פורום תזונה קלינית

פורום זה סגור לשליחת הודעות חדשות. לפורום הפעיל - תזונה קלינית - שיבא תל-השומר
15175 הודעות
14864 תשובות מומחה
28/08/2008 | 21:16 | מאת: מרינה

רציתי לשאול אם רמה גבוהה של טרגלצרידים (250) כתוצאה מנטילת גלולות מסוכנת לבריאות? או שאם זה לא מאוכל זה פחות חמור ואני יכולה להמשיך להשתמש בגלולות?אני אוכלת אוכל בריא, לא משמין ולא שותה משקאות ממותקים. תודה מראש.

29/08/2008 | 14:18 | מאת:

שלום מרינה, זה ממש לא משנה מהי הסיבה לעליה (בתנאי שהבדיקה נעשתה ב- 14 שעות צום מוחלט). אם זה גבוה מטיפול תרופתי או בעקבות אורח חיים לא בריא, שניהם מצריכים טיפול.לרוב גלולות מעלות כולסטרול ופחות טריגלצרידים, ולכן כדי לברר אם אין מקור או נטיה גנטית אחרת. בכל מקרה, פני לדיאטנית לייעוץ אישי להורדת טריגלצרידים והתייעצי עם רופא לגבי המשך טיפול בגלולות. בברכה, דנה

28/08/2008 | 20:14 | מאת: לדנה

דנה שלום לך.יש לי מס' שאלות בנושא השפעת התזונה על כושר ועל גוף האדם:1-עלייה במסת השריר.הבנתי שבכדי לעלות במסת השריר צריך להיות במצב ההפוך לדיאטה,שזה מאזן קלורי חיובי.אם זה נכון,מדוע זה כך? והאם אפשר לעלות במסת השריר במקביל לירידה ב% שומן? 2-מה דעתך על תוספי תזונה (בהנחה שאני מגיע למסקנה שכנראה איני מצליח להשיגם בתפריט היומ-יומי שלי) כמו אבקות חלבון לאחר אימון ושילוב של שתיית קפה\קפאין עם אבקות קריאטין להאצת "שריפת" הקלוריות בגופנו? 3-מה דעתך על הדיעות המיתולוגיות הרווחות במכוני הכושר על ה"הכרחיות" שבאספקת החלבון לגופנו (בשילוב בארוחה) תוך שעה מתום האימון? 4-ממה לדעתך אמורות הארוחות שלפני ואחרי אימון הכושר להיות מורכבות? וכמה זמן את ממליצה לאכול לפני ואחרי האימון? תודה מראש.

29/08/2008 | 14:21 | מאת:

שלום ראשיד, הואיל ואיני מומחית לתזונת ספורט אני אתן לך קישור לפורום תזונה קלינית של מכון וינגייט שם איילת ויינשטיין דיאטנית מומחית לנושא תענה לך על התשובות ביתר דיוק. http://www.wingate.org.il/Index.asp?CategoryID=926 בברכה, דנה

28/08/2008 | 12:21 | מאת: אלינוער

ד.נ. האם גם סלמון משומר מסרטן כמו סלמון מעושן? אלינוער

28/08/2008 | 13:20 | מאת:

שלום אלינוער, תלוי במה הוא משומר. אם במלח או חומץ אז פחות באופן משמעותי לעומת סלמון מעושן. בברכה, דנה

31/08/2008 | 08:42 | מאת: אלינוער

דנה שלום, אני סברתי לתומי ששימור במלח הוא הבעיה, לא הפתרון. אך מדברייך ניתן להבין ששימור הסלמון במלח פותר את בעיית הסיכון לסרטן. האם אני טועה? אלינוער

27/08/2008 | 09:01 | מאת: יןרם

שלןם דנה אם התה הירוק כל כך טוב, אז למה לא לטחון אותו ולשים אןתן בסלט , במקום לחלוט ? תודה יןרם

27/08/2008 | 12:47 | מאת:

שלום יורם, אני מניחה שאין בעיה עם זה, אולי רק הטעם. בברכה, דנה

27/08/2008 | 16:24 | מאת: יו

אין לך מידע קצת יותר מהנחה? שאלה מעניינת תודה יורם

27/08/2008 | 02:23 | מאת: מירל

שלום לדיאטנית ותודה מראש על התשובות, כמה אנשור פלוס נחשב ככמות מספקת ליום בהנחה שזו התזונה היחידה ? היתכן למרות האיכות הלא רעה בכלל של אנשור פלוס עדיין להכנס לתת משקל ותת חלבון ? אם כן אז מה הפיתרון הרי אי אפשר להגדיל בלי סוף כמות פחיות או בעצם השלמה עם אבקת חלבון? ולגבי אבקות חלבון עדיף סויה או מי חלב ?

27/08/2008 | 12:46 | מאת:

שלום מירל, כמותה אנשור פלוס המספקת תלויה בכמה קלוריות וחלבון המטופל צריך, יש כאלו שיסתפקו ב-4 ביום ויש כאלו שיצטרכו 6 ביום ולכן לא אוכל לתת לך תשובה מדוייקת בנושא.בוודאי שאפשר להכנס לתת משקל וחלבון אם הכמות שאת צורכת באנשור לא מספקת. אין הגבלה לגבי כמות האנשור היומית, צריך להתאימה לצרכים של המטופל. השלמה עם אבקת חלבון עדיין מצריכה תמיכה קלורית מתאימה, אך בהחלט אפשר, ועדיף אבקת חלבון ביצה או שמקורה מחלב. בברכה, דנהי

26/08/2008 | 13:29 | מאת: הורביץ

אני מגלה כל מיני הזהרות לגבי צריכת אצות,ובעיקר 2 בעיות תכולה גבוהה של יוד וארסן ,וכמעט בכל הפעמים אני מגלה שהכתבה מדברת על אצות בתוספי תזונה כדורים וטבליות .השאלה שלי אם כן האם יש הבדל בין אצות בתוספי תזונה לבין אצות מאכל,ומהם ההגבלות -אם יש- שכדאי להשגיח לגבי אצות מאכל כגון נורי או וואקמה.רוב תודות

26/08/2008 | 17:15 | מאת:

שלום, אצות מכילות כל מה שהים מכיל, וכך גם דגים. אם הים ממנו הגיעו עשיר בארסן וביוד גם הן יהיו ולהפך. כל שאין לי מיעד לגבי כל אצה, כי זה תלוי מהיכן מגיעה. רוב האנשים בישראל לא אוכלים אצות בכמות גדולה ומסכנת, וכן אם אין בעיות בבלוטת התריס, היוד לא משנה, אנו מפרישים את העודף. לגבי ארסן, שהוא רעיל, צריך כמויות גדולות של חשיפה, ועדיין לא קראתי מאמרים המסקרים את הבעיה במדינות או באוכלוסיות האוכלות הרבה אצות כגון במזרח הרחוק. לגבי האצות בתוספי מזון, הכמות כל כך זניחה, שזה לא נראה לא משמעותי, אך הואיל ואיני ממליצה על תוספי מזון, איני רואה בכך בעיה. למידע מדוייק יותר אתה מוזמן לפנות לאתר של משרד הבריאות אגף המזון. בברכה, דנה

25/08/2008 | 19:06 | מאת: רחלי

מהוא תפריט הדיאטה הרצוי למי שסובל מחומציות גבוהה בקיבה?

26/08/2008 | 11:20 | מאת:

שלום רחלי, המנעות ממזונות עתירי שומן ומטוגנים, בצל, שום, מזון מתובל וחריף, קפאין, עישון ואלכוהול. כמו כן לעיתים יש ליטול תרופות להורדת החומציות בייעוץ רופא. בברכה, דנה

29/08/2008 | 18:23 | מאת: רחלי

תודה על תשובתך מה היית ממליצה כן לאכול (הבעיה עם החומציות היא אחת מתוצאות לוואי של התרופות)

25/08/2008 | 13:24 | מאת: ניקול

אני בת 52 בגיל המעבר. מחזור יש, אבל לא סדיר. אין לי בעייה של חוסר סידן וויטמין די, וגם לא אוסטאופורוזיס. אם אני אוכל כל יום קופסת סרדינים, לא אצטרך לקחת למניעה כדור של סידן וויטמין די?

25/08/2008 | 14:07 | מאת:

שלום ניקול, אכילת קופסת סרדינים ליממה בהחלט מספקת כמות נאותה של סידן אך לא ויטמין D. לשם כך רצוי לקחת תוסף בהמלצת רופא. בברכה, דנה

26/08/2008 | 12:36 | מאת: אלינוער

ד.נ. האם אכילה יומיומית של קופסת סרדינים איננה מסוכנת מבחינת כמות הנתרן העצומה שיש בה? ובעיקר לחולי יל"ד? ושאלה נוספת, ברשותך: סרדינים וטונה (בקופסאות שימורים, כמובן) בשמן או במים - מה עדיף או בטוח יותר/פחות? תודה, אלינוער

25/08/2008 | 12:31 | מאת: עך קלורי

שלום רציתי לדעת כמה קלוריות יש במאפים של ארומה: גביניה ,בורקס פינוקים, טראט גבינה ותפוח עץ,וקורסאון שקדים ושוקלד.. עליהם לא כתוב הערך הקלורי באתר.... תודה מראש

25/08/2008 | 13:44 | מאת:

שלום, גם לי אין מידע מדוייק בנושא. מדבור בהערכה בלבד: קרואסון כ- 400-500 קק"ל. בורקס כנ"ל, ייתכן ויותר. טארט גבינה- 300-400 קק"ל לפחות. כמובן שייתכן שזה יהיה יותר, לגבי כולם. בברכה, דנה

24/08/2008 | 23:25 | מאת: שי

בבקשה תגובתכם לבדיקות כוסטרול חוזרות שביצעתי. (לפני שבוע ערך הכולסטרול עמד על 282mg/dl כנראה שלא הקפדתי על צום 12 שעות טרם הבדיקה) בכל זאת 252mg/dl הוא ערך גבוה. שלחו אותי לדיאתנית מהם דרכי הטיפול המקובלים? כימיה בדם Glucose (B) | mg/dl 110 Cholesterol | mg/dL | * 252 Triglycerides | mg/dl 250 HDL-Cholesterol | mg/dl | * 37.5 LDL Cholesterol Calculat. | mg/dl | * 182 CK | u/l | 171 אימונולוגיה C.R.P | mg/dL | 1.22

25/08/2008 | 11:58 | מאת:

שלום שי, ערכי הכולסטרול שלך אינם תקינים, לא רק מסתכלים על סך הכולסטרול שהינו מדד פחות חשוב, אלא על הרכבו. רמת ה-LDL שנחשב לכולסטרול הרע גבוהה מאוד ורמת ה-HDL הכולסטרול הטוב נמוכה מאוד. כמו כן יש לך טריגלצרידים גבוהים וסוכר לא תקין. בשלב זה הדיאטה המקובלת היא דיאטה להורדה במשקל, אם צריך, דיאטה דלת סוכר ופחמימות ודלת שומן. כל זה יעשה במסגרת ייעוץ אישי אצל דיאטנית.במידה והטיפול התזונתי לא יעזור יש לשלב טיפול תרופתי. בברכה, דנה

24/08/2008 | 19:25 | מאת: אאאאא

שלום. בפורום תזונה האחר פה באתר לא ענו לי אז אני ישאל אותך אותו דבר: יצא לי ליקרוא (וגם ההגיון אומר כך) שקלוריות בעלות ערך קלורי שלילי, לדוגמא נניח מלפפון יש בו 10 קלוריות, אז הגוף יוציא 15 במהלך העיכול, שממזונות אלה כמו מלפפון, תפוח, ברוקולי. שאלתי היא האם ניתן לאכול אין סוף מהם אפילו שנגיע בסוף היום למספר קלוריות גבוה בהרבה מה- BMR ? כמו כן קראתי פעם שחלבון, בכל סוג, נידרש לגוף מעל 5 קלוריות בעיכול (5.7 אם אני לא טועה) והרי גרם חלבון= 4קלוריות, אז גם פה ניתן לאכול כמויות חלבון כמה שרוצים? אני לא מדבר על הפן הבריאותי אני צורך המון חלבון בכל מיקרה כי אני מיתאמן אינטנסבי ביותר בעל מסת שריר גדולה. אם כל זה נכון בעצם אז יהיה אפשרי לשלב ביניהם בתפריט עם שומן נחוץ לירידה ( לירידה במשקל) ? ועוד שאלה, כמה נידרש לגוף בתהליך העיכול של שומן? אני יודע שזה משתנה במזונות אבל רק לשומן עצמו. סליחה על אורך ההודעה ואשמח לתשובה מפורטת אם תוכל, ואפילו אם תוכלי להפנות אותי לאתר כלשהו שמפרט ומסביר לעומק את נושאים כאלה אם את מכירה. תודה והמשך שבוע טוב.

25/08/2008 | 11:51 | מאת:

שלום, אין לי את המידע שלך יש לגבי הערך הקלורי שאנו מוציאים על עיכול מזונות שונים ולכן ייתכן ובחלק מהמזונות יהיה גרעון קלורי, אך רוב המזונות אינם כאלו.לגבי חלבון, נכון שתרומה קלורית של 1 גר' חלבון היא 4 קק"ל ואולי אנו מוציאים יותר בעיכול אך הדיאטה שלנו אינה מורכבת רק מחלבונים או רק מירקות דלי קלוריות אלא הרבה יותר מזה. בכל מקרה, אכן אנשים החיים רק על המזון שתארת ירדו הרבה במשקל בשל גרעון קלורי. בברכה, דנה

24/08/2008 | 13:07 | מאת: גפן

מכיוון שלחר ספורט מומלץ על 4-5 ביצים (החלק הלבן בלבד)

שלום גפן, בחלבון ביצה אחד יש כ- 10-15 קק"ל. בברכה, דנה

23/08/2008 | 20:20 | מאת: מעיין

תודה על התשובה. התפריט שלי בערך הוא: בבוקר 2 פרוסות לחם מלא+גבינה צהובה או מותכת פרי ברנפלקס וגרנולה ביחד מעורבבים צהריים לחמניה מקמח מלא+בשר או טונה וסלטים ערב: סלט ירקות+ביצה או סרדינים+חומוס+תירס לפעמים מעדן חלב או ארטיק האם זה בסדר מבחינת ויטמינים? אני בת 35 ועושה הרבה ספורט

שלום מעיין, איני מחווה דעה על תפריטים במסגרת פורום זה. לשם כך יש לפנות לייעוץ אישי. בברכה, דנה

23/08/2008 | 02:35 | מאת: חיעחליע

כמה ענבים מומלץ לאכול ליום? ויש הבדל בין אדומים לירוקים?

שלום, מנת פרי ענבים נחשבת ל-10-12 ענבים. הממלצה היא בין 3-4 מנות פרי ליום מפוזרות על פני היממה.מבחינה קלורית אין הבדל בין שחורים לירוקים. בברכה, דנה

23/08/2008 | 17:28 | מאת: חיעחליע

22/08/2008 | 11:26 | מאת: ל

שלום דנה אני רגישה ללקטוז. ויש לי שאלה בקשר לרגישות ללקטוז אם אני אוכלת יוגורט 1.5% עם ברנפלק שיש בזה המון ויטמינים וחלבון וזה נחשב לבריא, אז האם הויטמינים כולל אלו שביוגורט האם הם נספגים בגוף למרות האי סבילות ללקטוז שיש אותו ביוגורט? האם הארוחה הזאת שווה? האם הויטמינים שביוגורט ובברנפלק נספגים בגוף למרות השלשול מהרגישות ללקטוז? האם כשיש אי סבילות ללקטוז ארוחה כזו שווה ערך? או שבשילשול הכל יוצא ואין שום טעם בארוחה מזינה כזו?

23/08/2008 | 12:54 | מאת:

שלום, אם את משלשלת בעקבות אכילת היוגורט, אז חלק ניכר מהארוחה לא נספג ויוצא בצואה. לרגישות ללקטוז יש פתרון קל. ישנם כדורים המכילים את האנזים לקטאז, נוטלים לפני הארוחה וזה יכול לעזור בחלק ממקרי השלשול בעקבות רגישות ללקטוז. אם זה לא עוזר, אכלי ברנפלקס ללא יוגורט, או עם חלב דל לקטוז. בברכה, דנה

23/08/2008 | 16:47 | מאת: ל

ואם אני לא ממש משלשלת מזה אז ניספגים הויטמינים? אני מרגישה רק את האי נוחות של הרגישות ועוד שאלה, כשיש יציאה רגילה, תקינה לחלוטין, בבוקר, אז ויטמינים לא יוצאים?

21/08/2008 | 22:23 | מאת: אילנית

אחותי סובלת מכאבי בטן קשים המלווים בשילשולים וחוסר תיאבון, והיא ירדה רבות ממשקלה. היא מתקשה מאוד בתפקוד היומיומי מפאת החולשה הגופנית וכן בגלל המצב הנפשי הירוד. מטופלת מזה כחודש וחצי בסרוקסט ו20מ"ג קלונקס מה הייתם ממליצים כדי להתמודד עם הדלקת בקיבה וחוסר התיאבון ומה כדאי לאכול כדי לחזק את הגוף המצב שכזה? אני יודעת שהשאלה מורכבת ואשמח מאוד אם תוכלו לסייע בתשובותיכם. תודה

23/08/2008 | 12:56 | מאת:

שלום אילנית, ראשית יש לפנות לרופא מומחה גסטרואנטרולוג לבירור הבעיה ולמצוא לה פתרונות תרופתיים ובמקביל לפנות לדיאטנית קלינית לייעוץ אישי. לצערי אין באפשרותי לתת ייעוץ אישי במסגרת פורום זה הואיל והבעיה מורכבת. בברכה,דנה

21/08/2008 | 21:55 | מאת: נועה

אני סובלת מדלקת בקיבה ומאז ומתמיד ממעי רגיז אני חלשה מאוד סובלת מכאבי בטן ושלשולים ומצב הרוח שלי גם הוא ירוד מאוד (נוטלת לאחרונה קלונקס וסרוקסט) מה הייתם ממליצים מבחינת תזונה על מנת להתחזק - ומהר?? וגם כדי להתמודד עם כאבי הבטן והדלקת אני יודעת שזו שאלה מורכבת ואודה למי שיוכל לסייע בתשובתו תודה

23/08/2008 | 12:57 | מאת:

שלום נועה, ראי תשובתי לאילנית, בשאלה שמעליך בפורום. בברכה,דנה

24/08/2008 | 11:38 | מאת: נועה

תודה

21/08/2008 | 14:56 | מאת: גלי

יש לי בגיל 50 כולסטרול גבוה.מה מוריד כולסטרול וממה להמנע?תודה.

21/08/2008 | 16:48 | מאת:

שלום גלי, עליך לפנות לדיאטנית קלינית לייעוץ אישי בשלב ראשון. כתבתי פעמים רבות בנושא באתר זה. ערכי חיפוש בפורום זה תחת הכותרת " כולסטרול" ו"שומנים" ותוכלי לראות את כל התשובות והשאלות בנושא. בברכה, דנה

21/08/2008 | 04:35 | מאת: נעם

רציתי לדעת בבקשה כמה קלוריות יש בנקניקית עוף ואיך מחשבים קל' שמכילות שומן כמו לדוגמא מעדן 3% שומן הערך הקלורי שמצויין הוא 114 קל' ל- 100 גר' והקל' של שומן לא שוות לקל' של פחמימות או חלבונים.. אז כמה זה יוצא? מצטערת על הבלבול, פשוט לא הבנתי איך מחשבים את זה. תודה רבה מראש. נעם.

21/08/2008 | 10:07 | מאת:

שלום נעם, זה תלוי בגודל וסוג הנקנקיה. מדובר בערך ב- 100-150 קק"ל בממוצע אך יכול להיות יותר. 1 גר' שומן= 9 קק"ל 1 גר' פחמימה/חלבון= 4 קק"ל. לדוגמה: לדוגמה גבינה 5%, הדבר אומר שב-100 גר' גבינה יש 5 גר' שומן שזה אומר 45 קק"ל מגיעות משומן והשאר מפחמימות וחלבונים. בברכה, דנה

21/08/2008 | 14:16 | מאת: נעם

20/08/2008 | 23:32 | מאת: שאלה

האם שמשלשלים (כתוצאה מקילקול קיבה או אכילת משהו מקולקל) שהגוף נמצא בגרעון קלורי? הכוונה האם כול הויטמינים והקלוריות לא נספגים בגוף? ולכן צריך להשלים מבחינת קלוריות? תודה מראש

21/08/2008 | 10:09 | מאת:

שלום, בעיקרון בשלשול פחות מרכיבי מזון נספגים וייתכן ויהיה גרעון קלורי, אך תלוי לכמה זמן, אם מדובר ביום יומיים אין לכך משמעות קלינית. אם השלשולים ממושכים וכרוניים בוודאי שיהיה חסך קלורי וחסך בכל מרכיבי המזון. בברכה, דנה

20/08/2008 | 20:53 | מאת: הרשקוביץ

אני מקפיד על תזונה בריאה,וזה פחות או יותר מסתכם בכך שאני מרבה(מאוד) באכילת ירקות ופירות,וזה מעורר בי 2 ספקות 1)אני אכול ספקות אודות הריסוסים והרעלים ,אני חושש שהחוקים והתקנות בעניין לא מביאים בחשבון אכילת כמויות גדולות והם בעיקר מחשבים צריכה ממוצעת של האזרח הממוצע (ואני כאמור אוכל ממש המון ירקות ירוקים שהם הכי מרוססים) ואני תוהה האם יצא שכרי בהפסדי,כלומר האם הבריאות שבירקות מתקזזת לי בהצפה של הריסוסים (כי אני אוכל המון) 2)ישנם ירקות ירוקים דוגמת השמיר פטרוזיליה וכדו,האם מותר לאכול מהם בלי גבול או שבגלל שהם צמחי תיבול אסור להרבות בהם,ואם אכן אסור להרבות באכילתם מהי הכמות המותרת? והאם חסה נכללת באיסור היכן ניתן למצוא מידע על הריסוסים ועל הירקות המועדים להיות מרוססים?

21/08/2008 | 10:08 | מאת:

שלום הרשקוביץ, לגבי שאלתך הראושנה, איני יכולה לתת לך תשובה משכילה כי משהו שחקר את הנושא או בדק אותו ולכן איני יכולה לדעת מהו הפסדך. אם יש לך חששות אפשר לגוון עם ירקות ופירות אורגניים בכדי להוריד את עומס הריסוס. כל הירקות שציינת בחלק השני, בהנחה שהינך אדם בריא ללא בכיות מיוחדות ומחלות כליה, אין הגבלה מיוחדת. בברכה, דנה

20/08/2008 | 20:32 | מאת: גילה

שלום רב ותודה מראש רציתי להתיעץ איני מעשנת מזה חודש וחצי, ומאז פשוט נעלמה לי ההרגשה של הרצון להכנס לשירותים איני סובלת מעצירות אך ללא נרות גליצרין פשוט איני מתפקדת כמו שצריך אני מרגישה שהחלפתי התמכרות אחת באחרת ואיני יודעת מה לעשות אשמח ליעוץ וגם לדעת האם מוציוויטל יכול לעזור במקרה כזה? תודה מראש ושיהיה רק טוב

21/08/2008 | 10:05 | מאת:

שלום גילה, ידוע כי ניקוטין מזרז פעולת מעיים, ואכן אנשים המפסיקים לעשן נוטים לסבול בשלב ראשון מעצירויות. הדרך הטבעית לטפל בזה בעזרת תזונה נכונה, עשירה בסיבים תזונתיים, דגנים מלאים, ירקות ופירות, שתיה מספקת והרבה פעילות גופנית המזרזת פעולת מעיים. כמובן שנרות הם לא פתרון אידאלי ולכן עדיף תוספים וטיפולים טבעיים. מוציויטל יכול לעזור אך גם למוצר זה מפתחים התרגלות. התייעצי עם דיאטנית ורופא במסגרת קופת החולים. בברכה, דנה

20/08/2008 | 20:18 | מאת: מעיין

אם אני אוכלת רק בשישי שבת בשר ועוף ושאר השבוע 2 טונה במים וסרדינים אחד, האם זה מספק ברזל וויטמין בי 12? אם לא האם תוספת מולטי ויטמין יעזור?

21/08/2008 | 09:57 | מאת:

שלום מעיין, מבחינת היותם מקור יחיד לברזל וויטמין B12 זה לא מספק, אך אנו מקבלים גם ממקורות אחרים, צמחיים, מוצרי חלב ודגנים ולכן צריך לראות תפריט שלם. המלצה על תוספים יש לקבל מרופא או דיאטנית במסגרת ייעוץ אישי. בברכה, דנה

21/08/2008 | 18:48 | מאת: מעיין

תודה על התשובה. התפריט שלי בערך הוא: בבוקר 2 פרוסות לחם מלא+גבינה צהובה או מותכת פרי ברנפלקס וגרנולה ביחד מעורבבים צהריים לחמניה מקמח מלא+בשר או טונה וסלטים ערב: סלט ירקות+ביצה או סרדינים+חומוס+תירס לפעמים מעדן חלב או ארטיק האם זה בסדר מבחינת ויטמינים?

19/08/2008 | 23:49 | מאת: חסיה

שלום.לפני כחודשיים התחלתי דיאטה בהתיעצות עם דיאטנית.לפני תחילת הדיאטה עשיתי בדיקות דם.לאחר כחודשיים הורדתי ממשקלי כ-7 ק"ג.אתמול עשיתי בדיקות דם לבדיקת הכולסטרול והתוצאות עגומות: HDL 36 לעומת 46 לפני הדיאטה,LDL - 175 לעומת 162 לפני הדיאטה.הכיצד?

20/08/2008 | 09:25 | מאת:

שלום חסיה, העובדה ש-HDL ירד לא מפתיעה כי עשית דיאטה, וזה בהחלט קורה, זהו החסרון בדיאטה להורדת כולסטרול. ה-LDL עלה מעט אך זה לא שונה משמעותית. לרוב לוקח יותר זמן לשינויים בבדיקות ואני בד"כ ממליצה לבדוק רק אחרי 3 חודשים. ייתכן והתפריט שניתן לך לא מתאים לך ויש לערוך יעוץ חדש עם הדיאטנית אליה פנית. בדיאטה להורדת שומנים ומשקל רצוי מאוד לעסוק בהרבה פעילות גופנית בשילוב, אחרת ה-HDL יורד מאוד. חזרי אל הדיאטנית להערכה מחדש. בברכה, דנה

19/08/2008 | 22:31 | מאת: מיה

שלום לכם, אני בת 62 בריאה באופן כללי. יש לי בעיה בכל פעם שאני אוכלת לחם. אני אוכלת לחם ללא שמרים, שיפון או חיטה מלאה. מיד כואבת לי הבטן, גזים והרגשה רעה. זה קורה גם באכילת עוגה ועוגיה, אפילו קטנה. בבדיקת דם AMYLASE (B) - 47 האם תוכלו לעזור לי? אגב, יש לי רגישות ללקטוז ואני לוקחת תוסף. תודה, מיה

20/08/2008 | 09:22 | מאת:

שלום מיה, ייתכן ויש לך אלרגיה לגלוטן, אך בירור של התופעה צריכה להעשות ע"י גסטרואנטרולוג. מעבר לכך, אם לחם ומוצרים עם קמח גורמים לך לאי נוחות, נסי להמנע מהם, לפחות לתקופה מסויימת, ולאכול רק מוצרים העשויים מאורז, תירס, קטניות אחרות. בכל מקרה התופעה דורשת בירור של מערכת העיכול ע"י רופא מומחה. לאחר התוצאות יהיה מקום לשיחה על תזונה מתאימה. בברכה, דנה

19/08/2008 | 16:18 | מאת: אורטל

שלום רב, רציתי להתייעץ איתך בקשר לכך שתמיד כשאני אוכלת אני לא יכולה להפסיק לאכול עד שאני לא מתמלאת לגמריי ושהבטן מתנפחת מאוד.. ובנוסף לכך אין לי יציאות יותר מפעם בשבוע.. (במקרה הטוב) מה עליי לעשות??

19/08/2008 | 17:59 | מאת:

שלום אורטל, לגבי החלק הראשון של השאלה, התשובה היא שליטה עצמית וטיפול בהתנהגות אכילה, דבר הנעשה במסגרת אישית בתמיכת דיאטנית קלינית. לגבי העצירות, נסי לשלב בתפריט יותר סיבים תזונתיים, דגנים מלאים, ירקות ופירות, שתיה מספקת של מים ופעילות גופנית על בסיס יומי. בברכה, דנה

19/08/2008 | 14:13 | מאת: סקיפר

אני בת 12 ועולה עכשיו לכיתה ז'. לא הייתי אומרת שאני ממש שמנה אבל אני שוקלת בערך 64 ק"ג ואני מטר 52. אני מרגישה לא בנוח עם הגוף שלי ולא יודעת מה לעשות... יש לי תפריט מסודר פחות או יותר אבל אני נשברת מעוד מהר לגבי המתוק... אבל אני רוצה להלצליח ולרדת במשקל כי אני מרגישה לא בנוח ללכת לבריכה או לים וגם הביטחון שלי טיפה מפוקפק בגלל זה. הייתי שמחה לקבל תשובה בהקדם, תודה...

19/08/2008 | 17:57 | מאת:

שלום, פורום זה אינו מיועד לייעוץ אישי. עליך לפנות לדיאטנית קלינית בקופת החולים להתאמת תפריט והדרכה אישית.זו תוכל לעקוב אחריך באופן רציף ולתת לך פתרונות לרגעי החולשה למתוקים. בברכה, דנה

19/08/2008 | 10:16 | מאת: עדן

דנה בוקר טוב, אני קוראת הרבה על יתרונות שבאכילת אגוזים (לא מצויין סוג או כמות) אבל מצד שני אני קוראת שהם לא מתאימים לכל אחד ולא מומלצים לאנשים עם... האם תוכלי לפרט לי מעט למי מומלץ , סוג האגוז והכמות ביום? תודה

19/08/2008 | 10:33 | מאת:

שלום עדן, אין המלצה מיוחדת לגבי סוג או כמות, ולרוב ממליצים לאנשים להורדת שומנים בדם ואיזון סוכרת. מדברים על כל סוגי האגוזים, פרט לאגוזי ברזיל. ישנו דגש על אגוזי קליפורניה. מדובר ב-5-6 ליום, אין צורך ביותר. אם אין מחלות כרוניות כגון כליה וכבד ובעיות שונות במערכת העיכול וכמובן אלרגיות, אין בעיה לצורכם על בסיס יומי. בברכה, דנה

19/08/2008 | 09:00 | מאת: טלי גליל

כיצד נוטלים כדור ב-12, לפני ארוחה, במהלך הארוחה או לאחריה? האם יש מאכלים מסויימים שצריך להמנע מהם בסמיכות לנטילת הכדור ובאיזה פרק זמן.? תודה

19/08/2008 | 10:31 | מאת:

שלום טלי, אם אלו כדורי מציצה מתחת ללשון אין למזון השפעה ואפשר לקחת לפני האוכל או אחרי האוכל, אף פעם לא עם אוכל, רצוי שחלל הפה יהיה נקי ממזון אחר. אם זה כדורים לבליעה, אפשר גם לפני וגם אחרי, מעט מאוד משפיע על ספיגת ויטמין זה ואין בעיה עם מזונות אחרים. בברכה, דנה

18/08/2008 | 23:03 | מאת: נטלי

שלום, רציתי לשאול על מאמר שקראתי באינטרנט. קראתי שסביבה חומצית בקיבה שמושפעת כמובן ממזון חומצי, משפיעה על שורה של מחלות בגוף וביניהם השמנה. כדאי לדאוג שהגוף יהיה תמיד בסביבה בסיסית, לא בקיצוני אבל יותר בסיסי מחומצי. העניין הוא שרוב המזונות (חוץ מפירות, ירקות מסויימים ושקדים) הם חומציים , מה שמביא לתפריט טבעוני עם אולי חסרים תזונתיים. מה דעתך על זה?

19/08/2008 | 10:28 | מאת:

שלום נטלי, לא ברור מה מקור המאמר, אך הוא לא ברפואה הקונבנציונאלית. אין קשר בין סוג המזון לחומציות הקיבה באנשים בריאים. החומציות בקיבה כל כך גבוהה שאין שום מזון שמשפיע עליה אולי רק על הפרשה. רמת חומציות הדם שלנו היא בצד הבסיסי יותר, אל זה קשור לאיזון מערכות כגון כליה וריאה, וסוג המזון שאנו אוכלים פחות משפיע. מזונות בהחלט יכולים לשנות את חומציות השתן, אך לזה השלכות אחרות לגמרי. בברכה, דנה

18/08/2008 | 20:41 | מאת: מאי

האם זה מסוכן לבריאות מבחינת כולסטרול, השמנה וכו' לאכול כל יום פרוסת גבינה צהובה אחת 9% תודה

19/08/2008 | 10:30 | מאת:

שלום מאי, אין בכך סכנה או בעיה. בברכה, דנה

18/08/2008 | 15:26 | מאת: דניאל (16)

אני בן 16 פעיל אני לא אחד שלא מיתעסק ופעילות גופנית ההפך אני עושה ליפעמים ריצות ,מישקולות אבל מה אני יושן שינה של הלילה איזה 8 שעות בצהריים אני כבר מרגשי תשישות,כבדות,עייפות ממש לא נעים כול הזמן רוצה לישון בזמן האחרון איך כוח לפעילות גופנית רק רוצה להימרח על הספה ולישון וזה לא עוזר אני ממש לא יודע אני משאר שזה בא מהמזון שנאי אוכל אני אוכל די טוב מקפיד על תזונה נכונה אבל מה אולי חסר לי איזה ויטמין או משהו אני ממש אשמח לישמוע על עצה מימה זה? תודה! נ.ב: אני ממש אוהב לישתות קפה אבל קפה הוא להפך ממריץ ואני לא מרגיש זאת יש השפעה אולי? תודה!

19/08/2008 | 10:29 | מאת:

שלום דניאל, תחושת העייפות שאתה חש אינה נובעת מחסרים או כל בעיה אחרת, קוראים לזה גיל ההתבגרות, בגיל זה שעות השינה ומעגל השינה מעט שונה ממבוגר, ושעות השינה עולות, גם בשעות היום. זוהי תופעה מוכרת וידועה ולא צריכה להדאיגך, זהו חלק מתהליך הגדילה המואץ בשלב זה. בברכה, דנה

18/08/2008 | 11:04 | מאת: עדי

בבדיקות דם גיליתי כי יש לי מחסור בויטמין B12 , הערך המדויק הינו 135. בהמלצת הרופא התחלתי לקחת כדורי מציצה של הויטמין, לפני כשבוע וחצי. מאז אני משלשלת, והשילשול מחמיר עם הזמן. מה יכולה להיות הסיבה? האם כדאי שאפסיק לקחת את הויטמין?

18/08/2008 | 12:38 | מאת:

שלום עדי, לא ידוע לי שכדורים אלו גורמים לשלשולים, אך הכל יכול להיות. הפסיקי למס' ימים וראי אם חל שיפור. במידה וכן, חפשי תחליף אחר לכדורים, חברה אחרת ונסי שוב. אם התופעה לא עוברת, זה לא קשור לכדורים. בברכה, דנה

17/08/2008 | 16:50 | מאת: חיים

התזונה שלי היא צמחונית ברובה המוחלט. פעם בשבוע אני אוכל מנת בשר, כדי להשלים חוסרים בבי 12. השאלות שלי הן שתיים: 1. מה משקל הבשר שעלי לאכול בכל שבוע? 2. האם פסטרמה/בקר מעושן הנמכר במעדניות מכיל אותה כמות של בי 12 כמו בשר בקר רגיל? (אין ציון על גבי האריזות) תודה מראש חיים

17/08/2008 | 21:09 | מאת:

שלום חיים, מנה של פעם בשבוע לא צוכל לספק את ההמלצה לויטמין B12 אלא אם כן תאכל 1/2 ק"ג. רצוי לקחת תוסף ויטמין זה אם אתה צמחוני. פסטרמות מכל הסוגים דלות מאוד מויטמין B12. גם מבקר. בברכה, דנה

17/08/2008 | 15:44 | מאת: אלמוני

שלום רציתי לדעת כמה קלוריות יש ביחידת פילמיני[אוכל רוסי..] אחת? על האריזה כתוב שבמאה גרם יש כ200 קלוריות[לא כתוב מבושל או לא..] אני מעריך שיחידה שוקלת כ10 גרם האם הערך הקלורי הוא 20 או שזה משתנה לאחר הבישול?

17/08/2008 | 21:32 | מאת:

שלום, איני יכולה לדעת בוודאות. ראה כמה גר' יש באריזה וכמה יחידות יש בפנים, חלק וכך תוכל לדעת כמה גר' שוקלת כל יחידה ולפי זה לחשב את הערך הקלורי. בוודאי שזה משנה אם זה לפני או אחרי הכנה, את השאלה יש להפנות ליצרן. בברכה, דנה

17/08/2008 | 13:58 | מאת: סי

שלום ביתי בת ה-3 שוקלת בקושי 10 ק"ג היא נורא מדאיגה אותי, היא ניראית כל כך רזה אין לה תיאבון, שום מאכל לא מעניין אותה מה עלי לעשות? למי עלי לפנות? תודה

17/08/2008 | 21:47 | מאת:

שלום סיף בקשי מרופא הילדים הפניה לדיאטנית קלינית המומחית לתזונת ילדים בקופת החולים. בברכה, דנה

17/08/2008 | 13:47 | מאת: טל

אני בחורה רזה שדואגת להתעמל אך לאחר ארוחת הצהריים הבטן מתנפחת .מה עלי לעשות?

17/08/2008 | 22:08 | מאת:

שלום טל, היא מתנפחת מהמזון שאכלת, זה זמני ועובר לאחר הארוחה, זה קורה לכולנו, אין משהו מיוחד לעשות בנדון.זה קורה בעיקר לאחר ארוחות גדולות. בברכה, דנה

17/08/2008 | 12:10 | מאת: זהבה

בתי בת 22 עשתה בדיקות דם שבהן הוברר כי תוצאות היו נמוכות מאוד והיא צריכה לעשות זריקות למשך תקופה ארוכה. שאלתי האם החוסר בויטמין נגרם בתקופה קצרה מאחר ובתי עורכת בדיקות דם מידי פעם (חולת FMF) וכיצד לא עלו על זה האם תוך חודשיים ניתן להגיע לתוצאות כל כך נמוכות, האם הנזק הוא בלתי הפיך כי לשאלתנו לא בא בחשבון נטילת תרופות במקום זריקות . אודה על תשובתכם בתודה האם המודאגת

17/08/2008 | 22:32 | מאת:

שלום זהבה, בדיקות B12 הינה בדיקה בייעתית מאוד כי הטווח די גדול ולכן יש מקום לטעות ורצוי לחוזר על הבדיקה פעם נוספת. שנית הבדיקה מייצגת את הרמה בדם ולא במאגרים,המאגרים מספיקים למס' שנים, ותמיד כל עוד מלאים יראו רמה תקינה בדם, ברגע שמתרוקנים הרמה בדם יורדת מיד ואז פתאום רואים חסר בדם. שלישית, ייתכן ובשל מחלת ביתך ישנה בעיה של ספיגה שכן מחלה זו מתבטאת בשקיעת עמילואידים גם במערכת העיכול שיכולים להשפיע על ספיגה, גם של ויטמין B12. חסר בויטמין B12 לאורך זמן בהחלט יכול לגרום לנזקים נוירולוגים, אך אם מזהים את החסר בזמן, טיפול בזריקות ישפר את המצב באופן מהיר ביותר. אם נוצר נזק הוא יכול להיות בלתי הפיך. אך הואיל ולא תארת בעיות כלשהן אין חשש. ביתך תקבל את הזריקות, המאגרים ימולאו ותעקבו באדיקות אחר הרמות. בברכה, דנה

17/08/2008 | 05:14 | מאת: גנייזנאו

היי, האם הוספת סודה לשתייה לאוכל (לדוגמה פסטה) פוגעת באיזו ממערכות הגוף? בתודה מראש.

שלום, לא ככל הידוע לי. בברכה, דנה

16/08/2008 | 22:08 | מאת: אור

מה טוב ומה לא טוב לאכול כאשר יש צורך בתזונה דלת אשלגן?

17/08/2008 | 11:35 | מאת:

שלום אור, אשלגן נמצא בכל מזון שאנו אוכלים. חלק ניכר מהאשלגן במזון שלנו מגיע מפירות וירקות ועל כן יש להגבילם בתפריט. ההגבלה כוללת כמות וסוג.את הכמות תקבע דיאטנית בייעוץ אישי. בשלב ראשון רצוי להמנע מהירקות והפירות הנ"ל העשירים באשלגן : בננות, עגבניות ומוצריהן, אבוקדו, עלים ירוקים, סלק, תפוח אדמה ותחליפי מלח על בסיס אשלגן. להפחית את כמות הפירות והירקות הכללית במהלך היום לפני המלצת דיאטנית. הואיל ואשלגן גבוה מסוכן, יש לפנות בהקדם לדיאטנית בקופת החולים או באופן פרטי לייעוץ אישי. בברכה, דנה

16/08/2008 | 16:45 | מאת: מעיין

האם אורז בסמטי מלא של סוגת הוא טוב כמו אורז מלא רגיל? (מבחינת ויטמינים) האם זה נכון שאם משרים אותו לילה לפני זה מוציא את טעם הלוואי? והאם אפשר להשרות במקרר במים?

16/08/2008 | 20:41 | מאת:

שלום מעיין, הערכים דומים ולא זהים, וניתן לאכול את שניהם. לגבי הטעם, אין לי מידע האם השריה משפרת את טעם הלוואי, לכל אחד רגישות משלו לטעם, פשוט נסי. בברכה, דנה

16/08/2008 | 16:30 | מאת: ענת

הי האם ידוע לך משהו על מוצר ההרזיה הזה? תודה

16/08/2008 | 20:39 | מאת:

שלום ענת, המוצר הטבעי מכיל שני חומרים המיועדים להפחית ספיגת פחמימות במערכת העיכול וצבירת שומן בתאי שומן ע"י עיכוב אנזימים. החומרים נחשבים לטבעיים ולכן אין צורך במרשם רופא למיטב ידיעתי. אין לי נסיון טיפולי כלל בכדור זה וגם לא מאנדים אחרים וגם לא לחברה עצמה. הנה קישור לאתר של החברה: http://www.2-diet.co.il/?CategoryID=194&ArticleID=95&sng=1 בברכה, דנה

17/08/2008 | 13:18 | מאת: כרמית

גם אני שמעתי שזו דיאטה טובה. אני יודעת שבקיבוץ מעברות שהחברה שלהם משווקת את הדיאטה הזו לקחו קבוצה של חברים שעושים את הדיאטה הזו כבר חודשיים שלושה והם הורידו בערך 10% ממשקלם. את הדיאטה חייבים לעשות ביחד עם פעילות.

שלום רב, ברצוני לדעת האם מוצרים מקמח מלא, משמינים יותר מקמח לבן ?

שלום יוסי, לרוב ערכם התזונתי דומה ולכן לא יותר "משמינים" בנוסף, אלו יעילים לאנשים המנסים לרדת במשקל בשל תכולת סיבים גבוהה המעלה תחושת שובע וכך למעשה אוכלים פחות. בברכה, דנה

16/08/2008 | 13:28 | מאת: דבורה

מה החשיבות של צריכת אומגה 3, 6? ומאיזה גיל צורכים או מומךץ לצרוך אותו? האם הגוף מייצר את האומגה באופן טבעי?

16/08/2008 | 20:37 | מאת:

שלום דבורה, עניתי רבות במסגרת פורום זה על שאלות בנושא אומגה 3. ערכי חיפוש בפורום זה תחת המילים "אומגה 3" ותוכלי לראות את כל השאלות והתשובות בנושא. בברכה, דנה

17/08/2008 | 13:34 | מאת: דבורה

תוכלי לכתוב על חשיבות צריכת האומגה אצל תינוקות?

שלום, האם יש צורך בהגבלה בצריכת חלבון אצל אדם לאחר כריתת כליה עקב גידול? אם כן, מה הסיבה? תודה.

שלום בר, זה מאוד תלוי, אם מדובר בתפקוד כלייתי תקין לאחר מכן ללא גורמי סיכון נוספים, כגון סוכרת, השמנה, יתר לחץ דם וטיפולים תרופתיים, אין המלצה חד משמעית להגבלת חלבון.אם יש גורמי סיכון או שינוי בתפקוד כלייתי, הייתי ממליצה לשמור על תזונה מאוזנת הכוללת הגבלת חלבון ל-1 גר לכל ק"ג משקל גוף תקין. לשם כך יש לפנות לדיאטנית להרכבת תפריט אישי.יש לציין, כי אין המלצה כזו בספרות, הואיל והיא לא נבחנה במחקרים, אך הואיל וישנה ירידה במספר היחידות המתפקדות בכליה, ההמלצה להוריד עומס. בברכה, דנה

15/08/2008 | 22:11 | מאת: חיים

אני אוכל מגוון ולא קבוע בכלל רציתי לשאול מה דעתך על העניין? לפעמים אני אוכל פעם פעמיים בשבוע דג סלמון,לפעמים שניצל,המבורגר, וחוזר חלילה. ביצים לא אוכל. ירקות- גזר,אפונה ושעועית. מאפים ומתוקים. מה דעתך?

16/08/2008 | 12:22 | מאת:

שלום חיים, אכילה מגוונת הינה מומלצת כל עוד הגיוון כולל את כל קבוצות המזון, ובחירה נכונה של פריטים מקבוצות אלו, כלומר ללא סוכר פשוט, מופחתות שומן, עשירות בסיבים תזונתיים, ויטמינים ומינרלים. אני לא יכולה לבקר את התזונה שלך, הואיל וזה דורש יותר מפירוט כללי, ולכן לשם כך יש לגשת לייעוץ אישי. בברכה, דנה

15/08/2008 | 13:49 | מאת: נעמה

אני בת 26 יש לי טריגליצרידים מאוד גבוהים כ-500 בבדיקת דם אחרי צום של 12 שעות. אני נמצאת בחופשה- האם דחוף ללכת לרופא/דיאטנית באופן מיידי או שזה יכול לחכות מספר ימים? תודה

15/08/2008 | 14:07 | מאת:

שלום נעמה, זה בהחלט לא דחוף או בהול וזה יכול לחכות מס' ימים. בינתיים, הפחיתי בכמות הסוכר בתפריט, המנעי שמתיה ממותקת, ממתקים, עוגות ועוגיות, הגבילי את הפירות ל-2 ליממה והמנעי מאלכוהול. בהמשך פני לדיאטנית לייעוץ אישי להאתמת תפריט וחזרי על הבדיקות 3 חודשים אחרי דיאטה מאוזנת. בברכה, דנה

15/08/2008 | 09:42 | מאת: נוח

מה נסגר בסוף עם אגןזי ברזיל?העשירים בסלניןם אחד: שניים ביןם>זה בסדר? תודה נוח

15/08/2008 | 14:08 | מאת:

שלום נוח, כמו שאמרתי בעבר, אין המלצה לאכול אגוזי ברזיל וגם אין המלצה על מינון ומה המקסימום המותר. להערכתי 1-2 ביממה יהיה מינון סביר. בברכה, דנה

14/08/2008 | 17:15 | מאת: מוטרדת

שלום, חליתי לפני 3 שבועות במחלת הנשיקה ורמת הפעילות שלי ירדה כמעט לאפס. לצערי לא אוכל לחזור לפעילות תקופה ארוכה (לפחות חודשיים) 1)מה עלי לאכול ע"מ לעזור לגופי להתאושש מהמחלה? 2) אני מאוד מאוד חוששת שאשמין (יש לי נטיה להשמנה-בעיקר בתקופות לא פעילות). מה עושים ע"מ לעבור את התקופה הזו בשלום ללא עליה במשקל?

15/08/2008 | 14:11 | מאת:

שלום, התאוששות ממחלה זו דורשת מנוחה רבה. כמובן שרצוי לשמור על תפריט מאוזן, מגוון ועל ערכים קלורים נמוכים יותר בכדי למנוע השמנה. לצערי אין לי אפשרות לתת לך ייעוץ אישי במסגרת פורום זה ועליך לפנות לדיאטנית קלינית לייעוץ אישי ולהתאמת תפריט.בכל מקרה מחלת הנשיקה, מעבר לחולשה שעוברת, לא מונעת פעילות גופנית, לא צריך חדר כושר, אך נסי לצאת מהבית כל יום, אפילו ל-10 דקות, לעלות ולרדת במדרגות וכל פעילות ביתית אפשרית. בברכה, דנה

13/08/2008 | 18:07 | מאת: חוה

מה לעשות? אני לא שבעה גם אחרי אוכל. כל הזמן צריכה משהו לאכול. וכבר רואים סימני השמנה. איך עוצרים את הנישנושים הרצופים?

13/08/2008 | 20:26 | מאת:

שלום חוה, פורום זה אינו מיועד לייעוץ אישי, פני לדיאטנית קלינית לייעוץ אישי, להתאמת תפריט משביע ופתרון לבעית הנשנושים כולל נשנושים מזינים יותר בעלי ערך קלורי נמוך וכן טיפול בהתנהגות אכילה. בברכה, דנה