פורום תזונה קלינית

פורום זה סגור לשליחת הודעות חדשות. לפורום הפעיל - תזונה קלינית - שיבא תל-השומר
15190 הודעות
14864 תשובות מומחה
23/06/2008 | 14:32 | מאת: יעל גור

ד"ר גילה רוזן שלום, רציתי לשאול אותך עד כמה התרופה אקומפליה מסייעת בטיפול בהשמנה בטנית ? תודה.

שלום יעל, תרופה זו עובדת על עיכוב קולטנים של קנבינואידים המורידה בעיקר תאבון וכך תורמת לירידה במשקל באופן כללי ולאו דווקא השמנה בטנית, אבל אכן זוהי נראית תרופה מבטיחה לירידה במשקל ולהורדת היקפים וכן לטיפול ביתר שומנים בדם. בברכה, דנה

23/06/2008 | 13:16 | מאת: חיה

דנה שלום| אני בת 50 ויש לי אוסטאופרוזיס, אני מעוניינת להגביר את צריכת הסידן שלי . אני נוהגת לאכול יוגורט ומוסיפה לו גרנולה. אבל לאחרונה שמעתי שהסיבים התזונתיים בגרנולה מורידים את ספיגת הסידן בגוף אני מעוניינת לדעת האם זה נכון. בתודה מראש חיה

23/06/2008 | 13:36 | מאת:

שלום חיה, אכן סיבים תזונתיים וחומרים נוספים בצומח מורידים ספיגה של סידן, ולכן רצוי לצרוך את מוצרי החלב ללא סיבים. בברכה, דנה

23/06/2008 | 13:59 | מאת: חיה

דנה שלום| אם כך באיזה אופן אפשר לצרוך את הגרנולה בכדי להגביר את צריכת הסיבים? האם ניתן להוסיף פירות חתוכים או ירקות ליוגורט כדי לשפר את טעמו של היגורט. בתודה מראש חיה.

22/06/2008 | 17:41 | מאת: לחט

זה משלשל? קראתי על זה פה http://www.wheatgrass.co.il/about.html http://www.alummot.co.il/%D7%A2%D7%A9%D7%91_%D7%97%D7%99%D7%98%D7%94 ``קילו אחד של עשה חיטה שווה בערכו ל-53 קילו של ירקות ירוקים `` http://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-3074303,00.html תודה!

שלום, התרומה של עשב חיטה לבריאות מגיע יותר מתחום הנטורופתיה ולא הרפואה הקונבנציונאלית, ולכן איני יכולה להמליץ עליו או לאשש את הכתבות הנ"ל. לא ידוע לי שהוא מיועד לתפקד כמשלשל. בברכה, דנה

http://www.nrg.co.il/online/15/ART/818/375.html http://www.ima-adama.co.il/healling_methods/naturopathy/nutrition/naturopathy_vered_lev32_wheat_grass.htm פה יש טבלה של הויטמינים http://www.newhorizon.co.il/wheat_grass.php?language=he בכל אופן, לפי מה שאת רואה ומהשכלתך, יש לזה כמות גדולה של ויטמינים ומינרלים זה נראה כמו מולטי ויטמין או משהו כזה..וזה טבעי.. השאלה אם זה יכול להזיק? הבנתי שעושים מזה מיץ סוחטים.. תודה!

22/06/2008 | 10:09 | מאת: לא משנה

לא מזיק? בויקיפדיה כתוב שאשלגן כלורידי משמש להפסקת פעולת הלב בהוצאות להורג! זה נראה לי די מזיק...

22/06/2008 | 11:21 | מאת:

שלום, בהוצאות להורג זה ניתן דרך הוריד במינונים גבוהים מאוד, לא משהו שניתן לקבל דרך הפה כמו במלח דל נתרן, כך שאם אין בעיה כלייתי, אין סכנה, במינונים סבירים. בברכה, דנה

22/06/2008 | 07:08 | מאת: דורית

אני אוכלת הרבה ירקות כתומים צהובים. עור כפות הידיים כתום. בבדיקת דם לקרוטן: 223 כשהנורמה 10-80 . האם זה פתולוגי, מה ההשלכות? יתר בדיקות הדם שלי תקינות מלבד חסר בויטמין D . אני מרגישה מצוין.

22/06/2008 | 11:22 | מאת:

שלום דורית, זה לא פתולוגי זה נורמלי לאור אכילת הירקות והפירות הכתומים. ויטמין A בעודף כן יכול להפריע למטבוליזם של העצם ולאור החסר בויטמין D הייתי מורידה בכמויות . בברכה, דנה

22/06/2008 | 07:07 | מאת: אלעד

לכמה זמן אפשר לשמור זרעי פשתן טחונים בפריזר עד שפגה האיכות שלהם?

22/06/2008 | 11:23 | מאת:

שלום אלעד, אין לי מידע בנושא. בברכה, דנה

21/06/2008 | 22:15 | מאת: שרית

כידוע, חולי דיאליזה נדרשים לצרוך רמת חלבון גבוהה בדיאטה כדי לפצות על איבוד חלבון בזמן הדיאליזה. למיטב ידעתי, ההמלצה היא 1~1.2 גר' חלבון לכל ק"ג ממשקל הגוף ליום. שאלתי היא האם חולה דיאליזה שמתקשה להגיע למינון הזה יכול לקחת אבקת חלבון כתוסף ? ידוע לי כי אבקת חלבון ממקור סויה או מי גבינה מכילים רמות גבוהות של זרחן ואשלגן, אשר אסורים לחולי דיאליזה, ולכן הכוונה היא לאבקת חלבון על בסיס חלבון ביצה, אשר דל מאד בזרחן ובאשלגן.

שלום שרית, בוודאי שאפשר להוסיף ועיתים קרובות אני ממליצה על תוסף זה, תוך דאגה מתמדת לתמיכה אנרגתית, בכדי החלבון יהווה מקור לבניה ולא לאנרגיה.חשוב גם לא להעמיס מעבר, בכדי להמנע מהווצרות של רעלים אורמיים. בברכה, דנה

21/06/2008 | 22:01 | מאת: ל

שלום דנה קניתי תה לבן בטעם שזיף אסייאתי של חברת POMPDOUR הייתי שמחה לקבל ממך קצת פרטים על התה הזה, אם את מכירה אותו האם הוא בריא? ובמה הוא שונה מהתה הירוק? והא הוא כמו התה טיבטי גורם ליציאות? בגלל השזיף, ומערכת העיכול תיצור תלות במוצר, יכול להיות? יש שאומרים שאת התה הלבן מוכרים בבתי מרקחת, אם הדבר נכון אז תואמרי לי למה בבקשה

21/06/2008 | 22:12 | מאת:

שלום, תה לבן עשוי מאותו צמח שעושים תה ירוק או תה שחור שהוא צמח הקמיליה סיננסיס, ההבדל בין סוגי התה הוא בהלית הייצור, כלומר בדרגת חמצון העלים, כאשר תה לבן מדובר בעלי תה צעירים שלא עברו חמצון לעומת החארים שעוברים תהליכי חמצון בחימום או בקטור למשך זמן ארוך יותר. סגולותיו של תה זה אינן ידועות לי, רק ידוע לי שהוא מיוצר בכמות קטנה מאוד ולכן יקר מאוד. אין לו שום קשר לתה טיבטי ולא נושא תכונות דומות או זהות.התה הוא בטעם שזיף ולא בהכרח מכיל שזיף ולכן לא נראה לי שיש לו השפעה על יציאה.איני יודעת איפה ניתן לקנות תה זה. בברכה, דנה

22/06/2008 | 07:58 | מאת: ל

שלום דנה התה הלבן משפיע על המעי הגס בכלל? למה התה עושה לי יציאה רכה? והאם כדאי להמשיך לשתות אותו?

21/06/2008 | 21:56 | מאת: ךחלי

זה נמוך או גבוה? או סביר ? רשום בין 911 211 אם זה נמוך צריך תוסף?

21/06/2008 | 22:03 | מאת:

שלום, זה בטווח ולכן אין מקום לתוסף. המשיכי לעקוב אחריו בעוד 3 חודשים. בברכה,דנה

21/06/2008 | 14:02 | מאת: דנה

מעוניינת לקבל תפריט דל חלבון על מנת לייצב את רמת המיקרואלבומין. תודה!!!

21/06/2008 | 20:23 | מאת:

שלום דנה, עליך לפנות לדיאטנית קלינית מומחית לתחום הנפרולוגי באזור מגוריך. פורום זה אינו מיועד למתן תפריטים אישיים. בברכה,דנה

21/06/2008 | 12:58 | מאת: מורן

שלום, קראתי מספר מאמרים בנוגע לויטמין B12 ומהם עלה כי צמחונים וטבעונים לרוב יסבלו ממחסור בויטמין זה, ויזדקקו לתוספים. בנוסף קראתי שצריכת מוצרי חלב לא תשפיע מספיק על מינון הויטמין בדם, וכן שהגוף גם הוא מייצר את הוויטמין אך במינון נמוך ביותר. אני בת 23, שותה אלכוהול לעיתים נדירות, צמחונית/טבעונית - מאז גיל 10 נמנעת ממוצרי בשר, עוף, דגים וביצים - על כל צורותיהם!, אך אוכלת מוצרי חלב (לא מפריזה, אך משתדלת..). לפני 3 שנים נמצא בבדיקות הכלליות שלי שהוויטמין נמצא במינון הגבוה מהממוצע (איני זוכרת את המספר המדויק). לפני מספר ימים ביצעתי בדיקות כלליות פעם נוספת, והפעם הוויטמין נמצא במינון הגבוה בהרבה אף מהטווח המומלץ (930 בערך). אני מוטרדת מכך, כיצד זה ייתכן?? הדבר בא כסתירה מוחלטת לכל מה שלמדתי בעבר על הוויטמין.. האם זה תקין להיות ברמות גבוהות מדי של הוויטמין? תודה!

שלום מורן, לא ידוע לי כי יש בעיה עם רמות גבוהות של B12 וגם איני יכולה להסביר את התופעה במקרה שלך. למיטב ידיעתי אין מקום לדאגה אך את יכולה להתייעץ גם עם המטולוג. בברכה, דנה

20/06/2008 | 22:48 | מאת: דפנה

שלום, אני בת 24. בבדיקות דם שערכתי לפני כ-8 חודשים מצבי הרפואי היה תקין ובכלל זה רמות ה-B12. הבדיקות נערכו טרם נסיעתי ל-7 חודשים לטיול לדרום אמריקה. עם חזרתי עברתי שוב בדיקות דם והתגלה מחסור גדול ב-B12. רופא המשפחה קבע לי תכנית פעולה הכוללת זריקות פעם בשבוע למשך חודש ימים. רציתי לשאול מהיכן יכול לנבוע המחסור? יש לציין שבטיולי אכלתי בשר אף מעל לרגיל ומעבר לכך לא היה כל שינוי בתזונה שלי. איזה בדיקות עלי לעבור, גם בדם וגם נוספות, באיזה חלקים בגוף יכול להתבטא המחסור? ובכלל, לאיזה תחום ברפואה זה שייך, במידה וארצה לפנות להתייעצות עם רופא מומחה? בתודה מראש, דפנה

21/06/2008 | 08:58 | מאת:

שלום דפנה, בדיקות B12 הינן מעט בעייתיות ובשלב ראשון הייתי חוזרת על הבדיקה. שנית, הדבר ייתכן, כי רוב ה-B12 נמצא במאגרים בכבד ומחסור מתפתח במשך שנים וייתכן שבזמן הטיול נצלת את שארית המאגרים והגעת לחסר. ירידה ב-B12 נובעת לרוב מחסר בצריכה או בעיה בספיגה. בכל מקרה ההמלצה היא על תוסף או בזריקות, במידה והחסר קשה, או ע"י תוספים פומי, תחת הלשון, לספיגה דרך כלי הדם בפה. בכל מקרה לא כדי לקחת כדורים לבליעה, כי אין לדעת אם יש בעית ספיגה. חסר ב-B12 הינו נפוץ באוכלוסיה ולרוב לא עורכים בירור בנושא אלא מיד מטפלים, כי חסר בויטמין זה יכול לפגוע במערכת העצבים כולה. אם את בכל זאת רוצה לברר את הנושא ישנם 2 רופאים כל אחד בתחומו, גסטרואנטרולוג לבירור ירידה בספיגה והמטולוג לבירור המאגרים וניצול הויטמין. בכל מקרה, בקשי בדיקה נוספת לוודא שאין טעות, ואם זו חוזרת על עצמה התחילי מיד בטיפול. בברכה, דנה

הרי ידוע שפירות מכילים הרבה סוכר :) וכתוצאה מכך לעליה בהשמנה ועוד הרבה מהתחלואות המודרניות.

שלום אלכס, ניתן לשלבם בתפריט מאוזן, 2-3- פנות פרי ליממה.לא הוכח שצריכת פירות מעלה תחלואה אלא צריכת מזונות מעובדים המכילים סוכר. בברכה, דנה

בשני המצבים מדובר בסוכר ? פירות מכילים בעיקר פרוקטוז וסוכרוז שזה דו סוכרים מסוכנים לאומת זאת סוכר מעובד (חיפשתי באינטרנט מה זה כי אני לא מכיר את המושג ואחת הדיאטניות שמדברת על זה אומרת שזה סוכר לבן ( סוכרוז ) ) שזה בדיוק אותו דבר כמו פירות ? את בעצם אומרת שכאשר אוכלים סוכרוז עם פרוקטוז אז לא נחשב למעובד ? הענין קצת תמוהה בעיני שפירות נחשבים לדבר בריא כאשר ידוע שצריכת סוכר לא משנה המקור מעלה תחלואה . האם יש מקום לשינוי ההמלצות לאוכלוסיה שכדאי להמינע מפירות ?

20/06/2008 | 18:09 | מאת: נטע

האם במצב של תת פעילות בלוטת התריס יש להמנע מלאכול סויה?

20/06/2008 | 20:36 | מאת:

שלום נטע, לא ככל שידוע לי. רצוי להתייעץ גם עם אנדוקרינולוג. בעקרון לא מומלץ לצרוך כרוב, כרובית וברוקולי טריים, מבושלים אפשר. בברכה, דנה

19/06/2008 | 15:52 | מאת: ויוי

רציתי לדעת האם יש סיכון בנטילת רדוקטיל עם כור הרזיה נוסף בשם דיאט פור ליף המכיל אל קרינטין ותמר הינדי?

19/06/2008 | 16:47 | מאת:

שלום ויוי, יש לשאול את הרופא שרשם לך את המרשם לרדוקטיל או רוקח. בברכה, דנה

19/06/2008 | 15:07 | מאת: נעמה

שלום בבדיקה שעשיתי נמצא שהמגלובין והברזל אצלי די נמוכים אני אשמח לדעת באילו מאכלים אפשר למצוא ברזל...

19/06/2008 | 16:46 | מאת:

שלום נעמה, ראשית יש לערוך בירור לירידה בהמוגלובין ובברזל ע"י רופא המשפחה. אם הרמות נמוכות מאוד יש ליטול תוסף בהמלצת הרופא. מקורות לברזל הינם בשר הודו, בקר רזה, עוף, דגים וכבד. כבד ניתן לצרוך פעם בשבועיים עד לעליה ברמות הברזל. בברכה,דנה

18/06/2008 | 22:50 | מאת: אורן

מה קורה אם לא אוכלים ורק שותים? מה ההשפעות ותוך כמה זמן הן מופיעות

19/06/2008 | 11:37 | מאת:

שלום אורן, השאלה לכמה זמן, אם זה למס' שעות או יממה לא קורה משהו משמעותי. לאורך זמן חוסר במזון יוביל לירידה במשקל, פירוק שריר, ירידה ביכולת הריכוז והחשיבה, יוביל לחסרים תזונתיים, נשירת שיער, הפרעות במשק המים והמלחים ועוד ועוד. אם המטרה היא ירידה במשקל זו לא הדרך. אם המטרה היא ניקוי הגוף, לשם כך יש כבד וכליה, אין סיבה מוצדקת לצום. בברכה, דנה

18/06/2008 | 17:40 | מאת: עדה

אני בת 51, עם מחזור לא סדיר ולפי בדיקות הורמונליות בתחילת גיל המעבר, חשה עייפות. ביצעתי בדיקות דם שכללו B12 מחלת הנשיקה בלוטה ועוד והכל תקין. האם יש תוסף מזון שאוכל לקחת כדי לשפר את הרגשת העייפות שלי? יש לציין כי אני עושה פעילות גופנית ומשתלדלת לאכול מאוזן (לצערי, יש לי עודף מקל - 177 ושוקלת 88 ק"ג) תודה !

18/06/2008 | 19:19 | מאת:

שלום עה, איני מכירה תוסף מעורר. ירידה במשקל ופעילות גופנית הינם ההמלצה הכי טובה שאוכל לתת לך. אני מניחה שבדקו המוגלובין ורמות ברזל, אם אלו תקינים פשוט עסקי ביותר פעילות גופנית. בברכה, דנה

18/06/2008 | 13:43 | מאת: דניאל

אני בן 22 ואני שוקל 55 הגובה שלי הוא 1.80 אבא שלי גם היה רזה, אז כנראה שזה תורשתי אני ממש רוצה להשמין בדחיפות ! אני אוכל 3 ביצים ביום והרבה לחם וזה לא עוזר כל תזונאית שהייתי אצלה לא הצליחה לעזור לי ניסיתי גם אבקת חלבונים, גם לא עזר הבדיקות דם שלי היו תקינות... את יכולה לעזור לי בבקשה? תודה רבה.

18/06/2008 | 19:21 | מאת:

שלום דניאל, לא הבנתי למה אבקות חלבון? מה שנראה לי שאתה צריך זה קלוריות. לצערי לא אוכל לעזור לך במסגרת פורום זה ממגבלות מקצועיות.נסה העשרות כגון אנשור פלוס או סקנדישייק. בברכה, דנה

18/06/2008 | 08:20 | מאת: ליאת

בני בן ה 12 רגיש לחלב ולשומשום רציתי לדעת איזה מקורות סידן נוספים קיימים כדי שאתן לו ולא יווצרו לו חסכים. האם כדאי גם לקחת תוספים? ויטמינים? תודה!

18/06/2008 | 19:22 | מאת:

שלום ליאת, לשומשום מדובר באלרגיה. האם זו אלרגיה לחלבון חלב פרה או רגישות ללקטוז? האם האלרגיה אומתה בבדיקות? בברכה, דנ

18/06/2008 | 19:33 | מאת: ליאת

זוהי אי סבילות ללקטוז ברמה גבוהה שזוהתה בבדיקת הנשיפה (הכמוסות לקטאז אינן עוזרות) איזה עוד מקורות סידן קיימים? האם יש צורך בתוספים/ויטמינים/כדורים?

17/06/2008 | 23:34 | מאת: יוסי

שלום דנה כמה מ'לג סידן יש בכף גדושה של סומסום? תודה יוסי

18/06/2008 | 07:45 | מאת:

שלום יוסי, בכף שטוחה של שומשום יש כ- 90 מ"ג סידן. כמובן שאם היא גדושה יש יותר אך לגבי זה אין לי אפשרות לחשב אזי רצוי לשקול. ב- 100 גר' שומשום יש 975 מ"ג סידן. משקל כף שטוחה הוא כ- 10 גר'. בברכה, דנה

17/06/2008 | 23:02 | מאת: שי

למעיין שלום רב! יש לי שאחה לגביי חומצת אמינו שנקראת ל-גלוטמין בעבר קראתי שימוש בגאבא שזה יכול להפר את מאזן חומצות האמינו במוח ואיפשהו קראתי משהו שאני זוכר במעורפל שחייב להישמר איזון ביין שאר הדברים כגון אציטלין כולין דופמין סרוטנין וכו...... אני משתמש בלוריוון שפועל על הגאבא במוח וכנראה שעם הזמן הוא גורם למוח להפסיק לייצר את זה ויכול להיות שאני טועה כי גם זה זכור לי במעורפל מאיזה מקום 1)האם מותר להשתמש בגלוטמין בלבד בלי שאר חומצות אמינו כתוסף והאם מותר להשתמש בגלוטמין כאשר צורכים לוריוון? 2 )האם יש סכנה לסמטוחה ביין התוסף לתרופה מיכוון שגלוטמין עם מנגן ו b6 משמש חומר מוצר לגאבא או מעלה את רמות הגאבא במוח? 3 )האם צריכת גלוטמין בלבד יכולה להפר איזון פנימי? 4 )ומה קורה כאשר לוקחים אותה תקופה והגוף מתרגל לקבל ממנה בוסט כמו זריקת מרץ ואז מורדים האם זה יכול לגרום לנפילה? הבנתי שגלוטמין זה חומר מוצא של חומצת אמינו גאבא, בנוסף יש לגלוטמין כמו שכותבים- שהוא מסיע לריכוז מיקוד זיכרון ערנות מצב רוח תפקודים קוגנטיבים וביצועים אינטלקטואלים יכולת חשיבה ותפקוד לב ומעיים וכו....... ובכלל משמשת כמקור אנרגיה ודלק למוח אשמח למידע תשובות ותיקון טעויות אם יש

18/06/2008 | 07:47 | מאת:

שלום שי, איני מתמצאת בתחום הנ"ל, פה יותר מדובר בהיבט כימי ורוקחות ולא תזונה ולכן מומלץ לפנות לפורום רוקחות. בברכה, דנה

17/06/2008 | 17:56 | מאת: למךילךל

כאלה http://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/thumb/7/78/Sa_almonds.jpg/180px-Sa_almonds.jpg אם רוצים למשל 200 מ"ג סידן משקדים כמה צריך לאכול?

17/06/2008 | 21:19 | מאת:

שלום, ב- 100 גר שקדים טבעיים יש: 235.קק"ל 8 גר' חלבון,20 גר' שומן מתוכו 13 גר' שומן חד בלתי רווי ו- 106.00 מ"ג סידן. בכדי להגיע למנה של 200 מ"ג סידן יש לאכול 200 גר שקדים. בברכה, דנה

18/06/2008 | 15:40 | מאת: למךילךל

200 גרם? תודה!

17/06/2008 | 16:24 | מאת: במבי

היי שאלתי היא הם בננות מיובשות נחשבות כמשמינות?אני אוהבת מאוד לאכול אותן אבל אני לא ממש יודעת לחשב כמה קלוריות ושומן יש נאמר בחצי כוס .אשמח אם תעני לי

17/06/2008 | 21:21 | מאת:

שלום, ב- 100 גר' יש כ- 250 קק"ל בממוצע. אין לי מידע לגבי כוס. שקלי 100 גר' בחנות וראי כמה זה שווה בכוסות. בברכה, דנה

16/06/2008 | 21:44 | מאת: רן

שלום וערב טוב, ברצוני להתייעץ, אם דבר זה אפשרי בפורום זה לגבי בחירת מקום ללימוד תזונה. אני מאוד מעוניין במקצוע זה, ורציתי לדעת באילו מכללות כדאי לי ללמוד... חשבתי לגבי מכללת רידמן למרות ששמעתי שמומלץ רק במכללת תל חי ורחובות... אבל הבעיה שיהיה לי קשה לעבור ולגור לבד שלוש שנים בעיר אחרת... האם רידמן היא מכללה מספיק מכובדת שאני אוכל להתקבל דרכה למוסדות ממשלתיים? האם היא מוכרת מטעם מוסדות במדינה כמעניקת תואר נחשב? Bs.c

17/06/2008 | 00:04 | מאת:

שלום רן, איני יכולה להמליץ על מוסד. עליך לפנות למחלקה לתזונה קלינית במשרד הבריאות. למיטב ידיעתי, רק רחובות ותל חי קבלו אישור מהמלג לגבי זכאות לתואר אקדמי בנושא תזונה. לגבי מכללת אריאל אין לי מידע עדכני. כל המכללות האחרות לא מאפשרות עבודה במוסדות ממשלתיים כגון בתי חולים, אך בקופות החולים ניתן להתקבל לתחום הרפואה המשלימה, למרות שיעדיפו בעל תואר אקדמי בתחום התזונה. בברכה, דנה

17/06/2008 | 10:19 | מאת: רונן

קודם כל, הנה מסמך מאד מעניין ששופך קצת אור על כל התחום - נתקלתי בו באתר שנקרא סינית בלוג. http://blog.sinit.co.il/post/2008/04/d791d7aad799-d7a1d7a4d7a8-d79cd79cd799d79ed795d793d799-d7a8d7a4d795d790d794-d7a1d799d7a0d799d7aa.aspx זה לא אתר שמפרסם מכללה מסויימת אלא מיועד לקהל המתעניינים. כאן תוכל לקרוא מי מוכר מבחינה מקצועית, ומה צריך לבדוק שאתה בוחר מוסד לימוד. אני לא יודע לגבי מוסדות ממשלתיים, ובאמת מומלץ לדבר עם משרד הבריאות. בעניין קופות החולים - יש כמה מכללות שעובדות בשיתוף פעולה עם קופות חולים, כמו סמינר הקיבוצים שעובדים עם הכללית, ורידמן שאין לי מושג לגביהם.פשוט יצא לי לדבר עם בוגר של הסמינר ואני יודע שהוא עובד בכללית. בהצלחה.

16/06/2008 | 14:52 | מאת: דין

שלום בבדיקות דם שבצעתי נימצו הפרעות בתיפקוד כבד נישלחתי לביצוע אולטרא סאונד ונמצא כבד שומני שאלתי היא ממה עליי להימנע מאילו ממאכלים למעט שתיית אלכוהול שזה הובהר לי אודה לכם על תשובתכם

16/06/2008 | 17:54 | מאת:

שלום דין, יש לפנות לדיאטנית קלינית ליעוץ אישי להתאמת תפריט דל שומן, סוכר ומלח. בברכה,דנה

16/06/2008 | 14:44 | מאת: שיר

שלום בתפקודי כבד נימצאו אצלי הפרעות בתיפקודי כבד וכן סכרת גבולית של 120 שאלתי היא באיזה מסוי המזון אני מוגבל תודה

16/06/2008 | 17:53 | מאת:

שלום, הדיאטה צריכה להיות דלת סוכר ופחמימות פשוטות ושומן. פנה לדיאטנית קלינית לייעוץ אישי. בברכה, דנה

16/06/2008 | 03:26 | מאת: שסק

שלום יש לי שתי שאלות את האמת. אני מאד אוהב אנשור פלוס, זה ממש טעים לי. אך אמרו לי שזה מעמיס על הכבד. אני מסתכן פה במשהו ? וגם אני מנסה לעלות במשקל אני אוכל בסביבות ה 2500-3000 קל' ביום. זה מספיק בשביל להשמין או שזה מספיק בשביל לא להרזות? אני לא עושה הרבה, כך שאין מצב שאני שורף יותר ממה שאני אוכל. אולי זה קשור לבלוטת התריס, אם היא עובדת יותר מדי אני מרזה או ההפך? טוב יצא בסוף שלוש שאלות. סורי :) ותודה.

16/06/2008 | 11:11 | מאת:

שלום, אין בעיה לצרוך אנשור פלוס כדרך להוסיף קלוריות וזה לא מעמיס על הכבד כלל. כמות הקלוריות תלויה בהוצאה האנרגתית שלך כך שאין לי אפשרות לומר אם זה מספיק. לרוב ההמלצה נעה על לפחות 35 קק"ל לק"ג משקל גוף על מנת שתוכל לעלות במשקל, אך זהו לא מספר אבסולוטי וצריך לשקלל גורמים נוספים. בנוגע לבלוטת התריס, את הנושא אפשר לבדוק בבדיקת דם פשוטה. בברכה, דנה

16/06/2008 | 15:39 | מאת: שזיף

מה הכוונה ל 35 קק"ל לק"ג משקל גוף?

על העטיפה רשום 700 מ"ג השאלה אם זה לחתיכה אחת או מה? כי אם כן אז 2 זה 1,400 מ"ג.. יכול להיות?

שלום, זה המינון ל- 100 גר'. פרוסה היא כ - 20-25- גר' ולכן יש לחלק ל-4-5, כלומר בכל פרוסה יש כ- 160 מ"ג סידן. בברכה, דנה

16/06/2008 | 02:24 | מאת: יעקב

16/06/2008 | 12:48 | מאת: ךףחל

שכתוב על הבקבוק 180 מ"ג תודה!

15/06/2008 | 17:36 | מאת: ל.

דנה שלום, ב-12.6 כתבתי שאלה בנושא "שתייה מרובה" (והיא פורסמה ונמצאת בפורום זה), אך טרם נעניתי. נראה לי ששאלתי "נפלה בין הכיסאות". לפיכך אני מפנה אליה תשומת לבך, ואודה על תשובתך. ל.

15/06/2008 | 20:17 | מאת:

שלום, תשובתי בשאלה המקורית. בברכה, דנה

15/06/2008 | 17:14 | מאת: לךףחךףלח

בין הארוחות וכמה ? והאם יש פרי שיש בו את כל הויטמינים מכל הפירות?

15/06/2008 | 20:13 | מאת:

שלום, אין פרי מיוחד שאני ממליצה עליו,כל הפירות מבחינתי מומלצים כל עוד נצרכים בהתאם לגודל המנה המומלצת. ההמלצה היא כ- 3 מנות פרי ליום. לכל פרי ייחוד משלו, אחד מכיל יותר ויטמין C אחר מכיל יותר חומצה פולית, ולכן רצוי לגוון בין כל הפירות האהובים עליך. בברכה, דנה

14/06/2008 | 22:51 | מאת: רודי

שלום למה אני צריך לאכול חלבון מן הצומיח ,אם אני אוכל כ12 חלבוני ביצה ליום ? הרי בחלבון הביצה יש את כל חומצות האמינו . נכון ? תודה רודי

15/06/2008 | 14:55 | מאת:

שלום רודי, קשה קצת להמנע מחלבון מן הצומח אפילו אם אתה אוכל לחם או פסטה או תפוחי אדמה, אינך חייב לאכול אם אתה אוכל חלבון מן החי, אך זה פשוט בלתי נמנע מבחינת התזונה. בברכה, דנה

16/06/2008 | 10:42 | מאת: רודי

האם זה מספיק?,משקלי 80 ק'ג. תודה רודי

14/06/2008 | 16:27 | מאת: רוית

שלום, לפני כשבע שנים, בגיל 22, עליתי ממשקל 53 למשקל 83 בתקופה של כחצי שנה. מאז ירדתי 17 קילו ועליתי ל88. עתה אני רוצה לנסות ולרדת שוב במשקל, אך הפחד הגדול שלי הוא שמכיוון שנשארתי במשקל גבוה זמן רב, כשארזה העור ישאר רפויי. רציתי לדעת האם יש דרך בה ניתן להימנע מעור רפויי? תזונה או תרגילים מיוחדים? תודה

14/06/2008 | 16:53 | מאת:

שלום רוית, לא ניתן להמנע מכך לחלוטין אך ככל שתחזקי את השרירים אפילו עד לפני שתרדי במשקל כך השינוי יהיה פחות דרסטי וישאר פחות עור תלוי. תרגילים לחיזוק שרירים כמו כפיפות בטן, ריצה, פילאטיס ועוד. במקביל יש לערוך שינויים בתזונה ולנסות לרדת לאט ככל שאפשר. בברכה, דנה

14/06/2008 | 10:47 | מאת: ויטמינה

דנה שלום. שמתי לב שתגובות בפורום שאינן מוצאות חן בעיניך ולעתים אף מעמידות את תגובותיך שלך באור לא מקצועי את מוחקת. לא יאה. דה לא קורה בפורום תזונה טבעית. לתשומת לבך.

14/06/2008 | 11:28 | מאת:

שלום ויטמינה, תגובות לא נאותות נמחקות מהפורום ע"י מנהליה. המלצתי היא, אם הפורום ותשובותיו לא מתאימות לקוראיו, ישנם פורומים אחרים בנושא. בברכה, דנה

14/06/2008 | 08:55 | מאת: ירון , בן 37

שלום רב, לאחרונה מתחתי/קרעתי 3 (!!!) פעמים בתוך חודשיים שרירים שונים ברגליים במהלך משחק כדורסל (מתוך 5 פעמים ששיחקתי, 3 פעמים מתחתי/קרעתי) נהגתי לשחק גם לפני כן, והכול היה בסדר מה קרה לי פתאום? האם יש קשר לתזונה? (אני נוהג לאכול המון שוקולד) האם ישנה המלצה לתזונה לחיזוק השרירים ולהימנעות ממקרים כאלה בעתיד? תודה מראש

14/06/2008 | 10:09 | מאת:

שלום ירון, איני מומחית בתזונת ספורט, המלצתי פנה לאתר של מכון וינגייט שם יש פורום תזונה של איילת ויינשטיין המומחית לתחום.http://www.wingate.org.il/Index.asp?CategoryID=926 בברכה, דנה

13/06/2008 | 16:47 | מאת: כרמית

בתי בת 3 חודשים מטופלת בנוטרמיגן וזנטק כתוצאה מריפלוקס.יש לי שאלה לגבי איחסון של הנוטרמיגן,האם זה נכון שברגע שאני מכינה אוכל היא לא רוצה לאכול ואני שמה אותו במקרר ומחממת אותו אי אפשר לחמם אותו בשנית לאחר כמה שעות ואז אני צריכה לזרוק אותו? מה קורה אם מלכתחילה אני נותנת לה את האוכל עם מים מים חמימים.תודה כרמית

13/06/2008 | 20:20 | מאת:

שלום כרמית, איני מומחית בתזונת ידלים. פני לרופא או לדיאטנית שהמליצו לך על התכשיר.או פני לאתר החברה. בברכה, דנה

13/06/2008 | 12:54 | מאת: מישהי

שלום, עשיתי בדיקות דם ושם התגלה אצלי ירידה בברזל. רציתי לדעת מה ניתן לאכול כדי העלות את הברזל בגוף. תודה.

13/06/2008 | 15:14 | מאת:

שלום, ראשית יש לברר את מהות הירידה של הברזל וצריך לבדוק מאגרים כולל טרנפרין ופריטין. מקורות לברזל הינם בשר הודו, בקר, דגים ועוף וכבד. בברכה, דנה

14/06/2008 | 22:47 | מאת: יניב

ואילו תחליפים ניתן למצוא לברזל בתזונה צמחונית?

13/06/2008 | 12:42 | מאת: ליאור

שלום רב ברצוני לשאול מספר שאלות האם בצק שמרים או בצק פלו וכול סוגי בצקים למניהם שבמאפים הם כמו בצק עלים מבחינת שומן טרנס ?? והאם זה יכול להיות מאפים בורקסים קראוסנים ללא שומן טרנס ?? כי לדוגמא מאפית אריאל פירסמו שהמאפים שלהם ללא שומן טרנס כי יש להם מרגרינה עם אחוז של שומן הגיוני הדבר ? או שזה אקט שווקי ..? להאמין או לא .?

13/06/2008 | 15:13 | מאת:

שלום ליאור, בכל מוצר המשתמש במרגרינה ו/או בשומן צמחי מוקשה יכיל שומן טרנס. זה כולל בצק שמרים, עלים ופריך. בצק פילו הינו בעל תכולת שומן יחסית נמוכה לעומת העלים ולכן יכיל פחות טרנס באופן משמעותי. לגבי מאפיית אריאל, איני יודעת באיזו מרגרינה משתמשים, אך יכול להיות שיהיה פחות טרנס ויותר רווי, רצוי לשאול באיזו מרגרינה משתמשים. בברכה, דנה

13/06/2008 | 09:01 | מאת: אוראל

שלום רב, בני בן ה-7 חודשים מקבל טיפות ברזל, כ-6 טיפות ביום. יחד עם זאת בבדיקות עוקבות נתגלה המוגלובין 10.6, 10.7 במקום 11.1 , וכן MCV 71 במקום 72. מלבד טיפות ברזל הוא אוכל כארוחה עיקרית מרק ירקות טחון בתוספת בשר הודו אדום. ברצוני לדעת האם יש מקום להעלות את כמות הברזל היומית הניתנת ביחס למשקלו (הוא שוקל 8.5 ק"ג), וכן איך אפשר לשפר את המצב באמצעות תזונה, בהתחשב בעובדה שהוא אוכל כרגע תמ"ל ואוכל טחון. לתשובתכם המהירה אודה, אוראל.

13/06/2008 | 11:03 | מאת:

שלום אוראל, אני מומחית בתזונת ילדים. לגבי התזונה הנכונה פני לדיאטנית קלינית מומחית לתזונת ילדים. באשר להעלאת מינון הברזל, פני לרופא הילדים. בברכה, דנה

12/06/2008 | 17:02 | מאת: דויד

שלום רב: עשיתי בדיקות דם ובין היתר יצא לי שערכי ויטמין D אצלי בדם הם 31.3 אבל לא מצוינת שם הסכלה או התחום, ברצוני לשאול האם זה תקין ואם אתם יודעים את תחום המינימום והמקסימום תודה דויד

13/06/2008 | 11:01 | מאת:

שלום דויד, תשובות המעבדה של ויטמין D הינן בעיתיות מסיבות רבות ומכאן שגם ההחלטה לגבי מהן רמות תקינות משתנה בהתאם לערכה שבה משתמשים לבדיקה, סוג הויטמין D שבודקים ( יש לפחות 2 סוגים אפשריים) איזורים גיאוגרפים, גיל, מין ועוד. נכון שהטווח הנמוך הוא 15 ננוגרם/מ"ל, אך רוב מחקרים מצאו כי רמות נמוכות מ- 30 יכולות כבר להעיד על חסר יחסי ועל עליה בסיכון לשברים מסוימים. הואיל ואתה נמצא בטווח הנמוך של הנורמה המקובלת היום לטיפול, מומלץ לגשת לרופא מומחה לנושא ולהתייעץ לגבי המשך טיפול, אם צריך. בברכה, דנה

ענית לי אבל לא הבנתי כיצד לחשב. כתבת 6 גר' חלבון, 100 גר' = מנת חלבון. לא הבנתי כיצד לחשב. ולמה אני שואלת: יש כאלו שאומרים שפרוסה אחת של גבינה צהובה 9% או 5% = מנת חלבון ואילו עתה נאמר לי ששתי פרוסות של גבינה 5% = מנת חלבון לעומת פרוסה אחת של 9% = מנת חלבון. חשוב לי לדעת מה נכון כדי לא לפגוע בתהליך הירידה/שמירה על המשקל כי התחלתי לאכול 2 פרוסות גבינה צהובה 5% באופן קבוע. אודה מאוד מאוד על עזרתך ותשובתך.

כנסי למחשבון שבקישור ותבדקי כמה חלבון בדיוק יש בפרוסת גבינה צהובה- http://www.goleango.com/calorie-calculator.php

שלום חוה, מנת חלבון לרוב מוגדרת כ- 6 גר' חלבון וכ- 70-100 קק"ל. אם המטרה היא לרדת במשקל אז חשבי את כמות הקלוריות ואל תתייחסי לחלבון. אם פרוסת גבינה צהובה רגילה מהווה מנה אחת של חלבון כי מכילה 6 גר' חלבון כו-90 קק\"ל, אזי גבינה צהובה לייט 9 או 5 אחוז היא בערך 1.5-2 פרוסות, כי מבחינה קלורית זה כ- 100 קק"ל אבל מבחינת חלבון זה יותר. החישוב הקלורי משתנה בגלל ירידה בתכות השומן שהתרומה הקלורית שלו גבוהה יותר מחלבון. בברכה, דנה

12/06/2008 | 10:02 | מאת: דליה

שלום דנה אני אוכלת לחם מקמח מלא, ואני אוכלת ממנו כל יום 4 פרוסות, ועל האריזה כתוב שפג תוקפו בדיוק עוד חמישה ימים, ואני לא מספיקה לאכול לבדי את כל הלחם תוך חמישה ימים, אני שומרת את הלחם במקפיא, האם ההקפאה מאריכה את הימים ללחם עד שהוא מתקלקל? או שצריך לשים לב רק לתאריך שכתוב על האריזה?

12/06/2008 | 10:08 | מאת:

שלום דליה, אפשר להקפיא ולהפשיר למרות תאריך התפוגה. תאריך התפוגה הוא למזון טרי ולא קפוא. בברכה, דנה

12/06/2008 | 10:39 | מאת: דליה

שאם אני שומרת את הלחם במקפיא אז אני לא צריכה להתייחס לתאריך התפוגה?

11/06/2008 | 21:23 | מאת: אברהם

אני בן 66 .בבדיקות דם שעברתי לאחרונה נימצא: ברזל 46 המוגלובין 12 ואילו חומצה פולית 43. עד אשר יתבצעו הבדיקות הרפואיות לאתור הסיבות, האם תוכלי להמליץ לי על מאכלים שיסעו להעלאת הברזל וההמוגלובין? תודה רבה.

שלום אברהם, מקורות טובים לברזל: בשר בקר, הודו וכבד.יש לבדוק גם B12, פריטין וטרנספרין מעבר לבירור הסיבות הכוללות בראש ובראשונה דם סמוי בצואה, גסטרו וקולונוסקופיה. בברכה, דנה

11/06/2008 | 19:10 | מאת: נטע

אני בת 32 וסובלת מעצירות כרונית מאז שאני זוכרת את עצמי. זה מתבטא בכך שאמנם יש לי יציאות כל יום אך יציאות קשות. כל הזמן מדברים על תזונה בהקשר של הקלה על עצירות. מה מומלץ לאכול וממה להמנע במצב כזה? אציין שאני שותה המון(!) מים במהלך היום, הולכת ברגל הרבה, אוכלת בעיקר אוכל "מלא" (אורז מלא, לחם מקמח מלא וכו') ומשתדלת להרבות בפירות. אשמח לייעוץ נוסף בעניין.

11/06/2008 | 19:38 | מאת:

שלום נטע, מבחינה תזונתית את עושה הכל, פעילות גופנית, שתיה וסיבים תזונתיים. אפשר להתייעץ גם עם גסטרואנטרולוג. בברכה, דנה

11/06/2008 | 15:46 | מאת: מורן

דנה שלום, מה צריך להיות המשקל של כוס אורז מבושל (נחשב לשתי מנות פחמימות) ? יש לי בעבודה כוסות גדולות מאוד, ואני מעדיפה להתבסס על שקילת האורז המבושל במקום על מדידה באמצעות כוסות שיכולות להטעות אותי. תודה !

11/06/2008 | 17:26 | מאת:

שלום מורן, כוס אורז אחרי בישול שוקלת כ- 180 גר'. בברכה, דנה

11/06/2008 | 12:13 | מאת: חופית

לבני בן השלוש וחצי אובחנה מחלת עור ועל כן הומלץ להימנע ממאכלים הבאים: ביצים,סויה, טחינה,בוטנים,מלון,תות שדה,אפרסק. שאלתי היא איזה מזונות יכולים להוות תחליףלמרכיבים התזונתיים שנימנעים מבני? בנוסף עלתה דאגתי למרכיבי הקלוריות מאחר ובני שוקל 12 קג' בלבד וניראה לי שהקלוריות בתפריט הנוכחי לא מספיקות,האם תוכלי להמליץ לי מה כדאי? הימנעות זו הוכיחה עצמה בהטבה באופן משמעותי ומנעה מבני סבל.

שלום חופית, איני מומחית בתזונת ילדים. פני לדיאטנית קלינית מומחית לילדים בקופת החולים. בברכה, דנה

11/06/2008 | 07:57 | מאת: פציינטית

סיפרתי לרופא שלי שלאמא שלי יש אוסטיאופורוזיס ושזה תורשתי. אז הוא אמר לי שכרגע מפאת העובדה שאני צעירה מידי לטיפול מהותי, אני צריכה לאכול כל יום יוגורט, או לשתות כוס חלב. הבעיה היא שיוגורט עושה לי שלשולים (לא כל הזמן ורק אם זה בכמות, בגדול זה לא מתעכל אצלי טוב בקיבה, אני גם לא חושבת שחלב זה כל כך בריא). אז מה אני אמורה לעשות בעצם? הוא לא נתן לי שום פתרון נוסף, תרופתי. אמר שאני אעשה ספורט. איזה סוג של ספורט? והאם יוגורט באמת יעזור לי? כמו"כ, אני צמחונית ואנמית (עשיתי בדיקת דם לפני שבוע). והתגלה שהTSH שלי מעט גבוה. שוב, הוא לא נתן לי פתרון מהותי לדבר, אמר לי לקחת בי12 ולבוא שוב לבדיקה חוזרת בעוד מס' חודשים. אבל לא הוסיף דבר על תזונה, על איך אני אמורה להמשיך. מה אני אמורה לעשות בעצם?

11/06/2008 | 09:36 | מאת: חיים

לימור בן חיים התזונאית הקלינית של טרה כותבת על - חלב עיזים שיכולתו לריפוי אפטות בפה נתמך במחקר מעבדה. העובדה הזו היתה ידועה כתרופת סבתא, אך בימים אלו מאשש מחקר מדעי שנערך בבית חולים בילינסון בשיתוף אוניברסיטת תל אביב ומשרד הבריאות, כי חלב עיזים אכן משפיע על המערכת החיסונית. האם יש למישהוא מידע כיצד ניתן לברר מי החוקרים ? ואיפה נמצא מידע שכזה?

11/06/2008 | 13:16 | מאת:

שלום, טחינה, שומשום, חלבה כרוב מהווים מקור טוב לסידן, אמנם לא שווה ערך מבחינת ספיגה למוצרי חלב אך מקור טוב. סרדינים מהווים מקור נוסף. לגבי מוצרי חלב יש 2 אפשרויות, גבינה צהובה ומותכת דלות שומן מכילות הרבה סידן ואינן מכילות לקטוז ולכן יכול להיות שיהוו מקור טוב לסידן מבחינתך. לגבי שאר מוצרי החלב, אם יש לך רגישות אפשר לקחת לפני אכילתם אנזים לקטאז שנקנה בבית מרקחת. במידה ואלו לא מתאימים לך, את יכולה לקחת תוסף סידן אחד ליום של 600 מ"ג, גם בלי המלצת רופא.חשוב לבדוק לפני כן רמות סידן, ויטמין D ו-PTH. בברכה, דנה

11/06/2008 | 22:04 | מאת: פציינטית

תודה

10/06/2008 | 22:02 | מאת: ליהי

שלום דנה אני מעוניית לדעת מה את חושבת על תה טיבטי, האם לשתות פעם ביום תה טיבטי רק לפני השינה האם זה רע מאד? אני שותה עד 8 כוסות מים ביום ולעיתים יותר.

10/06/2008 | 22:26 | מאת:

שלום ליהי, איני רואה בשתיית תה טיבטי יתרון, אלא אף חסרון כי מעכרת העיכול מתרגלת, לכן הייתי ממליצה להפסיק. בברכה,דנה

10/06/2008 | 20:35 | מאת: מירב י

שלום. בשלושה-ארבעה חודשים האחרונים אני נוטלת מדי יום תוסף B12 לאחר שנמצא נמוך מאוד. כיום ערכתי בדיקת דם ונמצא שרמת ה-B12 עלתה מאוד ואף חורגת מהגבול העליון של הנורמה (אצלי-957). האם ניתן לפיכך להפסיק את נטילת הויטמינים? שאלה נוספת: רמת הכולסטרול הכללי והכולסטרול "הרע" יצא גבוה מדי (כול' כללי- 235.69 וה-LDL 154.5). האם זה אומר שעלי להתחיל בדיאטה דלת כולסטרול? (אני בת 31 ) תודה מראש, מירב

10/06/2008 | 20:51 | מאת:

שלום מירב, לא הייתי מפסיקה את התוסף ויטמין B12 פשוט הייתי מורידה מינון, כי מה שאת רואה בדם לא משקף בהכרח מאגרים לכן רצוי להמשיך עד מילוי מאגרים. לגבי הכולסטרול, השאלה האם את נוטלת גלולות.במידה וכן, הפסקה תוכל לשפר, במידה ולא רצוי לשמור על תזונה מתאימה בשילוב פעילות גופנית. בברכה,דנה

10/06/2008 | 21:53 | מאת: אביבה

שלום. נטילה יומית של שמן דגים עם מינון יומי של לפחות 1200 מג חומצות אומגה-3 ישפרו את פרופיל השומנים שלך וזה הדבר היחיד שיכול להעלות את הכולסטרול הטוב HDL שהוא ודאי נמוך אצלך.נמוך זה מתחת ל-50

11/06/2008 | 21:37 | מאת: מירב י

10/06/2008 | 15:04 | מאת: ניקה

שלום אני בת 63 שוקלת 62קג. רוצה לדעת כמה קלוריות אני צריכה לאכול ביום וכמה קלוריות ליסרוף ב פעילות גופנית יומית (הליכה בהליכון(לצורך ירידה ב מישקל. תודה

10/06/2008 | 21:04 | מאת:

שלום ניקה, אין באפשרותי לעשות הערכה כזאת על סמך הנתונים הללו בלבד.עליך לפנות לדיאטנית קלינית להערכה וחישובים. בברכה, דנה