פורום תזונה קלינית

פורום זה סגור לשליחת הודעות חדשות. לפורום הפעיל - תזונה קלינית - שיבא תל-השומר
15175 הודעות
14864 תשובות מומחה
11/11/2007 | 21:18 | מאת: גליה

הי דנה קראתי שהמלצת על לקיחת טרמוס עם מרק לעבודה אני מחפשת מתכון למרק שהוא כמו/דומה לנמס בכוס תודה

שלום גליה, כל מרק מתאים שתכיני בבית. פורום זה לא נועד למתכונים. את יכולה להכין מרק ירקות עשיר או מרק צח עם אטריות, מרק כתום, הכל הולך. בברכה, דנה

שלום , אני מעוניין לדעת האם אכילת מנה חמה מהסוג שיש עם ספגטי או קוסקוס וכ"ו ולא המרקים זה בסדר מבחינה תזונתית או שאני מכניס לגופי אוכל " זבל " והאם עדיף לאכול איזו פיתה עם שניצל או שווארמה בתור ארוחת צהריים בעבודה או שכבר עדיף לאכול את המנה חמה ולהיסתפק בזה ?תודה מראש

שלום יעקב, שתי האופציות אינן מוצלחות, לא המרק, לא המנה חמה ולא הפיתה עם השניצל והשווארמה. אלו כל האופציות הקיימות. אין אפשרויות אחרות מבחינתך. אם כבר עדיף לקחת פרגיות עם סלט ירקות במקום השווארמה. למה שניצל בפיתה, אי אפשר בצלחת עם סלט ירקות ותפוח אדמה אפוי, או לאכול סלט ירקות עם חזה עוף כמו במקדונלדס. ומה יקרה אם תכין 2 כריכים לעבודה ואת הארוחה החמה תאכל בבית? האם זו אפשרות סבירה מבחינתך. בברכה, דנה

11/11/2007 | 14:07 | מאת: שומנים בדם

הי דנה בהמשך לתשובתך לגבי שומן תת עורי ושומו וסילרי תתקני אותי אם אני טועה אבל בדך כלל צריך להיות מתאם כלשהו בין אחוז שומן/עודף משקל (גם אם הוא לא גבוהה במיוחד) בין טריגליצרידםם וכולסטרול עדין אני לא מבינה איך יתכן שאדם עם אחוז שומן 33 משקל 78 גובה 168 עם רמות שומנים תקינות לחלוטין. בבקשה חשוב לי להבין את הדברים הגיונית תודה רבה

11/11/2007 | 15:33 | מאת:

שלום אלה, זה נכון שיתר שומנים בדם הולך לרוב עם השמנה אך לא ב- 100% מהמקרים. מדובר בערך ב- 60% כך שזה משאיר אחוז לא מבוטל של אנשים עם שומנים בדם גבוהים ללא השמנה בכלל בעיקר על רקע גנטי. כולסטרול וטריגליצרידים באים מהכבד ולא מתאי השומן בהכרח, יכולה להיות בעיה בפינוי שלהם, בהכנסתם לתאים כמאגרי ארגיה ועוד. לא כל אדם הסובל מעודף משקל כל השומן שלו הוא ויסרלי "סוג השומן הרע" יכול להיות השרוב שומן תת עורי שאינו בעל השפעה על רמות שומנים. לצערי אלה, צריך להיות בעל רקע במדעי החיים כדי שאוכל לפרט מעבר לדברי בפורום זה, אני מבינה מעריכה את רצונך להבין את התופעה אך היא מורכבת מדי, אני למדתי תופעות אלו במשך שנים ועדיין לא ידוע הכל, כך שתביני אם לא אוכל לפרט מעבר לכך. בברכה, דנה

11/11/2007 | 11:05 | מאת: iko

שלום -1.-אומרים שרדיקלים חופשיים גורמים למחלות לב וסרטן. אומרים שחשוב לאכול ירקות צבעוניים. .אומרים שחשוב לבלוע תוספי אנטיאוקסידנטים--אבל רופא טען שבליעתם לא עוזרת. ????? והוסיף שאסור להוריד יותר מדי את הרדיקלים החופשיים ???!!! אני מבולבל-אנא עשו לי סדר 2. אומרים שיש בדיקה לרדיקלים חופשיים. איזו מין בדיקה היא ? מה הערכים הנורמליים ל OH- ? ל H2O2 ? אמרו לי שהם הרדיקלים החופשיים . איפה עושים בדיקה זו וכמה היא מהיימנה ?? תודותי לתשובותיכם איקו

11/11/2007 | 12:49 | מאת:

שלום איקו, לא ידוע לי על בדיקה זו ומה רמת אמינותה וגם אין לי מישע לגבי ערכים תקינים. הפנה שאלה זו למומחה למחלות לב ו/או שומנים. בברכה, דנה

11/11/2007 | 10:49 | מאת: איקו

בהרצאה אמרו שאומגה 3 נמצאת בעולם הצומח והחי--ושההעדפה היא ליטול אומגה 3-- 1 גרם ליום -- בקפסולות מהפקה מדגים החיים במיים עמוקים בים הצפוני. שאלותי 1.איזה פיקוח יש על החברות שאכן הן עושות את מה שהן מצהירות ? הרי יתכן שהקפסולות מלאות בסתם שמן--דגים או אפילו סויה ? 2. איך אומגה 3 משפיעה על משקעי הכולסטרול והתאים השונים במשקעים בדופנות העורקים ? היש משקעים כאלה או אחרים בדופנות הוורידים ? 3. איך האומגה 3 משפיעה על הזכרון ? על מצב הרוח ? על הטרומבוציטים ? היש בעיה אם נוטלים גם אספירין ? 4. הידוע מהו המנגנון לפעילויות השונות של אומגה 3 ? הרבה תודות איקו

11/11/2007 | 12:50 | מאת:

שלום איקו, 1. אין בקרה ואיני מומחית לנושא בקרה,לשם כך יש לפנות למשרד הבריאות. מכאן שלא צריך לקחת תוספים אלא לאכול דגים או שמן דגים ולא קפסולות. 2. אומגה 3 משפיעה בשני כיוונים, האחת מורידה גורמי דלקת באזור הטרשת ובכך מקטינה את התהליך הטרשתי. כמו כן אומגה 3 מורידה חמצון LDL שהינו הבעייתי ביותר בתהליך הטרשתי. רוב התהליך הטרשתי נעשה בעורקים ובעורקיקים, אך יש גם תהליכים דומים בורידים, אך אלו פחות בעלי משמעות. הבעיה העיקרית כאשר זה קורה בעורקים הכליליים המזינים את הלב. 3. ישנם מחקרים רבים בנושא זכרון ומצבי רוח, לא ברור המנגנון, כי עד כה לא הוכח קשר חד משמעי בנושא ואין התוויה ליטול אומגה 3 למטרות אלו. יש בעיה כאשר נוטלים אומגה 3 עם קומדים בגלל הויטמין K בתוכו. אין השפעה ישירה על טרומבוציטים. 4. חלק מהמנגנונים ידועים, הרוב לא. חלק מהעובדה שאומגה 3 מהווה פרקורסור (חומר מוצא ) לחומרים אנטי דלקתיים. בברכה, דנה

שלום- רבים הטוענים שהירקות בימינו מכילים פחות ויטמינים מהירקות בעבר-ולכן יש ליטול תוספי ויטמינים.. חיפשתי מאמרים בעתונות הרפואה והתזונה המקצועיים--ולא מצאתי. יתכן שלא ידעתי איך ולאן להגיע. מה דעתכם ? וגם - אנא - שלחו לי מאמרים על נושא זה. שלום איקו

שלום איקו, הטענה הזו אינה מבוססת מדעית אלא מסתמכת על השערות כי בעולם תעשייתי יש פחות מוצרים בריאים, ומי שמוציא טענות אלו הוא לרוב חברות התרופות והויטמינים שמנסות למכור. עד כה רוב המחקרים הראו כי צריכת ויטמינים, בעיקר מסוג נוגדי החמצון, ויטמין A,E,C לא רק שלא הועילו והורידו תחלואה ותמותה, אף בחלק מהמחקרים העלו זאת. כן היו מחקרים שהראו שתזונה עשירה בירקות, פירות, דגנים מלאים, דגי ים ושמן זית מורידה מחלות ותמותה ללא תוספי ויטמינים. כך שנכון להיום, אין המלצה ליטול תוספי מזון בשום מדינה, לא הוכח חסר ולא הוכחה תועלת בצריכתם. בברכה, דנה

11/11/2007 | 01:53 | מאת: יהודה

האם דין קלוריה מסוג מזון מסוים כדין קלוריה מסוג מזון אחר? למה כוונתי? אנסה להדגים בעזרת דוגמא קטנה. אם אני אוכל, למשל, 50 גר' שוקולד שיש בהם כ- 250 קלוריות או שאני אוכל 100 גר' ריבה, שיש בהם גם כ- 250 קלוריות, האם הדבר אכן זהה? למראית עין ב - 50 גר' שוקולד וב - 100 גר' ריבה יש את אותו מספר קלוריות (250), אך בשוקולד יש כ - 30% שומן ואילו בריבה יש 0% שומן. האם יוצא מכך ש - 50 גר' שוקולד "משמינים" יותר מ 100 גר' ריבה למרות שהערך הקלורי שלהם זהה?

11/11/2007 | 12:36 | מאת:

שלום יהודה, באופן כללי אתה צודק, לא חשוב רק סה"כ הקלוריות אלא גם החלוקה בין אבות המזון, פחמימות, שומנים וחלבונים. לכן אי אפשר להסתכל על מוצר אחד בלבד ולומר עליו שהוא יותר "משמין" מאחר, אלא להסתכל על הסך היומי והחלוקה היומית של אבות המזון ותרומתם לקלוריות היומיות. אני אקצין את הדוגמה ואומר, האם 1000 קק"ל מסוכר או 1000 קק"ל משמן יתנהגו בצורה זהה בגוף? הסך הקלורי אותו דבר אך המטבוליזם שונה, ובזמן שחלק מסוכר אני אשתמש לארגיה וחלק יאגר כשומן, רוב השומן יאגר כשומן, ולכן תרומתו הסופית תהא גבוהה יותר. אך הואיל ואיננו אוכלים רק סוכר או רק שומן, וגם לא אוכלים רק שוקולד או רק ריבה, זה הסך היומי שיקבע ולא פר מנת מזון. בברכה, דנה

10/11/2007 | 23:12 | מאת: רפאל

בבדיקות דם נמצא שיש לי רמות גבוהות של טריגליצרידים וכולסטרול איך מורידים רמות כולסטרול איך מורידים רמות טריגליצרידים תודה

שלום רפאל, כתבתי רבות בנושא בפורום זה. ערוך חיפוש בפורום זה תחת השם "כולסטרול" ו/או "שומנים ותוכל לראות את כל השאלות והתשובות בנושא. כמו כן עליך לפנות בהקדם לדיאטנית קלינית לייעוץ אישי. בברכה, דנה

10/11/2007 | 22:12 | מאת: סמי

שלום רב מה הם המאכלים שמעלים רמת HDL בדם? בבדיקת דם שעשיתי רמת HDL היתה 31 תודה

10/11/2007 | 22:18 | מאת:

שלום סמי, אין מחקרים המראים עליה משמעותית של HDL כתוצאה מאכילת מזון מסויים. כן מצאו שהפסקת עישון, ירידה במשקל ופעילות גופנית יומיומית יכולים להעלות את ה-HDL אך גם באחוזי לא גבוהים. כמובן שיש שיטענו כי אומגה 3 שמקורם בדגים, מיץ רימונים יין ושום עושים זאת, וייתכן וכן, אך העליה אינה משמעותית. בברכה, דנה

27/11/2007 | 22:25 | מאת: א.

שלום, לגבי שום, האם שום כתוש בצנצנת, הנקנה בחנות, הוא בעל תכונות בריאותיות דומות לשום טרי? תודה. א.

10/11/2007 | 21:40 | מאת: אלה

שכנעתי אותי לגבי סלומון 1. כמה גרם ומספר פעמים בשבוע יש לאכול דג סלומון 2 ." HDL גבוה הוא הכולסטרול הטוב המוביל כולסטרול מהרקמות לכבד ומשם לחילוף חומרים" לא הבנתי מה הקשר לחילוף חומרים. 3. יתר כולסטרול וטריגליצרידים יכולים להיות בעיות גנטיות ממה נובעת הבעיה כלומר איזה מערכת מתפקדת פחות טוב. 4. האם יתכן אדם שיש לו בעיית כולסטרול וטריגליצרידים תורשתית יהיה רזה ויטופל על ידי תרופות. 5. ושאלת השאלות אם עודף טריגליצרידים (הבאים משומן רווי) גורמים ליצור מוגבר של כולסטרול ניתן לומר שאדם שיש לו טריגליצרידים גבוהים יהיו לו גם רמות גבוהות של כולסטרול וההיפך תודה והמשך שבוע טוב

10/11/2007 | 21:46 | מאת:

שלום אלה, 1. אפשר לאכול פעמיי בשבוע כ- 150-200 גר' סלמון. 2. חילוף חומרים הכוונה למטבוליזם של שומנים. 3. לשאלות בנושא רפואה פני לרופא המשפחה או למומחה לשומנים. בעיות גנטיות הן רבות וישנה פגיעה באנזימים, תעלות ועוד. 4. התשובה היא כן, בייחוד כאשר הבעיה היא גנטית. 5. ממש לא. אין קשר ישיר ביניהם אלו שני שומנים שונים לחלוטין עם מטבוליזם שונה. יש כאלו עם טריגליצרידים גבוהים וכולסטרול תקין וגם להיפך. טריגליצירידים דווקא מקורם בפחמימות ושומן זה נפוץ יותר בחולי סוכרת ואנשים הסובלים מעודף משקל וכן במחלות גנטיות שונות. בברכה, דנה

10/11/2007 | 21:16 | מאת: אלה

ערב טוב דנה תודה רבה על המענה המהיר אינני סובלת משום בעיה הנושא מדובר מאוד וזה די מעניין אותי. ברשותך יש לי שאלות נוספות לגבי התשובות שכתבת "אחוזי שומן לאו דווקא משקפים רמות שומן בדם. ישנם מספר סוגי שומן, ואינך יכולה לדעת איזה סוג יש לך יותר. יש סוג שומן מסוכן יותר ויש כזה שהוא יותר אסתטי" לא הבנתי את הקשר בין אחוז שומן גבוהה לרמות תקינות של שומנים בדם אני אודה לך אם תוכלי לפרט יותר ב. לא הבנתי את הקשר בין נטיל גלולות למניעת הריון לעליה ברמת כולסטרול ג. אדם שמן הנוטל כדורים להורדת כולסטרול ללא דיאטה זה אומר שהכדורים לא ישפיעו תודה "

10/11/2007 | 21:31 | מאת:

שלו אלה, כמו שאמרתי, ישנם שני סוגי שומן בגוף, שומן תת עורי ושומן ויסרלי. שומן תת עורי אינו מסוכן ואינו מעלה סיכוי לשיבוש ברמות שומנים בדם כגון כולסטרול, והוא יותר אסתטי. לעומת זאת יש שומן שנקרא שומן ויסרלי שהוא שומן יותר פנימי העוטף את האיברים הפנימיים של הבטן. שומן זה מפריש כל מיני הורמונים המשבשים בין היתר את איזון השומנים בגוף. כאשר מכשירי המדידה מודדים אחוז שומן הם לא מפרידים בין שני סוגי השומן, ולכן לא כל השמנה מלווה בשיבוש באיזון השומנים בגוף.כמובן שזה הסבר קצר על רגל אחת, הדבר מורכב יותר, ולצערי פורום זה אינו נועד להיות מפורט יותר. לכל תרופה יש תופעות לוואי, לגלולות, בין היתר, ישנה תופעת לוואי של העלאת כולסטרול. לבירור המנגנון פני לרופא או רוקח. ככל שאדם שמן יותר ופחות שומר על דיאטה כך השפעת הכדורים תהא קטנה יותר. טיפול בכדורים לא פותר מאורח חיים בריא ומתאים. בברכה, דנה

10/11/2007 | 21:00 | מאת: אלה

הי דנה ברשותך אני רוצה לשאול מספר שאלות נוספות וחשובות בנושא א. אחוז השומן שלי % 31 איך יכול להיות שבדיקות הדם שלי היו תתקינות לחלוטין לחלוטין. ב. מה הקשר בין נטילת גלולות למניעת הריון ולעליה ברמת הכולסטרול ג. כדי להוריד כולסטרול ממליצים לאכול יוגורט עד 1.5% ומה עם ספיגת הסידן (הרי ספיגץ סידן יש רק מ3%) ד.איך ההמלצה לאכול דג סלומון( העשיר בכולסטרול) מסתדר עם הורדת מחלות לב וכלי דם ה. hdl גבוה (כולסטרול טוב) מה זה אומר

10/11/2007 | 21:06 | מאת:

שלום אלה, אחוזי שומן לאו דווקא משקפים רמות שומן בדם. ישנם מספר סוגי שומן, ואינך יכולה לדעת איזה סוג יש לך יותר. יש סוג שומן מסוכן יותר ויש כזה שהוא יותר אסתטי. המכשירי שמודדים זאת לא יכולים לעשות את ההפרדה, לשם כך ישנם מכשירי דימות מיוחדם שמשתמשים בהם רק במחקרים. ידוע כי גלולות מעלות כולסטרול בחלק מהנשים, למנגנון, פני לרופא הנשים. אפשר גם להסתפק ב- 1.5% שומן וגם אפשר לרדת במשקל ולהוריד שומנים בדם עם מוצרי חלב 3%, כך שבל מקרה אין בעיה. דג סלמון אמנם מאוד שמן אך הוא עשיר בחמוצות שומן מסוג אומגה 3 אשר מורידות כולסטרול מסוג LDL ומעלות כולסטרול מסוג HDL. לא כל השומנים "רעים" צריך לעשות הפרדה מסה"כ השומן לבין סוג השומן. HDL גבוה הוא הכולסטרול הטוב המוביל כולסטרול מהרקמות לכבד ומשם לחילוף חומרים. ככל שהוא יותר גבוה כך יש פחות סיכוי למחלות כלי דם ולב.אלה, אני רואה שאת מאוד מתעניינת בנושא, אולי משום שאת סובלת מבעיה זו. לכן המלצתי החמה, לפנות לדיאטנית קלינית לייעוץ אישי בנושא. בברכה, דנה

10/11/2007 | 20:59 | מאת: עדי

בזמן האחרון התחלתי ללכת לחדר כושר, ולא מזמן עשו לנו שיעור בבית הספר על הרגלי אכילה וכל השטויות האלו. אמרו לנו שאסור בפרוש לא לאכול כמה שעות, כי אחרי זה כל מה שאוכל יהפוך לשומן. ומאז כאילו אני לא יודעת למה בקרוב התקופה של החגים (אפשר להגיד שאני מדברת פה על חודש בלבד) העלתי לפחות 3 קילו. אני לא יכולה להגיד שאני יודעת ממה זה, אולי זה מהאוכל בחגים (חחח) אבל אני פשוט רוצה להוריד אותם, כי כשאני לובשת את הגינסים שלי אז הם קצת לחוצים עלי וכאילו אני כבר לא אוהבת כל כך את הגוף שלי עם ה3-5 קילוגרים המיותרים האלו (לדעתי הם מיותרים), וזה גורם לי להרגיש לא כל כך טוב עם עצמי, זה גורם לי לקריזות. אני מקווה שתוכלו לתת לי דרכים להוריד אותם . אולי זה יהיה נתון בתפריט ארוחות יומי מסודר , ואם זה ככה, ארצה לדעת פחות או יותר מה צריך לאכול לארוחת בוקר, לארוחת צהרים וארחות ערב (אמרו לי שבכלל צריך לאכול 6 ארוחות מסודרות ביום). בקיצור אשמח מאוד לעזרה. בתודה רבה רבה מראש, עדי .

10/11/2007 | 21:03 | מאת:

שלום עדי, לצערי פורום זה אינו נועד לייעוץ אישי ותפריטים. לשם כך עליך לפנות לדיאטנית קלינית לייעוץ אישי והרכבת תפריט. בברכה, דנה

10/11/2007 | 21:10 | מאת: עדי

או קיי דנה. תודה רבה בכל זאת :) אבל יש לי שאלה, נכון שאומרים ברגע שמורידים הרבה בתקופת זמן קצר, אחרי זה עולים פי שתיים. (זה נכון בכלל?) ואם כן אז זה נכון גם לגבי ההפוך ?

10/11/2007 | 20:49 | מאת: קרו

שלום אני עם טבעת מזה כארבע וחצי שנים המחזור החודשי שלי לא ממש סדיר יש פעמים שאני מרגישה שאני נפוחה ועומדת לקבל יש פעמים שזה מסתיים ללא מחזור ויש שבועות שזה מסתיים בטיפטוף קל-או מחזו מלא שאלתי היא האם יש קשר בן מה שתואר לעיל ןלירידה במשקל ואם כן מה ניתן לעשות למה יש עליה במשקל בזמן מחזור למה מאבדים מים בשבועות הראשונים לירידה במשקל תודה

10/11/2007 | 20:56 | מאת:

שלום, העליה במשקל בסמיכות למחזור נובעת בעיקר מצבירת נוזלים וזה נעלם כאשר המחזור נעלם. לתחושת הנפיחות אין קשר למשקל או למזון שאת צורכת. אנו לא מאבדים סתם נוזלים, זה נובע בעיקר מפירוק שריר בשבועות הראשונים שבעיקרו מכיל מים. זהו מנגנון הגנה מפני רעב השומר קודם כל על רקמת השומן כמאגר אנרגיה פוטנציאלי. בברכה, דנה

10/11/2007 | 20:43 | מאת: נועה

האם כרוב עוזר בירידה במשקל??

10/11/2007 | 20:56 | מאת:

שלום נועה, לא באופן מיוחד, אם תאכלי רק אותו כל היום בוודאי שתרדי אבל גם תגרמי לנזקים קשים לגופך. אין בכרוב חומר מיוחד הגורם לירידה במשקל. בברכה, דנה

10/11/2007 | 20:43 | מאת: ענת

שלום החורף כבד ואיתו הרצון לשתות חם. ממה ששמעתי כל המרקים המוכנים בכוס (תלמה...) אינם מומלצים בגלל שהם תעשיתיים , לעבודה אי אפשר לקחת סיר מרק מה את ממליצה לעשות איזה מרקים הכי פחות גרועין חשוב לציין שאני אוהבת מאוד מאוד את המרקים החמים בכוס...

10/11/2007 | 20:53 | מאת:

שלום ענת, לא צריך לקחת סיר, עשי כמוני, ישנם תרמוסים של 1/2 ליטר ואפילו של ליטר, הכיני מרק בבית חממי לפני הכנסתו לתרמוס ואז יש לך מרק חם לעבודה כל יום. כמו שאמרת, מרקים מוכנים, לא משנה הסוג והחברה אינם מומלצים.כולם אותו הדבר, אין יותר גרוע או פחות. בברכה, דנה

10/11/2007 | 20:39 | מאת: דייגו

מהו היתרון בסוכר פירות על פני סוכרים אחרים

10/11/2007 | 20:50 | מאת:

שלום דייגו, אין לו שום יתרון, נהפוכו, הוא מעלה טריגליצרידים יותר מסוכר רגיל. בברכה, דנה

12/11/2007 | 09:21 | מאת: אליהו

שלום, אבל קראתי שפרוקטוז חשוב לתפקוד המוח ולחיזוק מערכת החיסון, ושערכו הגליצמי נמוך (32). האם מידע זה שגוי? אני מורח ריבה על פריכית(פעמיים-3 ביום), ואין בה תוספת סוכר, אך יש בה פרוקטוז (אגב, משקלי תקין וכך גם הטריגליצרידים). האם זה לא בריא? אליהו

10/11/2007 | 20:35 | מאת: אלה

שבוע טוב דנה ברצוני לשאול מספר שאלות בנושא שומנים בדם א. מדוע תרופות להורדת שומנים בדם גורמים(או עשויים לגרום) לכאבים בשרירים ב. אדם שהוא שמן רמות הכולסטרול והטריגליצרידים נובעים מן הסתם מהשומן (עודף משקל) אז איך תרופות להורדת השומן יכולות לעזור?? ג. להורדת טריגליצרידים בדם מדוע מומלץ למתן מפחמימות ואלכוהול ד. מדוע לפני בדיקה של שומנים בדם יש לצום 14 שעות ה. בכל מקום כתוב ערכים שונים מהם הערכים לכולסטרול וטריגליצרידים (לנשים וגברים) תודה והמשך ערב נעים

10/11/2007 | 20:48 | מאת:

שלום אלה, א. זו תופעת לוואי של התרופה למנגנון עצמו פני לרוקח או רופא. ב. בהחלט, ירידה במשקל לכשעצמה יכולה לעזור בהורדת שומנים בדם, כולסטרול וטריגליצרידים. לכן תרופות להרזיה יכולות בעקיפין לגרום לירידה בשומנים אם אכן הייתה ירידה במשקל. ג. פחמימות בעודף הופכות לשומנים, טריגליצרידים, יש להם מסלול. כנ"ל לגבי אלכוהול. ד. רק לפני בדיקת טריגליצרידים צריך 14 שעות צום בגלל שהחומר שמודדים בבדיקה מושפע מהמזון שאנו צורכים והוא עולה אצל כולם אחרי ארוחה, לכן רוצים לבדוק מה קורה בצום. ה. נכון להיום הערכים הרצויים לטריגלצרידים לנשים וגברים הוא מתחת ל- 150. כולסטרול מתחת ל- 200 בנשים וגברים. LDL מתחת ל- 160 באנשים ללא מחלות רקע, אם יש מחלת רקע כגון יתר לחץ דם או סוכרת יש לרדת מתחת ל- 130 ואם יש עוד גרומי סיכון נוספים אז LDL צריך להיות פחות מ- 100. HDL רצוי מעל 55 בנשים ו- 45 בגברים. בברכה, דנה

10/11/2007 | 11:58 | מאת: נואל

שבת שלום אני מאוד אוהבת לשתות נס קפה עם חלב (לא על בסיס חלב) ועם רבע כפית סוכר אני שותה כ6 -7 כוסות ביום אם על כל כוס קפה אני שותה כוס מים זה בסדר אם כו אני אודה לך אם תוכלי להסביר חשוב לי להבין הגיונית

10/11/2007 | 12:32 | מאת:

שלום נואל, אם אינך סובלת מיתר לחץ דם אין בעיה עם שתיית קפה. ישנם מחקרים שהראו אפילו שככל ששותים יותר קפה סובלים פחות מאלצהיימר וסרטן הכבד. בברכה, דנה

12/11/2007 | 09:28 | מאת: אלי

בוקר טוב דנה, ואם יש לי יל"ד (אך הוא מאוזן בתרופה), יש בעיה בשתיית 2-3 ספלי קפה ביום? האם השפעתו בכיוון של העלאת הל"ד היא יותר מאשר לדקות ספורות בלבד? כמו כן, האם המצב דומה בקקאו? עליי לציין שבמקרה שלי, לפחות, שתייתום אינה מעלה את הל"ד שלי, למיטב ידיעתי, אבל אני בהחלט מעוניין ומבקש לקבל תגובתך. תודה. אלי

10/11/2007 | 09:47 | מאת: שוקו

אני מאוד אוהבת לאכול מעדן סוייה בטעם שוקו 1/2% שומן וללא סוכר. רציתי לדעת אם זה בסדר לאכול אותו או שהקקאו שיש בו הורס את כל ספיגת הסידן. אם זה בסדר אז אפשר לדעת עד כמה מעדנים בערך זה בסדר ליום?

10/11/2007 | 12:37 | מאת:

שלום, הבעיה היא לא רק הקקאו בשוקולד שפוגע בספיגה חומרים בסויה עצמה מעכבים ספיגה, וכן העובדה שהמוצר הוא 1/2% שומן וללא ויטמין D לא מאפשר ספיגה. בקיצור, מעדני סויה אינם מקור טוב לסידן, אפילו אם מוסיפים להם. בברכה, דנה

10/11/2007 | 16:04 | מאת: שוקו

אז על מה את ממליצה? אני גם מאוד אוהבת יוגורט 0% בטעמים. זה יותר טוב? מבחינת הויטמין D אני מקפידה לצרוך אותו בסביבה שומנית, ככה שהוא לא חסר. תודה

04/12/2007 | 19:22 | מאת: יפעת

הי ברצוני לדעת האם באבקת שוקו יש קופאין? אודה לתשובתכם יפעת

09/11/2007 | 15:51 | מאת: טלי

ראי כמה הודעות למטה - "טיראמין" תודה רבה

שלום טלי, לא דילגתי פשוט חפשתי מידע מעודכן. מזונות עשירים מאוד : כבד מכל סוג, נקניק יבש,רוטב סויה, כרוב כבוש, גבינות בשלות ומיושנות, רוקפור, קממבר,ברי, צ'דר, אמנטל, פרמזן מוצרלה ועוד. כל סוגי המאפה המכילים גבינות אלו. בשר/עוף מיושן, נקנקיות, נקניקים ופסטרמות, דגים מיובשים ומומלחים כגון הרינג, שימורי בשר. בננה ואבוקדו עד 100 גר' ליום. פולי סויה, טופו ותחליפי בשר המכילים סויה. משקאות אלכוהוליים ובירה שחורה. ממרח שמרים ותמציות שמרים. קיימת שונות במקורות המידע לגבי רמת טיראמין במזון, הן בגלל מקורות מזון שונים, בעיבוד המזון ובמכשור הבודק רמת טיראמין. ההגבלה העיקרית היא במוצרים מושנים, בשלים, מותססים ולא טריים. העדיפות למוצרי מזון טריים. בברכה, דנה

תודה רבה רבה :) אם אני מבינה נכון שימורים של ירקות ( מללפון, זיתים ) זה לא בעייתי. מה לגבי טונה משומרת?

09/11/2007 | 11:11 | מאת: לילי+

שלום רב! אני בהריון, בשליש השני, לא הייתי אומרת שאני סובלת ממשקל יתר, גובה 165, משקל 64, אבל התגלו לי אבנים בכיס המרה והתקפים קלים, הרופא המלץ לי לעשות דיאטה, מה שהבנתי זה שאסור אוכל מטוגן, שומני, ביצים ושוקולד. מה כן מותר? העוף המבושל או קציצות... זה עדיין שומני... חוץ מירקות ופירות, וגילים ואשלים של3%, מה עוד אני יכולה לאכול. בתודה מראש!

09/11/2007 | 16:16 | מאת:

שלום לילי, את יכולה לאכול מוצרי חלב עד 3% שומן מכל הסוגים, לחם מכל הסוגים, קטניות, אורז, תפוחי אדמה, קונפלקסים למיניהם, בשר חזה עוף, הודו, בשר בקר רזה,דגים רזים כגון טונה,סול, ירקות, פירות, גלידות יוגורט עד 5% שומן. כל האוכל צריך להיות מבושל או אפוי ללא תוספת שמן. בברכה, דנה

09/11/2007 | 10:54 | מאת: גדי

אם אוכלים טונה בשמן קנולה זה אומר שיש בה אומגה 3 אם כן צריך לאכול את כל הקופסא יחד עם השמן בכדי לקבל אומגה 3 או לסנן את השמן תודה

09/11/2007 | 16:13 | מאת:

שלום גדי, כפי שציינתי בעבר שמן קנולה לא מכיל כמעט אומגה 3, יתרונותיו בשומן חד בלתי רווי ולא רב בלתי רווי מסוג אומגה 3, ולכן לא חשוב לאכול אותו, אפשר לסננו. בברכה, דנה

09/11/2007 | 09:05 | מאת: אלי

שלום דנה, האם סוכרלוז בטוח לשימוש (לפי אישור מש' הבריאות)? קראתי, אומנם, את תשובותייך השונות על הממתיק בפורום זה, אך לא מצאתי תשובה לשאלה הנוכחית. לכן אודה אם תתמקדי בהיבט זה. שבת שלום, אלי

09/11/2007 | 09:20 | מאת:

שלום אלי, הסוכרלוז בטוח לשימוש הן מבחינת ה- FDA האמריקאי והן מבחינת משרד הבריאות. בברכה, דנה

08/11/2007 | 23:02 | מאת: אלעד

מה יותר בריא מבחינת הערך התזונתי מיזלי או גרנולה? שאני מדבר על מיזלי אז לא על המיזלי הקלוי ושאלה נוספת היא האם כדאי לצרוך מזון אורגני או שלהסתפק במזון הלא אורגני

08/11/2007 | 23:51 | מאת:

שלום אלעד, מבחינתי שניהם שווי ערך תזונתי, ההבדל אינו משמעותי וניתן לשלב בין שניהם. כבר כתבתי רבות על נושא המזון האורגאני, ערוך חיפוש בפורום זה תחת מזון אורגאני ותוכל לראות את כל השאלות והתשובות בנושא. בברכה, דנה

08/11/2007 | 22:51 | מאת: רינת

לא ממש הבנתי "פרוביוטיקה זה מושג הכולל בתוכו חיידקים פרוביוטיים הטובים" "פרה-ביוטיקה-הכוונה לסוגי סיבים תזונתיים שונים המועילים באיזון סוכר" יש הבדל בין המושגים ?החידקים נמצאיפם בתוך סיבים תזונתיים? לפי מה שקאתי דגני בוקר טובים הם דגנים שכמות הסיבים בהם גבוהה בביופלקס כמות הדגנים קטנה מאוד אז איך הוא מומלץ?

08/11/2007 | 23:49 | מאת:

שלום רינת,, פרוביוטיקה= הכוונה לחיידקים שמתאימים לחיידקי המעי. פרה-ביוטיקה- הכוונה לסיבים תזונתיים מסוגים שונים בעלי סגולות בריאותיות. אלו שני מושגים שונים לחלוטין גם בהגייתם. 2-3 גר' סיבים תזונתיים למנה זה כמות גדולה מאוד, זה מהווה 10% מההמלצה היומית. בברכה, דנה

08/11/2007 | 14:18 | מאת: אלעד

בהנחה שאין אצלי שום תחלואה,האם אני צריך לקחת אומגה 3 בהנחה שאני אוכל 2-3 מנותדגים בשבוע?

08/11/2007 | 18:21 | מאת:

שלום אלעד, לפי הסקירה הספרותית אין המלצה שתיקח אומגה 3 בנוסף. בברכה, דנה

11/11/2007 | 17:19 | מאת: א.

ואולם אם כבר נזקקים לתוסף אומגה 3 (עקב אי אכילת סלמון שאינו מעושן), איזה מינון של חומצות השומן שלו (EPA וכו') רצוי לקחת? א.

08/11/2007 | 13:40 | מאת: א.

שלום רב, בעקבות דברים שקראתי בזכותו של אורז מלא ועדיפותו, כביכול, על פני אורז רגיל, קניתי אורז מלא כמה פעמים. לצערי, בכל המקרים הוא היה מלא לכלוך, עד כדי כך שבני ביתי מסרבים להכניסו אלינו הבייתה. שאלתי היא האם לא קיים אורז מלא שאיננו מלוכלך? ושאלה נלווית: האם אורז מלא לכלוך יכול להיחשב באמת וברצינות כמזון בריא, או כעדיף על פני רגיל? ברצוני להדגיש שזוהי שאלה רצינית, גם אם היא עשויה בטעות להיראות צינית, מה שהיא לא. תודה. א.

08/11/2007 | 14:00 | מאת:

שלום, איני יודעת איפה את קונה את האורז המלא, אך זה הנמכר בכל סופרים אינו מכיל לכלוך, לא לפחות שאני שמתי לב אליו. כמו כן רצוי לבצע השריה במים פושרים ולסנן לפני בישול. בברכה, דנה

09/11/2007 | 10:18 | מאת: א.

דנה שלום, מה לעשות, אבל אני דווקא כן שמתי לב לעובדה המצערת שהאורז המלא הינו מלא לכלוך (בעיקר חול). אני קונה אותו בסופרים מכובדים ביותר (ולעיתים גם בחנות טבע מובחרת ומשוכללת היותר). אני אכן השריתי וגם, כמובן, סיננתי אותו, אך ללא הועיל. חלק מהלכלוך יצא, אך חלק אחר נותר, בכמות מספקת כדי שאיאלץ, לצערי הרב, לפסול את השימוש בו (אלא אם כן היה מדובר במשפחה מזוכיסטית המעדיפה לאכול אותו משום שמיוחסות לו סגולות בריאותיות על אף הלכלוך). אני רוצה מאוד להשתמש באורז מלא, אך איך אוכל לעשות זאת לאור העובדות החד-משמעיות אותן ציינתי לעיל, לאחר ניסיונות וחוויות אחדים? האם תוכלי להציע לי רעיון מעשי בנושא? שבת שלום ורק בריאות. א.

08/11/2007 | 09:45 | מאת: רמי

שלום מה היתרון (אחת ולתמיד) בפירות יבשים מלבד העובדה שהם מכילים סוכר (אני אודה לך אם תוכלי לרחיב בנושא הייתי בחנות טבע ולא ממש הבני מדוע אנשי צורכים כלכך הרבה)

08/11/2007 | 13:58 | מאת:

שלום רמי, אין שום יתרון בפירות יבשים לעומת פירות טריים. המוצר היחיד שעוזר הוא שזיפים מיובשים לעצירות, מעבר לכך אין להם שום סגולות רפואיות. אנשים צורכים אותם הי הם טעימים אך אף אחד לא אמר שהם מזינים במיוחד. בברכה, דנה

08/11/2007 | 08:33 | מאת: אביאל

בוקר טוב גרנולה א. ממה היא מורכבת ב. מדוע נחשבת לבריאה הרי יש בה תוספת סוכר גדולה. ג. מהי הכמות בכדי שהיא תחליף כוס פייבר 1

08/11/2007 | 13:56 | מאת:

שלום אביאל, גרנולה מורכבת ביסודה מפתיתי שבולת שועל מיובשת. לחלק מהגרנולות מוסיפים סוכר, דבש, פירות יבשים וזרעים למיניהם. היא נחשבת לבריאה כאשר היא טבעית וללא תוספת סוכר וכל מיני תוספות מיותרות. גרנולה מכילה הרבה מאוד סיבים תזונתיים ועשירה בחומצה פולית, אשלגן וזרחן.לרוב אני ממליצה על שבולת שועל ולא על גרנולה. 1/2 כוס גרנולה תחליף 1 כוס פייבר אחד. בברכה, דנה

07/11/2007 | 23:39 | מאת: דיאטה באירועים

שלום דנה התחלתי דיאטה ומשום מה כל האירועים "נפלו עלי" בחודש הקרוב קשה לי עם הפיתויים לא עומדת בזה ולא ממש יודעת מה לעשות?.?

08/11/2007 | 13:45 | מאת:

שלום אמירה, יש 2 אפשרויות, האחת אכלי ארוחות מלאות באותו היום לפני הארוע, אל תשאירי מקום לערב, ובארוע אכלי כמויות קטנות, טעימות מכל דבר, הרי תגיעי שבעה לארוע. אפשרות שניה, אכלי ארוחות קלות באותו היום, נגיד סלט גדול בצהריים ועוד כריך במהלך היום ותאכלי ארוחה מלאה בערב. בחרי מנה בשרית או דג, רצוי מוצר מבושל או על האש, תוספת ירקות מכל סוג ללא פחמימות, ובמקום קינוח קחי פרי. בברכה, דנה

07/11/2007 | 23:26 | מאת: בן

הכולסטרול מצוי במוצרים רק מהחי איך זה שבשמון זית ובחטיפים שונים כמו חטיף בוטנים כתוב שהוא אינו מכיל כולסטרול

08/11/2007 | 13:41 | מאת:

שלום בן, אתה צודק לחלוטין, זו ממש אמירה טפשית לכתוב על המוצר, והייתי שוקלת קניית מוצר כזה. בברכה, דנה

07/11/2007 | 20:58 | מאת: סו

שלום רב! מזה כשבועיים אני סובלת מכאבי גרון חזקים מאוד, ויש לי תחושה של חנק, הגרון מאוד אדום, המשטח יצא פלורה רגילה. בבדיקת הדם יש לי DHL בערך של 538. על מה זה יכול להצביע? האם כדאי לעשות עוד בדיקות. תודה מראש. סו

07/11/2007 | 21:04 | מאת:

שלום סו, פני לרופא המשפחה בשאלה זו. בברכה, דנה

07/11/2007 | 18:43 | מאת: ליאם

הי דנה התכוונתי לג'עלה האם עדיף אותו כנישנוש על פני נישנושים אחרים איה נישנושים בריאותיים היית ממליצה

07/11/2007 | 19:28 | מאת:

שלום ליאם, ג'עלה כתערובת של זרעים וקטניות למיניהן היא תערובת עשירה מאוד בשומן וממש לא מהווה נשנוש מתאים. מצורף ערך קלורי של המוצר. לצערי אין נשנוש בעל ערך קלורי מתאים הואיל וכולם עשרים בשומן ופחמימות. השאלה כמובן כמה אוכלים מן המוצר, אבל גם 50 גר', שזה לא הרבה, הוא נשנוש עשיר מאוד בקלוריות. רעיונות לנשנוש מתאים צריך להתאים לאדם לפי הרגלים ולפי דרישות תזונתיות ולא סתם כך. ערך תזונתי ל 100 גרם : אנרגיה.......................................492 קק"ל. חלבון...............................................26 גרם. שומן................................................34 גרם. שומן רווי..........................................4.6 גרם. שומן בלתי רווי................................29.4 גרם. פחמימות..........................................29 גרם. סיבים תזונתיים..................................14 גרם. סידן.................................................143 מ"ג. ברזל................................................9.5 מ"ג. מגנזיום............................................321 מ"ג. זרחן................................................597 מ"ג. אשלגן..............................................890 מ"ג. נתרן................................................212 מ"ג. אבץ..................................................2.1 מ"ג. בברכה,דנה

07/11/2007 | 16:42 | מאת: חיים

שלום דנה האם קואקר דק(מהיר) איננו קוואקר מלא? ואם אני אוכל קוואקר דק עם סובין קוואקר, זה כאילו אכלתי קווקר מלא? חיים תודה

07/11/2007 | 17:32 | מאת:

שלום חיים, אני לא יודעת מה זה קווקר דק. קוואקר זהו שם אחר לשבולת שועל, ההבדל הוא במידת הטחינה, זה הכל. סובין קוואקר הוא רק הקליפה של שבולת השועל ולא כל הדגן עצמו ולכן מדובר רק בסיבים תזונתיים בלי שאר מרכיבי הדגן. בכל מקרה אפשר לאכול את שניה באותה מידה, התרומה התזונתית תהא זהה. בברכה, דנה

12/11/2007 | 09:37 | מאת: אלי

דנה שלום, אבקש הבהרתך לגבי סובין שיבולת שועל., מאחר שכתבת שמדובר רק בסיבים תזונתיים בלי שאר מרכיבי הדגן. האם כוונתך לומר שערכם קטן? אני שואל זאת משום שאני נוהג לשים סובין שיבולת שועל במרק, עפ"י המלצה שקיבלתי בזמנו מנטורופתית (בפגישה פנים אל פנים, ברפואה משלימה של קו"ח). עוד עליי לציין שאני גם אוכל כ-5 פרוסות לחם ביום ודגנים אחרים. תודה. אלי

07/11/2007 | 16:39 | מאת: ליאם

שלום דנה ג'לע מחשב לבריא אפשר לאכול אותו כנשנוש על איזה נישנושים את ממליצה?

07/11/2007 | 17:30 | מאת:

שלום ליאם, האם ישנה אפשרות לחזור על השאלה, לא הבנתי לאיזה מוצר התכוונת. בברכה, דנה

07/11/2007 | 13:47 | מאת: רינת

שלום מליטטול ,סורביטול מותרים לחולי סוכרת מה זה פרוביוטיקה ביופלקס נחשב לטוב מכיל 4.4 סיבים

07/11/2007 | 13:50 | מאת:

שלום רינת, פרוביוטיקה זה מושג הכולל בתוכו חיידקים פרוביוטיים הטובים למערכת העיכול במקרה מחלה ואינם משפיעים על חולים סוכרתיים מבחינת רמות הסוכר. פרה-ביוטיקה-הכוונה לסוגי סיבים תזונתיים שונים המועילים באיזון סוכר, הורדת שומנים ומניעת מחלות כגון סרטן מעי הגס ואלו מומלצים לסוכרתיים ולאוכלוסיה בכלל. ביופלקס נחשב לדגן בוקר מומלץ. בברכה, דנה

07/11/2007 | 13:33 | מאת: DAF

שלום רב, אני בשבוע 15 להריון. סובלת מבחילות קשות והדבר היחידי שעוזר לי הם מים מינרלים מוגזים באופן טבעי ממי מעין טבעי כגון: סן פלגרינו," סן בנדטו"וכו') האם יש סיכון בשתייה מעל 2 ליטר ביום של משקאות אלה, שכן הם מכילים מינרלים רבים (נתרן SO4 כלור ועוד) ? האם יש דבר כזה "עודף מינרלים" או מינרלים שמסכנים את התפתחות העובר?? האם מים מינרלים שאינם מוגזים בטוחים יותר? עלי להוסיף כי אני נוטלת באופן קבוע "פרנאטל" + חומצה פולית כתוספת.

07/11/2007 | 13:48 | מאת:

שלום, אין כל בעיה עם שתיה של מים מוגזים בזמן ההריון מכל סוג. כמות המינרלים בהם אינה מסתכמת ל-1/8 מהצריכה היומית. כן יכולה להיות בעיה עם כך שאת רק שותה ולא אוכלת, ואם תשתי יותר מים משתאכלי מלח יש סיכון שתפתח ירידה ברמות המלחים, ולכן רצוי לאכול מזון מעט מלוח, אם את רק שותה מים, אם את גם אוכלת אין סיכון ממשי. בברכה, דנה

07/11/2007 | 08:51 | מאת: גדי

בוקר טוב יצאתי לסופר בכדי לבדוק את סוגי פינוקי הבריאות כפינוק ולא לפני אימון גופני, עם ידיעה שעלי לבדוק את כמות הפחמימה שתהיה בערך 15 גרם שומנים בערך 1-2 גרם והשאר חלבון וחזרתי די די די מבולבל חטיף אנרג' עם אומגה (ל25 גרם) שהכילו 4 גרם חלבון 17.5 פחמימה אך שומנים 4.8 מתוכם רווי 2.5 אומגה 250 כולסטרול 4 .כמות בהסיבים היתה קטנה 2.8 א. כמות החלבון והפחמימה ניראו יחסית טובים אך השומנים והכולסטרול ? ב. מהי יעלותו ל תוסף אומגה 3 בחטיף? לעומת אנרג' לייט כמות החלבון 1.2 פחמימה8 סיבים 2.6 שומן 1.1 רווי 0.5 כולסטרול 0.2 א. מה עדיף חלבון ופחמימה בכמות גדולה אך עם שומן וכולסטרול יחסית גבוהה מהממוצע? ברור לי שפחות שומן אך עדיין אני מתקשה לבחור ב. מוצר שמכיל כולסטרול זה אומר שהוא מוצר פחות טוב למרות שהוא מכיל כמות חלבון ופחמימה יחסית גבוהים.?? בבקשה תעשי לי סדר תודה והמשך יום נעים

07/11/2007 | 11:40 | מאת:

שלום גדי, ראשית, אם אתה רוצה פינוק למה לא לבחור פינוק אמיתי, חטיפי אנרגיה אינם בהכרח בריאים יותר מחטיף שוקולד, רק שתדע. שנית, כמות הכולסטרול ממש מצחיקה אתה יכול לחשוב שהוא לא קיים. בחטיפי אנרגיה יש גם שומן רווי וגם שומן טרנס, אני בפירוש לא ממליצה על חטיפים אלו. הלייט נראה סביר יותר, אך סלח לי, טעמו לא, אז לבחירתך. היחס הנכון הוא שסך הלקוריות משומן יהיה עד 30%, פחמימות עד 60% והשאר חלבון. כמובן שזה תלוי מה סוג השומן ומה סוג הפחמימות וזה מורכב מדי בשביל פורום זה. נסה לבחור את המוצר בעל תכולת החלבון הגבוהה ביותר, תכולת השומן והפחמימות הנמוכה ביותר. בברכה, דנה

06/11/2007 | 22:53 | מאת: חטיף אנרגיה

שלום דנה *מדוע טוב שבחטיף בריאות יהיה גם חלבון הרי צריך פחמימה כאנרגיה *מה היתרון של חטיפים עם פירות יבשים *חטיפים של הרדוף טובים

07/11/2007 | 11:36 | מאת:

שלום דני, החלבון חשוב כי הוא מוריד אינדקס גליקמי של המזון וכן לאנרגיה חשוב גם פחמימות וגם חלבון. אין לחטיפים עם פירות יבשים שום יתרון מבחינתי. איני נוהגת להמליץ או לא להמליץ על מוצרים, ואת חטיפי האנרגיה של הרדוף איני מכירה את תכולתם.אם ברשימת הרכיבים מופיע בין הראשונים סוכר,לא משנה הסוג, זהו לא מוצר מומלץ מבחינתי. בברכה, דנה

06/11/2007 | 22:28 | מאת: דגני בוקר

שלום איך בוחרים כלומר מהם הקריטריונים לבחירת דיגני בוקר בריאים שמעתי שאול בראוון ופפיבר 1 הם הכי טובים בגלל תכולת סיבים גבוהה מאוד ביופלקס של תלמה הוא גם טוב כמוהם? על מה את ממליצה?

07/11/2007 | 11:36 | מאת:

שלום רפי, כל דגני הבוקר שציינת מומלצים. צריך להסתכל על מספר פרמטרים. ראשית בדוק את רשימת הרכיבים בצד הקופסה. חפש דגני בוקר אשר אינם מכילים סוכר. שנית הסתכל על כמות הסיבים התזונתיים, ככל שגבוהה יותר כך המוצר מומלץ יותר. בברכה, דנה

06/11/2007 | 22:07 | מאת: הניה

הי דנה אנו מתפתים לקנות את המוצר מבלי לבדוק את האיכות והתכולה, רק לאחר חיסול חבילה שלמה בלי להרגיש, אנו מגלים " שאכלנו אויר" ולא שבענו הסיבה המוצר בעל נפח אך אינו משביע. א. מה הכוונה לאיכות והתכולה( מה טוב יותר) ב. יש תופעה חדשה בכל השווקים של פירכיות אורז עם ערך קלורי נמוך בטעמים שונים האם הם בעלי מדד גליקמי גבוהה ג.פירכיות אורז מאורז מלא טובות יותר מאורז רגיל ד. מה דעתך על "תופעה" זו של המוצרים בעלי ערך קלורי נמוך (הרי אי אפשר לעצור לפני שמחסלים חבילה) מה עדיף במקום •

07/11/2007 | 11:34 | מאת:

שלום הניה, א. לא בטוחה שהבנתי את כוונתך בשאלה. איכות מזון נבדקת לפי מספר רב של פרמטרים, בין היתר הרכיבים, יחס בין פחמימות שומנים וחלבונים, תרומה בריאותית כגון סיבים ועוד. ב. רוב הפריכיות אורז הקטנות עם שוקולד ודבש הן בעלות אינדקס גליקמי גבוה. שאר הטעמים כגון התפוח והפיקנטי לא משנים את ערכם הגליקמי. 3. התשובה היא כן. ככל שהמזון עשוי מדגן מלא יותר כך איכותו עולה. ד. אין לי דעה נחרצת על מוצרים אלו. אם אין לך שליטה באכילתם פשוט המנעי מהם לגמרי. בסופו של דבר חבילה של פריכיות אורז קטנות שווה לסלט ירקות גדול עם כפית שמן, 1/2 קופסה גבינה לבנה ו-3 פרוסות לחם קל לפחות. באותה מידה אפשר לאכול חטיפחים אחרים,ף אך היתרון של הפריכיות שהן דלות שומן. בברכה, דנה

06/11/2007 | 21:31 | מאת: רוית

ערב טוב לדנה מוצר המבוסס על רכיבים טבעיים אינו מכיל חומרים משמרים, צבעי מאכל E107-140 E-142-155) ( וחומרים מלאכותיים/ סינטטים א. האם יש צבעי מאכל טיבעיים? ב. e 107-140 e142-155 נכון לומר שאלו ציבעי מאכל שאינם בראים ג. חומרים מלאכותיים סינטטים מה זה? תודה רבה והמשך ערב נעים

07/11/2007 | 14:07 | מאת:

שלום רוית, מצרפת קישור של משרד הבריאות ובו הרשימה של תוספי מזון מותרים לפי מספר http://www.health.gov.il/units/fcs/safty/b_eno_let.asp?E=C וכן קישור לדף במשרד הבריאות, בחרי את האופציה :הרשימה המתייחסת לתקנות משרד הבריאות" בשורה השניה ויפתח שם קובץ של משרד הבריאות המתאר את כל החומרים המותרים והבטוחים לשימוש במזון. http://www.health.gov.il/pages/default.asp?PageId=2460&catId=329&maincat=51 בברכה, דנה

06/11/2007 | 21:04 | מאת: מוצרים טיבעיים

הי דנה בהמשך לתשובתך לגבי מוצרים טיבעיים איזה רכיבים מוגדרים או יכולים לתת לי מדד סימן שהמוצר טיבעי

07/11/2007 | 11:27 | מאת:

שלום, מוצרים טבעיים הינ בעלי שם ידוע כגון שמן, סוכר, מלח, קמח וכו'. מוצרים לא טבעיים לרוב יקבלו אותיות ומספרים כגון E. אלו לרוב צבעי מאכל וחומרי טעם וריח וכן משמרים למיניהם. חלקם טבעיים וחלקם לא. רשימה את יכולה לקבל באתר של משרד הבריאות. בברכה, דנה

06/11/2007 | 20:43 | מאת: ללא סוכר

הי דנה "מוצרים ללא סוכר "אלו מבוססים לרוב על תחליפי סוכר כמו מליטטול ,סורביטול וכו' , המכילים 2 קלוריות לגרם מוצר . לדוגמה 100 גרם עוגיות ללא סוכר מכילות לפחות 20 גרם ממתיק ששווה ברמתו ל 15 גרם סוכר רגיל איך זה מסתדר עם ההמלצה לסוכרתיים הסורביטול אינו מעלה מדד גליקמי?

07/11/2007 | 11:25 | מאת:

שלום, כפי שציינתי בתשובותי הרבות בנושא, תחליפי סוכר אלו כמעט ואינם נספגים ולכן תרומתם הקלורית זניחה וכן אינם מעלים רמות סוכר, ולכן מומלצים לשימוש בהגבלה בסכרתיים. בברכה, דנה

06/11/2007 | 20:06 | מאת: עמי

בבדיקה של רכיבי שוקולד ללא סוכר היה כתוב שהוא מכיל גם מעט שומן טראנס 1. איך זה מסתדר עם היעוד שלו לחולי סוכרת 2. מה היתרון של ממרח חרובים על פני ממרח שוקולד 3. מדוע לא ממליצים על גבינה צהובה 4. מה זה נתרן ומה תפקידו 5. לחם משיבולת שועל מומלץ והאם הוא נחשב ללחם מלא

07/11/2007 | 11:24 | מאת:

שלום עמי, 1. זה לא מסתדר ולכן הוא לא מומלץ לחולי סוכרת, לפחות לא ע"י דיאטניות. 2. אין שום יתרון לממרח חרובים על פני ממרח שוקולד, חוץ מהמחשבה שהוא מזין יותר ופחות תורם קלוריות, עובדה שכמובן אינה נכונה. 3. מי לא ממליץ על גבינה צהובה? אל תדבר בכלליות. אם הדיאטנית לא המליצה לך, שאל אותה למה היא לא המליצה לך. אין בעיה לאכול גבינה צהובה, השאלה כמה. 4. נתרן הוא סוג של מלח (מינרל) בגוף שחיוני לשמירת לחץ דם מאזן נוזלים ועוד. 5. לחם משבולת שועל נחשב ללחם מדגן מלא ולכן מומלץ. בברכה, דנה

06/11/2007 | 19:33 | מאת: חטיף אנרגיה

הי דנה חטיפי אנרגיה של הרדוף הם טובים כלומר מומלצים איך יודעים שחטיף מכיל פחמימה מורכבת מדוע יש יתרון לשיבולת שועל בחטיף יחד עם פירות יבשים יש חטיפי אנרגיה שרת יכולה להמליץ לי עליהם

07/11/2007 | 11:18 | מאת:

שלום, אני לא ממש יכולה להמליץ על חטיפי אנרגיה כבריאים או כלא בריאים. ערכם הקלורי וכמות הסוכר בהם לעיתים דומה לחטיף שוקולד רגיל. אתה יכול לדעת אם יש פחמימות מורכבות או פשוטות לפי רשימת הרכיבים. אם מופיע בתחילת הרשימה סוכר או סירופ סוכר וכו' זה אומר שהמוצר עשיר בפחמימות פשוטות. גם דבש וסוכר חום או דמררה נחשבים לפחמימות פשוטות. שבולת שועל עשירה בסיבים ובעלת אינדקס גליקמי נמוך, לעומת זאת לפירות יבשים אינדקס גליקמי גבוה, כלומר מעלים את הסוכר ומהר. השילוב ביניהם מאזן זאת, אך כמובן עד גבול מסויים. בברכה, דנה

06/11/2007 | 18:55 | מאת: רונה

שלום לכם, ברפואה סינית בנושא תזונה קיים מושג הנקרא מזונות מלחלחים כלומר מזונות הגורמים ללחות בגוף והם לא מייטבים עם מי שסובל מליחה, מנזלת אף גם מפטרת במערכת העיכול והנרתיק (לנשים). בין המזונות המלחלחים נמניית החיטה, האם גם חיטת הדורום נחשבת למזון מלחלח? ומה בקשר לשיפון? בתודה רונה

07/11/2007 | 11:17 | מאת:

שלום רונה, הואיל ובתזונה קלינית אין מזונות "מלחלחים" הפני שאלה זו לפורום של תזונה אלטרנטיבית. בברכה, דנה

06/11/2007 | 11:57 | מאת: Nelly

שלום לכם. אני סובלת ממחלה פסוריאזיס ובזמן האחרון רואה שכל הקרמים שקיבלתי לא עוזרים לשפר את המצב העור ולהפך . אני משתמשת DIVONEX לפני DIVOBET אני חושבת שקיימת תזונה למחלה הנ"ל ורציתי לדעת. אשמח לקבל תשובה כלשהי. תודה מראש, נלי [email protected]

06/11/2007 | 14:52 | מאת:

שלום נלי, לצערי מספר המחקרים בנושא תזונה ופסוריאזיס קטן מאוד ורוב המחקרים אינם מתווים קווים מנחים לטיפול במחלה. ישנן הרבה טענות לא מדעיות כי המנעות ממזונות גרומי אלרגיה כגון מוצרי חלב וחיטה יכולים לעזור, אך אין אף מחקר שתורם לכך. המחקרים היחידים אך הקטנים מאוד נעשו בנוגע לתוספת אומגה 3 משמן דגים, אך גם זה לא שיפר ברוב המקרים את המצב. כן מצאו שאנשים עם פסוריאזיס נוטים לסבול מחסר ברזל, אבץ וחלבון בעקבות איבודי עור משמעותיים, ולשם כך יש לערוך בדיקות והלתייעץ עם הרופא המטפל. כמו כן מצאו שאנשים עם עודף משקל הפסוריאזיס נוטה להיות קשה יותר ולכן מומלץ לשמור על אורח חיים בריא, פעילות גופנית, משקל תקין. בברכה, דנה

06/11/2007 | 08:01 | מאת: עמית

בהמשך לשאלותי בנושא "סיסמאות בריאות על מוצרי מזון" ברצוני בבקשה לשאול מספר שאלות נוספות: א. חטיף אנרגיה ,עם סוכר וקמח מעובד, זה כמו לאכול עוגה אני יכולה לבחור אחד משניהם(במסגרת הקלוריות המתרות לי)? ב. מה יש בשיבולת שועל שנחשב לבריאותי ג. רק 19 קלוריות ליחידה (לא משביע ...ערך גליקמי גבוה) מה עדיף במקום? ד. מליטטלו וסורביטול הם סוכרים המותרים לחולי סוכרת? והאם יש להם ערך קלורי ? ד. מה היתרון של סוכר חום ובעיקר סוכר פירות כולם מנופפים אבל זה סוכר פירות (זה פחות משמין יותר בירא??)

שלום עמית, א. התשובה היא כן אם הם שווים בערך הלקורי. ב. שבולת שועל עשירה בסיבים תזונתיים מסיסים, עישרה בחומצה פולית, אשלגן וזרחן. ג. אין משהו במקום, אין הרבה אפשרויות להחליף 19 קק"ל. פשוט תקח פרי. ד. כמו שאמרתי יש להם ערך קלורי והם מותרים לסוכרתיים. הם כמעט ולא מעלים סוכר בכמויות סבירות. יש לזכור שבכמויות גדולות יכול לגרום לשלשולים כי רובם אינם נספגים. ה. אין בהם שום יתרון, סוכר פירות סוכר לבן וסוכר חום זהים מבחינת ערכים גליקמיים, השפעה על רמות הסוכר. הם לא מומלצים לאנשים סוכרתיים ולאלו המנסים לרדת במשקל. בברכה, דנה