פורום תזונה קלינית

פורום זה סגור לשליחת הודעות חדשות. לפורום הפעיל - תזונה קלינית - שיבא תל-השומר
15175 הודעות
14864 תשובות מומחה
28/05/2009 | 11:51 | מאת: ספיר

שלום דנה. אני בת 25 וקורה לי לאחרונה שאני צוברת נוזלים ויש לי מעין בצקת בבטן, ברגליים בידיים ולפעמים אף בפרצוף. זה קורה לאחר ימים בהם אני אוכלת יותר ממה שאני רגילה לאכול. מדוע זה קורה? איך אפשר להפטר מזה? והאם זה נחשב השמנה? כי המכנס לא עולה עליי כמעט... יש לציין שעשיתי בדיקות דם וחלבון והכל יצא תקין. תודה מראש

28/05/2009 | 15:43 | מאת:

שלום ספיר, האם את מעלה פיסית במשקל בימים אלו? כי אם לא ידוע על תופעה כזו אלא אם כן יש לך רגישות למלח הגורמת לך לצבור נוזלים ואז יש להבדק ע"י רופא ו/או נפרולוג. אם את עולה במשקל, אזי יש לך את התשובה. בברכה,דנה

29/05/2009 | 20:34 | מאת: ספיר

באילו מזונות יש מלח? ממה להמנע?

27/05/2009 | 22:56 | מאת: רינת

שלום אחי בן 19.5 חלה במחלת הנשיקה האם יש צורך בתזונה מיוחדת במהלך המחלה? יש הטוענים שאסור לאכול דברים שונים אם זה נכון אבקש לפרט מה בדיוק תודה מראש רינת

28/05/2009 | 15:41 | מאת:

שלום רינת, אין כל הנחיה תזונתית מיוחדת במצב של מחלת הנשיקה. זוהי מחלה וירלית שחולפת. בברכה,דנה

27/05/2009 | 20:54 | מאת: nily

בני בן שנה וחצי אלרגי לחלב ואינני מאכילה אותו בכל הדברים שצוינו האם גרמתי לו נזק עד כה? ואיזה מזון נוסף אני יכולה להאכיל אותו ברצוני לציין שקשה לי עם הסרדינים ושקדים ואגוזים אסור בגיל כזה אז מה נותר???

שלום נילי, איני מומחית לתזונת ילדים. עליך לפנות לייעוץ אישי לדיאטנית ילדים ולהרכיב תפריט מתאים לבנך. בברכה,דנה

27/05/2009 | 17:07 | מאת: מיכל

שלום רב, כל פעם אחרי אכילת דברים הקשורים ללחם ודגנים, הבטן מתנפחת לי מאד,כואבת וגם אני חשה בעייפות רבה. עשיתי בדיקת דם הכוללת בדיקת צליאק - הבדיקה נמצאה תקינה. האם הבדיקה מספיק אמינה? ואם זה לא קשור לצליאק למה זה יכול להיות קשור? האם עליי בכל מקרה להימנע מאכילת חיטה ודגנים? תודה

28/05/2009 | 15:40 | מאת:

שלום מיכל, ישנם אנשים הרגישים לסיבים התזונתיים בדגנים ו/או לשמרים. נסי לחפש מוצרים דלי סיבים ושאינם מכילים שמרים וראי כיצד את מגיבה אליהם. נסי כל יום מוצר אחר וראי תגובה. אם התופעה למרות ההפסקה אינה משתנה, יש להמשיך ולברר את נושא הנפיחות וההרגשה הלא טובה לאחר אכילת דגנים . בברכה,דנה

27/05/2009 | 15:03 | מאת: מיטל בוסקילה

היי, מחר ער חג השבועות ואני מניקה תינוק בן 3 חודשים שסובל באופן כרוני (נראה לי... ) מגזים. אני מנסה להפחית מוצרי חלב פרה מה "מותר" לאכול מהגבינות הרכות /הקשות ? האם פשטידה הכוללת גם ביצים יכולה להיות מזיקה? אשמח לרשימה "מותרת" תודה מראש וחג שמייח מיטל

28/05/2009 | 15:38 | מאת:

שלום מיטל, אין הוכחה כי אכילת מוצרי חלב ע"י האם משפיעה על התינוק היונק. אם הינך סובלת מגזים בעקבות אכילת מוצרי חלב אין אומר הדבר כי התופעה תעבור בחלב האם. בכל מקרה גבינות קשות כמעט ואינן מכילות לקטוז. אין בעיה באכילת ביצה. וכן אין הנחיות מיוחדות לשבועות ולאימהות מניקות. בברכה,דנה

27/05/2009 | 11:48 | מאת: אבישג

שלום, יש לי ילדה בת שנה ו-4 ח' , היא יודעת לאכול וללעוס, אולם היא לא מתעניינת באוכל היא אוהבת לטעום ולנשנש אך לא לאכול ארוחה שתשביע. מנגד היא מאוד אוהבת את בקבוק הסימלאק ואוכלת בערך כל 4-5 שעות ביום מה לעשות? ניסתי כל מיני מאכלים ? האם להתעקש? או שמא להמשיך עד אשר יימאס עליה הבקבוק? האם זה רע להמשיך לצרוך תחליף חלב בתדירות הנ"ל?

שלום אבישג, איני מומחית לתזונת ילדים, עליך לפנות לייעוץ אצל דיאטנית קלינית בטיפת חלב או בקופת החולים הקרובה למקום מגוריך, המתמחה בתזונת ילדים. בברכה,דנה

27/05/2009 | 11:11 | מאת: חמוטל

בס"ד שלום דנה אני בת 35 גובה 1.60 ושוקלת 86 ק"ג, אחרי 2 לידות(האחרונה לפני 3 שנים,במהלכה ולאחריה ירדתי בס"ה 13 ק"ג עקב סכרת הריונית, ושמרתי שנתיים) לפני חודש וחצי בערך התחלתי לעשות הליכה (3 בשבוע למשך שעה)+משמעת מים(בד"כ אי לא שותה הרבה)+אכילה בריאה ופחותה יותר ,למרות כל זאת אני לא ירדתי במשקל בכלל,הייתכן????? למה אחרות יכולות לרדת אפילו ללא ספורט ואני לא? מה יכולה להיות הסיבה? בלוטת התריס תקינה השבוע התחלתי לעשות הליכה כל יום ,ייתכן מצב של "תקיעות ראשונית" ואולי עכשיו אתחיל לרדת? האם חייב שההליכה תהיה ממש מהירה כדי לרדת? פשוט מבחינת כושר אני עדיין לא" שם". סליחה על האורך שבוע קסום וחג שמח

27/05/2009 | 12:36 | מאת:

שלום חמוטל, זה פשוט מאוד, טרם הגעת למאזן שלילי, ולכן אינך יורדת במשקל, התהליך יכול להתמשך מס' שבועות עד שתראי או תחושי שינוי. החוכמה לא להתייאש, להמשיך ולהתמיד, ולהכנס לכושר יותר טוב, ללכת יותר ומהר, ובתוך זמן קצר תראי את התוצאות. בברכה,דנה

27/05/2009 | 09:17 | מאת: א.

ד"ר רוזן שלום רב, לצערי, עד כה לא קיבלתי תשובה לשאלתי בנדון מ-17.5 ומ-18.5. אבקש תשובתך. תודה. א.

27/05/2009 | 10:18 | מאת:

שלום, ד"ר גילה רוזן אינה עונה על שאלות בפורום בשלב זה. עניתי על תשובתך, שלחתי קישור למאמר מספר פעמים, כפי שביקשת והבעתי את דעתי בנושא.עמדתה של ד"ר גילה רוזן אינה שונה לגבי מולטיויטמין. בברכה,דנה

28/05/2009 | 13:48 | מאת:

שלום, לצערי התשובה הקודמת לא הודפסה. הנה תוכן הקישור : American Journal of Clinical Nutrition, Vol. 84, No. 4, 880-887, October 2006 © 2006 American Society for Nutrition ORIGINAL RESEARCH COMMUNICATION Vitamin-mineral supplementation AND the progression of atherosclerosis: a meta-analysis of randomized controlled trials1,2 Joachim Bleys, Edgar R Miller, III, Roberto Pastor-Barriuso, Lawrence J Appel AND Eliseo Guallar 1 From the Departments of Epidemiology AND Medicine AND the Welch Center for Prevention, Epidemiology, AND Clinical Research, the Johns Hopkins Medical Institutions, Baltimore, MD (JB, LJA, AND EG); the National Institute on Aging, National Institutes of Health, Baltimore, MD (ERM); AND the Division of Biostatistics, National Center for Epidemiology, Instituto de Salud Carlos III, Madrid, Spain (RPB) Background: Laboratory AND observational studies suggest that antioxidant AND B vitamin supplementation may prevent atherosclerosis. Although trials have not shown a benefit of these supplements on clinical cardiovascular events, it is unknown whether they affect the progression of atherosclerosis as measured by imaging techniques. Objective: The objective was to perform a meta-analysis of randomized controlled trials of the effect of vitamin-mineral supplementation on atherosclerosis progression. Design: We searched the MEDLINE, EMBASE, AND CENTRAL databases for relevant studies. No language restrictions were applied. We separately analyzed trials using antioxidants (vitamins E AND C, ß-carotene, OR selenium) AND trials using B vitamins (folate, vitamin B-6, OR vitamin B-12). The progression of atherosclerosis was evaluated by B-mode ultrasound, intravascular ultrasound, OR angiography. Effect sizes were calculated for the difference in slope of atherosclerosis progression between participants assigned to supplements AND those assigned to the control group. Results: In trials not involving percutaneous transluminal coronary angioplasty, the pooled effect size was –0.06 (95% CI: –0.20, 0.09; 7 trials) for antioxidants AND –0.93 (95% CI: –2.11, 0.26; 4 trials) for B vitamins. In trials involving percutaneous transluminal coronary angioplasty, the pooled relative risk of restenosis was 0.82 (95% CI: 0.54, 1.26; 3 trials) for antioxidants AND 0.84 (95% CI: 0.34, 2.07; 2 trials) for B vitamins. Conclusion: Our meta-analysis showed no evidence of a protective effect of antioxidant OR B vitamin supplements on the progression of atherosclerosis, thus providing a mechanistic explanation for their lack of effect on clinical cardiovascular events.

שלום רב השאלה שלי היא האם לאחר שהובחן אצלי בגוף חוסר סירטונין איך אני יכולה ובאיזה מזונות אני צריכה לאכול אודה לכם על תשובתכם יום נפלא ותודה תודה

שלום, בכדי להעלות את רמת הסרוטונין יש להעלות צריכת מזון עשיר בחומצת אמינו טריפטופן המהווה חומר מוצא לסרוטונין. ברשימה זו תוכלי למצוא בשר הודו, חלב, יוגורט, ביצים, בשר, אגוזים, שעועית, דגים וגבינה קשה- ביחוד גבינה שוייצרית וצ'דר. בברכה,דנה

26/05/2009 | 22:59 | מאת: רחל

הייתי אצל נטורפתית שהמליצה לי להפסיק לקחת כדורי סידן שמוכרים דרך קופח ובמקום זאת לקחת סידן נוזלי קלמדין שרוכשים בבתי טבע ושיש בו מינרלים ולדבריה הכדורי סידן גורמים לאחר שימוש ארוך לאבנים בכליות האם ידוע על נשים שלקחו כדורי סיגן וקיבלו אבנים בכליות לאחר שימוש ארוך? תודה

27/05/2009 | 05:48 | מאת:

שלום רחל, ראשית, צריכת סידן אינה מעלה סיכוי לאבנים בכליות, נהפוכו, ברוב המקרים בהם מדובר באבני סידן-אוקסלאט, הטיפול הוא הוספת סידן. ישנם מקרים בהם ישנה בעיה עם בלוטת הפראתירואיד, שם המצב שונה ולעיתים יש להמנע מתוספי סידן באשר הם. באשר לקלמדין, אמנם התוסף עשיר מאוד בסידן וויטמין D אך הוא מכיל מגנזיום. המגנזיום גם כן חיוני לבריאות העצם, ובנוכחות סידן בכמויות גדולות ישנה פגיעה בספיגת מגנזיום, וחסר במגנזיום פוגע בספיגת סידן. שנית, המינון של הסידן גבוה מדי, ככל שמעלים מינון סידן, כך הספיגה פוחתת. במקום נטורופתית, התייעצי עם רופא מומחה אנדוקרינולוג. בברכה,דנה

26/05/2009 | 09:29 | מאת: אודליה

שלום רב, אמא שלי בת 65, התבקשה ע"י רופאה מומחית להפחית את צריכת הסידן. היא פוחדת אפילו לשתות קפה עם חלב בבוקר - למרות שלא נדרשה ממנה רמה כזאת של המנעות. אבל, חוסר הידיעה וההמלצה המפורשת לגבי מזונות מותרים ורצויים מול אלה שממש לא רצויים - יוצרת אי ודאות וחשש. בכל מקור מידע שאני מחפשת, כולם מסבירים איפה יש הרבה סידן ומה כדי לאכול כדי לקבל הרבה סידן. האם אין איזה שהיא טבלה\ הנחיות\ הצעות למנות\ תפריטים - לאנשים שצריכים דווקא להפחית??? אני בטוחה שהיא לא היחידה ואני לא מוצאת מידע מתאים.אשמח לעזרה.

26/05/2009 | 19:02 | מאת:

שלום אודליה, האם תוכלי לומר לי מהיכן נובעת המגבלה? בברכה,דנה

27/05/2009 | 11:59 | מאת: אודליה

הבעיה נובעת כתוצאה מהגדלה או בעיה מסויימת בבלטה שמיצרת ויטמין די. כרגע היא מקבלת ויטמין די וגם כדורים של סידן (אני חושבת פוסלן). יש לה בדם סידן - גבולי ומעלה ממה שצריך. גם הויטמין די הוא לא במחסור חמור אבל זה ההוראות שהיא קיבלה מהרפא - אני חושבת שזו אנדוקרינולוגית. היא ביקשה ממנה להפחית בסידן, ואמא שלי עשתה חרם על מלא מאכלים, מתוך חוסר ידיעה וחוסר יכולת לחשב את כמות הסידן שיש באפשרותה לאכול. בקיצור, קצת הלכנו לאיבוד וחסר לנו מידע.

26/05/2009 | 07:59 | מאת: מיכל

שלום רב, האם יש פתרונות לצורך הבלתי נשלט למתוקים בתקופות לחץ ועומס בלימודים?

26/05/2009 | 19:00 | מאת:

שלום מיכל, הפתרונות רבים אך אישיים ויש להתאימם למטופל. הטיפול במקרה זה הוא יותר פסיכולוגי מאשר פסיולוגי, וכלן מומלץ להתייעץ גם מומחה מתחום הנפש או ייעוץ פרטני עם דיאטנית קלינית. בברכה,דנה

25/05/2009 | 23:47 | מאת: מיקי ו

אני רגישה לסוכר החלב לכן נמנעת מאכילת מוצרי החלב השונים ,משתמשת בחלב סויה טרי , לאחרונה רשמה לי רופאת המשפחה ויטמין d וסידן .תוספת הסידן גורמת לי להרגשה לא טובה בקיבה , מה אתם יכולים להמליץ לי שיהיה טוב בתודה ובברכה מיקי

26/05/2009 | 18:57 | מאת:

שלום מיקי, ראשית, אדם הרגיש ללקטוז יכול לאכול גבינה צהובה שכמעט וחסרה לקטוז ומהווה מקור מצויין לסידן, יש גם טחינה, חלבה ושקדים. בנוסף התייעצי עם הרופאה לגבי תוסף סידן שונה מזה שאת צורכת. בברכה,דנה

25/05/2009 | 23:43 | מאת: דינה

קראתי שדווקא החלב מבריח הסידן מהגוף וכן ביקרתי אצל נתורופט שהמליץ לי להמעיט ככל הניתן במוצרי חלב מאחר שהם מכילים הורמונים המזיקים לגוף. אשמח לתגובתך בנושא. חג שבועות שמח! דינה.

26/05/2009 | 18:56 | מאת:

שלום דינה, אכן מוצרי חלב יכולים להיות בעייתים לבני אדם מסויימים, ישנם כאלו הרגישים יותר לחלבונים ולסוכרי חלב הפרה, אך בשום פנים ואופן חלב מבריח סידן מהגוף. זוהי המצאה, משפט חלול מתוכן והוכחה. הגישה שלי היא שניתן לשלב כל פריט מכל קבוצת מזון קיימת, תבונה כל עוד נצרך ובמידה. גם מוצרי חלב ניתן לצרוך 3 ביום, לא חייב להיות במקור חלב פרה, היום ישנה תפקוה רבה גם מעיזים וכבשים. בברכה,דנה

25/05/2009 | 22:16 | מאת: אור

שלום רציתי לדעת אים זה הרבה לאכול גבינה צפתית גבינה בולגרית 4 פרוסות לחם קל וסלט ירקות ללא הגבלה והגבינות 5 אחוז אני 70 קילו בת 26 ומטר 1.57 האים זה בסדר אני רוצה לדעת אים אפשר לארזות מאכילה כזאת?ההה ואת הגינות אני אוכלת כמה חתיכות מיכול דבר

26/05/2009 | 18:53 | מאת:

שלום אור, פורום זה אינו מיועד לחוות דעה על דיאטה כזו או אחרת. עליך לפנות לייעוץ אישי. בברכה,דנה

25/05/2009 | 14:54 | מאת: נלה

אני בשבועות הראשונים להריון גילו לי אבנים בכיס מרה כמו כן עשיתי בדיקות לראות שאין חידקיים בקיבה עדיין לא הגיעו תוצאות מה האפשריות שלי לאכול על מנת שהעובר יהיה בסדר ולא יפגע כמו כן אני מקפידה על שתייית נוזלים אבקש לחזור אלי בדחיפות

25/05/2009 | 19:19 | מאת:

שלום נלה, במצב של אבנים בכיס מרה מומלץ לשמר על דיאטה דלת שומן, כדי למנוע את הכאב הפרשת מלחי מרה ההנזקקים לספיגת שומן. המנעי מטיגון, צרכי מוצרי חלב על 3% שומן והמנעי ממזונות עתירי שומן כגון חמאה, שמנים, אגוזים ושקדים ומאפים כגון בורקסים. כל השאר ניתן לאכול רגיל. אין לכך כל השפעה על העובר. בברכה,דנה

25/05/2009 | 13:03 | מאת: מילו

האם ספיגת הסידן מחלב שנצרך בדייסת קווקר מופחתת בשל הסיבים שבקווקר?

25/05/2009 | 19:17 | מאת:

שלום מילו, סיבים מפחיתים ספיגת סידן וברזל ממקורות מזון. בברכה,דנה

25/05/2009 | 12:39 | מאת: סימה

היי, לאמי בת 57 , יש בעיה עם מלח, האם יש משהו שאפשר להוסיף לאוכל כדי לא להרגיש אוכל תפל ללא נתרן. האם יש תבלינים מיוחדים ללא נתרן. אשמח לקבל תשובה.

25/05/2009 | 19:21 | מאת:

שלום סימה, אם לאימך אין בעיות כליה ואינה נוטלת תרופות המעלות אשלגן, ניתן להשתמש בתחליף מלח מופחת נתרן על בסיס אשלגן, אך רצוי להתייעץ עם דיאטנית או רופא לפני כן. מעבר לכך ניתן לתבל את המזון בשום, רוקט, אגוז מוסקט, מיץ לימון, חומץ, בזיליקום, חומץ בלסמי , כורכום, כמון פפריקה ועוד. בברכה,דנה

אם כך מה ההסבר לתופעת "בריחת הסידן" (אוסטאופורוזיס) הכל כך שכיחה בקרב ישראלים למרות תרבות צריכת מוצרי חלב בארץ ?

שלום אבי, אין בישראל יותר או פחות אוסטאופרוזיס מאשר במדינות מפוחות אחרות, וישנן גורמים נוספים מעבר לצריכת סידן. שנית מחקרים מראים כי ישראלים, למרות השפע במוצרי חלב, לא צורכים מספיק סידן בדיאטה הן ממוצרי חלב והן ממקורות אחרים. רצוי לפני שמצטטים משפטים לאשש במחקרים. בברכה,דנה

25/05/2009 | 11:52 | מאת: נועה

שלום, רציתי לדעת האם צריכת תבלין זה בכמות גבוהה אינה בריאה/ משמינה - האם בתבלין יותר קלוריות מבתבלינים האחרים? תודה

25/05/2009 | 19:26 | מאת:

שלום נועה, יש הרבה תבלינים לעוף. לרובם ערך קלורי יחסית זניח כי אנו משתמשים יחסית במעט על בסיס יומי. לרוב הבעיה היא בתכולת מלח (נתרן) גבוהה וחומרים משמרים, ולכן עדיף להתשמש בתערובת של תבלינים טבעיים. בברכה,דנה

25/05/2009 | 11:49 | מאת: תותי

שלום רב ביתי אובחנה לפני כחודש כחולה במחלת קרוהן.הבנו כי עחיה לאכול דיאטה דלת תאית . יש להימנע מלאכול ירקות ופירות וכן מוצרי חלב. ההתמודדות עם האוכל מאד קשה ! אין כמעט מה לאכול. הבנו כי יש להימנע מאכילת תאית שכן אינה מתעכלת ואינה מופרשת כראוי. בעננין החלב: האם מוצרי חלב פוגעים בחולים אלו ויש להימנע בכלל או שמא יש לנסות ומי שהמוצרים טובים לו יכול לאכול? מה התפריט המומלץ לחולים אלו על מנת לקבל את כל אבות המזון? תודה

25/05/2009 | 19:28 | מאת:

שלום תותי, התפריט בחולי קורהן מסובך ואינדבידואלי. כל מטופל מגיב בצורה שונה לסיבים, שומן ולקטוז, ולכן יש להתחיל בדיאטה אלמנטלית, כלומר ללא גורמי דלקת, אלרגיה ושלשולים ולהחשף בהדרגה על בסיס יומי למגוון מזונות עד למציאת האיזון האידאלי. דיאטה זו צריכה להעשות במסגרת טיפול צמוד של דיאטנית קלינית, הואיל והיא דיאטה דלה מאוד, שלעיתים צריך להשלים עם תוספי מזון. פנו לדיאטנית במרפאת הגסטרו הקרובה למקום מגוריכם. בברכה,דנה

25/05/2009 | 11:45 | מאת: דליה

המלצות תזונה

25/05/2009 | 19:29 | מאת:

שלום דליה, עליך לפנות עם בדיקות אחרונות לדיאטנית המתמחה בנפרולוגיה להתאמת תפריט. בברכה,דנה

25/05/2009 | 11:44 | מאת: ס.

לאחרונה קראתי כתבה ובה מדובר באריכות על נזקי החלב לגוף, ועל כמה מומלץ להמינע ממוצרי חלב היות וגופנו לא בנוי לפירוק החלבון של החלב. אני כבר שבועיים בלי מוצרי חלב והאמת היא שאני מרגישה טוב עם זה. חוץ מזה גם הפסקתי עם הקפה אז התועלת כפולה. שאלתי היא מה עמדתך כלפי כתבה זו? אני משתדלת לאכול חלבה ושקדים על מנת לספק סידן חלופי.

25/05/2009 | 19:34 | מאת:

שלום, עמדתי היא, כי עלינו לאכול מכל קבוצות המזון, לא יותר או פחות מכל קבוצה. לכל אדם תגובה אינדבידואלית למזון, ומה שמתאים ונוח לך לא נכון לאחר. אנו כבר למעלה מ- 3000 שנה צורכים מוצרי חלב, ישנם אנשים רגישים יותר וישנם כאלו שלא. אין חובה מבחינתי לצרוך מוצרי חלב, אם התחושה לא נוחה, אך צריך למצוא תחליף הולם לחלבון ולסידן.חלבה ושקדים לעולם לא יענו על צריכת הסידן, ולכן יש לשקול תוסף סידן תוך התייעצות עם רופא ו/או דיאטנית קלינית. בברכה,דנה

25/05/2009 | 10:55 | מאת: ליזי

שלום, אני בת 27, בעלת תואר ראשון בתחום התקשורת ומעוניינת לשנות כיוון ללימודי תזונה. בדקתי קצת באינטרנט וראיתי שיש לימודי תזונה קלינית בפקולטה לחקלאות ובמכללת אריאל.כמו כן גם ראיתי שיש לימודי תזונה טבעית בסמינר הקיבוצים שנמשכים 3 שנים. האם כדאי לי ללמוד לתואר ראשון Bsc. או שמא מספיק להוציא בתחום תעודה מקצועית(שגם עבור זה נדרשות 3 שנות לימוד)ולהשתלב בשוק העבודה? מה את ממליצה? תודה, ליזי

שלום ליזי, השאלה מה את רוצה? אם את רוצה הסמכה כדיאטנית קלינית, עליך ללמוד ברחובות, אריאל או תל-חי. ההסמכה תאפשר לך ללמוד תזונה ברמה גבוהה ולטפל באנשים ברמה רפואית. אם את רוצה לעסוק בזה כתחביב ולהעשיר ידע, אולי מספיק סמינר הקיבוצים. איני יכולה לעודד אנשים ללמוד במוסדות לא מוכרים מבחינה מקצועית, ולסמינר הקיבוצים ותזונה אין כל הסמכה ו/או קשר. בברכה,דנה

25/05/2009 | 02:22 | מאת: לנה

שלום, יש לי תסמונת מעי הרגיז, מזה כשש שנים, עם נטייה לעצירות ונפיחות בבטן אחרי כל אוכל. איזה פתרונות תזונתיים ישנם כדי להפחית תופעות אלו? אני מנסה לשמור על תזונה בריאה (לא אוכלת אוכל מתוגן ושומני, לא שותה מוגז ואלכוהול, לא מעשנת, אוכלת אוכל שמכיל סיבים תזונתיים), אבל זה כמעט ולא מקל על הבעיה. תודה מראש, לנה.

25/05/2009 | 19:38 | מאת:

שלום לנה, הטיפול בתסמונת המעי הרגיז מורכב ואינבידואלי. עליך לפנות לדיאטנית קלינית לייעוץ אישי. בברכה,דנה

24/05/2009 | 13:46 | מאת: שיר

אני בת 16.5, מסיימת כיתה י"א ורוצה להיות תזונאית. העניין הוא שלאחר נבירות באתרי מכללות ואוניברסיטאות אני עדיין לא מבינה כמה יחידות מתמטיקה אני צריכה כדי להתקבל ללימודים בעתיד.. כרגע אני 3 יח מתמטיקה ובכלל מתמטיקה היא לא הצד החזק שלי. כמה יחידות מתמטיקה אני צריכה כדי להיות תזונאית?

24/05/2009 | 15:07 | מאת:

שלום שיר, למיטב זכרוני המינימום דרישה הוא 4 יח' מתמיקה, שכן בשנה הראשונה לומדים הרבה מתמיקה, פיסיקה וכימיה. התחום הוא מאוד מדעי ולכן את צריכה לחזק את כישורייך בנושא. בברכה,דנה

27/05/2009 | 23:39 | מאת: טל

שלום שיר, אני מסיים כרגע תזונה באוניברסיטה העברית. אני מציע לך לצלצל ולבקש ייעוץ. אומנם עשיתי 4 יח"ל,אבל זה לא היה תנאי לקבלה.לתלמידי 3 יח"ל או 4 מתחת לציון מסוים דורשים רק קורס נוסף. בהצלחה!

24/05/2009 | 13:28 | מאת: אני

אני קמה בבוקר עם נפיחות בבטן האם זה בגלל הפירות שאכלתי ערב קודם? תפוח אגס אוכלת כל יום.?? ועוד קלמנטינה בחורף תודה רבה

24/05/2009 | 15:01 | מאת:

שלום, ייתכן, נסי להמנע מספר ערבים מאכילת פירות בערב, וראי אם חל שינוי. בברכה,דנה

24/05/2009 | 12:11 | מאת: נטע

אני חולת סכרת סוג 2 ומזריקה אינסולין לנטוס כבר חודש וחצי. נאמר לי שהיות והאינסולין מוזרק רק פעם אחת ביום אין צורך להתאימו לזמני הארוחות. רציתי להבין איך הארוחות לא משפיעות על הרמות בגוף.

24/05/2009 | 14:59 | מאת:

שלום נטע, אינסולין לנטוס יחודי בכך שהוא שומר על רמה אחידה לאורך 24 שעות בלי עליה ברמתו בניגוד לאינסולין מסוג אחר. לנטוס שומר על רמה בזאלית-בסיסית של אינסולין. לרוב הוא לא ניתן כטיפול יחיד אלא בשילוב של אינסולין קצר טווח לפני הארוחות. בכל מקרה, רצוי לשמור על ארוחות אחידות, בהתאם לתפריט למטופלי סוכרת ולעקוב לאורך זמן על רמות הגלוקוז בדם. אם הטיפול לא יספק צריך להוסיף אינסולין לפני הארוחות. בברכה,דנה

24/05/2009 | 11:06 | מאת: מיקה

שלום רב, בתי בת 4 חודשים וניזונה מהנקה מלאה לפני שבועיים התחלנו להוסיף בקבוק אחד של מטרנה חלבית בלילות אך גילינו כי היא אלרגית לחלבון הפרה אך לא אלרגית לסויה. ברצוני להוסיף תחליף חלב בנוסף להנקה הבעיה היא שאני מתלבטת מהו התחליף שכדאי לתת האם תחליף צמחי שהבנתי שהוא הכי רחוק מחלב אם ושמחדירים הורמונים מיותרים לבין הנוטרמיגן שאומרים שהוא פשוט מגעיל בטעם ובריח. אשמח מאוד להמלצתכם. מיקה

24/05/2009 | 11:35 | מאת:

שלום מיקה, איני מומחית לתזונת תינוקות וילדים. פני דליאטנית בבית החולים או בקופת החולים הקרובה למקום מגוריך. בברכה,דנה

23/05/2009 | 21:41 | מאת: גילי

האם ידוע על תופעות לוואי במוצר AGE - תמצית שום מיושן? והאם יש לו השפעות רעילות?

24/05/2009 | 09:56 | מאת:

שלום גילי, אין לי מידע בנושא. בברכה,דנה

23/05/2009 | 13:08 | מאת: אסתר

אני אשה בת 83 והדיטנית שלי ביקשה שאוכל כל יום שלוש כפות קוקר עם מים בבוקר האם הקוקר משמין?

24/05/2009 | 10:01 | מאת:

שלום אסתר, כף קוואקר מכילה כ- 30 קק"ל בממוצע, כך ש-90 קק"ל ליממה כמקור לסיבים תזונתיים אינו מהווה מקור להשמנה. בברכה,דנה

23/05/2009 | 10:29 | מאת: מיכל

שלום רב, שמתי לב שבערך שבוע וקצת לפני המחזור אני תמיד נתקפת בצורך לא נורמלי למתוק, אני מסוגלת לסיים חפיסת שוקולד ביום וזה אף פעם לא מספיק לי. הרגשה של חוסר תפקוד בלי המתוק, עצבים ודיכאון . אני תמיד מעלה במשקל בתקופה הזו. אשמח אם תוכלי לעזור לי להיפטר מהצורך הזה תודה מראש

24/05/2009 | 09:57 | מאת:

שלום מיכל, האם לאחר תקופה זואת חוזרת למשקלך התקין? בברכה,דנה

24/05/2009 | 22:43 | מאת: מיכל

בדרך כלל הייתי חוזרת למשקלי התקין . אומנם בתקופה האחרונה (משהו כמו 4 חודשים) התופעה החמירה -אני חושבת כתוצאה גם של לחץ ועומס מהלימודים, אני לא מצליחה לחזור למשקלי התקין ועולה במשקל. האם יש משהו שיכול לעזור בהתקפי האכילה האלה? כדי שלא אצטרך לעבור את זה כל פעם מחדש. תודה רבה על תגובתך המהירה.

לחלבון מלא? ( ידוע לי על שילוב של עדשים עם אורז/ חיטה ). בתודה מראש - שרון.

שלום שרון, חלבון מלא מגיע משילוב של קטניות ודגנים. עדשים ושעועית שייכם לקבוצת הקטניות, כך שהשילוב לא נותן חלבון מלא. בברכה,דנה

22/05/2009 | 09:28 | מאת: יעקב

כמה קלוריות בערך יש בביצה קשה בגודל בינוני? האם צריכה של ביצה קשה אחת ליום על בסיס קבוע איננה מופרזת עבור אדם בריא שאינו סובל מבעיות כולסטרול? האם הערכים התזונתיים של חלבוני וחלמוני ביצה עולים על מקבילותיהם ממזונות כגבינות ומוצרי בשר?

22/05/2009 | 15:29 | מאת:

שלום יעקב, בביצה קשה בינונית יש כ- 70-80 קק"ל. אין בעיה לצרוך ביצה על בסיס יומי. חלבן ביצה נחשב לבעל ערך ביולוגי הגבוה ביותר מבין כל החלבונים המגיעים מן החי. בברכה,דנה

22/05/2009 | 08:16 | מאת: אור

שאלה רציתי לדעת אים קרה שאני בהריון ואני רוצה לישמור אל מישקל האים זה אפשרי לפחות בחודשים הריאשונים כמובן לאכול נכון ובריא או שבכול מיקרה אני יעלה תודה רבה?

22/05/2009 | 15:33 | מאת:

שלום אור, בכל מקרה העליה בעיקרית בהריון קורית בטרימסטר השני והשלישי, אין סיבה ממשית לעלות בטרימסטר הראשון. העליה במשקל בהריון תלויה גם במשקל ההתחלתי. ככל שהמשקל ההתחלתי יותר נמוך כך העליה יותר גדולה. את בהחלט יכולה לשמור על תזונה נכונה לאורך ההריון ולמנוע עליה מוגזמת, אך יש לזכור כי דיאטה רגילה אינה מתאימה למצב הריון ועליך לתאם יחד עם דיאטנית את התפריט. בברכה,דנה

22/05/2009 | 00:20 | מאת: מאי

אני 1.62 משקל 44 כמה חלבונים עליי לצרוך ביום?

22/05/2009 | 15:37 | מאת:

שלום מאי, ההמלצה היא 0.8 גר' לק"ג לבן אדם מבוגר. לרב אנו צורכים 1.2 גר' חלבון לק"ג כך שבמקרה שלך זה כ- 53 גר' חלבון.ומצד שני משקלך נמוך לכן את יכולה לאכול יותר, לפחות 60 גר' חלבון. בברכה,דנה

21/05/2009 | 22:12 | מאת: שמעון

שלום דנה, יש לי בעיה של אי ספיקת כליות קלה.באופן כללי הדיאטה שלי דלת חלבונים ושמתי לב שזה עוזר. שאלתי היא: מבחית הכליות: האם יש הבדל בין חלבון מן החי / חלבון מן הצומח? מה מומלץ לבחור במקרה שלי, אישית מעדיף מן הצומח , האם איכותי כמו מן החי? שמעון

שלום שמעון, ההמלצות בשלב ראשון הן הגבלת חלבון. אין עדיין סימוכים מספיק טובים בספרות ויש מחקרים המראים שגם דיאטות מן הצומח מועילות, בעיקר ברגע שמחליפים את החי בסויה. אך דיאטות אלו לא מחזיקות לאורך זמן, ולכן ישנה העדפה לכ- 65% מהחלבון שיגיע מהחי והשאר מן הצומח. בברכה,דנה

21/05/2009 | 22:00 | מאת: שמעון

שלום דנה, אני נוטל קלסיום על רקע אי ספיקת כליות כרונית (אם אני זוכר את ההסבר: כדי לקשור את הזרחן) ואשתי נוטלת קלסיום על רקע בריחת סידן. שאלתי מה ההבדל בין 2 הקלסיומים (ציטרט /קרבואט)? מי עדיף מבחינת הספיגה? בתודה, שמעון

שלום שמעון, אלו שני סוגי סידן נפרדים, כאשר הם מחוברים לחומרים שונים המשנים ספיגה. ציטראט נחשב לעדיף מבחינת ספיגה, כי לא זקוק לסביבה חומצית לספיגה בניגוד לקרבונאט. אך במקרה של אי ספיקת כליות, מומלץ יותר קרבונאט בשל שינוי מאזן חומצה בסיס, ולכן לא ממליצים על ציטראט. לאנשים עם אוסטאופרוזיס מומלץ קלציום ציטראט, אך יכולים גם קרבונאט. בברכה,דנה

21/05/2009 | 04:56 | מאת: סימון

שלום, אני צורך כף שמן פישתן ליום לצורך אומגה 3 וגם עקב בעיה של אי ספיקה קלה כרונית של הכליות. מה דעתך על כך ?והאם שמן פישתן הוא איכותי כמו שמן דגים או כמוסות של שמן דגים. בתודה, סימון

21/05/2009 | 12:34 | מאת:

שלום סימון, איני רואה בכך בעיה, יש לקחת בחשבון שיכול להיות בעייתי אם אתה נוטל קומדין. בכל מקרה שמן פשתן לא שווה בערכו לשמן דגים מבחינת הרכב חומצות שומן מסוג אומגה 3. בברכה,דנה

21/05/2009 | 01:39 | מאת: נני

שלום, באופן יומיומי אני אוכלת בין 1-2 ביצים שלמות הכוללות את החלמון ובנוסף כ- 10 חלבונים (ללא הצהוב). אני יודעת שהכולסטרול הוא רק בצהוב.. האם יש חסרונות בלאכול כלכך הרבה חלבונים ביום? + תודה.

21/05/2009 | 12:32 | מאת:

שלום נני, אם אינך סובלת מבעית כליה ו/או כבד, אין בעיה לאכול חלבונים אלו כחלק מההמלצה לצריכת חלבון יומית. חלבון הביצה מכיל כ- 3 גר' חלבון, כלומר את צורכת 30 גר' חלבון מחלבוני הביצה+ 12 גר' חלבון מ- 2 ביצים. ההמלצה לאדם בריא היא לפחות 0.8 גר' לק"ג משקל גוף. כמובן שאת אוכלת עוד חלבונים במזון. הטווח הממוצע באוכלוסיה הבריאה הוא 1.2 גר' לק"ג משקל גוף חלבון. בברכה,דנה

20/05/2009 | 23:27 | מאת: galit

אני סובלת מחרדות מגיל12 . מגיל19 התחלתי טיפול בתרופה שנקראת סירקסט מאז ממשקל42 עליתי ל65 כשאני מפסיקה לשתות אותם אני אוטומתי מרזה . הבעיה שאני לא מרגישה טוב בלי התרופה . וכשאני מעלה במשקל אני נכנסת לדיכאון כי אני לא רגילה להיות במשקל כזה.מה אפשר לעשות . תודה מראש

21/05/2009 | 12:30 | מאת:

שלום גלית, הואיל והתרופות עוזרות לך, איו סיבה להפסיק,אך התרופות גורמות הלשמנה כי הן לרוב מעלות תאבון ומשנות מעט את חילוף החומרים. גם עם תרופות אלו אפשר לשמור על משקל תקין בעזרת תזונה נכונה ופעילות גופנית. עליך לפנות לדיאטנית קלינית לייעוץ אישי. בברכה,דנה

20/05/2009 | 17:12 | מאת: אורטל

21/05/2009 | 12:28 | מאת:

שלום אורטל, תודה, שמחה לעמוד לרשותכם. בברכה,דנה

20/05/2009 | 16:49 | מאת: רן

שלום רב אני בחור בין 37, לפני כ 3 שנים קבלתי תפריט תזונה מדיאטן והייתה ירידה יפה מאוד במשקל ,אלא שמאז עליתי ב5-6 קג והיום אני חזרתי לאותו תפריט ואני לא רואה את אותה ירידה במשקל שהיית אז,כמובן שאני עוסק בפעילות גופנית. בברכה רן

21/05/2009 | 12:28 | מאת:

שלום רן, המטבוליזם משתנה במהלך ירידה במשקל ולעיתים הגוף אינו מגיב בצורה זהה לדיאטה שפעם עבדה. רצוי לנסות תפריט או דיאטה שונה בשלב ראשון כדי לעודד ירידה ראשונית. בברכה,דנה

20/05/2009 | 13:20 | מאת: הגר

ביתי עלתה לאחרונה במשקל. היא לומדת לא ביישוב שאנו גרים ומבלה חלק ניכר מהיום מחוץ לבית. בימים רגילים חוזרת ב- 16.30 ולעיתים אף מאוחר יותר. עד היום קיבלה 3-4 סנוויצ'ים וירקות. כיצד ניתן לבנות עבורה תזונה יותר מאוזנת ופחות משמינה? תודה הגר

21/05/2009 | 12:26 | מאת:

שלום הגר, יהיה עליך לגשת עימה לדיאטנית במסגרת קופ"ח לייעוץ אישי. בברכה,דנה

20/05/2009 | 09:34 | מאת: אורטל

רציתי לדעת אים אני חודש וחצי בדיאטה אהורדתי 6 וחצי קילו אני עושה דיאטה בריאה אים פעילות גופנית וליפני המחזור בשבוע קיבלתי התקף של רעב לא יכלתי לישלוט ואכלתי הרבה האים זה ערס לי את כול מה שעשיתי?

20/05/2009 | 10:48 | מאת:

שלום אורטל, אם תחזרי לשגרת הדיאטה במהרה, לא קרה שום דבר. חריגות הן דבר טבעי בתהליך ירידה במשקל. בברכה,דנה

שלום רציתי לדעת מהי צריכה מומלצת של פחמימות לפי משקל גוף ומה היחס שאמור להיות בין צריכת פחמימות, חלבון ושומן. כמו כן האם היחס הנ"ל משתנה כאשר עוסקים בפעילות אירובית ו אנארובית.אם כן ת מהו היחס תודה

שלום אילנה, הדיאטה המאוזנת כוללת 50-60% מהקלוריות מפחמימות, עד 30% משומן והשאר חלבון. במצבי פעילות גופנית היחס יכול להשתנות לטובת חלבון ופחות פחמימות, נניח עד 20% חלבון, 30( שומן ו- 50% פחמימות. בברכה,דנה

19/05/2009 | 19:51 | מאת: חוה

אודה על התיחסות לגבי: סידן, מגנזיום אני מעדיפה בצורת נוזל,אבקש לדעת מהי הכמות ליום של פשתן טחון (אומגה 3) ת ו ד ה

20/05/2009 | 10:52 | מאת:

שלום חוה, תוספי מזון יש לקחת רק אם אין אספקה שוטפת במזון.איני יכולה להמליץ על מינוני תוספי אלא רק לומר לך כמה את צריכה לצרוך מהמזון. אם את לא מקבלת הכל אפשר לקחת תוסף בהתאם. ההמלצה הממוצעת לסידן עומדת על כ- 1200-1300 מ"ג ליממה, למגנזיום - כ- 300 מ"ג ליממה (יותר בנשים בהריון).לא ידוע לי על תוסף סידן בנוזל, יש כדור שניתן להמיס במים, לגבי מגנזיום אין לי מידע לגבי נוזלים. מבחינת פשתן טחון, מדובר בכף-2 כפות ליממה. בברכה,דנה

19/05/2009 | 18:52 | מאת: יפה

בבדיקת דם שעשיתי לאחרונה יצא הכל תקין מלבד בילובין גבוה . מה משמעות הדבר ?

שלום יפה, עליך לפנות לרופא המטפל בשאלה זו. בברכה,דנה

19/05/2009 | 18:46 | מאת: גלית

מה מרגישים חולי צליאק? כאבי בטן? נפיחות? וכו??? ואם לא מטפלים מה קורה? תודה רבה

20/05/2009 | 10:56 | מאת:

שלום גלית, צליאק יכול להיות מלווה בכאבי בטן, נפיחות, גזים, צואה דמית או שלשולים, גזים, ירידה במשקל, המוגלובין נמוך, בעית ספיגה ועוד. יש דרכים רבות לבירור תופעות הנ"ל במערכת העיכול. צליאק לא מטופל מביא לחסרים תזונתיים, לבעית גדילה בילדים, אנמיה ולאורך זמן יכול לגרום לממאירות במערכת העיכול. בברכה,דנה

19/05/2009 | 18:21 | מאת: אלינוער

שלום לדיאטנית, מיהו הגורם המקצועי המקובל, בתחום הבריאות, בארץ ובעולם, הממליץ (או נמנע מלהמליץ) על נטילת תוספי תזונה, כאלה או אחרים, ברמה הארצית (בדומה, בתחום הרפואי, למשרד הבריאות, ארגון הבריאות העולמי וכיו"ב)? כמו כן, מיהו הגורם המקצועי, לעניין זה, ברמה הפרטנית, שבו רצוי לאדם פרטי להתייעץ במקרה ספציפי הנוגע אליו? אלינוער

20/05/2009 | 10:58 | מאת:

שלום אלינוער, הואיל ותוספי מזון אינם נחשבים לתרופה, ואין עליהם בקרה של משרד הבריאות, אין גורם מוסמך אחד. רצוי לקבל המלצות כאלו מאיש מדע, רופא ו/או דיאטנית קלינית ולא מאנשים בתחום הרפואה האלטרנטיבית, שכן לתוספים יכולות להיות גם תופעות לוואי רבות, חלקן מסכנות חיים. בברכה,דנה