פורום תזונה קלינית

פורום זה סגור לשליחת הודעות חדשות. לפורום הפעיל - תזונה קלינית - שיבא תל-השומר
15190 הודעות
14864 תשובות מומחה
02/05/2009 | 19:26 | מאת: א

שלום רב בן 23 שסובל מקיבה עצבנית (שילשולים,התכווצויות, גזים) אי תזונה מומלצת לו להקלה מהתסמינים הנ"ל תודה רבה

02/05/2009 | 20:19 | מאת:

שלום, הואיל ולא יודעים מהו הגורם הספציפי במזון שיכול להשפיע, לרוב מתחילים בדיאטת אלמינציה, שבה מורידים כל מזון שעלול לגרום לתופעות לוואי במערכת העיכול ולאט לאט מוסיפים בהדרגה. זו דיאטה קשה ומורכבת וצריכה להיעשות בהדרכה צמודה של דיאטנית קלינית. פנה לדיאטנית לייעוץ אישי. כמובן שאת האבחון לתסמונת המעי הרגיז צריך לעשות מומחה גסטרואנטרולוג ולשלול מחלות מעי אחרות. בברכה,דנה

02/05/2009 | 18:56 | מאת: יוסי

שלום דנה אם אשתה כל יום מיץ עשב חיטה,,,האם זה יכל להזיק ? תודה מראש יוסי

02/05/2009 | 20:22 | מאת:

שלום יוסי, איני יכולה לומר אם זה יזיק, אף אחד לא ממש בדק זאת, אני יכולה להניח שאין בכך נזק משמעותי, בהנחה שאתה אדם בריא. בברכה,דנה

02/05/2009 | 17:20 | מאת: תרצה

הייתי מבקשת דיאטה שתעזור להורדת הערכים של הכולסטרול וטריגליצרידים

שלום תרצה, פורום זה אינו מיועד לייעוץ אישי. עליך לפנות לדיאטנית קלינית לייעוץ פרטני והדרכה. כמו כן במסגרת פורום עניתי רבות בנושא כולסטרול. ערכי חיפוש בפורום זה. בברכה,דנה

02/05/2009 | 15:46 | מאת: יפעת

ירדתי כ-6 ק"ג ממשקלי. אני שוקלת עכשיו 45 ק"ג (גובהי 1.57) ולמרות שלקחתי סטרואידים במשך 3 חודשים כמעט ועכשיו מצבי טוב (אני אוכלת הרבה וללא שלשולים) עדיין אינני מצליחה להעלות במשקל (עלי לציין שאני אוכלת דברים משמינים כמו אבוקדו, טחינה...) מה לעשות כדי להחזיר את המשקל שאיבדתי?

שלום יפעת, ככל הנראה את עדיין לא צורכת מספיק בכדי לעלות במשקל, וכמובן שינה בעית ספיגה. כמו לאלו שרוצים להרזות, גם לאלו הרוצים להעלות במשקל לפנות לדיאטנית קלינית לייעוץ אישי. ישנם תכשירי מזון עשירים בקלוריות שיכולים לעזור, אך כדי לקבל המלצה אישית. בברכה,דנה

01/05/2009 | 19:34 | מאת: שרית

שלום, בתי בת ה-12 קיבלה מחזור. גובהה: 153 משקלה: 40. רציתי לדעת עד כמה היא תגבהה? והאם ניתן להעלות את גובהה?

02/05/2009 | 00:24 | מאת:

שלום שרית, גובה מורכב לא רק משינויים הורמונליים אלא בעיקר מנטיה גנטית ותזונה. כמובן שיש להקפיד שביתך מקבלת מספיק סידן, ברזל וחלבון לצמיחה, אך אם בני המשפחה אינם גבוהים, גם ביתך לא תגדל עוד הרבה. גם בנות לאחר קבלת המחזור יכולות לצמוח עוד מס' ס"מ אך לא ניתן לחזות מראש עד כמה. רצוי גם להתייעץ עם הרופא המטפל. בברכה,דנה

01/05/2009 | 13:13 | מאת: לילו

פצחתי בדיאטה מאוזנת ושפויה ע"פ הכללים במקביל התחלתי ללכת 4 פעמים בשבוע 3 ק"מ ולשחות 10 ברכות גם 4 פעמים בשבוע, האם אימון כזה יגרום ןלעליה במסת השריר כך שלא ניתן יהיה לראות ירידה במשקל אלה רק בהקף?

02/05/2009 | 00:21 | מאת:

שלום לילו, ישנה נטיה בהתחלת פעילות גופנית לאכול יותר בשל עליה בהוצאה אנרגתית ולא תמיד רואים ירידה במשקל מיד. לעיתים זה יכול לקרות אחרי חודש, אך שינויים בהיקפים מרגישים יותר מהר. רצוי לבצע פעילות ודיאטה במסגרת מסודרת ומומלצת ע"י דיאטנית המומחית לספורט וירידה במשקל. בברכה,דנה

01/05/2009 | 13:06 | מאת: ?????? >

שלום. אני חדשה פה ולא יודעת כל כך מה עושים... אני בת 13 ו-3 חודשים. הגובה שלי הוא 1.53 והמשקל הוא 44. כולם אומרים שאני רזה, וגם הרופאה אמרה. אני רוצה להשמין אבל באופן בריא זאת אומרת לא לקחת תרופות או משהו כזה. יש פיתרון אחר? מהו המאכל הכי משמין שאוכל לאכול? אני רזה לא בגלל שאני לא אוכלת, להפך אני אוכלת די הרבה [הרבה הרבה] אבל אני בכל זאת במשקל הזה... אני צריכה את הדרך הכי מהירה להשמין! וחוץ מזה, אני גם רוקדת ובכושר גופני טוב אז גם זה משפיע לא? בבקשה תעזרי לי מהר, מישהיייייי :)

שלום, את עדיין בשלבי גדילה ושינויים הורמונליים רבים. שינויים דרסטיים בתזונה יכולים להיות מורכבים מאוד לגילך ורצוי שיעשו במסגרת מתאימה ע"י דיאטנית קלינית. בקשי מהוריך לפנות לדיאטנית קלינית המתמחה בתזונת מתבגרים והיא תוכל להמליץ לך כיצד לעלות במשקל מבלי לגרום לנזקים מיותרים. בברכה,דנה

30/04/2009 | 20:25 | מאת: יובל

גבר בן 43 סובל מ: אוסטיאופורוזיס, היפרקלצמיה ורמה נמוכה של ויטמין D. מקבל: ויטמין D בטיפות ופוסלן. מהי התזונה המתאימה לי: אילו מזונות ממולצים? מאילו מזונות עלי להמנע?

02/05/2009 | 00:14 | מאת:

שלום יובל, באופן עקרוני רצוי להמנע ממזונות עתירי סידן, אם עדין יש לך היפרקלצמיה, אך זה יותר מורכב מכך. בשל מורכבות הבעיה, רצוי לפנות לדיאטנית קלינית לייעוץ אישי, שכן יש סיכון מוגבר יותר גם לאבני כליה. בברכה,דנה

02/05/2009 | 13:35 | מאת: יובל

לדנה תודה רבה

30/04/2009 | 18:52 | מאת: יפה

שלום רב, -מה ההבדל בין סוכר הגלוקוז ובין סוכר הסוכרוז? -מהם המאכלים שהסוכר העיקרי בהם הוא גלוקוז? ומהם המאכלים עם הסוכרוז? תודה רבה!!

02/05/2009 | 00:12 | מאת:

שלום יפה, סוכרוז הוא דו-סוכר המורכב ממולקולה אחת של גלוקוז מחובר לפרוקטוז. זהו למעשה הסוכר כפי שאנו מכירים הסוכר הלבן, חום וכו'. סוכרוז נמצא בכל מזון המכיל סוכר כתוסף ובפירות. גלוקוז הוא חד סוכר וגם הוא נמצא בכל מזון בעיקר בפירות יבשים וענבים או כל מזון מתוסף גלוקוז. בכל מקרה שניהם תורמים באופן דומה לעלית סוכר ובעלי ערך קלורי דומה. בברכה,דנה

02/05/2009 | 16:31 | מאת: יפה

תודה דנה! אז מה בעצם ההבדל בין סוכרוז לסוכרלוז? האם זה אותו הדבר? והאם מוצרי גבינה (כמו קוטג' למשל) או חלב 0-1% שומן מכילים גלוקוז?

30/04/2009 | 15:25 | מאת: יהודה

שלום מה הכמות היומית המומלצת של הנ"ל לגבר בן65 ,בריא, במשקל 65 קג גובה 175 . תודה רבה ושנהיה בריאים.

02/05/2009 | 00:06 | מאת:

שלום יהודה, ההמלצה לנתרן היא 1.3 גר' ליממה ולאשלגן 4.7 גר' ליממה. בברכה,דנה

30/04/2009 | 00:16 | מאת: לימור

היי, חסר לי ברזל לאורך שנים ארוכות, ולמרות נטילת תוסף תקופה מסויימת בשנה, הוא לא נספג כראוי. המליצו לי לקחת את התוסף פוליפרין אני נוטלת את הכדור בבוקר, על קיבה ריקה והרחק ממוצרי סידן וקפאין כדי שהספיגה תהיה מירבית. נאמר לי שבדרך כלל הברזל עושה שמות בגוף וגורם לתופעות לוואי, אני לוקחת את הכדורים כשבועיים ואין לי שום תופעת לוואי. האם זה אומר שאולי הספיגה לא משהו גם עם התוסף הזה? או שנפל הרבה מזל בחלקי ופשוט אין תופעות משונות.. אני צריכה לחכות עוד כשבועיים שלושה עד לבדיקות דם, עד אז אשמח לחוות דעת : ) תודה מראש!

שלום לימור, אין קשר בין מידת הספיגה של תוספי הברזל לתופעות לוואי. אי תופעות לוואי לא אומרת תת ספיגה. בברכה,דנה

29/04/2009 | 13:13 | מאת: ליאן

כמה קל' יש בארטישוק בינוני? [בלי תוספת של שמן או משהו אחר] תודה רבה.

30/04/2009 | 11:11 | מאת:

שלום ליאן, בארטישוק בינוני לפני בישול יש כ- 60 קק"ל. בברכה,דנה

28/04/2009 | 10:24 | מאת: אבי

שלום. רציתי לשאול אם החומצות שבשום,בטרגון ובלימון שאותם אני נוהג להוסיף לארוחותיי, משבשות ספיגתם של מינרלים וויטמינים שונים? ואם כן של איזה? האם בכלל כדאי לאכול אותם בנפרד?

28/04/2009 | 10:46 | מאת:

שלום אבי, לא ידוע לי על אינטראקציה מיוחדת בין התבלינים שהינך צורך להגבלות ספיגה שונות. בברכה,דנה

27/04/2009 | 20:57 | מאת: ש

היי, כתבת לי שבכף סובין יש כ-30 קל'. קניתי חבילת סובין שך 200 גר' וספרתי 70 כפות- מה שאומר שב100 גר' יש 35 כפות. בתווית רשום שבכל 100 גר' סובין יש 157 קל' אז חילקתי 157 ב-35 ויצא לי שבכל כף סובין יש 4.5 קל'- אייך זה מסתדר עם זה שאמרת שבכף יש 30 קל'? תודה

28/04/2009 | 10:46 | מאת:

שלום, את הנתונים הוצאתי ממאגרים שלי, יש שונות בין סוגי הסובין, בשבולת שועל פחות מבחיטה. בכל מקרה הערך הקלורי הוא יחסית זניח, מכיון שרוב הסובין כלל לא עובר עיכול ואינו נספג. בברכה,דנה

27/04/2009 | 17:21 | מאת: הניה

האם אפשר להשתמש באפיה ובשול עם מוצרים המכילים פניאלנין? אם לא אז מדוע?

שלום הניה, פנילאלאנין הינה חומצת אמינו חיונית, הנמצאת במוצרים רבים בטבע, כך שאיני רואה את הבעיה בבישול בחומצת אמינו זו בשונה מחומצות אמינו אחרות, הנמצאות באופן טבעי במזון. אם את מדברת על פנילאלאנין כתוסף או כתוצר פירוק של אספרטיים, שם המנגנון שונה ולא קשור לפנילאלאנין.הבעיה העיקרית בפנילאלאנין היא בחולים עם פנילקטונוריה, מעבר לכך, אין בעיה הידועה לי. בברכה,דנה

27/04/2009 | 15:57 | מאת: גל עדי

אבקש לקבל המלצה לתזונה רכה לאחר ניתוח בטן

28/04/2009 | 10:45 | מאת:

שלום גל, באיזה ניתוח מדובר, מתי נעשה, איזה חלק הוצא או טופל, אבקש קצת יותר פירוט. בברכה,דנה

שלום שמי יפעת ואני אמא לשניים. בני הבכור בן 6 היום, ינק עד גיל שלוש שנים והיו לו תמיד בעיות לנסות לטעום דברים חדשים הוא בעיקר ניזון מחטיפים ושטויות למינהם. הוא ילד בריא ערני וחכם , אך אני דואגת להתפתחות שלו. הוצאנו את החטיפים מהבית והשארנו דברים שפחות או יותר בריאים(קרונפלקס מחיטה מלאה וכד')הילד צם שבועות שלמים וחוץ מצ'יפס וקטשופ תוצרת בית הוא לא הסכים לאכול דבר. אחיו הקטן לעומת זאת בן 2 והוא אוכל וטועם הכל. מה עושים??? אמא מודאגת

שלום יפעת, איני מומחית לתזונת ילדים, כך שאין לי עצות מועילות בנושא. אם את חוששת, פני לדיאטנית קלינית המתמקצעת בתזונת ילדים בקופת החולים. בברכה,דנה

27/04/2009 | 11:50 | מאת: גולדי

רציתי לדעת בבקשה כיצד דיאליזה משפיעה על רמות ויטמין C בגוף? ובנוסף, מהן ההמלצות התוזנתיות לחולים אשר יכולים להפחית את רמות ההמודיאליזה בגוף? תודה רבה!!!

27/04/2009 | 12:04 | מאת:

שלום גולדי, במטופלי המודיאליזה נמצאו לרוב רמות נמוכות יותר של ויטמין C בשל יציאתו בזמן המודאילזה. בכל מקרה ההמלצות לויטמין C אינן עולות על 100 מ"ףג למטופלי דיאליזה, ואין המלצה על נטילת תוסף, ביחוד באנשים האוכלים ירקות ופירות במסגרת המגבלה על אשלגן. ישנם מחקרים המראים כי מינון של 250-500 מ"ג ויטמין C ליממה עוזרים במאזו הברזל ושחרורו מפריטין, אך לא נותנים תוסף זה באופן גורף, שכן במינוים גבוהים יכול לייצר אבני כליה. בברכה,דנה

27/04/2009 | 11:27 | מאת: נועה

שלום, רציתי לשאול האם קיימת המלצה על תוספי תזונה של מולטיויטמינים ומינרלים בזמן הריון? תודה, נועה

שלום נועה, בהריון מתייחסים למס' מרכיבים חשובים: ברזל, חומצה פולית, סידן,ויטמין D ואומגה 3. כמו כן ישנה עליה בצריכה קלורית וחלבונית. לרוב רופא הנשים ימליץ לך על תוסף של ברזל וחומצה פולית. סידן ניתן לצרוך לפי התזונה שלך ולהתאים מינון. כנ"ל לגבי אומגה 3. להמלצות אישיות, פני לייעוץ אישי. בברכה,דנה

30/04/2009 | 10:21 | מאת: נועה

האם מספיק לאכול דג סלמון או הליבוט 1 בשבוע בשביל אומגה 3? האם בטונה גם יש אומגה 3?

27/04/2009 | 11:10 | מאת: ל

שלום דנה על איזה דיאטה את יותר ממליצה, על דיאטת הנקודות של שומרי משקל או על ספירת קלוריות? ואיזה דיאטה מבין השתיים יותר בריאה?

27/04/2009 | 12:02 | מאת:

שלום, אין לי המלצה על דיאטה מסויימת. ההתאמה נעשית עבור מטופל ולא המלצה גורפת. בברכה,דנה

27/04/2009 | 09:06 | מאת: שני

שלום, האם אבקה להכנת שוקו מכילה קפאין? אני מנסה להיגמל מקפה, הייתי שותה כמות לא ספירה של כוסות ביום, הורדתי בהדרגה לכוס אחת ובהדרגה לחצי כפית קפה בלבד. כרגע אני מנסה למצוא תחליף לקפה של הבוקר(לפחות לתקופה הקרובה) ורוצה להיות בטוחה שאם אכין שוקו לא אכניס את הקפאין בדלת האחורית.

27/04/2009 | 09:55 | מאת:

שלום שני, שוקו מכיל קפאין. נסי לעבור לקפה נטול קפאין. בברכה,דנה

27/04/2009 | 08:18 | מאת: ליאור

האם בירקות יש פרוקטוז? עגבניה?? מלפפון??? באיזה ירק יש? תודה

27/04/2009 | 08:54 | מאת:

שלום ליאור, מצורף קישור לגבי תכולת פרוקטוז במזון. עליך לפנות גם לדיאטנית קלינית לייעוץ אישי. הנה הקישור:http://www.nutritiondata.com/foods-000011000000000000000.html בברכה,דנה

26/04/2009 | 18:38 | מאת: גיל

שלום רב, בני(בן 27),בריא בדרך כלל,עבר ניתוח טחורים לפני חודש וחצי וסובל מיציאות קשות. הוא מקבל benefiber - לא עוזר.מאוד כואב.סבל רב. מה אפשר לעשות?

27/04/2009 | 08:08 | מאת:

שלום גיל, ישנם מרככים נוספים, בדרך כלל בהמלצת גסטרואנטרולוג או פרוקטולוג. יש שימוש בשמן פראפין, נרות, ומרככי צואה נוספים כגון סוגי תה שונים (יונגבורן). יש לדאוג שיש מספיק שומן במזון, לאכול הרבה ירקות ופירות, דגנים מלאים, לשתות הרבה ולעסוק בפעילות גופנית. בברכה,דנה

26/04/2009 | 14:55 | מאת: שרית

לדנה שלום, בהמשך להתכתבותנו משבוע שעבר (בנושא תוספי חומצות אמינו לבעלי, מטופל דיאליזה). יש לי שתי שאלות נוספות, ברשותך: 1) האם תוסף BCAA עדיף על תוסף שמכיל כ-8 חומצות אמינו חיוניות בודדות (כמו זה שציינתי בהודעתי הקודמת, למשל) ? 2) במקרה של אבקת חלבון: האם "תמיכה קלורית"\תוספת פחמימות חייבת להלקח ביחד (כלומר, בו-זמנית) עם משקה אבקת החלבון או שבמידה וצורכים מספיק קלוריות\פחמימות במהלך היום, זה מספיק ? כוונתי היא, האם יש טעם לשתות את אבקת החלבון בין הארוחות או לפני השינה, ללא תוספת של פחמימה ? ואם לא - מה היחס של חלבון-פחמימות שצריך לצרוך ? כלומר, במידה ומשקה החלבון מכיל כ-20 גר' חלבון, כמה גרם פחמימה צריך לצרוך ביחד איתו כדי שהחלבון לא "יתבזבז" על אנרגיה ? שוב תודה וסליחה על השאלות המרובות.

27/04/2009 | 09:09 | מאת:

שלום שרית, לפי המחקרים הקיימים היום אין העדפה. היחס הוא כללי לכל היום, והכוונה שעל כל 7 גר' חלבון יהיו לפחות 100 קק"ל שאינן ממקור חלבוני ( פחמימות ושומן). בברכה,דנה

26/04/2009 | 11:22 | מאת: עינת אלוני

שלום, אני נוהגת להכין סלט אבוקדו+ביצים קשות האם השילוב הנ"ל בריא? אודה לתשובתך

26/04/2009 | 12:56 | מאת:

שלום עינת, לשילוב אין משמעות בריאותית מיוחדת, אבוקדו וביצים חיוניים לנו ומהווים מקור מזון בריא ומזין ביחד ובנפרד, כמובן כל עוד נצרכים בכמות סבירה. בברכה,דנה

26/04/2009 | 10:04 | מאת: פזית

במעון הילדים לא נותנים לילדים ארוחות בשריות אלא על בסיס סויה ודגים האם זה מספק מבחינת ויטמינים , ברזל וכו' האם יש צורך להשלים את החסר ובאילול כמויות? תודה

26/04/2009 | 11:56 | מאת:

שלום פזית, רצוי להלשים עם 2-3- מנות בשריות בשבוע- בשישישבת ופעם באמצע השבוע בערב. בברכה,דנה

26/04/2009 | 01:35 | מאת: שון

מה הסיבה לכך שצמח לי פתאום פיטריה בזרוע היד ? מאחר ומעולם לא היה לי דבר כזה . תודה מראש

26/04/2009 | 08:40 | מאת:

שלום שון, פנה לרופא המשפחה או לרופא עור. זה לא רלוונטי לפורום זה. בברכה,דנה

25/04/2009 | 15:40 | מאת: אנה

לדנה שלום, רציתי לדעת מה הערך התזונתי של חציל ל- 100 גר' והאם שוקלים אותו לפני או אחרי [אני שמה בתנור בלי שמן או תוספות] והמשקל שונה כמובן לפני ואחרי. ובכלל בתנור הירקות מפרישים את הנוזלים שלהם אז אמורים לשקול אותם לפני החימום? אודה לך מאוד. חיפשתי באתרי קל' אבל יש רק חצילים מבושלים או בטחינה אין מה שחיפשתי.. תודה, אנה.

שלום אנה, ב- 100 גר' חציל יש כ- 30-40 קק"ל בממוצע. תמיד כדאי לשקול לפני הבישול כך את יודעת בדיוק כמה את מקבלת. איבוד הנוזלים לא משנה ערך קלורי. בברכה,דנה

25/04/2009 | 15:37 | מאת: שאול

יש הטוענים שירקות ממשפחת המצליבים ,אצות ומוצרי סויה מעלים את ה- TSH היות ואצלי TSH היינו גבוה ברצוני לעשות הפסקה בכל החשודים הנ"ל ואזי למדוד שוב את ה- TSH. מהו הזמן הנדרש להפסקה עד שתפוג השפעתם וניתן לעשות מדידה חוזרת? בתודה מראש

26/04/2009 | 08:41 | מאת:

שלום שאול, ההשפעה של מזונות אלו אינה ישירה על ה- TSH אלא באופן כללי על בלוטת התריס. זמן ההשפעה ומידת ההשפעה אינה ידועה, ולכן אין לי מידע אמין בנושא. בברכה,דנה

24/04/2009 | 16:42 | מאת: מיטל

אבא שלי הוא חולה סרטן ריאת דרגה 4. מקבל טיפול כימותרפי ובעבר טופל בהקרנות. בבדיקה לרמת אלבומין הערך הוא 2.8 והוא הוגדר במצב של תת תזונה. מה ניתן לעשות על מנת להתגבר על המצב התזונתי ? תודה מיטל

24/04/2009 | 18:25 | מאת:

שלום מיטל, ראשית עליכם לפנות לדיאטנית ביחידה המטפלת להמלצות תזונתיות בהתאם למצבו של אביך ויכולותיו מבחינת אכילה. סרטן, ביחוד ראות, בשילוב טיפולים גורם לפירוק מוגבר של חלבון ועליה בצרכים התזונתיים ולכן יש להעשיר את המזון בקלוריות וחלבון. כמובן שאיני יכולה לעשות זאת במסגרת פורום זה, כי זה מורכב, אך עליכם לשים דגש על מזונות עשירים יותר בחלבון כגון בשר, ביצה, גבינה, קטניות, דגים ועוד. מעבר לכך ייתכן ויהיה זקוק לתוסף מזון בהמלצת הדיאטנית או הרופא. בברכה,דנה

24/04/2009 | 12:03 | מאת: יובל

נועה שלום, שאלתיו הן:תוך כמה זמן ללא אוכל קיימת פגיעה במערכת העיכול(ברמה התפקודית)? זה נכון שבמהלך השואה אנשים לא "התפנו" במשך חודשיים??? האם ליוצאי השואה (שחיו תקופה ארוכה בצעירותם בתת תזונה) כיום יש להם סיבוכים או בעיות המאפיונות אותם???

24/04/2009 | 18:07 | מאת:

שלום יובל, אין לי מידע לגבי זמן פגיעה במערכת העיכול ללא הזנה ברמה התפקודית. זה לרוב מתבטא תוך מס' ימים. אני לא יודעת לגבי הרגלי יציאה של אנשים במחנות, אך בהחלט התזונה שלהם לא אפשרה יציאות מרובות לרוב, אא אם כן לקו בזיהום במערכת העיכול שהיה די נפוץ. לא התמקדתי במחקרים התזונתיים, אם יש כאלו, לגבי בריאותם של יוצאי שואה, אך ידוע כי חסרים תזונתיים בגיל צעיר יכולים להביא לסיבוכים בגיל מבוגר, כגון בריאות העצם, מחלות לב ועוד. בברכה,דנה

24/04/2009 | 10:52 | מאת: אבי

שלום אני בן 25 לא אוכל ירקות ופירות כלל מגיל קטן מאוד. גובה 1.82 משקל 70 רציתי לדעת אם יש אילו בדיקות שאני צריך לעבור ? האם יש איזהו נזק או סכנה בכך שאני לא מודע לו בהווה או בעתיד איך אדע? האם בספרות הרפואית מוכרת תופעה כזאת ומה השלכותיה? האם יש אילו תוספים או דברים שאני צריך לקחת? (אין מצב שאני אוכל פירות וירקות ניסיתי וזה בלתי אפשרי) נ.ב אני סובל מחרדות דיכאון עייפות חוסר קשב וריכוז מאז שאני זוכר את עצמי האם זה אומר משהו?

24/04/2009 | 17:12 | מאת:

שלום אבי, אתה ללא ספק לא יחיד בנושא, ישנם לא מעט אנשים שנמנעים מקבוצות מזון מסיבות כאלו או אחרות, כולל המנעות מוחלטת מירקות ופירות. בוודאי שיתכנו חסרים תזונתיים כגון סיבים תזונתיים, ויטמינים ומינרלים רבים, שחלקם ניתן להשיג ממקורות אחרים וחלקם לא. אין בדיקה ספציפית לחסרים אלו, אלא רק לעשות בדיקות רוטיניות אחת לשנה. בהחלט שדיאטה דלה בסיבים תזונתיים מעלה סיכון למחלות לב וסרטן. ישנן דרכים לקחת סיבים תזונתיים וויטמינים בדרך מלאכותית, אך לשם כך עליך לפנות לייעוץ אישי והתאמה. בברכה,דנה

24/04/2009 | 07:22 | מאת: נוית

את בדיקת הדם שלי wbc היא 3.8. מה זה אומר? מה לעשות?

24/04/2009 | 18:12 | מאת:

שלום נוית, זה אומר שעליך לגשת לרופא המשפחה ולהתייעץ עימו, זה לא קשור לתזונה. הכוונה שרנות התאים הלבנים שלך נמוכה. בברכה,דנה

23/04/2009 | 20:36 | מאת: ורד

זה כבר חדשות ישנותץ שמומלץ לאכול תפוחי אדמה חלקים בלי כתמים ובלי עיניים והם צריכים להיות כבדים ומוצקיםוחלילה ללא עלים שיוצאים מהם. השאלה האם הנבטים הקטנים שיוצאים מהם גם עלולים להיות רעיןים ולא טובים? תודה

24/04/2009 | 18:13 | מאת:

שלום ורד, עיניים ונבטים הם אותו הדבר, ולא רצוי לצרוך אותם. בברכה,דנה

23/04/2009 | 17:17 | מאת: ד

האם למי שעבר ניתוח במעי מותר לאכול פולי סויה?

24/04/2009 | 17:14 | מאת:

שלום, איזה ניתוח בדיוק? באיזה חלק של המעי? מתי? מהי הסיבה? בברכה,דנה

23/04/2009 | 15:19 | מאת: ליאת

מה עדיף לצרוך- סובעילך מחיטה או סיבין משיבולת שועל? וכמה קל' יש בכף מכל אחת מהם?

23/04/2009 | 17:26 | מאת:

שלום ליאת, שניהם מומלצים באותה המידה. בכף סובין מכל סוג יש כ- 30-40 קק"ל. בברכה,דנה

23/04/2009 | 13:49 | מאת: עדי

שלום וברכה, הייתי אצל הרופא, הוא הסתכל על עור פני וכן על כפות ידי וראה שהם נוטות לצבע צהוב. הוא שאל אותי האם אני אוכלת הרבה גזר, אמרתי לו שכן. והוא יעץ לי להפסיק לאכול ירקות כתומים. שאלתי היא האם יש קשר בין עור צהבהב גם בנוגע לירקות אדומים? כמו כן, מתי העור יחזור לצבעו הטבעי? תודה עדי

23/04/2009 | 16:29 | מאת:

שלום עדי, ירקות כתומים כגון גזר וגמבות כתומות בעיקר משווים לעורינו צבע צהוב כתום ואכילה מוגברת שלהן משפיעה על הצבע. לא צריך להפסיק אלא לגוון עם ירקות נוספים ולהוריד מינון. החזרה לצבע מקורי יכולה לקרות תוך מס' שבועות. בברכה,דנה

22/04/2009 | 21:32 | מאת: ?

מה ההבדל בין העדשים בצבעים השונים? ואילו הכי מומלצים והכי בריאים?

23/04/2009 | 10:29 | מאת:

שלום, ההבדל נובע בעיקר מחומצות שונות ומרכיבי צבע שונים. אין הבדל מבחינה תזונתית. בברכה,דנה

22/04/2009 | 21:31 | מאת: שרית

שלום. אני נוטלת אומגה שלוש. עכשיו בגלל שאני בהריון קראתי יותר ברצינות על חשיבות האומגה שלוש. בדרך קראתי גם על הדגים המומלצים לאכילה. הבנתי מאילו דגים להזהר בגלל הענין של הכספית: השאלה שלי היא האם גם בתוסף תזונה אומגה שלוש יש סכנה של כספית? האם צריך לבחור אומגה שלוש המורכבת משמנים של דגים מסויימים ולפסול תוספים מדגים אחרים? איזה תוסף הכי מומלץ? תודה רבה. שרית.

24/04/2009 | 17:22 | מאת:

שלום שרית, תמיד ישנו חשש שגם התוסף מזוהם ולכן רצוי להתייעץ עם רוקח לפני נטילת התוסף. אין העדפה בדגים וחמצות השומן שלהן, רק מומלץ להמנע מדגים עשירים באומגה 3 ועלולים להכיל כספית בכמות גדולה כגון דג חרב וטונה לבנה (נדירים בארץ) ומקרל גדול. התוסף המומלץ ביותר הוא כזה המכיל DHA במינון של 300-400 מ"ג ליממה, מעבר לכך זה לא חשוב. בברכה,דנה

22/04/2009 | 20:35 | מאת: דליה

שלום רב. אני סובלת מתת פעילות של בלוטת התריס ומאוזנת ע"י אלטרוקסין. שאלתי נוגעת למוצרי תזונה המכילים יוד. במקורות שונים בהם קראתי על התזונה הראויה במצבי מצאתי התיחסויות סותרות למאכלים עם יוד. מחד נאמר להרבות בהם. מאידך מומלץ להמנע מהם כי הם משבשים אתפעילות הבלוטה. מה שברור לי זה שיש קשר בין מאכלים עם יוד לבלוטה. מה שלא ברור לי: 1.איך משפיעים מאכלים עם יוד על הבלוטה? 2.האם מומלץ להמעיט / להמנע / להרבות במאכלים עם יוד לאנשים הסובלים מהפרעות בפעילות הבלוטה. 3.מהם מאכלים המכילים יוד בכמות כל כך גבוהה שבכלל יכולים להשפיע על תפקוד הבלוטה. תודה דליה

23/04/2009 | 10:26 | מאת:

שלום דליה, ההורמון המופרש מבלוטת התריס מקורו ביוד, ומכאן חשיבותו לפעילות הבלוטה. במקרים בהם היה חסר ביוד האנשים והילדים סבלו מפיגור שכלי ופיגור בהתפתחות. הסיבות לתת פעילות בלוטת התריס הן רבות, בעיקר אוטואימוניות, ולכן אין קשר אם אוכלים או לא אוכלים יוד. יש מקרים חריגים בהם זה משנה יותר, בעיקר בעודף פעילות של בלוטת התריס, ולכן במקרה שלך זה לא רלוונטי. לא הייתי מרבה ולא היתיי מפחיתה. הבלבול נובע מחוסר הבנה של אנשים הכותבים בפורומים שונים ובאתרים לא מדעיים. בעיקרון יוד נמצא בעיקר במוצרי ים שונים כולל דגים, אצות, מלח ים, פירות ים ועוד. אין לך שום סיבה להמנע מהם או לצרוך אותם יותר או פחות, לשם כך את נוטלת תרופה לאיזון. בברכה,דנה

22/04/2009 | 20:35 | מאת: חן

שלום. אני בהריון ומנסה לאכול בריא ומאוזן. קראתי את ההגבלה על צריכת ויטמין A. לצד ההגבלה גם ממליצים על צריכה של סידן וירקות. במוצרי חלב ובירקות שמאד מומלצים בהריון יש ויטמין A. אז איך זה מסתדר? האם ההגבלה על הוטמין היא לא ממוצרי מזון אלא רק מתוספי תזונה? תודה חן אגב, מהי הכמות המקסימלית שמותר לצרוך ויטמין A בהריון?

24/04/2009 | 18:18 | מאת:

שלום חן, הכוונה מתוספים וכן מקרמים שונים לעור המכילים נגזרות לויטמין זה. הנזק העיקרי בשליש הראשון, לכן בשלב זה רצוי להמנע מתוספים. בהמשך אפשר להתייעץ עם דיאטנית או רופא לגבי תוספים עם מינון נמוך של הויטמין. ההמלצה עומדת על עד 750 מק"ג ליממה. בברכה,דנה

22/04/2009 | 20:35 | מאת: שירה

שלום. קראתי הרבה על הסגולות של הכורכום. מצד שני גם קראתי המלצות על אכילה של צמחי תבלין והעדפת הימוש בהם על פני השימוש בתבלינים מאבקה. אז איך מומלץ לצרוך כורכום? האם זהו צמח תבלין שניתן להשיג בארץ? ואם כבר משתמשים באבקה בתבלין רגיל, האם זה מבטל משהו מסגולות הכורכום ואם כן, האם ניתן למנוע את זה? בקיצור, איך הכי טוב להינות מכורכום? תודה שירה

23/04/2009 | 10:22 | מאת:

שלום שירה, איני מומחית לצמחי מרפא ולכן אין לי תשובה משכילה בנושא. עליך לפנות לפורום תזונה טבעית. בברכה,דנה

22/04/2009 | 20:34 | מאת: אורנה

הי. רציתי לשאול על הנבטה של קטניות. הבנתי שקטניות מונבטות הן הרבה יותר בריאות. רציתי לשאול מדוע זה ככה? איך בעצם מנביטים קטניות? והכי חשוב: לנשים בהריון מומלץ להמנע מאכילת נבטים. האם האיסור חל גם קטניות שהונבטו בבית? האם הוא חל על קטניות מונבטות שנקנו כבר מונבטות (ולא הונבטו בבית)? תודה רבה. אורנה.

23/04/2009 | 10:28 | מאת:

שלום אורנה, אין לי מידע כי קטניות מונבטות בריאות או טובות יותר מקטניות שאינן מונבטות. ההנבטה מעלה זמינות של מאגרים קיימים כגון חלבון ועמילן אך לא יותר מזה.אין לי מידע לגבי אכילת קטניות מונבטות בהריון, אך איני רואה סיבה להמנע מהן. הסיבה שנמנעים מנבטים היא זיהומים על הצמחים שקשה לנקות. בברכה,דנה

22/04/2009 | 20:32 | מאת: אורן

אני רוצה בבקשה לדעת למה טיגון בשמן נחשב לא בריא? מה ההבדל בינו לבין בישול או אפייה. אני משתמש בשמן טרי וחדש ושמן בריא. אז למה זה בכל זאת בעיה? תודה רבה, אורן

23/04/2009 | 10:34 | מאת:

שלום אורן, זוהי לא המלצה גורפת כי טיגון אינו מומלץ. זה בהחלט תלוי בסוג השמן ובחומר שעובר טיגון. בטיגון השמן מגיע לנקודת שריפה, תהליך שכמעט ולא קורה בבישול. שריפת השמן גורמת לשחרור רדיקלים חופשיים ומחמצנים רבים, ולכן נחשב לפחות מומלץ. יש שמנים שרצוי לטגן עימם פחות, כגון שמן זית, בשל נקודת שריפה נמוכה, אך שמן קנולה נחשב סביר לטיגון. מעבר לכך, בשל טמפ' גבוהות גם המוצר מזון עצמו שעובר טיגון משנה הרכבו, בייחוד חלבונים, וחלקם הופכים לחומרים מסרטנים, ולכן מומלץ לטגן כמה שפחות, כמובן מעבר להיבט הקלורי. חשוב לדעת מהי נקודת עישון של שמן, לראות שהשמן לא נשרף, וברגע שמשחיר להחליפו מייד בשמן טרי. לא לשמור שמן לאחר טיגון. בברכה,דנה

22/04/2009 | 20:31 | מאת: אני

באילו סירים הכי מומלץ לבשל? האם זה נכון שבישול בטפלון או באלומיניום עלולים להיות מסוכנים?

23/04/2009 | 09:35 | מאת:

שלום, הנתונים ממש אינם חד משמעיים, אין מחקרים בנושא וגם אין המלצה בנושא. ברגע שמורידים טפלון ואלומיניום לא נשאר הרבה מעבר לברזל יצוק, כי גם נחושת לא מומלץ, זה לשיקולך. בברכה,דנה

22/04/2009 | 20:31 | מאת: הדס

אני כבר שנים אוכלת אוכל טבעוני אורגני ברובו. במהלך השנים צברתי עוד ועוד ידע, אבל נראה שתמיד יש מה עוד ללמוד. במאמר אחרון שקראתי נאמר שמומלץ לקנות זרעי פשתן טחונים כבר בחנות. אני שנים קונה אותם שלמים וטוחנת בבית. האם אני עושה לא בסדר? הייתי מאד רוצה שבין הדברים הבאים ייאמר לי מה מומלץ לטחון ומה לא: גרגירי פשתן, גרגירי שומשום מלא, זרעים (כל סוגי הגרעינים) ואגוזים למיניהם. רוב תודות. הדס.

23/04/2009 | 10:31 | מאת:

שלום הדס, איני מומחית לעניין ואין לי מידע לגבי יעילות הטחינה בבית לעומת החנות, וגם לא ברור לי איפה קראת את כל המידע הזה. אין המלצה מדעית כיצד לאכול זרעים למיניהם ומי רצוי שיטחון אותם. בברכה,דנה

22/04/2009 | 20:29 | מאת: יאיר

האם ישנה הגבלה על צריכה של סיבים תזונתיים? הבנתי שאכילה של סיבים מעבר לכמות מסוימת ביום עלולה לגרום לבעיות בספיגה של סידן וברזל? האם זה נכון? באיזו כמות מדובר?

23/04/2009 | 09:36 | מאת:

שלום יאיר, אכילה של כל דבר מעבר להמלצה אינה בריאה, גם אם המוצר עצמו בריא,בשל חוסר איזון. ההמלצה היום היא כ- 30 גר' סיבים ליממה. בברכה,דנה

22/04/2009 | 20:09 | מאת: ירדן

האם כוסמת נחשבת דגן מלא?

22/04/2009 | 20:53 | מאת:

שלום ירדן, כוסמת נחשבת לדגן מלא ועשיר בסיבים תזונתיים. בברכה,דנה

שלום רב, אני מכינה גבינת לבנה משלושה ליטרים של יוגורט המכיל 4.5 אחוזי שומן. מתקבלת כמות של קילוגרם גבינה. כיצד נעשה החישוב של אחוזי השומן בגבינה שהתקבלה?

שלום אנה, ב- 3 ליטר יוגורט 4.5% שומן יש 135 גר' שומן. 135 גר' שומן מתוך 1 ק"ג מהווים 13.5% שומן. בברכה,דנה

22/04/2009 | 19:09 | מאת: משה

אני נטרף מסתירות המופיעות בנושא ופשוט לא יודע מה לעשות. במאמר מקיף שאת העברת לי בטובח את מראה המקום שלו באינטרנט, כתוב שחסה נמוכה ותפוח אדמה גבוה. ברשימה שהעבירה לי דיאטנית מקופ"ח כללית שהופניתי אליה מופיע שחסה גבוהה ותפוח אדמה נמוך. וזו לא הסתירה היחידה. אני נואש !

22/04/2009 | 20:01 | מאת:

שלום משה, לא צריך להשתגע, הרי מדובר בהמלצה בשל אבני כליה, למיטב הבנתי. ראשית יש להמנע מהמזונות העתירים ביותר. השונות בין המידע נובעת מהשוני בסוגים ומכל מקום ולכל זן יש כמות אוקסלאטים שונה. במקרה של סתירות התייחס אל המוצרים כבעלי תכולה בינונית וצרוך במידה בינונית, 1-3 פעמים בשבוע. בברכה,דנה