים, מינרלים וסיבים. בברכה, דנה

30/10/2007 | 10:10 | מאת: אביבית

שלום, אבקש לדעת תוך כמה זמן ניתן לצפות לשינוי בערכי טריגליצרידים מרגע שינוי בתזונה(תהליך שמלווה ע"י דיאטנית), תודה ויום טוב

שלום אביבית, אם הרקע לבעיה הוא תזונתי , כגון סוכרת ו/או השמנה,אז תוכלי לראות את זה תוך מס' שבועות קצר (לרוב לוקחים טווח של חודשיים-שלושה.אם הרקע הוא גנטי יכול להיות שלא תראי שינוי משמעותי או שתראי שינוי תוך מס' חודשים רב יותר. בברכה, דנה

30/10/2007 | 09:28 | מאת: ליה

בוקר טוב דנה איך אני יכולה לדעת מה שומן רווי מה שומן בלתי רווי ורב בלתי רווי

30/10/2007 | 17:51 | מאת:

שלום ליה, ענינו רבות בעבר בנושא. ערכי חיפוש בפורום זה תחת השם "שומן" או "סוגי שומן" וכך תוכלי לראות את כל השאלות והתשובות בנושא. בברכה, דנה

03/11/2007 | 22:22 | מאת: אראלה

לאחר ניתוח הסרת כיס מרה ועקב המשך כאבים לאחר בדיקה קולונוסקופית התגלה שאני סובלת מדלקת קלה באנטרום. לאיזו דיאטה אני זקוקה. אינני אוכלת בשר אדום בכלל. אני אשה בת 37 אם לילד. לציין שלא קיבלתי תרופות לדלקת. אודה על תשובה -אראלה

30/10/2007 | 08:33 | מאת: נ

שלום, ניסיתי לשלב בארוחותי שעועית מש ואיזוקי (לא באותה ארוחה). השריתי במים כל הלילה, החלפתי מים בזמן ההשרייה ובזמן הבישול, ובכל זאת סבלתי מגזים ב-12 השעות שלאחר הארוחה. האם להפסיק לצרוך קטניות אלו?

30/10/2007 | 17:50 | מאת:

שלום, אם הם גורמים לך לסבל וגזים בלתי נסבלים, אז כן. יש מספיק מזונות בריאים אחרים לצרוך מהם. בברכה, דנה

30/10/2007 | 00:20 | מאת: רז

שלום, מסקרן אותי לדעת, מה כל כך מיוחד בדבש מלכות, עד כדי שנמכר בצנצנות קטנות ביותר ובמחירים מופקעים ואדירים. במה הוא שונה מדבש רגיל, מה יש בו? והאם באמת שווה לעשות כמו שאומרים - לאכול כפית ממנו כל יום? מה תתן לי הקפדה שכזו? בתודה רבה לדיאטן/ית.

30/10/2007 | 17:48 | מאת:

שלום רן, עניתי רבות בעבר בנושא. ערוך חיפוש בפורום זה תחת הכותרת "דבש מלכות" או "דבש" ותמצא את כל השאלות והתשובות בנושא. בברכה, דנה

31/10/2007 | 20:43 | מאת: אלי

ד.נ. סליחה, אבל איני יוגע כיצד ניתן לחפש בפורום זה נושא כמו דבש, למשל. אודה לך אם תפרטי מה בדיוק עליי לעשות כדי למצוא את הנושא המבוקש. בברכה, אלי

29/10/2007 | 22:29 | מאת: אני

שלום אני בת 20 התפריט היומי שלי כולל: בוקר: קורנפלקס (מדגנים מלאים מצופה בדבש עם אגוזים ושקדים) עם חלב צהריים:שתי פרוסות לחם קל עם גבינה לבנה ביניים: חטיף בריאות ערב:סלט ירקות וחביתה וקפה על בסיס חלב, תפוח עץ רציתי לשאול כמה קלוריות יש בתפריט הזה והאם אני צריכה להוסיף משהו לתפריט?, כמו כן האם זה תפריט שמתאים לדיאטה?

29/10/2007 | 23:06 | מאת:

שלום, התפריט שלך מכיל לכל היותר 900 קק"ל. זהו תפריט דל מדי לא רק בקלוריות, אלא בהכל.בשלב ראשון תרדי במשקל, אך ככה תצטרכי להשאר כל חייך כדי לא להעלות במשקל, וזנ מעט מדי. להמלצות פני לדיאטנית קלינית להרכבת תפריט אישי. בברכה, דנה

29/10/2007 | 17:42 | מאת: ליה

מדוע יש עדיפות לשומן חד בלתי רווי רב בלתי רווי על שומן רווי

29/10/2007 | 21:27 | מאת:

שלום ליה, כי מחקרים רבים הראו ששומן רווי מעלה ייצור כולסטרול רע וחמצונו ושומן חד בלתי רווי מוריד כולסטרול רע וחמצונו, ובהקבלה האחרון מוריד תחלואה לבבית וכלי דם, ההפך משומן רווי. בברכה, דנה

29/10/2007 | 16:59 | מאת: יוסי

שלום, האם יש בחומוס ובטחינה חומרים החיוניים לבניית מסת שריר?

29/10/2007 | 21:29 | מאת:

שלום יוסי, בחומוס יש הרבה חלבון צמחי שחשוב גם לבניית שריר אך פחות לעומת חלבון המגיע מן החי. בטחינה יש בעיקר שומן חד בלתי רווי, שבריא, אך לא לבניית שריר באופן מיוחד. בברכה, דנה

29/10/2007 | 16:42 | מאת: שומן

" אלא גם חומצות שומן בודדות, כולסטרול ועוד, ולכן יש בה פחות קק"ל לגר'. (כולסטרול לא תורם אנרגיה ולכל חומצת שומן שווי אנרתי שונה). הי דנה לא ממש הבנתי מה זה חומצות שומן בודדות איך יכול להיות שכולסטרול לא תורם לאנרגיה?

29/10/2007 | 21:32 | מאת:

שלום , יש לנו גם חומצות שומן חופשיות בגוף שלהן אין ערך קלורי בפירוק, ערך קלורי מגיע מטריגלצרידים שזה מבנה כימי המכיל חומצות שומן וגליצרול, לכולסטרול אין ערך קלורי, הגוף לא מפיק אנרגיה מפירוקו כמו שומן, חלבון ופחמימות. ההבנה של חומר זה נובעת מידע בסיסי בכימיה וביוכימיה, לא דברים שהמצאתי. בברכה, דנה

29/10/2007 | 14:26 | מאת: אורית

שלום, בבדיקה אצל הרופאה עקב תחושות תשישות וישנוניות, נמצא כי יש לי לחץ דם נמוך (80/50). מה עליי לאכול / לשתות על מנת להעלות את הלחץ דם? אני צמחונית ,שומרת על דיאטה ואוכלת בריא תודה

29/10/2007 | 21:33 | מאת:

שלום אורית, אוכל לא מעלה לחץ דם. קפה מעלה למספר דקות ומלח לא עושה זאת לאנשים שאינם רגישים למלח. אכלי כל 3 שעות והקפידי על שתיה מספקת של 2 ליטר ליממה. בברכה, דנה

29/10/2007 | 13:45 | מאת: גלי

האם גוף האדם יודע ליצר שומן בעצמו או שהוא צריך מקורות חיצוניים?

29/10/2007 | 14:13 | מאת:

שלום גלי, הגוף יודע לייצר חומצות שומן ומהם טריגלצרידים, אך יש גם חומצות שומן חיוניות, ועל כן צריך שומן גם ממזון. הכוונה בחיוני, שאנו לא מסוגלים לזנטז לבד ואלו חיוניות לתפקוד תקין של הגוף וכלן אין דבר כזה דיאטה ללא שומן כלל.לכן חסר שומן בדיאטה גורם להפרעות מרובות, כולל הפרעות במערכת הרביה, קרישה ועוד. בברכה, דנה

29/10/2007 | 12:41 | מאת: גלי

הי דנה אפ בכל גרם שומן יש 9 קלוריות איך יכול להיות שבק"ג (1000 גרם ) יש 7000 קלוריות ? זה אמור להיות יותר

29/10/2007 | 14:11 | מאת:

שלום גלי, מה שאנו מודדים במזון זה טריגליצרידים ששווים מבחינה אנרגתית הממוצע הוא 9 קק"ל לגר'.. מסת שומן מכילה לא רק טריגליצרידים אלא גם חומצות שומן בודדות, כולסטרול ועוד, ולכן יש בה פחות קק"ל לגר'. (כולסטרול לא תורם אנרגיה ולכל חומצת שומן שווי אנרתי שונה). בברכה, דנה

29/10/2007 | 12:36 | מאת: ליאורה

האם ייתכן שלאחר תרומת דם רמת הברזל בדם תרד למחצית מן הנורמה? אם כן, מתי חוזרת הרמה לנורמה? תודה, ליאורה

שלום ליאורה, איני מומחית לנושא, שאלי שאלה זו רופא או המטולוג. בברכה, דנה

29/10/2007 | 12:23 | מאת: רון

מהו אשלגן תפקיד האשלגן ולמה הוא משמש

29/10/2007 | 13:14 | מאת:

שלום רון, אשלגן הוא סוג של מינרל הנמצא בגופינו באופן טבעי. רובו נמצא בתוך התא וחלקו בחוץ, בדם. יש לו תפקידים חשובים בפני עצמו ובשיתוף עם נתרן, מינרל נוןסף. הוא שומר על מאזן הנוזלים בגוף ועל העברת מסרים עצביים. האשלגן חשוב גם לתפקוד תקין של שרירי הגוף, כולל שריר הלב, לתנועתיות תקינה של מערכת העיכול.מחסור או עודף באשלגן יכולים לסכן את הבריאות, בעיקר בשל אי סדירות בקצב הלב. מקורות טובים לאשלגן, פירות, ירקות מכל הסוגים ועוד. בברכה, דנה

29/10/2007 | 12:06 | מאת: ליה

הי דנה בהשמשך לתשובתך לגבי מדידת אחוז שומן במשקלים ביתיים (בחדר כושר) א. האם לשומן אין הולכה חשמלית לעומת מים ב.לפי ההסבר שלך מחסירים את כמות המים ואז מקבלים את אחוז השומן ..מה עם משקל העצמות והשרירים ג.לא הבנתי את ההבדל בין שומן תת עורי לשומן ויסלרי? ד. האם כל אחוז שומן שווה לק"ג משקל? תודה

29/10/2007 | 14:08 | מאת:

שלום ליה, שומן אינו בעל תכונות הולכה ולכן לא נכלל בחישוב זה. שריר מכיל כ- 80% מים ולכן הוא נחשב במדידה. את משקל העצמות הממוצע לוקחים מנתונים של גובה, משקל ומין. עצמות לא מוליכות מים.במכשיר ישנו מחשב קטן המחשב את החלק היחסי של כל אלו מסך המשקל. מכאן את יכולה להבין כמה המכשיר לא מדוייק. ההבדל בין שני סוגי השומן לא נראה לעין, אלא במכשור מיוחד כמו סי טי או MRI. ההבדל הוא הבדל במחינת הסכנות הטמונות בהשמנה. מבחינה אסטטית, אין הבדל. אם את שוקלת 70 ק"ג והמכשיר מציין שיש לך 25% שומן אז זה אומר שכ- 17 ק"ג ממשקלך הוא שומן. בברכה, דנה

28/10/2007 | 22:18 | מאת: פולי

האם בספירת הקלוריות היומי צריך להוסיף את כמות הקלוריות שיש בירקות? הכוונה היא לירקות חיים ושלמים (מלפפון עגבניה גמבה גזר..) ללא תוספות. תודה

29/10/2007 | 09:52 | מאת:

שלום פולי, אני לרוב לא מחשיבה את הקלוריות המגיעות מירקות, בגלל שזה יחסית זניח לעומת הקלוריות המגיעות ממקורות מזון אחרים. רק במקרים של דיאטה לירידה במשקל שלא מצליחה או נתקעת, אז אני מתחילה להחשיב את הירקות. כמובן שזה תלוי כמה המטופל אוכל ביום. אם מדובר ב- 5-6- ירקות ליום אז זה זניח, אך אם מדובר בק"ג של ירקות יש לקחתם בחשבון בסוף היום. בברכה, דנה

28/10/2007 | 22:18 | מאת: עומר

שלום, אני במעקב עקב קרוהן/קוליטיס (עוד לא ברור לגמרי). ב-12 ימים האחרונים אני לקוח פרדניזון במינון של 40 מ"ג ליום, כאשר ביום שלישי אני אמור לרדת ל-30 מ"ג ושבוע לאחר מכן ל-20 מ"ג. בימים האחרונים החלו אצלי כאבי שרירים, בעיקר בידיים וברגליים. נאמר לי באחד הפורומים, לא ע"י רופא (ע"י גולשת), שבזמן לקיחת פרדניזון מומלץ להמנע ממלוח ומתוק. העניין הוא, שעקב בעיות שהיו אצלי בקיבה מומלץ לי להמנע גם מחמוץ, ובגלל הבעיות הגסטרואנטרולוגיות גם מחריף. חוץ ממר, לא נשאר הרבה. האם באמת כל כך חשוב שאמנע ממלוח ומתוק בזמן נטילת הסטרואידים? והאם זה אומר להמנע לגמרי מהדברים האלו, או פשוט לאכול אותם במינון נמוך (מה, אסור בכלל לאכול ממתקים? אני אפילו קצת בתת משקל, אבל אותה גולשת אמרה לי שזה לא העניין כאן).

28/10/2007 | 23:01 | מאת: עומר

צריך לציין גם, שלהערכתי תוך כחודש אני צפוי להפסיק לגמרי את הטיפול בסטרואידים. מעבר לזה, רציתי לדעת גם עד כמה כדאי לעשות פעילות גופנית, דבר שדווקא אני מאוד רוצה לעשות אבל אינני יודע האם הוא טוב במצב הזה, או שאולי הוא דווקא רע במצב הזה. אם כן כדאי - איזו פעילות?

29/10/2007 | 14:05 | מאת:

שלום עומר, לא בכל מקרה של נטילת סטרואידים במינונים גבוהים ישנה עליה ברמות הסוכר, השומנים והלחץ דם, בייחוד כאשר מדבור בטיפול מוגבל בזמן ולא טיפול ממושך לכל החיים. לפני שאתה עובר לדיאטה דלת מלח וסוכר,רצוי להסתכל על מדדים אלו . אם הלחץ דם תקין ורמות הסוכר תקינות אין סיבה להגבלה חמורה והואיל ואתה סובל מתת משקל לא הייתי מגבילה בשלב זה. אך כל אלו יש לעשות בזהירות רבה תחת ביקורת של דיאטנית מומחית לתחום. פנה מייד לדיאטנית לייעוץ אישי לא רק בנושא הסטרואידים אלא גם בנושא המחלה עצמה ודיאטה מתאימה לאבחנה. בברכה, דנה

29/10/2007 | 14:05 | מאת:

שלום עומר, לא בכל מקרה של נטילת סטרואידים במינונים גבוהים ישנה עליה ברמות הסוכר, השומנים והלחץ דם, בייחוד כאשר מדבור בטיפול מוגבל בזמן ולא טיפול ממושך לכל החיים. לפני שאתה עובר לדיאטה דלת מלח וסוכר,רצוי להסתכל על מדדים אלו . אם הלחץ דם תקין ורמות הסוכר תקינות אין סיבה להגבלה חמורה והואיל ואתה סובל מתת משקל לא הייתי מגבילה בשלב זה. אך כל אלו יש לעשות בזהירות רבה תחת ביקורת של דיאטנית מומחית לתחום. פנה מייד לדיאטנית לייעוץ אישי לא רק בנושא הסטרואידים אלא גם בנושא המחלה עצמה ודיאטה מתאימה לאבחנה. בברכה, דנה

28/10/2007 | 20:24 | מאת: יגאל

מבקש לדעת אילו מזונות מכילים אשלגן בכמות משמעותית, זאת לאור העובדה שתוצאות בדיקת הדם הראו עליה של כ 20% [5.6] ואני מעוניין בהורדת הרמה הגבוהה מהנורמה. מודה מראש , יגאל

28/10/2007 | 21:32 | מאת:

שלום יגאל, האם אתה סוובל מהפרעה בתפקודי כליה או נוטל תרופות ללחץ דם ? האם אתה סובל מסוכרת? דנה

28/10/2007 | 21:45 | מאת: יגאל

אכן אני סובל מסוכרת.

11/06/2008 | 12:54 | מאת: סימה

תוצאות של בדיקת פוטסיום יצא 5.6 ברצוני לדעת מה הגובה הרצוי וכמו כן איך אפשר להוריד את הרמות - ומה ההשלכות לעתיד - אני חולת סכרת .

28/10/2007 | 00:00 | מאת: סימה

שלום אני בת 40 וגובה שלי 158 ומשקל שלי 69. ניסיתי כמה תפריטים לדיאטה וכולם לפי המלצה של מומחה.אבל אני לא יורדת במישקל .אני אוכלת כ1000 קלויות ביום .לפי דעתי אני מאוד מדיקת .אך אני לא יורדת במשקל .הדיאטנית אומרת. אולי יש לי בעיה של חילוף החומרים בגוף .אך אפשר לבדוק עם הבעיה זה חילוף החומרים ?ואך מטפלים בחילוף החומרים?מה עוד יכול להיות הסיבה שאני לא יורדת במישקל?בתודה

28/10/2007 | 16:03 | מאת:

שלום סימה, אחת הסיבות שאת לא יורדת במשקל כי כנראה שנים של שיאטה לא נכונה הובילה לירידה בקצב חילוף החומרים שלך ולכן את צריכה לאכול מעט ובכל זאת לא יורדת במשקל. יכול להיות שצריך לבדוק את תפקודי בלוטת התריס, אך הסיכוי גבוה שהם תקינים. במקום לחפש פתרון בדיאטה פני לפעילות הגופנית. פעילות גופנית אינטנסיבית יומיומית תוכל לעזור לך להעלות את קצב חילוף החומרים ותאפשר לך גם לרדת במשקל בדיאטות פחות חמורות מאלו שבצעת עד כה. בברכה, דנה

28/10/2007 | 00:00 | מאת: גאולה

דנה שלום רב שמתי לב שיש כמה שאלות עליהן ענתה (או ענה) אדם בשם עדי. האם הוא נמנה על צוות מנהלי הפורום ותשובותיו מוסמכות או שזה סתם אדם שלא קשור בכלל?

28/10/2007 | 16:04 | מאת:

שלום גאולה, כפי ששמת לב השם שלי מסומן בצבע אחר וקו תחתון. כל מי שאינו צבוע כך בתשובות אינו שייך לפורום זה ואיני יודעת אם אלו אנשי מקצוע או לא. בברכה, דנה

27/10/2007 | 23:21 | מאת: א.אינשטיין

שלום דנה אני אוכל חלבון סויה פעמיים שלוש בשבוע. בין לבין שאלותי : 1- האם כדאי לצרוך חלבון סויה בגלל האיזופלבונים. בכמות שאני צורך ? 2- אני מתאמן במכון כושר וצורך חלבוני ביצה וטונה האם חלבון הסויה העני תורם לסך החלבון ?( יש שמועות שהוא נקשר לתאים סרטניים ומחסל אותם, זה נכון ? ) 3-אני נוטל כדורי סידן .בחלבון הסויה יש ליזין שתורם, אבל יש גם אוקסלנטים וחומצה אוקסלית שמעקבים,האם להרחיק את הסידן מן הסויה או לקרבו ? 4- ובכלל האם כדאי לצרוך חלבון סויה ? 5- יש שמועות שזה יכל לפגוע בכוח הגברא. האם זה נכון ? תודה מראש לאוראקל דנה א. אינשטיין

28/10/2007 | 16:01 | מאת:

שלום מר איינשטיין, ראשית עלי לברר באיזה חלבון סויה מדובר. אם אתה מתכוון לתחליפים כגון טבעול וחבריו, אז חבל על זמנך, אמנם יש שם חלבון, ויש כאלו האומרים בעל ערך ביולוגי גבוה, אך לטעמי אין מקום של ממש לשלבו כל כך הרבה פעמים בשבוע, עדיף עדיין חלבון מן החי. אם אתה מדבר על פולי סויה טבעיים, יש מקום להוסיפם לתפריט, אך כמו כל קטנית אחרת.איזופלבונים אפשר לקבל גם מקטניות אחרות ופירות, אין כל הכרח בסויה. בוודאי שהסויה תורם לכמות החלבון ביומית, אך בשונה מחלבון מן החי, חלקו הגדול הולך לאנרגיה ולא לבניה. רצוי מאוד להפריד בין מוצרי סויה וסידן. לגבי נושא המיניות, הדבר בולט יותר בתינוקות שצרכו זאת בינקותם ולא בגברים מבוגרים,שכן כמויות הפיטואסטרוגנים יחסית נמוכה, וכמות הקולטנים שלך לאסטרוגן קטנים משל אישה. המסקנה שלי, אם אינך צמחוני, צרוך את החלבון מן החי ולא מסויה, ושלב אותה בתפריט באופן הגיוני, כמו כל מזון אחר. בברכה, דנה

27/10/2007 | 22:26 | מאת: חנה

בנוגע להודעה שכתבתי לך לפני כמה ימים, תאריך התפוגה מתייחס למוצר כל עוד הוא סגור הרמטית באריזתו. בשאלתי התייחסתי למוצר פתוח שמוחזק במקרר. כמה זמן לדעתך אפשר לשמור קטשופ פתוח במקרר? (ושוב, תאריך התפוגה כאן איננו רלוונטי כי המוצר כבר פתוח)

28/10/2007 | 15:49 | מאת:

שלום חנה, ראשית אין הבדל משמעותי בין התאריכים, זהו מזון משומר בטבעו ולכן זמן המדף שלו ארוך. לתאריך יותר מדוייק פני לחברה. בברכה, דנה

27/10/2007 | 20:31 | מאת: משה

שלום, בבדיקת דם שנערכה לי לאחרונה התגלו רמות כולסטרול וטריגליצרידים גבוהים. אני נוהג מספר פעמים בשבוע לאכול פיצה. האם היא מכילה אחוז גבוה של שומן רווי, וכדאי לי לצמצם ואולי אף להפסיק את צריכתה ? בתודה מראש,

27/10/2007 | 23:39 | מאת: adi

משה שלום, כדאי לך לדעתי, להגביל מאוד את צריכת הפיצה במסגרת שילוב בתפריט השבועי. עדי

28/10/2007 | 15:47 | מאת:

שלום משה, פיצה בהחלט מכילה הרבה שומן רווי, פחמימות וכן שומני טראנס ובמיוחד כולסטרול. אין צורך להמנע לחלוטין אבל בטח לא על בסיס שבועי מס' פעמים בשובע. אחת לשבועיים בהחלט יספק. כמובן שיש לקחת בחשבון מזונות אחרים בתפריט שיכולים להשפיע, ולשם כך עליך לפנות לדיאטנית קלינית לייעוץ אישי. בברכה, דנה

27/10/2007 | 20:29 | מאת: אפרת

האם קיים מושג "עצמות כבדות"? אני סטודנטית לסיעוד ובלימודי אנטומיה בשנה א' נאמר לי כי המושג הזה לא קיים בכלל

27/10/2007 | 23:41 | מאת: adi

אפרת, לדעתי גם המושג לא קיים. עדי

28/10/2007 | 13:54 | מאת: אפרת

תודה על התשובה!!!

28/10/2007 | 15:45 | מאת:

שלום אפרת ועדי, בהחלט ישנם אנשים בעלי מבנה עצמות שונה , הרי לא כולנו בנויים אותו דבר. ישנם אנשים בעלי מבנה צר וכאלו בעלי מבנה רחב. וכמובן, אלו בעלי מבנה רחב יותר הינם בעלי עצמות רחבות יותר וכן הן גם שוקלות יותר, לא בכדי להסביר הבדל של עשרות ק"ג בין אדם לאדם אבל לפחות של מס' ק"ג בודדים. לכן בטבלאות השונות של המשקל יש גם התייחסות לבמבנה גוף. בברכה, דנה

28/10/2007 | 13:54 | מאת: אפרת

תודה על התשובה!!!

27/10/2007 | 20:06 | מאת: מור

שלום , גילו אצלי את וירוס hpv ואמרו לי לאכול בריא ברצוני לדעת מה זאת אומרת אוכל בריא?איזה אוכל ממולץ לי לאכול בכדי להעלות לי את מערכת החיסון בגוף? תודה רבה

28/10/2007 | 15:42 | מאת:

שלום מור, הוירוס שנמצא אצלך אינו קשור כלל למזון. זהו וירוס נפוץ באוכלוסיה שלרוב יש לחכות שיעבור. אם מדברים על תזונה בריאה, הכוונה לאכול הרבה סיבים תזונתיים, דיאטה דלת שומן, עשירה במוצרי חלב דלי שומן לא פחות מ-1.5% שומן, להרבות בירקות ופירות ודגנים מלאים, לעסוק בפעילות גופנית, להמנע מאלכוהול ועישון. שוב אלו טובים תמיד, ללא קשר לוירוס. בברכה, דנה

27/10/2007 | 15:34 | מאת: סופי כהנוב

שלום רב, מהו גופרת הברזל? האם הוא מועיל או מזיק לגוף? מדוע הוא מוסף לשימורים? תודה על תשומת ליבכם

27/10/2007 | 15:54 | מאת:

שלום סופי, גופרת הברזל הינה צורת הכנסה של ברזל למזון כתוסף מזון להעשרתו בברזל. חלק מכדורי הברזל שאנו נוטלים מבוססים על תרכובת זו. אין בה שום נזק לבני אדם, פרט לכאשר ניתנת במינונים גבוהים יכולה לגרום לבחילה. בברכה, דנה

27/10/2007 | 09:54 | מאת: סים

לפני שנתיים הובחנתי כחולה במחלת קרוהן. הומלץ לי לאכול דגנים מלאים ,קמח שיפון,ולהמנע כמה שיותר מקמח רגיל.מהטענה שהוא בריא יותר לעיכול. אך להפתעתי אני נתקלת בהמון מאמרים שאומרים בדיוק את ההפך.שתזונה העשירה בדגנים מלאים ובכלל קמח מלא...שיפון...וכ'ו הם מזונות העשירים בסיבים ולכן אלה הסובלים ממחלת קרוהן צריכים להמנע ממזונות אלה ולצרוך מזונות שהם דלים בסיבים. אשמח אם תוכלו לעזור לי.

27/10/2007 | 10:58 | מאת:

שלום, ראשית עלי לומר לך שאת חייבת, פשוט חייבת להיות במעקב של דיאטנית מומחית לנושא ולא להסתמך רק על קריאה באינטנרט ועל ידע של רופאים שהינו חלקי ביותר בנושא תזונה. באופן כללי, התזונה בקרוהן מתחלקת לשניים, בזמן מחלה או התקף שם התזונה צריכה להיות דלת סיבים, דלת שומן ודלת לקטוז, אך בזמן רמיסיה וכשהמטופל מרגיש טוב ללא בעיות מיוחדות במערכת העיכול, הוא בהחלט יכול לצרוך דיאטה עשירה בסיבים, כמובן הכל תלוי בהרגשה כללית ןהדיאטה הינה מאוד אישית, ולכן כדי לפגוש דיאטנית להרכבת תפריט אישי. בברכה, דנה

27/10/2007 | 09:01 | מאת: RON

Blastocystis hominis יושב לי במעיים (לאחר בדיקה) ואני רוצה להפטר מזה כי זה מנפח לי את הבטן ויוצר לי (ולרעייתי שסובלת גם כן ואולי נדבקה ממני ואולי אני ממנה) גזים וצרבת וגרפס-ים ומה לא. אני מבין שאפשר לחסל את זה עם אנטיביוטיקה אבל האם יש דרך אחרת בלי לפגוע בחידקים הטובים במעיים? האם קולוניק יכול לחסל את זה? ומה עושים כדי שלא יחזור על עצמו כי זה ממש ממש קשה לי לחיות כך.

27/10/2007 | 09:43 | מאת:

שלום רון, ללכת ולקבל טיפול מיד, עזוב את השיטות הטבעיות בשלב זה ולכך על אנטיביוטיקה, חיידקי המעיים ישתקמו מיד לאחר מכן. אתה יכול לשלב בזמן הטיפול נטילתחיידקים פרוביוטיים. בברכה, דנה

27/10/2007 | 08:47 | מאת: רונית

שלום, ברצוני לדעת האם בקראסונים ובצק עלים גולמי ישנו שומן טראנס? למרות שישנן מספר חברות אשר מציינות על גבי אריזות המוצר כי אינו מכיל שומני טראנס. באיזה סוג של שמן הן משתמשות, אם כן? אודה על ההבהרה, רונית

27/10/2007 | 08:55 | מאת:

שלום רונית, אם החברה טוענת שאין במוצר שומני טראנס, הכוונה שהם אינם משתמשים בשומן צמחי מוקשה מסוג מרגרינה או סוגים אחרים, הם משתמשים בשמנים רגילים . שומן טראנס נוצר בתעשיה בתהליך כימי, היום יודעים ליצור שומנים מוקשים עם פחות חומצות שומן טראנס. איני מאמינה שאין בכלל, כי גם בחימום נוצרות חומצות שומן אלו, אך הכמות יחסית זניחה.הבעיה שלעיתים הם משתמשים במקום בשמן דקלים שהינו עשיר מאוד בחומצות שומן רוויות ולכן רצוי להסתכל גם על כמות השומן הרווי, אם הוא מהווה יותר מ-10% מסה"כ השומן במוצר, רצוי להמנע ממנו בכל מקרה. אם מדובר בחברות גדולות וידועות, הייתי נוטה להאמין, כגון מעדנות, אסם, עלית, זוגלובק או כל מוצר של יוניליוור, אם אלו חברות קטנות פרטיות, הייתי שוקלת את הקניה. בברכה, דנה

26/10/2007 | 10:43 | מאת: שאול__

מעודדים אותנו לצרוך דגים ובמיחוד דגים מהים הצפוני. כידוע שמן דגים מכיל כמות רבה של ויטמין A אשר פוגע בנושא צפיפות עצם או חוזק העצם. לאור זאת האם אנשים הסובלים מאוסטיאופורוזיס צריכים להגביל את צריכת הדגים שלהם? מהי הכמות הסבירה לשבוע? בתודה

שלום שאול, באופן עקרוני התשובה היא לא. אכילת דגים יומיומית לא גורמת לנו לצרוך יותר ויטמין A מהמומלץ לכל אדם ולכן אין מגבלה. בכל מקרה אני לא ממליצה על אכילה יומית שכן גם בשר בקר, הודו ועוף הינם בעלי מרכיבי מזון חיוניים שיש פחות בדגים, כגון ברזל.כמות סבירה לשבוע היא כ- 3 פעמים. בברכה, דנה

26/10/2007 | 09:34 | מאת: אלה

ד.נ. באיזה ממרח בריא את ממליצה להשתמש במקום עוגה, ריבה או דבש (שכנראה אינם בריאים?), לצורך שתיית תה או קפה עם פרוסת לחם או פריכית מתוק/ה, במיוחד בהתחשב בוויתור על המתקת התה/קפה בסוכר ושימוש בממתיק במקום הסוכר? תודה. אלה

26/10/2007 | 13:23 | מאת:

שלום אלה, את יכולה להשתמש בשניהם באותה מידה, כפית למריחה. בברכה, דנה

26/10/2007 | 05:07 | מאת: חנה

כמה זמן, לדעתך, אפשר לשמור קטשופ פתוח במקרר? קניתי אריזה גדולה מאוד, אני אוכלת כל יום קצת, ועכשיו, כעבור כשבועיים, אני חוששת שהוא כבר לא כל כך טרי. מה דעתך?

26/10/2007 | 13:22 | מאת:

שלום חנה, לכל מוצר יש תאריך תפוגה, חפשי אותו ותחליטי לפי התאריך. בברכה, דנה

שלום דנה. זמן רב שאני נוטל אומגה 3 של אלספה (מעל לחצי שנה), ובפעם האחרונה שביקרתי בבית המרקחת נתקלתי בפרסום גדול של תרי אומגה 3 של תרימה. כששאלתי את הרוקחת, היא מיד פתחה את עיניה ואמרה לי בהתלהבות שזה מוצר חדש ומומלץ. מכיוון שרופא המשפחה שלי לא מתעסק בזה, מעניין אותי אם את כן, והאם ידוע לך מה נחשב ליותר טוב מבין השנים כיום? שאלה נוספת שהיא כמובן משמעותית יותר, זה האם ידוע לך אם גם דיאטנית קלינית ניתנת במסגרת קופת החולים והאם היית ממליצה לי, כאדם שלא זקוק לשינוי מהותי במשקלו, לפנות אליה גם רק בשביל עניין פשוט והוא לעבור לאורח חיים בריא יותר? בתודה רבה על תשומת הלב וההתייחסות, עודד.

שלום עודד, אין הבדל מהותי בין שני המוצרים, ולכן לא ממש משנה איזה מוצר תצרוך, ועדיף להשאר עם המוכר והידוע. שנית, מגיע לך לראות דיאטנית לפחות פעם אחת ברוב קופות החולים, אך כדי לברר זאת עם הקופה. בברכה, דנה

25/10/2007 | 21:27 | מאת: רוברט

שלום דנה 1- אני אוכל כף,כף וחצי, סובין חיטה, מדי יום...כמות שהוא מגיע מן היצרן, משקית ארוזה.האם מומלץ לטחון עד דק את הסובין במטחנת קפה? שאלה שניה :אינני מבשל את הקווקר הדק אלא משרה אותו במים והוא מתרכך.משאיר אתו במקרר וצורך אותו בכמה ימים. האם צריך לבשל את הקווקר? או שאני עושה נכון ? ....התחבטויות קשות !! תודה לך דנה רוברט....מתחבט

25/10/2007 | 23:34 | מאת:

שלום רוברט, אין צורך לטחון יותר את סובין החיטה, זה לא מקנה לו תכונות בריאות יותר. לא חייבים לבשל קוואקר אפשר לצורכו מושרה ולא מבושל. בברכה, דנה

שלום דנה, צירפתי כאן לינק על תחליף הסוכר: http://www.justlikesugarinc.com בתודה, יעל.

שלום יעל, על פני השטח הוא נראה בטוח לשימוש בסוכרתיים מבחינת הרכבו, כלומר שאינו מכיל פחמימות ושומן כלל. מעבר לכך איני יכולה לומר, כלומר לגבי בטיחות בשימוש מעבר לתחליף סוכר ,הואיל וזהו אתר פרסומי.אני אפנה ל-FDA האמריקאי לבירור נוסף ואחזור עם תשובה בנושא, אם תהיה. בברכה, דנה

26/10/2007 | 15:34 | מאת: יעל

24/10/2007 | 23:52 | מאת: ליה

קניתי משקל מקצועי ולא זול (מחברת "אנרג'ים") דומה למשקלים הביתיים. משקל זה מודד אחוז שומן מסת שריר עצם וכו שאלותי הם א. איך המשקל יודע לעשות את החישוב של אחוז השומן (יש להכניס נתונים של גיל גובה משקל ורמת פעילות גופנית) ב. המשקל הראה אחוזי שומן גבוהים ושונים לחלוטין מהמשקל בחדר כושר. ג. יכול להיות אדם בעל אחוז שומן גבוהה אך תוצאות הבדיקות דם (טרגליצרידים ) טובים מאוד טרגליצרידים לא קשורים בקשר ישיר עם אחוז השומן?

25/10/2007 | 20:00 | מאת:

שלום ליה, רוב המשקלים מחשבים את אחוז השומן לפי חישוב כמות המים בגוף ע"י הולכה חשמלית (לכן מבקשים לעלות יחפים על המשקל) ומחסירים את זה ממשקל הגוף בנוסחאות שנמצאות במחשב המשקל. איני יודעת למה ההבדל, אך משקלים אלו מלכתחילה מאוד לא מדוייקים ואף מעוותים את המציאות. הבדיקות המדוייקות נעשות במעבדות ולא בחדרי כושר, עם כל הכבוד. וכן, אדם יכול להיות עם אחוז שומן גבוה ורמות שומנים בדם תקינות, כי לא כל שומן הוא שומן רע. שומן תת עורי אינו בעייתי ומהווה בעיה אסתטית בלבד, ואילו השומן הבעייתי נקרא שומן ויסרלי. המכשיר לא יכול לעשות הפרדה בין שנ הסוגים. בברכה, דנה

24/10/2007 | 22:48 | מאת: שולמית

מהם היתרונות התזונתיים באכילת טונה? האם היא עשירה באומגה 3? האם העובדה כי היא מצויה בפחיות שימורים פוגעת במעלותיה התזונתיות? האם טונה בשמן עדיפה מבחינת ערכיה התזונתיים על פני טונה במים?

25/10/2007 | 19:44 | מאת:

שלום שולמית, טונה משומרת מכילה בעיקר חלבון, חומצות שומן חיוניות, יחסית מעט אומגה 3 לעומת טונה טריה והרבה מלח. טונה משומרת מהווה תחליף חלבוני מצויין במקום בשר,אך לא מעבר לכך. מבחינה בריאותית כאשר מתיייחסים להבט הקלורי עדיף טונה במים, אך אם רוצים להרוויח גם ויטמינים מסיס שומן עדייף טונה בשמן קנולה או שמן זית. בברכה, דנה

25/10/2007 | 22:30 | מאת: שולמית

המון תודות על תשובתך המהירה. ואם יושה לי להוסיף שאלה קטנטונת נוספת, האם סרדינים הינם שווי ערך מבחינה תזונתית לטונה, בעיקר כתחליף חלבוני לבשר, שכן אני צמחונית.

24/10/2007 | 21:07 | מאת: יעל

שלום, שמעתי על תחליף סוכר טבעי שעשוי מעולש, קליפות תפוזים, סידן וויטמין C. האם מותר לחולי סוכרת ואי ספיקת כליות לצרוך מוצר כזה? תודה.

24/10/2007 | 21:27 | מאת:

שלום יעל, איני מכירה את המוצר, האם יש לך שם או מידע נוסף עליו, שכן בחיפוש באינטרנט לא מצאתי דבר. בברכה, דנה

24/10/2007 | 20:30 | מאת: טלי

שלום ילד שלי בן11 שוקל 34 וגובה שלו145 .לפי חישוב שעשתה האחות היא אמרה שחסר לו 5 קילו ,הוא לו אכלן גדול ,ותמיד אומר שאין לו תאבון .אך אפשר לעזור לו? בלי קשר לעינין הקודם האם את ממליצה לתת לילדים שמן דגים ?ואם כן איזה חברה את ממליצה?בתודה

24/10/2007 | 20:50 | מאת:

שלום טלי, איני מומחית בתזונת ילדים. פני לדיאטנית קלינית מומחית לנושא בקופת החולים. בברכה, דנה

24/10/2007 | 18:33 | מאת: סימה

שלום אני שותהביום כליטר מים עם 100 מייל תרכיז דיאט תפוחים .לפי סימן תזונתי שרשום על הבקבוק ב 100מייל תרכיז דיאט קיים סכרין (מייג) 11 אצסולפסK(מייג) 14 אספרטיים(מייג) 16 רציתי לדעת האים הכמויות האילה הם מעל הכמות המותרת ביום בשבילי ,כש המישקל שלי הוא 69?או כמה כדורי סוכרזית בערך קיים בכמות של 100מייל תרכיז דיאט?בתודה

24/10/2007 | 20:49 | מאת:

שלום סימה, אינך עוברת את הכמות היומית המומלצת. כל סוכרזית מכילה חומרים שונים בריכוזים שונים ולכן קשה לבצע את החישוב. בברכה, דנה

24/10/2007 | 18:04 | מאת: שולי

למה אנשים שונים משמינים במקומות שונים , אני משמינה בעיקר בבטן ולא בציצי כפי שהייתי רוצה ... גובה : 1.83 משקל : 77 פעילות גופנית ארובית " 4-5 פעמיים בשבוע

24/10/2007 | 20:47 | מאת:

שלום שולי, זה בגלל שונות גנטית בין בני אדם. כפי שאין לכולנו אותו צבע עינים ושיער, כך אנו גם לא משמינים באותם מקומות. בברכה, דנה

24/10/2007 | 15:36 | מאת: רני

בק"ג שומן כמה קלוריות יש

24/10/2007 | 17:15 | מאת:

שלום רני, ב-1 ק"ג שומן בגוף האדם יש כ- 7000 קק"ל. בברכה,דנה

24/10/2007 | 10:27 | מאת: עינת

בוקר טוב דנה אני בת 34 שוקלת 86 גובה 172 קיבלתי מחברה תפריט של 1500 קלוריות . אני מתעמלת בשעור עיצוב פעמים בשבוע וצועדת 3 פעמים בשבוע בערך 35-40 דקות בשלושה שבועות הראשונים ירדתי קילו 300 אני נשקלת באותה שעה באותו משקל בחדר כושר בפעם האחרונה שנשקלתי המשקל הראה עליה של שני ק"ג. המדריכה במכון כושר אמרה שיכול להיות שיש עליה במסת שריר וזאת הסיבה לעליה במשקל הגיוני??? שאלה שנוספת על פי התפריט מותר לי לאכול 5 מנות פחמימה (מורכבת) ו 1 מנת קיטניות אני לא אוהבת קיטניות ומחליפה את הקיטניות בחצי כוס אורז נוספת זה אומר שליום 1ש לי 4 פרוסות לחם מחיטה מלאה 2 בבוקר 2 בערב + הכוס אורז או 2 פרוסות לחם מלא (במקום האורז) יכול להיות שמכאן נובעת העליה במשקל

24/10/2007 | 10:47 | מאת:

שלום עינת, קשה לי להאמין שמדובר במסת שריר בזמן כל כך קצר. אני גם לא חושבת שהעליה נובעת מהפחמימות שאת צורכת. אולי פשוט הדיאטה שקבלת מחברה לא מתאימה לך ואת צריכה לפנות לדיאטנית לייעוץ אישי והרכבת תפריט המתאים לך. בברכה, דנה

24/10/2007 | 10:14 | מאת: ריבה

שלום, האם יש ערך תזונתי בריאותי לריבה הנקראת "מעדן משמש", 100% רכיבי פרי, ללא תוספת סוכר, חומר משמר וצבע מאכל. יש ב-100ג' שלה 210 קלוריות (50ג' פחממות). אני אוהב למרוח אותה על פריכית, כאשר אני שותה קפה בבוקר ובערב. תודה.

24/10/2007 | 10:44 | מאת:

שלום , ריבה היא ריבה, הרבה סוכר פרי ותו לא, אין לה ערך תזונתי של ממש.אם את צורכת אותה בשביל מעט מתוק בבוקר, אין עם כך בעיה. בברכה, דנה

24/10/2007 | 15:54 | מאת: ל.

שלום, האם בכל סוגי הריבות (מעדן תאנים, מעדן משמש, מעדן תות-שדה) הקלוריות שלהן כולן ריקות, ופחממותיהן כולן פשוטות? למשל, במעדן תות-שדה שברשותי יש רק 140 קלוריות (ב-100ג'), 35 פחממות. ואם כן, האם מוטב למרוח דבש על הפריכית במקומן? ואוליי מזון מלכות עדיף? תודה. ל.

28/10/2007 | 22:16 | מאת: אלי

האם סוכר פרי (= פרוקטוז) הוא חסר ערך תזונתי? אני דווקא קראתי שבצריכה מתונה שלו יש לו תרומה בריאותית בתחומים שונים, ובין השאר (אך לא רק) בתיפקוד המוח ובחיזוק מערכת החיסון. האם זה לא כך? וספציפית, בקונפיטורה תאנים לייט, אותה אני מחבב, כתוב שהיא מכילה לפחות 98% פרי ולא יותר מ-40% פרוקטוז. יש בה 42ג' פחממות (163 קלוריות) ב-100ג', וגם 2.4ג' סיבים. כתוב על אריזתה "ללא תוספת סוכר, ללא חומר משמר וללא צבע מאכל". האם גם עפ"י הנתונים הללו אין לה ערך ממשי?