פורום תזונה קלינית

פורום זה סגור לשליחת הודעות חדשות. לפורום הפעיל - תזונה קלינית - שיבא תל-השומר
15175 הודעות
14864 תשובות מומחה
20/01/2008 | 16:48 | מאת: tsof

שלום רב בעקבות נשירת שערות מוגברת , ערכו לי בדיקות דם ולפי התוצאות האבץ הברזל 12 b נמוכיםzinc 74 מתוך ערכים של 70 עד 114 ferritin 55.50 מתוך ערכים של 8.10 עד 230 b12 283 מתוך ערכים של 145 עד 914 האם ערכים אלה יכולים להסביר נשירת שער מוגברת והאם רצוי לקחת תוספת של מה שנמוך . בתודה

20/01/2008 | 16:57 | מאת:

שלום, אף אחת מהבדיקות שציינת אינה נמוכה מהנורמה או מהטווח שנקבע. אמנם אבץ בטווח הנמוך, אך זוהי בדיקה מאוד לא ספציפית ומדוייקת, כך שהיא לא מעידה על כלום. פריטין אמנם נמוך ויכול להעיד על חסר ברזל.. B12 תקין לחלוטין.אם בכל זאת יש נשירה, למרות ערכים תקינים אפשר לקחת אבץ ולנסות ולראות האם חל שיפור, אך זאת בהמלצת רופא מטפל, כגון רופא עור.מכל אלו הדבר היחיד שיכול להסביר את הנשירה הוא הפריטין הנמוך. בברכה, דנה

20/01/2008 | 21:34 | מאת: tsof

תודה על התשובה המהירה והמפורטת

20/01/2008 | 15:38 | מאת: מירי

שלום רב, אני בת 28, חולת קרוהן, ברמיסיה. בבדיקות דם שאני עוברת מדי חצי שנה, רמת הסידן בגופי תקינה (למרות שהבנתי שבדיקות דם לאו דווקא משקפות את המצב האמיתי). אף על פי כן, מאחר ואינני צורכת 1200 מ"ג סידן ביום באמצעות תזונה (כפי שהומלץ על ידי ה-FDA), אני נוטלת תוסף של סידן + ויטמין (כדור של 600 מ"ג סידן). האם זה בסדר? תודה, מירי

20/01/2008 | 16:00 | מאת:

שלום מירי, באופן עקרוני את עושה נכון, אך רצוי בכל זאת לקבל אישור לכך מהרופא המטפל או מהדיאטנית הקבועה שלך. בברכה, דנה

20/01/2008 | 15:38 | מאת: מיטל

שלום, באילו מזונות יש אבץ? תודה, מיטל

20/01/2008 | 16:01 | מאת:

שלום מיטל, מזונות עשירים באבץ : איברים פנימיים, בשר בקר, ופחות בעופות, דגים, ביצים ומוצרי חלב. בברכה, דנה

20/01/2008 | 12:35 | מאת: צביקה

נתגלה אצלי מחסור לא קיצוני של b12 , קבלתי מרשם רופא לתוסף b12 ככדור מציצה פעם ביום, כמה זמן (חודשים ? שנים ? כל החיים ?) יש להמשיך בטיפול ?

20/01/2008 | 13:07 | מאת:

שלום צביקה, שאלה זו עליך להפנות לרופא המטפל. בברכה, דנה

20/01/2008 | 10:49 | מאת: דודי

שלום רב, תודה על התשובה המהירה מאוד. א. לא הבנתי עם את ממליצה (אפילו על חצי כוס וכן, אני מאוזן) ב. האם יש מיץ רימונין דיאט? אם כן, האם הוא עדיף על רגיל? תודה דודי

20/01/2008 | 12:21 | מאת:

שלום אלי, אם אתה מאוזן אתה יכול לשתות 1/2 כוס ביום. הכוונה היא למיץ סחוט טרי בלבד ולא למיץ קנוי או דיאט. בברכה, דנה

20/01/2008 | 08:48 | מאת: אלי

דנה שלום, האם יש בעיה תזונתית-בריאותית באכילת כבד? האם נכונה הטענה שיש בו רעלים (בהיותו אבר שתפקידו לסלק רעלים)? האם יש משמעות, בהקשר זה, לסוג הכבד (למשל כבד צלוי, לעומת ממרח כבד)? תודה ושבוע טוב. אלי

20/01/2008 | 12:20 | מאת:

שלום אלי, כבד עשיר מאוד בכולסטרול ושומן רווי ולכן פחות מומלץ לאכילה על בסיס קבוע. אחת לשבועיים-שלושה אפשר לאכול. צורת ההכנה כבר פחות רלונטית. עובדת היותו אחד מהגופים לסילוק רעלים פחות משמעותית, כי לנו יש כבד שעושה זאת גם. בברכה, דנה

דנה שלום, ברשותך אבהיר 2 הבהרות אשר על הרקע שלהן אבקש התייחסותך הנוספת. א. ערכי הכולסטרול שלי (אומנם בעזרת סטטין 10 מ"ג) הם: הכללי - 136, HDL - 51, ו-LDL - 73. האם גם בערכים אלו תמליצי להימנע מאכילת כבד יותר מפעם-פעמיים בשבוע? ואשר להסברך שיש לנו כבד שאף הוא מסלק רעלים, דומני שהוא אינו נוגע ממש לשאלה אליה התכוונתי וכנראה לא הבהרתי אותה די הצורך. הטענה שקראתי במקום אחר היא שבכבד (שאותו אנו אוכלים) יש רעלים, משום שתפקידו לעסוק ברעלים (אומנם בפינוים). ביקשתי לדעת האם טענה כזאת נראית לך. אודה על תשובותייך לשתי השאלות הללו. אלי

20/01/2008 | 02:33 | מאת: מולי

שלום בן 58 בגלל שאינני אוכל מוצרי חלב,אני נוטל שלושה כדורי 250 סידן +D100 לאחרונה התפרסמו ידיעות כי נטילת סידן ע'י נשים אחרי גיל המעבר גרמה להסתידות עורקים. האם אין סיכון גדול יותר להסתידות עורקים בגלל כדורי הסידן? תודה מולי

20/01/2008 | 08:04 | מאת:

שלום מולי, איני יודעת איזה ידיעה אתה מפרסם אך אין סימוכין לדבר. כמובן שאם מדובר בנשים הנוטלות מינונים גבוהים מהמומלץ וכבר סובלות מתהליך טרשתי ובעיה כלייתית יכול להיות, אך לא במינונים שאתה מתאר. תהליך הסתיידות העורקים מתחיל עוד לפני כניסת הסידן למערכת הזו ולכן זו רק הסתכלות. מחקרי הסתכלות יכולים להראות דברים שגויים מאוד ולא מדוייקים. אם אינך אוכל מוצרי חלב כלל המינון שאתה צורך אינו מוגזם כלל. בברכה, דנה

20/01/2008 | 00:30 | מאת: דודי

שלום רב, אני בן 60, סוכרתי, מאוזן בתרופה. קראתי לאחרונה על תכונותיו המצוינות של הרימון. האם שתיית מיץ רימונים, נניח כוס ליום (או מינון אחר) מכילה סוכר רב מידי או האם עלולה להזיק? תודה על תשובה בנדון. דודי

20/01/2008 | 07:56 | מאת:

שלום דודי, כוס מיץ רימונים מכילה הרבה מאוד סוכר ולכן ההמלצה היא על 1/2 כוס ליום לסוכרתיים על חשבון 1-2 מנות פרי. כמובן זה גם מאוד תלוי ביכולת איזון הסוכרת שלך בלי ועם המיץ. בברכה, דנה

לאחרונה צבע העור שלי מסביב לארכובות העין הצהיב, יש לציין שבחצי השנה האחרונה הורדתי 12 קילו, האם עלי להתייחס לזה?

שלום רונן, האם הירידה במשקל היתה מכוונת או מקרית? בכל מקרה לא ידוע לי על קשר ממשי בין רידה במשקל לצבע ארובת העין. בכל מקרה, פנה לרופא המטפל בשאלה זו. בברכה, דנה

19/01/2008 | 00:14 | מאת: סיון

שלום, אני בת 21 שוקלת54 ק"ג והגובה שלי הוא 1.70 מאז שאני זוכרת את עצמי אני מנסה להשמין ולא מצליחה במיוחד ב שלוש שנים האחרונות. אני אוכלת הכול מהכול המון פחמימות המון דברים חלביים המון דברים מתוקים ומשמינים שאני אוכלת בכוונה כדי להשמין ולפעמים אפילו מכריחה את עצמי לאכול בכוח ואני פשוט לא מצליחה להשמין. אני ממש אובדת עצות, זה ממש חשוב ליי להשמין והעובדה שאני אוכלת המון ושזה לא עוזר מתסכלת אותי. מה אני יכולה לעשות? האם יש דרך שאני יוכל להשמין בה? מחכה לתשובתך......

19/01/2008 | 10:29 | מאת:

שלום סיוון, צר לי אךפורום זה אינו נועד לייעוץ אישי. הייעוץ הטוב ביותר שאוכל לתת לך היא לפנות לדיאטנית קלינית בקופה או באופן פרטי. בברכה, דנה

אני בת 40, יש לי כבד שומני וכולסטרול גבוה. האם מותר לי לצרוך אומגה 3 ושמן זית למרות הכבד השומני(על מנת להוריד כולסטרול),העובדה שזה משמין אינה מטרידה אותי, היות ואני רזה. תודה.

שלום סיגל, מותר לך הכל במידה. שמן זית הוכח כי מוריד כולסטרול ותחלואה לבבית אך אין הוכחות חד משמעיות לגבי כבד שומני. אומגה 3 לא הוכח כמוריד כולסטרול אלא ביקר להורדת טריגלצרידים, אך כן מוריד תחלואה לבבית. אין הוכחות לגבי כבד שומני. את יכולה לצרוך מהם בהגבלה בהתאם להגבלת שומן כללי בדיאטה. בברכה, דנה

18/01/2008 | 20:53 | מאת: שני

כמה קל' יש ב- 100 גר' שניצל מטוגן מצופה פירורי לחם.. תודה

18/01/2008 | 22:36 | מאת:

שלום שני, כ- 250 קק"ל. בברכה, דנה

19/01/2008 | 16:27 | מאת: שני

18/01/2008 | 13:33 | מאת: משהו נחמד

אני רוצה לעשות את כל מה שאני יכול כדי להיות בריא רציתי לדעת עם יש טיפים בשביל זאת

18/01/2008 | 22:36 | מאת:

שלום, תזונה בריאה ופעילות גופנית וכן ללמוד שיטות להורדת מתח ולחץ נפשי. תזונה נכונה תוכל ללמוד מייעוץ אצל דיאטנית קלינית. פעילות גופנית לפי בחירתך ומצא מקור הנאה להורדת לחץ. בברכה, דנה

21/01/2008 | 23:11 | מאת: bwomen אתר-לנשים-פלסטיקה

18/01/2008 | 11:37 | מאת: דוד

נעזרתי במידע פה. דוד http://www.cleaner.co.il

19/02/2008 | 00:47 | מאת: משה

נתן לי כמה רעיונות יפים אפילו http://www.yoshra.co.il

18/01/2008 | 01:53 | מאת: ניתול

שלום! לאחרונה החלפתי מגלולות של דיאנה 35 ליסמין. בעקבות הגלולות אני מרגישה רעב, ממש רעב. אני יודעת שזה יחלוף בעוד חודש חודשיים, אך אני פוחדת להשמין ( אני גם ככה צריכה לרדת כ-8 קילו ונלחמת להורידם). האם יש לך עצה מה עלי לעשות בכדי להתמודד עם הרעב? (מלבד שתיית מים ושתיה חמה?). תודה!

18/01/2008 | 11:04 | מאת:

שלום, לפנות לדיאטנית קלינית לייעוץ אישי גם לירידה במשקל וגם לעצות מועילות עבורך להתגבר על הרעב. בברכה, דנה

18/01/2008 | 00:05 | מאת: נועה

רציתי לשאול האם קוואקר ושיבולת שועל זה היינו הך או שהם שני דברים שונים?

18/01/2008 | 11:05 | מאת:

שלום נועה, קואקר מייצרים משבולת שועל, כך שזה אותו הדבר. בברכה, דנה

שלום, רציתי לדעת מהו הערך התזונתי, של שקדים לא קלויים?- כמה יחידות מומלץ לצרוך מהן ליום? ובנוסף, רציתי לדעת מהו הערך התזונתי של פיסטוקים לא קלויים-האם יש איזשהוא ערך מוסף מיוחד למי שאוכל אותם- למשל אני יודעת שבשקדים לא קלויים יש ויטמין E. לפי משקל של 100 גרם. תודה, איה

שלום איה, שקדים לא קלויים מהווים מקור מצויןן לשומן חד בלתי רווי הנמצא מועיל בהורדת כולסטרול. הואיל ושקדים עשירים בשומן יש לצרוך מהם בהגבלה כ-7 ליום. פיסטוקים פחות עשירים בחומצת שומן חד בלתי רוויה ולכן פחות מומלצים. בברכה, דנה

17/01/2008 | 13:30 | מאת: מיכל

דנה שלום, בתי נפצעה בתאונת דרכים לפני כשלושה חודשים.הנזק - שבר פתוח בשוק (בעצם הטיביה). היא נותחה והושתל לה מוט טיטניום מהברך ועד הקרסול.נכון להיום אין איחוי מלא (מה שנקרא איחור באיחויי) . שאלתי היא האם תזונה נכונה יכולה להאיץ את תהליך האיחויי ומהי התזונה הנכונה. הייתי אצל דיאטנית ,היא הציעה להגדיל את כמות החלבונים שהיא אוכלת ,שתאכל שתי מנות חלבון בערב נוסף למנת חלבון בצהריים. האם ניתן להוסיף משהו נוסף? בתודה מראש מיכל

17/01/2008 | 23:15 | מאת:

שלום מיכל, תזונה עשירה בחלבונים, אבץ וויטמין C יכולה לעזור באיחוי העצם, כלומר בשר על בסיס יומי, קטניות, דגים, גבינות כמקור לסידן פירות וירקות.אין מעבר לכך תזונה מיוחדת צריך לתת ךזמן לעשות את שלו, בכל זאת מדובר בשבר מורכב. בברכה, דנה

17/01/2008 | 13:16 | מאת: אסף

לאחרונה קיבלתי את תוצאות בדיקות הדם, להלן: כולסטרול כללי 253 LDL 180 HDL 47 גליצרידים - תקין. המשקל שלי תקין לגמרי BMI 23.35. 1. האם ניתן לאכול שמן זית ללא הגבלה. 2. האם בעזרת הפחתה בבשר אדום ביצים וכו'... אוכל לחזור לנורמות רגילות ותוך כמה זמן. 3. האם עלי להתחיל לקחת כדורים להורדת הכולסטרול הגבוה. תודה מראש, אסף

17/01/2008 | 23:10 | מאת:

שלום אסף, עליך לפנות דליאטנית קלינית לייעוץ אישי והרכבת תפריט מתאים.אפשר בעזרת תזונה נכונה ופעילות גופנית לשפר את הרמות.טיפול תרופתי ניתן ע"י רופא. אפשר לצרוך שמן זית, במידה סבירה, לא באופן חופשי. בברכה, דנה

17/01/2008 | 08:07 | מאת: zmirianc

שלום רב התחלתי לקחת רדוקטיל 15 מ'ג בעקבות עודף משקל (bmi=29), אני נוטלת אותו בבוקר ואז אכן לא רעבה, אך כשמגיע הערב תוקף הרעב מחדש. האם ניתן לקחתו גם בצהרים?

17/01/2008 | 10:06 | מאת:

שלום, שאלה זו הפני לרופא המטפל. בברכה, דנה

16/01/2008 | 19:38 | מאת: רונית

האם אפשר לקנות עשב חיטה ? מה זה בדיוק? שמעתי שזה עוזר לנפיחיות בבטן היכן קונים אותו.תודה

16/01/2008 | 21:37 | מאת:

שלום רונית, תבררי בחנויות שמוכרות מוצרי טבע למיניהם. בברכה, דנה

16/01/2008 | 19:30 | מאת: איילת

ברצוני לדעת על המאכל שנקרא דוחן .האם זה משהו כמו קינואה? האם יש בזה חלבון כמו בקינואה? האם יש לזה תופעות גזים? כי כשאני אוכלת קינואה יש לי הצטברות מאוד גדולה של גזים. תודה

16/01/2008 | 21:40 | מאת:

שלום איילת דוחן הוא סוג של דגן ואילו קינואה נעט שונה בהרכבה. קינואה עשירה יותר בחלבון, שומן פחמימות וסיבים תזונתיים ולכן יותר מזינה מדוחן.הואיל ויש פחות סיבים כנראה יגרום לפחות נפיחות וגזים. בברכה,דנה

16/01/2008 | 17:24 | מאת: מק

אני בן 26 גובהי 1.73 ואני משתדל לאכול 3 ארוחות מלאות ביום. אני אוכל הרבה בשר ופחמימות וחומוס ומעט ירקות ופירות (4 פעמים בשבוע) ומעולם לא שקלתי יותר מ-60 קילו. האם מצבי בריא ומה כדאי לעשות.

16/01/2008 | 19:26 | מאת:

שלום מק, משקלך בגדר התקין ואינך בתת משקל, אתה פשוט רזה. להסיק מכאן אם אתה בריא או לא הדרך ארוכה. כי בריאות לא נמדדת רק במשקל אלא במדדים נוספים, בין היתר בדיקות דם והרגשה כללית. לשם כך עליך לפנות לרופא לבדיקות שגרתיות, לחץ דם, בדיקות דם וכו'. אם אינך בטוח שתוזנתך בריאה, פנה לדיאטנית קלינית לייעוץ אישי. בברכה, דנה

16/01/2008 | 16:18 | מאת: סיגל

בבדיקת דם שעשיתי יצאו התוצאות האלו: כולסטרול כללי-239, HDL-53 , LDL -164, GOT-37'GPT-53,GGT-135. הרופא חשד שיש לי כבד שומני, עשיתי אולטרסאונד כבד ויצא תקין.הורדתי מאכלים רווי כולסטרול,והתחלתי לעשות פעילות גופנית אירובית 4 פעמים בשבוע. השאלות שלי הן:1. האם יתכן שיש לי כבד שומני אם מרקם וגודל הכבד שלי יצאו תקינים? 2. האם תוסף המזון VICOR אכן עוזר להורדת כולסטרול? 3. האם מותר לי לאכול גולאש פעם בשבוע?(זה מה שמגישים אצלנו...) אודה לך על תשובותייך וכן גם על טיפים נוספים.

16/01/2008 | 16:22 | מאת: סיגל

מצטערת , שכחתי לשאול את העיקר... האם שמן זית ואומגה 3 יכולים להועיל לי, או להחמיר את המצב?

16/01/2008 | 19:29 | מאת:

שלום סיגל, 1. לגבי שאלה זו עליך לפנות למומחה כבד.כמו כן לא אמרת לי את גילך כך שקשה לי להעריך את מצבך והאם הבדיקות נחשבות לתקינות גבוליות או לא, לשם כך עליך לפנות לדיאטנית קלינית לייעוץ אישי. 2. אין לי מידע מחקרי לגבי תוסף זה וג לא מנסיון אישי. 3. בהחלט מותר לך גולאש פעם בשבוע. 4. שמן זית מועיל מאוד להורדת כולסטרול ואומגה 3 הוכח בעיקר לגבי טריגלצרידים שבמקרה שלך תקינים. בברכה, דנה

חוץ מזה, אני בת 40. תודה רבה על התייחסותך.

16/01/2008 | 07:37 | מאת: edit111

ערכי הכולסטרול הטובהינו HDL= 121 ו- LDL=160.7 וטריגליצריד 42 בלבד. האם זו רמת סיכון גבוהה לארוע לב/טרשת עורקים? איך ניתן ע"י תזונה להוריד הכולסטרול לרמה הרצויה, ללא כדורים [האם זה ניתן]? האם ניתן לשפר מצב /להקטין ציסטה בשחלה באמצעות תזונה?

16/01/2008 | 10:48 | מאת:

שלום, הבדיקות שלך תקינות ואינך נמצאת בסיכון. אם אין לך גורמי סיכון נוספים כגון השמנה, עישון, יתר לחץ דם והסטוריה של מחלות לב וכמובן תלוי גילך בדיקותיך תקינות. אם תנסי להוריד את הכולסטרול קרוב לוודאי שגם רמת ה-HDL תרד , ולכן ההמלצה היחידה היא פעילות גופנית, זאת לא תוריד כולסטרול טוב. לציסטה בשחלה אין קשר ישיר לתזונה. רק אם מדובר בשחלות פוליצסטיות, לפי הגדרה רפואית, ישנה דיאטה והיא ירידה במשקל במידת הצורך, ודיאטה דלת פחמימות ושומן. בברכה, דנה

15/01/2008 | 22:00 | מאת: טל

במהלך השמונה החודשים האחרונים ירדתי בצורה מבוקרת 15 ק"ג. בעקבות כאבי בטן חוזרים ונשנים ביצעתי בדיקה לרגישויות מזון שבה התברר כי איני יכולה לאכול מוצרים רבים כמו חומר משמר, מונוסודיום גלוטומט, שוקולד, דבש ושומן מוקשה. השאלה שלי היא האם בעקבות הדיאטה נפגעה מערכת העיכול שלי? אציין בנוסף שסבלתי מכאבי בטן עוד לפני הדיאטה אך לא כתגובה לאחד ממוצרים אלו.

15/01/2008 | 22:27 | מאת:

שלום טל, לא נראה לי שיש קשר בין השניים. בברכה, דנה

15/01/2008 | 17:04 | מאת: גל

שלום, גיליתי לפני שנה שאני רגישה לחלב, ומאז אני כמעט ולא אוכלת מוצרי חלב (רק לעיתים נדירות). אני לא צמחונית אבל אני לא אוכלת שום דבר שקשור בדגים. השאלה שלי היא- אם יש אפשרות שחסר לי סידן בגוף, ואם כן, מה אפשר לעשות?

15/01/2008 | 22:26 | מאת:

שלום גל, רגישות למוצרי חלב אינה בהכרח לכל מוצרי החלב. לדוגמה רוב הרגישים ללקטוז יכולים לאכול גבינה צהובה, גבינה מותכת וגבינה לבנה המכילות די והותר סידן. רצוי לפנות לדיאטנית קלינית בנושא להרכבת תפריט מתאים. מכל הדגים רק סרדינים מכילים סידן. מהצומח יש שומשום וטחינה וחלבה המכילים די הרבה סידן עם ספיגה סבירה. אם בכל זאת אינך אוכלת מזונות אלו כלל, בקשי מרופא המשפחה תוספת סידן+ויטמין D. בברכה, דנה

15/01/2008 | 15:00 | מאת: לינורי

דנה שלום, רציתי לדעת בבקשה כמה קל' יש בשיפוד כבד על האש (170 גר') תודה רבה ויום טוב

15/01/2008 | 16:42 | מאת:

שלום לינורי, יש כ- 300 קק"ל. בברכה, דנה

15/01/2008 | 13:53 | מאת: נועם

שלום רב, איך אוכל למצוא רופא (ולא נטורופט) המתמחה בתוספי מזון בירושלים? בברכה ובתודה, נועם

שלום נועם, אין התמחות כזו, לא פורמלית ולכן לא תמצא משהו רלוונטי. מי שטוען שהוא מומחה , הזהר. בברכה, דנה

תודה! התכוונתי למשיהו כמו ד"ר אודי בר בתל אביב. - יש לך רעיון?

14/01/2008 | 21:35 | מאת: אלי

ד.נ. פורסם לאחרונה שמחקר חדש של המכון לרפואה סביבתית ומכון קרולינסקה בשטוקהולם בשיתוף ביה"ס לרפואה של אוניברסיטת הרוורד קבע כי שתייה מתונה של בירה מפחיתה משמעותית את הסיכון לחלות בסרטן הכליה. בפרסום זה, שאיננו דו"ח המחקר המקורי, לא צוין באיזו בירה מדובר (שחורה? לבנה?). האם עפ"י הידע הדיאטני, צריך להניח שהכוונה לבירה לבנה? או כל סוג של בירה? אלי

14/01/2008 | 22:32 | מאת:

שלום אלי, המחקר היה בכמה סוגי משקאות אלכוהוליים, והכוונה היתה לבירה לבנה שמכילה אלכוהול. בברכה, דנה

14/01/2008 | 19:08 | מאת: שאלה

אם אני נוהגת לאכול כמות של 800 קלוריות כול יום ויומיים חרגתי ואכלתי בהם 1400 האם עלי ביומיים הבאים לצמצם ולאכול 500 על מנת לקזז? (פחות 600) (אני יודעת שמספר הקלוריות הוא נמוך אךלא המספרים הם החשובים אלא עניין הקיזוז)

14/01/2008 | 21:25 | מאת:

שלום, אל תאכלי 800 קק"ל ליום, זה פשוט נזק בלתי הפיך לגופך ולסיכוייך לשמור על משקל בעתיד. אני לא ממליצה לקזז מ-1400 ל- 800. דיאטה סבירה צריכה להיות סביב 1500 קק"ל וזה המינימום. בברכה, דנה

14/01/2008 | 22:08 | מאת: שאלה

שאלו מספרים בלבד השאלה בכלל לא קשורה למספרים אלא לקיזוז תודה בכול אופן...

14/01/2008 | 16:34 | מאת: מורן

היי, רציתי לשאול האם E-202 הינו חומר משמר המזיק לנו? שמתי לב לכך שגבינות רבות על המקררים בסופר מכילות אותו. תודה, מורן

14/01/2008 | 21:21 | מאת:

שלום מורן, E-202 הינו חומר משמר אנטי פטרייטי, עשוי משילוב של חומצה סורבית בתוספת אשלגן כלורידי. אלו הם חומרים טבעיים ולא מזיקים. לא ידוע על תופעות לוואי. בברכה,דנה

13/01/2008 | 20:55 | מאת: אבי

שלום האם בננה מיובשת או,ו רסק עגבניות מפריעים לספיגת הסידן ?אם הם נאכלים סמוך לכדור הסידן ? תודה אבי

13/01/2008 | 21:19 | מאת:

שלום אבי, ישנם חומרים שמקורם בצומח המעכבים ספיגת סידן, ולכן רצוי לקחת כדור סידן בסוף ארוחה חלבית. בברכה, דנה

14/01/2008 | 18:50 | מאת: אבי

אני לא אוכל מוצרי חלב ...אז מה? תודה אבי

13/01/2008 | 09:24 | מאת: חוה

אני סובלת מרמת חומציות גבוהה בקיבה שמשפיעה לי על הנשימה ,ומעור שמנוני במיוחד, לא ניראה לי שזה קשור אחד לשני ,ובכל זאת חשוב לי לדעת מה מומלץ לאכול פחות ומה מומלץ לאכול יותר בהקשר לשניהם? השמח לקבל תשובה מורחבת אם אפשר תודה רבה

13/01/2008 | 12:51 | מאת:

שלום חוה, מה הכוונה לרמת חומציות גבוהה? האם את סובלת מצרבות וכיבי קיבה? האם זה הוכח בבדיקה? האם את לוקחת טיפול לשם כך? בברכה, דנה

20/01/2008 | 19:22 | מאת: חוה

עשיתי בדיקת קיבה בהדסה עין כרם ולא מצאו כלום אבל אני כבר סובלת תקופה די ארוכה מכאב מיתחת לסרעפת וקושי בנשימה בעיקר כשאני לא אוכלת ארוחת בוקר ואני לוקחת אומפרדקס

13/01/2008 | 00:27 | מאת: לאה

האם נכונה הטענה ששמעתי כי בניגוד לירקות אחרים, הערכים התזונתיים של עגבניה וגזר גבוהים יותר בבישול?

13/01/2008 | 01:58 | מאת:

שלןם לאה, זה נכון רק לגבי ויטמין A שנמצא במזונות אלו. בעגבניה בעיקר מדובר בעליה בזמינות הליקופן. בברכה, דנה

13/01/2008 | 00:19 | מאת: רן

בן 34, גובה 1.78 מ', בריא. במשך כל השנים שקלתי כ- 58 ק"ג. בשנה האחרונה חלה ירידה וכרגע אני עומד על משקל של 53 ק"ג ו - BMI 16.5. האם מדובר בתת משקל? האם יש לשקול עלייה במשקל או שהמשקל הנוכחי בגבולות התקין?

13/01/2008 | 02:04 | מאת:

שלום רן, אתה בהחלט בתת משקל ומשקלך אינו בגבולות התקין. אתה כנראה תמיד תהיה מתחת למשקל הרצוי כי זהו המבנה שלך, אך זה לא אומר שאתה בתת תזונה. אם המשקל מטריד אותך וטומן בחובו בעיות רפואיות פנה לדיאטנית קלינית לייעוץ אישי. אם כל הבדיקות תקינות ואין לך בעיה עם המשקל איני רואה דחיפות להעלותך במשקל. בברכה, דנה

12/01/2008 | 17:08 | מאת: גאיה

שלום ד"ר, לפני חודש בערך עשיתי בדיקות דם שבהם התגלה חוסר ברזל (11.9),פריטין נמוך (9) התחלתי בטיפול של פולקס 400 ובבדיקות העדכניות נמצא שההמוגלבין הוא 13 אבל פריטין לא נבדק. כמו כן הRDW עלה ל 15.90 . האם עלי להמשיך לברר את סיבת האנמיה או שזה שההמוגלובין עלה מעיד על כך שהבעיה מסתדרת. דיאטנית המליצה לי לאכול בשר אדום וכבד אבל בבדיקות האחרונות נראו ערכים של כולסטרול- 204- HDL -52 LDL-131 האם לאכול בשר או לא ? בדר"כ אני אוכלת רק עוף

12/01/2008 | 17:33 | מאת:

שלום גאיה, את יכולה לאכול בשר בקר רזה לפי המלצות הדיאטנית עד 3 פעמים בשובע וכבד אחד לשבועיים. לגבי המשך בירור, זה תלוי ברופא המטפל. בברכה, דנה

11/01/2008 | 06:30 | מאת: משה

תודה על התשובה הראשונה, אך עקב חשיבות העיניין, ארשה לעצמי להקשות: ברסק של אסם 22BX רשום רכיבים: רסק עגבניות בלבד / אנרגיה: ל- 100 גר'=84 קל '' ברסק של יכין פריכוז 28BX רשום רכיבים: עגבניות טריות, פרוקטוז, גלוקוז / אנרגיה= 139 קק"ל. האם זה אומר שהראשון אסור והשני מותר לחולי סוכרת? תודה.

שלום משה, פרוקטוז , כמעט אינו מעלה סוכר ולא מפעיל אותם מערכות כמו סוכר או סוכרוז בשמו המלא. פרוקטוז משמש תחליף לסוכרוז בשביל הטעם וגלוקוז כחומר משמר, . בכל מקרה הייתי מעדיפה את המוצר של אסם שלא מכיל אף אחד מהשניים. בברכה, דנה

18/04/2008 | 21:28 | מאת: שאול הכועס

אל תקנה יכין שמוסיפים חומרים מיותרים כדי לחסוך על חשבוננו. רסק עגבניות חייב להיות עגבניות נטו.

10/01/2008 | 23:54 | מאת: נטע

מה היתרון התזונתי של מיץ גזר? והאם ובמה הוא יותר טוב מפשוט לאכול גזר כמו שהוא?

11/01/2008 | 11:23 | מאת:

שלום נטע, אין למיץ גזר שום יתרון על פני אכילת גזר. בברכה, דנה

10/01/2008 | 23:34 | מאת: דני

בבדיקות דם נמצאו אצלי רמות נמוכות מאד של פריטין וטרנספרין. האם אפשר לתקן זאת ע'י תזונה ? תודה דני

11/01/2008 | 11:22 | מאת:

שלום דני, יכול להיות ומדובר בחסר ברזל. עליך לפנות לרופא המטפל ולקבל הסבר לתופעה זו ובהתאם הלמלצות שלו אוכל לעזור לך. בכל מקרה אין מקום לטיפול תזונתי לפני בירור התוצאות. בברכה, דנה

10/01/2008 | 21:08 | מאת: נועה

שלום האם כרוב מבושל שונה בערכים התזונתיים מכרוב לא מבושל ?ומה כדאי יותר לצרוך ? מה ההבדל ? תודה נועה

10/01/2008 | 23:00 | מאת:

שלום נועה, ברור שבישול פוגע בחלק מהויטמינים ונוגדי החמצון ולכן עדיף לצרוך טרי. אך שילוב של טרי ומובשל מדי פעם יהיה מספק. בברכה, דנה

10/01/2008 | 20:08 | מאת: משה

ע"ג חלק מקופסאות רסק העגבניות כתוב שמכיל גלוקוז. על אחרים לא. אני מבין שגלוקוז אסור לסוכרתיים, הלא כן? האם מותר לסוכרתיים לאכול רסק עגבניות. האם יתכן שיש בכולם גלוקוז ורק אחדים מציינים זאת? אני לא עושה לעצמי הנחות ומוכן לוותר על רסק עגבניות, אם הוא מעלה את רמת הסוכר ! תודה

שלום משה, צריך לשים לב למיקום הגלוקוז ברשימת הרכיבים. אם מופיע ראשון או שני יש להמנע מהמזון. אם מופיע בסוף הרשימה סימן שכמותו זניחה והוא רק לשם שימור והארכת חיי המדף של המוצר. עדיף לצרוך מזונות שאין ברשימת הרכיבים גלוקוז. בברכה, דנה

10/01/2008 | 14:02 | מאת: ליה

שלום רב, אני אם לתינוק בן חודש וחצי. אני יודעת שעד שלושה חודשים קיימות בעיות הקשורות לעיכול כגון גזים וקוליק. התינוק שלי ניזון מ"מטרנה". רציתי לדעת האם יש אמת בשמועה ש"סימילאק" גורם פחות לבעיות של גזים וקוליק, וכן האם אני יכולה לנסות תוך כדי השימוש ב"מטרנה" סימילאק מידי פעם על מנת לראות איך הילד שלי מגיב? האם השילוב לתקופה מוגבלת עד שאחליט מה טוב בשבילו, אפשרי ולא יחמיר את הבעיה?

10/01/2008 | 14:19 | מאת:

שלום ליה, לדאבוני איני מומחית בתזונת ילדים. פני בשאלה זו לטיפת חלב או לדיאטנית בבית החולים בו ילדת. בקשי לדבר עם דיאטנית המתמחה בתזונת ילדים. או פני לפורום מתאים. בברכה, דנה

10/01/2008 | 00:23 | מאת: פנינה

שלום רציתי לדעת למה לכרובית חיה יש טעם חריף מעט ולאחר בישול או אידוי מקבלת טעם מתקתק? ובנוסף, כרוב סגול מכיל יותר אנאי אוקסידנטים מאשר כרוב לבן? תודה פנינה

10/01/2008 | 09:36 | מאת:

שלום פנינה, בחימום קורים שינויים כימיים, בין היתר פירוק תרכובות פחמימה שגורמות לשינוי טעם הכרובית מחריפה למתוקה. לא ידוע לי על הבדל משמעותי בהרכב האנטיאוקסידנטים בין כרוב סגול ללבן. בברכה, דנה

09/01/2008 | 20:47 | מאת: ליאור

1. למה אומרים לא ללכת לישון רעבים - זה פוגע באיכות השינה? 2. למה אומרים לאכול פרי קטן לפני השינה כדי לא להיות רעבים - הרי אם אני רעב ... פרי קטן לא ממש ישנה את זה... (: (השאלה רצינית)

שלום ליאור, מי האנשים שאומרים את המשפטים הללו? אין להם שום ביסוס מדעי. אתה יכול ללכת לישון רעב, לא יקרה כלום ובין אם תאכל פרי גדול קטן או לא תאכל בכלל זה ממש לא משנה. בברכה, דנה

09/01/2008 | 20:01 | מאת: איריס

שלום, חברה שלי פנתה אליי בבקשה לסייע לה לבדוק האם הבריום אותו שותים במהלך שיקוף בריום מכיל קלוריות. אשמח מאוד אם ניתן יהיה להפנותי למקום בו אוכל לחפש תשובה לשאלה מוזרה זו. כסטודנטית לכימיה אני מכירה את הבריום מהטבלה המחזורית - זה אותו הדבר??? תודה, איריס.

שלום איריס, אין לו ערך קלורי. בברכה, דנה

09/01/2008 | 01:14 | מאת: מירית

שלום, הייתי רוצה לדעת בבקשה אלו פירות וירקות מומלץ לאכול לסובלים מעצירות. תודה רבה,

09/01/2008 | 13:33 | מאת:

שלום מירית, כל הפירות והירקות מומלצים, עם העדפה לשזיפים מיובשים, עגבניות ופירות הדר, והמנעות מבננה . בברכה, דנה

11/01/2008 | 19:30 | מאת: אביבה

חסה, חסה ועוד חסה...

08/01/2008 | 23:31 | מאת: אלעד

האם בתהליך החימום של החלב סויה אני מעלה את ערכו התזונתי? והאם זה תופס לכל המאכלים של הסויה? כי שמעתי שיש את האנזים שנקרא טריפסין שבזמן החימום הוא נהרס וכך הערך הביולוגי של הסויה עולה??האם נכונה האימרה הזאת?

09/01/2008 | 13:36 | מאת:

שלום אלעד, יש כאלו הטוענים כך, אך הביסוסים המדעיים לכך לוקים בחסר. אני מאלו המאמינים עדיין כי חלבון סויה עם חימום ובלי חימום אינו חלבון מלא, ולכן חימום לא משנה את ערכו התזונתי בברכה, דנה

08/01/2008 | 13:47 | מאת: איילה

אבי נוטל תרופת קומודין לדילול דם ונאסר עליו לאכול ירקות ופירות ירוקים. לאחרונה אינו מצליח לייצב את רמת ה- PT בדם ו- INR ובשל כך עליו להוסיף חצי מיליגרם של קומודין על הכמות הנצרכת בקביעות. האם יש קשר בין אכילת רימונים כל יום (כמות של 1 כוס גרגרים) לבין המצב החדש בדם שאינו מתייצב ? תודה

08/01/2008 | 14:11 | מאת:

שלום איילה, ייתכן, ברימונים יש ויטמין K, אמנם לא בכמות דומה למוצרים אחרים. העיקרון עם קומדין הוא לא לשנות את הדיאטה, לאכול קבוע פחות או יותר אותם מזונות ולאזן לפי זה. אם הרימונים הם קבועים זה לא אמור לשנות, אם זה משהו חדש שנוסף לאחרונה זה בהחלט יכול להיות, הדרך הכי טובה, היא להפסיק וראות אם המצב מסתדר. בברכה, דנה

08/01/2008 | 11:37 | מאת: אלעד

יש בשוק גם את הקווקר המלא וגם את הגרוס..השאלה היא מבחינת ערך תזונתי יש הבדל ביניהם? למעשה אנ י מכין דייסת קווקר ועם הלא מלא-הלבן הקווקא תופס נפח ויותר טעים.ולעומת זאת עם המלא הוא לא תופס נפח..אולי את מכירה איזה מתכון לקווקר המלא שיתפוס נפח ויהיה טעים כמו הלא מלא..בכל מקרה אם אין הבדל אשתמש בלא מלא..ושהיהיה יום מלא אור@

08/01/2008 | 14:06 | מאת:

שלום אלעד, קואקר עשוי משבולת שועל. שבולת שועל במהותה נחשבת לדגן מלא. יכול להיות שבתהליך הגריסה חלק מהסיבים נהרסים, אך אין הבדל משמעותי. תאכל מה שטעים לך. בברכה, דנה